Heppie | Editie 3

Page 1

editie 3 | september 2019

heppie

Week van het Werkgeluk

Bouwen met cultuurstenen

Kick-off vandaag! Benieuwd welke verrassingen en acties je ditmaal kan verwachten tijdens de werkgelukkigste week van het jaar? In deze Heppie lees je er meer over.

Met trots introduceren we deze week de Independer cultuurstenen! Lees alles over de achtergronden. Zodat je precies weet wat deze stenen zo speciaal maakt, wat je met ze doet en waar je ze straks tegenkomt.

1


wat betekent werkgeluk voor jou? Sinds afgelopen jaar besteden we binnen Independer extra veel aandacht aan het thema werkgeluk. We vinden dat werkgeluk er bij Independer al vanaf de oprichting in zit. Alleen hadden we er lange tijd nog geen goed woord voor. In september 2018 veranderde dit, toen Happy Office besloot om de derde week van september uit te roepen tot de Week van het Werkgeluk. Het idee hierachter? Werkgeluk hoger op de agenda bij organisaties krijgen. En tegelijkertijd het besef te laten doordringen dat het helemaal niet vreemd is om gelukkig te zijn op je werk. De plek waar je een groot deel van de tijd bent. Integendeel!

‘Sommige dingen verklappen we, maar we zullen jullie zeker gaan verrassen!’

2


Ballen en butlers Independer deed natuurlijk enthousiast mee met die eerste Week van het Werkgeluk. Waarin we de vijf verschillende thema’s van werkgeluk bij jullie introduceerden: • purpose • gezondheid • sociale relaties • positiviteit • ontwikkeling Iedere dag stond er een ander thema centraal. Met daar omheen activiteiten, zoals een ballengooiworkshop van een professionele jongleur. Of die twee butlers, die complimenten bleven uitdelen tijdens de eerste Lange Tafel lunch. Ook de Heppie zag het levenslicht. Vol programma Ook dit jaar doen we weer mee! Niet met een dagelijkse Heppie, we starten liever meteen goed met deze extra dikke editie voor de hele week. In dit nummer lees je wat je de komende dagen allemaal kan verwachten. Veel leesplezier en maak er een extra werkgelukkige week van!

3


maandag | gezondheid

welkom op jullie groenere werkplek We gaan voor meer groen in het pand. De start was nog bescheiden, met slechts een paar plantjes bij de ingang, receptie en bakery. Gewoon om eens te testen welke planten bij ons passen en de grootste overlevingskansen in ons kantoorklimaat hebben. Het werd een succes.

Independer kleurt steeds groener. Bedankt voor al jullie positieve reacties op de testplanten, waarbij jullie aangeven prettiger te werken in een omgeving vol groen. Een nieuwe lading is onderweg. De helft wordt (hopelijk) vandaag geleverd, de rest volgt binnenkort.

Plaats een plantje Planten en werkgeluk, wat heeft dat met elkaar te maken? Meer dan je denkt. Een van de thema’s van werkgeluk is gezondheid. En naast voldoende bewegen, een gezonde lunch en ontspanning dragen planten ook bij aan een gezonde werkplek waarin je je gelukkig voelt. Planten zorgen

4

bovendien voor meer zuurstof. Wanneer het zuurstofgehalte op kantoor verbetert, voel je je minder vermoeid en is de kans op hoofdpijn of droge ogen kleiner.

Stressverlagers Planten helpen ook met het verminderen van stress. Natuur op kantoor schijnt zelfs een positief effect op je creativiteit en stemming te hebben. Alleen maar positief nieuws dus. Zelfs collega’s met allergieÍn hoeven niet bang te zijn: alle planten die binnen Independer een plaats krijgen houden de neuzen niesvrij en de ogen droog.

gezondheid


Dames van de zonnebloem Kijk niet verbaasd als jullie vandaag twee zonnebloemen voorbij zien wandelen. Ze hebben een verrassing voor je. Iets dat een positief effect heeft op je slaapkwaliteit. Dus voor straks: slaap lekker en sweet dreams ‌ over zonnebloemen bijvoorbeeld!

gezondheid

5


nieuwsgierig naar je eigen gezondheid? doe de Health Check! waarom meedoen? Inzicht in je fysieke en mentale fitheid Vroegtijdig signaleren van eventuele gezondheidsrisico’s Adviesgesprek met een vitaliteitscoach Meedoen mag maar is niet verplicht

Heb je vragen? Loop dan even bij Eveline Bakker langs.

6


dinsdag | purpose

geld alleen maakt niemand gelukkig Zelf een bijdrage leveren aan een betere samenleving is iets dat we met z’n allen steeds belangrijker zijn gaan vinden. Je wilt betekenisvol zijn in je werk en voor anderen. Betekenisvol werk versterkt positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, optimisme en hoop. Het idealisme om de wereld een klein beetje beter te maken zit er bij Independer al 20 jaar ingebakken.

In onze purpose lees je dit terug: ‘We willen meer mensen mee laten doen door ze zelf het heft in handen te geven, waardoor ze met meer vertrouwen financiële beslissingen durven te nemen.’

worden geïnspireerd om verantwoordelijk met geld om te gaan. Zodat ze straks zelf hun financiële zaken goed regelen en een zekere toekomst instappen. Helemaal in lijn met onze eigen purpose dus.

Geef je kennis door

Stichting LEF maakt lesmateriaal dat jongeren inspireert. Gepresenteerd door (gast)docenten, werkzaam in de financiële sector, die vrijwillig voor de klas staan. Omdat ook zij begrijpen dat verantwoordelijkheid nemen betekent dat je verder kijkt dan wat jouw handelen betekent voor jezelf en je directe omgeving. LEFdocenten nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid door het teruggeven van hun kennis aan de ander. En door te geven aan de volgende generatie die het nodig heeft.

Hoe zit het met jou persoonlijk? Vind jij het belangrijk om je buiten kantooruren in te zetten? Als vrijwilliger bijvoorbeeld. Of als mantelzorger, bloeddonor, collectant of huiswerkbegeleider? Als je nog ideeën nodig hebt, denk dan ook een aan het werk van de Stichting LEF (Leven en Financiën). LEF biedt een mbo-lesprogramma waarmee jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar door gastdocenten uit de praktijk

purpose

7


LEF ZOEKT ENTHOUSIASTE GASTDOCENTEN Independer wil een paar collega’s de ruimte, tijd en mogelijkheden geven deze docentenrol bij LEF te vervullen. Dinsdag, rondom de lunchtijd, is LEF hier bij Independer aanwezig om al je vragen te beantwoorden!

8

purpose


Leren met LEF Heb je belangstelling om gastdocent te worden voor LEF? Neem dan vrijblijvend contact op met Steve of Carole. We wachten eerst even af hoeveel collega’s zich aanmelden en bekijken daarna wie van ons, wanneer en hoe vaak, voor LEF aan de bak kan. Uiteraard in goed overleg met elkaar. Word je geselecteerd, dan krijg je een intensieve training, waarin je alle ins &

outs van het LEF onderwijsprogramma leert kennen én intensief begeleid wordt in je eerste stappen tot gastdocent. Na het volgen van deze training word je samen met een collega gastdocent ingepland om een lesblok te gaan verzorgen op één van de deelnemende ROC’s. Je staat dus nooit alleen voor de klas. Wij gaan ervan uit dat je na je training minstens 1 maal per jaar (een serie van) 3 modules verzorgt.

Ondersteuning beschikbaar Vind je het zelf lastig om je financiën op orde te krijgen? Je bent daarin zeker niet de enige, al kan dat wel zo voelen. Blijf er niet te lang mee rondlopen en neem het heft weer in handen. Daar willen we je graag mee helpen. Stuur om te beginnen een mail naar Loes (lhekel-krahe@independer.nl) Vanzelfsprekend behandelt zij je financiële (hulp)vraag – hoe klein of groot ook - strikt vertrouwelijk. Vervolgens bekijken jullie samen wat je mogelijkheden zijn.

purpose

9


woensdag | sociale relaties

wegens succes verlengd: de lange tafel Mensen worden gelukkiger door sociale relaties, van het gevoel erbij te horen, samen ergens voor gaan. Bij Independer stimuleren we dat op zoveel mogelijk vlakken. Eén daarvan ging vorig jaar tijdens de week van het werkgeluk in première: De Lange Tafel! Een groep collega’s verzorgt dan samen de lunch voor ons allemaal. De voorbereiding van deze lunch is op zichzelf al teambuilding! De rest van ons wordt uitgenodigd om aan de lange tafels aan te schuiven en ook eens met wat andere (dan alleen je directe) collega’s te praten. Ook deze woensdag bereiden we een heerlijke en gezellige Lange Tafel. Naast de Lange Tafel hebben we nog een leuke verrassing voor jullie deze dag. Centraal daarin staan teamspirit, en samen ergens voor gaan. Met, om het nog leuker te maken, een flinke dosis fun!

10

sociale relaties


Harvard studie wijst uit: er is maar één geheim voor gelukkig zijn … Geluk zit ‘m niet in diploma’s en een flitsende carrière. Het meest gelukkig zijn mensen die een hechte band hebben met familie, vrienden en hun omgeving. Daar kan geen goed gevulde bankrekening tegen op. Opvallend is dat mensen die hechte relaties hebben vaak ook gezonder zijn. De studie toont aan dat als je iemand in je leven hebt die je kunt vertrouwen, je zenuwstelsel kalmeert en je hersenen langer jong blijven. Ook ervaar je minder emotionele en fysieke pijn.

Volgens het onderzoek leven mensen met hechte sociale relaties langer. Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat geluk niet afhangt van het aantal relaties dat je hebt. Veel belangrijker dan kwantiteit is kwaliteit. Je kunt beter één relatie hebben waarbinnen je de ruimte voelt om je kwetsbaar op te stellen en dingen te delen dan vijf relaties waarbij dat niet kan.

sociale relaties

11


donderdag | ontwikkeling

bij Blije Klant werkt het anders Sinds maart werken we bij Blije Klant in kleine teams om te zorgen voor meer stabiliteit op de afdeling. In teams van maximaal 7 experts wordt dagelijks het werk verdeeld en de haalbaarheid hiervan ingeschat. Hulp nodig of ruimte om hulp te bieden? Dit regel je zelf onderling.

Het voordeel van werken in kleine teams Je kan je voorstellen dat deze nieuwe manier van werken bepaalde voordelen oplevert. Denk hierbij aan een efficiëntere afhandeling van aanvragen, structurele verbetering van processen en grip op de taakverdeling. Maar gelukkig is er meer …

Ontwikkeling & werkgeluk Deze nieuwe manier van werken zorgt inderdaad voor alle genoemde voordelen, maar nog belangrijker is dat het werk leuker wordt. Het werken in kleine teams betekent dat Experts Blije Klant daadwerkelijk zelf het heft in handen nemen. Je bent als team verantwoordelijk om de taken uit te voeren. Hoe je dit onderling regelt en invult maakt niet uit, zolang je de teamafspraken maar volgt. Zoveel eigen vrijheid en verantwoordelijkheid bevordert het werkgeluk. Ook inwerken en coachen is een verantwoordelijkheid van het team. Ieder team heeft een coach die in de lead is en zorgt dat de skills, klantbeleving en kwaliteit van advies op orde is. Ontwikkeling van collega’s gaat hierdoor snel en efficiënt, gewoon wanneer het kán en nodig is. Lekker lean. Erik Bar Teamleider Auto | Blije klant

12

ontwikkeling


Werkt het écht prettiger? ‘Het nieuwe werken zorgt (als de bezetting klopt), voor rust en stabiliteit op de werkvloer. Ook geeft het meer afwisseling in de werkzaamheden, wat ik heel prettig vind!’ Paula van Voorst, Expert Auto ‘Er wordt veel beter overlegd en er is veel meer rust. Mensen kunnen meer verantwoordelijkheid nemen én voelen voor de werkzaamheden.’ Kathinka Hovius, Expert Auto ‘Het werken in kleine teams maakt mijn werk/taken voor een dag duidelijk en overzichtelijk. Maar als 1 klein team niet lekker werkt, komt er zand in de héle machine (werk blijft liggen en komt op de stapel voor de volgende dag).’ Kim Muijs-Pruijs, Expert Auto ‘Deze nieuwe werkwijze is duidelijk, overzichtelijk en lekker ‘werkbaar’!’ Alberto Waas, Expert Auto ‘Mijn ervaringen met de nieuwe manier van werken zijn positief. Je weet waar je directe collega’s mee bezig zijn en er wordt actief hulp geboden aan elkaar als dat nodig is. De dagelijkse doelen behaal je hierdoor met zijn allen. Het werken in kleinere teams geeft meer flexibiliteit en er is ruimte voor verbetering van de werkzaamheden die wij uitvoeren.’ Michel Campmans, Expert Zorro ‘De nieuwe werkwijze geeft mij een mooi overzicht over wat er op de dag zelf allemaal moet gebeuren. Samen met het team overleggen en zelf kunnen bepalen in welke volgorde we het werk wegwerken geeft een stukje vrijheid dat ik als erg prettig ervaar. Ik was bang dat ik de overige taken zou gaan missen, maar dat valt erg mee.’ Wouter Nota, Expert Wonen

ontwikkeling

13


vrijdag | positiviteit

positieve afsluiting van de week

14

positiviteit


Op vrijdag, alweer de laatste dag van deze week, staat het thema positiviteit centraal. Dat je van een positieve instelling gelukkiger wordt is een inkoppertje. Dit kun je zelf doen om positief te blijven … ook – of misschien wel juist – als de werkdruk hoog is. Zoals in het zorgseizoen ldat binnenkort losbarst. • Blijf elkaar complimenten geven Het geven van complimenten is de krachtigste methode voor positieve gedragsverandering, blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Met een compliment benadruk je iemands positieve punten. Hij of zij groeit (figuurlijk natuurlijk) en tankt meer zelfvertrouwen om dingen op te pakken. • Doemdenken doet het

tegenovergestelde

Wist je dat negatief denken of je omringen met negatieve, klagende mensen letterlijk niet goed is voor je gezondheid? Als reactie op negativiteit komt er in de hersenen een stofje vrij: cortisol. Hoe meer je van dit stofje aanmaakt, hoe moeilijker het wordt om de knop om te zetten naar iets positiefs. Onze Independer-cultuur wordt door de collega’s als zeer positief ervaren. In het medewerkertevredenheidsonderzoek geven jullie aan dat collega’s, sfeer, persoonlijke aandacht en onze cultuur de grootste bijdragen leveren aan je persoon-

ijke werkgeluk! Maar wat houdt die Independer-cultuur precies in? Met hulp van veel verschillende collega’s vertaalden we onze cultuur door naar zogenaamde cultuurstenen.

In steen gebeiteld Waarom stenen? Omdat de cultuur het solide fundament vormt waarop we bouwen. Onze bedrijfscultuur is belangrijk voor ons, het is voor veel mensen zelfs de reden om bij Independer te solliciteren of te blijven werken. En dat willen we met cultuurstenen beter verankeren. Zodat we ook in veranderende omstandigheden een goed ijkpunt hebben en onze cultuur behouden. We gaan de stenen gebruiken voor onze employer branding, om nieuwe collega’s aan te trekken of andere organisaties te inspireren. Ook willen we de stenen gebruiken als toetssteen: kaders hoe we met elkaar omgaan, waar we elkaar op aan kunnen spreken, of waarop we kunnen toetsen of een sollicitant past bij Independer.

positiviteit

15


Hoe kregen de cultuurstenen vorm? Dat is een proces waar zo’n 60 collega’s bij betrokken zijn geweest. Met interviews, enquêtes en workshops. Nieuwe collega’s, ouwe rotten, super positieve maar ook zeer kritische collega’s. Een representatieve dwarsdoorsnede dus. Alle input hebben we, met hulp van een extern bureau (Aaim), ingedikt tot drie cultuurstenen. En dit zijn ze:

independer cultuursteen

independer cultuursteen

Durf te doen

Vrijheid

Iedere vooruitgang begint met een eerste stap. Soms is daar durf voor nodig. Bij Independer geven we je het vertrouwen om die stap te zetten en je zo te ontwikkelen. We bieden niet alleen onze klanten, maar ook onze collega’s het vertrouwen om het heft in eigen hand te

We hebben bij Independer veel vrijheid in de manier waarop we ons werk doen. Met die vrijheid geven we iedereen eigen verantwoordelijkheid. En met vrijheid komt blijheid. Dat is mooi, want dat past helemaal in ons streven naar werkgeluk. En alleen met blije collega’s kunnen we voor blije klanten zorgen.

nemen. Zowel in ons dagelijkse werk als op het gebied van onze persoonlijke ontwikkeling.

Je krijgt bij ons de ruimte om je beste zelf te zijn. Alleen als je écht jezelf kunt zijn, kom je het beste tot je recht. Dankzij al die verschillende mensen maken we onze mooie

Van een olifant maken we graag een mug. Oftewel: we maken dingen niet groter dan nodig is. Als we het niet met elkaar eens zijn, bespreken we dat mét elkaar, in plaats van óver elkaar. Ook daar is soms durf voor nodig.

16

organisatie.

positiviteit


independer cultuursteen

Eigenzinnig harmonieus Bij Independer werken authentieke en zelfbewuste collega’s. Stuk voor stuk bijzondere vak-idioten binnen hun eigen specialisme. We doen de dingen graag op onze eigen wijze. En dat is vaak nét iets anders dan hoe anderen de dingen doen. We hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen: iedereen wil het beste voor onze klanten. Dat zit in ons DNA.

Wat gaan we met de cultuurstenen doen? Dat komt Steve of Carole (team Cultuur en Ontwikkeling) persoonlijk toelichten in jullie werkoverleg. We gaan de stenen dan samen bespreken, zodat iedereen ze goed begrijpt. Ook geven we een toelichting waar en op welke momenten de cultuurstenen terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan onze ‘Werken bij’ website, maar ook in de 360-graden feedback. De stenen krijgen natuurlijk ook een plaats in en rondom het pand. Hoe precies? Dat onthullen we in deze Week van het Werkgeluk. En op een leuke manier kunnen jullie daar allemaal een steentje aan bijdragen.

We hebben het bij Independer goed met elkaar en we waarderen wat we hebben. Onze mooie Independercultuur is het fundament voor het behalen van onze doelstellingen. We zijn er samen verantwoordelijk voor om dat te behouden. Discussies voeren we over de inhoud. En we staan open voor elkaar: een Independer mag je altijd aanspreken. Zo hóuden we het ook goed met elkaar.

positiviteit

17


natuurlijk mag je de heppie delen

18