Page 1

Independents Nº36- 2010

per Mollet

Ciutadans lliures i rebels per un Mollet millor- Especial Riera Seca- La Vinyota

Endavant IxM !

Perquè Independents per Mollet ? Independents per Mollet (IxM) som persones de la nostra ciutat, que no depenem de cap partit polític. D’aquí el nom d’Independents, perquè no depenem de ningú i podem treballar pensant només en el que creiem que és el millor per Mollet. Som Gent per Mollet, lluitem perquè creiem que la política no pot ser una professió, sinò un compromís temporal al servei dels ciutadans. Els càrrecs públics han de tornar a la seva feina respectant una limitació de mandats. A la porta de la nostra seu del Tabaran, hi trobareu un cartellet que ho diu molt clarament: “ si busques trepar, un “ enxufe” o una col.locació, millor que truquis a una altra porta . “ IxM som la formació política més jove de Mollet. Però no hem nascut avui. Portem ja set anys treballant per millorar la nostra ciutat, defensant els drets de tots els ciutadans i el seu benestar. IxM som gent per Mollet, un espai de trobada que acull al marge de partidismes, totes aquelles persones interessades a participar en la millora de Mollet. Som i serem Lliures i Rebels, per Mollet, i et convidem a formar part d’aquest projecte alternatiu i treballar amb nosaltres.

Independents

x Mollet

EDITA: IxM Independents per Moll et Avin g ud a Llib e r tat 3. P e tit Bu le var d .

www.independentsxmollet.cat i n d e p e n d e n t s mo l l e t @ y a h o o . e s Te l. 619 63 77 68

DIFUSIÓ GRATUÏTA

Independents per Mollet (IxM) vam denunciar recentment els canvis a la circulació que l’Ajuntament estava aplicant als carrers de Riera Seca i de la Vinyota, i vam alertar que afectarien greument a la mobilitat i a la qualitat de vida de tots els veïns de la zona.

Aquests dies, hem fet un seguiment de l’estat del trànsit a Riera Seca i la Vinyota. Podem dir que alguna cosa ha millorat, però que encara estem lluny de solucionar el problema. Encara es produeixen embussos, hi ha cotxes que envaixen els passatges veïnals amb el perill que comporta i el problema s’ha ampliat a d’altres carrers com La mobilització d’IxM ha contribuït de manera decisiva a que Teixidores, que ara suporten un trànsit molt més intens. El l’Ajuntament, que va haver d’enviar cartes a tots els veïns per que era una zona tranquil.la ha deixat de ser-ho. justifcar-se, s’afanyés a fer alguna cosa al respecte, com per exemple obrir una nova sortida als vehicles de la zona comercial Independents per Mollet (IxM) reclamem a l’Ajuntament que a la rotonda de Can Fàbregues o prohibir la sortida de vehicles escolti els ciutadans. L’Ajuntament no pot modificar el trànsit directament de la zona comercial al carrer de Puntaires. Una al seu gust, per afavorir un negoci privat, contra el que no altra mesura ha estat tornar a aixecar la rotonda de Can Pantiquet, tenim res, sense tenir en compte que es perjudica als veïns ja van tres cops, aquesta vegada per a ampliar l’espai disponible de la zona, que s’afecta la mobilitat del barri i una de les als vehicles. sortides més importants de la ciutat. Aquest sector de Mollet no pot dependre només de la sortida de Pompeu Fabra, Independents per Mollet (IxM) portem tres anys denunciant necessita una altra sortida, com hi havia abans per que el mal disseny d’aquesta rotonda provocava embussos a Rabassaires. les hores punta que dificultaven als vehicles la sortida de la ciutat per disposar de només un carril. L’Ajuntament ho negava Volem un barri per viure, no un barri col.lapsat, i cada cop i es feia el sord, però ara ve a donar-nos la raó. El problema és amb més soroll, més contaminació i més perillositat. Què que s’ha posat a fer les obres en el pitjor moment, quan tenim passarà quan arribin les compres de Nadal ? De tots nosaltres més col.lapses de trànsit al barri pels canvis de circulació que depén que no haguem d’esperar tres anys més per a que ha efectuat . Aquest és l’Ajuntament que tenim. rectifiquin.

Cal una veu independent a l ´Ajuntament ! Independents per Mollet (IxM)


Cal una veu Independent a l’Ajuntament !

www.independentsxmollet.cat

Hi ha una altra manera de fer les coses...depén de tu.

Lluita ciutadana

L’Alcalde es guanya el premi “Caganer del 2010” Per l’ampliació de les zones blaves i per intentar acallar la veu crítica i rebel d’IxM amb multes Independents per Mollet (IxM) hem atorgat , el premi simbòlic del “Caganer del 2010“, a l’Alcalde de la ciutat, Josep Monràs. L’Alcalde s’ha fet mereixedor d’aquest guardó, pels seus intents d’acallar el treball d’oposició crítica que portem a terme a la ciutat, amb sancions econòmiques a IxM , arran de la nostra campanya de reivindicació de “Zones blaves gratuïtes mentre duri la crisi” i per la imposició de noves zones blaves als entorns del nou hospital de Mollet, als barris de Can Borrell i Santa Rosa. Cal recordar que a més de la creació noves zones blaves, en el que va de mandat, l’Ajuntament ha apujat el seu preu quasi tres vegades per sobre del cost de la vida, ja que l’IPC acumulat d’aquests anys és del 9,3% i aquest “nou peatge de Mollet” s’ha apujat en total un 24,87%.

Enguany, hem decidit honorar el nostre alcalde amb un caganer personalitzat que ben segur li plaurà, perquè l’hem immortalitzat fent feina a sobre d’un dels elements del paisatge molletà que més s’estima, un parquímetre de la zona blava. El Caganer de l’any, és el premi que l’agrupació dels independents molletans, va instaurar ara fa set anys, per a distingir aquelles “actuacions, personalitats, empreses o institucions, destacades, pels seus demèrits i la seva contribució, a afectar els drets i la qualitat de vida dels molletans i el nostre patrimoni social, cultural, territorial o natural”. En edicions anteriors, el caganer va ser atorgat entre d’altres, al manteniment del greuge del peatge de Mollet-La Llagosta de l’autopista C-33. A les empreses RENFE i ADIF per les deficiències del transport ferroviari.Als

responsables del Consell Comarcal, pel tancament del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Vallès Oriental, durant mes d’un any. A la disbauxa de les obres d’estretament de la rotonda de Can Pantiquet, o a la privatització del subsol del pla de les Pruneres per construir un aparcament de pagament que va

comptar amb l’oposició de 8000 ciutadans. Independents per Mollet (IxM), farà arribar el guardó del “Caganer del 2010” al consistori municipal molletà, conjuntament amb un escrit que recorda breument els orígens d’aquesta figura del pessebre català.

Coses que els qui manen no t’expliquen, ni tampoc els seus “palmeros”

L’Ajuntament està incomplint la llei contra la contaminació lluminosa

depenent del Departament de Medi Ambient i Habitatge del Govern de la Generalitat de Catalunya.

La llei obliga a substituir els fanals tipus globus per altres més eficients

Canviant-los per altres més eficients amb pantalles que enfoquessin cap avall, es podria estalviar un mínim de 9000 kv d’energia a l’any.

Aquest tipus de fanals, estan prohibits perquè desaprofiten més del 50% de l’energia utilitzada, dispersant-la en totes direccions, en lloc de concentrar-la cap el terra, que és el que s’ha d’il·luminar. L’Ajuntament de Mollet (PSC-CiU), obliga als ciutadans a complir les lleis però quan li toca a ell no ho fa. Independents per Mollet (IxM) hem denunciat que l’Ajuntament de Mollet del Vallès està incomplint la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn.

L’Ajuntament manté instal.lats fanals de tipus globus sense reflectors, als carrers de Can Mollet, Sant Roc, plaça de Maria Blanchart i rambla Pompeu Fabra, al barri de Can Pantiquet, que incompleixen aquesta llei.

La normativa obliga a substituir aquest tipus de fanals de la via pública. Mantenir aquest tipus de fanals suposa una infracció molt greu del reglament, que podria ser objecte d’expedient sancionador per part de l’Oficina per a la Prevenció de la Contaminació Lluminosa (OPCL)

Apujades de la Zona Blava


Independents Nº36- 2010

per Mollet

Ciutadanos libres y rebeldes por un Mollet mejor- Especial Riera Seca-La Vinyota

Endavant IxM !

¿ Porqué Independents per Mollet ? Independents per Mollet (IxM) somos personas de nuestra ciudad, que no dependemos de ningún partido político. De aquí el nombre de Independents, porqué no dependemos de nadie y podemos trabajar pensando sólo en lo que creemos que es lo mejor para Mollet. Somos Gent per Mollet, luchamos porqué creemos que la política no puede ser una profesión, sinó un compromiso temporal al servicio de los ciudadanos. Los cargos públicos han de volver a su trabajo respetando una limitación de mandatos. En la puerta de nuestra sede del Tabarán, encontraréis un cartel que dice claramente: “ si busques trepar, un “ enxufe” o una col.locació, millor que truquis a una altra porta “. IxM somos la formación política más joven de Mollet. Pero no hemos nacido hoy. Llevamos ya siete años trabajando para mejorar nuestra ciudad, defendiendo los derechos de todos los ciudadanos y su bienestar. IxM es un espacio de encuentro que acoge al margen de partidismos,a todas aquellas personas interesadas en participar en la mejora de Mollet. Somos y seremos Libres y Rebeldes, por Mollet, y te invitamos a formar parte de este proyecto alternativo y a trabajar con nosotros.

Independents

x Mollet

EDITA: IxM Independents per Moll et

Independents per Mollet (IxM) denunciamos recientemente los cambios en la circulación que el Ayuntamiento estaba aplicando en las calles de Riera Seca y de la Vinyota y alertamos que afectarían gravemente a la movilidad y a la calidad de vida de todos los vecinos de la zona.

Estos días hemos hecho un seguimiento del estado del tránsito en Riera Seca y la Vinyota. Podemos decir que alguna cosa ha mejorado, pero todavía estamos lejos de solucionar el problema. Todavía se producen atascos, hay coches que invaden los pasajes vecinales con el peligro que comporta y el problema se ha ampliado a otras calles como Teixidores, La movilización de IxM ha contribuido de manera decisiva a que ahora soportan un tránsito mucho más intenso. La que que el Ayuntamiento, que tuvo que enviar cartas a todos los era una zona tranquila ha dejado de serlo. vecinos para justificarse, se diese prisa en hacer algo al respecto, como abrir una nueva salida de los vehículos de la zona comercial Independents per Mollet (IxM) reclamamos al Ayuntamiento a la rotonda de Can Fàbregues o prohibir la salida directamente que escuche a los ciudadanos. El Ayuntamiento no puede por la calle de Puntaires. Otra medida ha sido volver a levantar modificar el tránsito a su gusto, para favorecer un negocio la rotonda de Can Pantiquet, ya van tres veces, esta vez para privado, contra el que no tenemos nada, sin tener en cuenta ampliar el espacio disponible para vehículos. que se perjudica a los vecinos de la zona, que se afecta la movilidad del barrio y una de las salidas más importantes de Independents per Mollet (IxM) llevamos tres años denunciando la ciudad. Este sector de Mollet no puede depender sólo de que el mal diseño de esta rotonda provoca atascos en las horas la salida de Pompeu Fabra, necesita otra salida, como había punta que dificultan la salida de la ciudad, por disponer de sólo antes por Rabassaires. un carril. El Ayuntamiento lo negaba y se hacía el sordo, pero ahora nos da la razón. El problema es que se ha puesto a hacer Queremos un barrio para vivir, no un barrio colapsado, y las obras en el peor momento, cuando tenemos más atascos cada vez con más ruido, más contaminación y más peligro. en el barrio por los cambios de circulación que ha decretado. ¿Qué pasará cuando lleguen las compras de Navidad? De Éste es el Ayuntamiento que tenemos. todos nosotros depende que no tengamos que esperar tres años más para que rectifiquen.

Avin g ud a Llib e r tat 3. P e tit Bu le var d .

www.independentsxmollet.cat i n d e p e n d e n t s mo l l e t @ y a h o o . e s Te l. 619 63 77 68

DIF USIÓ GRATU ÏTA

Independents per Mollet (IxM)


Hace falta una voz Independiente en el Ayuntamiento ! www.independentsxmollet.cat

Hay otra manera de hacer las cosas... depende de ti.

Lucha Ciudadana

El Alcalde se gana el premio “Caganer del 2010” Por la ampliación de la zonas azules y por intentar acallar la voz crítica y rebelde de IxM con multas Independents per Mollet (IxM) hemos otorgado, el premio simbólico del “Caganer del 2010“, al Alcalde de la ciudad, Josep Monràs. El Alcalde se ha hecho merecedor de este galardón, por sus intentos de acallar el trabajo de oposición crítica que llevamos a cabo en la ciudad, con sanciones económicas a IxM, por nuestra campaña de reivindicación de “Zonas azules gratuitas mientras dure la crisis” y por la imposición de nuevas zonas azules en los alrededores del nuevo hospital de Mollet, en los barrios de Can Borrell y Santa Rosa. Hay que recordar que además de la creación de nuevas zonas azules, en lo que va de mandato, el Ayuntamiento ha subido su precio casi tres veces por encima del coste de la vida, ya que el IPC acumulado de estos años es del 9,3% y este “nuevo peaje de Mollet” ha subido en total un 24,87%.

Este año, hemos decidido honrar a nuestro alcalde con un caganer personalizado que seguro que le gustará, porqué lo hemos inmortalizado haciendo lo propio sobre uno de los elementos del paisaje molletense que más quiere, un parquímetro de la zona azul. El Caganer del año, es el premio que la Asamblea de los independientes molletenses, instauró ahora hace siete años, para distinguir aquellas “actuaciones, personalidades, empresas o instituciones, destacadas, por sus deméritos y su contribución a afectar los derechos y la calidad de vida de los molletenses y nuestro patrimonio social, cultural, territorial o natural”. En ediciones anteriores, el caganer fue otorgado entre otros, al mantenimiento del agravio del peaje de Mollet-La Llagosta de la autopista C-33. A las empresas RENFE y ADIF por las deficiencias del transporte ferroviario. A los

responsables del Consell Comarcal, por el cierre del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Vallès Oriental, durante más de un año. Al desastre de las obras de estrechamiento de la rotonda de Can Pantiquet, o a la privatización del subsuelo del Pla de les Pruneres para construir un aparcamiento de

pago que contó con la oposición de 8000 ciudadanos. Independents per Mollet (IxM), hará llegar el galardón del “Caganer del 2010” al consistorio municipal molletà, conjuntamente con un escrito que recuerda brevemente los orígenes de esta figura del pesebre catalán.

Cosas que no te explican los que mandan, ni tampoco sus palmeros ...

El Ayuntamiento està incumpliendo la ley contra la contaminación luminosa La ley obliga a sustituir las farolas tipo globo por otras más eficientes Este tipo de farolas, están prohibidos porqué desaprovechan más del 50% de la energía utilizada, dispersándola en todas direcciones, en lugar de concentrarla hacia el suelo, que es lo que se ha de iluminar. El Ayuntamiento de Mollet (PSC-CiU), obliga a los ciudadanos a cumplir las leyes pero cuando le toca no lo hace. Independents per Mollet (IxM) hemos denunciado que el Ayuntamiento de Mollet del Vallès está incompliendo la Ley 6/2001, de 31 de mayo, de ordenación ambiental del alumbrado para la protección del medio nocturno.

El Ayuntamiento mantiene instalados farolas de tipo globo sin reflectores, en las calles de Can Mollet, Sant Roc, plaza de Maria Blanchart y rambla Pompeu Fabra, del barrio de Can Pantiquet, que incumplen esta ley.

La normativa obliga a sustituir este tipo de farolas de la vía pública. Mantener este tipo de farolas supone una infracción muy grave del reglamiento, que podría ser objecto de expediente sancionador por parte de l’Oficina per a la Prevenció de la

Contaminació Lluminosa (OPCL) dependiente del Departament de Medi Ambient i Habitatge del Govern de la Generalitat de Catalunya. Cambiándolas por otras más eficientes con pantallas que enfoquen hacia abajo, se podría ahorrar un mínimo de 9000 kv de energía al año.

Subidas de la Zona Azul

Butlletí Inf .Independents per Mollet (IxM) nº 36  

El Butlletí de l'esquerra lliure i rebel de Mollet.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you