Buitenplaats Oudeweg

Page 1

9 landgoed villa’s op historische grond9 FA N TAST I SC H E V I L L A’ S O P E E N U N I E K E LO CAT I E I N D O O R N


INHOUD

De Villa’s

4

Vogelvlucht 5 Wonen op de fraaie Utrechtse Heuvelrug 6 De Historie herleeft op Buitenplaats Oudeweg 7 Geschiedenis 8 Situatie en woningaanbod 9 De architect 10 Straatbeeld 12 Parkwoning 1 14 Parkwoning 2 20 Parkwoning 3 26 Parkwoning 4 32 Parkwoning 5 38 Boswoning 6 44 Boswoning 7 50 Parkwoning 8 56 Parkwoning 9 62 Interieur 68 Heart for Gardens 70 Keuken en sanitair 72 Kopersinformatie 74

Een plek met een rijke geschiedenis en een geweldige toekomst


VO G E LV LU C H T

5


Bunnik

Maarn

A12

Beerschoten

Volop genieten van het rijke buitenleven!

A12

N227

Maarsbergen

De Groep

Driebergen-Rijsenburg

Odijk

N225

Rijsenburg

Sterkenburg

Doorn

Palmstad

Overberg

Valkenheide N225

N227

oerik

Breedeveen

Werkhoven

Langbroek

Darthuizen

Leersum

Oude Kromme Rijn

Amerongen

Het Goy Cothen

Schalkwijk Overlangbroek Dwarsdijk

Utrecht Gelderland Duurstede

errijn Ned

Wonen op de fraaie Utrechtse Heuvelrug

6

Buitenplaats Oudeweg ligt op slechts enkele minuten fietsafstand van de gezellige kernen van Doorn en Driebergen-Rijsenburg. Deze gewilde dorpen liggen centraal in het land, in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Een regio die bekend staat om de uitgestrekte bossen en het prachtige coulisselandschap in de buitengebieden. Hier kunt u urenlang wandelen, fietsen, ontdekken en beleven. Daarnaast kunt u gezellig winkelen, een terrasje pakken of een theater of museum bezoeken. Dankzij de centrale ligging van Buitenplaats Oudeweg kunt u werkelijk alle kanten op.


De historie herleeft op Buitenplaats Oudeweg Tussen Doorn en Driebergen, verscholen tussen de bomen, verrijzen negen unieke vrijstaande park- en boswoningen, geflankeerd door Rijksmonumentale villa’s en eeuwenoude bossen. Dit wordt Buitenplaats Oudeweg. Een statig buurtje, waar rust, ruimte en een overweldigende natuurlijke omgeving het leven extra cachet geven.

Op Buitenplaats Oudeweg vindt u alles wat u zich maar kunt wensen van een woonomgeving. Een rustige groene omgeving, het centrum van gezellige dorpen op enkele minuten afstand, met goede scholen en verenigingen, winkels en recreatiemogelijkheden dicht in de buurt. Op Buitenplaats Oudeweg komt u thuis op historische grond. Een plek met een rijke geschiedenis en een geweldige toekomst.

rke

nw eg

rwe g

M

Be

ke n

bu

rg e

Rijn

rla

me

an

m Kro

St a me

Fo re tw eg

De historische Buitenplaats, al Bunnik geliefd bij de adel eeuwenlang A12 Beerschoten en welgestelden, wordt in oude luister hersteld. Het karakteristieke N227 Driebergen-Rijsenburg monumentale landhuis wordt Ou de gerestaureerd en krijgt Odijk een woonN225 Arn Dr he ie ms be eb werkbestemming. De lommerrijke ove rg se nw eg st ra at Engelse landschapstuin krijgt Rijsenburg we g weer het aanzien van weleer en de nieuw te bouwen villa’s Sterkenburg Palmstad Doorn voegen zich straks naadloos in de La Goo nb yerd prachtige omgeving. Alsof ze er ro ijk ek er dij N227 k altijd al gestaan hebben. Gooye Loerik Werkhoven rdijk St er

N225

Lan

bro

eke

rdi jk

Langbroek Oude Kromme Rijn

7

Het Goy Cothen


De rijke geschiedenis van Buitenplaats Oudeweg

Buitenplaats Oudeweg wordt in ere hersteld en verrijkt met 9 villa’s

8

Oudeweg werd gebouwd rond 1836 door A. Godin van Westrenen, de toenmalige eigenaar van kasteel Sterkenburg, op de plek waar daarvoor de hofstede Oudeweg stond. In 1855 verkoopt de familie Godin het huis met een groot gedeelte van het 18 hectare grote park aan de Cothense familie Van Beeck Calkoen. In 1867 koopt de Amsterdamse bankier A.M. Th. Labouchère de buitenplaats en houdt het tot 1905 in bezit. In dat jaar komt H. baron van Hogendorp in het bezit van het huis. Hij laat direct een verbouwing uitvoeren. Daarbij wordt de ingang verplaatst van

de zuid- naar de noordgevel aan de Driebergsestraatweg en krijgt de gevel een voornaam karakter met bordestrap. Ook het interieur wordt verbouwd, naar plannen van architect J.C. Wentink. In 1905 is de omvang van de buitenplaats gereduceerd tot 9 ha. F. graaf van Hogendorp erft het huis in 1927 en verkoopt het nog hetzelfde jaar door aan de heer M.C. van Houten, kapitein bij de koninklijke marechaussee. Hij was belast met de bewaking van exkeizer Wilhelm II en woonde tot 1941 in het huis. In 1960 wordt het landhuis aangepast om als kantoor te kunnen fungeren.


S I T UAT I E K A A R T K AV E L 6 ca. 14000M2

K AV E L 5 ca. 1162M2

K AV E L 4 ca. 1094M2

K AV E L 3 ca. 1048M2

6

K AV E L 2 ca. 1034M2

5

7

K AV E L 1 ca. 2635M2

4

8

3

2

1

9

Landhuis Specificaties van Villa A • Feri cusam consect empore, aut et quod • ea conseru ptatem qui ipit et haria • volupta doluptaercia accum eum sinus • dolorrum rectis excero conseque est, que • ditiis ditinciis re, aut occus, int acerupt • aquiat delendi taspers pidelestium • untiorerspis veliquat que exceruptia dolores se

K AV E L 7 ca. 5435M2

K AV E L 8 ca. 1462M2

K AV E L 9 ca. 2870M2

9


EVE Architecten ontwerpt exclusief resideren in het groen. Landelijk stoer, maar toch modern. Hedendaags, maar wel tijdloos. De villa’s op Buitenplaats Oudeweg combineren het beste van luxe wonen dankzij de bijzondere plek én een stijlvol ontwerp waarbij we het thuisgevoel als uitgangspunt hanteren. Het zijn villa’s die zijn afgestemd op hoe ú wilt wonen. Waar u zich thuis voelt en geniet van het goede leven ... Ons vak is zo mooi. Wij zijn thuis in het ontwerpen van een thuis. Elke ontwerpopgave is voor ons een nieuwe uitdaging. Altijd streven naar een nieuw, verrassend ontwerp. Net even dat wat men niet verwacht. Soms totaal iets anders, soms een subtiele verandering. Maar we gaan altijd voor het ‘wow-effect’. En dat kan alleen maar als het vak met passie wordt beoefend. Dan blijft de inspiratie komen. Want die krijg je dan overal. Je bent immers altijd met je vak bezig.

10

Deze inspiratie samen met onze creativiteit, brengt ons al jarenlang tot het ontwerpen van mooie, unieke en stijlvolle villa’s. Door onze jarenlange ervaring, onze uitgebreide expertise en een gezonde dosis nuchterheid, hebben alle woningen van EVE Architecten een topkwaliteit. Wij zijn thuis in alle materialen en beheersen alle facetten op bouwkundig gebied. Vanuit het mooie Twente, waar ons ‘eigen thuis’ in Nijverdal staat, weten we architectuur met praktische uitvoerbaarheid goed te combineren. Elke keer opnieuw komen we met een uniek ontwerp en toch zien we een bepaalde herkenbaarheid in onze ontwerpen. Maar dat zit meer in verhoudingen, karakter, stijlkenmerken en zorgvuldigheid die we bij elke villa nastreven. Zo ontstaat een eigen handschrift. Dat is wat we hebben. En dat maakt ons onderscheidend. De villa’s op Buitenplaats Oudeweg bieden u exclusief


Materialen, stijlkenmerken en kleuren zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd

resideren in het groen. Negen unieke villa’s in een parkachtige setting. Materialen, stijlkenmerken en kleuren zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Stucwerk gevels, strakke kaders in de dakkapellen, zwarte kozijnen en verticaal houtwerk, zorgen voor een gevarieerd beeld waarbij de onderlinge samenhang gewaarborgd blijft. De bijgebouwen zijn zorgvuldig meeontworpen en passen zo perfect in het totaal.

van onze architecten, zet u samen verder de puntjes op de i zodat de villa echt uw persoonlijke karakter weerspiegelt. Uw thuis, want daar is het allemaal om te doen. Wij kunnen niets anders zeggen dan dat we trots zijn op Buitenplaats Oudeweg. Een buurtje met een rijke variatie aan verschillende villa’s. Elk met een eigen identiteit, maar met elkaar verbonden door ons handschrift. Deze historische buitenplaats schrijft zo opnieuw geschiedenis!

Individueel gesprek In een individueel gesprek met een

Edwin van Elk EVE Architecten

11


12


Maak al uw woonwensen werkelijkheid De villa’s op Buitenplaats Oudeweg worden gerealiseerd aan een kronkelende weg, die hoogwaardig wordt afgewerkt met aan weerszijden groene hagen en sfeervolle verlichting. De ligging van elke woning is met zorg gekozen, zodat u straks optimaal van de zon kunt genieten en tegelijkertijd van alle privacy. Vanzelfsprekend is het mogelijk uw woning aan te passen aan uw persoonlijke woonwensen. Uitbouwen, onderkelderen, domotica; er is heel veel mogelijk. En juist die diversiteit zorgt ervoor dat u op Buitenplaats Oudeweg helemaal naar eigen inzicht een droomhuis voor het leven kunt realiseren.

13


Parkwoning 1 Deze ruime en zeer complete woning vormt de schakel tussen het monumentale Huize Oudeweg en Buitenplaats Oudeweg. Het leien pannendak is een knipoog naar een historische portierswoning. De woning staat op een uitzonderlijk ruim kavel van 2.635 m2 met vele oude bomen en planten. Het uitzicht is hier werkelijk grandioos. Net als het woongenot.

De uitstraling van een oude portierswoning op een riant kavel Specificaties van Parkwoning kavel 1 6

• • • •

kavelgrootte 2635m woonoppervlak hoofdgebouw 168m2 woonoppervlak totaal 200m2 inhoud hoofdgebouw 660m3

5

2

7

4

3

8

2

1 1

9

Landhuis

14


kavel 1

Parkwoning

15


Indeling De villa heeft een royale woonkamer met hoekkeuken, een aangrenzende bijkeuken en directe toegang tot de aangebouwde garage waar eventueel een extra kamer gerealiseerd kan worden. Er zijn vier slaapkamers, twee badkamers en een separaat toilet op de verdieping. De bergzolder over de gehele lengte van de woning is bereikbaar via een vlizotrap.

16


kavel 1

Parkwoning 20,38m

12,12m

BEGANE GROND Schaal 1:100

17


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

18


kavel 1

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

19


Parkwoning 2 Deze rietgedekte villa ligt op een ruim perceel van maar liefst 1.034 m2. De woning, die zich onderscheidt door de fraaie houtdetails in de gevel en hoge roederamen, is van alle gemakken voorzien en biedt volop woon- en leefplezier. Dit echte familiehuis wordt omsloten door een heerlijke tuin grenzend aan de bosrand, die volop rust en privacy biedt.

Een rieten kap, fraaie houtdetails in de gevel en hoge roederamen Specificaties van Parkwoning kavel 2 6

• • • •

kavelgrootte 1034m woonoppervlak hoofdgebouw 161m2 woonoppervlak totaal 200m2 inhoud hoofdgebouw 660m3

5

2

7

4

2

3

8

2

1

9

Landhuis

20


kavel 2

Parkwoning

21


Indeling De begane grond is speels ingedeeld met een tuinkamer, een studeerkamer en een ruime bijkeuken. De aangebouwde garage is toegankelijk via de bijkeuken en hier is eenvoudig een extra kamer te realiseren. Op de verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers en een royale badkamer. Via een vaste trap komt u op de zolder met volop mogelijkheden.

22


kavel 2

Parkwoning 16,00m

12,60m

BEGANE GROND Schaal 1:100

23


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

24


kavel 2

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

25


Parkwoning 3 Deze volumineuze parkwoning past naadloos in een Engelse landschapstuin. De woning staat op een perceel van 1.048 m2 en de fraaie rieten kap met dubbele schoorsteen steekt statig af tegen de bosrijke omgeving. Het smaakvolle gebruik van verschillende materialen geeft de woning een geheel eigen aanzicht. Hier worden al uw woonwensen werkelijkheid.

De fraaie rieten kap steekt statig af tegen de bosrijke omgeving Specificaties van Parkwoning kavel 3 6

• • • •

kavelgrootte 1048m woonoppervlak hoofdgebouw 225m2 woonoppervlak totaal 258m2 inhoud hoofdgebouw 868m3

5

2

7

3

4

3

8

2

1

9

Landhuis

26


kavel 3

Parkwoning

27


Indeling De ruime woon-eetkamer en suite baadt in het licht dankzij de hoge raampartijen. Via de bijkeuken is de aangebouwde garage/werkkamer te bereiken. Op de verdieping zijn twee badkamers, een separaat toilet, drie ruime slaapkamers en de ouderslaapkamer met walk-in closet. Op de zolder is eenvoudig een extra kamer te realiseren.

28


kavel 3

Parkwoning 21,52m

11,50m

BEGANE GROND Schaal 1:100

29


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

30


kavel 3

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

31


Parkwoning 4 Klassiek en modern gaan prima samen. Dat bewijst deze ruime rietgedekte villa met opvallende bakstenen schoorsteen en speelse houtaccenten in de gevel. Het contrast tussen de witgekeimde gevel en het donkere hout en steen geven de woning een klassiek maar tegelijkertijd modern aangezicht. Het riante perceel en de ligging aan de bosrand geven een ultiem gevoel van vrijstaand wonen.

De ligging aan de bosrand geeft een ultiem gevoel van vrij wonen Specificaties van Parkwoning kavel 4 6

• • • •

kavelgrootte 1094m woonoppervlak hoofdgebouw 226m2 woonoppervlak totaal 265m2 inhoud hoofdgebouw 883m3

5

2

7

4 4

8

3

2

1

9

Landhuis

32


kavel 4

Parkwoning

33


Indeling De begane grond van dit gezellige familiehuis biedt leefplezier voor het hele gezin. De fraaie leefkeuken met kookeiland vormt het hart van de woning. Via de bijkeuken is de garage toegankelijk waar eventueel een extra kamer gerealiseerd kan worden. Op de verdieping zijn vier slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer een walk-in closet heeft. Op zolder zijn eenvoudig twee extra slaapkamers te maken.

34


kavel 4

Parkwoning 17,00m

15,40m

BEGANE GROND Schaal 1:100

35


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

36


kavel 4

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

37


Parkwoning 5 Op een ruim perceel van 1.162 m2 staat deze statige, rietgedekte woning. Stelt u zich eens voor hoe u uitkijkt over uw eigen zwembad vanaf de grote veranda aan de tuinzijde van uw nieuwe thuis. In de tuin bevindt zich de vrijstaande stenen garage en kunt u eindeloos genieten van heel veel rust, ruimte en privacy. En dan de leefruimte in de villa. Dit type is bij uitstek geschikt voor grote gezinnen die op zoek zijn naar iets meer.

Een heerlijk familiehuis met volop leefplezier voor het hele gezin Specificaties van Parkwoning kavel 5 6

• • • •

kavelgrootte 1162m woonoppervlak hoofdgebouw 227m2 woonoppervlak totaal 227m2 inhoud hoofdgebouw 1050m3

5 5

2

7

4

3

8

2

1

9

Landhuis

38


kavel 5

Parkwoning

39


Indeling Wonen, werken leven... het kan allemaal in deze riante villa. De woonkamer baadt in het licht dankzij de hoge roederamen en de leefkeuken met aangrenzende bijkeuken is immens. Op de verdieping vindt u vier ruime slaapkamers en twee badkamers. De bergzolder maakt de woning helemaal compleet.

40


kavel 5

Parkwoning 15,80m

13,42m

BEGANE GROND Schaal 1:100

41


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

42


kavel 5

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

43


Parkwoning 6 Deze woning is werkelijk uniek in alle opzichten! Op een bosperceel van maar liefst 14.000 m2 ligt deze fenomenale boswoning die één en al allure ademt. De met hout beklede gevels en de rieten kap geven de woning een avontuurlijke en robuuste uitstraling. Hier beleeft u alle voordelen van buiten wonen en tegelijk de geborgenheid van een sfeervolle leefomgeving.

Een fenomenale boswoning op een perceel van maar liefst 14.000 m2 Specificaties van Boswoning kavel 6

6 6

• • • •

kavelgrootte 14000m woonoppervlak hoofdgebouw 242m2 woonoppervlak totaal 242m2 inhoud hoofdgebouw 1030m3

5

2

7

4

3

8

2

1

9

Landhuis

44


kavel 6

Boswoning

45


Indeling De begane grond leent zich bij uitstek voor het creĂŤren van een slaap- en badkamer. Zelfs dan heeft de woning nog een riante woonkamer en een prachtige leefkeuken. Op de verdieping zijn vier slaapkamers, een badkamer en een aparte bergruimte. De zolder is via een vlizotrap te betreden.

46


kavel 6

Boswoning 16,22m

9,50m

BEGANE GROND Schaal 1:100

47


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

48


kavel 6

Boswoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

49


Parkwoning 7 Deze moderne villa met leien dak is bijzonder gesitueerd op een kavel van maar liefst 5.435 m2. De woning wordt bijna in zijn geheel omsloten door bomen wat het gevoel van wonen in het bos extra versterkt. Wilt u wonen, slapen en leven op de begane grond? Dan kunt u al die woonwensen verwezenlijken in deze ruime boswoning die is voorzien van alle comfort en luxe.

Moderne woning met leien dak, omsloten door hoge bomen Specificaties van Boswoning kavel 7 6

• • • •

kavelgrootte 5435m woonoppervlak hoofdgebouw 242m2 woonoppervlak totaal 242m2 inhoud hoofdgebouw 1030m3

5

2

7 7

4

3

8

2

1

9

Landhuis

50


kavel 7

Boswoning

51


Indeling Op de begane grond kunt u naast de woonkamer en grote open keuken eenvoudig een slaapkamer met aangrenzende badkamer en walkin closet creĂŤren. Zonder dat dat ten koste gaat van uw woonplezier. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers, een badkamer en een aparte bergruimte. De zolder is bereikbaar via een vlizotrap.

52


kavel 7

Boswoning 16,22m

9,50m

BEGANE GROND Schaal 1:100

53


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

54


kavel 7

Boswoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

55


Parkwoning 8 De hoge leien kap van deze statige parkwoning springt direct in het oog. Net als de bijzondere raampartijen, die de woning een prachtig karakter geven. De ligging op een riant perceel van 1.462 m2 geeft een heerlijk gevoel van vrijheid en in de woning zelf heeft u alle ruimte om te wonen en te leven zoals u dat graag wilt.

Een statige parkwoning met een prachtig karakter en volop leefruimte Specificaties van Boswoning kavel 8 6

• • • •

kavelgrootte 1462m woonoppervlak hoofdgebouw 222m2 woonoppervlak totaal 244m2 inhoud hoofdgebouw 868m3

5

2

7

4

3

8 8

2

1

9

Landhuis

56


kavel 8

Parkwoning

57


Indeling Deze woning biedt voor elk gezinslid zijn eigen plekje. Op de begane grond is er de grote woonkamer, een zeer royale leefkeuken met kookeiland, een aparte tv kamer en eventueel zelfs nog een extra kamer in de aangebouwde garage. Op de verdieping zijn vier slaapkamers en op zolder is alle ruimte voor nog eens twee kamers.

58


kavel 8

14,90m

Parkwoning

17,62m

BEGANE GROND Schaal 1:100

59


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

60


kavel 8

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

61


Parkwoning 9 Deze parkwoning doet zijn naam meer dan eer aan. De fraaie rietgedekte villa ligt op een perceel van maar liefst 2.870 m2 met aan de zuidzijde de parkvijver. Het heerlijke gevoel van wonen in de natuur wordt nog eens extra versterkt door de hoge bomen rondom de kavel. De woning zelf oogt landelijk, maar is toch uiterst modern vormgegeven. Al met al een geweldig gezinshuis op een magnifieke locatie.

Een geweldig gezinshuis op een magnifieke locatie in de natuur Specificaties van Boswoning kavel 9 6

• • • •

kavelgrootte 2870m woonoppervlak hoofdgebouw 168m2 woonoppervlak totaal 200m2 inhoud hoofdgebouw 660m3

5

2

7

4

3

8

2

1

9 9

Landhuis

62


kavel 9

Parkwoning

63


Indeling De begane grond biedt alle ruimte voor royaal en comfortabel wonen. De woonkamer grenst aan de ruime open leefkeuken. Er is een bijkeuken en een aparte tv- of hobbykamer. In de aangebouwde garage kan een extra kamer gerealiseerd worden en op de verdiepingen bevinden zich vier slaapkamers, de badkamer en een wasruimte. De zolder is via een vlizotrap te bereiken.

64


kavel 9

Parkwoning 14,90m

11,93m

BEGANE GROND Schaal 1:100

65


Woonwensen Bespreek uw individuele woonwensen met onze woonadviseur, er is veel mogelijk.

E E R ST E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

66


kavel 9

Parkwoning

T W E E D E V E R D I E PI N G Schaal 1:100

67


Interieurontwerpen met net dat beetje meer Caroline en Laura zijn beiden zelfstandig ontwerpers uit Arnhem met hart voor interieur en vormgeving. Regelmatig werkt het duo samen voor mooie projecten. Ook voor Buitenplaats Oudeweg gaan ze graag aan de slag met eigenzinnige ontwerpen die helemaal passen bij zoals u wilt wonen. Over Caroline Thijssen Caroline is spontaan en out of the box. Ze is eigenaar van thijssennieuwbouwadvies.nl en kijkt met een open vizier naar de mogelijkheden samen te werken en te delen. Ze is iemand die durft en creatief is. Met 14 jaar ervaring een sparringpartner waar u zeker geïnspireerd door raakt. Ze kan uw ideeën trechteren naar een uitvoerbaar woonplan. Maar dan altijd met net dat beetje meer. Veel kopers van nieuwbouwprojecten heeft ze al aan de hand meegenomen door het proces van vele beslissingen. Over Laura Hindriks Laura is jong en succesvol. Na haar studie heeft ze interieurontwerpstudio Laura’s Advies opgezet en werkte ze aan

68

de meest uitdagende projecten. Laura heeft lef, is ondernemend en bovenal creatief. Inspiratie en enthousiasme delen doet ze het liefst. Haar ontwerpen zult u niet zozeer herkennen als ‘typisch Laura’. Als een kameleon past ze haar talenten toe binnen de ontwerpen die ze maakt, afgestemd op de persoonlijkheid van de klant.

“Wij staan niet alleen, u ook niet.” Het beste van twee werelden De manier van kijken naar het leven maakt dat Caroline en Laura allebei uniek en eigen zijn. De combinatie van ervaren en jong maakt dat ze totaal verschillende ideeën hebben die resulteren in een creatief ontwerp op maat. U kunt een ontwerp verwachten van beide dames samen, het beste van twee werelden. Een ontwerp dat echt bij u past en staat als een huis. Wat we doen Wij begeleiden het nieuwbouwproject van A tot Z. Uit ervaring weten we dat u voor

heel veel keuzes komt te staan en dat die keuzes moeilijk kunnen zijn. Het aanbod is groot en hiermee de hoeveelheid keuzes! Wij pakken de regie binnen het project en bepalen de rode draad voor uw nieuwe woning. U mag gewoon alle leuke dingen doen, wij begeleiden en ontzorgen waar nodig. Uiteindelijk beslist u en maken wij uw keuzes eenvoudiger. Onze rol is keuzestress voorkomen en een woning realiseren waar u van binnen en buiten helemaal blij mee bent. Een plek die in balans is, waar u lekker tot rust kunt komen, waar u zich helemaal thuis voelt. Uw aanbod Binnen onze kennis en talenten is het aanbod breed. We plannen graag een vrijblijvende kennismaking die wordt aangeboden door Heeremastaete. We bespreken graag wat uw wensen en behoeftes zijn en hoe we daarop zouden kunnen inspelen. Neem contact met de dames op voor het maken van een afspraak, ze komen graag bij u langs! Wilt u alvast wat meer weten over de tarieven? Die vindt u hiernaast.

Inventarisatiegesprek Tijdens een eerste gesprek bij u thuis, worden uw wensen en onze werkwijze besproken. Aan de hand van dit gesprek maken we een vrijblijvende offerte. Dit gesprek wordt aangeboden door Heeremastaete en kost u dus niks. Uitvoeringsbegeleiding Naast de ondersteuning, uitwerking en advisering van bovenstaande voorstellen bieden wij projectbegeleiding aan. Hierin zorgen wij bijvoorbeeld dat onderaannemers worden aangestuurd en zijn wij op locatie tijdens de plaatsing. Dit is alleen mogelijk in combinatie met een interieuradvies. Tarief: €90,00 per uur


Interieuradvies Small

Interieuradvies Medium

Interieuradvies Large

Dit voorstel bieden wij aan voor €1750,00*

Dit voorstel bieden wij aan voor €3150,00*

Dit voorstel bieden wij aan voor € 4950,00*

• Inventarisatiegesprek • Creatief ontwerp • Plattegrond tekening op schaal • Presentatie plattegrond • Adviesgesprek

• Inventarisatiegesprek • Creatief ontwerp • Plattegrond tekening op schaal • Sfeercollage • Tussentijdse oplevering • Kleur-en materiaaladvies • Uitgewerkt verlichtingsplan • Presentatie plattegrond • 3D aanzichten • Adviesgesprek

• Inventarisatiegesprek • Creatief ontwerp • Plattegrond tekening op schaal • Sfeercollage • Tussentijdse oplevering • Kleuradvies • Advies voor meubilair en materialen • Uitgewerkt meubel, materiaal en kleurplan • Uitgewerkt verlichtingsplan • Technisch lichtontwerp • Presentatie plattegrond • 3D aanzichten • Adviesgesprek • Aankoopbegeleiding (opvragen offertes .e.d)

* Genoemde prijzen zijn op basis van één verdieping. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor de andere verdieping advies op maat te maken. Na overleg van uw wensen maken we een passende offerte. Prijzen zijn inclusief 21% BTW een exclusief reiskosten.

69


Heart for Gardens Op Buitenplaats Oudeweg zijn prachtige villa’s ontwikkeld. Daaromheen creëert Heart for Gardens klassiekers voor de toekomst. In dit conceptontwerp, dat we ‘In de Wolken’ hebben gedoopt, treft u de herkenbare ontwerpstijl van Heart for Gardens waarbij tijdloos design met precieze aandacht voor detail wordt ingevuld met minimalistische architectuur, eenduidige beplanting en unieke eyecatchers. Geen kitsch, maar allure en exclusiviteit in design, materiaal, beplanting en detail. “Neem nou iets simpels als het enorme gazon in de voortuin van dit ontwerp. Er kan een simpele grasmat worden neergelegd, maar door deze vanuit het fijne grind op te hogen met gegalvaniseerd staal en er een ‘zwevende’ trede van beton langs te laten lopen, ontstaat er iets unieks wat zorgt voor een weidse beleving. Met dit soort details proberen we iets gangbaars zoals een gazon tot iets unieks om te toveren”.

70

De zichtlijnen zijn getekend vanuit de woning waardoor binnen met buiten wordt verbonden en de totale woonbeleving veel groter wordt. “Juiste zichtlijnen zorgen voor rust, ritme en ruimte. Door de strakke zichtlijnen te doorbreken met de ronde vormen van de wolken ontstaan er afgeschermde plekken waardoor er nieuwsgierigheid wordt opgewekt”. Daarnaast bieden de wolken privacy en vormen deze ook nog eens een perfecte aansluiting op het openbare groen van de omgeving. Door de strakke moderne lijnen in te vullen met warme, natuurlijke materialen en veel gazon en deze te omringen met wolken ontstaat er een sfeervolle, exclusieve ambiance.


In de wolken “Ieder tuinontwerp krijgt van ons een eigen titel. Dat dit conceptontwerp de titel ‘In de Wolken’ heeft meegekregen, is geen toeval. Ons doel is altijd om het dagelijkse woongenot te verbeteren, de totale leefomgeving mooier, enerverend en inspirerend te maken. Dit doen we door een perfecte samenhang tussen emotie en functie. De wolken zijn hier een perfect voorbeeld van: onderhoudsvrij, groenblijvend en een lust voor het oog”.

Uitgangspunten: • Wolkentuin, in relatie met de omgeving • Strak en modern lijnenspel, maar met sfeervolle invulling • Heldere zichtlijnen vanuit de woning • Tijdloos ontwerp met een warme ambiance en unieke aandacht voor detail • Veel gazon voor een weids gevoel en ruimtelijkheid • Exclusiviteit door design, materialen en onderdelen • Binnen verbinden met buiten waardoor er in de woning al een groenbeleving ontstaat • Onderhoudsvriendelijke, groenblijvende en eenduidige beplanting • Karakteristieke meerstammige bomen en weelderige siergrassen

De uitgangspunten voor dit ontwerp zijn slechts een concept. Iedere tuin is maatwerk en wordt gebaseerd op de wensen, stijl, omgeving, woning en lifestyle van de klant. In ieder geval zijn de tuinontwerpen voor Buitenplaats Oudeweg er op gericht niet onderhevig te zijn aan tijd of trends. Tijdloos design zoals het hoort en waarvan bewoners – letterlijk en figuurlijk – in de wolken zijn.

Concept tuinontwerp villa 4

71


Durf te dromen RhijnArt ontwerpt keukens die een snaar raken. Het geheime recept? Verbluffende eenvoud. Tastbaar karakter. Stoere materialen. Vertel ons uw verwachtingen en onthul uw dromen. Wij maken er een keuken van. RhijnArt tekent ervoor.

72


De essentie van uw keuken

De showroom als voorproefje

Spelen met lijnen, vormen, materialen en kleuren. Dat is de essentie van ons vak. Een vak dat niet begint met de geur van zaagsel of de lucht van handgeschilderd hout. (Dat komt later.) De oorsprong van een geslaagde keuken is altijd dezelfde: een verkenning van uw dromen en een eerste schets van de hand van RhijnArt. Gebaseerd op krachtige ontwerpkeuzes en een uitgesproken concept. Heel puur. Zo – alleen zo - kan een keuken de bijna mystieke sfeer krijgen van een RhijnArt keuken. Terugkerende elementen zijn rust en symmetrie, soms stoer en robuust, soms fijnbesnaard. De keukens op onze website laten u zien wat we bedoelen. Bewonder ze en ga op zoek naar uw eigen droom. RhijnArt ontmoet uw graag.

De showroom van RhijnArt schept verwachtingen. En zo is het ook bedoeld. We laten u zien hoe we denken over de inrichting van keukens. En hoe we krachtige ideeën vertalen in hoogwaardig vakwerk. De meeste mensen zijn overweldigd door de indrukken die ze opdoen in onze showroom. Zoals we het bij uw toekomstige keuken doen, zo hebben we in onze showroom gedaan. We hebben aan alles gedacht. Aan de wandafwerking, aan de verlichting (van kroonluchter tot stoere industriële lamp), aan de inbouwkast met zijn metershoge deuren, aan de vloeren, aan de decoratie. Wat u niet ziet, maar wel zou moeten weten: we realiseren uw keuken compleet. Inclusief de apparatuur – van topmerken uiteraard – en inclusief installatiewerk en wandafwerking. We weten dat u hoge verwachtingen heeft, maar we willen ze overtreffen. Kom naar onze showroom in Kesteren en geniet vast van het voorproefje.

73


Kopersinformatie Projectmanagement

Architect

Bouw & Kopersbegeleiding

Verkoop

Heerema Staete BV i.o.v. Buitenplaats Oudeweg BV. Frank Heerema Amsterdam www.heeremastaete.nl

EVE Architecten BV Ernst Machstraat 2 7442 DL Nijverdal T 0548 656 950 info@eve-bv.nl www.eve-bv.nl

Bouwbedrijf Lichtenberg Octaanstraat 5 7463 PM Rijssen T 0548 513 663

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Vestiging Zeist Laan van Beek en Royen 30 3701 AJ Zeist T 030 692 07 14

Kopersbegeleiding Robert Rouweler

Interieuradvies Thijssen Nieuwbouw Advies Huijghenslaan 48 6824 JJ Arnhem M 06 28 09 82 08 info@thijssennieuwbouwadvies.nl www.thijssennieuwbouwadvies.nl

74

RhijnArt Keukens Broekdijk 38 4041 CW Kesteren T 0488 480 525 info@rhijnartkeukens.nl www.rhijnartkeukens.nl

Heart for Gardens Meent 1 3931 MD Woudenberg T 033 260 00 61 info@heartforgardens.nl www.heartforgardens.nl

Makelaardij van der Linden RenĂŠ van Groningen Dorpsstraat 43 3941 JK Doorn T 0343 412 802 M 06 26 25 86 82buitenplaatsoudeweg.nl