Page 1

V-concept NL:V-concept

13-02-2011

11:56

Pagina 20

Publireportage

The Concept Group, specialist in automatisering van bedrijfsprocessen

Hopper webwinkel gekoppeld, w THE CONCEPT GROUP “Als IT-partner zijn we gespecialiseerd in de automatisatie van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan het soms complexe voorraadbeheer, magazijnbeheer, in- en verkoop, financieel beheer, relatiebeheer en personeelsbeleid. Onze focus ligt voor 80 procent op retail, wat maakt dat het volledige team van The Concept Group alle retail-specifieke knowhow onder de knie heeft. Deze maand nog behaalden we als Microsoft Partner “Gold” voor ERP. We zijn hiermee één van de eersten in België … een beloning voor het harde werk dat ons team levert. Voor onze klanten betekent dit dat ze beroep doen op sterk gespecialiseerde consultants en developers. Daarnaast wordt het niveau van kwaliteit en service ook hoog geschaald, wat blijkt uit de vele referenties”, vertelt Ina Aerts, verantwoordelijke marketing & communicatie bij The Concept Group. “Ook Hopper mogen we tot één van onze tevreden klanten rekenen.”

Momenteel is de webwinkel goed voor 5 procent van de totale omzet. Dat cijfer moet eind dit jaar opgetrokken worden naar 7 procent.

De vernieuwde webwinkel van Hopper Winkel werd vorig jaar gekoppeld aan Microsoft Dynamics NAV. Het linken van de webwinkel aan het geïntegreerde ERP-softwarepakket was de ontbrekende schakel in de volledige automatisering van de bedrijfsflow. Opnieuw vertrouwde Hopper hiervoor op IT-partner The Concept Group. Eerder al installeerde The Concept Group het ERP-softwarepakket en begeleidde de implementatie ervan. Vandaag vertaalt zich dat in een efficiënte en professionele ondersteuning van alle logistieke processen van Hopper Winkel. Nu alles naadloos verweven is, kan Hopper Winkel zich nog meer focussen op zijn hoofdactiviteit en groeiambities.

HOPPER WINKEL “Naast de zes fysieke winkels heeft Hopper Winkel sinds 2000 ook een webwinkel”, vertelt Jeroen Laureyssens, verantwoordelijke voor Hopper Winkel. “Onze voormalige stand alone webwinkel was echter helemaal achterhaald. De verkooporders werden bijna volledig manueel verwerkt. Prijsaanpassingen dienden manueel ingegeven te worden, evenals het al dan niet in voorraad zijn van de artikelen. Een erg tijdrovende bezigheid die ervoor zorgde dat we voor een groot stuk aan efficiënte en flexibiliteit inboetten. Zeker als je weet dat er een 10.000 artikels per jaar over de virtuele webwinkel-toonbank rollen.” M S D Y N A M I C S N AV Om de efficiëntie van de organisatie op te krikken, ging Hopper Winkel in zee met The Concept Group. Er werd geopteerd voor LS Retail, een specifieke oplossing voor de kleinhandel gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast werd ook de software Pebblestone Fashion in het nieuwe systeem geïntegreerd. In 2008 ging Hopper Winkel van start met de implementatie van LS Retail. Eerst kwamen het hoofdkantoor en de fysieke winkels aan de beurt.

OVER HOPPER Hopper Winkel is de eigen retail afdeling van jeugdbeweging Scouts en Gidsen Vlaanderen. Vandaag zijn er zes fysieke vestigingen van Hopper Winkel en een bruisende webwinkel. In de Hopper Winkel kan iedereen die graag op stap gaat in openlucht terecht voor groot en klein kampeer- en kookmateriaal. Denk maar aan tenten, slaapzakken, slaapmatten, rugzakken, grote kookpotten, kookvuren, bijlen, kledij, schoeisel, … en natuurlijk is ook het officiële scouts- en gidsenuniform er terug te vinden. Toch baden zowel de fysieke shops als de webwinkel in een algemene, neutrale atmosfeer. De term scouting wordt bewust achterwege gelaten zodat iedereen zich snel kan herkennen in deze winkelomgeving. www.hopper.be Jeroen Laureyssens, verantwoordelijke voor Hopper Winkel: “Naast de zes fysieke winkels heeft Hopper Winkel sinds 2000 ook een webwinkel.”

20

Retail Update Magazine

I

februari 2011

E t a


V-concept NL:V-concept

13-02-2011

11:56

Pagina 21

, werkefficiëntie verdubbeld Twee jaar later volgde ook de koppeling van de webwinkel aan het systeem. Vandaag werken alle takken van de organisatie met hetzelfde softwaresysteem, wat geleid heeft tot een sterke vereenvoudiging van de bedrijfsprocessen. NIEUWE WEBWINKEL “Onze nieuwe website is opgebouwd uit een aantal informatieve pagina’s met onder meer contact- en productinformatie. En daarnaast is er natuurlijk onze echte webwinkel. Ondanks het feit dat deze twee systemen met een verschillend softwarepakket werken, werden ze naadloos in elkaar geïntegreerd. Ze hebben dus dezelfde look en feel en ogen als één mooi geheel”, benadrukt Jeroen Laureyssens. “Met de vernieuwde webwinkel verlagen we de drempel en spreken zo een breder publiek aan. Voor de nieuwe naam ‘Hopper’ in het leven geroepen werd, hadden we voornamelijk Scouts-leden als klant. Nu richten we ons tot alle jeugdbewegingen, gemeentebesturen en organisaties die actief zijn in jeugdwerk en buitenleven. Maar ook iedereen die van kamperen houdt en op zoek is naar materiaal met een goede prijs/kwaliteit-verhouding is meer dan welkom. De omzet van onze webwinkel steeg in 2010 met 38 procent. Momenteel is de webwinkel goed voor 5 procent van onze totale omzet, maar dat cijfer moet eind dit jaar opgetrokken worden naar 7 procent.” A U T O M AT I S E R I N G & E F F I C I Ë N T I E “De koppeling van www.hopper.be aan Microsoft Dynamics NAV biedt voor ons flink wat voordelen. Zo werd onder meer de gegevensinvoer volledig geautomatiseerd. Voortaan werken we dus met een automatische gegevensuitwisseling tussen het hoofdkantoor, de centrale administratie, het magazijn, de fysieke winkels én de webwinkel. Erg handig voor wat bijvoorbeeld het controleren van de voorraadstatus betreft. Daarnaast werden ook de consumentenverrichtingen en het betalingsverkeer geïntegreerd in het nieuwe systeem, waardoor de boekhouding bijvoorbeeld niet meer hoeft te checken of bepaalde VISA-verrichtingen reeds verwerkt zijn.”

M E E R I N F O R M AT I E ?

The Concept Group Nijverheidsstraat 8 2390 Malle Industriepark 14-110 9031 Drongen Telefoon: +32 (0)3 420 07 10 Fax: +32 (0)3 420 07 19 E-mail: info@theconceptgroup.be www.tcog.be

TIJD VOOR NIEUWE UITDAGINGEN “De nieuwe technologie is erg efficiënt en gebruiksvriendelijk”, zegt Jeroen Laureyssens. “Iedereen volgt nu dezelfde procedures en de klanten krijgen een betere en snellere service, zelfs op piekmomenten. Ook de tijd die we nodig hebben om de webwinkel te updaten is sterk gereduceerd. Zo komt er tijd vrij voor andere taken, zoals bijvoorbeeld het uitwerken van marketinggerichte acties. Wat de toekomst betreft, zullen we ons enerzijds richten op het verbeteren van de bestaande fysieke shops. Anderzijds willen we groei verwezenlijken door meer mensen naar onze website te trekken. Dit willen we onder meer doen door onze Hopper jeugdverblijven te profileren als afhaalpunten voor aankopen op de webwinkel. Klanten zullen er bovendien ook enkele pasmodellen vinden van onze textielcollectie. Daardoor omzeilen we het nadeel van kledij aankopen via internet. Er zal in de toekomst als het ware een echte kruisbestuiving ontstaan tussen al onze verkoopkanalen (fysieke winkels, webwinkel en jeugdverblijven).”

DE VOORDELEN VAN DE GEÏNTEGREERDE WEBWINKEL 1. Correcte voorraadstatus 2. Verhoogde klantenservice 3. Meer efficiëntie en flexibiliteit 4. Gebruiksvriendelijke technologie 5. Automatische verwerking van de verkooporders

Er zal in de toekomst een echte kruisbestuiving ontstaan tussen de fysieke winkels, de webwinkel en jeugdverblijven, aldus Jeroen Laureyssens.

Retail Update Magazine

I

februari 2011

21

Publireportage - Hopper webwinkel  

De vernieuwde webwinkel van Hopper Winkel werd vorig jaar gekoppeld aan Microsoft Dynamics NAV. Het linken van de webwinkel aan het geïntegr...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you