Page 1

Sardinien


Sardinien, Italien HVOR SKAL JEG TAGE HEN?

HVORDAN KOMMER JEG DERNED?

Costa Smeralda Mondænt ferieparadis med skjulte bugter og kridhvide sandstrande på det nordøstlige Sardinien. Mærk feriestemningen og de fine sandkorn mellem tæerne i Porto Rotondo eller Golfo Aranci.

FLY Der er flere direkte flyruter til Sardinien fra Danmark. Øens tre lufthavne er Cagliari (syd), Alghero (nordvest) og Olbia (nordøst). Se oversigt over aktuelle flyforbindelser på www.in-italia.dk.

Alghero Hyggelig middelalderby i øens nordvestlige hjørne. Byens fine sandstrand og det livlige centrum med havn og shoppingmuligheder gør byen til et oplagt feriemål for fx børnefamilier og dem, der ikke ønsker at leje bil. Bosa I denne skønne kystby, der er kendt for sine farvestrålende husfacader, har du gode muligheder for at møde den sardiske folkesjæl. Her finder du lokalkolorit og en særlig stemning – og så er der blot ca. 2 km til stranden i Bosa Marina. Sydsardinien Malerisk kyststrækning med krystalklart vand og klippekyst i skøn forening. Området er kendt for sine børnevenlige sandstrande, som er mindre turistede og overbefolkede end fx Costa Smeralda.

HVAD SKAL JEG KØBE MED HJEM? Pane carta da musica: Sprødt, papirtyndt brød, der typisk spises med lagret og cremet ost. Mirto rosso: Sød og krydret brændevin, som er lavet på frugterne fra myrteplanten. Bottarga di muggine: Tørret fiskerogn, der serveres som forret eller som ingrediens i pastaretter. Koralsmykker: Kysten ved Alghero er også kendt for sin fremstilling af røde koralsmykker.

FÆRGE Der går færge til Sardinien fra Genova, Livorno og Civitavecchia. Det er muligt at medbringe bil på overfarten. BILLEJE In-Italia anbefaler at leje bil under ferien på Sardinien, da det således er nemmere at udforske øens seværdigheder (samtidig er de offentlige transportmuligheder begrænsede).

HVAD KAN JEG LAVE? Sardiniens bagland Du kan køre ind midt på øen og udforske Sardiniens bagland, som har et væld af seværdigheder. Oplev fx de sagnomspundne Nuraghi-bygninger fra bronzealderen, de uberørte Gennargentu-bjerge, de kulørte vægmalerier i Orgosolo, mange lokale byfester og sardiske specialiteter som den kraftige, lokale rødvin og den kendte Pecorino-ost. Golf og vandsport Sardinien er meget andet end gyldne sandstrande. Øen byder på hele fire smukt beliggende 18-hullers golfbaner og fem 9-hullers golfbaner. Sardiniens klima er også mildt i vinterhalvåret og derfor særdeles velegnet til golfferie året rundt. Er du mere til vand end land, så byder hele kysten på gode muligheder for vandsport – blandt andet snorkling, dykning og windsurfing.

Fordyb dig mere i Sardinien på www.in-italia.dk eller ring til os på 3315 1313

Ferie på Sardinien  

Praktiske oplysninger og gode råd om ferie på Sardinien i Italien

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you