Page 1

Cinque Terre Nationalpark


Cinque Terre Nationalpark, Italien

I Nationalparken Cinque Terre (i regionen Ligurien) finder du vinklædte bjergskråninger, som kaster sig i Middelhavet og afløses af små, livlige fiskerlejer i alverdens pastelfarver. Her emmer landskabet af sydlandsk sødme og tiltalende terræn til glæde både for øjet og bentøjet. Du kan vandre, du kan nyde folkesjælen og du kan falde i svime over havudsigten fra din private terrasse.

MONTEROSSO

Mageløse Monterosso er flere gange kåret som Europas bedste feriedestination. Her finder du Nationalparkens største sandstrand og ergo de fleste turister. Et stemningsfuldt fiskerleje med en livlig bykerne.

VERNAZZA

Gammel kunstnerkoloni og derfor den mest eksponerede af byerne i Italien. Byen har en hyggelig havn med restauranter og en lille strand. Formen som amfiteater med borgen Castello dei Dora er meget karakteristisk.

CORNIGLIA

Corniglia er den mindste og den mindst turistede af de fem byer, og på mange måder mere autentisk. Byen ligger højt og har derfor ingen havn, men den svimlende havudsigt kompenserer til fulde.

MANAROLA

Maleriske Manarola har en idyllisk havn med naturskabte bassiner og rampe til solbadning. Mellem Manarola og Riomaggiore kan du nyde Kærlighedsstien (Via dell’Amore).

RIOMAGGIORE

Dramatisk beliggenhed med kulørte huse, der klynger sig op ad stejle bjergskråninger. Sammen med Monterosso hører Riomaggiore til de største af de fem byer, hvilket betyder flest togafgange og mest postyr.

VANDRESYSTEMET Dagpas: Du kan købe dagpas til tog og vandreruterne i velkomstcentrene ved stationerne. Hvis det også skal gælde til turbådene, koster det ekstra. Vandretider: Det tager ca. 2 timer at vandre mellem to af byerne – dog kun ca. 20 min. ad Kærlighedsstien, som er lettilgængelig. Hvornår: Der er meget varmt i juli og august, men højdeforskellene og havet afsvaler. De bedste klimabetingelser for vandring er i maj og september Tips: Husk vand og gode vandresko, da nogle strækninger er lange og til tider uden gelænder. Der er mange alternative vandreruter i området, som er gratis og mindre befærdede, fx ved Punta Mesco eller Portovenere.

TRANSPORT Nærmeste lufthavn: Pisa – fra Pisa Hovedbanegård er der ca. 1½ time i tog til Riomaggiore med ét skift. Alternative lufthavne: Nice, Milano, Firenze og Bologna. Transport mellem byerne: Toget er nemt og billigt (det tager ca. 5 min. at køre mellem to byer). Både en vandresti og en jernbane forbinder de fem byer, mens bilvejen går ad omveje og kan føles halsbrækkende. Desuden kan parkeringsafgiften være bekostelig og pladserne få. Tips: Det er fantastisk at opleve byerne og klippekysten fra vandsiden. Turbådene lægger til ved fire af byerne (ikke Corniglia).

Vidste du, at … … Cinque Terre er optaget på UNESCO’s verdensarvliste? Nationalparken blev optaget på UNESCO’s verdensarvliste i 1997. Optagelsen begrundedes med den enestående kulturelle og landskabelige værdi med god vekselvirkning mellem det bjergrige landskab og de fem fiskerlejer. … vinhøsten kører på skinner? I Nationalparken Cinque Terre dyrkes vinen Cinque Terre DOC og den sjældne dessertvin Sciacchetrà på de stejle skråninger. Vinhøsten er alt andet end nem og foregår på skinner, som lægges op langs bjergsiderne for at lette adgangen til druerne.

Fordyb dig mere i Cinque Terre på www.in-italia.dk eller ring til os på 3315 1313

Ferie i Le-Cinque-Terre  

Praktiske oplysninger og gode råd om ferie i Le Cinque Terre i Norditalien

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you