Page 1

Vindistriktet Langhe


Vindistriktet Langhe (Piemonte), Italien Mange omtaler Piemontes vindistrikt Langhe som ”det nye Toscana”, hvilket skyldes de levende landskabsmalerier med høj koncentration af bølgende vinmarker og vinproducenter. Området her i Norditalien er, ud over en landskabsmæssig åbenbaring, også kendt for gastronomisk særklasse, karakterfulde middelalderbyer og velbevarede fæstninger, som alt sammen kulminerer med den kulturhistoriske hovedby Alba. Lad Langhe forsøde din ferie.

Langhes historiske byer Alba: Områdets kulturelle centrum kendt for den hvide trøffel, det livlige handelsstrøg, de himmelstræbende middelaldertårne og den smukke katedral San Lorenzo. Asti: Kendt for sin mousserende Spumante-vin og det berømte hestevæddeløb Il Palio. Barbaresco: Byens vartegn er det 36 m høje Torre del Bricco, som blev opført af normannerne. Barolo: Danner profil med det monumentale 1600-tals slot og sine verdensberømte druer. Bra: Rig på kultur og kendt for sin slow food-kultur. Cherasco: Primært kendt for sine delikate snegle og den smukke, hvide triumfbue Madonna del Rosario. La Morra: Byen tilbyder panoramisk udsigt fra pladsen Belvedere og en høj koncentration af vinproducenter. Monforte d’Alba: Charmerende terrasseby med smalle stræder og gyder. Neive: Historisk vinby med frugtbare jorder og en betagende beliggenhed.

Vinsmagning på Piemontes skønneste vingårde Fuldend din Italiensferie med smagen af en god drue på tungen. Nogle af Italiens mest prestigefyldte vine dyrkes i Langhe: Navne som Barolo (dyrkes i 11 kommuner omkring Alba og er lavet på Nebbiolo-druen), Barbaresco og hvidvinen Arneis klinger sødt i manges ører (og munde). I Piemonte kan smagssansen forkæles med en vinsmagning på flere forskellige vingårde med mulighed for at købe de velsmagende dråber med hjem.

Udflugter for store og små Langhe byder på mange naturskønne og kulturelle oplevelser. Besøg fx helligdommen Santuario di Vicoforte med verdens største elipseformede kuppel, eller tag på udflugt til de underjordiske grotter Grotta di Bossea. Børnefamilier vil med sikkerhed også nyde et besøg i Parco Safari delle Langhe eller i badelandet Cupolelido, mens shopperen vil sætte pris på en eftermiddag i Italiens største shopping-outlet Serravalle Designer Outlet. Også mange af områdets middelalderborge er åbne for publikum. Besøg fx Castello di Serralunga d’Alba fra 1340 med sine tre asymmetriske tårne eller barokslottet Castello di Govone.

Uimodståelige delikatesser Piemonte er et smagsunivers uden sidestykke. Vin bør ledsages af et veltilberedt måltid, og Langhe er et af de områder i Italien, der har den største koncentration af Michelin-restauranter. Hvid trøffel: Den hvide trøffel har sin helt egen årlige festival i Alba, som sædvanligvis afholdes i oktober. Både den hvide og den sorte trøffel bør nydes i sæsonen (ca. okt.-dec.) og anvendes både som creme, sauce, tilsætning i olie eller friskrevet oven på de fleste egnsretter. Mostarda: Syltede, solmættede frugter smagt til med sennep. God til ost. Chokolade: Piemonte er kendt for sin chokoladeproduktion – prøv fx Giandujotti, som er en liflig blanding af nougat og kakao. Husk den årlige chokoladefestival CioccolaTÒ i Torino i det tidlige forår. Nutella: Den verdensberømte hasselnøddecreme Nutella blev opfundet i Alba lige efter 2. Verdenskrig. Det var konditoren Pietro Ferrero, som på grund af de dyre og rationerede kakaobønner, besluttede sig for at blande nogle af de lokale hasselnødder i kakaomassen – med stor succes.

Fordyb dig mere i vindistriktet Langhe på www.in-italia.dk eller ring til os på 3315 1313

Ferie i Langhe  

Vi har samlet en række gode råd og praktiske oplysninger om ferie i vindistriktet Langhe i Piemonte

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you