Page 1

GEWOONGOED IS EEN UITGAVE VAN VAN HASSEL MAKELAARS

2019 2020

G e w oon g o e d ! VAN HASSEL MAKELAARS, UW NUMMER 1 REGIO MAKELAAR!

Kwart eeuw Van Hassel Makelaars - Onze roots Ons team - Uw nieuwe (t)huis - Onze partners


G e w oon g o e d !

GEWOONGOED is een uitgave van Van Hassel Makelaars Ontwerp Grafisch Bureau In-Idee Fotografie Lenn is More / Photos & Feelings Druk Drukkerij Vorsselmans


Voorwoord 2018, een jaar wat ons nog lang zal heugen, door een overspannen woningmarkt, met alsmaar stijgende prijzen, een krappe markt met (te) weinig aanbod als gevolg van de ineens gestegen vraag, onstaan na de afgelopen crisis, mede gevoed door een historisch lage rente.

Voorwoord

“Een goede regionale makelaar is onmisbaar op de woningmarkt.”

Ook wordt er te weinig gebouwd, dus een inhaalslag zal nog wel even op zich laten wachten, zeker nu de bouwkosten van nieuwbouwwoningen ook nog eens flink stijgen. Tel daar nog bij de extra investeringen die een nieuwbouw- koper voor zijn kiezen krijgt a.g.v. het gasloos bouwen en het probleem zal nog wel even aanhouden. Een situatie waar zowel kopers als verkopers de komende periode mee te maken gaan krijgen. Als u als verkoper verkoopplannen heeft, zult u e.e.a. goed moeten gaan afwegen. Wat is mijn woning eigenlijk waard? U laten leiden door uw woz- waarde is sowieso op dit moment wellicht niet zo slim. Met welke vraagprijs moet u starten om de meest reële opbrengst te kunnen realiseren? U goed laten adviseren in deze is het devies. Een goede verkoopstrategie is van (levens)belang. Wij als Van Hassel Makelaars kunnen u hiermee als geen ander, heel goed van dienst zijn. Mede door ruime en professionele (werk)wijze voor het benaderen van onze markt o.a. door effectief gebruik te maken van de social media zoals Facebook, Instagram, Whatsapp en Linkedin. Hier gaat o.a. ook ons magazine over, maar ook over andere zaken. Zaken welke met het kopen, verkopen, huren en verhuren, taxeren van onroerende zaken (zowel bestaande- als ook nieuwbouw) te maken hebben. Al deze disciplines beheersen wij als kantoor en komen aan bod, inclusief reacties van o.a. cliënten en ons team. En het is niet alleen onze kennis wat ons succes bepaalt, wij willen namelijk onze servicegedachte en integriteit niet onbenoemd laten. Van ons enthousiaste team krijgt u de persoonlijke aandacht die u verdient, zijn wij steeds goed bereikbaar, ons kantoor vanaf 08.30 uur en onze makelaars ook buiten kantooruren. Zelfs op zaterdag is ons kantoor geopend tot 12.30 uur !! Dit magazine zal u inspireren of u nú of in de toekomst een goed advies wilt hebben over alles wat met onroerende zaken van doen heeft………., u dan aan ons denkt……….Van Hassel Makelaars o.g………. Ons team is u graag van dienst. Veel leesplezier met onze vierde editie van ons magazine ‘Gewoongoed’ Editie 2019/2020.

3


2019 | 2020

Gaat u uw huis verkopen?

Wilt u een huis kopen?

Van Hassel Makelaars heeft meer kennis van de markt waardoor we een succesvolle verkoopstrategie kunnen uitstippelen en u een goede verkoopprijs kunnen bezorgen.

Als aankoopmakelaar heeft Van Hassel Makelaars meer expertise om risico’s te herkennen en u hiervoor te behoeden, dat geeft u meer zekerheid.

Lees verder op pagina 15

Lees verder op pagina 17

Wilt u een huis verhuren of huren?

Heeft u een taxatie nodig?

Heeft u woonruimte beschikbaar die u (tijdelijk) wilt verhuren? Twijfelt u of huren voor u de beste keuze is, of dat een huis kopen wellicht verstandiger is? Op alle vragen kunt u van ons een eerlijk en objectief antwoord verwachten. Van Hassel Makelaars heeft jarenlange ervaring in het verhuren van huizen en zorgt ervoor dat u snel de juiste huurders of een geschikt huis vindt.

Een goede taxatie is belangrijk voor de aankoop, verkoop, overname en financiering van onroerende zaken. Van Hassel Makelaars taxeert naast particuliere woningen, ook agrarische en bedrijfsmatige onroerende zaken. Ook wanneer u nog twijfelt over de aankoop of verkoop van een huis of onroerend goed kan een taxatie uitkomst bieden.

Lees verder op pagina 21

Lees verder op pagina 23

Kwaliteit, Lef, Creativiteit wij staan open voor nieuwe ideeĂŤn in de bouwsector

Geboorte en overlijden. Die twee factoren in het leven staan voor iedereen vast. Tussendoor doorlopen veel mensen vergelijkbare grote stappen. Je ontmoet een partner, gaat samenwonen of trouwen. Je koopt een woning. Misschien start je een onderneming of komen er kinderen. Je krijgt een erfenis en denkt ook na over wat je zelf zou willen. In al deze levensfasen staat Van Gogh notarissen & adviseurs je bij. Wij leggen vast wat voor jou belangrijk is. Elke grote stap in het leven.

Voor elke grote stap in het leven We zijn trots! Dit jaar bestaat Van Gogh notarissen & adviseurs 10 jaar. En dat vieren we. Met onze klanten. Tien maanden lang kijken we terug en vooruit en doen we waar we goed in zijn: het delen van onze kennis en kunde.

Meer weten? Kijk op onze nieuwe site vgogh.nl


12 13 8

24 03 07 08 10 11 12 14 15

Een goede lokale makelaar Voorwoord Onze passie en roots Van Hassel Makelaars Persoonlijk en betrokken Ons team Uw huis verkopen zonder stress Begeleiding van A tot Z Laat je verrassen en inspireren Open Huizen Dag Uw huis presenteren Followers first Tijd van komen en gaan Koper en verkoper De reis naar uw nieuwe thuis Verkoop

16 17 19 21 23 24 25 26

Oog voor de toekomst Maak kennis met Lotte Een huis kopen doe je niet alleen Aankoopmakelaar Een vliegende start Nieuwbouw Professionele begeleiding Huur & verhuur Taxeren is geen exacte wetenschap Taxaties Thuis in het buitengebied Agrarisch onroerend goed Kennis van zaken Bedrijfs onroerend goed We doen het niet alleen Onze partners

5


Historie Vroeger werden de brochures handmatig gemaakt. In de beginjaren werd er slechts één foto geplaatst. De hele ontwikkeling op het gebied van makelaardij is veranderd. Inmiddels is de computer onmisbaar en wordt er veel zorg besteedt aan de presentatie van de woningen, o.a. in etalage’s, print en online media.

19 92

De geschiedenis van Van Hassel Makelaars gaat verder terug dan 25 jaar. Kees, Chris, Corry, Christel, Erwin en Miranda stonden destijds aan de wieg van Van Hassel Makelaars.

19 95

Op 1 januari 1995 werd de naam omgedoopt tot het inmiddels bekende Van Hassel Makelaars o.g. en later dat jaar sloten wij ons aan bij de branchevereniging NVM.

2002

In gebruikname van ons nieuwe/huidige pand in Zundert.

2007

Opening tweede vestiging in Rucphen

2014

Erkenning als NVM Nieuwbouwspecialist

2017-2019

Sinds de oprichting heeft Van Hassel Makelaars een gestage groei laten zien en mooie mijlpalen bereikt. In 2017 vierden wij ons jubileumjaar.


ROOTS

Een kwart eeuw Van Hassel Makelaars Van Hassel Makelaars o.g. is sinds 1992 actief in de regionale woningmarkt. In 2017 vierden wij ons 25-jarig jubileum. Een mijlpaal waar we trots op zijn. Wij zijn uitgegroeid tot één van de toonaangevende vastgoedspecialisten in de regio Zundert / Rijsbergen / Rucphen / Etten-Leur. Onze dienstverlening kenmerkt zich door een persoonlijke en actieve benadering. Met ons enthousiaste team van inmiddels 12 medewerkers streven wij ernaar om o.a. de aan- of verkoop van uw huis voor u zonder zorgen te laten verlopen.

“Makelaardij blijft altijd people to people business”

agrarisch en landelijk vastgoed. Tevens verzorgen wij taxatierapporten (o.a. NWWI gevalideerd) van uw onroerend goed. Vestigingen Van Hassel Makelaars heeft twee vestigingen, een kantoor in Zundert en een kantoor in Rucphen. In Rijsbergen is een kijketalage met ons aanbod. Al vanaf de eerste jaren is de betrouwbaarheid en kwaliteit van de makelaar een belangrijk punt. Vertrouwen, goed advies, het daadwerkelijk ontzorgen en kwaliteit leveren is dat wat Van Hassel Makelaars kenmerkt. We adviseren, hebben kennis van wetten en regels en zijn altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in de huizenmarkt. We weten vaak ook wat potentiële kopers zoeken, aangevuld met een goede mensenkennis en gericht op het verbinden van de juiste partijen.

Van Hassel Makelaars is een middelgroot, veelzijdig en goed bereikbaar makelaarskantoor wat al geruime tijd aangesloten is bij de branchevereniging NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). We zijn als regiospecialisten al jarenlang actief in de bestaande woningmarkt, nieuwbouw, bedrijfspanden,

7


ONS TEAM

Persoonlijk en betrokken

1 2

WAT DOEN WIJ

VESTIGING RUCPHEN

AAN- EN VERKOOP WONINGEN

Nicole Goorden is ons vaste gezicht in Rucphen.

Een huis kopen en/of verkopen, dat doet u niet dagelijks. Het is daarom belangrijk om deskundig advies in te winnen. Wij kunnen u hier

of aankoop van een huis.

NIEUWBOUW

kopers en verkopers maakt

Ons kantoor is één van de NVM-kantoren die het predicaat in het ontwikkelen en de verkoop van nieuwbouwwoningen. Lees alles hierover op pagina 19. HUUR & VERHUUR Bij de verhuur van een huis gaat u een hele andere overeenkomst aan dan bij de verkoop. Huurder en verhuurder zijn namelijk meer tot elkaar verhuurder een overeenkomst aan gaat? Wij staan voor u klaar om u daarin te ontzorgen en te begeleiden. Lees alles hierover op pagina 21.

ons werk meer dan mooi. We hanteren een professionele begeleiding maar voelen daarnaast ook echt

ADMINISTRATIE Sinds mei 2019 werkt Marloes als administratief medewerker bij Van Hassel Makelaars. Door het persoonlijke contact en door het

TAXATIES Heeft u een huis gekocht of gaat u een huis kopen? Wilt u gaan verbouwen of wenst u uw hypotheek over te sluiten? Grote kans dat u dan een taxatierapport nodig hebt. Wij kunnen u hierbij helpen!

5

“De betrokkenheid met

persoonlijke betrokkenheid”

‘veroordeeld’. Hoe weet u zeker dat u met een betrouwbare huurder of

4

u persoonlijk bij de verkoop

uitstekend mee helpen. Lees alles hierover op pagina 15 en 17.

Nieuwbouwspecialist mogen dragen. Wij hebben dan ook ruime ervaring

3

Met passie en enthousiasme begeleidt zij

feit dat je bij Van hassel Makelaars altijd te maken hebt met een vaste contactpersoon, blijven de lijntjes kort en kan er snel geschakeld worden.

Lees alles hierover op pagina 23.

WIE ZIJN WIJ

LANDELIJK EN AGRARISCH / BEDRIJFS VASTGOED

Wij doen ons werk met een betrokken team, collega’s die enthousiast zijn. Zij

U wilt een bedrijf starten, uitbreiden of stoppen? Of het nu gaat om bijgebouwen of een bedrijfsovername, onteigening of ruilverkaveling: Als gespecialiseerd NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoed makelaar helpen wij u graag verder. Lees alles hierover op pagina 24 en 25.

proberen hun werk te vertalen naar een zo goed mogelijke dienstverlening, elke dag opnieuw, zes dagen per week en in de avonduren. Vanaf 08:30 uur tot 17:30 uur is ons kantoor telefonisch en fysiek bereikbaar waar Ineke of Franka uw eerste contact zijn, aan de telefoon of aan de balie van onze woonwinkel, om uw vragen te beantwoorden of in contact te brengen met één van de andere medewerkers. Met Charles bijvoorbeeld over de opmaak van de brochure van uw huis of met Jessica over de koopovereenkomst van uw huis als dit verkocht is of met Vera om het dossier van een uit te voeren taxatie compleet te maken alvorens één van de taxateurs komt taxeren. Met Werner als u nader wenst te worden geïnformeerd

Franka en Ineke

over een te huur staand huis. Onze makelaars zijn namelijk vaak buiten kantoor op afspraak en wij vinden het belangrijk dat u geholpen wordt met eerste informatie met betrekking tot het onderwerp van uw bezoek of contact.

8


“De begeleiding bij de verkoop

Klant beoordeling

10

van mijn ouder’s huis is fijn verlopen. Ik waardeer de pro-actieve

Cijfers en beoordelingen 2019 Klant beoordeling

10

houding van Van Hassel Makelaars. Ik beveel ze zeker aan.”

“Altijd een fijn contact met de makelaar gehad. Hij had goede ideeën ter bevordering van

Het aantal huizen dat te koop staat neemt

een snelle verkoop van mijn huis. Hij was zeer

steeds sneller af. De looptijd van verkochte

betrokken en hield zich aan zijn afspraken.”

huizen bedraagt gemiddeld zo’n 60 dagen. Dat betekent dat de meeste huizen in recordtijd worden verkocht.

“Goede en duidelijke service. Altijd goed bereikbaar dus zeker een aanrader. Wij zouden zeker nog een keer voor deze makelaar kiezen.”

Klant beoordeling

8,8

Van Hassel Makelaars mag zich dan ook niet voor niets de nummer 1 makelaar in de regio noemen. Dit komt mede door de tevredenheid onder verkopers én kopers. Wilt u ook uw huis zo goed mogelijk verkopen? Neem dan contact met ons op voor een verkoopadvies.

9


UW HUIS VERKOPEN ZONDER STRESS? Drukke dagen, doelstellingen halen, snel schakelen, altijd alert, leven op de klok...voor veel mensen heel herkenbaar. Daarom willen wij als Van Hassel Makelaars u graag ontzorgen met de verkoop van uw huis.

Hoe? U schakelt ons in als ervaren NVM verkoopmakelaar.

G e w oon g o e d !

U wilt een voorspoedige verkoop zonder stress met de beste prijs?

Verschillende verkooptools worden ingezet ter promotie van uw

huis. O.a. zal uw huis geplaatst worden op onze site www.vanhasselmakelaars.nl, op Funda.nl en diverse social media kanalen. Door het bezit van een groot zoekersbestand kunnen we potentiële kopers al vroegtijdig op de hoogte brengen. Daarnaast wordt uw huis opgenomen in onze eigen woonkrant, welke huis aan huis verspreid wordt. Uiteraard begeleiden we de potentiële

Er wordt een uitgebreide analyse gemaakt waarbij al uw wensen en de details van het huis met u worden doorgenomen. Wij zijn objectief in het bepalenvan de sterke en zwakke punten van uw huis. Ook kennen wij de buurt en de regionale markt en

koper bij de bezichtigingen. Tijdens deze bezichtigingen wordt de tijd genomen om kijkers een goed beeld van uw huis te geven, de pluspunten te benoemen en het voeren van de onderhandelingen.

kunnen daarom een realistisch en goed onderbouwd verkoopadvies geven. Wij berekenen de marktwaarde van uw huis en stellen samen met u de vraagprijs vast.



VERKOCHT

 

Resultaat: een succesvolle verkoop van uw huis met een tevreden opdrachtgever en niet te vergeten een tevreden koper! Wij verzorgen het opstellen van de koopakte, de afhandeling met de notaris en de oplevering. Kortom: begeleiding van A tot Z.

10


OPEN HUIZEN DAG

Laat je verrassen en inspireren. Interesse in een nieuw huis? Van Hassel Makelaars organiseert als extra verkoop-tool, 4 keer per jaar een Open Huizen Dag. Laat je verrassen, inspireren, kijk eens verder en wellicht vind je zelfs je droomhuis! Op een Open Huizen Dag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur de deelnemende huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen. Een goede kans om je breed te oriënteren en het is nog leuk ook.

Waarom de Open Huizen Dag succesvol is?  D oor

Van Hassel Makelaars wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen dus potentiële woningzoekenden rond in uw plaats, wijk of straat. Bovendien wordt uw huis optimaal gepromoot op onze eigen website, social media, Funda en via offline reclame zoals onze eigen woonkrant.

 U bereikt mensen die zich vrijblijvend willen oriënteren op het kopen van een huis.

M  et deelname aan de Open Huizen Dag laat u aan kopers duidelijk zien hoe serieus u bent om het huis daadwerkelijk te willen verkopen.

 Spring eruit ten opzichte van de concurrent. Een potentiële koper heeft bij ons keuze uit gemiddeld 4 huizen.

 Door mee te doen aan de Open Huizen Dag zal de kans op een snelle verkoop in veel gevallen toenemen.

 U kunt na afloop zien hoe uw huis in de markt ligt aan de hand van de bezichtigingen en reacties. Uw makelaar zal de bezoekers contacteren en samen met u doornemen hoe de verkooptactiek verder voort te zetten om een snelle verkoop te realiseren.

Hoe werkt het?  Kijk op onze website welke huizen meedoen met de Open Huizen Dag

Stippel uw route uit.

Ga naar het open huis van uw keuze en bel aan. De bewoner zal u graag ontvangen. U bezoekt een Open Huis gratis en vrijblijvend.

11


UW HUIS PRESENTEREN

Met een gezellig bloemetje op tafel bezorg je de kijkers een warm welkom.

G e w oon g o e d !

pagina 1 | oktober 2018

OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 8 DECEMBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

G e w oon g o e d !

pagina 1 | oktober 2018

OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 6 OKTOBER VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

G e w oon g o e d !

pagina 1 | april 2018

OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 7 APRIL VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

“NIEUWSGIERIG NAAR HET BIJNA THUIS HUIS” G e w oon g o e d !

G e w oon g o e d !

G e w oon g o e d !

“OMDAT DE VERKOOP VAN ONS HUIS ONZE TOEKOMST MEDE BEPAALT”

“OMDAT DE VERKOOP VAN ONS HUIS ONZE TOEKOMST MEDE BEPAALT”

PAG. 7 UW WONING IN DE VERKOOP, HOE GAAT DIT SPANNENDE PROCES IN ZIJN WERK?

SOCIAL MEDIA Naast onze eigen website en Funda presenteren wij ons aanbod op diverse social media kanalen. Maar ook op onze tv schermen in 3 etalage’s in Zundert, Rijsbergen en Rucphen worden de huizen prominent gepresenteerd.

Kom binnenkijken bij uw droomhuis...

Kom binnenkijken bij uw droomhuis...

OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 8 DECEMBER 11-15 U.

OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 6 OKTOBER 11-15 U.

welkom

Wij heten iedereen (kopers/verkopers)

Wij heten iedereen (kopers/verkopers)

welkom voor een

meet en greet hapje en drankje

De verkoop van fase 2 is inmiddels gestart. Deze fase bestaat uit 6 hoek- en rijwoningen, 8 tweekappers, 4 levensloopbestendige woningen, 5 vrijstaande woningen en 1 bouwkavel. Informeer bij Van Hassel Makelaars naar de ontwikkelingen. Tot 17 december is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een van de woningen.

Fijne feestdagen

Kom binnenkijken bij uw droomhuis... OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 7 APRIL 1115 U. Deelnemers en bezoekers: Welkom!

TEAM medewerker en Commercieel

Erwin

Nicole

Goorden

Kandidaat

Makelaar

Verstralen

Corry

van

van

Hassel

Directeur/Makelaar Makelaar Bogart Telefoniste/Receptioniste den Assistent Kools Bosman-Martens Stojakovic-van Ineke Franka

Telefoniste/Receptioniste

Werner

(KRMT)

makelaardij

binnendienst Commercieel

Vera

Rossum

Medewerkster

Administratief Charles

Kees

van

Jessica

makelaardij Pia

Marijnissen

Hassel

Rockx

Directeur/Makelaar

Commercieel

makelaardij

binnendienst Femke

de Rooy

Assistent

van

Beek

Assistent

Makelaar

buitendienst

Makelaar

Nieuwbouw

Kantoormanager

binnendienst Commercieel Vera

Vorsselmans

Makelaar Ton

Jochems

Het leukste woonevenement voor de huizenzoeker staat weer voor de deur. In deze woonkrant vindt u de deelnemende huizen waar u op 7 april aanstaande tussen 11 en 15 uur zonder

voor een

in onze woonwinkel na afloop van de Open Huizen Dag

Start verkoop De Tuinderij fase 2 gestart!

ONS

De meest voorkomende vragen bij het kopen of verkopen van uw huis Het kopen of verkopen van een woning is niet iets wat u dagelijks doet.

Voortgang De Tuinderij

meet en greet hapje en drankje

afspraak kunt binnenwandelen om een kijkje te nemen en rondgeleid te worden. U wordt ontvangen door de verkoper zelf. De Open Huizen Dag brengt doorgaans duizenden mensen op de

Verkoop nieuwbouw verloopt voorspoedig

nog een paar bouwkavels beschikbaar. De aannemer is na het

Makelaar van cruciaal belang bij bepalen van de juiste vraagprijs Huizen worden alsmaar duurder. De verwachting is dat de huizenprijzen

Eind vorig jaar hebben we de start verkoop gehad van het uitbrei-

idee te krijgen waar hun toekomstige huis aan moet voldoen. Na af-

onherroepelijk worden van het bestemmingsplan ook begonnen

dingsplan “De Tuinderij” in Zundert (48 woningen) en de “Nieuwe

loop van de Open Huizen Dag staat er vanaf 15:00 uur een hapje en

Inmiddels zijn alle huizen uit fase 1a verkocht en zijn er enkel

in onze woonwinkel na afloop van de Open Huizen Dag

ook de komende periode nog zullen blijven stijgen. De blijvend lage

met het terrein bouwrijp te maken -zodat als alles volgens

Het is dus niet zo vreemd dat u tijdens dit proces tegen allerlei zaken

planning verloopt- begin 2019 gestart kan worden met de bouw

rente en het woningtekort zijn de achterliggende oorzaken van de

aanloopt. Lees hier alles over op pagina 5.

van de huizen.

VERKOOP...Staat uw huis te koop SUCCESVOLLE gekteSUCCESVOLLE op de huizenmarkt. of gaatVERKOOP... u binnenkort

DE SLEUTEL TOT EEN

DE SLEUTEL TOT EEN

Wij stellen de klant centraal! Of u nu wilt aankopen, verkopen of een taxatie

www.vanhasselmakelaars.nl

uw huis verkopen? Dan is een juiste vraagprijs van cruciaal belang laten uitvoeren, u kunt altijd rekenen op persoonlijke betrokkenheid en een

076 5 975 900

intensieve begeleiding van een deskundig en doortastende makelaar, waarbij kwaliteit, integriteit en service hoog in het vaandel staan.

Mede door de goede verkoop van fase 1a, is Maas-Jacobs Vastgoed

om een maximale opbrengst te realiseren. Maar hoe bepaalt u nu de

al druk met de voorbereidingen van fase 1b.

juiste vraagprijs? Met een te hoge vraagprijs kunt u zich namelijk ook

1.Meer dan 25 jaar ervaring met

koopbrochure, drie etalages met TV-screens

missie. We doen niets anders!

in Zundert, Rucphen en Rijsbergen én onze activiteiten op social media (Facebook met bijna 2500 volgers, Linkedin en Twitter)

2. NVM-Makelaar (Nederlandse

wordt uw huis optimaal onder de aandacht

Vereniging van Makelaars):

In deze fase komen nog eens 23 projectwoningen en 1 bouwkavel.

uit de markt prijzen. Ondanks dat uw huis waarschijnlijk snel wordt

Wij verwachten deze verkoop einde van dit jaar op te kunnen

verkocht, is juist nu het inschakelen van een goede NVM-makelaar van

starten.

belang. Zijn of haar expertise kunt u nu goed gebruiken om de juiste

Nieuwsgierig naar deze 2e fase? Schrijf u dan nu in en wij

niet het belang van een goede onderhandeling. Van Hassel Makelaars

Regionale samenwerking met collega

gebracht en beter gevonden.

makelaars in omliggende gemeenten waardoor we vraag en aanbod goed

7. Personeel:

in beeld hebben en snel kunnen

Een team van 14 gekwalificeerde en behulp-

schakelen voor aan- en verkoop.

zame medewerkers staat altijd voor u klaar om u in het aankoop- of verkoopproces volledig te adviseren, informeren en ondersteunen.

3. Brede naamsbekendheid en een goede reputatie:

Daar zijn we trots op en zorgt ervoor

8. Bereikbaarheid:

een drankje klaar in ons kantoor aan de Molenstraat 50 te Zundert. Huizen Dag zijn hiervoor van harte uitgenodigd. In een informele

Niet alleen de deelnemers maar ook alle bezoekers van de Open sfeer kunt u onderling of met één van onze makelaars uw ervaringen het huis van uw dromen.

delen en/of wellicht een volgende stap zetten in uw zoektocht naar

dat potentiële klanten eerder voor Van

bouwprojecten? Zaterdag 7 april aanstaande tussen 11.00 en 15:00 uur vertellen wij u graag meer over alle lopende en toekomstige projecten.

Kantoren in Zundert en Rucphen met ruime

Hassel Makelaars kiezen. We hebben

openingstijden, goede gratis parkeerge-

het grootste aanbod in de regio.

legenheid. In Zundert zijn wij ook iedere

vraagprijs en verkoopstrategie te bepalen. Onderschat in deze markt zaterdagochtend geopend en zijn er natuurlijk ook bezichtigingen mogelijk.

4. Actueel zoekersbestand:

Dagelijks wordt ons zoekersbestand

geüpdatet met kandidaat kopers. Wan-

9. Full service makelaar:

om bijvoorbeeld privacy redenen gaan

huizen en nieuwbouw zijn we ook ijzersterk

neer u kiest voor een “stille verkoop”

Naast de aan- en verkoop van bestaande

wij “achter de schermen” actief voor u

in taxaties, verhuur, bedrijfs- en landelijk

aan de slag.

vastgoed (BV en AL&V).

informeren u graag verder.

met meer dan 25 jaar ervaring kan voor u het verschil maken om een

LEES VERDER OP PAGINA 13

maximaal resultaat te realiseren.

Van Hassel Makelaars is aangesloten bij NVM-VastgoedCert-NRVT.

5. Hoge Omloopsnelheid:

Afgelopen jaar hebben we zeker 15

huizen binnen één maand verkocht

10. Tevreden klanten: Een uitstekende klantenbeoordeling van 8.4 met leuke en positieve klantenreacties. Zie

www.vanhasselmakelaars.nl

LEES VERDER OP PAGINA 6

Funda.nl of Vanhasselmakelaars.nl

076 5 975 900

sen die zich nog aan het oriënteren zijn, kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid om op een laagdrempelige manier meerdere woningen te bezichtigen en op een rijtje te zetten om zodoende een

verloopt, er zijn nog maar een paar woningen of kavels te koop. Nieuwsgierig naar bovenstaande - of een van de andere nieuw-

6. Presentatie:

Met een zeer uitgebreide full colour ver-

uitstekende lokale kennis:

Huizen aan- en verkopen is onze

been in het hele land. Niet alleen potentiële kopers, maar ook men-

Akker” in Rijsbergen (zijnde een verkaveling van 12 eenheden). Voor beide projecten geldt dat de verkoop meer dan voorspoedig

You’re ! welcome

WhatsAppen met Van Hassel via 06-82696601 Wij willen het u als klant zo makkelijk mogelijk maken om contact met ons te leggen. Vandaag de dag is whatsApp een veelgebruikt communicatiemiddel en vooral zeer laagdrempelig. Dit past bij de huidige ontwikkeling en dus ook bij ons. Daarom zijn wij vanaf heden ook via WhatsApp bereikbaar. U kunt ons een appje sturen voor het maken van een afspraak, om de beschikbaarheid van een woning te checken of om een korte vraag te stellen. Uw bericht wordt op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur én op zaterdag tussen 09:30 en 12:30 binnen één uur beantwoord. Wanneer de vragen complex en de antwoorden lang zijn, zullen wij telefonisch contact met u opnemen. Indien gewenst kan ook die telefonische afspraak via de app geregeld worden.

LEES VERDER OP PAGINA 3

ONS TEAM

Van Hassel Makelaars Molenstraat 50 4881 CS Zundert tel. 076 5 975 900 06 82696601

Van Hassel Makelaars Raadhuisplein 4 4715 CN Rucphen tel. 0165-348 545 06 82696601

Van Hassel Makelaars Kijketalage te Rijsbergen, St. Bavostraat 33

og@vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl

Van Hassel Makelaars Molenstraat 50 4881 CS Zundert tel. 076 5 975 900 06 82696601

Van Hassel Makelaars Raadhuisplein 4 4715 CN Rucphen tel. 0165-348 545 06 82696601

Van Hassel Makelaars Kijketalage te Rijsbergen, St. Bavostraat 33

Nicole Goorden Kandidaat Makelaar (KRMT) Vera Verstralen Commercieel binnendienst makelaardij

Erwin van Hassel Directeur/Makelaar

Werner Kools Assistent Makelaar

Franka Bosman-Martens Telefoniste/Receptioniste en Commercieel medewerker

Corry van Rossum Administratief Medewerkster

Ineke Stojakovic-van den Bogart Telefoniste/Receptioniste

Van Hassel Makelaars

Vera Marijnissen Commercieel binnendienst makelaardij

Kees van Hassel Directeur/Makelaar

Van Hassel Makelaars Raadhuisplein 4

Kijketalage te Rijsbergen

4715 CN Rucphen

St. Bavostraat 33

tel. 076 5 975 900

tel. 0165-348 545

og@vanhasselmakelaars

og@vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl Jessica Rockx Commercieel binnendienst makelaardij

Ton Jochems Makelaar

Pia Vorsselmans Kantoormanager

Charles van Beek Assistent Makelaar buitendienst

Femke de Rooy Assistent Nieuwbouw Makelaar

Van Hassel Makelaars

Molenstraat 50 4881 CS Zundert

www.vanhasselmakelaars.nl

Van Hassel Makelaars Molenstraat 50 4881 CS Zundert tel. 076 5 975 900

Van Hassel Makelaars Raadhuisplein 4 4715 CN Rucphen tel. 0165-348 545

Van Hassel Makelaars Kijketalage te Rijsbergen, St. Bavostraat 33

og@vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl

  EIGEN WOONUITGAVE Van Hassel Makelaars komt maar liefst 4 keer per jaar uit met een eigen woonkrant huis-aan-huis verspreidt bij meer dan 40.000 huishoudens. Uw huis dat gepresenteerd wordt heeft hierdoor een enorm groot bereik.

VERA EN JESSICA ZETTEN U OP VOORSPRONG Van Hassel Makelaars loopt graag voorop als het gaat om het presenteren van uw huis. De mogelijkheden zijn ruim te noemen, zoals u in deze brochure kunt lezen. We luisteren naar uw wensen en wij creëren de optimale omstandigheden om uw huis te presenteren zoals u dat voor ogen hebt. Online maar zeker ook via print presenteren we uw woning voor een grote doelgroep waarbij we een groot bereik hebben. Daarnaast hebben we een ‘high potential zoekersbestand’ waardoor we snel een goede match weten te maken.

12


MET DE TIJD MEE

Virtueel rondlopen in uw toekomstige huis

Door uw toekomstige huis lopen op het moment dat het u uitkomt. Het kan dankzij het gebruik van een VR-bril met bijbehorende technologie. Van Hassel Makelaars vertelt u hier graag meer over.

Op de bank zitten en rondkijken in een huis waar u op dat moment niet fysiek bent.

Extra momentje voor geïnteresseerden.

Dat lijkt wellicht een beginscène uit een science fictionfilm, maar toch, het is iets wat

Ook wij staan positief tegenover virtuele bezichtigingen. Huizen bezichtigen wordt

iedereen kan doen. Met een VR-bril.

op deze manier bijvoorbeeld een stuk effectiever. Ook geïnteresseerden weten wat meer van een huis, zijn net wat serieuzer. Na een “echte” bezichtiging is het handig

Wat is nou VR?

om s ‘avonds in de bank nog eens rustig door het huis te kunnen lopen. Het is een

VR, virtual reality, is een simulatie van een omgeving via een computer. Een ervaring

extra momentje na de bezichtiging. Immers, wilt u na een positieve bezichtiging

op zich. Want hoe bijzonder is het dat u het huis dat u op het oog hebt kunt bekijken

natuurlijk graag uw droomhuis delen met familie en vrienden.

vanuit uw luie stoel. Zo krijgt u niet alleen een eerste indruk, u krijgt ook een eerste

Van Hassel Makelaars heeft al verschillende huizen op Funda.nl geplaatst waarbij

gevoel. Eenmaal ‘in’ het huis kunt u als zoeker het huis immers meteen ‘ervaren’. Is

dit mogelijk is. Een VR-bril kunt u bij ons kantoor ophalen of wij geven u deze mee

het prettig rondkijken? Past het huis bij uw verwachtingen?

na een bezichtiging.

13


KOPER & VERKOPER

Tijd van komen en gaan

Bart en Marieke deinzen niet terug om hun handen uit de mouwen te steken.

“Van Hassel Makelaars gaf het vertrouwen in een spoedige verkoop van het

Een aantal jaar terug kochten zij het huis aan de Ettenseweg te Sprundel. Zij

huis aan de Ettenseweg. En zij gaven goed advies bij de koop van het nieuwe

hebben er al hun liefde in gestoken. Het resultaat mag er zeker wezen. De

huis. Een snelle verkoop van het huis aan de Ettenseweg werd een feit. Corien

authentieke vrijstaande boerderij is na de verbouwing helemaal af.

en Theo waren één van de bezichtigers en waren op slag verliefd op ons huis en de locatie.” Beide gezinnen kunnen hun verhuizing nu voorbereiden en

Met veel plezier hebben ze al die jaren in hun huis gewoond maar stilzitten is er voor Bart en Marieke niet bij. Voorzichtig werd er weer gesproken over een nieuwe uitdaging. “En dan ga je toch als vanzelf een website als die van Van Hassel Makelaars in de gaten houden. Je weet dat zij één van de makelaars in de regio zijn die kennis heeft van het buitengebied en een groter aanbod met huizen zoals wij deze zochten”. In eerste instantie bleef het voor Bart en Marieke vooral bij kijken en dromen. Immers was helemaal niet duidelijk of hun eigen huis ook goed verkoopbaar zou zijn. Na een gesprek over de verkoop van hun huis en twee bezichtingen in Achtmaal later, was de knoop snel doorgehakt.

14

straks al hun creativiteit en liefde weer kwijt in het nieuwe huis!


VERKOOP

Meerwaarde bij de verkoop van uw huis Uw leven als huiseigenaar verloopt waarschijnlijk in diverse fasen. Bij elke fase

Als we samen met u de vraagprijs hebben vastgesteld en u akkoord bent

of woonsituatie past een ander huis. Als u als huiseigenaar een periode af wilt

gegaan met onze aanbieding tot dienstverlening, stellen wij een zogenaamd

sluiten moet in vele gevallen eerst uw huidige huis worden verkocht, waarna

verkoopactieplan op. Een actieplan is een soort routebeschrijving door het

u verder kunt met de volgende fase in uw leven. Zo’n overgangsfase naar een

verkoopproces. Bewezen is uit ervaring dat de meeste belangstelling in de

volgend huis is vaak een spannende gebeurtenis. Een huis verkopen is voor

eerste 2 à 3 maanden te verwachten is. Niet alleen het plaatsen van ons

veel mensen een bijzondere ervaring, van tevoren is namelijk niet bekend

opvallende tuinbord is hierin belangrijk, maar ook een goede presentatie

hoe lang dit gaat duren en wat uw huis daadwerkelijk gaat opbrengen. Dan is

(verkoopdocumentatie) op basis van een (professionele) fotoreportage met

het belangrijk dat uw toekomstige koper naar volle tevredenheid uw huidige

digitale plattegronden en uitgebreide informatie mag hierin niet vergeten

of vorige huis kan gaan betrekken. Voor deze zaken zoekt u als verkoper

worden. Ons verkoopactieplan is ook belangrijk omdat u dan weet hoe de

zekerheid en rust.

voortgang van onze werkzaamheden zijn bepaald. Handig en helder, zodat u ook kunt zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt voor u. Door het

Alvorens de verkoop op te starten adviseren wij u ook graag over

inschakelen van onze expertise bent u verzekerd van deskundigheid, ervaring

verkoopbevorderende maatregelen. Want hoe goed uw huis het op de

en marktkennis.

markt gaat doen, is afhankelijk van verschillende zaken. Zaken welke niet te veranderen zijn, zoals de ligging/ locatie van uw huis. Andere zaken weer wel, u kunt zelf heel veel doen aan de aantrekkelijkheid van uw huis.

Vragen

Bij de verkoop van uw huis komen veel zaken kijken. Hoe bepaal je de optimale vraagprijs? Vraag je te veel of te weinig? Welke risico’s loop je allemaal? Hoe verkoop je je huis zo snel mogelijk maar wel tegen de beste prijs? Hoe bereik je zoveel mogelijk geïnteresseerden voor je huis? Hoe stel je een goede koopovereenkomst op? Welke notaris moet je kiezen?

15


VAN HASSEL HEEFT OOG VOOR TOEKOMST

‘M aak kennis met stagiaire Lotte ’ Lotte is op dit moment bezig met haar derde jaar van de opleiding Vastgoed & Makelaardij. Zowel op het gebied van projectontwikkeling naar huisvesting, tot aan herbestemmen en makelaardij, alles komt aan bod. Ze heeft voor deze opleiding gekozen omdat ze graag met én voor mensen werkt en daarbij de juiste mensen en de juiste plek wil samenbrengen. In haar derde jaar moet ze, net zoals ieder ander, stage lopen. Ze besloot bij Van Hassel Makelaars haar kennis te verbreden omdat het een toonaangevend kantoor in de regio Zundert en Rucphen is waarbij ze veel kan leren van de vele ervaring van de medewerkers. Tevens richt Van Hassel Makelaars zich op meerdere aspecten binnen de makelaardij, waardoor Lotte een breed inzicht krijgt in de mogelijkheden binnen het werkgebied. Lotte loopt 40 uur per week met veel enthousiasme stage. De werkzaamheden die Lotte uitvoert zijn veelomvattend. Zo zit ze voor aan de balie waar ze klanten te woord staat, maar is ze ook bezig met het maken van brochures en het actief opstarten van huizen. Tevens kijkt ze regelmatig mee met verschillende werkzaamheden van de makelaars, zoals een bezichtiging, een bouwtechnische keuring en het opnemen van panden. De voldoening tijdens haar stage haalt Lotte vooral uit de diversiteit aan werkzaamheden en uit de werksfeer. Bij Van Hassel Makelaars hangt een ongedwongen sfeer waar altijd ruimte is voor het stellen van vragen. Tevens krijgt Lotte voldoende vrijheid voor het zelfstandig uitvoeren van haar stageopdracht en kan daarvoor altijd bij een van de medewerkers terecht voor de nodige hulp.

Weten wat je mogelijkheden zijn voor het kopen van een eigen huis? Wij helpen je graag! Via het online Rabobank hypotheekdossier bereken je gemakkelijk zelf wat je kunt lenen en wat je maandlasten worden. Liever een persoonlijk gesprek of videogesprek? Ook dat kan. Maak online direct zelf een afspraak voor een kosteloos oriëntatiegesprek of neem contact op via (013) 507 40 00.

rabobank.nl/particulieren/hypotheek

Kom maar op met de toekomst 16

Lotte Jacobs


AANKOOP

‘Een huis kopen doet u niet alleen’

Veel zaken rond het kopen van een huis kunt u tegenwoordig zelf doen. U kunt op Funda zelf zoeken naar uw ‘droomhuis’, zelf berekenen hoeveel hypotheek

•M  et onze lokale marktkennis kunnen wij u als geen ander adviseren over wijken, huizen en aanwezige voorzieningen in de omgeving.

u kunt krijgen, hoe hoog uw maandlasten zijn, een afspraak maken met de

•D  oor ons uitgebreide netwerk en goede contacten zijn wij altijd snel op de

verkoper om het huis te bezichtigen, een bod doen etc. Wie tijd en zin heeft

hoogte van huizen die nieuw in de verkoop komen. Hierdoor kunt u deze al

om dit zelf te regelen, kan dit zonder advies en hulp van een NVM-makelaar doen. Maar of het verstandig is om zonder NVM-makelaar een huis te kopen of verkopen, is de vraag.

snel gaan bezichtigen. • Waar u als koper op slag verliefd kunt worden op een huis, blijven wij met een professioneel oog naar het huis kijken. Wij halen er de emotie uit en brengen de ratio in het onderhandelingsproces terug. Dat voorkomt dat u wellicht een

Het in de arm nemen van Van Hassel Makelaars o.g. (NVM-makelaar) heeft een

woning gaat kopen met mogelijk bouwtechnische gebreken welke u over het

groot aantal voordelen. Een huis kopen doet u niet alleen!

hoofd heeft gezien.

De voordelen van het inschakelen van onze expertise zetten wij graag op een rijtje:

• Van Hassel Makelaars rekent een verantwoord tarief en stelt aan het ontzorgen hoge eisen zodat we u beschermen tegen ‘t kopen van een ‘kat in de zak’. • Als lokale specialist weten wij goed wat een huis waard is en wat reëel is, door

• Met ons bent u verzekerd van professionele ondersteuning bij het hele koopproces • Bij ons vind u de ideale sparringpartner die u met raad en daad bijstaat en

een goede prijs haalt u deze investering er vast en zeker weer uit. • Kortom, de veiligste, beste en snelste weg naar uw droomhuis loopt via Van Hassel Makelaars.

steeds voor uw belangen opkomt. • Door een nauwkeurige inventarisatie van uw woonwensen weten we precies wat u zoekt en kunnen we het nieuwe aanbod van huizen in de gaten houden.

17


NIEUWBOUW

Een vliegende start voor elk nieuwbouwproject

Nieuwbouw van huizen vraagt kennis van de markt en van de lokale of regionale woonwensen. Bouwen waar behoefte aan is, zorgt op de lange termijn voor stabiliteit op de woningmarkt. Van Hassel Makelaars beschikt over deze kennis. Femke en Kees, onze nieuwbouwspecialisten, hebben zich toegelegd op de nieuwbouwmarkt in de volle breedte. Of u nu aan het begin van een woningbouwproject staat, of er middenin zit, zij kunnen u in iedere fase voorzien van ondersteuning en begeleiding.

OVER FEMKE

Femke is als nieuwbouwspecialist dĂŠ aangewezen persoon om al uw vragen omtrent nieuwbouwprojecten te beantwoorden.

Belangrijke schakel tussen projectontwikkelaar en woningzoekers. Als NVM-nieuwbouwspecialist beschikken wij over een ruime praktijkervaring met marktanalyses, gedegen advies en ondersteuning bij de afzet van nieuwbouwwoningen. We adviseren niet alleen over de grootte en indeling van de woning, de verwachte verkoopwaarde en de aantallen waaraan vanuit de markt behoefte is, maar ook over het verkoopproces, het genereren van leads voor een project en het contracteren van kopers. Als NVM-nieuwbouwspecialist vertalen wij de woonwensen van de consument.

18

Femke de Rooy


LIEVER ZELF BOUWEN? Wij verzorgen voor u: -

Ontwerpen Omgevingsvergunningen Bouwbegeleiding Bestemmingsplannen Stedenbouwkundige plannen Milieuvergunningen/meldingen Bouwfysica

Zonder grond kunt u geen huis bouwen. Maar waar vindt u een stuk grond? En wat kost een kavel eigenlijk? En wat betekent het als bouwgrond nog niet bouwrijp is? Misschien heeft u al een stuk grond gezien waarvan u de ligging mooi vindt? Of misschien heeft u nog geen idee wat de beste plek is voor uw nieuwbouwhuis? Er zijn verschillende manieren om kavels en bouwgrond te vinden en te bepalen of die plek voldoet aan uw wensen. Niet alleen de gemeente en de Provincie geven nieuwe bouwgrond uit (o.a. de zogenaamde Ruimte voor Ruimte kavels). Ook particulieren verkopen soms een stuk grond en bij veel projectontwikkelaars is er de vrijheid om binnen een project uw eigen huis te bouwen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd een gedateerd of vervallen huis slopen omdat de locatie u aanspreekt. In onze regio hebben we vaak meerdere kavels in de verkoop. Op onze website kunt u zoeken naar bouwgrond of naar een bouwval op een toplocatie. Natuurlijk kunt u ook ons inschakelen zodat wij u op de hoogte brengen en houden van de mogelijkheden. Daarnaast helpen wij u graag verder met de talloze vragen. Wat een goed kavel is hangt in eerste instantie af van uw wensen. Net als met een bestaand huis stelt u natuurlijk eisen aan de locatie. Maar bij een bouwkavel kunnen later problemen ontstaan als u niet op een aantal aandachtspunten let.

www.schoenmakers-architectuur.nl Minnelingsebrugstraat 4a - 4885 KP Achtmaal - Tel: 076-5990340 - info@schoenmakers-ontwerp.nl

Wat mag er gebouwd worden? Ook al bent u eigenaar van de grond, dat betekent niet dat u zomaar alles mag bouwen. U moet o.a. letten op het bestemmingsplan, het kadaster en de welstandscommissie.

Somnium Real Estate ontwikkelt projecten die daadwerkelijk waarde toevoegen aan uw omgeving.

www.somniumrealestate.nl


Wij nemen u graag het werk uit handen en geven professionele begeleiding.

20


HUUR | VERHUUR

Professionele begeleiding U WILT VERHUREN

de verkoop. Huurder en verhuurder zijn namelijk meer tot elkaar ‘veroordeeld’.

Een huis huren doet u in 4 stappen

Hoe weet u zeker dat u met een goede huurder een overeenkomst aan gaat?

Stap 1: Aanbod

Bij de verhuur van een huis gaat u een hele andere overeenkomst aan dan bij

Hoe weet u zeker dat u elke maand uw huur zult ontvangen? In welke staat dient u uw huis op te leveren en in welke staat wordt het huis weer geleverd? Hoe zet u dit op papier en met welke wet- en regelgeving krijgt u te maken? Van Hassel Makelaars staat voor u klaar om u daarin te ontzorgen en te begeleiden. Wij zoeken voor uw huis op een vertrouwde manier, via onze kanalen, kandidaathuurders en informeren via een brochure. Wanneer de eerste kandidaten zich melden voor uw huis, maken wij een afspraak voor een bezichtiging onder onze begeleiding. Wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben, bespreken we de kandidaat met u door en beoordelen we samen met u of het een geschikte huurder is voor uw huis. Wanneer u akkoord gaat met de kandidaat huurder, verzorgen wij ook het opstellen van de huurovereenkomst en de oplevering/ inspectie van het huis bij de sleuteloverdracht. Ook maken we hiervan een opleveringsverslag. Wanneer de huurovereenkomst na verloop van tijd wordt opgezegd, bijvoorbeeld door de huurder, verzorgen wij een eindinspectie zodat de huurder de woning opnieuw verhuurbaar achterlaat. Kortom, Van Hassel Makelaars neemt u graag het werk uit handen en geeft u een professionele begeleiding naar een succesvolle verhuur.

U WILT EEN HUIS HUREN?

U wilt een huis huren. Weet u al wat voor soort huis u wilt huren? Een appartement of eengezinswoning? Wat is de maximale huur die u wilt betalen? Genoeg lastige vragen dus. Van Hassel Makelaars is altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kan u vrijblijvend infomeren over de

Het aanbod van huurhuizen is niet groot. Door onze jarenlange ervaring beschikken we over een uitgebreid netwerk. Door u als zoeker in te schrijven bij ons kantoor, informeren wij u over ons huuraanbod. Ook kunt u ons volgen op social media om op de hoogte te blijven. Stap 2: De bezichtiging U hebt een geschikt huis/appartement gevonden. Dan is het tijd voor een bezichtiging. Hiervoor kunt u een afspraak maken via ons kantoor. Wij begeleiden u tijdens de bezichtiging. We informeren u dan ook over de kenmerken van het huis/appartement, zoals de huurprijs en de servicekosten. Verder nemen we de tijd om uw vragen te beantwoorden. Stap 3: De acceptatie U weet het zeker. Het huis/appartement voldoet aan uw wensen en u wilt er zo snel mogelijk intrekken. Voordat het zover is, moet er nog het nodige worden geregeld. Zoals het aanleveren van een aantal gegevens ter beoordeling en vervolgens ten behoeve van het opstellen van de huurovereenkomst met een plaatsbeschrijving. Dan hebt u meteen een duidelijk overzicht van de afspraken en van het gehuurde. Ook de verhuurder moet natuurlijk akkoord gaan, hij/zij wil graag weten of u een goede huurder bent. Stap 4: De sleuteloverdracht Als de huurovereenkomst getekend is, zullen wij op de ingangsdatum van de huurovereenkomst samen met u het huis/ appartement doorlopen en aan u opleveren. Hiervan maken wij dan een opleveringsverslag met foto’s en worden de meterstanden opgenomen. Dit zullen wij aan huurder en verhuurder mailen, zodat u zich als nieuwe bewoner kunt aanmelden bij de nutsbedrijven.

mogelijkheden en het actuele aanbod.

21


Uitpluizen, in dossiers duiken en verzamelen van stukken 22


Taxaties

Taxeren is geen exacte wetenschap Een goede taxatie is belangrijk voor de aankoop, verkoop, overname en financiering van onroerende zaken. Van Hassel Makelaars taxeert naast particuliere woningen,

“De ene week zie je een aardbeienkwekerij met kassen en een kantoorgebouw voorbij komen en de week erop ben je gegevens aan het opvragen van een varkensbedrijf of een fitnesscentrum.”

ook agrarische en bedrijfsmatige onroerende zaken. Taxatie van uw huis. U wilt de marktwaarde weten van uw huis. Een taxatie geeft hier antwoord op. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij Van Hassel Makelaars. U krijgt doorgaans te maken met een taxatie als u een nieuw huis koopt of u uw hypotheek wilt oversluiten. De taxateur bepaalt de marktwaarde van het huis zoals deze past in de woningmarkt van uw regio. Het

Voorbeelden van redenen voor taxatie zijn:

bepalen van de marktwaarde is maatwerk. Dat betekent dat dit af kan wijken van

• Vrije verkoop

de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model, uit een eerdere

• Echtscheiding

periode.

• Executieverkoop • Financiering

Agrarische taxaties.

• Inbreng in een BV

Het taxeren van agrarische onroerende zaken is een aparte tak van sport. Wat is

• Bedrijfsovername, uitbreiding of uittreding

grond, een stal of een boerderij waard? Er moet een expert aan te pas komen om in

• Staken van de onderneming

het buitengebied de juiste waarde te bepalen. Iemand die alle ins en outs van dat

• (Gedeeltelijk) overbrengen naar privé

landelijk gebied kent; verstand heeft van grondsoorten, afwatering, vergunningen,

• Minnelijke waardering met belastingdienst

regelgeving, ruimtelijke ordening, prijzen, ontwikkelingen in de sector en ga zo

• Erfbelasting

maar door. Onze agrarisch taxateur Ton Jochems is gecertificeerd om Agrarisch &

• WOZ-bezwaar

Landelijk Vastgoed te taxeren. Hij richt zich volledig op agrarische onroerende zaken en is daarom zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen in de

De taxateur taxeert op een afgesproken tijdstip uw onroerende zaak. Hiervoor heeft

regio.

hij o.a. het eigendomsbewijs, de bouwtekeningen en de WOZ-beschikking nodig. Tijdens een taxatie let de taxateur op de volgende factoren:

Bedrijfsmatige taxaties.

• de staat van onderhoud

Ook bij bedrijfsmatig vastgoed gaat het zelden om een simpele taxatie. Niet alleen

• de inhoud en de oppervlakte

bekendheid met wet- en regelgeving en bestemmingsplannen is van belang,

• de functionele indeling

maar ook kennis en een goed inzicht in de markt zijn belangrijke factoren voor een

• de constructie en de gebruikte materialen alsmede de kwaliteit ervan

waardevolle taxatie. Banken eisen tegenwoordig dat een gecertificeerde taxateur

• de mate van isolatie en energiezuinigheid

de taxatie uitvoert. Binnen Van Hassel Makelaars zijn Kees van Hassel en Erwin

• verplichtingen en rechten, zoals overpad, erfpacht en toeslagrechten

van Hassel gecertificeerd om bedrijfsmatig vastgoed te taxeren. Naast kennis van

• de ligging en de omgeving

de waarde van de onroerende zaak, is het ook van groot belang om te weten met

• de marktsituatie

welk doel er getaxeerd wordt. Bij een agrarische en bedrijfsmatige taxatie gaat het

• de gebruiks(on)mogelijkheden op grond van overheidsvoorschriften

erom de waarde van een zaak op een bepaald moment en voor een bepaald doel

• wet- en regelgeving van toepassing zijnde op uw bedrijfsvoering.

nauwkeurig te bepalen, waarbij de economische factoren van de markt en alle omstandigheden en mogelijkheden meegewogen worden.

Kortom, bij Van Hassel Makelaars bent u voor alle taxaties aan het juiste adres!o

23


AGRARISCH ONROEREND GOED

Thuis in het buitengebied Agrarisch & Landelijk Vastgoed is ook een specialisme bij Van Hassel Makelaars. Denk hierbij aan agrarische bedrijven (bijv. akkerbouw, veeteelt, glastuinbouw), gronden, maar ook woonboerderijen in het buitengebied. Treden er wijzigingen op in uw omgeving of op uw bedrijf? Wilt u gaan verkopen of kopen, heeft u een taxatie nodig? Dan is uw agarisch NVM-makelaar de beste, persoonlijke adviseur. Ook bij de start van een bedrijf, of overname, beëindiging, uitbreiding, onteigening of een ruilverkaveling is Van Hassel Makelaars van alle markten

Om up-to-date te blijven met de markt en juridische ontwikkelingen zijn wij aangesloten bij de NVM sectie A&LV (Agrarisch en Landelijk Vastgoed). Jaarlijks zijn wij verplicht om cursussen en educatie te volgen, om onze kennis en kunde op peil te houden. Ook zijn wij gecertificeerd door de NRVT voor het mogen uitvoeren van gevalideerde taxaties. Ons werkgebied omvat met name de gemeente Zundert en Rucphen. Hier bevindt

thuis en helpt u graag verder.

zich een groot landelijk-/buitengebied waardoor wij veel met de ontwikkelingen

We weten de weg, o.a. bij de gemeente en provincie en zijn op de hoogte van

De redenen van bedrijfsbeëindiging zijn zeer verschillend; de ene boer of kweker

agrarische wet- en regelgeving. Maar ook omtrent de Ruimte voor Ruimte regeling zijn wij zeer actief.

van leegstaande (voormalige) agrarische gebouwen te maken krijgen. gaat richting een gepensioneerde leeftijd en heeft geen opvolger voor zijn bedrijf, voor de ander is het agrarisch bedrijf niet langer meer rendabel, wat ook te maken kan hebben met gedwongen schaalvergroting of noodzakelijke investeringen waarvoor de financiële middelen ontbreken. Maar allen staan voor de keuze: wat gaan we doen met de boerderijen, huizen, schuren en/ of stallen die nu leeg komen? Hier moet tijdig op ingesprongen worden en voldoende aandacht krijgen, anders ligt verslechtering van de vitaliteit in het landelijk gebied op de loer. Sommige verkopers komen pas achter de problemen van bijvoorbeeld een verkeerde bestemming bij verkoop, terwijl het verstandig is hier al eerder op in te spelen. Als professionals hebben wij hier ervaringen mee en kunnen u hierbij al in een vroegtijdig stadium begeleiden, zodat op tijd de huidige bestemming naar een passende bestemming omgezet kan gaan worden. Wij weten welke regelingen er zijn en wat er mee gedaan kan worden.

Over Ton

“Ton is makelaar en taxateur met de specialisatie Agrarisch & Landelijk Vastgoed en Wonen bij Van Hassel Makelaars. Daarnaast heeft hij een opleiding onteigeningsdeskundige en planschades gevolgd. Ook is Ton regelmatig bezig met het omzetten van bestemmingen. O.a. van agrarisch (VAB) naar wonen en de Ruimte-Voor-Ruimte-regeling. De dagelijkse werkzaamheden bij Van Hassel Makelaars betreffen: - Verkoop van huizen zowel binnen als buiten de bebouwde kom en in het landelijk gebied - Verkoop en taxaties van agrarische bedrijven, boerderijen en gronden. - Aankoop en begeleiding van huizen en agrarische bedrijven - Begeleiden van bestemmingsplanwijzigingen, o.a. Ruimte voor Ruimte, VAB-locaties e.d.“

24

Van Hassel Makelaars is regelmatig in een vroegtijdig stadium, gesprekspartner van de gemeente. Zoals bij de gemeente Zundert en de VAB-problematiek (Vrijkomende Agrarische Bebouwing). Voor dit actuele probleem is de gemeente Zundert deelnemer aan een pilot van de provincie Noord Brabant om deze problemen aan te pakken en het landelijk gebied leefbaar te houden. Mocht u in een dergelijke situatie komen, advies willen hebben, tijdig voorbereidingen willen treffen of (verkoop)plannen hebben? Bel van Hassel Makelaars!


BEDRIJFS ONROEREND GOED

Kennis van zaken Projectontwikkelaar ProHuis

Aan de entree van Zundert staat een onlangs opgeleverd bedrijfsverzamelgebouw, bestaande uit 18 bedrijfsunits, Molenzicht. De bedrijfsunits worden zowel te huur als te koop aangeboden. De locatie is goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. De aansluiting met de N263 ligt op nog geen 200 meter van de units en de snelweg A16/E19 ligt op circa 6 autominuten.

Koper van een unit FS Timmerwerken

Frank Suijkerbuijk

Bedrijfsonroerendgoed is een vak apart. De bewegelijke en gecompliceerde markt

Frank Suijkerbuijk runt nu zo’n 2 jaar zijn onderneming FS Timmerwerken. Een

vraagt om specialisten! Wij zijn ook als bedrijfsonroerendgoed makelaar actief in

jonge ondernemer die zijn vak verstaat en zijn bedrijf serieus runt. Nadat zijn vader

ons werkgebied. Hier hebben wij echte specialisten voor in dienst. Of u nu een

hem tipte over het bedrijfscomplex Molenzicht, aan de entree van Zundert aarzelde

bedrijfspand of kantoorruimte wilt (ver)kopen, (ver)huren of laten taxeren.

Frank niet en nam contact op met Van Hassel Makelaars. “Van Hassel Makelaars

U bent bij ons aan het juiste adres!

begreep mijn wensen en heeft me geadviseerd en verschillende opties voorgelegd”. Frank gebruikt de unit van ruim 56m2 voor zijn onderneming als opslag en is

Ook kunt u op onze vastgoedspecialisten rekenen bij de taxatie van een

volop bezig met zijn kantoor. Een prettige werkplek en prima investering voor de

bedrijfspand of wanneer u een bedrijfspand als belegging wilt gebruiken.

toekomst.

25


PARTNERS

We doen het niet alleen...

Van Hassel Makelaars streeft naar een zorgeloos proces bij de verandering in uw woon- of werksituatie, of dit nu gaat om de koop of verkoop, huur of verhuur, taxatie of advies van een huis, een agrarisch of bedrijfsonroerend goed. Ons team staat voor u klaar om uw wensen te realiseren. Dat proces doen we vaak niet alleen. We zijn trots op de samenwerking met onze partners uit de regio. Wij nodigen u uit om kennis te maken met een aantal van onze partners:

“Lokaal Verbonden: Van Hassel Makelaars en Binkgroep vormen beide betrouwbare partners met een naam in de regio. We delen de professionele kijk op de vastgoedmarkt en denken in een vroeg stadium mee over de technische invulling van projecten. Wij sluiten aan!”

Bink Groep

“De samenwerking met Van Hassel Makelaars en Architecten Buro Schoenmakers en Schoenmakers Advies Achtmaal omvat diverse aspecten. Bij de realisatie van diverse nieuwbouwprojecten waar wij als Architecten Buro Schoenmakers betrokken zijn, verzorgt Van Hassel Makelaars de verkoop van de bouwkavels of de nieuwbouwwoningen en/of -appartementen. Tevens kan Schoenmakers Advies Achtmaal cliënten van Van Hassel Makelaars van dienst zijn bij o.a. een bestemmingsplanwijziging.”

Schoenmakers Architecten “Sinds geruime tijd zijn van Hassel Makelaars en Maas-Jacobs partners met de verkoop van woningen en de verhuur van woningen en bedrijfsobjecten in de gemeente Zundert en Rucphen. Voor Maas-Jacobs is het erg prettig om samen te kunnen werken met een professionele en stabiele organisatie/partner welke een grote lokale kennis heeft en zich blijft ontwikkelen.”

“Het is een belangrijke stap in je leven: het kopen van een woning. Dat moet goed geregeld zijn. Daarom werken we graag samen met Van Hassel Makelaars. Want net als wij hebben ze oog voor de wensen van hun klanten. Ze maken tijd voor echt persoonlijk en deskundig advies, omdat hun klanten dat verdienen én omdat ze er zelf energie van krijgen. Dat herkennen we. Al tien jaar lang.”

“Met ons eerste project, ‘t voormalige Stokperdje, kwamen we min of meer logischerwijze bij “de makelaar in Zundert” Van Hassel Makelaars terecht. Na dat eerste project zijn er inmiddels talloze projecten succesvol gevolgd. En nog steeds is de samenwerking met de lokale makelaar vanzelfsprekend en gewoon goed!”

“Je droomhuis kopen? Of het nu je eerste huis is, je doorstroomt naar een grotere woning of kleiner gaat wonen op latere leeftijd, er komt veel op je af. We helpen je graag stap voor stap op weg. Rabobank De Zuidelijke Baronie en Van Hassel Makelaars werken al jaren samen. Twee lokale, betrouwbare en betrokken partners die ervoor zorgen dat je dromen werkelijkheid kunnen worden.”

Maas-Jacobs

Somnium Real Estate 26

Van Gogh Notarissen

Rabobank de Zuidelijke Baronie


DE SLEUTEL

tot een succesvolle (ver)koop

Wij stellen de klant centraal! Of u nu wilt aankopen, verkopen of een taxatie laten uitvoeren, u kunt altijd rekenen op persoonlijke betrokkenheid en een intensieve begeleiding van een deskundig en doortastende makelaar, waarbij kwaliteit, integriteit en service hoog in het vaandel staan.

1. Meer dan 25 jaar ervaring met uitstekende lokale kennis:

Huizen aan- en verkopen is niet alleen onze missie.

2. NVM-Makelaar (Nederlandse Vereniging van Makelaars):

Regionale samenwerking met collega-makelaars in omliggende gemeenten waardoor we vraag en aanbod goed in beeld hebben en snel kunnen schakelen voor aan- en verkoop.

3. Brede naamsbekendheid en een goede reputatie:

7. Personeel:

Een team van 12 gekwalificeerde en behulpzame medewerkers staat altijd voor u klaar om u in het aankoop- of verkoopproces volledig te adviseren, informeren en ondersteunen.

8. Bereikbaarheid:

Onze kantoren in Zundert en Rucphen zijn zeer toegankelijk met ruime openingstijden en voldoende parkeergelegenheid.

Daar zijn we trots op en zorgt ervoor dat potentiële klanten

In Zundert zijn wij ook iedere zaterdagochtend geopend en

eerder voor Van Hassel Makelaars kiezen. We hebben het

uiteraard zijn er ook bezichtigingen mogelijk.

grootste aanbod in de regio.

9. Full service makelaar:

4. High potential zoekersbestand:

Naast de aan- en verkoop van bestaande huizen en nieuwbouw

Dagelijks wordt ons zoekersbestand uitgebreid met kandidaat

zijn we ook ijzersterk in taxaties, verhuur, bedrijfs- en landelijk

kopers. Wanneer u kiest voor een “stille verkoop” om

vastgoed (BV en AL&V). Van Hassel Makelaars is aangesloten

bijvoorbeeld privacy redenen, gaan wij “achter de schermen”

bij NVM-VastgoedCert-NRVT.

actief voor u aan de slag.

5. Hoge Omloopsnelheid:

Een groot deel van onze huizen verkopen we binnen één maand.

6. Presentatie:

10. Tevreden klanten:

Een uitstekende klantenbeoordeling van gemiddeld een 8.4 met leuke en positieve klantenreacties. Zie Funda.nl, onze social media kanalen of www.vanhasselmakelaars.nl

Met een zeer uitgebreide full colour verkoopbrochure, drie etalages met TV-screens in Zundert, Rucphen en Rijsbergen én onze activiteiten op social media (Facebook met bijna 2900 volgers, Instagram, Youtube, Linkedin en Twitter) wordt uw huis optimaal onder de aandacht gebracht en beter gevonden en niet te vergeten ons opvallende tuinbord.

Notities:

27


G e w oon g o e d ! og@vanhasselmakelaars.nl I www.vanhasselmakelaars.nl

bekijk

Gewoongoed! nu óók online op www.vanhasselmakelaars.nl

Openingstijden Kantoor Zundert Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:30 uur Zaterdag van 9:30 uur tot 12:30 uur

Kantoor Rucphen Woensdag tot en met vrijdag van 9:30 uur tot 13:00 uur en van 13:30 uur tot 17:00 uur

Van Hassel Makelaars

Van Hassel Makelaars

Van Hassel Makelaars

Molenstraat 50

Raadhuisplein 4

Kijketalage te Rijsbergen

4881 CS Zundert

4715 CN Rucphen

St. Bavostraat 33

tel. 076 5 975 900

tel. 0165-348 545

Profile for In-Idee grafisch bureau

Van Hassel Makelaars Gewoongoed bedrijfsbrochure 2019/2010  

Van Hassel Makelaars Gewoongoed bedrijfsbrochure 2019/2010  

Advertisement