Page 1

conceptontwerp huisstijl

gebied De Bulders Ontwerpvoorstellen huisstijl gebied De Bulders te Heeze april 2012. Prijsopgave ontwerp huisstijl en correspondentie set. Prijsopgave ontwerp en realisatie website.

In opdracht van de gemeente Heeze-Leende, april 2012


imProductDesign organiseert, onderzoekt, adviseert, ontwerpt, voert uit en evalueert. Wij visualeren uw wens; alleen research, advies tot een compleet ontwerp en implementatie van uw communicatiestrategie.


Inleiding Woord- en beeldmerk, payoff en beeldmateriaal. De research naar de geschiedenis van de gemeente Heeze-Leende en het project De Bulders, dient als uitgangspunt voor het opstellen van de doelgroep en de kernwoorden. Dit is vertaald naar het sfeerbeeld dat als basis dient voor de concepten die in dit voorstel worden gedaan.

Inhoudsopgave Inleiding

3

Inhoudsopgave

3

Research

5

Achtergrond informatie omgeving Heeze-Leende Doelgroep Uitgangspunten ontwerp/ sfeer Kernwoorden concept woordmerk en payoff V1.0

6

Concepten

7

Woordmerk Payoff concept woordmerk en payoff V2.0 Beeldmerk concept woordmerk en payoff V3.0 Beeldmateriaal

8 9 10 11

Prijsopgave ontwerp deďŹ nitieve huisstijl

13

Webconcepten

14

Prijsopgave ontwerp website

15

3


Research: Verzameling achtergrondinformatie over Heeze-Leende en omgeving. Samenvatting opmerkingen en feiten uit het Haalbaarheidsstudie Ontwikkeling De Bulders te Heeze, 11 april 2011.

Met een huisstijl visualiseer je de identiteit van het project. Het zorgt ervoor dat iedereen in ĂŠĂŠn oogopslag ziet wat jij doet en waar jij voor staat. Dit sfeerbeeld verbeeld de kernbegrippen van de verzamelde informatie.


Research Achtergrond informatie omgeving Heeze-Leende Na 1900: De landbouw is eeuwenlang een van de belangrijkste middelen van bestaan gebleven, ook nu werkt nog een fors deel van de beroepsbevolking van Heeze-Leende in de agrarische sector. Aan het einde van de 19e eeuw wordt Heeze ontdekt door tientallen kunstschilders, tot circa 1930 was Heeze een echte kunstschilderskolonie. Bekende schilders van de zogenaamde Haagse school als GabriĂŤl, Mauve, gebroeders Maris, Blommers, Neuhuys, Oosterhuis, Ritsema, Jan Sluijters, Wijngaerdt, Larij, Spanjaard, Pessers, van der Braken en vele anderen werkten en woonden in Heeze. Nu: De gemeente Heeze-Leende is anno 2012 een gemeente omgeven door grote natuurgebieden, met goede verbindingen waar het prettig wonen, werken en verblijven is.

Doelgroep De toekomstige bewoners hebben behoefte aan rust en ruimte, waarbij gewoond wordt in een landelijke, groene sfeer. De jonge stellen en gezinnen (doorstarters), die behoefte hebben aan een grondgebonden eengezinswoning. Ook dient er rekening te worden gehouden met de vergrijzing in het dorp.

Uitgangspunten ontwerp/ sfeer Van belang dat het project De Bulders in kwalitatief opzicht onderscheidend wordt en een bovenregionale uitstraling krijgt. De Bulders kan zich prima richten op jonge stellen die zich willen settelen in een eengezinswoning en niet langer in een stedelijk milieu willen wonen. Ook ouderen willen zo lang mogelijk in een grondgebonden woning blijven wonen, deze doelgroep dient aandacht te krijgen. Voor jonge gezinnen is De Bulders aantrekkelijk vanwege het voorzieningenniveau, de groene omgeving en de bereikbaarheid. Instroom huishoudens vanuit Eindhoven > jonge gezinnen, geen starters maar vervolg woning. CreĂŤren van een sterk onderscheidend woonmilieu.

Kernwoorden

bovenregionale uitstraling jonge stellen ouderen grondgebonden woning voorzieningenniveau groene omgeving bereikbaarheid onderscheidend

5


concept woordmerk en payoff V1.0

Leef bijzonder!

De Bulders


Met typograďŹ e kan uw project zich onderscheiden en een bepaald element uit haar kernwaarden benadrukken. De Bulders is een naam die stevig staat, het is wenselijk het lettertype hier op af te stemmen.

Concepten Woordmerk Schetsfase lettertype Onderscheidend, bovenregionaal (brede) uitstraling, energiek, bold, stoer, helder.

De Bulders

Payoff

De Bulders

De

Bulders

De pay-off is een belofte of uitspraak die wat meer zegt over wat uw project doet/ waar het voor staat. De pay-off is vaak kort, krachtig en duidelijk. Voorstel is om een payoff toe te voegen.

Brainstormsessie Voorzieningen in het groen. Groen punt! Beleef punt! Leef! Leef bijzonder, Leef uitzonderlijk, Natuurlijk wonen. Het ware wonen, het ware leven, VRIJ dichtbij, Imagine, Leef je droom! Overtuigd wonen. Zeker wonen. Centraal wonen in ‘t groen!

bovenregionale uitstraling jonge stellen ouderen grondgebonden woning voorzieningenniveau groene omgeving bereikbaarheid onderscheidend

7


concept woordmerk en payoff concept V2.0

De

Bulders

Leef bijzonder!


Beeldmerk

Een beeldmerk spreekt de doelgroep aan. De doelgroep kan zich hieraan comformeren. Uitgangspunt voor het ontwikkelen van een beeldmerk zijn de kernwoorden en het plan voor dit gebeid.

Schetsfase beeldmerk Centraal in het plangebied (3 fases) is de groene long gelegen. De ‘brink’. Dit groene hart is een referentie naar de historische setting van de oude agrarische gemeenschappen op de Brabantse zandgronden. Concept A: Woon hier! Keuze maken voor vogel/ insect dat staat voor dit gebied, evenuteel St. Vincent molen verwerken. Nadruk op voorzieningen, ruimte en ligging, bereikbaarheid.

ConceptB en C: Bovenregionale uitstraling Wapen, herkenpunten gebied in wapen verwerken: rij bomen, molen, weverijen (strepen dessin) Voorzieningen in kaart: winkels, station, sporten, spoor, huis, gras, bomen, molen en wegen.

bovenregionale uitstraling jonge stellen ouderen grondgebonden woning voorzieningenniveau groene omgeving bereikbaarheid onderscheidend

9


concept woordmerk en payoff concept V3.0

De

Bulders

Natuurlijk wonen.


Beeldmateriaal

Een goede foto bevestigt en versterkt de boodschap die u wilt vertellen. We worden dagelijks omringd door duizenden beelden, dus is het zaak om het juiste beeld te vinden voor het project De Bulders.

De toekomstige bewoners hebben behoefte aan rust en ruimte, waarbij gewoond wordt in een landelijke, groene sfeer. De jonge stellen en gezinnen (doorstarters), die behoefte hebben aan een grondgebonden eengezinswoning. Ook dient er rekening te worden gehouden met de vergrijzing in het dorp. Het beeld kan de doelgroep verbeelden, we kunnen ze zelfs de familie Bulders noemen.

bovenregionale uitstraling jonge stellen ouderen grondgebonden woning voorzieningenniveau groene omgeving bereikbaarheid onderscheidend

11


Prijsopgave voor het ontwerp van de deďŹ nitieve huisstijl.


Gemeente Heeze-Leende T.a.v. mw. Drs. M.J.H. Van Tuel-van Mierlo Postbus 10.000 5590GA Heeze Datum

16 april 2012

Referentie

prijsopgave huisstijl De Bulders

Uw zaaknummer

208825

Debiteurennummer

--

Onderdeel

Omschrijving

huisstijl

Instructiegesprekken, research, informatie en programma van eisen verwerken

huisstijl handboek

aantal Kosten in € 600, -

Ontwikkeling en presentatie basisconcepten/ ontwerp huisstijl, keuze basisontwerp

1.350, -

Aanpassen en uitwerken basisontwerp, huisstijldragers, briefpapier, enveloppen A4 en A5, visitekaartjes (uitgaande van 10 originelen) incl. bespreking. Uitwerken druk klaar bestanden div. correspondentie, eventueel extra digitale formats (handtekening mailprogramma, Word template) handboek met eenvoudige richtlijnen

1.350, -

Totaal

4.430, -

250, 880, -

Planning verschillende fasen: In overleg. Aanvullende voorwaarden: − Genoemde prijzen zijn exclusief BTW − Bedragen voor drukwerk zijn tevens exclusief wettelijke afvalbeheersbijdrage papier en karton − Levertijd: Onvoorziene omstandigheden voorbehouden. − Op alle overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van de BNO van toepassing welke zijn bijgevoegd en na te lezen zijn op www.bno.nl

Versie 1.0

Pagina 1 van 1

19-04-2012


Prijsopgave voor het ontwikkelen van de website.

Weboncepten Informatieve website Website inclusief CMS tbv het zelf onderhouden van de website. De website heeft als primaire functie de bezoekers te informeren. Advies is om dit tevens via Facebook te doen. Het bereik van potentiĂŤle kopers neemt hiermee enorm toe. Een verkoop functie is in een later stadium wenselijk. Een prijsopgave voor een website is sterk afhankelijk van de wensen en eisen van de opdrachtgever. Bij het opstellen van de prijs is uitgegaan van 2 scenarios; 1. Een informatieve website voorzien van een CMS (content management systeem) om de site in eigen beheer te onderhouden. 2. Een informatieve website voorzien van een CMS waarin onder andere een verkoop functie in verwerkt wordt.


Gemeente Heeze-Leende T.a.v. mw. Drs. M.J.H. Van Tuel-van Mierlo Postbus 10.000 5590GA Heeze Datum

16 april 2012

Referentie

prijsopgave website De Bulders

Uw zaaknummer

208825

Debiteurennummer

--

Onderdeel

Omschrijving

Scenario 1.

Instructiegesprekken, research, informatie en programma van eisen verwerken

aantal Kosten in €

Ontwikkeling en presentatie basisconcepten/ ontwerp website, keuze basisontwerp Basis ontwerp uitwerken, beeldmateriaal verwerken, voorbereiding programmeren

Scenario 2.

600, 1.350, 600, -

Programmeren CMS, website in test omgeving plaatsen en testen, live plaatsen

1.250, -

Totaal

3.800, -

vanaf

Instructiegesprekken, research, informatie en programma van eisen verwerken Ontwikkeling en presentatie basisconcepten/ ontwerp website, keuze basisontwerp Basis ontwerp uitwerken, beeldmateriaal verwerken, voorbereiding programmeren

600, 1.350, 600, -

Programmeren CMS met verkoopfunctie en geautomatiseerde terugkoppeling ed., website in test omgeving plaatsen en testen, live plaatsen

3.500, -

Totaal

6.050, -

vanaf

Planning verschillende fasen: In overleg. Aanvullende voorwaarden: − Genoemde prijzen zijn exclusief BTW − Levertijd: Onvoorziene omstandigheden voorbehouden. − Op alle overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van de BNO van toepassing welke zijn bijgevoegd en na te lezen zijn op www.bno.nl

Versie 1.0

Pagina 1 van 1

19-04-2012


Diverse opdrachtgevers

Ine Marijke Schurink Lijsterbesstraat 21G 5616LE Eindhoven 0654300656 inemarijke@impd.nl

Huisstijl project De Bulders  

Huisstijl concepten huisstijl project De Bulders te Heeze-Leende

Huisstijl project De Bulders  

Huisstijl concepten huisstijl project De Bulders te Heeze-Leende

Advertisement