Page 1

Jul i Sandnes �entrumsmagasinet ����


Julen i sentrum Lysene er tent. Julemusikken danser lett i ørene. Det dufter deilig fra nybakte julefristelser og nylaget konfekt og jule­marsipan lyser mot oss hvor enn vi snur oss. Når vi tenker på deilige, spennende, stressende og travle desember, kiler det forventningsfullt i magen. Måneden der alt skal skje og mye ofte skjer på nøyaktig samme tid. Midt i all travelheten er det viktig å tenke på at det meste blir så mye kjekkere når vi er gode med hverandre. Når vi smiler og er vennlige.

Ansvarlig utgiver: Sandnes Sentrum AS og Amfi Vågen Jul i Sandnes: Opplag 35 000 Fulldistribusjon til husstander i Sandnes, Sola, Time og Gjesdal Redaksjon: Arne Idland, Gro Beathe Bø (redaktører), Siri Sparboe, Ann Kristin Thorkildsen og Bjarte Bergsagel Prosjektledelse, design og layout: Impress Media – impressmedia.no På forsiden: Vera Foto: Anita Hamremoen Annonsesalg: Nils Arne Johnsen

Stemning, lys og sang er stikkord som beskriver julen i Sandnes. I Langgaten er det pyntet med tusenvis av lys. De henger vakkert i trærne og skaper magisk julestemning hele døgnet. Store og små nisser tusler rundt i gatene og deler ut mandariner og annet godt. Noen synger også. Flere korps kommer til sentrum for å spille julesanger. Det blir Produktmarked også. Frelsesarmeen er på plass og vi håper at mange legger en liten bit av julebudsjettet sitt i den sorte gryte, slik at enda flere kan få noe helt nytt og fint til jul. I Amfi Vågen er det mye som har skjedd det siste året. Første etasje er blitt kjempeflott, gode butikker har pusset opp og fornyet seg og navn som Mæhle, Christiania Glassmagasin og Skratch er blant de aller siste som har flyttet inn. Juleverksted for de små og julefotografering er blant aktivitetene som står på programmet i desember. Mandag 13. desember går Austrått barnehage Lucia, koret Concentus kommer flere ganger for å opptre og alle helger i desember møter du smånisser som sprer nissegleder rundt omkring i hele senteret.


Juleboden er en fantastisk fin tradisjon som vi er stolte av å ha i Sandnes. I år finner du ildsjelene som selger håndarbeider, hjemmelagde drops, dukkeklær, brukskunst og mye annet kjekt på samme plass som i fjor på Amfi Vågen avdeling Elvegaten. De selger også lodd med mange flotte premier til inntekt for bedre trivsel for pasienter på SUS. Hvor mange sykehus-TV’er det blir samlet inn til i år blir spennende å se. I Sandnes er det aldri langt å gå dit du skal. Spesialbutikkene ligger tett i tett, og de fleste store kjedene er representert med minst én butikk. Er det en stund siden du var her sist, kan du glede deg. Deilig mat serveres også flere steder, og er du på jakt etter riktig gode råvarer er utvalget bredt og godt. Mega Brueland scorer utrolig høyt på kvalitetsskalaen. Ica på Maxi har et utvalg som kan ta pusten fra de fleste. Pinnekjøttet og ribben er ekstra flott hos Håland Kjøtt. Og servicen i ferskvarediskene i alle matbutikkene holder et gjennomgående høyt nivå. Sandnes sentrum er også preget av kunst. Vi har uvanlig mange gallerier her. Lanternen er et kunstprosjekt fra

Arne Idland

Daglig leder Sandnes Sentrum AS

Kulturbyåret 2008 og noen elementer fra kunstprosjektet Vitamin Sandnes henger fremdeles oppe. Flere av de flotte Sandnesgaukene som ble laget av ungdom til Sandnes 2160 står rundt i sentrum som fargesprakende blikkfang. Du finner dem blant annet på Amfi Vågen, i Sandnes Kulturhus, i L54, for å nevne noen av stedene. Det er en glede å ønske velkommen til et julepyntet Sandnes sentrum 150 år etter vi fikk status som ladested. Et vedtak datert 14. april 1860 ga Sandnes frihet til å “inn- og utføre alle tillatte kjøpmannsvarer”. Siden den gang har folk kommet hit fra fjern og nær for å fryde seg over utvalget, nyte gleden av bli å sett av en kunnskapsrik betjening, få gode råd hvis det trengs – for hvis ikke en butikk har det du leter etter forteller de ansatte deg gjerne hvem av nabobutikkene som kan tenkes å ha. Vi er stolte av de kvalitetene Sandnes byr på innenfor en intim og trivelig radius. Fremdeles kan du si med et smil at Sandnes er veikrysset der du finner alt. Vi ønsker deg varmt velkommen til en hyggelig julehandel i Norges 8. største by. Smilet får du på kjøpet!

Gro Beathe Bø Senterleder, AMFI Vågen

3


Gleden av å yte service Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

Det er kjekt å handle i Sandnes. Kremmerånden er sterk, betjeningen er kunnskapsrik og det berømmelige smilet får du faktisk på kjøpet hver eneste gang. Hemmeligheten bak suksessen er ganske enkel. De fleste som jobber i butikk i Sandnes synes det er kjekt å gå på jobb. Deres entusiasme smitter over på oss kunder. Og sånn holder vi den positive spiralen gående! Stort utvalg og en herlig blanding av kjeder og spesialbutikker preger utvalget i Sandnes sentrum. God nærparkering er også et godt argument for å velge å legge handleturen hit. Skal du i en spesiell butikk, får du som regel parkert like rundt hjørnet, slik at du slipper å gå langt. Har du flere timer til rådighet, er det mye fint å se på og oppleve. Og sentrum bugner av hyggelige pausesteder hvor du kan kose deg litt ekstra.

Årets servicebedrift

Det blir bare bedre og bedre

De aller fineste julegavene

Det siste året har det vært kø av spennende butikker som bare venter på et ledig lokale. I tillegg utvider de som har butikk stadig tilbudet med spennende merker og superfine produkter.

God service er en selvfølge Kremmerånden er sterk i Sandnes. Det betyr at de som står bak disken setter sin ære i å hjelpe deg slik at du blir fornøyd. De aller fleste har spesialkompetanse innenfor sitt fag, og engasjementet er stort. Både hos DFU og hos Interiør AK blir de for eksempel gjerne med deg hjem for å hjelpe til med å velge ut interiørdetaljene som skal til for å få det helt riktig. Også hos Paul Hetland er de utrolig flinke i faget sitt. Det er ingen andre i regionen vår som har en så god fagkunnskap innenfor ski, skiutstyr og turbekledning. Så skal det ligge langrennski under juletreet kan det være smart å ha søkt råd hos skikkelige fagfolk. Da er du sikker på at du får rette spensten og riktig type ski tilpasset skiløperen.

4

Spinn, Otteren og Håland Kjøtt har alle vunnet pris for beste service kåret av en “Mystery shopper”. Alle tre er solide sandnesbedrifter som er kjent for høy kvalitet i tillegg til god service. Hos Spinn Sykkelshop har de blant annet en kjekk tradisjon. Her kan du bestille en hyggelig julenisse som kommer og leverer julegavesykkelen på døren på selveste julaften.

I Sandnes pakker butikkene inn gavene du kjøper med et stort smil. Også i desember. I tillegg kan du ofte velge mellom flere typer innpakningspapir, slik at det blir enkelt å holde styr på alle innkjøpene. Noen av dem som jobber i butikkene er i tillegg viden kjent for sitt utrolige håndlag med papir og bånd. Har du lyst til å pakke inn selv, finnes det noen fine bøker hos bokhandlerne som viser bretteteknikker og variasjoner av personlige til-og-fralapper og annen pynt.

Gi oss handlelisten, kos deg på kafé og hent pakkene ferdig innpakket I Sandnes kan du gjerne gjøre noe annet mens du venter på at gavene pakkes pent inn. Vi anbefaler gjerne denne avslappede varianten: Skriv handleliste og gå gjennom den med betjeningen. Betal og avtal når varene skal hentes ferdig innpakket. Så kan du kose deg på kunstgalleri, på kafé eller ved å gå en fin tur mens du tenker på noe hyggelig.


Peak Performance General Store Sandnes Peak Performance General/Store Langgata 18, Sandnes Tlf:Sandnes 51 66 20 20 Langgata 18, Sandnes / Tlf: 51 66 20 20 Åpningstider: Man-Fre 10-19 Lør 10-15


Elegance is an attitude

www.longines.com

Aksel Lund Svindal

Sandnes.Tlf: 51 66 16 41 Stavanger.Tlf: 51 93 99 80

HydroConquest


Dustpan & Broom fra Normann Copenhagen

Norm 06 fra Normann Copenhagen

ue

l fee

ings fra No rm nC an

Tr

Pinocchio teppe fra Hay

openhagen

Remote tidy fra j-me Hang On knagg fra Normann Copenhagen

Key doorstops fra j-me

Table no. 30 fra Funzionalismo Sengesett “Adam & Eva” fra Funkle

Julekalender fra Maileg

The Power Collection fra Funkle

n

tio

c le

ol

rC

e ow eP

Th fra e kl

n Fu

Cactus vinstativ fra j-me Swing vase fra Normann Copenhagen

snart ringes julen inn... Sakkosekk fra Sitting Bull

Key organiser fra j-me

spennende mennesker ønsker seg spennende julegaver Huset Vårt Sandnes Tlf. 51 61 99 00 www.dfu.no Åpent 10 – 19 (15)


Perlene i Sandnes Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

I Sandnes ligger enestående butikker som perler på en snor. Noen av dem kan du lese om her. Felles for alle er at de har lidenskapelige eiere som bruker mesteparten av sin tid på å perfeksjonere utvalget og tilføre det udefinerbare som gjør at nettopp de skiller seg ut i mengden. Dessuten finnes butikkene bare ett sted og det er i Sandnes. Det er absolutt flere sandnesbedrifter som fortjener betegnelsen en perle. Kom til Sandnes, så forstår du hva vi mener:


Smak Gave & Interiør

Mye å glede seg over For 7 år siden skjedde det noe som markerte et viktig skille i Sandnes sentrum. Vi er mange som kan takke Elisabeth Gundersen for at Langgaten betegnes som Norges mest inspirerende handlegate.

Sol og blide kunder Det var fint vær og kø i butikken. Etter fire dager visste jeg ikke hva jeg skulle tro, for jeg hadde solgt ut nesten alle varene mine. Hvor kom folkene fra? Svaret er “fra alle steder”, men en ting er sikkert: De fleste tok med seg venner når de kom tilbake igjen for å handle mer.

Kremmerånd og stå-på-vilje Smak har vunnet mange priser i kåringer av beste julevindu og beste butikk. Det virker så lett. Sannheten er at butikkens eier aldri hviler. Hver eneste dag leter hun etter nye varer og leverandører, slik at vi som er kunder får nye ting å ønske oss.

Til glede for kundene Å drive butikk på gateplan er helt spesielt, mener Elisabeth. Dagslyset strømmer inn av store vindusflater og den friske luften er et herlig innslag til den gode atmosfæren inne i butikken. Det er alltid lov å komme inn bare for å kikke. Butikken skal være en inspirasjonskilde, det er derfor jeg jobber kontinuerlig for å ommøblere, flytte på varene, finne nye sammensetninger og få det til å se fint ut.

Også noe for de Små De fleste sa jeg var gal som ikke åpnet butikk på Kvadrat, men jeg er kjent for å være sta, innrømmer Elisabeth. Selv om Langgaten var noe helt annet i 2003 enn den er i dag, hadde jeg en drøm, og til Sandnesugå åpnet jeg min første butikk.

10

Vil du ha noe gjort, kan du gi det til den som allerede jobber mye, blir det sagt. Da barnebutikken Romeo og Julie skulle legges ned, tok Elisabeth over og døpte den Små. Jeg gjør det meste for å holde kundene mine glade. Positive kunder er min gulrot. Jeg startet med sparepengene mine og har bygget stein på stein. Å drive butikk er ingen 9–4 jobb, men det er det kjekkeste jeg vet.


Villa Rosa

wish it, dream it, do it Et halvt år etter Smak åpnet Villa Rosa dørene på skrå over veien. Plutselig var en positiv trend etablert og siden den gang har fantastiske kunder gjort hver eneste dag til en fest. Hilde Gunn Aarskog Sagland er født med farfarens kremmerånd. Han drev i sin tid både skobutikk og Frukt & Tobakk her i Sandnes. Sammen med Kristin Hatlestad grep hun sjansen da det åpnet seg en mulighet i det fine bygget “midt i Langgata”, hvor blant andre byens slakter holdt til i mange år.

Kreativ, vågal og følsom Det er en god beskrivelse på de to gründerjentene. Vi startet med et lite lokale og har vokst oss større etter hvert. Hemmeligheten er å følge magefølelsen, våge litt mer og alltid å yte den gode servicen som Sandnes er så berømt for.

0,7 sekunder

våre kunder skal bli inspirert når de går forbi og når de kommer inn til oss. Og at de skal føle seg fine og være fornøyd med hele handleopplevelsen når de går ut igjen.

Tenker stort For oss er Langgaten et perfekt sted å ha butikk. Det betyr ikke at vi tenker små tanker. Vi annonserer i nasjonale magasiner som Vakre hjem og Elle fordi det er der vi treffer kundene våre hjemme. Vi har merket at folk blir stadig mer åpne for nye impulser. Det gjør det ekstra kjekt. Vi pleier å si at våre kunder er ungdom i alle aldre. Hvor mange lys de har på kaken er helt uinteressant. Secrets by Villa Rosa er vår butikk nummer to. Den ligger på motsatt side av Langgaten. Stilen her er litt tøffere, litt mer retro. Selv om Villa Rosa er litt mykere i kantene med flere blonder, kompletterer de to butikkene hverandre som to bestevenninner. Og det passer jo ganske godt!

Det er tiden det tar å gjøre et godt førsteinntrykk. Det tenker vi på når vi styler butikken og vinduene. Vi vil at

11


Berheim interiør og antik

julefryd i særklasse Sandnes kanskje fineste hus ligger mellom jern­ banelinjen og krysset Gjesdalveien / St. Olavsgate. I alle fall vil alle som løfter blikket en smule oppdage at det gamle murhuset er blitt utrolig flott. Siden ekteparet Berheim kjøpte det for ett år siden er huset restaurert tilbake til original stil. Gamle vinduer er satt inn i boligen som ligger over butikken og renovasjonen er gjort med dyp respekt for estetikken. Noe annet ville være helt utenkelig.

Unikt i Norge I taket henger det blant annet noen helt spesielle belgiske lamper som består av rad på rad med bitte små glassperler på snor. Slike lamper selges bare her i Sandnes, så vidt vi vet, smiler de bak disken, og det liker vi godt!

Snøkuler og sølvrammer

12

Eventyret startet med utstoppede dyr, gamle møbler og hobbyartikler i 1986. Først på kaien, så i Langgaten

og for 11 år siden flyttet de til Gjesdalveien med egen kundeparkering. Hele tiden har eierne fulgt magefølelsen og turt å ta inn forseggjorte gjenstander i rikt utvalg.

Ting som betyr noe for deg Berheim er en skattekiste for interiørinteresserte uansett når på året du besøker butikken, men i desember kommer folk fra fjern og nær for å kjenne på stemningen og kjøpe de spesielle gjenstandene som Mary og Odd Berheim har hentet frem fra skattekistene sine. I år er julepynten fortsatt nostalgisk med innslag av natur, slik trenden har vært de siste årene. Det som er ekstra fint i år er at det legges mer og mer vekt på spesielle og forseggjorte ting, forteller Mary Berheim. Nå kjøper vi ting som pakkes pent ned i silkepapir og esker slik at vi kan ta dem frem igjen år etter år og glede oss over kvalitetene i dem.


Ivar skei

Musikkhandel på sitt beste

Musikkinteresserte over hele Norge snakker varmt om Ivar Skei. Butikkens gode renommé strekker seg helt bort til østlandet og langt nord i landet. Lurer du på hvem som handler her er det alle typer folk. Fra de hippeste unge til de som føler seg unge fremdeles. Og er du litt over middels interessert i musikk, finnes det knapt noe bedre sted å være.

Litt historie

Opprinnelsen til dagens Musikkhandel stammer fra 1903. Morfaren til dagens eier startet som urmaker. I 1918 inkluderte de musikk i virksomheten og en stund solgte butikken Skei & Østraat både klokker og musikk. Lurer du på hvor det ble av urmakervirksomheten eksisterer Urmaker Grøtteland i beste velgående i Flintergata 6.

Mangfold og bredde I Gjesdalveien 25 kan de utrolig mye om hele bredden av musikk. Her får du i tillegg hjelp til å finne spesielle skatter. Liker du ett musikalsk uttrykk og har lyst på mer, finner betjeningen frem til en rekke alternativer som du får lov til å lytte på for å se om de faller i smak. Slik kan du oppdage nye artister til glede for deg selv og dine venner.

Med på notene? Fra de første nybegynnerbøkene til mer avanserte verk er utvalget av noter mer enn imponerende. Enten du synger, spiller piano, gitar, blåseinstrument, alene, i band eller korps finner du sikkert notene her.

Antik & auksjon

Unikt med historie

Kompetanse på huset Gullsmeden har verkstedet sitt midt i butikken. Der sitter han og reparerer og regulerer ringer og smykker, slik at du slipper å sende skattene dine ut av byen. I tillegg designer han egne smykker, deriblant håndlagde mansjettknapper i gull.

Har du lyst på en ring til 250 000 er den nettopp solgt, men vi har en riktig flott diamant her på 3,42 ct til 160 000 hvis det skulle være av interesse. Når man snakker om perler i Sandnes, er Antik & Auksjon selvskreven. Det finnes ingen andre som driver butikk og auksjoner slik de gjør. Hvor ofte de vasker bort “nesemerker” på vinduene etter vindushoppere som drømmer om en vintage gull Rolex og tennisarmbånd for viderekommende, vil de ikke røpe. Høflighet er nemlig en viktig del av servicen.

Stemningen i lokalet er også preget av vakkert utførte gjenstander og antikviteter som er lagt ut for salg. Stadig flere benytter seg av kompetansen vår når det gjelder taksering av verdier, forteller Magnor Tjelta. Vi tar oss av dødsbo på en respektfull måte og sørger for at alt går ryddig og riktig for seg. Mange av de fine gjenstandene vi selger på våre auksjoner kommer til oss på den måten.

Opptil 1000 tilslag per auksjon Vi har holdt våre egne auksjoner siden 1979, forteller Tjelta som selv er autorisert auksjonarius. Auksjon nummer 200 fant sted 20. november i år. Gjennom året er det utrolig mye fint som blir levert inn og tilslagsprisene varierer etter hvem som er til stede, så her kan du virkelig gjøre kupp.

13


Rostrup Ost og Kaffi

Et lite stykke historie

Heldigvis for trofaste Oste-Johnsen-kunder flyttet kaffekvernene og de gode innkjøpsavtalene til Sandnes, da omstendighetene gjorde at den ærverdige Stavangerbutikken ble tvunget til å lukke dørene. Bare 12 minutter med toget eller et lite kvarter med bil unna er utvalget sjeldent godt i Langgaten 23.

De deiligste dufter Jeg handler her hele året, men for å være helt ærlig blir det ikke ordentlig jul uten Johnsen Spesial, forteller en hyggelig dame på handletur. Dialekten avslører at hun er tilreisende som så mange av kundene her.

Sjeldent gode oster

Det er noe helt spesielt med gamle tradisjoner. Gamle handelsavtaler kan i tillegg være gull verd når en ønsker å tilby kundene kvaliteter de ikke får tak i noen andre steder.

Kremmerånden er medfødt smiler de to Rostrupjentene som har et nært slektskap til Johnsen-brødrene. Far var jo svært ofte innom og hjalp til bak disken så vi savner ham veldig, forteller Linda Rostrup Olsen og Cecilie Rostrup Johnsen. Vi er veldig glade for å ha arvet de gullkantede avtalene med Tine. Vi har handlet ost hos dem siden 1924. Derfor er vi blant noen få, utvalgte butikker i Norge som får lov til å selge sjeldent gode og vellagrete oster produsert for det eksklusive eksportmarkedet.

O. Sæland

Leketøy for voksne menn 114 år i samme butikklokale er litt av en bragd i en by som bare er 150 år. Det kan de fleste enes om. O. Sæland åpnet dørene i 1896 og har ingen planer om å flytte med det første. Kundene våre er i alle aldre og kommer fra alle samfunnslag. Butikken er full av modeller som har vinger, propell eller hjul og går for egen maskin. Mye går i tillegg fryktelig fort også. Her kan du kjøpe elektriske biler som går i 120 kilometer i timen og mer til. Et så stort utvalg av TVog PC- spill i alle formater er også ganske sjeldent i dag.

Alle gutters store drøm Enten du er fem eller 100 år blir du glad for å få julepresanger herfra. Hører du det mor, søster, kjæreste, bestemor, tante, kone og venn? Det er her du må gå for å finne noe han blir glad for å finne under juletreet.

En ekte spesialbutikk

14

Alle som jobber hos O. Sæland er langt over middels interessert i ting som beveger seg. Det stilles høye krav til

modeller som kjøpes inn. Vi lever av kvalitet og foretrekker ting som kan repareres. I dag kan jo mye kjøpes på nett, men den kompetansen du får tilgang til som kunde her, er gull verd, betror en fornøyd mann med stjerner i øynene og karakteristisk handlepose i den ene hånden. Det å stikke innom og slå av en prat, og få gode råd med på kjøpet, er helt uvurderlig.


Charles & de

Smaken av ekte lidenskap Det er ikke mange steder i verden hvor du kan oppleve å se en verdensmester stå ved grytene og lage mat til deg på en vanlig tirsdag. Det kan du i Sandnes. Charles Tjessem vant gullmedalje i Bocuse d’Or 2003. Hvor stor den prestasjonen virkelig er, forstår de aller færreste. Perfekt komponert. Perfekt preparert. Perfekt smak. Perfekt presentasjon. Perfekt temperatur. Perfekt timing og perfekt levert i en konkurranse hvor tempoet er vanvittig høyt og presset ubeskrivelig.

Mmmm … I fem og et halvt år har hjørnet av Langgaten 41 vært et populært treffsted. Fra ni om morgenen til sent om kvelden yrer det av liv. Mange kunder kommer innom for å kjøpe brød bakt av håndverkere som får lov til bruke nok tid på å la smakene utvikle seg. Godt håndverk er en av kjepphestene til verdensmesteren. Det merkes. Vitaminbombene som Charles har døpt juicene sine, blir presset og blandet på restaurantens kjøkken. Sjokoladekonfekten som lages for hånd av ekstra gode råvarer, smelter i munnen akkurat slik som de skal og kakene er aldeles et kapittel for seg selv.

Mange tilreisende Smaksmenyen som serveres i Brasseriet preges av friske råvarer fra lokale leverandører til glede for kresne ganer. De aller fleste kundene som kommer hit for å spise bor faktisk ikke i Sandnes. Derfor er det kanskje litt ironisk at vi etablerte oss her, smiler Charles, men det er kjekt å bidra til det unike som gjør hjembyen min til et godt sted å være.

Hummel

Norges første og eneste Arctic Monkeys, Pink, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Justin Timberlake, med flere. Listen over kjendiser som både opptrer og chiller i Hummelklær er lang. Suksessen startet med at Messmer-familien var de første som satte gummisåler på håndball- og fotballsko en gang etter 1919. I dag er selskapet dansk og i tillegg til å lage funksjonelle sportsklær og sko er de utrolig flinke på design og markedsføring.

Vinnerinstinkt Fashionlinjen til Hummel ble startet i 1999. Den har blant annet vunnet Global Sportsstyle Award for Premium Winterstyle Fashion. Samtidig er det knapt mulig å telle antall lag som har vunnet gjeve sportsturneringer i drakter fra Hummel. Siden klær skaper folk, har Hummel et ganske kult slagord som de bruker flittig: Jeg har karakter. Det kan du også få. Butikken finner du i andre etasje på Amfi Vågen.

15


sandnes Kino

Film er best på kino Kinoen i Sandnes ligger høyt på listen over de største i Norge. Dette sikrer oss et stort antall Norgespremierer, og publikum setter pris på et bredt og spennende repertoar. Kinoen i Sandnes har 893 seter fordelt på 7 moderne saler og ligger i tredje etasje på Amfi Vågen. Kinoen er utstyrt med et av Nordens mest moderne kinoanlegg. Sal 1, 2 og 3 har 2K projektor for digital visning av film. I sal 3 er det Dolby Digital 3D. Det er en opplevelse!

180 filmer hvert år Publikumstallene forteller at Sandnesgauker er glade i å gå på kino. Det slår positivt ut på tilbudet. Akkurat nå er det mange som gleder seg over den nest siste Harry Potter filmen som hadde premiere 19. november. Og frem mot jul og i romjulen er det mange spennende filmer på gang.

Ekstra service Gode stoler, bra bilder og fantastisk lyd er en del av kinoopplevelsen, men visste du at filmweb sender kinoprogrammet gratis til mobilen din? Bare send KINO til 2229 så kan du se tilbudet, velge hvilken film og booke billetter til kveldens film.

16


drivkraft

Ekte julegleder til de du er glad i WG safir ring 0.15 WP 8560,WG ring 0.20 WP2 6320,-

WG ring 0.12 WP2

7390,-

WG ørepynt 0.20WPi 4380,(flere varianter) (6000,-) WG anheng 0.15 WPi 3650,(flere varianter) (5000,-)

WG anheng 0.33 WP

12980,-

WG ring 4310,0.15 WPi (flere varianter) (5900,-) WG alliansering 0.50 TWSi 18450,-


Diamanter og vakre edelstener til jul

Lekre julegaver fra Gant

Distriktets beste priser p책 diamanter. Se v책re nettsider.

Flintergaten - Sandnes - telefon 51 60 80 30 - www.antik.no

Tatiana de Rosnay

Bumerang

kr 389,-

James Holland

Oppdrag Odin

kr 339,-

Joralf Gjerstad

Den gode kraften

kr 349,-

Brad Meltzer

Skjebnens bok

kr 349,-

juovlereransks elser

Notabene Maxi Sandnes Tlf: 51 67 20 91

Notabene Dahle Tlf: 51 68 33 50

Langgt 39, 4306 Sandnes, www.knuts.no

Lars Saabye Christensen

Henning Mankell

kr 399,-

kr 399,-

Bernhard Hvals forsnakkelser

Daisy sisters

Hans Olav Lahlum

Per-Kristian Foss

kr 369,-

kr 379,-

Menneskefluene

Notabene V책gen Tlf: 51 68 33 90

Innenfra

Gleder & Overraskelser


Ledig

Gjørekalender Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

Desember er en herlig tid. For mange er den også veldig travel. Det er mye som skal gjøres. Pengene flyr. Tiden flyr også og noen ganger glemmer vi å ta vare på alle de lykkelige øyeblikkene som glimter som små stjerneskudd i forbifarten. De fleste familier har minst én julekalender hengende på veggen. Noen fyller den med sjokolade. Andre med små pakker. I all hemmelighet kan en kanskje spørre seg selv om disse kalendrene har vokst seg litt for kostbare og krevende. Her er en spennende tanke: I stedet for å henge viskelær og snop på kalenderen; pakk inn små lapper

med oppgaver. Slik blir hver dag en opplevelse som hele familien kan dele sammen. Hvis du som leser dette tenker at det kommer aldri mine barn til å bli glade for – prøv. Sjansene er store for at du blir positivt overrasket! Her er noen forslag til hva dere kan gjøre:

19


1. desember

7. desember

Ta julekortbilde på et karakteristisk sted i Sandnes. Det kan være på et utkikkspunkt hvor dere pleier å gå tur. Det kan være på yndlingskaféen, på broen ved Sandnes Brygge eller kanskje sammen med de store, fine Sandnesgaukene som pryder inngangene på Amfi Vågen!

Tenne julelysene ute og kanskje supplere juletrebelysningen med ekstrapærer fra Lysmiljø, Sandnes Elektriske, Carlsen Elektro Installasjon på Hana eller Lampehuset i Elvegaten 11.

2. desember

Lage pepperkakedeig – eller kjøpe ferdig glutenfri pepper­kakedeig hos Gjestalveien Bakeri og bake pepper­ kakemenner og pepperkakekoner. Deigen er veldig god så det kan være lurt å lage dobbel porsjon.

Velg det fineste bildet og bestill julekort i en av fotobutikkene i Sandnes; Japan Photo, Rolfs foto eller FotoSentralen har opplegget klart. I tillegg kan dere se på alle de kule tingene som dere kan bestille med bilde på. Kanskje det kan være en god julegaveidé? Ungdommene i familien kan besøke kortfilmfestivalen på KinoKino og det er ingen aldersgrense for å drikke “Smurfeøl” på Benk etterpå.

3. desember Besøke Scrapbook-butikken og få inspirasjon til pynt på julekort og hjemmelagde gaver. Flere av bokhandlerne har også godt utvalg. Kjøp årets julefrimerker på posten som har flyttet til Maxi.

4. desember Juleforestilling på Biblioteket klokken 12. Stykket heter “Prinsesse Kathinkas jul” og er med Vibecke Møllers marionetteteater. En ca 40 minutter gratis opplevelse som passer for barn fra 4 år og oppover. Større barn kan kose seg i ungdomsavdelingen på “biblå”.

5. desember Søndag Ta hele familien / venner med på galleri– runde i Sandnes. Utstillingene ligger tett i tett, så det er ikke langt å gå. Etterpå kan dere drikke varm sjokolade og diskutere kunsten på kafé. GamlaVærket, Pastabakeriet, Benk og Sandnes Brygge er alltid søndagsåpent.

6. desember

20

Skrive ønskeliste til julenissen. Hente inspirasjon i butikkene i Sandnes sentrum. Skrive på årstall og tegne/ pynte den, slik at den blir et kjekt minne å ta frem senere.

8. desember

9. desember Lage dørkrans – inspirasjon til hvordan den kan se ut kan du få hos torghandlerne som holder til under Lanternen midt i Langgaten eller hos de flinke kreatørene hos Blomst i Storgaten.

10. desember Gå på kino i en av Norges beste kinosaler som ligger i AMFI Vågen. Se Harry Potter og Dødstalismanene – del 1 eller Elias og Jakten på Havets gull som har premiere i dag.

11. desember Opplevelsesdag på Vitenfabrikken. Kanskje dere lærer noe nytt og kanskje dere finner noen ekstra kule gaveideer i butikken der. Det blir opptog med Lucia og alle ternene hennes fra Iglemyr skolekor som synger vakkert mens de kjører hest og vogn gjennom Langgaten.

12. desember søndag Juleverksted på KinoKino. Her kan dere også gå rundt juletreet og synge sanger. Butikkene på AMFI Vågen er åpne. Her er det også underholdning og mye kjekt som skjer.

13. desember Luciadagen. Se Lucia og ternene hennes på AMFI Vågen. Bake lussekatter hjemme eller gå på biblioteket og låne film, lydbøker og bøker.


14. desember

20. desember

Besøke Juleboden som selger håndlagde ting og drops til inntekt for pasient-TV’er på sykehuset (SUS). Også i år finner du dem i den nye delen av AMFI Vågen i Elvegaten 11.

Bli julefin på håret hos en av de mange frisørene (husk å bestille time i god tid på forhånd).

15. desember Kle seg litt fint og spise middag ute. Det er mye å velge blant: Kinamat, vietnamesisk mat, pizza, hamburgere, kebab eller noe fra julemenyen på en av restaurantene i sentrum. Alle butikkene i sentrumsgatene har langåpent fra nå og helt frem til jul.

16. desember Velg årets juletre på Ruten, utenfor Maxi, ved Bruelandsenteret eller på en av de mange gårdene som tilbyr “hugg ditt eget juletre”. Det er mye kjekkere å pynte et juletre som man har vært med på å velge selv.

17. desember Gå på besøk til noen det er lenge siden dere har sett. Siden julen er tiden for de store tankene kan man gjerne tenke litt utradisjonelt og besøke kirkegården for å tenne lys på graven til noen barna kjente en gang.

18. desember

21. desember Kjøpe glanspapir og papirlim i en av bokhandlerne og lage gammeldagse julekurver til å henge på treet med snop oppi.

22. desember Bittelille julaften = Bytte julekakerdagen. Hvis 5 familier baker litt mye av en julekakesort hver, kan man møtes og bytte. Vips så har dere fem sorter selv om dere bare har bakt en.

23. desember Lillejulaften – En kjempefin dag å gå/kjøre rundt og dele ut julekort og gi julegaver til familie og venner som bor i nærheten. Butikkene er åpne til klokken syv, så dere har tid til å dra til sentrum for å handle, dersom dere oppdager at noen er glemt.

24. desember Julaften – Hurra! – Få julestrømpe fylt med mandariner og nøtter og årets julehefter som for eksempel er kjøpt i Sandnes minste butikk; Dvergsdal Frukt & Tobakk.

Hente julepynt fra loftet/boden og mimre etter hvert som de pakkes ut. Kjøpe en ny julepynt som blir et minne fra 2010. Gode steder til inspirasjon kan være perler som Berheim, Smak, Interiør AK, Tilbords, Stentøimagasinet, med flere. Noen av dem har også julekrybber. Det har de også i flere størrelser hos Bok & Media.

19. desember siste søndag før julaften Alle butikkene i Sandnes sentrum er søndagsåpne, så det er mye kjekt som skjer. På KINOKINO viser de den herlige førjulsfilmen Gubben og Katten og Nissemaskinen. Det blir kjekke aktiviteter for barna etter filmen.

21


Gavetips Gaver som faller i smak! Distriktets beste utvalg! - Chantelle - Felina - Abecita - Calvin Klein - Esprit - Eveden - Triumph - Curvy Kate

www.sorbo.no Sandnes, Langgt. 18, t 928 31 917 - Kvadrat, Inng. A, t 51960800 - Bryne, Parken Senter, t 928 36 570 Stavanger, Østervåg 10, t 928 36 676 (kun undertøy, badetøy og nattøy) - Baretti Klepp, Jærhagen t 51428485


Julegavetips fra Under 300,DITTO lyslykt hvit, rød, sølv Liten lykt

HAMRET METALL Konfektskål 2 etg 299,-

(269,-) 199,-

Pure

Telysholdere sølv 2 pk 99,CHRISTMAS COLLECTION

englespill ass. 99,-

Under 500,EMINENCE lysestake

FIRENZE

H:40,5 cm (528,-) 369,-

Vase H:28,5 cm(649,-) 489,-

H:35,5 cm (498,-) 349,-

Vase H:25 cm(519,-) 389,-

Langgata 35, Sandnes. Tlf 51 68 74 60

MASTER

Kasserolle belagt 2 ltr (649,-) 454,-

Under 1000,PROFESSIONAL

Kasserolle 5 ltr (999,-) 569,-

ANGELINA PLATINUM 2 stk frokosttallerken + 2 stk kaffekopp m/skål (1.274,-) 888,-

MODERNO

Vase H:31 699,-

Velkommen til en hyggelig julehandel i Langgaten 48! Langgata 38, Sandnes. Tlf 51 66 91 60

Sandnes sentrum tlf.: 51 01 53 65 www.tilbords.no


KVALITET OG KUNNSKAP

Kjøp vår tradisjonsrike julemat nå! Dan Inge Loftheim, pølsemaker

Idar Håland, daglig leder

Therese Opheim, butikkslakter

Kleppe: 51 78 69 50 • Bryne: 51 48 16 33 • Sandnes: 51 67 30 50 www.haland-kjott.no


julestemning

Kom i

på AMFI Vågen

Spennnede

underholdning og aktiviteter

Julekonsert lørdag 11. desember kl. 13.00 Randi Egeland med musikerne Gulleiv Wee (The September When) og Inge Engelsvoll.

Juleforestilling “Den magiske julå” lørdag 18. desember kl. 13

Vi er i eventyrskogen og det nærmer seg jul. Her treffer vi nissefamilien som er i full sving med juleforberedelser helt til det en dag skjer noe som kan stoppe hele jula! Kan det tenkes at det er trollet som har en finger med i spillet? Det blir dramatikk og spenning, tenk om julenissen ikke klarer å få levert alle gavene før jul?!!

Lucia tog med søte små fra Austrått barnehage mandag 13. desember

Julen synges inn av kvinnekoret Concentus søndag 12. og 19. desember

Et trollsk, nissete, magisk og musikalsk julespill!

Julefotografering

ved Kid Interiør 10. - 13. desember

Ida, jula 2010

Fotograf Lene Fossdal tar bilder, og gir deg bildene digitalt sånn at du selv kan velge å fremkalle hvilke du vil, når du vil og hvor du vil


149,-, 149

Sjal

179,-

0 Armband

299,-

Klokke

Lommebok

199,-

amfi vågen · tlf: 51 01 50 68 www.cmykaccessories.no

Sorbet har antrekk til hverdag og fest ! - Kom innom å se hva du liker best ! Julehilsen fra Sorbet-Jentene

cardigan blonde Singlet

Juleannonse.indd 1

299.199.-

10/25/2010 3:49:24 PM


450937

COLOR KIDS krusedullpingvin Sett i en penn, og se pingvinen tegne i vei! Inkl. 3 penner og papir. Normalpris 299,90

063322

TOY STORY Buzz Lightyear Interaktiv med over 65 uttrykk, lys- og lydeffekter. Normalpris 899,-

JULETILBUD Til evigheten og forbi!

279,-

SPAR 50,-

30 cm

Vist på Vist på

NYHET

JULETILBUD

799,-

SPAR 100,125356 Vist på

JULETILBUD

24990 SPAR 50,-

BARBIE Et moteeventyr Barbie-dukke med festkjole som kan forvandles til en prinsessekjole. Normalpris 329,-

Tilbudene gjelder til og med 31.12.2010. Prisene er inkl. mva. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil og utsolgte varer. Husk at alle el-artikler ikke må kastes sammen med vanlig søppel. Vi tar imot kasserte el-artikler - gratis!

Retro julegaver!


199,ChiCas str. 36-41

199,ChiCas str. 36-41

399,-

3 for 2

moderndesign.no | felles tlf. 02003

Vi tar forbehold om trykkfeil, prisendringer og at bildegjengivelsen av enkelte varer kan avvike noe fra de virkelige produktene.

Tilbudet gjelder hele serien fra Redken til 24.12.2010

GLITREN fra topp ti

DE

l tå

1 499,– Før kr 1 999,–

(53123) Anheng i hvitt gull m/sorte og hvite diamanter 0,10 ct m/kjede

2 999,–

FLERE FLOTTE

TILBUD I BUTIKKEN

Før kr 3 999,–

(53124) Ring i hvitt gull m/sorte og hvite diamanter 0,10 ct

Tilbudene gjelder t.o.m. 31.12.10 eller så langt beholdningen rekker.

Vågen, Sandnes – Tlf. 51 60 70 60 www.gullfunn.no

G1010 - www.aie.no

dna Vågen

HÅR, MAKE-UP P&S STYLING G C TEAM MODERN DE SIGN | FOTO ANNE L ISE NO RHE IM

STAVANGER | SØRAGATA | TORGTERASSEN | MAGASINBLA | MODO | SANDNES | KVADRAT | AMFI VÅGEN | M44 BRYNE | EIKUNDA EGERSUND | SANDVIKA STORSENTER

DUCK ME str. 36-40


JULEHANDEL HOS

DISTRIKTETS FLOTTESTE G-SPORT! Aretti Merino Ullundertøy sett til dame/herre og sr. 12-14 år • Undertøysett i ullblanding • Kløfritt og behagelig mot huden • God og ettersittende passform • Holder varmen under lavt aktivitetsnivå • Kan vaskes på 40 grader • Kan brukes gjennom hele året • Før 399/299,-

Aretti Superundertøy Sett til dame/herre og barn 6-14 år • Superundertøy trøye og bukse • Transporter fuktighet og tørker raskt • Tettsittende • Før 299/249,-

50 ltr. The North Face Dunjakke til jente/gutt

90 ltr.

Helly Hansen Duffel Bag 50/90L • Vannavstøtende • Polstret skulderstropp • Solid bag fra Helly Hansen • Stor åpning i toppen • Før 1199/999,-

• Klassisk dunjakke • Varm, lett og populær • To stikklommer og en innvendig lomme, alle med glidelås • Før 1299,-

Bergans Trollhetta 75L til dame og herre • Flott tursekk til dame fra Bergans • Avtagbar dagstursekk • Regntrekk følger med • Forberedt for drikkesystem • Før 2399,-

Sorel Super Trooper • Den perfekte vinterstøvelen for barn • Garantert varm til -40 grader • Uttagbar thermofilt, lett å tørke • Vanntett i både fot og skaf • Str. 29-37 • Før 699,-

Vågen Sport as AMFI Vågen. Tlf. 51 60 71 30


www.sfkino.no

e d o g l i t t r o k e v ! Ga r e s l e v e l p p o m fil billettskranken pü SF Kino . Kjøpes i s e n d n a S & r e g n a v Sta

7 06 0 1 5 1 5 : Info


Julebordklar?

VELKOMMEN TIL KID AMFI VÅGEN!

LÆR K D N Å H E ALL

Naturlig brun!

TA 4

Fra

220,per stk

DC Collection

Selvbruning til ansikt og kropp

R2 O F L A T E B Vi spanderer de rimeligste.

139,per stk

Kampanjestørrelser Vichy Essentielles

Bodylotion og dusjgelé 400 ml

AMFI VÅGEN, tlf. 51 97 80 90. Tilbudet gjelder 25.11-31.12.2010.

Vitusapotek Symra Vågen 33, Sandnes Tlf.: 51 60 71 00 Åpningstider: man-fre 9-19, lør 9-15

Morgenkåper kr 299,95,Kosedress kr 199,95,Pyjamas kr 199,95,Ta med annonsen til butikken og du får 10 % rabatt på alle andre flotte antrekk. Amfi Vågen, tlf: 51 62 99 20

Kvadrat, tlf: 51 96 01 80


Julekonsert

JULEGAVETIPS FINN DIN PERFEKTE JULEGAVE HOS VITA AMFI VÅGEN 33 VI HAR OGSÅ MANGE TIPS TIL KALENDERGAVER

lørdag 11. desember kl. 13.00

Randi T. Egeland

med musikerne Gulleiv Wee (The September When) og Inge Engelsvoll

ELISABETH ARDEN 5TH AVENUE EDP 75ML, MINI PARFYME 3,7ML BODYLOTION 100ML OG HYDRATING CREAM CLEANSER 100ML

ELISABETH ARDEN GAVESETT EIGHT HOUR PROTECTANT CREAM 50ML + PROTECTANT LIPSTICK FØR: 585,-

329,-

FØR: 980,-

TRIND GAVESETT CUTICLE REMOVER 9ML, CUTICLE BALSAM 9ML, NAIL BALSAM 9ML, NAIL REPAIR 9ML + HAND REPAIR MINI FØR: 545,-

259,-

399,-

VAN GILS BETWEEN SHEETS EDT 30ML + DEO STICK 75ML FØR: 489,-

199,-

Randi T Egeland med debutplata Bare Jul.

JULEGAVER som kommer til nytte! Vi har festklær til dame og barn

ALLE

DUNPUTER

21

Ta

betal for

50 x 70 cm

Vi spanderer den rimeligste!

Håndkle Supreme. Ensfarget. (Flere farger). Vott 15x21 cm 19,- Klut 30x30 cm 19,40x60 cm 49,- 50x100 cm 79,70x130 cm 139,- 90x150 cm 199,-

ALLE HÅNDKLÆR

betal for

32

Ta

Vi spanderer det rimeligste!

Amfi Vågen, Elvegaten 11


Ditt gavekort fra Amfi og Thon er den perfekte julegave! Snart er det jul igjen, og alle gleder seg til høytid og fridager. Men hva med julegavene? Vanskelig sier du? Ikke nå lenger! Nylig lanserte Amfi og Thon sitt nye gavekort, som kan brukes i de aller fleste Amfisenter, Thonsenter og Thonhoteller i Norge. Det vil si i 3000 butikker, 60 kjøpe-senter og 50 hoteller over hele landet. Med et gavekort gir du mottakeren mange muligheter. Din mor eller venninne kan supplere serviset hun har samlet på i mange år. Din kjæreste eller kone kan bruke kortet til en hotell-weekend, der du blir invitert med! Sønnen kan endelig investere i den offroad-sykkelen han så lenge har ønsket seg, mens datteren kanskje velger å bruke den overraskende gaven på parfymeriet eller hos frisøren. Hva med en tur innom januarsalget, eller et restaurantbesøk å se fram til på nyåret? Gavekortet kan du bruke uansett! Selv den som ”bare”ønsker seg snille barn, blir glad for et gavekort. Sjekk mulighetene i ditt lokale senter eller www.dittgavekort. no og gi en julegave som garantert blir godt mottatt.

Grafisk utforming: Amfi Kreativ AS

Et gavekort er en glede å få – og en glede å gi.

Gavekort fås kjøpt hos K2C og Lampehuset eller på dittgavekort.no, hvor du også kan lage gavekort med eget design.

Kan benyttes i over 3000 butikker på 60 kjøpesentre og på 50 hoteller i Norge


FESTKLÆR Langgt. 12 - Sandnes - Tlf 51 66 18 40

Eneforhandler av State Of Art i Sandnes.

www.sorbo.no

www.topman.no


Trygg og leTT parkering i SandneS “Vår viktigste oppgave er IKKE å gi bot for feilparkering, men å sørge for at det skal være lett å parkere i Sandnes. Uniformerte og lett synlige trafikkbetjenter gir råd og vink om hvor og hvor lenge du kan parkere. Det er slik vi ønsker det; ingen bot til deg og bare fornøyde kunder.” – sier daglig leder i Sandnes Parkering KF

BEtal mED Kort

Har du ikke mynt til å betale med så er det ikke lenger noe problem. På de aller fleste parkeringsautmatene kan du betale med kort. Ved å betale med kort slipper du å overbetale. Bruksanvsining står på P-automat. Dra kort og bestill lang p-tid, dra kortet på nytt når du kommer tilbake, da betaler du kun for den tiden du har brukt og det er ingen fare for P-bot.

BEtal mED moBIlEn

Du kan nå også betale med mobilen (easypark). Se hvordan du gjør det på automaten. 15 minutt før p-tiden utløper får du et varsel på sms, og da kan du forlenge p-tiden via mobilen. Genialt og enkelt. Du slipper unødig bot og blir mer fleksibel.

FaKta: • • • • •

Ca 2000 p-plasser P-hus amfi Store p-plasser som på ruten og ved Coop Extra. Sentrale parkeringsplasser i sidegatene til langgata. Det er lett å finne parkering nr dit du skal.

Sandnes Parkering KF – byens blide veiledere


Akkurat nå!

Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

Tien er 19 år og jobber som frisør hos Modern Design på Amfi Vågen. Fritiden består mest av trening, akrobatikk, Longboard og dans. Kanskje du så ham i Jungelboken på Rogaland Teater? Som frisør er han opptatt av stil og form, og her er to antrekk han synes er kule akkurat nå:

Hverdagsantrekk Stripet skjerf fra Inztinkt Rutete Vailent skjorte fra Carlings Hvit Gabban-T med lange armer fra Inztinkt Diesel, Shioner jeans fra Carlings Brune sko fra DNA

36

Fest Riccovero dress fra Knuts. Riccovero skjorte fra Knuts. Ullfrakk, Giovani fra Knuts. Grått ullskjerf, belte og silkesløyfe til å knytte eller la henge løst fra Knuts. Sorte pensko fra Skoringen


Julefest med strutsefjær på skjørtet Beige topp med blonder fra Bik Bok. Blazer Patrizia Pepe Firenze fra Obsession. Strutsefjærskjørt – Patrizia Pepe Firenze fra Obsession. Sorte sko – Eloise Obsession. Gull armbånd Gizen, Margit Brandt fra Secrets by Villa Rosa. Skjerf til festantrekket beviser at du kan være varm og samtidig fin nå på vinteren. På veggen bak henger et hjertesmykke fra Secrets by Villa Rosa og et mosegrønt Saint Tropez skjerf fra Villa Rosa

Desember drømmer

Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

Liva er 18 år og går siste året på Akademiet i Sandnes. Hun er over middels interessert i klær og handler både dyrt og billig for å kreere sin egen “look”. Her deler hun noen av sine Sandnesfavoritter:

Hverdagsantrekk Hjertegenser fra Sorbet. Skjørt fra Sorbet Veske fra Sorbet. Lange strømper fra Villa Rosa. Overknee wool strømper fra Secrets by Villa Rosa. Black lily boots, fra Secrets by Villa Rosa Gitterarmbånd fra Secrets by Villa Rosa. Ring Alexa, Margit Brandt fra Secrets by Villa Rosa. På veggen bak henger et fjærsmykke i skinn fra Navalio necklace fra Secrets by Villa Rosa.

Litt pyntet Skinnjakke fra Armani Jeans (Faux fur for alle som ikke liker å bruke ekte pels/skinn) fra Lindal. Hvit blondekjole by TiMo fra Villa Rosa. Sorte ankelstøvletter fra DNA. Smykke og ring vintage by fé fra Secrets by Villa Rosa. På ringen står det one enemy is too much. one thousand friends not enough. Fabulous styling fra Made in Heaven. Make-up fra Mary Kay. Negler, Chanel 505 fra Parfymelle Vigesdal

37


men jeg har jo ingenting å ha på meg! Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

Kamel, kanel, krem, karamell, aske og kull er farger motebevisste damer drømmer om. Legg til detaljer med leopardmønster og miks gjerne med dongeri så har du en vinner. Og pels. De myke, luksuriøse detaljene er noe alle designerne er helt enige om akkurat nå. 38

Damemote vinteren 2010

I Sandnes sentrum ligger damebutikkene tett i tett. Fra ultratrendy H&M på Amfi Vågen som fyller på med de aller nyeste detaljene nesten hver eneste uke, til spesialiserte butikker som har få, utvalgte plagg i hver størrelse, slik at du minimerer risikoen for å treffe en “tvilling” når du minst ønsker det.

Strikk. Strikk. Strikk. Du kan selvfølgelig kjøpe garn og mønster, men det går enda raskere å kjøpe ferdig for utvalget er enormt akkurat nå. Gjerne lag på lag, i farger som harmonerer.


Kombinasjoner og kontraster Tunika over tights er en kombinasjon mange trives i forteller Kaja og får følge av flere av de andre butikkeierne. Alle som følger med på trendene er enige om at buksene skal være smale nedover leggene akkurat nå. Skinnbukser er sterkt i motebildet rapporterer Garbo. Gjerne i kombinasjon med blonder og fine stoffer. I så måte bidrar Biker-jakkene til å skape spennende kontraster til et pent antrekk.

3rd hand Kate Moss og alle supermodellene gjør det: Kjendisene gjør det. Vi oppfordrer alle til å bruke de klærne de har fra før og kombinere med noen nye, fine detaljer, forteller de på Villa Rosa. Ta for eksempel en blondekjole og kombiner med en ny pelsvest og kule armyboots.

Pels i alle fasonger Strikket pels er i vinden som aldri før – og er du så heldig å ha arvet en pelscape av en gammel tante er det på tide å lufte den med stil. En ekte pels tas godt vare på og er således et kvalitetsplagg som varer i mange sesonger – ja til og med i generasjoner, og er en tidsriktig motvekt til alt som brukes og kastes. Samtidig er fuskepelsene anno 2010 superkule og bidrar til en stor valgfrihet for oss som liker å følge med.

med høy hæl. Store smykker i etnisk gull. Leppestift og neglelakk i en klassisk rød farge. Liker du diskrete negler er Chanel 505 som “alle” har snakket om i hele høst en sikker vinner, eller Chanel 509 som er julens favoritt. Er du tøff går du for YSL sin Rock & Baroque collection med intense farger som lilla & turkis, oransje & cerise, mørk lilla & gull…

Prikken over i-en De aller, aller fleste klesbutikkene har toppet utvalget sitt med mye lekkert tilbehør akkurat nå. Strikkede luer med søte detaljer og pelsforede luer med øreklaffer er nesten ikke til å unngå denne vinteren. Heldigvis!

Må ha akkurat nå Pels og skinn i alle varianter. Personlige smykker. Kule støvletter. Pels- og Luemagasinet er en av de mange spesialbutikkene i Sandnes som har et godt utvalg av litt spesielle ting som du ikke finner alle andre steder. Akkurat nå har også de utrolig mye småpels i butikken. Tøffe strikkeluer med pels på toppen. Vanter, skjerf, sjal og vester i strikket mink. Skinnhansker med og uten pelsdetaljer. Takk til Villa Rosa, Obsession, Smak, Garbo, Storms, Antik & Auksjon, B-Young, Kaja og Idland for lånet av klær og tilbehør.

Blazeren Hos Obsession er de raske med å gi hete tips for sesongen: Invester i en flott blazer som mikses med jeans eller penbukse. Den kan gjerne være i velur. Store smykker og smale belter gir det rette uttrykket.

Det ultimate juleantrekk I julesesongen 2010 skal man pynte seg. Kjoler med draperinger er kledelige og finnes i alle prisklasser. Velg gjerne en kjole med den ene skulderen bar. Stoffene skal være i brokademønster, dyreprint eller duse farger.  “Den lille sorte” i silke, tyll eller blondestoff står på manges ønskeliste til julens festligheter. Store smykker gjerne i etnisk gull. Til yngre jenter finnes det nydelige kjoler og strutteskjørt både hos H&M og hos Barna i gata. Studio Mote på Amfi Vågen foreslår en sterk farge på festkjolen. Den kan gjerne være lang med et lekkert pelsskjerf som tilbehør.

Hjertelig til stede Hos Eva modell satser de på glade farger i mørketiden. Lilla, rødt, blått, grått og neddempet sort. Og hjertesmykker. Skal du på julebord og store festligheter er også Carmen i Langgaten 51 en skattekiste. Stativene bugner av varer, så her er det mye å velge i.

Tilbehøret En enkel og elegant kjole blir et ekte fashionstatement sammen med en oversized clutch. Sorte, semsket sko

39


www.akademiet.no

julegaver Lekre Lekre julegaver til tilhan ogog henne han henne fra

Fantastiske tilbud betal kun for hovedproduktet i gaveesken

GAVESETT ALLE HYDTYPER (HYDRA FLORAL): Hydra Floral Fantastisk tilbud - betal kun for hovedproduktet i gaveesken: Cream 50 ml, Lipbalm på tube, Aromessence Neroli 5 ml, GAVESETT ALLE HUDTYPER Radiance peel-off mask 15 ml (HYDRA FLORAL): Hydra Floral (verdi kr. 1120,-) Cream 50 ml,Lipbalm på tube,

Lekre julegaver til han og henne fra

litt mer

FOR DEG SOM VIL

Bedre karakterer, e! k a b il t e n e g n e p r e ell

Kr 599,-

Aromessence Neroli 5 ml, Radiance peel-off mask 15 ml (verdi kr 1120,-)

GAVESETT ANTIAGE (EXPERIENCE RIK KREM): Experience rich cream 50 ml, GAVESETT ALLE HUDTYPER GAVESETT ANTIAGE Aromessence Iris 5 ml, Prolagen (HYDRA FLORAL): Hydra Floral (EXPERIENCE,Cream RIK KREM): Experi50 ml,Lipbalm på tube, 15 ml tube, Experience antiage Aromessence Neroli 5 ml, ence rich cream 50 ml, Aromesmask 15 ml (verdi kr. 1330,-) Radiance peel-off mask 15 ml

599,-

Fantastisk tilbud - betal kun for hovedproduktet i gaveesken: KR

sence Iris 5 ml, Prolagen 15 ml (verdi kr 1120,-) tube, Experience antiage mask KR 15 ml (verdi kr 1330,-)

599,-

670,-

Kr 899,-

GAVESETT SENSITIV HUD (HARMONIE): Harmonie Cream 50 ml, Aromessence Rose d`Orient 5 ml, Cleansing Water 75 ml, Lipbalm på tube (verdi kr. 1143,-)

KR GAVESETT ANTIAGE (EXPERIENCE, RIK KREM): Experience rich cream 50 ml, AromesGAVESETT KROPP/SPA sence Iris 5 ml, Prolagen 15 ml (BATH RITUAL): Système Corps tube, Experience antiage mask ml (verdi kr 1330,-) bodylotion 15015ml, Alguarome

670,-

KR showergel 50 ml, Exfoliating Body Cream 50 ml, Aromessence Bath Oil 2,5 ml, Badetabletter 2 stk x GAVESETT KROPP/SPA (BATH RITUAL): Système Corps 25g, Duftlys 35g (verdi kr 700,-)

Kr 639,-

GAVESETT TØRR VINTERHUD showergel 50 ml, Exfoliating Body (DIVINE NUTRITION): Nutridivine Cream 50 ml, Aromessence Bath KR 595,Soft Cream 50 ml, Oil 2,5 ml, Badetabletter 2 stkNutriboost x GAVESETT MENN: 25g, Duftlys 35g (verdi kr 700,-) Exfoliating Body Cream 50 ml, Smooth Shave Foam 75 ml, Clean Aromessence Angelique 5 ml, KR 595,Skin Scrub 25 ml, Skin Energiser Cleansing Cream 50 ml, Lipbalm på Fluid 75 ml, Ar.ess Triple Action GAVESETT MENN: tube (verdi kr. 1140,-) 1 ml, Alguarome Shower gel 50 ml Smooth Shave Foam 75 ml, Clean bodylotion 150 ml, Alguarome

(verdi kr 600,-)Skin Scrub 25 ml, Skin Energiser Fluid 75 ml, Ar.ess Triple Action

599,-

Kr 655,-

1 ml, Alguarome Shower gel 50 ml KR (verdi kr 600,-) KR

GAVESETT EXCELLENCE (ANTIAGE

VOKSEN HUD): Exellence Cream 599,-

VENNINNEGAVE: 50 ml, Aromessence Excellence Sminkepung med speil, Lipbalm VENNINNEGAVE: 5 ml, Excellence halskrem 15 på tube + Makeupremover Cotton Sminkepung med speil, Lipbalm pads. (verdi kr 380,-) ml, Excellence Nightbalm 15 ml, på tube + Makeupremover Cotton pads. (verdi kr 380,-) KR

198,-

Cleansing Cream 50 ml KR 198,(verdi kr 1979,-)

Kr 1150,-

Vi har Vi har Vi hargavekort GAVEKORT

GAVEKORT

Storgata 31/33 • Telefon: 51 62 36 74 • Man.-Fre. 10-19 Lørdag 10-15

Storgata 31/33 ∙ Telefon: 367474• ∙Man.-Fre. Man.–Fre. 10–19 Lørdag Storgata 31/33 • Telefon:51 51 62 62 36 10-19 Lørdag 10-15 10–15

G R AT I S RÅDGIVNING

KARAKTERGARANTI AKADEMIET PRIVATIST Trenger du spesiell eller generell studiekompetanse eller ønsker du å forbedre dine karakterer?

Gå inn på akademiet.no, under privatist finner du mer. sandnes@akademiet.no www.akademiet.no tlf. 982 33 075


stilige menn og kule typer Tekst: Siri Sparboe 路 Foto: Anita Hamremoen


I Sandnes er alle unisont enige om en ting: Dressen er hot som aldri før. Enten du er 15 eller 95 er du garantert positiv oppmerksomhet når du gjør en innsats. Herremote vinteren 2010

H&M anbefaler sort dress eller burgunder fløyels­dress. Det gjelder også til unge gutter, og H&M på AMFI Vågen selger til og med smoking­bodyer for babyen.

Det er lov å kle seg opp Sandnes eldste herrebutikk ligger i Langgata 39. 40 års erfaring i å kle opp menn fra konfirmasjonsalder og opp er ganske imponerende. Akkurat nå har de et ekstra stort utvalg av rutete tømmerhuggerskjorter som passer utrolig godt over genser, T-skjorte eller bestefarskjorte til et par gode jeans som sitter fint. Til juleselskapene er det kun elegante dresser som gjelder, nikker de hos Knuts. Stoffet kan gjerne være vevd med ruteeffekt og fargene går helst i grått og

42

svart. Inni anbefaler de en lekker, litt smalere skjorte i de flotte blå, lilla eller plommefargene som finnes akkurat nå. Og ikke glem et matchende silkeslips. Utenpå kan det gjerne være en tøff, kort ullfrakk i nye, spennende strukturer eller en stilig dunparkas.

Vet du hva Harrods og Top Man har til felles? Finansavisen har skrevet om årets ultimate manne­ frakk; Black Storm Coat fra det norske merket Uber. Den ser flott ut over dressen og tåler skikkelig vestlandsvær. Hvis du tror at du må reise til London for å kle deg opp, tar du feil. I Sandnes følger vi godt med på det siste nye og Top Man har Uber i sitt sortiment fordi de er evig opptatt av å tilby kundene det beste som finnes på markedet. Også i Langgaten


12 bugner butikken av kvalitetsmerker og betjeningen kan faget sitt helt ut til fingerspissen. Det betyr at de finner klær som kler din figur, slik at du slipper å prøve fler enn dem som passer.

Mann for sin hatt Vil du være gjennomført trendy fra øverst til nederst, kommer du ikke utenom hatten i vinter. I tillegg til å gi antrekket et løft, beskytter hatten mot sol, regn og kulde. TS Adolfsen har et godt utvalg av klær for mannfolk og er kjent for å ha mye kjekt tilbehør også som hatter, sløyfer og slike detaljer som bidrar til å gi antrekket ditt en personlig karakter. Her finner du også mye fint i strikk og flotte ytterjakker og frakker. Med et mål om å gi bedre service enn kundene gjerne forventer, kan du være trygg på at du blir tatt godt imot også i Langgaten 2.

Ungdommelig trendy Inztinkt på AMFI vågen har aldri tidligere hatt mørkeblå dresser i butikken. Det har de nå til jul.

Denne klassiske fargen kommer så sterkt i vinter, at vi har tatt inn denne fargen for første gang i historien. Skjorter som har en fin detalj, slik at den ikke blir kjedelig. Det kan være en søm som er i en annen farge, eller noe diskret, men likevel oppsiktsvekkende som gjør at du skiller deg litt ut… Alle designerne har hatt noe rødt i sine kolleksjoner denne vinteren. Få herrebutikker har tatt inn, men har du lyst på en rød boblejakke eller en annen kul rød jakke er du velkommen hit smiler betjeningen blidt. Knuts er Sandnes eldste, Top Man har ligget på Norgestoppen over suksessrike herrebutikker i årevis. Thor hos Adolfsen er både julenisse og konge for å glede kundene. Dressmann finner du to steder i gåavstand mellom hverandre. Inztinkt kom på banen for noen år siden og Skratch er siste skudd på stammen. Det er ikke bare damene som har mye å velge blant i Sandnes. Takk til Knuts, TS Adolfsen, Hetland Sport, Top Man, og Antik og Auksjon for lånet av klær og tilbehør.

43


Lekkert festhår Tekst: Siri Sparboe · Foto: Anita Hamremoen

Fantastisk hår gjør livet mye lysere. I Sandnes har man ingen grunn til å ha en dårlig hårdag. Vi har sjeldent mange dyktige frisører å velge blant. Fra store frisørkonsern som bytter på å vinne gjeve titler, til små, individuelle perler.

på 1-2-3

Salongen med engler på vinduene og en resepsjon som er laget etter mål hos Sandnesbedriften Bjerk Trevare, ligger på hjørnet av Storgaten 57 i det området som kalles for “frisørkvartalet” på folkemunne. Made in Heaven er kjent for å få frem det beste i kundene sine og her er to eksempler på hvordan du kan trylle deg fin til julens høytidsdager:

Christine har kort hår med fine detaljer Når kort hår krølles og danderes, ser det plutselig ut som det er langt. Del håret opp i soner og jobb med en del ad gangen. For å lage festlige krøller, brukte frisør Hilde en glattetang med bevegelige keramiske plater. Ta en liten del hår, begynn nesten inne ved hårroten, snu glattetangen 180 grader med håret i og dra den sakte langs hele lengden av håret. Bruk hånden til å tvinne krøllen til. Spray. Du kan selvfølgelig også bruke krølltang med stor diameter hvis du har. På toppen av hodet er håret krøllet fremover og vridd til siden. Her har frisøren valgt å feste håret bak øret med noen lekre nåler. Takk til Smak og Villa Rosa for lånet av dem.

44


Siv-Tone har langt hår med struktur Vask håret og tørk det med en softstyler (tut som festes på føneren) slik at du får mest mulig volum og krøll. Hvis du har glatt hår kan det være en god idé å lage krøller med hårruller, varmruller, krølltang eller glattejern. Del håret inn i soner - her har frisøren delt inn i trekanter. Ta en hårlokk og tvinn den tre ganger rundt fingeren. Ta tak i litt av den ytterste tuppen av håret og bruk fingrene på den andre hånden til å skyve resten av håret inn mot hodebunnen (fingertupering). Fest hårballen med en hårnål eller fliseklemme. Fortsett med neste krøll. Og neste. Og neste. Til nesten hele håret er festet opp. Bruk mye hårspray underveis. For å få frem den vakre nakken, er frisyrens tyngdepunkt lagt litt høyt på hodet. Rundt ansiktet er håret tvunnet løst, dratt forsiktig til siden og festet med en hårnål. Som prikken over i-en har Siv-Tone fått hårpynt med fjær. Takk til Carmen for lånet av den. Tips: More is more når det gjelder hårspray. Hvis du vil at frisyren skal holde. Spray on!

Makeup Start alltid med å legge en foundation tilpasset din hudtone. Kinn og bryn sminkes før øyne og lepper. Slik sørger du for at de ikke blir for mørke. Når det gjelder øyenskygge kan man generelt si at har du naturlige, duse farger, passer det ofte best med en dus og dempet makeup. Kontraster tåler dypere, sterkere, kraftigere farger. Til kveldsbruk fungerer skimmer godt. Slike skygger er lettere å lage fine og jevne overganger mellom fargene. Lag på lag med maskara gir fantastiske øyevipper.

Julegavetips Made In Heaven tilbyr personlig shopper. En fantastisk flott julepresang til han som har alt eller hun som bare venter på å slå ut i full blomst.

45


coop høyland og jæren Manufakturen er den som fører de kjente produktene fra Månetoppen (Julekalender NRK), produsert av Janus

Vitenfabrikken oppmuntrer til lek og læring – det gjør også vår butikk! Her finner du et unikt utvalg av leker og eksperimenter, som gir små og store hoder noe å bryne seg på! Manufakturen

Gjesdalveien 26, 4306 Sandnes, Tlf: 51 60 88 72

KROPPSPLEIE å skjemme seg bort kan gjøre godt...

Almond Dusjolje, kroppskrem & såpe med mild skrubb

599,KROPPSPLEIE å skjemme seg bort kan gjøre godt...

Almond Dusjolje, kroppskrem & såpe med mild skrubb

599,MOTEBUTIKKEN SOM ER LITT ANNERLEDES LANGGT. 27 – SANDNES TLF. 51 66 34 24

Damebutikken i hjertet av handlegaten med moteklær til alle anledninger. Stort utvalg i hatter, luer og skjerf!

Langgata 40, Sandnes

loccitane.no loccitane.no

Østervåg, Stavanger


Velk ommen til julehandel hos oss .

Gjesdalveien 21 - Sandnes - telefon 51 66 16 72

Q620 (hydrauliske skivebrems)

kr 4999,-

BMX Trick kr 1499,-

Q24 kr 1699,-

Julehandelen er godt i gang hos Sykkelzentrum med mange gode juletilbud.

NYHET: NITERIDER lykter – 1400 lumen – se og bli sett på sykkel og skiturer i vinter Velkommen innom til en hyggelig julehandel! Sykkelzentrum – Midt i Sandnes sentrum – Huset Vårt bygget – Inngang fra Storgata Telefon: 51 29 38 48, Epost: sandnes@sykkelzentrum.no, Nettside: www.sykkelzentrum.no

ASSOS – BONT – FELT – GARMIN – NITERIDER – SHIMANO – STELLA AZZURRA – ZIPP


sjekk disse spesialitetene

Sølv til herrebunad

Bunaden vart lansert på 1920-talet, og har sidan vore i bruk. Den byggjer på gamal draktskikk frå 1800-talet. Rogalandsbunaden fins i fleire variantar, alt etter kven som leverer den. Sølvet består av knappar på trøye, vest og bukse, halssølje, mansjettknappar og knespenner. Sølvet kan vera med gravert mønster i lyst sølv, eller med filigransmønster i oksidert sølv. Lommeur med kjede og kniv er fint tilbehør.

Rogaland

Halssølje 468 1 00

Halssølje 135 1 00

Knapp 084 1 00

Knapp 085 1 00

Knapp 086 1 00

Knapp 087 1 00

Ø: 17 mm

Ø: 19 mm

Ø: 16 mm

Ø: 19 mm

AS Sylvsmidja Sylvvareverkstad 11.09

Halssølje 122 1 00

Rogalandskniv 558 1 18

Bunadsparaply 898 1 70

Sylvsmidja - Voss AS Sylvsmidja Sylvvareverkstad har produsert bunadsølv på Voss sidan 1940. Selskapet er i dag Norges leiande bunadsølvprodusent og produserer sølv til alle landsdelar. Vår kunnskap og lange erfaring skal gje kundane våre tryggleik om at bunadsølvet er av beste kvalitet og bygd på lokale tradisjonar.

AS Sylvsmidja Sylvvareverkstad Knapp 659 1 00

Knapp 660 1 00

Knapp til kniv 660 1 31

Knapp til kniv 087 1 31

Ø: 15 mm

Ø: 19 mm

Ø: 19 mm

Ø: 19 mm

Mansjettknappar 074 1 00

Postboks 340, N-5702 Voss www.sylvsmidja.no

bunadshjørnet

hetland sport

Sylvsmidja sine produkt blir forhandla av:

Knespenner 033 1 00

Knespenner 851 1 00

Lommeur, sølv 393 0 00

Klokkekjede 335 1 00 NB: 55% STORLEIK

annes hårdesign

Mansjettknappar 075 1 00

sunkost solsikken I Sandnes er det mange spesialbutikker, og like mange spesialister. Hos Sunkost Solsikken får du helseproduktene som blir mer og mer populære også som julegave. Fagkyndige hjelper deg med produktvalg. Et gavetips er høykonsentrert supernæring rett fra naturen. Sunkost Solsikken i Langgaten og Maxi Stormarked har produktene fra Supernature. Hetland Sport Hetland Sport er klubbspesialisten, ski- og vinterustyrspesialisten. Her finner du de sporty julegavene. På kjøpet får du spesialistens råd og vink om kvalitet og riktig bruk.

annonse

Annes Hårdesign har kvalitet i fokus på både produkter og arbeid. Bunadshjørnet, rett over Hetland Sport, er spesialister på Rogalandsbunaden. Har alt du trenger i et rikt utvalg av sølv og annet tilbehør til bunaden. Sandnes Sentrum har nisje- og spesialbutikker overalt – her finner du ting som du ikke finner andre steder.


Flintergata Grøtteland storms

Stentøimagsinet

pastabakeriet Hos Storms kan du kjøpe kofferter til neste ferie, pluss vesker og sko du ikke finner overalt. Flotte gaver til alle anledninger, til venner og kjente – og til deg selv! Stikk innom for å se utvalget og for en prat! Grøtteland har klokker som blir som smykker. Trenden i dag er at mange eier flere klokker og bruker den som passer til antrekk og anledning. “Vi har blitt dobbelt så store og kanskje dobbelt så hyggelige.” sier Åsta på Pastabakeriet. I tillegg til varme og kalde pastaretter, tilbyr pastabakeriet sandwich, salat, pai, suppe eller pizza. Leverer også mat hjem til fest. Buon appetito. annonse

Levende lys hører julen til og skaper god stemning. Lysestaken Season fra Georg Jensen har enkle linjer som passer inn i de fleste miljøer. Du finner den hos Stentøimagsinet! Før kr 749,-. Nå kr 499,-


Skoringen

t.i.n.y

barna i gata Sandnes sentrum har mange spesialbutikker. Fire av disse – Obsession, Barna i gata, T.I.N.Y og Skoringen – finner du sør i Langgaten med varer skreddersydd til gaver og selskap. Obsession er butikken for kvalitetsbevisste kvinner. I tillegg til klær fra anerkjente merker, finner du her «unike» sko, vesker, belter, smykker, hårpynt, luktelys, interiør, parfymer, såper, make-up, hudpleie og kroppsprodukter. Hos «Barna i gata» vektlegges kvalitet i alle ledd sammen med et unikt vareutvalg. Dette kan du lese mer om på bloggen: barnaigata.blogspot.com.

annonse

Hos T.I.N.Y finner du solide treleker med flott design, som stimulerer barnas kreativitet og utvikling. Du finner dessuten interiør til barnerommet i lekker utforming og fargerike klær til aktive barn. Skoringen har flere nyheter innen selskapssko for herre og dame. Blandt annet fra Skoringens eget merke: B&Co. Og et rikt utvalg av støvletter – en midt-i-blinken-julegave både for barn og voksne.

krossen

Obsession


krossen

Idland

Adolfsen

vatne bokhandel

Seland optikk

Adolfsen er den eneste butikken i Sandnes som selger Dahlin, Lacoste og ikke minst brudgomsbekledningen til Cavalier. En av spesialitetene er Stetson hatter og luer. Det er lett å la seg inspirere hos Idland 1869. Butikken for den mote- og kvalitetsbevisste kvinne. Idland fører merkene Sand, Tommy Hilfiger og Henry Lloyd med flere – og er en av få butikker i regionen som selger Gant for damer.

I Vatne Bokhandel i Langgaten 6 kan man synge seg til rabatt – med pianoakkompagnement! I hele desember blir det julesang hver lørdag og langdag. Stemningen er på topp, og det er også utvalget av bøker. Når det gjelder lokale bøker, er Vatne Bokhandel uslåelige. Lokale bøker er alltid en populær julegave.

annonse

Seland Optikk er den eldste optikerbutikken i Sandnes og har drevet i sitt fag siden 1945, med visjonen «Ditt syn vårt ansvar». Bedriften har også avdelinger på Klepp og Sola. Høyt kvalifiserte optikere med blant annet mastergrad i klinisk optometri, sørger for den beste omsorg for ditt syn. Det er enkelt å ta kontakt for å få en synsundersøkelse, enten ringer du på 51 68 53 90 eller går innom en av butikkene. Husk 80 prosent av alle inntrykk får du gjennom synet ditt! Julegavetips fra Seland Optikk er brillesnorer fra Dyrberg/Kern. Mange utførelser både for kvinner og menn.


Nord i gågadå

carmen parfymelle Kitch’n

interiør ak Hos Carmen finner du flotte moteklær til jul og nyttår! Carmen startet på Sola og har nå utvidet til «Nord i gågadå». Noe av det kjekkeste betjeningen hos Carmen gjør, er å kle damer til fest. Velkommen både til butikken i «gågadå» og på Sola. Interiør AK er en av de nye populære interiørbutikkene med et eksklusivt utvalg av vakre ting til hjemmet – og med en inspirerende betjening som elsker jobben sin. Julen er ikke den samme uten en gave fra INTERIØR AK.

annonse

I samme bygg som Parfymelle ligger også Kitch’n som leverer serviser og annet moderne utstyr til hjemmet. Kitch´n, er en butikk som startet lokalt her i regionen og er nå blitt en av de store aktørene på landsbasis. Twenty-four er en ny, litt annerledes måte å ha kalenderlys på. Det er hyggelig å telle de 24 dagene opp til julaften, og her er tallene plassert på lysholderens glass. For kundemedlemmer innrømmes det 50% rabatt på adventstaken, nå 199,50. Stikk innom og meld deg inn i kundeklubben! Parfymelle Vigesdal, som har ligget lengst nord i «gågadå» siden tidlig på 60–tallet, har lang erfaring og kan hjelpe deg med de gode julegavetipsene. Estee Lauder Make Up bag 895,- (verdi 4.100,-) får du hos Parfymelle Vigesdal.


Salomonsmauet Rammehjørnet Sachs vibekehoie.no

kåre fossum

smuget frisør Salomonsmauet ligger i en liten sidegate mellom Storgaten og Langgaten. En gatestubb fylt av kreativitet. Kåre Fossum, som har malt veggmaleriet i smuget, driver atelier der. Einar Hanssen driver Rammehjørnet ut i fra mottoet; alt kan rammes inn. Stikk innom og sjekk det store utvalget! Smuget frisør ligger midt i smauet og er en flott, kreativ frisørgjeng som fikser det meste innen hårmote. Lengst inne i smauet finner du Vibekehoie.no. På hennes nettside finner du uante og rimelige muligheter for julegavehandel

Velkommen til en kreativ opplevelse i det flotteste smauet i Sandnes!

annonse

Sachs frisør har tøffe lokaler opp mot Storgaten.


Fantastiske julevinduer Tekst: Siri Sparboe · Foto: Vigdis By

Første søndag i advent avdukes julevinduene i Sandnes og Norges lengste gågate er full av forventningsfulle store og små som er kommet for å fryde seg over hva engasjerte og kreative butikkeiere har funnet på. Antik & Auksjon er alltid et syn. Både ute og inne er det brukt mange timer på å pynte fint i årets tema. Vinduene hos Smak og hos Små rigges til stemningsfulle juletablåer til inspirasjon og glede. Galleri G/Rostrup og Gullsmed Christoffersen gjør også alltid noe ekstra. Hos Kaja bygges fasaden om for å illudere Sandnes for 150 år siden. Meningen er at alle som vil kan titte inn de gamle vinduene og oppdage juletablåer fra “i gamle dager”.

Julebyen hos Knuts For mange er nettopp dette vinduet selveste rosinen i pølsa. Heldigvis blir julebyen minst like magisk rigget opp i Langgaten 39. For dem som ikke kjenner historien er det samlegleden til Kristine Scheie Iversen og Andreas Iversen som er årsaken til at så godt som alle som besøker Sandnes sentrum i desember stopper for å se nettopp her.

Forseggjort og håndmalt Department 56 heter et amerikansk selskap som produserer miniatyrserier i særklasse. Familien Iversen

54

samler på The North Pole Series som baserer seg på legenden om byen hvor selveste Julenissen bor. Samlerne har tatt seg kunstnerisk frihet ved å supplere med andre elementer de synes passer. Kirken i byen i vinduet er bl.a. fra en serie som heter “Christmas in the City”. De falt for det litt Dickens-aktig preget og det må jo være rom for litt kreativitet i fantasiens verden … Alt produseres i begrenset opplag. Derfor kreves det litt leting for å finne det vi mangler, forteller de. Øverst på ønskelisten akkurat nå står Taubanen.…

Noe gammelt og noe helt nytt Når du lar blikket gå på oppdagelsesferd i byen hvor snøen aldri smelter og julen varer evig, kan du tenke på at det har tatt tre år å lage det broderte bildet som består av 19 200 sting. Sydd for hånd av Kristine Iversen med et inderlig ønske om å bringe gode juledrømmer til alle som er unge i hjertet sitt.


Gavekort selges hos K2C og Lampehuset eller på dittgavekort.no, hvor du også kan bestille eget design.

Kan benyttes i over 3000 butikker på 60 kjøpesentre og på 50 hoteller i Norge

JULEKRYSSORD - bli med i trekningen av gavekort på 500,-

1. PREMIE: Gavekort kr. 500,Klipp ut siden og send svar til AMFI Vågen, Postboks 400, 4303 Sandnes innen 22.12. eller send løsningsordet på e-post: vaagen@amfi.no (husk å oppgi navn, adresse og telefonnummer)

Navn: Adresse: Postnr/-sted: Telefon:


TM

Årets smarteste julegave! Gi sentrumsgavekortet til familie, venner eller ansatte i din bedrift. Det er den perfekte gave til alle anledninger og som alle setter pris på! En garantert suksess både for den som gir og den som får. Enkelt å kjøpe – enkelt å bruke!

Velkommen til en smart julehandel i Sandnes sentrum! Smilet får du på kjøpet...

Kortene kan kjøpes hos Dvergsdal Frukt og Tobakk, Hetland Sport, Reflex Sørbø Langgaten, AMFI Vågen, Sandnes Sentrum AS, Stavanger Aftenblad, Stentøimagasinet og Tilbords Sandnes

Jul i Sandnes  

Magasin Sandnes

Advertisement