Page 1

byen

Stavangers

nr. 6 sentrumsmagasin 2 013 • 5 . å r ga n g

Glam, Rocka

og feminin på desemberfestene

10

Byens lysmagi Gatene tennes

34

Nye Sølvberget Åpent og moderne

44

Juletanker Det beste minnet


DEN OFFISIELLE OL-GENSEREN FOR NORGES OLYMPISKE TEAM SOCHI 2014

DALE OF NORWAY CONCEPT STORE - OSLO DALE OF NORWAY CONCEPT STORE - STAVANGER ANDRE FORHANDLERE - SE NETTSIDE Eldar Rønning Therese Johaug

WWW.DALEOFNORWAY.COM

EKTE NORSK Norsk design Norsk produksjon 100% lett ull


j e w e l l e r y d e s i g n c h a r lot t e ly n g g a a r d •

w w w. o l e ly n g g a a r d . d k

Sølvberggt. 4006 Stavanger Sølvberggt. 5, 40065,Stavanger Tlf.42 51 24 89 42 24 Tlf. 51 89 sf@solvsmeden.no - www.solvsmeden.no sf@solvsmeden.no - www.solvsmeden.no


Julen finner du hos oss

Stelton termokanne kr 999,- Tangle vase kr 599,- Papillo Uno lysestake kr 249,-

Breigata 5 - Amfi Madla - Tvedtsenteret - Kvadrat - Langgata 19, Sandnes - besøk oss ogsü pü designforevig.no


Diamantkjede med perler.

Arne Jakobsen armbåndsur og veggklokker.

Efva Atling - the choice of the stars...

Hvittgull, diamanter og Tahitiperle.

NY - KOPPEL COLLECTION Sveitsisk qvarts og safir krystall. Flere varianter.

Klokke, Koppel 517 - - Masterpiece candleholder Copenhagen - Armlenke Sphere.

STAVANGER www.solvsmeden.no

drivkraft

Kay Bojesen ønsket ikke å skape tro kopier av virkelighetens dyr, men fantasifulle varianter i et design hvor linjene «smiler».

Sølvberggaten 5, 4006 Stavanger | Telefon 51 89 42 24. Fax 51 53 24 43


Topp

149,-


Aldente Solveig Eilertsen/Museum Stavanger

JUL PÅ BREIDABLIKK Søndag 15. desember 11.00-16.00 Eiganesveien 40a Tredje søndag i advent blir det jul for hele familien i Berentsen-familiens villa. Julemat på låven, skuespill, hestekjøring, ponniridning og ekte julestemning. Kr 50. MUSEUM STAVANGER

museumstavanger.no

facebook.com/museumstavanger

# julpåbreidablikk

@museumstavanger


Eventyrlig jul i byen Tradisjonelle girlandere har lyssatt byens smale sentrumsgater siden 1928. De fleste av oss har stampet føttene mot brostein for å holde varmen mens vi med store øyne har beundret butikkenes vindusutstillinger og spist store kakemenn. Nå er tiden inne for å skape nye minner og gode fortellinger. Ansvarlig utgiver: Stavanger Sentrum AS. Nygata 15, 2. etg. www.stavangersentrum.no Sentrumsmagasinet Byen: Fulldistribusjon til husstander i Stavanger, Sola, Randaberg. Redaktør: Tonje Pedersen tonje@impressmedia.no Redaksjon: Cecilie Christ, Mirjam Seljeskog, Tonje Pedersen, Tove Skjeflo, Elisabeth Straumøy og Jan Inge Haga. Prosjektledelse, design og layout: Impress Media – impressmedia.no Forsidefoto: Fotograf: Hugo Lütcherath Modell: Anne, Team Modern Design Antrekk: Singlet fra Culture/DinZTIL Skjørt fra VILA /DinZTIL Annonsesalg: Salgs Forum, tlf. 51 31 57 00 post@salgs-forum.no Takk til: ALDO, Din ZTIL, Engler, H&M og Vanessa

I år har vi gitt Stavanger sentrum og byens befolkning julegave på forskudd; en flunkende ny julebelysning. Girlandere med røde hjerter i Kirkegata, julestjerner i Østervåg, kakemenn i Skagen og Prostebakken, julekuler i Nygata og Laugmannsgata. En himmel full av lysende stjerner i Søregata. En fargerik stjernehimmel i Øvre Holmegate. For å ikke glemme inngangsportalene som rammer inn gatene i sentrumskjernen. Julen hører i stor grad barna til, men vi voksne kan også tillate oss og kjenne på den barnlige følelsen av høytidsstemt forventning. Så ta turen til byen, spaser gjennom gatene og gi deg selv et pusterom i desember-jaget. Julen er tid for raushet og godhet. For ettertanke og refleksjon. Strekk ut en varm hånd til noen som trenger det. Det koster så lite og gir så mye. Både til deg og den som får. I år arrangerer Kreftomsorg Rogaland Omsorgsuken fra 30. november til 8. desember. Fredag 13. desember inviteres det til Lucia-morgen i Domkirken og til Lucia-konsert i skumringsmørket på Domkirkeplassen etterfulgt av fakkeltog. Til inntekt for henholdsvis mindreårige, enslige asylsøkere på Dale og til Kreftomsorg Rogaland. Trenger du et gavetips på tampen? Gavekort til 220 byoppevelser, som billetter til Stavanger konserthus, Rogaland Teater, Folken, MUST-anleggene og Norsk Oljemuseum til noen av byens beste spisesteder, til vel­ gjørende akupunkturbehandling, tann­ lege, skomaker, skreddersøm, interiør, klær, sko og i det hele tatt alt noen måtte trenge. Og enda litt.

Neste utgave kommer i februar 2014. Tips oss! Er det noe du savner i BYEN-magasinet, eller vet du om noe spennende som skjer i byen? Tips oss: byen@impressmedia.no

Cecilie Christ – daglig leder Stavanger Sentrum AS

Sammen med alle våre medlemmer ønsker vi velkommen til eventyrlig by­ jul! Med ønske om en fin og fredelig før­julstid og praktfull jul!


Lysende julemagi i sentrumsgatene Tekst: Ann-Mari Gregersen. Foto: Henning Roalkvam

Hjerter, kuler, kakemenn og en fargerik stjernehimmel er bare en liten del av byens nye julebelysning.


Det har tatt to måneder og 21 paller med lys å få gågatene klare til jul.

Det er bare å kle godt på deg og la deg varme av synet av byens nye lyspynt. Julefreden synker garantert inn mens du rusler i byens gågater. I Kirkegata ser du røde hjerter. Skagen og Prostebakken har godslige kakemenn. Østervåg skinner av stjerner, mens Bakkegata har tradisjonsrike julekuler. I fargegata Øvre Holmegate er det ikke unaturlig at en palett av en stjernehimmel lyser over de unike butikkene.

LYSPLAN

Debattene om julebelysning har vært mange, og handlet både om penger og sentrums utseende. Derfor sa Stavanger Sentrums leder Cecilie Christ følgende i et avisintervju sist romjul: “Jeg garanterer en flott julebelysning i 2013!” Gjennom mange års lapping var festepunktene i ulike høyder og strømuttakene var av varierende kvalitet. Alt er nå endret til det bedre.

SIKKERHET

– Nye, tykke vaiere er også på plass. De skal tåle ruskete vestlandsvær og være brukssikre i trehusbebyggelsen, forteller Cecilie Christ. Bygård- og huseiere ble spurt om tillatelse til å bruke fasader. De fleste sa ja til at det kunne monteres eluttak, festepunkter og ekstra strømmålere. Nå blir det et sentrum med et fortettet gågatenett, der du ledes intuitivt fra den ene kjekke gågaten til den andre. – Med nye lys og juleaktiviteter ønsker vi å skape en attraksjon. Når du bruker sentrumsgatene, skal du få både julestemning og opplevelser, avslutter Cecilie Christ.

11


shepherd 599,-

shepherd 499,-

shepherd 550,-

shepherd 499,-

hub 1399,-

clarks 899,-

rieker 850,-

ten points 999,-

clou 1250,-

clou 1250,-

ten points 1299,-

timberland 1199,-

oscaria 1150,-

oscaria 1150,-

tamaris 1199,-

oscaria 1299,-

A r k A d e n T o r g T e r r A s s e n , s TAvA n g e r . s h o p o n l i n e n i l s o n s h o e s . n o


Vi har mange fine, myke pakker til hun du er glad i

Cardigan

kr 399,Pysjamassett

kr 599,-

STAVANGER: ØSTERVÅG 4 TASTA SENTER SANDNES: KVADRAT AMFI VÅGEN BRYNE: M44

TLF: 51 85 98 80 TLF: 51 54 33 22 TLF: 51 96 08 80 TLF: 51 62 83 00 TLF: 51 48 75 92

mæhle


Fü med deg ürets pepper­ kakeby!

Hjertelig velkommen til

Sentral beliggenhet med inngang fra Klubbgata, Nykirkebakken og Petriplassen


SENSAI dager hos Parfymelle Koch I november og desember vil vi ha fokus på årets store nyhet;

SENSAI Lift Remodelling Serien Serien er basert på en revolusjonerende teknologi som gir perfekt løft og utglatting av ansiktskonturene. Kommer du innom i perioden får du skreddersydd ditt eget hudpleie og makeup-program. Gave til deg! Ved kjøp av 2 hudpleieprodukter eller makeup for kr. 1000,får du en flott gave fra SENSAI!

Vi gleder oss til å se deg hos Parfymelle Koch!


Smykk deg, det er jul! Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Hugo Lütcherath

Julebord, familieselskaper og nyttårsaften – festene er mange og antrekkene skal sitte. Art Director Siv June Skandsen i Modern Design viser oss festklærne.


Pumps: H&M Svart skinnbukse: ACNE/Vanessa Blondetopp: H&M Jakke: Culture/DinZTIL


Skinnende mote

Paljetter, skinn og romantikk. Desember er like rundt hjørnet, fester og selskaper står i kø og du skal velge i mylder og mangfold. Stylist Siv June Skandsen står bak motesidene og har dette å si om årets fest-trender: – Trenden nå er mye glitter og glam, som er helt typisk for denne sesongen. Paljetter, skimrende stoffer og fjær går igjen i mange av plaggene, forteller hun. Et skinnskjørt kan for eksempel kombineres med en sart, pudderrosa bluse for å gi antrekket et mer feminint preg. – Det er litt sånn sensuelt rocka. Bruker man skinnplagg, kan de kombineres med mykere topper eller smykker, som myker opp antrekket. Også i år er svart sesongens festfarge. Stoffene har ofte innslag av skinn eller blonder.

18

Jeg vil kalle det high classrocka, men feminint likevel.


Genser fra KENZO/Vanessa Skjørt fra KENZO/Vanessa Veske fra MarkbyMarkJacobs/Vanessa


Detaljene i kjolen kan vÌre "smykke" nok. Man trenger ikke alltid mengder med tilbehør.


Kjole fra Alice + Olivia/Vanessa Sko fra ALDO


Alle barneklĂŚrne er fra Engler


Gutter blir i år små utgaver av dresskledde menn.

Idé, styling, hår og makeup: Siv June Skandsen / ModernDesign / CatwalkbyTIGI. Hår: Hilde B. Bakken / ModernDesign / CatwalkbyTIGI. Modeller: Anna og Jane Team Modern Design Modeller

23


Mini-fashion

Årets festklær har også små detaljer i selve stoffene. Vis dem fram og glitre i vei, oppfordrer Siv June. Også barna skal skinne på julefesten. – Trenden for jenter er tyll i selve skjørtet. Ellers er barne­butikkene fulle av festkjoler med paljetter, gjerne også i gullfarge. Gutter blir i år små utgaver av dresskledde menn. Også for dem skal de små detaljene være synlige. For eksempel er skjortene fine når ermene brettes opp og detaljene i stoffene kommer fram.

Alle barneklærne er fra Engler

Nytt motesamarbeid motemetropoler som er litt tidligere ute med det siste nye. Gjennom samarbeidet vil Siv June vise oss det hotteste i moteverden, som gir oss inspirasjon til shopping i Stavanger.

Byen-magasinet har nylig inngått et samarbeid med Modern Design, som gjennom Art Director og stylist Siv June Skandsen skal vise oss trendene framover. 33 år gamle Siv June startet som frisør, men har videreutdannet seg som både make-up-artist, stylist og stilkonsulent. Hun har erfaring som personlig shopper og reiser verden rundt på små og store moteshow. Siv June jobber for Modern Design, hvor hun har ansvaret for å plukke ut klær til show og visninger i inn- og utland. Hennes erfaring er også bakgrunnen for at hun blir Byens moteekspert framover med ansvar for motebildene og kommentarer til sesongens trender. Samarbeidet innebærer at Siv June vil plukke ut antrekk fra sentrumsbutikkene. Hun vil også hente inspirasjon fra andre steder og ta med klær fra andre

24

– Jeg ser på klær som en uttrykksform og har en helt spesiell interesse for hvordan folk presenterer seg selv. Jeg følger med på de store it-bloggene, style.com og Vogue, men blir ellers inspirert av mennesker som tror på det de gjør. Selv handler hun mye i Stavangers nisjebutikker, i tillegg til utlandet, og investerer i litt dyrere plagg med lengre levetid. Hun handler også mote- og trendklær i de store kjedene. – Jeg er glad i nordisk design, men liker også et snev av vintage. I Byen-magasinets moteserie har Siv June tatt modellene med på taket til Tango og viser oss festklær fra merkene Mark by Mark Jacobs, KENZO, ACNE, H&M, Alice + Olivia, Culture, VILA og V-concept. Klærne er lånt av butikkene Vanessa, DinZTIL og ACNE.


BELIEVE IN LOVE BELIEVE THE MAGIC BELIEVE WHAT YOU WANT BELIEVE IT OR NOT BELIEVE THE IMPOSSIBLE BELIEVE IN ANGELS BELIEVE YOUR HEART BELIEVE IN DREAMS BELIEVE THE BEST BELIEVE IN ME BELIEVE IN SANTA

J O I N T H E U R B A N I N S P I R AT I O N


02

01

03

04

5 DAYS TILL CHRISTMAS. YOU, WRAPPED IN A BOW WON’T DO IT! 05

ÅRETS JULEGAVER

Hos oss på Arkaden Torgterrassen kan du få kjøpt alle julegavene dine i år. Våre 60 butikker midt i sentrum ønsker deg en god handel og gledelig jul.

09

07

06

08 10


17

18

16

19

20

14

15

13

12 11

01 RICE SKJE Kitch’n 49 02 IITTALA MARISKÅL Kitch’n 299 03 IITTALA TELYSHOLDER Kitch’n 119 pr. stk 04 BODUM BLENDER Kitch’n 624 05 RICE MUGGE Kitch’n 149 06 GLOBAL KNIVSETT Kitch’n 1368 07 DYREHODE Bolia 179 08 KLOKKE Bolia 369 09 BOOK BOX Bolia 239 10 HØYTTALER I EIK Bolia 399 11 TRIWA GOLD WATCH Capone 2299 12 MANSJETTKNAPPER Capone 599 13 DRESSKO Bianco 999 14 POLO SKJERF Geddon Male 600 15 POLO LOMMEBOK Geddon Male 500 16 PHILLIP LIM Geddon Female 7000 17 KONVOLUTTVESKE Bianco 199 18 SMYKKE Gull-Funn 898 19 RING Gull-Funn 298 20 RING Gull-Funn 449


02

04

01

03

06

05

01 LAKK PUMPS Bianco 499 02 POLO LOMMEBOK Geddon Male 500 03 ESTテ右 LAUDER DAGKREM Kicks 475 04 SMYKKE Bianco 249 05 CHANEL DAGKREM Kicks 520 06 CHANEL SERUM Kicks 580 07 VASE Bolia 119 08 BIL Bolia 479 09 POLO LUE Geddon Male 500 10 POLO SKINNHANSKER Geddon Male 1200


07

08

3 DAYS TILL CHRISTMAS. SHE STILL BELIVES THAT YOU ARE HIDING HER PRESENT AT WORK VISIT US WE CAN HELP YOU 10

09


BLI VIP MEDLEM OG FÅ FORDELER

Fra 2. desember mottar du som VIP medlem vårt digitale kuponghefte med masse av unike tilbud for desember måned. Er du ikke allerede VIP kan du melde deg inn enkelt ved å sende VIPKUNDE til 2242.

YOBERRY

Fra Kulinaris åpner et nytt konsept med selvbetjeningssalg av frozen yoghurtis med tilbehør. Du finner YoBerry på Arkaden ved Big Bite fra 18. november.

ÅPNINGSTIDER I JULEN

I år kan du shoppe noen ekstra timer i desember. Våre juleåpningstider gjelder fra 2. desember. Hverdager Lørdager Søndager

kl. 09-21 kl. 09-19 kl. 14-19

Julaften kl. 09-13 Nyttårsaften kl. 09-15

J O I N T H E U R B A N I N S P I R AT I O N


Instabakst og juleløgner Tekst: Elisabeth Rongved. Foto: iStockPhoto.com

Lappen kom med hjem i barnehagesekken. Om vi kunne bake julekake til foreldrekaffe. “Og så er det veldig kjekt om barna er med på bakingen. Ta gjerne bilder og send med!” Pulsen min steg. Baking er greit nok. Men det var denne deltakelsen. Jeg trakk pusten. Så ropte jeg på ungene. For de har jo rett, disse flinke foreldrene som dukker opp på Facebook og Instagram og blogger og i aviser og ikke får sagt ofte nok hvor avgjørende det er at barna deltar på kjøkkenet! “La dem blande,” mumlet jeg, med sammenbitte tenner. Trosset min indre motstand og lot dem veie og røre og dytte hverandre ned fra kjøkkenbenken og slåss om kniven og tømme mel på bordet og stikke tunga i bollen og kline røre på iPaden og stille mer eller mindre (oftest mindre) bakerelaterte spørsmål i munnen på hverandre samtidig som jeg i hodet forsøkte å konvertere den amerikanske oppskriften til metriske målenheter og prøvde å få til sånt nostalgisk soft-filter på telefonkameraet, mens ungene spiste vaniljesukker med gaffel og fant ut hva som skjer hvis man setter på miksmasteren på full fres og slipper taket, og nisseluedusker spinner seg veldig fort rundt eltekroker. Lillesøster for sin del hadde valgt bort bakegleden for

denne gang og satt musestille under kjøkkenbordet og stappet i seg kokesjokolade. Skulle ønske det var meg. Men kakene ble ferdige og ungene var på vei i seng, da innsikten kom dundrende ned i hodet mitt. Jeg hadde glemt å ta bilder av Lillesøster! Barnehagen! Dokumentasjon! Bestyrtet dro jeg barnet ut av soverommet og pyntet henne med nisselue og mel på kinnet. “Vil du ha kjeks? Da må du bare smile litt først!” Treåringer er lette å bestikke når det er snakk om kaker. Jeg knipset, ungen var søt, og jeg åpnet fornøyd Instagramappen på telefonen – til folket med idyllen! Som ventet flommet bildestrømmen over av bakende barn. Og det var da jeg kjente den velkjente klumpen i magen ved synet av andres harmonisk meldekorerte unger med nisselue, at jeg måtte ta meg i det. Hva var det jeg holdt på med? Historieforfalskning! I verste livsløgnerstil! Jeg publiserte ingen bilder. I stedet ga jeg Lillesøster et par kaker i hånda og sendte henne til sengs. I barnehagen senere i uka serverte mamma’n til Mikael pepperkaker fra Kiwi. “Mikael var jo med i butikken og kjøpte dem,” forkynte hun. Jeg liker mamma’n til Mikael. Jeg lurer på om hun er på Instagram.


Ditt drømmehjem på den spanske solkysten

Leiligheter i Benahavis, Costa del Sol, fra 90 til 155 kvm + terrasser fra 40 til 120 kvm. 2, 3 eller 4 soverom. Nydelig utsikt fra alle leilighetene, kort vei til restauranter og butikker, ca. 8 min. fra stranden. Meget høy standard. Vi tilrettelegger gjennom norsk advokat, og er behjelpelig med finansiering (30–10 år avdrags­fritt.) Vi er behjelpelig med møblering, forsikring og vedlikehold. Vi tilbyr også våre kunder muligheter for å ta spanskkurs, samt god oppfølging både gjennom hele kjøpsprosessen og etter at man har funnet seg til rette i sitt nye drømmehjem på Solkysten. Priser fra 179.000,- euro + omk. til 430.000,- euro + omk.

Benahavis

• spansk landsby med utsikt over Guadalmina-elven, bare 7 km innover fra den viktigste kystveien • ligger like vest for San Pedro de Alcántara og få minutter fra Marbella og Puerto Banus • selve landsbyen har smale brosteinsgater med opprinnelig maurisk layout • et fantastisk utvalg av restauranter og fine små butikker, bakeri, apotek, banker og gallerier • gatemarked på tirsdager, populært 'Rastro' (loppemarked) på søndager • flere gode supermarkeder noen minutters kjøring unna • perfekt sted for den turglade, med nydelige småveier gjennom åser og fjell, alle med fantastisk utsikt • flere golfbaner få minutters kjøring unna

Utviklet av Pegasus Forvaltning i samarbeid med Spanord. wolfgang@pegasusforvaltning.no +47 901 20 903


AKADEMIKLINIKEN

– NATURLIG RESULTAT I TRYGGE HENDER ! Akademikliniken er en av verdens ledende private klinikker innen plastisk kirurgi og estetiske behandlinger. Ellipse Klinikken har nå byttet navn til Akademikliniken. Du vil møte de samme dyktige behandlerne som før. I tillegg får du tilgang til ledende ekspertise og kompetanse innen estiske og kirurgiske behandlinger. Vårt motto er: “Skjønnhet gjennom vitenskap”. Hjertelig velkommen til Akademikliniken i Stavanger.

Pigmenter

Hyperpigmentering er en vanlig og til tider plagsom hudtilstand, som er preget av mørke ÅLRRLYWrLULSSLYZQL]UO\KMHYNL Vi kombinerer laser med medisinske kremer for å oppnå det beste resultatet.

Sprengte blodkar/rødme

Vi kan få synlige og skjemmende blodkar på kroppen, oftest i ansikt og på ben. Behandling i ansikt foregår med laser, mens på ben bruker vi sclerosering: injeksjon. I tillegg har vi LɈLR[P]LVNÅV[[LKLRRYLTLYMYH9PWHY

Injeksjonsbehandling

Etter hvert som årene går og ansiktet ikke har den samme fylde som da man var yngre, kommer gjerne rynker og linjer snikende. +PZZLRHUYL[[LZ\[TLKÄSSLYZPUQLRZQVULY Sinnarynken, kråketær rundt øyne samt migrene demper man med botulinumtoksin.

Hårfjerning

+LÅLZ[LOrYVNO\K[`WLYRHUILOHUKSLZ dog ikke hvitt, grått eller rødt hår. Uønsket hårvekst er idag veldig vanlig. Generelt sett gjelder det at jo tykkere og mørkere hår og lysere hud, desto bedre og raskere resultat.

Figurforming

Med Contour er en helt ny, innovativ kaviterende metode for ultralydbehandling av fett og dyptliggende cellulitter. Den tar for seg avgrensende områder som kan være vanskelig å trene bort

<502;-•91<3:;03)<+ -1,95:055(9@52,5

KR.1800,pris pr område. Gjelder kun i perioden 02-14.12.

/ࠫ9-1,9505.

Vi vet at Desember er en hektisk måned, ved bestilling av time i desember, og behandling i januar, får du

1/2 PRIS

Gjelder èn behandling. Bestilling må være gjort i desember.

Behandlingene utføres av spesialistutdannede sykepleiere

STUDENTER

Hos oss får du elev/studentrabatt:

9HIH[[LUNQLSKLYWrILOHUKSPUNLYZVT!/rYMQLYUPUN

pigmenter, sprengte blodkar og acne/kviser. På ordinære behandlinger får du vårt klubbkort der du VWWUrYÅV[[LYHIH[[LYVNZWLZPHS[PSI\K

Salvågergt. 3-5, inngang Bakkegt. Tlf. 51 84 14 50 Les mer om våre behandlinger på www.akademikliniken.no

13.11.14_225x296_Byen_svg.indd 2

16.11.13 1


Landets tøffeste kulturhus Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Jan Inge Haga

Åpent, høyteknologisk og framtidsrettet. Det er stikkordene for Nye Sølvberget. På nyåret er første etasje ferdig. Det hamres, sages og skrus inne i foajeen på Sølvberget – bygget som innen kort tid får det mest moderne kulturhuset i landet. Her er et ukjent antall arbeidstimer lagt ned for å skape et unikt tilbud til befolkningen i Stavanger. I januar står endelig første etasje ferdig og gir biblioteket et internasjonalt og moderne preg. – Vi omstiller oss og retter oss mot framtiden. Biblioteket er i endring og ligner ikke lenger på det vi forbinder med et tradisjonelt bibliotek. Selvsagt blir det fortsatt lange reoler med bøker, men digitale løsninger, iPader og åpne rom skal dra folk inn, sier Roar Houen entusiastisk. Houen var prosjektleder i startfasen og har vært med og laget planene for Nye Sølvberget.

34

Digitalt

Vegger er revet, et nytt informasjonspunkt skal inn og et langbord mellom kafeen og biblioteket skal gjøre at publikum kan lese og drikke kaffe samtidig. Langs veggene skal iPadene henge på rekke og rad, og store skjermer med informasjon og kampanjer skal henge flere steder i første etasje. Trappen som gikk ned til tidligere barnemuseet er nå støpt igjen. Her blir en grønn matte lagt som en mosebunn i det åpne rommet. Inne i biblioteket kommer en egen bokhule for barn. Denne familieorienterte delen har både tjukkas-madrass, leker og lesekrok. I tillegg til kino, bibliotek og kafé, skal kulturhuset i Stavanger ha minst like mange programposter som før.


Åpent: Nye Sølvberget blir åpent, luftig og framtidsrettet. KAP, Kontor for Arkitektur og Plan AS, har vært arkitekter for første etasje. Illustrasjon: KAP

I dag har Sølvberget rundt 400 årlige arrangementer, i tillegg til Kapittel-festivalen.

Publikumsvennlig

– Vi gleder oss veldig til å presentere dette for publikum. Det er helt nytt for oss at det blir så åpent. Nye trapper gjør at vi nå kan se fra første til fjerde etasje, sier prosjektleder Anne Kristin Nybø, som nylig tok over etter Houen. Selv bruker hun tiden på detaljer slik at alt får optimale løsninger. – Vi har hatt mange faser i prosjektet og tatt stilling til alt fra store kinosaler til hvor stikkontaktene skal være. Nå er jeg på detaljnivå og retter på skeive brannvarslere, ler Nybø. Prosjektet Nye Sølvberget er delt i to. Del én henger sammen med ombyggingen av kinoen og gjelder altså første etasje. Neste fase blir andre til fjerde etasje, som fornyer biblioteket. Hele bygget står ferdig i 2014/2015.

Roar Houen var prosjektleder i startfasen av Nye Sølvbergetprosjektet. I dag gleder han seg stort over resultatet.

Fakta Nye Sølvberget

• Etter to år med ombygging, står første etasje ferdig. • Åpne, teknologiske løsninger integrerer bibliotek, kafé og kino i et felles tilbud. • Sven Erik Renaa åpner kafé i Sølvberget i januar. • På nyåret blir åpningstidene fra kl. 08 til 21.

35


Eneforhandler i Norge

www.valberget.com

Aldente Illustrasjon: Kristin Roskifte Foto: Tom Haga

Ikke et vondt ord om myrra. Men medlemskap i Stavanger Boligbyggelag er en julegave som virkelig gjør en forskjell den dagen han skal inn på boligmarkedet. Har han lengst ansiennitet, er han først i køen. Uansett om faren hans har et kjent navn eller ei. Kjøp gaven (300,-) på stavanger-boligbyggelag.no eller sms <smart gave> til 1963

smart, enkelt og greit


1399,-

2199,-

699,-

1099,-

1399,-

999,-

G-Star raw StavanGer

Tlf 51567353 | Nygaten 1 www.facebook.com/gstarstavanger


Nå tennes tusen julelys Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Jan Inge Haga

Det er julestemning i huset. Stua er ferdig pyntet og juletreet er nesten klart. Det er så koselig og vakkert. Helt til far plugger i juletrelysene. Noen som kjenner seg igjen? Juletrelysene virker ikke. Mor stresser. Far grynter. Jakten på hvilket lys som svikter er igang. Og hvor får vi tak i lys nå??? Panikken er komplett. Frykt ikke. Ha i mente at Thormod Andree Thormodsen på Th Thormodsen Jr. AS har julelys i mengder. – Vi har sett en del eksempler på det, ja, humrer han. Desperate fedre kommer løpende inn på julaften for å kjøpe lys til treet. Vi har juletrelys i alle varianter, men vær ute i god tid.

Lysjubilant

Mens lysene er på plass i julegatene i sentrum, er alt elektrisk å finne hos Th Thormodsen i Østervåg. Hundrevis av lamper varmer opp lokalene og fører til en så svimlende strømregning at Thormodsen helst ikke vil tenke på det. Heter han virkelig det? Jada. Navnet har gått i arv. Når femte generasjon Thormodsen nå driver butikken videre, har han kremmerånden fra tippoldefar i blodet. – Tippoldefar Theodor Thormodsen startet butikken i 1883. Da solgte han småvarer og leverte blant annet garn til fiskerne på steinkarkaien, kaien der Oljemuseet ligger i dag, forteller 30-åringen, som overtok butikken for fire år siden. Da trehuset brant ned i 1913, ble bygget ført opp igjen i mur. Theodor nummer to overtok butikken etter sin far, og dermed ble junior en del av butikknavnet. Det var også nummer to som gjorde butikken om til.

38


Lys: Thormod Andree Thormodsen p책 Th Thormodsen gleder seg til julehandelen i byen.

39


Når vi får ordre på 60.000 lys og flere hundre sett, skjønner vi at hele huset skal se ut som et juletre. Juletreet: Klassiske juletrelys eller små og mange? Vær ute i god tid, så får du akkurat det du vil ha.

elektrisk forretning da strømmen kom til Stavanger like før krigen, rundt 1920.

ikke like flinke til å tenke brukslys, men vi hjelper dem med tips og råd.

– På 70-tallet ble butikken en ren forhandler. Selv begynte jeg her som ekstrahjelp som 15-åring og har vært her siden, forteller Thormod, som har litt av en historie å holde styr på.

Ferdig tre

Butikken tilbake

I dag har dagens Thormodsen satt sitt preg på butikken ved å ta den tilbake til familien og ut av Expert-kjeden. Han har flere lysdesignere som hjelper folk med belysning hjemme, i tillegg til å selge alt av lamper som folk ønsker seg. – Vi bruker en del norske og skandinaviske lampe­ designere. Ellers er konseptet at vi bestiller, skaffer, fikser og ordner det meste folk trenger og ønsker. Akkurat det med å skaffe det meste, er noe mange er vant med. For eksempel de kundene som spør om Thormod Thormodsen har dusjkabinett. Et sted går grensa, mener han, som stort sett konsentrerer seg om lysrør, lyspærer, taklamper, stålamper, store designlamper og spotter for enhver smak. Også lykter og utelamper er populært på vinterstid. – Trenden er jo dimming. Vi nordmenn elsker det. Får vi ikke dimme lyset, kan det bare være. Folk er

40

Tilbake til juletrelysene. Thormodsen tilbyr sett med alt fra 16 til 3oo pærer. – Noen er hekta på julelys. Når vi får ordre på 60.000 lys og flere hundre sett, skjønner vi at hele huset skal se ut som et juletre. Jeg synes at sånt er morsomt. I år har vi også ferdig pyntede tre med lys på. De kommer på halvannen til fire meter. I desember blir det fullt trøkk hos Th Thormodsen. Juletrelysene fyker ut, men forhåpentligvis er det fortsatt noen igjen til en desperat far på jakt. Når han er vel hjemme etter handelen, har han de helt perfekte juletrelysene med seg. Trolig har han også kjøpt en altfor dyr julegave til kona etter lysfadesen. Roen senker seg nok en gang i et julepyntet hjem. For alt vi vet, kan det til og med hende at mamma kysser nissen litt ekstra.

TH Thormodsen Jr. As

• Hva: Elektrisk forhandler, selger alt innen belysning • Hvor: Østervåg 16 • Aktuell: 130-årsjubilant klar for julelyshandel • Når: Åpent 10–19 hele desember.


Trenden er jo dimming. Vi nordmenn elsker det. Får vi ikke dimme lyset, kan det bare være.

Retro: Disse lampeskjermene finnes faktisk på lageret. Men mannen følger ikke med på kjøpet.

For alle: Th Thormodsen er både moderne og klassisk i lampeutvalget.

Trend: Disse lampene er populære akkurat nå og fås i forskjellige farger.

41


1299,-

999,-

1899,-

www.skoringen.no

1399,-

Amfi-Madla. Åpent 10.00 - 20.00 (10.00 - 18.00) Nygt. 18 / Søregt.29. Åpent 09.00 - 19.00 (10.00 - 16.00)

Søregaten 33 Telefon 51 89 69 96 Åpent 09:00 - 19:00 (10:00 - 16:00)

S T A V A N G E R


rg ne ne i :m ø T il nev

ve y v so in s te m T i l: j æ r e s k

isk

e Til: min vininteres ser te venn

nde

T il T i l:

min fl han inke dy w oma n

e tig lys in r : m ø s te s

T il

:m o n in sj ke o k om l

an

Til: m in de mor signfrelst e

e

T il

esy pr at min ne l: i T in venn

in :m lur el ill e bro r

T i l:

min p a p m a tgl a de pa

Til: Frode

tedri Til: min tante

Til:

min

distr

é nie

kkende e eglad in reis Til: m temor be s

se min T i l:

p ir k

e te

www.ting.no Følg oss på Facebook og Instagram

STAVANGER: Laugmanns gate 6, tlf. 51 86 34 00. OSLO: Akersgata 18, tlf. 22 42 42 40 BERGEN: Bryggen 13, tlf. 55 21 54 80. TRONDHEIM: Olav Tryggvasons gate 10, tlf. 45 20 07 00 TROMSØ: Storgata 52 - 54, tlf. 47 79 94 00

sje f

ke


Fem om julen Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Fredrik Ringe og Gunnar Kopperud


Foto: Privat

Silje Trym Mathissen

Dialogprest ved Kirkelig Dialogsenter i Stavanger Julestemning: Lukten av kongler og granbar, appelsiner med nellik, varmen fra peisen og levende lys, julemusikk, lyden av latter, nærvær og tid. Favorittjulemat: Nattmat julaften når gjestene har gått og vi varmer opp rester fra kalkunen. Julefrokost første juledag er også en favoritt. Din desember: Julegudstjenester. Jeg gleder meg spesielt til kveldsgudstjenesten Kirkelig Dialogsenter arrangerer torsdag 05. desember i St. Petri, som vil bli preget av biskopens visitas. Og så gleder jeg meg til sønnen min kommer hjem på juleferie. Beste juleminne: Da jeg hadde hele klassen til sønnen min hjemme et par dager før jul, og vi laget små julegaver festet på en krans. Sammen gikk vi til graven til kameraten deres, som døde bare ti år gammel. Sterkt. Vondt. Godt. Livet. Jul i sentrum: Julepyntede butikkvinduer, Luciatog og tenning av julegran. Nattåpen kirke i Domkirken hver fredag kveld er et deilig sted å senke skuldrene. Jul i sentrum viser også at ikke alle gleder seg til jul - forskjellene blir så tydelige. Aktuelt: Jeg skriver på flere tekster samtidig. Både arbeidspulten min og nattbordet flyter over av bøker og lapper. Jeg er takknemlig for å kunne arbeide med det jeg brenner for.

45


Snorre flatheim

Sølvsmeden på Sølvberget Julestemning: Julelys i gatene, helst litt snø, masse lys og pynt i vinduene – det er jul for meg. Og selvfølgelig; når jeg setter meg til bords julaften klokken fem! Favorittjulemat: Tja. Alt er godt. Ryper er ekstra spennende. Jeg skyter dem ikke selv, altså, men går i frysedisken på Helgø. Ribbe hører også med. Din desember: Jobb. Kun jobb. Det er den viktigste tiden i året, og jeg er på jobb hele tiden. Beste juleminne: Barndomsminner om de julene vi feiret på fjellet på Håkonssæter i Bortelid. Det var uforglemmelig med skiturer og snø. Jul i sentrum: Julen er en fin tid i sentrum. Er det snø, blir det ekstra koselig med mye folk i gatene og julelys. Aktuelt: Julehandel. Julen er veldig bra for handelen i byen. Hos oss er utvalget på topp med gull, sølv og edle steiner.

Maggi Hatløy

Bymisjonssenteret (Kirkens bymisjon) Julestemning: Jeg finner god og travel julestemning i Bymisjonssenteret i desember. Vi har julebord i alle avdelinger; Ravnene, Albertine og Asfalt /Jobb1 og opplever at det er mange som bidrar til at flest mulig skal ha gode opplevelser i førjulstiden. Favorittjulemat: Jeg er gift med en østlending, som tar ansvaret for juleribben. Din desember: Desember er en måned hvor mange mennesker tenker på andre. Folk i alle aldre kommer innom med strikkevarer eller andre julegaver. Allerede tidlig på høsten er det folk som tar kontakt for å være frivillige medarbeidere på julaftenfeiringen som tidligere var i Josephines kafé. Beste juleminne: I 1993 var jeg med på den første julaftenfeiringen i Bymisjonssenteret. Da var vi sju personer. Julaften 2012 var 150 personer innom Bymisjonssenterets feiring. Jul i sentrum: Jeg er veldig glad i parken. Det er flott å komme om morgenen når de røde hjertene er på plass sammen med den flotte belysningen. Hele byen er vakrere enn vanlig med alle lysene overalt. Aktuelt: Julaftenfeiringen til Bymisjonssenteret blir i år litt ny. Vi har vokst ut av våre egne lokaler og tar i år festen på Clarion Hotel i St.Olav. Det er fantastisk at hotellet samarbeider med Kirkens Bymisjon om en åpen julaftenfeiring. De som vil være frivillige, må melde seg til Bymisjonen.

46


Aslak Dalehaug

Medeier Tango Bar & Kjøkken og Fish & Cow Julestemning: Lille julaften. Da pynter vi treet, spiller julemusikk, klemmer på pakkene og spiser ribbe. Favorittjulemat: Pinnekjøtt og ribbe. Og juletorsk hjemme med hele familien på begge sider. Men jeg er heldig. Jeg får spise god mat hele året. Din desember: Jobb og juleavslutninger. Jeg har en fantastisk kone og familie som forbereder med pynting og pakker. Jeg og mine barn har en fast tradisjon: én dag før jul kjøper vi pakker til mamma, min kone Siri. Jeg må også bli med og plukke ut juletreet. Det blir som regel altfor stort, og jeg må sage av halvparten. Beste juleminne: Gleden hos barna. Det er absolutt det kjekkeste med hele julen, den gode stemningen, de forventningsfulle barna og familien rundt meg. Jul i sentrum: Det er en ting jeg savner med denne delen av Norge: Snø! Jeg er oppvokst i Luster i Sogn, og der var det alltid snø lenge før jul. En snøfull Stavanger er veldig fint. Alt blir så stille da. Aktuelt: Julebordsesongen er en travel tid for oss. Det er også en kjekk tid. De gamle historiene om at man slo til sjefen og klinte med kona hans, er nok over – heldigvis. Nå oppfører folk seg stor sett veldig bra.

Aud Vikør

Omsorgsuken – Kreftomsorgen i Rogaland (KOR) Julestemning: Jeg har ikke tid til å tenke på jul, men jeg håper at stemningen kommer med julelysene i sentrum. Favorittjulemat: Pinnekjøtt, selvfølgelig. Din desember: Alt handler om omsorgsuken nå. Når den er overstått, skal jeg reise noen dager til Barcelona for å koble ut. Etterpå er det jul. Beste juleminne: Det må ha vært en gang på 80-tallet. Det hadde regnet og vært surt hele desember. Da vi kjørte til min far på julaften, begynte det å snø. Det ble en helt fantastisk, hvit julaften. Jul i sentrum: Det er alltid så koselig. Jeg bor i sentrum selv og gleder meg veldig til å se den nye jule­belysningen. Byen er så pyntet at jeg nesten ikke trenger å pynte hjemme. Aktuelt: Omsorgsuken 30. november–8. desember i regi av KOR – Kreftomsorgen Rogaland. En hel uke med innsamlig og bøssebærere. Startskuddet for Omsorgsuken markeres med besøk av ordføreren, underholdning, mat, lynlotteri med fine premier osv. Vi ønsker at "fargegaten" denne dagen skal fylles med liv, glede og samhold, samt med omsorg for de som er rammet av kreft og deres familier.

47


SALG PÅ ETT STORT ANTALL UTVALGTE INNFATNINGER Tilbudet gjelder fra 1. desember til 22. januar.

SYNSAM SKAGEN OPTIKK Skagen 4, 4006 Stavanger Tlf 51 89 62 20

HVER 6. GRATIS!

PLUKK & MIX- DEN BILLIGSTE GRATIS!

Straen

Tlf: 51 52 82 00

www.tropehagen-zoo.no

Tropehagen Zoo Straen


Musikk og film på dine premisser Trendy butikk i 1. etasje, lytterom i 2. etasje

1973–2013

Styr musikken trådløst med Marantz

En del av Fargegaten i Stavanger

Opplev RØR-magi fra Ayon Audio i et av våre demo-rom i 2. etasje

Vi selger vinyl, nye titler hver uke Like us on facebook

Resonans Lyd & Bilde AS Sisters Point Stavanger

Vi har test­ vinnerne fra Sonus Faber

7 år

2 in 1 shop – "Fargegaten" Stavanger sentrum

Julekjole

Trendbutikk med siste nytt innen moteklær og accessorier.

Søndagsåpent: 1. des. kl. 14–18

2-årsjubileum gode tilbud


før kr 2.199,-

Nå kr 1.599,Anheng i hvitt gull med diamanter 0,06ct WSI

før kr 4.699,-

Sett før kr 499,-

Nå kr 2.999,-

Nå kr 299,-

Ring i hvitt gull med diamanter 0,15ct TCrP

Anheng og ørepynt i sølv med zirkonia/perle

Alle tilbudene gjelder t.o.m. 31.12.13, eller så langt beholdningen rekker.

Torgterrassen, 51 93 83 14

Vi tar forbehold om trykkfeil, prisendringer og at bildegjengivelsen av enkelte varer kan avvike noe fra de virkelige produktene.

Julens flotteste tilbehør

www.gullfunn.no

Gavetips!

Vi har gavene som faller i smak!

Følg oss på facebook

w w w. s o r b o . n o

Sandnes, Langgt. 18, t 92831917 - Kvadrat, Inng. A, t 51960800 - Bryne, Parken Senter, t 92836570 - Klepp, Jærhagen t 51428485 Stavanger, Østervåg 10, t 928 36 676 (Undertøy) - Sandnes, Maxi, t 92096294 (Undertøy) - Tasta, Tasta Senter t 51541702 (Undertøy)


JULENS GAVER Skandinavisk design og kvalitet

Décleor Excellance de L’Âge gavesett Gavesett med effektiv hudpleie for voksen hud. Inneholder 4 produkter. Verdi: 2.082,-

1.245,-

Décleor Hydra Floral gavesett Gavesett med fuktgivende hudpleie til alle hudtyper. Inneholder 3 produkter. Verdi: 1.208,-.

589,GAVETIPS! Et gavekort på deilig aromamassasje eller ansiktsbehandling i en av våre salonger er den perfekte gaven til hun som har alt!

Klubbgaten 6, 4013 Svg. Tlf 51011423 Følg oss på:

bareMinerals Get Started Kit Startsett med 8 produkter. Settet fås i tre forskjellige fargekombinasjoner. Verdi: ca. 2.500,-

699,-

Shop online på:

www.koch-parfymerier.no • 51 88 40 70


Vidunderlige vinduer Tekst: Ann-Mari Gregersen. Foto: Jan Inge Haga

Butikkene byr nå på unike utstillinger, enten du vindusshopper eller er på julegavejakt. I Laugmannsgata svinger dekoratør Kari-Mette Apeland kosten. Det er julepynting hos Dick&Daisy.

Noen butikker leier inn en dekoratør, andre bruker egen fantasi. Uansett budsjett kan alle få en flott utstilling.

– “Nøtteknekkeren” er årets tema. Det går i fløyel, julekuler, juletre, girlandere og masse gaver. Fargene? Grønt, rødt og gull, med innslag av rosa! sier Apeland.

– Tenk økonomisk, og finn én fin gjenstand årlig. Dick&Daisy kjøpte i fjor julekuler, i år ble det en nøtteknekker. Alt kan brukes flere år på rad, samtidig som det skjer noe nytt i vinduet. Velg materialer som sier noe om hvordan butikken er, enten den er tradisjonell eller klassisk. Har du en eksklusiv butikk, gjelder “less is more”-regelen. Har du billige varer, skal du passe på å ikke trykke altfor mye inn – med mindre varene fungerer helhetlig sammen. Tenk iallefall linjer. Ellers er elementer som beveger seg alltid tiltrekkende for øyet, men de kan koste en del, opplyser Apeland.

Til butikkeiere har hun lure råd. – Bruk tid på planleggingen. Finn gjerne et tema, og ikke bland for mange elementer. Ikke legg blikkfang i utkanten, men inn i midten da det er her folks blikk fester seg. Ikke vær redd for luft ytterst. Bruk oddetall for å få det mer dynamisk. Partall blir statisk.

52


mange kommer inn nettopp på grunn av utstillingen, et godt vindu skal ha en stoppeffekt.

Monica Bjørklund Nielsen hos Mæhle i Østervåg viser frem årets julevindu, som er klassisk i rødt.

Tiltrekning er bra i årets viktigste handlemåned. – Dick&Daisy har fortalt at mange kommer inn nettopp på grunn av utstillingen. Et godt vindu skal ha en stoppeffekt. Hos Mæhle i Østervåg er de klar over det, og har tradisjon for å lage julevinduer. I år har eier Pia Mæhle malt i rødt. – Vi lager en rød jul i klassiske julevinduer, med fine gaveideer. Det skal være koselig også for barna å se på vinduene, så en nisse eller to dukker opp mellom kjoler, skjerf og andre gaveideer til mødre, søstre og kjærester, sier Pia Mæhle. Det går i gull, grønt og noe rosa når dekoratør Kari-Mette Apeland julepynter hos undertøysbutikken Dick&Daisy.


Onsdagsquiz Husk å booke bord afterwOrk hver tOrsdag Vi byr på tapas fra kl 1800 tOrsdagsklubben for studenter og alle andre festløver Åpent hver dag Fem avdelinger over tre etasjer. Coctailbar, uteservering, livescene, lounge og club

post@alfwerner.no/ Nedre Strandgt. 13/ Tlf. 51 56 36 82/ alfwerner.no/ facebook. com/ALFWERNER. Ta kontakt for alle typer arrangementer. Vi har AV-utstyr.

EN LYSENDE JULETID! VERDI 189,-

GAVE TIL DEG!

«Det beste fra L’Occitane»-kit når du handler for 600,- eller mer. Shea Butter Hand Cream 10ml, Almond Shower Oil 35ml, Jasmin & Bergamote Body Lotion 50ml,Verbena Edt 10ml *Gjelder fra 1.november 2013, så langt beholdningen rekker. Maks 1 gave per kunde.

Du finner oss i Østervåg Stavanger og Langgata i Sandnes • loccitane.no

Facebook.com/Loccitane.norway


Hva med en velvære gave til en du er glad i?

Hva med en velvære gave til en du er glad i? Vi har flotte "feel good" gavekort på det beste innen: Ansiktsbehandlinger, SPA behandlinger, fotpleie manicure og mye mer. I tillegg bugner butikken vår av lekre gavesett i alle prisklasser.

Østervåg 27, Stavanger • tlf: 51 55 87 17 • www.anybody.no

– et hus fylt med velvære i sentrum


en, Stavanger

Dep. from Stavanger Airport

m 12.08.13 until new edition Motorway

y

Valid from 15.04.13-23.06.13 and from 12.08.13 until new edition Red dep.: Via SUS/Motorway

Sunday 03.30 17.00 04.20 17.15 05.20 17.30 06.20 17.45 07.20 18.00 08.20 18.15 09.20 18.30 09.40 18.45 10.00 19.00 vanger Airport 10.20 19.15 d from 12.08.13 until new edition 10.40 19.30 SUS/Motorway 11.00 19.45 urday11.20 Sunday 20.00 .15 11.40 10.0520.15 19.20 .45 12.00 10.2520.30 19.35 .15 12.20 10.4520.45 19.50 .45 12.40 11.05 20.05 .15 13.00 11.25 20.20 .45 13.20 11.45 20.35 .15 13.40 12.05 20.50 .45 14.00 12.25 21.05 .15 14.20 12.45 21.20 .45 14.40 13.05 21.35 .15 15.00 13.25 21.50 .45 15.15 13.45 22.05 .15 15.30 14.05 22.20 .45 15.45 14.25 22.35 .15 16.00 14.45 22.50 .00 16.15 15.05 23.05 .45 16.30 15.25 23.20 .15 16.45 15.45 23.35 .15 16.05 23.50 .15 16.20 00.05 .30 16.35 00.30 .40 16.50 .55 17.05 17.20 17.35 17.50 18.05 18.20 18.35 18.50 19.05

3

Monday-Friday Saturday Sunday 07.35 15.20 09.15 10.05 19.20 07.50 15.35 09.45 10.25 19.35 08.05 15.50 10.15 10.45 19.50 08.20 16.05 10.45 11.05 20.05 08.35 16.20 11.15 11.25 20.20 08.50 16.35 11.45 11.45 20.35 09.05 16.50 12.15 12.05 20.50 09.20 17.05 12.45 12.25 21.05 09.35 17.20 13.15 12.45 21.20 09.50 17.35 13.45 13.05 21.35 Fiskepiren 10.05 Radisson 17.50 14.15 Hotel 13.25 21.50 Atlantic 10.20 18.05 14.45 22.05 Kannik 13.45 Byterminalen 2 10.35 18.20roundabout 15.15 14.05 lane 22.20 Tjensvoll Hotel Stavanger 10.50 18.35 Forum 15.45 14.25 22.35 Park Inn Madlakrossen 11.05 18.50 16.15 14.45 22.50 SUS 23.05 Hospital 11.20 19.05 17.00 15.05 Madlaleiren 11.35 19.25 17.45 15.25 23.20 11.50 19.45 18.15 15.45 23.35 12.05 20.05 19.15 16.05 23.50 12.20 20.25 20.15 16.20 00.05 12.35 20.45 21.30 16.35 00.30 12.50 21.05 22.40 16.50 13.05 21.25 23.55 17.05 13.20 21.45 17.20 13.35 22.05 17.35 13.50 22.25 17.50 14.05 22.45 18.05 14.20 Stavanger 23.05 Airport 18.20 14.35 Sola 23.30 18.35 14.50 00.00 18.50 15.05 00.30 19.05

Fiskepiren Radisson Atlantic Hotel Byterminalen Kannik lane 2 Tjensvoll roundabout Hotel Stavanger Forum Park Inn Madlakrossen SUS Hospital Madlaleiren

ALLE UKEDAGER, ofte hvert 15. minutt

Stavanger Airport Sola

Approx. minutes after departure Fiskepiren: Byterminalen lane 2 Radisson Blu Atlantic Hotel Kannik Park Inn Hotel SUS Hospital Tjensvoll roundabout/Stavanger Forum Stavanger Airport

5 7 8 9 12 12 30

Please signal the driver clearly to stop the bus

Enkleste måte å reise til og fra flyplassen (lørdager 3 4 stort sett hvert 30. minutt). Første avgang går alle Approx. minutes after departure Fiskepiren: ukens dager Byterminalen lane 2 allerede kl. 5 03.30 fra Stavanger. Siste Radisson Blu Atlantic Hotel 7 ordinære avgang kl.00.30 Kannik 8 fra flyplassen (lørdager kl. Park Inn Hotel 9 23.55, + ekstra 01.10 og 02.20). SUS Hospital 12 Tjensvoll roundabout/Stavanger Forum Stavanger Airport

12 30

ForPlease oppdaterte rutetider se www.flybussen.no signal the driver clearly to stop the bus 4

Regionens største belysningsbutikk!

EWT Seine elektrisk peis 2kW med flammeeffekt

1799,Konstsmide klassiske julelys: 16 lys

399,-

Juletre med 300 LED-lys

1999,-

1999,-

Kenwood Major K-spade, elteklo, visp

Østervåg 16, tlf 51 89 44 90


JULEGAVETIPS! GENSER

39995 19995 SKJERF

Pm Kirkegata Stavanger • følg oss

www.pm.no


Fredag 13. desember

Ka skjer?

08.00 Lucia-morgen i Stavanger Domkirke. I utgangen av Lussi langnatt ønsker barne- og ungdomskorene i Domkirken velkommen til tradisjonelt Luciaopptog og konsert. Varighet ca. 30 minutter. Fri entré. Salg av lussekatter, kaffe og saft. Overskuddet går til en julegave for de enslige, mindreårige barna som er asylsøkere og bor på Dale. 17.00

Fredag 29. november Nå tennes tusen julelys i Stavanger sentrum! Fargerikt lysteppe i Øvre Holmegate, flunkende stjernehimmel i Søregata, tradisjonsrike girlandere med røde hjerter, gule stjerner, hvite julekuler, nostalgiske kakemenn og imponerende inngangsportaler lyser opp sentrumsgatene.

Lørdag 30. november 11.00

Åpning av årets pepperkakeby, Mediegården. Pepperkakebyen fyller 10 år og åpnes med servering av julegrøt.

12.00 Internasjonal kulturkafé. Mat fra Russland. Nytorget 1 16.00 (inngang Waisenhusgt.) 13.00 Åpning av omsorgsuken, Øvre Holmegate, Kreftomsorg Rogaland. Varer til 8. desember. Søk oss opp på facebook. 13.00 Eventyrlørdag, Stavanger kulturhus Sølvberget.

Lørdag 14. desember Kåring av årets julevindu. I dag kåres vinneren av årets julevindu! Stavanger Aftenblad. Konsert med Kommunekorpset, Arneageren 14.00 Guri Malla på bytur med det magiske ønskespannet sitt. 17.00

Søndag 15. desember 11.00 Jul på Breidablikk, Stavanger Museum 16.00 14.00 Søndagsåpent, Stavanger sentrum

Mandag 16. desember 21.30 Julenatt, St. Johannes kirke

Fredag 20. desember

Søndag 01. desember 10.00 18.00 11.00 16.00 11.00 16.00 13.00

Lucia-konsert og fakkeltog, Domkirketrappene Salg av fakler og lussekatter. Avsluttes med konsert i Petri-kirken. All inntekt går til Kreftomsorg Rogaland.

18.30 Julekonsert med Stavanger Gospel Choir & Rita Eriksen, St. Johannes kirke.

Juleverksted, Norsk Oljemuseum. Familiverksted, Norsk Hermetikkmuseum.

Torsdag 19. desember

Julemarked, Gamle Stavanger

19.00 Jul i sør 2013, St. Johannes kirke

Tenning av julegranen, Domkirkeplassen

Lørdag 21. desember

Lørdag 07. desember Bli med å stem på årets julevindu! Hvem har årets flotteste julevindu? Ved hjelp av DIN stemme skal vi i samarbeid med Stavanger Aftenblad kåre årets julevindu i Stavanger sentrum. I dag presenteres de 10 nominerte butikkene som gjennom sin vindusutstilling gir deg ekte julestemning.

14.00 Guri Malla på bytur med det magiske ønskespannet sitt. 17.00

Søndag 22. desember 14.00 Søndagsåpent, Stavanger sentrum. 14.00 Guri Malla på bytur med det magiske ønskespannet sitt. 17.00 18.00 Klang av Jul med Kommunekorpset, Petri-kirken

Søndag 08. desember 14.00 Søndagsåpent, Stavanger Sentrum

Søndag 22. desember

Mandag 09. desember Coca Cola-caravan kommer til Stavanger. Den kjente Coca Cola-caravan fra julereklamene kommer til byen! Barna kan bli fotografert med Julenissen og få med bildet hjem. Torget/ Torgterrassen.

14.00 Søndagsåpent, Stavanger sentrum. 14.00 Guri Malla på bytur med det magiske ønskespannet sitt. 17.00 18.00 Klang av Jul med Kommunekorpset, Petri-kirken

Med forbehold om endringer

58

Få med deg hva som skjer på www.stavangersentrum.no/hva-skjer


Kjøpesentrene fra 2.desember, sentrumsbutikkene fra 11.desember: Mandag–fredag til kl. 20 Lørdag til kl. 18 Søndag kl. 14–18 (8., 15. og 22. desember) Julaften til kl. 13 Nyttårsaften til kl. 15

Ringene i denne kolleksjonen er designet og fremstillt på eget verksted av gullsmed, Astrid Hansen.

Arkaden Torgterrassen: Mandag–fredag kl. 9–21 Lørdag kl. 9–19 Søndag kl. 14–19 (8., 15. og 22. desember) Julaften kl. 9–13 Nyttårsaften kl. 9–15

JUL I BYEN I førjulstiden byr vi på en rekke aktiviteter og stemnings­ skapende opplevelser som blant annet flamme­ sjonglering, juleverksted, sangstunder, konserter, kor, korps, Guri Malla, eventyrfortelling og nissebesøk. Program: www.stavangersentrum.no/jul og www.facebook.com/stavangersentrum

Gavekort til 220 byopplevelser – den perfekte julegave!

Her får du kjøpt gavekortet: Popupbutikk i Nygata 3 Hverdager fra 11. desember kl. 10–20 Lørdager fra 30. november 10–16 Søndager 8., 15. og 22. desember 14–18 Mæhle, Østervåg 4 Vakkert, Salvågergaten Stavanger Sentrum AS, Nygata 15 (2. etg.) Straen Senteret, gavekortautomat.

Julekonserter:

Musikeren Kjell Inge Torgersen skal også i år holde flere julekonserter i Stavanger. For femte år på rad har han JULELEGENDER i Bispekapellet i perioden 7.–10. desember. Torgersen skal også ha to konserter sammen med Maria Arredondo, Torstein Sødal og Stavanger Gospel Company. Disse spiller sammen i St. Johannes kirke (19. desember) og Grødem kirke (18. desember). Se nettsiden for konserttider: www.kjellingetorgersen.no

Kjærlighet & lykkedryss i en liten stein Det eneste ene Smykket ditt fins bare én gang. Sirlig formet etter en idé, eller edelsteinens lynne. Elegant og tidløst blir det med deg videre.

Velkommen innom! Du finner oss i Kirkegaten 3, Stavanger Vi fører blant annet: Gellner / Lapponia Jewelry / Bjørg / Needs Jewellery / Xen / Rivoir / Bastian / Meister

Foto: Anne Lise Norheim

Åpningstider julen 2013


Eg e bare ein mann Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Jan Inge Haga

Dagen nærmer seg, den ene helt spesielle dagen i året som denne mannen lever for. Ut av mel og mye sukker trylles han fram for hånd og går klissete barnehender i møte: – Kossen e det å ver kagemann? – Heilt topp. Nå har di endeligt starta å laga meg her på Romsøe. Eg glede meg sånn. – Te ka då? – Te den store dagen min, den viktigaste dagen i året, den eine dagen der eg betyr någe. – Ka dag e det då? – Fyste sundag i advent. Den dagen der, då vil adle ha meg, halvsmiler kakemannen med den røde, stramme munnen. Han har vært gjennom mye, kakemannen, helt siden han for mer enn 45 år siden så dagens lys. Lenger tilbake vet ikke daglig leder Geir Voll på Romsøe noe om. Da gikk Geir selv i lære, og den store kakemannen var allerede kommet til Stavanger og blitt en hit på julemarkedet. Kanskje var det en bakerfeil som gjorde at vi fikk spise oversized kakemann i desember. Men alt tyder på at en gimmick ble til tradisjon. Det ble gjort et forsøk, forsøket slo an og kakemannen ble til noen tusen håndlagde menn som stekes før julegrantenninga. Alt fra iskalde, stjerneklare vinterkvelder til stormende pøsregn under julegrantenninga har gjort ham til den han er.

60

For to år siden gikk han på en smell. Vinterstormen gjorde at juleåpningen i sentrum ble avlyst. Juletreet ramlet ned, og hele byen trakk pusten. For de flere tusen kakemennene var det krise. De lå i en haug i utsalgsbodene, og både julestemning og fortjeneste blåste bort med vinden. I år blir det annerledes, håper kakemannen, som selvfølgelig er inneforstått med det ustabile juleværet. – Eg e som eg e. Eg mangle armar, har korte bein og skreve litt. Men det e kjekt med vinterver på den store dagen min. Sama det. Når eg ser di glade, spente ongane som står i kø for å få ein bit av meg, bryr eg meg ikke lenger om det regne eller blåse. Men hvem er egentlig denne litt forstørra kakemannen for oss siddiser? For barn er han i alle fall det magiske symbolet på at adventstiden har startet. Kakemannen møter alt fra klissete hender til bittesmå, iskalde fingre, ullvotter blandet med siklende munner og våte, hårete biter, store voksenhender som ikke klarer å dy seg, kalde mødre som spiser opp de hårete og våte restene og selvfølgelig kranglende barn som må dele den eneste


En julepyntet venn gleder mange, den.

61


Med stø hender sørger Rune Hansen og Charlotte H. Hetland for at Romsøe også i år leverer kakemenn i tide.

Min familie e adle ongane i byen. Eg ser forventningen i øynene dis, gleden i blikket og utålmodigheden i faktene. kakemannen pappa kjøpte, fordi han ikke kom på at alle barn aller helst vil ha hver sin kjempestore kakemann. – Det skjer någe i melblandingå inne på Romsøe. Dår e någe i den deigen som gjør at eg leve litt. Eg har følelser eg og. Di fleste behandle meg med respekt og e skikkelige folk. Di passe på å ikkje ver hardhendte sånn at eg ikkje brekke. For tenk deg sjøl: Hadde du likt å bli brukken i to? Nei. Ikkje riv meg. Bit av. Eller knekk forsiktigt. Kakedamer finnes ikke i den store kakemannen sin størrelse, i alle fall ikke i Stavanger. Hvorfor, vet ikke Geir på Romsøe, som altså ikke har fulgt med i likestillingstimen. "Ein kagemann e jo ein mann", sier han. Men nettopp mangelen på kakedamer kan gjøre livet litt ensomt for en fersk kakemann som er klar for verden. Hans eneste kjærlighet er barna og gleden han gir dem i adventstiden.

62

– Min familie e adle ongane i byen. Eg ser forventningen i øynene dis, gleden i blikket og utålmodigheten i faktene. Når di holde fingrane rundt meg og ser lyså så tennes på det stora julatreet på Domkirkeplassen mens gadene og butikkane e pynta av snø og stjerner og engler. Då kjenne eg det. Det e jul. I verdens finaste by. Stavanger.

Herr Kagemann

• Navn: Kakemannen • Alder: Mer enn 45 år • Sivil status: Singel • Høyde: 40 cm • Bredde: 15 cm • Kjennetegn: Bredbeint, røde klær, tre knapper på brystet • Vekt: Ukjent • Baker: Romsøe produksjon.


Amaryllis Amaryllis er en storslått og vakker blomst! Mange velger å kjøpe amaryllisløk i potte og drive den frem så den står i full blomst til jul. Men for oss som ikke er like tålmodige, finnes det mange lekre avskårne varianter å kose seg med. Og hvem har sagt at Amaryllis bare er en juleblomst? I tiden frem mot jul er Amaryllisutvalget hos Mester Grønn stort og fargene mange. Bare se på disse.

3 for 2 på julepynt

Ønsket Tekst: Silje Seljeskog

Gullspekkede solstråler siver gjennom det massive skylaget i horisonten. Hvite krystaller daler idyllisk fra den blygrå himmelen og glitrer i det iskalde sollyset. Røyk putrer opp fra noen av pipene bak meg til venstre, frostrøyk putrer ut av munnen min når jeg puster. Fjellene, som er så langt borte, virker som om de er malt på et lerret, dype konturer og kontraster, forsterket av lyset fra vintersola. Ferjen kommer kjørende, og passerer majestetisk videre inn i havn med noen små hvite krusninger etter seg. Det hele er så overveldende vakkert. I dag er den perfekte dagen. Det blåser bare bittelitt, men nok til at ønsket mitt kan hoppe fra fnugg til fnugg og seile videre med vinden når det har kommet seg langt nok opp. Det kan fly over fjellene, åkrene, husene, havene – hvor enn det er ønsket. Bare det ender i riktige hender på slutten av reisen, slik at det blir oppfylt. Det blir fint. En brusende følelse brer seg inni meg i det jeg fisker ønsket frem fra varmen, legger det i hånden og venter på at det riktige vindpustet skal ta det med seg ut i det store, vide, vakre. Spent lukker jeg øynene i noen sekunder, og da jeg åpner dem er det borte. Eller nei. Det er ikke borte, for jeg har det fortsatt med meg hvor enn jeg går. Kanskje vil dette funke, kanskje vil det ikke. Hvis det går i oppfyllelse vil alt bli så bra, og så greit og enkelt. Jeg smiler ved tanken, og retter litt på skjerfet. Det har begynt å skumre, når jeg snur meg har gatelyktene slått seg på, og bilene suser forbi. På toppen av de A-formede søylene glitrer det i treet. Nede ved kaien stiger pyntede mennesker i land, de ler og smiler til hverandre. For en fin verden vi lever i. Skulle bare ønske alle hadde det slik som vi har det i dag. Om en time kimer klokkene, og kalkunen er klar. De venter på meg nå, så jeg får skynde meg. God jul.

Vi skaper glede i alle hjem


Pynte seg litt? Pynte seg mye? Kom innom, så finner vi noe du føler deg fin i! str 42 +

10–19 (16) Østervåg 9, 4006 Stavanger

299,-

NORSKPRODUSERT DUNDYNER Dundyner sydd i kassetter fra Høie - vaskbar, kvalitetstestet dun, allergivennlige og anbefalt av NAAF!

Berger pledd i 100% ren ny ull

LI

A

399,-

KV

før opptil kr. 990,NÅ FRA

IE DUN

FRA

990,-

T

i str. 70x100 cm. Før: 598,-

NÅ KUN

TE

Høies originale Hotellpute

følg oss på

TETSTES

Anbefalt av

Velkommen innom for en hyggelig handel!

STORT UTVALG AV SENGESETT OG LAKEN FRA HØIE!

(Jensen Interiør) Løkkeveien/Klinkenberggata Juleåpent: 09.00 - 21.00 | 10.00 - 18.00 Lørdag Tlf.: 994 24 389 / 48 24 81 37


Kom og la deg inspirere Vi har det lille ekstra Stemningen • Julepynten • Gavene

Åpningstider: Man, tirs, ons, fre. 10–17 Tors. 10–18 Lør. 10–14 Niels Juels gt. 12, 4008 Stavanger, tlf. 51 52 24 63, kontakt@flittigehenderinterior.no, facebook.com/FlittigeHenderInterior

Gi en gave som varer. ANHENG SØLV M/ BLÅTT GLASS

699

RING HVITT GULL M/ ROSA OG HVITE DIAMANTER 0,25 CT. W.SI

RING HVITT GULL M/ SAFIR OG DIAMANTER 0,10 CT. W.P

6 899,-

9 999,-

4 999,RING 375 HVITT GULL M/ DIAMANTER 0,21 CT. TCR.P

RING SØLV M/ BLÅ ZIRKONIA

399,-

ØREPYNT SØLV M/ BLÅTT GLASS

4 399,-

2 999,Juvelen Torgterrassen, 51 93 82 95 www.juvelen.no

999,-


399,Gaveidéer Cosy Christmas

599,-

399,-

299,-

IN2 mod. 85/86, str 28-35

Duck Me mod. 245/246, str 36-41 Softwalk mod. 250, str 36-41

1499,-

499,-

1599,-

EMU str 36-41

EMU vanntett, str 36-41

Softwalk mod. 253, str 36-41

599,-

499,Softwalk mod 256/257, str 40-46

EMU str 36-41

499,-

EMU str 40-46

Sjekk vår nye merkevareavdeling

Softwalk mod 255, str 40-47

Østervåg

Stort utvalgt av kjente merkevarer til lave priser | Angrer du? 4Sound har 30 dagers åpent kjøp

T ’ N A W U O Y L L A FOR CHRISTMAS BESTSELGER TIL HJEMMESTUDIO sE Electronics sE x1 - Utrolig mye mikrofon for pengene. SE X1 BUNDLE

NUMARK MIXTRACK PRO II

SQUIER by FENDER SA-105

599,-

SUPERPRIS!

1 995,-

ISEN! DJ-KONTROLLER SJEKK PR

1 799,-

R MED REFLEKSJONSFILTE ER SHOCK-MOUNT OG POP-FILT

Numark Mixtrack Pro II Kontroller i kompakt format med, trykkfølsomme jog-hjul samt 3-bands EQ pr. kanal.

EPIPHONE LES PAUL

PERFORMANCE PACK

1 599,-

SJEKK PRISEN!

KOMPLETT ELGITARPAKKE Epiphone Les Paul Performance Pack Elgitar Les Paul Special II LTD og leveres med en kompakt og vellydende forsterker på 15 watt.

ROCKSMITH 2014

449,-

PS3/XBOX: 629,-

4Sound Stavanger, Steinkargata 19 4006 Stavanger, Tlf. nr: (+47) 51 52 08 97

RIMELIG KASSEGITAR Fender by Squier SA-105 Et bra valg for nybegynnere, eller for de som trenger en reservegitar på hytte osv.


Kjære gjest! 2013 har vært ett svært begivenhets rikt år på Sjøhuset Skagen. Vi feiret vårt 35 års jubileum— 05. mai, og fikk besøk av vår gjest nr. 1.500 000. Vi ble best av de beste—og tok bla. Gladsmakprisen - under årets Gladmatfestival! En hel verden har spasert over dørterskelen vår i år. Noen har fått smake hvalbiff for første gang, andre har kost seg meg med ett glass vin og en kremet fiskesuppe. Nå venter vi mange glade gjester til vår tradisjonsrike julemeny. Vi har Familiesøndag— hver søndag frem til jul, også minner vi om at vi har åpent i romjulen! Sjekk ut våre hjemmesider for mer info.

Velkommen til oss!


form: tilfellet.torgersen • foto: To Fotografer

Jul i sør

Maria Arredondo Torstein Sødal Kjell Inge Torgersen St. Johannes 19.12.2013

19

kl.

Grødem kirke 18.12.2013

kl.

20

med Stavanger Gospel Company Billetter: 295,- / 200,- (barn) billettservice.no • Narvesen www.facebook.com /jul.i.sor.2013 7-Eleven • også salg i dør a

Naturstein i god kvalitet - kan brukes inne og ute

Tlf. 924 17 725

www.rennesoy-stein.no


KOLON | Foto: Anne Lise Norheim | 051272

Vil du se

en stjerne?

Avløpsvann fra boliger og industrivirksomhet går i rør til IVARs renseanlegg, og det rensede vannet føres ut i havet. Hjelp oss å holde badevannet langs strendene helt rent – ikke bruk toalettet som bossplass!

IKKE RUSK OG RASK I DO, SLUK OG VASK!

www.ivar.no


Få ønsket ditt oppfylt til jul!

! r e g a d t n a m a i D bu rklundjø B in id

tikk

in g an t r dia m c t . w / p e r i 6 ta S o li t g u ll 0 , 2 t i hvi

, 8 9 59

* P r is

et t

mp er k a

anje

8 99

8,-

Ull-luer fra 299,-

4 998,-

Solitaire diamantsmykke i hvitt gull 0,26ct. w/p *Pris etter kampanje 7 498,-

4 998,-

Solitaire diamant ørepynt i hvitt gull tot. 0,26ct. w/p *Pris etter kampanje 6 498, -

Dukkehus Savannah 1.799,Lottiedukke som passer til huset 179,-

Isbutikk 249,-

Lekemat 179,-

Stort kjøkken i tre (finnes også i hvit) 1.599,-

Sprell leker & barnerom

PÅ DEN RIMELIGSTE ringen ved kjøp av et par forlovelsesringer Tilbudet gjelder t.o.m. 31.12.13

Søregata 28, Stavanger Tlf 23 22 22 28 • www.sprell.no

Arkaden Torgterrassen - tlf. 51 52 09 40

Forbehold om trykkfeil, prisendringer og utsolgt vare *Kampanjen slutter 16. februar 2014

Fantasy borg 1.200,Figurer fra 59,-


Velkommen til shopping i Klubbgaten 6 â&#x20AC;&#x201C; en del av Arkaden Torgterrassen


Stavanger kulturhus

Trening, tidenes beste

JULEGAVETIPS! • Klatrekurs kr 1350

• 1 mnd. trening kr 350 • 3 mnd. trening og 3 PT-timer kr 2100 (ordinærpris kr 3165) Gavekort kjøpes i resepsjonen på SiS sportssenter

www.sissportssenter.no | facebook.com/sissportssenter Tlf. 51 83 33 80 | Online booking


Høstmodellene 2013 er ankommet! Opplev neste generasjons komfortsko

med ekstrem støtdemping!

Godt fottøy er et viktig element i det å minimere risikoen for slitasjeskader, samt det å gi økt velvære i hverdagen. Enten det gjelder jobb eller privat. Joya er produktet du trenger i denne sammenheng, og finnes til både damer og herrer. kommen. Østervåg Sko og Sola Sko ønsker alle hjertelig velkommen.

Liverpool Brown, Herre Interlaken High Black/Blue Dame

Østegåg 2, 4006 Stavanger Tlf. 51 89 44 30

Spider Darkk G Grey, H Herre S id D

Interlaken Low Black/Pink Dame

Rådhusvg. 30, 4050 Sola Tlf. 51 65 01 21

www.joya.no

Julegavetips: Vi har byens beste utvalg av småutstyr til badet!

Ta med annonsen så får du 20 % rabatt på alt småutstyr

AUT. RØ RLEGGERFORRETNING Verksgt. 1, 4013 Stavanger (like ved Aftenbladet, og like ved P-Huset) Telefon 51 89 30 81/Birger 930 41 901/Torild 930 41 902


Flust med fine gaver! … både til julekalenderen og til å legge under treet!

Velkommen til en av Norges mest velassorterte hobbybutikker Asylgt. 1 • 51 89 56 02 • www.birkemo.no

BIRKEMO AS

Alt du trenger til jul finner du hos oss: bakepensel, kjevle, kjoler til liten og stor, adventsstake, lefsepinne, sildekrukke, strikkepinner, nøtteknekker, turkopp, selbuvotter, et vennlig smil, adventskalender, karameller, kalendergaver, strømper, lys og varme, duker, kjøkkenhåndklær, forkle, kaffe og te, gode tilbud, kvalitetsgarn, facebookside, gaver i alle prisklasser – til hvem det skulle være … slik kunne vi fortsatt i det uendelige.

Kom innom for verdens hyggeligste julehandel.

Kirkegata 7, 4006 Stavanger. Tlf 51 89 43 55


facebook.com/kolumbus.no

1. - 24. desember 2013

www.kolumbus.no facebook.com/kolumbus.no twitter.com/kolumbus_no


06.15 06.30 06.45 07.00 07.15 07.30 07.45 08.00 08.15

08.30 08.45

GYLLEN JUL Kobberfarger og rødtoner. Tradisjoner og overraskelser. Det er akkurat dét julen handler om. Magasinblaa ønsker alle, liten og stor, mamma og pappa, en riktig god adventstid.

09.00 09.15 09.30 09.45 10.00 10.15 10.30 10.45

Hos Magasinblaa finner du alltid noe litt utenom det vanlige – og alt du trenger i hverdagen. Våre butikker håndplukker varene både for den kvalitetsbevisste og for den fornuftige.

11.00 11.15 11.30 11.45

12.00 12.15 12.30

Åpent 10-20 (18) Matåpent på Kiwi 07-22 (09-22) www.magasinblaa.no www.facebook.no/magasinblaa

12.45 13.00 13.15

13.30 13.45 14.00 14.15 14.30

14.45 15.00 15.15 15.30 15.45 16.00 16.15 16.30 16.45

17.00 17.15 17.30 17.45 18.00 18.15 18.30 18.45 19.00 19.15 19.30 19.45 20.00 20.15 20.30 20.45 21.00 21.15

21.30 21.45 22.00

22.15 22.30

22.45 23.00 23.15 23.30

23.45 24.00 00.15 00.30 00.45 01.00 01.15 01.30

01.45 02.00

22 butikker ønsker velkommen til noe litt utenom det vanlige: Engler, Envy, Marimekko, Parfymelle, Intel Barn, Benetton, Oasis, So Sophie, Mexx, Katharina, Claire.dk, Floriss, Make Up Store, Undertøy Galleriet, Modern Design, Déjà Vu Delikatesser, Traktøren Kjøkkenutstyr, Kiwi, Vaaland Dampbakeri & Conditori, Noodle Noodle og Din ZTIL.

TASTE. TEKST: TILFELLET.TORGERSEN. FOTO: EMILE ASHLEY.

06.00

Byen 6 2013  

Stavangers sentrumsmagasin

Advertisement