Page 1

byen shopping

8

mote

Sommermote For store og smĂĽ

mat

34

underholdning

byen fra brettet skateguide

Stavangers

nr. 3 sentrumsmagasin 2 013 • 5 . ü r ga n g

stemning

40

opplevelser

Fotoblogger Portretter fra Sentrum


Sommer hos Brødrene Pedersen

Kontra salatskål.

Breigata 5 - Amfi Madla - Tvedtsenteret - Kvadrat - Langgata 19, Sandnes - besøk oss også på designforevig.no


j e w e l l e r y d e s i g n c h a r l o t t e ly n g g a a r d • w w w. o l e ly n g g a a r d . d k


Velkommen til shopping i Klubbgaten 6 – en del av Arkaden Torgterrassen


Kr. 140,- / 14 kt gull I Kr. 180,- / 18 kt gull I Kr. 220,- / 24 kt gull


Foto: Impress Media

Ansvarlig utgiver: Stavanger Sentrum AS. Nygata 15, 2. etg. www.stavangersentrum.no Sentrumsmagasinet Byen: Fulldistribusjon til husstander i Stavanger, Sola, Randaberg. Redaktør: Tonje Pedersen tonje@impressmedia.no Redaksjon: Cecilie Christ, Mirjam Seljeskog, Tonje Pedersen, Elisabeth Straumøy, Minna Suojoki og Jan Inge Haga. Prosjektledelse, design og layout: Impress Media – impressmedia.no Forsidefoto: Fotograf Jan Inge Haga. Skater Fredrik Nærland.

innhold Fristende sommermote Tid for Gladmat Skjønn sommerklemme Skaternes sentrum

Annonsesalg: Salgs Forum, tlf. 51 31 57 00 post@salgs-forum.no

Fotoblogg i sentrum

Neste utgave kommer i august 2013.

Sjauing på museet

Tips oss! Er det noe du savner i BYEN-magasinet, eller vet du om noe spennende som skjer i byen? Tips oss: byen@impressmedia.no

Biffene på Fish & Cow Interiørnyhet Bohemia

8 16 27 34 40 44 50 57


Sentrumssommer Sommer. Bare ordet er nok til å sende tankene avgårde på ferie. For sommer er ferietid, gule løvetannblomster, nyklipt gress, fløyelsmyk softis, kranglete fluktstoler, duggkald drikke, regnskurer og surrende veps. Det er færre og mindre plagg. Bikinier skal helst dytte inn og opp, sommerkjolene være fjørlette og flatterende, t-skjortene kule og skotøyet komfortabelt. I dette nummeret viser Oasis, Din ZTIL, Selected, Moods of Norway og Cubus årets sommermote. Sommer er også festivaltid. Gladmat arrangeres i år for 15. år på rad. Møt Mona fra Gladmat som i disse dager er travelt opptatt med innspurten til årets Gladmat-festival.

Cecilie Christ – daglig leder Stavanger Sentrum AS

I tillegg til 320 butikker, byr sommeren i Stavanger sentrum på så mye mer; opplevelser, byrom, lek, latter og liv. Det er slik vi ønsker at du skal oppleve Stavanger sentrum året rundt; som et godt sted å være. Stavanger er byen i så manges hjerter, og vi føler alle eierskap til den. Det stilles store forventninger til hvordan vi skal jobbe og sentrum forvaltes. I tett samarbeid med våre medlemmer jobber vi for å sikre – og aller helst øke – tilgjengeligheten og forutsigbarheten til sentrum, vi skriver høringsuttalelser, booker ansiktsmalere, lager rebusløp, sørger for julebelysning, markedsfører, planlegger, rekrutterer og informerer. Alt gjøres med et ektefølt engasjement for byen. Byen vår. Derfor blir vi så glade - sprettende glade faktisk - når dere bruker Stavanger sentrum! Til slutt vil vi ønske god sommer, uansett hvor den skal tilbringes, og selvsagt hjertelig velkommen til bysommer i Stavanger sentrum!


Mote

Sommerens fristelser

8


Florlett og paljett. Shorts og blazer. Søtt, kult, røft og tøft. Velkommen sommer, du fantastiske, elskede årstid! Her er trendene hos våre fem utvalgte. Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Minna Suojoki

9


Sommerkjolen

Benedicte Bakka fra Din ZTIL i florlett, lang sommerkjole.

Blomstrete kjoledrøm fra Oasis.

Våg å gå i lange kjoler! Det er kjempe­lekkert og kan brukes både i bryllup og på venninnelunsj.

10


Oasis:

Korte, søte, ungpikekjoler eller lange figursydde kjoler med mønster, utgjør sesongens sommerkjoler på Oasis. I tillegg er lette strandkjoler, klassiske kjoler med smale skinnbelter i livet, 50-tallsinspirerte kreasjoner og den figursydde Oasis-kjolen populært til sommeren. Det store kjolevalget hos denne butikken gjør at sesongens shoppingrunde bør inkludere en svipptur innom Magasin Blaa. Blonder, mønster, blomster, tweed og blondestoff – flere av kjolene er også høyaktuelle til høsten. – Jenter må tørre litt mer. Våg å gå i lange kjoler! Det er kjempelekkert og kan brukes både i bryllup og på venninnelunsj, er tipset fra Ine Haver på Oasis. Magasin Blaa.

Din ZTIL

Oasis

Din Ztil:

Med ny butikk på Magasin Blaa har Din ZTIL slått på stortromma med egen scene inne i butikken for visninger til kundene. Både sarte farger og neon gjelder for sommeren, forteller innehaver Wenche Ystebø, som nylig har åpnet sin niende butikk i distriktet.

Oasis

– Fine detaljer som paljetter, batikk og florlett dekorerer sommerkjolene. Vårens store trend av print og fotografisk print fortsetter utover sommersesongen. Vær leken, er mottoet for Din ZTIL, sier Ystebø. Magasin Blaa og Straen Senteret.

11 Oasis


SommerMannen Vila Selected:

– Farger, chinos, t-skjorter med print, sterke eller duse farger, college og shorts, er kult for sommermannen. Vi har litt ulike stiler og kan både kle dem opp eller ha mer hverdagslige antrekk, sier June Åse på Vila Selected, herreavdelingen til Vila. Sommertrenden er inspirert av 50-tallet, samt en urban og avslappet stil. – Linshorts, skjorte, blazer og fine sneakers er flott til sommeren. Blazer til shortsen er en stor trend nå, det samme er blomstrete skjorter. Mediegården.

Moods of Norway:

Hos Moods of Norway preges som­ mer­kolleksjonen for menn av pasteller, sommerblått og lyse farger. – Enhver mann bør ha en kul blazer i skapet. Den skal brukes nå. Ha gjerne noe inni som popper litt, som sterke farger eller mønster, sier assisterende butikksjef Nina Eik. Shortsen er kortere enn før og brukes sammen med t-skjorte eller skjorte og blazer. – Ruter er også en trend for menn. Tipset nå er å bruke dressen separat. Dress­jakken til chinos eller shorts og dressjakken til jeans eller chinos. Dressen skal være slim og følge kropps­ formen, sier Eik. Klubbgata 9.

12

På Vila Selected kan menn velge alt fra casual til en mer opp­kledd stil. June Åse holder en knapp på mønstrete skjorter.

Assisterende butikksjef Nina Eik hos Moods of Norway liker når menn kler seg opp. Bruk blazer og shorts tipser hun.


Striper, prikker og blomster og selvsagt lyse sommer­farger er fint til barna i sommer. Cubus på arkaden Torgterrassen frister med søte buksedresser, strand­kjoler i gul og rosa, og dongerikjoler- og skjørt. Trenden for barn er batikk og blomster, nagler på buksene og selvsagt for de litt større jentene: Justin Bieber-klær.

Sommerbarna

Cubus

– 80-tallet er tilbake hos oss. Vi har haremsbukser og batikkmønstre. I år selger vi også piqué, både i t-skjorter og gensere, forteller Diana Heymering Frøyen. Arkaden Torgterrassen.

Mens Justin Bieber-klær kaprer tenåringsjentene, er barneklærne på Cubus både søte, røffe og trendy.

13


NYE ÅPNINGSTIDER

9- 20 (19)

SHARE A SMILE SHARE THE SUNSHINE SHARE A PICNIC SHARE YOUR CITY SHARE IT WITH ME SHARE A SECRET SHARE THE COLOURS SHARE YOUR HEART SHARE IT ON FACEBOOK SHARE EVERYTHING SHARE THE SPRING


NYE ÅPNINGSTIDER OG NYE SPENNENDE KONSEPTER FILIPPA K TIL ARKADEN Stikk innom den svenske klesgiganten som ligger i Klubbgaten 6 og finn trendriktige plagg med et rent uttrykk og design.

VITAEFRUIT 1. ETG PÅ ARKADEN Det sunne alternativet tilbyr iskaffe & grønn te latte, smoothieshakes og frozen yogurt med masse friske bær.

FISH & COW PÅ TORGTERRASSEN Som VIP kunde kan du nyte lunsjmenyen mandag til onsdag i hele juni til -20 %. Er du ikke allerede VIP medlem så meld deg enkelt inn ved å sende VIPKUNDE til 2242.

J O I N T H E U R B A N I N S P I R AT I O N


Profil

Glad – gladere

gladmat Tekst: Kari Arnøy. Foto: Minna Suojoki

16


Under Gladmat-festivalen blir det ekte kokkekamp. Her er Mona Vervik i ringen med daglig leder på Fisketorget, Karl Erik Pallesen.

DET KJEKKESTE GLADMATSJEF MONA VERVIK HØRER ER NÅR NOEN SIER «DET SMAKTE JEG FOR FØRSTE GANG PÅ GLADMAT».

17


Jeg liker bedre å spise maten enn å lage den. Gladmatsjef Mona Vervik.

Årets Gladmat begynner onsdag 24. juli og avsluttes lørdag 27. juli. For tredje gang skal Mona Vervik lede nordens største matfestival. – Hva kommer til å prege årets Gladmat? – Samspillet med restaurantene på ulike nivå. Vi har spurt så og si alle restaurantene i byen om å delta, og fått god respons og støtte fra mange. Vi vil vise fram gode restauranter og gode kokker. Uten restaurantene, ingen matby og heller ingen Gladmat. Dette er et samarbeid som er nyttig begge veier, sier Mona Vervik.

Samarbeid De samarbeidende restaurantene tildeles merker i gull, sølv eller bronse, alt etter hvor tett samarbeidet med Gladmat er. Tango og Fisketorget er blant dem som har fått gullmerker. Gladmatsjefen er også veldig fornøyd med samspillet med byens kulturinstitusjoner. Det er etablert en gruppe, som arbeider med samspillet mellom mat og kultur. Symfoniorkesteret skal delta, sjøfartsmuseet skal ha et eget opplegg i forbindelse med festivalen og teateret skal bidra. På scenen i Vågen skal det for eksempel være show med siamesiske kokker. Det går ut på at to personer, for eksempel en kokk og en komiker, deler en stor

18

kokkejakke og bare kan bruke en arm hver til å lage eller tilbrede mat. Det skal alle som vil kunne bivåne fra torgtrappene, uten inngangspenger. – Vi trenger støttespillere til å fylle scenen mange timer hver dag, fastslår Vervik, som lover flere overraskelser. Dessuten kommer Barack Obamas yndlingskokk, Marcus Samuelsson, til Gladmatfestivalen i Stavanger. Det skjer fordi han står bak et nytt matkonsept hos hotell Clarion. Gladmatsjefen er litt kry av dette besøket: – Etter å ha hørt responsen fra kokkene har jeg skjønt at det er stort at han kommer til Stavanger. Han har et stort navn i USA. Showet med Marcus Samuelsson blir den begivenheten man bare må få med seg, sier Mona Vervik.

Opplevelser Gladmat 2013 skal ha et spesielt fokus på innovasjon. «Del en ny opplevelse» er et slagord Vervik liker. De som kommer på festivalen skal kunne smake på noe nytt. – I samarbeid med Måltidets hus skal Gladmat være en innovasjonsarena. Vi skal lansere nye produkter. I fjor hadde vi 15 nye produkter. Målet er å ha enda flere i år. Næringen skal se at det er viktig og nyttig å vise seg fram.


Hun påpeker at det også er aktørenes ansvar å sørge for at det er nye ting å smake på og nye ting å oppleve. – Torget skal gjøres om til drømmetorget; det skal være slik vi husker fra vi var små eller slik vi ser i utlandet. Der finner vi gode smaksprøver og produkter. Drømmetorget er en fortsettelse fra tidligere år, og vi skal tydeliggjøre en del av det som allerede har vært der og stille større krav til utstillerne. Lokal mat skal fortelle sin historie. Torgets oppgave er ikke å mette, men å inspirere, forteller en entusiastisk Vervik.

Uten restaurantene, ingen matby og heller ingen Gladmat.

Byens rykte Mona Vervik selv er glad i mat, men mener at hun er en bedre gjest enn vertinne. – Jeg liker bedre å spise maten enn å lage den. Det å gå ut i denne byen gjør jeg med stor entusiasme; det er en grunn til Stavangers gode renommé. – Hva er det beste du vet? – Jeg er veldig glad i sjømat. Jeg er oppvokst helt nede ved sjøen på Tau og er fôrt opp på fersk fisk i alle varianter. – Og hva har du i glasset? – Hvis det skal være med alkohol skal det vært hvitt, for eksempel Chablis. Uten alkohol velger jeg ofte en av de gode lokalproduserte eplemostene. Mona Vervik selv har en mangslunget bakgrunn innen markedsføring, ledelse og salg. I 15 år har hun jobbet innen farmasøytisk industri og bioteknologi, og hun siterer gjerne Hippokrates med «La din mat være din medisin og la din medisin være mat». Derfor er hun stolt over å samarbeide med universitetet om mat og helse.

glad – Jeg er opptatt av mat fra et helseperspektiv. Men gladmatjobbingen min handler mye om kom­mu­ni­ kasjon, og jeg jobber først og fremst med organisering. Jeg skal få alle til å jobbe i lag. Det er aktørene som lager Gladmat. Men Norges største matfestival skal også være den viktigste! Hun kniper de smilende øynene sammen og ler: – Dessuten får jeg spist utrolig mye god mat. Det er en kjærkommen bieffekt! Gladmatsjefen poengterer at Gladmat skal handle om matinspirasjon og at festivalen tar GLAD på alvor slik at den ikke bare handler om mat, men om glad mat. – Hva gjør du når årets festival er over? – Da er jeg glad og lettet. Og garantert veldig, veldig trett, sier Mona Vervik.

Gode råvarer gir glad og god mat.

19


velkommen til en god handel i

Sentral beliggenhet med inngang fra Klubbgata, Nykirkebakken og Petriplassen


Nytt moderne steakhouse i Stavanger sentrum!

BULLOCK - restaurant og bar. Du finner oss ved siden av Skagen Brygge Hotell.

Velkommen til oss! Østervåg 9 4006 Stavanger Følg oss på

Skagenkaien 28 4006 Stavanger T +47 51 53 66 00 post@bullock.no www.bullock.no

DesignStrek. Fotografen-as

Byens nisjebutikk fra str 42+ Finn flotte klær til din figur!


Frisk sommer Høyt, flatt og feminint - sommeren er her!

denimsko 550,- blå Herre, Vagabond, Skoringen

Skinnsko 899,- Blå Herre, Odiin, Skoringen Grønn semsket sko 899,- Herre, Camel, Skoringen

sandal 499,- Brun Herre, Gextop, Skoringen

Grå denimsko 499,- Herre, Senator, Skoringen Brun skinnsko 799,- Herre, odiin, Zjoos

sandal 599,- rød Rieker, Skoringen

skinnsandal 950,- Gul Wonders, Skoringen

22

pumps 499,- grønn Marco Tozzi, Skoringen

sommerkjole 699,- Blomstrete benetton Med forbehold om trykkfeil


Grå semsket pumps 1199,- Benetton

sandal 199,- turkis Luce, Skoringen

Pumps 599,- Rosa Marco Tozzi, Zjoos

499,-

pumps 399,- Rød Marco Tozzi, Skoringen

Grå kjole med belte Benetton

399,- Kilekælsandal B&co, Skoringen sandal 999,- Grønn Gabor, Skoringen

i skinn 799,- Ballerinasko Gabor, Zjoos

pumps med åpen tå 499,- Svart Bohan, Skoringen

ballerinasko med nagler 450,- Blink, Zjoos

ballerinasko 299,- Luce, Zjoos

med sløyfe 599,- Pumps Tamaris, Zjoos

23 Med forbehold om trykkfeil


er et interiørkonsept som arbeider med helhetsløsninger for private og offentlige miljø. Vi arbeider med moderne, stilrene og funksjonelle produkter fra ledende leverandører og designere. Se mer på vår hjemmeside:

www.kielland-home.no

Madlaveien50 4009 Stavanger T: 51 64 64 80 Åpent 10-17 (15)


når virkeligheten blir litt mye, er Hollywood rett rundt hjørnet

Kjøpes i billettsKranKen på sF Kino, stavanger & sandnes. billettbest./inFo: www.sFKino .no

AD. MoMent Foto: Marcel Leliënhof

gi et gaveKort som Firmagave


Skjønn sommerklemme Tekst: Elisabeth Rongved. Illustrasjon: Ida Eva Smiseth

«Du bør komme tilbake om tre uker for vedlikehold,» sa neglesalongdama. Vedlikehold? Krever pedikyr vedlikehold?

Ett øyeblikk tilbrakte jeg i selvgod lykkerus. «Jeg har greid det,» tenkte jeg. «Jeg er i rute!» Det var tåneglene mine som var bakgrunn for denne plutselige selv­til­freds­heten. Vi snakker pedikyr! Ikke rart jeg var stolt. Enhver uke­ blad­lesende kvinne vet at sandal­føttene ikke er noe man skal kimse av. Hæler skal skrubbes og neglebånd fjernes og lakk så sterk at den benyttes i skjøtene på romsonder skal påføres med nitidig presisjon av høyt kvali­ fisert personell. Jeg for min del har, sommer etter sommer, sett ned på føttene mine med skam. Men nå hadde jeg greid det! «I sommer skal jeg sprelle litt ekstra med tærne,» tenkte jeg. Jeg var rett og slett litt stolt. Og det skulle jo bare mangle. Velstelte tær er jo, liksom, ekstremt viktig! Men så skjedde det: «Du bør komme tilbake om tre uker for vedlikehold,» sa neglesalongdama. Vedlikehold? Krever pedikyr vedlikehold? Er det ikke sånn at det man gjør i mai, varer til august? Min skjønnhetsverden falt igjen i grus. I utgangspunktet hadde jeg jo planer. Denne sommeren skulle jeg være ovenpå. Skjønnhetsovenpå! Jeg skulle skrubbe og rense, lakke og spraye, male og stusse, fjerne og beskytte. Noe av det viktigste med hele sommeren er for eksempel jevn brunfarge. Det vet jo alle! Forjettet jevnhet oppnår man heldigvis ved hyppig eksfoliering, dyprensende peeling og regelmessig påføring av nokturne serum. Eventuelt kan man få profesjonell påsmurning av pleiende brunkrem i individuelt tilpasset nyanse i registrert salong, etterfulgt av UV-beskyttende kur for hår og hårrøtter; la behandlingen virke i minst tyve minutter, påføres helst daglig ved kontakt med saltvann og potetsalat. Sommeren er ingen lek. Mens negledama fortsatte å smøre inn tærne mine, forsøkte jeg å pønske ut et bærekraftig regime. «Tåstell i partallsuker; hårpleie alle dager med R; eksfoliering mens grillen blir varm og hvitvinen kald?» Men så tenkte jeg: «Jeg tror jeg bør passe meg, så jeg ikke lar forfengeligheten gå for langt.» Man vet jo aldri når man mister kontrollen og begynner å spray-brune katta og botoxe ungene. Nei, egentlig er ujevnt solsvidd ganske sjarmerende. Jeg kjøper en solhatt i stedet. En dyr én. Det er en engangsinvestering som tilgir de fleste synder. Fine tær har jeg i alle fall! Så lenge de varer …

27


SYNSAM SKAGEN OPTIKK Skagen 4, 4000 Stavanger Tlf 51 89 62 20

Skandinavisk design og kvalitet

Gratis opplegging og tilpassing av klærne fra butikken.

Følg oss på: Margit Brandt genser 999,-

Shop online på:

Klubbgaten 6, 4013 Svg. Tlf 51011423


NYUNDE?

K BEDRIFTSsmurte

Fire på kker til rundsty

kr 1,(+ frakt)

MØTEMAT

NATURLIG, GODT

OG ØKOLOGISK

Folk vet å sette pris på økologisk bakverk med friske grønnsaker og ferskt pålegg. Det ser bra ut, smaker fantastisk og viser at du bryr deg. Økologisk lunsj er godt for møtedeltakerne, deg selv og naturen.

Bestill enkelt på www.kampanje.godtbrod.no

Godt møte! kampanje.godtbrod.no TRONDHEIM, BERGEN, STAVANGER, ASKER OG OSLO.

17% SPAR KR. 12.000,– PÅ KOMPLETT SENGEMILJØ

SOMMERPRISER Komplett sengemiljø fra DUX® med gavl og kappe fra kr. 27.100,– (180x200 cm). Sommertilbud gjelder på alle sengemodeller og tilbehør fra DUX. Sommerpriser fra 20. juni til 2. september. Kan ikke kombineres med andre tilbud.

duxiana.no

DUX® and DUXIANA® are registered trademarks owned by DUX Design AB 2012.

DUXIANA, Kongsgaten 28, 4005 Stavanger. Mandag–onsdag 10–17, langdag torsdag 10–19, fredag–lørdag 10–16. Telefon 51 89 10 70.


Se opp – snart slippes dyrene løs i sentrum! En stormfull natt i 2012 strandet et skip i Ajaxparken. Skipet var fylt med skapninger fra hele verden og dyrene søkte tilflukt i Stavanger sentrum. På vandring gjennom byen kan du plutselig treffe på dem, så vær på vakt!

Ka skjer? 11.–16.juni: Lunds Tivoli i Vågen 13.–15.juni: Byhelg SIDDISDAGENE

– gratis byvandringer og førpremiere på kino, korsang og korpsmusikk, kakepynting for barn, sjonglering, capoeira og hemmelige gaveesker – se detaljert program på stavangersentrum.no eller facebook.com/stavangersentrum

13. juni: Langåpent i sentrumsbutikkene

Langåpent til klokka 22! 15. juni: Thai Kulturfestival

Geoparken 15. juni: Statoil-konserten i Bjergsted

Konsert med Kurt Nilsen, Stavanger Symfoniorkester, LidoLido og Katzenjammer


Selv om noen av skapningene kan se litt skumle ut, er alle veldig snille og gleder seg til å treffe deg på bytur. Øystein Bekkevold i Park og vei i Stavanger kommune, er mannen bak Ajaxparken. Nå er han igjen klar med nye dyr som i perioden fra 19. mai til 1. juni skal monteres i Stavanger sentrum. Så se opp og hold på hatten – snart slippes dyrene løs! Øystein Bekkevold er mannen bak Ajaxparken.

Hvilken ny lekekamerat skjuler seg her?

1.–31. juli: Sommer i parken

13. juli: P4 jubileumsturné

– lesestunder, sjongleringsverksted, gratiskonserter, aktiviteter og underholdning i Byparken

24.–27. juli: Gladmat

3. juli: VG-lista Topp 20

15.–17. august: Byhelg SKOLESTART

5.–6. juli: Norgescup i vannskihopp

Med forbehold om endringer

Vågen Få med deg hva som skjer på www.stavangersentrum.no/hva-skjer


www.rodne.no rØDNE fJOrD crUISE SIghtSEEINg 2013 PREIKESTOLEN OG LYSEFJORDEN Turen varer 3 timer. Avgangene Priser er fra Skagenkaien i Stavanger. Voksen

kr 420,-

1.-14. mai og 16.-30. september Honnør/student Daglig kl 12:00. Barn (4-15 år) 15. mai – 15. september Gratis under 4 år Daglig kl 10:00 og kl 14:00. (17. mai utgår.) Familiebillett Juli og august Ekstra avgang torsdag, fredag og lørdag kl 12:00. Oktober-april Se www.rodne.no

kr 320,kr 250,kr 1050,-

2 voksne + inntil 4 barn Grupper: 15 % rabatt på ordinær voksenbillett når minst 15 personer reiser sammen og løser felles billett.

CRUISE OG FOTTUR NYHET - En kombinasjonstur der du først får nyte en herlig sightseeing på Lysefjorden, for så å gå til toppen av Preikestolen på egenhånd. Husk godt fottøy!

Juni, juli og august Daglig kl 10:00. Priser: Voksen kr 690,-. Barn kr 490,-. Inkl. sightseeingbåt og buss til og fra Preikestolhytta.

Varighet – ca 8 timer.

Les mer på www.rodne.no

Billett kan kjøpes på www.rodne.no eller ved landgangen før avgang. Rødne Fjord Cruise - på Lysefjorden siden 1974. Tlf. 51 89 52 70.

www.rodne.no


en, Stavanger

Dep. from Stavanger Airport

m 12.08.13 until new edition Motorway

y

Valid from 15.04.13-23.06.13 and from 12.08.13 until new edition Red dep.: Via SUS/Motorway

Sunday 03.30 17.00 04.20 17.15 05.20 17.30 06.20 17.45 07.20 18.00 08.20 18.15 09.20 18.30 09.40 18.45 10.00 19.00 vanger Airport 10.20 19.15 d from 12.08.13 until new edition 10.40 19.30 SUS/Motorway 11.00 19.45 rday11.20 Sunday 20.00 .15 11.40 10.0520.15 19.20 .45 12.00 10.2520.30 19.35 .15 12.20 10.4520.45 19.50 .45 12.40 11.05 20.05 .15 13.00 11.25 20.20 .45 13.20 11.45 20.35 .15 13.40 12.05 20.50 .45 14.00 12.25 21.05 .15 14.20 12.45 21.20 .45 14.40 13.05 21.35 .15 15.00 13.25 21.50 .45 15.15 13.45 22.05 .15 15.30 14.05 22.20 .45 15.45 14.25 22.35 .15 16.00 14.45 22.50 .00 16.15 15.05 23.05 .45 16.30 15.25 23.20 .15 16.45 15.45 23.35 .15 16.05 23.50 .15 16.20 00.05 .30 16.35 00.30 .40 16.50 .55 17.05 17.20 17.35 17.50 18.05 18.20 18.35 18.50 19.05

3

Monday-Friday Saturday Sunday 07.35 15.20 09.15 10.05 19.20 07.50 15.35 09.45 10.25 19.35 08.05 15.50 10.15 10.45 19.50 08.20 16.05 10.45 11.05 20.05 08.35 16.20 11.15 11.25 20.20 08.50 16.35 11.45 11.45 20.35 09.05 16.50 12.15 12.05 20.50 09.20 17.05 12.45 12.25 21.05 09.35 17.20 13.15 12.45 21.20 09.50 17.35 13.45 13.05 21.35 Fiskepiren 10.05 Radisson 17.50 14.15 Hotel 13.25 21.50 Atlantic 10.20 18.05 14.45 22.05 Kannik 13.45 Byterminalen 2 10.35 18.20roundabout 15.15 14.05 lane 22.20 Tjensvoll Hotel Stavanger 10.50 18.35 Forum 15.45 14.25 22.35 Park Inn Madlakrossen 11.05 18.50 16.15 14.45 22.50 SUS 23.05 Hospital 11.20 19.05 17.00 15.05 Madlaleiren 11.35 19.25 17.45 15.25 23.20 11.50 19.45 18.15 15.45 23.35 12.05 20.05 19.15 16.05 23.50 12.20 20.25 20.15 16.20 00.05 12.35 20.45 21.30 16.35 00.30 12.50 21.05 22.40 16.50 13.05 21.25 23.55 17.05 13.20 21.45 17.20 13.35 22.05 17.35 13.50 22.25 17.50 14.05 22.45 18.05 14.20 Stavanger 23.05 Airport 18.20 14.35 Sola 23.30 18.35 14.50 00.00 18.50 15.05 00.30 19.05

Fiskepiren Radisson Atlantic Hotel Byterminalen Kannik lane 2 Tjensvoll roundabout Hotel Stavanger Forum Park Inn Madlakrossen SUS Hospital Madlaleiren

ALLE UKEDAGER, ofte hvert 15. minutt

Stavanger Airport Sola

Approx. minutes after departure Fiskepiren: Byterminalen lane 2 Radisson Blu Atlantic Hotel Kannik Park Inn Hotel SUS Hospital Tjensvoll roundabout/Stavanger Forum Stavanger Airport

5 7 8 9 12 12 30

Please signal the driver clearly to stop the bus

Enkleste måte å reise til og fra flyplassen (lørdager 3 4 stort sett hvert 30. minutt). Første avgang går alle Approx. minutes after departure Fiskepiren: ukens dager Byterminalen lane 2 allerede kl. 5 03.30 fra Stavanger. Siste Radisson Blu Atlantic Hotel 7 ordinære avgang kl.00.30 Kannik 8 fra flyplassen (lørdager kl. Park Inn Hotel 9 23.55, + ekstra 01.10 og 02.20). SUS Hospital 12 Tjensvoll roundabout/Stavanger Forum Stavanger Airport

12 30

ForPlease oppdaterte rutetider se www.flybussen.no signal the driver clearly to stop the bus 4

Sommerkampanje i nettbutikken:

Flexipass

400

,—

Med flexipass kan du reise så mye du vil med buss i ditt område i 30 dager. Etter kl 17 på hverdager og hele helgene kan du i tillegg ta med deg inntil én voksen og tre barn - uten tillegg i prisen! Nettbutikken finner du på www.kolumbus.no


Skating

Byguide fra brettet Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Jan Inge Haga

34


Byens gater er egnet for s책 mye mer enn shopping. De kan for eksempel brukes som kulisser for skatere i svev.

35


Tormod Tønnesen er tidligere vinner av skate-NM for junior.

36


I fjor vant 16 år gamle Øyvind Svendsen 2. plassen i NM for junior.

– Her. Her går det an å gjøre noe kult! Skaterne Fredrik Nærland (26) og Øyvind Svendsen (16) er på bytur. Men disse to leter ikke etter sommershorts eller ny t-skjorte. Jakten er benker, trapper, bakker eller fortau som kan brukes til å prøve nye stunts. Runden starter i Geoparken med hopp og svev over benkene.

Konkurranseskater – Jeg begynte å skate som niåring. Storebroren min hadde brett, og jeg så ham kjøre med kompisene. Etter hvert fikk jeg eget brett og ble med dem. Jeg er fortsatt like hekta. Øyvind Svendsen rusler oppover byen for å finne de kule stedene til brettriks. Siden det første brettet har gutten fra Hundvåg utviklet seg enormt og bruker all sin fritid på skating. Talentet deltar i store turneringer over hele landet, og i fjor fikk han andreplass i NM for junior.

– Stavanger er en bra skateby. Vi skulle gjerne hatt et bedre tilbud med hall og skatepark, men det er kjekt å skate i sentrum likevel, sier han. Fredrik Nærland har vist vei til Valbergstårnet. I denne bratte bakken ned mot Kirkegata skal de fly i takt. De tar sats, ruller nedover, teller til tre og hopper symmetrisk noen meter nede i bakken. – Haha. Det ble kult!

Skatelinje Nærland er lærer på skatelinja på Wang Toppidrett Stavanger, den eneste videregående skolen i landet med egen linje for rullebrettkjørere. Guttene tipper at skatemiljøet i Stavanger består av rundt 200 engasjerte ungdommer som digger brettet. Selv kjører de to flere timer daglig. – Jeg begynte som 12-åring og fikk helt dilla. Da Vang ville starte ny linje, ble jeg spurt. Vi skater, trener og filmer. Jeg er heldig som har så flinke og engasjerte elever, sier han.

Skating er utfordrende, og vi må pushe oss selv for å klare mer. De fleste av oss har nok et ekstra gir.

– Skating handler om å øve. Det er utfordrende, og vi må pushe oss selv for å klare mer. De fleste av oss har nok et ekstra gir, smiler Nærland før han tar fart og svever over torgtrappene med måpende blikk og klapp fra forbipasserende i gata.

37


NÅ KUN

Høies originale Hotellpute i str. 70x100 cm. Før: 598,-

299,-

Høie Fenja sommerdundyner av høy kvalitet 140x200 cm 140x220 cm 200x220 cm

kr 698,kr 798,kr 999,-

Høies DownFeel pute Norges beste fiberpute!

Høie sengesett fra kr. Stort utvalg i Høie sengetøy

199,-

og byens største utvalg i laken fra Høie!

Med oss får du: • Tilgang til vårt verdensomspennende agentnettverk • Fleksible og solide løsninger på hele logistikken • Fortollingskompetanse • Sporing av leveransen og utleveringsdokumentasjon • Døgnåpen vakttelefon alle dager Hva kan vi g jøre for deg?

Tlf: + 47 51 64 30 00 bring.no/offshore

299,-

Velkommen innom for en hyggelig handel!

INTERIØRHUSET Hellerud (Jensen Interiør) Løkkeveien/Klinkenberggata Åpningstider: 10-19 (10-16) Tlf.: 994 24 389 / 48 24 81 37

Flyfrakt – raskt og forutsigbart i hele verden. Vi tilbyr fleksible logistikkløsninger basert lokal og global kompetanse. Enten du har behov for standardiserte transporter fra flyplass til flyplass eller prosjektlogistikk og chartring av hele fly hjelper vi deg.

NÅ KUN


40


Hobbyfotograf Henning Roalkvam (oppe til høyre) tar portrettbilder av folk i sentrum.

Jeg går rundt i gatene og merker plutselig at en person fanger oppmerksomheten min.

Fotobloggeren Fotoblogger Henning Roalkvam Har et spesielt blikk på folk i Stavanger. Du har kanskje sett denne mannen gå rundt i Stavanger sentrum med kameraveska rundt armen? Mannen er amatørfotograf Henning Roalkvam fra Klepp. Nå har han inngått samarbeid med Stavanger sentrum AS (STAS) om å gi tilgang til portrettbildene han tar fra sentrum. – Jeg har alltid tatt mye bilder, er lidenskapelig opptatt av fotografering og har sett mye og blitt inspirert av andre fotografer. Dette prosjektet startet jeg med i januar, og gjennom sentrumssamarbeidet får jeg dyrke det videre, forteller han.

Prosjektet ble til bloggen Breeches & Collars (http:// breechesandcollars.wordpress.com) med rundt 100 faste følgere. I tillegg får han vist fram bildene på sentrumsnettsidene og facebook. – Det er veldig morsomt. Jeg går rundt i gatene og merker plutselig at en person fanger oppmerksomheten min. Det kan være klærne, utseende eller utstrålingen. Da går jeg bort og spør om å ta et portrettfoto. De aller fleste sier ja og synes det er stas å bli tatt bilder av. Videre legger jeg dem ut på bloggen min til de som vil se. Vær beredt. Neste gang kan magefølelsen hans stoppe deg et sted i bygatene.

http://breechesandcollars.wordpress.com

41


Knallgode tilbud til hele familien! Noen farger/varianter utgår nå av Ecco kolleksjonen. Vi tømmer lageret, så nå kan du gjøre et kupp!

BIOM RUN

Fantastiske løpesko fra Ecco! Fra torsdag kl. 09:00 gir vi kr. 800,- i «Siddis-rabatt» på disse gode skoene!

Rød str.40-45 før1800,-

999 999 Turkis str.36-41 før1800,-


P-bommene er tatt bort på P-arkettene. Det er satt opp P-automater. Vi håper det blir en bedre hverdag for parkerende på denne måten.

Vi ønsker alle våre kunder en fin sommer!

passer a lle

mosjon

k u rs for ansatte d u lb i t s d r velfe

Stavanger Golfklubb

velse naturopple kundepleie smu lig profilering

heter

Longebakke 45, 4042 Hafrsfjord Telefon 51 93 91 00 Faks 51 93 91 10 www.sgk.no


Opplevelser

Sjauing i innevĂŚr Tekst: Bente Henriksen. Foto: Minna Suojoki

44


Fortviler du over dårlig sommervær? Ta turen til aktivitetsutstillingen «Sjauing på kaien» på Stavanger maritime museum, og la barna utfolde seg i året 1959.

45


Femåringene fra Solvang barnehage koser seg som "sjauere" på Stavanger Maritime museum.

– Det aller kjekkeste var å leke på båten, styre den og ringe med bjella, sier Maria. På en unik måte har barna fra Solvang barnehage fått innblikk i hvordan dagliglivet i Stavanger var i 1959. De har lekt seg gjennom utstillingen som er bygget i et autentisk miljø med fjordbåt, butikk, pakkhus, postkontor og torgbod.

Rollelek

I butikken er det et gammelt kassaapparat med penger i, og hyllene er dekket av varer som ungene kan kjøpe, blant annet typiske esker fra 50-tallet. – Det er kjekt å stå i kassen, og det er så mange ting her, sier Henrik mens han trykker inn tastene på kassaapparatet. Ved inngangen til utstillingen er det en hel garderobe med tidsriktige klær og tilbehør fra 50-tallet. – Vi har vært opptatt av å ikke bare henge opp alt mulig gammel tøy. Klærne er fra den perioden utstillingen

46

viser, forteller museumspedagog Kristin Vestrheim Cranner. Jentene er ivrige og kler seg ut med skaut og kjoler, mens en av guttene trer på seg en hatt og halter bortover golvet med en stokk. – Vi ser mye bra rollelek. Ungene har noen tanker om hvordan det var i «gamle dager» og er raskt i gang med lek, fortsetter museumspedagogen.

«Sjauing på kaien»

Det er ivrig aktivitet overalt. Oliver styrer båten, mens Stella står bak og ringer i telefonen som har kontakt med pakkhuset. Kim iler til så snart det kimer i telefonen på veggen. – Vi trenger noen her som kan hjelpe med å få om bord varene, sier Stella, og Kim løper bort til rampen med melkespann og begynner å stable dem på en tralle. Også Maria og Stella hjelper til med å bære postsekker mens de diskuterer hva sekkene inneholder.


Hele byens historie er tuftet på nærheten til sjøen.

– Her kommer post fra julenissen, sier Maria alvorlig og prøver og åpne en sekk. Utstillingen «Sjauing på kaien» er fast, og interesserte kan stikke innom i museets åpningstid. Ifølge Kristin Vestrheim Cranner passer utstillingen for barn opp til fjerde klasse.

Vår maritime historie

Utstillingen «Sjauing på kaien» er laget med utgangspunkt i Stavangers maritime historie. – Hele byens historie er tuftet på nærheten til sjøen, og fram til for bare en generasjon siden var fjordbåten avgjørende for kontakten mellom byen og bygdene innover Ryfylke, forteller hun. Kaien var et viktig knutepunkt for handel og kontakt mellom mennesker, og dette er noe av det som formidles gjennom utstillingen. 50-talls fristelse: god gammeldags polkagris.

– Alt er lagt til rette for at barna skal bli med og «sjaue», altså jobbe på kaien, sier hun.

Ny inngang og kafé

Stavanger maritime museum holder til i to hundre år gamle sjøhus og kjøpmannsgårder på Strandkaien i Vågen. Tidligere har museet hatt inngang på den litt bortgjemte siden av bygningen, men sommersesongen starter med ny inngang rett inn fra Vågen. Her kommer publikum direkte inn i museets nye kafé, som fører videre inn i selve museet. Utstillingen «Sjauing på kaien» holder til i andre etasje i et av de gamle sjøhusene.

Stavanger Maritime Museum • Det er snart tretti år siden Stavanger maritime museum, tidligere Stavanger sjøfartsmuseum, flyttet inn i dagens lokaler i Nedre Strandgate 17 og 19. • I juni fikk museet ny inngang direkte fra Strandkaien, noe som gir en helt annen kontakt med Vågen, kaien og sjøen. • Ombyggingen er første ledd i et omfattende fornyingsprosjekt for museet. • «Sjauing på kaien» er en aktivitetsutstilling for barn med fjordfarten i 1950-årene som tema. • Åpningstider i sommer: Alle dager 10.00–16.00

Barnehagebarna går rett inn i rollen som kjøpmenn fra 1959.

47


Din leverandør av

KASSE OG BUTIKKDATALØSNINGER Vi leverer butikkdata og kasseløsninger for alle bransjer og kan bistå med å få kontoll på salg og inntjening i din butikk

Noen av våre tjenester - Bankterminaler - Kredittkortløsninger - Lokal kundesupport

- Betaling på nett - Kasseløsninger - Rekvisita

Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Våre partnere:

- solgt av deg, pakket og sendt av oss!

TRENGER DITT FIRMA NOEN TIL Å TA SEG AV DITT LAGER HOLD? PackPartner er en profesjonell og pålitelig leverandør av tredjepartslogistikk. Vi tilbyr alt fra enkelt lagerhold til avanserte og komplette logistikkløsninger som er spesielt tilpasset dine behov.

DET HANDLER OM Å FRIGJØRE EGNE RESSURSER Lagerhold og varehåndtering

Ordremottak og ordrebehandling

Plukking og pakking

Distribusjon og forsendelse

PackPartner er et datterselskap under det interkommunale selskapet Allservice og holder til i Auglendsdalen 77, 4017 Stavanger. Sjekk hva vi kan gjøre for din bedrift på www.packpartner.no eller ta kontakt på 911 67 713/482 64 684


Museumsbyen Stavanger / Foto: NOM/Tom Haga

MSBY U E S EN U M ST

AV

AN

R E G

– ett besøk og du er hekta MuseuMsbyen stavanger er et saMarbeid MelloM

Arkeologisk museum www.norskolje.museum.no www.museumstavanger.no www.arkeologiskmuseum.no


Mat

Der biffene får bein å gå på Tekst: Åsmund Ådnøy. Foto: Jan Inge Haga

Biffene fra Fish & Cow er allerede så sagnomsuste at noen tar i bruk andre verktøy enn kniv og gaffel for å oppleve dem. 50


Biffene bak Linn Haugland ble forsvarlig sikret etter at en kjøttyv var på ferde.

Iselin F. Larsen sjekker glassene.

Kjøkkensjef Adam Schive Bjerck forbereder kveldens servering.

51 Fish & Cow har åpnet mange vinflasker i vår.


På Tango må du spise minst tre retter. Fish & Cow er et knepp mer folkelig.

Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen gjør seg klar for nye gjester.

Brasseriet holder til der Peppes Pizza lå i en årrekke, i første etasje av Torgterrassen. Før de havner på grillen til kjøkkensjef Adam Bjerck, ligger entrecôtene ertende i et glasskap som utgjør veggen inn mot senteret. Tidlig en morgen i april tok kjøttsuget overhånd for en mann på vei gjennom kjøpesenteret. Med skrujern og kløkt skrudde han opp skapene fra utsiden. Få minutter senere forsvant han ut på torget med en seks kilos entrecote i hendene. Daglig leder Eirik Petersen var ikke blid den formiddagen, og etter tyveriet sørget han for å skifte skruene ut med hengelåser. Noen uker senere flirer han av historien.

Konsentrert smak

Folk er vant til å se vinflasker langs restaurantvegger, men kjøtt som blikkfang er mer uvant. Entrecôtene ligger der ikke bare til pynt. Skapet holder 1–2 grader, og har 50–70 prosent luftfuktighet. Det er lavt sammenlignet med Stavanger-lufta. Kjøttstykkene ligger i skapet i fire uker før de grilles. Hvorfor? Når kjøttet tørker, blir smaken mer konsentrert, ifølge Adam Bjerck. Entrecôten er det dyreste på middagsmenyen, men er likevel brasseriets bestselger.

Daglig leder Eirik Alexander Petersen liker seg best når det koker litt.

52

Bjerck ser for seg at kjøttstykkene etter hvert får selskap av andre typer i tørkeskapet. Hvordan smaker ulike deler av lam og svin når det får samme behandling? Han er ikke helt sikker, men det skinner gjennom at han gleder seg til å finne det ut.


Morten Hagen fyrer opp grillen.

Hva er det med navnet?

Fish & Cow er et navn de fleste husker. Her er det på sin plass å oppklare potensielle misforståelser: 1. Biffen som serveres er okse, restaurantnavnet til tross. 2. Brasseriet serverer ikke bare storfe og fisk. 3. Fish & Cow er ikke del av en kjede, selv om noen kunder tror det. – Navnet? Vi hadde mange alternativer. I Stavanger må navnet ha et internasjonalt tilsnitt, sier daglig leder Eirik Petersen. Et blikk ut vinduet understreker poenget. Nærmeste naboer er Burger King («Home of the whopper», som skiltet forkynner) og Dale of Norway.   Han og kjøkkensjef Bjerck undergraver myten om at bergensere bare leveres i grader av brautethet. De utstråler begge en lavmælt selvsikkerhet på vegne av spisestedet som de åpnet i mars. I kulissene står også kokk Kjartan Skjelde, som i likhet med Petersen har bakgrunn fra restaurant Tango. På Tango må du spise minst tre retter. Fish & Cow er et knepp mer folkelig.

En sosial Kjartan-greie

For å sveise F&C-staben sammen, spiser de sammen mellom middag- og lunsjserveringen. Det er en Kjartan-greie, forklarer Petersen. Denne onsdagen lager kjøkkenlærlingen lasagne med salat og rømme. I restaurantlokalet har kveldens første middagsgjester allerede tatt de beste plassene langs vinduet, der de kan se og bli sett.  

Fish & Cow har vært fullbooket hver kveld siden åpningen. Lunsjtrafikken varierer mer, med mest på­ gang mot helgen. SR-Bank og Skagen Fondene holder til i etasjene lenger oppe. Brasseriet merker allerede at penge­strømmen derfra sildrer ned til lunsjserveringen i første.

Danse ut dørene

Fish & Cow ligger ved torget, som de siste årene har blitt kalt en dyrehage på grunn av helgefylla. Hittil har ikke Fish & Cow blitt plaget av det. Bare Burger King har bedre beliggenhet i byen, mener Eirik Petersen. – Den første helgen hadde vi dørvakt, men vi fant ut at det var helt unødvendig. Det har ikke vært noen problematiske situasjoner, sier han.   I juni håper restauranten å åpne uteservering for gjester som drister seg til slikt i stavangersk sommervær. Fish & Cow hadde hodet over vannet allerede ved åpningen, men ville være sikre på at de var svømmedyktige før de utvidet til uteservering.   Etter de hektiske åpningsukene, begynner arbeidstidene å normalisere seg for staben. Det er en sannhet i klisjeen om restaurantarbeideren som brenner lyset sitt i begge ender. Samtidig kan Adam Bjerck og Eirik Petersen vanskelig se for seg et liv uten de daglige adrenalinkickene som jobben gir.   – Når gjestene danser ut dørene, da gleder jeg meg til å gå på jobb, sier Eirik Petersen.

53


LYSEFJORDEN FASTE AVGANGER: (FOR GRUPPER & ENKELTPERSONER)

HVER LØRDAG JUNI, JULI OG AUGUST - AVGANG KL 12:00 TURENS VARIGHET: 2 TIMER. PRIS: 795 NOK/ Person. BOOKING: FJORDEVENTS.NO


Kl.

08.00–17.00

09.00–15.00

10.00–16.30

08.00–18.00

09.00–18.00

07.00–14.00

16.00 -

08.00–14.00

08.00–16.00

09.30–17.00

11.00–18.00

08.00–17.00

08.30–14.30

08.00–13.00

09.00–17.00

09.30–18.00

12.00–18.00

08.00–18.00

10.00–19.00

07.00–13.00

07.30–13.00

08.00–18.00

09.00–14.00

09.00–16.00

09.30–16.30

10.00–16.00

Dato

13.06.2013

13.06.2013

13.06.2013

14.06.2013

14.06.2013

15.06.2013

15.06.2013

16.06.2013

17.06.2013

17.06.2013

17.06.2013

18.06.2013

19.06.2013

20.06.2013

20.06.2013

20.06.2013

20.06.2013

21.06.2013

21.06.2013

23.06.2013

24.06.2013

24.06.2013

24.06.2013

25.06.2013

25.06.2013

25.06.2013

OCEANA

MSC POESIA

ORIANA

HAMBURG

EMPRESS

BRAEMAR

VOYAGER

AIDASOL

SAGA SAPPHIRE

BRAEMAR

QUEEN MARY 2

ROTTERDAM

COSTA LUMINIOSA

MSC OPERA

ARCADIA

CELEBRITY INFINITY

QUEEN VICTORIA

RYNDAM

BALMORAL

SERENISSIMA

ALBATROS

QUEEN ELIZABETH

SAGA SAPPHIRE

VENTURA

MSC POESIA

CRYSTAL SYMPHONY

Skip

2200

3605

1850

420

2000

929

508

2194

700

929

3108

1404

2800

2200

1986

1950

2014

1258

1350

100

800

3272

700

3574

3605

975

Gjester

11.07.2013

11.07.2013

11.07.2013

09.07.2013

08.07.2013

08.07.2013

07.07.2013

06.07.2013

06.07.2013

04.07.2013

03.07.2013

03.07.2013

03.07.2013

02.07.2013

02.07.2013

01.07.2013

01.07.2013

01.07.2013

30.06.2013

28.06.2013

27.06.2013

27.06.2013

27.06.2013

26.06.2013

26.06.2013

26.06.2013

Dato

09.00–15.00

09.00–18.00

08.00–13.00

09.30–16.00

12.00–18.00

11.00–18.00

09.00–14.00

09.00–17.00

07.00–17.00

08.00–18.00

09.30–16.00

09.00–17.00

08.30–14.30

08.00–17.00

07.00–18.00

10.00–19.00

08.00–18.00

08.00–17.00

08.00–14.00

08.00–18.00

08.00–13.00

08.00–17.00

08.00–18.00

08.30–14.30

08.00–16.00

08.00–17.00

Kl.

MSC POESIA

AIDASOL

COSTA FORTUNA

ORIANA

COSTA LUMINIOSA

CELEBRITY INFINITY

NAUTICA

SAGA RUBY

SEABOURN PRIDE

EMPRESS

AZURA

QUEEN ELIZABETH

MSC OPERA

QUEEN VICTORIA

DEUTSCHLAND

AIDASOL

CROWN PRINCESS

COSTA VOYAGER

BALMORAL

AIDASTELLA

COSTA FORTUNA

CARIBBEAN PRINCESS

VOYAGER

MSC OPERA

ROTTERDAM

QUEST FOR ADVENTURE

Skip

3605

2194

3470

1850

2800

1950

650

732

204

2000

3574

3272

2200

2014

520

2194

3599

832

1350

2050

3470

3599

508

2200

1404

446

Gjester

26.07.2013

26.07.2013

25.07.2013

25.07.2013

25.07.2013

24.07.2013

24.07.2013

24.07.2013

23.07.2013

22.07.2013

22.07.2013

22.07.2013

22.07.2013

21.07.2013

21.07.2013

19.07.2013

19.07.2013

19.07.2013

18.07.2013

18.07.2013

17.07.2013

17.07.2013

16.07.2013

15.07.2013

13.07.2013

12.07.2013

Dato

08.30–19.30

08.00–18.00

09.00–15.00

08.00–17.00

08.00–13.00

14.30–22.00

09.30–16.00

08.00–16.00

08.00–17.00

08.00–18.00

08.00–16.00

08.00–18.00

00.01–23.59

10.00–19.00

08.00–18.00

10.00–20.00

09.00–16.00

08.00–19.00

09.00–20.00

08.00–13.00

09.00–18.00

07.00–14.00

12.00–18.00

08.00–17.00

08.00–18.00

08.30–19.30

Kl.

CLUB MED 2

AIDASTELLA

MSC POESIA

KRISTINA KATARINA

COSTA FORTUNA

MARCO POLO

AURORA

ROTTERDAM

QUEST FOR ADVENTURE

EMPRESS

RYNDAM

SAGA SAPPHIRE

JAMAICA BAY

AIDASOL

VOYAGER

MEIN SCHIFF 1

ARCADIA

FTI BERLIN

SERENISSIMA

COSTA LUMINIOSA

CELEBRITY ECLIPSE

ALBATROS

BRAEMAR

QUEEN MARY 2

SAGA RUBY

CLUB MED 2

Skip

Cruiseanløp

392

2050

3605

350

3470

906

1950

1404

446

2000

1258

700

2194

508

2681

1986

462

100

2800

3800

800

929

3108

732

392

Gjester

13.08.2013

12.08.2013

11.08.2013

11.08.2013

10.08.2013

09.08.2013

09.08.2013

08.08.2013

08.08.2013

07.08.2013

07.08.2013

07.08.2013

07.08.2013

07.08.2013

06.08.2013

06.08.2013

05.08.2013

05.08.2013

05.08.2013

01.08.2013

01.08.2013

31.07.2013

31.07.2013

30.07.2013

28.07.2013

27.07.2013

Dato

08.00–16.00

08.00–17.00

09.30–16.30

08.00–17.00

10.00–19.00

09.00–20.00

08.00–19.30

09.00–15.00

08.00–13.00

13.00–19.00

09.00–17.00

08.00–14.00

08.00–18.00

07.00–14.00

12.00–18.00

08.00–16.00

12.00–20.00

09.00–17.00

08.00–16.00

08.00–14.00

08.00–18.00

10.00–19.00

09.30–16.00

07.00–16.00

07.00–15.00

08.00–18.00

Kl.

EURODAM

QUEEN ELIZABETH

OCEANA

SEABOURN SOJOURN

AIDASOL

SERENISSIMA

CLUB MED 2

MSC POESIA

COSTA LUMINIOSA

COLUMBUS 2

ORIANA

ADONIA

RYNDAM

FTI BERLIN

COSTA FORTUNA

EURODAM

AZAMARA QUEST

QUEEN VICTORIA

THOMSON SPIRIT

COSTA LUMINIOSA

EMPRESS

AIDASOL

AZURA

CELEBRITY INFINITY

VEENDAM

QUEST FOR ADVENTURE

Skip

2104

3272

2200

450

2194

100

392

3605

2800

698

1850

777

1258

462

3470

2104

800

2014

1400

2800

2000

2194

3574

2200

1266

446

Gjester

juni-august 2013


Det er kun fiber som kobler deg på framtiden NORGE RÅESTES INTERN ETT!

BEST KUNDEE SERVIC E B TN

REDBÅ 2012 ND

SG ALLUP

LANDET MEST S FORN T V-KUØYDE N EPSI 20 DER 1 0 2011 2012

“Hvis du får tilbud om fiberkabel til boligen din, er det bare å takke pent ja.” 1. 2. 2013


Bohemia-innehaver Silje Rosvold har tatt steget til byen.

Nyhet

Interiørskatter hos

Bohemia Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Privat

Helt siden Silje Rosvold startet Bohemia på Sola for tre år siden, har hun drømt om egen butikk i Stavanger. Nå er den her, i Verksgata, full av fristende interiør. Mens den populære butikken på Sola tilbyr både klær og interiør, ville innehaver Silje Rosvold ha rendyrket interiørbutikk i Stavanger. Tine K Home er navnet på den danske hovedleverandøren, som skaper tilbehør til hjemmet i både klassisk, tidløst og utenlandskinspirerte stiler. – Designeren drev selv interiørbutikk. Den gang var trendene blomstrete og søtt. Hun elsket striper, svart og hvitt og tok dette inn i kolleksjonene. Stilartene er blandet med skatter og tradisjoner fra både Asia, Marokko og andre land. Jeg blir alltid gira når jeg ser de nye kolleksjonene. Det er så delikat og fint, forteller Rosvold. Silje Rosvold begynte som dekoratør på IKEA og ble der i sju år. Da var tiden inne for å starte egen butikk.

Når folk kommenterer at det blir mye arbeid for henne med to butikker, smiler hun bare. – Interiør er det kjekkeste jeg vet. Det er det jeg kan og det er det jeg liker. I Stavanger sentrum skal jeg ha en fulltidsansatt som styrer skuta. Min jobb blir å ha det kreative ansvaret. For meg er det en drøm som går i oppfyllelse. Mens butikken på Sola har vært en suksess, er det først og fremst siddiser som kommer til nabokommunen for å handle. Det var grunnen til at Rosvold tok det store steget til byen. – I Stavanger er folk opptatt av interiør og kundekretsen er større. Kundene er i alderen 30–45 og er både nyetablerte og folk som har alt.

57


Vi tilbyr: Lyd og bilde i flere rom Løsninger for trådløs lyd og styring Hi-Fi stereo komponenter Vinyl/platespillere/tilbehør Hjemmekino eller kino hjemme?

Lik oss på Resonans Lyd & Bilde AS Øvre Holme gate 22 – en del av fargegaten i Stavanger • www.resonans-web.no


FREDRIK AUSTBØ - TUCK KNEE - FOTO: JASON HORTON, VADUZE LIECHTENSTEIN

SKATEDECKS

699,-

INKLUDERT GRIPTAPE

SESSION STAVANGER

SESSION KVADRAT

Kirkegata 17, 4006 Stavanger

Kvadrat Kjøpesenter, 4391 Sandnes

472 02 050

472 02 051

10:00 - 19:00 (17:00)

10:00 - 20:00 (18:00)

facebook.com/sessionstavanger

facebook.com/sessionkvadrat

instagram: @sessionstavanger

instagram: @sessionkvadrat


Leiligheter som kan leies etter ditt behov Døgnleie • Ukesleie • Månedsleie Transitt før permanent bolig Innleide konsulenter Ansatte som pendler forusleilighetshotel.no

Ta kontakt for mer info på 909 55 600 • booking.flh@lyse.net

Byen 3 2013 lav  
Byen 3 2013 lav  

Stavangers sentrumsmagasin Nr 3 2013

Advertisement