Page 1

DiCaprios elroadster Tesla går jorden runt SID 3

Ska Rasmus, 8, dänga ”Lill-Lövis”?

Ett litet hemmabygge, kanske? SID 2

SID 5

OFFICIELL MÄSSTIDNING • www.motorshow.se

sveri enda ge s f ö r n m ä s sa ya bil 2010 ar

Svenska Mässan 22–25 april 2010

+

Bilar • Motorsport • Tillbehör • ATV/mopeder Maxat kul för barnen! � Fullstor Ferrari i lego • simulatorspel • radiostyrda bilar på motocrossbana

Distribueras med Göteborgsposten lördag 17 april 2010

Ur innehållet: Smarta tillbehör 2 • Nya SAAB 9-5 och Volvo S60 visas för första gången i Sverige 3 • Godbitar ur programmet 3 • Följ STCC-premiären på storskärm 5 • Gas snällast mot miljön 7 • Tjänstebil – äga eller ägas? 9 • Alla nyheter och premiärer 10-11 • Här är alla utställarna 14-17

i samarbete med


Hela denna bilaga är en annons fRÅN GÖTEBORGS MOTORSHOW

2

Studenter bygger formelbil från scratch

Kit car med hög vill-ha-faktor

HELENA BORG, projektledare

Varmt välkommen till Sveriges enda nybilsmässa! Vad behöver du? Som projektledare för årets största nybilsmässa har jag de senaste åren haft nöjet att ”tjuvlyssna” på dialogen mellan många glada mässbesökare. Nyligen stod jag tätt bakom ett par i 40-årsåldern som tillsammans med sin tvååring stod och tittade på en läcker, knallblå, tvåsitsig cabriolet med en prislapp på strax över 400 000 kronor. Killen sa till sin tjej: ”Älskling, visst behöver vi en sån?” Jag hörde inte hennes svar, men jag förstod att ordet behöva hade en annan innebörd för henne i det ögonblicket.

Killen sa till sin tjej: ”Älskling, visst behöver vi en sån?” Jag hörde inte hennes svar.

B05:72 Om man samlar på sig tillräckligt många komponenter får man till slut ihop en hel bil. Från Pagano kommer den praktiskt ihopsamlad som ett kit för hemmabyggaren en superskön sportbil med rötterna i Ferrari 500 Mondial. Chassiet är gjort för mekanik från Alfa Romeos 116-serie med rak fyr-

Byggsatsbilen Pagano är den ultimata drömmen för alla som ägnade sin uppväxt åt att bygga Mekkano.

cylindrig eller V6-motor. Byggsatsen ger ett stort utrymme att improvisera och göra sin alldeles egen

iPod plus bilen Kunglig bild är lika med sant av älsklingen B02:52 Den vanligaste frågan Exydos får är om de kan montera in iPoden i bilen. Och det är klart de kan, plus en hel massa annat.

Solfilm – som glajjor för bilen

B03:42 Låt oss slå fast det på en gång: Solfilm på bilen är snyggt, som coola glasögon på stranden. Men, jo då, det är bra också; tar bort nästan alla farliga UV-strålar, sänker temperaturen och sparar AC och annat. Och håller ihop rutan i fall det smäller, om det nu gör det eftersom en lägre temperatur håller huvudet kallt.

C02:54 Är hon inte värd ett alldeles eget porträtt, älsklingen därhemma? Konstnären Jüri Kann förevigar ditt hjärtegryn om du vill. I så fall hamnar du dessutom i fint sällskap. Självaste danske prins Joacim finns på bild i sin Lotus Cortina.

Greppa banan med rätt sulor B04:50 Hästar och vridmoment är viktiga, inget snack. Men utan rätt grepp om vägen förvandlas kraften till ett snyggt

sportvagn. Bilen kan besiktigas som amatörbyggt fordon i Sverige.

men verkningslöst rökmoln av gummi. Pro-Imp berättar mer om det där handflatestora mötet mellan bil och underlag.

Elcykelkit ger hjälp i motlut B00:09 Eldrivna scootrar är MyEcos specialitet. Att glida fram i stan nästan ljudlöst är förstås bra för miljön, men är också en skön upplevelse. Lika miljövänligt som att man trampar sin egen cykel. Men om steget till scooter är för långt kan man montera ett elcykelkit på den gamla cykeln. Trampa och motionera så mycket du vill. Och glid med batteridrift när du vill. Låter flott.

C01:22 Fyra svenska universitet tar upp kampen mot över hundra andra från tjugotre länder i konsten att konstruera, bygga, testa och sedan tävla i en liten formelbil på anrika Silverstonebanan i England. Under Göteborg Motorshow kommer de fyra Formula Student universiteten, Chalmers, KTH och universiteten i Karlstad och Lund, att ställa ut och visa upp årets modell av sina formelbilar. Förutom design och tillverkning syftar projektet till att fortbilda inom ledning och marknadsföring som också är viktiga färdigheter i arbetslivet. Formula Student handlar om att trygga återväxten och få fram framtidens experter inom automotive sektorn såväl som motorsporten, både nationellt och internationellt. Dessa högutbildade unga ingenjörer skall ses som potentiella nyrekryteringar och/ eller framtida kunder. Kom och lyssna till ett teknikforum med representanter från branschen torsdagen den 22 april klockan 14:00 i monter C01:22. Moderator är Tony Ring, Swedish Motorsport Industry.

Så hittar du till Svenska Mässan!

Att behöva är helt klart en definitionsfråga. Man kan verkligen behöva en ny bil – antingen för att den gamla är för liten, för stor, släpper ut för mycket föroreningar eller till och med är för trött. Med det aktiva liv som de flesta barnfamiljer lever blir det ibland dessutom nödvändigt med två bilar. Friheten i att kunna ta sig fram på egen hand på fyra eller två hjul är helt enkelt obetalbar.

Plats Göteborgs Motorshow äger rum på Svenska Mässan, Mässans gata/ Korsvägen i Göteborg 22-25 april.

På Göteborgs Motorshow presenterar vi en rad saker som många av oss behöver… Förutom alla nya bilar kan du till exempel fynda nya fälgar eller däck, renovera din växellåda, köpa en elcykel, en Formel 1-resa, en tidning eller varför inte en fyrhjuling till sommarstället? Du kan se fram emot att möta doften av läder och nya däck i en mässhall som är fylld av nyheter. Det kan bli svårt att veta var man skall börja. Jag vill i alla fall börja med att hälsa dig varmt välkommen till Göteborgs Motorshow. Du kommer säkert att hitta nya saker som du behöver!

Arrangör Göteborgs Motorshow äger rum vart tredje år och arrangeras av Sydexpo AB i samarbete med Göteborgs Motorbranschförening. Arrangören reserverar sig för eventuella felaktigheter i denna bilaga.

Öppettider Torsdag och fredag kl 12.00-20.00 Lördag och söndag kl 10.00-18.00 Entréavgift Vuxen: 140 kr Barn: 7-14 år 60 kr Barn under 7 år: fri entré Familjebiljett: 300 kr (två vuxna och max tre barn) Barn under 15 år endast i vuxens sällskap

Förfrågningar Sydexpo AB, Box 534, 201 25 Malmö Telefon 040-690 85 50 Telefax 040-690 85 01

Mer information finns på www.motorshow.se Det är lätt att hitta till Svenska Mässan Med bil: Sväng av E6 vid skylten ”Mässan Scandinavium Liseberg”. Parkera i parkeringshuset i Gårda Affärscentrum intill Svenska Mäs-

san och Hotel Gothia Towers. Med tåg: Ta spårvagn 2 vid Drottningtorget. Från Brunnsparken kan du ta spårvagn 2, 4 eller 5. Spårvagnarna stannar vid Korsvägen mitt emot Svenska Mässan.

■ Good News Scandinavia AB gör kundtidningar, bilagor och tematidningar för organisationer, föreningar, kommuner och företag i Norden. ■ Behöver ni en tidning? Ring Per Hånberg, tel 0760-517 300 eller mejla per.hanberg@good-news.se

■ Göteborgs Motorshow ingår tillsammans med Motormässan i Malmö och

Tidningen är en annonsbilaga från Göteborgs Motorshow. Utgivning med Göteborgs-Posten 17/4 2010. Projektledare: Jouni Nevalainen tel: 0731-861038, e-post: jouni.nevalainen@good-news.se • Redaktör: Mårten Gudmundhs /Impacta • Grafisk form: Mårten Gudmundhs/Impacta och Marie Pettersson/ Impacta • Omslagsfoto: Mårten Gudmundhs/Impacta • Repro: Bildrepro Stockholm AB • Tryck: V-tab.

Stockholms Bilsalong i Sydexpos motorevenemang. Det är de tre största nybilsmässorna i Sverige. Sydexpo startade 1967 och verkar i branschen med både fack- och publikmässor.


Hela denna bilaga är en annons från Göteborgs Motorshow

3

Nya Saab 9-5 och Volvo S60 säger hej till Sverige i Göteborg Både nya Saab 9-5 och nya Volvo S60 finns med bland nyheterna när årets enda nybilsmässa i Sverige slår upp portarna. Nya Saab 9-5 visades för första gången på IAA i Frankfurt i september förra året. Bilen har väckt mycket positiv uppmärksamhet och kan nu beskådas med egna ögon under Göteborg Motorshow. Detsamma gäller Volvos nya S60 som hade premiär

NYHETER.

i Genève helt nyligen. Det är 10 år sedan förra S60 debuterade och nu är alltså den förfinade uppföljaren på plats för att för första gången visas för den svenska marknaden. Fler nyheter på sidan 10-11.

Här hamras skönheter

COACHBYGGE. Hos Motorima byggs och restaureras allt från Lotus 11 till Bugatti T 37 och andra grymma bilar. Möt några av skönheterna på mässan!

Händer på mässan

Tyska bilar prisade av motorjournalister från 20 länder Tyska bilar klarar sig bra i konkurrensen. 2009 lyckades Opel Insignia ta den åtråvärda titeln Årets bil.

Årets bil 2009.

Insignian vann med minsta möjliga marginal, bara en enda poäng från Ford Fiestas 320 poäng. På tredje plats med betydligt fler

Årets bil 2010.

poäng emellan kom Volkswagen Golf VI. I år, 2010, var det dock Volkswagens tur att kliva högst upp på prispallen. Med tio poängs marginal kammade Volkswagen Polo hem guldmedaljen, tätt följd av Toyota iQ och Opel Astra på tredje plats.

Årets Bil, eller det europeiska namnet ”Car Of The Year, COTY”, samlar 59 motorjournalister från över 20 länder. Uppgiften är att välja den mest framstående bilmodellen som presenterats de senaste tolv månaderna.

Mégane Renault Sport en heting i GTIklassen

Inte optimal för fickparkering, kanske... m. gudmundhs

Monstertrucken Thor kommer och visar sina muskler under Göteborg Motorshow. 66 x 22-tums däck.V8 s40 Cui Merlin IIImotor. 1500 hästar. Tre meter hög och 3,6 meter bred.

Med diffbroms, 250 hästkrafter och 340 newtonmetrar är nya Mégane Renault Sport en värsting i GTI-klassen. Utvändigt har den oblyga drag av F1 och motorsportkänslan förstärks inne i cockpit med läckra detaljer som läderklädd ratt med gul nollpunktsmarkering och pedaler och fotstöd i aluminium.

Gul nollpunktsmarkering och pedal och fotstöd i aluminium är några av de sköna detaljerna i den GTI-värsting. d. dumas

Väljer man Cup-versionen, den ena av två, får man dessutom betydligt hårdare chassi och skalstolar från Recaro.

Bagaget rymmer 340 liter. Om man nu skulle behöva ha något annat med sig än själva kärran.

Leonardo DiCaprio skickar Tesla Roadster jorden runt

✔ Dagligen C01:02 Uppvisning och provkörning av radiostyrd bilsport med bland annat ”offroad” med hopp och terräng, samt ”drifting” som innebär att man skall köra med långa, snygga sladdar. Dessa aktiviteter arrangeras i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, Väst 8 och RC Drifters. Ojämna timmar offroad Jämna timmar drifting ✔ 22 april klockan 14. C01:22 Möt framtiden inom automotive, motorsport och ingenjörskonst. Kom och lyssna till ett teknikforum som påvisar betydelsen av högre utbildningar med representanter från branschen. Moderator är Tony Ring, Swedish Motorsport Industry, som möter bl.a Kjell Nilsson, VD Semcon och Benny Wallin, marknadschef Motorbranschens Yrkesnämnd. ✔ 22 och 23 april klockan 13 och 15. C01:22 Chalmers Formula Student avslöjar vad som krävs för att bygga en högpresterande formulabil från grunden. ✔ 22 och 23 april, konferenslokal A2, A-hallen. C03:30 Stora Företags- & Tjänstebilsdagarna – Spara pengar och miljö i er bilflotta. För sjunde gången arrangeras konferensen där politiker, kolleger och leverantörer är med och påverkar villkoren för framtidens företagsbil. Anmälan på www.ynnor.se. ✔ 24 april C03:30 kl 12.00. Stefan ”LillLövis” Johansson delar ut sitt och Bilsport&MC Specialförsäkrings stipendium till en välförtjänt person eller institution inom bilsporten. Prissumman är 75 000 kronor och priset delas ut för fjärde gången. Presentatör är Peter Sundfeldt.

Med eldrift över tre kontinenter. Eldrivna Tesla Roadster ska nu ta sig 37 000 kilometer och besöka 150 länder under åtta månader. Leonardo DiCaprio (lilla bilden) är med i processen. TAGHEUER

Leonardo DiCaprio och klocktillverkaren TAG Heuer har precis sänt ut eldrivna Tesla Roadster på en 37 000 kilometer lång resa jorden runt. Åtta månader kommer resan att ta och är den längsta elbilsresan någonsin. Med resan vill DiCaprio och TAG Heuer slå ett slag för en grönare värld. Miljöaktivisten och Hollywood-

ikonen Leonardo DiCaprio äger själv en Tesla Roadster. Det är dock inte den som ska rulla runt jorden, utan en specialbyggd TAG Heuer Tesla Roadster. Om DiCaprio själv kommer att köra någon delsträcka är inte klarlagt. Följ resan på twitter: http://twitter.com/odysseypioneers. Se Tesla på mässan.

C04:42 kl 13.30. 8-årige Rasmus Lindh utmanar motorstjärnan Stefan ”LillLövis” Johansson i virtuell bilsport. B07:02 kl 12–16. Träffa Kenneth Hansen och se hans Citroën C4 Rallycross.


SUBARU HAR SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE. *

LEGACY – BÄST I TEST mot Audi A5. AMS Nr 26, Dec 2009

LEGACY – BÄST I TEST mot BMW X1, Land Rover Discovery IV, Nissan Murano, Porsche 911 Turbo, Toyota Urban Cruiser och Toyota Hilux. TV Nr 4, Feb 2010

Permanent symmetrisk 4-hjulsdrift i kombination med bränslesnåla Boxermotorer för optimal väghållning på alla underlag. Femstjärnig säkerhet i både Euro NCAP och A-NCAP. Ett bekymmerfritt bilägande med 3 års fri service som standard. Kort och gott, Subaru är ett japanskt precisionsarbete i perfekt harmoni med svenska förhållanden. För närmaste återförsäljare ring 020-78 22 78 eller besök www.subaru.se

Impreza från 209.900:-

Impreza WRX STI från 399.900:-

Forester från 244.900:-

Subaru Legacy från

244.900:-

Outback från 295.900:-

NYA MEGANE R.S. – SPORT BY RENAULT

SVERIGEPREMIÄR FÖR REnault MEGanE R.S. SE DEn PÅ GÖtEboRGS MotoRShow oCh lÄS MER PÅ www.REnault.SE

Tribeca från 469.900:-

www.subaru.se

Bränsleförbrukn bl körn 5,8-11,6 l/100 km, CO2-utsläpp 152-275 g/km, Miljöklass 2005. *enligt AutoIndex 2009. **eller vid 1.500, 3.000 och 4.500 mil

Hela denna bilaga är en annons FRÅN GÖTEBORGS MOTORSHOW

4


Hela denna bilaga är en annons från Göteborgs Motorshow

5

Rasmus Sveriges nya motorhopp Utmanar ”Lill-Lövis” på duell under motorshowen Kommer Stefan ”Lill-Lövis” Johansson att klara sig eller åker han på däng av 8-årige Rasmus ”Pelirrojo Sueco” Lindh från Kullavik utanför Göteborg? Svaret är inte givet. Lindh är Sveriges nya motorhopp i kart och tävlar redan utomlands. På Göteborgs Motorshow möts de båda i en galen fajt i simulatorn. Hur det går kan inte avgöras på förhand. Trots 30-årsjubilerande ”Lill-Lövis” meriter kommer det att krävas en verklig insats mot 8-årige Rasmus Lindh. Det var för två år sedan som Rasmus för första gången smakade på karting. Han fastnade direkt och tog licens. Resten är historia. Under 2009 har han elva segrar i Sverige och har redan börjat tävla i spanska OpenRacc, där även åttaåringar får köra snabbare kartar än i svenska kadettiklassen med strypta 60-kubiksmotorer. ”Pelirrojo Sueco” Redan i första deltävlingen vinner han och blir omskriven i spanska mo-

Stefan ”Lill-Lövis” Johansson utmanas av Rasmus på lördag den 24 april kl 13.30 i monter C04:42.

Rasmus Lindh från Kullavik utanför Göteborg är Sveriges senaste motorhopp i kart och tävlar redan i spanska OpenRacc.

MÅRTEN GUDMUNDHS (STORA BILDEN)

tortidningar som ”Pelirrojo Sueco”, den rödhårige svensken. OpenRacc är en plantskola för kommande toppförare. Michael Schu-

macher startade lät förra året sin son debutera i OpenRacc med klart sämre resultat än Rasmus. Rasmus är först i Sverige

J4-press

att som åttaåring få dispens att träna med 64-kubiksmotor utan strypbricka. Spanien och kanske

Italien väntar om någon vecka. Men först Göteborgs Motorshow och en fajt med ”Lill-Lövis” och och förhoppningsvis en

rad andra namnkunniga. På mässan märks exempelvis Micke Ohlsson, Peggen Andersson, Tony Ring och Alrik Söderlind.

Följ STCC-starten live på mässan STCC – The Game får svetten att flöda i Svenska Bilsportsförbundets monter under Göteborgs Motorshow.

Adrenalinmaxat hos bilsportarna Vem flyger längst? Har du hundradelarna på din sida? På Göteborgs Motorshow kommer du att kunna testa dina gränser i Svenska Bilsportförbundets rallycrossbana för radiostyrd bilsport uppbyggd i naturmiljö. Bakom banan står klubben Väst-8 som också berättar allt du vill veta radiostyrd bilsport. Förbundet bjuder också på mer prova-på-saker med datasimulerad bilsport. Utmana vänner och andra i hisnande Virtuell Bilsport och spelet STCCThe Game. I SBF:s monter finns också Pikes Peak-bilen Ford Fiesta Olsbergs MSE med 850 hästar och maximalt vridmoment på 950

Pikes Peak-Forden gör 0–100 på galna 1,9 sekunder...

Nm, prata om bilen samt dragracing-ax och massa adrenalin i vår monter. En crosskart gör Sverigepremiär i montern och en driftingbil kommer att kunna beskådas från bilsportens motsvarighet till konståkning. – Vi har 14 bilsportgrenar igång i förbundet och visar så många vi bara kan under mässan, säger Jörgen Andersson, Svenska Bilsportförbundet.

STCC-säsongen drar i gång med första samarbetstävlingen med grannlandet Danmark nu i helgen. Följ utvecklingen via storbildsskärm på mässan! STCC.SE

Den 24-25 april smäller startskottet för årets säsong av Sweden Touring Car Championship, STCC. Den första av nio tävlingar går på danska Jyllandsringen. Men så långt behöver man inte åka. På Svenska Mässan har du första parkett. Och repriser på godbitarna. STCC har blivit en verklig succé på senare år. Sporten har sin grund i ett

vikande intresse för banracing, både från publik och biltillverkare i England. En arbetsgrupp fick i uppgift att hitta tätare och roligare race. Det blev standardbilar och strikta system, max 2 liters motor, 8500 i maxvarv och kaross i plåt som blev grunden för BTCC. Trettio år senare inleder svenska STCC för första gången ett samarbete med danska motsvarigheten

DTC. Fyra gemensamma deltävlingar med start just i helgen och en plan på större integration under de kommande åren. I helgen får vi för första gången alltså se om förra årets täta fajt mellan Tommy Rustad med sin Volvo C30 och Thed Björk med sin 320si fortsätter. Förra säsongen landade de båda på 94 poäng. I början av oktober på Mantorp Park vet vi hur det gick.

Här går tävlingarna • Jyllandsringen 24-25/4 • Ring Knutstorp 7-8/5 • Karlskoga 21-22/5 • Göteborg 4-5/6 • Falkenberg 9-10/7 • Karlskoga 13-14/8 • Jyllandsringen 4-5/9 • Ring Knutstorp 17-18/9 • Mantorp Park 1-2/10


Volkswagen Tiguan BlackÊorÊWhite n o i t i d E e och t i h xibel e fl , W g derats ti r r d o a p r o s e ck ktion tyle –

Bla

S fun Sport& där extra 0 5 1 TSI tion iguan en unik edi spaketet. T W tum, V Nu i klusiva plu ton 17 nktionsratt . s t o n B a r ltifu lga eleg redan ex etallfäthållare, mu CD 510, oder m t t t e ä d L R r l til io år: h di , fa oc ad m ng ition i lkastare fra dragkrok, r inkspeglar d E e t hi sm ar trå , dims infällb plysta k or W I Blac ch siktpaket r, manuellt ggning, up ljus- o , regnsenso s klimatanlä i läderronic 2-zon climat igt. ) invänd .200:4 6 2 s i r (ord. p

:0 0 9 . 244

Bränsleförbrukning blandad körning 8,0/100 km. CO2-utsläpp 185g/km. Miljöklass 2005. Bilarna på bilden är extrautrustade.

Göteborg

Grafiska vägen, tel. 031-750 15 00 Öppet: mån–fre 9.00–18.00, lör–sön 11.00–15.00 Tel. lör–sön bilförsäljning 031-750 14 98, -99

Sisjön

Askims Industriväg, tel. 031-750 17 00 Öppet: mån–fre 8.00–18.00, lör–sön 11.00–15.00 Tel. lör–sön bilförsäljning 031-750 17 45, -46

Kungsbacka

Hede Industriområde, tel. 0300-775 40 Öppet: mån–fre 9.00–18.00, lördag 11.00–15.00 Tel. lördag bilförsäljning 0300-775 46, -47, -48, -49

GÖTEBORG GRAFISKA VÄGEN | SISJÖN | KUNGSBACKA


Hela denna bilaga är en annons från Göteborgs Motorshow

7

Välkomna till monter CO 4:16 Där finner Ni Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) Region Väst. Ta del av vårt ”Pedagogiska bord”, alkohol och trafik, alkolås, alkometer, trafiksäkerhets material och studiecirkelmaterial.

Elbilar är stora grejen på 2020-talet, tror Carlgren. victor brott

Miljöministern tror på elbilsdominans PROGNOS. Elbilar kommer att dominera den svenska bilflottan på 2020-talet. Det tror miljöminister Andreas Carlgren. För att klara målet tänker regeringen under de närmaste fyra åren höja koldioxidskatten på drivmedel och fordon så att koldioxidutsläppen minskar med två miljoner ton till 2020, skriver E24.se. Det ska också på olika sätt bli ekonomiskt förmånligt för den som köper en elbil. Utvecklingen av etanol och biogas kommer att fortsätta, men den kommer inte att vara lika stor som för elbilarna på 2020-talet, säger Carlgren. I maj ska Energimyndigheten presentera ett förslag till svensk biogasstrategi.

Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) är en helnykter motororganisation med en stödorganisation som heter ”Support”.

104 tankstationer för biogas finns i landet idag. Men antalet stationer är tänkt att växa. Jämfört med slutet av 2008 har antalet gasfordon ökat med 37 procent.

Gas som drivmedel ger effekt direkt Etanol, gas eller el konkurrerar inte med varandra, menar Mattias Hennius, E.ON Gas. – Målet att minska utsläppet av koldioxid överskuggar allt annat. Vägtrafikens bensin och diesel står för omkring 40 procent av landets utsläpp av koldioxid. – Att ersätta bensin och diesel med förnybara bränslen är en jätteutmaning som kräver flera olika lösningar, säger Mattias Hennius. Fördelarna med biogas är dock flera. Gasen har lägst utsläpp av koldioxid av samtliga bränslen med sina åtta till femton gram per kilometer och kan

E.ON GAS

Vår vision är att ingen skall dödas eller skadas i trafiken. Ett av våra delmål är en ”Absolut helnykter trafik”

www.mhf.se

framställas lokalt av gödsel och avfall. Gas är ett billigare alternativ som redan finns, även om antalet tankstationer fortfarande är relativt lågt. I slutet av 2009 fanns 104 publika tankstationer till över 23 000 gasfordon. Det har under 2009 sålts över 69 miljoner kubikmeter fordonsgas, vilket är en ökning på 18 procent jämfört med 2008. Biogas som drivmedel fortsätter att öka. 2009 ökade användningen med 27 procent jämfört med 2008. Intresset att producera biogas är stort. Energimyndighetens stöd på en miljard kronor räcker bara till en tiondel av de ansökningar som kommit in.

Vissa förmåner är bättre än andra. Välj Opel Insignia ecoFLEX som tjänstebil!

Vill du ha en tjänstebil som imponerar med innovativ teknik och design? Som ger dig en förmån värd namnet? Just nu ingår allt från adaptiva strålkastare, dimljus och ergonomiska sportsäten till elspeglar, 2 zons klimatanläggning, regnsensor och parkeringsassistans. Allt det där lilla extra helt inom ramen för 7,5 basbelopp. Pris med företagspaket från 249 800 kr, förmånsvärde från 1 863 kr*. Adaptiva strålkastare (AFL). Förstklassigt intelligent bixenonstrålkastarsystem med kurvljus som automatiskt bländar av och anpassar sig efter alla körförhållanden. ecoFLEX 2.0 CDTI-system. Minskade utsläpp och ökad prestanda för mer bränsleeffektiv körning.

www.opel.se CO2 136 – 277 g/km, 5,2 – 11,8 l/100 km gäller bränsleförbrukning vid blandad körning. Euro 5. Kombitillägg 8000 kr. Bilen på bilden är extrautrustad. *Förmånsvärde netto vid 52 % marginalskatt.


Hela denna bilaga är en annons fRÅN GÖTEBORGS MOTORSHOW

8

Nya Superb Combi. Mer av allt.

Perfekt för Sveriges alla vägar och väder.

VÄLUTRUSTAD REDAN FRÅN BÖRJAN • 9 airbags • 2-zons klimatanläggning • CD-Stereo med 8 högtalare • 16” aluminiumhjul • Störst bagageutrymme i klassen

VÄLUTRUSTAD REDAN FRÅN BÖRJAN • WOKS (whiplashskydd) • ABS, ASR, ESP, EBF, DSR, TPM mm. • Ratt, handbroms & växelspak i skinn • Elektroniskt stöldskydd + Mycket mer

• 5 stjärnor i EuroNCap • Färddator • Kurvdimljus fram • Elhissar fram och bak • Regnsensor

Superb Combi fr. 217.500:-

• WOKS Whiplashskydd • ESP - Antisladd • Elektroniskt stöldskydd • Kurvdimljus fram • Bluetooth handsfree

Prislån 2.175:-/mån

Yeti fr. 179.900:-

Leasing 1.230:-/mån

Förmånsvärde 1.592:- Bränsleförbrukning blandad körning 6,9 l/100km CO 2 från 159 g/km. Miljöklass 2005.

• 5 stjärnor i EuroNcap • Karossunderdel med extra stenskottsskydd • CD-radio, MP3 med 8 högtalare • Service-interval indikator • 4-Ekrad läderratt

• Regnsensor • Färddator med Maxi-Dot informationsdisplay • Elhissar fram och bak + Mycket mer

Prislån 1.799:Leasing 1.240:-/mån

Förmånsvärde 1.400:-/mån

Bränsleförbrukning blandad körning 6,8l/100km CO 2 från 160g/km. Miljöklass 2005.

Skoda Finansiering 36 mån, 30 % kontant eller särskild leasingavgift, 39 % restskuld 50 % restvärde, rörlig ränta baserad på STIBOR 90 dagar (eff. rta 3,40–3,42 %), leasing exkl. moms. Förmånsvärde netto/mån vid 50 % marginalskatt. Bilarna på bilden är extrautrustade.

FINANSIERA BILEN TILL LÅGA RÄNTAN

2,95%

*

AutoforumGöteborg Alla borde köra Skoda

Grafiska vägen, plan 3. Vard. 9–18, Lör-Sön 11–15. Tel. 031-750 17 50. Försäljningen Lör–Sön 031-750 17 90.

Kan den här köra på biogas kan du också. E.ON Fordonsgas – Billigare. Renare. Grönare.


Hela denna bilaga är en annons från Göteborgs Motorshow

9

”Chauffören betyder mer än miljösanktionerna”

Tio gånger fler fordon i dag FÖRR-NU. 1950 fanns det en personbil per 28 invånare. I dag finns en bil per 2,2 invånare, uppger BilSweden.

Ronny Svensson: Ta tillbaka beslutet, företag Många företag väljer att köpa in fel tjänstebilar. Det tror Ronny Svensson, vd för Ynnor AB som håller i trådarna för Stora företags- och tjänstebilsdagarna under mässan. De väljer fel, helt enkelt för att de lyssnar för mycket på förarna. Företags- och tjänstebilsdagarna under Göteborgs Motorshow handlar i år – förstås – i stor utsträckning om utsläpp och drivmedel. På den politiska agendan står införandet av skatt på biodrivmedel efter att Sveriges undantag från EU:s statsstödsregler går ut 2013. Skattesubventionen på förmånsvärdet för miljöbilar försvinner 2012 om inget annat bestäms. En skattesmäll på många tusenlappar väntar då den som har miljöbil som tjänstebil. I dag får bilar som drivs med alkohol 20 procents nedsättning av förmånsvärdet, medan bilar som drivs med gas eller el, så

kallade hybrider, får hela 40 procents skatterabatt. – Det handlar om att styra eller styras, menar Ronny Svensson. – De företag som sitter inne med kunskap får lägre kostnader och bättre prestanda på bilarna än de som faller för lockropen från branschen och från chaufförerna som vill köra miljösmart, menar Svensson och gör tummen ner för etanoltrenden som hade sin kulmen för några år sedan. Många sitter med Svarte Petter på hand i dag, säger han. – En bil driven med miljödiesel har lägre klimatpåverkan än en bil som drivs av etanol, men så lät det inte då, säger Svensson. Politiska beslut påverkar förstås valet av företags- och tjänstebilar, men chaufförernas uppfattning spelar större roll. – Klart är att hästkrafter, fartglädje och snabba, säkra omkörningar har fått backa några steg till förmån för låg bränsleförbrukning.

De andra bilmärkena fick nöja sig med att se Volvos baklysen.

Volvo mest sålda bilen

Här är de femton bilar som sålt mest enligt Bil Swedens färskaste månadsrapport en från BilSweden. 1. VOLVO V70II 2. VW PASSAT 3. VW GOLF 4. VOLVO V50 5. KIA CEE’D 6. AUDI A 7. FORD FOCUS 8. RENAULT CLIO 9. RENAULT MEGANE 10. VOLVO XC60 11. TOYOTA YARIS 12. BMW 3−SERIE 13. TOYOTA AVENSIS 14. PEUGEOT 308 15. SKODA OCTAVIA

Ronny Svensson, konferencier under Stora företags- och tjänstebilsdagarna, menar att det är lätt för företag att dra på sig en dyrare bilpark än nödvändigt. YNNOR

SverigePremiär för nya M{zd{ 6 Mazda6 har fått över ett 30-tal utmärkelser. Tretton av dem gäller ”Årets Bil” på olika marknader. Nu kommer en bättre, uppgraderad Mazda6. Den har inte bara fått bättre komfort. Även motorprogrammet har uppdaterats och den finns bland annat med en ny tvålitersmotor, som trots fler hästkrafter och högre vridmoment än föregångaren, ändå drar mindre bränsle och har lägre utsläpp. Besök oss i montern så ska vi berätta mer om alla förändringarna. Naturligtvis visar vi även resten av Mazdas modellprogram. Nya M{zd{ 6 2.0 MZR DISI (155 hk) från 228.900:-. m{zd{.se 031-744 44 90 · www.eklundsbil.se

Nya Mazda6 från 215 900:-. Metallic kan tillkomma. Bränsleförbrukning: 5,4-8,1 l/100km vid blandad körning. CO2-utsläpp: 142-188 g/km. Alla nya Mazda6 säljs med 3 år/100 000 km nybilsgaranti, 12 års rostskyddsgaranti, 3 års vägassistans samt 3 års vagnskadegaranti. Erbjudandet gäller till 31 maj eller så långt lagret räcker.


10 10

Hela denna bilaga annons fRÅN MOTORSHOW HELA DENNA BILAGA ÄRär ENenANNONS FÖR GÖTEBORGS GÖTEBORGS MOTORSHOW

Varsågod! Här är vårens bilnyheter som presenteras på Göteborgs Motorshow. Kom och se dem på nära håll 22–25 april! Citroën C3

Nya Citroën C3 liknar ingen annan bil. Sätt dig bakom ratten, lyft blicken och titta ut, och upp. Vindrutan är 1,35 meter lång och går upp över huvudet på dig. Ljuset och rymdkänslan i kupén får bilen att upplevas som betydligt större än vad den är.

Peugeot iOn

Sverigepremiär. Har du inte längre än 6,5 mil till arbetet så kommer du både dit och hem på en laddning, med gott samvete dessutom. Eftersom iOn är en elbil behöver du inte bekymra dig över några utsläpp. iOn fulladdas på sex timmar, eller snabbladdas till 80% på 30 minuter. Den perfekta stadsbilen?

I M PRE

Nya BMW 5-serie Seda

En klassisk prestigebil har nyprem design med lägre och sportigare p en mängd motoralternativ. Den st sickellinje och Hofmeisterknick, oc klarhet i på Göteborgs Motorshow

H Y N & R E R Ä Mazda6

Under de första 25 månaderna såldes 268 000 exemplar av Mazda6 och 32 olika utmärkelser har erövrats. Nu nns en uppdaterad version med designförändringar, mer säkerhetsutrustning och förbättrad komfort. Modellen har även en helt ny direktinsprutad bensinmotor på 155 hästkrafter.

Peugeot RCZ

Opel Meriva

Sverigepremiär. Utnämnd till ”Årets vackraste bil 2009” med en dubbel bubbel-design på bakruta och tak. En sportig 2+2-sitsig kupé där en helt ny turboladdad 1,6 liters motor på 200 hk är det starkaste alternativet. 0-100 km/h på 7,6 sek. Kanske hinner du se en skymt i backspegeln?

Sverigepremiär för andra generationen av Opel Meriva. Nytt är också FlexDoors, en ny konstruktion av bakdörrar som är upphängda i bakkant. Det ökar bilens mångsidighet och ger ett smidigare tillträde till bakre delen av kupéutrymmet. Du hittar även era nesser för exibelt utnyttjande av bentliga utrymmen.

Spyker C8 Laviolette LM85

Sverigepremiär. LM85, en avancerad tvåsitsig sportbil med mittmotor. En 4,2 liters V8 på 400 hk från Audi piskar upp underverket till en toppfart på 300 km/h. Karossen är helt byggd i aluminium och bilen gör 0–100 km/h på 4,5 sekunder. Endast 24 exemplar har tillverkats och samtliga ägare blev specialinbjudna till Le Mans 2009, där Spyker Squadron var med och tävlade för sjunde gången. Ett av exemplaren ser du på Göteborgs Motorshow!

Maserati GranTurismo S

Sverigepremiär. Bilen som förvaltar Maseratis racinghistorik med tonvikt på användbar prestanda och körglädje. Bilen karaktäriseras av två nyheter: Motorn, en V8 på 440 hk på 4,7 liter som kan ta sin förare från 0–100 km/h på 4,9 sekunder, och den nyutvecklade elektroniska MC Shift-växellådan.

Lamborghini LP-550-2 Valentino Balboni

För första gången i Sverige visas Lamborghini LP550-2 Valentino Balboni. Lamborghinis anrika testförare är den som har fått den här specialversionen uppkallad efter sig. Till skillnad från sina syskon är den tvåhjulsdriven och har specialdesignad interiör och exteriör. Tvåhjulsdriften resulterar i en nättare approach, men med ännu vildare köregenskaper!

Citroën DS3

Sverigepremiär. DS3 är den första i raden av en ny produktlinje på tre modeller. DS-modellerna – DS3, DS4 och DS5 – ska komplettera Citroëns övriga modellprogram med en helt egen stil. Notera det till synes ”ytande” taket och mittstolpen som påminner om en hajfena. Stora möjligheter att sätta din personliga prägel på bilen utlovas.

Porsche Panamera

Panamera visas för första gången på en mässa i Sverige. En 4-sitsig kupé med en 4,8 liters V8, är den enklaste varianten, Panamera S, levererar 400 hästkrafter. Väljer du i stället Turbo så har du ytterligare 100 hästar och 4-hjulsdrift.


HelaBILAGA denna bilaga ärANNONS en annonsFRÅN från Göteborgs Motorshow HELA DENNA ÄR EN GÖTEBORGS MOTORSHOW

11 11

Fiat 500C

Sverigepremiär! Kul, glad och solig – the sky is the limit, eftersom det här är en bil som du till stor del kan skapa utformningen av själv. Finns med motorer på 1,2 och 1,4 liter med 69 respektive 100 hästkrafter samt en 1,3 liters diesel på 75 hästkrafter.

Saab 9-5

an

Sverigepremiär. Nya Saab 9-5 visades första gången på IAA i Frankfurt i september 2009. Är det bilen som ska lyfta Saab efter den långa krisen? Bilen har väckt mycket positiv uppmärksamhet och nu nns chansen att bilda en egen uppfattning när den visas på hemmaplan.

miär! Den sjätte generationen har smärt prol, markant utmejslad motorhuv och tåtar fortfarande med en klassisk ch vad det verkligen innebär får du w!

R E T HE

Volvo S60

Sverigepremiär för nya S60. Den första S60 lanserades år 2000 och nu är det dags för en ny version. Sportig design, entusiastiska köregenskaper och banbrytande tekniklösningar som världsnyheten ”Pedestrian Detection” som både kan upptäcka fotgängare som kliver ut framför bilen, varna föraren och aktivera fullbroms om föraren inte reagerar i tid.

Renault Mégane

Modellprogrammet innehåller fem olika motorversioner varav tre stycken är klassade som miljöbilar. Som vanligt är säkerheten hög och Mégane ck fem stjärnor och full pott i EuroNcap’s krocktest.

Maserati GranCabrio

Sverigepremiär. Maseratis första fyrsitsiga cabrioletmodell någonsin! Med en 4,7 liters V8 på 440 hästkrafter som gör 0–100 på 5,3 sekunder, nns det möjligheter att uppleva rejäla fartvindar.

Porsche Boxster Spyder

Sverigepremiär. Låg vikt men tung, tung körglädje! Med en vikt på 1 275 kilo och med 320 upptrimmade hästkrafter i den 3,4 liters direktinsprutade motorn under huven, så gör du 0–100 km/h på 4,8 sekunder.

Volkswagen Touareg V8 TDI

Sverigepremiär. Nya Touareg har blivit 208 kg lättare och 20 procent bränsleeffektivare än sin föregångare. Helt nytt är också att Touareg även nns i en hybridversion. Touareg Hybrid har totalt 380 hk och gör 0–100 km/h på 6,5 sekunder. Alla versioner är självklart fyrhjulsdrivna och standard i samtliga versioner är en 8-växlad automatlåda.

Hyundai ix35

Efterföljaren till Hyundai Tucson är en modern crossover för dig som vill ta steget upp från en traditionell kombi. ix35 lanserades för första gången på bilsalongen i Frankfurt i höstas och introducerades i Sverige i slutet på mars med ett omfattande garantipaket.

BMW ActiveHybrid X6

BMW:s första hybridbil med bla bromskraftåtervinning som laddar batterierna, och en smart start/stopp-funktion som stänger av motorn vid exempelvis ett rödljus. Från stillastående och vid acceleration står en kombination av bensin och elektricitet för framdriften.

Citroën C5

Tystnad är ett härligt ljud! Vindruta, A-stolpar och sidospeglar har formgivits för minimerat vindbrus. Hjulupphängning och hjulhus har konstruerats så att vägljudet inte når kupén. Dörrarna är tätade med tredubbla gummilister och rutorna är såklart gjorda av ljuddämpande glas. Två nya motoralternativ erbjuds, 160 hk och 240 hk, båda är diesel.

Volvo C30 AWD Performance Concept Prototype

Sverigepremiär. Polestars ingenjörer ck fria händer att designa och bygga en konceptbil av sin drömversion av Volvo C30 som gatbil. När det händer resulterar det i en C30 med en 400 hästars motor, fyrhjulsdrift och aerodynamik baserad på Polestars tävlingsbilar…


Hela denna bilaga är en annons fRÅN GÖTEBORGS MOTORSHOW

12

Hallå, vad är viktigt för dig med din första bil?

Olivia Carlsson, 19, Hellingsjö: – Jag har redan en bil, en röd Volvo 850. Först var det färgen som var viktig för mig. Jag ville ha en svart eller blå bil. Men sedan var det säkerheten.

Adrian Gejrot, 21, Askim: – För mig är det viktigt att den är miljövänlig. Men det är väldigt dyrt. Och så är det viktigt med säkerheten. De två grejerna är likvärdiga för mig. Jag har ingen bil än, men jag kommer nog att satsa på en Volvo.

Patrik Jacobsen, 20, Landvetter: – För mig är det viktigt att bilen inte drar så mycket bensin och att den inte är för dyr.

Fler 18-åringar tar körkort FLER. Tre

av tio 18-åringar tog körkort 2009. Det är den högsta noteringen på 15 år. Men ännu är det långt upp till 1989-års 49,3 procent.

Lars älskar sin tjänstebil ”Viktig signal om företaget” En bil säger mer än tusen ord. Det menar Lars Dahlberg, Country Manager för LR Health & Beauty Systems i Sverige. Han är en av 620 000 svenskar som är beroende av bil i tjänsten. Nackar vrids nästan ur led när Lars Dahlberg rullar in i Mercedes splitternya cabbe E 250 med massa sköna detaljer. Modellen är helt ny och måste givetvis testas innan den tas in i företagets fordonspark. I dag finns allt från Nissan Micra specialedition och VW Polo till Porsche 911 och Panamera på billistan hos LR. Företaget är en av världens största inköpare av VW Polo. Men mer om det strax. Pigg liten rackare Lars själv kör i dag en tvåsitsig Mercedes SLK 200 Roadster i tjänsten, en pigg liten rackare som ligger som en marskatt i kurvorna, utan att vara fullt så hård i fjädringen som andra Roadsters. Men när han svidar om från tjänsterollen till att vara småbarnspappa, då får Roadstern stå, av förklarliga skäl, i stället är det en Renault Grand Espace 2.0 turbo som gäller. – LR har ett långt samarbete med Mercedes över hela Europa. Våra konsulenter har en rad olika modeller att välja bland. – För mig personligen är det flera saker som spelar roll i valet av tjänstebil. Jag vill att det ska vara förmånligt och bekvämt och att jag har möjlighet att köra en bil jag kanske inte skulle göra mig råd att äga. ”Fruktansvärt rolig” Att SLK:n är ”fruktansvärt rolig att köra” är inte precis en nackdel i valet. Men chauffören är bara den ena sidan av myntet. Bilen är lika mycket en

mårten gudmundhs

signal från företaget om vilka man är. Handlar om känsla – För en del företag är det värt guld att visa sig vara miljöns bästa vän. För oss är det också viktigt, men vi har andra värden som också är viktiga för oss, konstaterar Lars. Hälsa och skönhet handlar väldigt mycket om känsla. Företagets slogan ”Feel good, look great” behöver matchas hela vägen – inte minst i bilarna som våra säljkonsulenter tar sig fram i. Klum och Willis – Om man har produkter med Heidi Klum, Leona Lewis, Desperate Housewives, Marcus Schenkenberg, Bruce Willis och Michael Schumacher i sortimentet kan man inte

”Jag tror det handlar om en trovärdig helhet. För oss är det exklusivitet och kvalitet som är ledord. Hos andra är det andra kärnvärden man vill kanalisera ut.” Lars Dahlberg, Country Manager, LR Health & Beauty Systems

komma till kunder i vad som helst, säger Lars. Företaget har gjort stor sak av att dela ut bilar till säljkonsulenter som uppnår utsatta försäljningsmål. När det första målet är uppnått kan man kvittera ut en Nissan Micra specialedition med möjlighet att få den helt betald. Sedan rullar det på uppåt till Porsche 911 Coupe, Cabrio, Cayenne och Panamera.

Tävla om

VIP-biljetter

till Camaro Cup Välkommen till monter nr: B06:42 Årets butikskedja

– Vinsterna med företagsbilar är självklar för oss. Vi stärker självförtroendet och höjer självkänslan hos våra säljkonsulenter samtidigt som vi håller en hög image. En bil är också ett mycket påtagligt sätt att visa att man lyckats – antingen har du bil eller inte. Stärker företaget Bilar är, menar Lars, lätt att greppa och ett tydligt sätt att stärka ett företag

både inåt och utåt. – Jag tror det handlar om en trovärdig helhet. För oss är det exklusivitet och kvalitet som är ledord. Hos andra är det andra kärnvärden man vill kanalisera ut. Med en omsättning på 370 miljoner euro och 300 000 säljkonsulenter i 30 länder blir det en och annan bil som delas ut. 3000 Polo Företaget har kvitterat ut 3000 VW Polos och ligger därmed på Volkswagens absoluta topplista av beställare. I ett företag där bilen är så central blir det liksom bara logiskt att man också har ett guinnessrekord i kategorin ”Världens största företagslogotyp gjord av fordon” med 265 uppställda bilar.


Hela denna bilaga är en annons från Göteborgs Motorshow

13

Hej, varför har du Alfa Romeo, 100 Från svackor till årets bil den här cabben? Ett av entusiaster, så kal�lade Alfisti, omhuldat och älskat bilmärke fyller hundra år i år. Alfa Romeo gratuleras och visas under Göteborgs Motorshow.

▲ Catarina Malmberg, Mini Cooper S från 2005 – Jag har den för att ”maxa” livet. Livet bakom ratten i en Mini utan tak blir friare, roligare och mer levande. Det finns i stort sett bara bra sidor med bilen. Den är pigg, smidig och en fröjd att köra snabbt med, särskilt i kurvorna. Min Mini ger livet en extra krydda och inte ens snabbväxande tonåringar kan få mig att byta bort den. Jag köper hellre en till. Premiärturen utan tak blev mycket tidigt i våras hem från affären för att känna vinden i håret och friheten i själen. Kallt men värt varenda extratröja!

▲ Karl Kylén, Chrysler Sebring V6 2,7 limited, 2002 – Jag köpte den egentligen till min fru, men hon ville inte ha den. Så åh, vad jag lider! Livet är 20 procent bättre utan tak. När man sitter i framsätet kan man ha ner-cabbat även vid 12– 14 grader. De senare årens

cabbar är så pass täta att de funkar bra även som vinterbil. – Jag letade egentligen bara efter en bil med automatlåda när jag stötte på denna. För en rimlig peng är detta en av de största modellerna, med ett riktigt bagageutrymme och ingen laptop compartment. – Sen är jag också småkär i amerikanska bilar, med den komfort de har. Och man har ju en cab för att glida. Jag är väldigt nöjd.

stor fördel att den har plåtcab i stället för tygtak, för när man har den uppfälld så är bilen tystare och också mer ombonad vintertid. Det var en stor anledning till att jag valde just denna modell. Sen är det också bra med tvåsitsiga cabrioleter eftersom de har vindskydd i nacken, vilket gör att det inte blåser särskilt mycket när man kör.

Från starten i Milano 1910 har vägen varit lång och stundtals krokig för Alfa Romeo. Konkurshoten har hängt över företaget vid ett flertal tillfällen genom historien men nedläggning har lyckligtvis alltid kunnat undvikas. Förkrigstidens bilar var sport- och lyxbilar endast för de förmögna. Modellnamnet 8C i olika varianter tillhör några av de mest eftertraktade samlarbilarna i dag. 8C återuppstod i mitten av 00-talet som en mycket uppmärksammad sportbil, byggd endast i 500 exemplar. Framgångsrikt tävlande Tävlingsframgångarna har genom åren varit talrika. Alfa Romeo vann till exempel det legendariska italienska loppet Mille Miglia varje år 1928 till 1938 (1931 undantaget). Från och med 1930

Alfa Romeo 1900C Sprint är en av märkets många raringar, se den på mässan.

förlade Alfa Romeo sin tävlingsverksamhet till Scuderia Ferrari, det tävlingsstall som Enzo Ferrari då satte upp med hjälp av Alfa. 325 kilometer i timmen Bland annat tävlade man med en bil som hade två motorer – en fram och en bak. Denna bil, en Bimotore, hade totalt 540 hästkrafter och en toppfart på 325 kilometer i timmen. Bra prestanda 1935 får man väl säga – och dessutom att det nog var förenat med vissa faror att vara tävlingsförare. Ferrari drog 1938 vidare till egen numera välkänd verk-

Hallå, Tony Richardsson...

▲ Manfred Johansson, Mercedes SLK 200, 1999 – Har alltid gillat cabbar och det här är min första. Det är härligt med en helt öppen bil på sommaren. Fler och fler av mina vänner har köpt cabbar och när min svåger köpte en Lotus Elan Sprint blev jag tvungen att skaffa en cabbe jag med. – Det var en tillfällighet att det blev en Mercedes SLK, men den är väldigt kul att köra med. Det är

▲ Alexandra Angin, Peugeot 207 CC från 2009 – Bra fråga… jag ville ha en lite coolare bil. Jag visste att jag inte ville ha en vanlig bil så när jag såg denna tyckte jag den var perfekt. Ända sedan jag var mindre och någon av mina kompisars föräldrar hade en cabbe så tänkte jag ”Wow, har ni en cabriolet?”. För mig är det en lagom stor bil och framför allt så är det bra att den har plåttak i stället för tygtak, eftersom det gör att den upplevs som en vanlig bil på vintern.

Vi anpassar din bil till gasdrift!

Konvegas Framtidsvägen 12,Växjö Telefon: 0470 - 72 33 85

www.konvegas.se

Du har vunnit nästan allt i speedwayväg med totalt nio VM-titlar. Ett par års racing i Porsche Carrera Cup har du också. Nu ser vi dig på en fyrhjulig motorcykel. – Ja, det är en Cectek. Ny karriär på gång? – Nej det har jag inte. Jag har lagt det på hyllan. Jag jobbar för Swedish Match nu. Men jag älskar allt som har med motorer att göra. Allt som brummar är kul. Cecteken är rolig att köra för att den har bra balans och bra kraft.

Monter B07:59

samhet när Alfa Romeo beslöt sig för att köra tävlingsverksamheten i ett eget stall. Märket i ”modern” tid Efterkrigstiden har inneburit en mer folklig inriktning av produktionen och många linjesköna modeller har lämnat Alfa Romeos anläggningar. På Göteborgs Motorshow 2010 finns Alfa Romeo väl representerat. Dels i nybilsavdelningen men även i svenska Alfa Romeo-klubbens jubileumsmonter. Här kommer ett antal ”pärlor” att visas upp för att uppmärksamma denna pigga 100-åring.


14 14

Hela denna bilaga annons FÖR fRÅNGÖTEBORGS GÖTEBORGS MOTORSHOW HELA DENNA BILAGA ÄRär ENen ANNONS MOTORSHOW

UTSTÄLLARE PÅ GÖTEBORGS MOTORSHOW 2010 A ABS Luxury Wheels B02:61 Pionjärvägen 2, 195 61 ARLANDASTAD Telefon: 08-591 219 99 Telefax: 08-591 216 77 Hemsida: www.abswheels.se E-post: info@abswheels.se Alfa Romeo se Landvetter Bil AB

B06:20

Alkolås i Skandinavien AB C02:52 Lärjungevägen 6, 136 69 VENDELSÖ Telefon: 08-776 78 00 Hemsida: www.alkolas.se Oy AMC Motors Ltd Finland B08:34 Siilotie 1, FI-90520 OULU Telefon: +358 8 374 329 Hemsida: www.amcmotors.fi E-post: amc@amcmotors.fi Visar: We warmly welcome you to visit our stand B08:34 to take a look at our new electric city car Sanifer, which will come to the stores first in Europe! ANTEC Solfilmsmontering B05:41 Datavägen 43E, 436 32 ASKIM Telefon: 031-28 57 84 Telefax: 031-68 49 35 Hemsida: www.solskyddsfilm.se E-post: antec@solskyddsfilm.se Assistancekåren Sweden AB B08:42 Box 1216, 172 24 SUNDBYBERG Telefon: 08-404 14 55 Telefax: 08-21 00 94 Hemsida: www.assistancekaren.se E-post: kansli@assistancekaren.se Visar: En av Assistancekårens bärgningsbilar, infomtrl, kunnig personal, tävling m m.

ATV Sweden AB C05:21 Gjuterigatan 10, 341 31 LJUNGBY Telefon: 0372-694 30 Telefax: 0372-136 71 Hemsida: www.atvsweden.se E-post: info@atvsweden.se Visar: Vi ska visa Atv från Allroad/ CF Moto, som är Sveriges mest sålda vägregistrerade ATV. Tuffa Atv från Taiwanesiska CECTEK, med hög kvalitet, prestanda och väghållning. Som Quad visas tävlingsmaskiner för gatubruk från Taiwanesiska Access. Generic mopeder som visas är XOR Stroke, Ideo och Trigger. Nyheter: Z6 är är en ny sidebyside med EFI, även atv Allroad X7 EFI samt Access 450SM för vägbruk. Audi ClubSport B07:89 c/o Johan Rosenquist, 561 46 HUSKVARNA Telefon: 0708-31 08 10 Telefax: 036-16 01 63 Hemsida: www.audiclubsport.se E-post: johan.rosenquist@audiclubsport.se Visar: Audi ClubSport är en förening för oss som vill få ut lite mer av att vara Audiägare. Vi arrangerar bankörning och andra fartfyllda arrangemang för alla med en Audi. Vi kommer visa 3 fantastiska Audi i vår monter. Audiovox C05:24 Upplandsgatan 16, 214 29 MALMÖ Telefon: 040-896 03 Telefax: 040-896 03 Hemsida: www.audiovox.se E-post: info@audiovox.se Visar: Formgjutna MC-hörselskydd samt vårt övriga sortiment av hörselskydd. Under mässdagarna finns möjlighet att ta avtryck till hörselskydd. Auto Motor & Sport B01:40 Gårdsvägen 4, 169 70 SOLNA Telefon: 0708-18 01 80 Hemsida: www.automotorsport.se E-post: alrik@automotorsport.se Visar: Spyker sportbil. Prenumerationserbjudnade på Auto Motorsport. Försäljning till Mässpris! Auto Service Gelard GmbH B07:59 Telefon: +49 4821 717219 Hemsida: www.asg-iz.de Autoexperten i Sverige AB B02:42 Hammarbacken 8, 191 81 SOLLENTUNA Telefon: 08-92 30 00 Hemsida: www.autoexperten.se E-post: info@autoexperten.se Autofilm produktion Karlstad C05:28 Diamantvägen 19, 655 93 KARLSTAD Telefon: 070-316 57 77 Hemsida: www.autofilm.com Visar: Vi kommer att visa och sälja motorsporthändelser på Dvd-film. Våra filmer innehåller krascher med tävlingsbilar inom området Rally och rallycross. Vår allra senaste film är Rallysport 8 Special som vi släppte nu under Påskhelgen.

Autoropa AB B01:01, B01:21 Testvägen 10 A, 232 37 ARLÖV Telefon: 040-43 70 00 Telefax: 040-43 33 88 Hemsida: www.autoropa.se Visar: Maserati GranCabrio, Maserati Gran Turismo S, Ferrari California.

Port D2

B Bilia Group Göteborg/BMW B01:02 Box 2031, 431 02 MÖLNDAL Telefon: 031-706 13 00 Telefax: 031-706 13 30 Hemsida: www.biliagroup.se E-post: cecilia.bang-melchior@bilia.se Visar: BMW 320d EfficientDynamics edition, BMW X6 ActiveHybrid, Nya BMW 5-serie Sedan, BMW X1, samt två motorcyklar från BMW Motorrad. Nyheter: BMW 320d EfficientDynamics edition, BMW X6 ActiveHybrid, Nya BMW 5-serie Sedan

Café

B0

D

Bilprovningen B02:51 Box 508, 162 15 VÄLLINGBY Telefon: 08-759 21 00 Telefax: 08-759 54 24 Hemsida: www.bilprovningen.se E-post: kundtjanst@bilprovningen.se Visar: Bilsmart.se, en webbplats för kloka bilköp med fakta om bilmodellernas vanligaste brister. Tjänsten är kostnadsfri och innehåller besiktningsstatistik, fordonsdata, prisindikationer, bränsleförbrukning och mycket mer. Här finns 60 fabrikat och över 500 bilmodeller i cirka 12 000 olika versioner. Biltema B04:60 Telefon: 077-520 00 00 Hemsida: www.biltema.se E-post: kundservice@biltema.com Visar: Verktygsvagn, batteriladdare, stylingprodukter, turbo, bilelektronik, bilvård, färger, oljor, domkrafter, batterier, däckbalanseringsmaskin, specialverktyg, katalysatorer och mycket annat. Nyheter: Spilloljebehållare, smartladdare, digital momentnyckel, avlastningsvagn, testinstrument m m. BMW se Bilia Group Göteborg AB

BP

BP

BP

B02:51 C02:56

C02:52

C02:54

C01:51 C02:50

C03:42

C01:42

C01:41

C03:49 C03:41

C02:42

B01:44

C01:43

C04:42

BP

C01:40

C04:40 C05:39 C02:31

C01:29

C02:40

C03:40

C01:34

C05:40

BP

C04:32 C05:31

B01:40

B01:21 C05:28

B01:32

C01:21

B01:02

C02:30 C01:22

C03:30

C03:21

C05:24

C05:21

BP

C Campia Gamla riksvägen 150, 428 36 KÅLLERED Telefon: 031-795 12 93 Hemsida: www.campia.se E-post: butik@campia.se

C02:22

C02:40

C01:20

E-post: sekreterare@alfaromeo.org

Visar: Med anledning av att Alfa Romeo fyller 100 år i år visar vi upp inte mindre än 6 olika klassiska Alfa Romeo modeller av det exklusivare slaget. Du kan också informera dig om Club Alfa Romeo Svezia med över 2000 medlemmar. Att lösa medlemskap går bra, vi har även klubbregalia till försäljning. Nyheter: En alldeles nyrenoverad Alfa Romeo från 1944 vilken såldes ny i Göteborg. CMS Group AB A02:42, B03:32 Åskvädersgatan 6, 418 34 GÖTEBORG Telefon: 031-350 10 00 Hemsida: www.cmsgroup.se Visar: Ford KA, Ford Focus Cab, Ford Focus RS, Ford Mondeo med flera.

C05:20

B01:16

C05:10

C01:02

C02:10

C05:09 C03:01

C03:02

C04:02

C05:01

C02:02

Visar: Tjugofem Chalmersstudenter bygger en ensitsig formulabil. Målet är en av Europas största ingenjörstävlingar där såväl teknisk prestanda som lönsamhet skall bedömas. Projektet bedrivs under ett år där samtliga moment från koncept, design och benchmarking till tillverkning och testning ingår. Nyheter: Rykande färsk formulabil från Chalmers Formula Student 2010.

C03:40 C03:42 Kastanjelund, 231 94 TRELLEBORG Hemsida: www.alfaromeo.org

C04:20 C05:19 C03:16

C01:01

E-post: formulastudent@lists.chalmers.se

Club Alfa Romeo Svezia

C02:08

B01:22

C04:16 C05:11

Chalmers Formula Student C01:22 Chalmers Tekniska Högskola, Departm. of Applied Mechanics, 412 96 GÖTEBORG Telefon: 031-772 13 76 Telefax: 031-772 36 90 Hemsida: www.chalmers.se/formulastudent

Citroën Sverige AB A02:50, B07:02 B08:10 Finspångsgatan 54 B, 163 88 SPÅNGA Telefon: 070-620 05 52 E-post: john.ericson@citroen.com Nyheter: Nya CitroënDS3 , Citroën C3, Citroën C5

C

C05:22

C03:22

C05:02 B01:01

C00:06 BP

B01:02

C00:09 BP

Entré

D Dagens Industri B08:32 Torsgatan 21, 113 90 STOCKHOLM Telefon: 08-573 650 00 E-post: ylva.pintus@di.se Visar: Vi visar vår produktportföljDagens Industri, DI Weekend och DI Dimension. Dalbo Fordonsteknik B07:71 Jolsäter 1, 458 97 HÖGSÄTER Telefon: 0528-403 34 Hemsida: www.dalbofordonsteknik.se Visar: En ombyggd Volvo XC60, en glänsande röd Pick-up som blev 2:a pristagare på Elmia. Dartsfilmz/Göteborgs Solfilmsmontage Bäckstensgatan 7b, 431 49 MÖLNDAL Telefon: 031-45 60 62

B03:42

Hemsida: www.solfilmsmontage.se E-post: gbg@dartsfilmz.se Visar: Solfilm, säkerhetsfilm, lackskyddsfilm, specialfilm Nyheter: Märkesintroduktion.

Dealy Sweden AB C03:02 Box 8038, 163 08 SPÅNGA Telefon: 08-585 488 25 Telefax: 08-585 487 10 Hemsida: www.dealy.se E-post: info@dealy.se Visar: Dinli, fyrhjulingar. Goes, fyrhjulingar. Ligier, mopedbilar. Malaguti, mopeder. Sachs, mopeder. Din Bil Sverige AB/SKODA B07:32 Grafiska vägen, 400 20 GÖTEBORG Telefon: 031-750 17 50 Hemsida: www.skodagoteborg.se Visar: Skoda Superb kombi, Skoda Yeti, Skoda Octavia RS, Skoda Fabia. Dinli se Dealy Sweden AB

C03:02

E E.ON Gas Sverige AB B01:44 Nobelvägen 66, 205 09 MALMÖ Telefon: 040-25 50 00 Hemsida: www.eon.se E-post: fordonsgas@eon.se Visar: Hösten 2010 etablerar E.ON två tankställen för biogas i Göteborg. En bil som drivs med biogas fungerar precis som vilken annan bil som helst. Fördelarna med biogas är att den är billigare än andra drivmedel och nästan helt fri från koldioxid. Kör du i jobbet får du dessutom 40% lägre förmånsvärde.

Nyheter: 2010 års STCC-bil som kommer att köra skjortan av konkurrenterna med en biogasdriven VW Scirocco. Ecoproducts Nordic AB C05:20 Kärrhed 260, 442 73 KÄRNA Telefon: 0707-30 66 59 Hemsida: www.elhoj.com E-post: info@ecoproducts.se Visar: Vikbar elcykel,robust el-cykel,elmountainbike,3-hjulig överbyggd 25 km el-skoter,Ecoglide,Ecosport Nyheter: 3-hjulig skoter transparent tak, nya elmountainbikes och uppgraderade el-cyklar. 60 volts el-skoter. Ecoride AB C01:29 Övre Husargatan 13, 413 14 GÖTEBORG Telefon: 031-722 78 70 Hemsida: www.ecoride.se E-post: info@ecoride.se Visar: Den som vill ta sig fram på ett modernt sätt väljer idag en eldriven cykel. Många väljer elcykel av miljöskäl. Att ställa ifrån sig sin bensindrivna bil är ett effektivt sätt att minska koldioxidutsläppen och leva grönare. Dessutom är det ekonomiskt. Andra väljer elcykel för njutningens skull. Nyheter: Vi kommer visa upp 2010 års EcoRide elcyklar. I vår butik i Göteborg kan man testa alla modellerna.

EMZ Ledermoden C01:01 Deichstrasse 13, D-26789 LEER Telefon: +49 49 1992 3388 Telefax: +49 49 1992 3392 Hemsida: www.emz-leder.com Exydos Car Audio B02:52 Norra Gubberogatan 32 416 63 GÖTEBORG Telefon: 031-15 00 80 Hemsida: www.exydos.se Visar: Acoustics , NXS, MDS, Magnat, Kenwood, Hillman F Feld Motorsport/ Monster Jam C01:51 Uppsala Science Park, 751 83 UPPSALA Telefon: 018-52 58 90 Hemsida: www.woc.se E-post: info@woc.se Visar: Monster Jam kommer till Ullevi den 29 maj och presenterar här Monstertrucken Thor. Ferrari se Autoropa AB

B01:21

Ferrari Club Sweden C03:41 info@ferrariclubsweden.se Hemsida: www.ferrariclubsweden.se Visar: Ferrari 328 GTS. Kom och träffa våra trevliga medlemmar och ferrariägare. Köp gärna med dig vår alldeles nya klubbtidning.


Hela denna bilaga är en annons från Motorshow HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅNGöteborgs GÖTEBORGS MOTORSHOW

BP

Port B1

Port B2

BP

BP

B04:90

B05:79

B04:71

B04:72 B04:76

B03:70 B02:62 B03:62

B05:82

B05:80 B06:79

B04:80

B02:61

15 15

B05:72

B07:93

B07:89

B06:72 B07:71

B05:62 B06:61

B04:61

Café

B06:80 B07:79

B05:69

B04:69

B08:80

B07:72

B07:70

B06:62

Restaurang

B08:63 B08:62

B07:62

B04:62

B08:70

BP

B08:61

Dör r

BP BP

B05:56

B03:59 2:51

B02:52

B06:60 B07:59

B04:60

B03:50

B04:52

B03:51

B07:52

B06:52

B03:46 B02:42

B03:42

B04:50 B04:41 B04:42

B07:60 B08:51

Eat & Go B06:42

B05:41

B07:42

B08:42

A2

BP

BP

A

BP

B06:39

B03:40

B02:40

B06:40

B07:40

B08:34

A02:31

BP

A02:39

A5

B02:32 A02:50 B08:32 B03:32

B04:32

B

B05:32

B06:32

B07:32

A02:54 A02:32

A01:40 A02:22

B08:20 BP

A02:42

A02:46

B08:16

A01:20

B06:20 B04:20

B07:02 B02:02

B03:02

B04:02

B05:02

B08:10

BP

Konferensområde Endast öppet 22–23 april ■ Stora Företags- & Tjänstebilsdagarna ■ Bilhandelsdagen ■ MRF Årsstämma

B06:02 BP

BP

BP

BP

BP

Fiat se Landvetter Bil AB Ford se CMS Group AB

B06:20 A02:42, B03:32

FordonsGas Sverige AB B04:42 Anders Personsgatan 14, 416 64 GÖTEBORG Telefon: 031-63 45 30 Telefax: 031-15 85 10 Hemsida: www.fordonsgas.se E-post: kundsupport@fordonsgas.se Visar: Intresset för fordonsgas fortsätter hela tiden att öka – idag rullar cirka 23 000 gasbilar på våra vägar. FordonsGas har fortfarande det enda svanenmärkta bilbränslet. I vår monter berättar vi vad det innebär och hur fordonsgas fungerar. Här visar vi även vilka nya tankstationer vi planerar bygga. Nyheter: Under mässan presenterar FordonsGas fem nya tankställen som kommer att byggas innan sommaren. Frontbilar i Sisjön AB B06:02 Norra långebergsg.6, 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA Telefon: 031-45 64 56 Hemsida: www.frontbilar.se E-post: martin.ostholm@frontbilar.se Visar: Hyundai i10 e-motion, Hyundai i20 CRDI, Hyundai i30 CRDI, Hyundai ix35 CRDI Nyheter: Hyundai ix35 Samutställare: Hyundai Bilar AB

Fälgkungen i Sverige B04:72 Storås industrigata 18I, 424 69 ANGERED Telefon: 070-322 99 44 Hemsida: www.falgkungen.se E-post: info@falgkungen.se Förlags AB Albinsson & Sjöberg B03:50 Box 529, 371 23 KARLSKRONA Telefon: 0455-33 53 25 Hemsida: www.fabas.se E-post: fabas@fabas.se Visar: Bilsport G Garantibil.se B03:62 Holländargatan 22, 113 59 STOCKHOLM Telefon: 08-410 510 06 Hemsida: www.garantibil.se Infomail: info@garantibil.se Visar: Sveriges modernaste sajt för att köpa och sälja bil med test och garanti på internet. Garantibil.se är en tjänst för bilhallar, företag och privatpersoner som vill sälja och köpa bil. I samarbetet med Bilprovningen testar och garanterar vi alla objekt för en tryggare och bättre bilaffär. Välkommen in till Sveriges modernaste sajt för bilaffärer.

GC Power B06:72 Almliden 36, 286 36 ÖRKELLJUNGA Telefon: 0734-05 26 98 E-post: gcpower@telia.com Visar: Tillbehör för racing och rally, Lindeman olje- och bränsletillsatser samt Ashley grenrör och avgassystem. Geab The Phone House B07:60 Magasinsgatan 22, 411 18 GÖTEBORG Telefon: 0767-69 88 04 Hemsida: www.phonehouse.se E-post: linda.frick@phonehouse.se Visar: Mobiltelefoner, mobila bredband, laptops, abonnemang och kontantkort GIK Turboteknik AB B04:61 Tagenevägen 30, 425 37 HISINGS KÄRRA Telefon: 031-57 12 20 Telefax: 031-57 20 27 Hemsida: www.gikturbo.se E-post: info@gikturbo.se Visar: Turbo, intercoolers, wastegates, motorstyrssystem, div. turborelaterade tillbehör. Goes se Dealy Sweden AB

C03:02

Göteborg Motorsport/ Rasmus Lindh Racing C03:30 Telefon: 0735-90 90 82 Hemsida: www.goteborgmotorsport.se

Göteborgs Bilkår B04:80 Box 5392, 402 28 GÖTEBORG Telefon: 031-16 66 24 Hemsida: www.gbgbilkar.se E-post: info@gbgbilkar.se Göteborgs Bilvårdscenter AB B02:62 Katrinerovägen 1A, 417 49 GÖTEBORG Telefon: 031-51 05 90 Telefax: 031-51 07 77 Hemsida: www.510590.se E-post: martin@510590.se Visar: Ditec Lackkonservering,Bilvård, underredsbehandling Mercasol, Solfilm, Fastighetsfilm, Spotpaint repair billack, Stenskottslagning, Eftermontering etc. Nyheter: Energisparfilm för fönster och fastigheter. Samutställare: Sjölands Bilservice AB

H Haga Limo AB B07:93 Haga Billygården 9, 545 90 TÖREBODA Telefon: 0704-24 56 93 Hemsida: www.hagalimo.se E-post: info@hagalimo.se Visar: Vi visar Hummer H2 Limo med riktigt fin inredning. Hjälp oss att stödja Barncancerfonden.

Harveys’ B04:76 Rodins väg 7, 311 34 FALKENBERG Telefon: 0730-26 10 90 Hemsida: www.harveys.se E-post: info@harveys.se Visar: Väskor och plånböcker från det amerikanska väskmärket Harveys’. Exklusiva produkter av samma slitstarka nylon som bilbälten tillverkas av. Nyheter: En exklusiv, snygg Laptop väska från Harveys’, USA. Mycket hög kvalitet med välgjorda sömmar. Hi3g Access AB Lindhagensgatan 98, 104 25 STOCKHOLM Telefon: 0763-33 33 33 Hemsida: www.tre.se E-post: magnus.ohult@tre.se

B05:80

Gunnar Hjalmarsson Neptunigatan 37, 302 90 HALMSTAD Telefon: 035-10 70 67, 0763-07 99 74 E-post: gunnar.hjalmar@gmail.com Visar: MC i fullskala helt byggd i trä, en Suzuki Volusia 800. Hyundai se Frontbilar i Sisjön AB

B06:02

I Iveco Sweden AB B07:40 Arlövsvägen 23, Box 46, 232 21 ARLÖV Telefon: 040-43 11 30 Hemsida: www.iveco.se Visar: Iveco kan stolt presentera två nya Daily i 3,5-tonssegmentet på Göteborg Motorshow: IVECO DAILY 35S18V med 12m3 lastutrymme, 176 hk , 400 Nm. IVECO DAILY 35C18 med påbyggt skåp och bakgavellift, 176 hk, 400 Nm. Som tillval till dessa fordon finns nya ECODAILY, den ekonomiska och ekologiska transportbilen. K Kareby bil/Kia Motors B06:32 Prästvägen 105, 442 93 KAREBY Telefon: 0303-22 20 01 Telefax: 0303-22 25 61 Hemsida: www.kia.se/www.karebybil.se E-post: info@karebybil.se Visar: Nya Kia Sorento, Kia Cee´d Facelift, Nya Kia Venga samt Kia Soul special edition. Samutställare: Kareby Bil AB, Kia Motors Finans Karlstads Universitet/ Clear River Racing C01:22 Universitetsgatan 2, 651 88 KARLSTAD Telefon: 070-29 554 29 Telefax: 054-700 18 29 Hemsida: www.clearriverracing.se E-post: formulastudent@kau.se


16 16

Hela denna bilaga annons fRÅN MOTORSHOW HELA DENNA BILAGA ÄRär ENenANNONS FÖR GÖTEBORGS GÖTEBORGS MOTORSHOW

KARNAG AB B06:80 Sjöflygvägen 37, 183 62 TÄBY Telefon: 08-630 10 00 Telefax: 08-544 402 50 Hemsida: www.karnag.se E-post: info@karnag.se Visar: Karnag AB kommer att visa högtemperaturisoleringar för turbo, grenrör, avgasrör o partikelfilter. Standard och specialstötdämpare för fordon och industri. Hjälpluftfjädringar till lätta lastbilar. Luftbälgar till fordon och industri. Tryckluftsignalhorn till bilar och båtar. KIA se Kareby Bil

B06:32

Koan AB/Ducati Racing C05:01 Mantorpark motorbana, 590 17 MANTORP Telefon: 070-555 36 66 Hemsida: www.koan.se E-post: patrik.bengtsson@koan.se Visar: KOAN visar upp sin Pro Superbike satsning 2010 med Ducati 1098R och Per Björk. Här visas även Mantorp Parks samarbete med KOAN i Racing School Superbike, den första av sitt slag i Sverige. Nu har även du möjlighet att styra en Ducati runt banan under en dag med Sveriges roadracing elit som lärare! Nyheter: Racing School Superbike på Mantorp Park av KOAN. KOAN presenterar satsningen i Pro Superbike 2010. KonveGas B03:59 Framtidsvägen 12, 351 96 VÄXJÖ Telefon: 0709-13 87 97 Hemsida: www.konvegas.se E-post: alexander@konvegas.se C. Krefting AB B05:62 Telefon: 0550-125 51 Telefax: 054-21 44 40 Hemsida: www.krefting.se E-post: info@krefting.se Visar: Autoglym. Nyheter: Hi-Tech Chenille Sponge, Hi-Tech Microfibre Drying Towel, Hyper Fresh KTH Racing C01:22 Brinellvägen 83, 100 44 STOCKHOLM Hemsida: www.kthracing.se E-post: info@kthracing.se KVD Kvarndammen AB B04:41 Ellesbovägen 150, 442 90 KUNGÄLV Telefon: 0303-37 31 00 Telefax: 0303-24 95 55 Hemsida: www.kvarndammen.se E-post: lukas.petersson@kvd.se Visar: I KVD Kvarndammens monter visas auktionssajten kvarndammen.se. Det är Sveriges största marknadsplats för förmåns- och tjänstebilar samt maskiner, varupartier och konkursbon. Varje vecka säljs omkring 400 bilar på nätauktionerna. Dessutom visar vi bilpriser.se, Sveriges största sajt för bilvärdering. Nyheter: Alla mässdagar rullar KVD Kvarndammen in en bil i montern som säljs på nätauktion samma dag. Kvistberga Produkter AB A01:20 Metallvägsgatan 6, 721 30 VÄSTERÅS Telefon: 021-661 00 Hemsida: www.kvistberga.net E-post: info@kvistberga.net

L Lamborghini se von Braun Sports Cars

B06:40

Landvetter Bil AB B06:20 Östra Eskilsbyvägen 220, 438 93 LANDVETTER Telefon: 031-94 51 05 Telefax: 031-94 54 95 Hemsida: landvetterbil.se E-post: landvetterbil@telia.com Visar: Alfa Romeo 159 sw, Alfa Romeo MiTo, Fiat 500 Cabriolet, Fiat Punto Evo Racing Nyheter: Fiat 500 Cabriolet. Liber AB C01:34 Kartavdelningen, 113 98 STOCKHOLM Telefon: 08-690 90 00 Telefax: 08-690 95 10 Hemsida: www.liber.se/kartor E-post: brita.krottler@liber.se Visar: Bilatlaser, mc-kartor, turistguider och kartor. Nyheter: En ny atlas ”Camping i Sverige” presenteras på mässan. Lifebike C02:30 Ryssviksvägen 2, 131 36 NACKA Telefon: 077-448 89 00 Telefax: 08-702 95 00 Hemsida: www.lifebike.se E-post: kontakt@lifebike.se Visar: Lifebike Dam -2010, Lifebike Herr -2010 Samutställare: Sportson Ligier se Dealy Sweden AB

C03:02

Linhai/Geromar Trading AB C01:20 Portvägen 4-6, 243 93 HÖÖR Telefon: 0413-219 90 Telefax: 0413-219 83 Hemsida: www.linhai.se E-post: jorgen@geromar.se Linköpings Universitet 581 83 LINKÖPING Telefon: 013-28 17 92 Hemsida: www.iei.liu.se E-post: petter.krus@liu.se

C02:22

LURacing C01:22 Inst f Industrivetenskaper, Krister Olsson, Ole Römers väg 1, 223 63 LUND Telefon: 073-774 85 44 Hemsida: www.luracing.com E-post: marketing@luracing.com, projectmanager@luracing.com Visar: I vår del av montern kommer vi att ställa ut vår formulet hybrid bil. Årets bil är i hybrid klassen och har därför dubbla motorer, där den ena är en elmotor. Lööve Trailer AB C05:31 Älvgatan 4, 934 41 ERSMARK Telefon: 0910-72 31 90 Telefax: 0910-72 32 20 Hemsida: www.loove.se E-post: info@loove.se M Malaguti se Dealy Sweden AB

C03:02

Malmö Mopedbilcenter AB B08:61 Klågerupsvägen 18, 245 44 STAFFANSTORP Telefon: 046-640 55 Telefax: 046-640 75 Hemsida: www.mopedbilcenter.se E-post: info@mopedbilcenter.se Maserati se Autoropa AB

B01:01

Mazda Motor Sverige B04:32 Faktorsvägen 9, 434 37 KUNGSBACKA Telefon: 0300-318 00 Telefax: 0300-102 99 Hemsida: www.mazda.se E-post: info@mazdaeur.com Visar: Förutom nyheterna Mazda6 och MX-5 20th Anniversary visas den omskrivna svenska blå-gula racebilen från MX-5 Open Race i Italien, en racebil från svenska MX-5 Cup samt Mazda2, Mazda3, sportiga Mazda3 MPS, flexibla familjebilen Mazda5, fyrhjulsdrivna CX-7, nu med stark dieselmotor, och pickupen BT-50. Nyheter: Nyheter i Mazdas monter är en ny uppdaterad Mazda6 och jubileumsmodellen Mazda MX-5 20th Anniversary Samutställare: Eklunds Bil AB, Frölunda Bilcenter AB, Västra Bil AB MC Biker Fashion C05:19 Åhusgatan 5, 214 38 MALMÖ Hemsida: www. mcbikerfashion.se E-post: sales@mcbikerfashion.se Visar: MC BIKER FASHION erbjuder mc kläder till konkurrenskraftiga priser och bra kvalitet. Vi har ett bra sortiment av vårt eget märke – Jaguar Gloveco. Hos oss kan du köpa personlig utrustning som MC byxor, MC handskar, MC jackor, MC stövlar, MC skinnställ, MC skydd, MC tillbehör, MC väskor, underställ, m.m. (för både Touring och Tävling). Välkommen till vår monter eller webbutik www. mcbikerfashion.se MECA Car Service AB B08:62 Stenåldersgatan 27, 213 76 MALMÖ Telefon: 040-671 60 60 Telefax: 040-94 10 88 Hemsida: www.meca.se E-post: info@meca.se Visar: Vi arbetar för ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. Detta åstadkommer vi genom att vara en attraktiv samarbetspartner till de verkstäder som är anslutna till vårt verkstadskoncept MECA Car Service. Nyheter: Vi kommer att marknadsföra våra anslutna verkstäder i Göteborgs området. Mediaplanet Sverige AB B07:70 Norrlandsgatan 22, 111 43 STOCKHOLM Telefon: 08-545 953 00 Telefax: 08-545 953 01 Hemsida: www.mediaplanet.com E-post: johan.lilljebjorn@mediaplanet. com Visar: Mediaplanet är världens största tematidningsproducent. Vi ger ut ca: 120 tidningar per år i Sverige & ca: 1000 i världen. Mediaplanets affärsidé är att leverera nya kunder till våra annonsörer. Genom intressanta artiklar med hög kvalitet motiverar vi våra läsare att agera. MegaGroup AB C03:16 Maskingatan 2, 554 74 JÖNKÖPING Telefon: 036-12 08 50 Telefax: 036-12 08 51 Hemsida: www.megagroup.se E-post: info@megagroup.se Visar: ATV, Fyrhjulingar Nyheter: Adlys nya sport Quad på hela 500cc Meguiar’s Box 619, 175 26 JÄRFÄLLA Telefon: 08-21 05 80 Hemsida: www.meguiars.se

B06:62

Mekonomen Detaljist AB B06:42 Box 6077, 141 06 KUNGENS KURVA Telefon: 08-464 00 00 Hemsida: www.mekonomen.se E-post: direkt@mekonomen.se Visar: Mekonomen utsågs i mars till ”Årets butikskedja” av Svensk Handel och tidningen Dagens Handel på Retail Awards 2010. Med Mekonomenkortet får du 10% på tillbehör i butiken. Nyheter: Premiär av våra två Camarocup bilar som ingår i riksmästerskapet 2010. Samutställare: Mekonomen Bilverkstad MHF Region Väst C04:16 Kasernvägen 6, 504 31 BORÅS Telefon: 033-10 44 30, 070-627 11 06 Hemsida: www.mhf.se/vast/ E-post: sten.fahlen@mhf.se Visar: Ta del av vårt ”Pedagogiska bord”, alkohol och trafik, alkolås, alkometer, trafiksäkerhets material och studiecirkelmaterial. Micke Ohlsson Motorsport C04:02 Lundsgården 4870, 264 94 KLIPPAN Telefon: 0705-30 06 36 Hemsida: www.mioh.net E-post: micke@mioh.net Visar: I Micke Ohlsson Motorsports monter kommer du kunna se den Porsche 996 GT3 Cup som vi ska tävla med i Porsche GT3 Cup Endurance och Swedish GT. Vi presenterar också företagets utbud av adrenalinpumpande tjänster i form av Racing, Utbildning och Konferens. Nyheter: Vi kommer presentera Micke Ohlssons satsning på Porsche Carrera Cup ihop med Flash Engineering 2010. Samutställare: Woody Bygghandel ModellBilsvagnen B03:70 Nedre Tådås 79, 471 92 KLÖVEDAL Telefon: 070-518 41 39 Hemsida: www.modellbilsvagnen.se Motorbranschens Riksförbund, MRF A02:22 Box 5611, 114 86 STOCKHOLM Telefon: 08-701 63 00 Hemsida: www.mrf.se E-post: mrf@mrf.se Motorima C03:40 Hjortsjö, 330 17 RYDAHOLM Telefon: 0472-208 09 Hemsida: www.motorima.com E-post: info@motorima.com Visar: Alfa-Romeo ” Disco Volante” 1952 och Alfa-Romeo 1900 S 1952. Motormännens Riksförbund C00:06 Fridhemsgatan 32, 100 29 STOCKHOLM Telefon: 08 - 690 38 00 Hemsida: www.motormannen.se E-post: service@motormannen.se Samutställare: M Testcenter Mulle Hoj & Turbomeck B07:79 Husholmsgatan 4, 425 30 HISINGS KÄRRA Telefon: 0709-16 50 06 Hemsida: www.turbomeck.se E-post: ulf@turbomeck.se Visar: Turboaggregat, avgassystem, instrument, Tial Wastegate, mm.mm Nyheter: Special Turboaggregat anpassade för Saab och Volvo KKK , TD04 , Garrett

MyEco AB C00:09 Jägaregatan 354, 226 53 LUND Telefon: 0736-55 56 05 Hemsida: www.myeco.se E-post: info@myeco.se Visar: Vi visar 4st elmopeder (2 olika modeller)+ 2st cyklar av märket Crescent som är utrustade med vår nya product ”Ecokit” - elcykel kit. Så totalt 6 fordon och ett cykelsläp i montern. Nyheter: ME-220L - Elmoped. Design och teknik på hög nivå. Ecokit-Elcykelkit, ultralätt elcykelkit. N Neckmike AB C05:22 Södra Sävsjö 417, 382 94 NYBRO Telefon: 0481-150 00 Telefax: 0481-181 35 Hemsida: www.neckmike.com E-post: bo@neckmike.com Visar: Headset för intercom mellan motorcyklar, till mobilen, till GPS även Bluetooth versioner. Neckmikes headset används sedan ett flertal år av bla Flygvapnets brandsoldater, Norrlandsflygs Ytbärgare, Mc-Folk, Industriarbetare mfl mfl. Headseten är patenterade i Sverige och USA, fler länder är sökta. Nyheter: Nya MK3 varianten av Neckmike samt nya Stereokablage för mobiler från Nokia, Iphone mfl. Nordic R C03:49 Saravägen 12, 691 54 KARLSKOGA Telefon: 0736-50 00 00 Hemsida: www.nordicr.com E-post: jorgen@nordicr.com O OK Förlaget AB B04:62 Box 23800, 104 35 STOCKHOLM Telefon: 08-736 12 22 Hemsida: www.motorvarlden.se E-post: marjo.kohler@okforlaget.se Visar: OK Förlagets tidningar: Vi Bilägare, Klassiker, Automobil, Husbil&Husvagn, Bike, MC-Nytt och Riksettan samt vår unika Husbil SAAB 95 årsmodell 1965. Samutställare: Vi Bilägare, Klassiker, Automobil, Husbil&Husvagn, Bike, MC-Nytt och Riksettan. One Touch Travel AB C05:40 Box 529, 136 25 HANINGE Telefon: 08-630 67 70 Telefax: 08-732 39 23 Hemsida: www.onetouchtravel.se E-post: janne@oneouchtravel.se Visar: En Formel 2 bil (Reunalt). Vi kommer att exponera en tävling som går av stapeln på Anderstorp samt fotboll, golf, F1 resor. Opel Sverige AB A02:54, B05:32 Årstaängsvägen 17, Box 44079, 100 73 STOCKHOLM Telefon: 020-33 30 00 Hemsida: www.opel.se E-post: opel.sverige@gm-customercare.com Visar: Opel kommer visa upp sina prestandabilar och helt Nya Opel Meriva som har Sverigepremiär. Utöver Meriva visas Opel Insginia OPC 2,8 V6 Turbo 325hk, Nya Opel Astra 1,6 Turbo 180hk, Opel Corsa OPC 1,6 Turbo 192hk samt Opel Insignia Ecoflex 160hk Sports Tourer. Nyheter: Sverigepremiär för helt nya Opel Meriva med Flexdoor. Stor flexibilitet och djärv design i harmoni! Samutställare: Eklunds Bil

MX5 Racing Club B04:32 Ytterbyvägen 2, 646 91 GNESTA Telefon: 073-914 23 30 Hemsida: www.mx5racingclub.se E-post: cg@mx5racingclub.se Visar: Information om MX5 Racing Clubs verksamhet, samt utställning av tävlingsmiata Samutställare: Mazda

Orust Motor AB B07:89 Hälla 815, 473 97 HENÅN Telefon: 0304-230 46 Telefax: 0304 231 34 Hemsida: www.orustmotor.se E-post: orustmotor@swipnet.se Visar: Audi UR Quattro (första fyrhjulsdrivna Audi som erövrade hela rally världen)denna ombyggd för banracing. Ombyggnaden har tagit 5år o 3960 timmar resultatet har blivit lite av en utställningsbil. Nyheter: En mängd mätverktyg för setups har byggts,vi kommer en gång om dagen att utför en hel racing setups. P Pagano Sports Cars B05:72 Box 1522, 65121 KARLSTAD Telefon: 0708-66 46 80 Telefax: 054-21 28 40 Hemsida: www.pagano.se E-post: pagano@warg.se Visar: En svensk kit-car för Alfa Romeo mekanik där tradition, känsla och prestanda möts. Bygg den för gata eller race. Information om byggkonceptet, om racing och om klubbverksamheten. Den 50 år gammal byggsatsen har vi förnyat och modifierat för att kunna användas till både racing och gata. Nyheter: Chassiet är uppdaterat. De specialdesignade stolarna finns nu i två varianter. PALLEZ-RC C02:10 Staveredsgatan 19, 461 31 TROLLHÄTTAN Telefon: 0520-49 90 29 Hemsida: pallez-rc.se E-post: pallez@home.se Visar: Radistyrda bilar och Rc drift tillbehör som deklaler, färger, fälgar mm, Airbrushlackering. Peggen Motorsport AB C03:01 Strandvägen 9, 311 45 FALKENBERG Hemsida: www.peggen.com E-post: p@peggen.com Visar: Årets Camaro Cup bil tillsammans med cyklar från vår huvudsponsor Harley Davidson. Upplev Camaro Cup premiären 7–8 maj på Ring Knutstorp och Västkustloppet 9–10 juli i Falkenberg. Nyheter: Årets häftigaste Camaro premiärvisas i vår monter den 22 april. Penhouse C02:54 Fuglie 21, 231 94 TRELLEBORG Telefon: 040-42 31 11 Hemsida: www.penhouse.se E-post: kann@penhouse.se Visar: Jüri Kann, en av landets få digitala konstnärer. Låna honom ett foto och han förvandlar det till ett mästerverk. Som omfattar allt från Motorsport, personliga beställningar på bilar, porträtt och djur. Perfekta personliga presenter till enthusiaster och jubilarer. Peugeot Center Göteborg

A02:31 B04:20

GÖTEBORG Telefon: 031-89 79 00 Hemsida: www.peugeotcenter.com E-post: anders.millberg@peugeotcenter.com Visar: I Peugeots monter på mässan visas märkets nya, läckra modeller; Peugeot 3008, 5008 och sportcoupén RCZ, som samtliga förenar stor miljöhänsyn med yttersta körglädje. Nyheter: Sverigepremiär för sportcoupén RCZ på Göteborgs Motorshow!! Framröstad till världens vackraste bil.

Monter B08:61 DU ÄR HÄR!

Hitta de bästa vägarna! Besök oss i vår monter C01:34. Här finns kartorna och guiderna som gör din åktur till en skön upplevelse. Trevlig resa!

KARTOR www.liber.se/kartor kartor@liber.se

Besök oss i monter

B05:62

Malmö Mopedbilcenter AB www.mopedbilcenter.se


Hela BILAGA denna bilaga är ANNONS en annons FRÅN från Göteborgs Motorshow HELA DENNA ÄR EN GÖTEBORGS MOTORSHOW Polestar Performance AB B02:02 Anna Odhners gata 14, 421 30 VÄSTRA FRÖLUNDA Telefon: 031-761 82 00 Hemsida: www.polestar.se E-post: info@polestar.se Visar: Volvos officiella racing- och motorsportpartner Polestar premiärvisar sin första gatbil. Närmare bestämt en fyrhjulsdriven Volvo C30 Polestar konceptbil med 400hk. I montern informerar vi även om Polestar Performance effektoptimeringar för Volvobilar med bibehållen originalgaranti. Nyheter: Urpremiär för Volvo C30 Polestar PCP. Release av de senaste effektoptimeringarna.

SBM Fordonsmärkning AB B06:61 Box 27142, 102 52 STOCKHOLM Telefon: 0771-615 615 Hemsida: www.sbmfordon.se E-post: info@sbmfordon.se Visar: SBM har sen 1994 stöldskdyddsmärkt 1 miljon bilar med en enkel och effektiv metod. Rutmärkningen gör din bil mindre intressant att stjäla och underlättar spårning för Polis och Tull. Kom och prova själv! Missa inte vårt specialerbjudande på stöldskyddsmärkning och att ta del av våra kundfördelar! Nyheter: I montern får du själv prova hur enkelt det är att rutmärka och ta del av vårt fina mässerbjudande!

Porsche Center Väst B01:32 GÖTEBORG Telefon: 031-301 66 00 Hemsida: www.porsche-center.se Visar: Porsche Panamera och Porsche Boxter Spyder. Nyheter: Sverigepremiär för Porsche Boxter Spyder.

Scandinavian Raceway Nostalgia C04:20 Brogatan 23, 334 33 ANDERSTORP Telefon: 070-209 71 65 Visar: Lill-Lövis formel 2-bil och presenterar The Race Legends 13–15 augusti på Anderstorp Raceway samt museet Scandinavian Raceway Nostalgia.

Pro-Imp AB B04:50 Box 22161, 504 12 BORÅS Telefon: 033-22 23 80 Telefax: 033-22 23 81 Hemsida: www.proimp.se E-post: martin@proimp.se Visar: Vi visar upp de senaste däcken från följande producenter; Cooper Tires, Avon Tyres, Mickey Thompson Tires samt BFGoodrich. Nyheter: Cooper 4XS, Cooper CS6 samt det nya MC däcket Avon Storm 2 Ultra Pro-Tec Grossisten AB B08:70 Brantviksgatan 7, 262 73 ÄNGELHOLM Telefon: 0431-101 76 Hemsida: www.pro-tec.se E-post: magnusson@pro-tec.se R Renault Nordic AB B02:40 Box 1028, 164 21 KISTA Telefon: 08-585 752 00 Hemsida: renault.se Visar: Nya Megane R.S är senaste tillskottet bland Renaults sportbilsmodeller och bygger vidare på den starka Renault Sport traditionen. Bilen utmärker sig bland övriga Meganemodeller med sin sportiga design och vassa prestanda. 0 till 100 km/h på bara 6,1 sekunder och 1 000 m. D.A. på 25,7 sekunder. Rydéns Bil & Lack B04:90 Grönnäs 110, 446 92 ÄLVÄNGEN Telefon: 0303-33 60 87 E-post: sven@rydensbil.se Visar: DITEC lackonserveringssystem är ett komplett långtidsverkande lackkskyddssystem för nya eller nyare bilar. Ditec är idag Sveriges största bilvårdskedja och vi finns på fler än 100 platser i landet. För mer information om våra andra tjänster besök gärna www.ditec.se Samutställare: Ditec-Center, västra regionen S SAAB Automobile B04:02 Hemsida: www.saabsverige.com Visar: Nya Saab 9-5, Saab 9-3X, Saab 9-3 Cabriolet Nyheter: Nya Saab 9-5 Sachs se Dealy Sweden AB

C03:02

Safety Driving Sweden AB B08:20 Mantorp Park, 590 17 MANTORP Telefon: 0142-29 88 50 Telefax: 0142-29 88 69 Hemsida: www.safetydriving.se E-post: info@safetydriving.se

Securia Systems AB C04:32 Tegeluddsvägen 76, 115 28 STOCKHOLM Telefon: 08-50 55 30 00 Telefax: 08-50 55 30 10 Hemsida: www.sparrservice.se E-post: info@sparrservice.se Visar: Gratis SafeKey till alla besökare! Med SafeKey säkerhetsbricka på nyckelknippan kan du känna dig trygg. 9 av 10 förlorade nyckelknippor hittar tillbaka till sina ägare via Posten eller Polisen. SpärrService har erbjudit SafeKey sedan 1999. Nyheter: Var med och tävla om en stöldmärkt GPS. Säkerhetstips inför bilresan i sommar. Showcarservice B07:52 Hemsida: www.showcarservice.com Visar: Jaguar E-type. Vi gör helrenoveringar av amerikanska och engelska bilar. Showplate.se C05:10 Tykagatan 5, 563 32 GRÄNNA Telefon: 070-608 28 91 Hemsida: www.showplate.se E-post: info@showplate.se Sjölands Bilservice AB B02:62 Telefon: 031-23 40 16 Hemsida: www.sjolandsbilservice.se Visar: Auktoriserad för Mercedes, Chrysler, Jeep, Dodge, Chevrolet, Cadillac & Corvette. SK-Profit OY Immalantie 3 c 10, FI-212 50 MASKU FINLAND Telefon: +35 84 07 36 67 33 Telefax: +35 822 42 44 69 Hemsida: www.simulator.fi E-post: info@simulator.fi Visar: Simulator

SKODA A02:46, B07:32 se Din Bil Sverige AB Solar Gard B06:52 Stockholmsvägen 21, 762 21 RIMBO Telefon: 0175-748 80 Telefax: 0175-748 89 Hemsida: www.solargard.se E-post: info@bekaertfilms.se Nyheter: Energibesparing med solfilm i bilen. Samutställare: Solar Gard, Väro Skylt Solar Gard, Stora Höga Bilvårdcenter

Annonsgbgmotorshow2KLAR.pdf 2010-04-07 14:01:28

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

B04:71

Specialfälgar AB B06:60 Borgåsvägen 2, 434 39 KUNGSBACKA Telefon: 0300-729 00 Telefax: 0300-108 80 Hemsida: www.specialfalgar.se E-post: info@specialfalgar.se Visar: Det senaste i fälgväg! Nyheter: Nyheter från OZ, TSW, Breyton, Advanti, Nitro, Incubus, Team Dynamics, MSW, BM Racing. Samutställare: OZ, Enkei, Breyton, TSW, Advanti, Nitro, König, Incubus, Team Dynamics, MSW, BM Racing, Image Speedy Mike For The Garage AB B07:62, C01:21 Västra vintergatan 25, 703 44 ÖREBRO Telefon: 019-31 43 54 Hemsida: www.sweetpoison.se E-post: micael1962@msn.com Spyker se Auto Motor & Sport

B01:40

STCC City Race C04:40 Gamla Almedalsvägen 33, 412 63 GÖTEBORG Telefon: 031-711 50 80 Telefax: 031-711 50 84 Hemsida: www.goteborgcityrace.se E-post: info@sportevenemang.se Visar: Sveriges enda stadslopp är tillbaka! Nu är det åter dags för svensk banracings häftigaste tävlingar på Nordens mest utmanande bana. Kom och besök vår monter på Göteborgs Motorshow för att få ett smakprov av STCC City Race. Nyheter: 2010 års upplaga av STCC City Race äger rum den 5 juni på Frihamnspiren i Göteborg. Stena Line Göteborg-Kiel/ Sembo C02:31 405 19 GÖTEBORG Telefon: 031-85 80 00 Hemsida: www.stenaline.se E-post: info@stenaline.com Visar: Bilsemester i hela Europa Sembo, med över 250 destinationer i hela Europa, Stena Line Göteborg-Kiel, ”Ta hotellet till Europa” Nyheter: Nya fartyg lanseras på linjen Göteborg-Kiel fr o m 31/8 2010. Samutställare: Sembo SUBARU Nordic B05:02 Torbornavägen 15, 253 68 HELSINGBORG Telefon: 042-490 49 00 Hemsida: www.subaru.se E-post: chaggstam@subaru.se Visar: Legacy 2.0D Station Sport, Legacy 2.5i Sedan Sport, Outback 2.5i, Forester 2.5XT, Impreza 2.0D Sport, Impreza WRX STI PPP. På plats finns även våra samarbetspartners, Subaru Försäkring och Subaru Finans. Sunplex AB B05:69 Sundsholm Karlsborg, 585 97 LINKÖPING Telefon: 013-870 41 Telefax: 013-872 60 Hemsida: www.solarplexius.com E-post: jonas@solarplexius.com Visar: Solarplexius är ett solskydds system för bilar för att förhindra insyn och värmestrålning. Solarplexius består av 2mm tunna skivor mörkt rökfärgat okrossbart plexiglas som skräddarsys till varje bil. ”Låt solen skina men inte bränna” med Solarplexius stänger du ute solen!

Swedish GT/Leif Lindström Promotion AB C03:22 Nydala Maspelösa, 590 76 VRETA KLOSTER Telefon: 0705-70 32 31 E-post: info@lindstrom-motorsport.se Hemsida: www.lindstrom-motorsport.se Visar: Ferrari 430 för Swedish GT samt Ginetta Cupbil. Tävlingsprogram och information om den nya tävlingsserien Swedish GT. Premiär 15-16 maj på Anderstorp Raceway. AB Svensk Bilgaranti A02:32 Sven Källfelts gata 211, 426 71 VÄSTRA FRÖLUNDA Telefon: 031-27 70 40 Telefax: 031-27 70 21 Hemsida: www.svenskbilgaranti.com E-post: info@svenskbilgaranti.com Visar: Mervärdestjänster för bilhandeln. Nyheter: Nya garantiomfång, vår tidning, utökade samarbetsavtal. Svensk Säkerhetstjänst C05:09 Box 1394, 251 13 HELSINGBORG Telefon: 042-38 58 50 Telefax: 042-12 83 23 Hemsida: www.sst.se E-post: lalle@sst.se Visar: Polisbrickor för nycklar, spärrtjänst för kort samt mobiltelefoner. Svenska Bilsportförbundet C04:42, C05:39 Box 705, 191 27 SOLLENTUNA Telefon: 08-626 33 00 Telefax: 08-626 33 22 Hemsida: www.sbf.se E-post: mailbox@sbf.se Visar: I bilsportförbundets monter så visas ett axplock av våra sportgrenar. Du kan få information, snacka bilsporten och varför inte prova på Virtuell Bilsport, se en Formel Renault, drifting bil och upplev den spännande Pikes Peak bilen som kört den prestigefyllda backtävlingen i USA. Nyheter: I monter så presenteras den nya satsningen Crosskart – Sverige Runt. Samutställare: I Bilsportens monter träffar du representanter från klubbar. På plats kan du även stifta bekantskap med våra samarbetspartners. Svenska De Tomaso Klubben B08:51 Box 1109, 405 23 GÖTEBORG Telefon: 070-591 30 05 Hemsida: www.detomaso.nu E-post: ordforande@detomaso.nu Visar: Uppvisning av klubbens verksamhet och De Tomaso bilar, 1st Pantera och 1st Guara. Montern är bemannad hela tiden med medlemmar. Svenska DeTomaso-klubben startades av fem entusiaster på Kinnekulle sista maj 1979. Klubbens syfte är att främja ägandet av De Tomaso och sprida information om märket. Svenska LEGO AB C03:21 Vretenvägen 13, 171 54 SOLNA STRAND Telefon: 020-55 65 70 Telefax: 020-34 35 60 Hemsida: www.lego.com E-post: carina.lagerlof@lego.com Visar: LEGO Ferraribil skala 1:1 Nyheter: LEGO Racers produkter Säljarnas Riksförbund B08:16 Hemsida: www.saljarnas.com E-post: info@saljarnas.com Visar: Säljarnas Riksförbund T T&G TradeCenter/GECKO Särnmarksgatan 6 L, 531 30 LIDKÖPING Telefon: 0738-76 31 27

C01:41

Telenor Xpress C05:11 Box 4247, 102 65 STOCKHOLM Telefon: 0455-33 10 00 Hemsida: www.telenor.se Visar: Försäljning av mobiltelefoner (Nokia, Samsung, Sony Ericsson) med Telenor mobilabonnemang, samt mobilt bredband. TelliQ AB A02:39 Järntorget 12C, 732 30 ARBOGA Telefon: 0589-123 70 Telefax: 0589-123 74 Hemsida: www.telliq.com E-post: info@telliq.com Visar: TelliQ erbjuder automatiserade fleet management-lösningar som elektronisk körjournal, positioneringstjänster, körorder mfl. Med TelliQs tjänster kan kunden öka sin lönsamhet genom effektivare hantering av sina resurser och sin tid. Nyheter: ECO tracker optimerar körsätt för en billigare, miljövänligare och säkrare användning av fordon. Tesla Motors B03:40 Telefon: +45 2032 2378 Hemsida: www.teslamotors.com E-post: epedersen@teslamotors.com The Joker Return B04:52 Väderögatan 28, 382 38 NYBRO Telefon: 0738-22 61 00 Hemsida: www.dbakuten.se Tonys Superbike garage C02:08 Frölunda Torg, 421 42 VÄSTRA FRÖLUNDA Telefax: 031-45 50 38 E-post: Toys@ebox.tninet.se Visar: Temat är SuperBike, homologiseringsmaskiner som mc-tillverkarna producerade. En del modeller tillverkades endast i 200 exemplar world-wide. Eran varade under åren 1988/2002. Vi visar 10 cycklar ifrån denna period, man kan se lite utav designförändringarna. 2 nyare SuperBikes ifrån sent 2000tal. TQ Motorsport C05:02 Sofiedal, 824 34 HUDIKSVALL Telefon: 0650-101 38 Telefax: 0650-101 48 Hemsida: www.tq1.se E-post: info@tqmotorsports.com Visar: MC hjälmar, skydd, övrig utrustning. Våra varumärken är THH Helmets, G-Mac Helmets & Urban Warrior Helmets och utrustning. Nyheter: Urban Warrior öppningsbar MC hjälm med inbyggd bluetooth intercom. Samt koppla in din telefon, GPS. Turbo Performance Club B07:72 c/o Anders Arvepihl, Profilstigen 25, 151 55 SÖDERTÄLJE Hemsida: www.turboperformanceclub.com E-post: maciej.matwiejczuk@turboperformanceclub.com Visar: Sveriges häftigaste Volvo 2009, en mycket ombyggd 740. Världens starkaste Volvo 850, 1140hk! En av de vassaste driftingbilarna, en turbokonverterad 960. V, W Wasa Kredit AB B03:51 Fredsgatan 1/Box 11366, 404 28 GÖTEBORG Telefon: 031-771 98 80 Telefax: 031-15 37 50 Hemsida: www.leasingnytt.se E-post: jan.wester@wasakredit.se Visar: Billeasing till företag och avbetalningsfinansiering bilar.

17 17 Westcoast Motorshow/ Eventfabriken B05:82 Södergatan 12 B, 462 34 VÄNERSBORG Telefon: 070-3571170 Hemsida: www.westcoastmotorshow.se E-post: info@westcoastmotorshow.se Visar: Se oss avtäcka en ny häftig skapelse, en nydesignad custombil, aldrig visad förut. Ett smakprov på vad Westcoast Motorshow erbjuder till sommaren och inspireras genom den häftiga mässfilmen. Souvenirprylar till mässpris. Nyheter: En aldrig visad custombil och en ny film från Westcoast Motorshow som uppladdning inför årets mässa! Samutställare: Tidningen Bilsport, Improx Customs, Eventfabriken Viasat AB B05:56, C01:43 Ringvägen 52, 104 62 STOCKHOLM Telefon: 0736-992542 Hemsida: www.viasat.se E-post: robert.lowy@viasat.se Visar: EXKLUSIVA rättigheter endast på Viasat MOTOR: Formel 1, World Rally Championship, NASCAR, GP2,GP2 Asia, GP3, Formula BMW, Porsche Supercup, STCC, Pro Superbike, Carrera Cup, Camaro Cup, MotoGP, Moto2, MotoGP 125cc, Red Bull Rookies Cup, Red Bull Air Race, Red Bull X-Fighters, Powerboat P1. Nyheter: Gillar du fotboll?Med start augusti kan du se Premier League på Viasats nya Premier League HD-kanal! Volkswagen Göteborg B03:02 Grafiska Vägen, 412 63 GÖTEBORG Telefon: 031-750 15 00 Hemsida: www.volkswagen.se Visar: Ett urval av marknadens bredaste modellprogram. Några av höjdpunkterna blir nya Golf R och Passat EcoFuel, gasbilen som gjort stor succé. Nyheter: Golf R och kanske någon spännande nykomling som landar i sista minuten! Volvo Personbilar Sverige AB B02:02 VCI/VPS-huset, 405 31 GÖTEBORG Telefon: 031- 325 02 00 vxl Telefax: 031-325 27 70 Hemsida: www.volvocars.se Visar: Vi visar nya Volvo S60, Volvo V70 DRIVe, Volvo XC60 R-design och Volvo C70 samt Polestars C30 AWD Performance Concept Prototype. Vi säljer Volvo Merchandise, erbjuder nagellacksmålning. Våra samarbetspartners försäkringsbolaget Volvia och Volvofinans Konto finns på plats. Nyheter: Sverigepremiär för nya Volvo S60. Urpremiär för Polestars C30 AWD Performance Concept Prototype. Samutställare: Polestar Performance, Volvia och Volvofinans Konto.

von Braun Sports Cars AB B06:40 Skebrovägen 7, 511 63 SKENE Telefon: 0320-210240 Telefax: 0320-210241 Hemsida: www.vonbraun.se E-post: info@vonbraun.se Väst 8 C01:02 Raffinaderivägen , 418 78 GÖTEBORG Telefon: 0703-32 52 80 Hemsida: www.vast-8.se E-post: info@vast-8.se Y Ynnor AB A01:40 Kärleksgatan 2A, 211 45 MALMÖ Telefon: 040-35 48 78 Telefax: 040-611 02 10 Hemsida: www.ynnor.se Nyheter: Se in framtiden på Stora Företags- & Tjänstebilsdagarna 22–23 april.


dealer news electric

cAr

april-maj 2010

Vi ses i monter B08:34

sverige

norge

finland

välkomna att bekanta er med sanifer elbilar på göteborgs motorshow svenska mässan 22-25 april

electric car Sanifer has a unique battery monitoring system

c.M.S.®.

’Hej! Kan jag få skjuts?’

The future is the electric vehicle!

Batteries: highquality lithium-ion-technology, curtis driving controller. Nokia tyres.


ni är välkomna att bekanta er med sanifer elbilar på göteborgs motorshow svenska mässan 22-25 april 2010

get

electrified Sanifer Greencar drivs med litiumjonbatterier och är en elbil till 100 procent. Den är 2,7 meter lång och kan köras 100 km med en laddning.

get

electrified THE SilENT rEVOlUTiON Your Local Global Trademark

Kontakta oss! Vi söker nya vinnare! Nya försäljare och representanter sökes till Europa.

A Revolution has started - a revolution against traffic congestion. Pollution. Inflexible public transportation. High oil prices....But this revolution will be quiet! The Sanifer scooter and minicar - a revolution in urban transportation. Sanifer is the world’s first high-powered Finnish made Lithium battery electric four or two wheel vehicle designed specifically to compete with large gasoline - powered scooters or minicars. They both offered breathtaking acceleration, low running costs, minimal amCmaintenance, motors Corp ltd low noise simple operation, and zero emissions!

Oy AMC Motors Ltd Siilotie 1, FIN-90520 Oulu, Finland Tel. +358-400-320 312 amc@amcmotors.fi www.amcmotors.fi

number one in europe


Göteborgs Motorshow 2010  
Göteborgs Motorshow 2010  

Göteborgs Motorshow – Sveriges enda mässa för nya bilar 2010. Mässan innehåller även motorcyklar, motortillbehör, racing och många andra akt...

Advertisement