Page 1

MISSATGES SUBLIMINALS AL CINEMA


PARAULES CLAU: ●

SUBLIMINAL: Dit d'un estímul: Que per la seva debilitat o brevetat no és percebut conscientment, però influeix en la conducta.

● ●

ESTÍMUL: Agent físic, químic, mecànic, etc., Que desencadena una reacció funcional en un organisme. PUBLICITAT:Divulgació de notícies o anuncis de caràcter comercial per atraure possibles compradors, espectadors, usuaris, etc


EL PER QUÉ DE LA PUBLICITAT SUBLIMINAL ●

La publicitat subliminal beneficia a empreses que indirectament ens envien missatges que no percebem fàcilment i no detectem degut a la brevetat d'aquets missatges. Moltes vegades els protagonistes de les pel·lícules porten una beguda on es veu clarament COCA-COLA, PEPSI, SPRITE... O també, molts cotxes com Ford, Porche... i molts més productes, que fan, que ens incitin a comprar.


EXEMPLES

JAMES BOND:

cotxes (Ford Mondeo a més de

els clàssics Aston Martin) i rellotges de diverses marques al llarg de totes les seves entregues com Rolex, Seiko, Omega en els models a promocionar en cada moment. A la més que coneguda i recordada Top Gun, sobretot entre la joventut de l'època

,

van destacar les ulleres Ray-Ban de forma especial, creant tota una moda.


VICKY CRISTINA BARCELONA publicitat de la comunitat autònoma i la ciutat, fins al punt que algun crític va assenyalar que un dels defectes d'aquesta pel lícula, lluny de la qualitat de altres films de Woody Allen, va ser que semblava un publireportatge de turisme a Catalunya


ASALTO AL TREN PELHAM 123 el rellotge que ja anunciava Travolta, Breitling, surt diverses vegades en aquest film: precisament sent el temps una qüestió clau de la pel.lícula, quan comprova el temps d'aquest compte enrere, surt primer pla de l'esfera del seu rellotge, on es distingeix la marca.


Hi ha casos en què una marca forma part directament del títol de pel lícula, però paradoxalment, no solen ser casos d'una publicitat en el sentit comercial, ni és molesta o imposada, sinó que per la raó que sigui és part essencial de la història, sobretot en marques llegendàries que representen alguna cosa més que a una empresa. El cas més clar seria Esmorzar amb diamants, que en anglès és "Breakfast at Tiffanys "; també podem citar El diable vesteix de Prada, Cadillac Man i recentment Gran Torino, en al.lusió al cotxe de Ford, de Clint Eastwood.


FAMOSOS QUE S'OPOSEN ●

hi ha el cas en què uns actors es neguen a la publicitat: Robert De Niro i Al Pacino demandar la distribuïdora de la pel.lícula Righteous Kill ia l'empresa de rellotges Tutima per una sèrie d'anuncis suggeria falsament que usaven aquests rellotges.


Produccions : TĂ nia

publicitat a les pelicules  

la publicitat a les pelicules

publicitat a les pelicules  

la publicitat a les pelicules