Page 1

SPECIAL Augustus 2013

TABLETS & NOTEBOOKS MZBE1308_BIJ_COVER.indd 1

» WATERDICHT DESIGN » TRENDY WINDOWS » ULTRALICHT8 » ZUINIG & KRACHTIG » COMPACT » HYBRIDE » ACCESSOIRES » 23-7-2013 9:38:48


BEWAAR JE WERELD IN DE ONZE

! r a a j l o o h c s t e h n a v t r a t s e Electrisch

Beperkte editie • Behuizing uit roestvrij staat met een facet-design uit electrische kleuren • Bewaar, bescherm en transfereer je video, muziek, foto’s en andere bestanden • 5 jaar garantie • Bescherm je peroonlijke bestanden van pottekijkers dankzij de SanDisk® SecureAccess software • Inclusief online backup (tot 2 Gb), aangeboden door YuuWaa

32 Gb schikbaar in 8, 16 en

Be

Nieuwe SanDisk USB sticks Cruzer Facet Electric

Andere SanDisk USB-sticks:

MZBE1308_BIJ_Advertenties.indd 2

23-7-2013 16:16:39


Inhoud

« IT-BIJLAGE

INHOUD

6-15 TABLETS De nieuwste tablets zijn nog dunner, lichter, krachtiger, veelzijdiger of zelfs waterdicht! Bovendien zijn ze uitgevoerd in trendy designs en zeer betaalbaar.

18-26 NOTEBOOKS Notebooks van de huidige generatie zijn slanke krachtpatsers, ultralicht en ultrasterk, maar ook hybride: een ultrabook en tablet in één toestel!

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_INHOUD.indd 3

Augustus 2013

3

23-7-2013 14:17:36


ALLES ALTIJD VERBONDEN Niet online zijn is tegenwoordig ondenkbaar. Daarom zijn we altijd verbonden met het internet. Ook onze apparaten raken meer verbonden. Met het internet en met elkaar. AAN DE SLAG Werken zonder verbonden te zijn is in veel jobfuncties niet te doen. Het internet is je bron voor research, opdrachten of contact met leveranciers. Maar ook de apparaten op de werkvloer moet elkaar kunnen vinden. Natuurlijk moeten de computers dat onderling kunnen, maar zorg ook voor een NAS-oplossing. Dat is een soort kleine computer met een enorme opslagcapaciteit waar iedereen bestanden vanaf kan halen of opzetten om zo met elkaar te delen. Ook is het een ideaal back-upapparaat - onmisbaar in een bedrijf. Ook nuttig: een netwerkprinter die iedereen vanaf zijn eigen werkplek kan benaderen.

A

lles altijd verbonden, dat is de wereld waar we naartoe evolueren. Steeds meer apparaten kunnen met elkaar communiceren. Computers en telefoons, maar ook televisies, geluidsapparatuur en huishoudtoestellen groeien zo steeds verder naar elkaar toe. Een duur woord daarvoor is ‘convergentie’. In subtiele stappen verandert deze verbondenheid der apparaten drastisch hoe we ons werk doen, hoe we ons thuis vermaken en hoe we onze verplaatsingen overbruggen.

ON THE ROAD

Apparaattalen Je gadgets kunnen alleen met elkaar praten als ze dezelfde taal spreken. Fabrikanten hebben daarom enkele standaarden met elkaar afgesproken die de connectiviteit tussen compleet verschillende apparaten mogelijk maakt. DLNA:

Digital Living Network Alliance. Een reeks richtlijnen waaraan fabrikanten van multimediatoestellen zich houden om digitale content te kunnen delen.

WiFi:

Een radiofrequentie waarover netwerksignalen verstuurd worden. WiFi wordt ook ‘draadloos internet’ genoemd.

NFC:

Near Field Communication. Met deze technologie zet je een radioverbinding op tussen twee apparaten door ze elkaar even aan te laten raken. Je vindt deze technologie vooral in smartphones. Het is de snelste manier om beelden of foto’s naar elkaar te versturen. In de toekomst zou je zelfs op deze manier kunnen betalen.

Bluetooth:

Een simpele, draadloze verbinding tussen twee apparaten die direct opgezet kan worden. Doorgaans kan dit over een afstand van tien meter. Bluetooth wordt vooral

Onderweg van punt A naar punt B ben je allang niet meer afgesloten van de rest van de wereld. Je telefoon houdt je op de hoogte van wat je vrienden aan het doen zijn of wat er in de wereld gebeurt. Zit je op een adembenemend Indonesisch strand doelloos over het rimpelloze azuurblauwe water te staren, dan pak je toch je tablet erbij om de krant te lezen. En als je bovenaan een vuurrood, peilloos diep Amerikaans ravijn staat, kun je dat uitzicht meteen met iedereen delen via je smartphone. Upload het beeld via WiFi en de hele wereld geniet direct van hetzelfde uitzicht als jij.

gebruikt om geluid te versturen.

4

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_MEDIAPEDIA.indd 4

mediamarkt.be

22-7-2013 9:50:16


IN DE CLOUD

THUIS IN DE ZETEL

Omdat alles altijd online is, zijn we niet meer afhankelijk van tastbare media om onze bestanden op te slaan. Dat kan namelijk in de cloud. Dat klinkt een stuk etherischer dan het is: in feite gaat het om enorme serverparken van bedrijven als Google en Dropbox die jou gratis of tegen betaling opslagruimte bieden. Je ‘persoonlijke harde schijf’ kun je vanaf iedere locatie benaderen. Cloudopslag kun je gebruiken als back-up van foto’s op je smartphone, als gedeelde harde schijf of als handige plek om je schoolwerk op te slaan. Je USB-stick vergeten is nooit meer een geldig excuus.

Ook als je niet aan het werk of onderweg bent, maakt connectiviteit je leven leuker. De foto’s die je thuis op je notebook bewerkt, stuur je met een veeg naar het scherm van je tv. Ziet het er daar goed uit? Dan is er nog maar één klik nodig om het beeld naar je draadloze fotoprinter te sturen. Om die dierbare beelden zorgvuldig te bewaren, sla je ze ook nog eens op je lokale NAS-oplossing op. En wanneer het tijd is om te ontspannen, klik je door de apps op je tv heen tot je een goede video-on-demand dienst gevonden hebt.

Verbonden apparaten Niet alleen smartphones, tablets en computers zijn verbonden, steeds meer apparaten worden verrijkt met geconnecteerde mogelijkheden.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_MEDIAPEDIA.indd 5

TV: het belang-

Koelkast: een

Kleding: kleine

rijkste beeld-

populair huis-

RFID-chips kun je

scherm in je huis

houdtoestel op

in allerlei goede-

gaat nu ook online. Gebruik so-

technologiebeurzen is de inter-

ren stoppen, bijvoorbeeld in kle-

ciale media, surf op het inter-

netkoelkast. Toekomstmuziek,

ding. Een sok met zo’n chip raak

net of huur een film. Via

hoewel je ze binnenkort bij

je nooit meer kwijt; je smartpho-

Bluetooth, WiFi of NFC kun je

Media Markt zal treffen. Via

ne lokaliseert ze meteen. Een

naar sommige modellen con-

een scherm houd je de voor-

broek met die chip in geeft je na

tent van je smartphone of

raad bij, bestel je boodschap-

een week een seintje dat het tijd

tablet sturen.

pen of zoek je een recept op.

is gewassen te worden.

Augustus 2013

5

22-7-2013 9:50:22


MZBE1308_BIJ_Advertenties.indd 6

23-7-2013 16:17:18


Acer

« Tablets

Acer Iconia W3-810

Windows 8 op miniformaat Een handige tablet en tevens de eerste in dit formaat met Windows 8 als besturingssysteem. De Acer Iconia W3-810 is uniek in zijn soort.

A

Wil je de Acer Iconia W3-810 ook als traditionele laptop gebruiken? Een optioneel toetsenbord is beschikbaar.

» Scherm van 8,1 inch » Volledige Windows 8-ervaring » 32 of 64 GB opslagruimte » Microsoft Office

2013 Home & Student meegeleverd

cer is een gerenommeerde naam in de tabletmarkt. Het bedrijf introduceerde al verschillende Iconia-modellen, voornamelijk in het klassieke 10,1-inch formaat. Echter, Acer liet ook al zien dat mensen die een minitablet zoeken bij hen aan het juiste adres zijn. En nu is er dan de Iconia W3-810. Met een schermgrootte van ‘slechts’ 8,1 inch is dit ’s werelds kleinste Windows 8-tablet, maar hij heeft veel meer in z'n mars. Zo draait deze tablet op een krachtige Intel Atom Z2760-processor, een dual-core SoC-versie met een snelheid van 1,8 GHz. Deze krijgt ondersteuning van 2 GB werkgeheugen. En mocht de 32 of 64 GB aan opslagruimte niet toereikend zijn, dan is deze uit te breiden middels een microSD-geheugenkaartje. Daarnaast kun je gebruikmaken van microHDMI, Bluetooth, microUSB 2.0, WiFi en maar liefst twee camera’s. Bij de Acer Iconia W3-810 wordt gratis een volledige versie van Microsoft Office 2013 Home & Student meegeleverd. Ook is er een optioneel toetsenbord voor deze tablet beschikbaar.

Acer Iconia Tab A1-810

Compact gemak Een betaalbare tablet die alles kan? De Iconia Tab A1-810 van Acer is precies wat je zoekt.

D

e Acer Iconia Tab A1-810 is de ideale tablet voor beginnende tabletgebruikers. Dit 7,9-inch apparaat zit niet vol ingewikkelde functies, maar biedt je op een laagdrempelige manier alles wat je van een tablet verwacht. Een goed boek, de ochtendkrant of een tijdschrift lezen? Vanaf nu doe je dat op deze Iconia-tablet. Gamen, naar de radio luisteren of gewekt worden? Geen probleem! De quad-core processor met een snelheid van 1,2 GHz zorgt ervoor - samen met 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslagruimte - dat alles feilloos draait. Is 16 GB opslagruimte niet genoeg voor je? Het geheugen is eenvoudig uit te breiden. Last but not least: de Iconia A1-810 draait op Android 4.2, het populaire besturingssysteem waarmee je je digitale grenzen verlegt. De bijbehorende Google Play Store zit vol met leuke apps. Deze tablet is perfect voor onderweg; zijn kleine, handige formaat maakt hem de perfecte reispartner. Met de 3-megapixel camera maak je foto’s, terwijl de 0,3-megapixel frontcamera ideaal is om te videobellen.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_ACER.indd 7

De Iconia Tab A1-810 draait op Android 4.2 Jelly Bean, de meest recente versie van het besturingssysteem van Google.

» Scherm van 7,9 inch » 16 GB opslagruimte » quad-core processor » Android 4.2

Augustus 2013

7

23-7-2013 13:55:52


TABLETS

» Sony

SONY XPERIA TABLET Z

ALLES EN MEER Licht, dun en volledig waterdicht! De Sony Xperia Tablet Z heeft alles wat je van een tablet verwacht, en meer. Die neem je dus echt overal mee naartoe.

De Sony BRAVIA 2 Engine zorgt voor haarscherpe beelden en levensechte kleuren. Kijkplezier ten top.

Een waterdichte tablet. Nu hij er eindelijk is, denk je: waarom niet eerder? De voordelen zijn legio.

WATERPROOF De Xperia Tablet Z is zeker niet Sony’s eerste waterdichte apparaat. Zo creëerden de Japanners eerder bijvoorbeeld al waterdichte camera’s en smartphones!

» WATERDICHT TOT » » »

8

30 MINUTEN EN EEN METER DIEP ULTRALICHT: 495 G FLINTERDUN: 6,9 MM SNAPDRAGON S4 PRO 1,5-GHZ QUADCORE PROCESSOR

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_SONY TABLET.indd 8

Z

ien is geloven. Wie de Sony Xperia Tablet Z vasthoudt, kan een glimlach niet onderdrukken. Zo dun! Zo licht! En dat prachtige design! Het maakt deze tablet perfect voor gebruik op het werk, thuis en op reis. Of voor aan het zwembad, want geloof het of niet, maar deze tablet is waterdicht! Geweldig natuurlijk, want is het jou nooit overkomen dat je - bijna - een glas cola of kop koffie over je waardevolle apparaat heen liet vallen? Precies. Sony staat bekend om zijn superieure beeldschermen. Het heldere, haarscherpe en van levensechte kleuren voorziene 10,1-inch (25,6 cm) Full HD-beeldscherm van de Xperia Tablet Z is hierop geen uitzondering. De motor achter de geweldige schermprestaties is de geavanceerde BRAVIA 2 Engine van Sony, terwijl het ook op processorgebied met een Snapdragon S4 Pro quad-core processor van 1,5 GHz meer dan goed zit. Dit kloppende hart is tevens bijzonder efficiënt: op een volle batterij kun je maar liefst vier films bekijken! En met een RAM-geheugen van 2 GB is deze tablet

altijd klaar voor actie. De Xperia Tablet Z heeft echter nog veel meer te bieden.

ANDROID 4.1

Deze tablet draait op Android 4.1 (Jelly Bean), wat je onder andere toegang geeft tot een uitgebreide bibliotheek vol apps, spelletjes en andere content. Met de 8-megapixel autofocuscamera maak je de mooiste foto’s en video’s in hoge resolutie, die dankzij de Exmor R-beeldsensor altijd kleurrijk en haarscherp zijn - ook bij weinig licht. Vervolgens verzend je via NFC met een aanraking foto’s, video’s en muziek naar andere apparaten. Alles wat je ziet op het scherm van de tablet kun je ook bekijken op je Sony BRAVIA W8-, W9- en X9-televisie. Met een simpele aanraking zijn je foto’s, films en zelfs websites op het grote scherm te bekijken. De Xperia Tablet Z is beschikbaar in drie verschillende varianten: eentje met 16 GB en WiFi, een model met 32 GB en WiFi en nog een met 16 GB en 3G aan boord. Dus altijd een tablet voor jou!

mediamarkt.be

23-7-2013 13:48:43


Samsung

« TABLETS

Het handige formaat zorgt voor een perfecte grip.

KLEINE VRIEND

» EXTREEM HANDIG EN COMPACT » PERFECTE GRIP » INCLUSIEF 50 GB

OPSLAG VAN DROPBOX

Toen tablets nog een bijzondere verschijning waren, schudde Samsung de markt stevig door elkaar. De introductie van de eerste Galaxy Tab liet de wereld kennismaken met tablets die in je binnenzak pasten. Ondertussen zijn we toe aan de derde generatie en die is met zijn 7-inch scherm net zo compact. Maar tegenwoordig ziet dat scherm er wel een stuk beter uit. De hogere schermresolutie laat je video’s, games, boeken en nog veel meer er perfect uitzien.

Door zijn beperkte afmetingen is dit de makkelijkst hanteerbare tablet op de markt. Pak hem maar eens vast de volgende keer dat je in de winkel staat. Je zal merken dat je deze tablet eenvoudig met een hand kunt bedienen zonder dat je bang hoeft te zijn hem te laten vallen. Het plezier onderweg is met deze kleine tablet haast oneindig. De app-winkels van Samsung en Google barsten uit hun voegen van de leuke, nuttige en soms zelfs adembenemende apps.

SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 & GALAXY TAB 3 10.1

MELKWEGSTERREN

Samsung introduceert de volgende generatie tablets: de Galaxy Tab 3 7.0 en de Galaxy Tab 3 10.1. In je binnenzak of onderuit gezakt in de zetel, deze tablets voelen zich overal thuis!

Het grote formaat zorgt voor optimaal multimediagenot.

GENIETEN OP VOL FORMAAT

Een maatje groter is de Galaxy Tab 10.1, met een groot scherm van 10,1 inch in hoge resolutie dat makkelijk is vast te houden dankzij het slanke design van deze Samsung-tablet. Het is de ideale tablet voor het hele gezin. Door zijn grote scherm is de Galaxy Tab 10.1 ideaal om van je favoriete multimedia te genieten. In groot formaat bekijk je de mooiste foto’s en de beste films, waarvan het geluid ook nog eens volledig tot zijn recht komt met de ingebouwde

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_SAMSUNG TABLET.indd 9

luidsprekers. Dolby Surround en Sound Alive laten je geluid helder klinken, inclusief geweldige surroundeffecten. De snelle 1,5-GHz dual-core processor laat je ongestoord genieten van alles dat op het scherm te zien is. Games knallen van het scherm en je doorzoekt razendsnel je mediabibliotheek. Wil je een nog groter scherm om alles te bekijken? Dan kun je de Galaxy Tab 10.1 ook gebruiken als afstandsbediening voor je televisie.

» DUNNE BEHUIZING » DOLBY SURROUND » DOET DIENST ALS

AFSTANDSBEDIENING

Augustus 2013

9

23-7-2013 15:17:59


TABLETS

» Apple

APPLE IPAD MINI

KLEINER IS FIJNER Als de Apple iPad de koning onder de tablets is, dan is de iPad Mini de kroonprins. Heel compact en dezelfde kwaliteiten als zijn grote broer.

I

s de normale iPad een maatje te groot voor je? Kijk dan vooral eens naar de iPad Mini. Deze compacte 7,9-inch tablet van Apple heeft alles aan boord om hem een volwaardige iPad te noemen, zoals toegang tot de iOS-databank met ruim driehonderdduizend apps. Het heldere IPS-scherm met grote inkijkhoek levert een hoge mate van gebruiksgemak op, terwijl de snelle dual-core A5-processor onder alle omstandigheden uitstekende prestaties garandeert. Zo is het afspelen van Full HD-video’s voor de iPad Mini een koud kunstje. Dankzij een 5-megapixel camera aan de achterkant is fotograferen en filmen in Full HD mogelijk. Inderdaad, als puntje bij paaltje komt, is de iPad Mini tot op de vierkante millimeter een echte iPad. Leverbaar met of zonder mobiel internet zijn alle modellen standaard voorzien van WiFi en Bluetooth. Qua opslagruimte is er keuze uit drie varianten: 16, 32 of 64 GB. Wat voor plannen je dus ook met de iPad Mini hebt, ook voor jou is er een passend exemplaar beschikbaar.

» VOLWAARDIGE IPAD-FUNCTIES » DUAL-CORE A5PROCESSOR » 16, 32 OF 64 GB OPSLAGRUIMTE » MEER DAN DRIE-

De schermdiagonaal van de iPad Mini is 22 procent kleiner dan de normale iPad. Voor de lengte en breedte is dit zelfs 38 procent.

HONDERDDUIZEND BESCHIKBARE APPS

APPLE IPAD RETINA

ULTIEME SCHERPTE Sneller en bovenal scherper dan ooit tevoren, de iPad Retina van Apple is misschien wel de ultieme tablet. Doe meer dan je ooit voor mogelijk hield!

H » ONGEKEND SCHERP SCHERM » DUAL-CORE A6XPROCESSOR » 16, 32 OF 64 GB OPSLAGRUIMTE » GYROSENSORS VOOR OPTIMALE GAME-ERVARING

10

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_APPLE TABLET.indd 10

Heel indrukwekkend aan de Apple iPad Retina is het nieuwe scherm. Het bevat een miljoen pixels meer dan een gewoon Full HD-scherm!

oe maak je perfectie nog beter? Dat was de vraag die Apple zichzelf voorafgaand aan de ontwikkeling van de iPad Retina stelde. Het antwoord bleek simpel: een nog snellere tablet en bovenal met een nog scherper beeldscherm. De krachtige dual-core A6X-processor, bijgestaan door een grafische quad-core processor, zorgt ervoor dat je favoriete iOS-apps beter dan ooit draaien. Het indrukwekkendste onderdeel is evenwel het nieuwe Retina IPS LCD-scherm. Het heeft een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels, oftewel 3,1 megapixels: een miljoen pixels meer dan je normaliter bij een Full HD-beeldscherm aantreft! De iPad Retina draait op het geavanceerde iOS 6 waarvoor inmiddels al achthonderdduizend apps en games beschikbaar zijn via de App Store van Apple. Deze apps en games maken optimaal gebruik van alle features van de iPad, zoals bijvoorbeeld de 5-megapixel camera en de gyrosensors. De multi-touch gebruikersinterface werkt zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. De tablet is leverbaar met of zonder mobiel internet.

mediamarkt.be

23-7-2013 13:31:35


Huawei

« TABLETS

HUAWEI ASCEND MATE

TWEE WERELDEN

Een smartphone met het beeldscherm van een tablet wordt ook wel eens een ‘phablet’ genoemd. Het beste van twee werelden dus, dat is de Huawei Ascend Mate!

Het scherm van de Huawei Ascend Mate is tot wel dertig procent groter dan dat van traditionele smartphones.

Met de Guiding Wizard zie je het camerabeeld van de smartphone met daaroverheen richtingsaanwijzingen.

H

oe geweldig een smartphone ook is, soms mis je gewoon dat grote, scherpe en fraaie beeldscherm van een tablet. Het tegenovergestelde is ook waar: een mobiele telefoon beschikt over cruciale kwaliteiten die een tablet ontbeert. Bellen, bijvoorbeeld. Dus ben je op zoek naar het beste van beide werelden? Wil je een grootbeeldsmartphone met een echt groot scherm? De Ascend Mate van Huawei is de oplossing! De schermgrootte van maar liefst 6,1 inch is uniek in de wereld van smartphones - tabletgrootte wordt benaderd - en dus mag dit apparaat zich met recht een ‘phablet’ noemen. Onder de motorkap staat een indrukwekkende 1,5-GHz quad-core processor garant voor een razendsnelle multimedia-ervaring, inclusief het probleemloos spelen van zware 3D-games. De krachtige 4.050-mAh batterij, in combinatie met enkele speciale energiebesparingstechnologieën, zorgt ervoor dat je de hele dag met deze op Android 4.1 Jelly Bean draaiende krachtpatser verder kunt.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_HUAWEI TABLET.indd 11

GROOTBEELDSMARTPHONE

Ook voor andere toepassingen leent de Huawei Ascend Mate zich perfect. Het maken van foto’s wordt dankzij de 8-megapixel camera een peulenschil; voor videobellen tref je aan de voorkant zelfs een 1-megapixel cameraatje aan. Er zijn veel connectiviteitsmogelijkheden voor thuis en onderweg aanwezig, waaronder quad-band GSM, UMTS, WiFi en Bluetooth 4.0 LE (inclusief EDR). Een combinatie tussen GPS en het Russische Glonass zorgt ervoor dat je je weg overal terugvindt. Dankzij de Guiding Wizard is navigeren echt bijzonder; zodra je deze optie aanzet, zie je het camerabeeld van de smartphone met daaroverheen richtingsaanwijzingen. Het resultaat is navigeren in real-life, waardoor het missen van een complexe afslag bijna onmogelijk wordt. Via Easy Panel krijg je razendsnel toegang tot veelgebruikte apps. Een zeer uitgebreide grootbeeldsmartphone met alle opties die je maar kunt bedenken, dat is de Huawei Ascend Mate!

ALL-IN-ONE Waar andere zogenaamde phablets nog wel eens een functie willen ontberen, is de Huawei Ascend Mate echt overcompleet. Een heuse all-in-one dus!

» RIANT 6,1-INCH SCHERM » SNELLE QUAD-CORE PROCESSOR » GEAVANCEERDE GPS » ZELFS TE BEDIENEN MET HANDSCHOENEN AAN DANKZIJ MAGICTOUCH

Augustus 2013

11

23-7-2013 13:47:19


TABLETS

» Lenco

De Cooltab-70 van Lenco heeft niet voor niets ‘cool’ in zijn naam. Geniet van al die hippe kleuren!

TRENDY DESIGN

Solide, simpel en supercool, dat is de Lenco Cooltab-70 ten voeten uit. Een tablet zonder al te veel onnodige toeters en bellen, maar wel met een trendy design waar je mee opvalt. Met zeven inch is het touchscreen van deze op Android 4.0 Ice Cream Sandwich draaiende tablet groot genoeg om allerhande applicaties in al hun glorie te gebruiken, alsook op het internet te surfen. Waar de Cooltab-70 echter echt in uitblinkt, is in het spelen van spelletjes. Met afmetingen van 192 x 116 x 10 millimeter en

een gewicht van slechts 335 gram neem je deze draagbare spelconsole eenvoudig overal mee naartoe. Dit is een tablet die ook tegen een stootje kan, want de rubberen beschermhoes - natuurlijk beschikbaar in verschillende coole kleurtjes - die om de tablet heen zit, is niet alleen een cosmetische verrijking, maar biedt ook schok- en krasbescherming. De Lenco Cooltab-70 beschikt over een ingebouwde 0,3-megapixel camera waar je ook video’s mee kunt opnemen. Daarnaast is deze tablet voorzien van een handige voicerecorder.

» VERSCHILLENDE HIPPE KLEUREN » SCHOK- EN KRASVRIJ » SLECHTS 335 GRAM ZWAAR » 7-INCH TOUCHSCREEN

LENCO COOLTAB-70 & LENCO TAB-1030

TABLETS VOOR IEDEREEN In het uitgebreide tabletassortiment van Lenco zit er sowieso eentje voor jou. Hipsters kiezen voor de Cooltab-70, terwijl de Tab-1030 gewoon een goede tablet is, bedoeld voor iedereen.

KIDO'Z stelt kinderen in staat om alles te doen wat volwassenen doen op computers, maar dan eenvoudig en zonder kennis over lezen of schrijven.

VOORDELIGE KEUZE

» ROYAAL 10,1-INCH SCHERM » 16 GB GEHEUGEN » 3G MET EXTERNE DONGLE

12

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_LENCO TABLET.indd 12

Alhoewel pas een jaar of anderhalf echt populair, zijn tablets vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Toch blijven het dure apparaten. Een uitgave die nog altijd niet iedereen er voor over heeft. Gelukkig is er Lenco, dat met de Tab-1030 gewoon een prima tablet tegen een scherpe prijs in de markt zet. Deze tablet kent alle voordelen van een klassieke

tablet, zoals een royaal 10,1-inch capacitief scherm van 1.024 x 600 pixels. Apps, foto’s en video’s komen uitstekend tot hun recht. De op 1,5 GHz geklokte dual-core processor is voldoende krachtig en draait Android 4.1 zonder problemen. Standaard voorzien van WiFi is de Lenco Tab-1030 verder nog uit te breiden met een externe 3G-dongle; zo heb je altijd de beschikking over internettoegang en andere online diensten. Met 16 GB intern geheugen zit je ruim bemeten qua opslagmogelijkheden. Onder andere een 2-megapixel camera, een G-sensor en meerdere USB-aansluitingen maken deze tablet helemaal compleet. Een alleskunner voor iedereen!

mediamarkt.be

23-7-2013 15:52:06


Microsoft

« TABLETS

MICROSOFT SURFACE PRO

KRUISBESTUIVING Twijfel je tussen een notebook of een tablet? Dat is niet langer nodig. Met de Surface introduceert Microsoft de ultieme kruisbestuiving tussen beide apparaten.

De laatste versie van het Windowsbesturingssysteem is compleet aanraakvriendelijk: je bestuurt je Surface met vegen en tikken.

Of je nu kiest voor de Touch Cover of de Type Cover, beide zijn flinterdun.

V

eel werk te verzetten? Dan gaat er niks boven een desktop-pc met een groot scherm, fysiek toetsenbord en een krachtige processor. Maar ook een tablet heeft zijn voordelen: handig, intuïtief te besturen en je tovert hem overal snel tevoorschijn. Het onderscheid tussen een notebook en tablet valt volledig weg met de Surface. Dit is een toestel dat echt alles kan; wisselen tussen werk en ontspanning wordt makkelijker dan ooit. Belangrijk bij de beleving van de Surface zijn de Touch Cover en Type Cover. De eerste is een flinterdun, afwasbaar toetsenbord met drukgevoelige toetsten, terwijl de Type Cover een van de dunste mechanische toetsenborden op de markt is. De ultralichte en duurzame behuizing met ingebouwde kickstand laat je in een oogwenk productief zijn. De full-sized USB-poort, een microSDXC-geheugenslot voor extra opslagruimte en het 16:9 Widescreen HD-scherm maken de Surface optimaal voor kijkplezier en het vlot delen van content.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_MICROSOFT TABLET.indd 13

NOTEBOOK OF TABLET?

Met de Surface Pro hoef je nooit meer te kiezen of genoegen te nemen met minder. Dit nieuwe vlaggenschip van Microsoft is specifiek ontworpen voor Windows 8 (en Windows 8.1, dat later dit jaar op de markt komt) en schotelt je het beste van twee werelden voor: een volledig functionerende pc met de looks, feel en het gebruiksgemak van een tablet! Dankzij de meegeleverde Surface Pen voelt met de hand schrijven en tekenen natuurlijk en intuïtief aan. Het kloppende hart van deze tablet is een volwaardige Intel Core i5-processor waarmee hij zonder problemen de concurrentie met notebooks aan kan. Naast de Surface Pro komt Microsoft ook met de Surface RT. Deze revolutionaire, nieuwe tablet is een technologisch hoogstandje. Een waar kunstwerkje, met een ultralichte en uiterst duurzame magnesiumbehuizing. Gebruik Office, bekijk films in schitterende HD-resolutie en houd contact met vrienden en familie, allemaal op hetzelfde apparaat.

KIES JE KLEUR De Surface geeft je de keuze uit het Touch Cover(drukgevoelig) of het Type Cover-toetsenbord (mechanisch). Voor een persoonlijk tintje is de Touch Cover bovendien verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

» TABLET EN PC IN ÉÉN » OOK COMPITABEL MET

WINDOWS 8.1, DAT LATER DIT JAAR VERSCHIJNT SURFACE PRO: 64 & 128 GB SURFACE RT: 32 & 64 GB

» »

Augustus 2013

13

23-7-2013 13:57:20


TABLETS

Âť Accessoires

ONMISBARE TABLETACCESSOIRES

SUPERHANDIG

Alleen het beste is goed genoeg voor je elektronische vriend. Dus bied hem een stukje bescherming, verrijk hem met een toetsenbordje of meet hem zelfs een compleet nieuw jasje aan!

BELKIN ULTIMATE KEYBOARD CASE

ULTIEME IPADBESCHERMING Echt het volle potentieel van je iPad benutten? Dan kun je simpelweg niet zonder de Ultimate Keyboard Case van Belkin. Deze volledig autonome accessoire, verkrijgbaar in wit, aluminium of zwart, meet slechts zes millimeter en is daarmee de dunste iPad-cover op de markt. Hij kent drie verschillende standen, zodat je iPad altijd perfect gepositioneerd staat. Ook doet de Ultimate Keyboard Case, die via Bluetooth met je iPad verbindt, wonderen voor het geluid.

SONY XPERIA TABLET Z-HOES

HOOGWAARDIGE PROTECTIE Een eenvoudig en sobere hoes, maar daarom niet minder handig. Deze beschermhoes voor de Xperia Tablet Z van Sony is exact wat je nodig hebt om deze high-end Android-tablet als nieuw te houden. Je kunt deze beschermhoes, beschikbaar in drie fraaie kleuren (wit, zwart en rood), tevens als standaard gebruiken om de perfecte kijkhoek voor de Xperia Tablet Z te realiseren.

SONY XPERIA TABLET Z-LAADSTATION

DUBBELOPLOSSING Geweldig, een combinatie van een laadstation en een bureaustandaard voor de Sony Xperia Tablet Z. Je geniet dus gewoon van alle mogelijkheden van deze tablet terwijl deze wordt opgeladen! De beeldhoek kan overal tussen de 20 en 75 graden worden aangepast. Dit laadstation is uitgerust met rubberen steunen voor meer stabiliteit en blijft dus overal stevig staan. Het prachtige design maakt het bovendien een perfecte aanvulling op het mooie design van de Xperia Tablet Z.

14

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_ACCESSOIRES.indd 14

mediamarkt.be

23-7-2013 10:42:33


Accessoires

« TABLETS

SAMSUNG SCREENPROTECTOR

ONZICHTBAAR De Samsung Screenprotector beschermt het scherm van je tablet tegen krassen, stoten en vlekken. Zo blijft de display van je tablet zo goed als nieuw! De Screenprotector kan snel en eenvoudig worden aangebracht. Veeg je scherm schoon met het bijgeleverde doekje, maak de Screenprotector los en plaats deze op je touchscreen. Gebruik het gladstrijkkaartje om vouwen en luchtbellen weg te strijken. De Screenprotector zit vervolgens vast als graniet, maar is met de vingers eenvoudig los te peuteren.

TUCANO FILO HARD FOLIO CASE

KLEIN & KRACHTIG De Tucano Filo Hard Folio Case zorgt voor de broodnodige bescherming van je iPad Mini. Dankzij het stevige frame en de harde kaft aan de voor- en achterzijde wordt je tablet optimaal beschermd. Het eenvoudige, maar stijlvolle ontwerp laat het scherm van de iPad Mini vrij, evenals de randen van de tablet. Met een soepele beweging tover je de Filo Hard Folio Case om in een comfortabele standaard die in meerdere hoeken te plaatsen is. Zo kun je comfortabel lezen, schrijven en video’s bekijken.

LIFEPROOF NÜÜD CASE

DOOR WEER & WIND Momenteel mag het zonnetje wel volop schijnen, niks is zo veranderlijk als het weer. Bescherm dus niet alleen jezelf tegen weer en wind, maar zeker ook je dure iPad. De LifeProof nüüd Case doet precies dat. Zo is je tablet niet alleen bestand tegen water, maar ook tegen vuil en valpartijen! En in tegenstelling tot vele andere beschermcovers gaat het niet ten koste van de schermkwaliteit of touchbediening.

SAMSUNG TAB 3 BOOK COVER

BESCHERMHOES Extreme bescherming voor je kostbare Samsung Galaxy Tab 3? Speciaal voor deze tablet is er de Tab 3 Book Cover, een handige beschermhoes waar je de tablet eenvoudig in plaatst en even makkelijk meeneemt. De cover heeft een praktisch ontwerp en is gemaakt om met de hand te dragen. Daarnaast kun je hem als standaard gebruiken om comfortabel video’s te bekijken of te typen. De Tab 3 Book Cover is verkrijgbaar in verschillende coole kleurtjes.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_ACCESSOIRES.indd 15

Augustus 2013

15

23-7-2013 10:42:44


Tablets

» Essentiële apps

voor je tablet

handige apps

Heb je een mooie, nieuwe tablet in handen, dan kun je natuurlijk niet zonder apps. Maar welke kies je uit het enorme aanbod? We zetten de handigste apps voor je op een rijtje. Dan is het alleen nog een kwestie van installeren en daarna kun je meteen aan de slag!

Google cloudPrinter Met Google Cloudprinter kun je afbeeldingen en documenten direct afdrukken vanaf je Android-tablet. Verbind je printer met de Google Cloudprinter-app, en je print razendsnel en eenvoudig. Zo kun je ook met je tablet (of smartphone) via het internet printen. Deel een foto of een document vanuit apps, zoals Galerij, rechtstreeks met Google Cloudprinter. Ook het bijhouden van de status van je afdruktaken is geen enkel probleem.

» platform: Android

16

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_APPS IT.indd 16

Tablified Market HD Dit is app-winkel waarin je alleen maar tablet-apps terugvindt. Je herkent het vast wel: je hebt een leuke app gevonden en gedownload, maar dan blijkt dat deze alleen geschikt is voor smartphones. Of je blijkt de app op je tablet te zien als een uitgerekte versie van een smartphone-app. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom is deze app ontwikkeld met enkel en alleen apps voor tablets. Tablified Market HD heeft een mooie gebruikersinterface die eenvoudig werkt.

» platform: Android

mediamarkt.be

23-7-2013 10:02:09


LILYPAD HD

MORNING

LilyPad HD (Pop Up Floating Chat) zorgt ervoor dat er altijd een chatscherm bovenop de applicatie ligt die je aan het gebruiken bent. Zo hoef je nooit bij een binnenkomend bericht continu te schakelen naar de messenger-applicatie. Je kunt een video bekijken op YouTube, surfen op het internet of een van je andere apps gebruiken terwijl je tegelijkertijd kunt chatten via AIM, Yahoo!, Jabber of Google Talk.

Morning maakt je ochtenden een stuk aangenamer. Deze nieuwe, zogenaamde dashboard-app geeft je een handig overzicht van allerlei informatie voordat je aan je dag begint. Je kunt zes panelen of vakken vullen met gegevens zoals de datum en tijd, het laatste nieuws, de beurskoersen, het weer, verkeerinformatie, events en reminders die zijn gekoppeld aan je agenda en herinneringen.

» PLATFORM: Android

» PLATFORM: iPad

DICTONIC

AIR KEYBOARD

Deze audiorecorder kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden en heeft een paar leuke verrassingen in petto. Met de app neem je korte audioclips op, eventueel samen met beeld, waarna je de resultaten op Facebook of Twitter kunt plaatsen. Ook kun je met Dictonic geluid opnemen op verschillende creatieve manieren en achtergrondgeluiden toevoegen aan je audioclips, die je daarna kunt synchroniseren met je DropBox of Google Drive.

De Air Keyboard-app maakt het mogelijk om je iPad als toetsenbord en muis voor je pc of Mac te gebruiken. De app laat je een volledig laptoptoetsenbord zien, met op de gebruikelijke plek daaronder een trackpad. Je kunt ook kiezen uit verschillende alternatieven, waaronder een toetsenbord speciaal voor games en een ander voor je mediaspelers. Heb je hele specifieke wensen, dan kun je ook een eigen toetsenbord ontwerpen.

» PLATFORM: iPad

» PLATFORM: iPad

ROCKMELT

APPMONSTER

Met Rockmelt krijg je een handig overzicht van al je favoriete websites en nieuwsbronnen, waarbij je die content natuurlijk ook kunt delen met anderen. Het is eigenlijk een nieuw alternatief voor apps als Google Current en Flipboard. De interface van Rockmelt doet ook wel denken aan die van de Pinterest-app. Alle artikelen die jou interesseren, worden overzichtelijk op een soort prikbord weergegeven.

Met AppMonster kun je gemakkelijk al je apps beheren. De app biedt je ondersteuning als je bijvoorbeeld van telefoon of tablet gewisseld bent. Zo hoef je nooit meer je apps kwijt te raken! AppMonster zorgt voor een automatische backup bij het installeren van nieuwe apps. Ook apps terughalen, verwijderen, installeren op een SD-geheugenkaart of delen is geen probleem voor dit handige monster.

» PLATFORM: Android, iPad

» PLATFORM: Android

WEEK CALENDAR HD

XBOX SMARTGLASS

De agenda-app Week Calendar HD is weer terug voor de iPad, met een nieuw uiterlijk en dezelfde gedetailleerde functies als op de iPhone en iPod touch. Ten opzichte van de standaard agenda-app kun je afspraken laten doorlopen, vaker laten terugkomen en je kunt meer herinneringen instellen. De app is compatibel met alle agenda’s die op de iPad denkbaar zijn: iCloud, Outlook, Google Calendar, Exchange, CalDAV en MobileMe.

Af en toe mag er natuurlijk ook even ontspand worden! Xbox Smartglass is een app om je tablet te verbinden met je Xbox 360. Hiermee kun je trailers bekijken, chatten en je profiel aanpassen. Ook kun je je tablet gebruiken als toetsenbord voor de Xbox 360. Zo wordt je tablet het ideale tweede scherm en krijgen je favoriete films, muziek en games een extra dimensie. Denk aan interactieve gidsen, commentaar achter de schermen of real-time gamestrategie.

» PLATFORM: iPad

» PLATFORM: Android, iPad, Windows

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_APPS IT.indd 17

Augustus 2013

17

23-7-2013 10:02:21


NOTEBOOKS

» Samsung

SAMSUNG ATIV BOOK 9 LITE

ZINNENPRIKKELEND Naar je werk of een lunchafspraak, of op bezoek bij kennissen, de Samsung ATIV Book 9 Lite heb je altijd bij je. Met deze high-end ultraportable wil je gezien worden!

N

og even je e-mails controleren in de trein onderweg naar het werk, de puntjes op de i van je presentatie zetten tijdens de lunch of ’s avonds in bed de nieuwste aflevering van je favoriete serie bekijken? Met de ATIV Book 9 Lite van Samsung is het allemaal geen probleem. Deze slanke krachtpatser is - in tegenstelling tot zijn familieleden - geheel uit kunststof vervaardigd en dus een lust voor het oog. Deze notebook uit de Samsungs ATIV Book-lijn is steevast voorzien van de meest geavanceerde technologieën. Zo draait deze ultraportable op een stevige quad-core processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. De ATIV Book 9 Lite bevat verder 4 GB DDR3-werkgeheugen en een Solid State Drive met een capaciteit van 128 GB. Dat is meer dan voldoende voor zware toepassingen. Ook zijn de opstarttijd (acht seconden) en ontwaakvertraging (twee seconden) extreem kort. Het heldere 13,3-inch scherm heeft een resolutie van 1.366 x 768 pixels, waarbij er keuze is uit een variant met of zonder touchscreen.

» SCHERM VAN 13,3 INCH » MET OF ZONDER TOUCHSCREEN » QUAD-CORE PROCESSOR AAN 1,4 GHZ » OPSTARTEN BINNEN

Waar andere krachtpatsers uit de ATIV Book-lijn uit aluminium zijn vervaardigd, is de ATIV Book 9 Lite volledig uit kunststof gemaakt.

ACHT SECONDEN

SAMSUNG ATIV TAB 3

DUNSTE WINDOWS 8-TABLET Met net iets meer dan acht millimeter is de ATIV Tab 3 van Samsung ’s werelds dunste Windows 8-tablet. Maar dit apparaat kan nog zo veel meer!

D

» WINDOWS 8-TABLET » 8,2 MM DIK » S STYLUSPEN INBEGREPEN » 10,1-INCH SCHERM

18

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_SAMSUNG NOTEBOOK.indd 18

Met een dikter van slechts 8,2 millimeter is de Samsung ATIV Tab 3 ’s werelds dunste Windows 8-tablet.

at Samsung fantastische tablets maakt, wisten we al dankzij de Galaxy Tab-lijn. Die tablets draaien echter op Android. Ben je op zoek naar dezelfde hoogwaardige tabletervaring, maar dan met Windows 8? Kijk niet verder dan de ATIV Tab 3, de dunste tablet die Microsofts meest recente besturingssysteem ondersteunt. Je brengt zowel je productiviteit als je creativiteit naar nieuwe hoogtes. Dit is een extreem handige tablet: het apparaatje weegt slechts 550 gram en is om exact te zijn 8,2 millimeter dik. Of moeten we zeggen ‘dun’? Een gemiddeld notitieboekje is dikker! Ondanks de slanke body kent de ATIV Tab 3 toch gewoon een mooi 10,1-inch scherm. Met de bijgevoegde S Styluspen heb je precisiecontrole over al je handelingen en laat je tevens je creativiteit de vrije loop. De krachtbronnen van deze tablet zijn een Intel Atom Z2760-processor en 2 GB RAM-geheugen, die zorgen voor de nodige snelheid. Bovendien is er reeds een volwaardige versie van Microsoft Office geïnstalleerd.

mediamarkt.be

23-7-2013 14:40:11


Sony

« notebooks

lichtste en sterkste

De koolstofvezelbehuizing maakt de VAIO Pro 13 niet alleen ultralicht, maar ook ultrasterk!

» Slechts 1,06 kg » vervaardigd uit koolstofvezel » Triluminos-display » verlicht toetsenbord

Niet elke notebook is een ultrabook. Om in aanmerking te komen voor deze prestigieuze benaming moet je als draagbare computer van bijzonder goede huize komen en aan strikte voorwaarden voldoen. Voor de VAIO Pro 13 geen enkel probleem! Deze lichtste en sterkste Sony-ultrabook ooit is altijd klaar voor gebruik en op pad te gaan. Allereerst is de superdunne VAIO Pro 13 vervaardigd uit twee platen koolstofvezel (Uni-direction), een van de meeste geavanceerde materialen ter wereld. Het maakt deze ultrabook tot een vedergewicht van net iets meer dan een kilogram. Je neemt hem dus eenvoudig overal mee naartoe. Nog even snel ‘s avonds wat werk voorbereiden? Dankzij een erg comfortabel typend, groot toetsenbord met responsieve toetsen en achtergrondverlichting zie je altijd precies wat je aan het doen bent - ook bij weinig licht. De extra grote polssteun zorgt ervoor dat je langer en productiever kunt werken. En met de realistische kleuren die het Full HD-scherm met Triluminos-display voorschotelt, kun je altijd en overal voor de dag komen, zelfs bij belangrijke presentaties.

Sony VAIO Pro 13 & VAIO Duo 13

ultrakwAliteit

De VAIO Pro is Sony’s lichtste en sterkste ultrabook. Met de hybride VAIO Duo zet de fabrikant zelfs zijn verdubbelaar in: een volwaardige ultrabook en een toptablet!

volwaardige ultrabook

Meer dan de Sony VAIO Duo 13 SVD-1321L2E heb je feitelijk niet nodig. Zo is deze twee-in-één om te beginnen een volwaardige ultrabook. Wanneer het toetsenbord is uitgeschoven, heb je de beschikking over alle voordelen die een traditionele computer biedt. Ook kun je in deze verticale stand comfortabel naar bijvoorbeeld een film kijken. Voor de batterij-duur hoef je het in ieder geval niet te laten: die is met zestien uren lang te noemen. Toch meer behoefte aan de mogelijkheden van een tablet? Geen probleem. Met een moeiteloze beweging van de inventieve Surf Slider tover je je een tablet tevoorschijn waarmee je op het internet surft, apps gebruikt en gamet op het touchscreen. Daarnaast kun je eenvoudig notities maken en ideeën uitwerken met de drukgevoelige styluspen. Verder beschikt deze hybride ultrabook/tablet over een hogeresolutiecamera, mobiel breedbandinternet en de handige Always-On-technologie waarmee je supersnel weer bent waar je gebleven was.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_SONY NOTEBOOK.indd 19

Met de styluspen maak je heel eenvoudig precieze aantekeningen en zelfs kunstzinnige uitingen.

» Hybride ultrabook/ tablet » eenvoudig uitschuifbaar toetsenbord » Always-Ontechnologie » Foto’s bewerken met de styluspen

Augustus 2013

19

23-7-2013 14:09:42


notebooks

» Apple

Apple MacBook Air

Slank

&

snel

De MacBook Air van Apple is al jaren een begrip. Niet alleen voor professionele vormgevers of softwareprogrammeurs, maar daarnaast ook steeds meer voor jou en mij.

Zo dun en zo licht. De MacBook Air is een technologisch designhoogstandje, wat uiteraard ook praktische voordelen biedt.

Intel Core-processors van de vierde generatie garanderen dat de MacBook Air ook onder de motorkap state-of-the art is.

Ongeëvenaard De eerste MacBook Air werd in 2008 door wijlen Appleoprichter Steve Jobs gepresenteerd. Vijf jaar later is het concept al vaak geïmiteerd, maar nog nooit geëvenaard.

» Onovertroffen design » krachtige Intel-processor » autonomie batterij tot 12 uren » beschikbaar in 11 en 13 inch

20

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_APPLE NOTEBOOK.indd 20

D

e toekomst op computergebied? Het antwoord zit vervat in de nieuwe MacBook Air. Beter en completer dan deze notebook kom je ze niet tegen. Technologisch niets minder dan onovertroffen en designtechnisch wonderschoon is de MacBook Air zowel je trouwste werknemer als je beste vriend! Wat er ook moet gebeuren, de Intel Core-processors van de vierde generatie en de Intel HD Graphics 5000 staan voor je klaar. Van het bewerken van foto’s tot het ontwerpen van de ideale presentatie of surfen op het internet, werkelijk alles verloopt vloeiend. Daarnaast zorgen de nieuwe processors en de innovatieve, energiezuinige architectuur er tevens voor dat de batterij van de MacBook Air langer meegaat. Met de 11-inch variant kun je nu tot negen uren onafgebroken aan de slag, terwijl het 13-inch model zelfs een halve dag zonder tussentijds opladen blijft presteren. Zo kun je gerust op pad, zonder bang te zijn om tussentijds een stopcontact te moeten zoeken. Is het moment daar dat je even lekker achterover kunt leunen, dan kun je tot tien uren

films van iTunes bekijken op het 13-inch model, of tot acht uren op het 11-inch model. De stand-by tijd bedraagt maar liefst dertig dagen - laat je MacBook Air dus gerust weken sluimeren en ga vervolgens direct verder waar je was gebleven.

Sneller en vloeiender

Met de nieuwste 802.11ac-technologie tilt de MacBook Air de snelheid van WiFi naar een hoger niveau. Als je verbinding maakt met een 802.11ac-basisstation, zoals de nieuwe AirPort Extreme of AirPort Time Capsule, maak je kennis met draadloze prestaties die tot drie maal hoger liggen dan die van de vorige generatie. Met 802.11ac heb je ook een breder bereik, zodat je vrijer dan ooit kunt werken. De flashopslag in de MacBook Air is nu tot 45 procent sneller dan bij de vorige generatie. Deze notebook komt nu nog sneller uit de sluimerstand dankzij de flashopslag en de nieuwste Intel Core-processors. Als kers op de taart kent het 11-inch model nu standaard een verdubbelde opslagcapaciteit: 128 GB.

mediamarkt.be

23-7-2013 13:47:36


Lenovo

« NOTEBOOKS

De letterlijke spil van de Yoga is de flexibele scharnier waarmee je het scherm heel eenvoudig draait!

De Yoga is in meerdere standen te gebruiken, zoals de displaystand. Handig in bijvoorbeeld het vliegtuig.

LENOVO YOGA 11 & 13

HEEL FLEXIBEL

De Lenovo Yoga doet zijn naam alle eer aan. Dankzij speciale scharnieren kun je het scherm van deze flexibele ultrabook 360 graden draaien, waardoor het een handige tablet wordt.

W

anneer je de Lenovo Yoga in laptopstand of dichtgeklapt ziet staan, zie je misschien niet direct wat hem zo bijzonder maakt. Het lijkt dan net een alledaagse, bijzonder slanke notebook met een goed toetsenbord en een helder, gebruiksvriendelijk aanraakscherm. Dat is natuurlijk heel handig in combinatie met de nieuwe touchapplicaties van Windows. Naar een filmpje kijken of een presentatie geven op het werk? Simpel. Draai de Yoga om en maak er eenvoudig een ‘tent’ of ‘standaard’ van. Met het scherm naar buiten is het ineens een draagbaar scherm voor films, foto’s en presentaties. Het toetsenbord schakelt in deze stand automatisch uit. Op en top flexibel, en dat geldt ook voor de software. De Lenovo Yoga wordt geleverd met de nieuwste versie van Windows. Zo profiteer je van de nieuwste gebruiksvriendelijke, op tabletgerichte apps, maar kun je ook echt werken met onder andere het vertrouwde Microsoft Office.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_LENOVO NOTEBOOK V2.indd 21

TWEE VERSIES

De Lenovo Yoga is er in twee versies: de Yoga 11 en Yoga 13. De laatste is de krachtigste van de twee. Een echte ultrabook met een Intel Core i5-processor en een 128 GB grote SSD aan boord, compleet met een helder 13-inch HD+ IPS-aanraakscherm (1.600 x 900 pixels). Deze variant wordt geleverd met Windows 8 en kan op een volle batterij tot acht uren werken. De Yoga 11 heeft dezelfde geniale vormgeving als het grotere model, maar is dankzij het 11,6-inch HD-scherm compacter en lichter - kleiner zelfs dan een A4’tje. Met een gewicht van 1,27 kilogram is dit model nog lichter dan de Yoga 13. Dankzij slimme technologieën kun je op de Yoga 11 tot wel dertien uren aan een stuk doorwerken op een batterijlading. De efficiënte Yoga 11 heeft een nVidia Tegra 3-processor met 2 GB werkgeheugen en 64 GB opslag aan boord, en wordt geleverd met Windows RT, inclusief Microsoft Office Home & Student 2013.

DE BESTE ULTRABOOK Zelfs al zou je de tabletfunctie van de Yoga 13 nooit gebruiken, dan nog haal je met dit hybride apparaat de beste ultrabook in zijn soort in huis!

» SCHERM 360 GRADEN KANTELBAAR » VIER VERSCHILLENDE GEBRUIKSSTANDEN » 11,6- OF 13-INCH SCHERM » MET WINDOWS 8 OF WINDOWS RT

Augustus 2013

21

23-7-2013 13:58:14


notebooks

» Acer

Acer Aspire P3-171

Het complete pakket Een tablet? Een notebook? Eigenlijk is de Acer Aspire P3 beide. De voordelen van een notebook en de draagbaarheid en touchfunctionaliteit van een tablet!

D

e expertise van Acer als notebook- en tabletbouwer komt samen in de Acer Aspire P3. Dit hybride kunststukje kent allereerst de pluspunten van een draagbare computer: een 11,6-inch beeldscherm, een krachtige processor en Windows 8 als besturingssysteem. Daarentegen heeft het apparaat wel de draagbaarheid van een tablet: het scherm is los te gebruiken met behulp van het touchscreen. De Aspire P3 start direct op waarna het intuïtieve Windows 8 je een keur aan mogelijkheden biedt. De touchbediening en invoerfuncties werken uiterst efficiënt. Daarnaast wordt de Aspire P3 geleverd met een fysiek toetsenbord dat is bevestigd in de meegeleverde sleeve. Dankzij het lichte gewicht (790 gram) en ultradunne design (9,95 mm) gebruik je het apparaat eenvoudig in het hele huis voor alle multimediatoepassingen: van browsen tot het spelen van games, het luisteren naar muziek of het bekijken van films. Wat je ook doet, alles wordt haarscherp weergegeven op het 720p HD-scherm.

» Hybride notebook/ tablet » inclusief styluspen en toetsenbord » 720p HD-resolutie » slechts 790 gram

De beste eigenschappen van notebook en tablet komen samen in de multifunctionele Acer Aspire P3.

Acer Aspire R7

In alle hoeken en standen Acer innoveert met de Aspire R7. Weg met rigide sliders en onhandige staanders; dankzij de dynamische ZL-scharnier gebruik je deze all-in-one computer precies zoals jij het wilt.

D

» Innovatief ZL-scharnier » 15,6-inch scherm » 1.920 x 1.080 pixels » zuinige, maar

krachtige hardware

22

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_ACER NOTEBOOK.indd 22

De ZL-scharnier is een sterk staaltje innovatie van Acer. Eenvoudig te bedienen verander je de Aspire R7 makkelijk van positie.

e Aspire R7 is een bijzonder inventief apparaat dat niet alleen een tablet en een notebook is, maar tevens een heuse all-inone computer. Het opvallendste onderdeel van dit hybride apparaat is de ZL-scharnier. Dankzij deze baanbrekende toevoeging is de Aspire R7 in maar liefst vier verschillende standen te plaatsen. In de meest teruggeschoven positie is het een gewone notebook. Een tikje verder gaat het scherm licht omhoog en verandert het apparaat in een makkelijk te bedienen touch-pc. Daarnaast kun je het scherm volledig openklappen; de beste stand om van films te genieten. Als laatste is het scherm ook over het toetsenbord te leggen; hiermee tover je de Aspire R7 om in een tablet. Het scherm heeft een beelddiagonaal van 15,6 inch en een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. De zuinige Intel Core i7-processor en Nvidia GeForce GT 750M-videokaart zorgen voor de nodige power. Ook wat betreft de grafische capaciteiten zit het wel snor, wat dit hybride apparaat tot de ultieme all-in-one computer maakt!

mediamarkt.be

23-7-2013 13:53:26


LaCie

« NOTEBOOKACCESSOIRES

LACIE PETITEKEY

COMPACT EN WATERDICHT Misschien is het je wel eens overkomen: na een lange dag hard werken vergeet je domweg je USB-stick uit je broekzak te halen. Pas nadat je de wasmachine hebt aangezet, besef je dat al je werk voor niets is geweest. Weg verslag, weg PowerPoint-presentatie. Met de PetiteKey van LaCie is zo’n doemscenario verleden tijd. Op deze sleutelvormige USB-stick is je data altijd veilig. In een combinatie van enerzijds een compact ontwerp en anderzijds solide gegevensbescherming en capaciteit is de PetiteKey beschikbaar in modellen van 8, 16 en 32 GB. Je kunt dus enorme hoeveelheden gegevens opslaan. Voor maximale beveiliging wordt de USB-stick geleverd met Private-Public-software, zodat je je gegevens met behulp van 256-bit AES-encryptie goed kunt beschermen - zelfs met een wachtwoord.

LACIE RUGGEDKEY

VALBESTENDIG Oké, onderweg naar kantoor loop je - waarschijnlijk - niet langs diepe valleien of door een woestijn. Toch is het een geruststellend gevoel dat de RuggedKey van LaCie tegen een stootje kan. Meer dan dat zelfs: de rubberen constructie is valbestendig tot honderd meter hoog. Ook is deze USB-sleutel bestand tegen extreme hitte en kou. Met de USB 3.0-interface van de RuggedKey bereik je snelheden tot wel 150 MB/s voor een razendsnelle bestandsoverdracht. Daarnaast zorgt LaCie ervoor dat veilige cloudopslag bij Wuala is geïntegreerd, waardoor het digitaal opslaan en delen van bestanden, foto’s of video’s gemakkelijker wordt dan ooit tevoren. Nog niet eerder was een apparaat uit de LaCie Rugged-lijn zo robuust en mobiel als de RuggedKey, waardoor het de beste bescherming biedt voor het leven van alledag.

LACIE RUGGED USB 3.0 THUNDERBOLT

BLIKSEMSNELLE DATADRAGER Of je nu op kantoor zit of op een exotische vakantiebestemming, je datadrager moet beschikbaar zijn op elke computer, meer dan voldoende snelheid bieden en natuurlijk je kostbare bestanden ten koste van alles beschermen. Dat is de LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt Series op het lijf geschreven! Met zowel een USB 3.0- als een Thunderbolt-interface is deze gegevensdrager de perfecte keuze voor je Mac en pc. En omdat USB 3.0 achterwaarts compatibel is, kun je de LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt Series aansluiten op elke standaardcomputer. De gegevensoverdracht gaat bliksemsnel: in de SSD-versie tot wel 385 MB/s, waardoor dit het allersnelste product met busvoeding is dat ooit op de markt werd gebracht! Daarnaast is datadrager zo robuust dat je hem zonder vrees per post naar klanten of andere personen kunt sturen.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_LACIE ACCESSOIRES.indd 23

Augustus 2013

23

23-7-2013 13:33:28


NOTEBOOKACCESSOIRES

» Sitecom

SITECOM WIFI ROUTER X8 AC1750 / WLR-8100

HOGE SNELHEID Natuurlijk heb je een snel thuisnetwerk, maar met de Sitecom WiFi Router X8 AC1750 wordt het pas echt supersnel. Deze router biedt draadloze data-overdracht tot 450 Mbps op de 2,4-GHz frequentie en zelfs tot 1.300 Mbps op de 5-GHz frequentie! Sitecoms nieuwste router ondersteunt 802.11ac, de nieuwste generatie WiFi-technologie waarmee je thuisnetwerk een heel nieuw snelheidsniveau bereikt.

SITECOM WIFI USB 3.0-ADAPTER X7 AC1200 / WLA-7100

WIFI-UPGRADE Klaar voor de hoogste draadloze snelheid ooit? Geef je notebook een upgrade met de Sitecom WiFi USB 3.0-adapter X7 AC1200 zodat je kunt genieten van 802.11ac-ondersteuning, de nieuwste generatie WiFi-technologie. In combinatie met een AC-router profiteer je niet alleen van razendsnelle dataoverdracht, maar ook van betere stabiliteit van je verbinding. Meerdere HD-films tegelijk streamen is nu geen enkel probleem!

SITECOM WIFI HOMEPLUG DUAL-PACK / LN-555

EXTRA HOTSPOT SITECOM ALL -IN-ONE CARD-READER / MD-031

MULTIFUNCTIONEEL Met de MD-031 All-in-One Card-reader zet je foto’s, video’s en muziekbestanden over van en naar alle denkbare apparaten. Dankzij de ondersteuning van 63 verschillende geheugenkaarttypes werkt deze kaartlezer altijd. Daarnaast kun je er elektronische identiteitskaarten mee lezen, bekijken en gebruiken - handig voor het invullen van je digitale belastingaangifte.

Met de LN-555 WiFi Homeplug Dual-pack leg je eenvoudig een homeplugnetwerk aan en sluit je draadloos extra apparaten op het internet aan. Creëer in een handomdraai een extra draadloze hotspot; ideaal voor ruimtes met een onvoldoende draadloos bereik. Bovendien kun je met de twee Fast Ethernetpoorten apparaten gewoon ouderwets per kabel aansluiten!

SITECOM WIFI RANGE EXTENDER N300 / WLX-2006

MEER BEREIK Eenvoudig het bereik van je draadloos netwerk vergroten? De WiFi Range Extender N300 van Sitecom doet het in een handomdraai. Steek deze WiFi-extender in een vrij stopcontact en geniet van een echt stabiele connectie in alle kamers van het huis. Zelfs in de tuin!

24

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_SITECOM ACCESSOIRES.indd 24

SITECOM WI-FI MUSIC-PLAYER / WMA-1000

ULTIEM GELUID Je hebt uren besteed aan het vullen van je digitale muziekbibliotheek met jouw favoriete muziek. Dus waarom compromissen sluiten als het gaat om de geluidskwaliteit? Verbind de WMA-1000 Wi-Fi Music-player met je stereo-installatie en geniet van een uitzonderlijke geluidskwaliteit, draadloos!

mediamarkt.be

23-7-2013 14:00:22


Devolo

ÂŤ notebooks accessoires

devolo dLAN 500 duo+ Starter Kit

SuperefficiĂŤnt devolo dLAN 500 duo Starter Kit

heel eenvoudig

Ook met dit pakket breng je -net als bij de dLAN 500 duo Starter Kit- het internet in een handomdraai naar elke kamer, maar door het ingebouwde stopcontact ben je geen stroomaansluiting kwijt! Erg handig natuurlijk wanneer je niet voldoende vrije stopcontacten in de kamer hebt.

Een thuisnetwerk, gewoon via het stroomnetwerk? De dLAN 500 duo Starter Kit brengt het internet naar elke ruimte via het stroomnet! Twee LAN-aansluitingen op de adapter maken de directe aansluiting van twee apparaten mogelijk, zoals een computer en een netwerkprinter in de werkkamer of een smart-TV en een spelconsole in de woonkamer.

devolo dLAN 500 WiFi Starter Kit

Optimaal WiFi-ontvangst Dankzij de dLAN 500 WiFi Starter Kit van devolo is overal in huis WiFi mogelijk. Powerline-adapters gebruiken de interne stroomleiding als lange kabel en brengen zo het internet in elke ruimte. De dLAN 500 WiFi maakt van het stopcontact een WiFi-toegangspunt. Dankzij de WiFi-Move-Technology maken de smartphones, tablets en laptops in huis automatisch verbinding met de dLAN 500 WiFi-adapter die het sterkste signaal uitzendt en schakelen ze moeiteloos over van de ene naar de andere dLAN 500 WiFi-adapter. Zo geniet je steeds van de beste WiFi-ontvangst zonder onderbrekingen, ook als je je in huis verplaatst. Met de Fast-Ethernet-aansluiting op de adapter kan een extra eindapparaat worden aangesloten.

devolo dLAN LiveCam Starter Kit

alles in beeld devolo dLAN 500 AV Wireless+ Starter Kit

wireless expert

Met de dLAN LiveCam Starter Kit van devolo houd je voortaan altijd een oogje in het zeil. Op je werk, tijdens je boodschappenrondje en zelfs op vakantie. Zet de camera op een plek die je graag in de gaten wilt houden; via de gratis smartphone-app word je real-time op de hoogte gehouden!

De dLAN 500 AV Wireless+ Starter Kit maakt het opzetten van een thuisnetwerk met draadloze en stationaire apparaten eenvoudig, veilig en snel! Je kunt apparaten via WiFi of met de kabel verbinden. De adapter beschikt over drie LANaansluitingen en een ingebouwd stopcontact.

mediamarkt.be

MZBE1308_BIJ_SR_DEVOLO ACCESSOIRES.indd 25

Augustus 2013

25

23-7-2013 13:19:43


notebookaccessoires

Âť Agami

Plantronics Audio 355

goed geluid Bellen via het internet, luisteren naar muziek, gamen of skypen, geluidstechnisch is de Audio 355-headset van Plantronics even veelzijdig als geweldig. De 40-mm speakers leveren intens geluid van studiokwaliteit met een maximale basrespons. Immers, geluid wil je niet alleen horen, maar ook voelen. Pas het volume aan of demp de microfoon met de handige regelmodule in het snoer.

Golla Damani

opberggemak Voor je kostbare notebook is alleen het beste goed genoeg. Met de Golla Damani-opbergtassen krijg je het beste van twee werelden: ultiem opberggemak en een stijlvolle accessoire. Deze beschermhoezen zijn uitgevoerd in varianten voor 14en 16-inch notebooks. Daarnaast bieden ze veel ruimte voor andere noodzakelijke accessoires.

Hama Safety DC/AC-inverter

altijd stroom Met de Safety DC/AC-inverter van Hama heb je altijd een mobiel stopcontact in de buurt. Het is een handige inverter voor het gebruik van apparaten met een stroomaansluiting, 230 volt (AC), in de auto. Je kunt je smartphone ermee opladen of een elektrische koelbox gebruiken. Het compacte ontwerp van deze stroomomzetter past meestal in de bekerhouder van je auto.

Hama Combi kaartlezer/USB-hub

veelzijdig De Hama Combi Kaartlezer/USB-Hub is een veelzijdige duizendpoot die je heel wat geregel uit handen neemt. Op deze 32-in-1 alleskunner is het allereerst mogelijk maar liefst drie USB 2.0-apparaten aan te sluiten. Daarnaast leest en beschrijft hij geheugenkaarten, en is data over te zetten aan een snelheid van 480 MB/s.

SanDisk Cruzer Orbit

supercompact Of het nu gaat om je favoriete muziek of zakelijke documenten, de SanDisk Cruzer Orbit biedt alle opslagcapaciteit die je nodig hebt. Je bevestigt deze compacte USB-flashdrive aan een sleutelhanger zodat je hem altijd bij de hand hebt. De USB-connector wordt beschermd door een plastic cover zodat alle data goed beschermd blijft.

26

Augustus 2013

MZBE1308_BIJ_SR_AGAMI ACCESSOIRES.indd 26

Hama Bluetooth USB-adapter

data uitwisselen Deze universele Bluetooth-mini-adapter van Hama maakt draadloze gegevensoverdracht tussen je computer en andere Bluetooth-toestellen mogelijk. En wanneer je twee dongles gebruikt, kun je zelfs direct data tussen twee computers uitwisselen. Bluetooth 4.0 wordt ondersteund, maar de adapter is ook achterwaarts compatibel met versies 3.0, 2.1, 2.0 en 1.2!

mediamarkt.be

23-7-2013 13:36:49


Lenovo速 recommends Windows 8.

LAPTOP OR TABLET? YOU DECIDE! INTRODUCING THE LENOVO YOGA

Laptop Mode

Stand Mode

Tent Mode

Tablet Mode

www.lenovo.com/yoga

MZBE1308_BIJ_Advertenties.indd 27

23-7-2013 16:17:37


Sony raadt Windows 8 aan.

HET BESTE VAN BEIDE WERELDEN Ontdek de VAIO™ Duo 11 met Windows 8. Deze hybride Ultrabook™ biedt het beste van beide werelden. Het unieke ontwerp maakt het mogelijk om de VAIO™ Duo 11 te gebruiken als een handige tablet, maar ook als een volwaardige laptop. Alles draait om de simpele bediening, met je vingers. THERE’S MORE TO THE TOUCH.

VAI O D u o 11 ™

VAIO Duo 11 powered by 3rd generation Intel ® Core processors. ™

Ultrabook inspired by Intel ™

VAIODuo11_Intel Mediazine.indd 1 MZBE1308_BIJ_Advertenties.indd 28

Intel, the Intel Logo, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and other countries. “SONY” and “make.believe” are trademarks of Sony Corporation.

21/02/13 09:51 23-7-2013 16:17:56

Mediazine België / 2013, 08 - Augustus / Special  

Lifestyle en electronica magazine - Media Markt

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you