Page 1


FEIA MOLT DE TEMPS QUE ELS ANIMALS VOLIEN SABER A QUÈ FEIA GUST LA LLUNA. SERIA DOLÇA O SALADA? TAN SOLS EN VOLIEN TASTAR UN TROSSET. TOTES LES NITS, MIRAVEN ANSIOSOS CAP AL CEL. S'ESTIRAVEN I INTENTAVEN AGAFAR-LA, ALLARGANT EL COLL, LES CAMES I ELS BRAÇOS. PERÒ NO HO VAN PODER ACONSEGUIR I NI L'ANIMAL MÉS GRAN HO VA PODER FER. UN BON DIA, LA TORTUGUETA VA DECIDIR PUJAR A LA MUNTANYA MÉS ALTA PER PODER-LA TOCAR. DES D'ALLÍ DALT, LA LLUNA ESTAVA MÉS A PROP, PERÒ LA TORTUGA NO PODIA TOCAR-LA.


ALESHORES, CRIDÀ L'ELEFANT. -SI PUGES A LA MEUA ESQUENA TAL VEGADA ARRIBEM A LA LLUNA. AQUESTÀ PENSÀ QUE ES TRACTAVA D'UN JOC I, EN LA MIDA QUE L'ELEFANT S'APROPAVA ELLA S'ALLUNYAVA UN POC. COM QUE L'ELEFANT NO VA PODER TOCAR LA LLUNA, CRIDÀ LA GIRAFA.


-SI PUGES A LA MEUA ESQUENA TAL VEGADA LA TOQUEM. PERÒ EN VEURE A LA GIRAFA, LA LLUNA ES DISTANCIÀ UN POQUET MÉS. LA GIRAFA ESTIRÀ I ESTIRÀ EL COLL TOT EL QUE VA PODER, PERÒ NO HO VA ACONSEGUIR. I VA CRIDAR A LA ZEBRA.


-SI PUGES A LA MEUA ESQUENA, TAL VEGADA PUGUEM AGAFAR-LA. PERÒ, EN VEURE LA LLUNA AL LLEÓ, VA PUJAR UN POQUET MÉS. TAMPOC AQUESTA VEGADA ACONSEGUIREN TOCAR LA LLUNA. I CRIDAREN LA GUINEU.


-SI PUGES A LA MEUA ESQUENA, TAL VEGADA PUGUEM AGAFAR-LA. PERÒ, EN VEURE LA LLUNA AL LLEÓ, VA PUJAR UN POQUET MÉS. TAMPOC AQUESTA VEGADA ACONSEGUIREN TOCAR LA LLUNA. I CRIDAREN LA GUINEU.


-VEURÀS COM HO ACONSEGUIM SI PUGES A LA MEUA ESQUENA -DIGUÉ EL LLEÓ. EN VEURE EL LLEÓ, LA LLUNA S'ALLUNYÀ DE NOU. ARA TAN SOLS FALTAVA UN POQUET DE NO RES PER TOCAR LA LLUNA, PERÒ AQUESTA S'ELEVAVA MÉS I MÉS. LA GUINEU CRIDÀ EL MONO.


SEGUR QUE AQUESTA VEGADA HO ACONSEGUIREM. VA, PUJA-TE'N A LA MEUA ESQUENA! LA LLUNA EN VEURE EL MONO TORNÀ A RETROCEDIR. EL MONO JA PODIA OLORAR LA LLUNA, PERÒ DE TOCAR-LA, NI PARLAR-NE! I CRIDÀ EL RATOLÍ.


-PUJA A LA MEUA ESQUENA I TOCAREM LA LLUNA. AQUESTA EN VEURE EL RATOLÍ PENSÀ: “SEGUR QUE UN ANIMAL TAN XICOTET NO EM PODRÀ AGAFAR”. I COM QUE COMENÇAVA A AVORRIR-SE AMB AQUELL JOC, LA LLUNA ES QUEDÀ JUST ON ESTAVA. ALESHORES, EL RATOLÍ PUJÀ PER DAMUNT DE LA TORTUGA, DE L'ELEFANT , DE LA GIRAFA, DE LA ZEBRA, DEL LLEÓ, DE LA GUINEU, DEL MONO I …


D'UN MOSSET, ARRANCÀ UN TROÇ XICOTET DE LLUNA. EL VA ASSABORIR COMPLAGUT I DESPRÉS VA ANAR DONANT-NE UN BOCÍ.... AL MONO, A LA GUINEU, AL LLEÓ, A LA ZEBRA, A LA GIRAFA, A L'ELEFANT I A LA TORTUGA. I EN TASTAR-LA VAN DESCOBRIR QUE LA LLUNA FEIA GUST A ALLÒ QUE MÉS ELS AGRADAVA A CADASCÚ. AQUELLA NIT, ELS ANIMALS DORMIREN MOLT, PERÒ QUE MOLT JUNTS.


A què fa gust la lluna?  
A què fa gust la lluna?  

Conte realitzat per l’alumnat de 4 anys del col·legi Maria Auxiliadora d’Algemesí.

Advertisement