Page 1

Panteó família Antoni Carreras Robert-

BREU HISTÒRIA DEL RECINTE..... El primer cementiri de Sitges del qual se'n té constància estava situat davant de l’església parroquial, al Baluard, i a mitjans del segle XIX es va construir el cementiri de Sant Sebastià, encara en ús. Actualment, Sitges posseeix un altre cementiri, el cementiri municipal de Les Pruelles. El cementiri vell de Sitges, o de Sant Sebastià, ha quedat enclavat entre el mar i l'interior del nucli vell de Sitges. El seu aspecte exterior, envoltat de murs perimetrals blancs, li aporta l'aire de típic cementiri mariner. Té planta trapezoïdal i amida uns 4600 m2. Disposa de capella, que és l'ermita de Sant Sebastià, finalitzada al segle XIX i amb entrada independent a l'exterior del cementiri. La portalada d'accés està decorada amb diversos elements, com un àngel, el símbol de Jesucrist a banda i banda, com també unes corones de llorer, que en el context funerari simbolitzen l'eternitat i la immortalitat. La clau de l'arc de l'entrada, de pedra, ens indica l'any 1864. Algunes fonts assenyalen que el cementiri es va començar a construir l'any 1814. Porta la inscripció: Mortui Resurgent, Els morts ressuciten. Corona el conjunt una creu de pedra. Panteó de Jaume Brassó Escultor: Pere Jou, enterrat en aquest cementiri Figura femenina parcialment recolzada sobre el sarcòfag funerari. Porta flors a les dues mans.

Tomba d'Emiili Grau Sala

Escultor: Manuel Fuxà Àngel assegut, que subjecta la trompeta de la mort amb les dues mans sobre la falda. Al darrera de l'escultura hi veiem una creu processional de bronze. Panteó família Francesc Carreras Robert Escultor: Manuel Fuxà Sarcòfag amb tapa de doble vessant, i obert amb una tela sense decoració (pedra). L'arca conté un medalló central amb l'efígie d'un pelegrí simbolitzant la caritat. Mènsules en forma de dragó. Panteó Cros i Juliana Escultor: Josep Llimona Figura de la Resignació. Obres similars a Manresa, Olot i Montjuïc.

Pintor (1911-1975)

Tomba de Pere Jou i Francisco

Tomba moderna en marbre rosa. Inclou la reproducció en rajoles d'una de les seves pintures.

Escultor (1891-1964). Autor de l'escultura femenina del panteó de Jaume Brassó. Amb diverses obres a Sitges. La pedra de la seva tomba era la darrera obra que estava esculpint.

CEMENTIRI DE SANT SEBASTIÀ DE SITGES guia de butxaca

material elaborat per Imatges de pedra i de silenci (www.patrimonifunerari.cat) Octubre de 2014

Cementiri de sant sebastià de sitges cat  

Guia de butxaca per reconèixer les principals tombes dels cementiri de Sant Sebastià de Sitges (Barcelona - Catalunya)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you