Page 1

IMAGINHEROES NIEUWSBRIEF SEPTEMBER OKTOBER 2011

www.imaginheroes.com Twitter: @Imaginheroes Meer info? info@imaginheroes.com


DEZE MAAND BIJ IMAGINHEROES... Een nieuw schooljaar, een nieuw team, nieuwe mensen op kantoor, een nieuwe nieuwsbrief! Met het nieuwe team zijn er inmiddels 89 Imaginheroes. Graag willen wij iedereen op de hoogte houden van alle gebeurtenissen die zich rondom Imaginheroes afspelen. En dat is nogal wat! Heb jij iets leuks meegemaakt? Heb je een project afgerond? Wil je een beroep doen op andere Imaginheroes? Mail ons op Imaginheroes@gmail.com. Voor nu: veel plezier met het lezen van de eerste interne Imaginheroes nieuwsbrief! Vera & Timo


INHOUDSOPGAVE

ALGEMEEN NIEUWS

De plek waar algemeen nieuws over Imaginheroes te vinden is.

NIEUWE PROJECTEN

Nieuwe projecten, nieuwe stages, nieuwe detacheringen vindt u hier terug.

NIEUWE EVENEMENTEN

Natuurlijk houden wij de sector goed in de gaten. Evenementen, bijeenkomsten, beurzen en congressen die wij interessant vinden vind u hier terug.

SUCCESSEN

Veel projecten betekenen vaak ook veel successen. Hier laten we maandelijks zien wat de nieuwe successen zijn die de studenten hebben behaald.

PARTNERS VAN IMAGINHEROES

Er zijn een aantal partners van Imaginheroes en hier werken we erg close mee samen. Maandelijks wordt hier een update geplaatst over de samenwerking met onze partners.

COLINS COLUMN

Colin is van oudsher een studentenbedrijf maar houd zich al een lange tijd bezig met het faciliteren van creatieve sessies d.m.v. ‘Vonk’. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie van de ‘Creatieve Marktplaats’.

IMAGINHEROES UITGELICHT

Wij vinden het belangrijk dat u ons leert kennen en daarom stellen wij ons voor, Studenten en Experts! \

BELANGRIJKE DATA

Uitvoer van projecten, terugkomdagen, externe workshops en verjaardagen!


ALGEMEEN NIEUWS NIEUW SCHOOLJAAR, NIEUW TEAM Tijdens het kennismakingsweekend had het management van Imaginheroes de vrijwel onmogelijke taak om een team samen te stellen. Niet de meest sterke studenten of studenten die goed konden presenteren maar een team waar teamspirit voorop staat dat samen mooie dingen creëert. Na dit kennismakingsweekend konden de projecten beginnen…… Dachten ze! Maar omdat Imaginheroes een nieuwe locatie heeft was het aan Team VI om alles vorm te geven. Schilderen, sjouwen en schoonmaken was de orde van de dag. Daarnaast kregen zij in de eerste week ook de opdracht om een broers en zussendag te organiseren. Een dag waarop zij zichzelf voorstelden aan ouderejaars Imaginheroes. Bekijk de video’s van het kennismakingsweekend en de eerste week door op onderstaande links te klikken! http://www.youtube.com/watch?v=P7OVeH2l2YM&feature=relat ed http://www.youtube.com/watch?v=2mBzaI1Bdo&feature=player_embedded#!

INLEVEREN PROJECTEN Met ingang van dit schooljaar is er een nieuwe procedure wat betreft het inleveren van afgeronde projecten. Wij hebben gemerkt dat veel verslagen verdwijnen door dat mensen ze mee naar huis of een afspraak nemen en vervolgens vergeten ze terug te geven! Om dit te voorkomen is een nieuwe procedure ingesteld. Als je een project heb afgerond lever je deze zowel hardcopy als op cd bij Frank in! De hardcopy versie komt in de bibliotheek te staan, de cd komt in het archief van Imaginheroes! Op langere termijn zullen de projecten gedigitaliseerd worden zodat iedereen ook digitaal de projecten kan bekijken! Hierdoor kunnen we optimaal van elkaar leren.

GOOGLE DOCS Ben je in het bezit van een gmail account? Dan kun je je aanmelden voor de Imaginheroes agenda! In deze agenda staan alle terugkomdagen, social meetings en andere belangrijke data vermeldt! Daarnaast kun je via Google Docs alle competentiecontracten digitaal ontvangen! Handig toch? Aanmelden kan via Imaginheroes@gmail.com


NIEUWE PROJECTEN WE BEAT THE MOUNTAIN DAY De WBTM Day is een initiatief nitiatief van de We Beat The Mountain Day Foundation. Zij willen de consument, ondernemer en overheid bewust maken van de waarde van afval en de mogelijkheden & voordelen van recycling. Een projectgroep van Imaginheroes heeft afgelopen week een plan van aanpak geschreven en hopen hiermee de opdrachtgever te overtuigen om de ‘Beat the mountain day’ dit jaar in Breda uit te voeren. De opdrachtgever heeft enige tijd geleden contact gezocht met Imaginheroes en dus kan deze projectgroep binnenkort hopelijk aan de slag!

THE CRIB The Crib, al jarenlang het grootste studentenhuisfeest van Nederland. Het feest waar een poppodium werd omgebouwd tot een huiskamer, met een huis DJ, TV schermen, banken, verkeersborden tegen de muur, een keuken waar men hen eigen eten klaarmaakte en een enorme kroonluchter van oude fietsen. Kortom een ruimte waar een studentenkamer is nagebootst! In het teken van het 25 jarige bestaan van het Academy for Leisure gaat een projectgroep aan de slag om met financiële hulp van de academie ‘The Crib’ nieuw leven in te blazen.

DAGJE LES GEVEN

Werft en selecteert geschikte gastdocenten en geeft hen een goede instructie; Ondersteunt scholen en vakdocenten die behoefte hebben aan gastdocenten; Koppelt gastdocenten aan scholen (vakdocenten); Evalueert de ervaringen en resultaten en communiceert die via website en diverse media. Dagjelesgeven is een aanvulling op reeds bestaande initiatieven: we brengen rechtstreeks de vraag van scholen en aanbod van professionals bij elkaar. Een van de projectgroepen uit het nieuwe team is bezig om te kijken hoe zij dit initiatief bij scholen bekender kunnen maken. Meer weten over dit initiatief? http://www.dagjelesgeven.nl/wat-is-het/


NIEUWE EVENEMENTEN SOCIAL MEDIA IN PRAKTIJK Hoe vertaal je de potentie van social media naar concrete, toepasbare strategieën? Welke lessen hebben de early adopters geleerd en hoe kun jij daar als professional je voordeel mee doen? Op het evenement ‘Social Media in Praktijk’ krijg je antwoord op deze vragen. Social Media in de Praktijk is: • Een hele dag van workshops en interactieve presentaties door top-sprekers • Zelf je programma samenstellen uit ruime keus van onderwerpen • Een heerlijke lunch zoals S2M ze graag bereidt (need we say more?) • Een gezellige borrel als afsluiter om na te praten en contacten te leggen • Inspiratie, kennis, inzichten uit de praktijk van ervaringsdeskundigen in een bruisende sfeer van synergie, nieuwsgierigheid en can do energie! Wanneer: 27 oktober 2011 Waar: Seats2Meet Maarssen Tijd: 09.30-18.30 uur Meer info: http://www.socialmediapraktijk.nl/

NEDERLAND IN DIALOOG

Op 2 november is de landelijke aftrap van Nederland in Dialoog 2011! Deze wordt georganiseerd door Rabobank Almere. Tijd 15.00-18.30 Aanwezig: Landelijke partners en ambassadeurs van Nederland in Dialoog, nieuwe/ potentiële partners en ambassadeurs, landelijke en lokale coördinatoren, pers, andere lokale Rabobanken en tot slot ook hopelijk 25 tot 30 IMH studenten! Programma 15.30 Welkom door Olga Plokhooij (directeur NiD) 15.35 Impressies 'Ik wil je..."campagne --> gemaakt door IMH studenten! 15.40 Presentatie Nathal van Rijn (directeur Rabobank Almere en ambassadeur van NiD) 15.50 Presentatie Jongerendialoog (nieuwe samenwerking tussen NiD en Rabobank) 16.00 Waar gaat het over in 2011? Dialoogtafels over de lokale thema's van dit Jaar 18.00 Afsluiting + aansluitend hapje en drankje Als je hierbij aanwezig kan/wilt zijn laat dit dan z.s.m. weten aan Daniëlle uit team IV door een mailtje te sturen naar ddietz.1989@gmail.com


SUCCESSEN OK PUNT

“OK-punten bieden een veilige plek aan mensen die slachtoffer of getuige zijn van geweld op straat of zich op een andere manier onveilig of bedreigd voelen.� Breda bevat ook OK punten maar deze zijn helaas nauwelijks zichtbaar. Hiervoor is een marketingplan geschreven door Carmen, Olja, Anouk en Aster uit team V. Nadat de dames in de vakantie hard doorgebikkeld hebben ze eind september OK-punt goed afgerond! En als klap op de vuurpijl heeft de gemeente besloten om hun marketingplan uit te voeren! Het is mooi om te zien dat de marketingcampagne gerealiseerd word want de gemeente Breda laat hiermee zien dat ze tegen gewelde zijn en er wat aan doen. Hiermee fungeren de gemeente Breda en Okpunt als instrument om de cultuur van afzijdigheid om te buigen naar een cultuur van betrokkenheid bij bedreiging bij geweld.

BRAAK!

BRAAK! is een initiatief dat mede ontstaan is, omdat er in Breda ruim 160 ha braakliggend terrein ligt, waarvan het merendeel direct aan het centrum grenst. Dit is ongeveer even groot als Breda Centrum zelf. BRAAK! wil voorkomen dat deze terreinen veranderen in 'blindspots', ze toegankelijk maken. Wij zien volop mogelijkheden om de terreinen te benutten voor tijdelijke projecten. Projecten die verrassen, inspireren of tot nadenken stemmen. Zichtbaar voor de inwoners van de stad. Zo geven we ruimte met mogelijkheden terug aan de stad. Ruby & Milou uit team IV hebben vorige week Leisure regie afgerond! Leisure regie heeft te maken met het betrekken van meerdere partijen bij een project/initiatief. Zo hebben zij advies gegeven aan de gemeente Breda over hoe invulling te geven aan de ruimte.


PARTNERS VAN IMAGINHEROES Leer onze partners kennen en bekijk de websites!

AMBASSADE VOOR CREATIEVE ZAKEN De Ambassade voor Creatieve zaken is een platform van mensen en organisaties die hun inspiratie halen uit ongebruikelijke combinaties en uitwisselingen. In eerste instantie heette de Ambassade, de Culturele Ambassade maar zij hebben de naam veranderd naar ‘De Ambassade van creatieve zaken’. Een platform waarin professionals uit diverse sectoren elkaar opzoeken en verschillende netwerken samenbrengen. Bij De Ambassade zien we cultuur en creativiteit als motor voor maatschappelijke groei. De Ambassade wordt gevormd door professionals die als geen ander over de grenzen van traditionele disciplines en sectoren heen denken en handelen. De initiatiefnemer is Geurt Grosveld http://www.deambassade.net/

NEDERLAND IN DIALOOG

Het doel van Nederland in Dialoog als beweging is om door inzet van een dialoog, mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek te brengen. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van kennis over elkaar en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen en werken. Herman Wijffels zegt hierover: "Veel meer dan via discussie en debat, waar veelal het eigen gelijk voorop staat, kan met dialoog gewerkt worden aan gedeelde opvattingen en draagvlak voor de grote maatschappelijke veranderingen die nu aan de orde zijn. De Dag van de Dialoog leert mensen met deze methode te werken en levert daarmee een uiterst waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving.". Initiafneemster is Olga Plokhooij http://nederlandindialoog.nl/nederlandindialoog/


PARTNERS VAN IMAGINHEROES SPORTCLUB LA SALA De sportclub bevindt zich in een oud fabriekspand aan de Ringbaan Oost 8-12 te Tilburg en is opgericht door Bart en Olga Dooremalen, die tot op de dag van vandaag nog steeds eigenaren zijn. Een oude ruige, grote en ongepolijste fabriekshal omgebouwd tot sportclub; voor iedereen die niet meeloopt met de massa en een eigen stijl heeft. Olga Dooremalen is afkomstig uit de danswereld en neemt het hele dansgedeelte voor haar rekening en echtgenoot Bart Dooremalen is fysiotherapeut en sportdocent en heeft Kyokushin karate als levenspad. La Sala Sportclub biedt nog steeds vechtsportactiviteiten (MMA, Muay-thai, Taekwondo, Boksen en Kyokushin) als fitnessgroepslessen (Spinning, Zumba, Step-aerobic, Gladiator workout) als relaxatietrainingen (Relaxercise, Yoga, Tai Chi, Flow en Pilates) alsmede Hip-hop, breakdance en streetdance. Het managen van La Sala Sportclub is een full-time job voor de eigenaren. www.lasala.nl

BAS & LEON Bas en Leon (ook wel bekend van televisie en cabaret), twee vrienden van Bart en Olga laten zien hoeveel plezier zij hebben tijdens het sporten bij sportclub La Sala. http://www.youtube.com/watch?v=OJN4azuwt7w&NR=1


COLINS COLUMN CREATIEVE SESSIE VRIJETIJDSHUIS BRABANT

Voor Vrijetijdshuis Brabant organiseerde Colin op vrijdag 16 september een creatieve brainstormsessie. Brabantse ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden ontwikkelde in een middag de eerste concepten ter invulling van het beeldverhaal De Langstraat. Dit beeldverhaal belicht het rijke verleden van de schoenen- en lederindustrie van de omgeving Waalwijk. Het doel is het versterken van de economie in de Langstraat. Colin verzorgde de hosting en facilitering van de bijeenkomst die plaatsvond in het hoofdkantoor van vanHaren Schoenen in Waalwijk. De centrale vraag van deze bijeenkomst was: welke verhalen, producten en ideeën dragen bij aan een krachtig beeldverhaal De Langstraat? Een regionaal beeldverhaal heeft als doel om een regio identiteit oftewel ‘smoel' te geven, waardoor het gebied beter vermarkt kan worden. Het is een basis voor sectoroverstijgende samenwerking, met als resultaat nieuwe product-marktcombinaties. Beeldverhaal de Langstraat is één van de eerste Brabantse beeldverhalen waar concrete plannen voor ontwikkeld worden. Het programma bestond uit een aantal korte plenaire presentaties, gevolgd door een brainstormsessie. De presentaties van onder andere Kenniscentrum Recreatie, het Textielmuseum, Sint Lucas en Schoenen- en Ledersociëteit De Langstraat (SeLL) gaven de ruim 30 deelnemers inzicht en inspiratie om vervolgens aan de slag te gaan. De deelnemers waren afkomstig uit verschillende sectoren waaronder cultuur, sport, natuur, recreatie en retail. In enkele rondes werkten zij toe naar een concreet plan, waarvan in elke groep één van hen zich als projectleider aandiende. De creatieve sessies zijn geleid door Colin en de Imaginheroes. Naast Beeldverhaal de Langstraat is Vrijetijdshuis Brabant ook betrokken bij de regionale beeldverhalen Bossen van Bezinning en Dijk van een Delta. Bij zowel het regionale beeldverhaal Bossen van Bezinning als Beeldverhaal de Langstraat vervult Vrijetijdshuis Brabant de coördinatierol. Bekijk ook eens http://www.vrijetijdshuis.nl/index. php/2011/09/beeldverhaal-delangstraat-officieel-van-start/

info@colin.nl | T. 076 533 2984 www.colin.nl


IMAGINHEROES UITGELICHT SANNE KOEMEESTER Vrolijk en hardwerkend Sanne Koemeester, geboren op 08-08-1993 in Zoetermeer Als één van de jongste, ben ik heel erg blij met mijn plekje bij de ImaginHeroes. In mei 2010 heb ik mijn Havo diploma met trots mogen ontvangen. Na die geweldig lange zomer, reisde ik elke dag met veel plezier van Zoetermeer naar Breda. Het waren lange reizen, maar ik had het er zeker voor over. Het eerste jaar is me zeer goed bevallen, vooral nadat ik ook een kamer had gevonden in Breda. Nu kon het studentenleven gaan beginnen! Aan het einde van mijn eerste jaar kwam het traject ImaginHeroes op mijn pad. Na wat onderzoek ernaar en een geweldig kennismakingsweekend, heb ik deze kans met beiden handen gegrepen. Ik voel me helemaal op mijn plek, onderandere omdat het zo praktijk gericht onderwijs is. Ik hoop heel erg veel te leren van dit traject en mijn netwerk en interresses uit te breiden.

FRANK VAN’T HOOFT Ik heet Frank en ben gelukkig lid van de Imaginheroes. Vier weken geleden zijn wij van start gegaan en tot nu toe ben ik erg enthousiast over dit programma! Mijn naam betekent de vrije en vrijheid is wat ik vind bij deze manier van studeren. Ik mag nadenken over dingen die mij leuk lijken, hier een opdracht van proberen te maken en dit vervolgens uitvoeren om zo mijn competenties te behalen. Waar ik in het normale programma het hoognodige deed om zo net aan mijn vakken te halen, ben ik nu ontzettend gemotiveerd en ook buiten school om bezig met leren. Op dit moment mag ik een marketingcampagnje schrijven voor dagjelesgeven.nl, wat een ontzettend leuk initiatief is om scholieren te helpen een bewuste keuze te maken over hun profiel- en latere studiekeuze. Ik vind dit zo leuk omdat ook ik heel veel moeite had met het maken van die keuze en uiteindelijk meerdere malen gewoon gekozen heb omdat het moet, in plaats van omdat ik dat zo graag wilde. Mijn plan is om deze informatie up to date te houden, wat niet altijd even goed zal lukken. Want naast vrijheid betekent mijn keuze voor Imaginheroes ook dat ik flink mijn handen uit de mouwen zal steken.


BELANGRIJKE DATA

Uitvoer van projecten, terugkomdagen, externe workshops en natuurlijk ook verjaardagen zijn belangrijk!

7 oktober : Terugkomdag team V (10.00-16.00 uur) 11 & 12 oktober : Facilitator les 1: Nederland in Dialoog. 14 oktober : terugkomdag team IV (10.00-16.00 uur) 17 oktober : lokaal C2.005 de hele dag gereserveerd! 24 t/m 28 : herfstvakantie 2 november : aftrap NID

Verjaardagskalender Oktober 8 oktober: Kimberlij Hermeler team III (’86) 10 oktober: Marleen Remmen VI (’90) 11 oktober: Jos de Ruig IV (‘85) & Vincent Erlings V (’87) 14 oktober: Anouk van Beers V (’88) 28 oktober: Olja Petkovic V (’90)


IMAGINHEROES NIEUWSBRIEF SEPTEMBER – oktober 2011

www.imaginheroes.com Twitter: @Imaginheroes Meer info? info@imaginheroes.com

Interne nieuwsbrief September  

Interne nieuwsbrief september.