Page 1

IMAGINHEROES NIEUWSBRIEF DECEMBER 2011

www.imaginheroes.com Twitter: @Imaginheroes Meer info? imaginheroes@gmail.com


DEZE MAAND BIJ IMAGINHEROES... Hierbij introduceren wij de derde interne nieuwsbrief van Imaginheroes. Er is veel gaande rondom Imaginheroes. Team VI is druk bezig met de projecten, V heeft de terugkomdag net gehad en team IV heeft deze volgende week. Deze twee teams zijn nu veelal op stage en draaien daar projecten. Imaginheroes en Colin werken steeds vaker samen. Kortom: het leeft! Met het nieuwe team zijn er inmiddels 89 Imaginheroes. Graag willen wij iedereen op de hoogte houden van alle gebeurtenissen die zich rondom Imaginheroes afspelen. En dat is nogal wat! Heb jij iets leuks meegemaakt? Heb je een project afgerond? Wil je een beroep doen op andere Imaginheroes? Mail ons op Imaginheroes@gmail.com. Veel plezier met het lezen van de derde interne Imaginheroes nieuwsbrief! Vera & Timo


INHOUDSOPGAVE

ALGEMEEN NIEUWS De plek waar algemeen nieuws over Imaginheroes te vinden is.

NIEUWE PROJECTEN/UPDATE PROJECTEN Nieuwe projecten, nieuwe stages, nieuwe detacheringen vindt u hier terug.

NIEUWE EVENEMENTEN Natuurlijk houden wij de sector goed in de gaten. Evenementen, bijeenkomsten, beurzen en congressen die wij interessant vinden vind u hier terug.

SUCCESSEN Veel projecten betekenen vaak ook veel successen. Hier laten we maandelijks zien wat de nieuwe successen zijn die de studenten hebben behaald.

COLINS COLUMN Colin is van oudsher een studentenbedrijf maar houd zich al een lange tijd bezig met het faciliteren van creatieve sessies d.m.v. ‘Vonk’. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie van de ‘Creatieve Marktplaats’.

IMAGINHEROES UITGELICHT Wij vinden het belangrijk dat u ons leert kennen en daarom stellen wij ons voor, Studenten en Experts! \

BELANGRIJKE DATA Uitvoer van projecten, terugkomdagen, externe workshops en verjaardagen!


ALGEMEEN NIEUWS YOUP ZIEK? Inderdaad, hij is nog eventjes uit de running maar de verwachting is dat hij binnenkort weer op de werkvloer verschijnt. Team 6 mist hem op de verdieping en vandaar hebben zij een lipdub gemaakt waarmee ze Youp beterschap wensen. Leuk gedaan team 6! Ctrl + klik op de afbeelding om de video te bekijken!

SINT EN PIET? Vandaag was de terugkomdag van team V en tijdens het ontbijt ging het maar over ĂŠĂŠn ding. Een video die velen in de mail en op facebook voorbij hebben zien komen waarin Sint en Piet Imaginheroes en Colin waarschuwt. Zo dansen sinds Youp afwezig is Frank en Peter op de tafel, heeft sint de stagiaires nauw in de gaten gehouden en wist hij dat geheel team 6 afgelopen vrijdag deelnam aan een workshop met een kater. Ctrl + klik op de afbeelding om de video te bekijken!

KERSTBORREL Alle Imaginheroes hebben afgelopen wek een e-mail gehad van Pauline betreft de Imaginheroes kerstborrel. Meld jezelf hiervoor even aan zodat we niet teveel champagne in huis hebben ;)

BLOGS Elke week wordt er door iemand uit team VI een blog geschreven over recente gebeurtenissen, workshops, cursussen, brainstorms of gewoon over het werken in een projectgroep en hun beleving van het traject. Je vind de blogs op www.imaginheroes.com


NIEUWE/UPDATE PROJECTEN THE CRIB The Crib, al jarenlang het grootste studentenhuisfeest van Nederland. Het feest waar een poppodium werd omgebouwd tot een huiskamer, met een huis DJ, TV schermen, banken, verkeersborden tegen de muur, een keuken waar men hen eigen eten klaarmaakte en een enorme kroonluchter van oude fietsen. Kortom een ruimte waar een studentenkamer is nagebootst! Check de facebook pagina om up to date te blijven van de ontwikkelingen rondom The Crib! Dit doe je door de Ctrl toets in te drukken en dan te klikken op de afbeelding! Of doe het via je mobiele telefoon en scan de afbeelding hier rechts ;)

YOELL Samen met Lisa, Mariëlle Nomen en Mariëlle de Snaijer ben ik bezig met een project voor YOELL. YOELL('you will') is de merknaam van een unieke sieradenlijn die handgemaakt wordt door HIV geïnfecteerde vrouwen, in Zuid-Afrika. Deze vrouwen worden getraind in het vervaardigen van exclusieve armbanden. HIV geïnfecteerde vrouwen worden in Zuid-Afrika nog vaak verstoten uit hun familie en leefgemeenschap. In de health information centers van het MKI maken zij deze YOELL sieraden waarmee zij geld verdienen om hun eigen gezin te kunnen onderhouden. Hierdoor verdienen ze ook weer een plek terug in de maatschappij. Door met HIV 'gewoon' door te leven, te werken, gezonde kinderen op de wereld te zetten en goed voor hun kinderen te zorgen, zijn deze vrouwen bovendien hét voorbeeld in de townships van echte 'women empowerment'. De opbrengst van de verkoop van YOELL sieraden gaat direct terug naar Zuid-Afrika: naar de vrouwen die de sieraden maken én naar de projecten van het Medical Knowledge Institute. Door onderzoek te doen voor deze stichting hopen wij hen inzicht te geven in de identiteit, de doelgroep en het imago van YOELL. Door dit inzicht kunnen zij gerichter marketing voeren en dus meer klanten krijgen. Voor meer info: www.yoell.org


EVENEMENTEN TEDX AMSTERDAM Zaterdag 26 november vond in de Amsterdamse Stadsschouwburg de inmiddels al weer 3e TEDx Amsterdam plaats. Waar tijdens de TEDx Brussel, eerder deze week, het onderwerp 2061 “A Day into The Deep Future� maar moeizaam uit de verf kwam was het thema in Amsterdam "Human Nature en heeft de mens zelf alles wel in de hand of bepaalt de natuur uiteindelijk zelf zijn richting?" in al zijn facetten aanwezig. Speeches tijdens TED-events duren niet langer dan 9 of 18 minuten. Het is de charme en waarschijnlijk de x-factor van TED speeches maar soms zou je wel langer willen luisteren naar wat mensen echt bezig houdt en inspireert. Wat wel opvalt is dat de stijl van presenteren soms wat onnatuurlijk overkomt. De zaal aankijken, heen en weer lopen en naar de grond kijken en lange pauzes tussen zinnen alsof het zo moet. Persoonlijk heb ik dan het gevoel, breek los, gooi het er uit en neem ons mee in de beleving. Bekijk een filmpje van deze TEDX! Dit doe je door de Ctrl toets in te drukken en dan te klikken op de afbeelding!

MARKETING FORWARD Marketing Forward is een jaarlijks terugkerend evenement voor marketingspecialisten die werkzaam zijn op het snijvlak van Digital en Direct Marketing. Kortom; een middag waarin kennis, kunde en relevante cases u inspireren om vooruit te denken. Meer weten over dit event? Bekijk de website door de Ctrl toets in te drukken en dan te klikken op de afbeelding!


SUCCESSEN OUWE DOOS Ouwe Doos is een project dat ik (Ilonka van Meenen) de afgelopen periode samen met Loes Arts heb gemaakt. Het doel van het project was om een belevingsconcept te ontwikkelen waaruit het bedrijf Ouwe Doos zal gaan werken. Het is de bedoeling dat het concept in de toekomst wordt uitgewerkt tot een bedrijf. Het concept van Ouwe Doos draait om het geluksgevoel dat de jeugdherinneringen teweeg brengt bij de doelgroep. Door de doelgroep het geluk te laten ervaren van wat ze in hun jeugd ervoeren zullen ze positiever in het ‘nu’ staan. Om het concept op een creatieve manier in te leveren is het ingeleverd in videobanden. Tevens is er een experience reminder gemaakt om het concept te ondersteunen, de rolschaatsdisco in miniatuur weergave. Ilonka en Loes hebben voor dit project een 7 behaald, proficiat meiden!


COLINS COLUMN MATCHING MANIFESTATIE TALENTENPOOL De 2018Brabant Talentenpool is een samenwerking tussen 2018Brabant en netwerkorganisatie Colin. De Talentenpool is een netwerk van studenten en alumni die op zoek zijn naar opdrachten, projecten of stages. Daarnaast bestaat dit netwerk uit het Brabantse creatieve en culturele bedrijfsleven. Op donderdag 8 december 2011 tussen 18.30 en 22.30 vindt de 2018Brabant Matching Manifestatie plaats. In Podium Bloos in Breda worden bedrijven en talenten uit de 2018Brabant Talentenpool aan elkaar gekoppeld om samen te werken aan creatieve oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en om elkaar te inspireren. Het doel van de 2018Brabant Talentenpool is het versterken van de Brabantse Culturele sector. Een manier om dit te doen is door creatieve ondernemingen te koppelen aan jong talent. Tijdens de Matching Manifestatie maken bedrijven en talenten kennis met elkaar, kunnen talenten workshops volgen en worden de eerste stappen gezet naar een succesvolle match (stage of project). Wil jij dit niet missen? Kijk voor meer informatie op de site www.2018brabant.eu of schrijf je direct in als talent of organisatie. Houd ook onze Facebook-pagina in de gaten www.facebook.com/samenaantafel.community

info@colin.nl | T. 076 533 2984 www.colin.nl


IMAGINHEROES UITGELICHT MARLOES VAN LEIJEN Een eerlijke, hardwerkende, enthousiaste team player, dat ben ik: Marloes van Leijen. Ik kom uit het dorpje Heiloo (Noord-Holland) en ben samen met mijn tweelingzus en zusje goed opgevoed door de beste ouders die je je maar kan wensen. Vorig jaar heb ik de beslissing genomen om op kamers te gaan wonen in Breda om aan de NHTV, Vrijetijdsmanagement te kunnen studeren. Want Vrijetijdsmanagement, dat was iets wat ik echt wilde doen. Best een grote stap voor een 17 jarig meisje die nog niet bijster veel van de wereld heeft gezien, maar het is goed om je hart te volgen en zo’n beslissing te nemen. Nu ik er een jaar later op terug kijk, weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik ben dan ook enorm op mijn plek hier & geniet daar ook erg van. Ik voel me gelukkig dat ik nu deel uit maak van het nieuwe team van Imaginheroes. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan, aan projecten te werken, mijn netwerk uit te breiden, inspirerende mensen te ontmoeten en vooral een hele leerzame tijd te beleven! Een concreet plan voor mijn toekomst heb ik nog niet, maar dat het een rooskleurige wordt dat staat vast.

JOCHEM WESTERLAKEN


IMAGINHEROES UITGELICHT Vorige maand heeft u al een blog kunnen lezen van Isabella Leijser die momenteel stage loopt bij PostNL. Ook deze maand heeft zij weer een mooie bijdrage voor onze nieuwsbrief. Doe jij ook mee? Overal in het land vinden er deze maanden weer allerlei acties plaats om te sorteren voor het WFP. Bij Netwerk VSP is het bijvoorbeeld al achter de rug, maar bij pakketten gaat het nog gebeuren. Je kunt je voor de sorteercentra pakketten aanmelden door een mail te sturen naar wfpsorteren@postnl.nl. Geef daarin de locatie aan waar je wilt sorteren (Amsterdam, Dordrecht, Utrecht of Zwolle) en de avond. Er wordt gesorteerd op doordeweekse avonden van 28 november tot en met 23 december van 18.00 tot 00.00 uur. Van 5 tot en met 9 december wordt er niet gesorteerd. Ook op de sorteercentra brieven kun je de handen uit de mouwen steken. Bijvoorbeeld in Zwolle tussen 19 en 23 december van 18.00 tot 23.30 uur (aanmelden via gerry.rigter-dekker@postnl.nl). Verder is sorteren voor het goede doel mogelijk in Den Bosch tussen 12 en 16 december en tussen 19 en 23 december van 19.00 tot 23.00 uur (aanmelden via emile.schijvens@postnl.nl). Ook Rotterdam gaat sorteren voor het WFP, maar daar zijn de data nog niet van bekend. Houd het nieuws over al deze acties goed in de gaten via http://www.postnlpakketten.nl/klantenservice/over-pakketten/nieuws/2011/10/sorteermee.aspx In Nieuwegein zullen tussen 12 en 23 december ’s avonds de handen uit de mouwen worden gestoken voor het WFP. Hiervoor kun je je opgeven bij dennis.brakkee@postnl.nl. Je wordt om 18.30 verwacht aanwezig te zijn en om 22.30 zullen we de resultaten doornemen. Deze zelfde tijden zijn ook van toepassing voor het sorteercentrum in Den Haag. Zij hebben tussen 19 en 23 december de mogelijkheid tot sorteren voor het WFP. Opgeven kan via machiel.groot@postnl.nl Over WFP acties PostNL steunt het WFP met o.a. donaties uit acties van medewerkers. Via het school voedsel programma stimuleert het WFP kinderen om naar school te gaan door hen daar een voedzame maaltijd aan te bieden. Zo hoopt de organisatie de naar schatting 50 miljoen kinderen te bereiken die nu niet naar de basisschool gaan. Wanneer jij één avond werkt kunnen twee kinderen in Malawi een jaar lang een warme maaltijd per dag krijgen en gaan ze naar school.


BELANGRIJKE DATA Uitvoer van projecten, terugkomdagen, externe workshops en natuurlijk ook verjaardagen zijn belangrijk!

Belangrijke data Woensdag 7/12

Training la Sala

Woensdag 14/12

Sporten met Imaginheroes! (15.30-17.00 uur)

Woensdag 21/12

Bijeenkomst leisure regie (10.00-11.00 uur) Kerstborrel (17.00-19.00 uur)

Vrijdag 23/12

Uiterste inleverdatum

Verjaardagskalender 5 december:

Iris Verreijt, team V (’88)

8 december:

Menno Rosmalen, team VI (’88)

10 decemer:

Laura Baarslag, team V (’88)

22 december:

Aurelia van Strien, team V (’91)

25 december:

Sanne Versteeg, team IV (’87)

28 december:

Steffie Smits, team IV (’88)


IMAGINHEROES NIEUWSBRIEF –DECEMBER 2011

www.imaginheroes.com Twitter: @Imaginheroes Meer info? imaginheroes@gmail.com

Imaginheroes interne nieuwsbrief December  

Imaginheroes interne nieuwsbrief December