Page 1

Datum: Donderdag 15 maart 2012 | Plaats: SDL Tridion, Hoogoorddreef 60, 1101 BE Amsterdam Zuidoost

The Future Group Innovation event Op donderdag 15 maart bent u vanaf 18.00 uur welkom voor een hapje en een drankje. Om 18.45 uur zal de avond geopend worden door Danny van IJzendoorn (directeur TFG) en Arjan van Rooijen (CTO en Co-founder SDL Tridion). U kunt zich inschrijven voor 2 van onderstaande presentaties. De eerste presentatieronde start om 19.15 uur en duurt 45 minuten. De tweede ronde begint om 20.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

Programma: 1. Ontwikkelen met Silverlight; wat verandert er met de komst van Windows 8 Door: Raymond Hilgenkamp (TFG) / Richard van de Pal (Omniplan)

Omniplan ontwikkelt sinds 1995 hoogwaardige software voor financiële planning en financieel advies. Omniplan levert haar software aan het intermediair, alle grote hypotheekketens in Nederland, banken, verzekeraars, accountants en fiscalisten. Sinds 1 september 2011 wordt er een online adviesplanner aangeboden. Deze software is gebouwd met Silverlight 4.0, WCF en .NET Framework 4.0. De presentatie zal ingaan op de nieuwe ontwikkelingen, Silverlight 5.0 en de komst van Windows 8. Wat zijn de gevolgen voor de applicatie en welke nieuwe functionaliteit is beschikbaar. Hoe zal Windows 8 de applicatie gaan beïnvloeden? 2. Waarom is software met een hoge kwaliteit goedkoper dan software met een lage kwaliteit? Door: Joost Visser (Software Improvement Group)

Het klinkt tegenstrijdig maar wat wetenschappelijk onderzoek al eerder aantoonde, wordt door klanten van SIG in de praktijk ervaren. Software met een hogere technische kwaliteit is sneller en leuker om te bouwen en goedkoper om te onderhouden. Joost Visser Hoofd R&D van SIG zal inzicht geven in hoe technische kwaliteit van software objectief gemeten kan worden en hoe deze metingen gebruikt worden om de kans op succes in softwareprojecten te vergroten. 3. Ieder zijn waarheid Door: Sander van der Hoeff (TFG) / Rien Matthijsse (TFG)

In ieder traject is er - naast de technische problemen - altijd sprake van “One single version of the truth”. Bestaat die ene versie van de waarheid? En wat is de waarheid? Is de waarheid dat wat waar is of dat waarvan iedereen tot nog toe geloofd heeft dat het waar is? Wie bepaald of iets de waarheid is? Naast de technische genoegens van business intelligence is dit het mooiste en meeste dynamische proces in ieder project. 4. Architectuurscan Door Paul Buskermolen (TFG) / Bert Dingemans (TFG)

Het in lijn brengen van de IT en de business is een behoefte die door steeds meer bedrijven wordt onderkend. Groeiende en veranderende afzetgebieden, overnames, reorganisatie etc. hebben vaak een grote impact op de bestaande IT. Inrichten van Enterprise architectuur helpt om deze impact op de IT in kaart te brengen en de IT in lijn te brengen met de business. TFG’ers Bert Dingemans en Paul Buskermolen hebben met de architectuurscan een tool ontwikkeld waarmee snel en helder aangegeven kan worden hoe architectuur een bedrijf hiermee kan helpen.

5. Trendlight semantisch zoeken Door: Gerjon de Vries (TFG) / Raymond Franz (Trendlight)

Het semantisch web is de grootste technologische uitdaging voor de komende jaren. De ontwikkeling van het huidige internet naar een nieuw web van onderling verbonden kennis, zal een scala aan volstrekt nieuwe toepassingen mogelijk maken. Raymond Franz, oprichter van Open Sahara zal de essentie van “The Next Web” uiteenzetten. Hij zal aantonen dat deze nieuwe technologie het internetleven van consumenten, bedrijfsleven en overheden drastisch zal veranderen. Aan de hand van concrete voorbeelden laat Raymond zien dat validatie en feiten op het Semantic Web een steeds belangrijkere rol gaan spelen en de invloed van sentimenten, meningen en reclame tot het verleden zullen behoren. Vanuit zijn ervaringen als adviseur van verschillende ministeries geeft hij zijn ongezouten mening over het gebrek aan visie op Linked Open Data. Daarnaast laat hij zien hoe eenvoudig een actief transparante overheid met Semantic Web technologie haar processen kan verbeteren. In het verlengde hiervan passeren de valkuilen van inspirerende innovaties en het weerbarstige proces om veelbelovende technologie om te vormen tot voor klanten begrijpelijke producten en diensten. 6. Waarom falen (nog zoveel) IT projecten? Door: Marcel Kwakernaak (TFG)

IT projecten hebben een slechte reputatie als het om de kans van slagen gaat. Hoe komt dat eigenlijk? Is het terecht of een mythe? IT projecten zijn meestal complexer dan overige projecten. Lastig is dat voortgang moeilijk zichtbaar is. Een ander probleem is dat falende projecten zelden geëvalueerd worden. De onderste steen mag onder blijven. Onrealistische verwachtingen en plannen helpen ook niet. De vraag is of er wel verbetering in zit of dat we steeds in dezelfde valkuilen lopen. Het antwoord is niet een betere methodologie maar een betere toepassing ervan. Marcel Kwakernaak geeft in deze presentatie overzicht en inzicht in de kritische faal & succes factoren. De kern is dat we in IT samen moeten werken om gemeenschappelijke doelen te halen. Als we een gemeenschappelijke “vijand” onderkennen, hebben we al de helft gewonnen. De oplossingen zijn gebaseerd op lessons learned en samengevat in de 6 C’s van succes: Communication, Common Objectives, Collaboration Model, Commitment, Continuous Quality & Creative Solutions. 7. De functioneel beheerder bestaat niet Door: Günther Nijmeijer (TFG)

Changemanager, gebruikersondersteuner, functioneel applicatie beheerder, functioneel consultant, business analist, demand manager… Het zijn zomaar een aantal omschrijvingen die te lezen zijn bij vacatures voor functioneel beheer. Bedrijven

The Future Group | Röntgenlaan 27 2719 DX Zoetermeer | Tel: 079 363 2905 © 2012 The Future Group. All Rights Reserved. Meer info? contact@the-future-group.com

@FutureGroup @TFGInnoEvent

die specifiek op zoek zijn naar een functioneel beheerder zoeken het schaap met de 5 poten: hij of zij moet kennis hebben van de applicatie(s), het proces, de branche en de juiste soft skills bezitten. Bestaat de functioneel beheerder dan überhaupt wel? 8. SOA ontwikkelstraat in een complexe omgeving Door: Melvin van der Kuijl (TFG) / Gertjan van het Hof (Ordina)

Deze sessie geeft u een kijkje in een dynamische en complexe omgeving waarbinnen hoogwaardige integratie componenten worden vervaardigd op basis van de Oracle Fusion Middleware stack. We gaan het hebben over uitdagingen, best practices en aandachtspunten die hierbij een belangrijke rol spelen. Er zal ingegaan worden op zowel de procesmatige kant van een SOA ontwikkelstraat als de methoden en technieken die we inzetten ten behoeve van bijvoorbeeld de governance, blauwdrukken en de quality assurance. 9. Samenwerking 3.0

Door: Karel van der Lelij (manager HR TU Delft faculteit Civiele Techniek) / Joost Neuvel (TFG)

De nog steeds toenemende technologisering van de ‘kenniswerkplek’ vraagt om nieuwe antwoorden op het gebied van de eigen werkstijl, samenwerken en leiderschap. Hoe werkt dit op de ultieme technische kenniswerkplek, zoals bijvoorbeeld een technische universiteit? Karel van der Lelij neemt ons mee op zijn eigen zoektocht - vanuit zijn rol als HR Specialist - naar de antwoorden. Wat werkt wel en wat werkt niet. Waar moet je beginnen? Welke stappen heeft TU Delft faculteit Civiele Techniek tot nu toe gezet op dit pad en welke do’s en don’ts hebben ze voor u! Joost Neuvel (voormalig HR manager Cisco) geeft ons daarnaast inzicht in de laatste trends op het gebied van samenwerken 3.0 toegespitst op het snijvlak van HR/IT. We brengen het samenwerken meteen in de praktijk door onze ervaringen met u te delen tijdens het Innovation Event! 10. Enterprise software development and Usability with the latest UI technologies Door: Alexandra Popova (Associate Product Manager, SDL Tridion)

We would like to show how Tridion development Labs takes usability to the next level by using the latest UI technologies such as HTML5, JQuery, iOs App’s, AJAX, Silverlight and FLEX. Online applications from the cloud are replacing traditional applications and tablets are taking its place in businesses. This sneak preview shows how we are building these next generation apps in our Labs.

Aanmelden Mail naar Bregje van der Horst (bregje@thefuture-group.com) met daarin uw keuze van de 2 presentaties die u bij wilt wonen. Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 5 maart.

tfg_innovation-event_a4_programma_lr-def  

5. Trendlight semantisch zoeken In ieder traject is er - naast de technische problemen - altijd sprake van “One single version of the truth”...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you