Page 1

© 05/2012 – Copyright by GROHE Follow us

  GROHE ENJOY Water

Grohe Nederland B.V. Metaalstraat 2 2718 SW Zoetermeer Tel. 079 3680133 Fax. 079 3615129 E-mail: grohe-nl@grohe.com www.grohe.nl

Enjoy WATER De GROHE badkamer www.grohe.nl

PEFC/04-31-1339

00_Umschlag_BlueBook_2012_NL.indd 1

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes

24.04.12 12:07


GROHE website

GROHE WEBSITE Voor meer informatie over GROHE en onze productseries bezoek je onze website

www.grohe.nl

GROHE apps

Mobile website

De GROHEpro app beschikt over de complete GROHE productcatalogus en is voorzien van gedetailleerde productinformatie, grote afbeeldingen, installatietekeningen en veel meer.

GROHE heeft een mobiele website gelanceerd voor optimaal gebruik. Bezoek de GROHE website met je mobiele apparaat voor praktisch installatieadvies

Voor iPad

00_Umschlag_BlueBook_2012_NL.indd 2

Voor iPhone

24.04.12 12:08


ENJOY GROHE ELKE DaG De innovatieve producten van GROHE zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Ze vormen de perfecte balans tussen kwaliteit, technologie en design. Het is een investering waar je veel plezier van zult hebben. Door de combinatie van kwalitatief hoogstaande materialen, de nieuwste productieprocessen en geavanceerde technologieën ben je jarenlang verzekerd van betrouwbare prestaties. GROHE maakt producten voor alle aansluitpunten in je badkamer. Je hebt de keuze uit een groot aantal designs. Onze badkamerkranen zijn onderverdeeld in drie verschillende stijlgroepen: Cosmopolitan, Contemporary en Authentic, met ieder hun eigen vormgeving en kenmerken. Onze kranenseries worden aangevuld met een uitgebreid assortiment accessoires en bedieningsplaten, waardoor je altijd wel het design vindt dat bij je badkamer past. GROHE blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe designs en revolutionaire technologieën waar je echt wat aan hebt. Onze producten winnen veel internationale design awards en zijn voorzien van ongeëvenaarde technologieën als GROHE SilkMove®, GROHE DreamSpray® en GROHE TurboStat®. Duurzaamheid is een van onze prioriteiten, van het eerste design concept tot de aflevering van het eindproduct. Dat heeft gevolgen voor alle facetten van ons werk, zoals kwaliteit, technologie, onderzoek en ontwikkeling, productie en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Naast onze badkamerseries hebben we een uitgebreid assortiment keukenkranen en twee innovatieve keukenwatersystemen. GROHE Blue® voor gefilterd, gekoeld of bruisend water en GROHE Red® voor koud, warm en kokend water direct uit je keukenkraan. Ga naar onze website om onze hele collectie te bekijken: www.grohe.nl. Waterschaarste is een wereldwijd probleem. Het is van cruciaal belang om onze natuurlijke hulpbronnen verstandiger te gebruiken en water en energie te besparen. GROHE EcoJoy® technologie zorgt ervoor dat je maximaal kunt genieten van onze kranen, douches en andere sanitaire producten, terwijl je gelijkertijd minder water en energie verbruikt. Een nieuwe badkamer is een investering. Je kunt erop vertrouwen dat je van GROHE producten vele jaren plezier zult hebben.

David J. Haines

grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 3

Pagina 3

14.03.12 10:13


GENIET VAN GROHE

2 KRANEN

32

ACCESSOIRES

124

THERMOSTATEN

DOUCHES

136

172

SANITAIRE SYSTEMEN

REFERENTIES

SERVICE

262

286

290

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 4

03.04.12 09:42


INHOUD Geniet van GROHE Geniet DUURZAAM VAN WATER

16

Geniet van TECHNOLOGIE

20

Geniet van KWALITEIT

26 32

Cosmopolitan series

38

Contemporary series

90

Authentic series

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 5

8

Geniet van DESIGN

Geniet van GROHE Kranen

grohe.nl

2

118

Geniet van GROHE Accessoires

124

Geniet van GROHE Thermostaten

136

Geniet van GROHE Douches

172

Geniet van GROHE Sanitaire Systemen

262

GROHE Referenties

286

GROHE Service

290

Pagina 5

03.04.12 09:42


CREËER EEN HEERLIJKE RUIMTE Nog nooit was het ontwerpen van je nieuwe badkamer zo spannend. Het is een unieke mogelijkheid om je eigen oase van rust te creëren, een plek waar je je na een zware werkdag terug kunt trekken om te relaxen en waar je de stress van je af kunt spoelen. Hippe hotels hebben ons de ogen geopend voor de rijkdom aan beschikbare producten. Ze lieten ons zien hoe je door slim gebruik van materialen, sanitaire producten en kranen een functionele ruimte kunt veranderen in een spectaculaire badkamer. Van kuuroorden hebben we geleerd hoe aangenaam hydrotherapie kan zijn. De badkamer is nu een plaats van verjonging, ontspanning en verwennerij. Met ons uitgebreide assortiment kranen, douches en accessoires kun je de badkamer van je dromen creëren, of je deze nu gebruikt voor een snelle, verfrissende douche ’s ochtends vroeg of een heerlijk lang bad met kaarslicht voor je naar bed gaat. Door de superieure technologie en de adembenemende designs van GROHE producten heb je de mogelijkheid je badkamerruimte nog veel mooier te maken. Een goede planning en een mooi ontwerp zorgt voor een ruimte die efficiënt is en een genot om te gebruiken. Boeken, tijdschriften en natuurlijk deze brochure zijn allemaal perfecte inspiratiebronnen die je kunnen helpen om je een beeld te vormen van de door jou gewenste badkamer. Ga naar www.grohe.nl voor meer informatie over producten, planning en installatie. Echter, vergeet niet de andere elementen die je badkamer tot een aangename plek maken. Plaats dimbare lampen, een muziekinstallatie en misschien zelfs een prettige stoel. Door deze toevoegingen maak je van je badkamer je persoonlijke kuuroord. Een goed design zit hem in de details. Kies daarom eerst de douche- en badkranen. Dat zijn niet alleen de badkamerartikelen die het meest worden gebruikt, maar ook de spannendste. Onze kranen zijn er in een groot aantal verschillende designs en stijlen, van ultramoderne vormen tot tijdloze klassiekers. In deze brochure vind je zeker een kraan die past bij de stijl van je badkamer. En ook in ons uitgebreide assortiment producten voor de douche vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Groot of klein, open of intiem, GROHE heeft voor al je wensen het juiste badkamerproduct Kleine ruimtes Zelfs de kleinste badkamer kan profiteren van GROHE technologie. Een aantal van onze kranenseries bevatten mengkranen die speciaal zijn ontworpen voor kleine wastafels, en onze douchesystemen passen in zelfs de kleinste hoekjes.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 6

De badkamer als leefruimte Badkamers veranderen steeds meer in zelfstandige leefruimtes. Open slaap- en badruimtes en suite, zijn in moderne stadsappartementen tegenwoordig de norm. In die situatie komt GROHE Whisper® technologie uitstekend tot zijn recht.

Je eigen kuuroord Met de geavanceerde GROHE technologie en onze toonaangevende designs maak je van je eigen badkamer een waar kuuroord. Stel je eens voor dat je onder een royale douchestraal staat, omgeven door zijdouches, om vervolgens in een diep bad te gaan liggen met water van precies de juiste temperatuur. Met GROHE is dat allemaal mogelijk.

14.03.12 10:18


E

grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 7

Pagina 7

14.03.12 10:20


GENIET DUURZAAM VAN

Water

Bespaar water. Bespaar energie. Behoud bronnen. Wat klinkt dat vervelend en somber! Toch bewijzen veel van de baanbrekende technologieĂŤn van GROHE dat een gevoel van verantwoordelijkheid verkwikkend kan zijn - niet alleen voor het milieu, maar ook voor jezelf.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 8

14.03.12 10:20


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 9

Geniet duurzaam van water | Pagina 9

14.03.12 10:21


NEEM VERANTWOORDELIJKHEID. GENIET DUURZAAM VAN WATER Zou er nog iemand zijn die vandaag de dag gedachteloos liters ongebruikt water in de afvoer laat wegstromen tijdens het tandenpoetsen? Ons bewustzijn van de kostbaarheid van dit element is veel te groot. Slechts drie procent van het water op aarde is drinkbaar. Voor GROHE is het bewuste en zuinige gebruik van energie en natuurlijke bronnen niet alleen een uitdaging, maar ook een groot genoegen. Daarom richten we onze vindingrijke geest op de ontwikkeling van duurzame systemen. Zo is onze GROHE EcoJoy® technologie al sinds lange tijd een vanzelfsprekend onderdeel in veel van onze kranen en douches. Ongeveer 68 procent van het jaarlijkse waterverbruik van je huishouden vindt plaats in de badkamer. Het is logisch dat wanneer je waterefficiënte kranen kiest, je ook je waterverbruik aanzienlijk vermindert. De GROHE collectie omvat een breed scala aan GROHE EcoJoy® producten voor de badkamer. Veel van onze producten bevatten een ingebouwde doorstroombegrenzing. Andere producten, zoals onze Rainshower® Next Generation handdouches en de bedieningsplaten met dual-flush, laten je zelf kiezen hoeveel water je gebruikt. Want soms is het leuk om je opties open te houden.

GROHE WaterCare®

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 10

10.04.12 10:20


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 11

Geniet duurzaam van water | Pagina 11

14.03.12 10:22


WIJ DEDEN EEN BELOFTE AAN ONZE PLANEET. GENIET DUURZaaM VaN WaTER De GROHE EcoJoy® technologie helpt ons en jou die belofte te houden, maar ook van water te blijven genieten. Deze techniek is al in veel van onze kranen en douches standaard ingebouwd. Het minimaliseert het verbruik en maximaliseert het gemak.

GROHE EcoJoy®

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 12

50%

GROHE eengreepsmengkranen - Bij verschillende kranen in alle stijl- en prijssegmenten, vermindert de ingebouwde technologie automatisch het waterverbruik met maximaal 50%. Uiteraard met behoud van dezelfde perfecte straal.

40%

GROHE douches - Voor je perfecte douche-ervaring, een ingebouwde technologie bespaart moeiteloos tot 40% van het water op geselecteerde modellen die nog steeds alle functies en prestaties leveren die je van een GROHE douche mag verwachten.

48%

GROHE thermostaten - Met GROHE thermostaten wordt de gewenste watertemperatuur binnen een fractie van een seconde bereikt en betrouwbaar gehandhaafd tijdens je hele douche. Verspil geen tijd en water meer aan het draaien aan de knoppen om de temperatuur goed te krijgen!

52%

GROHE sanitairsystemen - Ecologisch verantwoord: GROHE reservoirs gaan zeer spaarzaam met water om. De start/stop- en dual flush-systemen bieden de mogelijkheid om je eigen zuinige spoeling te kiezen.

53%

GROHE speciale kranen - Dankzij de elektronische besturing stroomt het water alleen door deze mengers wanneer dat nodig is. Afhankelijk van het model wordt de menger automatisch uitgeschakeld en bespaart water wanneer de gebruiker zijn handen weghaalt, bijvoorbeeld tijdens het inzepen of na een vooraf ingestelde tijd.

14.03.12 10:25


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 13

Geniet duurzaam van water | Pagina 13

14.03.12 10:26


Geniet duurzaam van water GROHE Ecojoy® en Well Wat is Well? EUnited Valves, de Europese vereniging van sanitairproducenten, heeft met WELL (“Water Efficiency Label”) een nieuw classificatiesysteem ontwikkeld. Het Europese label geeft door middel van een kleur en een letter de klasse aan. Klasse A betekent dat het efficiëntst wordt omgegaan met de grondstoffen. De classificatie is vergelijkbaar met de labels die al jaren bekend zijn voor huishoudelijke producten. Well is in het leven geroepen om verantwoord watergebruik te stimuleren maar ook om het voor consumenten en professionals inzichtelijk te maken hoe het staat met water- en energieverbruik bij sanitaire kranen en douches. Eengreepskranen worden door WELL binnen 2 categorieën beoordeeld • Volume (doorstroming) • Temperatuur Binnen elke categorie kunnen er maximaal 2 sterren behaald worden. De GROHE EcoJoy® wastafelmengkranen waarbij het label staat afbeeld hebben de maximaal haalbare 4 sterren bereikt met de A kwalificatie als resultaat. Minimaal verbruik, maximaal genot GROHE EcoJoy® kranen zijn ontworpen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met water en energie, zonder aan gebruiksgemak te verliezen. Als marktleider zijn we trots om als een van de eerste producenten het WELL classificatiesysteem te omarmen.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 14

23.04.12 16:38


duurzaam

grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 15

Geniet duurzaam van water | Pagina 15

14.03.12 10:26


GENIET VAN

DeSIGN

Bij GROHE is design meer dan alleen esthetische opsmuk. Het is een kwaliteitskenmerk en staat voor de perfecte synthese van vorm en functie. Het resultaat is het plezier dat je elke keer weer ervaart wanneer je onze producten gebruikt. En het plezier dat wij ervaren elke keer als we een prijs ontvangen voor onze compromisloze liefde voor kwaliteit.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 16

14.03.12 10:26


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 17

GROHE Design | Pagina 17

14.03.12 10:26


MENSEN DIE DE WERELD VERANDEREN MET DESIGN In juni 2011 zijn Paul Flowers en het GROHE Design Team genomineerd voor de meest begeerde prijs op het gebied van product design; de red dot ´design team of the year´ 2011. GROHE is het eerste bedrijf in de sanitairbranche die deze prestigieuze award wint sinds de introductie ervan in 1988. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan ´internationale design teams die continue innovatieve producten maken´. En in de lijst van voorgangers bevindt GROHE zich in goed gezelschap. Apple, Bose, MercedesBenz, Siemens and Sony zijn enkele grote namen die eerder deze award wonnen.

´Sinds vele jaren toont het management van dit bedrijf haar toewijding aan design en geeft het Paul Flowers de ondersteuning die hij nodig heeft voor innovatieve, verrassende en esthetische oplossingen en om steeds weer opvallende producten te in de markt te zetten.´ Prof. Dr. Peter Zec, CEO “of the red dot design award“

Paul Flowers Senior Vice President Design

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 18

14.03.12 10:33


Sinds zijn aanstelling in 2005 heeft Paul Flowers het GROHE design team naar ongekend succes geleid. In plaats van investeren in bekende designers hebben we gekozen om te investeren in het ontwikkelen van ons eigen wereldklasse design team bestaande uit een internationale mix van specialisten met een ongekende kennis van de markt. Het ontvangen van de red dot ´best of the best´ award voor de GROHE Ondus® in 2007, was een eerste teken richting de branche dat design een belangrijke pilaar van ons merk zou worden zoals ook technologie, kwaliteit en duurzaamheid voor ons uitermate belangrijk zijn. In totaal hebben we nu een indrukwekkend aantal van 15 red dot awards gewonnen waaronder nog 3 ‚Best of the Best‘ awards voor de GROHE Ondus® Digitecture in 2009, de Rainshower® Icon handdouche in 2010 en de nieuwe Digitale controller in 2011. De toewijding om de meest relevante en inspirerende designs in de sanitair branche te ontwikkelen heeft geresulteerd in het klimmen van 104 plaatsen in de jaarlijkse iF company lijst. De awards die wij winnen in Amerika, Engeland en China illustreren hierbij dat onze lijnen ook internationaal erkenning ondervinden. Eén van de grootste veranderingen in de afgelopen vijf jaar is toch wel de manier waarop creativiteit niet alleen is ingezet bij de ontwikkeling van producten met een toegevoegde waarde, maar ook heeft bijgedragen aan een verandering in de cultuur van GROHE.

grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 19

GROHE Design | Pagina 19

14.03.12 10:39


GENIET VAN

Technologie Je handen wassen, douchen, koffie zetten - alledaagse zaken maar een populaire wetenschap voor de ingenieurs van GROHE. Ze komen met baanbrekende systemen die de belangrijkste levensluxe vervolmaken: water. En dat is moeilijk te evenaren.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 20

14.03.12 10:40


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 21

GROHE Technologie | Pagina 21

14.03.12 10:40


AANRAKEN ALSJEBLIEFT! GENIET VAN TECHNOLOGIE

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 22

GROHE EcoJoy速 Eenvoudig water en energie besparen, met behoud van een perfecte waterstraal.

GROHE SilkMove速 Grote instelhoek en unieke keramische schijven zorgen voor een comfortabele en nauwkeurige bediening.

GROHE StarLight速 Een langdurig stralende glans dankzij de bijzonder bestendige en onderhoudsvriendelijke GROHE chroomlaag.

GROHE DreamSpray速 Optimaal straalbeeld door gelijkmatige waterverdeling over alle sproeigaatjes.

14.03.12 10:42


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 23

GROHE TurboStat® Met Grohe TurboStat® wordt snel en continu de gewenste temperatuur bereikt.

GROHE CoolTouch® De buitenkant van de kraan wordt nooit warmer dan de ingestelde temperatuur.

GROHE QuickFix® Plus Minder en eenvoudigere onderdelen voor een snellere en gemakkelijkere montage - bespaart je tijd en geld.

GROHE Whisper® Alleen het geluid van stromend water.

GROHE Technologie | Pagina 23

14.03.12 10:43


GEWOON PERFECT GENIET VAN ONZE TECHNOLOGIE GROHE heeft een grote verscheidenheid aan producten en ze gaan lang mee. Hoe is het mogelijk dat ze zo duurzaam zijn? Dat komt doordat we niet zomaar badkamerproducten maken. We proberen er voortdurend achter te komen wat de behoeften zijn van onze klanten en we blijven werken aan de ontwikkeling van de juiste oplossing. Met behulp van de meest geavanceerde technologieën maken we prachtige producten die je tijd in de badkamer zo aangenaam mogelijk maken en die ervoor zorgen dat je nog meer plezier met water beleeft.

GROHE StarLight® Een langdurig stralende glans dankzij de bijzonder bestendige en onderhoudsvriendelijke GROHE chroomlaag.

GROHE SilkMove® Grote instelhoek en unieke keramische schijven zorgen voor een comfortabele en nauwkeurige bediening.

GROHE EcoJoy® Eenvoudig water en engergie besparen, met behoud van een perfecte waterstraal.

GROHE QuickFix® Plus Sneller, makkelijker en zonder problemen. Met GROHE QuickFix® Plus kost de installatie 50% minder tijd.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 24

14.03.12 10:43


Doorsnede van de GROHE Europlus wastafelmengkraan. grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 25

GROHE Technologie | Pagina 25

14.03.12 10:43


GENIET VAN

KWALITEIT Bij GROHE wordt alles geleverd met een uitzonderlijk kwaliteitzegel. Al onze productonderdelen hebben een groot aantal duurtesten doorstaan - de zwaarste in de branche - en zijn hier met vlag en wimpel voor geslaagd voordat ze onze fabriek verlaten.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 26

14.03.12 10:44


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 27

GROHE Kwaliteit | Pagina 27

14.03.12 10:44


SAMEN OUD WORDEN. GENIET VAN KWALITEIT In ons levensechte testlaboratoria in het Zwarte Woud, worden de GROHE producten genadeloos en tot het uiterste getest. Hier moeten onze kranen, thermostaten en alle andere onderdelen de gesimuleerde effecten van 20 jaar dagelijks gebruik doorstaan - met name met hard water. En het loont dat we in dit proces beter presteren dan onze eigen en internationale kwaliteitsnormen. De GROHE kwaliteit gaat veel verder dan de normale levenscyclus van een artikel. En mocht een bepaald product niet langer worden gevoerd, dan blijven de vervangende onderdelen gedurende een periode van tien jaar beschikbaar. Ook in onafhankelijke tests die door een strenge jury worden gecontroleerd, slagen onze kranen en thermostaten met vlag en wimpel. GROHE SilkMove®technologie wordt in alle eengreepsmengkranen gebruikt. Tijdens een veeleisende duurzaamheidstest die werd uitgevoerd door de Duitse onderzoeks- en inspectiedienst, TÜV SÜD, werden negen prestigieuze merken getest. Dankzij GROHE SilkMove® kwam onze Eurodisc kraan als winnaar uit de bus. Ook onze thermostaten bevinden zich altijd op topniveau dankzij GROHE TurboStat® en GROHE CoolTouch®. In een enquête die werd uitgevoerd door LGA QualiTest GmbH, namen onze Grohtherm 3000, 2000 en 1000 thermostaten de eerste plaats in onder 17 thermostaten van Europese fabrikanten. Onze Grohtherm 3000 was met topscores in vier categorieën zelfs de overall winnaar. En omdat wij zelf best trots zijn op onze prestaties, willen we er ook graag op wijzen dat de GROHE fabriek in Hemer, Duitsland, een van de winnaars was in de „Die Beste Fabrik“-competitie die werd georganiseerd door het toonaangevende zakenblad WirtschaftsWoche - voor de productie en logistiek, voor klantgerichtheid en innovatie.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 28

14.03.12 10:44


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 29

GROHE Kwaliteit | Pagina 29

14.03.12 10:44


De GROHE fabriek in Hemer ontpopte zich als een van de winnaars van de „Die Beste Fabrik“ („Beste Fabriek“) georganiseerd door toonaangevende zakenblad WirtschaftsWoche. Een hooggekwalificeerde jury, samengesteld uit wetenschappers en deskundigen, heeft alle processen van productie tot leveranciersketen aan een oordeel onderworpen. De GROHE fabriek behaalde uitstekende resultaten met name wat betreft klantgerichtheid en innovatie.

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 30

14.03.12 10:45


grohe.nl

01_Intro_BlueBook_2012_NL.indd 31

GROHE Kwaliteit | Pagina 31

14.03.12 10:46


GENIET VAN

GROHE KRANEN Het geeft een goed gevoel wanneer je je eigen stijl ontwikkelt en je persoonlijkheid uitdrukt in alles wat je omringt. Maar als je verlangens wat meer van de norm afwijken, neemt het aantal mogelijkheden snel af. Daarom presenteren wij hier ons uitgebreide en gevarieerde assortiment badkamerkranen, het nieuwste op het gebied van kwaliteit en technologie.

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 32

10.04.12 10:25


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 33

GROHE Kranen | Pagina 33

10.04.12 10:26


GROHE KRANEN Maak een statement met een GROHE kraan voor je badkamer. Van moderne, elegante lijnen tot traditionele ontwerpen, er is een stijl en vorm voor ieder interieur en budget. Net als bij sieraden of een luxueus horloge is de keuze van badkamerkranen een manier om je persoonlijke stijl en waarden tot uitdrukking te brengen. Niet alleen vormen deze kranen de chique finishing touch, ze zijn het pronkstuk van je badkamer. Smaakvolle designs Ons spannende assortiment kranen bevat een verbazingwekkende hoeveelheid verschillende stijlen, maten en vormen. We hebben ontwerpen met moderne rechte lijnen, hedendaagse stijlen en traditionele designs voor badkamers met een stijl uit een bepaalde periode. Bovendien hebben we voor ieder budget een stijl met de juiste prijs. Alle series zijn voorzien van de nieuwste technologie, zodat je een leven lang kunt genieten van onderhoudsvriendelijke producten en een soepele bediening. Een van de redenen waarom je GROHE producten tegenkomt in een aantal van de beste hotels ter wereld. Perfecte producten Dankzij de ongeëvenaarde technologieën van GROHE, die in de laatste 70 jaar zijn ontwikkeld, behoren druppende of plotseling hard spuitende kranen tot het verleden. Ons superieure cartoucheontwerp bevat GROHE SilkMove® technologie. De draaischijven in de cartouche zijn gemaakt van een keramische legering die zich in de ruimtevaart heeft bewezen, met een spiegelglad oppervlak voor een soepele bediening en een extra grote draaihoek die een nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk maakt. De superieure verchroomde afwerking van onze GROHE StarLight® technologie geeft al onze kranen een stralende, levenslange glans. Materiële voordelen Wastafels van materialen als glas, natuursteen of keramiek zijn in badkamers inmiddels gebruikelijk. Ze kunnen functioneren als stijlstatement. Stenen wastafels van marmer en kalksteen geven je badkamer een smaakvol organisch en minimalistisch tintje, terwijl een ondiepe rechthoekige wastafel perfect past bij een ultramodern huis. We hebben een kraan voor iedere wastafel, of je nu op zoek bent naar een kraantje voor een klein hoekwastafeltje of naar een driegats wastafelmengkraan met een grote, stijlvolle uitloop. En niet alleen wastafels profiteren van de ongeëvenaarde technologie en keuzemogelijkheden van GROHE. Onze badkranen en bad-/douchemengkranen geven je badkamer een strak uiterlijk en hebben het voordeel dat ze weinig geluid maken, zelfs bij grote stroomsnelheden. Heerlijk stil en zeer aangenaam.

We hebben kranen in verschillende stijlen om aan al je designwensen te voldoen. Eéngats mengkranen Mengkranen zijn verkrijgbaar in twee stijlen: ééngreeps mengkranen; je regelt de waterstroom en temperatuur met één hendel, of tweehendel mengkranen; je regelt de temperatuur apart. Driegats mengkranen Hierbij zijn er twee grepen met daartussen de uitloop. Je kunt kiezen uit kranen die worden bevestigd op een wastafel of aan de muur.

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 34

Toiletkranen Deze kranen zorgen voor heet of koud water in kleine toiletten of openbare wc’s met weinig ruimte waar water en energie moet worden bespaard. Bad-/douchemengkranen Warm en koud water worden gemengd in één enkele kraan. Met een omstelling kun je het water gebruiken voor zowel het bad als de douche. Je kunt kiezen uit kranen die worden bevestigd op het bad, aan de muur of kiezen voor inbouw kranen.

10.04.12 10:26


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 35

GROHE Kranen | Pagina 35

10.04.12 10:28


grohe silkmove® Alleen GROHE kranen bieden de unieke GROHE SilkMove® ervaring. De kwaliteit en superioriteit van ons merk spreekt uit de soepele bediening van onze ééngreeps kranen. Het gevoel dat je krijgt als je een GROHE kraan bedient is uitzonderlijk. Als je de temperatuur verandert glijdt de ene keramische schijf moeiteloos en met absolute precisie over de andere. De kraan reageert dankzij GROHE SilkMove® direct op je bewegingen en blijft dat zijn hele levensduur doen. De cartouche is het zenuwcentrum van iedere kraan, daarin bevinden zich de keramische schijven. De greep van de kraan is verbonden met de schijven door middel van een staafje, gemaakt van massief messing voor sterkte en duurzaamheid. De schijven bewegen over elkaar heen en al naar gelang hun positie houden ze het water tegen of laten ze het door. Daarom hangt het correct functioneren van je kraan af van de kwaliteit en afwerking van de schijven. GROHE is een van de weinige kraanfabrikanten die zijn eigen cartouches produceert. Daarvoor maken we gebruik van een technisch hoogwaardig proces. Voor de schijven gebruiken we een keramische legering die zich in de ruimtevaart heeft bewezen. Het gepolijste, spiegelgladde oppervlak van de schijven wordt gecoat met een speciaal teflon smeermiddel voor een wrijvingsloze bediening. En omdat onze kranen zijn ontworpen voor jarenlang gebruik, zitten er in de cartouche kleine holtes die zijn gevuld met dit smeermiddel. Een garantie voor een zeer lange levensduur zonder onderhoud. Door onze geavanceerde technologie hebben de grepen van onze kranen een extra grote draaihoek, waardoor je de waterstroom en de temperatuur zeer nauwkeurig kunt regelen. Net als onze andere technologieën is GROHE SilkMove® een voorbeeld van een perfecte harmonie tussen design en technologie, zodat je nog meer van water kunt genieten.

60°C

10°C ...........................

0.6 µm ....................

De extra grote draaihoek van de greep.

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 36

10.04.12 10:32


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 37

GROHE Kranen | Pagina 37

10.04.12 10:33


Wastafelmengkraan 32 250 000 Badmengkraan met omstelling inclusief Sena doucheset 33 850 000 Chroom Accessoires pagina 134

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 38

10.04.12 10:35


Cosmopolitan Verfijnd en eerlijk. Cosmopolitan kranen vormen een perfecte balans tussen design en functionaliteit. Het ontwerp van deze kranen is be誰nvloed door moderne architectuur en combineert krachtige geometrische vormen met een geavanceerde techniek.

GROHE CONCETTO

40 GROHE Eurosmart Cosmopolitan

60 GROHE Tenso

82

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 39

GROHE ESSENCE

46 GROHE EurostylE Cosmopolitan

66

GROHE Eurocube

52 GROHE LINEARE

70

GROHE EuroDisc Cosmopolitan

56 GROHE Quadra

76

GROHE Universal

88

Cosmopolitan | Pagina 39

10.04.12 11:05


GROHE Concetto Door het mondaine, dynamische en zelfverzekerde ontwerp is de Concetto de perfecte keuze voor moderne badkamers. De cilindrische vormen met verschillende diameters zorgen voor een uniek design en de schuine randen zorgen voor een stijlvolle afwerking.

Wastafelmengkraan met waste 32 204 10E Viergats badrandcombinatie 19 576 001 Douchemengkraan met doucheplankje 32 210 001 + 18 391 001 Chroom Accessoires pagina 134

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 40

10.04.12 11:06


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 41

GROHE Concetto | Pagina 41

10.04.12 11:07


GROHE concetto Zoals alle GROHE series is Concetto een onverslaanbare combinatie van design en prestaties. De asymmetrische vormgeving van de mengkranen voor bad en douche trekken de aandacht. De GROHE StarLight® verchroomde afwerking accentueert hun unieke design. GROHE SilkMove®, onze geavanceerde cartouche technologie, zorgt voor een soepele en nauwkeurige bediening van de waterstroom. De mousseur is onder een hoek geplaatst en verhoogt hierdoor het comfort voor de gebruiker.

Wastafelmengkraan hoge uitloop 32 629 001 Chroom Accessoires pagina 134 GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 42

GROHE QuickFix®

10.04.12 11:08


32 207 001 1 Toiletkraan

32 204 10E 1 Wastafelmengkraan met waste 32 240 10E 1 Wastafelmengkraan gladde body 32 206 10E 1 Wastafelmengkraan met ketting

32 629 001 1 Wastafelmengkraan hoge uitloop

20 216 001 1 Driegats wastafelmengkraan

19 575 001 1 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

32 208 001 1 Bidetmengkraan

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 43

GROHE Concetto | Pagina 43

10.04.12 11:09


GROHE CONCEttO

32 210 001 + 18 391 001 2 Douchemengkraan + Doucheplankje

32 210 001 2 Douchemengkraan

19 345 001 2 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

32 212 001 2 Badmengkraan met Euphoria cosmopolitan doucheset

32 211 001 2 Badmengkraan

19 346 001 2 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdee

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy速

GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 44

GROHE QuickFix速

10.04.12 11:10


34 065 000 1 Grohtherm 1000 Cosmopolitan douchethermostaat

13 280 001 Baduitloop

34 215 000 1 Grohtherm 1000 Cosmopolitan badthermostaat met omstelling

19 576 001 Viergats badrandcombinatie

38 765 000 1 3 Nova Cosmopolitan bedieningsplaat

1

2

3

  

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 45

GROHE Concetto | Pagina 45

10.04.12 11:11


GROHE Essence De uitgebalanceerde en zuivere cilindrische vorm van de Essence kraan past helemaal bij de moderne stijl van Cosmopolitan interieurs. Er wordt op een beheerste manier gebruik gemaakt van één enkele vorm. GROHE StarLight® technologie zorgt voor een stralende glans van de vloeiende lijnen en GROHE SilkMove® technologie voor een moeiteloze bediening van de ergonomische greep.

Wastafelmengkraan 33 562 000 Viergats badrandcombinatie met omstelling 19 578 000 Douchemengkraan + Sena doucheset 33 636 000 + 28 347 000 Chroom Accessoires pagina 134

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 46

10.04.12 11:12


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 47

GROHE Essence | Pagina 47

10.04.12 11:14


GROHE Essence De keuze uit drie stijlen wastafelkranen zorgt ervoor dat de Essence een praktische aanwinst is voor je badkamer. De serie combineert minimalisme met comfort en bevat een wastafelmengkraan met een hoge L-vormige uitloop met een grote draaihoek. Of kies voor het GROHE EcoJoy® model en bespaar water in je badkamer zonder concessies te doen aan design of genot.

Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste 32 628 000 Chroom

GROHE kenmerken: Afgedekte schroeven Geïntegreerde mousseur GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 48

GROHE StarLight®

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:18


33 562 00E Wastafelmengkraan met waste met GROHE EcoJoy速 technologie

32 898 00E Wastafelmengkraan met waste met GROHE EcoJoy速 technologie 32 899 000 Wastafelmengkraan smal met ketting

32 628 000 Wastafelmengkraan met waste

33 596 000 Wastafelmengkraan met ketting 34 294 000 Wastafelmengkraan met gladde body

20 296 000 Driegats wastafelmengkraan 20 299 000 hoog model

32 247 000 Wastafelmengkraan voor opzetwastafel met waste

36 091 000 Essence E Wastafelkraan infrarood bediening met waste

19 408 000 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

33 603 000 Bidetmengkraan met waste

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 49

GROHE Essence | Pagina 49

23.04.12 16:49


GROHE EssENCE

19 578 000 Viergats badrandcombinatie met omstelling zonder onderbouw

33 636 000 Douchemengkraan

19 286 000 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

33 628 000 Badmengkraan met omstelling inclusief Tempesta doucheset

33 624 000 Badmengkraan met omstelling

19 285 000 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

GROHE kenmerken: Afgedekte schroeven Ge誰ntegreerde mousseur GROHE EcoJoy速

GROHE SilkMove速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 50

GROHE StarLight速

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:22


38 765 000 1 2 Nova Cosmopolitan bedienginsplaat

19 467 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 274 000 1 2 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Douchethermostaat

19 468 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

34 276 000 1 2 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Badthermostaat met omstelling

28 347 000 Sena doucheset

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 51

2

GROHE Essence | Pagina 51

10.04.12 11:23


GROHE Eurocube Kies voor een Eurocube kraan als je op zoek bent naar een sober en strak ontwerp. Dit design is zo slim bedacht dat we een uitgebreide serie kranen kunnen bieden met een hoekig ontwerp voor wastafels, bidets, douches en baden. Door de uitsparing in de hendel lijken de Eurocube kranen minder ruimte in te nemen en wordt de minimalistische vormgeving van de serie kranen geaccentueerd. De kranen zijn voorzien van twee geavanceerde GROHE technologieën: GROHE SilkMove®, voor een soepele en eenvoudige bediening en GROHE StarLight®, onze duurzame verchroomde afwerking.

Badmengkraan 19 895 000 Badmengkraan met doucheset 23 141 000 Douchemengkraan met doucheset 19 898 000 + 27 703 000 Chroom Accessoires pagina 132

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 52

10.04.12 11:24


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 53

GROHE Eurocube | Pagina 53

10.04.12 11:25


GROHE EUROCUBE

23 137 000 3 Toiletkraan

23 127 00E 3 Wastafelmengkraan met waste met GROHE EcoJoy® technologie

23 132 00E 3 Wastafelmengkraan gladde body met GROHE EcoJoy® technologie

23 136 000 3 Wastafelmengkraan voor opzetwastafel

19 895 000 3 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

23 145 000 3 Douchemengkraan

23 138 000 3 Bidetkraan met waste

23 141 000 3 Badmengkraan met omstelling inclusief doucheset

23 140 000 Badmengkraan

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 54

GROHE QuickFix® Plus

3

Wastafelmengkraan

24.04.12 09:40


23 131 00E 3 Wastafelmengkraan met ketting met GROHE EcoJoy® technologie

23 135 00E 3 Wastafelmengkraan hoog met waste met GROHE EcoJoy® technologie

20 351 000 Driegats wastafelmengkraan met waste

19 898 000 3 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

13 303 000 3 Baduitloop

19 910 000 3 Opbouwdeel voor inbouwstopkraan 1/2“, 3/4“, 1“

19 896 000 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 897 000 3 Viergats badrandcombinatie

38 732 000 1 2 Skate Cosmopolitan bedieningsplaat

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 55

2

3

GROHE Eurocube | Pagina 55

24.04.12 10:04


GROHE EuroDisc Cosmopolitan Eurodisc Cosmopolitan is een serie kranen met een grote keuze aan stijlen. Ze hebben een strakke vormgeving en bieden designbewuste consumenten uitstekende prestaties. Let vooral op de bijzondere details: het uitnodigende, naar voren hellende kraanhuis en de perfect afgeschuinde randen. Natuurlijk hebben we voor deze serie gebruik gemaakt van twee geavanceerde GROHE technologieën: GROHE SilkMove®, voor een soepele en nauwkeurige bediening, en GROHE StarLight®, voor een luxueuze verchroomde afwerking.

Wastafelmengkraan met gladde body 32 469 20E Viergats badrandcombinatie met omstelling 19 574 002 Chroom Accessoires pagina 134

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 56

10.04.12 11:28


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 57

GROHE Eurodisc Cosmopolitan | Pagina 57

10.04.12 11:29


GROHE EURODISC COSMOPOLITAN

23 051 002 2 Toiletkraan

33 190 20E 2 Wastafelmengkraan met waste met GROHE EcoJoy® technologie

32 469 20E 2 Wastafelmengkraan met gladde body / met GROHE EcoJoy® technologie 33 178 20E 2 Wastafelmengkraan met ketting / met GROHE EcoJoy® technologie

20 214 002 2 Driegats wastafelmengkraan met waste

19 573 002 2 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

33 244 002 2 Bidetmengkraan

13 278 002 2 Baduitloop

19 574 002 2 Viergats badrandcombinatie met omstelling

33 395 002 2 Badmengkraan met omstelling inclusief Euphoria doucheset

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 58

GROHE QuickFix® Plus

24.04.12 09:43


23 049 002 2 Wastafelmengkraan smal met waste 23 053 002 2 met ketting

23 055 002 2 Wastafelmengkraan voor opzetwastafel met waste

23 054 002 2 Wastafelmengkraan met draaibare L-uitloop met waste

33 569 002 2 Douchemengkraan

19 549 002 2 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

34 274 000 1 3 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Douchethermostaat

33 390 002 2 Badmengkraan met omstelling

19 548 002 2 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

34 276 000 1 3 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Badthermostaat met omstelling

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 59

2

3

GROHE Eurodisc Cosmopolitan | Pagina 59

24.04.12 09:44


GROHE Eurosmart Cosmopolitan Eurosmart Cosmopolitan is de moderne favoriet in de badkamer. De vormgeving weerspiegelt de kernwaarden van het minimalisme. De kranen zijn afgewerkt met glanzend GROHE StarLightŽ chroom. De kegelvormige overgang van het kraanhuis naar de greep zorgt voor een verfijnd design zonder concessies te doen aan de stevigheid.

Wastafelmengkraan met waste 32 825 00E Badmengkraan met omstelling inclusief Euphoria doucheset 32 832 000 Chroom Accessoires pagina 134

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 60

10.04.12 11:32


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 61

GROHE Eurosmart Cosmopolitan | Pagina 61

10.04.12 11:34


GROHE euroSmart Cosmopolitan Deze uitgebreide serie producten zorgt ervoor dat een groter publiek de beschikking krijgt over een aantal bijzondere architectonische stijlen. De serie bevat vier stijlen wastafelkranen die goed zijn te combineren met het nieuwste keramiek. Om het gebruikerscomfort te vergroten staat de ovale greep onder een hoek van zeven graden. De kraan is voorzien van GROHE SilkMove®, voor een soepele bediening.

Wastafelmengkraan met waste 32 825 00E Chroom GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 62

GROHE QuickFix®

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:35


32 825 00E 1 2 Wastafelmengkraan met waste GROHE EcoJoy速 technologie

32 824 000 1 2 Wastafelmengkraan met gladde body

32 827 00E 1 2 Wastafelmengkraan met ketting GROHE EcoJoy速 technologie

32 830 000 1 2 Wastafelmengkraan met draaibare C-uitloop met waste

20 187 000 1 2 Driegats wastafelmengkraan met waste

19 381 000 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

32 839 000 1 2 Bidetmengkraan met waste

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 63

2

GROHE Eurosmart Cosmopolitan | Pagina 63

10.04.12 11:36


GROHE EuROsmARt COsmOpOlitAN

13 261 19 383 000 2 3 Inbouw douchemengkraan Baduitloop zonder inbouwdeel

19 382 000 2 3 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 383 000 2 3 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

32 837 000 2 3 Douchemengkraan

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy速

GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 64

GROHE QuickFix速

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:37


38 844 000 Arena Cosmopolitan bedieningsplaat

32 831 000 2 3 Badmengkraan met omstelling

34 065 000 1 Douchethermostaat Grohtherm 1000 Cosmopolitan

32 832 000 2 3 Badmengkraan met omstelling inclusief Euphoria doucheset

34 215 000 1 Badmengkraan Grohtherm 1000 Cosmopolitan

27 368 000 Doucheset Euphoria Cosmopolitan

1

2

3

  

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 65

GROHE Eurosmart Cosmopolitan | Pagina 65

10.04.12 11:38


GROHE EuroStyle Cosmopolitan Eurostyle Cosmopolitan biedt een uniek design voor de moderne badkamer. De opvallende greep in de vorm van een sleutelgat staan onder een uitnodigende hoek van zeven graden. Het ontwerp is een slimme combinatie van eenvoudige gebogen lijnen en vloeiende vormen. De serie is voorzien van GROHE SilkMove® technologie om ervoor te zorgen dat de bediening van je badkamerkranen altijd soepel, nauwkeurig en eenvoudig is. Zelfs na jaren van dagelijks gebruik. Het is een uitgebreide serie producten die allemaal zijn afgewerkt met GROHE StarLight® chroom. Iedereen kan genieten van dit geavanceerde GROHE design. Er is ook een viergats badcombinatie en een ééngreeps douchemengkraan met een innovatief plankje, waardoor je je doucheproducten altijd bij de hand hebt.

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 66

10.04.12 11:40


Badmengkraan met omstelling inclusief Tempesta doucheset 33 592 002 Douchemengkraan met doucheplankje 33 590 002 + 18 383 002 Chroom Accessoires pagina 134

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 67

GROHE Eurostyle Cosmopolitan | Pagina 67

10.04.12 11:42


GROHE EuROstylE COsmOpOlitAN

23 039 002 Toiletkraan

33 552 20E Wastafelmengkraan met waste met GROHE EcoJoy® technologie

23 037 002 Wastafelmengkraan smal met waste 23 041 002 Wastafelmengkraan met ketting

20 208 002 Driegats wastafelmengkraan

19 571 002 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

33 565 002 Bidetmengkraan met waste

13 276 002 Baduitloop

23 048 002 Viergats badrandcombinatie

33 592 002 Badmengkraan met omstelling inclusief Euphoria doucheset

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 68

GROHE QuickFix®

10.04.12 11:43


32 468 20E Wastafelmengkraan met gladde body GROHE EcoJoyÂŽ technologie

33 557 20E Wastafelmengkraan met ketting GROHE EcoJoyÂŽ technologie

23 043 002 Wastafelmengkraan met draaibare C-uitloop met waste

33 590 002 Douchemengkraan

19 507 002 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

34 065 000 1 Douchethermostaat Grohtherm 1000 Cosmopolitan

33 591 002 Badmengkraan met omstelling

19 506 002 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

34 215 000 1 Badthermostaat Grohtherm 1000 Cosmopolitan met omstelling

1  

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 69

GROHE Eurostyle Cosmopolitan | Pagina 69

24.04.12 10:03


GROHE Lineare Lineare kranen hebben een heldere en hedendaagse vormgeving. Het design is een wat mildere interpretatie van de strakke, sobere lijnen van het minimalisme. Een cilindrisch kraanhuis accentueert de ronde vormen van de greep en uitloop, met als resultaat een unieke serie badkamerkranen.

Wastafelmengkraan 32 250 000 Badmengkraan met omstelling inclusief Sena doucheset 33 850 000 Chroom Accessoires pagina 134

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 70

10.04.12 11:46


grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 71

GROHE Lineare | Pagina 71

10.04.12 11:47


GROHE Lineare De parallelle lijnen van de uitloop en greep resulteren in een gebalanceerd ontwerp, dat wordt geaccentueerd door de verchroomde afwerking van GROHE StarLight速, terwijl GROHE SilkMove速 technologie zorgt voor een nauwkeurige en soepele regeling van de waterstroom en -temperatuur.

Wastafelmengkraan met waste 32 115 000 Chroom GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem Afgedekte S-koppelingen Handgemaakt GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 72

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:50


32 115 000 1 2 3 Wastafelmengkraan met waste 23 106 000 1 2 3 Wastafelmengkraan gladde body

32 109 000 1 2 3 Wastafelmengkraan smal met waste

32 250 000 1 2 3 Wastafelmengkraan voor opzetwastafel met waste

23 296 000 Wastafelmengkraan met hoge uitloop met waste

20 304 000 Driegats wastafelmengkraan

20 305 000 Driegats wastafelmengkraan hoog model

19 409 000 1 2 3 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

33 848 000 1 2 3 Bidetmengkraan met waste

1

2

3

6

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 73

GROHE Lineare | Pagina 73

24.04.12 10:07


GROHE liNEARE

19 577 000 Viergats badrandcombinatie met omstelling zonder onderbouw

33 865 000 1 4 5 Douchemengkraan

19 296 000 1 4 5 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

33 850 000 Badmengkraan met omstelling inclusief Sena doucheset

33 849 000 1 4 5 Badmengkraan met omstelling

19 297 000 1 4 5 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem Afgedekte S-koppelingen Handgemaakt GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 74

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:53


38 732 000 3 7 Skate Cosmopolitan bedieningsplaat

19 467 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 274 000 2 6 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Douchethermostaat

19 468 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

34 276 000 2 6 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Badthermostaat

1

2

3

28 347 000 Sena doucheset

4

5

6

7

6

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 75

GROHE Lineare | Pagina 75

10.04.12 11:55


GROHE Quadra Wastafel- en badkranen uit de Quadra serie hebben een uitloop met een verzonken mousseur. Door deze aandacht voor details blijft de zuiverheid van het design behouden en wordt het comfort van de gebruiker vergroot. Het gestroomlijnde profiel van de Quadra, met de ergonomische hendel met uitsparing, maakt een krachtig esthetisch statement. De zacht gebogen lijnen zorgen voor een product met een minimalistische vormgeving, maar tegelijkertijd voor een menselijk element in de ruimte waarin het wordt geplaatst.

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 76

10.04.12 11:56


Wastafelmengkraan smal 32 632 000 Inbouw douchemengkraan 19 455 000 Rainshower速 douchesysteem met omstelling 27 058 000 Chroom Accessoires pagina 134

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 77

GROHE Quadra | Pagina 77

10.04.12 11:57


GROHE Quadra De Quadra is voorzien van GROHE SilkMove® technologie voor een nauwkeurige regeling van de waterstroom en -temperatuur en heeft een ergonomische hendel met uitsparing. Er zijn drie verschillende wastafelkranen en mengkranen voor bad en douche. Alle kranen zijn afgewerkt met GROHE StarLight®, onze verfijnde verchroomde afwerking. Door de verschillende stijlen en bevestigingsmogelijkheden is er voor zelfs de nieuwste wastafeldesigns altijd een kraan te vinden. Er is een GROHE EcoJoy® versie waarmee je water bespaart en die bewijst dat het mogelijk is om een prachtig ontwerp te combineren met respect voor onze natuurlijke hulpbronnen.

Wastafelmengkraan smal met waste 32 632 000 Chroom GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem Afgedekte S-koppelingen Handgemaakt Geïntegreerde mousseur GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 78

GROHE StarLight®

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:58


000 StarLight速 Chrome

LS0 Moon White

KS0 Velvet Black

23 297 000 3 Wastafelmengkraan met hoge uitloop met waste

32 632 000 1 2 3 Wastafelmengkraan smal met waste

32 631 000 1 2 3 Wastafelmengkraan met waste 31 631 00E 1 2 3 met GROHE EcoJoy速 technologie 23 105 000 1 2 3 Wastafelmengkraan gladde body

20 306 000 2 3 Driegats wastafelmengkraan

19 479 000 1 2 3 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

32 633 000 1 2 3 Wastafelmengkraan voor opzetwastafel met waste

20 307 000 2 3 Driegats wastafelmengkraan hoog model

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 79

2

3

GROHE Quadra | Pagina 79

24.04.12 10:29


GROHE QUADRA

32 636 000 2 5 Bidetmengkraan met waste

19 579 000 2 5 Viergats badrandcombinatie met omstelling zonder onderbouw

32 637 000 1 2 5 Douchemengkraan

19 455 000 1 2 5 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

32 639 000 2 5 Badmengkraan met omstelling inclusief Sena doucheset

32 638 000 1 2 5 Badmengkraan met omstelling

19 456 000 1 2 5 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem Afgedekte S-koppelingen Handgemaakt Ge誰ntegreerde mousseur GROHE EcoJoy速

GROHE SilkMove速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 80

GROHE StarLight速

Wastafelmengkraan

24.04.12 10:30


38 732 000 2 4 Skate Cosmopolitan bedieningsplaat

19 568 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 274 000 1 3 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Douchethermostaat

19 567 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

34 276 000 1 3 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Badthermostaat

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 81

28 347 000 Sena doucheset

2

3

4

5

GROHE Quadra | Pagina 81

24.04.12 10:30


GROHE Tenso De Tenso kraan is een opvallende en krachtige combinatie van rechte en gebogen cilinders. Doordat hendel en uitloop parallel lopen, ontstaat een zeer hedendaags ontwerp.

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 82

10.04.12 12:04


Wastafelmengkraan met waste 33 347 000 Driegats badrandcombinatie 19 153 000 Chroom Accessoires pagina 126

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 83

GROHE Tenso | Pagina 83

10.04.12 12:05


GROHE Tenso De kraan heeft een ergonomische design met een gebogen hendel en is voorzien van GROHE SilkMove® technologie voor een soepele en moeiteloze bediening van de waterstroom en -temperatuur. GROHE StarLight®, onze luxueuze verchroomde afwerking, accentueert de cilindrische vorm van de Tenso kraan en geeft deze een levenslange glans.

Wastafelmengkraan met waste 33 347 000 Chroom GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem Afgedekte S-koppelingen Uitgebreid assortiment GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

Wastafelmengkraan

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 84

10.04.12 12:08


33 347 000 Wastafelmengkraan met waste

32 443 000 Wastafelmengkraan voor opzetwastafel gladde body

19 289 000 Tweegats wandmengkraan zonder inbouwdeel

33 348 000 Bidetmengkraan met waste

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 85

GROHE Tenso | Pagina 85

10.04.12 12:09


GROHE tENsO

33 349 000 Badmengkraan met omstelling

19 051 000 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 402 000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 050 000 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 403 000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem Afgedekte S-koppelingen Uitgebreid assortiment GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

Wastafelmengkraan

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 86

10.04.12 12:10


19 801 000 Opbouwdeel voor inbouwstopkraan

13 135 000 Baduitloop

34 027 000 Douchethermostaat

19 400 000 Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

34 026 000 Badthermostaat met omstelling

19 153 000 Driegats badrandcombinatie zonder onderbouw

38 765 000 1 2 Nova Cosmopolitan bedieningsplaat

28 347 000 Sena doucheset

1

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 87

2

GROHE Tenso | Pagina 87

10.04.12 12:12


GROHE Universal De Universal toiletkraan is teruggebracht tot de essentie. Het sobere, slanke design en de universele vormgeving passen goed bij de Cosmopolitan en Contemporary stijl kranen. De gangbare greep is vervangen door een eenvoudig draaimechanisme aan het eind van de uitloop. De kranen zijn afgewerkt met GROHE StarLight速 chroom. Binnen de serie heb je keuze uit vier designs, zodat je altijd wel een kraan vindt die bij je badkamer past. Kies voor een kraan die op de wastafel moet worden bevestigd met een C-vormige uitloop of met een uitloop onder een hoek van zeven graden. Of kies een kraan aan de muur met een uitloop van 105 mm of 185 mm, al naargelang de stijl van je wastafel.

Toiletkraan L-uitloop 20 202 000 Chroom GROHE kenmerken: Start-Stop Mousseur

GROHE StarLight速

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 88

10.04.12 12:12


20 201 000 Toiletkraan C-uitloop

20 202 000 Toiletkraan L-uitloop

20 203 000 Wandtoiletkraan lang

20 205 000 Wandtoiletkraan kort

grohe.nl

02_Cosmopolitan_BlueBook_2012_NL.indd 89

GROHE Universal | Pagina 89

10.04.12 12:12


Wastafelmengkraan 32 612 00E Chroom Accessoires pagina 134

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 90

10.04.12 11:30


CoNTEMPORARY Het design in Contemporary stijl combineert zuivere lijnen met praktische kenmerken om de perfecte badkamer te creĂŤren.

GROHE Aria

92

GROHE Avina

96

GROHE Chiara

98

GROHE costa L

GROHE costa s

GROHE Eurodisc

102

104

106

GROHE Europlus

GROHE eurosmart

GROHE Eurostyle

108

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 91

114

116

Contemporary | Pagina 91

10.04.12 11:43


GROHE Aria Met de langzaam taps toelopende grepen en de elegante vormgeving heeft Aria een resoluut modern design. Aria producten hebben een GROHE StarLight® verchroomde afwerking. Het kraanhuis, de ergonomische grepen en de Carbodur® onderdelen zorgen langdurig voor een soepele bediening.

Wastafelmengkraan 21 090 000 Inbouw douchethermostaat 19 359 000 Chroom Accessoires pagina 134

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 92

10.04.12 11:44


Badmengkraan 25 081 000 Chroom

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 93

GROHE Aria | Pagina 93

10.04.12 11:44


GRoHE AriA

20 145 000 Toiletkraan

21 091 000 Wastafelmengkraan met waste

21 090 000 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste

26 008 000 Douchemengkraan

25 081 000 Badmengkraan met omstelling

GROHE kenmerken: Covered S-Unions Handgemaakt SwivelStop GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

Wastafelmengkraan

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 94

10.04.12 11:46


20 147 000 Driegats wastafelmengkraan met waste

24 030 000 Bidetmengkraan met waste

19 359 000 Grohtherm 3000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 179 000 Grohtherm 3000 Douchethermostaat

19 358 000 Grohtherm 3000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

34 185 000 Grohtherm 3000 Badthermostaat met omstelling

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 95

38 505 000 Skate Air bedieningsplaat

28 769 001 Rainshower Classic doucheset 130 mm

GROHE Aria | Pagina 95

24.04.12 10:39


GROHE avina De Avina serie badkamerkranen met een hedendaagse vormgeving zijn voorzien van GROHE StarLight® technologie voor een stralende verchroomde afwerking. Je hebt keuze uit twee uitloopdesigns. Door de variatie en tijdloze stijl van de serie is er altijd wel een kraan die bij je badkamerinterieur past. De solide metalen grepen hebben een moderne en ergonomische vormgeving en de Carbodur® onderdelen zorgen een leven lang voor een soepele en probleemloze bediening.

Wastafelmengkraan 21 092 000 Chroom Accessoires pagina 134 GROHE kenmerken: ErgoTouch Draaihoek 360°

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

Wastafelmengkraan

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 96

10.04.12 11:49


20 159 000 Toiletkraan

21 092 000 Wastafelmengkraan met waste

24 032 000 Bidetmengkraan met waste

26 011 000 Douchemengkraan

38 505 000 Skate Air bedieningsplaat

25 085 000 Badmengkraan met omstelling

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 97

21 093 000 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste

27 226 001 Doucheset Euphoria Massage

GROHE Avina | Pagina 97

10.04.12 11:51


GROHE chiara Chiara producten zijn afgewerkt met stralend GROHE StarLight® chroom. Chiara is de perfecte keuze voor moderne consumenten die op zoek zijn naar een elegante hedendaagse kraan. De geweldige vormgeving en ergonomisch gevormde greep met uitsparing wordt gecombineerd met GROHE SilkMove® technologie, voor een nauwkeurige en eenvoudige regeling van de waterstroom en -temperatuur. Het dynamische uiterlijk van Chiara is sober, stijlvol en volledig bij de tijd. Dit wordt nog versterkt door de verfijnde lijnen van de greep met uitsparing.

Wastafelmengkraan 32 303 000 Badmengkraan 32 306 000 Chroom Accessoires pagina 128

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 98

10.04.12 11:53


grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 99

GROHE Chiara | Pagina 99

10.04.12 11:54


GRoHE chiArA

32 303 000 Wastafelmengkraan met waste 32 304 000 Wastafelmengkraan met uittrekbare uitloop met waste

32 305 000 Bidetmengkraan met waste

19 906 000 Drieweg omstelling

32 307 000 Douchemengkraan

19 156 000 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

13 614 000 Baduitloop

32 306 000 Badmengkraan met omstelling

19 155 000 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 157 000 Driegats badrandcombinatie met omstelling zonder onderbouw

GROHE kenmerken: Invisible Fastening System Covered S-Unions BiColor ExtensiveRange GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

GROHE CoolTouch速

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 100

Wastafelmengkraan

10.04.12 11:59


19 838 000 Opbouwdeel

19 909 000 Vijfweg omstelling

19 412 000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 071 000 Douchethermostaat

19 413 000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

34 070 000 Badthermostaat met omstelling

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 101

38 505 000 Skate Air bedieningsplaat

28 769 001 Doucheset Rainshower Classic

GROHE Chiara | Pagina 101

24.04.12 10:40


GROHE costa L Costa L kranen hebben een geavanceerd design en zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Ze zijn voorzien van alles wat bij een badkamerkraan echt belangrijk is. De solide metalen grepen hebben een ergonomisch ontwerp en onverslijtbare onderdelen voor een moeiteloze en nauwkeurige bediening. De GROHE StarLight速 technologie zorgt voor een duurzame verchroomde afwerking. Er zijn kranen voor alle soorten aansluitpunten. Costa L is een waardevolle aanvulling voor badkamers met welke stijl dan ook.

Wastafelmengkraan 21 342 001 Chroom Accessoires pagina 134

GROHE StarLight速

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 102

10.04.12 12:01


20 404 001 Toiletkraan

20 186 001 Toiletkraan hoog model

20 393 001 Toiletkraan

26 330 001 Douchemengkraan

21 390 001 Wastafelmengkraan met waste

21 342 001 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste 21 377 001 met ketting

25 450 001 Badmengkraan met omstelling

19 808 001 Opbouwdeel blauw

19 809 001 Opbouwdeel rood

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 103

GROHE Costa L | Pagina 103

10.04.12 12:02


GROHE costa s Costa S kranen hebben een licht gebogen uitloop en zijn voorzien van een moderne versie van klassieke grepen. Het is de perfecte kraan voor een groot aantal badkamerinterieurs. De kranen zijn voorzien van GROHE StarLight速 technologie. Er zijn kranen voor verschillende soorten aansluitpunten verkrijgbaar. De solide metalen grepen hebben een ergonomische vormgeving en de Carbodur速 onderdelen zorgen een leven lang voor een soepele en eenvoudige bediening.

Wastafelmengkraan 21 257 001 Chroom

GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 104

10.04.12 12:02


20 405 001 Toiletkraan

21 338 001 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met ketting

21 255 001 Wastafelmengkraan met waste

21 257 001 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste

26 318 001 Douchemengkraan 26 319 001 zonder koppelingen

25 485 001 Badmengkraan met omstelling

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 105

27 646 00E Doucheset New Tempesta

GROHE Costa S | Pagina 105

10.04.12 12:03


GRoHE euroDisc Door de vinvormige greep en het dynamische design is Eurodisc de perfecte keuze voor een moderne badkamer. In deze prachtige serie kranen zijn onze geavanceerde technologieën toegepast, zoals GROHE SilkMove® voor een nauwkeurige bediening en GROHE StarLight® voor een stralende glans. De wastafelmengkraan met GROHE EcoJoy® maakt gebruik van de nieuwste waterbesparende technologie, waarbij besparen op water geen afbreuk doet aan de prestaties.

33 244 001 Bidetmengkraan met waste

Basin mixer 33 183 00E

33 395 001 Badmengkraan met omstelling inclusief Tempesta doucheset

Chroom GROHE kenmerken: Afgedekte schroeven

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 106

Wastafelmengkraan

10.04.12 12:04


33 183 00E Wastafelmengkraan met waste GROHE EcoJoy速 technologie

33 178 001 Wastafelmengkraan met ketting 32 469 001 met gladde body

33 569 001 Douchemengkraan

19 549 001 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

33 390 001 Badmengkraan met omstelling

19 548 001 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 107

38 505 000 Skate Air bedieningsplaat

28 941 001 Doucheset Relexa Five

GROHE Eurodisc | Pagina 107

10.04.12 12:06


GROHE europlus Bij Europlus is er sprake van een fijne balans tussen een hedendaagse vormgeving en ergonomie. Europlus zorgt voor comfort en helderheid in je badkameromgeving. De elegante lijnen geven het design een tijdloos karakter. De vorm wordt nog geaccentueerd door GROHE StarLight速 technologie, voor een prachtige verchroomde afwerking. De greep heeft een parabolische vorm en staat onder een hoek van zeven graden. Bovendien is GROHE SilkMove速 technologie toegepast voor een eenvoudige en nauwkeurige regeling van de waterstroom.

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 108

10.04.12 12:07


Wastafelmengkraan 32 612 002 Badmengkraan 33 547 002 Chroom Accessoires pagina 134

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 109

GROHE Europlus | Pagina 109

10.04.12 12:08


GROHE Europlus Een klassieker in dit segment. Het tijdloze design van Europlus zorgt voor een veelzijdige kraan van hoge kwaliteit. Aan ieder detail is grote aandacht besteed, van trekwaste tot de taps toelopende uitloop, waardoor de kraan een vorm vormgeving heeft. Door de universele aantrekkingskracht is Europlus geschikt voor verschillende soorten badkamers. Een lagedruk wastafelkraan zorgt voor compatibiliteit met andere sanitaire installaties. Europlus is ook verkrijgbaar met GROHE EcoJoy® voor een waterbesparende badkamer.

Wastafelmengkraan 32 612 00E Chroom GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 110

GROHE QuickFix® Plus

Wastafelmengkraan

Thermostaten

10.04.12 12:09


32 617 002 1 Wastafelmengkraan met ketting

33 163 002 1 Wastafelmengkraan met gladde body

33 156 002 1 Wastafelmengkraan met waste laag model

32 612 00E 1 Wastafelmengkraan met waste GROHE EcoJoyÂŽ technologie

33 155 002 1 Wastafelmengkraan met uittrekbare mousseur

32 618 002 1 Wastafelmengkraan met waste voor opzetwastafel

20 301 000 1 Driegats wastafelmengkraan met waste

33 241 002 1 Bidetmengkraan met waste

1  

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 111

GROHE Europlus | Pagina 111

24.04.12 10:43


GRoHE europLus

33 547 002 1 Badmengkraan met omstelling inclusief Relexa doucheset

33 577 002 1 Douchemengkraan

19 537 002 1 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

33 553 002 1 Badmengkraan met omstelling

19 536 002 1 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

GROHE kenmerken: Onzichtbaar bevestigingssysteem

GROHE EcoJoy速

GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 112

GROHE QuickFix速 Plus

Wastafelmengkraan

Thermostaten

10.04.12 12:12


38 505 000 Skate Air bedieningsplaat

19 359 000 Grohtherm 3000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 179 000 Grohtherm 3000 Douchethermostaat

19 358 000 Grohtherm 3000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

34 185 000 Grohtherm 3000 Badthermostaat met omstelling

28 932 001 Doucheset Relexa Champagne

1  

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 113

GROHE Europlus | Pagina 113

10.04.12 12:13


GRoHE eurosMArt Eurosmart kranen hebben een solide metalen greep en hellen licht voorover. Ze zijn ideaal voor moderne badkamers. Deze kwalitatief hoogwaardige kraan is voorzien van GROHE SilkMove® voor een soepele bediening en GROHE StarLight® chroom voor een levenslange glans. De wastafelmengkraan met de nieuwste GROHE EcoJoy® technologie beperkt het waterverbruik tot maximaal 5,8 liter per minuut.

20 293 000 Driegats wastafelmengkraan

Wastafelmengkraan 32 925 00E

38 862 000 Skate bedieningsplaat

Chroom

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 114

Wastafelmengkraan

10.04.12 12:15


32 925 00E Wastafelmengkraan met waste GROHE EcoJoy速 technologie

33 188 00E Wastafelmengkraan met ketting GROHE EcoJoy速 technologie

33 555 001 Douchemengkraan

19 451 001 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

33 300 001 Badmengkraan met omstelling 33 302 001 Badmengkraan met omstelling inclusief Solo doucheset

19 450 001 Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 115

32 929 001 Bidetmengkraan met waste

27 646 00E Doucheset New Tempesta

GROHE Eurosmart | Pagina 115

10.04.12 12:18


GRoHE eurostYLe Sinds Eurostyle op de markt is gebracht is het een ongeëvenaard succes. De wastafelen badkranen zijn uitgevoerd met een naar voren hellend kraanhuis dat de gebogen lijnen van de greep benadrukt. Strakke contouren zorgen voor een gestroomlijnde, moderne vormgeving die wordt geaccentueerd door GROHE StarLight®, onze verchroomde afwerking. GROHE SilkMove® technologie zorgt voor een moeiteloze bediening van de waterstroom en -temperatuur, terwijl de wastafelmengkraan met GROHE EcoJoy® de perfecte keuze is voor milieubewuste consumenten.

Wastafelmengkraan 33 552 00E

33 565 001 Bidetmengkraan met waste

Chroom GROHE kenmerken: Afgedekte schroeven

GROHE EcoJoy®

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 116

Wastafelmengkraan

10.04.12 12:19


33 552 00E Wastafelmengkraan met waste GROHE EcoJoy速 technologie

33 557 001 Wastafelmengkraan met ketting

33 590 001 Douchemengkraan

19 507 001 Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

33 591 001 Badmengkraan met omstelling 33 592 001 Badmengkraan met omstelling inclusief Tempesta doucheset

19 506 001 Inbouw badmengkraan zonder inbouwdeel

grohe.nl

03_Contemporary_BlueBook_2012_NL.indd 117

32 444 001 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste 32 540 001 met ketting

27 225 001 Doucheset Euphoria

GROHE Eurostyle | Pagina 117

10.04.12 12:21


Authentic Authentic kranen zijn ge誰nspireerd op klassieke architectuur en traditionele interieurs. Ze combineren een vormgeving uit het verleden met technologie uit het heden.

04_Authentic_BlueBook_2012_NL.indd 118

14.03.12 09:19


Wastafelmengkraan met waste 21 012 000 Doucheset 28 975 000 Opbouwdeel 19 031 000 Chroom Accesoires pagina 130

grohe.nl

04_Authentic_BlueBook_2012_NL.indd 119

GROHE Sinfonia | Pagina 119

14.03.12 09:19


GROHE Sinfonia De luxueuze en charmante Sinfonia kranen combineren een nostalgisch design met technische perfectie. Met de klassieke greep en het druppelvormige kraanhuis geeft Sinfonia je badkamer een elegant en persoonlijk aanzien. De GROHE StarLight速 verchroomde afwerking accentueert de ingetogen elegante en ergonomische vorm van Sinfonia kranen. De kranen bevatten Carbodur速 onderdelen, voor een duurzaam soepele en nauwkeurige bediening. Een perfecte combinatie van een klassieke vormgeving en de nieuwste technologie.

Wastafelmengkraan met waste 21 012 000 Chroom GROHE kenmerken: Handgemaakt

GROHE StarLight速

04_Authentic_BlueBook_2012_NL.indd 120

14.03.12 09:20


000 StarLight速 Chroom

IG0 StarLight速 gold

20 013 000 Toiletkraan

21 012 000 Wastafelmengkraan met waste

grohe.nl

04_Authentic_BlueBook_2012_NL.indd 121

21 014 000 Wastafelmengkraan met draaibare uitloop met waste

GROHE Sinfonia | Pagina 121

14.03.12 09:22


GROhe Sinfonia

20 014 000 Driegats wastafelmengkraan met waste

20 015 000 hoog model met waste

24 003 000 Bidetmengkraanmet waste

GROHE kenmerken: Handgemaakt

GROHE StarLight速

04_Authentic_BlueBook_2012_NL.indd 122

14.03.12 09:22


13 132 000 Baduitloop

19 031 000 Opbouwdeel

26 000 000 Douchemengkraan

25 032 000 Viergats badrandcombinatie hoog model

25 030 000 Badmengkraan met omstelling

25 033 000 Viergats badrandcombinatie

grohe.nl

04_Authentic_BlueBook_2012_NL.indd 123

28 975 000 Sinfonia Doucheset

GROHE Sinfonia | Pagina 123

14.03.12 09:24


05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 124

14.03.12 09:49


AccessoiRes Veel GROHE badkamerseries bevatten specifieke accessoires die passen bij het design en de stijl van de serie. De accessoires zijn zowel praktisch als decoratief, waardoor je je badkamer een duidelijke stijl kunt geven.

GROHE Tenso

GROHE Chiara

GROHE Sinfonia

126

128

130

GROHE Essentials CUBE

GROHE Essentials

132

134

grohe.nl

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 125

GROHE Accessoires | Pagina 125

14.03.12 09:54


GROHE tenso AccessoiRes Door de vloeiende lijnen van de cilinders en de dynamische vormgeving zullen Tenso accessoires je badkamer nog veel mooier maken. GROHE StarLight速, onze luxueuze verchroomde afwerking, accentueert het opvallende ontwerp van deze serie, waardoor de aandacht wordt gevestigd op de toonaangevende stijl en de spannende cilindrische vormen.

Accessoires 40 287 000 + 40 254 000 + 40 289 000 Wastafelmengkraan 32 427 000 Chroom

GROHE StarLight速

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 126

14.03.12 09:54


40 288 000 + 40 254 000 Houlder + Glas

40 288 000 + 40 256 000 Houlder + Zeepschaal

40 289 000 Houlder + Zeepdispenser

40 290 000 Handdoekring

40 291 000 Handdoekhouder

40 292 000 Handdoekhouder

40 295 000 Haak

40 296 000 Closetrolhouder

40 298 000 Toiletborstelgarnituur

grohe.nl

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 127

GROHE Tenso Accessoires | Pagina 127

14.03.12 09:56


GROHE chiara AccessoiRes Chiara accessoires zijn afgewerkt met stralend GROHE StarLight速 chroom. De dynamische vormgeving van Chiara badkamerkranen is ook bij deze serie unieke accessoires toegepast. De accessoires zijn modern en elegant en de serie bevat alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en praktische badkamer.

Accessoires 40 326 000 Wastafelmengkraan 32 303 000 Chroom

GROHE StarLight速

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 128

14.03.12 09:57


40 323 000 + 40 324 000 Houder + Glas

40 325 000 + 40 166 000 Houder + Zeepschaal

40 326 000 Zeepdispenser

40 327 000 Handdoekring

40 328 000 Handdoekhouder

40 329 000 Handdoukhouderl 600 mm

40 332 000 Haak

40 333 000 Closetrolhouder

40 335 000 Toiletborstelgarnituur

grohe.nl

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 129

GROHE Chiara Accessoires | Pagina 129

14.03.12 09:59


GROHE sinfonia AccessoiRes De elegante en ergonomische vormen geven Sinfonia accessoires een nostalgisch tintje. Ze zijn gemaakt als aanvulling op Sinfonia kranen. Deze serie bevat alles wat je nodig hebt voor de finishing touch van je badkamer. De accessoires hebben een Authentic stijl en de GROHE StarLight速 verchroomde afwerking accentueert de verfijnde klassieke vormen nog meer.

Accessoires 40 043 000 + 40 044 000 Wastafelmengkraan 21 012 000 Chroom

GROHE StarLight速

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 130

14.03.12 10:01


000 StarLight速 Chrome

IGO chrome gold

40 043 000 + 40 044 000 Houder + Glas

40 047 000 Handdoekring

40 045 000 + 40 046 000 Houder + Zeepschaal

40 049 000 Handdoekhouder, 600 mm

40 052 00 Haak

40 053 000 Closetrolhouder 40 054 000 Toiletborstelgarnituur

grohe.nl

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 131

GROHE Sinfonia Accessoires | Pagina 131

14.03.12 10:02


GROHE ESsentials cube Accessoires De accessoires van de Essential Cube serie hebben een modern en strak design waarmee je je badkamer compleet maakt. De minimalistiche vormgeving zorgt ervoor dat ze perfect aansluiten op elk modern badkamerontwerp.

Accessoires 40 508 000 + 40 368 000 Wastafelmengkraan 23 135 000 Chroom

GROHE StarLight速

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 132

20.03.12 11:38


40 508 000 + 40 372 000 Houder + Glas

40 508 000 + 40 368 000 Houder + Zeepschaal

40 508 000 + 40 394 000 Houder + Zeepdispenser

40 512 000 Handdoekhouder 600 mm

40 510 000 Handdoekring

40 509 000 Handdoekhouder 600 mm

40 511 000 Haak

40 507 000 Closetrolhouder

40 513 000 Toiletborstelgarnituur

grohe.nl

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 133

GROHE Essentials Cube Accessories | Pagina 133

14.03.12 10:03


GRoHe essentiAls AccessoiRes De accessoires van de Essentials serie zijn modern, tijdloos en aantrekkelijk. Ze maken je badkamer compleet. De accessoires zijn geschikt voor alle stijlen badkamers. Ze zijn behandeld met GROHE StarLight速 technologie, een stralende verchroomde afwerking die perfect past bij alle series GROHE kranen.

Accessoires 40 369 000 + 40 368 000 Wastafelmengkraan 32 825 000 Chroom

40 364 000 Haak

GROHE StarLight速

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 134

14.03.12 10:05


40 369 000 + 40 372 000 Houder + Glas

40 369 000 + 40 368 000 Houder + Zeepschaal

40 373 000 Zeepdispenser

40 371 000 Handdoekhouder

40 365 000 Handdoekring

40 366 000 Handdoekhouder 600 mm 40 386 000 Handdoekhouder 800 mm

40 385 000 Reserverolhouder

40 367 000 Closetrolhouder

40 374 000 Toiletborstelgarnituur

grohe.nl

05_Accessories_BlueBook_2012_NL.indd 135

GROHE Essentials | Pagina 135

14.03.12 10:06


06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 136

14.03.12 11:39


Thermostaten GROHE thermostaten zijn ontworpen met‘s werelds gevoeligste thermometer in gedachten: je huid. De Grohtherm serie is verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen. GROHE TurboStatŽ technologie zorgt voor een constante watertemperatuur tijdens je hele douche.

GROhtherm 3000 Cosmopolitan

GROhtherm 3000

GROhtherm 2000

128 144

132 148

136 150

GROhtherm 1000 Cosmopolitan

GROhtherm 1000

152

154

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 137

GROHE Thermostaten | Pagina 137

14.03.12 11:41


VEILIG, SNEL EN EFFICIËNT. GENIET VAN GROHE THERMOSTATEN Het is ons allemaal wel eens overkomen. Je staat net onder de douche, wanneer iemand anders in huis een kraan opendraait of het toilet doorspoelt. Plotseling wordt de douche ijskoud of gloeiend heet, en met zeep in je ogen probeer je zo snel mogelijk de temperatuur van het water weer goed te krijgen. Maar met een GROHE thermostaat ben je er zeker van dat iedere douchebeurt veilig en plezierig zal zijn. Hoe werkt de thermostaat? Thermostatische kleppen zorgen ervoor dat het koude en hete water zodanig worden gemengd dat het water constant de door jou ingestelde temperatuur heeft. Als de watertoevoer verandert, reageert de thermostaat direct door de hoeveelheden heet en koud water aan te passen, waardoor de watertemperatuur hetzelfde blijft. In extreme gevallen, als bijvoorbeeld de toevoer van koud water wegvalt, wordt het hete water automatisch afgesloten om verbranden te voorkomen. Beschikbare stijlen GROHE biedt inbouw en zichtbare thermostaten. Bij de inbouw modellen is de klep achter de muur geïnstalleerd, voor een moderne stijl. Bij zichtbare thermostaten bevinden alle leidingen zich achter de wand. Gebruiksvriendelijke voorzieningen Onze thermostaten zijn uitgevoerd met een SafeStop veiligheidsknop om te voorkomen dat je kinderen een te hoge temperatuur kiezen en zich kunnen branden. Met de Ecoknop kun je het waterverbruik met maximaal 50% verminderen. Onze EasyLogic knoppen zijn eenvoudig te bedienen door alle leden van het gezin, ongeacht hun lengte. Met de AquaDimmer kun je het water open- of dichtdraaien, de waterstroom regelen en kiezen tussen twee wateruitlaten. GROHE thermostaten zijn winnaars van prijzen LGA QualiTest GmbH, een dochtermaatschappij van TÜV Rheinland, voerde in 2006 een vergelijkende test uit van 17 thermostaten van grote Europese fabrikanten. In alle categorieën wonnen onze Grohtherm 3000, 2000 en 1000 thermostaten de eerste prijs. Dankzij de GROHE TurboStat® en GROHE CoolTouch® technologieën won onze Grohtherm 3000 de prijs voor het beste product in alle vier testcategorieën.

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 138

14.03.12 11:42


Een korte inleiding in de technologie van thermostaten. Wat is een thermostaat? Een thermostaat houdt het water exact op de door jou ingestelde temperatuur, zelfs als iemand anders in het huis water gebruikt. Wat zijn de voordelen van een thermostaat? De ingestelde temperatuur wordt binnen een fractie van een seconde bereikt en blijft constant, zodat je niet het gevaar loopt te verbranden.

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 139

Hoe werkt een thermostaat? De klep van de thermostaat bepaalt de verhouding tussen warm en koud water en reageert direct op veranderingen in de watertemperatuur, waardoor de temperatuur binnen een marge van +1 of -1 graden Celsius blijft. Zijn er verschillende typen thermostaten verkrijgbaar? Ja, GROHE heeft verschillende modellen die passen bij iedere stijl badkamer.

GROHE Thermostaten | Pagina 139

14.03.12 11:42


GROHE THERMOSTATEN JOUW COMFORT IS ONZE PRIORITEIT GROHE thermostaten zijn veilig, snel en efficiënt. Ze combineren geavanceerde technologieën met de nieuwste designs. Tijdens het ontwerpen van de Grohtherm serie geven we de hoogste prioriteit aan comfort, veiligheid en efficiënt watergebruik. Met behulp van GROHE TurboStat® technologie wordt de gewenste temperatuur binnen een fractie van een seconde bereikt en vervolgens tijdens je hele douche gehandhaafd. Door de GROHE CoolTouch® technologie is er geen gevaar dat je je brandt. GROHE TurboStat® Onze thermostaten beschikken over GROHE TurboStat® technologie voor bedieningsgemak, comfort en veiligheid. Door de gevoeligheid van het thermo-element te vergroten en de interne waterstromen te wijzigen, reageren onze thermostaten twee keer zo snel op abrupte veranderingen in waterdruk als voorheen. Ze zijn bovendien tot negen keer nauwkeuriger dan de thermostaten van onze concurrenten. De gewenste temperatuur wordt binnen een fractie van een seconde bereikt en vervolgens tijdens je hele douche gehandhaafd. GROHE CoolTouch® Door de GROHE CoolTouch® technologie wordt de buitenkant van onze Grohtherm 3000 Cosmopolitan, 3000 en 2000 thermostaten nooit warmer dan de ingestelde watertemperatuur. Een innovatief koelkanaal en speciale verbindingen op de plaats waar het hete water de thermostaat binnenkomt, zorgen ervoor dat het hete water niet direct in contact komt met het verchroomde oppervlak. Er is dus geen kans om je daaraan te branden. Een groot voordeel, en niet alleen voor gezinnen met jonge kinderen. GROHE EcoJoy® Bij waterbesparing in de douche telt iedere druppel. Onze douchethermostaten hebben een Ecoknop op de draaiknop waarmee je water kunt besparen. Als je de knop gebruikt, bespaar je tot 50% water, zonder op comfort in te leveren. Minder water, maar dezelfde perfecte straal. Ook de grote nauwkeurigheid van GROHE TurboStat® technologie draagt bij aan waterbesparing. Als bijvoorbeeld de waterdruk tijdens je douche afneemt, zorgt de technologie ervoor dat de thermostaat snel reageert en de temperatuur constant blijft. Je hoeft dus geen tijd of water te verspillen om de temperatuur opnieuw met de hand te regelen.

GROHE TurboStat®

GROHE CoolTouch®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 140

GROHE EcoJoy®

Thermostaten

14.03.12 11:42


Reactietijd met GROHE TurboStat速 Reactietijd zonder GROHE Turbostat速 0.3 sec

0.6 sec

Bij GROHE CoolTouch速 stroomt het koude water om het warme water waardoor de buitenkant nooit gevaarlijk heet wordt.

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 141

GROHE Thermostaten | Pagina 141

14.03.12 11:43


GROHTHERM THERMOSTATEN – EEN BLIK OP DE PRESTATIES

Grohtherm thermostaten bieden naast GROHE TurboStat® en GROHE CoolTouch® technologie nog veel meer voordelen.

GROHE Technologie

Grohtherm 3000 Cosmopolitan

Grohtherm 3000

GROHE TurboStat®

3

3

GROHE StarLight®

3

3

GROHE EcoJoy®

3

3

GROHE CoolTouch®

3

3

Grohtherm 3000 Cosmopolitan

Grohtherm 3000

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

GROHE Kenmerken SafeStop Temperatuur begrensd op 38°C om verbranden te voorkomen. Ecoknop Voor waterbesparing tot 50%. EasyLogic Onze grepen zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. AquaDimmer Omstelling in combinatie met volumecontrole. Handgemaakt De voortreffelijke onderdelen zijn prachtig afgewerkt en met de hand gepolijst door ervaren vakmensen. SmartFix Veilige onzichtbare bevestiging en afdichting.

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 142

14.03.12 11:44


Vind de perfecte Grohtherm thermostaat die helemaal bij je past. Er is keuze uit een aantal verschillende designs, van het basismodel Grohtherm 1000 tot de cilindervormige Grohtherm 3000 Cosmopolitan, zodat er altijd wel een thermostaat is die aan al je wensen voldoet. De GROHE TurboStat速 technologie zorgt voor een constante stroom warm water met een prettige temperatuur. Fluctuaties in de watertemperatuur en de druk worden binnen een fractie van een seconde gecompenseerd, waardoor de temperatuur constant blijft op de door jou ingestelde temperatuur. En dankzij de GROHE CoolTouch速 technologie loop je geen gevaar om je vingers te branden aan het verchroomde oppervlak. Onze Grohtherm 3000 Cosmopolitan, 3000 en 2000 thermostaten beschikken over een geavanceerd koelsysteem, waardoor de buitenkant van de thermostaten nooit te heet wordt. GROHE thermostaten zorgen binnen een fractie van een seconde voor een constante temperatuur, waardoor je water en energie bespaart. Ze zijn ook opgenomen in de GROHE EcoJoy速 serie van zuinige en milieubewuste producten. Onze duurzame verchroomde afwerking, GROHE StarLight速, voorkomt aanslag en zorgt jarenlang voor een stralende glans.

Grohtherm 2000

Grohtherm 1000 Cosmopolitan

Grohtherm 1000

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Grohtherm 2000

Grohtherm 1000 Cosmopolitan

Grohtherm 1000

3

3

3

3

3

3

3

3 3

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 143

GROHE Thermostaten | Pagina 143

14.03.12 11:47


grohtherm 3000 cosmopolitan Grohtherm 3000 Cosmopolitan thermostaten combineren een modern, minimalistisch design met onze bekroonde thermostaattechnologie, zodat je optimaal van je douche kunt genieten. Het sobere, harmonieuze en uitgebalanceerde cilindrische design wordt geaccentueerd door GROHE StarLight® chroom voor een langdurige glans. GROHE TurboStat® reageert snel op fluctuaties in de waterdruk en houdt het water op een perfecte temperatuur, terwijl GROHE CoolTouch® ervoor zorgt dat de oppervlaktetemperatuur van de thermostaat nooit hoger wordt dan de temperatuur van het douchewater, waardoor je je niet aan de verchroomde buitenkant zult branden. De Ecoknop zorgt voor efficiënt watergebruik in je badkamer. Je bespaart tot 50% water. De serie opbouw- en inbouwthermostaten vormt een aanvulling op de GROHE Cosmopolitan series, waardoor er altijd een thermostaat is die bij de stijl van je badkamer past.

Douchethermostaat 34 274 000 Chroom

GROHE TurboStat®

GROHE CoolTouch®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 144

GROHE EcoJoy®

GROHE StarLight®

GROHE kenmerken: SafeStop Ecoknop AquaDimmer EasyLogic Handgemaakt SmartFix

14.03.12 11:48


000 StarLight速 Chrome

LS0 Moon White

KS0 Velvet Black

34 274 000 1 2 Douchethermostaat

19 568 000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 467 000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 276 000 1 2 Badthermostaat met omstelling

19 567 000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 468 000 Inbouw badthermostaat zonder inbouwdeel

1

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 145

2

GROHE Grohtherm 3000 Cosmopolitan | Pagina 145

14.03.12 11:49


GrohTherm 3000 COSMOPOlITAN

34 408 000 Perfect Shower Set Inclusief hoofddouche, handdouche en inbouw douchethermostaat met inbouwdeel

19 469 000 Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

GROHE TurboStat速

GROHE CoolTouch速

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 146

GROHE EcoJoy速

GROHE StarLight速

34 399 000 Perfect Shower Set Inclusief hoofddouche, handdouche en inbouw douchethermostaat met inbouwdeel

GROHE kenmerken: SafeStop Ecoknop AquaDimmer EasyLogic Handgemaakt SmartFix

14.03.12 11:49


34 275 000 Douchethermostaat Inclusief Rainshower速 Cosmopolitan doucheset

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 147

19 470 000 Opbouwdeel

GROHE Grohtherm 3000 Cosmopolitan | Pagina 147

14.03.12 11:51


grohtherm 3000 Onze Grohtherm 3000 douchethermostaat heeft geavanceerde functies en een elegante, moderne vormgeving. De kraan heeft een uitnodigend ergonomisch, enigszins taps toelopend design, waardoor het de perfecte keuze is voor moderne badkamers. De dynamische vorm wordt geaccentueerd door GROHE StarLight®, onze duurzame verchroomde afwerking. De kraan is voorzien van alle technologieën die bijdragen aan een veilige en plezierige douche. GROHE TurboStat®, onze met awards bekroonde thermostatische technologie, reageert snel op veranderingen in de watertoevoer en zorgt ervoor dat de temperatuur van het douchewater constant blijft, terwijl GROHE CoolTouch® technologie voorkomt dat de buitenkant van de kraan te heet wordt.

Douchethermostaat 34 179 000 Chroom

GROHE TurboStat®

GROHE CoolTouch®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 148

GROHE EcoJoy®

GROHE StarLight®

Thermostaten

GROHE kenmerken: SafeStop Ecoknop AquaDimmer EasyLogic Handgemaakt SmartFix

14.03.12 11:51


34 179 000 Douchethermostaat

19 258 000 Opbouwdeel

34 185 000 Badthermostaat met omstelling 34 187 000 Badthermostaat met omstelling voor badrand montage

19 359 000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel 19 358 000 Inbouw badthermostaat met omstelling, zonder inbouwdeel

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 149

34 196 000 Comfortset inclusief Movario trio doucheset

GROHE Grohtherm 3000 | Pagina 149

14.03.12 11:53


grohtherm 2000 De zuivere lijnen en gebruiksvriendelijke functies van onze Grohtherm 2000 maken het de perfecte keuze voor gezinsbadkamers. De Grohtherm 2000 is niet allen voorzien van GROHE TurboStat® technologie, maar ook van GROHE CoolTouch®, waardoor het binnenkomende hete water wordt omspoeld door koud water en de buitenkant van de thermostaat nooit warmer wordt dan de temperatuur van het douchewater. Door de EasyLogic schaalring is het instellen van de temperatuur eenvoudig, terwijl de GROHE SafeStop knop voorkomt dat de temperatuur hoger wordt dan 38 graden Celsius. Perfect voor gezinnen met kinderen.

Douchethermostaat

34 169 000 Chroom GROHE kenmerken: SafeStop Ecoknop AquaDimmer EasyLogic GROHE TurboStat®

GROHE CoolTouch®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 150

GROHE EcoJoy®

GROHE StarLight®

Thermostaten

14.03.12 11:53


19 355 000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel 19 354 000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 352 000 Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

34 283 000 Perfect Shower Set Inclusief hoofddouche, handdouche en inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

34 281 000 Perfect Shower Set Inclusief Rainshower速 Cosmopolitan doucheset

34 169 000 Douchethermostaat (h.o.h. 15 cm) 34 170 000 zonder koppelingen (h.o.h. 15 cm) 34 171 000 zonder koppelingen (h.o.h. 12 cm)

34 174 000 Badthermostaat met omstelling 34 176 000 Badthermostaat met omstelling voor badrand montage

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 151

GROHE Grohtherm 2000 | Pagina 151

14.03.12 11:55


grohtherm 1000 cosmopolitan De Grohtherm 1000 Cosmopolitan is onze meest compacte thermostaat die kwaliteit, technologie en design biedt voor een aantrekkelijke prijs. Het slanke design is opgebouwd uit een aantal perfecte cilinders en is een uitstekende keuze voor badkamers met een moderne stijl. De zuivere vormen worden tot leven gewekt door GROHE StarLight®, onze perfect verchroomde afwerking die bestand is tegen krassen en aanslag. De GROHE TurboStat® technologie zorgt voor een comfortabele douche door de watertemperatuur constant te houden, terwijl je met de Ecoknop eenvoudig water en energie kunt

Douchethermostaat

34 065 000 Chroom GROHE kenmerken: SafeStop Ecoknop

GROHE TurboStat®

GROHE EcoJoy®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 152

GROHE StarLight®

14.03.12 11:55


34 065 000 1 Douchethermostaat

34 215 000 1 Badthermostaat met omstelling

34 286 001 Douchethermostaat Inclusief Euphoria doucheset

1  

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 153

GROHE Grohtherm 1000 Cosmopolitan | Pagina 152

14.03.12 11:55


grohtherm 1000 De Grohtherm 1000 thermostatische douchemengkraan biedt je de mogelijkheid van een thermostatisch gecontroleerde douche voor een aantrekkelijke prijs. De Grohtherm 1000 is afgewerkt met glanzend GROHE StarLight® chroom en is voorzien van GROHE TurboStat® technologie, die zorgt voor een heerlijke douche met een constante watertemperatuur, ook al zijn er fluctuaties in de waterdruk. Met de SafeStop knop op 38°C voorkom je dat je kinderen de temperatuur verhogen, terwijl je met de Ecoknop tot 50% water kunt besparen.

Douchethermostaat 34 143 000 Chroom GROHE kenmerken: SafeStop Ecoknop

GROHE TurboStat®

GROHE EcoJoy®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 154

GROHE StarLight®

Thermostaten

14.03.12 11:56


34 143 000 Douchethermostaat (h.o.h. 15 cm) 34 146 000 zonder koppelingen (h.o.h. 15 cm) 34 147 000 zonder koppelingen (h.o.h. 12 cm)

34 155 000 Badthermostaat met omstelling

19 237 000 Opbouwdeel zonder inbouwdeel

34 152 001 Comfortset Inclusief New Tempesta

34 280 000 Perfect Shower Set Inclusief Rainshower速 Classic doucheset

34 160 000 Centraalthermostaat met inbouwdeel

34 161 000 Inbouw douchethermostaat met inbouwdeel

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 155

GROHE Grohtherm 1000 | Pagina 155

14.03.12 11:57


Inbouw douchethermostaat 19 307 000 + 35 500 000 Hoofddouche 27 193 000 Handdouche 28 756 000 + 27 075 000 + 27 076 000 Chroom

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 156

14.03.12 11:59


GROHE RAPIDO De ingebouwde bad- en douchekranen geven de badkamer een modern uiterlijk, waarin alleen de essentiële onderdelen zichtbaar zijn. Rapido is door zijn geringe installatiediepte en de éénhendel thermostaat een universeel product waarmee je je ideale douche kunt ontwerpen. Na de installatie is het kraanhuis verborgen en is alleen de plaat met de draaiknoppen zichtbaar. De Rapido serie biedt een groot aantal designs die passen bij de verschillende kraan- en doucheseries. Je kunt de plaat met draaiknoppen ook later kiezen, want alle designs passen op het verborgen kraanhuis.

GROHE Rapido Thermostaten

GROHE RAPIDO mengkranen

160

166

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 157

GROHE Rapido | Pagina 157

14.03.12 12:00


DE INNOVATIEVE INBOUWINSTALLATIE VAN GROHE grohe rapido Ultradun ontwerp: installatiediepte slechts 70 mm Rapido is de perfecte inbouwoplossing voor bad- en douchekranen, of je nu een bestaande badkamer renoveert of een nieuwe ontwerpt. Rapido is de ultradunne inbouwinstallatie van GROHE. Met een installatiediepte van slechts 70 mm past het in iedere wand. Als je ruimte beperkt is, is Rapido de ideale oplossing. Snelle en veilige installatie Met Rapido kies je voor een veilige oplossing. De verborgen box en het kraanhuis worden geleverd als een kant-en-klare inbouwset met gecodeerde aansluitingen voor de waterinlaat en -uitloop. Verkeerd installeren wordt daarmee vrijwel onmogelijk. De inbouwset wordt volledig getest voordat deze onze fabriek verlaat, zodat we een perfecte en veilige bediening kunnen garanderen, een leven lang. Veel verschillende mogelijkheden voor maximaal comfort Je kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit van GROHE producten, of je nu kiest voor een thermostaat met GROHE TurboStat® of een éénhendel mengkraan met GROHE SilkMove®. GROHE Rapido E is voorzien van onze GROHE SilkMove® technologie, voor een levenslange soepele bediening. GROHE Rapido T beschikt over GROHE TurboStat® technologie voor veiligheid, comfort en efficiënt gebruik van water, zodat je maximaal van je douche kunt genieten. Dankzij de uitstekende doorstroming van 50 liter per minuut* en een derde uitloop is de Rapido T ook de perfecte keuze voor een gewone doucheruimte waarin je een hoofddouche, handdouche en zijdouches wilt installeren. * bij een waterdruk van 3 bar en zonder weerstand na de uitloop

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 158

14.03.12 12:00


Inbouw douchethermostaat 19 468 000 + 35 500 000 Plafonddouche 27 286 000 Handdouche 28 034 000 + 28 690 000 + 27 057 000 Opbouwdeel 19 470 000 Zijdouche 27 251 000 Chroom

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 159

GROHE Rapido | Pagina 159

14.03.12 12:01


GROHE RAPIDO T Kies Rapido T met onze gerenommeerde GROHE TurboStatŽ technologie voor een bad of douche met thermostatische regeling. De mengkraan zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt douchen. De kraan reageert snel op fluctuaties in de watertoevoer, zodat je niet het gevaar loopt te verbranden, terwijl een SafeStop knop op 38°C voorkomt dat het water per ongeluk heter wordt. Perfect voor gezinnen met kinderen. De GROHE Rapido T is te gebruiken als centrale thermostaat of als thermostaat voor douche of bad. De doorstroming is meer dan 50 liter per minuut*. De GROHE Rapido T heeft maximaal drie wateruitlopen, waardoor je een luxueuze doucheruimte kunt ontwerpen. * bij een waterdruk van 3 bar en zonder weerstand na de uitloop

Inbouw douchethermostaat 19 467 000 + 35 500 000 Chroom

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 160

14.03.12 12:02


grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 161

GROHE Rapido T | Pagina 161

14.03.12 12:03


GROHE OPBOUWDELEN VOOR RAPIDO T

19 443 000 GROHE Ondus® Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 369 000 GROHE Veris Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 380 000 Allure Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 791 000 Allure Brilliant Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 442 000 GROHE Ondus® Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 364 000 GROHE Veris Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 446 000 Allure Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 792 000 Allure Brilliant Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

35 500 000 Universele Inbouwthermostaat Voor handdouche, baduitloop (of hoofddouche) en zijdouche

GROHE TurboStat®

GROHE EcoJoy®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 162

GROHE StarLight®

24.04.12 11:32


19 394 000 Atrio Ypsilon Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 398 000 Atrio Jota Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 402 000 Tenso Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 412 000 Chiara Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 395 000 Atrio Ypsilon Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 399 000 Atrio Jota Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 403 000 Tenso Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 413 000 Chiara Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 392 000 Atrio Ypsilon Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

19 396 000 Atrio Jota Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

19 400 000 Tenso Centraalthermostaatzonder inbouwdeel

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 163

GROHE Rapido T | Pagina 163

24.04.12 11:34


GROHE OPBOUWDELEN VOOR RAPIDO T

19 568 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 467 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 359 000 Grohtherm 3000 Thermostatic shower mixer Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 567 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 468 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Inbouw badthermostaat zonder inbouwdeel

19 358 000 Grohtherm 3000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 469 000 Grohtherm 3000 Cosmopolitan Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

GROHE TurboStat速

GROHE EcoJoy速

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 164

GROHE StarLight速

03.04.12 08:34


19 354 000 Grohtherm 2000 Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 416 000 Grohtherm 2000 Special Inbouw douchethermostaat zonder inbouwdeel

19 355 000 Grohtherm 2000 Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 417 000 Grohtherm 2000 Special Inbouw badthermostaat met omstelling zonder inbouwdeel

19 352 000 Grohtherm 2000 Centraalthermostaat zonder inbouwdeel

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 165

GROHE Rapido T | Pagina 165

14.03.12 12:10


GROHE RAPIDO E GROHE Rapido E is een universele éénhendel mengkraan en te gebruiken als douchekraan of als gecombineerde bad-/douchemengkraan. In het verborgen kraanhuis zit onze innovatieve keramische cartouche met GROHE SilkMove®, die zorgt voor een soepele en nauwkeurige regeling van de waterstroom en -temperatuur. Rapido E is ideaal voor badkamers in Cosmopolitan stijl met een baduitloop die op de vloer is bevestigd.

Inbouw badmengkraan met omstelling 19 297 000 + 35 501 000 Chroom

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 166

14.03.12 12:11


grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 167

GROHE Rapido E | Pagina 167

14.03.12 12:12


GROHE OPBOUWDELEN VOOR RAPIDO E

19 367 000 GROHE Veris Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 317 000 Allure Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 789 000 Allure Brilliant Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 463 001 Atrio Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 156 000 Chiara Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 051 000 Tenso Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 455 000 Quadra Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 296 000 Lineare Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 898 000 Eurocube Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 537 002 Europlus Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

35 501 000 GROHE Rapido E Universele ééngreepsinbouwmengkraan voor bad- en douchemengkraanv

GROHE SilkMove®

GROHE StarLight®

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 168

24.04.12 11:32


19 344 000 GROHE Veris Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 315 000 Allure Inbouw badmengkraan met omstelling

19 785 000 Allure Brilliant Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 459 001 Atrio Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 155 000 Chiara Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 050 000 Tenso Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 456 000 Quadra Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 297 000 Lineare Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 896 000 Eurocube Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 536 002 Europlus Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 169

GROHE Rapido E | Pagina 169

24.04.12 11:33


GROHE OPBOUWDELEN VOOR RAPIDO E

19 286 000 Essence Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 549 002 Eurodisc Cosmopolitan Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 549 001 Eurodisc Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 345 001 Concetto Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 507 002 Eurostyle Cosmopolitan Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 507 001 Eurostyle Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 383 000 Eurosmart Cosmopolitan Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

19 451 001 Eurosmart Inbouw douchemengkraan zonder inbouwdeel

GROHE SilkMove速

GROHE StarLight速

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 170

03.04.12 08:40


19 285 000 Essence Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 548 002 Eurodisc Cosmopolitan Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 548 001 Eurodisc Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 346 001 Concetto Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 506 002 Eurostyle Cosmopolitan Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 506 001 Eurostyle Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 382 000 Eurosmart Cosmopolitan Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

19 450 001 Eurosmart Inbouw badmengkraan met omstelling zonder inbouwdeel

grohe.nl

06_Thermostats_BlueBook_2012_NL.indd 171

GROHE Rapido E | Pagina 171

14.03.12 12:21


GENIET VAN

GROHE DOUCHES Verfris je lichaam, geest en ziel met een verkwikkende douche. Met onze veelzijdige designs kun je eindelijk de douche van je dromen creĂŤren. De douchesystemen combineer je met het uitgebreide assortiment hoofd-, hand- en zijdouches, waardoor er altijd wel een geschikt GROHE badkamerproduct is dat past bij je douchegewoonten en bij je wensen wat betreft design en installatie.

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 172

10.04.12 14:31


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 173

GROHE Douches | Pagina 173

10.04.12 14:32


douches Verfris je lichaam, ziel en geest met een verkwikkende douche. Met onze veelzijdige designs kun je eindelijk de douche van je dromen creëren. Er gaat niets boven een verfrissende douche om wakker te worden of een ontspannende douche voor het slapen gaan. Bij GROHE weten we goed dat water voor veel ontspanning, plezier en welzijn kan zorgen. Onze fantastische doucheserie bevat een groot aantal designs met zeer veel mogelijkheden. Onze unieke geavanceerde GROHE DreamSpray® technologie zorgt voor een ongeëvenaarde zintuiglijke ervaring. Trendsetters Als je op het gebied van stijl een trendsetter wilt zijn, kies dan voor onze nieuwste douchesystemen, hoofddouches en handdouches. Douchesystemen zien er goed uit en zijn eenvoudig te installeren. Er is een groot assortiment douchesystemen verkrijgbaar met verschillende straalpatronen. Extra grote douchekoppen zijn inmiddels in veel doucheruimtes te vinden, ongeacht of ze een mondaine, moderne of klassieke stijl hebben. Spannende keuzes In de snelle wereld waarin we leven is tijd van groot belang. Je handdouche moet je de mogelijkheid bieden om het straalpatroon in te stellen op basis van je behoeften, bijvoorbeeld een kalmerende massagestraal of een harde straal om stress te verdrijven. Al onze douches beschikken over de nieuwste GROHE DreamSpray® technologie en zijn ontworpen met de consument in gedachten. Wat je ook zoekt, GROHE heeft de perfecte douche. Innovatieve oplossingen GROHE heeft een douchesysteem voor ieder badkamerdesign, van de ergonomische stijl van onze geavanceerde Euphoria en Rainshower® handdouches tot de strakke lijnen van onze Rainshower® F-serie. Onze Rainshower® serie is een must als je in je badkamer een flinke regenbui wilt nabootsen. Maak een statement met de 400 mm douchekop met 252 sproeigaatjes. Dankzij ons uitgebreide assortiment producten is het creëren van de douche van je dromen eenvoudiger dan ooit.

Wat je op douchegebied ook zoekt, GROHE heeft het. We maken artikelen voor alle smaken en budgetten, of je nu ‘s ochtends vroeg een stimulerende douche wilt nemen met een harde straal of aan het eind van de dag toe bent aan ontspanning met een kalmerende regenstraal. Ontspanning Onze Rainshower® is ideaal als je op zoek bent naar een douche waaronder je ‘s ochtends langzaam wakker kan worden en die je voorbereidt op de rest van de dag. Door het grote aantal afzonderlijke straaltjes is Rainshower® ook uitstekend geschikt om te ontspannen voor je gaat slapen.

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 174

Activering Als je op zoek bent naar een douche waarbij ieder gezinslid zijn of haar favoriete straalpatroon kan kiezen, dan zijn onze Relexa en Movario handdouches een goede keuze. Er zijn vijf verschillende patronen mogelijk. Movario heeft bovendien een RotaHead, een douchekop die over 360° kan worden gedraaid, zodat je de richting van de straal kunt instellen.

Verslaafd aan water Onze douchesystemen bevatten een hoofd-, hand- en lichaamsdouche voor maximale flexibiliteit. Alles in één chic pakket.

10.04.12 14:32


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 175

GROHE Douches | Pagina 175

10.04.12 14:33


GRohe dreamspray® GENIET VAN grohe Douches Al onze douches zijn voorzien van GROHE DreamSpray® technologie. Onze winnende formule van kwaliteit en innovatie zorgt voor een optimale verdeling van het water. Als experts op het gebied van watertechnologie is het onze missie om douches te ontwikkelen die superieure prestaties leveren. Douches zijn verfijnde instrumenten. Door de uitzonderlijke kwaliteit en afwerking van de interne onderdelen zijn GROHE douches superieur aan de producten van onze concurrenten. Ons unieke design zorgt ervoor dat door ieder sproeigaatje evenveel water gaat, met als resultaat een gelijkmatige straal. Normaal, Champagne, Puur, Jet, Regen of Massage, welk straalpatroon je ook kiest, je hebt gegarandeerd een zeer verfrissende douche-ervaring. Ophoping van kalkaanslag behoort tot het verleden door onze SpeedClean sproeigaatjes. Ze zijn gemaakt met multicomponenten silicone. Met een doek of je hand verwijder je kalkaanslag met één veeg. De geavanceerde GROHE CoolTouch® technologie zorgt voor een thermale barrière tussen het hete water en de buitenkant van je handdouche. Dit zorgt ervoor dat de chroomlaag niet barst en de buitenkant nooit te heet wordt om aan te pakken. Een groot voordeel als je heet water gebruikt om het bad schoon te maken. Met al deze verbazingwekkende kenmerken en de stralende GROHE StarLight® verchroomde afwerking zal het nauwelijks verrassend zijn dat je van onze douches langdurig plezier zult hebben. En zoals alle GROHE EcoJoy® producten zijn veel douchemodellen voorzien van onze geïntegreerde waterbesparende technologie, waardoor je water en energie kunt besparen zonder concessies te hoeven doen wat betreft design of prestaties. De universele aansluiting zorgt voor een eenvoudige montage van de douchekop op alle standaard doucheslangen.

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 176

10.04.12 14:33


GROHE StarLight®

GROHE DreamSpray®

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

Normal spray Volle en rustige stralen verfrissen en ontspannen de huid

Pure spray Gebundelde straal stimuleert de doorbloeding van de huid.

Rain spray Fijne druppels geven het effect van een regenbui en strelen het lichaam

Jet spray Volle en krachtige stralen masseren de spieren.

Smart Rain spray Alle eigenschappen van onze Rain spray mét een waterbesparende straal.

Massage spray Pulserende stralen masseren en ontspannen de huid.

GROHE Rain O2 spray Gebaseerd op onze Rain spray, maar mét een mix van lucht en water voor een brede vollere straal.

Champagne spray Verrijkt met lucht voor grotere, zachtere waterdruppels. Meer lucht betekend minder waterverbruik.

Deluxe Champagne spray Gebaseerd op onze Champagne spray maar met vollere waterdruppels.

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 177

GROHE Douches | Pagina 177

10.04.12 14:33


07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 178

10.04.12 14:34


DOUCHESystemen Kies voor een GROHE douchesysteem voor maximaal comfort en plezier tijdens het douchen. Door onze ruime keuze aan designs is er altijd wel een systeem dat past bij je douchegewoonten, stijl en wensen wat betreft installatie. Alle modellen beschikken over GROHE DreamSpray® voor een perfecte verdeling van het water over alle sproeigaatjes. De GROHE CoolTouch® technologie voorkomt dat de buitenkant van de douche te heet wordt. De luxueuze systemen combineren een Rainshower® hoofddouche met een Sena handdouche. Ze zijn makkelijk te installeren en zijn voorzien van een thermostaat of een omstelling. Rainshower® systemen met instelbare zijdouches zijn geschikt voor alle leden van het gezin, ongeacht hun lengte, en bezorgen je de ultieme douche-ervaring.

GROHE Rainshower® GROHE Power&Soul™ GROHE Rainshower® Next Generation Systemen Systemen Systemen

182

184

GROHE Euphoria Systemen

GROHE NEW Tempesta Systeem

188

190

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 179

186

GROHE Douchesystemen | Pagina 179

23.04.12 17:08


GROHE DOUCHEsystemEN Douchesysteem 27 374 000 Chroom

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 180

10.04.12 14:37


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 181

New Tempesta

Met thermostaat 27 922 000

27 475 000

27 296 000

● ●●●●●

Badthermostaat met omstelling

Met thermostaat 27615000

● ●●●●●

Met omstelling 27 421 000

● ●●●●●

● ●●●● ●

●●●● ●●●● ● ● ● ●●

● ●

●●●

● ●

● ● ●

● ● ● ●

●●●

● ● ●

● ● ● ●

●●●●

● ● ●

Draaibare douchearm

● ● ●

390 mm douchearm

●●●●

27 428 000

● ●●●●● ● ●●●

●●●●

● ● ● ●

●●

● ● ● ● ● ●

Grohtherm 1000 Cosmopolitan Baduitloop

● ●

● ●

● ●

Grohtherm 3000 Cosmopolitan

Euphoria®

Rainshower® next generation

Icon met thermostaat Solo met thermostaat 27 435 000

Met zijdouches en thermostaat 27 374 000

● ● ●

GROHE CoolTouch® (THM)

●●●

450 mm douchearm

Verstelbare zijdouches

●●●●●●

GROHE DreamSpray®

●●●

● ●

GROHE CoolTouch®

● ● ● ●

Omstelling

SpeedClean

● ● ● ● ●

Doucheslang Twistfree

● ● ●

●●●●●●

● ● ● ● ● ●

Doucheslang metaal

●●●

● ● ● ● ● ●

Handdouche metaal

●●●●●●

● ● ● ● ● ●

GROHE DreamSpray®

● ● ●

●●

●●●

● ● ● ● ● ●

SpeedClean

● ● ●

GROHE StarLight® sproeiplaat

● ● ● ●

●●

● ● ● ●

160 mm Ø hoofddouche

190 mm Ø hoofddouche 180 mm Ø hoofddouche

● ●

210 mm Ø hoofddouche

Hoofddouche

250 mm F-Serie hoofddouche

●●●●●

300 mm Veris hoofddouche

Handdouche

● ●●●●● ●

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE CoolTouch®

Hoofddouche metaal

Functionaliteiten

Veris

● ●●●●● ● ●



GROHE EcoJoy®

douchearm

27 472 000

F-Series

● ●●●●●

27 469 000

Met thermostaat

● ●●●●●

27 032 001

● ●●●

27 058 000

Met omstelling

Rainshower®

Power&Soul™

Met thermostaat

● ●●●●●

27 909 000

Met thermostaat 27 903 000

● ●



GROHE TurboStat® Technologie

●●●●●

Comfortniveau



GROHE Douchesystemen | Pagina 181

10.04.12 14:37


GROHe Power&Soul™ systemEN Douchesysteem 27 903 000 Chroom

Douchesysteem 27 903 000 Chroom GROHE kenmerken: SpeedClean AquaDirect™ SafeStop AquaDimmer TwistFree GROHE EcoJoy™

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 182

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE TurboStat®

10.04.12 14:37


27 903 000 GROHE Power&Soul™ Cosmopolitan douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 183

27 909 000 GROHE Power&Soul™ douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

GROHE Power&Soul™ Systemen | Pagina 183

10.04.12 14:37


GRohE RAINSHOwER® SySTEmEN

27 374 000 1 Rainshower® douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat en 4 Sena zijdouches

27 472 000 Rainshower® Veris douchesysteem met douchethermostaat

GROHE kenmerken: SpeedClean SafeStop AquaDimmer Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 184

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE TurboStat®

10.04.12 14:38


27 469 000 Rainshower速 F-serie douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

27 032 001 1 2 Rainshower速 douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

27 058 000 Rainshower速 douchesysteem met omstelling

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 185

2

GROHE Rainshower速 Systemen | Pagina 185

10.04.12 14:38


GROHE rainshower® next generation systemEN

Douchesysteem 27 435 000 Chroom GROHE kenmerken: SpeedClean SafeStop AquaDimmer Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 186

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE TurboStat®

10.04.12 14:39


27 435 000 1 Rainshower速 Icon douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

27 428 000 1 Rainshower速 Solo douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 187

GROHE Rainshower速 Next Generation Systemen | Pagina 187

10.04.12 14:39


GRohE EUpHORIA DOUCHESySTEmEN Douchesysteem 27 296 000 Chroom

27 615 000 1 Euphoria douchesysteem met Grohtherm 1000 Cosmopolitan douchethermostaat hoofddouche Ø 180 mm

GROHE kenmerken: SpeedClean SafeStop AquaDimmer Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 188

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE TurboStat®

10.04.12 14:40


27 296 000 1 Euphoria douchesysteem met Grohtherm 1000 Cosmopolitan douchethermostaat hoofddouche Ă˜ 160 mm

27 475 000 Euphoria douchesysteem met Grohtherm 1000 Cosmopolitan badthermostaat hoofddouche Ă˜ 180 mm

27 421 000 Euphoria douchesysteem met omstelling hoofddouche Ă˜ 160 mm

1  

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 189

GROHE Euphoria Shower Systemen | Pagina 189

23.04.12 17:18


GROHE New Tempesta Cosmopolitan DOUCHESYSTEEM

Douchesysteem 27 922 000 Chroom GROHE Kenmerken: SpeedClean SafeStop AquaDimmer Twistfree GROHE EcoJoy™

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 190

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE TurboStat®

10.04.12 14:42


27 922 000 New Tempesta Cosmopolitan douchesysteem met Grohtherm 1000 Cosmopolitan douchethermostaat

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 191

GROHE New Tempesta Systeem | Pagina 191

10.04.12 14:42


07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 192

10.04.12 14:42


DOUCHES GROHE Rainshower® GROHE Rainshower® Next generation GROHE Power&Soul™ Collections

194

202

210

GROHE Rainshower® f-Series GROHE sena

GROHE Euphoria Collections

226

228

230

GROHE Relexa

GROHE New Tempesta

GROHE Douche Accessoires

240

248

256

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 193

GROHE Douches | Pagina 193

10.04.12 14:46


GROHE Power&Soul™ Van wat voor soort douche houd jij? Een verfrissende harde straal water om energiek de dag te beginnen of een meer ontspannende straal voor het slapen gaan. GROHE Power&Soul™ douches zijn ontwikkeld om te voldoen aan jouw stemmingen en behoeften. Vier innovatieve straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Active Massage en Jet, bieden verleidelijke keuzes. Door de introductie van de nieuwe GROHE AquaDirect™ is het switchen tussen deze vier straalsoorten kinderlijk eenvoudig. Om aan je installatiewensen tegemoet te komen, is er een ruime keuze binnen deze serie. Zo kan je kiezen uit drie formaten handdouches, een hoofddouche en douchesets. Bovendien zijn er twee designs beschikbaar zodat de producten goed aansluiten op je badkamerinterieur. Wil je elke dag een douchebelevenis aangepast aan jouw persoonlijke wensen, kies dan voor GROHE Power&Soul™.

Handdouche 27 672 000

Chroom

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 194

10.04.12 14:47


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 195

GROHE Power&Soul™ | Pagina 195

10.04.12 14:48


GROHe Power&Soul™ Opvallend design en innovatieve functies zorgen ervoor dat iedere seconde die je in de douche doorbrengt puur genieten wordt. Handdouche in drie maten Wij begrijpen dat niet iedereen dezelfde doucheinstallatie heeft. Daarom zijn de Power&Soul handdouches beschikbaar in drie formaten. Voor een luxe douche met een hoofddouche en een handdouche, is ons formaat van 115 mm ideaal. Maar bij installaties waarbij de handdouche de enige douche is, geven de royale formaten van 130 en 160 mm een bredere straal waarmee je het hele lichaam omvat. Bijpassende hoofddouches Zowel het Cosmopolitan en de Contemporary design beschikken over een bijpassende 190 mm hoofddouche die, afhankelijk van je keuze voor de douchearm, aan de wand of aan het plafond bevestigd kan worden.

Aqua Direct™ Bij GROHE innoveren we om het gebruikersgenot verder te verbeteren. Op de achterzijde van de handdouche en aan de zijkant van de hoofddouche hebben we de AquaDirect™ straalkeuze geplaatst. Deze geeft je direct toegang tot de door jouw gewenste straalsoort. Hiermee hoef je nooit meer te draaien aan de sproeiplaat of door te klikken tot je de juiste straal gevonden hebt. Je drukt simpelweg op de knop en het genieten begint.

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 196

23.04.12 17:20


De perfecte straal bestaat niet Daarom hebben we er vier ontwikkeld

Jet Een gebundelde straal die een verkwikkende waterstraal geeft. Ideaal voor het stimuleren van de huid of voor het schoonmaken van douche of bad.

Active Massage De pulserende en draaiende straal geeft een stimulerende massage die op een ongekende wijze de geest opwekt.

GROHE Rain O2 Een zachte straal gebaseerd op onze Rain straal. Door een mix van lucht en water ontstaat er een bredere vollere straal.

Rain Een effectieve straal om de huid te strelen. De nabootsing van een flinke regenbui geeft een volledige en gelijkmatige bedekking

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 197

GROHE Power&Soul™ | Pagina 197

10.04.12 14:49


GRohE powER&soul™ COSmOpOlITAN De doorvoering van de cilindrische vorm en de gelaagde details maakt de Power&Soul™ Cosmopolitan de perfecte keuze voor een moderne badkamer. Naast de 190 mm hoofddouche bestaat de serie ook uit drie formaten handdouches met keuze uit 2 tot vier innovatieve straalsoorten. Rain, GROHE Rain O2, Active Massage en Jet.

27 668 000 1 2 Handdouche Ø 160 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Active Massage, Jet

Handdouche 27 664 000

Chroom

27 741 000 1 2 Badset Ø 130 mm verstelbaar

27 762 000 1 2 Badset Ø 115 mm verstelbaar

GROHE kenmerken: SpeedClean AquaDirect™

GROHE EcoJoy™

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 198

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 14:50


27 664 000 1 2 Handdouche Ø 130 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Active Massage, Jet

27 661 000 1 2 Handdouche Ø 115 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2

27 765 000 Hoofddouche Ø 190 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Active Massage, Jet

27 746 000 1 2 Doucheset Ø 160 mm glijstang 900 mm 27 744 000 1 2 Doucheset Ø 160 mm glijstang 600 mm

27 734 000 1 2 Doucheset Ø 130 mm glijstang 900 mm 27 732 000 1 2 Doucheset Ø 130 mm glijstang 600 mm

27 756 000 1 2 Doucheset Ø 115 mm glijstang 900 mm 27 754 000 1 2 Doucheset Ø 115 mm glijstang 600 mm

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 199

2

GROHE Power&Soul™ Cosmopolitan | Pagina 199

23.04.12 17:22


GRohE powER&soul™ Gekenmerkt door hun vloeiende lijnen en organische vormen hebben de Power&Soul™ Contemporary douches een universele aantrekkingskracht. De keuze uit maximaal vier stralen: Rain, GROHE Rain O2, Active Massage en Jet biedt altijd een perfecte combinatie voor ieders behoefte. De 190 mm hoofddouche en de keuze uit drie handdouche formaten geven altijd een perfecte oplossing voor elke installatie.

27 675 000 1 2 Handdouche Ø 160 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Active Massage, Jet

Handdouche 27 673 000 Chroom

27 742 000 1 2 Badset Ø 130 mm verstelbaar

27 763 000 1 2 Badset Ø 115 mm verstelbaar

GROHE kenmerken: SpeedClean AquaDirect™

GROHE EcoJoy™

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 200

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 14:51


27 673 000 1 2 Handdouche Ø 130 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Active Massage, Jet

27 671 000 1 2 Handdouche Ø 115 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2

27 767 000 Hoofddouche Ø 190 mm Straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Active Massage, Jet

27 750 000 1 2 Doucheset Ø 160 mm glijstang 900 mm 27 748 000 1 2 Doucheset Ø 160 mm glijstang 600 mm

27 738 000 1 2 Doucheset Ø 130 mm glijstang 900 mm 27 736 000 1 2 Doucheset Ø 130 mm glijstang 600 mm

27 760 000 1 2 Doucheset Ø 115 mm glijstang 900 mm 27 758 000 1 2 Doucheset Ø 115 mm glijstang 600 mm

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 201

2

GROHE Power&Soul™ | Pagina 201

23.04.12 17:23


GROHE Rainshower® De GROHE Rainshower® serie bevat een groot aantal verschillende stijlen en maten, van het moderne getrapte design van de Rainshower® Cosmopolitan tot de klassieke vormgeving van de Rainshower® Rustic. Je kunt kiezen voor een aantal verschillende straalpatronen, waaronder de zachte en luxueuze regenstraal. Alle modellen zijn voorzien van GROHE DreamSpray® technologie voor een evenwichtige verdeling van het water over alle sproeigaatjes, terwijl GROHE StarLight® chroom en de SpeedClean sproeigaatjes ervoor zorgen dat je douche er een leven lang perfect uit blijft zien.

Hoofddouche Modern 28 368 000 Chroom

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 202

10.04.12 14:53


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 203

GROHE Rainshower速 | Pagina 203

10.04.12 14:54


GRohE RAINSHOwER® COSmOpOlITAN Voor moderne badkamers zijn producten nodig die de allernieuwste designs combineren met kwalitatief hoogwaardige functies en technologieën. De Rainshower® Cosmopolitan hand- en hoofddouches zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor je de douche van je dromen kunt creëren. Ze hebben een geometrische, getrapte vormgeving en zijn perfect afgewerkt met GROHE StarLight® chroom. De designs zijn te combineren met de Cosmopolitan kraanseries die allemaal voorzien zijn van GROHE DreamSpray® technologie voor een juiste verdeling van het water over alle sproeigaatjes..

28 763 001 1 Doucheset Ø 160 mm glijstang 900 mm 28 758 001 1 Doucheset Ø 160 mm glijstang 600 mm

Handdouche 28 755 000 Chroom

GROHE kenmerken: SpeedClean Twistfree

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 204

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 14:55


27 480 000 Hoofddouche 210 x 210 mm straalsoort Rain 27 863 000 Plafonddouche 210 x 210 mm straalsoort Rain

28 762 001 1 Doucheset Ø 130 mm glijstang 900 mm 28 757 001 1 Doucheset Ø 130 mm glijstang 600 mm

27 471 000 Hoofddouche 300 x150 mm straalsoort Rain 27 861 000 Plafonddouche 300 x 150 mm straalsoort Rain

27 478 000 Hoofddouche Ø 310 mm straalsoort Rain

28 368 000 1 Hoofddouche Modern, Ø 210 mm straalsoort Rain

27 134 000 1 Hoofddouche Ø 160 mm straalsoort Rain, Jet, Pure, Champagne

28 756 000 1 Handdouche Ø 160 mm straalsoort Rain, Jet, Pure, Champagne

28 755 00 1 Handdouche Ø 130 mm Straalsoort Rain, Jet, Pure

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 205

GROHE Rainshower® Cosmopolitan | Pagina 205

23.04.12 17:26


GROHE Rainshower® Classic De Rainshower® Classic handdouche is voorzien van zachte lijnen en GROHE StarLight® verchroomde afwerking. Deze douche is de ideale keuze voor de moderne badkamer. De elegant vormgegeven douche is verkrijgbaar in twee maten. Je hebt keuze uit een aantal verschillende straalpatronen. Dankzij GROHE DreamSpray® technologie wordt het water gelijkmatig verdeeld over alle sproeigaatjes.

Handdouche 28 764 000 Chroom

GROHE kenmerken: SpeedClean Twistfree

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 206

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 14:56


28 764 000 Handdouche Ø 130 mm straalsoort Rain, Jet, Pure

28 769 001 Doucheset Ø 130 mm glijstang 900 mm 28 767 001 Doucheset Ø 130 mm glijstang 600 mm

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 207

28 770 001 Doucheset Ø 160 mm glijstang 900 mm 28 768 001 Doucheset Ø 160 mm glijstang 600 mm

28 765 000 Handdouche Ø 160 mm straalsoort Rain, Jet, Pure, Champagne

GROHE Rainshower® Classic | Pagina 207

10.04.12 14:57


GROHE Rainshower® Rustic GROHE Rainshower® hand- en hoofddouches hebben een klassieke stijl, maar zijn technisch geavanceerd. Ze zijn de perfecte keuze voor een Authentic badkamer. Het design is afgewerkt met GROHE StarLight® chroom en combineert traditionele details met onze geavanceerde GROHE DreamSpray® technologie voor een nauwkeurige, gelijkmatige verdeling van het water. De serie bestaat uit een handdouche en twee hoofddouches met ieder hun eigen stijl. Ze kunnen verschillende straalpatronen produceren.

Doucheset 27 139 000 Chroom GROHE kenmerken: SpeedClean Twistfree

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 208

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

10.04.12 14:57


28 369 000 Hoofddouche Ø 212 mm straalsoort Rain

27 139 000 Doucheset Ø 130 mm glijstang 600 mm

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 209

27 127 000 Handdouche Ø 130 mm straalsoort Rain, Jet, Pure

27 128 000 Hoofddouche Retro Ø 160 mm straalsoort Rain, Jet, Pure, Champagne

GROHE Rainshower® Rustic | Pagina 209

10.04.12 14:58


GROHE rainshower® next generation Rainshower® Next Generation hand- en hoofddouches zijn de perfecte keuze als je indruk wilt maken met je badkamer. Nooit was het zo eenvoudig om je badkamer te verfraaien met prachtige designs, zonder dat je direct je hele badkamer hoeft te renoveren. De handdouche kun je los kopen of als onderdeel van een doucheset. De douches zijn voorzien van onze ongeëvenaarde GROHE DreamSpray® technologie. De douchesets met glijstang zijn voorzien van GROHE QuickFix® muurbeugels, een flexibel bevestigingssysteem voor een eenvoudige installatie. Zeer handig als je een oude doucheset vervangt. Verwijder de oude beugels en bevestig de nieuwe aan de muur met behulp van de bestaande gaten. Plaats vervolgens de glijstang. Rainshower® Icon en Rainshower® Solo hoofddouches hebben een ontwerp dat past bij de twee stijlen van de handdouches. De douchekop heeft een diameter van 190 mm en is verkrijgbaar met twee verschillende afwerkingen: Nighttime Grey of GROHE StarLight® chroom.

Handdouche 27 276 000 Chroom

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 210

10.04.12 14:59


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 211

GROHE Rainshower速 Next Generation | Pagina 211

10.04.12 14:59


GRohE RAINshowER® NExT GENERATIoN ICON Rainshower® Next Generation Icon is het ultieme statement wat betreft stijl. Het met awards bekroonde donutvormige design van deze unieke douchekop zorgt voor een volle straal dankzij de perfect geplaatste en gerichte sproeigaatjes en GROHE DreamSpray® technologie.

27 276 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche straalsoort Rain, Smart Rain

27 277 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Doucheset glijstang 900 mm

27 439 000 Hoofddouche Ø 190 mm

27 276 LS0 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche straalsoort Rain, Smart Rain

GROHE kenmerken: Ecoknop SpeedClean Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 212

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 14:59


27 377 000 Handdouche Ø 100 mm

27 381 000 Badset verstelbaar 27 383 000 Badset

27 378 000 Doucheset glijstang 600 mm

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 213

2

3

4

5

6

7

8

GROHE Rainshower® Icon | Pagina 213

10.04.12 15:00


GRohE RAINshowER® NExT GENERATIoN SOlO Het ontwerp van Rainshower® Next Generation Solo is gebaseerd op uitgebreid klantenonderzoek, waaruit duidelijk bleek dat het regenpatroon van alle mogelijke straalpatronen verreweg het meest gebruikt en gewaardeerd wordt. De enkele straal is eerlijk en eenvoudig. De Solo is afgewerkt met GROHE StarLight® chroom en zorgt met behulp van de unieke GROHE DreamSpray® technologie voor een verkwikkende douche-ervaring. De grote douchekop is eenvoudig te onderhouden dankzij de SpeedClean sproeigaatjes, die opbouw van kalkaanslag voorkomen.

27 272 000 1 2 3 4 5 Handdouche straalsoort Rain, Smart Rain

27 273 001 1 2 3 4 5 Doucheset, glijstang 900 mm

27 438 000 Hoofddouche Ø 190 mm

27 272 LS0 1 2 3 4 5 Handdouche straalsoort Rain, Smart Rain

GROHE kenmerken: Ecoknop SpeedClean Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 214

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 15:00


27 376 000 Handdouche Ø 100 mm

27 339 000 Doucheset, glijstang 600 mm

27 380 000 Badset 27 346 000 Badset verstelbaar

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 215

2

3

4

5

GROHE Rainshower® Solo | Pagina 215

10.04.12 15:01


GROHe Rainshower® next generation Eco Rainshower® Next Generation Eco is gebaseerd op een voor de hand liggende observatie: van boven gezien is het menselijk lichaam niet rond. Het ovale design van de douchekop weerspiegelt de vorm van het menselijk lichaam. Door de toepassing van GROHE DreamSpray® technologie wordt het water gelijkmatig en efficiënt verspreid. De milieubewuste consument hoeft alleen maar de Ecoknop in te drukken om nog meer water te besparen.

Handdouche 27 274 000 Chroom

GROHE kenmerken: Ecoknop SpeedClean Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 216

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 15:01


27 274 000 1 2 3 4 5 Handdouche straalsoort Rain, Smart Rain

27 275 001 1 2 3 4 5 Doucheset, glijstang 900mm

27 274 LS0 1 2 3 4 5 Handdouche straalsoort Rain, Smart Rain

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 217

2

3

4

5

GROHE Rainshower速 Eco | Pagina 217

10.04.12 15:02


GROHE Rainshower速 WaterColours spring Collectio n

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 218

10.04.12 15:04


o n

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 219

GROHE Rainshower速 WaterColours Spring Collection | Pagina 219

10.04.12 15:05


GROHe Rainshower® WaterColours Spring Collection De GROHE Rainshower® WaterColours Spring Collection is verkrijgbaar in zes kleuren. Het renoveren van je badkamer is met deze serie een fluitje van een cent. Voor de GROHE Rainshower® WaterColours Spring Collection komt het met awards bekroonde, donutvormige design van Rainshower® Icon nog beter tot zijn recht. De perfecte afwerking van de douchekoppen en de GROHE DreamSpray® technologie zorgen ervoor dat de waterstraaltjes samen een royale straal vormen met een perfect regenpatroon. Met de gebruiksvriendelijke Ecoknop op de douchehendel bespaar je water wanneer je maar wilt. Gebruik de knop en bespaar tot 40% water.

Handdouche 27 448 001 Chroom/Paars GROHE kenmerken: Ecoknop SpeedClean Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 220

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

10.04.12 15:06


27 443 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche rood straalsoort Rain, Smart Rain

27 444 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche oranje straalsoort Rain, Smart Rain

27 446 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche geel straalsoort Rain, Smart Rain

27 447 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche roze straalsoort Rain, Smart Rain

27 448 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche paars straalsoort Rain, Smart Rain

27 449 001 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche blauw straalsoort Rain, Smart Rain

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 221

2

3

4

5

6

7

8

GROHE Rainshower速 WaterColours Spring Collection | Pagina 221

10.04.12 15:07


GROHE Rainshower速 WaterColours Natural Collect i

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 222

10.04.12 15:09


ect ion

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 223

GROHE Rainshower速 WaterColours Natural Collection | Pagina 223

10.04.12 15:12


GROHe Rainshower® WaterColours Natural Collection De GROHE Rainshower® WaterColours Natural Collection is de nieuwste versie van de met awards bekroonde GROHE Rainshower® Icon. We hebben met zorg een palet van zes natuurlijke kleuren uitgekozen, van marmer tot klei, die uitstekend passen bij tegelwerk op muren en vloeren en die je kunnen helpen bij de perfecte vormgeving van je badkamer.

Handdouche 27 639 000 Chroom/Graniet

GROHE kenmerken: Ecoknop SpeedClean Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 224

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

10.04.12 15:12


27 629 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche zandsteen straalsoort Rain, Smart Rain

27 632 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche kalksteen straalsoort Rain, Smart Rain

27 634 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche klei straalsoort Rain, Smart Rain

27 636 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche marmer straalsoort Rain, Smart Rain

27 638 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche leisteen straalsoort Rain, Smart Rain

27 640 000 1 2 3 4 5 6 7 8 Handdouche graniet straalsoort Rain, Smart Rain

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 225

2

3

4

5

6

7

8

GROHE Rainshower速 WaterColours Natural Collection | Pagina 225

10.04.12 15:13


GROHE Rainshower® F-Series Ontwerp zelf je eigen unieke douche die voldoet aan al je wensen. Met de Rainshower® F-Series plafond-, hoofd- en zijdouches kun je nu de douche van je dromen creëren. De platte panelen zijn naadloos in te passen in de doucheomgeving, waardoor het douchesysteem minder ruimte inneemt. Iedere set beschikt over GROHE DreamSpray® technologie voor een gelijkmatige en efficiënte verdeling van het water over de sproeigaatjes, terwijl je met FlowBalance voor iedere douche afzonderlijk de hardheid van de stralen kunt regelen.

GROHE kenmerken: SpeedClean FlowBalance Handgemaakt GROHE EcoJoy®

GROHE DreamSpray®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 226

GROHE StarLight®

10.04.12 15:14


000 StarLight速 Chroom

LS0 Moon White

27 271 000 1 2 Hoofddouche

27 253 000 Hoofddouche

27 467 000 Plafonddouche 254 x 245 mm

27 251 000 1 2 Zijdouche

KS0 Velvet Black

27 286 000 1 2 Plafonddouche 508 x 508 mm

27 469 000 Rainshower速 F-Series douchesysteem met Grohtherm 3000 Cosmopolitan douchethermostaat

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 227

2

GROHE Rainshower速 F-Series | Pagina 227

10.04.12 15:16


GROHE Sena Door het sobere en moderne cilindrische design van de Sena handdouche is het de perfecte keuze voor stijlvolle doucheruimtes. Ondanks de geringe afmetingen zorgt de Sena voor een krachtige straal dankzij de toegepaste GROHE DreamSpray® technologie, waardoor het water gelijkmatig wordt verdeeld over de sproeigaatjes. De strakke vormgeving wordt nog geaccentueerd door de schitterende GROHE StarLight® verchroomde afwerking, terwijl de SpeedClean sproeigaatjes de ophoping van kalkaanslag voorkomen.

Handdouche 28 034 000 Chroom

GROHE kenmerken: SpeedClean Handgemaakt Twistfree GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 228

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

10.04.12 15:16


28 034 000 Handdouche

28 347 000 Doucheset

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 229

28 308 000 Hoofddouche

28 348 000 Badset

GROHE Sena | Pagina 229

10.04.12 15:17


GROHE euphoria De Euphoria doucheserie combineert stijl, kwaliteit en efficiënt gebruik van water. De serie biedt een ruime keuze aan hand- en hoofddouches en een aantal verschillende straalpatronen. Zelfs voor beperkte budgetten zijn deze heerlijke douches betaalbaar. Het ergonomische design van de Euphoria handdouche is voorzien van een extra lange greep die naadloos overgaat in de douchekop met de elegante ring van chroom. GROHE DreamSpray® verdeelt het water gelijkmatig over ieder sproeigaatje voor een ongeëvenaarde douche-ervaring, terwijl de SmartRain straal, die wordt geproduceerd door de SprayDimmer op de handdouche, het waterverbruik met maximaal 40% vermindert. Je hebt keuze uit drie verschillende stijlen douchekoppen ter completering van je douche. De klassieke Euphoria hand- en hoofddouches worden aangevuld door Euphoria Cube, een kleine serie douchekoppen met een elegante vormgeving. De reeks heeft een minimalistisch design met vierkante vormen dat goed past bij onze Cosmopolitan kraanseries.

Hoofddouche 28 232 000 Chroom

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 230

10.04.12 15:18


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 231

GROHE Euphoria | Pagina 231

10.04.12 15:18


GROHe euphoria Het ergonomische design van de Euphoria handdouche is voorzien van een extra lange greep die naadloos overgaat in de douchekop met de elegante ring van chroom. GROHE DreamSpray® verdeelt het water gelijkmatig over de sproeigaatjes. terwijl een SprayDimmer het waterverbruik met maximaal 40% vermindert. De populaire en royale straal met regenpatroon behoort tot het standaardrepertoire van alle Euphoria handen hoofddouches. Je kunt daarnaast een tweede straalpatroon kiezen: Massage, Puur of Champagne.

Handdouche 27 265 000 Chroom

GROHE kenmerken: SpeedClean GROHE SprayDimmer

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 232

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 15:19


27 492 000 Hoofddouche Cosmopolitan Ø 180 mm straalsoort Rain

27 223 000 1 2 Handdouche Pure GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain, Pure

27 222 000 1 2 Handdouche Champagne GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain, Champagne

27 235 000 Hoofddouche Massage GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain, Massage

27 236 000 Hoofddouche Champagne GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain, Champagne

27 221 000 1 2 Handdouche Massage GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain, Massage

27 234 000 Hoofddouche Eco GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain

27 270 000 Hoofddouche Mono straalsoort Rain

27 220 000 1 2 Handdouche Eco GROHE SprayDimmer™ straalsoort Rain, EcoRain

27 270 00E Hoofddouche Mono GROHE EcoJoy® straalsoort Rain

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 233

2

GROHE Euphoria | Pagina 233

10.04.12 15:20


GROHE EUPHORIA

27 265 000 1 2 Handdouche Mono straalsoort Rain 27 265 00E 1 2 Handdouche Mono GROHE EcoJoy® straalsoort Rain

27 355 000 1 2 Badset Champagne

27 356 000 1 2 Badset Champagne 27 354 000 1 2 Badset Mono

27 226 001 1 2 Doucheset Massage, glijstang 900mm 27 231 001 1 2 Doucheset Massage, glijstang 600mm

27 227 001 1 2 Doucheset Champagne, glijstang 900mm 27 232 001 1 2 Doucheset Champagne, glijstang 600mm

GROHE kenmerken: SpeedClean GROHE SprayDimmer

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 234

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

23.04.12 17:35


27 225 001 1 2 Doucheset Eco, glijstang 900mm 27 230 001 1 2 Doucheset Eco, glijstang 600mm

27 267 001 1 2 Doucheset Mono, glijstang 900 mm 27 266 001 1 2 Doucheset Mono, glijstang 600 mm 27 266 00E 1 2 met GROHE EcoJoy速 1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 235

2

GROHE Euphoria | Pagina 235

23.04.12 17:33


GROHe euphoria stick cosmopolitan De Euphoria Stick Cosmopolitan is maar 215 mm lang en is voorzien van GROHE DreamSpray® technologie, voor een efficiënte verdeling van het water over de 45 sproeigaatjes, en GROHE CoolTouch® technologie, waardoor de greep nooit te heet wordt. GROHE StarLight® chroom en de SpeedClean sproeigaatjes zorgen voor een douche die er perfect uitziet. De Euphoria Stick Cosmopolitan is ook opgenomen in de GROHE EcoJoy® reeks, waardoor je moeiteloos water kunt besparen door het waterverbruik te beperken tot 9,4 liter per minuut.

Handdouche 27 400 000 Chroom

GROHE kenmerken: SpeedClean

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 236

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 15:21


27 400 000 Handdouche

27 368 000 Doucheset

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 237

27 369 000 Badset

GROHE Euphoria Stick Cosmopolitan | Page 237

10.04.12 15:21


GRohE EuphoRIA CUbE EN CUbE+ De combinatie van vierkante en rechthoekige vormen verrijkt met de laatste GROHE technologieën maakt de Euphoria Cube een slimme keuze als je houdt van minimalistisch design in je badkamer. De minimale lijnen en moderne esthetiek van de handdouche komen terug in de heldere vierkante outline van de hoofddouche in deze ingetogen collectie die pure geometrische vormen in je doucheomgeving brengt. Om van de verkwikkende Rain straal te kunnen genieten, is de Euphoria Cube uitgerust met de GROHE DreamSpray® technologie.

Handdouche 27 888 000 Chroom

27 890 000 Euphoria Cube+ Doucheset, glijstang 600 mm 27 891 000 Euphoria Cube+ Doucheset, glijstang 900 mm GROHE kenmerken: SpeedClean Inner WaterGuide

GROHE EcoJoy™

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 238

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

10.04.12 15:21


27 705 000 Hoofddouche 152 x 152 mm

27 701 000 Doucheset, glijstang 900 mm 27 937 000 Doucheset, glijstang 600 mm

grohe.com

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 239

27 693 000 Wanddouchehouder

27 704 000 Wandaansluitbocht

27 888 000 Euphoria Cube+ Handdouche

27 699 000 Handdouche

27 889 000 Euphoria Cube+ Badset

27 703 000 Badset

GROHE Euphoria Cube+ | Page 239

10.04.12 15:22


GROHE relexa De Relexa handdouche is een klassieker met een tijdloos, ergonomisch design. Je hebt keuze uit vijf straalsoorten. De serie, van het basismodel Relexa Trio tot de Relexa Five, biedt je de mogelijkheid om een combinatie van patronen te kiezen die aan al je wensen voldoet. De Relexa is ontworpen voor uitstekende prestaties en voorzien van GROHE DreamSpray速 technologie voor een perfecte verdeling van het water en GROHE StarLight速 technologie voor een prachtige afwerking.

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 240

10.04.12 15:22


Handdouche Five 28 796 000 Chroom

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 241

GROHE Relexa | Pagina 241

10.04.12 15:23


GRohE RElExA

27 062 000 Hoofddouche Five straalsoort Normal, Rain, Jet, Massage, Champagne

27 063 000 Hoofddouche Champagne straalsoort Normal, Rain, Jet, Champagne

27 064 000 Hoofddouche Massage straalsoort Normal, Rain, Jet, Massage

27 065 000 Hoofddouche Trio straalsoort Normal, Rain, Jet 27 065 00E Hoofddouche Trio GROHE EcoJoy®

27 066 000 Zijdouche Dual straalsoort Normal, Rain

27 067 000 Zijdouche Massage straalsoort Normal, Massage

28 796 000 Handdouche Five straalsoort Normal, Rain, Jet, Massage, Champagne

28 794 000 Handdouche Champagne straalsoort Normal, Rain, Jet, Champagne

28 795 000 Handdouche Massage straalsoort Normal, Rain, Jet, Massage

GROHE kenmerken: SpeedClean Twistfree

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 242

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

GROHE QuickFix®

10.04.12 15:24


28 793 000 Handdouche Trio straalsoort Normal, Rain, Jet 28 793 00E Handdouche Trio GROHE EcoJoy速, straalsoort Normal, Rain, Jet

28 843 000 Badset Champagne straalsoort Normal, Rain, Jet, Champagne

28 941 001 Doucheset Five, glijstang 900 mm 28 831 001 Doucheset Trio, glijstang 900 mm 28 933 001 Doucheset Massage, glijstang 900 mm

28 944 001 Doucheset Champagne, glijstang 600 mm 28 945 001 Doucheset Massage, glijstang 600 mm

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 243

28 942 001 Doucheset Trio glijstang 600 mm 28 942 00E GROHE EcoJoy速

GROHE Relexa | Pagina 243

10.04.12 15:25


GROHe relexa rustic De Relexa Rustic is een elegante combinatie van een traditionele stijl en de nieuwste GROHE technologie. Het licht geribbelde design wordt geaccentueerd door de GROHE StarLight® verchroomde afwerking, ideaal voor een badkamer in Authentic stijl. De handdouche in klassieke stijl wordt gecombineerd met een bijpassende douchekop waarmee je de straal eenvoudig de juiste richting kunt geven. GROHE DreamSpray® technologie zorgt bij alle waterpatronen voor een gelijkmatige verdeling van het water.

Hoofddouche 27 124 000 Handdouche 27 123 000 Chroom GROHE kenmerken: SpeedClean

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 244

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

10.04.12 15:25


27 124 000 Hoofddouche Five straalsoort Normal, Rain, Jet, Massage, Champagne

27 141 000 Doucheset Five, glijstang 600mm

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 245

27 123 000 Handdouche Five straalsoort Normal, Rain, Jet, Massage, Champagne

GROHE Relexa Rustic | Pagina 245

10.04.12 15:26


GROHe relexa Deluxe Relexa Deluxe combineert een modern Cosmopolitan design met de GROHE DreamSpray® technologie. De keuze uit vier straalsoorten maakt Relexa Deluxe de ideale toevoeging aan een luxe doucheruimte. De strakke vormgeving wordt geaccentueerd door de schitterende GROHE StarLight® verchroomde afwerking en de diep grijze sproeiplaat. De douche met een diameter van 130 mm is voorzien van een ergonomische hendel die het wisselen tussen de vier straalsoorten eenvoudig maakt: Rain, Normal, Champagne en Deluxe Champagne. Voor maximaal comfort is de hoofddouche draaibaar in de door jou gewenste richting.

Hoofddouche 27 530 000 Chroom

GROHE EcoJoy™

GROHE DreamSpray®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 246

GROHE StarLight®

10.04.12 15:26


27 530 000 1 Hoofddouche Deluxe met regelbare douchestraal Straalsoort Normal, Rain, Champagne, Champagne Deluxe

1

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 247

GROHE Relexa Deluxe | Pagina 247

10.04.12 15:26


GROHE NEW Tempesta Vind de douche die bij je karakter en de stijl van je badkamer past met New Tempesta. De New Tempesta hand- en hoofddouches hebben een royale douchekop met een diameter van 100 mm en zijn verkrijgbaar in drie verschillende designs: Cosmopolitan, Contemporary en Authentic. Elke stijl is te combineren met diverse GROHE kraanseries. Kies de New Tempesta IV met vier straalpatronen. Door de vier straalpatronen van de hoofddouches wordt een heerlijke douche wel heel eenvoudig. Of kies de New Tempesta III met drie patronen voor een douchesensatie die iedere keer weer anders is. De combinaties met drie straalpatronen zijn verkrijgbaar in alle designstijlen: Cosmopolitan, Contemporary of Rustic. Als je voor eenvoud kiest, hebben wij voor jou de New Tempesta II met twee patronen. Maar dit verrassende aantal mogelijkheden is niet het enige voordeel van New Tempesta douches. Alle designs zijn voorzien van GROHE DreamSpray速 technologie voor een perfecte verdeling van het water en ontworpen voor een luxueuze en aangename douche-ervaring, waarbij je minder water en energie verbruikt. New Tempesta IV en New Tempesta III hebben een maximaal waterverbruik van 9,4 liter/min. Als je nog meer water wilt besparen, kies dan New Tempesta II, met een maximaal waterverbruik van 5,8 liter/min.

Handdouche 27 573 000

Chroom

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 248

10.04.12 15:27


grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 249

GROHE New Tempesta | Pagina 249

10.04.12 15:27


GROHe NeW TempesTa cOsMOPOLitAN De New Tempesta Cosmopolitan is met zijn sobere, cilindrische vormgeving en afgeschuinde randen de ideale keuze voor moderne, elegante badkamers. Je kunt kiezen uit drie verschillende modellen handdouches en een hoofddouche met vier straalsoorten. GROHE DreamSpray® technologie zorgt voor optimaal douchegenot, of je nu ‘s ochtends vroeg een verfrissende douche neemt of een ontspannende douche aan het eind van de dag.

27 575 000 1 Handdouche IV straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

27 574 000 1 Handdouche III straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage

27 571 00E 1 Handdouche II 5,8 straalsoort Rain, GROHE RainO2 GROHE EcoJoy®

Handdouche 27 574 000

Chroom GROHE kenmerken: SpeedClean

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 250

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

24.04.12 11:10


27 585 000 1 Badset IV, 1750 mm 27 584 000 1 Badset III, 1750 mm 27 583 00E 1 Badset II, 1750 mm

27 587 000 1 Badset IV, 1250 mm 27 586 000 1 / 27 588 000 1 Badset III, 1250 mm / 1500 mm 27 791 00E 1 / 27 793 00E 1 Badset II, 1250 mm / 1500 mm

27 591 000 1 Hoofddouche IV straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

27 582 000 1 Doucheset IV, 900 mm met zeepschaal 27 581 000 1 Doucheset III, 900 mm met zeepschaal

27 577 000 1 Doucheset IV, 600 mm met zeepschaal 27 576 000 1 Doucheset III, 600 mm met zeepschaal

27 580 000 1 Doucheset IV, 600 mm 27 579 000 1 Doucheset III, 600 mm 27 578 00E 1 Doucheset II, 600 mm GROHE EcoJoy速

I - 1 straalsoort: Rain II - 2 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 251

III - 3 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Massage IV - 4 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

1

GROHE New Tempesta | Pagina 251

24.04.12 11:10


GROHe NeW TempesTa New Tempesta is ontworpen om de nieuwste Contemporary badkamers te verfraaien en past goed bij een groot aantal GROHE kraanseries. De prestaties van GROHE DreamSpray® technologie worden gecombineerd met een stijlvolle vormgeving en zeer praktische kenmerken. Een beschermende siliconenring rond de doucheplaat van de handdouche voorkomt schade aan de douche, de douchebak of het bad als iemand de douche laat vallen. Hierdoor is dit design ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

28 421 001 1 Handdouche IV straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

28 419 001 1 Handdouche III straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage

27 597 00E 1 Handdouche II straalsoort Rain, GROHE Rain O2 GROHE EcoJoy® 27 923 000 1 Handdouche I straalsoort Rain

Handdouche 28 421 001 Chroom

GROHE kenmerken: SpeedClean

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 252

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

24.04.12 11:11


28 479 001 1 Badset IV, 1750 mm 28 473 001 1 Badset III, 1750 mm 27 601 00E 1 Badset II, 1750 mm

27 602 000 1 Badset IV, 1250 mm 28 469 001 1 / 27 603 000 1 Badset III, 1250 mm / 1500 mm 27 798 00E 1 / 27 803 00E 1 Badset II, 1250 mm / Badset II, 1500 mm

27 606 000 1 Hoofddouche IV straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

28 784 001 1 Doucheset IV, 900 mm 28 789 001 1 Doucheset III, 900 mm 27 925 000 1 Doucheset I, 900 mm

28 436 001 1 Doucheset IV 600 mm met zeepschaal 27 600 000 1 Doucheset III 600 mm met zeepschaal 27 599 00E 1 Doucheset II 600 mm met zeepschaal

27 645 000 1 Doucheset IV 600 mm 27 644 000 1 Doucheset III 600 mm 27 598 00E 1 Doucheset II 600 mm 27 924 000 1 Doucheset I, 600 mm

I - 1 straalsoort: Rain II - 2 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 253

III - 3 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Massage IV - 4 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

1

GROHE New Tempesta | Pagina 253

24.04.12 11:11


GROHe NEW Tempesta Rustic New Tempesta Rustic combineert een traditionele vormgeving met moderne technologie. De klassieke vorm van de douchekop en de schuine randen van de doucheplaat en de greep resulteren in een prachtig design. GROHE DreamSpray® technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water over de sproeigaatjes en daarmee voor een verfrissende douche, elke keer weer.

Handdouche 27 608 000 Chroom GROHE kenmerken: SpeedClean

GROHE EcoJoy®

GROHE CoolTouch®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 254

GROHE DreamSpray®

GROHE StarLight®

24.04.12 11:12


27 608 000 1 Handdouche IV straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

27 610 000 1 Hoofddouche IV straalsoort Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

27 596 000 Zeepschaal

27 609 000 1 Glijstangset IV 600 mm met zeepschaal

I - 1 straalsoort: Rain II - 2 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 255

27 520 000 Glijstang 900 mm 27 519 000 Glijstang 600 mm

III - 3 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Massage IV - 4 straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, Massage, Jet

27 595 000 Wandhouder verstelbaar

1

GROHE New Tempesta | Pagina 255

24.04.12 11:12


GROHE DOUCHE ACCESSOIRES

07 247 000 Glijstang verlengstuk

28 549 000 Zeepschaal

27 206 000 Zeepschaal

28 819 001 Relexa Rainshower® glijstang 900 mm 28 797 001 Relexa Rainshower® glijstang 600 mm

27 785 000 Power&Soul™ glijstang 900 mm 27 784 000 Power&Soul™ glijstang 600 mm

GROHE StarLight®

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 256

18.04.12 07:44


27 500 000 Euphoria glijstang 900 mm 27 499 000 Euphoria glijstang 600 mm

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 257

27 841 000 Euphoria Cube glijstang 900 mm 27 892 000 Euphoria Cube glijstang 600 mm

GROHE Douche Accessoires | Pagina 257

18.04.12 07:44


GRohE DOUCHE ACCESSOIRES

27 522 000 New Tempesta Cosmopolitan glijstang 900 mm 27 521 000 New Tempesta Cosmopolitan glijstang 600 mm

27 524 000 New Tempesta glijstang 900 mm 27 523 000 New Tempesta glijstang 600 mm

27 520 000 New Tempesta Rustic glijstang 900 mm 27 519 000 New Tempesta Rustic glijstang 600 mm

GROHE StarLight速

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 258

10.04.12 15:32


27 151 000 Badrandmontage voor handdouche

27 056 000 Wandhouder zonder rozet

27 076 000 Aansluitbocht ook verkrijgbaar in zwart en wit

27 075 000 Wandhouder ook verkrijgbaar in zwart en wit

27 706 000 Wandhouder

27 057 000 Aansluitbocht

27 074 000 Wandhouder

27 707 000 Aansluitbocht

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 259

GROHE Douche Accessoires | Pagina 259

10.04.12 15:33


GRohE DOUCHE ACCESSOIRES

28 982 000 Douchearm projectie 378 mm

28 576 000 Douchearm projectie 268 mm

27 488 000 Douchearm projectie 282 mm

27 709 000 Douchearm

28 497 000 Douchearm plafond lengte 292 mm

28 724 000 Douchearm plafond lengte 142 mm

27 711 000 Douchearm plafond

27 484 000 Douchearm plafond lengte 292 mm

27 485 000 Douchearm plafond lengte 142 mm

GROHE StarLight速

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 260

10.04.12 15:35


28 150 000 Doucheslang Relaxaflex, 1250 mm 28 151 000 Doucheslang Relaxaflex, 1500 mm

28 154 000 Doucheslang Relaxaflex, 1750 mm 28 155 000 Doucheslang Relaxaflex, 2000 mm

28 142 000 Doucheslang Relexa, 1250 mm 28 143 000 Doucheslang Relexa, 1500 mm 28 145 000 Doucheslang Relexa, 2000 mm

28 362 000 Doucheslang Silverflex, 1250 mm 28 364 000 Doucheslang Silverflex, 1500 mm

28 388 000 Doucheslang Silverflex, 1750 mm 27 137 000 Doucheslang Silverflex, 2000 mm

28 409 000 Doucheslang Rotaflex, plastic 1500 mm 28 410 000 Doucheslang Rotaflex, plastic 1750 mm 28 413 000 Doucheslang Rotaflex, plastic 2000 mm

grohe.nl

07_Showers_BlueBook_2012_NL.indd 261

GROHE Douche Accessoires | Pagina 261

10.04.12 15:36


GENIET VAN

DE SANITAIRE SYSTEMEN VAN GROHE GROHE levert alle belangrijke artikelen die je nodig hebt om je badkamer compleet te maken, van sanitaire installatieframes en verborgen stortbakken tot een verbluffend assortiment bedieningsplaten.

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 262

10.04.12 12:31


grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 263

GROHE Sanitaire Systemen I Pagina 263

10.04.12 12:32


08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 264

10.04.12 12:32


SANITAIRE SYSTEMEN GROHE skate cosmopolitan Leer

GROHE skate cosmopolitan glas

GROHE Skate cosmopolitan HOUT

GROHE Skate cosmopolitan

270

272

274

276

GROHE nova cosmopolitan

GROHE skate en Skate air

GROHE arena cosmopolitan

277

278

279

GROHE fresh

GROHE Rapid sl

GROHE Rapido U

280

282

284

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 265

GROHE Sanitaire Systemen I Pagina 265

10.04.12 12:36


GROHE SANITAIRE SYSTEMEN

GEÏNSPIREERDE SANITAIRE PRODUCTEN Creëer een moderne, gestroomlijnde badkamer met behulp van onze serie Rapid SL WC elementen. Door de verandering van onze lifestyle en door technologische ontwikkelingen is de badkamer van een puur functionele ruimte getransformeerd in een ruimte om te ontspannen. We willen een ruimte creëren waarin je kunt ontsnappen en je prettig kunt voelen. Dit streven heeft geleid tot meer gestroomlijnde badruimtes, waarin alleen mooie en essentiële onderdelen zichtbaar zijn. Met onze serie sanitaire systemen kun je de badkamer van je dromen creëren. We produceren een aantal geavanceerde WC elementen die makkelijk en veilig aan de muur te bevestigen zijn. Moderne badruimtes Aan de muur bevestigd sanitair zorgt voor een modern interieur en is bij stijlbewuste huizenbezitters inmiddels favoriet. Onhandige baden op pootjes en toiletten op de vloer met een geïntegreerde stortbak behoren grotendeels tot het verleden. Doordat de vloer vrij is van objecten lijkt zelfs de kleinste badkamer groter. En doordat er geen moeilijk bereikbare hoekjes zijn waar vuil zich kan ophopen, is schoonmaken veel makkelijker. Keuze en flexibiliteit Met de Rapid SL ben je niet meer gebonden aan vier muren, ongeacht de grootte van je badkamer. Dankzij ons veelzijdige framesysteem beschik je over een onbeperkt aantal mogelijkheden wat betreft vormgeving en design. De enige beperking is je eigen fantasie. Je kunt niet alleen wanden plaatsen om de droge gedeeltes af te schermen van de natte, maar ook om er wastafels en bidets aan te bevestigen. Daarnaast maken we bevestigingssystemen voor hoeken, die uitermate geschikt zijn voor kleine ruimtes. Inbouwreservoirs zijn ideaal voor zwevende toiletten. Eenvoudige installatie Ons Rapid SL WC element zorgt voor een moeiteloze installatie, of je nu een nieuwe badkamer aanlegt of een bestaande badkamer renoveert. De frames kunnen worden ingebouwd in studwanden of tegen een muur worden geplaatst. Je verspilt dus geen tijd en geld met het weghakken van oude tegels. Je kunt het frame plaatsen tijdens het aanleggen of renoveren van je badkamer en achter een wand verbergen. Design en technologie Net als al onze andere producten biedt Rapid SL een groot aantal voordelen. Onze inbouwreservoirs zijn ongelofelijk stil, en dit wordt nog beter als je het reservoir bevestigt op een installatieframe in plaats van aan de muur. Je kunt ze combineren met een bedieningsplaat met één of twee spoelknoppen. Door te kiezen voor twee spoelknoppen kun je doorspoelen met een minder grote hoeveelheid water.

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 266

10.04.12 12:36


Via de grote knop spoelt al het water door.

Via de Eco knop spoelt er slechts 3 liter water door.

Kies voor dual flush technologie en bespaar tot 50% grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 267

GROHE Sanitaire Systemen I Pagina 267

10.04.12 12:37


GROHE BEDIENINGSPLATEN DE PERFECTE FINISHING TOUCH. GROHE bedieningsplaten zijn uitstekend te combineren met onze kranenseries om je badkamer nog mooier te maken. Ze passen op onze Rapid SL frames, Uniset en alle verborgen systemen, en beschikken over GROHE EasyConnect, voor een snelle montage. Ze zijn ook geschikt om oude bedieningsplaten te vervangen. De platen kunnen verticaal of horizontaal worden bevestigd. Op de meeste bedieningsplaten is GROHE Fresh te bevestigen, ons systeem voor een schoon en fris toilet met een simpele druk op de knop. Onze bedieningsplaten hebben twee spoelknoppen, voor grote en kleine spoeling, waardoor je kunt kiezen hoeveel water je voor het doorspoelen gebruikt. Bij alle GROHE inbouwreservoirs kun je het grote spoelvolume beperken tot 4,5 liter om nog meer water te besparen.

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 268

10.04.12 12:37


grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 269

GROHE Bedieningsplaten | Pagina 269

10.04.12 12:38


GROHE Skate Cosmopolitan LEER Skate Cosmopolitan leren bedieningsplaten combineren een prachtig design met een selecte serie luxueuze leren afwerkingen. Je kunt kiezen uit vier neutrale kleuren: wit, beige, zwart of tanine rood. Verkrijgbaar in gewoon of doorgestikt leer en goed te combineren met een groot aantal andere badkamermaterialen. De bedieningsplaten zijn afgewerkt met GROHE StarLight速 chroom. Een verchroomde draad door de leren sierrand geeft het design een verfijnd uiterlijk. De platen kunnen afhankelijk van je wensen horizontaal of verticaal worden geplaatst.

GROHE EcoJoy速

GROHE StarLight速

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 270

10.04.12 12:39


38 913 XN0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Gestikt Leer Zwart

38 913 XR0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Gestikt Leer Wit

38 913 XM0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Gestikt Leer Taninerood

38 914 XR0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Leer Wit

38 913 XP0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Gestikt Leer Beige

38 914 XN0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Leer Zwart

38 914 XP0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Leer Beige

38 914 XM0 1 2 Skate Cosmopolitan Leer Bedieningsplaat Leer Taninerood

1

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 271

2

GROHE Skate Cosmopolitan Leer | Pagina 271

10.04.12 12:42


GROHE Skate Cosmopolitan Glas Naarmate badkamers verder evolueren wordt er steeds meer gezocht naar andere materialen dan tegels om de wanden te bedekken. Het nieuwste materiaal dat wordt gebruikt is glas. Skate Cosmopolitan glazen bedieningsplaten hebben perfect afgeschuinde en gepolijste randen. De platen zijn slechts 6 mm dik. Hun glanzende oppervlak wordt nog geaccentueerd door de afwerking met GROHE StarLight速 chroom. Je kunt uit vier verschillende glazen afwerkingen kiezen, waaronder wit en zwart. Perfect te combineren met de nieuwe witte en zwarte kranen uit onze Quadra serie. Er zijn Skate Cosmopolitan glazen bedieningsplaten voor zowel toiletten als urinoirs, waardoor de eenheid van sanitaire ruimtes bewaard blijft.

GROHE EcoJoy速

GROHE StarLight速

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 272

10.04.12 12:43


38 845 KS0 1 2 Skate Cosmopolitan Glas Bedieningsplaat Glas Velvet Black

38 845 LS0 1 2 Skate Cosmopolitan Glas Bedieningsplaat Glas Moon White

38 845 MF0 1 2 Skate Cosmopolitan Glas Bedieningsplaat Glas Chroom/DaVinci wit

38 845 BS0 1 2 Skate Cosmopolitan Glas Bedieningsplaat Glas Titanium

1

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 273

2

GROHE Skate Cosmopolitan Glass | Pagina 273

10.04.12 12:45


GROHE Skate Cosmopolitan HOUT Hout is tijdloos en duurzaam. Weinig materialen geven meer warmte aan een interieur. GROHE Skate Cosmopolitan Hout is verkrijgbaar met zes verschillende natuurlijk houten afwerkingen. Uitstekend te combineren met de nieuwste stijlen badkamermeubels en houteffect tegels. De opvallende houtnerven zorgen voor een authentiek effect, of je nu kiest voor fris bamboehout of de rijke kleuren van Amerikaans walnotenhout of kersenhout. De bedieningsplaten beschikken over twee spoelknoppen en zijn afgewerkt met schitterend GROHE StarLight速 chroom. De natuurlijke afwerking zorgt ervoor dat iedere bedieningsplaat uniek is, waardoor je badkamer dat ook is. De platen hebben een bescheiden omvang van 197x156 mm en kunnen horizontaal of verticaal worden geplaatst.

GROHE EcoJoy速

GROHE StarLight速

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 274

10.04.12 12:45


38 849 HP0 1 2 Skate Cosmopolitan Hout Bedieningsplaat Hout Amerikaans Walnoot

38 849 HR0 1 2 Skate Cosmopolitan Hout Bedieningsplaat Hout Macassar

38 849 HS0 1 2 Skate Cosmopolitan Hout Bedieningsplaat Hout Amerikaans Kersen

38 849 HW0 1 2 Skate Cosmopolitan Hout Bedieningsplaat Hout Naturel Eiken

38 849 HT0 1 2 Skate Cosmopolitan Hout Bedieningsplaat Hout Essen Olijf

38 849 HV0 1 2 Skate Cosmopolitan Hout Bedieningsplaat Hout Bamboe

1

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 275

2

GROHE Skate Cosmopolitan Hout | Pagina 275

10.04.12 12:48


GROHE SKATE COSMOPOLITAN Het design van Nova Cosmopolitan is gebaseerd op de cirkel, maar bij de Skate Cosmopolitan overheersen rechthoekige vormen. Optische patronen cre谷ren een driedimensionaal effect, waardoor de aandacht wordt getrokken door de zuivere vormgeving van de GROHE StarLight速 chroom spoelknoppen. Skate Cosmopolitan is ook verkrijgbaar met een titanium afwerking die vingerafdrukken voorkomt, waardoor het de perfecte keuze is voor toiletten die vaak worden gebruikt.

38 732 BR0 1 2 Skate Cosmopolitan Bedieningsplaat Anti-Vingerafdruk ook verkrijgbaar in Chroom, Alpine Wit, RVS en Mat Chroom

38 859 XG0 1 2 Skate Cosmopolitan Print Bedieningsplaat Zwart met print

GROHE EcoJoy速

GROHE StarLight速

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 276

24.04.12 07:25


GROHE NOVA COSMOPOLITAN De Nova Cosmopolitan Print heeft een fris design en is verkrijgbaar met verschillende opdrukken. Een spannende en moderne aanvulling op onze uitgebreide serie bedieningsplaten. Door de geometrische vormen en een rond drukknopgedeelte in een rechthoekige plaat, is het de ideale keuze voor moderne ruimtes. De graďŹ sche opdrukken en het cirkelvormige design in chroom zijn uitstekend geschikt voor eigentijdse badkamers. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, waardoor ieder design goed te combineren is met meerdere GROHE kranen en douches.

38 847 LI0 1 Nova Cosmopolitan Print Bedieningsplaat Cirkels Ook verkrijgbaar in Zwart/chroom en MoonWhite

38 847 XG0 1 Nova Cosmopolitan Print Bedieningsplaat Zwart met print

38 765 000 1 Nova Cosmopolitan Bedieningsplaat Chroom Ook verkrijgbaar in Alpine Wit en Mat chroom

38 869 XG0 1 Nova Cosmopolitan Print Bedieningsplaat Zwart met print

1

2

GROHE EcoJoyÂŽ

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 277

GROHE Nova Cosmopolitan Print | Pagina 277

24.04.12 07:26


GROHE SKATE EN SKATE AIR

38 505 000 Skate Air Ook verkrijgbaar in Alpine Wit, Pergamon en Mat chroom 38 506 000 Horizontaal

38 564 000 Skate Air door de uitstekende drukknop extra eenvoudig te bedienen Ook verkrijgbaar in Alpine Wit en Mat chroom

38 573 000 Skate Ook verkrijgbaar in Alpine Wit en Mat chroom

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 278

24.04.12 07:27


GROHE ARENA COSMOPOLITAN Door de prachtige afwerking van GROHE producten zien consumenten direct dat ze kwalitatief hoogstaand zijn. We maken veel gebruik van ovale vormen, die in een aantal van onze series zijn terug te vinden. Ook de spoelknoppen van de GROHE Arena Cosmopolitan hebben een zachte, gebruiksvriendelijke ovale vorm. De bedieningsplaat is verkrijgbaar in GROHE StarLight® Chroom, Mat Chroom en Alpine wit. Dit design is goed te combineren met een aantal van onze kraanseries. Er is ook een model voor urinoirs.

38 844 000 Arena Cosmopolitan Bedieningsplaat Wc Verticaal Chroom Ook verkrijgbaar in Alpine Wit en Mat chroom

38 858 000 Arena Cosmopolitan Bedieningsplaat Wc Horizontaal Chroom Ook verkrijgbaar in Alpine Wit en Mat chroom

GROHE EcoJoy®

GROHE StarLight®

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 279

GROHE Skate Cosmopolitan Print I GROHE Arena Cosmopolitan | Pagina 279

24.04.12 07:29


GROHE fresh GROHE bedenkt innovatieve oplossingen voor dagelijks problemen. GROHE Fresh is zo’n oplossing en maakt je badkamer nog gebruiksvriendelijker. Het beste van twee werelden: de strakke lijnen door het wegwerken van stortbakken en de continue hygiëne van toiletblokjes. Tot nu toe was het niet mogelijk om in een reservoir een toiletblokje te plaatsen. GROHE Fresh heeft een makkelijk te openen bedieningsplaat die toegang geeft tot een verschuifbare houder die het blokje naar het reservoir transporteert. Dankzij de scharnierende plaat kost dat maar een paar seconden. GROHE Fresh is met de meeste inbouwreservoirs van GROHE met kleine bedieningsplaten te combineren, of je nu een nieuwe badkamer aanlegt of een bestaande badkamer renoveert. GROHE Fresh is verkrijgbaar in een set met bedieningsplaten van jouw keuze* in verband met een andere bevestiging is de GROHE Fresh niet toepasbaar op de Skate Cosmopolitan glas, leer en hout. Bij oude reservoirs hoef je alleen maar het bevestigingsframe te verwijderen, de verschuifbare houder aan de stortbak toe te voegen en het nieuwe frame te bevestigen. Maak vervolgens de slang opnieuw vast aan de bedieningsplaat. Voor inbouwreservoirs zonder de AV1 spoelklep is een compleet upgradepakket verkrijgbaar.

Open de bedieningsplaat van je wc-reservoir.

Pak een toiletblokje of reinigingstablet.

Plaats het in de houder.

Sluit de plaat en spoel door!

GROHE EcoJoy®

GROHE StarLight®

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 280

*in verband met een andere bevestiging is de GROHE Fresh niet toepasbaar op de Skate Cosmopolitan glas, leer en hout.

10.04.12 12:58


38 805 000 Bedieningsplaat Skate Cosmopolitan Chroom met Fresh

38 799 000 Bedieningsplaat Nova Cosmopolitan Chroom met Fresh

38 798 000 Bedieningsplaat Skate Air Chroom met Fresh

Ook verkrijgbaar in Alpine wit

Ook verkrijgbaar in Alpine wit

Ook verkrijgbaar in Alpine wit

38 796 000 GROHE Fresh ombouwset. Niet geschikt voor Skate Cosmopolitan in hout of glas en RVS bedieningsplaten

38 797 000 GROHE Fresh ombouwset met AV1. Voor Grohe reservoirs met kleine revisietoegang. Niet geschikt voor Skate Cosmopolitan in hout of glas en RVS bedieningsplaten

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 281

GROHE Fresh | Pagina 281

10.04.12 12:58


GROHE RAPID SL INSTAllATIESYSTEMEN Het Rapid SL systeem geeft je de vrijheid om de ideale badkamer te creĂŤren. Het zorgt voor een veilige en snelle manier om zwevende toiletten, wastafels, wandbidets en urinoirs te installeren. De frames zijn verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes. De frames zijn voorgemonteerd, beschikken over bevestigingspunten voor wandclosets en worden streng getest. De frames voor de wandclosets kunnen maximaal 400 kg dragen.

38 539 001 Rapid-SL WC element, hoogte 1,13 m 38 526 000 *1 Rapid-SL WC element, hoogte 0,82 m 38 525 001 *1 Rapid-SL WC element, hoogte 1,00 m * 1 zonder wandbevestigingsset 38 558 00M, zonder geluiddempingsset.

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 282

10.04.12 12:59


38 803 001 Rapid-SL Urinoir element

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 283

38 555 001 Rapid-SL Wastafel element

38 553 001 Rapid-SL Bidet element

GROHE Rapid SL | Pagina 283

10.04.12 12:59


GROHE rapido u Rapido U is een universele verborgen installatie voor urinoirs. Rapido U heeft een diepte van slechts 80 mm en kan worden gebruikt met verschillende handmatige of elektronische bedieningsplaten. De elektronische bedieningsplaten zijn voorzien van de nieuwste energiebesparende technologie. Ze werken met batterijen of op het netspanning (230 V). Door de standaardafmetingen van de platen kun je eventueel later handmatige bedieningsplaten vervangen door elektronische. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Ze zijn uitstekend te combineren met de bedieningsplaten voor de wc-elementen.

GROHE EcoJoy速

GROHE StarLight速

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 284

10.04.12 13:00


37 338 000 GROHE Rapido U voor handmatige bediening urinoir of Tectron infrarood electronica 6V of 230V

38 846 MF0 1 Bedieningsplaat Skate Cosmopolitan Glas Chroom/DaVinci wit. Handmatige bediening voor uninoir. Ook verkrijgbaar in Velvet Black, Titanium en Moon White

38 784 000 1 Bedieningsplaat Skate Cosmopolitan Chroom. Handmatige bediening voor uninoir.

38 804 000 Bedieningsplaat Nova Cosmopolitan Chroom. Handmatige bediening voor uninoir.

Ook verkrijgbaar in Alpine wit, Mat chroom en RVS

Ook verkrijgbaar in Alpine wit en Mat chroom

38 857 000 Bedieningsplaat Arena Cosmopolitan Chroom. Handmatige bediening voor uninoir.

38 808 000 Bedieningsplaat Surf Chroom. Handmatige bediening voor uninoir.

37 324 000 1 Bedieningsplaat Tectron Skate Chroom Infrarood electronica voor urinoir Transformator met 230 V

Ook verkrijgbaar in Alpine wit en Mat chroom

Ook verkrijgbaar in Alpine wit, Pergamon en Mat chroom

Ook verkrijgbaar in RVS 1

grohe.nl

08_Additional_BlueBook_2012_NL.indd 285

GROHE Rapido U | Pagina 285

24.04.12 11:27


REFERENTIES

Foto: Johannes Maria Schlorke

Ongeacht de diversiteit in de verlangens, behoeften en smaken van mensen en ondanks de tegenstellingen in culturele eisen, blijven de basisbehoeften van mensen op deze planeet hetzelfde. Op elk continent, in landelijke en stedelijke omgevingen, is GROHE het merk van hun keuze ongeacht de vorm, grootte en stijl van de badkamer. En ook nog eens een slimme keuze.

Neumayer Station III I Antarctica

09_References_BlueBook_2012_NL.indd 286

03.04.12 09:26


grohe.nl

09_References_BlueBook_2012_NL.indd 287

GROHE Referenties | Pagina 287

03.04.12 09:26


GENIET VAN DE INSPIRATIE Soort zoekt soort. Daarom is het niet verwonderlijk dat je in sommige van de mooiste gebouwen ter wereld de producten van GROHE tegenkomt. Van luxe hotelsuites en spa‘s tot de meest toonaangevende privé-adressen worden onze kranen en douches geselecteerd door architecten en ontwerpers die de eindgebruiker op een vijfsterren ervaring willen trakteren.

Foto: Sören Meyer

Onze producten zijn betrouwbaar, duurzaam en zijn ontworpen om te presteren onder de meest veeleisende omstandigheden. Originele designs maken een statement, zijn intuïtief in gebruik en bieden uitzonderlijke veiligheid, comfort en plezier. Daarom kiezen kenners elke keer weer voor GROHE.

F&E Gebäude BIG der KWS Saat AG I Einbeck I Germany

Oberstufenzentrum I Berlin Weißensee I Germany

Arena I Zagreb I Croatia

Foto: Werner Huthmacher

Opernturm I Frankfurt a.M. I Germany

Johannes-Wessling-Klinikum I Minden I Germany

09_References_BlueBook_2012_NL.indd 288

Rudolf-Harbig stadium I Dresden I Germany

03.04.12 09:27


Rudolf-Harbig stadium I Dresden I Germany

Atrion at Lietzensee I Berlin I Germany

Opernturm I Frankfurt a.M. I Germany

Vlietland Hospital I Schiedam I Netherlands

Ellington Hotel I Berlin I Germany

Kindergarten Sighartstein I Neumarkt I Austria

Ozeaneum I Stralsund I Germany

Kindergarten Sighartstein I Neumarkt I Austria

M端llverwertungsanlage I Schwandorf I Germany

Foto: Johannes Maria Schlorke

Arena I Zagreb I Croatia

grohe.nl

09_References_BlueBook_2012_NL.indd 289

GROHE Referenties | Pagina 289

03.04.12 09:31


Service Bij GROHE ben je verzekerd van kwaliteit. Voordat we een product verzenden moet het talloze testen doorstaan. Deze testen verzekeren je van een product dat perfect functioneert, gebruiksvriendelijk is en er stralend uitziet.

10_Services_BlueBook_2012_NL.indd 290

03.04.12 09:31


grohe.nl

10_Services_BlueBook_2012_NL.indd 291

GROHE Service | Pagina 291

03.04.12 09:32


GROHE QR Codes Wat is dit voor afbeelding? Dit is een Quick Response code (QR-code), een code die staat voor het webadres (de URL) van een webpagina. Het plaatje rechtsonder staat voor www.grohe.nl. Hoe werkt een QR-code? Soms kan het adres van een webpagina erg lang zijn, bijvoorbeeld http://www.grohe.nl/en/global-projects/ internationalreferences/public-buildings/arena-zagreb-croatia/p/25_70848.html. Met een QR-code kun je de webpagina snel en eenvoudig openen, zonder de URL eerst in te hoeven typen in je telefoon. Je hoeft alleen maar de afbeelding te scannen, je telefoon leest het, zet het om in de URL en opent de webpagina. Hoe scan ik de afbeelding? Je hebt een mobiele telefoon met een camera en toegang tot internet nodig en je moet een QR-codelezer op je telefoon installeren. Waar kan ik een QR-codelezer downloaden? Onder meer op de volgende websites. Er zijn nog meer websites die een vergelijkbare service bieden. http://www.i-nigma.mobi http://reader.kaywa.com http://upcode.mobi Je kunt ook een leesprogramma downloaden in je App Store. Meer informatie Ga voor meer informatie naar www.grohe.nl/qr-code

Snapping the code‌

10_Services_BlueBook_2012_NL.indd 292

‌getting the site

03.04.12 09:32


GENIET VAN De SERVICE Je vindt een schat aan informatie en advies op onze website: www.grohe.nl - een virtuele wereld vol met ideeën en inspiratie. Plan je nieuwe badkamer met de GROHE Cube – onze online design tool. Hier vind je inspirerende kaders waarin je kranen aan badkamerkeramiek kunt koppelen, met verschillende douchekranen kunt experimenteren en kleurenschema´s kunt proberen. Wanneer je eenmaal je perfecte combinatie van kranen en douches hebt gevonden, gebruik je onze showroom locator om de dichtstbijzijnde erkende vakman te vinden

grohe.nl

10_Services_BlueBook_2012_NL.indd 293

GROHE Service | Pagina 293

03.04.12 09:32


ENJOY GROHE GROHE BROCHURES

GROHE SPATM Til je badkamer naar een hoger niveau met onze zorgvuldig ontworpen series luxueuze producten.

GROHE BADKAMER BROCHURE Je hebt de keuze uit een groot aantal designs, onderverdeeld in drie stijlgroepen: Cosmopolitan, Contemporary en Authentic.

GROHE KEUKEN BROCHURE Met een design voor ieder interieur en budget bieden GROHE keukenkranen meer dan je verwacht.

GROHE REFERENCES Volume 1

Volume 2

GROHE REFERENTIEBOEKEN Laat je inspireren door onze selectie aan wereldwijde en aansprekende projecten waarin GROHE producten zijn gebruikt. Je kunt ons boek “Water Enjoyment. Sustainable Quality, Technology and Design” bestellen via www.amazon.com.

10_Services_BlueBook_2012_NL.indd 294

Je kunt de GROHE brochures downloaden vanaf onze website: www.grohe.nl

24.04.12 11:48


GROHE website

GROHE WEBSITE Voor meer informatie over GROHE en onze productseries bezoek je onze website

www.grohe.nl

GROHE apps

Mobile website

De GROHEpro app beschikt over de complete GROHE productcatalogus en is voorzien van gedetailleerde productinformatie, grote afbeeldingen, installatietekeningen en veel meer.

GROHE heeft een mobiele website gelanceerd voor optimaal gebruik. Bezoek de GROHE website met je mobiele apparaat voor praktisch installatieadvies

Voor iPad

00_Umschlag_BlueBook_2012_NL.indd 2

Voor iPhone

24.04.12 12:08


© 05/2012 – Copyright by GROHE Follow us

  GROHE ENJOY Water

Grohe Nederland B.V. Metaalstraat 2 2718 SW Zoetermeer Tel. 079 3680133 Fax. 079 3615129 E-mail: grohe-nl@grohe.com www.grohe.nl

Enjoy WATER De GROHE badkamer www.grohe.nl

PEFC/04-31-1339

00_Umschlag_BlueBook_2012_NL.indd 1

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes

24.04.12 12:07


Grohe Badkamerbrochure - Overkamp Meddo  

Grohe Badkamerbrochure Overkamp Meddo

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you