Page 1

SMÅTT & GODT

NR. 2 MARS 2014

Her finner du det beste tilbudet på din nye bil

Molly Pettit Norges nye racingstjerne LES OM RENAULT CAPTUR NISSAN QASHQAI

DrømmebILEN MERCEDES-BENZ S-CLASSE COUPÉ

NYHETER KIA SPORTAGE HYUNDAI iX35 01 Mars 2014 -


INNHOLD

24

INNHOLD HEIA NORGE! OL er over og igjen kan Norge skryte av å være gode, for det er typisk norsk å være god, er det ikke? Innenfor sportsverdenen finnes mange ulike øvelser, og kansje noen du ikke var klar over. Her i Norge har vi for eksempel en sportsgren med navnet NTCC eller Norwegian Thunder Car Championship, noe som minner mye om NASCAR i USA med over 75 millioner fans. I denne månedens blad kan du lese mer om NTCC og jenta Molly Pettit fra Norge. Molly kjemper side om side med gutta med sine råskinn av noen racerbiler i en herlig blanding av svidd gummi, eksos, motorbrøl og dirrende spenning. Under kan du se en oversikt over de mest populære bilmerkene i januar måned for 2014 på Romerike. Totalt ble det solgt 589 nye biler på Romerike i januar, noe som er en nedgang på 6,2 % i forhold til samme periode i 2013.

DRØMMEBILEN

Følg også med på våre Facebooksider. Her har vi lagt ut over 5000 bilder av nye bilmodeller, og vi legger ut nye underholdende bilsaker hver uke. Håkon Monsrud hm@logoz.no

ROMERIKEs mest popULære merker 2013

Ant

%

15,3 11. Skoda

Ant

%

24

4,1

1. Toyota

90

2. Volkswagen

65

11 12. Hyundai

19

3,2

3. Mercedes-Benz

50

8,5 13. Volvo

16

2,7

4. BMW

46

7,8 14. Mazda

15

2,5

5. Audi

42

7,1 15. Mitsubishi

12

2

6. Peugeot

41

12

2

7. Ford

35

5,9 17. Tesla

12

2

8. Subaru

27

4,6 18. Opel

11

1,9

9. Kia

25

4,2 19. Citroen

9

1,5

10. Nissan

24

4,1 20. Renault

6

1

7

16. Suzuki

Tallene i tabellen over er basert på salg hittil i år. Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

26

NYHETER LaFerrari

27

MASERATI &

Sports Illustrated fyller år

17

Mercedes-Benz S -Classe Coupé

COVER

Racinghåpet Molly Pettit

05

WRC

Ken Block hiver seg med i sirkuset

Følg ILTEMPO på Facebook! - Nye underholdende bilsaker hver dag! - Til nå har vi lagt ut over 5000 fotos av de nyeste bilmodellene! - Overraskelser, humor, filmer og annet bilrelatert snadder fra fjern og nær!

Trykk:

Cover: Logoz AS Karine Johansen Utgiver: Logoz AS Adresse: Storgata 21, 2 etg, Lillestrøm, Postboks 356, 2001 Lillestrøm Schibstedt trykk. Iltempo er printet på resirkulert papir merket med svanemerket. Vi tar forbehold om trykkfeil i bladet.

Tlf:

948 12 950

Epost:

Mars 2014 -

post@logoz.no

03


Pris fra kr:

252.900 Vinterkampanje

Vinterhjul og metallic lakk

Prøv en Opel Vinn en Opel

Bli med i konkurransen på opel.no

7.900,-

Kun kr. Spar inntil kr 19.500,Ved kjøp av ny Opel Mokka Tilbudet gjelder til 31.03.2014

OPEL MOKKA

FJELLET KALLER. HER ER SVARET. Opel Mokka er perfekt for deg med en aktiv livsstil. Med muligheten for oppvarmet multifunksjonsratt, ryggekamera og 4x4 kan du prøvekjøre det siste innen tysk kvalitet hos oss. Velkommen! Opplev det å være på nett i bilen på en ny måte med Opels infotainmentssystem, IntelliLink. opel.no CO2 utslipp fra 120 g/km. 4,5 l/100 km. Gjelder drivstofforbruk og utslipp blandet kjøring. Euro 5. Frakt og lev. omk. Oslo inkludert i prisen. Avbildet bil kan ha ekstrautstyr. Importør Opel Norge AS.

Kjeller Jogstadveien 9 - 2007 Kjeller - 64 83 78 70 Jessheim Energivegen 14 - 2050 Jessheim - 63 97 94 00


SMÅTT & GODT

Ken Block til WRC Ken Block er den nyeste sjåføren som skal være med å konkurrere i FIA World Rallycross Championship. Block har bekreftet at han vil delta i minimum tre runder i 2014 og kommer blant annet til Norge 14. og 15. juni. Block skal kjøre en Ford Fiesta som en del av Hoonigan Racing Division. Ken Block er kjent for sin meget lekne kjørestil og sin karismatiske personlighet, og det vil nok ikke bli noe mindre sirkus når Block deltar i WRC.

NISMO GT-R Om få dager har produksjons-superbilen Nismo GT-R sin europadebut under Genève motorshow. Det er Nismo global racing team som har utviklet bilen og som har sørget for at denne fabrikkproduser te modellen har et skikkelig racingpreg. Nissan og Nismo har høstet mye erfaring gjennom tiår med racing, og nå har de samlet all kunnskapen i nye GT-R. Bilen er laget med meget avanser t aerodynamikk (som genererer ekstra marktrykk på 100 kg ved 300 km/t.) og den skal ha et fenomenalt veigrep. Under panseret sitter 600 hester og en twinturbo 3.8 liters V6 motor. Bilen er så langt bare tilgjengelig i Japan, men kommer for salg i Europa i september. I følge Nissan selv er det GT-R som i skrivende stund holder banerekorden for produksjonsbiler på Nürburgring Nordschleife.

Ferrari California T

Ny AUDI TT Audi TT fikk mye oppmerksomhet da den for første gang ble lanser t i 1998. Designmessig gikk den i en helt egen retning og var ekstremt moderne og hissig i utrykket. Nå har Audi endelig avslør t skissene på tredje generasjon TT og det er mye som kan tyde på at de har hentet mye inspirasjon fra den første, ikoniske modellen. Forfra har den nye Audi TT få tt dominante

horisontale linjer som blir delt av en bred og flat grill. Over panseret dannes det et hissig V-mønster og de velkjente audiringene har få tt ny plassering og sitter nå på selve panseret. Audi skal avsløre mer enn bare skissene under en pressekonferanse i Genève den 4. mars.

Luksuskupéen fra Ferrari kommer i ny utgave. Navnet California stammer fra kallenavnet som Ferrari 250 GT fikk tildelt på 50-tallet. For tsatt er det de samme kjerneverdiene knyttet opp til den nye modellen, nemlig den eksklusive og elegante spor tsfølelsen. Den nye modellen er selvsagt utstyr t med sammentrekkbar hard top som forvandler bilen til en stilig kabriolet på 14 sekunder. Bilen gjør 0-100 på 3,6 sekunder og vi garanterer vind i håret.

Mars 2014 -

05


ST?te. E K E R ekes ER SP es spr

HVEM Vi leter etter Norg r Se me

å info p

st.no preke

s vemer www.h

Full Pakke. Vi har satt sammen en trygg og meget godt utstyrt familiebil til en uslåelig pris!

FORD MONDEO PREMIUM STASJONSVOGN MED ENORM PLASS 1.6 LITER 115 HK TURBODIESEL Utstyr inkludert i prisen: • Skinnseter • Elektrisk betjent barnesikring/lås • 7 kollisjonsputer • Dashbord, nedre midtkonsoll i Windsor skinn • Tilhengerfeste - avtagbart • Cruisecontrol • Parkeringssensor foran og bak VI TILBYR • Mørktonet glass GUNSTIG • Klimaanlegg med 2 soner • Takrails i krom FINANSIERING • Elektrisk innfellbare speil OG INNBYTTE AV • Nøkkelfri adgang og start • Navigasjon med 7” berøringsskjerm ALLE MERKER • 8 veis elektrisk justering av passasjersete • Automatisk avblendbart bakspeil • LED kjørelys • 8 veis elektrisk justering av førersete med minnefunksjon • Regnsensor • DAB radio/CD med 8 høyttalere • Motor- og kupévarmer med fjernkontroll • Handsfree/stemmestyring/USB • Spoiler bak • Ratt og girkule i skinn

Pakkepris

345.800,-

NYE CITROËN

C1

Under årets bilutstilling i Genève blir det verdenspremiere for nye Citroën C1. Den populære modellen som har solg mer enn 760 000 eksemplarer, kommer nå i en ny og mer moderne utgave. Den lille bybilen har fått dynamiske linjer og en munter front, mye takket være formen på frontlyktene. Fronten kjennes igjen fra øvrige nye Citroën-modeller med frontlys i to deler. Bilens bakparti får ekstra dynamikk takket være bakluken i glass og de firkantede lysene som skaper en slags 3D effekt. Cabrioletversjonen Airscape finnes i utgaver med 3 eller 5 dører. Canvastaket som kan åpnes har store mål (800 mm x 760 mm), er enkelt å bruke og styres elektrisk. Den nye Citroën C1 kommer med to bensinmotorer av nyeste generasjon. En e-VTi 68 Airdream motor med en 5-trinns manuell girkasse eller med motoren VTi 68 som tilbys sammen med en elektronisk styrt ETGgirkasse (Efficient Tronic Gearbox).

Leveringsomkostninger og frakt er inkl. Årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk ved blandet kjøring 0,6 liter pr mil. CO2 utslipp 159 g/km. Avbildet modell kan fravike fra annonsert modell. Forbehold om trykkfeil.


NYHETER

trådløs lading Toyota Motor Corporation starter testing av sin nyutviklede teknologi for induksjonslading av plugin-hybrider og elbiler. Induksjonslading betyr at ladbare hybrider, som Toyota Prius Plug-In Hybrid, og øvrige elbiler kan lade trådløst på bestemte steder. Systemet kan lade et elektrisk kjøretøy som er parkert over en spole i bakken. Dette gjør ladeprosessen enklere og mer behagelig, siden det ikke er behov for å medbringe ladekabel - og dermed ingen fysisk tilkobling. Ladesystemet benytter seg av såkalt magnetisk resonans-teknologi. Dette overfører strøm ved å benytte seg av den magnetiske resonansen som

oppstår fra endringer i et magnetfelts intensitet. Den trådløse overføringen skjer mellom en nedgravd spole og en spole montert på bilen. Systemet kan være i stand til å redusere eventuelle effektivitetsfall i kraftoverføringen, som følge av feiltilpasning av bilen eller høydeforskjell mellom sende- og mottagerspole. Toyota opplyser at ladeteknologien er skapt med tanke på et fremtidig marked. Den er dessuten konstruert for å minimere elektromagnetiske forstyrrelser på annet utstyr i nærheten. Den bakkemonterte spolen er samtidig robust nok til å tåle at en bil kjører over den. Testingen starter i slutten av denne måneden i Aichi i Japan.

Designer Simon Gao etter visningen. It-girl Georgia May Jagger var på plass. Tinie Tempah posserer villig i sin glinsende dress. Sinom Gao og Mercedes-Benz.

Rolls Royce

Waterspeed

Rolls-Royce kan avsløre eksklusive skisser av det de kaller ”Bespoke Waterspeed Collection”, med en serie på 35 Phantom Drophead coupéer som er laget til ære for det britiske fartsfantomet Sir Malcolm Campbell. Historien lyder som følger:

”1. september 1937 utøves kampen mellom USA og Storbritannia om hvem som er verdens raskeste nasjon på vann. Konkurransen foregikk på innsjøen Maggiore ved den sveitsisk-italienske grensen. Sir Malcolm Campbell tar roret på sin Bluebird K3 som er drevet av en Rolls-Royce R-Type motor og får båten opp i 203 km/t. Det holder ikke, men dagen etter gikk han sterkere til verks, og satt rekorden med 207,6 km/t, og slo knock-out på USAs fem år lange verdensrekord. Campbells betydningsfulle prestasjon fanget verdens oppmerksomhet og Rolls-Royce R-Type motorenes overlegenhet ble bekreftet både på land og i vann.”

Mercedes-Benz &

Simon Gao Mercedes -Benz feirer sin tiende sesong som den offisielle sponsoren av London Fashion Week. I anledning tiårsjubileet valgte Mercedes-Benz å presentere den den unge og talentfulle kinesiske designeren Simon Gao. Gao ble den store stjernen under Mercedes-Benz China Fashion Week i 2013 og mottok Mercedes-Benz China Young Fashion Award det samme året. Med støtten fra Mercedes-Benz fikk Gao presentert sin nye kolleksjon under årets London Fashion Week, og alle som kunne krype og gå i den britiske moteverden var tilstede.

Mars 2014 -

07


Hyundai i10 pris fra

Inspirert av livet ditt

kr 133 850,-

Nye Hyundai i10 Dersom du ønsker deg en småbil som tilbyr komfort, kvalitet og følelsen av å kjøre en romslig bil, da bør du gi vår nye stolthet en sjanse. I nye i10 får du en bil med utstyr de fleste av våre konkurrenter ikke kan tilby deg. Du kan også være trygg på at du vil få et problemfritt bilhold. På det har du vår syv års fabrikkgaranti. I nye i10 har vi økt utstyrsnivået, og i Premium-utgaven finner du blant annet oppvarmet ratt, fjernstyrt sentrallås med alarm, nøkkelløst start-/stoppsystem, LED kjørelys og mye mer. Les mer på www.i10.no

HYUNDAI GARANTI

Syv års fabrikkgaranti: For vilkår og betingelser, se www.hyundai.no. Veiledende pris levert Oslo inkl. leveringsomkostninger (kr 8 900,-). Frakt til forhandler utenfor Oslo, årsavgift, vinterhjul og metallic lakk kommer i tillegg. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer. Avbildet modell kan avvike fra tilbudt modell. Drivstofforbruk blandet kjøring i10 1,0 l 65 hk MT Eco-Entry: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 98 g/km. NOx=14 mg/km.

RS

Jogstadveien 9 - 2007 Kjeller - 64 83 78 70 www.mobile-kjeller.no - post.kjeller@mobile.no


LANSERINGSKALENDER

LANSERINGER i Mars Audi A3 CABriolet Audi slår til med en ny A3 uten tak denne våren. Bilen er blitt større med et lengre overheng bak, noe som kler fasongen godt. Praktisk sett betyr dette mer bagasjeplass. Nye A3 cabriolet har fått en rekke førerstøttesystemer som du tidligere bare fikk på mer påkostede utgaver hos Audi. Eksempler på dette er parkeringsassistent med 360 graders optikk og adaptiv cruise control. Priser fra ca kr 370.000,-

Mercedes-Benz GLA Mercedes lanserer sin aller minste SUV nå i mars. Med en lengde på kun 442 cm og bredde på 180 cm er den nye GLA en kompakt liten SUV. Dette er forøvrig den første SUV fra Mercedes med forhjulsdrift som standard. Med baksete i bruk har du et bagasjerom på 421 liter. GLA kommer med fire motorvarianter i første omgang, to med bensin og to med diesel. Priser fra kr 375.000,-

FIAT 500L Living 7-seter Fiat 500 har vokst ganske så mye siden den opprinnelige utgaven av denne modellen, for nå kommer den med hele 7 seter! De 7 setene får plass på 435 cm lengde noe som er nokså kompakt. Dersom du ønsker å bruke bilen som femseter får du et bagasjerom på hele 638 liter! Fiat 500 L er fortsatt en italiensk godbit hva design angår. Priser er ikke klare, men vi antar de vil starte på ca kr 260.000,-

KIA Sportage Facelift Sportage kommer nå i en oppgradert versjon denne måneden med fire nye fargemuligheter, ny frontdesign og nye lys både foran og bak. Inni har kvalitetsnivået blitt oppjustert med nytt instrumentpanel og oppvarmet ratt. Den nye Sportage har også fått bedre støyisolering. Priser fra kr 279.900,-

Porsche Macan Macan er Porsches tilskudd til kompakt-SUV klassen. Firehjulstrekk er standard, og kommer i første omgang med 4 ulike motorvarianter fra en 211 hk diesel til en bensindrevet V6 turbomaskin med 3,6 liters motor på 400 hk. Macan blir uansett ingen sinke i trafikken. Priser fra kr 796.000,-

Mars 2014 -

09


DESIGN

FUTURISTISK

DESIGN

To legendariske merkevarer ble forenet på Miami International Boat Show i februar. Cigarette Racing og Mercedes-Benz AMG gikk sammen for fjerde år på rad og presenterte to slående futuristiske visjoner i form av en Mercedes-Benz AMG konseptbil, Vision Gran Turismo og konseptbåten Cigarette Racing 50 ' Vision GT.

kampanjerente!

2,95%

Kun kr. 3599,- pr mnd.* For personlig service kontakt Fredrik W. Fjeld tlf: 469 23 776 *10 % ek, 2,95 % nom. 36 mnd leasing.

Mars 2014 -

10

www.bnh.no - ceb@bnh.no


DESIGN

I

forbindelse med lanseringen av det det populære bilspillet Gran Turismo 6 har MercedesBenzdesignere utviklet det ultimate konseptet av en superdupersportsbil kalt Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. Konseptet har ekstreme proporsjoner og sensuelle konturer. Ytelsen er det heller ikke noe å utsette på, for bilen har en AMG V8 motor med 577 hk. Konseptet er laget i en modell med 1:1 skala. Enn så lenge er bilen kun tilgjengelig for kjøring på den virtuelle racerbane i spillet Gran Turismo. Det var skaperen av Gran Turismo og president i Polyphony Digital Inc, Kazunori Yamauchi, som oppfordret verdens ledende bilprodusenter og designstudioer til å leke seg kreativt med tanken om fremtidsbilens design. Slik ble altså Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo skapt. Nesten samtidig med utviklingen av Vision Gran Turismo pågikk også utviklingen av Cigarette Racing 50' Vision GT konsept. Dette er så langt den kraftigste to motors racerbåt som noen sinne er utviklet og bygget av de kjente båtbyggerene i Cigarette racing. Båten Cigarette Racing 50 ' Vision GT konsept har to Mercury Racing motorer med 300 hk per motor. Båten skal også være ribbet for all overflødig vekt og den 50 fot lange båten har en anslått hastighet på mer enn 140 km/t.

Mars 2014 -

11


2013 MERCEDES-BENZ CLS SHOOTING BRAKE

6.799,-

pr. mnd.* Kun 430 km.

2.2L, 204 hk

3.960,- pr mnd.**

169.000,-

349.000,-

2013 MERCEDES-BENZ CLA

2014 VOLKSWAGEN UP! HIGH UP! 2010 BMW 3-SERIE

180 Turbo AMG, 78 km

75HK Navigasjon, bluetooth, 470 km

184hk, M-Sport, Skinn, 49 015 km

VI TAR BILER I INNBYTTE! SANDVEN OSLO - BEST PÅ NYERE BRUKTE BILER

AUTORISERT MERCEDES-BENZ & RANGE ROVER VERKSTED

Vi tar forbehold om trykkfeil i annonsen. *Leasingforslaget kan forandres etter kundeønske. Tilbudet gjelder med innskudd på 150 000,- 3 år / 15 000 km pr. år. Prisene som er oppgitt er eks. mva. **Leasingforslaget kan forandres etter kundeønske. Tilbudet gjelder med innskudd på 55 000,- 3 år / 15 000 km pr. år. Prisene som er oppgitt er eks. mva. Alle våre biler leveres med garanti i 5 år fra førstegangs registreringsdato/ 100.000 km som følger bilen og garantiarbeid kan utføres over hele Norge.

VI SKAFFER BILER FRA ALLE MERKER! SANDVEN OSLO AS, HVAMSVINGEN 5 2013 SKJETTEN TLF: 02950 POST@SANDVEN.COM


TEST: RENAULT CAPTUR

nye

renault captur Den franske bilprodusenten Renault leverer europas nest mest solgte bilmerke. Når de nå lanserer sin aller første crossover i form av nye Renault Captur, kan mye tyde på at de har fått enda en suksessmodell inn i stallen. Renault selger mange biler i Europa, men har i de seneste årene ikke hatt det helt store grepet om det norske markedet. Når vi ser på nye Captur skjønner vi dette. Den er ikke designet for det norske markedet. Her hjemme kan det virke som om alle helst ønsker å kjøre rundt i en sølvgrå VW Golf. Noe særlig mer vågalt ser ikke ut til å falle i smak. For de av dere som ikke har dette ønsket, så er det bare å fortsette å lese. Sjansen for at en Captur kan falle i smak er absolutt tilstede! Design I Captur vil du skille deg ut. Designen er frisk og urban og bilen viser en fin balanse mellom en sporty look og et sjarmerende utrykk. Som så mye annet levert fra moderlandet Frankrike, så er det lett å se at Captur er laget med en viss stolthet. Størrelsen på bilen vil være midt i blinken for veldig mange. Den kan fungere som bil nummer én for veldig mange single eller par, og som en bil nummer to for familien med unger og bikkjer. Den høye sittestillingen gir god oversikt, og du får SUV-følelsen hva gjelder trygghet også. Likevel er bilen bare 4122 mm lang og når det kommer til manøvrering føles den mer som en urban småbil. Nettopp denne ”kamelon-størrelsen” tror jeg mange kan komme til å ønske seg. Motor Captur kommer med to motoralternativer. En 0,9 liter med 90 hestekrefter og manuelt gir eller som 1,2 liter med 120 hestekrefter og en

sekstrinns automatisk girkasse. Førstnevnte motor kommer med tre sylindere og en dertil spesiell, men artig motorlyd. Begge modellene har bemerkelsesverdig lave utslipp på henholdsvis 0,49 og 0,54 gram CO2 per kilometer ved blandet kjøring. Med litt enkel matematikk her så skjønner man at Captur ikke er noen racerbil, men den oppfyller ganske sikkert kjøreegenskapene som de aller fleste stiller til et ”praktisk transportmiddel”. Pris Captur har fått mange små detaljer som gir den det lille ekstra, både når det gjelder utseende, men også i smarte løsninger. Eksempler på dette er de avtag- og vaskbare setetrekkene og et hanskerom som er laget som en uttrekkbar skuff. (Endelig kan hanskerommet brukes til noe fornuftig!) Captur leveres i to utstyrsmodeller som kalles expression og dynamique, hvor expression er den mest spekkede. I følge Morten Vorvik som er salgssjef hos Motorforum i Lillestrøm så har de fleste Capturkjøperne valgt å gå for en litt ”stylet” modell med blant annet to farger (egen farge på taket). Tør vi trekke en konklusjon om at Captureiere er litt ekstra opptatt av design? Hva gjelder pris så kan vi nesten si å ha spart det beste til slutt. Med en startpris på 209 900 kroner for rimeligsete utgave med 90 hestekrefter og expression styling, så er dette en bil Renault vil selge mye av, og forhåpentligvis også i Norge.

Tekniske data Motor: 0,9 liter R3 Effekt: 90 hk Dreiemonent: 135 Nm Snittforbruk: 0,49 liter Utslipp: 113 g/km Mål L/B/H: 412/177/156 Toppfart: 171 km/t 0 -100 km/t: 12,9 s Vekt u/fører: 1176 kg Pris fra ca kr: 200.000,-

Mars 2014 -

13


SPORT

RACINGFLAGG?

HVOr mye KAN DU OM

1

2

3

4

5

6

7

8

Hvor mye kan du om flagg i bilracing? Når skal de ulike flaggene brukes? A Fare. Sett ned farten. B Du har gjort noe dumt. Kjør direkte til pitt C Det er noe galt med bilen din. Kjør til pitt D Stor fare. kjør til side og stopp bilen E Løpet er fullført F Løpet starter. Safetycar kjører til side G slipp forbi han raske som kommer bak deg H Obs! våt eller glatt veibane

sVAR: A-7, B-4, C-3, D-6, E-5, F-1, G-2, H-8

Lotus + Renault Lotus F1 Team og Renault Sport F1 har offisielt bekreftet partnerskap for 2014. Med partnerskapet fortsetter det lange og suksessrike samarbeidet som startet i 1995 da Renault leverte deres legendariske V10 til Benetton og teamet vant konstruktør VM-tittelen samme året. I årets sesong skal Renault levere motorene Energy F1 - 2014 Power Unit. Motorene er spesiallaget etter de nye (og radikale) tekniske forskriftene som er satt for 2014 sesongen. De nye reglene tillater blant annet en drivstoffgrense på 100kg/t og maksimal drivstoffmengde 100kg tillatt per løp.

Mars 2014 -

14


SPORT

MOTORLEGENDER I

HALL OF FAME

Motor Sport Hall of Fame er en av de mest eksklusive klubber en motorsportsutøver kan bli med i. Medregnet de åtte grunnleggerne har det senere bare blitt lagt til 17 navn på listen over nye medlemmer. Ytterligere fire kjente navn ble nylig tildelt en plass i klubben, da formel 1-stjernene Alain Prost og James Hunt fikk sine velfortjente plasser i Motor Sport

Hall of Fame. Også Isle of Man TT, motorsykkellegenden McGuinness fikk å år en plass i ”hallen”. Sistemann på listen er det tekniske geniet Ross Brawn, også han kjent fra Formel 1, men da ikke som sjåfør. Brawn er likevel regnet som en stor F1-stjerne da han har vært ”arkitekten” som sto bak enorme suksesser som Michael Schumacher og Jenson Button.

www.renault.no

NYE RENAULT CAPTUR Dynamique- TCe 90 hk

FRA FRA KUN KR

999 ,209.900,PR. MND.*

% KUN 1,T9E REN

RENAULT CLIO Expression- TCe 90 hk

RENAULT CLIO

NYE RENAULT CAPTUR

Expression- TCe 90 hk

Dynamique- TCe 90 hk

FRA FRA KUN KR

799,169.900,FRA

999,-* 209.900,PR. MND.

www.renault.no

FRA KUN KR.

PR. MND.*

FRA

799,-* 169.900,PR. MND. FRA KUN KR.

KUN 1,9 % RENTE

Avbildede modeller kan ha avvikende farger og utstyrsnivå fra pristilbud. Blandet forbruk på 0,49 l/mil og CO2-utslipp fra 113 g/km (Captur), 0,34 l/mil og CO2-utslipp fra 90 g/km (Clio).

Avbildede modeller kan ha avvikende farger og utstyrsnivå fra pristilbud. Blandet forbruk på 0,49 l/mil og CO2-utslipp fra 113 g/km (Captur), 0,34 l/mil og CO2-utslipp fra 90 g/km (Clio). *FINANSIERINGSINFO CAPTUR/CLIO: Kredittkjøpspris: (36 mnd.): kr 119.130,- / kr 99.287,Restverdilån: 36+48 mnd. Renten på 1,9 % er subsidiert i 36Forum mnd., Eidsvoll Priser er-inkl. frakt(36 og levering Motor Skinnstudumpa 4(lokale - 2072 Dal kan tilkomme), *FINANSIERINGSINFO CAPTUR/CLIO: Kredittkjøpspris: mnd.): kri Oslo 119.130,/ frakttillegg kr 99.287,deretter gjelder markedsrente. vinterdekk ogfrakt metallic lakk. i Oslo (lokale frakttillegg kan tilkomme), Restverdilån: 36+48 mnd. Renten på 1,9 % er subsidiert i 3692 mnd., Priser er inkl. og levering Tlf. 63 29 00 www.motorforum.no/eidsvoll/ Egenkapital: 80.106,- / kr 67.463,- Bilpris: kr 228.875,- / kr 192.750,- vinterdekk Månedlig fakturagebyr (kr 85,-), samt årsavgift kommer i tillegg. deretter gjelderkrmarkedsrente. og metallic lakk. Restgjeld etter 36 mnd.:/ kr kr67.463,125.000,/ kr 107.550,Tinglysning/etableringsgebyr (kr samt 4.240,-) inkludert i månedsprisen. Motor/ krForum - Jogstadveien 19årsavgift - er2007 Kjeller Egenkapital: kr 80.106,Bilpris: kr 228.875,192.750,-Lillestrøm Månedlig fakturagebyr (kr 85,-), kommer i tillegg.

Restgjeld etter 36 mnd.: kr 125.000,- / kr 107.550,Tlf. 66

(kr 4.240,-) er inkludert i månedsprisen. 92 67 00 Tinglysning/etableringsgebyr www.motorforum/lillestrom/

Åpningstider: Mandag-fredag 08.00-17.00 Torsdag 08.00-19.00 Lørdag 10.00-14.00

VI FEIRER


USTOPPELIG

Nissan Safety Shield-teknologi

Intelligent parkeringsassistent

VINTERKAMPANJE www.nissan.no KUNDEFORDEL Nissan Safety Shield-teknologi Nye NissanConnect

Intelligent parkeringsassistent

Nye NissanConnect

XV

KR. 23.850,-

VINTERKAMPANJEN OMFATTER: www.nissan.no • 17” vinterhjul på aluminiumsfelg

• Metallic lakk •Selvfølgelig med Symmetrical AWD - permanent firehjulsdrift

NYE FORESTER 2013 FRA KR 384.800,-*

LEASINGTILBUD kr

2.990**

inkl mva. pr mnd

Forskudd kr 50 000 inkl. mva vinterhjul følger med

Perfekt for henne, perfekt for han! “Ærlighet på fire hjul” - Dn.no “Nytt solid trekkdyr” - BilNorge.no Toppscore 5 stjerner i EuroNCAP

www.bnh.no OSLO Haraldrudveien 9,vis-à-vis biltilsynet. T 23 24 41 00.

LILLESTRØM Depotgt. 12, vis-à-vis Obs! T 63 80 44 00.

ASKER & BÆRUM Olav Ingstads vei 14. T 67 15 40 00.

FOLLO Haugenveien 3. T 64 00 23 70.

* Gjelder levert Oslo og Akershus, frakt og leveringsomkostninger er inkludert i prisen, det tas forbehold om trykkfeil. FORESTER -Forbruk fra 0,65-0,70, CO2 fra 150-162 g/km XV- Forbruk fra 0,56 - 0,66 l/mil. CO2 fra 146-153 g/km. ** Rente 4,95%. 3 år/45.000 km, etableringsgebyr kr 4.987 inkl mva og termingebyr kr 106 inkl mva kommer i tillegg . På leasingavtale så anbefaler vi å kjøpe serviceavtale.


COVER

Molly Pettit Norges nye racingstjerne

Det lukter svidd gummi og motorlydene brøler i ørene. En knallrød Ford Mustang med 500 hestekrefter under panseret raser forbi på asfalten. Bak rattet sitter Molly Pettit. Jeg vet ikke om hun gjør det med vilje, eller om hun bare liker å kjøre fort, men Molly tar definitivt livet av alle fordommer om kvins bak rattet. Det at hun i tillegg er liten, lyshåret med et kjempe stort smil om munnen, gjør kontrasten enda sterkere. Det er intet mindre enn dritkult – med stor D! Foto: Logoz

Mars 2014 -

17


COVER

I

nn i studioet kommer Molly, hun er klar for fotoshoot. Pent sminket og med stylet hår. Kjøredressen har hun på og hjelmen holdes uanstrengt under armen. Molly kunne nesten vært en modell for kjøredresser hadde hun ikke blitt avslørt av de små bevegelsene og faktene som vitner om at hun tilbringer mye tid i en slik dress. Den er ingen kostyme, men en arbeidsuniform. Fotograferingen går unna i en fei. Jeg lærer at racerbilsjåfører nesten ikke blunker, da man ikke bør sitte med øynene igjen i 200 kilometer i timen. En drøm for en fotograf og feileksponeringene reduseres til nesten null. 2. i NTCC Molly er eneste jente som konkurrerer i NTCC, eller Norwegian Thunder Car Championship. I fjor ble resultatet en sammenlagt andreplass etter endt sesong. For de som ikke kjenner til NTCC så kan dette på mange måter sammenlignes med amerikanske NASCAR, hvor ”vanlige” produksjonsbiler kjører om kapp på høyeste nivå. Det er lett å henge seg opp i disse ”jentegreiene” med tanke på at Molly er den hun er, men på det nivået hun konkurrerer så er det ikke til å komme unna at hun er en sylskarp utøver, uavhengig av kjønn. - Noen mener jeg kommer lettere til det nettopp fordi jeg er jente, men sannheten er nok en ganske annen. Jeg tror jeg jobber hardere enn mange av gutta. Det er mulig at jeg får litt mer oppmerksomhet fra for eksempel media, men for å få respekt som sjåfør har jeg mye mer å motbevise, sier Molly. Litt spøkfullt legger hun til at målet ikke er å bli respektert, men å bli fryktet av samtlige av de mannlige sjåførene. Jeg fatter mistanke om at det ligger noe langt mer alvorlig bak den spøken… Mental trening De andre på banen bør ikke føle seg for trygge med Molly som puster dem i nakken. I en sport hvor de fleste har blitt plassert bak rattet allerede ved 6-7 års alderen, så hadde ikke Molly tråkket på en eneste gasspedal før hun fikk lappen. Til gjengjeld tråkket hun skikkelig til da hun først satt i gang. - Jeg har hatt en bratt læringskurve. Første gang jeg kjørte på bane var jeg 24 år, i dag er jeg 29. Nesten hele resultatet kan måles på innstilling. Hvis du klarer å overbevise deg selv om at du kommer til å klare noe, så er den største jobben gjort, sier Molly.

“Du må knuse alle sperrene du har fått med deg gjennom livet om hva du normalt bør klare. Du må oppheve de lovene.”

1200 kilo og 500 hestekrefter skal manøvreres rundt på banen i 200 kilometer i timen. Det er ingen sak for Molly Pettit! Foto: Even K. Næss

Molly sørger for å være et godt forbilde for fansen. I Danmark har hun fått tilbakemeldinger om at det har dukket opp flere unge jenter på tribunen etter at hun begynte å kjøre. Foto: Even K. Næss

Hun forteller videre om knallhard trening seks dager i uken og ståldisiplin. Hun lever etter mottoet ”What you put in, is what you get out”, men mener fortsatt at den viktigste treningen og nøkkelen til det å lykkes ligger i den mentale treningen hun gjennomgår. - Du må knuse alle sperrene du har fått med seg gjennom livet om hva du normalt bør klare. Du må oppheve de lovene. Først når det er gjort klarer du å virkelig overgå det du trodde var mulig, sier Molly. Lidenskap Racerbiler og mental trener høres kanskje veldig fjernt ut for mange, men Molly har det også som oss ”vanlige.” Hun jobber som bilselger for RøhneSelmer fra mandag til fredag. Ved siden av tar hun et studium i ”event og sportmanagement”. Utover dette jobber hun som sportskommentator for motorsport og har nylig

Mars 2014 -

18

Molly og team Mollysport er klare for start med de knallrøde Ford Mustangen merket nummer 28. Foto: Even K. Næss


COVER

“Drømmen er en internasjonal karriere. Da må jeg kjøre mer og få enda bedre rutine. Dette er en marginal sport og alt må sitte i fingerspissene.”

fått en lukrativ jobbforespørsel fra en stor utenlandsk medieaktør. Foruten trening seks ganger i uken så går ”fritiden” med til å lufte labradoren Mille og tilbringe tid med kjæresten, Anders Grøndal. Noen som sa tidsklemma? Molly har svaret oppsummert i ett ord. Passion! - Det er lidenskap som avgjør. Dette hadde aldri gått hvis jeg ikke hadde hatt lidenskap i alt jeg gjør. Min jobb er ikke bare å sitte bak rattet. En stor del av jobben foregår utenfor banen og til og med utenfor det sportslige. En viktig jobb er å overbevise sponsorene mine om at de har gjort et riktig valg i å satse på meg. Uten dem hadde jeg ikke fått kjørt en meter. Jeg jobber hardt med å bygge opp teamet Mollysport og varemerket Molly Pettit. (Som for øvrig er hennes døpenavn. red. anm.) Jobben er variert og jeg brenner virkelig for alle de ulike oppgavene. I alt jeg gjør så bærer jeg følelsene på utsiden, sier en engasjert Molly. Kjør for livet Det merkes at Molly er en person med veldig mye energi, og i sporten er hun kjent for å være hun som alltid smiler. For de som har sett tegnefilmen ”Biler”, så ville ha Molly vært Lynet McQueen etter egotrippen og aha-opplevelsen i skrapbyen. Hun er jordnær og har overskudd til alle rundt seg. Utover en allerede hektisk timeplan er Molly ambassadør i organisasjonen ”Kjør for livet”, som ved hjelp av motorsport gir barn og unge inspirasjon og motivasjon til iå tro på seg selv og sin egen fremtid. Hun er også en av sjåførene som hjelper til i organisasjonen ”Motorsport for life”. Der jobber de med unge barn med kroniske sykdommer. Tanken går ut på at disse barna skal få more seg med motorsport, og glemme de ellers alvorlige tankene om sykdom. Skal til topps Til tross for all denne godhjertethet, så vet jeg at det ikke er mulig å komme til topps uten å ha en ganske stor porsjon ”jeg SKAL bli best”. På spørsmål om hva hun hadde gjort hvis penger ikke var viktig, så kommer svaret kjapt. - Jeg hadde sittet mer bak rattet! Drømmen er en internasjonal karriere. Da må jeg kjøre mer og få enda bedre rutine. Jeg er nødt til å klokke inn flere timer i bilen. Dette er en marginal sport og alt må sitte i fingerspissene, avslutter Molly.

Foto: Logoz

Mars 2014 -

19


Kjeller Jogstadveien 9 - 2007 Kjeller - 64 83 78 70 Jessheim Energivegen 14 - 2050 Jessheim - 63 97 94 00


OMTALE: NISSAN QASQAI

nye nissan

qashqai Første gang Nissan Qashqai ble presentert for det norske folk var i 2007. Siden da har Nissan solgt flere millioner biler på verdensbasis av denne populære modellen. Nå lanseres andre generasjon av denne populære modellen og Iltempo har tatt en nærmere kikk på hva den nye generasjonen har å tilby. Nye Qashquai er vokst en del siden sist, faktisk har bilen blitt snaue 5 cm lengre. Den har lagt på seg litt i bredden, blitt litt lavere og fått et langt mer dynamisk og velformet utseende slik vi normenn liker denne type biler. Mer markante linjer og en svært tydelig V form i fronen gir bilen et kraftfullt og maskulint inntrykk. Ny teknologi Den nye modellen har fått oppgradert ny teknologi som hjelper sjåføren på en rekke områder. Nissan har et system de kaller “Safety Shield” som inkluderer automatisk nødbrems, filskiltvarsling og trafikkskiltgjenkjenning. En annen hyggelig nyhet på teknologisiden er parkeringsassistenten som gjør lukeparkering i trange parkeringsanlegg og smale bygater til en lek.

silkemyk og behagelig kjøring. Utslippstallene er også lave på den nye modellen som kun slipper ut fra 99 gram per kilometer kjøring. Europeisk design og produksjon Det er ikke vanskelig å se at den nye modellen fra Nissan har et design som passer oss skandinavere godt, og det er ikke så rart for den nye designen er gjort i Europa, nærmere bestemt i London. Her finner du nemlig Nissans nye designsenter, Nissan Design Europe. Bilene produseres ved fabrikken i Sunderland i England.

Nye motorkombinasjoner Nye Nissan Qashqai kommer med motorer fra 115 hk til 150 hk bensin og fra 110 til 130 hk diesel. Automatgirkassen Xtronic er en teknisk avansert girkasse som er laget for å kunne gi konstant variabel giring, og er utviklet for å gi

Mars 2014 -

21


SUPERKAMPANJE C3 NESTEN HELT NYE BILER CA. 30,000KM

SUPERKAMPANJE C3 119.000,-

KUNNESTEN 10 STK HELT NYE BILER CA. 30,000KM

119.000,-

KUN 10 STK

0,- KONTAKT 1990,-/MND

KLOPPAVEIEN 16 • 1470 LØRENSKOG • TELEFON 67 98 17 00 • WWW.AUTOVIE.NO

NYHET ALL INC4LUSIVE

www.citroen.no

0,- KONTANT 1990,-/MND SERVICEAVTALE

3 ÅR/45.000 KM

GARANTI

• Panorama-glasstak** • 6 kollisjonsputer • Blendefritt bakspeil • Radio/CD/MP3 • Connecting Box (Bluetooth, USB og jack-stick) • Cruisekontroll • ESP (stabilitetsprogram) • Digitalt klimaanlegg • Setevarmer i forsetene • Regnsensor • Tåkelys • 16” alufelger • Delskinn • Navigasjon • Zenonlys

SERVICE

UTSTYR

CITROËN C4 THP 155 EXCLUSIVE KUN KR 299.900,PRIVATLEIE KR 2.990,-

3 ÅRS FULLSTENDIG BEKYMRINGSFRI KJØREGLEDE Utstyr og service som koster ekstra med andre bilmerker, er standard i Citroën C4 Nordic-Edition. Det gjelder f.eks. panorama-glasstak, cruisekontroll, Connecting Box, alufelger og mye mer. 3 års (45.000) service- og vedlikeholdsavtale (FreeDrive) og Norgesgaranti er også standard, slik at du kan konsentrere deg 100 % om å nyte bilens suverene kjørekomfort og eksklusive interiør. Opplev et bilkjøp hvor alt er inkludert. Prøv Citroën C4 THP 155 hos oss i dag.

CRÉATIVE TECHNOLOGIE

KLOPPAVEIEN 16 • 1470 LØRENSKOG • TELEFON 67 98 17 00 • WWW.AUTOVIE.NO

145 CO2 g/km. 6,3 l/100 km. NOx 125 mg/km. Gjelder versjon THP 155. Privatleie: Forskuddsleie kr 39.000,- 3år/ 45 000km. 4,95% rente, tinglysning kr 4.140 samt årsavgift + mva. Alle personbilpriser er inkludert mva., frakt og levering Drammen (kr 6.900,-). Tilbudene gjelder så langt lageret rekker.

KLOPPAVEIEN 16 • 1470 LØRENSKOG • TELEFON 67 98 17 00 • WWW.AUTOVIE.NO


OMTALE: KIA SPORTAGE

nye kia

sportage For Kia i Norge har Sportage vært en salgsuksess siden den første gang kom til landet i OL året 1994. Siden da har bilen fornyet seg mange ganger, og nå kommer altså Kia Sportage i ny innpakning igjen, ihvertfall en slags oppgradering siden vi snakker om en “facelift” som det heter på bilspråket. Den nye modellen har fått anderledes hjul, ny front med endret grill og nye frontlykter. Fire nye fargevarianter er også kommet på menyen. Bak har bilen fått grafiske LED baklykter, og den vanlige antennen er byttet ut med en haifinne-antenne for optimale mottakerforhod for Radio/ Navigasjon. På innsiden har du fått flere interiørvalg og et førersete med 6-veis innstilling. Instrumentpanelet er nytt med blant annet egen 4,2” skjerm. Lydanlegget er oppgradert med 7 Infinity høyttalere, og det er nå montert stemningsbelysning i midtkonsollen og lys i koppholderne.

“Den nye Sportage har fått oppgraderte kjøreegenskaper, faktisk også med henger med hjelp fra systemet “Trailer Stability Control” Den nye Sportage har fått oppgraderte kjøreegenskaper, også med henger med hjelp fra systemet “Trailer Stability Control”. På motorsiden kan du nå velge mellom 3 ulike motorer fra 115 til 136 hk. Priser med 2-hjuls trekk starter på kr 279.900,- og 4-hjulstrekk starter på kr 364.400,Mars 2014 -

23


DRØMMEBILEN

Mercedes-Benz S-Classe Coupé I denne utgaven av Iltempo presenterer vi en drømmebil som ennå ikke er lansert. Den blir nemlig avduket i den internasjonale bilutstillingen i Geneve i mars i år. Men vi har fått tak i både tekst og bilder, så her kommer en liten smakebit på Mercedes-Benz sin nye stolthet. Da Iltempo besøkte bilmessen i Frankfurt i fjor viste Mercedes frem en heftig konseptbil med det samme navn, og nå er den altså blitt til virkelighet og snart på vei ut til forhandlerne i hele verden. Mercedes-Benz har lang tradisjon med sine

Mars 2014 -

24

store elegante coupé-modeller, og vi kan vel si at den første store coupémodellen fra Mercedes var den legendariske modell 300 S Coupé fra 1952. I 1956 kom modellen 220 S Coupé, og deretter har det kommet nye langstrakte skapninger på trillende bånd

regelmessig ut fra fabrikken i Stuttgart. Siden disse store coupéene på mange måter er selskapets flaggskip lanseres ofte ny teknologi først i disse modellene, og denne månedens drømmebil er intet unntak. Først litt tørre fakta.


DRØMMEBILEN

Den nye coupéen måler 503 cm i lengden, den er 141 cm høy og er snaue 190 cm bred. S-Classe Coupé kommer først med en V8 bensinmotor med biturbo på 4,7 liters volum. Denne motorpakken leverer 455 hk og 700 Nm. I følge Mercedes er det lagt stor vekt på riktig motorlyd fra et spesiallaget eksosanlegg med tanke på dette. Erfaringsmessig vil Mercedes helt sikkert komme med flere ulike motoralternativet til denne modellen. En stor nyhet fra Mercedes er montert på

denne modellen (Nyheten er også levert på den nye 4-dørsutgaven av S-Classe). Den har et nytt system med det klingende navnet MAGIC BODY CONTROL, med andre ord får du nå også levert magi i bilen. Systemet går ut på å krenge bilen motsatt av hva du normalt opplever i en bil. Det kan sammenlingnes med sykling, og her krenger du motsatt vei i svinger, og det gjør nå også den nye Mercedesen! Ved hjelp av hydraulikk og et stereokamera montert ved vindskjermen scanner systemet

kurvene i veien opp til 15 meter foran bilen og krenger bilen opptil 2,5 grader i forhold til dette. Den magiske kroppskontrollen har tre ulike innstillinger som velges av sjåføren via en bryter, og virker i fartsområdet mellom 30 og 180 km/t. Prislisten er ennå ikke klar men vi tipper på en startpris fra ca 1,6 millioner norske kroner. Bilen forventes til Norge til høsten.

“Det kan sammenlingnes med sykling, og her krenger du motsatt vei i svinger, og det gjør nå også den nye Mercedesen!”

Foto: Mercedes-Benz

Mars 2014 -

25


NYHETER

NYE HYUNDAI En ny utgave av den populære kompaktSUVen fra Hyundai er nå kommet til Norge.

i

35

Ny motor, mer utstyr, bi-xenon frontlykter og endringer i styring og hjuloppheng forbedrer kjøreopplevelsen ytterligere på Hyundai ix35. Produksjonen av den oppgraderte versjonen er allerede godt i gang på Hyundais fabrikk i Tsjekkia. Hyundais mellomstore SUV, ix35, kom på markedet i 2010 og ble den mest hurtigselgende modellen i Hyundai Motors europeiske historie, noe som oversteg alle forventninger. Fram til mai 2013 var det solgt 250 000 eksemplarer i Europa av denne C-segment SUV’en. Nå er det på tide med en ansiktsløftning. Drivlinjen er forbedret, og det er nå mulig å bestille automatgir i dieselversjonen. Sammenstilt med forbedringer i styring og hjuloppheng, tilbyr ix35 en mer engasjerende kjøredynamikk. Den nye bensinmotoren gir større dreiemoment og kraft. Nye ix35 kan leveres med bi-xenon frontlykter og LED-lys. Interiørmessig er det også foretatt endringer. Hyundai tilbyr både bensin og dieselversjoner av den nye iX35. Bilen har fått bedre lydisolering og føles nå som en mer stillegående bil. Av tekniske nyheter har nå iX35 fått et avansert ESP-system som også tar hensyn til kjøring med tilhenger.

Mars 2014 -

26

La Ferrari Det er nå lettet på sløret for det nye hybrid-vidunderet fra Ferrari. Som navnet avslører så er dette en viktig bil for Ferrari. Med det menes ikke at dette blir noen ”volummodell”. Det skal kun lages et begrenset antall med LaFerrari og bare 499 biler vil bli bygget. For Ferrari er modellen likevel spesiell, da LaFerrari gir de muligheten til å eksperimentere med en rekke ulike teknologiske løsninger som senere vil bli benyttet på de andre produksjonsbilene. Spesielt viktig i denne sammenheng er innføringen av Ferraris nye hybridsystem. Hybridteknologien som brukes kalles HY – KERS, og den skal representerer den perfekte kombinasjonen av maksimal ytelse og et lavere utslipp. Det sies at superbilen LaFerrari bare avgir 330 g/km av CO2, noe som slettes ikke er ille for en bil med ytelse på dette nivået.


UNDERHOLDNING

HEIDI + MASERATI Maserati fortsetter å feire sitt 100 års jubileum. Denne gang har de laget en syv siders fotoserie med supermodellen Heidi Klum for det ikoniske bladet Sports Illutrated i anledning bladets 50 årsdag

F

orventningene er store til Sports illustrated 50 årsutgave. Som en hyllest til vakre og sterke kvinner verden over har den italienske superbilprodusenten Maserati laget en fotoserie til bladet.

Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition , Ghibli S Q4 og sist, men ikke minst en Granturismo MC Stradale Trofeo. Bildene ble tatt av den italienske fotografen Francesco Carrozzini.

Hollywoodstjerne og supermodell Heidi Klum poserer i serien som har fått navnet ”Beyond the swimsuit”. Med seg har hun den glamorøse

Sterke kvinner har en sterk tilstedeværelse i Maseratis historie. Blant annet kjørte verdens første kvinne i Formel1, Maria Teresa De

Filippis en Maserati 250F på 50-tallet. Hun kjørte da mot legender som Stirling Moss og Juan Manuell Fangio. I de senere årene har supermodellen Jodie Kidd og TV-reporter Vicki Butler-Henderson kjørt løp i Maserati Trofeo Championship. Også utenfor banen henvender Maserati seg til kvinner og har stadig flere kvinnelige bileiere. I Kina er for eksempel over 30 % av nye Quattroporte-eiere kvinner.

Kjendisene kjører f-cell Skuespiller Diane Kruger er en av de mer enn 35 miljøentusiaster i California som er med i et prosjekt for Mercedes-Benz hydrogen brenselcellebil.

"Jeg gleder meg til å kjøre F-CELL. Den er miljøvennlig, morsom å kjøre og får mye oppmerksomhet på gata, " sier Diane Kruger. Mer enn tre dusin av de elektriske kjøretøyene, som drives med hydrogen brenselceller , er nå tilgjengelig i Sør-California og vil være tilgjengelig i Nord-California i juni . Flere fyllestasjoner er nå åpne i Los Angeles og områdene rundt. Andre Hollywoodtalenter som har valgt å kjøre rundt i de miljøvennlige Mercedes-Benz bilene er Michelle Williams, Sofia Vergara, Bryan Cranston, Natalie Portman, Courteney Cox, Renee Zellweger, Katharine McPhee, Serena Williams og Nick Swisher. Det er litt av et A-lag MercedezBenz har klart å samle til dette prosjektet, og vi skal ikke se bort i fra at hvis de filmer prosjektet så kan det også vanke en Oscar.

Mars 2014 -

27


ST?te. E K E R ekes ER SP es spr

HVEM Vi leter etter Norg r Se me

å info p

st.no preke

s vemer www.h

Focuser! Vi har satt sammen en trygg og meget godt utstyrt familiebil til en uslåelig pris!

FORD FOCUS TITANIUM 1.0 LITER 125 HK BENSIN TURBO 5 STJERNER I EURO NCAP Utstyr inkludert i prisen: • Kjørecomputer • Bakkestartassistanse • Cruisecontrol • Klimaanlegg med 2 soner • Parkeringssensorer foran og bak • Parkeringsassistent • Elektrisk innfellbare speil • Nøkkelfri adgang og start • Navigasjon/DAB radio/handsfree/stemmestyring • Nødhjelpassistanse • Active City Stop • Bi-Xenon hovedlys og LED kjørelys • Dekktrykkvarsler • Regnsensor og automatisk avblendbart speil • Sportsseter • 17” Aluminiumsfelger • Ratt og girspak i skinn • LED kjørelys og baklys • Oppvarmet frontrute • Dekktrykkvarsler • Dørkantbeskytter • Mørktonet glass

Pakkepris

VI TILBYR GUNSTIG FINANSIERING OG INNBYTTE AV ALLE MERKER

274.800,-

Leveringsomkostninger og frakt er inkl. Årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk ved blandet kjøring 0,6 liter pr mil. CO2 utslipp 159 g/km. Avbildet modell kan fravike fra annonsert modell. Forbehold om trykkfeil.

ReiseTIPS

Melbourne Årets formel 1 sesong sparkes i gang i midten av mars og det første løpet har start i Melbourne. Vi tar likeså godt turen rundt kloden for denne månedens reisetips. Melbourne er stedet for de som liker sporty reiser.

Melbourne ansees av mange for å være Australias kulturelle hovedstad, med et yrende film-, kunst- og designmiljø. I tillegg til å være en kulturell hovedstad er også Melbourne et knutepunkt for store internasjonale idrettsarrangementer. Byen har i mange år arrangert Australian Open, en av 4 grand slam turneringer i tennis, og ikke minst har Formel 1 sirkuset lagt sitt åpningsløp til Albert Park Lake i Melbourne de siste årene. I nær tilknytning til sentrum finnes Melbourne Cricket Ground (MCG) som innehar posisjonen som Australias hovedarena for internasjonale cricketmatcher, og som kan ta i mot nærmere 100 000 tilskuere.

#7 Melbourne er hovedstad i den australske delstaten Victoria og er den nest største byen i Australia med et antatt innbyggertall i 2006 på 3,8 millioner. Byen er en av verdens større byer når det gjelder utstrekning. Melbourne er en viktig by for Australias industri og finans, en tredjedel av de største utenlandske selskapene i Australia har hovedkontor her. Australia har tradisjon for å produsere biler, og i bydelen Port Melbourne ligger Holdens bilfabrikk.

VI ANBEFALER OPPLEV: Melbourne har verdens største trikkenettverk med 28 linjer og mer enn 1800 trikkestopp. Trikken fungerer som et symbol på Melbourne og byen bør oppleves med trikk.. SE: Formel 1 i Albert Park Lake OPPLEV: Great ocean road er en 243 kilometer lang veistrekning som står oppført på Australian National Heritage List. Veien følger Australias sydøstlige kyststrekning mellom byene Torquay og Warrnambool i delstaten Victoria. Veien ble oppført av hjemvendte soldater mellom 1919 og 1932, og er verdens lengste krigsminnesmerke dedikert til de omkomne under 1. verdenskrig. Veien snor seg gjennom varierende terreng langs kysten, og gir tilgang til flere viktige landmerker.


bruktbiler fra MOBILE KJELLER Se flere av våre biler på www.mobile-kjeller.no AUDI A4

Citroën Grand C4 Picasso

Ford Transit

2010 Audi A4 2,0 120hk, AVA, sportstoler HEL, 63 000 km

2007, 1,6HDi 110hk EMG Nivå 2 Confort DPF ESP 7 seter, automatgir, 133 200 km

2008 Ford Transit 90hk td, høy WEBASTO! 102 500 km

kr 239 000,-

kr 149 000,-

kr 67 000,-

Hyundai i20

Mazda MX-5

Mitsubishi Lancer

2011 Hyundai i20 1,2 Comfort Med ryggesensor. 56 200 km

2011 Mazda MX-5 1,8 Cabriolet med skinnseter 47 600 km

2010 Mitsubishi Lancer Invite 1.5-109. Ny service og EUkontroll. 25 000 km

kr 134.000,-

kr 224.000,-

kr 158.000,-

Opel Astra

Opel Combo

Opel Vectra

2007 Opel Astra 1,7 CDTI Cosmo 101hk diesel 84 100 km

2010 Opel Combo 1,3 CDTI Aircondition 52 900 km

2008 Opel Vectra 1,8 Easytronic Cosmo Meget pen. 125 600 km

kr 99.000,-

kr 84.000,-

kr 124.000,-

Toyota IQ

Volkswagen Caddy

Nissan Note

2010 Toyota IQ 1,0VVT-i Har fulgt alle servicer. 29 220 km

2009 Volkswagen Caddy Maxi 105hk Meget velholdt. 99 900 km

2009 Nissan Note 1,4 88hk Acenta Meget pen. 60 813 km

kr 88.000,-

kr 109.000,-

kr 118.000,-

bruktbiler fra MOBILE JESSHEIM Se flere av våre biler på www.mobile-jessheim.no

Ford Fiesta

Ford Focus

Hyundai iX35

2010 Ford Fiesta 1,6 TDCi 95 HK, AUX, Aircondition MÅ SEES! 67 739 km

2008 Ford Focus Aut, klima, cruise, nyservet. MÅ SEES! 106 000 km

2011 Hyundai ix35 2,0 CRDi 136HK, PREMIUM, UTSTYRSBOMBE! 103 668 km

kr 99.500,-

kr 135.000,-

kr 256.000,-

Opel Adam

Opel Astra

Opel Astra

2013 Opel ADAM 1,487 HK GLAM, NORGES KULESTE SMÅBIL! 16 500 km

2014 Opel Astra 1,4 Turbo Premium, Skinn, Navi, Infinity 2 500 km

2007 Opel Astra 1,7 CDTI 110 hk COSMO. Strøken, nyservet! 103 220 km

kr 179.000,-

kr 279.000,-

kr 99.000,-

Opel Astra

Opel Combo

Opel Insignia

2008 Opel Astra 1,7 CDTI 110HK, xenon, aux. MÅ SEES! 135 800 km

2012 Opel Combo 1,3 CDTI 90HK 9 500 km

2009 Opel Insignia 2,0 CDTi 130hk Aut Cosmo 93 200 km

kr 102.000,-

kr 138.000,-

kr 185.000,-

Opel Insignia

Opel Insignia

Volkswagen Caddy

2013 Opel Insignia 2,0 CDTi 130hk Aut Cosmo Skinn, Opc 4 700 km

2014 Opel Insignia 2,0 CDTi 163hk 4x4 Aut Countrytourer Premium 4 000 km

2010 Volkswagen Caddy 1,9 TDI 105 HK, hengerfeste, EU ok 2015. 106 800 km

kr 359.000,-

kr 518.000,-

kr 109.000,-

Kjeller Jogstadveien 9 - 2007 Kjeller - 64 83 78 70 Jessheim Energivegen 14 - 2050 Jessheim - 63 97 94 00


Sulland TRYGGHET er alt du trenger når du kjøper bruktbil.

FORD FOCUS 1.0L Ford Focus 1.0l Ecoboost 125hk Sport, Dab, klima, hengerfeste 2014, 4 110 km

kr 249 000,-

Sikkert bruktbilkjøp med mange fordeler Med Sulland TRYGGHET får du: • Inntil 5 års garanti • Bytterett - bytt bilen om du ikke er fornøyd • Skadeserviceavtale • m.m.

FORD GALAXY 2.0 TDCI Ford Galaxy 2.0 Tdci Trend, varebil, webasto, servicehistorikk 2010, 179 668 km

kr 149 900,-

FORD GRAND C-MAX Ford Grand C-Max 1.6 tdci 95hk titanium 7.seter, bixenon+++ 2011, 41 474 km

kr 239 500,-

FORD MONDEO 2.0 Ford Mondeo 2.0 140hk Titanium X, Powershift, Webasto, Bixenon 2011, 110 140 km

kr 239 500,FORD S-MAX 2.0 Ford S-MAX 2.0 TDCi 140 Hk Titanium Powershift Navigasjon 2013, 42 054 km

kr 389 500,-

FORD S-MAX 2.0 Ford S-MAX 2.0 Tdci 163 hk Titanium powershift, navi, 7 seter 2013, 32 373 km

kr 399 500,-

FORD S-MAX 2.0 Ford S-MAX 2.0 tdci 115hk Trend, 5-seter, H.feste, pen bil++ 2009, 144 917 km

kr 199 500,-

SUBARU FORESTER 2.5 XT Subaru Forester 2.5 XT 230hk Aut. Skinn, navi, h.feste, xenon+++ 2005, 161 575 km

kr 209 500,-

SUBARU OUTBACK 2.0D Subaru Outback 2.0D 150hk Premium, skinn, navi, ryggekamera+++ 2012, 15 211 km

kr 419 500,-

SUBARU OUTBACK 2.5L Subaru Outback 2.5l 173hk Premium Cvt, navi, skinn, offroadpakke+ 2013, 24 780 km

kr 459 000,SUBARU TREZIA 1.4 Subaru Trezia 1.4 Diesel 90 Hk Automat 2011, 14 970 km

kr 159 500,TOYOTA AVENSIS 2,0 D Toyota Avensis 2,0 D Executive, skinn, navi, fjernsyrt webasto+++ 2008, 159 367 km

kr 149 900,VW TIGUAN 2.0 Volkswagen Tiguan 2.0 TDi 140 Hk Automat 4 Motion Sport & Style 2010, 85 092 km

kr 299 500,-

VWTRANSPORTER 2.5 Volkswagen Transporter 2.5 tdi Transporter automat, Pilotstoler. Lav km 2007, 97 378 km

kr 129 500,-

Alle priser er inkl reg avgift. Forbehold om trykkfeil.


Kloppaveien 16 | 1470 Lørenskog | Telefon 67 98 18 00 | Faks 67 98 18 01 www.autonova.no

Audi A4 allroad 2,0 TDI Q Navi/ Skinn/Hfeste+++ 2010, 108 000 km,

Audi A6 2,0 3 X S-Line Mlt 170HK MMI navi, Skinn 2010, 62 800 km,

Audi A6 2,8 FSI S-Line Navigasjon 2012, 56 700 km,

kr 329 000,-

kr 369 000,-

kr 499 000,-

Ford C-Max Titaniium TDCi 109 HK Delskinn, PDC, Bluetooth 2008, 126 700 km,

Ford Focus 1,0 Electric 2012, 3 300 km,

Ford Focus 1,0 Electric Skinninteriør 2013, 11 500 km,

kr 119 000,-

kr 214 000,-

kr 219 000,-

Isuzu D-Max 2,5 Exclusive 2014,

kr 369 900,-

Mercedes-Benz GL 350 CDI 4 Matic 258 HK Varebil, Pris eks mva 824.000,- 2014, 100 km

kr 999 000,-

Skoda Superb 2,0 TDI 4X4 Elegance 170 HKSkinn , Navi 2011, 125 700 km,

kr 319 000,-

Jeep Commander 3.0 CRD Limited Original 7 seter 2007, 105 000 km,

kr 419 000,-

Nissan Leaf SL,"Vinterpakke" 5 års Garanti fra 1 reg. dato 2012, 13 700 km,

kr 184 000,-

Toyota Avensis D-4D126 HK Ececutive 2009, 85 000 km,

kr 189 000,-

Jeep Commander 3.0 CRD Overland Original 7 seter 2008, 105 700 km,

kr 439 000,-

Nissan Leaf SL,"Vinterpakke" 5 års Garanti fra 1 reg.dato 2012, 19 400 km,

kr 184 000,-

Volkswagen Touran 2.0 TDI 170 HK 2008, 94 300 km,

kr 159 000,-

BMW 5-serie 520 DaT Norsk Bil 2011, 65 500 km, kr 409 000,-

Ford Focus 1,0 Electric USA Modell 2013, 12 500 km,

kr 219 000,-

Jeep Wrangler Pris eks mva 379.969 Utsitllingsmodell 40.000 i rabatt 2012,

kr 449 800,-

Nissan Leaf SL,"Vinterpakke" 5 års Garanti fra 1 reg.dato 2013, 7 500 km,

kr 199 000,-

Volvo V70 ,175 HK, automat Dieselvarmer 2010, 104 000 km,

kr 269 000,-

Chrysler Grand Voyager 2,8 CRD Varebil 2012, 17 000 km, kr 399 000,-

Ford Focus 1.0i 125 HK 6 Gir 125 HK 2013, 20 km,

kr 219 000,-

Land Rover Discovery V6 256 HK Navi, Panorama, Webasto 2012, 58 200 km,

kr 529 000,-

Nissan Leaf SL,"Vinterpakke" 5 års Garanti fra 1. reg dato 2012, 23 300 km,

kr 179 000,-

Volvo V70 D-3 Summum 136 hK RTi Navigasjon, Automat 2014, 24 000 km,

kr 459 000,-


KOM INNOM FOR PRØVEKJØRING TELEFON 67 98 18 00 VI HAR ET GODT UTVALG AV NYERE BRUKTE ELEKTRISKE BILER MED LAV KM.

NYE GRAND CHEROKEE 4x4.

Fra kr. 219.000,-

Nissan Leaf

Fra kr. 159.000,-

Grand Cherokee gir deg luksus og ekstreme ytelser. Velg mellom kraftfulle diesel eller bensimotorer fra 190 HK til 468 HK. Utstyrsnivået er ekstremt høyt med bl.a. automatgir, skinnseter, ryggekamera og oppvarmede bakseter som standard.

FRA Ford FocusPRIS Electric

929.900,Ta kontakt med oss på telefon 67 98 18 00, www.autonova.no

Åpningstider salgsavdelingen: mandag - fredag 09.00 -17.00 / torsdag 09.00 - 19.00 / lørdag 10.00-14.00

Iltempo #2 2014