Verenigingengids voor kinderen en jongeren

Page 1

2021 - 2022

e J

d o b n a a d g u

Een verenigingengids voor kinderen en jongeren 1


Inhoud

Sportclubs

4 Paradanszo 5 Doelschutters De Brigands 6 S&S Devolder jeugd minivoetbal 7 SV Ingelmunster 8 Tennisclub De Mandel 9 Badmintonclub Ingelmunster 10 Judoclub Kawaishi 11 Boksclub Monteyne 12 DIVO 12 Smashing Club 14 Turnclub De Salto’s 15 Turnkring De Trampo’s 16 AVI 17 TTC Mandelhoek 18 Woweja Rangers

Jeugdbewegingen

20 Chiro Mandelburcht 21 Chiro Jefri 22 Scouts & Gidsen Ingelmunster 23 KLJ 24 De Speelveugels 25 Jeugdhuis Kontrabas

26 De Max! 27 Speelpleinwerking Jadadde 28 Villa Max Kinderopvang 29 Academies

2

3


Doelschutters De Brigands Bij doelschutters De Brigands kan je leren olympisch boogschieten op doel. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom, ook mensen met een beperking.

Voor wie? Vanaf 8 jaar Meer info www.brigandsingelmunster.be facebook.com/doelschuttersdebrigands

Paradanszo Paradanszo organiseert danslessen voor personen met een beperking. Hun doelgroep zijn kinderen en (jong)volwassenen met een fysieke, mentale of meervoudige beperking. Ze verwelkomen natuurlijk ook valide dansers die de rolstoeldansers kunnen bijstaan waar het wat moeilijker gaat. Elke danser danst volgens zijn of haar eigen kunnen en mogelijkheden. Bij Paradanszo gaat het vooral om plezier hebben in het dansen en bewegen!

Voor wie? Personen van 8 tot 70 jaar

Sportclubs

Meer info www.paradanszo.be facebook.com/paradanszo

4

Contact Carine De Paepe T 0474 41 12 12 (na 14u.) carine.de.paepe@paradanszo.be

Contact Renee Dozie T 0474 35 12 17 renee.dozie@skynet.be


S & S Devolder jeugd minivoetbal S & S Devolder jeugd is aangesloten bij Voetbal Vlaanderen en al 20 jaar actief bezig met minivoetbal voor jongeren vanaf 10 tot 18 jaar. Ieder seizoen zijn er ongeveer 6 verschillende jeugdploegen. Ze treden aan in een nationale competitie en nemen ook telkens deel aan de Beker van België voor jeugdspelers in het minivoetbal.

Voor wie? Kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar Contact Linda Devolder T 0478 66 55 95 linda.devolder2@telenet.be

SV Ingelmunster Voetbal vanaf de 2de kleuterklas

Voor wie? Vanaf 4 jaar

Sportclubs

Meer info www.svingelmunster.be facebook.com/svingelmunster

6

Contact Jurgen Olivier T 0477 20 33 27 secretariaat@svingelmunster.be

7


Tennisclub De Mandel Tennisclub De Mandel is een gezellige familieclub, waar zowel jong als oud welkom is! Een gedreven team staat klaar om de sport aan te leren en de tenniskriebels over te brengen.

Voor wie? Vanaf 5 jaar Meer info www.tcdemandel.be facebook.com/tcdemandel Contact Charlotte Vansteenkiste T 0474 63 30 11 tcdemandel@gmail.com

Badmintonclub Ingelmunster Recreatief badminton voor jongeren vanaf 16 jaar.

Voor wie? Vanaf 16 jaar

Sportclubs

Meer info facebook.com/badmintonclubingelmunster

8

Contact Ivan Declercq T 0479 95 08 01 ivandeclercq@gmail.com


Judoclub Kawaishi JC Kawaishi Ingelmunster is een ambitieuze club voor zowel competitieve en recreatieve leden, waarbij gezelligheid, kwaliteit, respect, teamwork, fairplay en persoonlijkheid hand in hand gaan. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers en op niveau van de judoka. De judoclub is aangesloten bij de Vlaamse judofederatie.

Voor wie? Vanaf het 2de kleuter Meer info www.judoclubingelmunster.be facebook.com/jcingelmunster Contact Vanessa Blomme T 0479 48 86 57 vanessa.blomme@hotmail.com

Boksclub Monteyne Bokssport voor jongeren vanaf 16 jaar. “Boksen is niet ’t ruwe slaan, maar bij ’t slaan, opzij gaan staan.” Dat is de kunst om een goed bokser te worden. Snelheid, kracht, oog-handcoördinatie en een goede fysiek worden tijdens de trainingen bijgebracht.

Voor wie? Vanaf 16 jaar

Sportclubs

Meer info facebook.com/bcmonteyneingelmunster

10

Contact Gino Adam T 0479 52 27 03 adam.gino@telenet.be

11


DIVO Damesvolleybalploeg in Ingelmunster met zowel jeugdploegen, provinciale ploegen en recreatieve ploegen.

Voor wie? Meisjes vanaf het 3de kleuter Meer info www.divoingelmunster.be facebook.com/divoingelmunster Contact Annelies Callens T 0485 84 97 82 divo@hotmail.be

Smashing Club Smashing Club is een herenvolleybalclub waar jongens al vanaf 7 jaar balvaardigheden en volleybaltechnieken onder de knie leren krijgen. Op termijn kunnen ze dan doorschuiven naar de competitieve jeugdreeksen. Zo is er één herenploeg (Promo2), één ploeg voor de min 15jarigen en een volleytour-reeks voor de starters. Fun gegarandeerd!

Voor wie? Jongens vanaf 7 jaar

Sportclubs

Meer info www.smashingclub.be facebook.com/smashingclubingelmunster

12

Contact Jorik Debonnet T 0471 38 33 37 smashingclub@gmail.com


Turnclub De Salto’s Turnclub de Salto’s is een bruisende club die er naar streeft zowel kinderen vanaf de 1ste kleuterklas als volwassenen een zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding aan te bieden, met een evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Vriendschap, plezier, samenwerking en veiligheid zijn hierbij erg belangrijk! Meisjes die hun talenten verder willen ontplooien in het toestelturnen, kunnen aansluiten bij de competitiegymnasten, de keurploeg. Daarnaast beschikt de club ook over een balletafdeling. Het aanbod van de turnclub wordt jaarlijks geëvalueerd en aangepast in functie van de noden van de club en de beschikbaarheid van het lesgeverskorps.

Voor wie? Vanaf de 1ste kleuterklas Meer info www.saltosingelmunster.be

Sportclubs

facebook.com/ saltosingelmunster

14

Contact Louise Uyttenhove louise@saltosingelmunster.be T 0486 61 15 41

Turnkring De Trampo’s Trampolinespringen, acrobatische gymnastiek, narrengroep, basisgymnastiek, mini-trampoline, dubbele mini-trampoline en grote trampoline, teambuildings … Alle initiatielessen en trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.

Voor wie? Vanaf het 3de kleuter Website www.detrampos.be facebook.com/detramposingelmunster Contact Didier Wullaert T 0477 50 71 05 trampos1@telenet.be


AVI Atletiekvereniging Ingelmunster is een familiale sportclub waarin het joggen centraal staat. Ook andere atletiekdisciplines komen aan bod voor zowel de jeugd als de volwassenen: hoogspringen, verspringen, sprinten, kogelstoten … Trainingen zijn in verschillende groepen en onder begeleiding.

Voor wie? Vanaf 5 jaar Meer info facebookgroep AVI Ingelmunster Contact Kathleen Debels atletiek-ingelmunster@hotmail.com T 0486 92 81 69

TTC Mandelhoek Competitief en recreatief tafeltennis.

Voor wie? Vanaf 4 jaar

Sportclubs

Meer info facebook.com/TTCMandelhoek

16

Contact Bert Vansteenkiste T 0472 65 40 20 vansteenkiste.bert@gmail.com


Krachtbalclub Woweja Rangers Een leuke alternatieve balsport, waar samenspel met de ploeg en plezier centraal staat. Een sport voor alle leeftijden.

Voor wie Vanaf 6 jaar Meer info facebook.com/Woweja Rangers Contact

Sportclubs

Jochen Verhulst T 0497 73 41 14 wowejarangers@gmail.com

18


Chiro Mandelburcht Jeugdbeweging waar we samen ravotten, spelen en vrienden maken op zondag!

Voor wie? Vanaf 6 jaar Meer info www.chiromandelburcht.be facebook.com/chiro.mandelburcht

Chiro Jefri is een jeugdvereniging waar jongens en meisjes kunnen spelen, ravotten, plezier maken…

Voor wie? Vanaf 6 jaar Meer info www.chirojefri.be facebook.com/chirojefri Contact Tibo Decoopman T 0492 88 42 65 info@chirojefri.be

Jeugdbewegingen

Contact Rhine Vandenberghe T 0471 42 36 31 rhine.vdb@gmail.com

Chiro Jefri

20

21


Scouts Sint Amandus Ingelmunster Scouts & Gidsen Ingelmunster organiseert elke zaterdagnamiddag activiteiten aan de jeugdlokalen.

Voor wie? Vanaf 6 jaar Meer info www.scoutsingelmunster.be facebook.com/scoutsingelmunster Contact info@scoutsingelmunster.be T 0494 80 02 15 (Fien) T 0470 46 47 43 (Dries) T 0476 07 14 81 (Benjamin)

KLJ KLJ Ingelmunster organiseert bijna wekelijks (vooral op vrijdag) activiteiten voor jongeren, met voor elk wat wils.

Jeugdbewegingen

Voor wie? Vanaf 16 jaar

22

Meer info www.kljingelmunster.be facebook.com/kljingelmunster Contact klj_ingelmunster@hotmail.com

23


Jeugdhuis Kontrabas Het beste jeugdhuis van de streek waar je zowel op het gemak iets kan drinken, maar waar ook de coolste feestjes plaatsvinden.

Voor wie? Vanaf 15 jaar Meer info facebook.com/jhkontrabas Contact info@jhkontrabas.be

De Speelveugels De Speelveugels is een groep muzikale jongeren die naast samen musiceren, ook graag leuke activiteiten doen.

Voor wie? Vanaf 8 jaar

Jongeren

Meer info www.kunst-veredelt.be

24

Contact Sien Mestdagh mestdaghsien@gmail.com

25


De Max! Het gemeentebestuur organiseert heel wat activiteiten voor kinderen en jongeren. Er zijn uitstappen of leuke workshops tijdens de vakanties, er is speelplein Jadadde tijdens de zomer, en ook de bib organiseert geregeld toffe activiteiten. Je kan het aanbod voor kinderen en jongeren telkens herkennen aan de mascotte: het eendje Max! Max neemt je mee doorheen het volledige aanbod: sportkampen, jeugdactiviteiten, evenementen, Villa Max ... En geef nu zelf toe: vrije tijd in Ingelmunster is toch de Max!?

Meer info www.ingelmunster.be/demax facebook.com/jeugdiningelmunster Contact Dienst vrije tijd vrijetijd@ingelmunster.be T 051 32 14 65

Speelpleinwerking

Jadadde

Jadadde is er voor kinderen en jongeren vanaf de 2de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten, kampen bouwen, deelnemen aan superleuke activiteiten, meegaan op daguitstap… 2de en 3de kleuter: de kleuters hebben een eigen lokaal met ballenbad en leuk speelgoed. Buiten is er een afgebakende zone met ploeterbad. 1ste t.e.m. 6de leerjaar: in de materiaalwinkel kunnen de kinderen allerlei spullen uitlenen, of deelnemen aan georganiseerde activiteiten, racen op de gocarts, kampen bouwen of bij mooi weer een plonsje wagen in het zwembad. Je vindt de speelpleinwerking op de site jeugd in het sportcentrum (Bollewerpstraat 92b). Splinternieuwe lokalen en een ruim afgebakende buitenspeelruimte zorgen voor nog meer spelplezier! Je parkeert je auto op de parking van het sportcentrum, die op wandelafstand ligt van de lokalen. Fietsen kan je wel achterlaten aan de lokalen.

Meer info www.ingelmunster.be/jadadde facebook.com/jeugdiningelmunster

De Max 26

Speelpleinwerking

Contact speelpleinwerking@ingelmunster.be 0473 57 63 32


vang

op kinder

Villa Max Villa Max is het buitenschools kinderopvanginitiatief van de gemeente Ingelmunster. Villa Max biedt kwalitatieve kinderopvang met aandacht voor het eigen ritme en de behoeften van de kinderen. De kinderen staan er centraal! Tegelijk streeft Villa Max naar een goede samenwerking met de ouders. Bij Villa Max kunnen kinderen vrij spelen, deelnemen aan georganiseerde activiteiten of buiten ravotten onder toezicht van gemotiveerde kinderbegeleid(st)ers.

Villa Max

Meer info www.villamax.be

28

Contact Bollewerpstraat 5, 8770 Ingelmunster villamax@ingelmunster.be T 051 33 74 27 (bereikbaar tijdens de openingsuren van de opvang)


Academie voor muziek en woord Deze instelling voor deeltijds kunstonderwijs is een filiaal van Art’Iz, Kunstacademie regio Izegem. De lessen gaan door in de lokalen van gemeentescholen De Zon en De Wingerd en de Prizma basisschool Onze-Lieve-Vrouw.

Contact T 051 30 34 35 info@artiz-izegem.be Art’Iz, Kruisstraat 13-15, 8870 Izegem Meer info www.artiz-izegem.be

Stedelijke kunstacademie De Stedelijke Kunstacademie is een vestiging van de Kunst­ academie Tielt. De lessen grafiek, tekenen, schilderen of keramiek gaan door in de Heirweg Zuid nr. 28.

Contact Stedelijke kunstacademie, Lakenmarkt 3, 8700 Tielt T 051 42 82 70, kunstacademie@tielt.be, Meer info www.academietielt.be

Techniekacademie Meer info www.techniekacademie.be

Academies

In de Techniekacademie maken kinderen uit het 5de en 6de leerjaar kennis met techniek. De lessen gaan door in Prizma Middenschool.

31


V.U. Gemeentebestuur Ingelmunster - Kurt Windels - Oostrozebekestraat 4, 8770 Ingelmunster