Page 1

Pat ul t a

Hyvää

Palvelutukkurien asiakaslehti • tammi–helmikuu 2012

t e e � u Poimi t a � a m o t e � � j r ta ! i � � i r u k k u t Patu-

Sipuliviikkoa vietetään viikolla 4 (23.–29.1.) Perunaviikkoa vietetään viikolla 7 (13.–19.2. ) Monipuoliset Patu-tarjoukset, s. 7–15

Patu Palvelutukkurit


2

Hyvää Patulta tammi–helmikuu 2012

UUSI VUOSI – UUDET HAASTEET Kostea ja ankea joulukuun sää masentaa ihmisten mieliä. Vuosi lähenee loppua eikä suurimmassa osassa Suomea talvesta ole tietoakaan ja Eurooppa voivottelee taantumassa. Mutta on Suomessa vielä uskoa tulevaisuuteen. Moni Patu-tukkuri ajattelee jo pidemmälle, kohti valoisampia aikoja. Vuosi 2011 oli Patu-ketjussa investointien vuosi. Porissa Palvelutukku Immonen ja Salossa Kimmon Vihannes laajensivat varastojaan. Mikkelissä Mikkelin Vihannes muutti marraskuussa uusiin tiloihin. Alkuvuodesta 2012 Lahdessa Vihanneskolmio pääsee muuttamaan uusiin tiloihin. Näillä investoinneilla Patu-ketju pystyy palvelemaan entistä paremmin asiakkaitaan. Uskomme, että aina tarvitaan yksityistä, alueellista ja joustavaa tukkuliikettä palvelemaan asiakkaita. Patu-ketjuun kuuluvat tukut ovat palvelleet asiakkaitaan keskimäärin jo yli 30 vuotta, vanhin, KasvisHovi aloitti toimintansa jo vuonna 1938. Tämä kuvastaa sitä yrittäjyyttä ja sitkeyttä millä tukut ovat pärjänneet läpi vuosikymmenten, vaikka matkalle on sattunut jo muutama taantumakausi. Vuosi 2012 tuo varmaan tullessaan uusia haasteita niin asiakkaille kuin tavarantoimittajille. Patu-tukkurit vastaavat haasteisiin ja palvelevat entistä paremmin asiakkaitaan. Erkki Särkelä

Patul t a

Hyvää

Numero 1/2012

Päätoimittaja: Erkki Särkelä erkki.sarkela@palvelutukkurit.fi Julkaisija: Suomen Palvelutukkurit Oy Sähkömestarintie 10 13130 Hämeenlinna puh. (03) 654 2422 faksi (03) 682 4243 www.palvelutukkurit.fi Taitto: Mainostoimisto Matikka Oy Kirjapaino: Suomen Graafiset Palvelut Oy Ltd


3

– Ammattilaisen valinta –

Pohjanmaan pelloilta parasta suomalaista perunaa Mestari-perunan juuret syvällä Pohjanmaan pelloissa Tammikuussa 1962 perustettiin Pohjois-Pohjanmaalle Vihantiin Suomen ensimmäinen perunanjalostustehdas Pohjolan Peruna Oy. Tänä päivänä Pohjolan Peruna -nimen ja Vihannin tuotantolaitoksen omistavat Profood Oy:n suomalaiset osakkeenomistajat. Mestari-peruna kasvaa edelleen Pohjanmaalla, Profoodin sopimusviljelijöiden pelloilla, noin 100 kilometrin säteellä Vihannin tehtaasta. 50 vuoden kokemuksella parasta suomalaista perunaa Mestari-perunoihin käytetty peruna voidaan jäljittää viljelijän peltolohkolle asti. Valmistusta valvotaan tarkkaan, laatua seurataan ja tulokset dokumentoidaan. Perunatuotteisiin käytetään testattua, jokaiseen tuotteeseen parhaiten soveltuvaa perunalajiketta. Mestareista löytyy aina käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva tuote, tasalaatuisena ympäri vuoden.

Perunan puolesta

Mestari uuniperuna lohitäytteellä.

Monipuolinen valikoima Mestari-perunat tarjoaa HoReCa-alan ammattilaisille monipuolisen valikoiman perunajalosteita, jotka on kehitetty asiakkaiden tarpeita ja toiveita kuunnellen. Valikoimiin kuuluu pakaste-, kuiva- ja tuoreperunoita sekä valmismuuseja ja kypsiä perunoita vakuumissa. Tuoreperunoista asiakkaitten kestosuosikki on Mestari tuore ranskanperuna, jota myydään vuosittain reilut 350 000 kg. Kypsät suikaleet, viipaleet, annosperunat ja kuutiot kypsennetään ja steriloidaan autoklaaveissa korkeassa lämpötilassa ja paineessa. Käsittely takaa pitkän (6 kk) ja turvallisen säilyvyyden ilman säilöntä- tai lisäaineita. Mestari-perunatuotteissa maku, haju, ulkonäkö ja rakenne ovat ensiluokkaisia. Ne sopivat erinomaisesti myös kylmävalmistukseen. Käyttämällä Mestari-perunoita ruoanvalmistukseen säästetään työtä, aikaa, energiaa, vettä ja laitteita, joita tarvitaan perunan normaaliin käsittelyyn ja kypsennykseen.

LISÄTIETOJA: ANTTI KARJULA, PUH. 040 834 0809, TILAUKSET: PUH. 044 747 4053

Viime aikoina peruna on noussut otsikoihin muun muassa karppauksen eli vähähiilihydraattisen ruokavalion yhteydessä. Profood Oy:n teollisuus- ja vientiasiakkuuksista vastaava Business Manager Antti Karjula, hymyilee ja sanoo, että karppaus on lihateollisuuden keksintö. – Sitä paitsi karppaus ei enää ole muodissa USA:ssa, hän lisää. – Median karppausjutut syyllistävät perunaa täysin aiheettomasti. Perunan sisältämät hiilihydraatit ovat hyviä hiilareita, peruna sopii kaikille erityisruokavalioille, puolustaa Karjula ja jatkaa, että peruna on terveellistä ja vähäkalorista. Se on edullista, kotimaista ja sillä on pieni hiilijalanjälki. – Täytyy myös muistaa perunan muunneltavuus, siitä on moneksi: kiusauksiin, pannuruokiin, uuniperunaksi, muusiin ja niin edelleen, luettelee Karjula.Tärkein syy miksi perunaa löytyy Karjulan omalta lounaslautaselta on perunan hyvä maku.

Profood Oy:n Business Manager Antti Karjula tietää, että USA:ssa karppaus on jo pois muodista.


4

Hyvää Patulta tammi–helmikuu 2012

Teksti ja kuvat Anneli Pulsa

Kasvishovilla tehokas palvelupaketti Oululaisen tuoretukkuliike ja elintarvikkeiden tuottaja KasvisHovi Oy:n liittyminen Suomen Palvelutukkurit Oy:n kasvatti Patun yhdeksän tukkuliikkeen ketjuksi. KasvisHovin ennestään vahva asema Pohjois-Suomessa tehostaa Patun kykyä palvella koko maata lähitukkurina.

Vuonna 1987 perustettu KasvisHovi on perheyritys, joka toimi aiemmin Oulun Marjamakasiini -nimellä. Marjamakasiini perustettiin jatkamaan Hätälä Oy:n 1930-luvulla aloittamaa marja- ja torikauppaa. Heviosaamisessa ja paikallisten tuotteiden kanssa toimimisessa on pitkät perinteet. KasvisHovin toimitusjohtaja Tuukka Puhakka luonnehtii yritystä ”vähän erilaiseksi” Patu-tukkuriksi, koska sillä on oma tuotantolaitos. Sen tuotteita menee vähittäiskauppoihin ja suurkeittiöihin. – Patuun liittymisen myötä panostamme horeca-tukkurina toimimiseen. Uskon, että esimerkiksi pohjoisen tunturipaikat voivat hyödyntää Patun palvelukonseptia.

Jarkko Manninen kehittelee lähituotteista reseptejä asiakkaille, tässä superhienoa tikkuporkkanaa.

Tuotantolaitoksemme kasvisjalosteet, salaatit, majoneesituotteet ja kastikkeet täydentävät KasvisHovin palvelukykyä. Patu-ketjun vahvuudet tietäen uskon, että meillä on tarjota oikein hyvä paketti.

Patu vastaa lähiruokapyyntöön

Tuukka Puhakka uskoo lähitukkurin palvelukykyyn.

Tarjouspyyntö on taitolaji Tuukka Puhakka on varma siitä, että liittyminen Patuun on perinteikkäälle perheyritykselle hyväksi. – Yksin on vaikea toimia, jos haluaa parantaa palvelua ja kasvaa. Ketju antaa siihen mahdollisuuksia. Yhteisostot ja yhteismarkkinointi vahvistavat jäsenten palvelukykyä ja asiakas näkee sen mm. hinnoissa. Patu-ketju on asiakkaalle varteenotettava vaihtoehto ja valtakunnallinen vastavoima. Patussa uskotaan, että koko maan kattava tukkuriverkosto pystyy antamaan tarjouksia myös valtakunnallisille ruokapalveluketjuille ja julkisen sektorin yhä isommiksi kasvaville hankintayksiköille. – KasvisHovi panostaa muiden Patujen tavoin lähiruoan esilletuomiseen. Patu toimii alueensa tuottajien ja jalostajien kanssa, ja sillä on kykyä ja halua palvella asiakkaita niin, että lähituotteet päätyvät yhä useammin sekä suurten ruokapalveluketjujen pisteisiin että julkisen sektorin keittiöihin. Meidän asiakkaamme voivat kokoa katsomatta hyödyntää paremmin ruokatrendejä, kuten nyt lähiruokaa. Lähiruoka ei lisää rekkarallia keittiön ovelle, sillä Patu hoitaa kuljetuksen.

Monet ravintolat osaavat jo käyttää lähiruokaa edukseen, mutta julkisen sektorin hankinnoissa lähellä tuotetun ei ole helppo tulla valituksi. Puhakan mukaan hinta ratkaisee liian usein. – Monen toimijan kohdalla on vähän pelkoa siitä, osataanko tarjoukset tehdä oikein. Eikö osata yhtään vetää kotiinpäin ja tehdäänkö miettimättä juuri niin kuin Brysselistä määrätään? Paljon kiinni siitä, miten tarjouspyyntö tehdään. Pitää ajatella monelta kantilta mikä kannattaa pidemmän päälle. Lähituotteiden valitseminen

tuo työtä ja toimeentuloa paikallisille ihmisille.Tuottajien tuttuus varmistaa pitkälti myös hyvän laadun, joka pitäisi nostaa hankintakriteeriksi. Eikä osatarjousmahdollisuutta pidä unohtaa. – Tarjouksen tekijät ovat paljon vartijoita ja heidän pitäisi osata perustella miksi jotain haluavat. Loppujen lopuksi on kyse tahdosta, mitä tahdotaan ostaa. Ei pidä ajatella, että ruoka on vain kustannustekijä. Lähiruoasta ei ole mitään etua ellei siitä oteta kaikkea hyötyä irti. Hinnoittelusta ei ole huolta, sillä Patu pystyy tekemään yhteisen hinnoittelun koko maahan.

Salaatti esikäsittelyssä – kannat lähtevät vikkelästi.


Hyvää Patulta tammi–helmikuu 2012

5

Yksilölliset tuotteet KasvisHovin tuotantotiloissa kuoritaan ja pilkotaan kasviksia sekä silputaan salaattiaineksia. Asiakas saa mitä haluaa, esimerkiksi salaatin ainekset komponentteina tai valmiiksi sekoitettuna tai vaikkapa kuorittua parsaa ja maa-artisokkaa. Siellä syntyy myös majoneesisalaatteja, kastikkeita, pikkelssejä ja muita kylmiä herkkuja noin 500 nimikkeen verran. Tuotanto- ja avainasiakaspäällikkö Jarkko Manninen suunnittelee myös asiakaskohtaisia tuotteita yhdessä asiakkaan kanssa. Volyymituotteissa, kuten perunassa ja juureksissa käytetään yrittäjien jalostuspalvelua. Useat heistä ovat myös kasvattaneet jalostettavan tuotteen. Ehkä aikaa myöten KasvisHovin omat tuotteet päätyvät muidenkin Patu -tukkujen valikoimiin. Tuotantoon on tehty kone- ja laiteinvestointeja, jotka kertovat, että volyymia halutaan lisätä. – Oma tuotanto on meillä lisäarvo, jolla pystymme palvelemaan vähittäiskauppoja ja Pohjois-Suomen keittiöitä nopealla rytmillä. Edellisenä päivänä tehty tuote on jo seuraavana päivänä tuoreena asiakkaalla.

Asiakaslähtöistä ajattelua

Päät pois kurkusta ja sitten salaattiin!

KasvisHovi on laajenemassa täyden palvelun tukuksi. Se on kasvava yritys, jonka viime vuoden liikevaihto oli 7 milj. euroa ja vuodelle 2012 on budjetoitu 8 milj. euroa. Yrityksen omistajia ovat mm. Risto ja Riku Isohätälä. Risto on KasvisHovin hallituksen puheenjohtaja ja Riku hallituksen jäsen. Riku Isohätälä on

Hätälä Oy:n toimitusjohtaja.Tuukka Puhakka omistaa yrityksestä 20 %. Riston poika on yksi omistajista ja myös KasvisHovin henkilökuntaa on sitoutettu omistamisella yritykseen. Yrityksessä työskentelee 25 henkilöä, heistä on 14 tuotannossa, viisi varastossa ja kuusi hallinnossa. Toimitusjohtajan mukaan elintarviketukku mielletään trendikkääksi työpaikaksi ja sinne hakeudutaan mielellään töihin. Positiivisia haasteita KasvisHovissa ovat liha- ja kalakauppaan satsaaminen ja toimitilojen kasvattaminen, jotta laajeneva toiminta ja Patu-tuotteet mahtuvat paremmin mukaan. Limingantullin toimitilat ovat jäämässä pieniksi. – Askel kerrallaan edetään ja hallitusti kasvetaan, tuumii Tuukka Puhakka. n

s s s s s s s

Kaikkea tarjolla

Kaupassa lähituottajan satoa ja tuotteita myydään tuottajan kasvokuvilla.

KasvisHovi nyt:

KasvisHovi toimii samalla rytmillä kuin muutkin Patu-tukut, eli tänään tilattu on huomenna asiakkaalla. Oulun kaupungin alueella voi tarvittaessa saada tavaran samanakin päivänä. Tilaukset tulevat kaikilla mahdollisilla tavoilla puheluista fakseihin ja sähköposteista tekstareihin ja sähköiseen tilaamiseen. Kuljetukset hoituvat muiden yritysten ja keskusliikkeiden logistiikkojen yhteistyöllä. Oulun ja lähikuntien alueella tavaraa kuljettaa myös oma auto ja kaksi kuljetusyrittäjää. Palapeli hoituu hyvin, ja asiakkaat Kuusamosta, Rovaniemeltä ja Lapin hiihtokeskuksista saavat tilauksensa sovitusti. Joustava palvelu on Patu-tukkurien valttikortti. Tuukka Puhakka sanoo, että jäykistä toimintamalleista halutaan tietoisesti eroon koska uskotaan, että tässä markkinassa Patun palvelukyvylle on kysyntää. – Ajattelumme palvelusta täsmää siihen, mitä asiakas ajattelee.

Patu-yhteistyö

startannut Patu-tuotteet valikoimiin Oma tuotantolaitos Lähiruokaan satsataan Palvelua pohjoiseen Lisää toimitiloja tarvitaan Sertifiointi tulossa

”Markkina vääntyy aina niin kuin kuluttajat haluavat, se on fakta, joka kannattaa muistaa. Asiakas on kingi.”


dćLJƚĞůćŝŶĞŶƌůĂ/ŶŐŵĂŶ>ĂŬƚŽŽƐŝƚŽŶ ůƵŽŶŶŽŶũŽŐƵƌƫ ƐŽƉŝŝƌƵŽĂŶǀĂůŵŝƐƚƵŬƐĞĞŶ ƌůĂ/ŶŐŵĂŶ>ĂŬƚŽŽƐŝƩŽŵĂƐƐĂůƵŽŶŶŽŶũŽŐƵƌƟƐƐĂŽŶƚćLJƚĞůćŝŶĞŶŬŽŽƐƚƵŵƵƐ ũĂƉĞŚŵĞćŵĂŬƵ͘^ĞŵĂŝƐƚƵƵƐĞůůĂŝƐĞŶĂĂŶũĂƐŽƉŝŝĞƌŝŶŽŵĂŝƐĞƐƟŵLJƂƐƌƵŽĂŶͲ ůĂŝƩŽŽŶ͘<ŽŬĞŝůĞƐŝƚćŬLJůŵŝƐƐćŬĂƐƟŬŬĞŝƐƐĂ͕ŵĂƌŝŶĂĚĞŝƐƐĂũĂũćůŬŝƌƵŽŝƐƐĂ͘^Ğ ƉĞŚŵĞŶƚććƵƵĚĞůůĂƚĂǀĂůůĂŵLJƂƐůŝŚĂƉƵůůŝĞŶŵĂŬƵĂ͘dĞƐƚĂĂƌĞƐĞƉƟćŵŵĞ͘

:ŽŐƵƌƫ ͲďĂƐŝůŝŬĂůŝŚĂƉƵůůĂƚ ϭϬϬ

ĂŶŶŽƐƚĂ

Ϯϰ ϯů Ϯů  ϭ͕ϱĚů ϮϬ ϯĚů ϭϬŬŐ ϴϬϬŐ    

ŬĂŶĂŶŵƵŶĂĂ ŬĂƵƌĂƌLJLJŶĞũć ƌůĂ/ŐŵĂŶ>ĂŬƚŽŽƐŝƚŽŶƚĂ ůƵŽŶŶŽŶũŽŐƵƌƫ Ă ůƵŽŵƵƌƵŽŬŽƐŽŬĞƌŝĂ ƉƵŶĂƐŝƉƵůŝĂ ƚŽŵĂĂƫ ƉLJƌĞĞƚć ũĂƵŚĞůŝŚĂĂ ƚƵŽƌĞƩĂƚĂŝŬƵŝǀĂƩƵĂ  ďĂƐŝůŝŬĂĂ;ŬƵŝǀĂƩƵĂƌŝŝƩćć  ƉŝĞŶĞŵƉŝŵććƌćͿ ƐƵŽůĂĂũĂũĂƵŚĞƩƵĂ ǀĂůŬŽƉŝƉƉƵƌŝĂ

^ĞŬŽŝƚĂŬĂŶĂŶŵƵŶĂƚ͕ŬĂƵƌĂƌLJLJŶŝƚ͕ ũŽŐƵƌƫ ͕ƐŽŬĞƌŝ͕ƐƵŽůĂũĂƉŝƉƉƵƌŝ͘ ŶŶĂƚƵƌǀŽƚĂ͘,ŝĞŶŽŶŶĂƐŝƉƵůŝƚũĂ ƐĞŬŽŝƚĂŶĞƚŽŵĂĂƫ ƉLJƌĞĞƐĞĞŶ͘>ŝƐćć ũĂƵŚĞůŝŚĂ͘^ĞŬŽŝƚĂũŽƵŬŬŽŽŶŚŝĞŶŽŶͲ ŶĞƩƵďĂƐŝůŝŬĂ͘dĞĞŬŽĞůŝŚĂƉƵůůĂũĂ ƉĂŝƐƚĂƐĞ͘>ŝƐććƚĂƌǀŝƩĂĞƐƐĂƐƵŽůĂĂ ũĂƉŝƉƉƵƌŝĂ͘WĂŝƐƚĂƐƵƵƌŝĂŚĞƌŬƵůůŝƐŝĂ ůŝŚĂƉƵůůŝĂƉĂŝƐƚŽƚĂƐŽŶŬĞƐŬŝůćŵŵƂůůć͘ ƌůĂ/ŶŐŵĂŶ>ĂŬƚŽŽƐŝƚŽŶůƵŽŶŶŽŶũŽŐƵƌƫ ϱŬŐ ĂŶϲϰϭϯϯϬϬϬϭϲϬϮϰ DĞϭ

DLJLJŶƟƉĂůǀĞůƵƉƵŚ͘;ϬϵͿϮϳϮϬϬϯϭϬ ŵLJLJŶƟƉĂůǀĞůƵΛĂƌůĂĨŽŽĚƐ͘ĐŽŵ

ǁǁǁ͘ĂƌůĂŝŶŐŵĂŶ͘Į


7

N ä m ä t a r j o u k s e t v a i n Pa t u - p a l v e l u t uk k ur ilt a t a m m i – h e l m i ku u n a j a n

PATU TARJOAA ARLA Ingman

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Arla Ingman -raejuusto 2,5 kg, LAKTOOSITON

1 kpl

11,95

11,95/kpl

Arla Keittiö -ruokajogurtti 1,8 kg, LAKTOOSITON

1 kpl

4,50

4,50/kpl

Arla Keittiö -smetana 1,8 kg, LAKTOOSITON

1 kpl

14,30

14,30/kpl

Arla Ingman ruuanvalmistusjuusto 2 kg

1 kpl

15,20

15,20/kpl

Arla Ingman, leikattava sulatejuustoblokki 2 kg

1 kpl

17,30

17,30/kpl

Apetina Feta 21% 1 kg

4 kpl

26,40

6,60/kpl

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Valio Laktoositon Valiojogurtti 1 kg, vanilja

5 kpl

13,60

2,72/kpl

Valio Laktoositon Valiojogurtti 1 kg, hedelmäpommi

5 kpl

13,60

2,72/kpl

Valio Laktoositon Valiojogurtti 1 kg, mansikka-herukka

5 kpl

13,60

2,72/kpl

24 kpl

166,80

6,95/kpl

Valo Oltermanni 17 %, 900 g, viipale

4 kpl

38,90

9,73/kpl

Valio-mehukeitot 1 kg

5 kpl

9,90

1,98/kpl

Arla Keittiö kermaviili 1,8 kg, laktoositon

5,50

/kpl

VALIO

Valio Oivariini 400 g, normaalisuolainen, HYLA

Valio AURA, murennettu, 3 kpl x 1 kg

38,70

12,90/kpl

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.


8

PATU TARJOAA

N ä m ä t a r j ou ks e t v a i n Pa tu-palvelu ATRIA SUOMI

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Atria Uunilenkki 10 x 400 g

10 kpl

11,50

1,15/kpl

Jauhelihapihvi n. 64 g, 2,4 kg, dyno

1 kpl

7,95

7,95/kpl

Atria kuorittu, halkaistu uunimakkara 75 g/kpl, 3 kg, dyno

1 kpl

10,90

10,90/kpl

Atria Lihapyörykkä, kypsä, 2,8 kg, dyno

9,50

/kpl

HK RUOKATALO Kaalikääryle, pakaste, 2,0 kg HK Parila Camping 1,2 kg

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

2 kg

14,90

7,45/kg

1,2 kg

4,20

3,50/kg

Broilerin rintafilee 150–200 g, n. 4,4 kg/kg

8,80

/kg

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.


9

tu k ku r ilta ta m m i– helm ik uun a j a n SAARIOINEN

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Broilerinsiivet 4,5 kg

4,5 kg

25,90

5,76/kg

Kartanon salaattikastike 3,2 kg

1 knu

11,60 11,60/knu

Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg

1 snk

19,95 19,95/snk

Mustikkatäyte, paistonkestävä 6 kg

1 snk

33,50 33,50/snk

Sinappisalaatinkastike 3,2 kg/knu

11,60

/knu

Unilever Foodsolutions

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Flora Professional laktoositon margariini 60 %, 16 x 400 g

16 ras

20,64

1,29/ras

KNORR Ruskea peruskastike 3,75 kg/50 l

1 kpl

35,90

35,90/kpl

KNORR Kermakastike 3 kg/30 l

1 kpl

49,90

49,90/kpl

KNORR Sauce Lemone -sitruunakastike 3 kg/22 l

1 kpl

58,80

58,80/kpl

KNORR Vaalea peruskastike 4,25 kg/50 l

42,00

/kpl

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.


Korkealaatuiset ja aina

10

Patu Kevytmajoneesi 35 %, vähälakt., 5 kg

10,90

/prk

Patu Täysmajoneesi 78 %, vähälakt., 5 kg

14,95

/prk

Patu Vispikerma 36 %, LAKTOOSITON, 8 x 1 litran prk

28,00

/me, 3,50/prk

Patu Maitorahka, vähälaktoosinen, 5 kg

Patu Kevytkerma 10 %, LAKTOOSITON, 8 x 1 litran prk

17,90

18,00

/prk

Patu Kevytkermaviili, vähälaktoosinen, 2 kg

5,75

/prk

Patu Kevytkermaviili, vähälaktoosinen, 5 kg

10,95

/me, 2,25/prk

Patu Ruokakerma 15 %, LAKTOOSITON, 8 x 1 l:n prk

19,20

/me, 2,40/prk

/prk

Patu Vaahtoutuva vaniljakastike, vähälaktoosinen, 8 x 1 litran prk

Patu Kasvirasvasekoite 15 %, LAKTOOSITON, 8 x 1 litran prk

36,80

15,20

Patu Täysmaito 3,5 %, UHT, vähälaktoosinen, 8 x 1 l/prk

Patu Kasvirasvasekoite 15 %, LAKTOOSITON, 10 l BIB

9,20

19,00

/me, 4,60/prk

/me, 1,15/prk

Patu Kevytmaito UHT, vähälaktoosinen, 8 x 1 l/prk

8,40

/me, 1,05/prk

Patu Rasvaton maito UHT, vähälaktoosinen, 8 x 1 l/prk

8,00

/me, 1,00/prk

/me, 1,90/prk

/me, 1,90/l

Patu Pizzakastike 6 x 3 kg

23,70

/me, 3,95/prk

Patu Tomaattisose 3 x 4,54 kg

23,85

/me, 7,95/prk


edulliset Patu-tuotteet! Patu Edamviipale 4 x 1 kg

27,80

6,95/pkt

suolaa 1,2 %

Patu Ananaspaloja mehussa, 6 x 3030/1840 g

28,50

/me, 4,75/prk

Patu Kermajuustoviipale 4 x 1 kg

27,80

6,95/pkt

Patu Emmentalviipale 4 x 1 kg

32,00

8,00/pkt

12,95

/snk

Patu Sinappi 10 kg

Patu Juustoraaste 8 x 2 kg

100,00

Patu Tomaattiketsuppi 10 kg

12,50/ps

Patu Oliivi, musta, kivetön, 6 x 3000/1445 g

35,70

/me, 5,95/prk

Patu Oliiviviipale, musta, 6 x 3000/1560 g

37,80

9,90

/snk

Patu Rypsiöljy 10 l

16,95

/knu

/me, 6,30/prk

Patu Vadelmahillo 6 kg

16,90

Patu Syväpaistoöljy 10 l

Patu Mansikkahillo 6 kg

17,95

/snk, 2,82/kg

16,90

/knu

/snk, 2,82/kg

Patu Puolukkahillo 6 kg

19,95

Patu Pitkäriisi 2 x 5 kg, 10 kg

Patu Pannarihillo 6 kg

13,50

/snk, 3,33/kg

14,90

/snk, 2,48/kg

/me, 1,35/kg

11


12

PATU TARJOAA

N ä m ä t a r j ou ks e t v a i n Pa tu-palvelu Fazer leipomot oy Reissumies 6 x 12 kpl Berliininmunkki 36 x 125 g

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

6 ps

16,20

2,70/ps

36 kpl

30,50

0,85/kpl

Fazer Kypsä rukiinen karjalanpiirakka 72 x 70 g

22,50 VAASAN

0,31/kpl

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

VAASAN Mini Rouhepatonki 54 x 130 g

54 kpl

38,50

0,71/kpl

VAASAN Kotipulla 40 x 80 g

40 kpl

16,90

0,42/kpl

VAASAN Kotoinen korvapuusti 45 x 120 g

28,90

0,64/kpl

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.


13

tu k ku r ilta ta m m i– helm ik uun a j a n

ATERIAMESTARIT

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Keiju Ruskea kastiketiiviste 5 kg

5 kg

22,90

4,58/kg

Keiju Vaalea kastiketiiviste 5 kg

5 kg

22,90

4,58/kg

16 rs

19,90

1,24/rs

1,44 kg

8,95

6,22/kg

6 kpl

20,90

3,48/kpl

Keiju Catering, laktoositon margariini 60 %, 16 x 400 g Keiju 60 %, annosnappi, 240 x 6 g Keiju Vuokaspray 6 x 400 ml

Sunnuntai Saaristolaisleipä 6 x 500 g

22,90

Keiju Catering margariini 60 %, 2,5 kg, ämpäri

8,30 ATERIAMESTARIT

3,32/kg

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Apetit Puutarhurinsekoitus 3 x 1,5 kg

4,5 kg

13,95

3,10/kg

Apetit Isot kasvissukaleet 3 x 1,5 kg

4,5 kg

8,60

1,91/kg

Apetit Juurespihvi, kypsä 3,4 kg (n. 56 x 60 g)

3,4 kg

15,60

4,59/kg

Apetit Uunijuurekset 3 x 1,5 kg

4,5 kg

9,95

2,21/kg

Apetit Kirjolohipyörykkä, kypsä 4 kg

22,00

5,50/kg

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.

3,82/kpl


14

PATU TARJOAA

N ä m ä t a r j ou ks e t v a i n Pa tu-palvelu icecool Silakkapihvi, ruispaneroitu Snellman Hanger Steak ylikypsä, 6 x n. 2 kg

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

5 kg

29,90

5,98/kg

12 kg

99,90

8,33/kg

Paneroitu sitruunaturska 100 x 50 g, 5 kg

23,90 rollfoods

4,78/kg

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

4,5 kg

23,90

5,31/kg

Mansikkaleivos 4 x 2 kg (12 leivosta)

4 kpl

95,80

23,95/kpl

Manteli-suklaakakku 6 x 1000 g (12 annospalaa)

6 kpl

82,80

13,80/kpl

Kasviskevätrulla 50 x 90 g

Kypsä Porsaanfileeleike n. 135 g, 3,6 kg

46,80

13,00/kg

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.


15

tu k ku r ilta ta m m i– helm ik uun a j a n Campbell Soup Finland

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

Bong Demi-Glacekastike 2 x 0,495 kg

1 me

38,65

38,65/me

Bong Tumma sipulikastike 2 x 0,64 kg

1 me

27,50

27,50/me

Bong Pippurikastike 2 x 0,66 kg

1 me

29,90

29,90/me

Bong Moussepohja, sokeriton, 2 x 0,5 kg

18,50

/me

EURACON

me

hinta/ me

hinta/ yksikkö

SK-Elmu -tuorekelmu 45 cm x 500 m

1 kpl

24,50

24,50/kpl

SK-Eskimo -folio, 40 cm x 160 m

1 kpl

25,50

25,50/kpl

SK-Carita -yleisliina, 45 x 60 cm, 50 kpl/rl

6 kpl

71,40

11,90/kpl

SK-Elmu -tuorekelmu 30 cm x 500 m

16,50

/kpl

Hinnat ostettaessa täysin myyntierin ja sisältäen voimassa olevan arvonlisäveron.


Palveluksessanne Patu-palvelutukkurit: 1. ETELÄ- JA KESKIPOHJANMAA Tukkutalo Heinonen Oy Tuottajantie 41, 60100 Seinäjoki Puh. (06) 421 0210 Faksi (06) 421 0222 info@tukkutalo.fi www.tukkutalo.fi 2. SATAKUNTA Matti Immonen Oy Helmentie 7, 28360 Pori Puh. (02) 631 2100 Faksi (02) 631 2130 myynti@mattiimmonen.fi www.mattiimmonen.fi 3. PIRKANMAA, HÄME JA PÄÄKAUPUNKISEUTU Kanta-Hämeen Tuoretuote Oy Sähkömestarintie 7, 13130 Hämeenlinna Puh. (03) 612 0301 Faksi (03) 616 1371 tuoretuote@tuoretuote.com www.tuoretuote.com

7. ETELÄ-SAVO Mikkelin Vihannes Oy Yrittäjänkatu 22, 50130 Mikkeli Puh. 020 729 9920 Faksi (015) 365 660 myynti@mikkelinvihannes.fi www.mikkelinvihannes.fi 8. KAAKKOIS-SUOMI Kotkan Tukkupalvelu Ky Asentajankatu 15, 48770 Kotka Puh. (05) 210 5500 Faksi (05) 210 5525 jari.suviranta@kotkantukkupalvelu.fi 9. POHJOIS-SUOMI KasvisHovi Oy Voudintie 8, 90400 Oulu Puh. (08) 535 2600 kasvishovi@kasvishovi.fi www.kasvishovi.fi

4. PÄIJÄT-HÄME JA LÄNTINEN KYMENLAAKSO Vihanneskolmio Oy Kyrölänkatu 1, 15210 Lahti Puh. (03) 871 370 Faksi (03) 871 3710 vihanneskolmio@vihanneskolmio.fi www.vihanneskolmio.fi 5. LOUNAIS-SUOMI Kimmon Vihannes Oy Jalontie 39, 25330 Kuusjoki Puh. (02) 727 4400 Faksi (02) 727 4411

ISO 9001

6

1 2

6. SAVO Kuopion Vihannesaitta Oy Suurahontie 5, 70460 Kuopio Puh. (017) 283 2171 Faksi (017) 283 2808 kuopionvihannesaitta@co.inet.fi www.kuopionvihannesaitta.fi

ORGANISATION CERTIFIED BY

9

7 Hyvää

5

Patu Palvelutukkurit

3

4 8

Suomen Palvelutukkurit Oy Sähkömestarintie 10, 13130 Hämeenlinna puh. (03) 654 2422, faksi (03) 682 4243 www.palvelutukkurit.fi

hyvaa_patulta_tammi_helmikuu_2012  
hyvaa_patulta_tammi_helmikuu_2012  

Hyvää Monipuoliset Patu-tarjoukset, s. 7–15 Perunaviikkoa vietetään viikolla 7 (13.–19.2. ) Sipuliviikkoa vietetään viikolla 4 (23.–29.1.) P...

Advertisement