Page 1

SPRING 2016

GRADUATE STUDENT DESIGN AWARDS


DUV

65,800 k ft 101,961 k ft 40,800 k ft

Total 106,600 k ft

2 / Christian Pepper | ARCH 571 | Poss


Hmmmm . . . How do you provide individuality within a mass produced place?

!!!

?

Oh!

Floor To Nose Connection

Photovoltaic Cells

Metal Sheathing

Aluminum Floor Structural Beam

Vapor Barrier Aluminum Panel Structure Weather Seal for Jalousie Windows

Column to Floor Connection

Insulation Fiberglass Covering

Natural Cross Ventilation

Aluminum Structure Window Seal

Jalousie Window

Steel Connection (Pinned and Lockable) Aluminum Structural Column Steel Pin (Lockable)

Glazing Panel Structure

Insulation LED Panel Structure

Radiant Heating and Cooling System

Aluminum Floor Beam

Bolted Connection for LED Panles

3” Rigid Insulation

3/4” Plywood Sheathing 29’ 3/4” Birch Plywood Sheathing 3/4” Birch Flooring Steel Structural Member Panel Integrated Shelving

7’ 8”

Radiant Heating and Cooling Conduits

Water Tanks

Used to store gray and potable water. Weight Ballast Radiant system

Foundation Foot Foundation Bolt

Christian Pepper | ARCH 571 | Poss / 3


WAU GO S(C)HANCE A SUSTAINABLE RETREAT IN LAKE MICHIGAN

Lighthouses are built in appropriate and significant locations, on coastal heights, islands, rocks and eventually right into the sea onto artificial islands. They guide, warn, mark, alert, lighten and highlight dangerous coast areas, difficult passages, complex obstacles and entrances to harbors, city ports and shallow estuaries. Whether the lighthouse sits almost like a sturdy tower-house on a higher cliff, hanging over the sea, or grows up to a monumental height, it is programmed to verticality and ascensional dynamics. The ascensional character is settled in its typological genealogy and is an essential aspect of its character. Waugoshance Light is located in the northern end of Lake Michigan and used to protect boats from a dangerous shoal area. It was abandon in 1912 and was used as bombin practicing target for the US Navy during WW2. Instead of occupying a site with a new building a existing structure is used and brought back to life. All new structures are distinguishable by the material used and protect the island against the climate conditions in Lake Michigan. To make the lighthouse retreat self sustain, a ecological system with chicken farm, septic tank and hydroculture vegetables is established. This also reflects the main idea of reusing or recycling.

4 / Raphael Rogalli | ARCH 571 | Poss


visual connection by layering

IN

physical bodily connection

OVER

over air joint connection

ON

mix

physical relationships

Raphael Rogalli | ARCH 571 | Poss / 5


6 / Ignacio Fernandez de Castro | ARCH 571 | Taylor


Ignacio Fernandez de Castro | ARCH 571 | Taylor / 7


8 / Patricia McKissack + Kegan Witham | ARCH 571 | Taylor


Patricia McKissack + Kegan Witham | ARCH 571 | Taylor / 9


10 / Connor Chelmecki + Kelly McCaffrey + Jonathon Nelson + Nineveh Rasho | ARCH 572 | Dearborn


Connor Chelmecki + Kelly McCaffrey + Jonathon Nelson + Nineveh Rasho | ARCH 572 | Dearborn / 11


12 / John Harmon | ARCH 572 - Chicago | Malnar


John Harmon | ARCH 572 - Chicago | Malnar / 13


14 / Gloria Moy | ARCH 572 - Chicago | Malnar


Gloria Moy | ARCH 572 - Chicago | Malnar / 15


16 / Brian Henks + Gene Kim + Niloofar Mohebbi Ashtiani | ARCH 572 | Worn


Brian Henks + Gene Kim + Niloofar Mohebbi Ashtiani | ARCH 572 | Worn / 17


18 / Widya Ramadhani + Wanwan Shao + Yuxuan Wang | ARCH 572 | Worn


Widya Ramadhani + Wanwan Shao + Yuxuan Wang | ARCH 572 | Worn / 19


20 / Jeffrey Anderson | ARCH 573 | Chasco


Jeffrey Anderson | ARCH 573 | Chasco / 21


22 / William Smarzewski | ARCH 573 | Chasco


William Smarzewski | ARCH 573 | Chasco / 23


24 / Aaron Laniosz | ARCH 573 | Hammann


Parapet 36.80 Roof 34.00 Level 9 30.50 Level 8 27.25 Level 7 24.00 Level 6 20.75 Level 5 17.50 Level 4 14.25 Level 3 11.00 Level 2 7.75 Level 1 4.50

Aaron Laniosz | ARCH 573 | Hammann / 25


26 / John Pirtle | ARCH 573 | Hammann


John Pirtle | ARCH 573 | Hammann / 27


REHABILITATION INSTITUTE OF CHICAGO View Towards RIC from E. Huron Street

Urban Fabric and Pedestrian Condition

Ground Lobby Plan A

B

C

D

E

F

G

H

I

Outpatient Floor Plan (Neuro/Neuromuscular)

J

I.1

B 1 1.1

2

3

A

A 4

5

View Analysis

Height Analysis

Meronic Concept 6

6.1

7

B

5’

Sky Lobby Plan A

B

C

100’

50’

25’

D

E

F

G

H

I

Outpatient Floor Plan (Musculoskeletal)

J

I.1

B 1 1.1

Massing Generation

2

3

A

A 4

5

6

6.1

7

B

5’

Program Layout

Sky Lobby Plan A

B

C

D

100’

50’

25’

E

F

G

H

I

I.1

Inpatient Floor Plan (Typical)

J

B 1 1.1

2

3

A

A 4

5

6

6.1

7

B

5’

INTRODUCTION

Roof-top Healing Garden

Medical facilities tend to the needs of those that are injured and, like the Rehabilitation Institute of Chicago, seek a way of integrating research, care, and innovation. Located in the Northwestern University Campus, RIC is to serve as a facility that helps patients improve their physical abilities. Providing patients with a high standard of care, RIC revolutionizes the typical rehabilitation process, combining research with real-time recovery. One of the main features of RIC is the ability labs, which include brain, spinal cord, neuromusculoskeletal, pediatrics, non-inpatient, and obstacle course. All of these, in conjunction with supporting program, are specifically designed to enhance patient’s recovery process and the time it takes to recuperate. Integrated research, thus, become a vital component of the project’s success and overall functionality. It is important to not only facilitate patients’ recovery but to also create new technologies that will help them become able once more.

28 / Carlos Flores + Joanne Muniz + Liwei Wang + Yizhou Wang | ARCH 573 | Kim

Lobby Retail Experience

25’

50’

100’

Lobby Main Entrance


REHABILITATION INSTITUTE OF CHICAGO Enclosure + Structure Systems

Inpatient Unit Section

Curtain Wall Elevation+Plan

Mechanical All Air + Refrigeration Riser Diagram

Mechanical Typical Inpatient Plan

aluminum mullion stack joint custom aluminum stud wall+ 3/8” drywall insulation R-value 20 vertical mullion anchor plate steel plate (1”) steel bolt (3/8” diameter) fire proof insulation

spandrel panel -sublte dark blue tint

aluminum mullion unit joint vision panel -double glazing (1/2”) -agon space (3/4”) -low e coating on surface 3

Mechanical 19th Plan

Mechanical 51st Plan

vinyl flooring (1/2”) cast inplace concrete (5”) fire insulation metal deck (1/4”) W 30 x 127 mechanical duct sprinkler system dropped ceiling

Rendered Detail at Interstitial Space

Inpatient Unit Floor Plan Layout

Steel Frame Structure vision panel -double glazing (1/4”) -agon space (3/4”) -low e coating on surface 3

Typical Inpatient Structure Plan

Inpatient Structure Plan with Double Height Ability Labs

Vertical Aluminum Mullion

vinyl flooring (1/2”)

Steel Tree Structure

aluminum mullion stack joint spandrel panel -sublte dark blue tint insulation R-value 20

cast inplace concrete (5”) metal deck (1/4”)

custom aluminum stud wall+ 3/8” drywall

fire insulation vertical mullion anchor plate steel plate (1”) steel bolt (3/8” diameter) fire proof insulation

Cast in Place Concrete Flat Slab Sructure

W 30 x 127 mechanical duct custom steel angle

sprinkler system dropped ceiling

aluminum mullion unit joint

Inpatient Ability Lab Rendering

Inpatient Unit Rendering

Sky Lobby Rendering

Carlos Flores + Joanne Muniz + Liwei Wang + Yizhou Wang | ARCH 573 | Kim / 29


30 / Weiwei Chen | ARCH 573 | Lerum


Weiwei Chen | ARCH 573 | Lerum / 31


32 / Mohona Murad | ARCH 573 | Lerum


Mohona Murad | ARCH 573 | Lerum / 33


34 / Joshua Chen + Alex Chinderle | ARCH 573 | Murray


Joshua Chen + Alex Chinderle | ARCH 573 | Murray / 35


%5$11$167

25’ 5

SoMA San Francisco California

~26’

25’ 5

%5$11$167

~26’

25’

Brannan Street

M/E/P Basement

2-

Locker Rooms

3-

First Aid Station

4-

Pool Storage Room

5-

Athlete Access Hallway

%5$11$167 B

23

1

9

22

19

25 25’

20

2

25 25’

25’ 12

2

Staff Parking

22

8 - Referee/Lifeguard Of�ce 9-

13

Riverwalk

10 -

14

Training Pool

12 -

Diving Pool

13 -

Outdoor Classroom

14 -

Public Mezzanine

Stanford Street

Spectator Seating

20 -

Restrooms

21 -

Concessions

22 -

Merchandise

23 -

Swim Shop

4

11

13

14

22

C

6

5

20’

2

21

D

7

9

2

67$1)25'67

19 -

8

2

67$ $1)25' 67

Conference Rooms

3

20’

20’

67$ $1)25' 67

Of�ce Storage

18 -

4

C

Admin Of�ces

17 -

8

21

15 - Kitchenette / Work Area 16 -

3

9

Olympic Pool

11 -

6

5

6 - Open Educational Areas 7-

~26’

A

Plans Key 1-

D

6

19

20

15’

E

15’

5

10

E

15’

6

22

2 9

16

Townsend Street 72:16(1'67

0’ 12’-6” 25’ 37’-6” 50’

~11’

15

18

72:16(1'67

3

Lower Roof Level

4

A

~11’

0’ 12’-6” 25’ 37’-6” 50’

8

72:16(1'67

B

~11’

0’ 12’-6” 25’ 37’-6” 50’

Brannan Level

Townsend Level

Extrude Site

San Francisco is one of many cities in California currently experiencing record setting droughts and illuminating some of the irresponsible habits in today’s largely wasteful society. Our goal is to design an aquatic center that not only celebrates aquatic activity but embraces several aspects of it in an effort to give back to the community. Lift for Grand Competition Space

Compress for Intimate Training Space

Lift for Grand Competition Space

Divide Divid de Pools

Courtyard as Acoustic Separation Recreation/Training Pool

To accomplish this, we have introduced Living Building Challenge water initiatives as well as educationally programmed spaces to teach visitors about aquatic life, how to swim, and urban sustainability ideas such as water capture/�lter/reuse and passive daylighting

Diving Competition Pool

A Q U AT I C L E A R N I N G C E N T E R

Rain Collection Educational Spaces

Reduce Volume

Swimming Competition Pool

Courtyard as Acoustic Separation

Passive Daylighting Water Filtration (Riverwalk)

Set Back Height

Create Spine

Articulate Pools w/ Roof Section B-B

36 / Nicholas Frey + Kaitlin Gerson | ARCH 573 | Murray

Section D-D

Section A-A

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO  

/HYHO   /HYHO  

/HYHO   /HYHO  

/HYHO   /HYHO  


Nicholas Frey + Kaitlin Gerson | ARCH 573 | Murray / 37


38 / Ann Erskine + Vincent Lee | ARCH 574 | Bognar


Ann Erskine + Vincent Lee | ARCH 574 | Bognar / 39


40 / Chengcheng Peng + Quijun Yue | ARCH 574 | Bognar


Chengcheng Peng + Quijun Yue | ARCH 574 | Bognar / 41


42 / Alvin Hamilton + Travis Scheiss | ARCH 574 | Kapp


Alvin Hamilton + Travis Scheiss | ARCH 574 | Kapp / 43


44 / Huaixuan Li + Yuan Liao + Jingwen Wu | ARCH 574 | Kapp


Huaixuan Li + Yuan Liao + Jingwen Wu | ARCH 574 | Kapp / 45


http://www.arch.illinois.edu/

UIUC School of Architecture: Spring 2016 Graduate Student Design Awards  

Biannual booklet showcasing recent graduate student work in architecture. ©2016 UIUC School of Architecture

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you