__MAIN_TEXT__

Page 1

Gerard neemt tijdens de depupillenficatie voor het laatst keer afscheid van pupillen A

‘t Sprintje

Maandelijks clubblad van de Zoetermeerse atletiekvereniging ILION


Buona giornata, Een momentje Italië is wat u bij Di Niente kan beleven. De “Trattoria” heeft een ongedwongen sfeer waarbij u met heerlijke Napolitaanse koffie of een glas fruitige wijn kan genieten van een belegde panini, vers klaargemaakte antipasta, pastagerechten en huisgemaakte tiramisu. Op vrijdagen kunt u bij ons tot 21:00 uur genieten van lekkere gerechten die wekelijks wisselen. Gewoon heerlijk genieten en andere gasten ontmoeten. Voor catering kunt u terecht bij Di Niente Party & Events. Heeft u een feest te vieren, een diner met vrienden of gewoon omdat het vrijdagmiddag is dan kunt u contact opnemen met ons om de mogelijkheden eens te bespreken. Wilt u van A tot Z geregeld hebben dan kunnen wij dat verzorgen. Met vakmanschap en passie verzorgen wij uw gasten. Voor meer informatie op maat kunt natuurlijk altijd even bij ons binnen lopen of via de site het contactformulier invullen. We zorgen er dan voor dat er een persoonlijk voorstel komt.

U vind Di Niente in de Dorpsstraat 112A 2712AN Zoetermeer info@diniente.nl - 079-3605487


Voorwoord Cees de Booy

‘t Sprintje digitaal lezen ! www.ilion.nl

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang! Aan dit clubblad werkten mee: Berry Koolstra Sterre Booij Rob van Beek Rob Valk Danny Zwart Alie Eggens Ad Klok Sandra Breumelhof Nikkie Pauwels Fotografie: K.Franken en div fotografen

Inleveren kopij

De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad

uiterlijk woensdag 25 November

Kopij en foto’s mailen naar:

k.franken@ziggo.nl

Electronische kopij alleen mailen als bijlage in doc. of

docx.

November 2020 49e jaargang nr. 10

Ik schrijf dit voorwoord in het weekend dat de klok een uur terug is gezet. Er bestaat een kans dat het gene dat u hieronder leest is ingehaald door de tijd. Een maand geleden schreef ik nog dat september een overgangsmaand was. Niet alleen qua weer (van zomer naar herfst), maar ook aantallen besmettingen met Corona in Nederland. Het lijkt alsof we in één maand van een zomer met weinig besmettingen overstappen naar de winter met de voorspelde vele besmettingen. Dit betekent dat wij als bestuur snel moesten schakelen. De (verwachte) gedeeltelijke lockdown heeft vooral effect op de 18+ van onze leden. Er is heel wat heen en weer gemaild en geappt tussen de bestuursleden, de voorzitters van de secties en enkele leden over de gevolgen van de besluiten van het Kabinet. Met name voor de wandel- en loopgroepen was de verwarring groot. Mochten we nu wel of niet met meerdere groepjes van 4 trainen en wilden de trainers en lopers eigenlijk nog wel lopen/trainen? En wat is nu de regel als 18+ ers en 18 minners in 1 hal trainen? Hoe wordt dan het maximum van 30 bepaald? Dit zijn slechts enkele voorbeelden die binnen enkele uren tot één dag moesten worden opgelost. Op de website kunt u het eindresultaat lezen in het protocol. Uiteindelijk heeft ons poldermodel gewerkt. Een aantal trainers geeft training met 1 of meerdere groepjes en een aantal andere geeft zelf geen training, maar probeert via appjes en mailtjes loopschema’s door te geven en groepjes te formeren. En door zoveel mogelijk buiten te trainen wordt het maximum aantal van 30 in de hal niet overschreden. Ik wil in dit voorwoord geen namen noemen, maar een klein aantal leden heeft heel hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Vanuit mijn zijde veel dank voor deze inspanningen. Corona heeft het bestuur ook doen besluiten om de komende Algemene Leden Vergadering (ALV) niet live te laten plaatsvinden. Het bestuur zal een document opstellen, waarin de voorgenomen besluiten zijn opgenomen. Hierover zal dan schriftelijk kunnen worden gestemd. Over de exacte procedure wordt nog nagedacht, maar alleen echt noodzakelijk agendapunten (bv begroting en contributie) worden opgenomen. De andere punten worden doorgeschoven naar volgend jaar.

Ik ben heel nieuwsgierig wat ik de volgende maand ga opschrijven in mijn voorwoord. Er gebeurt zoveel in de wereld dat het voor een simpele voorzitter van een mooie atletiekvereniging niet is bij houden. Maar één zal wel hetzelfde blijven. Hou a.u.b. afstand tot uw medesporters. Op en langs de baan en de hal. De 1,5 m is er niet voor niets. Dan kunnen we hopelijk in de komende maande lekker sporten en bewegen op en langs de baan en in de vele parken die Zoetermeer rijk is.


ledenadministratie Rob van Beek

Nieuwe Leden Mini pupil Siem van Vliet Maes de Lange Pupil C Laurens Peters Pupil A Duko de Gunst Danique Baert Ranvir Khieroe Kiera de Veld Linde van der Burg Tim Morren Junior D Abel Makstenieks Sanjai Jagesser Vera Honings Recreant baan Arie Hardenbol

Doppen sparen Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF geleide en hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleide en hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank,melkpakken,wasmiddel of pindakaas niet weg, maar lever ze in bij Ilion. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleide en hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Gooi de doppen voortaan alleen in bak ( Bar-Le Duc) die voor de kantine, waar de jassen hangen ,onder de kapstok staat !! We hebben de afgelopen maand een volle vuilniszak met jullie dopjes in kunnen leveren Namens KNGF bedankt hiervoor.

Medische Commissie ARV Ilion Fysiotherapeuten: Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur. Sanne Harland - Tel:06-28423659 Roberto Ruiz - Tel: 06-52433179 Tarief: € 7,50 per consult Sportdiëtist: Er kan worden ingeschreven voor Meet & Weeg advies, waaronder de vet % meting. Dit is elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.30-20.30u. De inschrijf lijst hangt op het bord bij de kantine Marije van Loon-Langen tel: 06-40047987 of info@dieetistopsport.nl Tarief: € 5, Sportmasseurs:

Je kunt afspraak maken voorsportmassage bij: Annemarie Wubs tel 06-53571126 Tarief: € 9,00 per ½ uur


Pupillen nieuws rzekerd

Atletiekplezier ve ! g n la n ve le je ; n doe je bij Ilion

ngen en bewege

spri Lopen, werpen,

Hoi jongens en meisjes van de Ilion-pupillen, Jullie hebben de herfstvakantie net achter de rug. Jullie hebben even vrij gehad van school en ook heeft de atletiekbaan een weekje rust gehad…...Hebben jullie thuis nog wat gedaan? Zoals jullie weten zijn er vele wedstrijden afgelast, en zijn de clubkampioenschappen ook niet doorgegaan. Wel zijn de uitslagen binnen van de trainingscompetitie. Tijdens de reguliere trainingen hebben de meesten van jullie hieraan deelgenomen, en hier zijn mooie prestaties neergezet. Verderop lees je hier meer over. En wat natuurlijk ook heel belangrijk is…. jullie zijn een categorie opgeschoven!! Dit betekent nieuwe trainers, en nieuwe doelen om van jou een nog betere atleet te maken. Ook nog een woord van onze hoofdtrainer Thijs…. Lees maar snel verder en tot op de baan!!

Agenda Pupillen

Crosscompetitie

Door de huidige verscherpte maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus, is het voorlopig niet toegestaan wedstrijden te organiseren, dus ook niet die van de ZHM Cross-competitie. Inmiddels zijn afgelast: Za 7 november Flora Cross (Boskoop) afgelast Za 21 november Reeuwijkse Hout Cross (Reeuwijk) afgelast Za 12 december Kaas- en stroopwafel Cross (Gouda) afgelast Het doorgaan van de Gouwebos Cross en de Aarcross is zeer onzeker, maar schrijf toch maar in je agenda: Za 9 januari Gouwebos Cross (Waddinxveen) Za 6 februari Aarcross (Alphen aan den Rijn) Voor meer informatie over de bovenstaande en andere wedstrijden kijk je op atletiek.nu

Algemene regels bij wedstrijden: -

Denk er aan dat het dragen van wedstrijdkleding verplicht is. (te koop bij Starshoe, Cobaltstraat 20, 2718 RM Zoetermeer.

-

De verantwoording voor het ophalen van het startnummer ligt bij de deelnemende atleet. Dit moet minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd (voor het 1e onderdeel) gebeuren.

-

Verhinderd? Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat van de desbetreffende vereniging of neem contact op met de Hoofdtrainer van de Ilion-pupillen (Thijs Donkersloot 06-25107819)

-

Genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud. Check altijd de chronoloog een dag voor de wedstrijd.

-

Indien je inschrijft voor een wedstrijd via de Ilion-site, dan is het van belang om voldoende tegoed te hebben op je wedstrijdrekening. Je kunt dit doen door het bedrag over te maken op rekeningnummer: NL05RABO0138910464 t.n.v. ARV ILION Jeugd Uitwedstr. te Zoetermeer. Vermeld dan ook de naam/namen van uw kind(eren) en KNAU-Nummer.

Uitslag TrainingsCompetitie De afgelopen periode is er tijdens de trainingen de TrainingsCompetitie gehouden. Pupillen hebben over 4 trainingen de kans gekregen om hun beste prestatie neer te zetten op de verschillende onderdelen. Na afloop zijn de punten bij elkaar opgeteld en is de top-3 binnen elke catergorie opgemaakt. Allemaal goed gedaan! De podiumplaatsen zijn voor de ondertstaande atleten:

1e plaats 2e plaats 3e plaats     1e plaats 2e plaats 3e plaats  

Jongens Pupil C Cas Damian Florian Jongens Pupil B Mattan Leandro Daniël  

Meisjes Pupil C Bodien Ronja Ninthe Meisjes Pupil B Nghitti Emy Keira  

1e plaats 2e plaats 3e plaats     1e plaats 2e plaats 3e plaats

Jongens Pupil A1

Rens Niels Davy Jongens Pupil A2 Finn Rens Peter

Meisjes Pupil A1

Tesse Linde Loïs Meisjes Pupil A2 Celeste Julia Dianthe


Boris en Julia zetten nieuwe baanrecords op hun naam Boris van Klaveren en Julia Crins werden nog even in het zonnetje gezet tijdens het afscheid van trainer Gerard. Beide A2- atleten sluiten hun pupillen periode af met een paar mooie baanrecords, die behaald zijn tijdens het Zuid Holland Pupillen Kampioenschap in Barendrecht. Julia en Boris veroverden ook nog eens de titel!! Heel goed gedaan Boris en Julia en ga zo door. Jullie hebben Ilion geweldig op de kaart gezet. Klasse!!! BORIS EN JULIA

Pupillen Groepen en Trainingstijden (ook tijdens Corona-maatregelen)Goed om te weten: 1.

Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar Ilion toe

2.

Toegang tot het complex vrijhouden

3.

Altijd 1,5 meter afstand houden

4.

Geen toegang op het complex

5.

Het Kiss&Ride systeem aanhouden tijdens het afzetten (net als eerder dit jaar)

6.

De ontvangsttijden aan te houden. Deze leest u hieronder.

Groep Mini Pupillen (2014-2015 vanaf 6 jaar) Pupillen C (2013) Pupillen B (2012) Pupillen A1 (2011) Pupillen A2 (2010)

Dag Woensdag

Ontvangsttijd 16:05

Begintijd 16:15

Eindtijd 17:15

Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

Bericht van de Hoofdtrainer

Hallo allemaal, We zijn allemaal doorgeschoven. Iedereen zit weer in een groepje hoger. Allemaal nieuwe trainers voor jouw groep die er weer enorm veel zin in hebben. De trainersgroep is behoorlijk veranderd. We hebben helaas afscheid moeten nemen van 2 trainers, maar we hebben daar tegenover ook 2 nieuwe trainers, 2 hulpouders en 4 stagiaires die er bij zijn gekomen. Dus we kunnen weer goed van start al blijft het zo in corona tijd wat krap. Nu zitten we helaas nog steeds vol in de Corona problemen. Dit betekent dat alle wedstrijden al zijn afgelast of niet eens worden opgestart. Dit is natuurlijk wel erg jammer. Atletiek is leuk maar je wilt natuurlijk wel zien of je ook beter wordt. In de afgelopen periode hebben we zelf wat wedstrijden georganiseerd en die waren erg geslaagd. Dit gaan we ook weer in de komende periode proberen te doen, al wordt het we wel wat moeilijker omdat we met alleen in de hal geen wedstrijd met deze enorme groep kunnen organiseren. Maar we gaan iets moois zoeken. Er zijn al wat ideeĂŤn We hebben ook weer contact gehad met Sinterklaas. Hij gaf aan dat hij zeker weer wilde gaan komen. Hij moet, kijkend naar zijn leeftijd, wel het nieuws in de gaten blijven houden. Hij houdt goede moed. We hopen jullie weer veel te zien op de baan en dat we mooie en gezellige trainingen gaan beleven. Houd je gezond en wees verstandig!! Groet, Thijs

Grote Clubactie 2020 is van start gegaan on-line loten kopen van ilion,click dan op httsp://clubactie.nl/lot/arv-ilion-zoetermeer/arv-i/990941


De depupillenficatie: Onze A2-pupillen worden junior!! Er komt een moment dat er afscheid moet worden genomen van de pupillentijd. De A2-pupillen van afgelopen jaar zijn vanaf nu junior. Veel van deze atleten lopen al jaren rond op ons complex en zij hebben nu echt hun laatste pupillentraining gehad. Trainer Wijnand en Gerard hebben deze laatste training op hun eigen manier weer mooi gedaan. De trainers hebben ook aan 2 atleten de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Dit jaar was de prijs voor Peter en Celeste! Deze kanjers feliciteren wij van harte en dat jullie maar nog heel veel mooie prestaties namens Ilion gaan neerzetten. Jullie zijn in ieder geval goed bezig!. Wij wensen ook alle oud-A2 veel succes als junior. Zet ‘m op.

Word jij binnenkort onze nieuwe trainer of hulpouder? .

Peter en Celeste

We zien dat het aantal atleten de afgelopen tijden aan het stijgen is. Dit is natuurlijk voor Ilion als vereniging goed nieuws. Ook voor ons als trainers vinden wij het leuk om te zien dat steeds meer kinderen Atletiek als sport kiezen. Het groeien van het aantal leden brengt wel met zich mee dat we hard op zoek zijn naar nieuwe (assistent) trainers/hulpouders. Ben jij of ken je iemand met affiniteit met sport en vind je het leuk om 1 of 2 avonden in de week te komen helpen tijdens de training dan horen wij dit graag. Wie weet train jij binnenkort wel de nieuwe Daphne Schippers. Heb je interesse laat dit ons dan weten, je kunt je interesse dan mailen naar jeugd@ilion.nl of spreek een trainer aan.

Nieuwe groepsindeling De nieuwe groepsindeling is bekend. Na de herfstvakantie schuiven alle atleten een categorie door. Dit betekent nieuwe trainers die een jaar lang jullie verder willen ontwikkelen binnen onze mooie sport. Ook dit jaar krijgen wij weer hulp van een aantal stagiaires die zich op trainersvlak willen bekwamen. De indeling: Groep Mini Pupillen (2014-2015 vanaf 6 jaar) Pupillen C (2013) Pupillen B (2012) Pupillen A1 (2011) Pupillen A2 (2010)

TRAINERS Wijnand, Jos (stage

Dag Woensdag

Begintijd 16:15

Eindtijd 17:15

Jos, Gijs, Julia

17:30

18:45

17:30

18:45

Danny, Michen, Sabrina, Nathalie

Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag

17:30

18:45

Wijnand, Alex, Ivo, Megan (stage Laurent)

Maandag Woensdag

17:30

18:45

Laurent/Sanne/Femke/ Laura)

(stage Femke)

Thijs, Sander, Valerie (stage Laura)

(stage Sanne)

Contact en informatie pupillen Ilion: Heeft u een vraag of opmerking, neem dan contact op met de pupillenafdeling. Dit kunt u bij voorkeur doen via de mail: pupillen@ilion.nl Meer informatie over onze jeugdafdeling is ook te lezen op onze site ilion.nl/jeugd


En toen was het voorbij‌ Woensdag 14 oktober hebben we definitief afscheid van pupillentrainer Gerard Kleywegt genomen. Na de Depupilificatie

(=afscheid van de A2 pupillen) verrasten we Gerard met mooie lovende woorden, een speciale editie van het clubblad en cadeauÂ’s van onze leden. Onze voorzitter Cees de Booy en pupillentrainer Wijnand Remmerswaal richten het woord aan Gerard bedankte hem voor zijn inzet en enthousiasme. Zelfs Sinterklaas belde even om Gerard veel succes in Ede te wensen. Dit alles werd enthousiast aan elkaar gepraat door de trainingscoĂśrdinator Thijs Donkersloot. En aan het eind werd Gerard flink toegejuicht door onze pupillen, trainers en ouders die buiten het hek stonden. Van de bijdrage van de leden hebben we Gerard een grote regenton, voedersilo met beschermkooi voor vogeltjes en een bon gegeven voor zijn nieuwe huis. En gelukkig was hij met de auto, want hij had dit niet achterop de motor gekregen đ&#x;˜‰. Tot Ziens Gerard! Sectie Jeugd


C/D Junioren nieuws

rzekerd

Atletiekplezier ve ! g n la n ve le je ; n doe je bij Ilion

ngen en bewege

spri Lopen, werpen,

Naast de spelletjes die wij hebben gespeeld, hebben wij ook een aanmoedigingsprijs gegeven. De herfstvakantie is alweer geweest en dat De prijs hebben wij aan een meisje en een jongen betekent dat wij afscheid hebben moeten nemen van de C2’s gegeven. Zij hebben dit verdiend door van een leuke groep C2 junioren. Op dinsdag 20 oktober hadden wij het afscheid van deze junioren. hun altijd positieve inbreng tijdens het trainen, harde werkers en op veel wedstrijden aanwezig. Nikki verteld erover Het waren niemand minder dan Luuk en Nikki! Ze Hoi, ik ben Nikki Pouwels. Ik ben nu net B hebben het verdiend. geworden en neem dus afscheid van een mooie tijd Dan nu na de herfstvakantie hebben de nieuwe D1 junioren alle trainers al leren kennen en hebben we ze even flink afgemat tijdens een groot loopparcour. Het was een succes. Sterre

bij de C-D junioren. Bij het afscheid hebben we nu lekker pizza gegeten in plaats van frietjes, want ja corona. Maar ter zijde, de pizza was wel heel lekker. Verder vond ik de avond heel gezellig. We deden leuke spelletjes, zoals omgekeerd verstoppertje en trefbal, waar de trainers ook vrij agressief van werden. Over die 4 jaar heb ik een hele leuke tijd gehad waar ik veel hele leuke mensen heb leren kennen. Ook heb ik hier veel geleerd. De specialisatie trainingen werpen bij Rowan waren een leuke toevoeging. Ik zal deze herinneringen altijd blijven houden. De leukste herinneringen zijn wel van het kamp. De gekste en grappigste weekenden van het jaar. Ik wil alle trainers bedanken voor alle trainingen en tijd die ze in mij en de andere atleten hebben gestopt. En ja ik vond het gewoon leuk. Groetjes!!!


OWN YOUR FIT


loopgroepen springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

H

elaas het wordt er niet beter op nog steeds de anderhalve meter afstand, geen kantine, veelal geen training of tranen buiten Ilion op diverse plaatsen in Zoetermeer. En het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat binnenkort alles weer alles weer gaat zoals we gewend waren. Eerder zullen we moeten gaan wennen zoals het nu is. Maar het is nu eenmaal zoals het is en daar zullen we nu mee moeten dealen. Ook kan er geen gebruik worden gemaakt van kleedkamers en douches, dus na de training gelijk naar huis en niet even blijven hangen , dag gezelligheid. Een aantal loopgroepen heeft een oplossing gevonden door in kleine groepen te gaan lopen om toch regelmatig te kunnen trainen. Pylonen geven de plaats aan waar de lopers kunnen staan en verschillende kleuren van de hesjes geeft dan de groep van 4 lopers aan. Maar het is begrijpelijk dat er leden zijn die het jammer vinden ,maar er voor kiezen om thuis te blijven. En dat zijn niet alleen de lopers, ook trainers hebben aangegeven voorlopig geen training te willen geven om zo niet besmet te raken of om de besmetting door te geven. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk en als loopgroepen staan wij daar natuurlijk volledig achter, maar hopen dat we binnenkort weer iedereen bij Ilion kunnen begroeten. Veel geplande activiteiten konden en kunnen waarschijnlijk ook niet doorgaan dit jaar. Sowieso geen Klaverbladloop en ook de Pré Klaverbladloop moet helaas komen te vervallen. Een evenement waar we met z’n allen toch naar uitkeken. Op dit moment is ook nog niet bekend of de oliebollenloop door kan gaan. Tijdens de oliebollenloop was het plan om de lopers die al 25 lid van Ilion zijn even in het zonnetje te zetten, maar we wten niet of dat kan. Ben en ondergetekende keken er al naar uit , maar we zullen moeten afwachten. We hebben nog 2 maanden , maar met al de feestdagen voor de deur is het nog maar de vraag of iedereen zich aan de RIVM maatregelen gaat houden. We houden jullie op de hoogte. Al vanaf januari dit jaar hebben een aantal lopers getraind om de

Verderop in het sprintje vind je het hele verhaal met dank aan Alie. Een week eerder heeft Nick van der Poel dezelfde route van de “Ilion”marathon gelopen in een nieuw PR van 2:21:11 en ging met deze tijd juichend over de “denkbeeldige “ finish. Hij bedankte de bedenkers van deze marathon “het was een fantastische (en snelle) route door mooi gebied”. Er gaan nu al stemmen op om volgend voorjaar dezelfde marathon te organiseren in plaats van naar de drukke Rotterdam marathon te gaan. Lekker kleinschalig, als het weer mag.!! Iedereen veel gezondheid en geduld toegewenst in deze halve lockdown periode. En vergeet niet zelf trainen mag gewoon en er zijn in Zoetermeer mogelijkheden genoeg dus toch veel wandel en loopplezier de komend tijd. KF

Rinus Nigten 25 jaar lid van Ilion. Gewoontegetrouw worden jubilarissen van de dinsdag- en donderdagavond loopgroepen tijdens de Glühweinavond op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar in het zonnetje gezet. Rinus zou deze keer één van de feestvarkens zijn, maar hij was helaas verhinderd. Dan moest het maar gebeuren tijdens de Paasbrunch. Maar toen kwam Corona … Uiteindelijk was het op 14 september zo ver dat ik Rinus bij hem thuis kon verblijden met een flesje wijn en de traditionele kadobon. Het was prachtig weer dus we konden volkomen coronaproof buiten zitten. Zoals op de foto te zien is het nog redelijk laat geworden …..

Rotterdam marathon te gaan lopen. Zoals bekend werd deze uitgesteld tot 25 oktober, dus besloten zij dan maar richting oktober door te trainen. Maar ook dat ging niet door en ook alternatieve marathons ( Amsterdam/ Antwerpen/Lopik) werden gecanceld. Dus bedroefde gezichten bij deze lopers die al bijna een jaar lange tot zeer lange duurlopen elke zaterdagmorgen afwerkten. Dat konden wij als trainers toch niet aanzien en hebben zelf een route rondom Zoetermeer en Ilion uitgezet. Er waren ook nog lopers die met een groep van 4 ( ieder ±10 km ) of met z’n tweeën ( ieder een ½ ) een marathon wilden lopen. Omdat dit geen evenement mocht zijn hebben we dit als een training georganiseerd.

Niet vergeten je aan te melden als je komt trainen


De Ilion marathon en Ilion Estafette Marathon.

Een aantal Ilionezen was begin dit jaar weer de uitdaging aangegaan. Trainen voor een marathon in het voorjaar. In januari begonnen ze met de training, de meesten voor de marathon van Rotterdam. Ze waren al aardig op weg toen corona roet in het eten gooide. Dat was even slikken. De marathon van Rotterdam werd uitgesteld naar het najaar op 25 oktober. Corona was in de zomer minder en er kon steeds meer, maar de tweede golf brak in alle hevigheid los en de maatregelen werden weer strenger. Achter elkaar sneuvelden de najaarsmarathons nationaal en internationaal . Ook de uitgestelde van Rotterdam. Daarom bood de WLG deze sporters de gelegenheid toch op 25 oktober een marathon te doen. Een challenge exclusief voor Ilionezen en één die altijd door zou gaan. Deze challenge bestond niet alleen uit een marathon. Ook konden tweetallen een halve marathon doen en viertallen ca. 10/12 km in de vorm van een estafette. Zo gezegd, zo gedaan. Er werd een route uitgestippeld: een mooi rondje Zoetermeer. En de datum werd vastgesteld op 25 oktober, de dag van de uitgestelde Rotterdammarathon. Omdat uiteindelijk het weer er voor zondag 25 oktober niet zo best uitzag is de challenge op het laatste moment verschoven naar zaterdag 24 oktober. Zo flexibel kon de organisatie zijn. Er meldden zich 23 enthousiaste deelnemers. Vier voor de marathon, zeven voor de halve marathon en twaalf voor de 10/12 km estafette. Kees Franken was er in alle vroegte om de marathonlopers op te vangen en te laten starten om acht uur. De andere deelnemers aan de estafette startten om negen uur. Hoe het ging? Dit zeiden de deelnemers: Richard Overweel: ‘PR gelopen. Heerlijk weer en mooi route’, Eline van den Berg die de halve marathon liep, pacete Richard de eerste helft. Sjaak van Vliet liep met Bobby in ‘t Veld de estafette marathon. Sjaak zegt: ‘M’n benen voelden vermoeid aan. Daardoor kon ik niet het geplande tempo lopen. Dat viel me tegen die eerste zes à zeven kilometer. Daarna kon ik me herpakken en liep ik een comfortabel tempo. Tijd was toch nog 1:29:39’. En Bobby meldt: ‘Lekker gelopen en een PR! Kreeg een kleine hongerklop bij 11 kilometer’. Aukje Spruyt liep samen met man Martijn de estafettemarathon. ‘Tot 7 km ging het prima, daarna was de hartslag te hoog, dus moest ik vanaf 12 km wandelen. Rond 14 km gezellig Martin Fehling gesupporterd bij het laatste stuk van zijn marathon en samen over de finish’, aldus Aukje. En Martin vertelt: ‘Was top, eerste deel ging zoals gepland. Op de A12 moest ik erg werken en dat haalde de relaxte slag eruit. Dat kostte veel energie waardoor de laatste kilometers te zwaar waren en ik zelfs een paar keer moest wandelen. Verder topherinnering, moeten we vaker doen’. Sommige deelnemers raakten de weg kwijt zoals John Pouwels, bij de 10 km estafettemarathon of liepen verkeerd zoals Ron Oudshoorn terwijl hij door zijn teamgenoten op de fiets werd begeleid. Dit team kwam wel als team over de finish. Barend Sparreboom liep met Stijn Otten de estafettemarathon. ‘Best lekker gelopen, zegt Barend. Maar het tweede deel last van mijn voeten, heb zes blaren opgelopen’. En last but not least: Ad van Paassen haalde, begeleid tot een kilometer of 30 door Pepijn, maar liefst ruim 50 minuten van zijn marathon PR af.   Tot slot zegt trainer en organisator Mike : ‘Leuk dat wij met zo veel enthousiasme hebben meegedaan. Als deelnemer, als team én als supporter. Het is een fijn idee dat je de regie in eigen hand hebt. Je weet dat je ergens voor traint.’ Alie Eggens


Estafette 48 Elke maand een kort interview met een Ilionees om nader kennis te maken. Dit keer Esmee van der Wissel. Zij kreeg het stokje van Inge Drost. Esmee, wat is jouw binding met Ilion? ‘Sinds mijn zevende train ik al bij Ilion met uitzondering van twee stops. Het begon via mijn vriendinnetje Iris Jabroer. Zij heeft mij kennis laten maken met atletiek en ik was enthousiast. Als pupil doe je alle onderdelen en dat vond ik altijd erg leuk. Al snel kwam naar voren dat ik, ondanks dat ik hardlopen helemaal niet leuk vond, daar toch wat beter in was dan bijvoorbeeld in kogelstoten of discus werpen. Ik weet nog goed dat we vroeger met de groep naar het park moesten om een hardlooptraining te doen en dat ik daar soms tot huilens toe van baalde. Toch kreeg ik kreeg ik de smaak van het hardlopen te pakken. Dat was volgens mij met een 600 meter of 6 minuten loopwedstrijd. Als je wat ouder wordt ga je je specialiseren en ik koos voor de MiLa-groep. De middellange afstand dus. Ik train nog steeds met heel veel plezier bij deze groep! En omdat ik er al zo lang kom voelt Ilion echt als thuiskomen voor mij’, zegt Esmee enthousiast. Hoe gaat het met je sportcarrière? ‘Dit jaar eigenlijk beter dan ooit. Ik vind het heerlijk om met de groep samen te trainen op maandag en woensdag onder begeleiding van Rob van der Valk. Op die dagen doen we intervaltrainingen en de rest van de week probeer ik ĂŠĂŠn of twee keer een (lange) duurloop te doen. Vanwege corona kon ik, zoals veel atleten, niet aan veel wedstrijden meedoen. De wedstrijden die ik wel heb kunnen doen (ook nog vóór corona) gingen goed, of ik was er tevreden over. Ik hoop het komend jaar mooie tijden neer te kunnen zetten op de 800, 1500 en 3000 meter. Mijn PR’s op deze afstanden zijn best scherp. Mijn recent snelste tijden zijn 2:23 min. op de 800, 4.53 min. op de 1500 en in 2019 10:44 min. op de 3000 meter. En ook wil ik nog een mooie 5 en 10 km lopen. Minimaal wil ik mijn PR’s van resp. 18:22 en 38:48 min. evenaren. Maar het liefst verbeteren natuurlijk’ lacht Esmee. ‘Daarvoor gaan we de komende maanden in ieder geval lekker verder met opbouwen!’ Wat doe je in het dagelijks leven? ‘Naast drie tot vier keer per week trainen, werk ik fulltime als administratief medewerker facturatie bij een energiebedrijf in Rotterdam. Door corona nu dus vanuit huis, maar normaal gesproken op kantoor. Ik woon in Den Haag met mijn twee katten en naast werken en trainen doe ik graag leuke dingen samen met mijn familie, vriendinnen of vriend. Ik hou van (in de normale situatie đ&#x;˜‰) uit eten, een dagje weg, naar een feestje gaan, of een filmpje kijken in de bioscoop. Of gewoon lekker thuis zijn.’ Mijn mooiste sportmoment ‘PR’s neerzetten, dat zijn mijn mooiste sportmomenten. Eentje waar ik erg trots op ben is mijn PR op de 5 km op de baan in Utrecht afgelopen augustus. Het was ’s avonds nog 26 graden en ik startte rond half 11 als ik het goed heb. Mijn verwachtingen waren dus niet al te best en toch liep ik mijn beste tijd ooit. Ook ben ik erg trots op mijn 10 km PR van januari dit jaar. Trainingsmaatje Gijs van Male heeft mij naar die hele mooie tijd gehaast van 38:48 min. Juist op de wedstrijden waarbij ik niet te hoge verwachtingen van mezelf heb, presteer ik voor mijn gevoel goed.’ Wat is jouw sportmoment van sport in het algemeen? ‘Dit vind ik een lastige, want ik heb niet een bepaald moment dat me heel erg is bijgebleven omdat er vaak zo veel goede momenten zijn. Ik geniet sowieso van atletiekwedstrijden als het om een mooie afstand gaat. Zo vind ik het heel gaaf om naar de 400 meters te kijken. Ik vind dat zĂł knap.’ Wie is de volgende voor de Estafette? ‘Allereerst: thank you, lieve Inge voor het doorgeven van het stokje! Ik wil het graag doorgeven aan mijn trainingsmaatje Gijs van Male. Veel mensen kennen hem. Hij is naast atleet, trainer bij Ilion en bij wedstrijden ‘haast’ hij vaak. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.’


Mila-nieuws MiLa’s: geen wedstrijden, wel prestaties

Oktober 2020 kwam ook voor de MiLa’s uiteraard in het teken van de beperkende maatregelen te staan. De klassieke afsluitende 1500m van het seizoen tijdens de clubkampioenschappen ging niet door. De trainingen konden wel doorgang vinden door te gaan trainen in niveaugroepjes van maximaal 4 atleten in vaste samenstelling. Omdat er nu geen wedstrijden zijn wordt er 3 keer per week ‘gezamenlijk’, op afstand en in groepjes getraind. Als alternatief voor de clubkampioenschappen werd op de reguliere trainingsavond van 7 oktober een onderlinge 800m en 1500m gelopen. Omdat de afgelopen weken toegewerkt was naar een piek was iedereen lekker in vorm en werd er goed gelopen. Op de 1500m maakten Gijs en Wesley er een mooie onderlinge strijd van en werd het zo ongeveer een fotofinish net onder 4.44, beiden sneller dan het officiële PR en niet ver achter Vincent die nipt onder de 4.40 bleef. Dion en Isa liepen ook lekker met 5.08 en 5.11. De snelste tijd werd weer genoteerd door Henk in 4.19. Het was voor het eerst dat hij een 1500m liep. Voor komend jaar voor Henk genoeg reden om de korte baanafstanden opnieuw op de planning te zetten. Op de 800m noteerde C-Junior Carl de snelste tijd, net boven de 2.20.

Ook Nick had voor oktober zijn zinnen gezet op een marathon. Afgelopen voorjaar miste hij zijn geliefde Rotterdam marathon terwijl hij voor het gevoel in zijn beste vorm ooit verkeerde. Dat bewijs leverde hij al met zijn PR van 1.06.32 – en verbetering van zijn clubrecord – tijdens de halve marathon van de City Pier City op 8 maart. De Rotterdam Marathon ging om bekende redenen niet door en Nick vestigde daarom zijn hoop op de najaarsmarathons. Hij schreef voor de zekerheid in voor 3 marathons. Naast de verplaatste Rotterdam Marathon de Amsterdam Marathon en de marathon van Lopik. Een voor een vielen deze marathons af en 3 dagen voor de start viel ook het doek voor de Lopik marathon – een kleinschalige marathon met een inschrijflimiet van 50 deelnemers. Nick was na een serie uitstekende trainingsweken in vorm en wist de knop om te zetten met een besluit om dan de marathon solo te gaan lopen. De keuze viel na wat uitzoekwerk op het parcours van de Zoetermeer marathon, uitgestippeld door Ilion.

Het resultaat was fenomenaal: een officieuze tijd van 2.21.11, ver onder zijn oude PR en het zou ook een clubrecord zijn geweest! Nick heeft zijn ervaringen uitgebreid beschreven en deze zijn onder meer op de Ilion website na te lezen. Nooit eerder had Nick een marathon gelopen waar het – ook in de beruchte laatste 10 km’s – nog zo goed ging. De marathon blijft wat dat betreft een magische afstand. Nick klimt altijd direct na zijn races achter de laptop om de plus- en verbeterpunten te evalueren. Een lijst met meer dan 30 punten. Als de marathon tegengevallen was dan zou dat gekomen zijn door de minpunten. Nu was dat niet zo dus was mijn vraag aan Nick: wat gaf de doorslag dat het nu wel lukte? Hierbij het lijstje succesfactoren: - De ideale weersomstandigheden (10 graden en geen wind) - Solo lopen levert veel focus op tijdens de race. Geen afleiding werkt positief. - Niet alleen naar de marathon maar het hele afgelopen jaar goed en veel kunnen trainen zonder onderbrekingen (geen marathon in het voorjaar en nauwelijks blessures). Naar de zomer extra kwaliteitstrainingen met intensieve heuvelintervallen toegevoegd. - Bewust ervoor gekozen om de laatste 2 weken voor de marathon meer en intensiever te blijven lopen in vergelijking met eerdere marathons.

Ook Wessel liep diezelfde zondag de Zoetermeer marathon. En ook hij had een uitstekende trainingsperiode achter de rug en was in vorm. Al snel tijdens de race viel het hem echter op dat zijn hartslag veel hoger was dan normaal. Het tempo moest terug en op karakter wist hij de finish te halen in 2.55. Niet wat ervan was verwacht en ook langzamer dan afgelopen voorjaar. Hier zit absoluut meer in en met het voorbeeld van Nick is het een kwestie van volhouden. Die snellere marathons gaan zeker komen! Rob van der Valk

17


Sponsoren rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

tletiekplezier ve A ! g n la n ve le je doe je bij Ilion;

Voor nieuwtjes en wetenswaardigheden is er altijd plaats in de rubriek Sponsornieuws. Heeft u iets te melden, dan graag even contact opnemen met

Ad Klok Contactpersoon Sponsoring M: 06 2329 3377 E: sponsoring@ilion.nl

Starshoe koopt Superlot van Grote Club Actie De jeugd van Ilion doet altijd fanatiek mee aan de Grote Club Actie om zoveel mogelijk loten te verkopen. Logisch, want voor wie de meeste loten heeft verkocht stelt Ilion altijd een leuke prijs in het vooruitzicht. En los daarvan, de GCA levert Ilion veel geld op ( 80% van de verkochte loten vloeit terug naar de verenigingskas) waarvan leuke extra’s kunnen worden gedaan. Zo zijn uit de CGA o.a. de lockers gekocht en de extra grote parasols op het terras. Dan helpt het natuurlijk als je een Superlot kan verkopen: 50 loten tegelijkertijd, wat de verenigingskas € 120,-- oplevert. Bovendien maakt de vereniging door de verkoop van een Superlot kans op een verenigingsfeest van € 5.000. Zou dat mooi zijn met het 50-jarig jubileum voor de deur ! Starshoe zag wel wat in deze actie en besloot Ilion te ondersteunen en een Superlot te kopen. In de hoop ook zelf wat te winnen op dat lot natuurlijk. We duimen mee. Sander Kemper toog naar Starshoe om het Superlot symbolisch te overhandigen. Sander Kemper ( r ) overhandigt het Superlot aan Mark Nonhebel van Starshoe


AB Junioren nieuws

rzekerd

do

Nieuwe B junioren Sinds maandag 26 oktober zijn de ‘oude C2 junioren’ officieel B-junior. Zij zijn daarom van harte welkom tijdens de AB junioren trainingen. De algemene trainingen voor de B junioren zijn elke maandag en vrijdag van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. De trainingen gaan in principe altijd door, tenzij dit anders is aangegeven. Dus ook in de vakanties is er (meestal) gewoon training. Op de maandagen wordt de training verzorgd door Berry en soms ook door Sanne. De training staat altijd in het teken van rompkracht en coördinatie-oefeningen. Vanaf ongeveer 20:15 uur kun je kiezen tussen een aantal atletiekonderdelen die op het programma staan. Roberto haakt dan ook aan als trainer en zal de werponderdelen voor zijn rekening nemen. Op vrijdagen wordt de training verzorgd door Martijn. Afhankelijk van de groep atleten die er is die avond wordt de training vormgegeven en afgestemd. Aan de algemene trainingen kun je altijd meedoen. Na een aantal weken kunnen we ook gaan bekijken of je eventueel vaker wilt trainen of dat je je wilt richten op een bepaald onderdeel. We kunnen altijd bespreken welke mogelijkheden er zijn en proberen dit zo goed mogelijk voor iedereen in te richten.

Tot op de training! Alternatieve clubkampioenschappen

Bij gebrek aan gewone clubkampioenschappen hebben de A/B junioren tijdens een van de trainingen een alternatieve clubkampioenschap gedaan in de vorm van een testwedstrijdje. Op het programma stond de 100 meter, verspringen en kogelstoten. Hieronder voor de liefhebbers de uitslagen van deze koude maandagavond. Naam Sem

Julia

Romy Thijs

Jurgen Isa

Megan

Manon Ilja

Thomas

100 meter(s) 13.15 14.83 15.25 14.62 13.84 16.14 15.05 15.59 15.84

ver1 (m) 5.16 3.66 2.89 X 4.14 2.50 3.43 3.70 3.40 4.17

ver2 (m) 4.86 3.86 3.17 3.56 4.10 X 3.30 3.70 3.46 3.84

ver3 (m) 4.62 3.64 3.22 3.89 4.10 2.81 3.32 X 3.29 4.19

Junioren A/B in 2020

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

lezier ve n lang! Atletiekp ve le je ; n o Ili ij b e je

kogel1 (m) 7.54 6.40 6.44 5.93 8.10 5.54

kogel2 (m) 7.20 6.75 6.11 6.39 7.84 5.36

kogel3 (m) 7.42 7.13 6.31 6.61 8.18 5.12

6.86 4.70 11.91

6.79 4.99 11.31

6.85 4.76 11.24


Adressen en informatie

Rooster trainingen 1 november 2020 tot herfstvakantie 2021

arv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D

Jongens en meisjes Minipupillen (geboren in 2014 en 2015 als zij 6 jaar zijn geworden Woensdag 16.15 – 17.15 Pupillen C (geboren in 2013) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen B (geboren in 2012) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen: Jeugd@ilion.nl

Website: www.ilion.nl

Pupillen A-1 (geboren in 2011) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen A-2 (geboren in 2010) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon Pupillen Thijs Donkersloot 06-25107819 pupillen@ilion.nl

Vertrouwenspersoon: Kees Boerkamp keesboerkamp@ziggo.nl / 06-2833 1593

Voorzitter Cees de Booy ( ai) 06-50262780 voorzitter@ilion.nl 1e penningmeester Ben de Groot 06-14607740 penningmeester@ilion.nl 2e penningmeester Richard Pijpers Secretaris, Thomas van Klaveren

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Voorzitter Sander Kemper 06-10926829 jeugd@ilion.nl Thijs Donkersloot ( trainingscoördinator pupillen) 06-25107819 pupillen@ilion.nl Sterre de Booy (trainingscoördinator C\D-junioren) 06- 36013356 juniorencd@ilion.nl of Peggy Wanders 06 - 42145436 juniorencd@ilion.nl

Jongens en Meisjes Junioren D (geboren van 2009 en 2008) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jongens en Meisjes Junioren C (geboren van 2007 en 2006) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Contactpersonen Jun CD: Peggy Wanders tel; 06-42145436 , juniorencd@ilion.nl of sterredebooy@hotmail.nl 0636013356

Sectie Baan: Junioren A en B, senioren en Masters B Junioren

Berry Koolstra Berry_koolstra@hotmail.com 06-13470897 Gijslookman Gijslookman@gmail.com 06-81037505 Senioren/Junioren A/B alg. Roberto Ruiz j.r.ruiz@planet.nl 06-52433179 Hinkstapspringen Martijn Delissen martijndelissen@gmail.com 06-18496070 Hoogspringen Rini van Leeuwen rinivanleeuwen@gmail.com 06-12068110 Marlies Larsen marlieslarsen@gmail.com 06-10300772 Meerkamp/Horden/400/400H Remco Veldhuizen remcoach5@gmail.com 06-12610455 MILA groep Rob van der Valk robilion2@gmail.com 06-11365624 Polsstokhoog Jaap van der Plaat ­­polevault.jaap@gmail.com 06-41513164 Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint Stefan Bal Stefan_bal@hotmail.com 06-30508391 Werptraining Chantal van der Plaat cvdplaat@hotmail.com 06-30714515 Kogelslingeren August Leckie ( maandag avond ) 06-12969297

Loopgroepen

Bestuur

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Masters) Rini van Leeuwen rinvanleeuwen@gmail.com Gerrit Bouwman Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) tel: 06 - 21471483 willemcaty@ziggo.nl Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) voorzitter vacant woc@Ilion.nl Commissie Beheer Accommodatie en Materialen. CBAM Rob Wijsman (voorzitter) tel: 06-12750342 cbam@ilion.nl Medische Commissie Vacant CCS&PR Website beheerder; Rob van den Berg webmaster@ilion.nl Contact sponsoring Ad Klok 06 2329 3377. sponsoring@ilion.nl Ilionhouse Jan Mank ilionhouse@ilion.nl

Maandag Nordic-Fitwandeltrainers Fitwandelen 19.00 - 20.30 Clemens Esser 079 - 3613614 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 Ankie Mevius 06 - 51956925 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Ben van der Veen 06 - 53558949 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 Martin Spaans 079 - 3612899 Dinsdag Richard Leentvaar 06 - 51403780 10 km groep 19.30 - 20.30 Wim van Winden 06 - 24598973 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Betty van der Plaat 06 - 50824555 woensdag Hans Kortekaas 06 - 19002535 recreatieve loopgroep 09.15 - 10.15 Anni Schippers 06 - 14907683 Fitwandelen 19.00 - 20.30 Ron Slegtenhorst 06 - 21585235 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 donderdag JVT groep 10.00 - 11.00 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 vrijdag revalidatiegroep 10.00 - 11.00 zaterdag Fit / NW wandelen 09.00 - 10.30 5 / 10 km groep 09.00 - 10.30 10/15 km groep 09.00 - 10.30 15 /21 km groep 09.00 - 10.30 Wedstrijd loopgroep 09.00 - 10.30

Trainers Loopgroepen Kees Franken Helma van Dijk Fred la Croix Ron Oudshoorn Jack Weltens Harco Derksen Ronald Nelemaat Rob Wijsman Mike Muller Arjan Tetteroo Frans Oranje René Hettfleisch John Flanderhijn

06 -18881503 06 - 22548115 079 - 3212055 06 - 19216178 06 - 13231476 06 - 15852084 06 - 13140895 06 - 12750342 06 - 34751477 06 - 23559773 06 - 13524609 06 - 29502722 06 - 53217089

VRAGEN ?? Ga naar www.ilion.nl, Kies Algemeen en dan contact. Hier kan een vraag worden gericht aan de desbetreffende Ilion afdeling

Vrijwilligers-coördinator Vacant Commissie Krachthonk krachthonk@ilion.nl Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: www.ilion.nl - jeugd - inschrijven wedstrijden info; Kees Smit cjmsmit@gmail.com Uitslagen van wegwedstrijden Adri Vergalen; loopgroepuitslagen@ilion.nl Ledenadministratie Rob van Beek Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer ledenadm@ilion.nl Contributie Theo Dijkhuizen Contributie@ilion.nl

Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, 06-18881503 k.franken@ziggo.nl


Sterk in drukwerk Dipas druk&print Industrieweg 76 2712 LC Zoetermeer

Tel.: 079 - 341 86 06 www.dipas.nl info@dipas.nl

Laatste wijze raad bij het afscheid van Gerard en de pupillen A.


Wij wensen jullie veel sportplezier!

Profile for ARV ILION

november 2020 sprintje  

Het afscheid van Gerard Kleywegt en een verslag van de Ilion hele en halve marathon en nog veel meerv verhalen en informatie over onze club

november 2020 sprintje  

Het afscheid van Gerard Kleywegt en een verslag van de Ilion hele en halve marathon en nog veel meerv verhalen en informatie over onze club

Profile for ilion
Advertisement