__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Zo zag het terras ( boven) er de afgelopen maanden uit, maar vanaf zaterdag 5 juni mag je weer op terras (onder) zitten en een drankje drinken.

‘t Sprintje

Maandelijks clubblad van de Zoetermeerse atletiekvereniging arv ILION


Buona giornata, Een momentje Italië is wat u bij Di Niente kan beleven. De “Trattoria” heeft een ongedwongen sfeer waarbij u met heerlijke Napolitaanse koffie of een glas fruitige wijn kan genieten van een belegde panini, vers klaargemaakte antipasta, pastagerechten en huisgemaakte tiramisu. Op vrijdagen kunt u bij ons tot 21:00 uur genieten van lekkere gerechten die wekelijks wisselen. Gewoon heerlijk genieten en andere gasten ontmoeten. Voor catering kunt u terecht bij Di Niente Party & Events. Heeft u een feest te vieren, een diner met vrienden of gewoon omdat het vrijdagmiddag is dan kunt u contact opnemen met ons om de mogelijkheden eens te bespreken. Wilt u van A tot Z geregeld hebben dan kunnen wij dat verzorgen. Met vakmanschap en passie verzorgen wij uw gasten. Voor meer informatie op maat kunt natuurlijk altijd even bij ons binnen lopen of via de site het contactformulier invullen. We zorgen er dan voor dat er een persoonlijk voorstel komt.

U vind Di Niente in de Dorpsstraat 112A 2712AN Zoetermeer info@diniente.nl - 079-3605487


Voorwoord Cees de Booy

Met grote stappen richting normaal

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!

Aan dit clubblad werkten mee:

Berry Koolstra Danny Zwart Rob van Beek Rob Valk Sterre Booij Alie Eggens Ad Klok

Fotografie: K.Franken / Rini van Leeuwen en div fotografen

Inleveren kopij

De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad

uiterlijk woensdag 30 Juni

Kopij en foto’s mailen naar:

k.franken@ziggo.nl

Electronische kopij alleen mailen als bijlage in doc. of

docx.

Juni 2021 50e jaargang nr. 6

Op het nieuws en in de krant zijn de berichten over de Corona pandemie steeds positiever. Het aantal besmettingen lopen terug. Het aantal gezette vaccinaties nadert al bijna de 9 miljoen en de het aantal ziekenhuisopnames loopt gelukkig ook terug. Hierdoor heeft het kabinet al een aantal versoepelingen kunnen doorvoeren en de verwachting is dat in de maanden juni en juli weer een aantal stappen gezet kunnen worden. Dit alles heeft ook impact op Ilion. Langzamerhand gaan we steeds meer richting het “oude normaal”. De loopen trainingsgroepen kunnen weer met grotere groepen trainen. Een beperkt aantal atleten kan weer in de indoorhal trainen en als klap op de vuurpijl kan het buitenterras weer beperkt open. Dit alles wel met een aantal beperkende voorwaarden, maar toch zijn dit stappen richting het einde van de pandemie. Ik hoop dat we na de zomer (bijna) weer terug zijn bij ons oude en vertrouwde verenigingsleven, waar we weer kunnen zitten in de beroemde 3e helft, bij regen kunnen trainen in de indoorhal en er weer wedstrijden op de buiten en binnenbaan gehouden kunnen worden. Als bestuur kunnen we ons dan ook weer richten op de toekomst. Waarbij verduurzaming, ledenbehoud en –terugwinning, sponsering en het vergroten van het aantal vrijwilligers en kaderleden de verwachte speerpunten zijn. Ook moeten we gaan nadenken hoe we onze vereniging gezond richting 2030 gaan krijgen. Want één ding is zeker, de maatschappij om ons heen veranderd en wij moeten mee veranderen. Hoe? Dat wordt de opgave voor het volgende jaar. Maar tot die tijd wens ik u allen een gezonde en sportieve zomer toe.

Een rubriek in ’t Sprintje. Met deze rubriek beogen we actueel nieuws te geven over onze sponsoren. Ziet of hoort u iets interessants van onze sponsoren of adverteerders? Geef het aan ons door en wij publiceren het in deze rubriek. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de sponsormogelijkheden kunnen zich aanmelden bij de CCS&PR, a.klok9@kpnplanet.nl De Commissie Communicate, Sponsoring & Public Relations

Sponsor van Atletiekvereniging Ilion

 Maak uw Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen concreet  Verbind uw naam aan één van de actiefste en grootste verenigingen van Zoetermeer  Ondersteun jeugd, statushouders, ouderen, recreanten en topsporters in hun sportieve, sociale en maatschappelijke ontwikkeling  Beleef als V.I.P. internationale sportgala’s  Sponsorpakketten vanaf € 250,--/jaar Meer informatie: Ad Klok, 06 2329 3377 of a.klok9@kpnplanet.nl


ledenadministratie Rob van Beek

Nieuwe Leden Mini pupil : Sarah Meijer Pupil C : Emmelie de Vos Pupil A : Lina Kuypers Junior D: Daan Kloosterziel

De laatste tijd vinden we veel kauwgom zowel op de baan als op het terras. Als je dus persé graag op kauwgom kauwt gooi het dan voortaan in de vuilnisbakken en spuug het niet zomaar uit!! Beter is om tijdens de training geen kauwgom te gebruiken.

Junior C: Mike Kloosterziel Baan (Mila): Eelco Riemens Loopgroep: Bart Cartigny

Doppen sparen Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF geleide en hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleide en hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank,melkpakken,wasmiddel of pindakaas niet weg, maar lever ze in bij Ilion. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleide en hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Gooi de doppen voortaan alleen in bak \ ( Bar-Le Duc) die voor de kantine, waar de jassen hangen ,onder de kapstok staat !! We hebben de afgelopen maand een volle vuilniszak met jullie dopjes in kunnen leveren Namens KNGF bedankt hiervoor.

Medische Commissie ARV Ilion Fysiotherapeuten: Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur. Sanne Harland - Tel:06-28423659 Roberto Ruiz - Tel: 06-52433179 Tarief: € 7,50 per consult Sportdiëtist: Er kan worden ingeschreven voor Meet & Weeg advies, waaronder de vet % meting. Dit is elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.30-20.30u. De inschrijf lijst hangt op het bord bij de kantine Marije van Loon-Langen tel: 06-40047987 of info@dieetistopsport.nl Tarief: € 5, Sportmasseurs:

Je kunt afspraak maken voorsportmassage bij: Annemarie Wubs tel 06-53571126 Tarief: € 9,00 per ½ uur


Pupillen nieuws springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

Vakantie planning SANDER VOTEL

Het is nog ver weg maar de zomervakantie komt alvast om de hoek kijken. Daarom hierbij alvast de planning voor de zomervakantie. Vanaf 17 Juli t/m 29 Augustus. PUPILLEN Pupillen (incl. Mini) trainen 1 keer per week: Woensdag: Mini/C/B/A Pupillen : 17:30 – 18:30 C/D JUNIOREN C/D Junioren trainen 1 keer deze week: Dinsdag: 19:00 – 20:15 Het complete overzicht kunt u ook terug vinden op de website van Ilion middels onderstaande link. Vakantierooster

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

SANDER VOTEL

Algemeen

Afgelopen week zijn er door de overheid weer nieuwe versoepelingen ingevoerd omtrent de corona maatregelen. Kijkend naar de nieuwe maatregelen zal er voor onze jeugdleden weinig veranderen, Ondanks het feit dat er weer beperkt binnen gesport mag worden zijn de toegestane aantalen (max 30) te klein om met de gehele groep binnen te trainen. Daarom zullen wij de komende periode vast houden aan het buiten trainen. Het weer laat het helaas nog af en toe afweten maar gelukkig onze atleten niet. Leuk is om te zien dat zelfs met slecht weer een grote groep atleten toch naar de trainingen komen en het helemaal niet erg vinden om een beetje nat te worden. Wel blijf het natuurlijk belangrijk dat we ons goed blijven kleden naar de weersomstandigen.

Geweldig nieuws dat we de afgelopen periode interne wedstrijden hebben kunnen organiseren. De atleten hebben hier echt van genoten. We zijn dank ook erg dankbaar met onze WOC die deze wedstrijden mogelijk maken. Vanwege de huidige maatregelen zijn regionale wedstrijden nog niet toegestaan en we zullen dus interne wedstrijden blijven organiseren. Verder in deze nieuwsbrief vind je de geplande wedstrijden en overige evenementen voor de komende periode. Mochten er nog branden vragen zijn naar aanleiding van de corona maatregelen of andere zaken binnen de sectie jeugd kunt u ten alle tijden een mail sturen naar jeugd@ilion.nl

Ben je handig en kan je presteren onder druk- dan is de baanploeg wat voor jou! De baanploeg is op zoek naar versterking en ook op zoek naar een coördinator die willen deelnemen aan de wedstrijdcommissie. Als lid van de baanploeg lever je een belangrijke bijdrage aan de organisatie van wedstrijden. Je zorgt samen met de ander baanploegleden dat alle wedstrijden tijdig zijn opgebouwd en tijdens wedstrijd ben je nog standby voor noodgevallen of voor het aanpassen en verplaatsen van bijvoorbeeld  horden. Vaak valt een wedstrijd uiteen in twee onderdelen, een ochtend- en middagprogramma en breek je gedurende de wedstrijd ook onderdelen af en/ of bouw je andere weer opbouw. Lijkt je het leuk om eens kennis te maken met de baanploeg en het werk van de baanploeg dan ben je zaterdag 19 juni van harte welkom om een keertje mee te kijken. Meld je nu aan want zonder baanploeg zijn er geen wedstrijden meer mogelijk. Stuur een mailtje naar jurycoordinator.ilion@gmail.com (Martine).


Nacht van Ilion WIJNAND

Beste A Pupillen (en meelezende ouders) Het weekend van 10 en 11 juli is het eindelijk zover de Nacht van ILION!!!! De Nacht van Ilion 2021! Volgens overlevenden "Het Weekend van de eeuw", onwijs coole uitdaging, een spectaculaire, gave happening…. Het wordt zeker en weten een leuk en spannende weekend wat je beslist NIET mag missen! Meedoen aan dit festijn kost € 10,- deze dien je te betalen bij aankomst op 10 juli. Inschrijven kan online door de QR-code te scannen of op te klikken, of via het inschrijfformulier welke is uitgedeeld aan alle A-pupillen tijden de training. We hopen dat alle A Pupillen er zullen zijn. (Scan of klik de QR-code)

Verloren kleding SANDER VOTEL

Beste Ouders, De laatste tijd ontvangen we met enige regelmaat e-mails en berichten over atleten die hun spullen kwijt zijn geraakt tijden de training. Denk hierbij aan bidons, jassen, tassen en andere persoonlijke spullen. Hierbij de volgende vraag, zorg ervoor dat de atleten zo min mogelijk persoonlijke spullen meenemen naar de training. Voorzie de kleding of spullen die ze toch meenemen van een duidelijke naam en eventueel een telefoonnummer. Voor nu zou ik iedereen willen vragen thuis even te controleren of de kleding en overige spullen die nu in bezit zijn ook echt behoren tot uw eigen kinderen. Mocht u toch iets hebben wat niet van u is neem dit even dan mee naar de training en geef dit aan de aanwezige trainers. Dan kunnen wij zorgen dat deze weer terug komen bij de rechtmatige eigenaren. Jury Cursus MARTINE HOPMAN Afgelopen periode hebben we met succes nieuwe jury leden geworven. Ze hebben tijdens de pupillen training succesvol hun Athletics Champs jury cursus afgerond.

Dinsdag 25 Mei 19:00 – 20:15 Trainingswedstrijd C/D Junioren Inschrijven kan via volgende link: Inschrijving Atletiek.nu

Zaterdag 19 Juni Interne wedstrijd Pupillen – C/D Junioren Informatie volgt!!!!! Aanmelden als jury kan via jurycoordinator.ilion@gmail.com

SANDER VOTEL

• Houd 1,5m afstand van de trainer. • Blijf niet hangen op de vereniging na de training. • Was je handen voor en na de training. • Ga thuis voor de training naar het toilet. • Volg de instructies van de trainer op. • Kom alleen als je geen klachten hebt. • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten. • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID- 19). Volg de quarantaine regels zoals deze ook gelden op de basis en middelbare scholen. • Voorkom onnodige aanrakingen met trainers of mede atleten. • Geen ouders/verzorgers toegestaan op de baan. • Kleedkamers en douches zijn afgesloten. • Kantine is gesloten.

(Assistent) Trainers THIJS DONKERSLOOT Binnenkort gaan wij beginnen met een officiele Assistent Baan Atletiek Trainer opleiding (ABAT2). Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die de ambitie heeft om als assistent trainer aan de slag te gaan bij de sectie jeugd.

Wedstrijden WOC De komende periode staan de volgende wedstrijden gepland.

Donderdag 3 Juni 19:00 – 20:15 Trainingswedstrijd C/D Junioren Inschrijven kan via volgende link: Inschrijving Atletiek.nu

CORONA REGELS

Mocht je het leuk vinden om te komen helpen bij de training meld je dan voor a.s. woensdag aan via jeugd@ilion.nl . Dit was een groot succes !!! In het najaar zullen we nieuwe jury cursussen gaan aanbieden. Zowel AC als generieke jury cursusen. Mocht je interesse hebben kun je contact op nemen met de jury coordinator. jurycoordinator.ilion@gmail.com


1989 Stoere atleten !

PlayBack show na opening Hal

Wethouder Lenie Huizer opent de nieuwe kunststofbaan

Ilion kamp in 1990

Mini tr atlete iathlon n 1985 van Ilio n

Meisjes C ploeg 1986

Polly Breur en Cindy Bolleboom “lopen Wad” 1987 B junioren 1986 op kamp


Goed schoeisel voorkomt

Sportblessures

Onderzoek voetstand en loopanalyses ten aanzien van optimaal sportschoeisel

Statisch en dynamisch worden de voet, enkel, knie en heup geanalyseerd

Voet Medisch Adviescentrum

STARSHOE Cobaltstraat 20 2718 RM Zoetermeer 079-3610110 info@starshoe.nl Starshoe biedt sport uitrustingen gespecificeerd op individuen en teams

Voet medisch advies voor verschillende sporten op ieder niveau

www.starshoe.nl


loopgroepen springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Eindelijk mag er weer wat meer. Als we de anderhalve meter maar aanhouden mogen we met 50 personen buiten en binnen trainen. De kleedkamers en douches mogen vanaf zaterdag 5 juni ook weer open, ook de kantine en buiten terrassen van sport kantines mogen open van 06:00 tot 22:00 uur. In de kantine mag je met 4 personen aan een tafeltje zitten en rondlopen mag nog niet. Langzaam aan gaan we weer naar het “normale “sport leven al zullen er nog een tijdje aanpassingen zijn. Hou er wel rekening mee dat alleen gepind kan worden. De kantine commissie gaat het regelen maar de anderhalve meter blijft zoals die was. Zoals je misschien wel hebt gezien in het Streekblad waren we op zoek naar Fitwandeltrainers en er hebben zich een viertal personen gemeld en daar zijn nu gesprekken mee met de TC. We hebben deze stap wel moeten nemen, helaas heeft Wim van Winden aan gegeven dat hij met het wandelen om medische redenen heeft moet stoppen. Dus bleven er te weinig trainers over om een verantwoorde training te kunnen geven. Dus binnenkort kan het voorkomen dat er je een nieuw gezicht voor de wandelgroep ziet staan, die we natuurlijk met veel enthousiasme verwelkomen. Nu er steeds meer geprikt wordt merken we gelukkig ook weer dat veel lopers/wandelaars komen trainen omdat zij de gezamenlijke trainingen toch hebben gemist. Het verzamelen op zaterdagmorgen gebeurt ook weer meer en meer op de Ilion baan , maar houdt wel de 1½ meter afstand aan en na de training wassen we natuurlijk ook de handen voor dat we iets te drinken gaan halen. Helaas zijn wedstrijden nog niet mogelijk dat zal waarschijnlijk niet eerder gebeuren dan ergens in september. Als het coronavirus door de vele vaccinaties steeds meer afneemt en we steeds veiliger kunnen trainen. We wachten nog op de vergunning van de gemeente voor de Klaverbladloop op 14 november. Als opwarmertje kun je misschien zelfs al op 26 september mee lopen met de Geuzenloop. Onder het motto “loop lokaal “gaan we natuurlijk voor de Geuzenloop ipv de CPC. Met ingang van deze maand hebben we ook een nieuwe kantinecommissie. Caty Hermans en Jan Mank en anderen die de afgelopen 3 jaar de kantine vormden hebben te kennen gegeven hier mee te stoppen en hebben in Sjoerd Harbers en Henk Bregman goede vervangers gevonden. In een van de volgende clubbladen zullen we beide heren aan jullie voorstellen. Het bestuur heeft Caty en Jan bedankt voor hun grote inzet de afgelopen jaren. Een algemene vraag. Er zijn al anderhalf jaar geen wedstrijden bij Ilion gehouden, Een aantal mensen van de Wedstrijd Organisatie zijn gestopt en als er weer wedstrijden mogen worden georganiseerd geeft dat toch problemen. Dus is Ilion op zoek naar mensen die kunnen helpen bij de wedstrijden als opbouw/afbreek ploeg maar ook als juryleden en mensen die de administratie tijdens de wedstrijd kunnen bij houden. Maar ook zijn we op zoek naar mensen die in de kantine kunnen komen helpen zowel op zaterdagmorgen ( aanmelden bij Diny Burger 1dpburger6@ziggo.nl) en voor wedstrijden bij ilionhouse@ilion.nl Zoals het er nu uit ziet kunnen we binnenkort weer wat meer naar het “oude” terug gaan en als het weer dan ook nog wat mee wil werken wens ik iedereen weer veel loopplezier . KF

C/D Junioren nieuws Hoi allemaal,

Op dinsdagavond 25 mei hebben wij een interne wedstrijd gehad. Alle atleten konden hoogspringen en speerwerpen. Het weer zat ons niet helemaal mee. Ondanks het weer heeft iedereen het super gedaan. Want er zijn na een schooldag met storm en regen toch nog PR’s gehaald. Wij als trainers zijn super trots op jullie. Donderdagavond 3 juni hebben wij ook weer wedstrijd op een trainingsavond. Je kan je hiervoor nog inschrijven. Deze avond zal je kunnen discuswerpen en verspringen. Schrijf je in!! Op zaterdag 19 juni komt ook een wedstrijd. Deze staat nog niet op atletiek.nu. Houdt de site wel in de gaten, want hij gaat er wel binnenkort opkomen. Ook dit zal alleen voor ilion atleten zijn. Ook al kunnen wij weer in de hal trainen, betekent dit niet dat wij altijd de hal in gaan. Houdt er dus nog steeds rekening mee dat als het regent, wij in principe buiten blijven.

Liefs, De CD trainers


Estafette 55

Elke maand een kort interview met een Ilionees om nader kennis te maken. Dit keer Ron Oudshoorn. Hij kreeg het stokje van Alie Eggens.

Wat is jouw binding met Ilion? In 1997 ben ik lid geworden en ging hardlopen bij Kees Franken, meteen in de marathongroep. Met mijn grote mond dacht ik: dat kan ik wel even’, zegt Ron lachend. En ja: in april 1998 deed hij mee aan zijn eerste marathon in Rotterdam. Ron vervolgt: ‘Dat ging dus goed en ik bedacht dat ik niet alleen lid wilde zijn van Ilion maar er ook iets wilde doen. Ik wilde ook meer weten van het hardlopen want ik nam al regelmatig de warming-up over in mijn loopgroep. Ik gaf me op voor de trainerscursus van de Atletiekunie en behaalde mijn trainersdiploma. Ik heb samen met Frans Oranje training gegeven aan de groep 5-10 km-halve marathon, in de groep van Kees trainde ik de 10 km groep. En ik was een poos trainer bij de Start to Runners. Nu val ik vooral in waar het nodig is als de vaste trainer niet kan. En natuurlijk is er ook binding met Ilion via de kinderen. Mijn zoons zijn groot geworden op de baan. Sander is bij de kleintjes Nederlands kampioen geweest!’ Hoe gaat het met je sportcarrière? ‘Vanaf kleine jongen tot mijn 23e heb ik gevoetbald bij ADO. Vanaf de welpen altijd in de A-selectie. Het ging een hele tijd goed tot en met de jeugd. Toen ik over ging naar de senioren werden er gesprekken gevoerd met de spelers. En ik kreeg het advies dat ik me beter kon gaan richten op een maatschappelijke carrière. Dat betekende dus geen profcarrière als voetballer voor mij. Een tijd heb ik voor mezelf gesport maar ik miste toch medesporters en ben op zoek gegaan naar een andere sport. Zo kwam ik bij Ilion terecht en heb ik me gestort in hardloopuitdagingen. Mijn beste tijden zijn 5 km: 21 min., 10 km: 41 min., de halve marathon: 1.33 uur, de hele marathon: 3.30 uur. Met de groep heb ik 2 keer in Rotterdam en Berlijn, 1 keer in Parijs en Brussel de marathon “gedaan”. Ik heb ook een tijdje geworsteld met rugklachten en in die periode trainde ik tijdelijk bij de groep van Frans de Heer. Sinds die periode is de afstand kleiner geworden en de snelheid omhoog gegaan,’ lacht Ron. Wat doe je in het dagelijks leven? ‘Op dit moment heb ik geen werk. Toevallig heb ik deze week een tweede gesprek bij een ITdienstverlener met een breed aanbod aan producten en diensten. Het gaat om een functie in richting van accountmanagement. Ik moet eventuele kopers ervan overtuigen dat de producten goed zijn. Ben nu ook bezig met een afstudeeropdracht voor de cursus Business Intelligence (BI), plat gezegd betekent dit: beslissingen nemen op grond van data.’ Wat is jouw mooiste sportmoment? ‘Als 16-jarige voetballer bij ADO deed ik met m’n team mee aan een internationaal jeugdtoernooi in Frankrijk. We moesten spelen tegen de topclub Inter Milaan. Voordat de wedstrijd begon, werden de volksliederen gespeeld en je naam werd omgeroepen in een bomvol (klein) stadionnetje met ruim 1500 man. En precies dat is mijn mooiste moment: het volkslied en zoals mijn naam door dat stadionnetje galmde. Indrukwekkend en ontroerend was het. Tja, we verloren met 1-0 en hoe die de wedstrijd verder ging, daar weet ik niks meer van... En natuurlijk (bijna) alle marathons en de Roparuns waar ik aan heb meegedaan. Allemaal mooie sportmomenten. Ook mooi waren de bijbehorende reisjes met de hele groep. Ik heb aan een stuk of vijf Roparuns meegedaan. Die gaven mij veel energie, al kostte het ook veel vrije tijd. Door het goede doel wat erbij hoort, had ik dat er wel voor over.’ Wat is jouw mooiste sportmoment van sport in het algemeen? ‘Ik vind alle sportmomenten mooi met fysiek goed getrainde sporters die heel erg hun best doen. Want het vergt echt wel iets van die lijven. Zoals bijvoorbeeld de baanwielrenners met die enorme bovenbenen. De kracht straalt ervan af. En zwemmers die zó hard zwemmen, hoe krijgen ze het voor elkaar? Dat vraag ik me dan af. Het is ook de beleving, wij als medesporters weten (een beetje) hoe het voelt om “dood te gaan” en “af te zien”. Een heftig sportmoment: “de bal op de paal” in Argentinië, het WK Voetbal 1978 door Rob Rensenbrink. Ik was 16 jaar en ik moest huilen.’ Stel je mag een dag topsporter zijn. Wie zou je dan kiezen? ‘Ha nu we het toch over baanwielrennen hebben. Dan wil ik graag eens meetrainen met baanwielrenner Sam Ligtlee. Hij werd wereldkampioen in 2020 en topper op de komende Olympische Spelen. Samen met hem trainen, tot het uiterste gaan en je het gevoel hebt dat je benen eraf vallen. Dat vind ik wel wat.’ Wie is de volgende voor de Estafette? ‘Nou ik hoorde dat Yvonne de Ridder al 100 jaar lid is van Ilion. Haha. Ik ben benieuwd naar haar verhaal.’ Door: Alie Eggens

de


Mila-nieuws MiLa’s op en langs de snelweg Ook voor de MiLa’s worden stapje voor stapje de aanpassingen van de coronamaatregelen merkbaar. Voor de coronatijd had je niet kunnen vermoeden hoe blij je kan zijn als je weer gezamenlijk als één groep mag inlopen en oefeningen mag doen in plaats van in twee- of viertallen. En dat het weer OK is om op 1,5m afstand na afloop even na te praten en bij te kletsen. Ondertussen wordt er doorgetraind en neemt het trainingsbezoek verder toe. Deze maand werd de MiLa groep versterkt met twee nieuwe enthousiaste lopers: Eelco en Sjaak. Het wachten is op verdere versoepelingen waardoor reguliere wedstrijden weer doorgang kunnen gaan vinden. Dat lijkt tot aan de zomervakantie onzeker, waarbij alleen topevenementen op dit moment op de kalender staan. niveau op deze afstanden mee te nemen naar de marathon. Omdat echte wedstrijden voor Maarten niet haalbaar zijn koos hij voor een solo 10 km langs de A12 op 21 mei. Precies op die dag stond er een harde windkracht 6. De lastige keuze was eerst te beginnen tégen of voor de wind. Gekozen werd voor het eerste. Alhoewel dit een snellere tweede helft opleverde was volledige compensatie van het opgelopen tijdverlies onmogelijk. Toch liep Maarten een zeer sterke 31.40! Een deel van de MiLa’s liep, bij gebrek aan wedstrijden, op 26 mei een onderlinge 800m tijdens de training. Met een mooie strijd en finishtijden dicht bij elkaar van Wesley en Carl en van Maaike, Tim en Fabian. Rob van der Valk Zo kreeg Nick een herkansing op de marathon nadat een poging in maart strandde na 30 km. Het was een experiment om in korte tijd weer scherp te worden voor een volgende marathon, die op 23 mei nabij het Oostenrijkse Fürstenfeld werd georganiseerd op een verlaten snelweg in aanbouw. Ter voorbereiding werd gekozen voor een schema van 5 weken met daarin de beproefde en vertrouwde trainingen die Nick al vele malen voor een marathon afwerkte. Met als voortdurend doel om een fris gevoel te houden en niet teveel de fysieke grenzen op te zoeken. Zo reisde Nick met veel vertrouwen af naar Oostenrijk, waar een goede organisatie klaarstond mede omdat het voor meerdere deelnemers een laatste kans was op een ticket voor de Olympische marathon. Ook op 23 mei werd bevestigd dat de marathon pas klaar is bij de finish. Zo was het op papier mooie parcours minder ideaal door 3 krappe bochten die per ronde van 6 km genomen moesten worden. En ondanks de strategie om de marathon te kunnen plannen op zaterdag, zondag of maandag afhankelijk van de weersomstandigheden begon het precies vanaf de start hard te regenen. De daardoor veroorzaakte kou en de gladheid op het wegdek, in het bijzonder in de bochten, maakte de marathon tot een extra grote uitdaging. De ervaringen van Nick zijn te lezen op de website en in zijn blog. Ondanks de niet ideale omstandigheden wist Nick een uitstekende tijd te lopen met een clubrecord als beloning: 2.22.42. Maarten, vast trainingsmaatje van Nick, richt zich deze maanden op het aanscherpen van de 10 en 5 km. Dit met het oogpunt om een hoger


AB Junioren nieuws

rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

lezier ve n lang! Atletiekp ve le je ; n o Ili ij b e je

do

Dat betekent dat wedstrijden slechts voor enkeling zijn weggelegd. Hieronder een overzicht daarvan. T-meeting 2021 (22 mei)

Ter Specke Bokaal (8 mei)

Nieuws van Atletiek.nl: Nationaal kwalificatie evenement 13 juni

Junioren A/B in 2021

Gelukkig is er steeds meer mogelijk de afgelopen weken en ook voor de komende weken ziet het er steeds rooskleuriger uit. Helaas is deze opleving wel echt te laat als het gaat om bijvoorbeeld de ploegencompetitie voor U20/U18. Dat moet dan volgend jaar maar gaan gebeuren volgens de nieuwe opzet.

Helaas kon de ASCIS NK U20 & U18 niet doorgaan gezien de huidige beperkingen, maar is het wel mogelijk om met een maximum van 250 deelnemers een kwalificatie wedstrijd te organiseren. De organisatie van de NK U20 & U18 heeft deze kans aangegrepen om in Amersfoort een goede wedstrijd neer te zetten met een breed programma afgestemd op de Gouden Spike. Dit betekent veel onderdelen en daardoor wel een beperkt aantal deelnemers per onderdeel. In de selectie voor deze wedstrijd wordt uitdrukkelijk gekeken naar kwalificatie perspectief voor de EK U20 en de Olympische spelen. Bekijk hier het programma en de inschrijving. Voor de Gouden Spike, Westfries Atletiekgala en de ASICS NK Atletiek is inschrijving nog mogelijk.


Adressen en informatie

Rooster trainingen 1 november 2020 tot herfstvakantie 2021

arv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D

Jongens en meisjes Minipupillen (geboren in 2014 en 2015 als zij 6 jaar zijn geworden Woensdag 16.15 – 17.15 Pupillen C (geboren in 2013) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen B (geboren in 2012) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen: Jeugd@ilion.nl Pupillen A-1 (geboren in 2011) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen A-2 (geboren in 2010) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon Pupillen Thijs Donkersloot 06-25107819 pupillen@ilion.nl Jongens en Meisjes Junioren D (geboren van 2009 en 2008) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jongens en Meisjes Junioren C (geboren van 2007 en 2006) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Contactpersonen Jun CD: Peggy Wanders tel; 06-42145436 , juniorencd@ilion.nl of sterredebooy@hotmail.nl 0636013356

Website: www.ilion.nl

Bestuur

Voorzitter Cees de Booy 06-50262780 voorzitter@ilion.nl 1e penningmeester Jeroen Bervoets penningmeester@ilion.nl 2e penningmeester Richard Pijpers Secretaris, Thomas van Klaveren secretaris@ilion.nl Vertrouwenspersoon: Kees Boerkamp keesboerkamp@ziggo.nl / 06-2833 1593 Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Voorzitter Sander Kemper 06-10926829 jeugd@ilion.nl Thijs Donkersloot ( trainingscoördinator pupillen) 06-25107819 pupillen@ilion.nl Sterre de Booy (trainingscoördinator C\D-junioren) 06- 36013356 juniorencd@ilion.nl of Peggy Wanders 06 - 42145436 juniorencd@ilion.nl

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Masters) Alessandro Lentze , Emiel Koolstra Jasper de Booy Email: sectiebaan@ilion.nl

B Junioren

Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) tel: 06 - 21471483 willemcaty@ziggo.nl

Sectie Baan: Junioren A en B, senioren en Masters Berry Koolstra Berry_koolstra@hotmail.com 06-13470897 Gijslookman Gijslookman@gmail.com 06-81037505 Senioren/Junioren A/B alg. Roberto Ruiz j.r.ruiz@planet.nl 06-52433179 Hinkstapspringen Martijn Delissen martijndelissen@gmail.com 06-18496070 Hoogspringen Rini van Leeuwen rinivanleeuwen@gmail.com 06-12068110 Marlies Larsen marlieslarsen@gmail.com 06-10300772 Meerkamp/Horden/400/400H Remco Veldhuizen remcoach5@gmail.com 06-12610455 MILA groep Rob van der Valk robilion2@gmail.com 06-41653703 Polsstokhoog Jaap van der Plaat ­­polevault.jaap@gmail.com 06-41513164 Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint Stefan Bal Stefan_bal@hotmail.com 06-30508391 Werptraining Chantal van der Plaat cvdplaat@hotmail.com 06-30714515 Kogelslingeren August Leckie ( maandag avond ) 06-12969297

Maandag

Loopgroepen

Fitwandelen 19.00 - 20.30 5/10 km groep 19.00 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd Loop Groep 19.30 - 20.30 Dinsdag

10 km groep 19.30 - 20.30 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Woensdag

Recreatieve loopgroep 09.15 - 10.15 Fitwandelen 19.00 - 20.30 5/10 km groep 19.00 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd Loop Groep 19.30 - 20.30 Donderdag

JVT ( 55+ ) groep 10.00 - 11.00 Recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Vrijdag

revalidatiegroep Zaterdag

10.00 - 11.00

Fit / NW wandelen 09.00 - 10.30 5/10 km groep 09.00 - 10.30 10/15 km groep 09.00 - 10.30 15/21 km groep 09.00 - 10.30 Wedstrijd Loop Groep 09.00 - 10.30

Fit / NW wandeltrainers Clemens Esser 079 - 3613614 Ankie Mevius 06 - 51956925 Ben v/d Veen 06 - 53558949 Martin Spaans 079 - 3612899 Betty v/dPlaat 06 - 50824555 Hans Kortekaas 06 - 19002535 Anni Schippers 06 - 14907683 Ron Slegtenhorst 06 - 21585235

Trainers Loopgroepen Kees Franken 06 -18881503 Helma van Dijk 06 - 22548115 Fred la Croix 079 - 3212055 Ron Oudshoorn 06 - 19216178 Jack Weltens 06 - 13231476 Harco Derksen 06 - 15852084 Ronald Nelemaat 06 - 13140895 Rob Wijsman 06 - 12750342 Mike Muller 06 - 34751477 Arjan Tetteroo 06 - 23559773 Frans Oranje 06 - 13524609 René Hettfleisch 06 - 29502722 John Flanderhijn 06 - 53217089

VRAGEN ?? Ga naar www.ilion.nl, Kies Algemeen en dan contact. Hier kan een vraag worden gericht aan de desbetreffende Ilion afdeling

Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) voorzitter vacant woc@Ilion.nl Commissie Beheer Accommodatie en Materialen. CBAM Rob Wijsman (voorzitter) tel: 06-12750342 cbam@ilion.nl Medische Commissie Vacant CCS&PR Website beheerder; Rob van den Berg webmaster@ilion.nl Contact sponsoring Ad Klok 06 2329 3377. sponsoring@ilion.nl Ilionhouse Sjoerd Harbers en Henk Bregman Ilionhouse@ilion.nl Vrijwilligers-coördinator Vacant Commissie Krachthonk krachthonk@ilion.nl Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: www.ilion.nl - jeugd - inschrijven wedstrijden info; Kees Smit cjmsmit@gmail.com Uitslagen van wegwedstrijden Adri Vergalen; loopgroepuitslagen@ilion.nl Ledenadministratie Rob van Beek Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer ledenadm@ilion.nl Contributie Theo Dijkhuizen Contributie@ilion.nl

Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, 06-18881503 k.franken@ziggo.nl


Sterk in drukwerk Dipas druk&print Industrieweg 76 2712 LC Zoetermeer

Tel.: 079 - 341 86 06 www.dipas.nl info@dipas.nl


Wij wensen jullie veel sportplezier!

Profile for ARV ILION

Sprintje Juni 2021  

Het maandelijkse clubblad van de Zoetermeerse atletiek vereining ARV Ilion met nieuws en de aanpassingen van het RIVM. Maar ook een oproep v...

Sprintje Juni 2021  

Het maandelijkse clubblad van de Zoetermeerse atletiek vereining ARV Ilion met nieuws en de aanpassingen van het RIVM. Maar ook een oproep v...

Profile for ilion
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded