__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

‘t Sprintje

Maandelijks clubblad van de Zoetermeerse atletiekvereniging arv ILION


Buona giornata, Een momentje Italië is wat u bij Di Niente kan beleven. De “Trattoria” heeft een ongedwongen sfeer waarbij u met heerlijke Napolitaanse koffie of een glas fruitige wijn kan genieten van een belegde panini, vers klaargemaakte antipasta, pastagerechten en huisgemaakte tiramisu. Op vrijdagen kunt u bij ons tot 21:00 uur genieten van lekkere gerechten die wekelijks wisselen. Gewoon heerlijk genieten en andere gasten ontmoeten. Voor catering kunt u terecht bij Di Niente Party & Events. Heeft u een feest te vieren, een diner met vrienden of gewoon omdat het vrijdagmiddag is dan kunt u contact opnemen met ons om de mogelijkheden eens te bespreken. Wilt u van A tot Z geregeld hebben dan kunnen wij dat verzorgen. Met vakmanschap en passie verzorgen wij uw gasten. Voor meer informatie op maat kunt natuurlijk altijd even bij ons binnen lopen of via de site het contactformulier invullen. We zorgen er dan voor dat er een persoonlijk voorstel komt.

U vind Di Niente in de Dorpsstraat 112A 2712AN Zoetermeer info@diniente.nl - 079-3605487


Voorwoord Cees de Booy

Mooie sportzomer en terugloop aantal leden

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!

Aan dit clubblad werkten mee:

Berry Koolstra Danny Zwart Rob van Beek Rob Valk Sterre Booij Alie Eggens Ad Klok

Fotografie: K.Franken ,Ed Turk, Rini van Leeuwen en div fotografen

Inleveren kopij

De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad

uiterlijk woensdag 25 augustus

Kopij en foto’s mailen naar:

k.franken@ziggo.nl

Electronische kopij alleen mailen als bijlage in doc. of

docx.

Juli/Augustus 2021 50e jaargang nr. 7

Gelukkig gaat Nederland weer van het coronaslot. Dit heeft ook gelukkig effect op Ilion. De kantine en terras zijn weer open, zodat we na afloop van een training of wedstrijd weer kunnen genieten van een drankje of hapje. De eerste wedstrijden zijn weer gehouden. En de trainingen lijken weer alsof er afgelopen anderhalf jaar niets is gebeurt. De WOC is al begonnen om de nationale klaverblad CD junioren meerkamp in september te gaan organiseren. Met hopelijk mooi weer en veel publiek. Ook in de wereld rondom Ilion binnen wedstrijden met publiek weer gemeengoed te worden. De diamond league atletiekwedstrijden worden weer gehouden met (beperkt) publiek en niet te vergeten het EK voetbal. Het is mooi om te zien dat wedstrijden met publiek een totaal andere en mooiere sfeer geven dan zonder publiek. Ik zie uit naar de Olympische Spelen in Japan, waar hopelijk weer mooie prestaties worden neergezet door de sporters. Maar anderhalf jaar corona werpt ook zijn schaduw uit naar het komende jaar. Het is heel jammer dat Ilion in het afgelopen half jaar vrij veel leden heeft verloren. Vooral bij de loop- en wandelgroepen en de JeugdVanToen (JVT) is het aantal leden fors afgenomen. Ten opzichte van anderhalf jaar geleden heeft Ilion circa 10% minder leden en dus ook 10% minder contributie inkomsten. Tijdens de zomermaanden gaan we als bestuur nadenken hoe we deze leden weer terug kunnen gaan krijgen in het komende jaar. Hierbij kunnen we denken aan bijvoorbeeld meeloopdagen of - weken voor potentiële nieuwe leden, het geven van evenemententrainingen (bv Klaverbladloop), opstartgroepen (bv start to run) en het geven van familietrainingen van jeugdleden. En hieraan veel publiciteit geven. Ik daag iedereen uit die goede ideeën heeft om dit te aan te geven bij één van de bestuursleden. We kunnen met z’n allen in ieder geval binnen ons eigen netwerk en familiekring de positieve kanten van sporten bij een vereniging uitdragen. Zoals goed opgeleide trainers, mooie (indoor) accommodatie, blessurepreventie en vooral een gezellige groep mensen om mee te sporten en na afloop genieten van het terras en kantine. Ik wens iedereen een coronavrije vakantieperiode toe en hoop iedereen weer live te mogen ontmoeten na deze periode. En met de hoop dat we het aantal leden weer op pre corona peil kunnen brengen in het komende sportjaar. Cees de Booy (voorzitter)

We hebben helaas in ons jubileumjaar ( 50 jaar) met het Coronavirus te maken en kan er dit jaar geen feest worden georganiseerd. Dat gaan we in 2022 vieren. Maar om er toch een klein beetje aandacht aan te besteden een pagina met foto’s van de beginjaren van Ilion. Deze keer van 1990 tot 1995. Elke maand zullen we zo een pagina met herinneringen in het sprintje plaatsen. Niet alleen foto’s ,maar ook krantenberichten zullen op de pagina’s staan. Verder de vraag of er onder de leden nog “oude “ foto’s zijn ,die een goed beeld van de afgelopen 50 jaar weergeven en dus de moeite waard zijn om met iedereen te delen. Deze foto's kunnen we dan ook gebruiken voor ons historisch archief. Deze foto’s kun je mailen naar k.franken@ziggo.nl Wij zijn vooral naar z/w of kleur foto’s tussen 1970 en 2000 op zoek. Wij digitaliseren de foto's ,maar neem dan even contact op dan kunnen we dat regelen . En mocht je ook nog mooie verhalen bij die foto’s hebben, kom maar op wij zitten er klaar voor.


ledenadministratie Rob van Beek

Nieuwe Leden Pupil C Julius Kleijn Damiq Leeuwenburgh Renske Kodde Aimée van Veldhuizen Pupil B Marijn van Stralen Louise van Wijk

De laatste tijd vinden we veel kauwgom zowel op de baan als op het terras. Als je dus persé graag op kauwgom kauwt gooi het dan voortaan in de vuilnisbakken en spuug het niet zomaar uit!! Beter is om tijdens de training geen kauwgom te gebruiken.

Pupil A Eliyah Lachman Senior Saskia van der Boor Overige Marja van Rooijen Gastlid Marieke Salverda

Medische Commissie ARV Ilion Fysiotherapeuten: Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur. Sanne Harland - Tel:06-28423659 Roberto Ruiz - Tel: 06-52433179 Tarief: € 7,50 per consult Sportdiëtist: Er kan worden ingeschreven voor Meet & Weeg advies, waaronder de vet % meting. Dit is elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.30-20.30u. De inschrijf lijst hangt op het bord bij de kantine Marije van Loon-Langen tel: 06-40047987 of info@dieetistopsport.nl Tarief: € 5, Sportmasseurs:

Je kunt afspraak maken voorsportmassage bij: Annemarie Wubs tel 06-53571126 Tarief: € 9,00 per ½ uur

Doppen sparen Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF geleide en hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleide en hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank,melkpakken,wasmiddel of pindakaas niet weg, maar lever ze in bij Ilion. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleide en hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Gooi de doppen voortaan alleen in bak \ ( Bar-Le Duc) die voor de kantine, waar de jassen hangen ,onder de kapstok staat !! We hebben de afgelopen maand een volle vuilniszak met jullie dopjes in kunnen leveren Namens KNGF bedankt hiervoor.


Pupillen nieuws springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Beste Ilion Pupillen,

Het is bijna zover de zomervakantie. En ik denk dat iedereen hier heel erg naar uit kijkt. Na een vreemd jaar zal iedereen toe zijn aan een lekkere, warme en zonnige vakantie. Uiteraard gaan wij trainers ook op vakantie, daarom in de zomervakantie vanaf 18 juli tot 29 augustus trainen we even anders dan normaal. De training voor alle pupillen (Mini, C, B en A1/A2) zal iedere woensdag zijn van 17:30 tot 18:30. We trainen dus 1x in de week 1 uur i.p.v. 75 minuten en alle groepen inclusief mini pupillen bij elkaar. assistent-trainer, of C Junioren die graag als trainer aan de slag willen gaan, achtergrond te geven over het (assistent) trainerschap. De cursus bestaat uit 5 workshops van ± 2,5 uur. Dit bevat een stukje theorie en praktijk welke ook gegeven worden door de trainer. Mocht je als ouder of C Junior het nou leuk vinden om ons te helpen/assisteren tijdens de trainingen, kom gezellig langs en loop een training met ons mee. Wij kunnen jullie dan alle in en outs vertellen over de trainingen.

Zo kunnen jullie toch lekker blijven bewegen en trainen. Natuurlijk kan je tijdens je vakantie ook zelf in beweging blijven. Ga er lekker op uit met je fiets je step of op je skates. Neem je vader, moeder, broer of zus lekker mee en ga een stukje hardlopen. Wij zijn erg benieuw hoe sportief jullie zijn in de vakantie. Heb je leuke foto’s of verhalen, stuur deze dan naar ons toe en misschien sta jij na de vakantie wel in het volgende sprintje. Je kan je foto of verhaal sturen naar jeugd@ilion.nl. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Groetjes Alle Trainers van de Pupillen.

ABAT2

Na lang wachten was het eindelijk zover. Met de huidige versoepelingen konden we eindelijk een aantal trainers bij de sectie jeugd (pupillen/ CD Junioren) een officiële ABAT (Assistent Baan Atletiek Trainer) cursus geven. De planning hiervan was al gestart vorig jaar oktober maar door de vele restricties door covid-19 konden we niet starten. In juni dan toch gestart en wat een toptrainers hebben we. Het is een hele gezellige, leuke en fanatieke groep. Het geven van de ABAT2 cursus zal jaarlijks terugkomen op de kalender. Hiermee geven we de kans om bijv. ouders die het leuk zouden vinden om te helpen als

En voor de ouders is het nog leuker, want hoe gaaf is het om niet vanaf een afstand langs het hek toe te moeten kijken maar actief mee te doen bij je eigen zoon of dochter tijdens de training. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan even contact met ons op via jeugd@ilion.nl


Wedstrijden Na ruim een jaar geen echte wedstrijden, worden er langzaam weer wedstrijden georganiseerd. In de afgelopen weken zijn er een paar wedstrijden geweest. Zo waren er op 12 juni in Goes, 27 juni in Hoofddorp, 3 juli in Lisse en 4 juli in Dongen3 juli in Lisse een paar mooie wedstrijden. Hier hebben Annelie en Cedric Hopman, Reinout Crins en Joeri Klaver mooie uitslagen neergezet. Nu zijn er zelfs een paar clubrecord gesneuveld. In de komende tijd zijn er weer een aantal wedstrijden gepland. Zo zijn er bijvoorbeeld op 28 augustus de 41e open Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Barendrecht en hopelijk ergens in september een ZHM competitie. Waarschijnlijk zullen er nog een paar bij komen. Hoe het in de gaten via Atletiek.nu. Weet je niet precies hoe jij je kan inschrijven, kijk dan nog even op de website. Daar wordt het netjes uitgelegd. We hopen dat jullie er weer zin in hebben en dat wij jullie op 1 of meerdere wedstrijden tegenkomen.

Nacht van Ilion Het is weer zo ver, de leukste nacht van het jaar komt er weer aan. Op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli vindt de nacht van Ilion plaats. De nacht van Ilion wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd. Tijdens de nacht van Ilion doen de kinderen de hele dag verschillende activiteiten. Het samenwerken wordt heel het weekend op de proef gesteld door verschillende spelletjes waarbij de kinderen snel en behendig moeten zijn maar ook moeten nadenken. Na een lange dag vol met activiteiten zoeken de kinderen hun tent op en gaan ze lekker ‘’slapen’’ om de volgende dag weer vol energie te starten. Al met al staat de nacht van Ilion voor een weekend vol met gezelligheid. De trainers en atleten van heel de vereniging hebben het er nog steeds over, het is een weekend die je ECHT meegemaakt moet hebben. Wij als pupillen trainers hebben er heeeeel veel zin in!


C/D Junioren nieuws

rzekerd

Atletiekplezier ve ! g n la n ve le je ; n doe je bij Ilion

ngen en bewege

spri Lopen, werpen,

Hallo allemaal, EINDELIJK, we mogen weer.

En dat is te merken ook. Als ik door de wedstrijden scroll die in atletiek. nu staan zie ik regelmatig CD junioren van Ilion voorbij komen die ergens aan de start staan. Mochten jullie uitslagen willen zien: alles is te vinden op atletiek.nu. In de loop van de weken zijn er al heel wat persoonlijke records en zelfs een clubrecord verbroken. Lies Kneppers is sinds 30 juni 2021 in het bezit van het clubrecord bij de meisjes C op de 400 meter. Dit staat nu op 58.98.

Gefeliciteerd Lies.

En dan, na virtuele competitie eindelijke de enige echte eerste CD competitiewedstrijd. Deze vond plaats bij Ilion op zaterdag 19 juni. Heerlijk weer met alle verenigingen. Het weer was prima. Niet te warm zoals het de dagen ervoor was maar wel droog.

Jongens D staan op de 9e plaats van de 96 ploegen die er mee doen Meisjes C staan op de 10e plaats van de 88 ploegen die er mee doen Jongens C staan op de 15e plaats van de 80 ploegen die er mee doen. Dat is echt een fantastisch resultaat. Op zaterdag 3 juli is de volgende competitie op de baan van Sparta in het Zuiderpark. Daar gaan we natuurlijk weer knallen met z’n allen.

Overal waar je keek zag je enthousiaste atleten. Jammer genoeg mocht er nog geen publiek zijn dus rond het veld was het wat aan de lege kant maar dat mocht de pret niet drukken. We zagen wel publiek die buiten het veld, vanachter de hekken stonden te kijken. 33 atleten stonden aan de start. De meeste waren toch wel wat nerveus. Het was al zo lang geleden. Maar het ging goed. Er waren veel pr’s. Sowieso op de 300 meter bij de C’s want dat hebben sommige nog nooit gelopen. En voor veel D1-junoren waren er nieuwe onderdelen: horde, discus en speer. Daarbij kwam voor de jongens D1 ook nog de 80 meter in plaats van de 60. Het was echt een mooie, sportieve dag. Maar het was natuurlijk wel een wedstrijd. Aan het eind van de dag wordt er een klassement opgemaakt van alle teams in Nederland die meedoen en dit is de stand na 1 wedstrijd: Meisjes D staan op de 20ste plaats van de 103 ploegen die er mee doen

Op zaterdag 11 en zondag 12 september is er bij Ilion de Klaverblad Nationale CD Meerkamp 2021. Er is nog niet bekend hoeveel deelnemers hieraan mee mogen doen. Wel is het zo dat alleen de beste van Nederland hieraan deel mogen nemen. Mocht je hier interesse in hebben is het verstandig om voor deze datum een keer een meerkamp te doen. Er staan er 2 op atletiek.nu namelijk zaterdag 10 juli en zondag 11 bij AV ’40 in Delft en op de zelfde datum in Lisse. Hier kan je je nog voor inschrijven. Waarschijnlijk kan je ook je pr’s op individuele nummers opgeven maar dit is nog niet bekend. Hou atletiek.nu in de gaten voor meer informatie. De vakantie komt er ook aan. Nog maar een paar weken naar school voor jullie en dan is het zover. Tijdens de vakantie is er maar 1 x in de week training en wel op de dinsdag. groetjes Peggy


We gaan er voor!

Beste hardloopvriend(in), We schreven het al in de eerste Nieuwsbrief: “we mogen weer…!” Inmiddels staan alle seinen op groen. Nadat 2 weken geleden demissionair min. Hugo de Jonge de woorden “…na 1 september zijn er geen maatregelen meer…” had uitgesproken, hebben we dat gemerkt bij de online inschrijving. Daarom willen wij jou als eerdere deelnemer aan ons sfeervolle hardloopevenement adviseren om niet te wachten met inschrijven. Traditioneel wordt er ingeschreven voor de 21,1, de 10 km. en beide Geusjeslopen. Er zijn nu nog een (beperkt) aantal inschrijfbewijzen beschikbaar. VOL = VOL. En je weet het, wij zijn zo eerlijk dat wanneer het evenement toch niet door mag gaan i.v.m. de corona-pandemie (overheidsmaatregelen), jij het inschrijfgeld terug krijgt of je kan kiezen voor een ticket editie 2022. Schrijf je daarom NU in en loop mee. Er kan ingeschreven worden voor de volgende afstanden (max. aantal startnummers): • 21,1 kilometer van Praxis Zoetermeer (600)* • 10 kilometer van Oviron makelaars & taxateurs (850)* • 5 kilometer van Kneppers Autobedrijf (750)* • 1 mijl van SMC Rijnland fysiotherapeuten (kinderen t/m 13 jaar) (200) • ½ mijl van Perfect verhuizingen BV (kinderen t/m 9 jaar) (200) * het parkoers van deze afstand is gecertificeerd door de Atletiekunie

Schrijf je in!

Team - Run

Teams (sponsors, bedrijven, vrienden, families etc.) die collectief inschrijven en met minimaal vijf lopers deelnemen aan de 10km. van Oviron makelaars & taxateurs, doen op die afstand automatisch mee met de Team - Run. De tijden van de vijf beste lopers / loopsters zijn bepalend voor de uiteindelijke klassering van een team. Het beste team op deze afstand krijgt de Geuzenloop Zoetermeer Wisselbokaal. Naast de Wisselbokaal krijgen de beste 3 teams bij deze Run een beker. Inschrijven voor de Team - Run gaat niet via de website. Schrijf je collectief in

Contact www.geuzendag.nl/geuzenloop info@geuzenloopzoetermeer.nl 06 - 125 479 22

E-mail opties Mijn gegevens Aanmelden Afmelden

Pacers actief

Ook tijdens de 18e editie van de Geuzenloop Zoetermeer zijn er pacers actief. De tijden waarvoor je kan lopen op de 21,1 km. van Praxis Zoetermeer en de 10 km. van Oviron makelaars & taxateurs worden later op de website bekend gemaakt. De pacers zijn te herkennen aan de gele running shirts en een ballon met daarop de tijd.


Schrijf maar vast in de agenda: KLAVERBLADLOOP 14 NOVEMBER Klaverbladloopcommissie voor het eerst weer bijeen Over twee weken komt de Klaverbladloopcommissie voor het eerst in 2 jaar weer bij elkaar. Gezien de reacties op de uitnodiging voor de vergadering hebben we er allemaal vreselijk veel zin in. Belangrijkste onderwerp op de vergadering zal zijn hoe we omgaan met de Corona maatregelen. Want zoveel is duidelijk, ook in november krijgen we te maken met extra maatregelen. Welke dat zijn is onduidelijk. Op 1 september komt er weer een nieuwe fase in de Corona maatregelen. Misschien worden alle maatregelen ingetrokken, misschien blijven sommige maatregelen gelden, of komen er andere voor in de plaats. Wie zal het zeggen (Hugo de Jonge waarschijnlijk). We willen voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s. Wat kunnen we wel aan, waar ligt de grens. Belangrijk is, dat we het karakter van de Klaverbladloop behouden, een gezellige laagdrempelige loop voor jong en oud.

Inschrijving start 1 augustus

Maar we gaan van het positieve uit: dus de site voor de inschrijvingen gaat op 1 augustus open. Roep je vrienden, kennissen, familie en iedereen die je verder kent op om zich in te schrijven op een van de afstanden, de 5 km, de 10 km of de 15 km. Of natuurlijk de kinderloop van 1 km. Schrijf snel in, van vol = vol, meer dan 1500 deelnemers kunnen we niet handelen.

100 vrijwilligers en pré-Klaverbladloop

Het verzoek om snel in te schrijven geldt helaas niet voor de 100 vrijwilligers die we nodig hebben. Juist door de Corona maatregelen voorzie ik dat we nog meer vrijwilligers nodig hebben dan voorgaande jaren. Maar het goede nieuws is, dat op zaterdag 13 november er de traditionele pré-Klaverbladloop is voor alle vrijwilligers, met tijdswaarneming, medaille en koffie met gebak toe.

Scholen en bedrijfteams

Dit jaar willen we zoveel mogelijk schoolteams en bedrijven aan de start krijgen. Dus hierbij een oproep aan iedereen die in het onderwijs zit om jullie instelling warm te maken voor deelname aan de Klaverbladloop. Voor de basisscholieren is de 1 km loop en voor middelbare scholen en beroepsonderwijs naar keuze de 5, 10 of 15 km. Voor bedrijfsteams zetten we in op massale deelname aan de 10 km. En over een teamgrootte doen we niet moeilijk: 3 deelnemers kunnen al een team vormen. Meer, veel meer mag ook. Klaverblad zelf doet mee met meer dan 100 werknemers.

Geuzenloop

Als mooi opwarmertje voor de Klaverbladloop is de Geuzenloop Zoetermeer. Die is op 26 september. Ook voor de Geuzenloop geldt dat er nog geen vergunning is, maar de organisatoren zijn optimistisch dat dit wel goed gaat komen. Wel langs deze weg een oproep om deel te nemen aan de Geuzenloop en niet aan de concurrerende CPC-loop die op dezelfde dag wordt gehouden. Dit onder het motto loop lokaal. Meer informatie over de Klaverbladloop staat binnenkort op de site van Ilion. Voor informatie over deelname van bedrijfsteams kunnen jullie een mailtje sturen naar Ad Klok ( a.klok9@kpnplanet.nl ) Ad Klok Coördinator Klaverbladloop


Foto’s uit 1990 en 1991 uit het archief van Ed Turk


loopgroepen springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Normaal zou ik beginnen met “eindelijk is het vakantie en ga van de rust genieten”, maar dit jaar is het anders. We hebben helaas aangepast kunnen trainen en dat is toch anders dan we gewent waren. Langzaam aan gaan we weer naar het “normale’ trainen. Het wordt ook met de week gezelliger zowel tijdens als na de trainingen. Groepen blijven weer een drankje drinken met een gezellig praatje omdat we elkaar al maanden niet hebben gesproken. We hebben nog wel de stelregel dat we anderhalve meter afstand houden en ook dat we ons aanmelden als we komen trainen. Dat blijven we nog steeds doen. Hou er de komende weken rekening mee dat er niet altijd bij Ilion zal worden getraind, maar op verschillende plekken in en om Zoetermeer. De verzamelplaatsen en vertrek tijden met de routes kun je elke week op de Ilion site vinden. Hou die dus in de gaten zeker als je net terug komt van vakantie, want wijzigingen kunnen zomaar worden gemaakt. Op 4 september beginnen we ook weer met de start2run opstapcursus. Misschien heb je al maanden “coronarust” gehouden dan is dit dus het moment om weer met hardlopen te beginnen en je bent natuurlijk van harte welkom. Zo zijn ook de vrienden, buren, collega’s van harte welkom. Aanmelden graag via k.franken@ziggo.nl zodat we weten op wie wij kunnen rekenen. Nu de corona maatregelen weer wat zijn afgezwakt zijn kunnen er weer evenementen worden georganiseerd maar daar horen jullie binnenkort wat meer over. Hieronder een verzoek van Theo dijkhuizen over de contributie, graag even aandacht daar voor. Verder willen alle trainers jullie allemaal een fantastische , mooie, zonnige, gezellige en sportieve vakantie toewensen.

Beste Ilion leden en ouders/verzorgers van onze jeugdleden, Het is weer een nieuw kwartaal en dan wordt omstreeks de 28e van deze maand de contributie voor dit kwartaal van uw bankrekening geïncasseerd. Als je het geïncasseerde bedrag niet begrijpt of denkt dat het niet klopt, draai dan niet de incasso terug, maar stuur een mail naar contributie@ilion.nl. Als het bedrag echt niet klopt, dan betalen we het teveel betaalde natuurlijk terug. Informatie over de contributie (zoals de hoogte) is te vinden in het contributie-overzicht. Dit overzicht vind je op onze website (https://www.ilion.nl/index.php?page=Contributie&sid=2). Ook de categorie-indeling voor jeugdleden is daar te vinden https://www.ilion.nl/index.php?page=Jeugd_training&sid=2). Daarnaast kun je de berekening van jouw contributie zien op de factuur die in je eigen Ilion-account staat (te bereiken via de website). Leden die overstappen van de loopgroepen naar de baan en andersom of van loopgroep naar wandelgroep dit graag doorgeven aan de leden- en contributieadministratie, dit is namelijk van belang voor een correcte ledenadministratie en juiste contributie-inning. Zie het contributie overzicht voor de contributiebedragen per groep. Met vriendelijke groet, Theo Dijkhuizen Contributie-inning ARV Ilion  e-mail: contributie@ilion.nl


RESPECT, een mooi begrip. Laten we het vooral toepassen! Niet omdat dit ontbreekt binnen Ilion, maar om het creëren van (blijvende) bewustwording.

Ik schrijf dit als vertrouwenscontactpersoon (VCP) in het sprintje omdat we gelukkig bij Ilion elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten, samen te sporten. Maar nog wel met enige fysieke beperkingen. Ongeacht wat je eigen mening of opvatting is over zaken, is het goed om respect te hebben voor elkaar en ieders mening en opvatting, en daarnaar te handelen.

Veiligheid binnen Ilion De atletiekunie en het NOC/NSF besteden breed aandacht aan veiligheid in de sport. Zie de website voor het ‘Centrum Veilige Sport’ (https://centrumveiligesport.nl/). Binnen Ilion bestaan meerdere afspraken en documenten op het gebied van veiligheid, maar dit geeft geen totaal overzicht van hoe we binnen Ilion hiermee omgaan. Mede op aandringen van de algemene leden vergadering heeft het bestuur dit opgepakt. Als VCP adviseer ik samen met enkele andere leden het bestuur op dit gebied. Via de website van Centrum Veilige Sport hebben wij tips en voorbeelden opgehaald. Daarnaast worden voorbeelden en ervaringen van andere verenigingen ook goed gebruikt. De verwachting is dat in de loop van dit jaar een breed gedragen veiligheidsbeleid door het bestuur gepresenteerd kan worden aan alle leden.

Vertrouwenscontactpersoon Zoals op de Ilion website beschreven staat is de VCP het eerste aanspreekpunt binnen onze vereniging voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is geen lid van het bestuur, maar wel adviseur. De VCP is er voor iedereen binnen de vereniging; sporters, trainers, ouders. De rol van VCP speelt zich wat meer op de achtergrond af. Algemeen contact met de VCP zal in alle openheid plaats vinden. Maar als iemand ergens mee zit en hierover iets wil vragen of gewoon erover wilt praten zal dit in een meer besloten setting plaats vinden. Dus goed om te weten dat de VCP altijd aanspreekbaar is, fysiek bij Ilion of via mail of telefoon. En het contact blijft altijd privé en onder ons. Speelt er een conflict of wil iemand een melding doen van ongewenst gedrag, dan zal de VCP de melder adviseren hoe te handelen. Hierbij zal altijd melding gedaan worden bij het bestuur, indien gewenst door de melder kan dit anoniem gebeuren.Om de rol van VCP goed te kunnen vervullen verzorgt de atletiekunie speciale cursussen voor vertrouwenscontactpersonen. Eind vorig jaar heb ik aan zo’n cursus deelgenomen. Heb daar zeer nuttige en toepasbare informatie en kennis opgedaan. Ook het contact met VCP-en van andere verenigingen maakt het realistisch en toepasbaar. Daarnaast kregen wij als Ilion een uitnodiging vanuit de GGD Haaglanden om deel te nemen aan een training ‘Vertrouwenscontactpersoon huiselijk geweld en kindermishandeling bij een vrijwilligersorganisatie’. We hebben vanuit Ilion met 3 personen hieraan deelgenomen. Als atletiekvereniging en voor ons als vrijwilligers is het lastig om dit onderwerp goed te benaderen. Maar mijn ervaring na het volgen van deze cursus is dat het een goede aanvulling is op de VCP-cursussen van de atletiekunie en dat het bijdraagt aan de bewustwording om om te gaan met signalen die we mogelijk oppakken binnen onze vereniging. Het is van meerwaarde dat we dan beter weten hoe we kunnen handelen, wie we daarvoor kunnen benaderen. Op deze wijze kunnen wij als vrijwilligers organisatie een goede bijdrage leveren aan een veilige sport en veiligheidsgevoel in het algemeen! Kees Boerkamp

keesboerkamp@ziggo.nl / 06 2833 1593


Estafette 56

Elke maand een kort interview met een Ilionees om nader kennis te maken. Dit keer Yvonne de Ridder. Zij kreeg het stokje van Ron Oudshoorn.

Yvonne, wat is jouw binding met Ilion? ‘Ja, Ron Oudshoorn zei het al. Ik ben best lang lid van Ilion, al vanaf mijn tiende jaar. Bij mij in de straat kwam een gezin met veel meisjes wonen vanuit Den Haag. Ze gingen allemaal op atletiek bij Ilion. Eén van die meisjes was Annelisa en zij vroeg of ik mee ging. En zo gebeurde het. Ik werd lid van Ilion en Annelisa en ik werden de beste vriendinnen. Ik had wel allerlei andere dingen gedaan, zoals ballet of trampoline springen. Maar al snel vond ik daar dan niks meer aan. Dat was niet zo met atletiek. Ik vond het meteen leuk bij Ilion’. Het bleef niet alleen bij veel trainen en aan wedstrijden meedoen. Yvonne zette zich ook volop in als vrijwilliger. Ze vertelt: ‘Ik was actief in de technische commissie. Daar zat bijvoorbeeld ook Marc van der Krogt in. Het was een leuk team en de bijeenkomsten waren altijd supergezellig. Verder heb ik veel bardiensten gedraaid. Zo’n bardienst op vrijdag liep vaak uit tot diep in de nacht en dan fietste ik in m’n eentje naar huis.’ Hoe gaat het met je sportcarrièrre? ‘Op dit moment train ik bij de WLG (Wedstrijd Loop Groep met trainer Mike Muller). De laatste jaren heb ik veel last van blessures. Want ook bij mij liggen ze op de loer. Ik ben nu pas hersteld van een achillespeesblessure. Daarom doe ik het nog even rustig aan. Geen heftige versnellingen maar rustige tempotrainingen met één keer in de week een duurloop tussen de 5 en 8 km. Ik heb me ingeschreven voor de 5 km op de Geuzenloop eind september en ik hoop dat ik dan een goede tijd kan lopen.’ Yvonne heeft een mooie carrièrre achter de rug als baanatleet. Ze vertelt: ‘Ik deed hoogspringen, verspringen en 400 m. Maar mijn lievelingsonderdeel was de 400 m horden! Ton Lankhorst was trainer, ik trainde vier keer per week intensief en in het weekend krachttraining. Een hoogtepunt is het NK 1994, ik deed mee op de 400 m horden. Later dat jaar ontmoette ik mijn toenmalige man en toen kwam de atletiek carrière op het tweede plan. Mijn PR op 100 m is 12.9 sec, de 400 m 60.7, de 400 m horden 64.4, indoor 400 m 59 sec. Later heb ik meegedaan aan de veteranencompetitie. Ik ben altijd blijven trainen, meestal bij Frans de Heer en nu dus bij de WLG. Ik wilde iets anders want ik had niet het idee dat ik nog sneller kon worden op de 400 m. Ik ben me gaan richten op hardloopwedstrijden. Zoals de Dam tot Damloop, het Zorg & Zekerheidcircuit en de Geuzenloop waar ik een PR liep op de 10 km van nét onder de 50 min. Wat ik vroeger heel leuk vond waren de crosswedstrijden. Iets dergelijks, misschien een trail of zo zou ik weleens willen doen.’ Yvonne sluit dit onderdeel af met de woorden: ‘Atletiek heeft mij gevormd en loopt als een rode draad door mijn leven.’ Wat doe je in het dagelijks leven? ‘Ik ben moeder van twee mooie zoons, zegt Yvonne enthousiast. ‘De oudste, Max, nam ik als baby vaak mee naar de baan. Ik zie Rini nóg lopen met Max in een draagzak. Mooi was dat. Max vond het allemaal goed, hij was een supermakkelijk kind! Ik werk 40 uur per week in de Jeugdzorg/Palliatieve zorg. Sinds twee en een half jaar in de Detachering Jeugdzorg en sinds een jaar coach ik als zorgmanager jonge zorgprofessionals.’ Wat is jouw mooiste sportmoment? ‘Het NK 400 m horden 1994 in Delft. Grappig: ik wist van te voren dat ik een PR zou lopen. Het voelde goed, ik zat lekker in m’n vel. En bij een indoorwedstrijd 400 m moest ik een keer lopen tegen Esther Goossens, zij was toen een topper. Dat was een extra aanmoediging voor mij. Ik liep 59 sec net onder de magische grens van 60... een topmoment! Ook een mooi sportmoment is de Dam tot Damloop: dat is één groot en indrukwekkend feest.’ Wat is jouw mooiste sportmoment van sport in het algemeen? ‘Ellen van Langen 800 m goud op de Olympische Spelen 1992 in Barcelona. Het is een speciale herinnering aan mijn inmiddels overleden vader want we keken altijd samen naar sport. Verder 10 km goud van Bart Veldkamp op de Olympische Winterspelen 1992 in Albertville. De ouders van Bart hadden een stomerij op de Statenlaan in Den Haag. Bart werd daar gehuldigd en ik was erbij. Laurens Looije, die wereldkampioen jeugd Polsstok hoog werd. Met z’n allen in de bus gingen we Laurens ophalen op Schiphol.’ Stel je mag een dag topsporter zijn. Wie zou je kiezen? ‘Mij lijkt het wel wat om een dag te basketballen met Michael Jordan en ‘Magic’ Johnson. En dan alleen maar trainen op dunken. Het lijkt me heerlijk om goed te kunnen dunken’, lacht Yvonne. Wie is de volgende voor de Estafette? ‘Het stokje gaat naar Hans Hokke. Hij is trainer bij Pro Patria en hij verzorgt bij Ilion de turntrainingen. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.’ Door: Alie Eggens


Masters springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Feest in Dongen op 4 juli Feest? Nou ja, feestje. Of eigenlijk een klein feestje. De Masters mochten eindelijk weer eens een BAANwedstrijd doen. Na ruim een jaar stilstand was dit weer een meetpunt. Jongere atleten kijken dan of ze weer op het oude niveau zitten, of zelfs beter zijn geworden. Bij Masters werkt dat net een beetje anders. Je kunt zo hard trainen als je wilt, maar je wordt echt nooit meer beter. Wel minder slecht. Dat laatste weten wij (John P M55, Melvin M55 en Laura V50) wel, maar we accepteren deze natuurwet natuurlijk niet. Dus met torenhoge verwachtingen afgereisd in de hybride sjeescar van Johnny P. naar de Brabanders. Best leuk feitje, alle drie 50 plus en nog steeds als een kind zo zenuwachtig. Slecht geslapen, darmen van slag, nekspieren op spanning, tikkeltje chagrijnig door spanningen, PHPD oftewel pijntje hier, pijntje daar (smoes nummer 1 t/m 5). Nou goed, we praten elkaar een beetje moed in, zwakken onze torenhoge verwachtingen veiligheidshalve af en Melvin en John gaan alvast starten aan Roberto’s uitgebreide warming-up oefeningen. Zij lopen ieder de 100m. Lekker warm weer, geen wind, leuke sfeer. Zelf kan ik nog een half uurtje wachten, mijn onderdeel 400m volgt na de 100m. Ik klets een beetje, kijk rond, 4 keer naar de WC, kijk nog een beetje rond en kijk in de lucht. Daar hangen de prachtigste onweerswolken. Ik denk nog even “dat duurt toch wel twee uur voor het losbarst?” Toch maar gaan inlopen en zo ingepland dat ik net voor de start van John en

Toch maar even een paar sprintjes trekken. John, die sneller loopt dan ikzelf, liep in serie vier. Wat daar gebeurde weet ik niet precies, maar dat ging niet goed. John stopte na zo’n 200 meter en dribbelde naar de finish. De tweede Corona vaccinatie is toch niet zo goed gevallen. Hij had geen lucht, geen macht geen puf. Toen moest ikzelf starten. Ik had een heel strijdplan in mijn hoofd om onder de 70 seconden te lopen. Een tijd waarvan sommige atleten zeggen dat je dat achteruit huppelend nog haalt. Dus niet! Als Masters deal je voortdurend met afnemende kracht en toenemende verwachtingen. Ondanks mijn fantastische strijdplan liep ik 70,49sec. Als je dan weer een beetje bijgetrokken bent na de finish, bedenk je dat het best lekker liep. Toch stiekem tevreden. Dankzij de tempotrainingen van Sjors en de oefeningen van Roberto ben ik toch weer een stukje minder hard achteruitgegaan. Dus maandag weer trainen, nieuw strijdplan maken want die 70 seconden grens gaat eraan! Laura

Melvin terug ben. De eerste kleine spettertjes vallen al. Melvin staat strak en wil uiteraard goed presteren. De afgelopen weken hebben we veel tempo’s gedaan en Melvin is veruit de snelste van ons. Moet ik wel eerlijk erbij zeggen dat hij op 5 tempo’s 4 keer achteraan loopt en de laatste ultrahard ons voorbij snelt. Zijn kracht en macht zitten wel snor. Toch kwam het deze zondag er niet uit zoals hij wilde. We kunnen niet alles verwachten, totaal geen wedstrijdritme (smoes 6) en weer een jaar ouder. Dus Melvin even 10 minuten in het bos achtergelaten, daarna weer vrolijk en oké. Voor de kenners: zijn tijd was op de 100m 13.60s. John traint de laatste maanden op ontspannen lopen en deed dit zowaar heel goed. Hij liep technisch top naar een persoonlijk record van 13.89s . Daarna was het feestje eigenlijk al wel voorbij want het kwam echt met bakken uit de hemel. Het was onmogelijk verder te gaan met het inlopen voor de 400m. We zijn maar gaan schuilen en hebben tot 10 minuten voor de start stilgestaan. Geen fijne voorbereiding (smoes nummer 7). De baan lag onder water (smoes nummer 8), maar de regen was minder heftig.


Mila-nieuws Trainen en trainer in de zon Meteen bij de start van de junimaand werd trainer Rob in het zonnetje gezet door de MiLa’s omdat hij op 1 juni toetrad tot de Masters50 categorie. Een speech van Michel, een fles bier, een dinerbon en vele aanmoedigingen om nieuwe (club) records te gaan lopen werden tactisch afgesloten met de vraag of Rob nog heel lang trainer kon blijven. De trainer liet in het midden of dat nog 50 jaar ging lukken.

Met de steeds verdere versoepelingen werden de trainingen specifieker gericht op de wedstrijden die na 30 juni weer gehouden gaan worden. Dat betekende langere harde intervallen met veel pauze. Ook de gezelligheidsfactor ging verder omhoog omdat gezamenlijk ingelopen en getraind kan worden en er na afloop nagekletst kan worden op het Ilion terras. De lange zonnige avonden op de baan werken hier goed aan mee met als kers op de taart een cooling down in de vorm van een watergevecht op een van de mooie zomeravonden. Rob van der Valk


Sponsoren rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

tletiekplezier ve A ! g n la n ve le je doe je bij Ilion;

Voor nieuwtjes en wetenswaardigheden is er altijd plaats in de rubriek Sponsornieuws. Heeft u iets te melden, dan graag even contact opnemen met Ad Klok Contactpersoon Sponsoring M: 06 2329 3377 E: sponsoring@ilion.nl

Bedankje aan alle sponsoren Graag wil ik alle sponsoren, groot en klein, bedanken voor de steun die wij tijdens de Corona beperkingen bleven ontvangen. Een aantal van onze sponsoren hadden het zelf ook moeilijk, werden getroffen door beperkingen in de bedrijfsvoering of leden omzet verlies. Maar alle sponsoren bleven Ilion trouw. Geen enkele sponsor heeft zijn sponsorcontract met Ilion opgezegd en allemaal hebben ze hun sponsorbijdrage keurig betaald. Hulde, echt klasse. Ilion is er trots op zulke trouwe sponsoren te hebben. Ad Klok (Contactpersoon sponsoring)

JUST Notarissen verlengt sponsorcontract met Ilion

De sponsorovereenkomst met JUST Notarissen liep vorig jaar af. Vanzelfsprekend wilde Ilion dit graag verlengen, en eigenlijk wilde JUST Notarissen ook wel, maar ja, JUST heeft een erg hectische periode achter de rug, met een verhuizing naar een nieuw pand, een nieuw softwaresysteem en een Coronacrisis, die niet alleen extra werk opleverde, maar ook werk dat totaal anders moest worden ingericht, omdat ook bij JUST het merendeel van de medewerkers noodgedwongen thuis werkte. Maar JUST is ons zeker niet vergeten in die tijd. Dat bleek, want zodra bezoek aan kantoor weer enigszins mogelijk was, kreeg ik een uitnodiging van Lars Overmeiere om eens een “bakkie” te doen. Trots liet Lars het gebouw gezien. Geen bombastische inrichting die je bij de traditionele notarissen nog vaak ziet, maar een ruime en efficiënte opstelling van de werkplekken. Door deze werkinrichting was het zeer inzichtelijk hoe de documentenstroom bij een notariaat werkt en vooral wat er bij komt kijken. Ondanks vergaande automatisering en digitalisering blijft er nog een imposante stapel papier over die verwerkt moet worden. Overigens heeft JUST een heuse robot die zelfstandig b.v. het kadaster raadpleegt, de juiste documenten bij elkaar zoekt en waar nodig ook print en alles bij elkaar legt in een dossier. Al dit werkt gebeurt ’s nachts waardoor er geen tijd verloren gaat met opzoekwerk en de medewerkers alleen die taken uitvoeren die feitelijk om mensenwerk vragen. Tijdens de rondleiding liep Lars ook nog even binnen in het kantoor van Camillus: “Ilion is in the house”. Bij het kopje koffie werd het al snel duidelijk dat JUST zijn sponsorovereenkomst wilde verlengen. JUST Notarissen is een toonaangevend bedrijf in Zoetermeer en staat midden in de Zoetermeerse samenleving. Zij ondersteunen vele lokale maatschappelijke evenementen en verenigingen. Bij deze bedrijfsfilosofie hoort ook een sponsorbelang bij Ilion. Daarom verlengt JUST Notarissen haar sponsorovereenkomst met Ilion met nogmaals drie jaar. Wel is afgesproken dat de zichtbaarheid van de sponsorschap wederzijds moet worden vergroot. Zo zal JUST in de algemene ruimte bij de receptie een groot beeldscherm neerzetten. Hierop kunnen korte items over Ilion worden gepresenteerd. De zichtbaarheid van JUST als sponsor bij Ilion zal worden vergroot door meerdere promotie-uitingen tijdens belangrijke evenementen. JUST helpt daar natuurlijk zelf aan mee, onder andere door de toezegging met een bedrijfsteam mee te doen aan de Klaverbladloop.

Het nieuwe kantoorpand van JUST aan de Einsteinlaan 50 (foto JUST notarissen)


Ook Rieel verlengt sponsorcontract Henk van Houten is sponsor van Ilion, maar bovenal één van onze beste vrijwilligers. Henk kan oprecht boos worden als hij ’s maandags bij Ilion komt en het Ilionhouse, de kleedkamers of de toiletten onnodig vervuild aantreft. Natuurlijk, Ilion heeft bij Rieel ook een schoonmaakcontract, en Henk en zijn team zijn niet te beroerd de zaken aan te pakken als dat nodig is. Maar onnodige vervuiling? Niet bij “zijn” Ilion. Dit jaar loopt het sponsorcontract met Rieel af. Omdat Henk nadenkt over de toekomst van zijn bedrijf, is een verlenging van het sponsorcontract niet direct een gelopen race om in atletiektermen te blijven. Reden om eens met Henk af te spreken bij een andere sponsor, Di Niente. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we alle opties eens doorgenomen. Uiteindelijk werden we het er over eens: Rieel verlengt de sponsorovereenkomst voor een jaar, met stilzwijgende verlenging voor telkens weer een jaar. Ilion is blij dat we zo’n betrokken sponsor hebben kunnen behouden. Naast een financiële sponsorbijdrage rekent Henk voor zijn schoonmaakwerkzaamheden een niet marktconform bedrag omdat wij als vereniging de BTW niet kunnen aftrekken. Daarnaast geeft Henk hygiënische adviezen, die tijdens de Coronacrisis erg waardevol bleken. En dan niet te vergeten dat Henk soms een echte vrijwilliger is. Of dacht u dat het terrein vanzelf schoon bleef tijdens de Klaverbladloop met 1500 mensen op het terrein? Nee toch. Henk en zijn team zijn dan de hele dag in touw om alles netjes te houden, inclusief de 6 extra Dixies.

Evil Eye sportbril bij Optique René Totale bescherming van je ogen tijdens het sporten Optique René introduceert een revolutionaire sportbril. Een must voor elke atleet die de lat hoog legt. Hoewel de meesten van ons denken dat zonnebrillen alleen bescherming bieden tegen de zon, bieden ze ook bescherming tegen andere factoren. Sneeuw, zand en wind kunnen pijnlijke irritatie aan het oog geven. Vooral sporters ondervinden hier vaak hinder van. Gebruik daarom een goede sportbril zoals de Evil Eye. Met de Evil Eye sportbril bescherm je jouw ogen in alle omstandigheden. Door de hoogstaande filters in de glazen optimaliseer je het zicht tijdens het sporten. De Evil Eye is verkrijgbaar bij Optique René, Dorpsstraat 93 in Zoetermeer. Bij schrift bij de foto: De sportbril van Evil Eye beschermt tegen alle weersinvloeden en is ook modieus (foto Optique René) Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!


OWN YOUR FIT


AB Junioren nieuws

rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

lezier ve n lang! Atletiekp ve le je ; n o Ili ij b e je

do

Junioren A/B in 2021 Met het steeds verder versoepelen van de maatregelen komen ook de wedstrijden weer op gang. Helaas waren de versoepelingen wel te laat als het gaat om het door kunnen laten gaan van de ploegencompetitie. Voor de meesten is dat toch de wedstijd waar op nationaal niveau om de prijzen kan worden meegestreden. Zoals het er nu naar uit ziet zou het dan in 2022 toch echt moeten gebeuren dat de nieuwe opzet van de ploegencompetitie U20/18 daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.

ASICS NK Atletiek

Voor een aantal junioren deed zich ook de mogelijkheid voor om deel te nemen aan de NK senioren in het weekend van 26 juni. Hieronder vind je een aantal uitslagen van de betreffende junioren.

Avondinstuif Barendrecht

En met de versoepelingen komen ook de reguliere wedstrijden weer op gang. Ook hiervan een aantal mooie uitslagen.


Adressen en informatie

Rooster trainingen 1 november 2020 tot herfstvakantie 2021

arv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D

Jongens en meisjes Minipupillen (geboren in 2014 en 2015 als zij 6 jaar zijn geworden Woensdag 16.15 – 17.15 Pupillen C (geboren in 2013) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen B (geboren in 2012) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen: Jeugd@ilion.nl Pupillen A-1 (geboren in 2011) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen A-2 (geboren in 2010) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon Pupillen Thijs Donkersloot 06-25107819 pupillen@ilion.nl Jongens en Meisjes Junioren D (geboren van 2009 en 2008) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jongens en Meisjes Junioren C (geboren van 2007 en 2006) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Contactpersonen Jun CD: Peggy Wanders tel; 06-42145436 , juniorencd@ilion.nl of sterredebooy@hotmail.nl 0636013356

Website: www.ilion.nl

Bestuur

Voorzitter Cees de Booy 06-50262780 voorzitter@ilion.nl 1e penningmeester Jeroen Bervoets penningmeester@ilion.nl 2e penningmeester Richard Pijpers Secretaris, Thomas van Klaveren secretaris@ilion.nl Vertrouwenspersoon: Kees Boerkamp keesboerkamp@ziggo.nl / 06-2833 1593 Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Voorzitter Sander Kemper 06-10926829 jeugd@ilion.nl Thijs Donkersloot ( trainingscoördinator pupillen) 06-25107819 pupillen@ilion.nl Sterre de Booy (trainingscoördinator C\D-junioren) 06- 36013356 juniorencd@ilion.nl of Peggy Wanders 06 - 42145436 juniorencd@ilion.nl

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Masters) Alessandro Lentze , Emiel Koolstra Jasper de Booy Email: sectiebaan@ilion.nl

B Junioren

Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) tel: 06 - 21471483 willemcaty@ziggo.nl

Sectie Baan: Junioren A en B, senioren en Masters Berry Koolstra Berry_koolstra@hotmail.com 06-13470897 Gijslookman Gijslookman@gmail.com 06-81037505 Senioren/Junioren A/B alg. Roberto Ruiz j.r.ruiz@planet.nl 06-52433179 Hinkstapspringen Martijn Delissen martijndelissen@gmail.com 06-18496070 Hoogspringen Rini van Leeuwen rinivanleeuwen@gmail.com 06-12068110 Marlies Larsen marlieslarsen@gmail.com 06-10300772 Meerkamp/Horden/400/400H Remco Veldhuizen remcoach5@gmail.com 06-12610455 MILA groep Rob van der Valk robilion2@gmail.com 06-41653703 Polsstokhoog Jaap van der Plaat ­­polevault.jaap@gmail.com 06-41513164 Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint Stefan Bal Stefan_bal@hotmail.com 06-30508391 Werptraining Chantal van der Plaat cvdplaat@hotmail.com 06-30714515 Kogelslingeren August Leckie ( maandag avond ) 06-12969297

Maandag

Loopgroepen

Fitwandelen 19.00 - 20.30 5/10 km groep 19.00 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd Loop Groep 19.30 - 20.30 Dinsdag

10 km groep 19.30 - 20.30 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Woensdag

Recreatieve loopgroep 09.15 - 10.15 Fitwandelen 19.00 - 20.30 5/10 km groep 19.00 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd Loop Groep 19.30 - 20.30 Donderdag

JVT ( 55+ ) groep 10.00 - 11.00 Recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Vrijdag

revalidatiegroep Zaterdag

10.00 - 11.00

Fit / NW wandelen 09.00 - 10.30 5/10 km groep 09.00 - 10.30 10/15 km groep 09.00 - 10.30 15/21 km groep 09.00 - 10.30 Wedstrijd Loop Groep 09.00 - 10.30

Fit / NW wandeltrainers Clemens Esser 079 - 3613614 Ankie Mevius 06 - 51956925 Ben v/d Veen 06 - 53558949 Martin Spaans 079 - 3612899 Betty v/dPlaat 06 - 50824555 Hans Kortekaas 06 - 19002535 Anni Schippers 06 - 14907683 Ron Slegtenhorst 06 - 21585235

Trainers Loopgroepen Kees Franken 06 -18881503 Helma van Dijk 06 - 22548115 Fred la Croix 079 - 3212055 Ron Oudshoorn 06 - 19216178 Jack Weltens 06 - 13231476 Harco Derksen 06 - 15852084 Ronald Nelemaat 06 - 13140895 Rob Wijsman 06 - 12750342 Mike Muller 06 - 34751477 Arjan Tetteroo 06 - 23559773 Frans Oranje 06 - 13524609 René Hettfleisch 06 - 29502722 John Flanderhijn 06 - 53217089

VRAGEN ?? Ga naar www.ilion.nl, Kies Algemeen en dan contact. Hier kan een vraag worden gericht aan de desbetreffende Ilion afdeling

Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) voorzitter vacant woc@Ilion.nl Commissie Beheer Accommodatie en Materialen. CBAM Rob Wijsman (voorzitter) tel: 06-12750342 cbam@ilion.nl Medische Commissie Vacant CCS&PR Website beheerder; Rob van den Berg webmaster@ilion.nl Contact sponsoring Ad Klok 06 2329 3377. sponsoring@ilion.nl Ilionhouse Sjoerd Harbers en Henk Bregman Ilionhouse@ilion.nl Vrijwilligers-coördinator Vacant Commissie Krachthonk krachthonk@ilion.nl Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: www.ilion.nl - jeugd - inschrijven wedstrijden info; Kees Smit cjmsmit@gmail.com Uitslagen van wegwedstrijden Adri Vergalen; loopgroepuitslagen@ilion.nl Ledenadministratie Rob van Beek Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer ledenadm@ilion.nl Contributie Theo Dijkhuizen Contributie@ilion.nl

Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, 06-18881503 k.franken@ziggo.nl


Sterk in drukwerk Dipas druk&print Industrieweg 76 2712 LC Zoetermeer

Tel.: 079 - 341 86 06 www.dipas.nl info@dipas.nl


Wij wensen jullie veel sportplezier!

Profile for ARV ILION

Juli/Augustus sprintje 2021  

Verslagen, verhalen en heel veel foto's van zowel vroeger als de laatste wedstrijden, maar ook veel nieuws van onze sponsoren. Veel leesplez...

Juli/Augustus sprintje 2021  

Verslagen, verhalen en heel veel foto's van zowel vroeger als de laatste wedstrijden, maar ook veel nieuws van onze sponsoren. Veel leesplez...

Profile for ilion
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded