a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

‘t Sprintje Een terecht trotse Jaap van der Plaat met de European Athletics Coaching Award. Een oeuvreprijs voor Jaap zijn lange staat van dienst in de atletiek sport.

Maandelijks clubblad van de Zoetermeerse atletiekvereniging ILION


Voorwoord Richard Pijpers

‘t Sprintje digitaal lezen ! www.ilion.nl

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang! Aan dit clubblad werkten mee: Adri Vergalen Rob van Beek Berry Koolstra Peggy Wanders Alie Eggens Rob Valk Danny Zwart

Fotografie: Björn Parée , diverse fotografen en ouders Bladmanager: Kees Franken Rob van den Berg webmaster@ilion.nl

Inleveren kopij

De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad

uiterlijk woensdag 25 maart Kopij en foto’s mailen

naar: k.franken@ziggo.nl Electronische kopij alleen mailen als bijlage in doc. of docx.

Maart 2020 49e jaargang nr. 3

Dit keer mag ik het voorwoord schrijven omdat onze voorzitter Cees geniet van een wintersport in Oostenrijk. Als ik het woord “winter” opschrijf en naar buiten kijk vraag ik mij af waar eigenlijk dit jaar de winter in Nederland is gebleven. Normaal gesproken zie je wel eens een laag ijs op de sloten liggen, sneeuwt het wel eens een paar dagen , of zijn er mooie en koude zonnige dagen en wordt er dan driftig gestrooid door strooiwagens, maar dat heb ik deze hele winter niet gezien. We hebben meer te maken gehad met storm en regen en vooral grijs weer. Ciara, Dennis en Ellen kwamen allen langs geraasd waardoor zelfs wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Noord A Polderloop en Groet uit Schoorl Run afgelast moesten worden. Op 22 en 23 februari 2020 vond het Nederlands kampioenschap indooratletiek plaats in Apeldoorn met diversen atleten van Ilion aan de start. Er zijn mooie resultaten behaald en prestaties geleverd door atleten, en door sommige zelfs een persoonlijk- of nationaal record. Ik weet niet of het gebruikelijk is om deze prestaties te benoemen maar ik doe het toch even kort: Rutger Koppelaar, polsstokhoogspringen 1e plaats, evenaring Nederlands record. Naomi Sedney, 60 meter, 2e plaats Zoë Sedney, 60 meter horden, 2e plaats + aanscherping van haar Nederlands junioren record Jaenelle Scheper, Hoogspringen, 1e plaats Jaap van der Plaat ontving van de Atletiekunie de European Athletics Coaching Award. De toekenning van deze award kan gezien worden als een oeuvreprijs voor Jaap zijn lange staat van dienst in de atletiek sport. Een prachtige prijs om trots op te zijn! Gefeliciteerd met deze prijs Jaap. Ondertussen zijn er ook bij Ilion diverse wedstrijden gehouden in januari en februari, dankzij alle vrijwilligers. Het kost voor de kantine commissie en het WOC af en toe behoorlijk wat moeite om hun schema met vrijwilligers (bar en juryleden) in elkaar te draaien. Maar steeds slaagt men, dankzij hen, hierin op het laatste moment met behulp van de vaste groep vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om deze wedstrijden te blijven organiseren voor de vereniging. Uit ervaring weet ik nu dat een paar uur achter de bar best gezellig kan zijn en helemaal niet erg is, de tijd vliegt voorbij. Wil je het een keer ervaren geef je dan op want je helpt de vereniging er zeker mee. De komende maanden staan er weer diversen wedstrijden op het programma (de CPC, de twintig van Alphen, Voorschotenloop, Marathon van Rotterdam of Boston). Iedereen die aan deze wedstrijden aan deelneemt heel veel succes. En hopelijk waait het corona virus die toch steeds een stukje dichterbij komt over en blijft iedereen in goede gezondheid lekker trainen. Richard

Vanaf maandag 30 maart zal in de hal een nieuwe vloer worden aangebracht. Maar als je in de hal kijkt staat er nogal wat materiaal en dan moet er allemaal "even"uit. Daarom zijn we op zoek naar "handjes " die op zaterdag 28 maart vanaf 11.00 uur kunnen komen helpen. Aanmelden kan via www.cbam@ilion.nl of 28 maart om 11.00 u in de hal aanwezig te zijn. En met veel handjes zijn we zo weer klaar. CBAM


ledenadministratie Rob van Beek Mini pupil Lars van Eijk Pupil C Sarah Knoops Sterre Lankhorst Florian van Roon Pupil B Benjamin Dieke

Nieuwe Leden Pupil A Levi Ebben Linsey Thoral

Junior D Jordan Lieuw-Sjong Alec Veld Loopgroep Mohammad Manar Shikhou Martin Maas Jan van den Dorpel

Kom jij ook helpen om de hal leeg te maken op zaterdag 28 maart vanaf 11.00 u ? Medische Commissie ARV Ilion Fysiotherapeuten: Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur. - Sanne Harland - Tel:06-28423659 - Roberto Ruiz Tel: 06-52433179 Tarief: € 7,50 per consult Sportdiëtist: Er kan worden ingeschreven voor Meet & Weeg advies, waaronder de vet % meting. Dit is elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.30-20.30u. De inschrijf lijst hangt op het bord bij de kantine Marije van Loon-Langen tel: 06-21392900 of m.langen@dieetistopsport.nl Tarief: € 5, Sportmasseurs:

Je kunt afspraak maken voorsportmassage bij: Bryan Hage tel: 06-43120831 of Annemarie Wubs tel 06-53571126 Tarief: € 9,00 per ½ uur

Doppen sparen

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleide en hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleide en hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank,melkpakken,wasmiddel of pindakaas niet weg, maar lever ze in bij Ilion. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleide en hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

Gooi de doppen voortaan alleen in bak ( Bar-Le Duc) die voor de kantine, waar de jassen hangen ,onder de kapstok staat !! We hebben de afgelopen maand een volle vuilniszak met jullie dopjes in kunnen leveren Namens KNGF bedankt hiervoor.


Pupillen nieuws springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Beste jongens en meisjes van de Ilion-pupillen,

In de afgelopen periode hebben jullie weer hard getraind, meegedaan aan indoor-wedstrijden en zijn er een paar bikkels actief geweest tijdens de laatste cross van dit seizoen. Allemaal verdienen jullie een mooi compliment!! In deze editie van het pupillen nieuws lezen jullie onder andere de agenda voor de komende periode, en zien jullie de prestaties van de laatste wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd op het eigen Ilion-terrein is op 4 april. Zorg dat je erbij bent!!

AGENDA Pupillen Za 8 maart Za 21 maart za 4 april

Za 11 april Za 23 mei Za 27 juni Za 12 september Za 3 oktober

NK pupillen Indoor (Apeldoorn) (inschrijving gesloten) Griezel Gruizel Feest voor C- en B-pupillen (inschrijven via ilion.nl)

Vanaf 21 maart 16.00uur tot zondag 22 maart 12.00 uur. Veel sport en spel en slapen in de kantine! Kosten: €10,Openingswedstrijd ARV ILION (inschrijven via atletiek.nu) Voor: mini-, C-, B- en A-pupillen Inschrijfkosten: geen Mini-, C-, B-, (+ A1 pupillen meisjes) : 40m, Balstoten, Vortex, Ver, 600mtr A1-pupillen jongens + A2-pupillen : 60m, Kogel, Vortex, Ver, 600mtr 1e ZHM-Competitie (Reeuwijk) (inschrijven via ilion.nl) 2e ZHM-Competitie (Gouda) 3e ZHM-Competitie (Lisse) 4e ZHM-Competitie (Alphen a/d Rijn) Clubkampioenschappen (inschrijven vanaf 1 juni)

Algemene regels bij wedstrijden:

-

Denk er aan dat het dragen van wedstrijdkleding verplicht is. (te koop bij Runnersworld in het Stadshart).

-

De verantwoording voor het ophalen van het startnummer ligt bij de deelnemende atleet. Dit moet minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd (voor het 1e onderdeel) gebeuren.

-

Verhinderd? Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat van de desbetreffende vereniging of neem contact op met de Hoofdtrainer van de Ilion-pupillen (Thijs Donkersloot 06-25107819)

-

Genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud. Check altijd de chronoloog een dag voor de wedstrijd.

-

Indien je inschrijft voor een wedstrijd via de Ilion-site, dan is het van belang om voldoende tegoed te hebben op je wedstrijdrekening. Je kunt dit doen door het bedrag over te maken op rekeningnummer: NL05RABO0138910464 t.n.v. ARV ILION Jeugd Uitwedstr. te Zoetermeer. Vermeld dan ook de naam/namen van uw kind(eren) en KNAU-Nummer.

Spannend slot ZHM-Cross Competitie Wie zich op zaterdag 1 februari had voorbereid op een saaie, regenachtige slotdag van de ZHM-cross competitie in Alphen aan den Rijn kwam bedrogen uit. Alles behalve zo’n middag; maar spanning, duels, glijpartijen en nog veel meer, zorgden ervoor dat vele Ilionezen en hun familie een hele leuke ochtend hebben gehad. De AarCross is sinds lange tijd de eindcross van de ZHM-Cross Competitie. In Alphen wordt beslist wie er naar huis gaat met het eremetaal. Binnen de in totaal 5 wedstrijden tellen de 4 beste prestaties mee voor het eindresultaat. Er is tot aan de laatste wedstrijd dus nog niets beslist en dit maakt deze competitie tot op het laatste moment erg spannend. Het spits werd afgebeten door de mini’s en de C-pupillen. Annelie, Mette-Marit en Bodien gingen op jacht naar de eerste podiumplaatsen namens de meiden. Annelie en Bodien eindigden op plek 3 en 2. In het eindklassement leverde dit dezelfde plaatsen op na de 5 gelopen wedstrijden. Bij de jongens mini kon er bijna niets meer mis gaan. Een nummer 1 en 2 plek waren voor Ilion. Joeri trok vandaag aan het langste eind en hij wist Mels net een stapje voor te blijven. Beide goed gelopen. Vlak voor dit geweld wist Cas namens de C-pupillen zijn 2e plek vast te houden, en ook Cas veroverde hiermee zilver in het eindklassement. Bij de B-pupillen verschenen Emy, Aniek, Mats, Levi en Kyano aan de start. Bij de jongens geen medailles, maar wel prima strijd geleverd. Een van de meest spannende momenten was de strijd bij de meiden pupillen B. De nummer 1 eindplek zou vandaag pas vergeven worden. Het was opletten geblazen, maar de trouwe toeschouwers zagen dat Emy haar directe concurrente ver achter zich liet. Onder luid applaus kwam Emy als 1e B-pupil meisje over de finish en zo was ook de nummer 1 plaats in het eindklassement een feit. Geweldig gelopen!! De A1-pupillen hadden met Rens, Koen, Cedric en Davy vier lopers in de top-12. Helaas ontbreekt Niels in dit rijtje. Niels startte sterk, maar na een val moest hij helaas uitstappen. Aangezien Niels prima prestaties had neergezet in bij de andere crossen, werd hij in het eindklassement toch nog 3e. Goed gedaan Niels. De atleten Jasper, Olivier en Dylan hielden elkaar in de staart van de wedstrijd goed in de gaten en Dylan had nog een sterke eindsprint in de benen. Omdat de A-meiden ook gezamenlijk van start gingen hadden Tesse en Evy goede steun aan elkaar. Beide atletes behaalde een mooie plek in de top van de middenmoot. Prima!! De heren van de A2-pupillen behaalde via Finn een beker in het eindklassement met zijn 4e plaats. Het A2 klassement bij de jongens werd compleet gemaakt met Antoni en Peter die positie 11 en 12 in het eindklassement veroverden. Al met al een mooie editie van de 2019-2020 ZHM-Cross Competitie met in totaal 7 podiumplaatsen: 1e plaats: 2 x, 2e plaats: 3x 3e plaats: 2 x Een grote pluim voor iedereen die aan 1 of meerdere crossen heeft meegedaan. Tot volgend jaar allemaal. Trainer Danny


Uitslag AarCross Alphen aan den Rijn 2020 (5e ZHMCross) 3e

Annelie Hopman

MpupMini

10e

Tesse de Kooter

MpupA1

5e

Mette-Marit Hooft

MpupMini

4e

Rens de Zwart

JpupA1

1e

Joeri Klaver

JpupMini

5e

Koen Kemper

JpupA1

2e

Mels van Ruitenbeek

JpupMini

9e

Cedric Hopman

JpupA1

2e

Bodien Donkersloot

MpupC

12e

Davy Votel

JpupA1

2e

Cas de Zwart

JpupC

28e

Jasper Elink Schuurman

JpupA1

1e

Emy Statius Muller

MpupB

30e

Olivier de Jager

JpupA1

9e

Aniek van der Horst

MpupB

31e

Dylan Rozendaal

JpupA1

7e

Mats van Leeuwen

JpupB

14e

Evy Eising

MpupA2

17e

Levi de Vries

JpupB

4e

Finn Donkersloot

JpupA2

19e

Kyano de Wind

JpupB

12e

Antoni Boekesteijn

JpupA2

15e

Peter Spruyt

JpupA2

Eindklassement ZHM-Cross Competitie 2019-2020 3e

Annelie Hopman

MpupMini

3e

Niels Krol

JpupA1

5e

Mette-Marit Hooft

MpupMini

7e

Rens de Zwart

JpupA1

1e

Joeri Klaver

JpupMini

10e

Davy Votel

JpupA1

2e

Mels van Ruitenbeek

JpupMini

11e

Cedric Hopman

JpupA1

2e

Bodien Donkersloot

MpupC

22e

Quint van Hasselt

JpupA1

2e

Cas de Zwart

JpupC

26e

Olivier de Jager

JpupA1

1e

Emy Statius Muller

MpupB

27e

Jasper Elink Schuurman

JpupA1

8e

Aniek van der Horst

MpupB

29e

Dylan Rozendaal

JpupA1

7e

Mats van Leeuwen

JpupB

17e

Evy Eising

MpupA2

16e

Levi de Vries

JpupB

4e

Finn Donkersloot

JpupA2

19e

Kyano de Wind

JpupB

11e

Peter Spruyt

JpupA2

11e

Tesse de Kooter

MpupA1

12e

Antoni Boekesteijn

JpupA2

Finn loopt sterk

Indoor pupillen wedstrijd ILION In de eigen Ilion-hal verschenen zaterdag 15 februari 49 van onze eigen pupillen aan de start. Mooie Pr’s zijn er weer verbeterd en met 10 podium plaatsen heeft Ilion zich goed laten zien. Binnen de 10 klassen zijn er maar liefst zes 1e plaatsen, twee 2e plaatsen en twee 3e plaatsen behaald. Een prima resultaat en zeker iets om trots op te zijn. Probeer allemaal deze vorm vast te houden voor het komende outdoor seizoen. Alle resultaten op een rij: # 1 4 7 # 1 2 4 5 6 7 8 9

MpupMini

40m

M-bal

Hurk

Pnt

Jula de Bode

8,24

3,60

0,80

218

8,10

3,20

0,60

171

9,70

2,70

0,55

97

Annelie Hopman Zara Brugging JpupMini Reinout Crins Mels van Ruitenbeek Joeri Klaver Sepp Boer Teun Smits Robin de Oude Matteo Den Hartog Maev Ammerlaan

40m

M-bal

Hurk

Pnt

7,51

5,00

0,75

242

8,37

4,30

0,75

193

8,15

4,70

0,65

191

8,99

3,30

0,70

142

9,27

3,60

0,70

141

8,97

3,60

0,60

131

9,11

2,70

0,60

109

12,21

3,10

0,50

66

EVY SPOT DE FOTOGRAAF

Emy op weg naar de titel


#

MpupC

40m

M-bal

Hurk

Pnt

Ronja Klaver

7,53

4,70

0,85

223

7,66

4,30

0,85

210

8,20

3,40

0,70

149

10 Isis Brugging 13 Linde van Velzen

9,33

3,70

0,65

116

9,15

1,90

0,60

81

#

JpupC

40m

M-bal

Hurk

Pnt

3

Cas de Zwart

7,79

4,90

0,80

179

8,13

3,80

0,75

144

1 2 7

6

Bodien Donkersloot Ninthe Boer

Luuk Overvliet

#

MpupB

1

Nova Di Filippo

40m

M-bal

Ver

Pnt

7,23

5,50

2,95

191

7,33

5,50

2,70

179

7,72

4,00

2,20

128

14 Femke van der Deijl # JpupB

8,13

3,70

2,15

111

40m

M-bal

Ver

Pnt

1

6,83

7,60

2,80

210

7,79

5,60

2,50

145

7,66

5,10

2,45

140

7,65

5,10

2,35

137

7,84

5,00

2,35

131

7,98

3,50

1,95

96

9,38

3,70

1,90

69

2 9

Emy Statius Muller Aniek van der Horst

Alec Houweling 10 Kyano de Wind 13 Filip de Pagter

14 Daniël Harmsen 16 Ché Mets 22 Levi de Vries 26 Stef van Mil #

MpupA1

6

Kogel

Hoog

Pnt

5,10

1,05

149

7,17

4,80

0,95

131

7,34

4,40

0,95

120

8,11

4,30

0,95

96

7,62

3,40

0,90

92

JpupA1

40m

Kogel

Ver

Pnt

Rens de Zwart

6,91

6,40

3,30

166

7,15

5,90

3,15

149

7,19

5,00

2,70

124

7,47

5,40

2,75

121

7,20

4,10

2,65

112

7,67

4,80

2,05

92

14 Aleid van Holten 16 Liv Versluijs

7

7,12

Tesse de Kooter 10 Lilican Ikiz 12 Loïs Stouten

3

40m

Niels Krol 10 Dylan Rozendaal 12 Olivier de Jager

14 Cedric Hopman 20 Jasper Elink Schuurman #

MpupA2

5

Stella Mans

40m 6,82

Kogel

Hoog

Pnt

7,00

1,10

193

15 Celeste Ottes # JpupA2

7,26

5,40

1,05

148

40m

Kogel

Ver

Pnt

1

6,67

8,40

4,15

223

Finn Donkersloot

6,80

7,10

3,55

186

Ruben Driessens 12 Rens de Groot 19 Peter Spruyt

6,80

6,50

3,40

174

6,85

6,60

2,85

157

7,57

5,80

2,90

128

7,12

4,80

2,75

126

7,31

4,60

1,95

98

5 7

Boris Klaver

20 Ayden de Jong 23 Siem Teame

Niels heeft het zwaar

Antoni, Finn, Niels en Rens hyebben de klus geklaard

Evy en Tesse gaan lekker door de bochten


Overige uitslagen

Hellas winter indoor Namens Ilion zijn er 3 pupillen afgereisd naar Utrecht op 1 februari. Tijdens de Hellas Winter indoor wedstrijd in het Galgenwaard stadion hebben Reinout, Julia en Stella mooie resultaten neergezet. Reinout pakte de winst bij de mini’s: 50m (9.30sec) Ver (2.91) Vortex (10.88). Julia veroverde de 1e plek op de 60meter sprint. Zij liep in de kwalificatie een tijd van 8.82 en de 8.86 was genoeg voor de winst in de finale. Stella pakte knap plek nummer 9 op de meerkamp: 60m (9.86sec) Hoog (1.03) Kogel (7.13). Goed gedaan allemaal.

Pupillen blij met gebruikte Crossbanden van ‘Fietsenwinkel Dat’ Om de beginselen van het discus werpen te ontdekken en aan te leren, wordt er bij de mini’s, C- en B-pupillen geoefend met Crossbanden. Wij zijn erg blij dat fietsenwinkel ‘Dat Tweewielers’ (gevestigd in winkelcentrum Oosterheem) ons 10 stuks crossbanden heeft overhandigd. De Crossbanden hebben een klein formaat, zodat hiermee beter geslingerd kan worden. Namens de trainers en de pupillen van Ilion: bedankt!!

Pupil aan het woord

Fietswinkel DAT

Deze maand is het de beurt aan Dylan om het woord te nemen. Dylan is A1-pupil en sport al een aantal jaren bij Ilion. Dylan is een vaste waarde binnen het A1-team. Zon of regen, harde wind of kou….. op Dylan kan je rekenen. Je bent goed bezig en daarom geven wij jou graag het woord: 1. Leeftijd? Ik ben 9 jaar. 2. Wie zijn je trainers? Meester Sander, Michen, juf Arja, Valerie en Estelle. 3. Wat vind je leuk aan atletiek?    Ik vind atletiek erg leuk, omdat ik hier veel verschillende onderdelen kan doen. Ook doe ik graag aan verschillende wedstrijden mee, zoals meerkampen en crossen. 4. Wat is of zijn jouw favoriete onderdelen?    Mijn favoriete onderdelen zijn hoogspringen en kogelstoten.  5. Op welke prestatie(s) ben je trots?    Ik ben erg trots op mijn pr van 1,10 m bij hoogspringen. Ik hoop deze binnenkort een keer opnieuw te verbreken. Verder ben ik trots op de aanmoedigingsprijs die ik heb gewonnen bij de ZHM regiocompetitie vorig jaar. En natuurlijk ben ik super trots op mijn nieuwe pr van kogelstoten! 6. Wat vind je leuk om over jezelf te vertellen? Naast lekker actief op de atletiekbaan bezig zijn, game ik erg graag. Mijn lievelingsspel is Fortnite. Erg leuk om te lezen Dylan!! Jouw nieuwe PR op kogel heeft de trainer jou ook nog zien stoten. Erg goed gedaan. Lekker blijven trainen en dan moet ook een nieuw PR op hoog dit seizoen echt wel lukken! Succes.

Hal/Baan beleid

Dylan tijdens de cross

Beste ouders/ verzorgers van onze pupillen,  Aangezien de trainers vaak nog druk bezig zijn met de voorbereiding van de trainingen of het afronden van de voorgaande training dienen de kinderen (i.v.m. de veiligheid) voor de training op de baan buiten (direct voor de kantine) of in de kantine te wachten totdat de training begint.  Tijdens de training is het voor de ouders niet toegestaan om in de hal te blijven. Dit omdat er dan minder ruimte is voor de kinderen om te sporten en omdat zij dan afgeleid worden. Er kan tijdens de training plaats worden genomen in de kantine en door het grote raam meegekeken worden naar de trainingen. Voor de buiten training willen we u vragen om achter het hek langs de baan te kijken. Namens de Trainers van de pupillen bij voorbaat dank.

Vrijwilligers oproep

Wil je je steentje bijdragen tijdens een van onze Ilion-wedstrijden? Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Wanneer? - Za 4 april 2020 (Pupillen Openingswedstrijd ILION) Wij zijn op zoek naar: - EHBO/BHV-ers voor tijdens de wedstrijd, - (assistent) juryleden voor bij de onderdelen, - extra hulp voor de baanploeg om al het materiaal klaar te zetten. Je hoeft niet de hele dag beschikbaar te zijn - ook als je een paar uurtjes kan komen helpen ben je welkom. - Kantinehulp; Voor de kantinedienst geldt het volgende: ·         De vrijwilliger dient ouder te zijn dan 16 jaar - - Het gaat om bardienst van maximaal 2,5 uur. ·         Tijdens de bardienst zal altijd iemand v/d kantinecommissie of een ervaren bardienstmedewerker aanwezig zijn die u wegwijs maakt Mail voor aanmelden kantine hulp naar: ilionhouse@ilion.nl. Mail voor aanmelden EHBO/BHV/Jury/baanploeg: jurycoordinator.ilion@gmail.com

Contact en informatie pupillen Ilion:

Heeft u een vraag, opmerking of een andere zaak, waardoor u contact wilt met de pupillen-afdeling? Dit doet u via mail: pupillen@ilion.nl Meer informatie over onze jeugdafdeling is ook te lezen op onze site ilion.nl/jeugd Hoofdtrainer pupillen-afdeling: Thijs Donkersloot (06-25107819)


Categorie

geboortejaar

Trainingstijden + trainers

Mini’s geboren 2013 en 2014 ( min 6 jr) woensdag 16.15 – 17.15 u Trainers: wijnand, Jos ( Naomi,Estelle, Merlij stg.) C-Pupillen Geboren in 2012 maandag en woensdag 17.30 – 18.45u Trainers: Danny,Gijs,Ivo,(Noga,Julia stg.) B-Pupillen Geboren in 2011 maandag en woensdag 17.30 – 18.45u Trainers: Thijs,Jos(Mats,Merlijn stg.) A1-Pupillen Geboren in 2010 maandag en woensdag 17.30 – 18.45u Trainers: Sander,Michen,Arja,Valerie(Estelle stg.) A2-Pupillen Geboren in 2009 maandag en woensdag 17.30 – 18.45u Trainers: Thijs,Gerard,Wijnand,Annyka,Alex (Naomi stg.)

Indoor pupillen wedstrijd bij Ilion foto’s


De Loopgroep Ilion start op zaterdag 4 april om 9.30 u Aanmelden kan via www.YAKULTSTARTTORUN.nl Infoavond op woensdag 1 april 19.30 u

Aanmelden kan via www.YAKULTSTARTTORUN.nl Infoavond op woensdag 1 april 19.30 u of k.franken@ziggo.nl

Aanmelden kan via www.YAKULTSTARTTORUN.nl Infoavond op woensdag 1 april 19.30 u of k.franken@ziggo.nl

Aanmelden kan via www.YAKULTSTARTTORUN.nl Infoavond op woensdag 1 april 19.30 u


loopgroepen springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

Wat een maand hebben we achter de rug, alleen maar wind en regen , maar we zijn er nu wel klaar mee. Helaas (voor de RoadRunners) dit jaar niet alleen de jaarlijkse Nrd AA polderloop, maar ook de maandelijkse plassenloop moest afgelast worden. Maar ook in Pijnacker kon de Lansingerlandrun niet doorgaan. Had de organisatie weken van tevoren veel werk en vrije tijd ingestoken en dan is dat allemaal voor niets. Het inschrijfgeld ben je dan helaas ook kwijt, maar daar zou toch eens een andere oplossing voor moeten worden gezocht. Want bij de CPC die vorig jaar ook niet doorging kreeg je 20 % korting als je dit jaar inschreef. Maar het kost bij de ½ marathon toch 31 euro, die je dan bij het niet doorgaan kwijt bent. Gaat een concert oid niet door krijg je tegenwoordig je ticket en alle bijkomende kosten weer terug. Misschien moet de Atletiek Unie hier samen met de organisatoren van de loopjes iets dergelijks regelen.Bij de storm Ellen bleek het zo hard te gaan stormen dat een aantal loopgroepen er voor kozen om beschut in ‘t Westerpark te gaan trainen wat natuurlijk een verstandig besluit was. En nu maar even afwachten wat we de komende weken nog te verwerken krijgen. Want vooral voor de Marathonners die over een maand op 5 april in Rotterdam aan de start staan zijn de weersomstandigheden niet fijn. Zeker niet als er 30 km getraind moet worden, maar zij slaan zich er man-/vrouwhaftig doorheen. De afgelopen maand vierde de JVT haar 10 jarig bestaan. Elke donderdagmorgen trainen de lopers en wandelaars met onze trainers. Dit jubileum werd gevierd met een gezellige brunch en werden enkele trouwgedienden gehuldigd. Voor deze gelegenheid was er een speciaal JVT magazine gemaakt met vele foto’s en verhalen van de afgelopen 10 jaar. En ze zijn van plan om nog heel lang door te gaan We vieren dit jaar 75 jaar bevrijding en al jaren haalt Ilion het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Het wordt dan in estafettevorm lopend/fietsend naar Zoetermeer gebracht waar het dan door de Ilion pupillen naar de ( nieuwe /plaatsvervangende) burgemeester op de markt wordt gebracht. Dit jaar loopt de wethouder sport ook mee, maar we zoeken nog lopers en fietsers . Zie de oproep op de volgende pagina en help Helma uit de brand. Op zaterdag 4 april beginnen we ook weer met de Yakultstarttorun opstapcursus, met een voorlichtingsavond op woensdag 1 april ( geen grap). Dus als jouw echtgeno(o)t(e) , vrienden buren en goede kennissen nog niet met het loopvirus zijn behept is hier een mooie gelegenheid om mee te komen trainen. Verderop in het sprintje vind je een Flyer van de Yakult starttorun met gegevens om je aan te melden .Hiernaast vind je een uitleg van de voorzitter van de sectie loopgroepen wat er zoal bij de loopgroepen gebeurt en zeker waard om te lezen. En heb je daarna nog vragen, schiet Caty gewoon even aan. Volgende week op zondag 8 maart is in Den Haag weer de jaarlijkse City Pier City loop en op 5 april de Rotterdam marathon . Je bent daar natuurlijk heel welkom om onze ilionezen aan te moedigen. Op zaterdag 11 april ( paaszaterdag) weer de jaarlijkse PAASBRUNCH. Binnenkort ontvang je een mailtje hoe jij je daar voor kunt aanmelden. ‘ Terwijl het regent/stormt , maar wel 10 graden Celsius is, iedereen droge en windvrije trainingen toegewenst de komende tijd en dan misschien met de paasbrunch weer heerlijk in het zonnetje op het terras. KF Maart Activiteiten sectie Loopgroepen 8 CPC 5, 10 en 21 km 15 Zorg & Zekerheid De Voorschotenloop 5 en 10 km en 10 EM 29 Zorg & Zekerheid Braassemloop 5, 10 en 21,1 km April 5 Rotterdam marathon 11 Paasbrunch 19 Zorg&zekerheid noordwijkerhout 23 JVT Bentwoud Apeldoorn, Midwintermarathon, 2 feb 25 km Edwin Sierat Pepijn Deckers Diane van Ling Ilona Knops Dick Hengeveld 8 km Robin Rijnenberg

Uitslagen van Februari 2020 2:06:18 2:14:47 2:14:48 2:14:48 2:17:26 42:13

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Wat gebeurt er zoal bij de sectie loopgroepen……

In een atletiek- en recreatievereniging van 900 leden zijn veel groepen die zich met het organiseren van activiteiten bezig houden. Zo kent Ilion naast baanatleten ook een grote groep wegatleten, ongeveer 400 lopers. Deze groep is te verdelen in hardlopers, Fit-wandelaars en Nordic-wandelaars. Zij vormen binnen Ilion de sectie loopgroepen.Loopgroepen kunnen om diverse redenen gevormd zijn. Een specifieke 5 of 10 km groep, lopers die willen trainen voor een marathon of de JVT (Jongeren van Toen), waarin ouderen elke donderdagochtend aan hun conditie werken. Alle groepen worden getraind door vrijwilligers die opleidingen hebben gevolgd om training te kunnen geven. Zij ontvangen daarvoor een licentie van de Atletiek Unie (AU). Door jaarlijks scholingscursussen en de verplichte reanimatiecursus te volgen blijven zij hun licenties behouden. Zo beschikt de vereniging over een corps goed opgeleide trainers. Binnen Ilion worden de trainers begeleid door de Technische Commissie (TC). Zij kan, in overleg, extra trainingen of cursussen aan hen aanbieden. De TC bestaat nu uit René Hettfleisch, Kees Franken, Helma van Dijk en Ron Oudshoorn. René is recentelijk in de plaats gekomen van Harco Derksen die een aantal jaren in de TC heeft gezeten. Binnen de sectie loopgroepen is een aantal jaren geleden het lopersprotocol opgesteld. Dit document bevat richtlijnen voor de trainers. Dit jaar is op basis van dat protocol het kwaliteitshandboek geschreven. Het handboek bevat alle, voor het

lopende kalenderjaar, gemaakte afspraken en regels. Het vormt een vervanging van en op sommige punten een aanvulling van het protocol. Het handboek is een “levend” document, voor verbeteringen vatbaar en zal jaarlijks worden besproken in het trainersoverleg. Hieraan nemen alle trainers deel onder voorzitterschap van René Hettfleisch. Het bestuur van de sectie loopgroepen bestaat uit Rene Hettfleisch (TC), Kees Franken (trainerscoördinator), Jan Mank en Cobie Verhagen (activiteitencommissie) en Helma van Dijk als notulist. De activiteitencommissie regelt diverse festiviteiten (Paasbrunch, verjaardagskaart, jubilea etc). De trainerscoördinator zorgt ervoor dat elke loopgroep het gehele jaar door over een trainer beschikt. Deze leden komen elke 2 maanden bijeen onder voorzitterschap van Caty Hermans. Mochten jullie naar aanleiding van dit verhaal nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag. Caty Hermans voorzitter sectie loopgroepen


NATIONALE BEVRIJDINGSVUURESTAFETTE Wie brengt het vuur naar Zoetermeer?

Traditiegetrouw wordt het Bevrijdingsvuur door enthousiaste sporters van Ilion vanuit Wageningen als een lopend vuurtje naar Zoetermeer gebracht. De lopers overhandigen dit vuur aan de jeugd die het traditiegetrouw aanbieden aan de ( nieuwe/vervangende) burgemeester van Zoetermeer, En dit jaar is het 75 jaar geleden.

In Wageningen en ook in Zoetermeer besteden daar extra energie in. En ook onze wethouder voor sport staat dit jaar op de lijst om met ons, Ilion, mee te lopen. Klokslag 0.00 uur op 5 mei wordt voor het historische Hotel ‘De Wereld’ ceremonieel het Bevrijdingsvuur ontstoken. Dit betekent een unieke gelegenheid voor Ilion leden om aan dit nationale evenement deel te nemen.

Vrede en veiligheid In de nacht van 4 op 5 mei wordt het Bevrijdingsvuur door Ilion leden in Wageningen in ontvangst genomen. In totaal komen vanuit circa 70 Nederlandse gemeenten loopgroepen naar Wageningen toegestroomd. Een aantal prominente gasten, zoals de burgermeester van Wageningen en de Commissaris van de Koningin van Utrecht, verdelen het vuur onder de sporters die voor hun gemeente het vuur op komen halen. Vele sporters verspreiden het vuur in estafettevorm door heel het land. Deze ceremonie symboliseert de bevrijding van Nederland en draagt de boodschap van vrede en vrijheid uit. Sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken en dit jaar wordt het 75 jarig Bevrijdingsfeest gevierd. De organisatie verwacht dat ongeveer 2000 lopers en begeleiders aan deze editie zullen deelnemen. En ook Ilion hoort hierbij! Ilion is hiermee gestart als training voor de Roparun en is nu een jaarlijkse traditie geworden. Met een groep van 14 mannen en vrouwen gaan we dit jaar zeker aan dit feestelijk evenement deelnemen.

GEZOCHT: Lopers, fietsers en chauffeurs

De tocht die het vuur moet afleggen van Wageningen naar Zoetermeer heeft een totale afstand van 100 kilometer. Hiervoor zijn minimaal 8 lopers nodig, die ongeveer 12,5 kilometer willen lopen. Ook zijn er twee bussen nodig (met trekhaak en fietsendragers). De lopers die al eerder meegedaan hebben krijgen voorrang .Toch kunnen we altijd nog een paar lopers en zeker fietsers gebruiken. Geef je dus op als je mee wilt.

helmavandijk001@gmail.com

Interesse, inlichtingen en opgave bij: Helma van Dijk

NK Masters

In februari werden de NK Masters Indoor gehouden in Apeldoorn. Omdat het bij de masters niet druk genoeg is qua deelnemers en qua publiek werd het ondergebracht bij een andere wedstrijd. Omdat dat qua hoeveelheid onderdelen niet past in het tijdschema werd een deel afgewerkt gelijk met het NK Meerkamp op 8 en 9 februari en een deel tijdens het NK Senioren op 22 en 23 februari. Wat mij betreft prima, want Apeldoorn is wel ver, maar als master kan ik een beetje rust tussen de onderdelen goed gebruiken! Bovendien vind ik het helemaal geen straf om bij de Meerkamp en Senioren-toppers te moeten kijken. Bij de meerkamp voor Ilion Nigel Steenwinkel (Junior A) en Marijn van Duijn (Junior B) en bij de senioren Iliontoppers zoals Rutger Koppelaar (Polshoog), Naomi (60 m.) en Zoe Sedney (60 m. horden) en Jeanelle Scheper (hoog). Bij de NK Masters werd Ilion vertegenwoordigd door Cindy van der Burg-Bolleboom (Vrouwen 45), Ron Legemaate en ik (Mannen 50). Ron zette een paar puike prestaties neer, met een aantal PR’s! In het eerste weekend 3e op de 800 m. (PR) en 4e op de 1500 m. Daarnaast ook nog 3e op het verspringen. Met vlak daarvoor die 800 m. in de benen! Chapeau. Cindy werd 3e op de 60 m., maar was daar niet zo tevreden over. Zij had een beetje last van een blessure. Zelf was ik gematigd tevreden met een 10E plaats op de 60 m., maar wel een PR. Het tweede weekend stond voor Ron John Pouwels de 400 m. op het programma en liep hij weer een PR! Zijn 1.00,23 was goed voor weer een 4e plaats. Cindy werd 1e bij het verspringen. Gefeliciteerd. Mijn race op de 200 m. werd een grote deceptie. Het liep niet. Een slechte start, gevolgd door een slechte bocht en een krachteloos recht stuk. De volgende bocht ging nog slechter een er verscheen DQ achter mijn naam. Gauw vergeten! Volgend jaar beter. Rutger Koppelaar John Pouwels


Estafette 43

Elke maand een kort interview met een Ilionees om nader kennis te maken. Dit keer Annemarie Jacobs. Zij kreeg het stokje van Ans de Jonge. Annemarie, wat is je binding met Ilion? ‘Toen ik 9 jaar was deed ik via school een kennismakingscursus atletiek bij Ilion. Ik vond het meteen leuk en ik werd lid van Ilion. Als pupil doe je alle onderdelen van de atletiek en bij de junioren heb ik de meerkamp gedaan. Maar het liefst doe ik de werponderdelen: kogelstoten, kogelslingeren en discuswerpen. Die vind ik het leukst om te doen. Grappig is dat mijn vader jarenlang voorzitter was van de Road Runners Zoetermeer. Ik ging met m’n vader mee naar de Road Runners en zo ben ik ook lid van die club, bij ‘de concurrent’, lacht Annemarie. En ze vertelt verder: ‘Er is wel een duidelijk onderscheid. Bij Ilion doe ik aan atletiek en werk ik aan de werpnummers voor de competitie en individuele wedstrijden en bij de Road Runners loop ik recreatief, puur voor mijn plezier. Zo af en toe doe ik mee aan een hardloopwedstrijd. Bij de competitiewedstrijden voor Ilion doe ik dus de werpnummers maar ik draai mijn hand ook niet om voor een invalbeurt op bijvoorbeeld een 800 meter of bij het ver- of hoogspringen als dat een keertje nodig is. Ik ben ploegleider van mijn team. Dat doe ik al jaren en vind het leuk om te doen. Mijn team bestaat alleen uit vrouwen, we zijn geen van allen supertalenten maar we doen wel serieus mee aan de competitie en we hebben het vooral ook heel gezellig. Ik ben ook jarenlang trainer geweest van de pupillen. Helaas kreeg ik er steeds minder tijd voor door mijn werk en ben ik als trainer gestopt.’ Hoe gaat het met je sportcarrière? ‘Ik train op recreatief niveau in de werpgroep onder leiding van Gijs Lookman. Het is een gemengde groep qua leeftijd, de jongste is 17 en de oudste is begin 50. Ik vind het heerlijk om te trainen, ik doe met mijn team mee aan de competitie. Dat gaat goed, we hebben vooral veel plezier in de wedstrijden. En daarnaast doe ik met de werponderdelen individueel mee aan wedstrijden. Bij de Road Runners train ik twee keer in de week bij de loopgroepen. Ik loop dan afstanden tussen de 10 en 18 kilometer.’   Wat doe je in het dagelijks leven? ‘Ik ben dierenartsassistent bij een praktijk die gericht is op huisdieren. Ik ben gek op dieren en heb zelf twee honden en een kat. Dit werk doe ik al tien jaar en ik zal het zeker nog lang blijven doen want ik vind het geweldig. Op een kantoor werken is niets voor mij. ‘   Wat is jouw mooiste sportmoment? ‘Ha, dat is de marathon van Rotterdam 2017’, roept Annemarie meteen enthousiast. En ze laat trots haar tattoo zien die ze speciaal heeft laten zetten: 9-4-2017. ‘Dat was heel speciaal. Wat ik vooral mooi vind, is de weg ernaar toe, de trainingen en de lange duurlopen. Je leeft helemaal toe naar dé dag! En als je het dan volbracht hebt, geeft dat zo’n supergoed gevoel, waardoor je het nooit meer vergeet.’   Wat is jouw mooiste sportmoment van sport in het algemeen? ‘In mijn familie zijn we gek op voetbal en we zijn echte Liverpoolfans. Mijn sportmoment is de Champions League finale van 2005 AC Milan tegen Liverpool in Istanboel: “Het mirakel van Istanboel”. AC Milan kwam al snel met 1-0 voor en nog voor de rust werd het 3-0. Na de rust scoorde Liverpool in zes dolle minuten drie keer. In de lange, spannende strafschoppenreeks won Liverpool! Groot feest bij ons thuis!’ Een ander mooi sportmoment vind ik het wereldkampioenschap van Rens Blom polsstokhoog dat zo maar uit het niets leek te komen. En het schaatsen kent vele prachtige sportmomenten.’   Stel je mag een dag een topsporter zijn, wie zou je dan kiezen? ‘Ik heb veel ontzag en respect voor wielrenners. Wat die allemaal moeten presteren in weer en wind. Dat is niet niks. Dus mij lijkt het superleuk om één dag met Wout Poels op te trekken in de Vuelta. Dat is zo’n sportman die er altijd voor gaat: een echt “niet lullen maar poetsen” type.’   Wie is de volgende voor de Estafette? ‘Ik geef het stokje door aan Robin Rijnenberg. Ik heb zijn dochter nog getraind toen ze een klein meisje was. Zelf is hij ook flink aan het sporten. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.’


2020 een nieuw jaar, een nieuw pand! JUST | Notarissen verhuist medio maart naar de nieuwe locatie aan de Albert Einsteinlaan 50, Zoetermeer

Levering en hypotheekakte voor €

763,-

voor overdrachten in Zoetermeer en Benthuizen obv KIK-tarief, inclusief kadastraal recht, recherchekosten en btw (vraag naar onze voorwaarden)

JUST | Notarissen Bredewater 22 2715 CA Zoetermeer

079 323 97 61 www.justnotarissen.nl

Verkoper géén kosten doorhaling 1e hypotheekrecht en volmacht bij aanlevering koopcontract nieuwe woning!


C/D Junioren nieuws

rzekerd

Atletiekplezier ve ! g n la n ve le je ; n doe je bij Ilion

ngen en bewege

spri Lopen, werpen,

Hallo allemaal, Tijdens het indoorseizoen zijn niet zoveel wedstrijden maar toen ik op www.atletiek. nu zat te kijken kwam ik toch een aantal wedstrijden tegen waar één of meerder Ilion atleten aan mee hebben gedaan. Op 1 februari kwam Noga aan de start bij het polsstokhoog bij de PEC indoor in Apeldoorn. De dag erna deed Xanne mee aan een wedstrijd in Assendelft bij AV Lycurgus aan horde, hoog sprint en ver. Lekker bezig. Op 15 en 16 februari vond het NK indoor voor A en B junioren plaats in Apeldoorn. Daar stonden 3 C-junioren hun mannetje/vrouwtje tussen al die A en B junioren. Lars is op de 60m keurig 6e van Nederland geworden. Maurice mocht zelfs op het podium want hij werd knap 3e op dezelfde sprint. Daarnaast sprong Noga naar een 5e plek bij het polsstokhoog. Goed hoor! Ook is de einduitslag van de ZHM-crosscompetitie bekend en daar wil ik toch ook even bij stil staan. Bij de MD1 deden mee: Elisabeth (5e), Edith (6e) en Tessa (9e ). Bij de JD2 Ivar (23e) en Xander (24e). Bij de MC1 Megan (6e) en Rosanne Boer (7e) dan als laatste bij de JC2 stond Carl op het podium als 2e. Dit is gelijk ook een beetje reclame voor de cross. Het zijn echt leuke wedstrijden en je mag gewoon lekker vies worden. Misschien doen er vorig jaar meer Ilionezen mee. Dan even over de komende periode. Op 4 april is de openingswedstrijd bij Ilion. Echt een hele gezellig wedstrijd. Inschrijven kan via atletiek.nu. De week daarna gaan we gezellig op kamp. Vraag nog even aan je ouders of ze heen of terug kunnen rijden. Ook komt de regiocompetitie er nog aan. Dat zijn 4 wedstrijden die in de loop van de zomerperiode plaatsvinden op verschillende banen met verschillende onderdelen. De eerste is op vrijdag 22 mei. Hou de Ilionwebsite goed in de gaten want daar komt te staan hoe en waar je je kan inschrijven. Ik hoop veel atleten op die wedstrijden tegen te komen. Groetjes Peggy Van de redactie: Een verzoek aan ouders die bij de CD’s foto’s maken,deze met de redactie te delen via k.franken@ziggo.nl. (vinden de CD’s leuk !!) Grote aantallen graag via WETRANSFER.COM sturen.

Dit zijn de winnaars van het Sportgala Wie neemt de prijs Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Meest maatschappelijke sportaanbieder van het jaar 2019 mee naar huis? Het verlossende antwoord gaf wethouder Ingeborg ter Laak van Sport op donderdag 13 februari, tijdens het Sportgala in het Stadstheater. Samen met oud-schaatster en presentatrice Barbara de Loor reikte wethouder Ingeborg ter Laak de titel Sporttalent uit aan Tom Sonneville van Zovoc, Sportploeg van 2019 werd Benelux Group Taverzo. Daarnaast werd Yara van Kerkhof uitgeroepen tot Sportvrouw en de prijs van Meest maatschappelijke sportaanbieder ging naar Basketbalvereniging Zoebas. Ook werden alle Zoetermeerse sporters die in 2019 minimaal een Nederlands kampioenschap hebben gewonnen gehuldigd. ‘Ik ben trots op al dit Zoetermeerse sporttalent en hun topprestaties. Fantastisch om ze op dit mooie podium in het zonnetje te mogen zetten’, zegt wethouder Ter Laak, ‘Ook veel dank aan de mensen om hen heen. Want dankzij de steun van ouders, familie en verenigingen kunnen deze sporters zich volledig focussen op hun sport. Daar heb ik ontzettend veel waardering voor.’ Sportvrouw Yara van Kerkhof werd sportvrouw op basis van onder andere haar prestaties tijdens het EK Shorttrack in Dordrecht. Ze won in januari 2019 goud met het Nederlandse relayteam. In februari volgde opnieuw winst tijdens een wereldbekerwedstrijd in Turijn. In het nieuwe shorttrackseizoen, dat afgelopen november begon, liet Yara opnieuw van zich spreken. Ze haalde tijdens de allereerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Salt Lake City zilver op de 500 meter. In december pakte Yara in Shanghai opnieuw zilver op die afstand en eveneens zilver op de relay. Voor Ilion was lisanne Hagens genomineerd voor haar hoogspring prestaties van het afgelopen jaar. Wel ontving zij van de wethouder een mooie glazen bord als herrinnering aan haar nominatie.


Mila-nieuws springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Indoor geen last van de storm Voor hardlopend Nederland vormt het regelmatig stormachtige weer een extra uitdaging. Inmiddels wordt uitgekeken naar minder onstuimig weer om weer eens normaal te kunnen trainen. In één van de MiLa trainingen werd het weer juist uitgebuit met een aantal intervallen heuvel op tegen windkracht 7 in. Ook werd regelmatig voor de wind gesprint. De afsluiting van het Zuid Holland Midden Crosscircuit, de Aarcross op 1 februari in Alphen ad Rijn kon onder prima omstandigheden gelopen worden. Voor Vincent een nieuwe ervaring omdat de concurrentie afwezig was en hij vanaf de start met ruime voorsprong zijn rondjes door het veelzijdige parcours kon afleggen en als eerste finishte. Vincent heeft dit seizoen de 2e plaats behaald in het circuit en mocht dus het podium op om zijn beker op te halen.

afstand, terwijl achter hem een steeds groter gat viel naar de concurrenten. Met een prachtige bronzen medaille als resultaat en een nieuw PR van 2.12.32 op de klokken. Ook het verspringen leverde een bronzen medaille op. Op zondag stond Ron weer aan de startstreep voor de 1500m. Opnieuw met een sterke en op papier snellere concurrentie. Met wat stramme benen van de zaterdag was de echte scherpte eraf waardoor een 4e plaats het hoogst haalbare was, nipt naast het podium. Twee weken later volgde een laatste kans op eremetaal op de 400m. De strijd werd gestreden in twee series, waarbij Ron startte in de eerste serie. De twee ronden bestaan uit een start vanuit de banen om na 150m bij elkaar te komen in de binnenbaan. Met een paar rasechte sprinters in het veld begon Ron na de eerste ronde achterin. De 400m wordt echter bepaald in het tweede deel en daar zat voor Ron als echte MiLa duidelijk de winst. Hij wist op de finish nipt de overwinning naar zich toe te halen met weer een PR van 1.00.23 als resultaat. Diverse andere MiLa’s waren ook van de partij en in het circuit waren er naast Vincent ook ereplaatsen voor zussen Esmee en Maaike die beiden 3e werden bij respectievelijk de B Juniores en de dames korte cross. In de atletiek is er een oplossing ontwikkeld voor stormachtig weer: de Omnisport indoorhal in Apeldoorn. Terwijl de Noord Aa Polderloop en het NK 10 km in Schoorl werden afgelast was Ron daar twee keer te vinden voor het NK Masters.

Op zaterdag 8 februari stonden voor hem zowel de 800m als het verspringen op het programma. Deze onderdelen werden tegelijkertijd afgewikkeld. De 800m race zou spannend worden omdat op papier vier andere atleten van gelijk of hoger niveau waren dan Ron. Het werd een tactische race waarin Ron de eerste anderhalve ronde van 200m brutaal de kop kon nemen. De twee grootste favorieten, waaronder de kersverse Nederlands recordhouder, namen het daarna over. Ron wist zijn tempo echter goed hoog te houden en volgde op korte

In de tweede serie stonden snellere atleten aan de start en bleek deze tijd goed voor een 4e plaats in de eindrangschikking, een halve seconde achter de nummer drie. Rob van der Valk


Sponsoren springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Een nieuwe rubriek in ’t Sprintje. Met deze rubriek beogen we actueel nieuws te geven over onze sponsoren. Ziet of hoort u iets interessants van onze sponsoren of adverteerders? Geef het aan ons door en wij publiceren het in deze rubriek. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de sponsormogelijkheden kunnen contact opnemen met Ad Klok, Contactpersoon voor Sponsoring, telefoon 06 2329 3377 of per mail naar sponsoring@ilion.nl De Commissie Communicate, Sponsoring & Public Relations

Onze hoofdsponsor Klaverblad denkt mee over De Entree Klaverblad verzekeringen heeft samen met de gemeente Zoetermeer en een aantal andere bedrijven een

samenwerkingsovereenkomst getekend voor de nieuwe stadswijk in Zoetermeer, De Entree. De gemeente heeft in 2017 een visie neergelegd dat het gebied rond het station Zoetermeer en de Afrikaweg drastisch moet veranderen. In de huidige situatie heb je geen idee dat je in de derde stad van Zuid-Holland bent als je uit het station stapt of via de A-12 Zoetermeer binnen rijdt. Dit wil de gemeente veranderen: De Afrikaweg wordt een stadsstraat ( 50 km/uur) waar voetgangers kunnen oversteken en fietsers onder door worden geleid. Hierdoor worden de wijken Meerzicht en Driemanspolder aan elkaar verbonden. De bestaande (kantoor)bebouwing wordt deels vervangen door 4500 woningen in een mix met winkeltjes en horeca. Met name zal de nieuwe wijk geschikt worden voor jongeren die nu onvoldoende mogelijkheden hebben op de woningmarkt. Daarnaast zullen er appartementen komen voor ouderen die vanuit hun eengezinswoningen willen doorstromen. De ambitie is om De Entree gasloos en energieneutraal te maken. Als een van de belangrijkste bewoners van de Afrikaweg en vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid heeft Klaverblad Verzekeringen de samenwerkingsovereenkomst getekend om te helpen de ambitie waar te maken van De Entree de gezondste wijk van de Randstad te maken. Ilion feliciteert onze hoofdsponsor met deze ambitie en ziet vanuit haar visie (Zoetermeer in beweging) mogelijkheden hieraan een steentje bij te dragen. Vanzelfsprekend is het project niet morgen gereed en zullen we regelmatig in deze rubriek van de voortgang vertellen. luchtfoto van de Afrikaweg en omgeving, de toekomstige wijk De Entree (foto gemeente Zoetermeer)

Just notarissen Van der Bijl verhuist En ja, met de bouw van de nieuwe wijk De Entree moet bestaande bouw soms wijken. Hiermee werd onze sponsor Just notarissen Van der Bijl enige tijd geleden geconfronteerd, gelukkig hebben ze in aan de andere kant van de snelweg, op loopafstand (zeker voor ons) van de huidige locatie een nieuw onderdak gevonden. Van af medio maart is Just te vinden in het nieuwe pand aan

Albert Einsteinlaan 50.

De verhuizing was tevens aanleiding om de sponsorbanden met Ilion te verstevigen: met ingang van dit nummer plaats Just nu een paginagrote advertentie in ’t Sprintje, een formaat dat eer doet aan deze belangrijke sponsor. Ad Klok Contactpersoon Sponsoring M: 06 2329 3377 E: sponsoring@ilion.nl

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!


AB Junioren nieuws

rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

lezier ve n lang! Atletiekp ve le je ; n o Ili ij b e je

do

Februari is een drukke maand in Apeldoorn. Bijna elk weekend is er wel een Nederlands indoor kampioenschap te bewonderen. Ook dit jaar was Ilion in verschillende categorieren en onderdelen goed vertegenwoordigd. En naast vertegenwoordiging werden er zeker ook prijzen meegepakt!

NK meerkamp indoor

Junioren A/B in 2020

Zaterdag en zondag 8 en 9 februari gingen Nigel en Marijn de strijd aan op de NK meerkamp. Nigel bij de A junioren en Marijn bij de B junioren. Beide atleten kwamen niet verder dan de 12e plaats. Voor Nigel was het polshoogspringen, normaal een van zijn sterke onderdelen, een tegenvaller. Hieronder vind je de uitslagen.

NK U20 & U18 Een week later was het de beurt aan de junioren A en B. Of NK Under 20 en Under 18 zoals dat tegenwoordig heet. A juniore Zoë kwam op twee onderdelen in actie en pakte daarbij ook 2 keer de Nederlandse titel. En dan deed ze niet eens mee op haar favoriete onderdeel de 60 meter horden. Zoë snelde op de 60 meter vlak naar een toptijd van 7.55 seconden en liet de concurrentie daarmee bijna 3 tienden achter zich. Op de 200 meter sprint liep Zoë 23.80 en liet de concurrentie op dit onderdeel bijna 2 seconden achter zich. Twee dik verdiende gouden plakken dus. Bij de B junioren vielen zelfs 3 junioren in de prijzen en kaapten bij elkaar 4 medailles weg. Denise pakte 2 keer brons. Met 7.86 seconden op de 60 meter vlak wist Denise de 3e plaats zeker te stellen. Slechts 0.02 seconden achter het zilver en 4 tienden achter winnares Seedo die een week later bij de senioren de gouden medaille pakte. Een topprestatie dus van Denise. Op de 60 horden deed ze het nog eens dunnetjes over en pakte daar het brons in een tijd van 8.61 seconden. Bij de jongens wist Daan op de 400 meter beslag te leggen op de zilveren medaille. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met bijna een seconde en kwam tot een tijd van 50.61 seconden. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij sub 50 seconden gaat lopen.

hem lijkt het doorbreken van een barrière, sub 7 seconden, binnen handbereik.

Op de korte sprint kwam C junior Maurice ook een medaille wegkapen bij de B junioren. Met een tijd van 7.13 seconden werd hij derde op de 60 meter. Ook voor

Fantastische prestaties en dus ook nog mooie vooruitzichten. Alle felicitaties en lof voor deze fantastische medaillewinnaars. Alle lof is er overigens ook voor de andere Iliontoppers die in actie kwamen tijdens deze nationale kampioenschappen. Voor al hun prestaties zie https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/32683/84/.

Nederlands record Zoë op NK senioren In een fantastische finale tegen Nadine Visser loopt Zoë gewoon weer een Nederlands record junioren en pakt daarmee een mooie zilveren medaille bij de NK senioren. De 8.18 seconden race van Zoë nog eens terugzien? Via deze link kan dat: https://www.omroepgelderland.nl/media/35184/Visser-pakt-NK-goud-op-horden-brons-voor-Vetter


Rooster trainingen 1 november 2019 tot herfstvakantie 2020 Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D

Jongens en meisjes Minipupillen (geboren in 2013 en 2014 als zij 6 jaar zijn geworden Woensdag 16.15 – 17.15 Pupillen C (geboren in 2012) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen B (geboren in 2011) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen: Jeugd@ilion.nl Pupillen A-1 (geboren in 2010) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen A-2 (geboren in 2009) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon Pupillen Thijs Donkersloot 06-25107819 pupillen@ilion.nl of Gerard Kleywegt 06-28967892 Gerard.ilion@gmail.com Jongens en Meisjes Junioren D (geboren van 2008 en 2007) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jongens en Meisjes Junioren C (geboren van 2006 en 2005) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Contactpersonen Jun CD: Peggy Wanders tel; 06-42145436 , juniorencd@ilion.nl of sterredebooy@hotmail.nl 0636013356

Sectie Baan: Junioren A en B, senioren en Masters B Junioren

Berry Koolstra Berry_koolstra@hotmail.com 06-13470897 Gijslookman Gijslookman@gmail.com 06-81037505 Senioren/Junioren A/B alg. Roberto Ruiz j.r.ruiz@planet.nl 06-52433179 Hinkstapspringen Martijn Delissen martijndelissen@gmail.com 06-18496070 Hoogspringen Rini van Leeuwen rinivanleeuwen@gmail.com 06-12068110 Marlies Larsen marlieslarsen@gmail.com 06-10300772 Meerkamp/Horden/400/400H Remco Veldhuizen remcoach5@gmail.com 06-12610455 MILA groep Rob van der Valk robilion2@gmail.com 06-11365624 Polsstokhoog Jaap van der Plaat ­­polevault.jaap@gmail.com 06-41513164 Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint Stefan Bal Stefan_bal@hotmail.com 06-30508391 Werptraining Chantal van der Plaat cvdplaat@hotmail.com 06-30714515 Kogelslingeren August Leckie ( maandag avond ) 06-12969297

Loopgroepen

Maandag Nordic-Fitwandeltrainers Fitwandelen 19.00 - 20.30 Clemens Esser 079 - 3613614 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 Ankie Mevius 06 - 51956925 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Ben van der Veen 06 - 53558949 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 Martin Spaans 079 - 3612899 Dinsdag Richard Leentvaar 06 - 51403780 10 km groep 19.30 - 20.30 Wim van Winden 06 - 24598973 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Betty van der Plaat 06 - 50824555 woensdag Hans Kortekaas 06 - 19002535 recreatieve loopgroep 09.15 - 10.15 Anni Schippers 06 - 14907683 Fitwandelen 19.00 - 20.30 Ron Slegtenhorst 06 - 21585235

5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 Trainers Loopgroepen 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Kees Franken 06 -18881503 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 Helma van Dijk 06 - 22548115 donderdag Fred la Croix 079 - 3212055 JVT groep 10.00 - 11.00 Ron Oudshoorn 06 - 19216178 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Jack Weltens 06 - 13231476 vrijdag Harco Derksen 06 - 15852084 revalidatiegroep 10.30 - 11.30 Ronald Nelemaat 06 - 13140895 zaterdag Rob Wijsman 06 - 12750342 Fit / NW wandelen 09.00 - 10.30 Mike Muller 06 - 51788025 5 / 10 km groep 09.00 - 10.30 Sjors Draaisma 06 - 83923557 10/15 km groep 09.00 - 10.30 Arjan Tetteroo 06 - 23559773 15 /21 km groep 09.00 - 10.30 Frans Oranje 06 - 13524609 Wedstrijd loopgroep 09.00 - 10.30 René Hettfleisch 06 - 29502722 John Flanderhijn 06 - 53217089

VRAGEN ?? Ga naar www.ilion.nl, Kies Algemeen en dan contact. Hier kan een vraag worden gericht aan de desbetreffende Ilion afdeling

Adressen en informatie arv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer Website: www.ilion.nl

Bestuur

Voorzitter Cees de Booy ( ai) 06-50262780 voorzitter@ilion.nl 1e penningmeester Ben de Groot 06-14607740 penningmeester@ilion.nl 2e penningmeester Richard Pijpers Secretaris, Thomas van Klaveren Vertrouwenspersoon: Kees Boerkamp keesboerkamp@ziggo.nl / 06-2833 1593 Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Voorzitter Sander Kemper 06-10926829 jeugd@ilion.nl Thijs Donkersloot ( trainingscoördinator pupillen) 06-25107819 pupillen@ilion.nl Sterre de Booy (trainingscoördinator C\D-junioren) 06- 36013356 juniorencd@ilion.nl of Peggy Wanders 06 - 42145436 juniorencd@ilion.nl Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Masters) Rini van Leeuwen rinvanleeuwen@gmail.com Gerrit Bouwman Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) tel: 06 - 21471483 willemcaty@ziggo.nl Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) Koos Wubs (voorzitter) tel: 079 - 3615421 kooswubs@gmail.com Commissie Beheer Accommodatie en Materialen. CBAM Rob Wijsman (voorzitter) tel: 06-12750342 cbam@ilion.nl Medische Commissie Bryan Hage ( voorzitter) 06-43120831 bryan_hage@live.nl CCS&PR Website beheerder; Rob van den Berg webmaster@ilion.nl Contact sponsoring Ad Klok 06 2329 3377. sponsoring@ilion.nl Ilionhouse Jan Mank ilionhouse@ilion.nl Vrijwilligers-coördinator Vacant Commissie Krachthonk krachthonk@ilion.nl Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: www.ilion.nl - jeugd - inschrijven wedstrijden info; Kees Smit cjmsmit@gmail.com Uitslagen van wegwedstrijden Adri Vergalen; loopgroepuitslagen@ilion.nl Ledenadministratie Rob van Beek Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer ledenadm@ilion.nl Contributie Theo Dijkhuizen Contributie@ilion.nl

Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, 06-18881503 k.franken@ziggo.nl


Sterk in drukwerk Dipas druk&print Industrieweg 76 2712 LC Zoetermeer

Tel.: 079 - 341 86 06 www.dipas.nl info@dipas.nl

Bij Ilion starten we op zaterdag 4 april om 09.30 u. Aanmelden via www.Yakultstarttorun.nl


Wij wensen jullie veel sportplezier!

Profile for ARV ILION

Maart 2020 sprintje  

Jaap v/d Plaat ontving als trainer een oevreprijs bij de NK en nog veel meer verhalen en uitslagen van de afgelopen maand en we kijken ook v...

Maart 2020 sprintje  

Jaap v/d Plaat ontving als trainer een oevreprijs bij de NK en nog veel meer verhalen en uitslagen van de afgelopen maand en we kijken ook v...

Profile for ilion
Advertisement