__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

‘t Sprintje Geconcentreerd aan de start bij de openingswedstrijd

Maandelijks clubblad van de Zoetermeerse atletiekvereniging ILION


Buona giornata, Een momentje Italië is wat u bij Di Niente kan beleven. De “Trattoria” heeft een ongedwongen sfeer waarbij u met heerlijke Napolitaanse koffie of een glas fruitige wijn kan genieten van een belegde panini, vers klaargemaakte antipasta, pastagerechten en huisgemaakte tiramisu. Op vrijdagen kunt u bij ons tot 21:00 uur genieten van lekkere gerechten die wekelijks wisselen. Gewoon heerlijk genieten en andere gasten ontmoeten. Voor catering kunt u terecht bij Di Niente Party & Events. Heeft u een feest te vieren, een diner met vrienden of gewoon omdat het vrijdagmiddag is dan kunt u contact opnemen met ons om de mogelijkheden eens te bespreken. Wilt u van A tot Z geregeld hebben dan kunnen wij dat verzorgen. Met vakmanschap en passie verzorgen wij uw gasten. Voor meer informatie op maat kunt natuurlijk altijd even bij ons binnen lopen of via de site het contactformulier invullen. We zorgen er dan voor dat er een persoonlijk voorstel komt.

U vind Di Niente in de Dorpsstraat 112A 2712AN Zoetermeer info@diniente.nl - 079-3605487


Voorwoord Cees de Booy

Versoepelingen en duurzaamheid

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!

Aan dit clubblad werkten mee:

Berry Koolstra Danny Zwart Rob van Beek Rob Valk Peggy Wanders Alie Eggens Ad Klok

Fotografie: K.Franken /Ed Turk, Rini van Leeuwen en div fotografen

Inleveren kopij

De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad

uiterlijk woensdag 26 Mei

Kopij en foto’s mailen naar:

k.franken@ziggo.nl

Electronische kopij alleen mailen als bijlage in doc. of

docx.

Mei 2021 50e jaargang nr. 5

De eerste digitale ALV is achter de rug. Door Corona verandert de wereld en dus ook van ARV Ilion. Wie had 2 jaar geleden gedacht dat Ilion een digitale ALV zou houden. Als je toen daar bij een Engelse of Chinese bookmaker een weddenschap op had afgesloten dan was je aardig op weg naar de status van miljonair. Wat 2 jaar geleden wel al duidelijk was is dat de wereld steeds duurzamer moet gaan worden om onze planeet leefbaar te houden voor onze kinderen en kleinkinderen. Ook de sport moet meegaan in de duurzaamheidsgedachte. Energiebesparing maakt daarvan onderdeel uit. NOC*NSF heeft met het ministerie afgesproken dat alle sportverenigingen 40% minder energie in 2030 moeten gaan gebruiken. Daarom biedt NOC*NSF alle sportverenigingen een gratis energiescan aan. ARV Ilion heeft daar eind verleden jaar gebruik van gemaakt. Afgelopen maand heeft Sportstroom haar rapport opgeleverd. Het blijkt dat we als vereniging al best aardig op weg zijn. Dat komt door de recente renovatie van de hal en clubgebouw en het aanleggen van een groot aantal zonnepanelen op onze indoorhal. Ook zijn energievretende koelkasten recent vervangen of weggedaan. De grootste stap die we nog kunnen gaan maken is het vervangen van de lichtinstallatie op het veld door LED lampen, het isoleren van het 2e gedeelte van de indoorhal en het aanleggen van extra zonnepanelen, want onze grootste energievreters zijn de verwarming en ventilatie van de indoorhal en de verlichting. Op korte termijn willen we als bestuur nog niet aan beginnen aan grote verbouwingen. Eerst moeten we de coronacrisis overleven met het daarbij behorende ledenverlies. Daarna gaan we ons voorbereiden op het uitgestelde feest van ons 50 jarig bestaan. Maar over 3 jaar is het 2e gedeelte van de hal financieel afgeschreven en dan is het een mooi moment om na te denken over het alleen isoleren of het totaal vervangen van dat gedeelte van de hal. Ondertussen gaan wel een aantal zaken oppakken. De veldverlichting wordt na de zomer vervangen door LED lampen, want de huidige installatie is erg slecht. Er komen een aantal schakelklokken om de nachtventilatie/verwarming te regelen. En er komt een benaderings/tijdschakelaar in de entrée. Hiermee zetten we weer een aantal stappen naar een duurzame wereld.

Screenshot van de ALV

We hebben helaas in ons jubileumjaar ( 50 jaar) met het Coronavirus te maken en kan er dit jaar geen feest worden georganiseerd. Dat gaan we in 2022 vieren. Maar om er toch een klein beetje aandacht aan te besteden een pagina met (Zwart/Wit) foto’s van de beginjaren van Ilion. Deze keer van 1980tot 1985. Elke maand zullen we zo een pagina met herinneringen in het sprintje plaatsen. Foto’s ,maar ook krantenberichten zullen op de pagina’s staan. Verder de vraag of er onder de leden nog “oude “ foto’s zijn ,die een goed beeld van de afgelopen 50 jaar weergeven en dus de moeite waard zijn om met iedereen te delen. Deze foto's kunnen we dan ook gebruiken voor ons historisch archief. Deze foto’s kun je mailen naar k.franken@ziggo.nl Wij zijn vooral naar z/w of kleur foto’s tussen 1970 en 2000 op zoek. Wij digitaliseren de foto's ,maar neem dan even contact op dan kunnen we dat regelen . En mocht je ook nog mooie verhalen bij die foto’s hebben , kom maar op wij zitten er klaar voor. K.F.


ledenadministratie Rob van Beek

Nieuwe Leden Minipupil Memphis Netten Winston Steenwinkel Pupil B Benyamin Gouw Rosalie Gouw Pupil A Mack Bouma

De laatste tijd vinden we veel kauwgom zowel op de baan als op het terras. Als je dus persé graag op kauwgom kauwt gooi het dan voortaan in de vuilnisbakken en spuug het niet zomaar uit!! Beter is om tijdens de training geen kauwgom te gebruiken.

Loopgroep Kim Groen Wandelaar Erwin de Regt

Doppen sparen Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF geleide en hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleide en hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank,melkpakken,wasmiddel of pindakaas niet weg, maar lever ze in bij Ilion. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleide en hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Gooi de doppen voortaan alleen in bak \ ( Bar-Le Duc) die voor de kantine, waar de jassen hangen ,onder de kapstok staat !! We hebben de afgelopen maand een volle vuilniszak met jullie dopjes in kunnen leveren Namens KNGF bedankt hiervoor.

Medische Commissie ARV Ilion Fysiotherapeuten: Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur. Sanne Harland - Tel:06-28423659 Roberto Ruiz - Tel: 06-52433179 Tarief: € 7,50 per consult Sportdiëtist: Er kan worden ingeschreven voor Meet & Weeg advies, waaronder de vet % meting. Dit is elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.30-20.30u. De inschrijf lijst hangt op het bord bij de kantine Marije van Loon-Langen tel: 06-40047987 of info@dieetistopsport.nl Tarief: € 5, Sportmasseurs:

Je kunt afspraak maken voorsportmassage bij: Annemarie Wubs tel 06-53571126 Tarief: € 9,00 per ½ uur


Pupillen nieuws springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Hoi jongens en meisjes van de Ilion-pupillen,

Wat ontzettend leuk dat veel van jullie hebben meegedaan aan de openingswedstrijd van dit seizoen. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes hebben jullie erg goed je best gedaan: SUPER!!! De trainers zien ook nog steeds een ledentoename bij de pupillen. Veel van de proeflessers worden lid van onze geweldige club. Atletiek is ook de coolste sport die er is!! Lekker blijven trainen weer en tot op de baan.

Wedstrijd Agenda Pupillen:

Op dit moment zijn er geen wedstrijden gepland.

Goed om te weten:

2e week mei-vakantie (ma 3 mei t/m zondag 9 mei): Geen training Maandag 24 mei(Pinksteren): Geen training Tijdens de Zomervakantie (Za 17-7 t/m Zo 29-8): alleen training op woensdag van 17.30 – 18.30 uur

Algemene regels bij wedstrijden:

-

Denk er aan dat het dragen van wedstrijdkleding verplicht is. (te koop bij Starshoe, Cobaltstraat 20, 2718 RM Zoetermeer.

-

De verantwoording voor het ophalen van het startnummer ligt bij de deelnemende atleet. Dit moet minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd (voor het 1e onderdeel) gebeuren.

-

Verhinderd? Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat van de desbetreffende vereniging of neem contact op met de Hoofdtrainer van de Ilion-pupillen (Thijs Donkersloot 06-25107819)

-

Genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud. Check altijd de chronoloog een dag voor de wedstrijd.

-

Indien je inschrijft voor een wedstrijd via de Ilion-site, dan is het van belang om voldoende tegoed te hebben op je wedstrijdrekening. Je kunt dit doen door het bedrag over te maken op rekeningnummer: NL05RABO0138910464 t.n.v. ARV ILION Jeugd Uitwedstr. te Zoetermeer. Vermeld dan ook de naam/namen van uw kind(eren) en KNAU-Nummer.

OPENINGSWEDSTRIJD ILION

Tuurlijk we miste wel wat publiek, maar dat is even niet anders. Het is weer een mooi begin naar hopelijk snel meer versoepelingen. De weergoden waren ons ook goed gezind want het was heerlijk weer en her en daar waren toch wel wat zonverbrande koppies te zien. Er zijn mooie prestaties neergezet en vele PR’s zijn gesneuveld. Klasse gedaan allemaal!! Tot de volgende wedstrijd.

De Top 3 in alle klassen:

JpMINI: MpMINI: JpC: MpC: JpB: MpB: JpA1: MpA1: JpA2: MpA2:

De uitslag: 1. Joeri Klaver 1. Mia van Mil 1. Reinout Crins 1. Jula de Bode 1. Noah Vergé 1. Bodien Donkersloot 1. Alec Houweling 1. Nghitti Looije 1. Rens de Zwart 1. Tesse de Kooter

2. Lasse Vos

3. Wessel den Oude

2. Mels van Ruitenbeek 2. Annelie Hopman 2. Luuk Overvliet 2. Reshum Hoogendijk 2. Thijmen van Wisselingh 2. Emy Statius Muller 2. Niels Krol 2. Jasmijn Stinne

3. Max Delissen 3. Rosalie Harmsen 3. Thomas Fhijnbeen 3. Katja Krol 3. Jayant Bisoendial 3. Nova di Filippo 3. Cedric Hopman 3. Loïs Stouten

Willen jullie nog meer nagenieten dan kan dat met de fotoreportage van Ed Turk, want zowel de ochtend als het middag programma staat op zijn website online. Hier zijn mooie foto’s te bestellen. Wil je de wedstrijduitslagen nog bekijken dan kan dat op atletiek.nu.


Wij hanteren de volgende regels tijdens de trainingen:

1.

Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar Ilion toe

2.

Toegang tot het complex vrijhouden

3.

Altijd 1,5 meter afstand houden

4.

Geen toegang ouders begeleiders op het complex

5.

Het Kiss&Ride systeem aanhouden tijdens het afzetten (net als eerder dit jaar)

6.

De ontvangsttijden aan te houden. Deze leest u hieronder.

Groep Mini Pupillen (2014-2015 vanaf 6 jaar) Pupillen C (2013) Pupillen B (2012) Pupillen A1 (2011) Pupillen A2 (2010)

Dag Woensdag

Ontvangsttijd 16:05

Begintijd 16:15

Eindtijd 17:15

Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

Word jij binnenkort onze nieuwe trainer of hulpouder? (herhaalde oproep)

Wij zien dat het aantal atleten de afgelopen tijden aan het stijgen is. Dit is natuurlijk voor Ilion als vereniging goed nieuws. Ook voor ons als trainers vinden wij het leuk om te zien dat steeds meer kinderen Atletiek als sport kiezen. Het groeien van het aantal leden brengt wel met zich mee dat we hard op zoek zijn naar nieuwe (assistent) trainers/hulpouders. Ben jij of ken je iemand met affiniteit met sport en vind je het leuk om 1 of 2 avonden in de week te komen helpen tijdens de training dan horen wij dit graag. Wie weet train jij binnenkort wel de nieuwe Daphne Schippers. Heb je interesse laat dit ons dan weten, je kunt je interesse dan mailen naar jeugd@ilion.nl of spreek een trainer aan

De groepsindeling Groep Mini Pupillen (2014-2015 vanaf 6 jaar) Pupillen C (2013) Pupillen B (2012) Pupillen A1 (2011) Pupillen A2 (2010)

TRAINERS Wijnand, Jos (stage

Dag Woensdag

Begintijd 16:15

Eindtijd 17:15

Jos, Gijs, Julia

Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag

17:30

18:45

17:30

18:45

17:30

18:45

17:30

18:45

Laurent/Sanne/Femke/ Laura) (stage Femke)

Thijs, Julia, Valerie (stage Laura)

Danny, Michen, Noga, Sabrina, Nathalie, Ivo Wijnand, Alex, Sander, Megan (stage Laurent)

Contact en informatie pupillen Ilion: Heeft u een vraag of opmerking, neem dan contact op met de pupillenafdeling. Dit kunt u bij voorkeur doen via de mail: pupillen@ilion.nl Meer informatie over onze jeugdafdeling is ook te lezen op onze site ilion.nl/jeugd

Foto’s van de openingswedstrijd


Laatste instructies van de trainer


1976 Training olv Piet Schoonen

1979 ilion kantine na trimloop

1982 Sittard senioren 3e klas estafette 400m Marc en Tom

Ilion hal 1987

Herenploeg Lelystad 1982 Vught Jaap van der Plaat Marc v/d Krogt en Tom Moers


OWN YOUR FIT


C/D Junioren nieuws

rzekerd

Atletiekplezier ve ! g n la n ve le je ; n doe je bij Ilion

ngen en bewege

E

spri Lopen, werpen,

indelijk was het weer zover na maanden van geen wedstrijden mochten we weer. De openingswedstrijd van afgelopen zaterdag 17 april. Nog niet helemaal gewoon want alleen atleten van onder de 27 jaar mochten mee doen. Maar eindelijk was het zover. Het was een mooie zonnige dag. Om 13.00 uur ging het los. En het was fantastisch. Het plezier spatte ervan af. Zowel van de kinderen als van de vrijwilligers en trainers. 55 CD junioren stonden aan de start van de meerkamp. De pr’s vlogen ons om de oren. Er kwamen meters bij en gingen seconden af. Dat was echt heel leuk om te zien. Ook waren er nieuwe onderdelen voor de D junioren. Op atletiek.nu zien jullie alle uitslagen en kunnen jullie kijken of je het beter gedaan hebt dan ooit tevoren. We hopen dat binnenkort er weer wedstrijden met meerdere verenigingen mogen worden gehouden.

klokken. Mede daarom zijn ook de series klein te houden. Gelukkig hebben we binnen onze vereniging een aantal mensen die het benodigde diploma hebben maar ook zo lief zijn om hun vrije donderdagavond op te geven voor onze cd’s. Uiteindelijk hebben een flink aantal vrijwilligers ons geholpen en daar zijn we hun dankbaar voor. Ook hier waren weer veel persoonlijke records. Het was leuk om te doen hoewel het een beetje koud werd aan het eind. Omdat we geen wedstrijden met andere verenigingen kunnen hebben is ook de ploegencompetitie uitgesteld. Om jullie toch een beetje in de wedstrijdspirit te houden heeft de atletiekunie iets bedacht. Namelijk de virtuele competitie. Het is niet te vergelijken met de gewone ploegencompetitie maar goed. Het is wel grappig om mee te doen. Tijdens de gewone ploegencompetitie tellen de prestaties van de beste twee atleten. Bij de virtuele telt alleen de beste prestatie. Tijdens de wedstrijd van zaterdag 17 april hebben we, een beetje ongemerkt al

Nadat de verschillende verenigingen hun virtuele uitslagen ingevoerd hadden in Atletiek.nu is er een klassement opgemaakt door de Atletiekunie. Hieronder zie je waar we in de ranglijst staan. - Meisjes C staan op de 16e plaats - Jongens C staan op de 15e plaats - Meisjes D staan op de 14e plaats - Jongens D staan op de 4e plaats Aangezien er meer dan 50 teams meedoen is dit echt een fantastisch resultaat. Voor de kinderen die niet meededen aan de wedstrijd was gelukkig gewoon de mogelijkheid om te trainen. Niet op de baan omdat dat echt te druk werd maar er is heel hard en heel veel gelopen. Sommige helemaal naar Bentwoud en een andere groep naar het winkelcentrum Oosterheem. Best zwaar maar ook wel goed voor jullie. En jullie hebben het goed gedaan. Groetjes Peggy

een aantal onderdelen hiervoor gedaan. De prestatie van de degene die eerste is geworden is opgenomen in atletiek.nu bij de wedstrijd “virtuele competitie CD Ilion april”. Om alle onderdelen van de eerste competitiewedstrijd af te ronden hebben we tijdens de training van donderdag 22 april de laatste onderdelen nog gedaan. Dat was voor ons trainers voor het eerst en daardoor was de voorbereiding hiervoor misschien een beetje chaotisch maar al doende leert men. Het was nogal lastig om de Electronische Tijdwaarneming op te zetten dus is er besloten om met de hand te


De laatste tijd vinden we veel kauwgom zowel op de baan als op het terras. Als je dus persé graag op kauwgom kauwt gooi het dan voortaan in de vuilnisbakken en spuug het niet zomaar uit!! Beter is om tijdens de training helemaal geen kauwgom te gebruiken.


Sponsoren rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

tletiekplezier ve A ! g n la n ve le je doe je bij Ilion;

Voor nieuwtjes en wetenswaardigheden is er altijd plaats in de rubriek Sponsornieuws. Heeft u iets te melden, dan graag even contact opnemen met

Ad Klok Contactpersoon Sponsoring M: 06 2329 3377 E: sponsoring@ilion.nl

Terras Di Niente open ! Eindelijk kunnen we weer, mogen we weer. Heerlijk genieten op een terras van een hapje en een drankje. En waar kan dat beter dan bij onze sponsor Di Niente in de Dorpsstraat? Het terras van Di Niente is open van 12:00 tot 18:00. Iedereen is van harte welkom. Di Niente is populair en het aantal tafeltjes zijn beperkt, dus het is aan te raden even te reserveren om zeker te zijn van een tafeltje. Vanzelfsprekend houdt Rainier zich aan alle RIVM adviezen. Di Niente Trattoria Dorpsstraat 112A 079-3605487 www.diniente.nl

DI Niente trattoria Dorpsstraat 112A 079 - 3605487 www.diniente.nl

De eerste gasten op het terras van Di Niente op 28 april

Just Notarissen verlengt sponsorcontract met Ilion Net voor het ter perse gaan van ’t Sprintje, zoals dit zo mooi heet, zijn Just Notarissen en Ilion overeengekomen het sponsorcontract te verlengen. Dat is heel goed nieuws. In het volgende Sprintje zal ik uitgebreider over het nieuwe sponsorcontract vertellen. Het bestaande contract is gedurende de looptijd een beetje aangepast en in het nieuwe contract willen we nog meer elkaar gaan versterken. Maar daarover dus later meer. In ieder geval blijft Just dus clubsponsor en co-sponsor van de Klaverbladloop. Net als vorig jaar rekenen we daarbij op deelname van een bedrijfsteam van Just .


loopgroepen springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

En was jij er afgelopen donderdag 29 april bij ?? Ik bedoel natuurlijk de digitale Algemene Leden Vergadering ! Als goed lid van een vereniging moet je daar natuurlijk bij zijn, omdat het bestuur daar verantwoording af legt van het gevoerde beleid en deze keer ging het over de vervanging van de baanverlichting. Toch wel een belangrijk onderwerp zeker voor de komende winter. En bij de rondvraag konden er vragen aan het bestuur worden gesteld. Er waren maar ongeveer 20 deelnemers en dat was helaas minder dan bij de vorige digitale ALV. Gelukkig is er wat meer mogelijk bij de trainingen doordat er met groepjes van 4 personen op anderhalve meter afstand kan worden getraind. Maar de kleedkamers en douches zijn nog gesloten. We hadden gehoopt dat we na de training op zaterdagmorgen koffie-to-go hadden kunnen regelen, maar helaas mag dat niet bij sportverenigingen . De meeste leden missen toch na de training de gezelligheid om even met elkaar bij te kletsen. Wanneer dat weer mag is op dit moment nog niet bekend, maar we kijken er naar uit.

Digitale ALV

Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij op zoek naar (fit) wandeltrainers of leden die de opleiding daarvoor willen gaan volgen. Het trainerscorps van zowel de wandel als loopgroepen begint aardig naar de pensioen leeftijd te lopen, maar als loopgroep willen we natuurlijk er alles aandoen om voor jullie heerlijke, gezellige trainingen te kunnen blijven verzorgen. Maar ken je iemand in jouw omgeving die daar wel interesse in heeft laat hem dan de advertentie lezen ( die binnenkort ook in het Streekblad zal staan) die hier boven staat en ook op de Ilion site vermeld staat. Op donderdag 13 mei ( Hemelvaartsdag) en op Maandag 24 mei ( 2e Pinksterdag ) zijn er GEEN trainingen. Je kunt je nu al inschrijven voor de Klaverbladloop op 14 november. Als mooi opwarmertje voor de Klaverbladloop is de Geuzenloop Zoetermeer. Die is op 26 september. Wel langs deze weg een oproep om deel te nemen aan de Geuzenloop en niet aan de concurrerende CPC-loop die op dezelfde dag wordt gehouden. Dit onder het motto: loop lokaal. Tot zover en wie weet zien we elkaar binnenkort weer op het terras onder het genot van een drankje.KF

Ilion zoekt (fit) wandeltrainers

Het wordt weer voorjaar, de Coronamaatregelen worden versoepeld en dat merken we bij Ilion ! Veel mensen snakken er naar om gezellig met elkaar weer naar buiten te gaan en te bewegen. Met name in de wandel- en fitwalkgroepen is de animo groot. Vandaar dat we dringend op zoek zijn naar vrijwilligers die de wandelgroepen willen begeleiden. Als wandeltrainer snijdt het mes aan twee kanten: zelf ben je lekker aan het bewegen en door je opleiding kun je je medelopers begeleiden in veilig en verantwoord (blessurevrij !) lopen. Bovendien krijg je als gediplomeerd wandeltrainer bij Ilion een vrijwilligersvergoeding en een trainersoutfit (T-shirt, polo en warme jas voor ’s winters). Uiteraard betaalt Ilion je opleiding tot wandeltrainer. In een korte cursus van de KWBN leer je als wandeltrainer om een groep veilig en verantwoord te laten wandelen. Je kunt de deelnemers binnen jouw groep onderweg basistips over wandelen geven. Je leert onder meer wat een goede warming-up is, welk materiaal geschikt is en hoe je let op de veiligheid tijdens het wandelen. Daarnaast krijg je tips om de aandacht van de groep te kunnen krijgen (basis didactiek). Nadat je deze korte opleiding succesvol hebt afgesloten, ben je in staat om een groep wandelaars tijdens een tocht te begeleiden. Enthousiast geworden? Meld je aan bij Caty Hermans, de voorzitter van de sectie loopgroepen bij Ilion. Caty zal ook graag je vragen beantwoorden. Caty kan je bereiken via de mail: willemcaty@ziggo.nl Een groep wandelaars vertrekt onder leiding van een wandeltrainer vanaf het atletiekcomplex van Ilion (foto Archief Ilion)


Schrijf maar vast in de agenda: KLAVERBLADLOOP 14 NOVEMBER

( Geuzenloop 26 september) We hebben er alle vertrouwen in, dit jaar gaat de Klaverbladloop door. Tegen die tijd zijn we allemaal gevaccineerd en houdt niemand ons meer tegen. Achter de schermen zijn we al begonnen met de voorbereidingen. De begroting is op orde, er zijn contacten met de gemeente. De gemeente verleent alle medewerking. Op dit moment kunnen ze nog geen vergunning afgeven omdat de kaders nog niet bekend zijn, maar de gemeente stimuleert ons om toch maar vooral met de voorbereidingen te beginnen. Zoetermeer moet weer in beweging komen. De start- en finishmat is gereserveerd en binnenkort wordt contact opgenomen met de sponsoren.

Scholen en bedrijfteams Dit jaar willen we zoveel mogelijk schoolteams en bedrijven aan de start krijgen. Dus hierbij een oproep aan iedereen die in het onderwijs zit om jullie instelling warm te maken voor deelname aan de Klaverbladloop. Voor de basisscholieren is de 1 km loop en voor de middelbare scholen en beroepsonderwijs naar keuze de 5, 10 of 15 km. Voor bedrijfsteams zetten we in op massale deelname aan de 10 km. En over een teamgrootte doen we niet moeilijk: 3 deelnemers kunnen al een team vormen. Meer, veel meer mag ook. Klaverblad zelf doet mee met meer dan 100 werknemers. Geuzenloop Als mooi opwarmertje voor de Klaverbladloop is de Geuzenloop Zoetermeer. Die is op 26 september. Ook voor de Geuzenloop geldt dat er nog geen vergunning is, maar de organisatoren zijn optimistisch dat dit wel goed gaat komen. Wel langs deze weg een oproep om deel te nemen aan de Geuzenloop en niet aan de concurrerende CPC-loop die op dezelfde dag wordt gehouden. Dit onder het motto loop lokaal.

Vorige maand zochten we 2 “oud” lion leden die op de Voorpagina van het sprintje van oktober 1997. Dankzij Berry Koolstra- Marlies Larsen en Rini van Leeuwen weten we nu wie dat zijn. Bovenaan staat samen met Mike Marsh Khaled Lebbene (met pet) en daar onder naast Carl Lewis staat Jelle Westerhof. Rini vertelde erbij dat deze foto met deze 4 kanjers is gemaakt bij de Papendal games. Mocht jij nog een van deze 2 ilionezen kennen of spreken laat dit stukje dan even lezen.

OPGELOST

Meer informatie over de Klaverbladloop staat binnenkort op de site van Ilion. Voor informatie over deelname van bedrijfsteams kunnen jullie een mailtje sturen naar Ad Klok ( a.klok9@kpnplanet.nl )

Weer of geen weer Zon of Hagel het maakt de Fitwandelaars niets uit de Kanjers gaan lekker trainen met Ankie


Estafette 54

Iedere maand heeft Alie Eggens een interview met een van de leden van Ilion. 53 Ilion-leden zijn al in de schijnwerpers gezet in de Estafette Rubriek van het Sprintje. Goed idee van Jasper de Booij om Alie zelf in het Estafette zonnetje te zetten! Alie, wat is jouw binding met Ilion? Ik ben in 1991 begonnen bij Ilion. Ik woonde toen net 1,5 jaar in Zoetermeer. Daarvoor heb ik zo’n 25 jaar gevolleybald. Het werd mij te veel met een jong gezin én alle wedstrijden én 2x in de week trainen. Ik wilde graag gaan hardlopen. Hardlopen deed ik al maar ik wilde bij een trainer lopen. Zo ben ik begonnen bij de trimgroep van Martin Spaans. Onder andere Kees, Harry, Cathy, Loes en Fred trainde daar ook. Op woensdag trainde ik bij Martin en op zondag Fartlek training bij Piet Schoone. Ik vond het gelijk al hartstikke leuk bij Ilion en ben aan wedstrijden gaan meedoen. Eerst een 10K, daarna een ½ marathon. Op zeker moment werd Martin ziek en kwamen er veel trainerswisselingen. Toen ben ik overgestapt naar de baan bij de Masters. Hans was de trainer, zijn achternaam ben ik vergeten. Ik deed mee aan baanwedstrijden en heb 2 seizoenen meegedraaid met de competitie. De 800 meter en de 4x100 estafette. In 1998 ben ik gestopt omdat ik ging verhuizen. Maar in 2002 begon het hardloopvirus weer te kriebelen en ben ik opnieuw lid geworden van Ilion in de groep van Kees Franken. Hoe gaat het met je sportcarrière? Ik kom uit een sportieve familie (waterpolo, basketbal, schaatsen) en sport al mijn hele leven. Eigenlijk heb ik twee sportcarrières. Op mijn 15e ben ik gaan volleyballen bij Spirit in Barendrecht. Mijn laatste club was Inter Rijswijk. Ik speelde in het 1e, 3e divisie. Een landelijke competitie. Als team kampioen worden dat was écht het leukste, dat teamgevoel dat je met elkaar hebt op zo’n moment. Verliezen doe je natuurlijk ook met z’n allen. Na afloop een sigaretje in de kleedkamer en een biertje. Zo ging dat in die tijd.  Daarna begon mijn hardloop carrière. Met mooie resultaten. Een PR op de 10K van 44”, 1.37 op de ½ Marathon en in 2005 liep ik 3.46 tijdens de New York Marathon. Dat was superleuk, we waren daar met een grote groep van Ilion naar toe gegaan. Mijn laatste ½ marathon was de CPC in 2017. Tot 18K zat ik op een schema van 1.45, toen schoot helaas de kramp erin en werd het 1.53. Wel de 5e plaats in mijn leeftijdscategorie. Met de masters sta ik nog steeds in de boeken bij de 4x100 estafette baanrecords van Ilion. Hardlopen gaat nu niet meer zo geweldig. Blessures liggen altijd op de loer en het is steeds moeilijker om terug te komen na een blessure. Ik doe dit seizoen wel mee met het virtuele Zorg & Zekerheid Circuit op de 5 km. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk bij het ministerie van OCW als Adviseur Bedrijfsvoering/Webredacteur en zit in het team van interne communicatie. Ik schrijf artikelen en houd interviews met collega’s (net als het Sprintje). Ik ben getrouwd met Mike. Samen hebben we 5 kinderen, allemaal jongens. Er gaat geen dag voorbij dat we het niet over hardlopen of over sport hebben. Ik houd van fietsen, vakanties naar bv de Dordogne, Portugal of Indonesië. En tijdens onze fietsvakantie hebben we zo’n beetje heel Nederland gezien.  Wat is je mooiste sportmoment? Uhh… hoeveel wil je er horen? Ik heb er meerdere. Kampioenschap bij het volleybal, de Marathon van NY, mijn allereerste marathon (Rotterdam) en het clubrecord 4x100 Masters. Wat is jouw mooiste sportmoment in het algemeen Ik kijk heel graag naar alle sport. En leef dan helemaal mee. Bijna elke sport vind ik geweldig. Ik kan nu al uitkijken naar de Olympische Spelen, de Tour en het EK Voetbal. Mijn mooiste sportmomenten? Femke Bol op de 400 meter indoor. Echt geweldig! Ellen van Lange op de 800 meter tijdens de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona én alle Europa Cups van Ajax uit de tijd van Johan Cruijff, Johnny Rep, Sjakie Zwart, Pieter Keizer. Stel je mag een dag topsporter zijn. Wie zou je dan kiezen? Moeilijke vraag. Nou dan zou ik graag in het NL team van de volleybaldames mee willen doen. Op de plek van Celeste Plak (buitenaanvaller). Lekker hard smashen. Heerlijk!. Wie is de volgende voor de Estafette? Ron Oudshoorn. Die is ook al lang trainer bij Ilion. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.


Mila-nieuws Openingswedstrijd en marathon-experiment Tijdens de openingswedstrijd op onze eigen baan op 17 april was er ook de MiLa’s een 1500m opgenomen in het programma. Een mooie gelegenheid om weer wat wedstrijdgevoel op te doen en te testen hoe het er nu voor staat. Gijs voelde een lichte verrekking in zijn hamstring en besloten werd om op een rustig tempo te gaan hazen. Alhoewel dat ‘rustig’ even in het verkeerde keelgat schoot van degenen die Gijs mochten gaan volgen kon hij toch ook van start.

Na de start ontstond voorin een kopgroepje met Nigel, Luuk en Kevin van de meerkampgroep en Carl en Wesley van de MiLa. In de slotronde maakten de MiLa’s er een spannende eindsprint van die nipt door Wesley werd gewonnen. Achter de drie meerkampers liep Dion naar een mooi PR van 5.03 en zette Isa een prima tijd neer. Daarachter kon Fabian flink versnellen nadat hij een tijdlang dankbaar gebruik had gemaakt van het haaswerk van Gijs met ook voor hem een PR. Gijs bleef kopwerk doen voor Maaike en ook zij kon een nieuw PR achter haar naam schrijven. Tim en Julia waren een mooie ervaring rijker. Tim liep zijn eerste 1500m ooit en Julia heeft geleerd dat na vele andere onderdelen op een dag een 1500m wel erg zwaar wordt.

In het marathonkamp blijft de motivatie hoog. Nadat Nick zijn marathon in Dresden in maart vroegtijdig moest staken begon het weer snel te kriebelen. Na goed overleg werd het besluit genomen om voor een herkansing te gaan en in te schrijven voor de Osttirol S7 Marathon in het weekend van 23 mei. De organisatie van deze prestigieuze marathon richt zich op het faciliteren van internationale atleten die een laatste poging willen doen voor kwalificatie voor de Olympische spelen. Nick’s PR is goed genoeg om in dit veld een plekje te bemachtigen. Deze stap zien we als een experiment omdat normaliter meerdere maanden nodig zijn om weer

een volgende marathon te lopen. Met een relatief kort voorbereidingsschema van 5 weken, steunend op de basis die werd gelegd voor de marathon in maart, is er veel vertrouwen om tot een mooie prestatie te komen. De eerste trainingsresultaten zijn meer dan goed. Maarten liep op 27 april een 5 km om de basissnelheid op deze voor hem korte afstand te testen. De komende 5 weken traint hij grotendeels mee in het ‘marathon’ schema van Nick maar daarna zullen de trainingen meer gericht worden op de kortere afstanden met voor de 5 km het doel om onder de 15.00 minuten grens te gaan duiken. De test op 27 april was veelbelovend want het leverde een PR en een eindtijd van 15.20 op. Rob van der Valk


AB Junioren nieuws

rzekerd

do

Openingswedstrijd Op zaterdag 17 april kon uiteindelijk toch een onderlinge wedstrijd plaatsvinden. Voor het eerst sinds lange tijd was het daarom weer mogelijk om de arena in te stappen en met elkaar de strijd aan te gaan. Dat geeft toch een andere dynamiek dan een training of een trainingswedstrijdje. Dat iedereen er weer zin in had bleek wel uit de deelnemersaantallen.

U18 mannen Maar liefst 13 deelnemers van de partij. Op de 100 meter sprong de 11,30 seconden van Lars in het oog. Op de 1500 meter was Carl de snelste in een tijd van 4:45,68. Alex stootte de kogel naar een mooie 12,29 meter. Kevin wist de discus het verst te werpen naar een mooie afstand van 33,21 meter. Bij het hoogspringen kwam Bart tot de zeer respectabele hoogte van 1,80 meter. Maurice was bij het verspringen de beste met een zeer goede 6,78 meter.

U18 vrouwen 7 deelnemers in deze categorie. Op de 100 meter was Megan de snelste in een tijd van 14,02 seconden. Op de 1500 meter was Isa de snelste in 5:12,14. Megan had bij het discuswerpen ook de beste prestatie met een worp van 21,84 meter. Noga wist beide springonderdelen op haar naam te schrijven. Bij hoogspringen deed ze dat met een sprong van 1,55 meter en bij het verspringen kwam ze tot 4,94 meter.

U20 mannen 5 deelnemers in deze categorie. Nigel schreef de 100 meter op zijn naam met een tijd van 11,59 seconden. Naast het kortste onderdeel was hij ook de snelste op het langste onderdeel van de dag. Op de 1500 meter kwam hij tot een tijd van 4:59,69. Thomas wist beide werponderdelen op zijn naam te schrijven. Hij wierp de discus naar 35,92 meter en hij stootte de kogel naar 12,51 meter. Daan sprong het hoogst met een sprong van 1,80 meter. Bij het verspringen was de hoogste eer voor Marijn, met een sprong van 6,39 meter.

U20 vrouwen Ook 5 deelnemers in deze categorie. De 100 meter en het hoogspringen waren een prooi voor Sterre. Op de 100 meter deed ze dat in een tijd van 13,56 seconden. Bij het hoogspringen met een hoogte van 1,60 meter. Het kogelstoten en verspringen was een prooi voor Valerie. Bij het kogelstoten kwam Valerie tot een stoot van 9,60 meter. Bij het verspringen kwam Valerie tot een afstand van 4,53 meter. Voor alle uitslagen van de Iliontoppers kun je terecht via: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35193/ Ook zijn er weer mooie foto’s gemaakt door Ed Turk: http://www.edturk.com/2021/210417-Ilion.html

Ploegencompetitie In het vorige Sprintje werd al aangegeven dat het nog niet zeker was of de tweede wedstrijd van de ploegencompetitie op 9 mei zou worden afgelast. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen de tweede wedstrijd, maar ook de derde wedstrijd op 30 mei is afgelast. Daarmee is de volledige ploegencompetitie ook dit jaar komen te vervallen helaas. Wie weet volgend jaar beter.. Laten we het hopen.

Junioren A/B in 2021

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

lezier ve n lang! Atletiekp ve le je ; n o Ili ij b e je


Adressen en informatie

Rooster trainingen 1 november 2020 tot herfstvakantie 2021

arv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D

Jongens en meisjes Minipupillen (geboren in 2014 en 2015 als zij 6 jaar zijn geworden Woensdag 16.15 – 17.15 Pupillen C (geboren in 2013) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen B (geboren in 2012) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen: Jeugd@ilion.nl

Website: www.ilion.nl

Pupillen A-1 (geboren in 2011) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen A-2 (geboren in 2010) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon Pupillen Thijs Donkersloot 06-25107819 pupillen@ilion.nl

Vertrouwenspersoon: Kees Boerkamp keesboerkamp@ziggo.nl / 06-2833 1593

Voorzitter Cees de Booy 06-50262780 voorzitter@ilion.nl 1e penningmeester Jeroen Bervoets penningmeester@ilion.nl 2e penningmeester Richard Pijpers Secretaris, Thomas van Klaveren

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Voorzitter Sander Kemper 06-10926829 jeugd@ilion.nl Thijs Donkersloot ( trainingscoördinator pupillen) 06-25107819 pupillen@ilion.nl Sterre de Booy (trainingscoördinator C\D-junioren) 06- 36013356 juniorencd@ilion.nl of Peggy Wanders 06 - 42145436 juniorencd@ilion.nl

Jongens en Meisjes Junioren D (geboren van 2009 en 2008) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jongens en Meisjes Junioren C (geboren van 2007 en 2006) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Contactpersonen Jun CD: Peggy Wanders tel; 06-42145436 , juniorencd@ilion.nl of sterredebooy@hotmail.nl 0636013356

Sectie Baan: Junioren A en B, senioren en Masters B Junioren

Berry Koolstra Berry_koolstra@hotmail.com 06-13470897 Gijslookman Gijslookman@gmail.com 06-81037505 Senioren/Junioren A/B alg. Roberto Ruiz j.r.ruiz@planet.nl 06-52433179 Hinkstapspringen Martijn Delissen martijndelissen@gmail.com 06-18496070 Hoogspringen Rini van Leeuwen rinivanleeuwen@gmail.com 06-12068110 Marlies Larsen marlieslarsen@gmail.com 06-10300772 Meerkamp/Horden/400/400H Remco Veldhuizen remcoach5@gmail.com 06-12610455 MILA groep Rob van der Valk robilion2@gmail.com 06-41653703 Polsstokhoog Jaap van der Plaat ­­polevault.jaap@gmail.com 06-41513164 Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint Stefan Bal Stefan_bal@hotmail.com 06-30508391 Werptraining Chantal van der Plaat cvdplaat@hotmail.com 06-30714515 Kogelslingeren August Leckie ( maandag avond ) 06-12969297

Loopgroepen

Bestuur

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Masters) Alessandro Lentze , Emiel Koolstra Jasper de Booy Email: sectiebaan@ilion.nl Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) tel: 06 - 21471483 willemcaty@ziggo.nl Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) voorzitter vacant woc@Ilion.nl Commissie Beheer Accommodatie en Materialen. CBAM Rob Wijsman (voorzitter) tel: 06-12750342 cbam@ilion.nl Medische Commissie Vacant CCS&PR Website beheerder; Rob van den Berg webmaster@ilion.nl Contact sponsoring Ad Klok 06 2329 3377. sponsoring@ilion.nl Ilionhouse Vacant

Maandag Nordic-Fitwandeltrainers Fitwandelen 19.00 - 20.30 Clemens Esser 079 - 3613614 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 Ankie Mevius 06 - 51956925 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Ben van der Veen 06 - 53558949 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 Martin Spaans 079 - 3612899 Dinsdag Richard Leentvaar 06 - 51403780 10 km groep 19.30 - 20.30 Wim van Winden 06 - 24598973 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Betty van der Plaat 06 - 50824555 woensdag Hans Kortekaas 06 - 19002535 recreatieve loopgroep 09.15 - 10.15 Anni Schippers 06 - 14907683 Fitwandelen 19.00 - 20.30 Ron Slegtenhorst 06 - 21585235 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 donderdag JVT groep 10.00 - 11.00 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 vrijdag revalidatiegroep 10.00 - 11.00 zaterdag Fit / NW wandelen 09.00 - 10.30 5 / 10 km groep 09.00 - 10.30 10/15 km groep 09.00 - 10.30 15 /21 km groep 09.00 - 10.30 Wedstrijd loopgroep 09.00 - 10.30

Trainers Loopgroepen Kees Franken Helma van Dijk Fred la Croix Ron Oudshoorn Jack Weltens Harco Derksen Ronald Nelemaat Rob Wijsman Mike Muller Arjan Tetteroo Frans Oranje René Hettfleisch John Flanderhijn

06 -18881503 06 - 22548115 079 - 3212055 06 - 19216178 06 - 13231476 06 - 15852084 06 - 13140895 06 - 12750342 06 - 34751477 06 - 23559773 06 - 13524609 06 - 29502722 06 - 53217089

VRAGEN ?? Ga naar www.ilion.nl, Kies Algemeen en dan contact. Hier kan een vraag worden gericht aan de desbetreffende Ilion afdeling

Vrijwilligers-coördinator Vacant Commissie Krachthonk krachthonk@ilion.nl Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: www.ilion.nl - jeugd - inschrijven wedstrijden info; Kees Smit cjmsmit@gmail.com Uitslagen van wegwedstrijden Adri Vergalen; loopgroepuitslagen@ilion.nl Ledenadministratie Rob van Beek Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer ledenadm@ilion.nl Contributie Theo Dijkhuizen Contributie@ilion.nl

Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, 06-18881503 k.franken@ziggo.nl


Sterk in drukwerk Dipas druk&print Industrieweg 76 2712 LC Zoetermeer

Tel.: 079 - 341 86 06 www.dipas.nl info@dipas.nl


Wij wensen jullie veel sportplezier!

Profile for ARV ILION

sprintje Mei 2021  

Ondanks Corona weer een vol clubblad met veel foto's zeker van de openingswedstrijd.

sprintje Mei 2021  

Ondanks Corona weer een vol clubblad met veel foto's zeker van de openingswedstrijd.

Profile for ilion
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded