__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

‘t Sprintje Maandelijks clubblad van de Zoetermeerse atletiekvereniging ILION


Buona giornata, Een momentje Italië is wat u bij Di Niente kan beleven. De “Trattoria” heeft een ongedwongen sfeer waarbij u met heerlijke Napolitaanse koffie of een glas fruitige wijn kan genieten van een belegde panini, vers klaargemaakte antipasta, pastagerechten en huisgemaakte tiramisu. Op vrijdagen kunt u bij ons tot 21:00 uur genieten van lekkere gerechten die wekelijks wisselen. Gewoon heerlijk genieten en andere gasten ontmoeten. Voor catering kunt u terecht bij Di Niente Party & Events. Heeft u een feest te vieren, een diner met vrienden of gewoon omdat het vrijdagmiddag is dan kunt u contact opnemen met ons om de mogelijkheden eens te bespreken. Wilt u van A tot Z geregeld hebben dan kunnen wij dat verzorgen. Met vakmanschap en passie verzorgen wij uw gasten. Voor meer informatie op maat kunt natuurlijk altijd even bij ons binnen lopen of via de site het contactformulier invullen. We zorgen er dan voor dat er een persoonlijk voorstel komt.

U vind Di Niente in de Dorpsstraat 112A 2712AN Zoetermeer info@diniente.nl - 079-3605487


Voorwoord Thomas van Klaveren

Dit Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!

Aan dit clubblad werkten mee:

Berry Koolstra Danny Zwart Rob van Beek Rob Valk Sterre Booij Alie Eggens Ad Klok

Fotografie: K.Franken /Ed Turk, Rini van Leeuwen en div fotografen

Inleveren kopij

De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad

uiterlijk woensdag 28 April

Kopij en foto’s mailen naar:

k.franken@ziggo.nl

Electronische kopij alleen mailen als bijlage in doc. of

docx.

April 2021 50e jaargang nr. 4

50

jaar bestaat Ilion jaar! Zoals in het eerdere Sprintje al was vermeld gaan we dat volgend jaar in de zomer groots vieren met elkaar. Dit doen we omdat we zeker willen zijn dat we weer fysiek bij elkaar mogen komen voor het feest. Echter is het voor veel andere verenigingen niet onopgemerkt gebleven dat wij 50 jaar zijn geworden. We hebben van diverse verenigingen hartelijke felicitaties mogen ontvangen. Als klap op de vuurpijl hebben wij een hele grote felicitatie banner mogen ontvangen van de atletiekunie! (zie foto op de voorpagina). Deze is de komende tijd te bewonderen in de kantine en zal tijdens de feestelijkheden komend jaar een speciale plek krijgen. Echter is het trainen bij Ilion vandaag de dag voor een groot deel van de leden echt veranderd ten opzichte van een jaar geleden. Het trainen in kleine groepen en op afstand van elkaar is soms ontzettend lastig, maar het wordt goed volgehouden. Daarnaast kan er voor, na of tijdens de training ook geen meer koffie gedronken worden in de kantine en dat begint toch te knagen. Gelukkig is Nederlands hard op weg om iedereen te vaccineren. Tegelijkertijd lopen het aantal besmettingen de afgelopen weken nog steeds gestaagd op. Dus helaas is nu nog niet het moment aangebroken dat we weer los kunnen gaan. Nu is nog het moment van volhouden en vooruit kijken naar de mooie dingen die ons komend jaar staan te wachten, zoals het feest voor het 50 jarige bestaan van Ilion!  Maar het doet wel aanzetten tot denken. Als we nou over een jaar terug kijken naar dit moment, hebben we er dan iets van geleerd? Zijn we binnen Ilion dingen anders gaan regelen? Kortom: wat zijn de verwachtingen voor komend jaar? De eerste verwachting is dat we allemaal weer gewoon, zoals van ouds, weer in de kantine terecht kunnen voor een bakkie koffie en een goed verhaal! Het Ilion house is en blijft voor altijd de ontmoetingsplek voor al onze leden en hun ouders/verzorgers. Daarbij komt ook gelijk verwachting twee: Als we elkaar weer mogen ontmoeten, dan gaan we daar ook weer vol voor! We hebben dan meer dan een jaar lang aangepast (thuis) moeten werken en we verlangen nu weer naar gezelligheid. Het is dan ook logisch dat het in de eerste maanden extra druk wordt in de groepen, want niemand blijft meer thuis zitten. Voorspelling drie is een stijging in het aantal vrijwilligers, we willen namelijk allemaal weer de deur uit en ons extra inzetten voor de vereniging! Ilion heeft de hulp hard nodig en de leden staan natuurlijk de popelen om zich in te zetten als jurylid, trainer, bestuurslid, barploeg etc. etc. De laatste verwachting is dat wedstrijden, klein of groot, steeds meer te volgen zullen zijn via een livestream. Dat we er weer allemaal op uit kunnen betekent niet dat het soms ook heel lekker is om op de bank atletiek te kunnen kijken! Het bestuur hoopt iedereen weer zo snel mogelijk feestelijk te kunnen ontvangen. Maar tot die tijd: Pas op jezelf en je mede sportievelingen!

We hebben helaas in ons jubileumjaar ( 50 jaar) met het Coronavirus te maken en kan er dit jaar geen feest worden georganiseerd. Dat gaan we in 2022 vieren. Maar om er toch een klein beetje aandacht aan te besteden een pagina met (Zwart/Wit) foto’s van de beginjaren van Ilion. Deze keer van 1975 tot 1980. Elke maand zullen we zo een pagina met herinneringen in het sprintje plaatsen. Foto’s ,maar ook krantenberichten zullen op de pagina’s staan. Verder de vraag of er onder de leden nog “oude “ foto’s zijn ,die een goed beeld van de afgelopen 50 jaar weergeven en dus de moeite waard zijn om met iedereen te delen. Deze foto's kunnen we dan ook gebruiken voor ons historisch archief. Deze foto’s kun je mailen naar k.franken@ziggo.nl Wij zijn vooral naar z/w of kleur foto’s tussen 1970 en 2000 op zoek. Wij digitaliseren de foto's ,maar neem dan even contact op dan kunnen we dat regelen . En mocht je ook nog mooie verhalen bij die foto’s hebben , kom maar op wij zitten er klaar voor. K.F.


ledenadministratie Rob van Beek

Nieuwe Leden Pupil C Loes Kuiper Pupil A Zora Mededovic Sana Sannes

De laatste tijd vinden we veel kauwgom zowel op de baan als op het terras. Als je dus persé graag op kauwgom kauwt gooi het dan voortaan in de vuilnisbakken en spuug het niet zomaar uit!! Beter is om tijdens de training geen kauwgom te gebruiken.

Master André Oost Jury Jeannette van der Linden Johan van den Berg Bob Heuvelman Marco Hoogendijk

Doppen sparen Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF geleide en hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleide en hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank,melkpakken,wasmiddel of pindakaas niet weg, maar lever ze in bij Ilion. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleide en hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Gooi de doppen voortaan alleen in bak \ ( Bar-Le Duc) die voor de kantine, waar de jassen hangen ,onder de kapstok staat !! We hebben de afgelopen maand een volle vuilniszak met jullie dopjes in kunnen leveren Namens KNGF bedankt hiervoor.

Medische Commissie ARV Ilion Fysiotherapeuten: Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur. Sanne Harland - Tel:06-28423659 Roberto Ruiz - Tel: 06-52433179 Tarief: € 7,50 per consult Sportdiëtist: Er kan worden ingeschreven voor Meet & Weeg advies, waaronder de vet % meting. Dit is elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.30-20.30u. De inschrijf lijst hangt op het bord bij de kantine Marije van Loon-Langen tel: 06-40047987 of info@dieetistopsport.nl Tarief: € 5, Sportmasseurs:

Je kunt afspraak maken voorsportmassage bij: Annemarie Wubs tel 06-53571126 Tarief: € 9,00 per ½ uur


ALGEMENE LEDENVERGADERING OP DONDERDAG 29 APRIL 2021

Beste leden van Ilion, Zoals gebruikelijk vind in april of mei de algemene ledenvergadering plaats waarin wij als bestuur graag een aantal zaken met jullie als leden bespreken. Een aantal van deze punten zijn jaarlijks terug komend. Andere bespreekpunten komen minder vaak voor. In navolging op de ledenvergadering van afgelopen november/december zal ook deze vergadering digitaal plaatsvinden. Uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de vergadering ontvangt u de benodigde gegevens en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en/of opmerkingen te plaatsen. Op donderdagavond 29 april zullen wij een digitale online vergadering starten waarvoor u per mail een link toegestuurd krijgt. Hierin krijgt u ook de gelegenheid om uw vragen of opmerkingen kenbaar te maken. Het bestuur zal u dan direct van de nodige antwoorden voorzien. Tevens zullen hierin de verschillende besluiten worden genomen. Uiteraard kunt u ook voorafgaand al uw stem laten horen. Welke punten staan deze keer op de agenda? 1. Vaststelling agenda 2. Vaststelling notulen ALV november/december 2021 3. Vaststelling jaarrekening 2020 4. Décharge bestuur 5. Vervanging / investering baanverlichting Graag zien we jullie op de digitale ledenvergadering van 29 april 2021! Wie kan ons helpen om het Ilion historisch archief kompleet te maken .Wij zijn op zoek naar de namen van de ilionleden die hier op de voorpagina van het sprintje van oktober 1997 staan samen met Mike Marsh ( boven) en Carl Lewis (onder). Wie dat weet of een idee heeft graag even doorgeven aan k.franken@ziggo.nl


Pupillen nieuws springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Hoi jongens en meisjes van de Ilion-pupillen,

En zo is het weer april! De klok is pas geleden weer een uurtje naar voren gezet, en zo kunnen wij weer volledig trainen in het daglicht. Fijn om te zien dat jullie week in week uit zo lekker bezig zijn op de baan. Dit heeft ook geresulteerd in mooie uislagen die tijdens de eerste wedstrijd van het jaar zijn neergezet. Lees maar snel de uitslagen. Let op, de openingswedstrijd staat ook al open voor inschrijving. Op 17 april hopen wij zoveel mogelijk pupillen te zien. Tot op de baan!

Agenda Pupillen

Zaterdag 17 april Openingswedstrijd (GRATIS deelname en alleen voor clubleden) Mini-, C- en B-pupillen (40m, Duur, M-bal, Vortex, Hurk, Ver) A1 en A2 pupillen (60m, Duur, Kogel, Vortex, Hoog, Ver) 9.30 uur: Aanmelden/Startnummers ophalen 9.45 uur: Gezamenlijke warming up 10.00 uur: Start wedstrijd 12.30 uur: Einde wedstrijd De Openingswedstrijd mag je niet missen. Zorg dat je erbij bent! Voor meer informatie over de bovenstaande en andere wedstrijden kijk je op atletiek.nu

Algemene regels bij wedstrijden: -

Denk er aan dat het dragen van wedstrijdkleding verplicht is. (te koop bij Starshoe, Cobaltstraat 20, 2718 RM Zoetermeer.

-

De verantwoording voor het ophalen van het startnummer ligt bij de deelnemende atleet. Dit moet minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd (voor het 1e onderdeel) gebeuren.

-

Verhinderd? Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat van de desbetreffende vereniging of neem contact op met de Hoofdtrainer van de Ilion-pupillen (Thijs Donkersloot 06-25107819)

-

Genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud. Check altijd de chronoloog een dag voor de wedstrijd.

-

Indien je inschrijft voor een wedstrijd via de Ilion-site, dan is het van belang om voldoende tegoed te hebben op je wedstrijdrekening. Je kunt dit doen door het bedrag over te maken op rekeningnummer: NL05RABO0138910464 t.n.v. ARV ILION Jeugd Uitwedstr. te Zoetermeer. Vermeld dan ook de naam/namen van uw kind(eren) en KNAU-Nummer.

Woord van de hoofdtrainer

Jeeeeh!!!

We hebben weer iets van een wedstrijd gedaan!!! Het was een onderlinge wedstrijd en het was weer super! De deelname was erg hoog. Wel 65 kinderen deden mee! We hebben nog nooit zo’n hoge opkomst gehad tijdens een wedstrijd. Dat maakte mij ook erg blij. Dan zie je dat de kinderen daar echt weer aan toe zijn en dat we de kinderen in zo’n korte tijd goed konden motiveren om mee te doen. De kinderen waren super enthousiast en ze hebben zelfs heel veel persoonlijke records behaald. Wat ik ook fijn vond om te zien, was dat er heel veel ouders waren die wilde helpen. Ze hebben direct een spoedcursus “Jury werpen Atletic Champs” gehad. Ze deden het heel goed en willen vaker ingezet worden. Ze merkten dat het allemaal wel mee viel hoe moeilijk het was en dat het eigenlijk ook wel erg leuk is om te doen. Achteraf heb ik heel veel mooie complimenten gehoord en deze zijn dan ook terecht voor Jos Hopman en de grotendeels nieuwe WOC. Ik hoop dat we snel weer eens van zulke onderlinge wedstrijden mogen gaan doen met misschien een nog wel hogere opkomst en nog meer jury ouders. Wat heb ik ervan genoten!! Groet, Thijs

Uitslagen 1e pupillen wedstrijd van het jaar

Op zaterdag 6 maart is er een interne werpwedstrijd voor pupillen georganiseerd. Zo’n 65 pupillen gingen de strijd met elkaar aan. Het was erg fijn om weer eens wedstrijd te kunnen houden op onze baan. Ook een woord van dank aan de enthousiaste ouders, verzorgers, trainers en organisatie om deze dag tot een succes te maken. Een aantal atleten hebben een aantal mooie PR’s neergezet. Hieronder de uitslagen en foto’s.


Jongens Pupil MINI M-BAL SLING VORTEX 1e Joeri Klaver 4,40 9,70 21,00 2e Robin de Oude 3,60 7,30 10,60 3e Siem van Vliet 2,30 6,90 10,60 4e Mats Achthoven 1,50 4,60 6,80 5e Lasse Vos DNS DNS DNS Meisjes Pupil MINI M-BAL SLING VORTEX 1e Mia van Mil 1,50 3,70 5,20 Jongens Pupil C M-BAL SLING VORTEX 1e Reinout Crins 5,10 11,90 21,40 2e Lars van Eijk 4,30 9,50 18,20 3e Bram van Olst 3,40 8,90 10,00 4e Bego Mededovic 3,20 7,00 12,60 5e Léan van Vliet 3,50 8,50 7,80 Meisjes Pupil C M-BAL SLING VORTEX 1e Klaske Hereijgers 3,90 9,00 11,00 2e Jula de Bode 4,30 7,00 12,40 3e Annelie Hopman 3,30 8,50 11,60 4e Loes Kuiper 2,90 6,40 9,40 Jongens Pupil B M-BAL SLING VORTEX 1e Noah Vergé 4,80 11,00 14,00 2e Thomas Fhijnbeen 3,60 10,00 11,00 3e Sukai Sannes 3,20 8,50 10,50 4e Joaquim Soudant 2,80 9,00 10,00 5e Lorenzo Lokker 3,40 9,00 8,50 6e Maurits Aptroot 3,00 7,50 6,00 Meisjes Pupil B M-BAL SLING VORTEX 1e Bodien Donkersloot 4,50 9,50 18,00 2e Katja Krol 3,40 9,00 16,00 3e Jamimah Heuvelman 4,60 9,00 8,50 4e Sarah Knoops 4,20 9,00 10,00 5e Ninthe Boer 3,30 10,50 9,00 6e Evi van den Berg 3,80 8,50 8,00 7e Reshum Hoogendijk 3,30 6,50 10,00 8e Linde van Velzen 2,70 6,50 8,00 9e Evi Bijlsma 2,70 6,00 8,50 10e Evi Meuwese 2,50 5,00 5,50 Jongens Pupil A1 DISCUSKOGEL VORTEX 1e Alec Houweling 18,20 7,40 33,80 2e Damon Kuis 15,50 5,30 17,50 3e Daniël Harmsen 15,20 4,80 17,40 4e Filip de Pagter 15,20 5,00 25,40 5e Kyano de Wind 12,70 5,40 20,80 6e Stef van Mil 10,60 3,70 13,60 Meisjes Pupil A1 DISCUSKOGEL VORTEX 1e Nghitti Looije 16,10 5,70 25,00 2e Aneta Zawadzinska 16,50 3,90 17,00 3e Nova Di Filippo 13,00 4,90 22,00 4e Emy Statius Muller 10,70 5,10 18,80 5e Mara van Kempen 11,20 4,60 13,40 6e Linde Crins 11,00 3,50 15,00 7e Katie Holleman 10,00 3,50 14,00 8e Aniek van der Horst 10,50 2,80 11,50 9e Saar Kuiper 9,50 3,10 10,00

Jongens Pupil A2 DISCUS KOGEL VORTEX 1e Rens de Zwart 20,60 7,50 37,00 2e Niels Krol 20,50 6,90 32,20 3e Davy Votel 17,90 6,20 34,20 4e Koen Kemper 19,40 7,50 17,60 5e Cedric Hopman 12,30 6,40 27,40 6e Olivier de Jager 16,30 6,00 23,20 7e Quint van Hasselt 16,00 5,10 30,00 8e Dylan Rozendaal 12,20 6,20 20,00 9e Tim Morren 9,20 4,40 13,00 Meisjes Pupil A2 DISCUSKOGEL VORTEX 1e Tesse de Kooter 13,50 5,70 21,00 2e Esmaa Hamamouche 14,20 6,20 12,20 3e Lilican Ikiz 15,50 5,50 14,80 4e Aleid van Holten 12,80 4,80 15,60 5e Faye Thijsse 12,50 4,80 14,50 6e Jelena Ajaiso 8,70 4,80 15,80 7e Jasmijn Stinne 11,40 5,60 10,40 8e Lynn Perluka 12,10 5,60 10,00 9e Jaya Alberts 9,70 4,80 9,00 10e Laura van der Hoeven 8,50 3,80 11,50


Goed om te weten:

1. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar Ilion toe 2. Toegang tot het complex vrijhouden 3. Altijd 1,5 meter afstand houden 4. Geen toegang op het complex

5. Het Kiss&Ride systeem aanhouden tijdens het afzetten (net als eerder dit jaar) 6. De ontvangsttijden aan te houden. Deze leest u hieronder. Groep Mini Pupillen (2014-2015 vanaf 6 jaar) Pupillen C (2013) Pupillen B (2012) Pupillen A1 (2011) Pupillen A2 (2010)

Dag Woensdag

Ontvangsttijd 16:05

Begintijd 16:15

Eindtijd 17:15

Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

17:20

17:30

18:45

Word jij binnenkort onze nieuwe trainer of hulpouder? (herhaalde oproep)

Wij zien dat het aantal atleten de afgelopen tijden aan het stijgen is. Dit is natuurlijk voor Ilion als vereniging goed nieuws. Ook voor ons als trainers vinden wij het leuk om te zien dat steeds meer kinderen Atletiek als sport kiezen. Het groeien van het aantal leden brengt wel met zich mee dat we hard op zoek zijn naar nieuwe (assistent) trainers/ hulpouders. Ben jij of ken je iemand met affiniteit met sport en vind je het leuk om 1 of 2 avonden in de week te komen helpen tijdens de training dan horen wij dit graag. Wie weet train jij binnenkort wel de nieuwe Daphne Schippers. Heb je interesse laat dit ons dan weten,je kunt je interesse dan mailen naar jeugd@ilion.nl of spreek een trainer aan

De groepsindeling Groep Mini Pupillen (2014-2015 vanaf 6 jaar) Pupillen C (2013) Pupillen B (2012) Pupillen A1 (2011) Pupillen A2 (2010)

TRAINERS Wijnand, Jos (stage

Dag Woensdag

Begintijd 16:15

Eindtijd 17:15

Jos, Gijs, Julia

Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag Maandag Woensdag

17:30

18:45

17:30

18:45

17:30

18:45

17:30

18:45

Laurent/Sanne/Femke/ Laura) (stage Femke)

Thijs, Julia, Valerie (stage Laura)

Danny, Michen, Noga, Sabrina, Nathalie, Ivo Wijnand, Alex, Sander, Megan (stage Laurent)

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan contact op met de pupillenafdeling. Dit kunt u bij voorkeur doen via de mail: pupillen@ilion.nl Meer informatie over onze jeugdafdeling is ook te lezen op onze site ilion.nl/jeugd


1976 sterke meisjes C ploeg

1976 Koos van der Geest 1973-05-27 Wedstrijdloop bij ilion (het pad bij de atletiek sintelbaan, 250m. na de start) met vooraan Piet Schoonen en naast hem (vooraan) Cock Groenheijde van ilion.

1977 Rini van leeuwen

1976 Martin Spaans

1973-10-07 Onno Nijenhuis op de 1000m aangemoedigd door Jan Hartman en de oranje blauwe ilion vlag.


loopgroepen springen Lopen, werpen,

en bewegen doe

rzekerd

er ve ng! Atletiekplezi la n ve le je ; n o Ili je bij

Eindelijk mogen we weer wat meer, Met z’n vieren op anderhalve meter afstand van elkaar trainen zowel op de baan als buiten. Het begint weer een klein beetje “normaal” te worden, hoewel we er nog steeds niet helemaal zijn en rekening met elkaar moeten houden. We hebben bij de loop- en wandelgroepen genoeg hesjes om duidelijk te maken bij welk viertal jij hoort. De hesjes zijn zo licht dat het geen belemmering kan vormen om goed te kunnen trainen. Dus vragen wij aan al onze lopers om tijdens de training een hesje aan de trainer te vragen en niet alleen op de baan maar zeker buiten. Ook de wandelaars kunnen weer 3 keer per week trainen en nu de avondklok een uurtje is opgeschoven kan er wat later worden gestart met de trainingen. Kijk voor de juiste tijd op de Ilion site of hou de whatsapp in de gaten. Helaas dit jaar geen paasbrunch zoals we dat jaarlijks organiseerden en ook kunnen we nog steeds geen gebruik van de kantine maken. Overal horen we nu dat onze lopers een vaccinatie hebben laten zetten en zijn dus beschermt zijn tegen het Corona virus. Het wordt dus steeds veiliger om te komen trainen en als we dan allemaal de RIVM maatregels in acht nemen gaat het helemaal goed komen. Inmiddels zijn diverse wedstrijden uitgesteld, maar een aantal ilionezen kunnen niet stil blijven zitten en “organiseren” zelf een “wedstrijd” om te kijken hoe men er voor staat. Helaas is ook de 60 van Texel van 2021 uitgesteld naar volgend jaar. Maar trainen vergt een doel en daarom besloten Martin en Pepijn op 27 Maart vanaf Utrecht naar Zoetermeer te lopen en trainden ze door. Hun verhaal met foto’s vind je verderop. Ook in dit sprintje het verhaal van Mandy Wunnink die als forensisch opsporingsambtenaar traint om haar hoofd leeg te maken of zoals zij het zegt “moving Body, Boosting the mind”. En dan heeft bij de Mila groep Maarten met begeleiding van Rob Valk een “halve marathon van Zoetermeer”gelopen. Dat verslag vind je verderop op de Mila pagina. Bij de WL groep wordt regelmatig aan wedstrijden deelgenomen. Zij doen de hele winter al mee aan het virtuele Zorg en Zekerheidcircuit zoals afgelopen 3 april de Brasemloop en op 1 mei de omloop van Noordwijkerhout en dat allemaal in en rondom Zoetermeer. De Erasmus Universiteit organiseert een virtuele 10KM hardloopwedstrijd. Zij onderzoeken hoe hardlopers hun trainingen vormgeven, gemotiveerd blijven en presteren tijdens een wedstrijd. De loopgroep van Arjan en René doet op 17 april Virtueel aan deze hardloopwedstrijd mee hier in Zoetermeer tijdens de normale zaterdag training. Dus ondanks de lockdown zitten onze trainers lopers niet stil en dat kunnen ze ook niet, er moet af en toe een uitdaging zijn. Als sectie loopgroepen juichen wij deze activiteiten van harte toe. Als er nog meer leuke initiatieven zijn aarzel dan niet om dit met de trainer te bespreken. Op dinsdagavond 27 april ( Koningsdag) zijn er geen trainingen. Iedereen weer fijne trainingen toegewenst maar hou je aan de coronamaatregelen. KF

Het idee om de Zestig van Texel te lopen ontstond al tijdens de trainingen voor de voorjaarsmarathon(s) 2021.

Nu is deze Zestig anders dan een gewone wegmarathon, na 5km verhard draai je het strand op om vervolgens via duin, bos, schelpenpaden, dorp en berg te finishen in Den Burg. Ook vereist een ultraloop een ander (lager) tempo dan op de reguliere duurlopen en moet je goed nadenken over de verzorging (schoenen wisselen, eten en drinken) onderweg. Tijdens de ronde mag er een begeleider op de fiets mee, ook kan de ronde in estafette vorm (4x15km) worden afgelegd. Hoe train je voor de zestig? Voor een marathon heb je meestal voldoende aan drie maanden voorbereiding en de langste duurloop is dan ongeveer 35km. Voor een ultra zoals de Zestig is de langste duurloop in het weekend ongeveer 45km. Verder zitten er veel extensieve duurlopen in het programma. Door de weeks kan je gewoon op techniek (loopscholing en core stabiliteit) en snelheid (intervallen en vaartspel) blijven trainen bij de loopgroepen. Inmiddels zijn diverse wedstrijden uitgesteld en helaas ook de 60 van Texel van 2021. Deze is uitgesteld naar 2022. Maar trainen vergt een doel en daarom besloten Martin en Pepijn op 27 Maart vanaf Utrecht naar Zoetermeer te lopen en dus trainden ze door. Tijdens de langste duurlopen is gezorgd voor kippensoep met brood rond 35-36 kilometer. Dat beviel goed en weer door. Afgelopen zaterdag 27 Maart was het zover. Om 7:15 vertrek per auto van Zoetermeer naar de Kromhout Kazerne in Utrecht om te starten met hardlopen. Doel is max. 5:15 min. de km te lopen waarbij 10 minuten tijd is gereserveerd voor eten onderweg om zo omstreeks 13:30 weer terug te zijn in Zoetermeer.

De start”

Het was winderig vanaf het eerste uur en helaas was het tegenwind. Maar vol goede moed en enthousiasme er in. Halvewege de rit kregen we een soepje en aanvulling van gelletjes en water.


hoofd zit. De kunst zit hem in balans. Balans in je trainingen, maar vergeet daarbij niet ook werk en je privéleven.

Balans

Finish: Helaas moest Pepijn bij 48 km opgeven maar kwam wel naar de Finish waar Martin in een tijd van 5 uur en 24 minuten klaar was met de 60 km. Alhoewel geen ronde van Texel is er wel een Texels tintje aan dit 2 persoons evenement gegeven, proost met Texelse Skuumkoppe!!!!!

De volgende doelen staan in het najaar gepland, diverse uitgestelde marathons en ook kortere wedstrijden uiteraard. Laten we hopen dat we allemaal weer kunnen deelnemen. Een die extra aandacht verdient is de Roparun, special Nederland editie i.v.m. COVID-19. Deze staat gepland voor 3/4 Oktober en Martin loopt deze mee met team FMO (team 202) Mochten jullie willen doneren dan kan dat via onderstaande link. Alvast dank voor jullie bijdrage.

De graadmeter voor mij om te weten of ik alles nog goed op elkaar heb afgestemd is te meten in twee dingen. Ten eerste: Ga ik fluitend naar m’n werk en kom ik fluitend weer naar huis? Ten tweede: Lukt het om mijn hardlooptrainingen te lopen die ik graag wil lopen? Als op deze twee punten het antwoord ja is, dan zit het wel snor. Als forensisch onderzoeker bij de politie heb ik regelmatig te maken met stressvolle situaties. De onderzoeken die wij als afdeling verrichten hebben vaak te maken met menselijk leed. Hoewel een incident voor de betrokken personen nagenoeg altijd een stressvolle situatie is, zegt niet dat dat voor mij ook het geval is. Het werk wat we doen is heel specialistisch en kan maar één keer goed gebeuren. Dat is waar de spanning er voor mij op komt. De druk om een onderzoek uit te voeren dat je niet kan herhalen wanneer het fout gaat, dat is de vorm van spanning die perfect bij mij werkt om de focus erop te houden. Je kan dit wel vergelijken met die wedstrijdspanning, spanning om te presteren. Op die wijze gebruik ik dus de stress om beter te kunnen functioneren. Goed blijven nadenken, bewuste handelingen verrichten om zo tot in de details een zo goed mogelijk onderzoek te verrichten.

https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/2021 Tot gauw weer op de trainingen en evenementen. Blijf bewegen en gezond

Moving the Body, Boosting the Mind

Hardlopend naar balans. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar ik zal het wat meer concreet maken vanuit mijn perspectief. Balans hoe ik het zie is een combinatie van inspanning en ontspanning en van stress. Hoe past die stress nu in de balans zou je kunnen afvragen. Het is iets wat je zou moeten vermijden, zou je denken. Als ik kijk naar mijn persoonlijke leven kan ik inmiddels wel constateren dat ik stress nodig heb om goed te functioneren. Dit geldt voor het hardlopen, maar ook in m’n werk en privéleven. Dat geeft enorme voldoening. Na zo’n onderzoek wat soms uren en uren achter elkaar kan duren vergt veel energie. Tijdens zo’n onderzoek heb je dat niet altijd in de gaten, omdat je zo gefocust bent. Maar wanneer een onderzoek is afgerond valt Stress direct de vermoeidheid erin. Dan merk ik pas hoe intensief het is geweest en ben ik Stress kan op verschillende manier worden uitgelegd en de meest eenvoudige is de reactie van het menselijk lichaam op invloeden van buitenaf. De manier waarop altijd weer blij dat ik mentaal en fysiek fit ben. Want als je niet fit bent kan dat dus zeker ten kosten gaan van het onderzoek en dat wil niet. mensen reageren op stress kan heel verschillend zijn. Ook zijn er factoren waar je zelf niet altijd invloed op hebt, maar die wel degelijk veel invloed hebben op de wijze waarop je met stress en spanning om kan gaan. Denk hierbij aan hormonen. Ik zal jullie zeggen, en mannen ik snap dat vrouwen soms als vreemde wezens kunnen overkomen, af en toe herken ik mijzelf niet eens in mijn gedrag. Hoe die hormonen werken? Je moet het mij niet vragen, want ik weet het echt niet. Wel heeft het wel degelijk invloed op de wijze hoe ik op stresssituaties kan reageren. Soms komen die hormonen met containerladingen tegelijk. Zo voelt het tenminste. Je wordt erdoor overspoelt. Hoe dat werkt weet ik dus niet, maar wat er gebeurd is (bij mij) meestal niet zo fraai..... Inmiddels herken ik het wel en kan daar dus ook op anticiperen, maar het is ook een hele gekke gewaarwording hoor. Het ene moment kan ik in een situatie heel meelevend en begrijpend zijn terwijl ik in zo’n zelfde situatie, maar dan met een containertje hormonen, ineens verander in een duiveltje dat vuur spuwt. Maar goed, ik dwaal af ☺ Stress is niet altijd negatief. Bedenk maar wanneer je aan de start staat voor een hardloopwedstrijd waar je al een lange tijd voor aan het trainen bent. Dit geeft spanning. En deze spanning kan je helpen om nog meer uit je te halen dat je dacht dat er in zat. Ben je wel eens gefinisht met de gedachten: “Ik had niet gedacht dat ik dit kon?” Dan zijn alle puzzelstukjes op z’n plek gevallen en ook die wedstrijdspanning. Stress kan je dus helpen beter te presteren. Het wordt pas een probleem wanneer er te veel stress in je lijf en/of in je

Mentale gezondheid

De lucht klaart op na een hardloopsessie. Dat is het beste hoe ik het kan omschrijven wat er in mijn hoofd gebeurt. Omdat ik nu alweer 23 jaar bij de politie werk en 15 jaar werk op de afdeling Forensische Opsporing en daarmee dus het nodige menselijk leed voorbij heb zien komen is het van levensbelang om mentaal de boel goed op orde te hebben. Garanties krijg je nooit, maar na een zware werkdag een rondje te kunnen hardlopen is niet alleen heel fijn, het is voor mij pure noodzaak.Het klaart op, het lucht op en je kan dingen achter je laten tijdens een run, die je niet meer nodig hebt. Gedachten of gevoelens waarvan ik weet dat ze niet bij mij horen. Die loop ik er dus letterlijk uit. Als ik dan weer thuis ben, ben ik blij en heb ik meer (mentale) energie dan waarmee ik was vetrokken.

Boost your mind, go run!

Voor mij is hardlopen de perfecte manier om alles in balans te houden. Je zorgt letterlijk voor een fit lijf en een gezonde geest (Anima Sana In Corpore Sano) Dit kan ik dan ook echt iedereen adviseren. Kom in beweging! Het zorgt voor lucht in je hoofd, mentale energie of gewoon even een moment alleen voor jou met jezelf. #ThisIsForMe Mandy Wunnink


Hardlopen in Corona tijd en de lopers stimuleren Helaas mogen we al een heeeeele lange tijd niet met de hele groep trainen en is het toegestaan om met maximaal 2 lopers samen te lopen / trainen. Dit is volgens mij voor iedereen een behoorlijke opgave en niet leuk / gezellig. Om er voor te zorgen dat de lopers toch nog wat stimulatie krijgen om te blijven trainen zetten Rene en ik de vorm van training op de app en gaan ervan uit dat de lopers zelf aan de slag gaan. Echter merk ik dat de lopers het toch steeds moeilijker vinden om alleen of met z`n 2en te gaan lopen. Voor 24-02 hadden wij een Coopertest bedacht en aan iedereen de vraag om zijn afstand en evt een foto te mailen en dan was het de bedoeling dat ik een lijst zou maken en een kort verhaaltje. Na en aantal appjes om te checken heb ik totaal van 4 lopers een afstand gekregen en 1 foto. Onderstaande de afstanden per loper die wij gekregen hebben. Hieruit maak ik op dat de lopers het allemaal steeds moeilijker vinden om toch alleen te trainen en men toch naar het gezellig samen zijn met de groep verlangt. Ik ben bang dat we toch echt nog even moeten volhouden en de komende weken maximaal met z`n 2en te lopen / trainen. Aad Hofstede Hans van der Wal      Jorgen Billiet Arjan Tetteroo Karin van Gemeren Arjan Tetteroo

2550 mtr 2480 mtr 2470 mtr 2240 mtr 2220 mtr

Hans en Arjan blij met het resultaat

Atleet Tijd Km Huib de Bruin 22.10 5 John Pouwels 22.36 5 Norbert vd Hemel 21.35 5 Richard Pijpers 23.05 5 Robin Rijnenberg 29.00 5 Ron Oudshoorn 22.27 5 Ronald Verzijl 21.30 5 Aukje Spruyt 45.01 10 Dick Hengeveld 49.59 10 Martijn Spruyt 44.40 10 Mike Muller 45.20 10 Pierre Mes 47.54 10 Roy Vriesinga 46.25 10

Zaterdag 3 april heeft de WLG visueel meegelopen met de Brasemloop als onderdeel van het Zorg en Zekerheids circuit. Een 5 of 10 km parcours dat in het Balijbos werd afgelegd. Hierbij foto’s van de lopers met hun tijden


Estafette 53

Elke maand een kort interview met een Ilionees om nader kennis te maken. Dit keer Jasper de Booy. Hij kreeg het stokje van Thomas van Klaveren. Jasper, wat is jouw binding met Ilion? ‘Via een kennismakingsactie vanuit de gemeente voor scholen met informatie wat er te doen is in Zoetermeer naast school, kwam ik terecht bij Ilion. Atletiek vond ik leuk en zo werd ik lid van de vereniging. Ik begon bij de A2-pupillen en daarna volgde ik de normale route via de D, C, B en A-junioren. Zoals gebruikelijk leer je eerst alle onderdelen van de atletiek kennen. Toen ik me bij de D-junioren kon specialiseren, koos ik voor de onderdelen hoogspringen en hordelopen en ik deed mee aan individuele en aan competitiewedstrijden. Ook heb ik training gegeven aan de A-pupillen en aan de CD-junioren.’ Onlangs is Jasper gestopt als atleet. Hij vertelt: ‘Ik stopte kort voordat de pandemie uitbrak. Tja, ik was een beetje uitgekeken op atletiek om zelf als sport te doen en ik ging me richten op andere sporten. Aan één kant jammer want Ilion is een leuke en gezellige vereniging. Toch heb ik nog binding met Ilion via een bestuursfunctie met nog twee anderen bij de sectie Baan. Een doel dat wij als sectie Baan belangrijk vinden en waar we aan willen werken, is om niet alleen talentvolle, maar ook de leden die de sport louter voor hun plezier doen, voor Ilion en Zoetermeer te behouden en op die manier te werken aan de sport in de breedte.   Hoe gaat het met je sportcarrière? ‘Als atleet heb ik nu dus geen sportcarrière meer’, zegt Jasper. ‘Maar ik heb een racefiets gekocht en ben gaan wielrennen. Aan wedstrijdsport doe ik nu niet. Ik kijk erg uit naar deze zomer: lekker fietsen met een hele groep medewielrenners. Daar heb ik veel plezier in. En daarnaast squash ik met vrienden en familie’.   Wat doe je in het dagelijks leven? ‘Ik werk als ICT-consultant bij een Adviesbureau. Het gaat vooral om het oplossen van problemen bij bedrijven in de informatiekunde.’   Wat is jouw mooiste sportmoment? ‘Mijn mooiste sportmomenten zijn de ploegencompetities vanaf de junioren D met de jaarlijkse finale als afsluiter. In twee of drie wedstrijden zo hoog mogelijk eindigen. Van tien uur in de ochtend tot een uur of zes ‘s avonds was je als team in touw om dat doel te bereiken. Het teamgevoel en alles wat daarbij komt kijken, daar kijk ik heel fijn op terug.’   Wat is jouw mooiste sportmoment van sport in het algemeen? ‘Niet per se het sportmoment, maar meer de sfeer waarin ik het heb beleefd. Dat was de finale van het Nederlands Elftal tegen Spanje op het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Tja, helaas verloor Nederland. Maar we zaten daar met een heel stel vrienden, biertje erbij. En veel gezelligheid , het was ondanks dat verlies voor mij toch een topmoment.’   Stel je mag een dag topsporter zijn, wie zou je dan kiezen? ‘ Dan ga ik een dag mee met Wout van Aart als wielrenner. Meesleuren in de kop van het peloton in de Tour de France. Tuurlijk is het zwaar maar ik ben heel nieuwsgierig naar de verhalen die ontstaan in zo’n peloton, wat gebeurt er allemaal? Dat zou ik graag eens mee willen maken.’   Wie is de volgende voor de Estafette? ‘ Jij bent zelf nog niet de beurt geweest he? Dan ben jij voor mij de volgende. Ik ben benieuwd naar het verhaal van de persoon achter de Estafettes.’   Alie Eggens


Sponsoren rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

tletiekplezier ve A ! g n la n ve le je doe je bij Ilion;

Voor nieuwtjes en wetenswaardigheden is er altijd plaats in de rubriek Sponsornieuws. Heeft u iets te melden, dan graag even contact opnemen met Ad Klok Contactpersoon Sponsoring M: 06 2329 3377 E: sponsoring@ilion.nl

Nieuw bij onze sponsor Di Niente:

Di Niente Webshop! 5% introductiekorting in april

Sinds 2021 is Di Niente niet alleen fysiek te bezoeken maar nu ook via het web. Wij hebben het grootste gedeelte van ons assortiment ondergebracht in de webshop. Je kan nu dus nog makkelijker keuze maken uit de mooiste producten die uit Italië komen en het assortiment wordt alleen maar groter.   Verzamel een mooi cadeaupakket bij elkaar en laat het door ons inpakken en versturen naar je dierbare als verrassing.    Check hier onze webshop op onze website en ontvang bij een bestelling in April een introductiekorting van 5%  Vul hiervoor de actiecode “Webshop2021” in bij het afrekenen.

Di Niente Trattoria Dorpsstraat 112A 079-3605487

Con cordiali saluti

2712 KS Zoetermeer www.diniente.nl

Lopen, werpen, springen en bewegen doe je bij Ilion; je leven lang!


Goed schoeisel voorkomt

Sportblessures

Onderzoek voetstand en loopanalyses ten aanzien van optimaal sportschoeisel

Statisch en dynamisch worden de voet, enkel, knie en heup geanalyseerd

Voet Medisch Adviescentrum

STARSHOE Cobaltstraat 20 2718 RM Zoetermeer 079-3610110 info@starshoe.nl Starshoe biedt sport uitrustingen gespecificeerd op individuen en teams

Voet medisch advies voor verschillende sporten op ieder niveau

www.starshoe.nl


Mila-nieuws MiLa’s blijven gaan

Hoe langer de coronaperiode duurt, hoe meer de MiLa’s waarderen dat ze een sport doen die ondanks de beperkende maatregelen nu al meer dan een jaar min of meer kan doorgaan. De trainingsdeelname lijkt daardoor nog hoger dan normaal. Alle trainingen staan tevoren volledig uitgeschreven in de Whatsapp groep en vanaf het inlopen tot en met het uitlopen worden de trainingen in aparte groepjes afgewerkt. Tot in februari in groepjes van 2, daarna van 4 en nu, als dat qua niveau en leeftijden past, nog iets meer. In maart waren de regels voldoende versoepeld om halverwege de maand een paar testlopen te organiseren. Met op woensdagavond een 800m waaraan 15 MiLa’s deelnamen waarvan 7 van de CD groep van Eric. De jeugd bleek goed de winter uitgekomen en deed het uitstekend. De oudere MiLa’s moesten na zo’n lange periode zonder wedstrijden duidelijk wennen aan het hoge tempo. En dat was precies de bedoeling!

Het weekend daarop stond in het teken van de lange afstandlopers. Zaterdag ging Maarten solo van start op de ‘halve marathon van Zoetermeer’. Het parcours vanaf Ilion langs het Heemkanaal naar het Bentwoud, daar de ronde naar Boskoop en terug, het Bentwoud verder door aan de Zoetermeerse kant en via de Zegwaardseweg weer terug naar Ilion. Rob was op de fiets mee voor de support en het aanreiken van de energiedrank halverwege. De vaart zat er goed in op het eerste deel met een scherpe doorkomst onder 15.40 op de eerste 5 km. Daarna liet Maarten het tempo wat vieren, wat Rob deed vermoeden dat Maarten geen echte topvorm had en moest zoeken naar de goede indeling van de race (wat Maarten na afloop bevestigde). Toch waren de kilometers nooit langzamer dan 3.14 en op de weg terug vanaf Boskoop zaten enkele prima kilometers wat vertrouwen gaf dat een goede eindtijd erin zat. Heel knap bleef Maarten druk zetten en de laatste kilometers naar en op de Zegwaartseweg kon hij ‘blijven gaan’ (waarmee Rob hem ook aanmoedigde). Na een snelle slotkilometer van 3.06 stond een prachtige 1.07.18 op de Garmin als

eindtijd. Niet ver verwijderd van de 1.06.35 die Nick noteerde tijdens de CPC van 2020 en geldt als het Ilion clubrecord. Op basis van de trainingsresultaten en een inspanningstest wisten we dat deze tijd tot de mogelijkheden behoorde maar dan moet het nog wel gelopen worden. Zeer knap hoe Maarten de race wist op te bouwen, zeker in een solo race. Zondag had Nick zijn zinnen gezet op de marathon. In het Duitse Dresden werd zowaar een officiële marathon (en 10 km en halve marathon) georganiseerd met naast Nick meerdere andere Nederlanders en diverse atleten uit heel Europa aan de start. De inschrijflimiet van 2.35 op de marathon was scherp, waardoor circa 40 atleten aan de start stonden. Nick had tijdens zijn solo marathon door Zoetermeer in 2.21 afgelopen najaar al laten zien nog altijd progressie te boeken. Dit bleek ook tijdens de trainingen en een inspanningstest. Echter de laatste weken voor de marathon verliepen niet vlekkeloos. Door fysieke klachten en beperkingen kon er niet volledig getraind worden en moesten specialisten hard werken om Nick weer op de rails te krijgen. Desondanks was hij voor de marathon fysiek helemaal in orde en bestond nog steeds de kans op een goed resultaat. Met goede moed ging Nick van start in een mooie groep die koerste op een eindtijd van 2.20. Wat een zware bijkomende factor bleek was de harde en koude noorden wind die pal op het parcours stond, waar rondes van 2,5 km werden gelopen. Afwisselend stond de wind pal voor en pal tegen. Bovendien voelde Nick al vanaf de eerste km’s dat er hard gewerkt moest worden om het tempo neer te zetten, waar dit in een ‘normale’ marathon tot voorbij het halve marathonpunt met een soepel gevoel verloopt. Desondanks beet Nick zich vast in de groep en kon hij tot voorbij het 30 km punt volgen. Daarna was de tank echt leeg en begon het lichaam hard te protesteren. Na 33 km, nog steeds koersend op een eindtijd van 2.20, besloot Nick het deze keer voor gezien te houden, vastberaden om de 2.20 grens een keer te gaan breken. Diezelfde zondag testten Vincent, Henk, Gijs en Wesley hun wedstrijdgevoel op de 5 km ronde door het Bentwoud. Het idee was er een inhaalrace van te maken voor extra motivatie. Daarom werd met tussenpauzes gestart op basis van de verwachtte eindtijd. Dit liep volledig mis omdat Wesley, die als eerste startte, ondanks de stevige wind, een flink eind onder zijn voorspelde tijd dook. Hij kwam dan ook ver voor de anderen als eerste binnen in een mooie tijd ruim onder de voorspelde 19.00. Daarachter maakten Vincent en Henk er een mooie strijd van met Vincent een paar seconden sneller dan Henk en beiden 17.00. Gijs had letterlijk het nakijken maar was nog wel nipt sneller dan Wesley. Rob van der Valk

17


C/D Junioren nieuws

rzekerd

Atletiekplezier ve ! g n la n ve le je ; n doe je bij Ilion

ngen en bewege

spri Lopen, werpen,

De paastraining voor de C/D junioren.

Het paasweekend is normaal gesproken het weekend waar de C/D junioren op kamp gaan. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan i.v.m. corona. Daarom hebben de trainers een extra leuke zaterdag training gepland. Na een gezamenlijke warming up verdeelden de atleten zich over de volgende 6 onderdelen: polsstokhoog springen, ver springen, horde lopen, (lange) sprint, discus werpen en kogel slingeren. Bij ieder onderdeel waren er mooie oefeningen waardoor er goed aan de techniek gewerkt kon worden. Na 45 minuten was het tijd om een gezamenlijk groot spel te spelen. Fanatiek werd er bij levend stratego gestreden om de vlag. Na al deze inspanningen was het tijd om lekker iets te eten en drinken. Na de verdiende pauze gingen de atleten naar hun 2 onderdeel. Ondertussen scheen de zon ook flink. Sommige onderdelen deden kinderen voor het eerst, zoals polsstokhoog springen en kogel slingeren. Er zijn hier dan ook veel nieuwe talenten ontdekt! Na 45 minuten was het tijd om de atletiek onderdelen op te ruimen en te verzamelen voor een loterij. Alle atleten hadden een lot gekregen en er werden diverse prijzen verloot. Om de dag goed af te sluiten en het paasweekend goed te beginnen mocht er natuurlijk één onderdeel niet ontbreken. Het ei overgooien! Verbazend wekkend hoe ver je sommige eieren kunt overgooien en dat veel eieren ook na een landing op het gras nog steeds heel bleven. Het was een geslaagde dag, trainers bedankt! Foto’s van paastraining van de cd’s van zaterdag 3 april


Hoi allemaal,

Het zonnetje komt steeds meer door. De temperaturen gaan steeds meer omhoog. En er komen steeds meer leuke dingen aan. Na de lange wintermaanden is het eindelijk zo ver. De openingswedstrijd ( op 17 mei) gaat door! Dat betekent dat jullie je allemaal kunnen inschrijven voor deze gezellig wedstrijd bij ons op de club. Inschrijven kan via atletiek.nu. Normaal gesproken tijdens het paasweekend gaan alle CD junioren op kamp. Met alle maatregelen van corona gaat dat feestje nog niet door. Het CD kamp gaat plaatsvinden in de herfstvakantie. Verdere informatie volgt nog. Maar omdat wij dit weekend niet zomaar voorbij willen laten gaan, gaan we iets anders doen. Op zaterdag 3 april hebben wij een paastraining. De kinderen mogen zelf de onderdelen kiezen die ze willen doen. En daarnaast is het een middag met spelletjes en vooral gezelligheid. Zie de foto’s van deze paastraining Wij hebben er al zin in!  Tot snel op de baan weer allemaal.  Liefs,  De trainers. 

De laatste tijd vinden we veel kauwgom zowel op de baan als op het terras. Als je dus persé graag op kauwgom kauwt gooi het dan voortaan in de vuilnisbakken en spuug het niet zomaar uit!! Beter is om tijdens de training helemaal geen kauwgom te gebruiken.


AB Junioren nieuws

rzekerd

gen en bewegen

sprin Lopen, werpen,

lezier ve n lang! Atletiekp ve le je ; n o Ili ij b e je

do

Ploegencompetie in 2021

Onderlinge wedstrijd

Junioren A/B in 2021

Zondag 11 april zou de eerste wedstrijd van de ploegencompetitie in het nieuwe format voor de categorie Under 20/18 van start gaan. Deze wedstrijd is sowieso afgelast vanwege de huidige beperkingen die gelden. De tweede wedstrijd staat op 9 mei gepland en de berichtgeving daaromtrent is nog tegenstrijdig. Zo staat op sommige plekken dat ook die wedstrijd al is afgelast, maar er is ook berichtgeving dat hier pas begin april een beslissing over wordt genomen. De vooruitzichten zijn echter niet rooskleurig.

Bij gebrek aan formele wedstrijden bestaat er wel gewoon de mogelijkheid om een trainingswedstrijdje te doen. Maandag 29 maart is de proef hiervoor op de som genomen. Hieronder vind je daarvan de uitslagen. Thomas Thijs Menno Beau Sem   Julia Mijntje Noga   Megan Nikki Vera Sharon   Manon Annika Romy

100 meter 13,44 15,60 13,44 12,85 12,85 14,61 14,31 14,05   14,60 16,48 17,09 15,15   16,78 21,84 15,42

Verspringen 4,23 3,36 4,50 4,29 5,18 3,88 4,15 4,67   3,49 3,17 3,29 3,89   3,62 2,40 3,09

Speer 27,42 20,50 25,97 22,27 20,08 20,65 9,99 29,84   15,80 16,81 7,31 14,29   17,46 11,68 13,80


Adressen en informatie

Rooster trainingen 1 november 2020 tot herfstvakantie 2021

arv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D

Jongens en meisjes Minipupillen (geboren in 2014 en 2015 als zij 6 jaar zijn geworden Woensdag 16.15 – 17.15 Pupillen C (geboren in 2013) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen B (geboren in 2012) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen: Jeugd@ilion.nl

Website: www.ilion.nl

Pupillen A-1 (geboren in 2011) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Pupillen A-2 (geboren in 2010) Maandag 17.30 – 18.45 Woensdag 17.30 – 18.45 Contactpersoon Pupillen Thijs Donkersloot 06-25107819 pupillen@ilion.nl

Vertrouwenspersoon: Kees Boerkamp keesboerkamp@ziggo.nl / 06-2833 1593

Voorzitter Cees de Booy 06-50262780 voorzitter@ilion.nl 1e penningmeester Jeroen Bervoets penningmeester@ilion.nl 2e penningmeester Richard Pijpers Secretaris, Thomas van Klaveren

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Voorzitter Sander Kemper 06-10926829 jeugd@ilion.nl Thijs Donkersloot ( trainingscoördinator pupillen) 06-25107819 pupillen@ilion.nl Sterre de Booy (trainingscoördinator C\D-junioren) 06- 36013356 juniorencd@ilion.nl of Peggy Wanders 06 - 42145436 juniorencd@ilion.nl

Jongens en Meisjes Junioren D (geboren van 2009 en 2008) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jongens en Meisjes Junioren C (geboren van 2007 en 2006) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Contactpersonen Jun CD: Peggy Wanders tel; 06-42145436 , juniorencd@ilion.nl of sterredebooy@hotmail.nl 0636013356

Sectie Baan: Junioren A en B, senioren en Masters B Junioren

Berry Koolstra Berry_koolstra@hotmail.com 06-13470897 Gijslookman Gijslookman@gmail.com 06-81037505 Senioren/Junioren A/B alg. Roberto Ruiz j.r.ruiz@planet.nl 06-52433179 Hinkstapspringen Martijn Delissen martijndelissen@gmail.com 06-18496070 Hoogspringen Rini van Leeuwen rinivanleeuwen@gmail.com 06-12068110 Marlies Larsen marlieslarsen@gmail.com 06-10300772 Meerkamp/Horden/400/400H Remco Veldhuizen remcoach5@gmail.com 06-12610455 MILA groep Rob van der Valk robilion2@gmail.com 06-41653703 Polsstokhoog Jaap van der Plaat ­­polevault.jaap@gmail.com 06-41513164 Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint Stefan Bal Stefan_bal@hotmail.com 06-30508391 Werptraining Chantal van der Plaat cvdplaat@hotmail.com 06-30714515 Kogelslingeren August Leckie ( maandag avond ) 06-12969297

Loopgroepen

Bestuur

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Masters) Alessandro Lentze , Emiel Koolstra Jasper de Booy Email: sectiebaan@ilion.nl Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) tel: 06 - 21471483 willemcaty@ziggo.nl Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) voorzitter vacant woc@Ilion.nl Commissie Beheer Accommodatie en Materialen. CBAM Rob Wijsman (voorzitter) tel: 06-12750342 cbam@ilion.nl Medische Commissie Vacant CCS&PR Website beheerder; Rob van den Berg webmaster@ilion.nl Contact sponsoring Ad Klok 06 2329 3377. sponsoring@ilion.nl Ilionhouse Vacant

Maandag Nordic-Fitwandeltrainers Fitwandelen 19.00 - 20.30 Clemens Esser 079 - 3613614 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 Ankie Mevius 06 - 51956925 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Ben van der Veen 06 - 53558949 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 Martin Spaans 079 - 3612899 Dinsdag Richard Leentvaar 06 - 51403780 10 km groep 19.30 - 20.30 Wim van Winden 06 - 24598973 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 Betty van der Plaat 06 - 50824555 woensdag Hans Kortekaas 06 - 19002535 recreatieve loopgroep 09.15 - 10.15 Anni Schippers 06 - 14907683 Fitwandelen 19.00 - 20.30 Ron Slegtenhorst 06 - 21585235 5 / 10 km groep 19.30 - 20.30 10/21 km groep 19.30 - 20.30 Wedstrijd loopgroep 19.30 - 20.30 donderdag JVT groep 10.00 - 11.00 recreatieve loopgroep 19.00 - 20.30 vrijdag revalidatiegroep 10.00 - 11.00 zaterdag Fit / NW wandelen 09.00 - 10.30 5 / 10 km groep 09.00 - 10.30 10/15 km groep 09.00 - 10.30 15 /21 km groep 09.00 - 10.30 Wedstrijd loopgroep 09.00 - 10.30

Trainers Loopgroepen Kees Franken Helma van Dijk Fred la Croix Ron Oudshoorn Jack Weltens Harco Derksen Ronald Nelemaat Rob Wijsman Mike Muller Arjan Tetteroo Frans Oranje René Hettfleisch John Flanderhijn

06 -18881503 06 - 22548115 079 - 3212055 06 - 19216178 06 - 13231476 06 - 15852084 06 - 13140895 06 - 12750342 06 - 34751477 06 - 23559773 06 - 13524609 06 - 29502722 06 - 53217089

VRAGEN ?? Ga naar www.ilion.nl, Kies Algemeen en dan contact. Hier kan een vraag worden gericht aan de desbetreffende Ilion afdeling

Vrijwilligers-coördinator Vacant Commissie Krachthonk krachthonk@ilion.nl Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: www.ilion.nl - jeugd - inschrijven wedstrijden info; Kees Smit cjmsmit@gmail.com Uitslagen van wegwedstrijden Adri Vergalen; loopgroepuitslagen@ilion.nl Ledenadministratie Rob van Beek Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer ledenadm@ilion.nl Contributie Theo Dijkhuizen Contributie@ilion.nl

Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, 06-18881503 k.franken@ziggo.nl


Sterk in drukwerk Dipas druk&print Industrieweg 76 2712 LC Zoetermeer

Tel.: 079 - 341 86 06 www.dipas.nl info@dipas.nl


Wij wensen jullie veel sportplezier!

Profile for ARV ILION

April 2021 sprintje  

Een sprintje met de uitnodiging voor de AlV, een verslag van een pupillen wedstrijd. Een verslag van 60 km, een halve marathon in Zoetermeer...

April 2021 sprintje  

Een sprintje met de uitnodiging voor de AlV, een verslag van een pupillen wedstrijd. Een verslag van 60 km, een halve marathon in Zoetermeer...

Profile for ilion
Advertisement