Page 1

Stadstheater De Bond Programma 2010 - 2011


Voorwoord �De dingen hebben jou nodig om gezien te worden.�

pagina 2

K. Schippers


Programma 2010 - 2011 Colofon

Cabaret pagina 4 - 11 Muziek pagina 12 - 21 Toneel en musical pagina 22 - 25

Literatuur en foto pagina 30 - 31

Amateur en verhuringen pagina 32 - 37 Informatie - kaartverkoop pagina 38, Sponsoren bedankt pagina 39, De Bondsbonus - Word Bondgenoot! pagina 40, Horeca - De Bond beleven pagina 41, Workshops voor jong en oud pagina 42, De Bond & kids pagina 43, Filmhuis pagina 44, Exposities pagina 45

Kassa 0541 – 53 91 90 Kantoor 0541 – 53 63 00 Fax 0541 – 53 99 50 E-mail info@stadstheaterdebond.nl Internet www.stadstheaterdebond.nl

Organisatie Stadstheater De Bond Monique van der Burg, directeur Marjolein Knopers, marketing en publiekswerving Marjo de Rooij, office manager Maria Waijers, coördinatie kassa Brigitte Oude Lohuis, medewerker kassa Maarten Voogel, techniek Chantal Schonewille, manager horeca En verder zijn er 85 vrijwilligers en 12 oproepkrachten actief

Uitgave Stadstheater De Bond Concept & Ontwerp: Vanille, ikwilvanille.nl Drukwerk: VDA groep, vda-groep.nl

pagina 3

Jeugd en familie pagina 26 - 29

Stadstheater De Bond Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal Postbus 154, 7570 AD Oldenzaal


wo 29 september

Katinka Polderman

pagina 4

Polderman Tuigt Af

Cabaret is snel, gevat en vooral humoristisch. Absurde situaties, hilarische verhalen en komische personages trekken in een recordtempo voorbij. De cabaretiers zijn authentiek en dat maakt de voorstellingen enorm divers en uniek. Aan u de keus uit de grootheden van vandaag en het aanstormend talent van morgen!

Pers en publiek waren laaiend enthousiast over Polderman en opvolger Polderman Kachelt door. De laatste werd genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop. Nu is zij met haar derde programma Polderman Tuigt Af in De Bond. Lachend kijkt Katinka Polderman naar de opsmuk om zich heen en vraagt zich af: “Is dit nou normaal?” Tijd om de boel eens flink af te tuigen. Tijd om de chaos terug te brengen tot overzichtelijke, menselijke proporties. Met de ronkende shovel en de zachte plumeau, met de Franse slag en gezond Zeeuws verstand. Met de gratie van een havenarbeider en het karakter van een goed biertje: stevig in het begin, daarna prikkelend en met een zachte, verfrissende afdronk.
 20.15 uur

€ 14,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

Bondspakker € 10,50 www.katinkapolderman.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 29 oktober

vr 5 november

Kasper van Kooten

Klaas van der Eerden

Vrouw Holland

3Kw4rt

Schwalbe (reprise)

Vrijheid van de slechte smaak (try-out)

In 3Kw4rt gaat Kasper van Kooten op zoek naar dat verloren 1/4. Waarom is dat laatste kwart pizza niet lekker meer? Waarom bestaat het kwartje niet meer sinds de komst van de Euro? En wat moeten we in Nederland als er nog maar een 1/4 boven het water uitsteekt? Als iemand daar een antwoord op kan verzinnen, is het Kasper van Kooten wel. Orerend en typerend, charmerend en musicerend. Omringd door topmuzikanten gaat hij door tot ook bij u het kwartje is gevallen. Voor zijn vorige programma Veelvraat kreeg hij een nominatie voor de Poelifinario. Daarmee was hij er nog niet. Hooguit op de helft. Nu is hij al op 3Kw4rt. Dat belooft wat.

Terug in De Bond omdat u hem niet mag missen! In een razend tempo haalt rasentertainer Klaas van der Eerden ook in deze ijzersterke show weer alles uit de kast om de zaal compleet uit haar dak te laten gaan. Muzikale hoogstandjes, gestoorde typetjes, hilarische verhalen, Klaas laat geen kans onbenut om het publiek aan zijn voeten te krijgen. Dat hij dan hier en daar een vette Schwalbe moet maken draagt alleen maar bij aan de feestvreugde. Zal het hem lukken om het publiek op het verkeerde been te zetten? Dat weet u alleen, als u erbij bent.

Aan de vooravond van het songfestival komen de dames van Vrouw Holland bijeen. Dit is het moment waarop een lang gekoesterde droom in vervulling gaat. Om het gevoel van een hele natie te kunnen vertolken maken ze dankbaar gebruik van Oost-Europese charmes, veel make-up en valse kitsch. Happend naar sensatie en gewokte lucht gooien ze alles in de strijd. Manloos, kinderloos en moederloos, maar het grote publiek zal daar niets van merken. Zij komen voor de verpakking. Vrouw Holland is de smaakmaker! Vrouw Holland viert de Vrijheid van de slechte smaak. Een avond vol energieke humor en muziek uit alle deelnemende landen.

20.15 uur 20.15 uur

€ 18,50

incl. 2,00 pauzedrankje

www.kaspervankooten.nl

€ 17,00

Incl. € 2,00 pauzedrankje

CJP/CKV/65+ € 15,50 www.klaasvandereerden.nl

20.15 uur

€ 19,00

CJP/CKV/65+ € 17,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

www.vrouwholland.nl

pagina 5

do 21 oktober


pagina 6

vr 19 en za 20 november

do 25 november

za 27 november

Ernesto & Marcellino en Wilfried Finkers

Joep Onderdelinden

Schudden

Het beste dan maar (try-out)

NAT

Noorderzon (try-out)

In de 15 jaar van hun bestaan zijn deze cabareteske actionpainters uitgegroeid van ‘Het beste bewaarde theatergeheim van Nederland’ (De Telegraaf) tot ‘Komisch supertrio’ (Leeuwarder Courant). Hun boekhouder heeft berekend dat - als deze trend zich voortzet - ze over tien jaar een kwart eeuw in het vak zitten. Wilt u alle problemen even vergeten, aanschouw dan samen met de vele trouwe én nieuwe bezoekers waar dit trio al die tijd mee bezig is geweest. De boodschap die ze over willen brengen is in ieder geval duidelijk: denk niet alleen aan jezelf, denk ook eens aan iets leuks. Een tijdloos staaltje rauwe onbenulligheid met een hoge grapdichtheid.

Na een jaar geschitterd te hebben als Opa en Gerrit in de musical Ja Zuster Nee Zuster staat Joep Onderdelinden dit seizoen weer alleen op het podium. Als geen ander weet hij het publiek mee te nemen in zijn wereld vol muzikale vondsten, absurde bewegingsacts en poëtische overpeinzingen. Met een simpele grimas en door zijn lichaam in de strijd te gooien, weet hij ook nu weer de lachers op zijn hand te krijgen. Onderdelinden wordt bewonderd en geroemd om zijn eigen stijl. Hij is verteller, acteur, entertainer, zanger en danser. Mis NAT niet, want droger kunt u het niet krijgen! Tip: watervaste mascara en solide zuidwesters zijn geen overbodige luxe.

Schudden staat ook dit seizoen in De Bond. De wereld is onvolmaakt en dat doet pijn. Om die pijn te bestrijden kunt u terecht bij psychologen en bij apothekers. U kunt zoeken naar uw goeroe of u verliezen in uw werk tot u er dood bij neervalt. Maar wij zijn de oplossing die u nodig heeft. Vluchten kan weer, wij weten hoe, vluchten mag en wij weten waar naar toe. Pak uw koffer en volg ons. Wij wijzen u de weg. Noorderzon is een tragikomisch programma vol scheidingen en herenigingen, vol afscheidsrituelen en open armen, vol volmaaktheden en schrijnende tekortkomingen. Na deze cabaretvoorstelling kunt u de wereld weer aan, eh.... voor even dan.

20.15 uur 20.15 uur

€ 19,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

CJP/CKV/65+ € 17,50

€ 17,50

CJP/CKV/65+ € 15,00

www.joeponderdelinden.nl

20.15 uur

€ 16,00

CJP/CKV/65+ € 14,50

www.schudden.nu

www.ernesto-marcellino.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


za 11 december

vr 17 december

Helligen Hendrik

Femmage

Sven Ratzke

Nôh!

Wegens omstandigheden

dEBUT

In Nôh! gaat Hendrik op de politieke toer. Bijgestaan door zijn assistent “Schoffel-Gertje” richt hij de partij ‘Hellig Nederland’ op. De partij heeft zeer uitgesproken standpunten die door partijleider Hendrik van der Pette in een vlammende toespraak naar voren worden gebracht. Voorts richt de nukkige cabaretier zijn pijlen natuurlijk op alles wat hem niet zint in onze maatschappij; en dat is nogal wat. Mannen met rode broeken, familiedagen, bevallingen, levende kerststallen, klootschieters en de Partij voor de Dieren. Hendrik heeft er een uitgesproken mening over. Een avondvullende Twentse show vol wild geraas, gefoeter en getier, waarbij de geluidsbarrière meerdere malen doorbroken wordt. Voer voor de liefhebbers.

Soms lijkt het wel een aaneenschakeling van gemiste kansen. En dat ligt natuurlijk allemaal aan de omstandigheden. Toch? Of is het maar hoe je het bekijkt? Wat voor de één een brute aanranding is, is voor de ander een gepassioneerde zomerliefde. De één z’n dood is de ander z’n kans op eeuwige roem. Zo kun je alles mooier maken dan het is. Niks voor Femmage eigenlijk. Ze zijn ondeugend, scherp en geraffineerd. Femmage is muziek en humor: vier prachtige strotten, pretentieloze zelfspot met een dun laagje diepgang, hilarische situaties en dus vooral een avond ongegeneerd lachen. Wegens omstandigheden: Ook écht leuk voor mannen!

dEBUT is glamourcabaret en entertainment à la carte, met jazzy, groovy nummers en kippenvel chansons, messcherpe conferences en hilarische intermezzo’s. Het absurdisme regeert en niets is wat het lijkt. Ratzke laat zijn lichaam met zijn ziel ruziën. Behalve op piano en bas, leven Ratzke en zijn band zich ook uit op zingende zaag, scheepsorgel, melodica en andere curieuze instrumenten. Het DuitsNederlandse podiumbeest Ratzke is een buitenbeentje in ons cabaretlandschap. Zijn stijl is direct, vol glamour en uiterst muzikaal. Hij gebruikt zijn dubbele nationaliteit als rode draad in zijn show. Zonder in nostalgie te verzanden geeft hij een eigen draai aan de bijzondere periode van de opwindende Berlijnse jaren.

20.15 uur 20.15 uur

€ 17,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.helligenhendrik.nl

€ 18,50

www.femmage.com

20.15 uur

€ 17,50

Bondspakker € 13,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

www.sven-ratzke.de

pagina 7

vrij 3 en za 4 december


pagina 8

vr 14 januari

za 22 januari

za 29 januari

André Manuel

De Nachtzusters

Verrassingsvoorstelling

Leve de man van de SVP!

Brokken, de geschiedenis van de vrouw in 20 hoogtepunten

Er zijn velen die zeggen, dat ze zeggen wat ze denken. Er zijn er weinig die dat ook echt doen, maar André Manuel wel. Hij maakt actueel politiek theater. In zijn twaalfde voorstelling gaat André Manuel opnieuw de grenzen van het theater verkennen. Ditmaal als Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van dit Land, die vanuit zijn thuishaven Volendam heel Nederland aan zijn voeten krijgt. De SVP staat voor Soort Van Pim. Jan Kwakman zal het politieke landschap een grote beurt gaan geven, omdat iemand het moet doen. En dat allemaal onder het motto: Leve de man van de SVP! Een zieke geest in een gezond lichaam. Komt allen in sportkleding.

In Brokken nemen de Nachtzusters Kaat en Anna Schalkens de geschiedenis van de vrouw eens even grondig met u door en wel in 20 hoogtepunten. Maar wat zijn die hoogtepunten? Was het de uitvinding van de BH? Was het toen de vrouw uit haar grot kwam en rechtop ging lopen? Of was het Marilyn Monroe met haar opwaaiende jurk? Het is duidelijk; wat voor de één een hoogtepunt is, hoeft dat voor de ander niet te zijn! Genoeg stof voor een echte Nachtzusters voorstelling. In deze voorstelling wordt er een beroep gedaan op al uw zintuigen. Er wordt op originele wijze gebruikt gemaakt van geur, smaak, beeld en vooral geluid. De Nachzusters maken er een feest van!

20.15 uur

€ 16,00

CJP/CKV/65+ € 14,50

www.maneman.nl

De Bond biedt jaarlijks een selectie van uiteenlopende voorstellingen. De verrassing is er altijd als het doek open gaat! De artiest vertoont een nieuwe voorstelling of heeft mooie nieuwe nummers gecomponeerd. U maakt kennis met een bijzonder gezelschap of een heel nieuwe genre. Theater is altijd verrassend. En vanavond laat u zich extra verrassen. Is het Cabaret? Muziek? Toneel? Variété? Wanneer u een kaartje weet te bemachtigen dan wordt de spanning langzaam opgevoerd. Durft u het aan en wordt u graag verrast? Dan is deze unieke voorstelling echt iets voor u. Wij verwelkomen u graag. 20.15 uur

€ 12,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.stadstheaterdebond.nl 20.15 uur

€ 16,50

www.nachtzusters.net

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 4 februari

Twents Cabaretfestival 2011

Luider & Van Donselaar

8 cabaretiers op 1 dag!

Klittenband

Een nieuw festival in Twente! U maakt deze dag kennis met 8 verschillende

Luider & Van Donselaar blijven zichzelf trouw, ook in hun derde avondvullende programma Klittenband, waarin zij weer geraffineerd balanceren op de rand van cabaret en revue. Dol, dwaas, hilarisch, serieus en ook zeer ontroerend, maar altijd uitermate komisch. Zij verzinnen geen teksten, maar bekijken, beluisteren en analyseren alle informatie die het dagelijkse leven hen schenkt en schokt. Met vragen als: heeft een huwelijk een houdbaarheidsdatum? Schuilt in iedere vrouw een Grieks drama? Hebben vrouwen van stand ook klittenband? Als geen ander weten beide dames herkenbare situaties te bewerken tot meeslepende sketches, scènes en liedjes.

jonge cabaretiers. Getalenteerde entertainers en scherpe observatoren. Een aantal van hen heeft al befaamde prijzen in de wacht gesleept. Allemaal zijn ze razend enthousiast om van deze eerste editie van het Twents Cabaretfestival een legendarische versie te maken. Jochen Otten, Veronique Sodano, Carolien Borgers, Piepschuim, Vincent Geers, Ronald Smink, Berry Lussenburg en Jorrit Rogaar spelen allemaal een half uur de sterren van de hemel. Uw presentator is Nathalie Baartman! Tussendoor staat er een mooi warm/koud buffet voor u klaar. Een uniek en geheel verzorgd dagje uit in De Bond. Wees er snel bij!

20.15 uur 15.00 tot 22.00 uur

€ 30,00 inclusief warm/koud buffet

www.twentscabaretfestival.nl

€ 16,50

Bondspakker € 12,50

incl. € 2,00 pauzedrankje www.luiderenvandonselaar.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 9

zo 30 januari


pagina 10

do 17 februari

za 19 februari

vr 18 maart

Ronald Goedemondt

Veldhuis en Kemper

Cameretten finalisten

Binnen de lijntjes (try-out)

Dan maar niet gelukkig (try-out)

Cameretten finale tour 2010

Ronald Goedemondt verkent het thema conformisme. Dit zou je als cabaretier kunnen doen door het brengen van een lineair en chronologisch vertelt betoog met steekhoudende, logische verhalen over herkenbare dingen uit onze maatschappij om uiteindelijk een duidelijk punt te maken. Maar helaas, dat kan Goedemondt niet. Hij springt, huppelt, duikt en pareert zowel fysiek als verbaal door zijn stof met achter zich de blaffende hond die Logica heet. Met zijn vorige voorstelling Dedication was Goedemondt de winnaar van Neerlands Hoop 2008, winnaar van de Edison Comedy 2009 én genomineerde voor de Poelifinario 2009. De Volkskrant schreef: ‘het beste dat het nieuwe Nederlandse cabaret nu te bieden heeft.’ U gaat gegarandeerd lachen!

Na de overweldigende successen van hun voorgaande vijf programma’s, spelen Veldhuis en Kemper nu hun nieuwe voorstelling Dan maar niet gelukkig. Eerder imponeerden ze met rake zelfspot en scherpe grappen. In vorige programma’s lieten Veldhuis en Kemper gepolijst confectiecabaret zien: slim en ondeugend. Ze gaan echter steeds verder, dieper en harder. De liedjes vallen op hun plaats en geven de toeschouwer een paar minuutjes om te herstellen. Het tempo en de grapdichtheid van hun shows zijn onvoorstelbaar hoog. Dit is niet te missen!

Ook dit jaar zijn ze er weer. De finalisten van het vermaarde Cameretten Festival. Uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert aan publiek, jury en pers. De finale vindt eind november 2010 plaats in het Luxor Theater in Rotterdam, waar de winnaars bekend worden gemaakt. Er zijn maandenlange selectierondes aan vooraf gegaan. De drie finalisten krijgen tijdens de finaletournee in een aantal geselecteerde theaters de kans te laten zien wat ze waard zijn. Zo ook in De Bond. Het winnen van het Cameretten Festival was voor veel bekende cabaretiers de start van een veelbelovende carrière. Laat u verrassen, ga voor het avontuur.

20.15 uur

€ 14,50

CJP/CKV/65+ € 13,00

www.ronaldgoedemondt.nl

20.15 uur

€ 19,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.veldhuisenkemper.nl

20.15 uur

€ 12,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.cameretten.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 8 april

za 23 april

Nathalie Baartman

Speelman & Speelman

Pieter Derks

RAAK

Wakker

Het werd ook wel eens tijd

Het leukste aan de voorstellingen van Nathalie Baartman is dat ze altijd onvoorspelbaar is met haar tijdloze humor. Ook deze voorstelling weer. Baartman vindt dat je soms gewoon een bus moet pakken naar nergens. Of een praatje beginnen over de plantenbakken met een vrouw in een boerka. Ansichtkaartjes sturen met ‘de groeten uit Goes’ naar het huis op de hoek. Van het één komt altijd het ander. RAAK. Het leven ligt aan je voeten. Sta even stil om het te zien. Juist als je het niet gedacht had, gebeurt het. Breekt het door en is het …..RAAK! RAAK probeert het geheim van het raken van de juiste snaar te ontrafelen.

Wakker is het nieuwe theaterprogramma van Speelman & Speelman. De broers Daan en Joost zingen in dit programma meer liedjes dan ooit, waarbij zonderlinge ontmoetingen als kraaienpoten op een weg tussen de nummers verspreid zijn. In Wakker zoeken de Speelmannen naar nieuwe liefdes, naar onbekende wegen en naar contact. Zo af en toe moet je wakker geschud worden, omdat je mensen ontmoet waardoor je leven wordt veranderd en niets meer is wat het lijkt. Wakker is een kijk op de wereld om je heen vanuit een nachtelijk perspectief. Slapen gaat niet voordat er rust is. Wakker is een mooi muzikaal cabaretspektakel dat raakt!

Nog steeds geen doorleefde kop, nog steeds geen rauwe stem, een vrouw die maar niet bij hem weg wil gaan; het artiestendom valt Pieter Derks niet mee. En dus heeft hij besloten het deze keer anders aan te pakken. Ondanks dat charmante voorkomen, die fijnzinnige grappen en dat muzikale talent gaat hij er tóch gewoon een mooi programma van maken. Omdat ook keurige jongens rake vragen kunnen stellen. Het belooft in zijn derde programma actueler, scherper en grappiger te worden dan u toch al van hem gewend was. Maar dat komt misschien vooral omdat hij zelf dit tekstje schreef. Komt u kijken? Mooi. Het werd ook wel eens tijd.

20.15 uur

€ 17,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.nathaliebaartman.nl

20.15 uur

€ 16,50

Bondspakker € 12,50

CJP/CKV/65+ € 15,00

www.speelmanenspeelman.nl

20.15 uur

€ 16,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.pieterderks.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 11

vr 1 april


za 11 september

Maarten van Roozendaal

pagina 12

Zonder Vrienden

Ontroerend en meeslepend. Intiem of juist groots. Van relaxte luistermuziek tot een swingend staconcert. Van de jaren ’60 via de jaren ’80 naar prachtige eigentijdse nummers. Jazz, melancholie van de fado of pure soul. Waar u ook van houdt, muziek moet u voelen. Live in ons theater.

Na zijn tournee En noem het maar vrienden, is het even tijd voor bezinning. Kortom: terug naar de basis. Van Roozendaal’s Zonder Vrienden is een soloconcert. De liederen zoals ze ooit geschreven zijn: een man, een piano, een stem. Eenvoudig van opzet, overdonderend in uitvoering. Een blauwdruk van het werk waarmee hij al zeventien jaar door Nederland toert. Van Roozendaal won de Poelifinario 2008 voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van dat seizoen. De Telegraaf: ‘Maarten van Roozendaal charmeert, ontroert, maakt aan het lachen en zet aan het denken. Hij snijdt dwars door de ziel’. In 2008 verzorgde hij het muzikale intermezzo tijdens het Twents Lezersfeest in De Bond. 20.15 uur

€ 17,50

Bondspakker € 13,00

incl. € 2,00 pauzedrankje www.maartenvanroozendaal.com

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


do 7 oktober 2010

vr 8 oktober

The Soul of Motown

Rocky over the Rainbow 2010 (try-out)

Eva de Roovere en Lennaert Maes

The Soul of Motown III The feelfantastic sensation (try-out)

met o.a. Linda Wagenmakers

In Concert

The Soul of Motown I & II waren showspektakels met Motowns grootste hits. Vanwege groot succes en uitverkochte zalen komt The Soul of Motown, in een nieuwe versie, terug. Motown gaf een heel eigen sound aan R&B, pop en soulmuziek en werd wereldwijd een begrip. Met artiesten als The Jackson Five, Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Martha Reeves and the Vandellas draagt Motown een tijdloos karakter en is het ook nu nog niet weg te denken uit onze hedendaagse muziekbeleving. Motown touches heart & soul!

Misverstanden, kruisbestuivingen en tenslotte een allesomvattende chaos! In de waanzinnige parodie Rocky over The Rainbow 2010 wandelt een sterrencast, bestaande uit o.a. Linda Wagenmakers over de ‘Yellow Brick Road’ door Transsylvannië, terwijl een verteller, Gijs Staverman of Harm Edens of Sjaak Bral, op verrassende wijze duidelijkheid probeert te scheppen. Jacques d’Ancona over de voorstelling: “Vet knipogend en begeleid door lekkere rockmuziek gaan de musicalcoryfeeën opnieuw stevig door het lint en zorgen met sfeerbepalende vondsten, slapstick en flauwekul voor uitbundig plezier.” Tot aan het eind van de voorstelling zit u op het puntje van uw stoel! Zorg dat u het niet mist.

Twee Belgische rasartiesten staan deze avond in De Bond. Het voorprogramma wordt verzorgd door Lennaert Maes. Maes schrijft en zingt zoals hij gebekt is en kiest voor zijn eigen stijl: Nederlandstalige pop dat staat als een huizenblok. Op het podium ontplooit Maes zich tot een rasechte verteller met muziek als rode draad. Na de pauze laat Eva de Roovere u meevoeren met haar prachtige Vlaamse rootspop. U kent haar ongetwijfeld van Zoals in Dat Ene Liedje en Fantastig Toch. Nu voor de derde keer in De Bond. Momenteel werkt zij in stilte aan een nieuw album samen met Spinvis. Het publiek wil ze niet laten wachten, dus mis deze intieme, unieke voorstelling niet.

20.15 uur

€ 27,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.soulofmotown.nl

20.15 uur

€ 25,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.amsterdam-theatre.nl

20.15 uur

€ 18,50

CJP/CKV/65+€ 17,00

incl. € 2,00 pauzedrankje www.evaderoovere.be

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 13

zo 19 september


pagina 14

za 9 oktober

za 23 oktober

Nynke Laverman

The COPS

Nomade

Tribute to The Police

Ontdekken. Grenzen oprekken. Onbekende gebieden ingaan. De kick die dat geeft en de angst die dat oproept, is wat Nynke Laverman fascineert en wat haar drijft tot de muziek die ze maakt. Voor Nomade trok Nynke naar Mongolië waar zij een maand lang leefde bij een nomadenfamilie op de steppe. Bij mensen waarvan hun leven één grote trektocht is door een immens uitgestrekt landschap, waarbij het leven bestaat uit alsmaar opbreken en verdergaan, het oude achterlatend, het onbekende tegemoet. Een zeer vruchtbare voedingsbron voor een album waarop zij verrassende afslagen neemt en nieuwe muzikale

Eind jaren zeventig. De popmuziek verkeert in een impasse, maar ineens is daar The Police. Drie blonde, brutale jongens die alle conventies aan hun laars lappen. Hun muziek is emotioneel, transparant en opzwepend en de rafelige stem van zanger en bassist Sting bezorgt een hele generatie kippenvel. The Police is weliswaar geschiedenis, maar nog altijd even populair. De band coveren is moeilijk. Dat de nieuwe band The COPS (Covers of The Police & Sting) het wel voor elkaar krijgt, zegt alles over hun inzet en hun muzikale mogelijkheden. Hun geheime wapen is de stem van zanger Miller. Het lijkt toch echt of u Sting hoort zingen; sluit uw ogen en geniet van deze muziek!

landschappen binnenmarcheert, het grote onbekende tegemoet. 20.15 uur

€ 21,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.nynkelaverman.nl

21.00 uur

€ 17,50

staconcert

www.pbmusicprom.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


za 8 januari

Evi De Jean

EtnoSaraj

Aarde

Ritam Noci / De Bond Nieuwjaarsconcert

Evi De Jean verzorgde een muzikaal intermezzo bij het vierde Twents Lezersfeest vorig seizoen. Nu is zij met haar prachtige avondvullende programma Aarde aanwezig. Evi De Jean woonde in haar kindertijd in Israël en nu vraagt ze zich af waar ze eigenlijk thuis is. Zij pakt haar koffer en reist terug naar het land dat ze achter liet. Een gevaarlijke reis waarin ze het ‘thuis’ uit haar herinnering aan de veranderde wereld kwijtraakt. In Aarde gaat het over de melancholie van herinneren en over de oerkracht van leven. Zij vertelt een krachtig verhaal over de kleine dingen in het leven en heeft

Hun nieuwe programma Ritam Noci (Ritme van de nacht) is boeiend als het leven zelf. De stukken zijn afwisselend melancholisch, opzwepend, triest en vrolijk. EtnoSaraj is een multinationaal sextet waarbij verschillende invloeden en muziekstijlen resulteren tot een prachtig en sfeervol balkangeluid. Naast bestaande liederen en instrumentale stukken, afkomstig uit de Balkan, Rusland, de klezmer- en zigeunertraditie, bouwt EtnoSaraj eveneens aan een eigen repertoire. De composities vloeien uit de pen van zanger en gitarist Mile Lukic die sinds de zomer van 2009 deel uitmaakt van het sextet. Op deze unieke cd-presentatie staat het contact met het publiek voorop. Een absolute aanrader!

het toch stiekem over de grote. Ontroerend, humoristisch, overrompelend. 20.15 uur

€ 15,00

CJP/CKV/65+ € 13,50

www.evidejean.com

20.15 uur

€ 15,50

Bondspakker € 11,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

www.etnosaraj.com

pagina 15

vr 10 december


za 15 januari

vr 21 januari

Gare du Nord

Joris Linssen & Caramba VUUR

pagina 16

Love For Lunch

De oprichters van Gare du Nord, Barend Fransen en Ferdi Lancee, spelen een mix van jazz, blues en soul en zijn inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. In december 2009 ontving Gare du Nord voor het album Love For Lunch de vierde gouden plaat op rij. Veel van hun songs zijn gebruikt voor films, documentaires en commercials. Dit album bevat een groot aantal nieuwe originals en ook een eigenzinnige bewerking van het aloude Summertime. De fabuleuze, van oorsprong Italiaanse, zangeres Dorona Alberti vertolkt een aantal prachtige songs. Lingerie ontwerpster Marlies Dekkers tekende voor de visualisering van Love For Lunch: een streling voor de zintuigen.

Raken en geraakt worden staat centraal bij Joris Linssen & Caramba. Hun debuutvoorstelling Tranen van Geluk was een grote verrassing. In VUUR spelen de vier rasmuzikanten nummers van hun nieuwe gelijknamige cd en hoogtepunten uit hun eerdere werk. Met groot enthousiasme weten ze het publiek te betoveren. De liedjes gecombineerd met de persoonlijke verhalen van Joris Linssen vormen een meeslepend geheel. Het kwartet viert zijn tienjarig bestaan met deze vurige mix van liederen en levensverhalen. Van hete liefdes en heilig vuur tot aan de alles verzengende vlammen van het afscheid. Een vlammende voorstelling.

Een absolute must voor de muziekliefhebber! 20.15 uur 20.15 uur

€ 22,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

€ 17,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

http://web.mac.com/jergroen/Site_2/

www.clubgaredunord.com

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 18 februari

do 24 februari

Leo Blokhuis en Ricky Koole

Circle Percussion

Normaal

Laagland

DOWN TO EARTH

Tien X Theatertour

Wegens het overweldigende succes van Harmonium is er nu een vervolg; het muziektheaterprogramma Laagland. Ricky Koole en Leo Blokhuis duiken dieper de muziek in. Ricky zingt en Leo vertelt. Ze verkennen het spannende grensgebied waar muzikale genres elkaar overlappen, waar country en soul elkaar tegenkomen, waar de Ierse en Afrikaanse traditie elkaar raken. Een persoonlijke ontdekkingstocht. Een programma over heimwee, over het grote verlangen, over liedjes die grenzen over gaan en rivieren oversteken. Laagland is een avond vol prachtige liedjes en goede verhalen, in een intieme setting met topmuzikanten. Een must!

Circle Percussion op het toneel... dan weet u wel hoe laat het is! Met hun voorstelling Drums of the World veroverden deze trommeltopsporters de wereld. Nu zijn zij terug met hun nieuwe voorstelling DOWN TO EARTH. Vernieuwend, verfrissend en met acht benen op de grond weten de heren van Circle Percussion de zaal om te toveren tot een walhalla van vette sounds, strakke beats en virtuoze grooves, waarbij een gepaste dosis muzikale humor niet ontbreekt. De drummers van de formatie zijn meesters in het combineren van Japanse en Afrikaanse slagwerkmuziek. Een energieke voorstelling met slagwerk van de beste soort: heftig, ritmisch en avontuurlijk. Kom ook naar de workshop Djembé (zie pagina 42).

Normaal is hét exportprodukt van de Achterhoek, bekend van ‘Oerend hard’ en tientallen top-40 hits. Maar misschien nog wel meer van de energieke concerten. De bandleden bewezen de afgelopen jaren dat hun muzikale horizon niet ophield bij blues en rock ’n roll, want ook komen cajun, country-folk en jazz aan bod of zoals zanger en voorman van Normaal Bennie Jolink het graag noemt, ‘knipoog-klassiek’. Normaal is subtiel en komisch en vooral ook zeer muzikaal. Sinds hun eerste theatervoorstelling verraste Normaal niet alleen de vaste liefhebbers maar juist ook theaterbezoekers in het hele land. Tien X Theater Tour moet u beleven!

20.15 uur

€ 19,00

www.leoblokhuis.nl en www.rickykoole.nl

20.15 uur 20.15 uur

€ 20,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

Bondspakker € 15,00

€ 25,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.normaal.nl

www.circlepercussion.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 17

vr 28 januari


pagina 18

za 26 februari

za 12 maart

Sarah Fairfield

Mrs. Einstein

Songs of the Century

’t Zal Je Kind Maar Wezen!

De Nederlandse zangeres Sarah Fairfield treedt op met een akoestische

Op verzoek van onze bezoekers, terug in De Bond. Raap je sokken van de grond! Doe het dopje op de tandpastatube! Doe de wc bril naar beneden! Komt dit u bekend voor? Dan heeft u een man in huis. En wie is het grootste kind in huis en wie is niet meer op te voeden? Juist. De man. Uw man. Na het enorme succes van Vuile Huichelaar heeft Mrs. Einstein een nieuwe selectie gemaakt met schitterend meezingrepertoire. We gaan ons weer heerlijk druk maken over de halve wereld en onszelf. Kom naar ’t Zal Je Kind Maar Wezen! voor kleine ergernissen, diep leed en grote vreugde. En laat uw man lekker thuis of…. neem hem toch mee?

band met Nederlandse topmusici. Aan bod komen o.a. songs uit het repertoire van Lennon & McCartney, Joni Mitchell, James Taylor, Janis Ian, Sting, Alanis Morissette en Suzanne Vega. Uitgevoerd met een eigentijdse en spannende sound. Sarah Fairfield, winnares van de Ann Burton Award, is zowel singer-songwriter als een echte performer. Ze is bekend van haar radiohit Fly away en van het Nationale Klimaatlied. Laat u betoveren door de fluwelen stem van Sarah Fairfield, haar live band en de prachtige composities. The greatest singer-songwriter songs of the 20th century!

20.15 uur 20.15 uur

€ 17,00

Bondspakker € 12,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

€ 17,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.mrseinstein.nl

www.sarahfairfield.com

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


do 17 maart

za 2 april

The Dutch Eagles

Esther Groenenberg

This is Hotel California too!

Slingers en Ballonnen

21.00 uur

€ 19,00

staconcert

www.dutcheagles.com

Van de hit ‘Oh meisje’ naar een volwassen debuut in het theater. Haar eerste liedjesprogramma is, net als haar debuutalbum, getiteld Slingers en Ballonnen en vertelt over het grote, maar vooral het kleine geluk en het zo veel mogelijk vieren van het leven; als het moet met behulp van een stevige portie fantasie en verbeeldingskracht. Hoewel Groenenberg zeker oog heeft voor de minder zonnige kanten van het leven van alledag, is na elk lied, verhaal of gedicht haar glas toch weer halfvol. Esther Groenenberg’s teksten en liedjes zijn fris en relativerend, raak en vrolijk en ook verrassend ontroerend. Zij is ook te zien op het 5e Twents Lezersfeest op 19 maart dit seizoen. 20.15 uur

€ 15,50

CJP/CKV/65+ € 12,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.esthergroenenberg.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 19

The Dutch Eagles brengen met hun nieuwe show This is Hotel California too! opnieuw een weergaloze avond. De schare vaste aanhangers wordt steeds groter en steeds meer mensen ontdekken hoe goed The Dutch Eagles zijn. Deze Eagles-tribute band bestaat uit zes Nederlandse topmuzikanten, die hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend hebben. De gezamenlijke liefde voor de nog steeds ongekend populaire Amerikaanse countryrock formatie, bracht hen samen. Waar ze komen, ontlokken ze steevast enthousiaste reacties van pers en publiek en spelen ze voor uitverkochte zalen. Wegens groot succes nu voor de derde keer in De Bond.


pagina 20

zo 3 april

vr 15 april

The African Mamas

Liesbeth List

The Mamas Sing Mama Africa

Liesbeth List Intiem

The African Mamas zijn weer in Nederland met een hele nieuwe show. Een ode aan de onlangs overleden Afrikaanse superster Miriam Makeba, Mama Africa. In de voorstelling passeren momenten uit haar enerverende leven de revue, o.a. hoe ze ontdekt werd door Harry Belafonte. Er is muziek uit de landen waar ze tijdens haar gevangenschap verbleef; anekdotes worden verteld, zoals die van die nachtvlucht, waarbij ze zich in het toilet terugtrok om daarna in pyjama en met krulspelden in het haar weer tevoorschijn te komen. Ook pijnlijke en emotionele gebeurtenissen uit het leven van deze ambassadrice van het zwarte continent komen aan bod in deze zinderende voorstelling. Zie pagina 42 voor de workshop Afrikaanse dans

In deze voorstelling met een bijna huiselijk karakter legt La Grande Dame rekenschap

20.15 uur

€ 30,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

af van haar leven en de keuzes die ze daarin heeft gemaakt. Haar triomfen komen aan bod, de vermakelijke avonturen met Ramses Shaffy en haar samenwerking met Jacques Brel. Maar ook wordt met onthutsende eerlijkheid verslag gedaan van haar mislukkingen en tegenslagen, verkeerde liefdes, ontrouw, de zelfgekozen dood van haar moeder en de eigen kwetsbaarheid als moeder. ‘Toch is het een omzien in vreugde’, stelt ze aan het slot vast. Waarna ze het onvergetelijke ‘Non je ne regrette rien’ zingt. Een fantastische en bijzondere avond van begin tot eind. 20.15 uur

€ 20,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.liesbethlist.nl

www.ruuddegraaf.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


do 21 april

Daniël Lohues

Daisy Correia & Band

Hout Moet

Este meu fado

Ook dit seizoen is hij in De Bond, omdat u hem moét beluisteren! Verhalen en muziek van Daniël Lohues, de eigenzinnige multi-instrumentalist uit Erica. Al een paar jaar trekt hij als een hedendaagse troubadour in zijn eentje succesvol langs theaters in het hele land. De bezoekers van zijn voorstellingen stappen een avondje in Lohues’ wereld. Daar vinden ze troost, verwondering, ernst, relativering en humor. Anders en tegelijkertijd herkenbaar. De mens, liefde, historie, muziek, het leven op het platteland, het leven op reis, Lohues schrijft er songs over waarmee hij in de hoofden van zijn luisteraars een verborgen luik weet te openen. En alles op die typisch Lohuesiaanse manier. Zie pagina 42 voor de workshop Songwriting: Van Twents naar Drents.

Als dochter van een Nederlandse vader en een Portugese moeder is Daisy Correia geboren en opgegroeid in Nederland. Haar Portugese roots spelen de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in haar leven. Als zij in aanraking komt met de Portugese fado, sluit ze deze in haar hart. In 2008 besluit ze zich helemaal op de fado te richten. Op haar debuutalbum ‘Este meu fado’ heeft ze de klassieke fado met het heden gecombineerd zonder het traditionele van deze muziekstijl verloren te laten gaan. Ook zijn in haar muziek zowel Afrikaanse als Arabische invloeden herkenbaar, evenals de blues en de pop. Een ontdekking voor de muziekliefhebber. 20.15 uur

20.15 uur

€ 20,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

€ 18,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.daisycorreia.com

www.lohues.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 21

za 16 april


za 18 september

Vera Mann en Wilbert Gieske

pagina 22

Duet for One (try-out)

Toneel voert u vaak verhalend en beeldend mee naar een andere wereld. Een wereld die dikwijls niet de uwe is. Maar waar u een moment deel van uit maakt. Uw rol is eenvoudig. U hoeft er alleen maar te zijn en te genieten. Net of het even echt is.

Aangrijpend toptoneel met Vera Mann en Wilbert Gieske. In hoeverre heeft je leven nog zin als je op het toppunt van een glansrijke carrière als celliste te horen krijgt dat je MS hebt en dat je je vak, waarin je zo bewonderd wordt, niet meer kunt uitoefenen? Dit dilemma staat centraal in zes sessies bij de psychiater met wie de beroemde Britse celliste Jacqueline du Pré een zeer complexe relatie opbouwt. De toneelvoorstelling Duet for One ging in 1983 in Londen in première en werd een wereldhit, ook werd deze verfilmd met in de hoofdrol Julie Andrews en is onlangs weer te zien geweest op West End in Londen. Nu in Nederland in de theaters. 20.15 uur

€ 17,50

Bondspakker € 13,00

incl. € 2,00 pauzedrankje www.ruuddegraaf.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 24 september

za 25 september

do 28 oktober

Toneelgroep Oostpool

De Hormonologen

Ksztalt

Yvonne van den Hurk, Mylou Frencken en Ineke Veenhoven

Schone Schijn (Keeping Up Appearances) (try out)

20.15 uur

€ 16,00

Na het succes van De Vaginamonologen en de Afscheidsmonologen nu De Hormonologen. De afgelopen jaren heeft Yvonne van den Hurk vrouwen van diverse culturele achtergronden geïnterviewd over hun ervaringen voor, tijdens en na de overgang. Deze persoonlijke geschiedenissen heeft zij gegoten in een heldere, toegankelijke voorstelling. De Hormonologen geeft een tiental van deze gesprekken in monoloogvorm weer. Tussen de monologen in ordent de ik-figuur, een moderne vrouw die alle informatie en middelen over de overgang binnen handbereik heeft, kort haar eigen gedachten en ervaringen. De Hormonologen is een rake, herkenbare en ook humorvolle voorstelling over de overgang.

Na ‘Allo ‘Allo! vorig seizoen nu Schone Schijn in De Bond! Nog steeds zijn in Nederland de perikelen rondom Hyacinth Bucket reden voor gigantische kijkcijfers. Naast Hyacinth, de enige echte lady of the house, ziet u al die andere bekende personages, zoals haar sullige echtgenoot Richard, haar op seks beluste zussen Daisy en Rose, haar intens luie zwager Onslow en haar neurotische buurvrouw Elizabeth. De felbegeerde rol van Hyacinth wordt gespeeld door rascomédienne Doris Baaten, onder andere bekend van musicalhits als Mamma Mia!, de Nederlandse Fame en Anatevka. De regie is in handen van Daniel Cohen. Een geweldige avond met deze komische voorstelling.

CJP/CKV/65+ € 14,50

www.oostpool.nl

20.15 uur

€ 17,50

www.aaa-theater.nl

incl. € 2,00 pauzedrankje www.winterspelen.net

20.15 uur

€ 19,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.ruuddegraaf.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 23

In Ksztalt - het Poolse woord voor vorm - gaan vijf mensen op zoek naar hoe het zou zijn zonder opgelegde patronen. Een absurdistisch en humoristisch pleidooi over de durf om te twijfelen aan hoe dingen ons overkomen. Een theatervoorstelling waarin een poging wordt gedaan het gedachtegoed van Witold Gombrowicz, één van de belangrijkste Poolse schrijvers uit de twintigste eeuw, te doorgronden. Want wat als de vorm ons daadwerkelijk ontvalt? Laat ons gezamenlijk de vorm ontrafelen en elkaar opnieuw en recht in de ogen kijken. Toneelgroep Oostpool zet zonder twijfel met Ksztalt weer een intrigerende voorstelling neer.

Doris Baaten e.a.


pagina 24

do 4 november

do 20 januari

Olga Zuiderhoek

1953 De Musical (try-out)

De Caracal

Ben Cramer, Marcel Smid en Fillip Bolluyt

Een vrouw wacht op één bijzonder telefoontje: van een man, met wie ze een jaar geleden de afspraak maakte dat hij binnen een jaar zou besluiten wel of niet voor haar te kiezen. Vanavond is het de laatste dag van dat jaar. In afwachting van dat ene telefoontje dat haar leven voorgoed kan veranderen, wordt ze voortdurend gebeld. Ze belt zelf ook aan één stuk door: met haar laatste ex, met haar zusje Mia, met haar vriend Robbert die kapper is, met een hijger, met de vriendin van haar overleden moeder. Het prachtige, indringende spel van Olga Zuiderhoek maakt dit toneelstuk van Judith Herzberg tot een juweel!

Een dramatisch verhaal dat zich afspeelt in de beruchte nacht van

20.15 uur

1 februari 1953. Tijdens de allesverwoestende ramp zette een stormvloed grote delen van zuidwest Nederland onder water. Een polderdorp waarin verschillende personen de ramp beleven staat centraal in deze muzikale voorstelling. Burgemeester Fillip Bolluyt heeft het druk met de opening van het stadhuis, wachtmeester Marcel Smid voelt dat de storm vreselijke gevolgen kan hebben en dijkgraaf Ben Cramer onderneemt geen actie. Ieder op zijn eigen manier, ieder met zijn eigen verantwoordelijkheden en belangen. Begeleid door indrukwekkende muziek wordt u meegevoerd naar die nacht in 1953.

€ 17,50

www.hummelinckstuurman.nl 20.15 uur

€ 27,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.1953demusical.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 11 maart

vr 22 april

Boer’n Leu

In de Schaduw van Brel (try-out)

De Kus

Zo is het mer net

Vera Mann en Rob van de Meeberg

Carine Crutzen en Huub Stapel

Het echtpaar Hanna en Gerrad, buurman vrijgezel Jaan en alle anderen, staan garant voor een avond onbezorgd vermaak. Hanna vindt dat ze nodig moet afvallen, dat haar man Gerrad niet meer van deze tijd is en zijn klassieke levensstijl drastisch moet wijzigen en Jaan heeft politieke ambities. Zomaar wat onderdelen uit de revue Zo is het mer net. De voorstelling, opgebouwd uit sketches, conferences, muziek en zang, houdt u een vrolijke spiegel voor van het leven van alledag. Kortom een bezoek aan de revue Zo is het mer net is een feest van herkenning.

In de muzikale theaterproductie In de Schaduw van Brel volgen we Jojo George Pasquier, gespeeld door Rob van de Meeberg, vriend, bodyguard en chauffeur van Jacques Brel. Het is voor Pasquier lastig om de herinneringen aan Brel levend te houden en hij probeert daar via liederen achter te komen. Hij wordt daarbij geholpen door de muziektherapeute, vertolkt door Vera Mann, die is aangesteld om hem te laten kiezen tussen Hemel of Hel. Naast de bekendste chansons van Brel schreven Martin van Dijk en Lars Boom nieuwe chansons voor deze voorstelling. De hoofdrolspelers Vera Mann en Rob van de Meeberg ontvingen een John Kraaijkamp Musical Award voor deze bijzondere rolvertolking.

Hij won ooit een cabaretfestival, nu amuseert hij de jeugd in een berenpak in een pretpark. Op een dag loopt hij het bos in om na te denken en stuit hij op haar, de provinciale schone, die ook iets te verwerken heeft: is haar lichaam ziek of hebben de doktoren zich in hun diagnose vergist? Dit tweetal vindt troost bij elkaar. Ze vervolgen hun weg gezamenlijk, wat een reeks ontroerende maar ook geestige verwikkelingen tot gevolg heeft. Intenser dan ze tot nu toe hebben ervaren overvalt hen de liefde tot hun wegen zich weer moeten scheiden. De Kus is een nieuw toneelstuk van Ger Thijs. Hij regisseerde o.a. ook de succesvolle theatervoorstelling Heren van de thee.

20.15 uur

€ 20,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

20.15 uur

www.boernleu.nl 20.15 uur

€ 18,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

€ 20,00

www.hummelinckstuurman.nl

www.ruuddegraaf.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 25

do 10, vr 11 en za 12 februari


zo 17 oktober

2 Twents Kinderboekenfeest

pagina 26

e

Het theater is een belevenis voor kinderen. Als ze eenmaal zitten in de grote rode stoelen en het zaallicht gaat uit dan weet je: het gaat beginnen! Superspannend, want er kan van alles gebeuren op het toneel. Dus kom met familie, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes op theateravontuur in De Bond.

Op deze mooie zondag vieren we het 2e Twents Kinderboekenfeest in De Bond. Arend van Dam en Alex de Wolf spelen een speciale voorstelling aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek 2010: De Tekenwedstrijd. Samen toveren Arend en De Wolf – op een groot scherm – een wereld aan verhalen tevoorschijn. De voorstelling is in de theaterzaal en daarna bruist het in de foyers van de activiteiten zoals buttons en boekenleggers maken, schminken, een spannende quiz, het grote voorleesbed en er is misschien een echte waarzegster aanwezig…… De Bond is helemaal ingericht in de sfeer van de Kinderboekenweek. Leuk voor het hele gezin. 13.30 uur

€ 7,50

6+

www.stadstheaterdebond.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


wo 1 december

ma 20 december

Kleintje Kaf

Sinterklaas is jarig!

A Christmas Carol

Het Dierenbal

Majel Lustenhouwer

1974 Theaterproducties

Het Dierenbal is een interactieve muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Het vertelt de vrolijke avonturen van Olaf het Gansje. Olaf het Gansje woont op de boerderij en is erg nieuwsgierig. Op een dag trekt hij het hek van de boerderij achter zich dicht om de wijde wereld in te gaan. De liedjes in de voorstelling gaan over vieze varkens, ondeugende vogels, luie mieren, springende sprinkhanen en er is ook nog een vegetarische slang. Voor het publiek is er volop ruimte om mee te knorren, loeien en dansen. Kortom, Het Dierenbal zit boordevol plezier, blijdschap en verrassingen.

De Liedjespiet zit nog niet zo lang op de Pietenschool, dus af en toe gaat er wel eens wat mis. Gelukkig zijn de kinderen in de zaal er om de Liedjespiet te leren wat wel en niet mag. Samen met Majel en de kinderen oefent Liedjespiet een welkomstlied voor de Sint. Dat wordt zingen en swingen, zeker als je de tonen van de PepernotenBoogie hoort. Maar daar blijft het niet bij. Verder kan Liedjespiet ook nog wel wat hulp gebruiken bij het maken van een cadeau voor de Sint. En wie weet komt Sinterklaas ook nog langs? Kom en doe gezellig mee!

A Christmas Carol neemt u mee naar de geheimzinnigheid van het avontuur van Ebenezer Scrooge. Gevangen in een kooi van gierigheid en wrok, wordt Scrooge op kerstavond door drie geesten meegevoerd en maakt kennis met de jongen die hij ooit was en de man die hij zal worden. Alleen vannacht krijgt hij de kans om zijn toekomst te veranderen. A Christmas Carol is een toegankelijke voorstelling waarin de toeschouwer de nachtelijke bespiegelingen van een man volgt, waarbij het warme chocolademelkgevoel en de hartverwarmende liefdesgeschiedenis als een wollen deken de kille tragedie verwarmen. Een sfeervolle klassieker.

14.30 uur

€ 7,50

www.kleintjekaf.nl

4+

14.30 uur

€ 7,50

2+

www.majellustenhouwer.nl

19.00 uur

€ 15,00

www.mrscrooge.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

8+

pagina 27

zo 21 november


pagina 28

di 21 december

zo 23 januari

Woezel en Pip

Theaterfiets

Woezel en Pip in de Tovertuin

De Tijdmachine

Deze prachtige kleurrijke voorstelling van Woezel en Pip is een muzikale poppentheatershow gebaseerd op de boekjes van Guusje Nederhorst. Woezel is een jongenshondje met een stoere blaf en grote flaporen, maar met een heel klein hartje. Pip is zijn lieve, vrolijke hartsvriendinnetje. Samen beleven zij allerlei avonturen in De Tovertuin. In deze magische Tovertuin wonen Woezel en Pip samen met hun bekende vriendjes: Tante Perenboom, De Wijze Varen, De Zingende Tulpjes en Buurpoes. Met de bekende Woezel en Pipliedjes toveren de leukste hondjes van Nederland bij de grootste zuurpruim een glimlach op het gezicht. Een fantastische voorstelling in de kerstvakantie voor de hele familie! 15.30 uur

€ 14,00

www.woezelenpip.nl

2+

Wegens groot succes vorig seizoen is Theaterfiets wederom in De Bond. In deze avontuurlijke interactieve muziektheatervoorstelling is Dolf op zoek naar de waarheid en het geluk. En waar vind je dat? Dolf gaat in een reusachtige tijdmachine op reis en hij heeft de hulp van de jonge toeschouwers hard nodig. In de Middeleeuwen beleeft hij avonturen met ridders en in de sprookjesachtige wereld van Aladdin ontdekt hij de waarheid. En nu nog het geluk! Misschien in de toekomst? In razende vaart reist Dolf door de toekomst en leert daar allerlei leuke kunstjes. En het geluk? Dat zoekt hij bij de kinderen in de zaal. Samen gaan ze nog één keer op reis. En gelukkig vinden zij het geluk. 14.30 uur

€ 7,50

4+

www.theaterfiets.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


zo 27 maart

zo 17 april

De Gelaarsde Kat De Musical

Rood Verlangen

Huisje, Boompje, Beestje

Maud Mulder, Geert Hoes e.a.

BontePels

Raaf, geen Kip

Na het succes van Roodkapje en Hans & Grietje, nu het prachtige sprookje De Gelaarsde Kat in De Bond. Met in de hoofdrollen niemand minder dan Maud Mulder en Geert Hoes wordt het eeuwenoude sprookje De Gelaarsde Kat sprankelend tot leven gebracht. Een arme molenaar besluit zijn bezittingen te verdelen onder zijn zoons. De oudste krijgt de molen, de jongste de kat. Het lijkt een oneerlijke verdeling, totdat blijkt dat die kat geen gewone kat is. Deze kat vraagt een hoed en laarzen en belooft de molenaarszoon de hand van de koningsdochter. Samen gaan ze op avontuur. Een heerlijke familiemusical vol swingende muziek. Na afloop is er een Meet & Greet met de spelers. Vergeet uw fototoestel niet!

BontePels is een verhaal over een moedig meisje. Haar vader is koning en haar moeder is heel ziek. Vlak voordat de moeder sterft, laat ze haar man beloven dat hij opnieuw zal trouwen met een vrouw die even mooi is als zij. Een lastige belofte, want niemand is mooi genoeg. Tot het meisje volwassen is en als twee druppels water op haar moeder lijkt. De koning wil met háár trouwen. Ze belooft haar vader dat hij met haar mag trouwen, op voorwaarde dat hij drie cadeaus geeft. Het meisje vlucht de donkere nacht in. De dieren van het bos hebben het wanhopige meisje ontdekt en besluiten haar te helpen. Een sprookjesachtige familievoorstelling met muziek van Astor Piazzolla.

In een prachtig groot nest kruipt Raaf uit zijn ei. Zijn papa en mama zijn zwart, zijn broertjes en zusjes zijn zwart. Maar Raaf is wit. Raaf is lief, maar ook koppig en eigenwijs. Hij is een buitenbeentje: de hele familie eet muizen maar Raaf wil een stuk kaas. Raaf trekt er in zijn eentje op uit. Hij haalt graag grapjes uit met iedereen. Hij is niet zoals de anderen, en hij wil ook niet zijn als de anderen. Of toch... Raaf is ook onzeker. Wat is hij nou helemaal? Wat kan hij? Raaf, geen Kip is gebaseerd op de succesvolle Teleac-serie Huisje, Boompje, Beestje. Het is een totaaltheaterervaring voor alle kinderen vanaf vier jaar. 14.30 uur

15.30 uur

€ 15,00

4+

www.gelaarsdekatdemusical.nl

14.30 uur

€ 7,50

5+

€ 8,00

4+

www.stichtingtwee-ater.nl

www.roodverlangen.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 29

za 5 februari


zo 17 oktober

2 Twents Kinderboekenfeest

pagina 30

e

Lezen is leuk! En daarom biedt De Bond speciaal voor de liefhebbers mooie bijeenkomsten. Alles staat in het teken van boeken en auteurs! Elke keer is het weer een verrassing welke auteurs op het toneel staan. En ook fotografie biedt ongekende verrassingen

Op deze mooie zondag vieren we het 2e Twents Kinderboekenfeest in De Bond. Arend van Dam en Alex de Wolf spelen een speciale voorstelling aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek 2010: De Tekenwedstrijd. Samen toveren Arend en De Wolf – op een groot scherm – een wereld aan verhalen tevoorschijn. De voorstelling is in de theaterzaal en daarna bruist het in de foyers van de activiteiten zoals buttons en boekenleggers maken, schminken, een spannende quiz, het grote voorleesbed en er is misschien een echte waarzegster aanwezig…… De Bond is helemaal ingericht in de sfeer van de Kinderboekenweek. Leuk voor het hele gezin! 13.30 uur

€ 7,50

6+

www.stadstheaterdebond.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


za 19 maart

Hans Visser, Ernesto Arrendell en Irena Filloppova

Diverse auteurs

World Press Photo Concert

5e Twents Lezersfeest

Een bijzondere voorstelling waarbij prachtige foto’s uit de World Press Photo

Het eerste lustrum van het Twents Lezersfeest is een feit. Vorig jaar met o.a. Bart Chabot en daarvoor literaire grootheden als Adriaan van Dis, Geert Mak en Kader Abdolah. Een voorstelling die een vaste en zeer gewaardeerde plaats in De Bond heeft verworven. Boeiende moderne literatuur en muziek zijn de centrale ingrediënten. Inmiddels is ook de aandacht voor regionaal talent een traditie geworden. De namen van de gasten worden medio februari bekend gemaakt. Een literaire belevenis, gepresenteerd in samenwerking met Boekwinkel Heinink, Bibliotheken Noord-Oost Twente en Stadstheater De Bond. Er zijn slechts 300 kaarten, zorg dat u erbij bent.

collectie op een muzikale wijze tot leven worden gebracht door gitarist en theaterman Hans Visser, duivelskunstenaar Ernesto Arrendell en de Russische accordeongigant Irena Filippova. Deze voorstelling neemt de luisteraar en kijker mee in een bijzonder schouwspel van beeld en geluid. Kleurrijke straatfoto’s uit Midden Amerika, confronterende foto’s uit Kaboel, de overwinning van Obama, imponerende momenten van de Olympische Spelen. Al deze foto’s samen vormen een collectief geheugen van de mens. 20.15 uur

€ 16,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.worldpressphoto.org

foyer 19.30 uur / zaal 20.15 uur incl. € 2,00 pauzedrankje

€ 19,00

www.twentslezersfeest.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 31

do 9 december


pagina 32

De Bond is ook een belangrijk podium voor de amateurkunsten. Het aanbod is divers en verrassend. Zowel bespelers uit Oldenzaal als uit de hele regio huren met plezier ons theater om hun kunsten te vertonen. Daarnaast huren ook scholen graag de theaterzaal voor bijvoorbeeld het opvoeren van eigen musicalproducties.

vr 1 en za 2 oktober

Toneelvereniging Kunst naar Kracht Een verhuizing en andere ongemakken! Het echtpaar Richard en Dorris Koenen koopt een leegstaand herenhuis met een duistere reputatie. Volgens de aartsnieuwsgierige overbuurvrouw heeft de vorige bewoner zijn vrouw vermoord en gebeuren er sindsdien vreemde, onverklaarbare dingen in het huis waar een hogere macht zich mee schijnt te bemoeien. De broer en schoonzus van Dorris, Koos en Bets, komen langs. Gelukkig kent Bets iemand uit de spirituele wereld, het medium Mathilde, die opheldering brengt. Wordt nu alles duidelijk? Allemaal ingrediënten voor een heerlijk avondje lachen met Toneelvereniging Kunst naar Kracht in De Bond. 20.15 uur

€ 11,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.kunst-naar-kracht.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 22 oktober

za 30 oktober

SNOR

Xee Wa

DJ’s van toen en Oldenzaalse artiesten

Veur groot en klean spul

Heanig an

Oldenzaal draait de tijd terug

Dit jaar viert SNOR haar 10-jarig jubileum: een mooi moment om oude bekenden als Bertus en Carla Boes plaats te laten maken voor nieuwe personages. Scenarioschrijver Ben Siemerink heeft het stokje overgedragen aan Tom Achterkamp. Ondersteund door een creatieve denktank maakt hij als schrijver zijn debuut. Dit jaar gaat de voorstelling over het reilen en zeilen bij groothandel ‘Micro’. Roddel en achterklap zijn aan de orde van de dag, wat uiteraard de meest hilarische situaties oplevert. Sketches worden afgewisseld met dans, zang en prachtige - soms ontroerende - liedjes. Met een ouderwetse revue in een modern jasje staat SNOR wederom garant voor een heerlijk avondje theater.

Afgelopen seizoen trad het kleinkunstgezelschap Xee Wa, onder de paraplu van de Stichting Rossum Buitengewoon, voor het eerst op in De Bond. Na een uitverkochte zaal en lovende recensies zijn zij ook dit seizoen weer bij ons te bewonderen. Nu met hun nieuwe programma Heanig an. Een avond waarin u de razende en ingewikkelde wereld achter u laat en in alle rust geniet van de zelfgeschreven, herkenbare liedjes, gedichten en verhalen. Ook dit jaar zorgt Xee Wa weer voor een muzikaal en poëtisch avondje pure Twentse ontspanning.

Na twee keer een uitverkocht theater kruipen nu nog meer Oldenzalers in de huid van een popartiest. De Bond is deze avond een grote discotheek met verlichte dansvloer. DJ’s André Loohuis, Peter Bussmann, Harry Goorhuis en Benno Veldscholten nemen de hippies van toen mee naar de roemruchte jaren zestig en zeventig. Drie bands: Clinch, The Buzz Mott Hoople en Lady’s Lads brengen een pop- en rockshow met artiesten als Lara Agterbos, Claudia Huisken, John Vlutters, Lies Brilleman, Joske Olde Monnikhof, Jesse, Tonnie en Elise Eshuis, Miranda Kienhorst, de blaassectie van de Stroat en anderen. Organisatoren Jeroen Keizer en Felix Nijland laten zien wat Oldenzaal aan poptalent in huis heeft. Be there!

20.15 uur

€ 18,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.snor-revue.nl           

20.15 uur

€ 12,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.rossum-buitengewoon.nl 20.15 uur

€ 12,50

staconcert

www.oldenzaaldraaitdetijdterug.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 33

wo 13, do 14, vr 15 en za 16 oktober


pagina 34

za 6 november

wo 10 november

vr 12 en za 13 november

Toneelgroep Fleringen

The Fureys and Davey Arthur

Theatergroep De Verstrooiers

Sigaren in de Polder

The Fureys and Davey Arthur Hollandtour

Je kunt het toch niet meenemen

Na het succesvolle Broer zoekt Vrouw en Bôk, bôk, hoovöl heurn? staat Toneelgroep Fleringen wederom in De Bond. Boer Nico den Hamer wil zijn boerderijtje verkopen, maar zijn vrouw Saar wil dat niet. Nico zet een bord in de wei en al snel wordt dat gezien door het geïnteresseerde echtpaar van Toren. Zij melden zich aan als kandidaat-kopers. Nico smeedt samen met het echtpaar een plannetje waardoor Saar niet weet wat de ‘Torentjes’ eigenlijk komen doen. Een heerlijk chaotische plattelandskomedie in het Twentse dialect in twee bedrijven, geschreven door Johan Dobbelaar. Komische verwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, waarbij de verwarring alleen nog maar meer toeneemt.

The Furey Brothers and Davey Arthur uit Ierland bestaan al 32 jaar en treden wereldwijd op. Sinds de oprichting zijn ze een begrip in de folkwereld. Naast Eddy en George Furey en hun boezemvriend Davey Arthur wordt de band aangevuld met de zeer muzikale Luke Crowley en Dominic Leech. Ze hebben een groot aantal hits op hun naam staan, waaronder: Good Night Irene, Green Fields of France en Steal Away. De muziek van The Fureys, die een zeer breed publiek aanspreekt, heeft een hoog swinggehalte. Ze spelen niet alleen traditionele Ierse Jigs en reels, maar brengen ook prachtige emotioneel geladen love - en sadsongs. Een avond puur entertainment.

Na het succes van Musical in the Mix, nu, een nieuwe, originele musicalproductie. Je kunt het toch niet meenemen is een zeer bekend en vaak gespeeld blijspel van George Kaufmann en Moss Hart. Het geheel speelt zich af in New York, rond 1930. De familie Sycamore leeft het leven zoals zij dat willen, wars van conventie en gevestigde orde. Hun huis staat open voor iedere paradijsvogel. Deze voorstelling is tot musical bewerkt door Karel Kunne met hiervoor speciaal gecomponeerde muziek van Hans van Barkel. De muzikale leiding is in handen van Hans van Roest. Een avond vol humor, zang en dans!

20.15 uur 20.15 uur

€ 12,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

€ 20,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.thefureys.com

20.15 uur

€ 17,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.schuifmuis.com

www.toneelfleringen.info

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


do 18 november

vr 26 november

Stichting Cultuurprijs Geert Christenhusz

Vocaal Theater HOOV

Cultuurprijs Geert Christenhusz

Ratatouille

een jong cultureel talent uit de gemeente Dinkelland, Losser of Oldenzaal. Maar liefst zeven finalisten laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze zijn in het afgelopen half jaar geselecteerd door een vakkundige jury en deze avond laten ze opnieuw hun talenten zien aan deze jury en aan het publiek. De prijsuitreiking vindt aan het eind van de avond plaats. Als u de top van het jonge culturele talent uit Noordoost Twente wilt horen en zien, moet u deze avond beslist komen kijken en luisteren. U zult versteld staan. 20.15 uur

gratis

Vocaal Theater HOOV uit Hengelo, 65 jaar jong, trakteert u op een verrukkelijke Ratatouille. Musical-, Operette- en Operafragmenten overgoten met enthousiasme, gelardeerd met humor, geserveerd door koor en solisten uit eigen ‘keuken’ en dit alles onder leiding van Erwin Strikker en Lieneke Visschedijk. Vrijwel alles wordt verzorgd door de leden zelf. Denk daarbij aan kostuums, pruiken, professionele grime en wat er verder komt kijken om een professionele theatervoorstelling op de planken te brengen. 20.15 uur

€ 15,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.hoov.nl

www.cultuurprijsgc.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 35

Op deze avond wordt de eerste Cultuurprijs Geert Christenhusz uitgereikt aan


pagina 36

za 18 december

do 23 december

wo 26 januari

Stichting Twentaal

Theatergroep BARST

Gerard de Jong/Accent FM

Wear thoes in Tweante

Scrooge

500e Muziek Melange

De Stichting Twentaal organiseert in samenwerking met Muziektheaterbureau Mélange het tweede Festival of Lessons and Carols in het Twents. Dit festival, met als ondertitel, “Leazen en zeengen in de Modersproake”, bestaat uit liederen, vertellingen en bijbellezingen, afgewisseld met muziek voor koperkwartet en met theatrale scènes in de sfeer van de Advent en Kerst. De liederen worden gezongen door Koor & Muziek Theater Groep Scaramouche uit Oldenzaal onder leiding van Geert Christenhusz, die ook tekende voor de meeste Twentse liedteksten en enkele composities. Alles wordt ondersteund door sfeervolle video-effecten. Bekende Oldenzalers en Twentenaren verzorgen de lezingen.

Scrooge is een zuinige vrek die op Kerstavond bezoek krijgt van verschillende geesten. Ze zullen zijn leven veranderen. Iedereen kent het beroemde verhaal van Charles Dickens dat vele malen is verfilmd en bewerkt voor theater. De oorspronkelijke titel luidt A Christmas Carol. De bewerking is gebaseerd op de beroemde musicalverfilming uit 1970 met Sir Alex Guinness als Scrooge. De muziek is van Leslie Bricusse, aangevuld met eigen nummers. Evenals Oliver! brengt Theatergroep BARST Scrooge als kleurrijke familievoorstelling, waaraan zo’n zestig spelers in de leeftijd variërend van 7 tot 70 jaar meedoen.

Iedere woensdagavond presenteert Gerard de Jong vanuit de studio van RTV Losser-Oldenzaal het radioprogramma Muziek Melange, waarin gasten worden uitgenodigd met hun eigen verhaal en hun eigen muziek. Deze avond is de 500e editie en, net als bij de 250e, dit keer live vanuit De Bond. Een aantal gasten, met de nodige vocale en/of instrumentale kwaliteiten, uit zijn eerdere uitzendingen treden deze avond voor u en de luisteraars op. Zo kunt u genieten van o.a. Amusé ’t Masker, Kamerkoor Pur Sang, De Suki Big Band, de sopranen Claudia Patacca en Karin Hertsenberg, Voices in Four, troubadour Gert Toirkens en de pianiste Tatiana Gaivoronskaya.

14.30 uur

€ 12,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.theatergroepbarst.nl 20.15 uur

€ 11,50

4+ 20.00 uur

€ 11,50

Bondspakker € 8,50

www.accentfm.nl

www.melange.nu

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling


vr 25 en za 26 maart

za 9 april

zo 10 april

Amusé ‘t Masker

NeW Theaterproducties

Amusé ’t Masker on Musicaltour

Ode aan de Wierdense revue

Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten Mit Pfiff und Schwung!

20.15 uur

€ 17,50

De tijd is rijp voor een eerbetoon aan de Wierdense Revue, het illustere gezelschap dat in de jaren ’80 het gewone volk naar het theater trok voor een avondje onbekommerd lachen. Graads, Dika, Moo en buurman Hennik: wijlen Gerhard Höften, Joke Wanschers, Miep Sanderman en Albert Paauwe hebben hele generaties vermaakt met hun scherpe humor op zijn boerenfluitjes. In een jas die nu ook past laten Jan ‘Mans’ Riesewijk, Gert Jan Oplaat, Anita Bolink en Marijke Hovestad oude tijden herleven: authentieke scènes, liedjes en conferences, nieuwe grappen op ‘Wierdense wijze’, oude geluidsopnames en historische filmbeelden, maar ook aandoenlijke anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden passeren de revue. Kortom: oalderwets lachn en huuln.

Na het grote succes met zijn vorige concerten, komen Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten u in De Bond wederom verblijden met prachtige muziek. Met flair en enthousiasme worden deze middag nieuwe marsen, polka’s en walsen ten gehore gebracht. Geert Sprick leidt u op zijn bekende wijze door het programma met een vette knipoog naar heden en verleden. Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten hebben er weer zin in, u komt toch ook? 14.30 uur

€ 25,00

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.egerlandermusikanten.nl

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.maskeroldenzaal.nl

20.15 uur

€ 19,50

incl. € 2,00 pauzedrankje

www.wierdenserevue.nl

Reserveren bel: 0541 - 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl, openingstijden kassa: di t/m vr 13.00 - 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

pagina 37

Na hun vorige voorstellingen, waaronder Reis door Operetteland, slaat ’t Masker een andere weg in. Nu brengt zij highlights uit beroemde en bekende musicals, als: Mamma Mia, Les Miserables en The Sound of Music. Een nieuwe richting, een nieuwe naam: Amusé ’t Masker. De bekende kwaliteit blijft gehandhaafd onder leiding van dirigent Raymond Breukers en uitstekende pianobegeleiding van Hans van Roest. De entourage van kleding, grime, theaterbeeld en techniek is in goede handen bij eigen mensen. Een plezierige avond in De Bond voor de muziekliefhebbers.


Informatie / Kaartverkoop Openingstijden van de kassa De kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten kunt u telefonisch reserveren tijdens openingstijden via de kassalijn: 0541 – 539190 of via www.stadstheaterdebond.nl en u kunt uw kaarten persoonlijk aan de kassa afhalen. In de zomerperiode zijn wij gesloten van 24 juli t/m 23 augustus 2010.

pagina 38

Reserveren Tot 1 juli 2010 uitsluitend via het bestelformulier. Van 11 mei 2010 t/m 30 juni kunt u uitsluitend via het bestelformulier reserveren. Het bestelformulier vindt u in deze seizoensbrochure. Uw kaarten worden dan automatisch thuisgestuurd. Onze bondgenoten en sponsoren hebben tot 8 juni 2010 voorrang bij het reserveren. Iedereen kan echter wel alvast een bestelformulier inleveren. Deze worden op volgorde van binnenkomst vanaf 8 juni verwerkt. Indien u vóór 1 september 2010 geen bericht van uw reservering heeft ontvangen, verzoeken wij u contact met onze kassamedewerkers op te nemen.

Reserveren en afhalen van kaarten vanaf 1 juli 2010 Voor alle voorstellingen (indien niet uitverkocht) start de losse kaartverkoop aan de kassa en het reserveren via de website op donderdag 1 juli 2010. De mogelijkheden op een rij: U koopt uw kaarten aan de kassa, rekent contant of per pin af, en neemt direct uw kaarten mee. U reserveert kaarten via het bestelformulier, telefonisch of via onze website. Bij deze drie mogelijkheden kunt u uitsluitend betalen via een éénmalige machtiging (plus € 2,50 reserveringskosten). U krijgt de kaarten thuisgestuurd indien dit nog mogelijk is. Indien de gereserveerde

voorstelling binnen 5 dagen plaatsvindt, kunt u de kaarten voor aanvang van de voorstelling bij de kassa afhalen.

Annuleringen U wordt vriendelijk verzocht uw reservering bij verhindering direct te annuleren. Indien de kaarten al in uw bezit zijn, ontvangt u tegen inlevering van deze kaarten tot uiterlijk één week voor de voorstelling een De Bond-tegoedbon (minus € 2,50 administratiekosten). Deze De Bond-tegoedbon is onbeperkt geldig voor een voorstelling / film naar keuze. Kaarten tegen actietarief kunnen niet geretourneerd worden.

Entreeprijzen Op verzoek van veel van onze bezoekers is er in uw entreeprijs, naast het gebruik van de garderobe, eveneens een bedrag voor uw pauzedrankje berekend. Dit hoeft u, uitsluitend bij voorstellingen met een pauze, dus niet meer apart in de pauze af te rekenen. Hiermee zijn wij u nog beter van dienst voor een onbezorgd avondje uit. Wij berekenen dit seizoen slechts € 2,00 voor uw pauzedrankje. Dit geldt voor koffie, thee, bier, frisdrank en wijn.

Zaal

Uitverkochte voorstellingen Bij uitverkochte theatervoorstellingen is het mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden. Zodra er kaarten geannuleerd worden, wordt u door ons benaderd. U kunt als een voorstelling uitverkocht is, het risico nemen om op de avond zelf naar het theater te komen. U meldt zich bij de kassa waar u een nummer krijgt.

CJP/CKV Houders van de CJP–pas en CKV–leerlingen uit voortgezet onderwijs kunnen op verschillende voorstellingen korting krijgen. Dit staat bij de voorstelling vermeld. Zij dienen wel te reserveren en hun betreffende pas te tonen bij de kaartverkoop en uiteraard ook aan de zaaldeur.

Huisregels Mobiele telefoons en geprogrammeerde horloges moeten uitgeschakeld zijn. Het is verboden om te fotograferen, te filmen en/of geluidsopnamen te maken. Eten en drinken in de zaal is niet toegestaan.

De Bond Theaterbon

Ons theater kent genummerde stoelen en rijen. Deze vindt u terug op het entreebewijs. Uiteraard is dit niet van toepassing bij staconcerten en voorstellingen waar een vrije zit gebruikelijk is (bij de meeste kindervoorstellingen geldt vrije zit tenzij anders aangegeven op de ticket).

Wij verkopen een eigen De Bond Theaterbon, deze zijn verkrijgbaar aan de kassa in verschillende prijzen (€ 10,00/€ 12,50/€ 15,00/€17,50/€20,00) en uitsluitend bij Stadstheater De Bond inwisselbaar. De podium cadeaukaarten (voorheen: De Nationale Theaterbonnen) zijn niet bij ons te koop, maar wel bij ons inwisselbaar.

Te laat komen

Parkeren bij het theater

Onze voorstellingen beginnen op de aangegeven tijd. Mocht u na aanvang van de voorstelling arriveren, dan zal één van onze medewerkers u na de pauze toegang tot de zaal geven. Bij een voorstelling zonder pauze is dit helaas niet mogelijk. Kom dus echt op tijd!

In de directe omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Uw fiets kan in de overdekte fietsenstalling gestald worden.

Roken


Sponsoren bedankt Ons theaterprogramma is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Oldenzaal Provincie Overijssel

Plegt-Vos Bouwgroep B.V. Plegt-Vos Oost B.V. Pluimers administratieve dienstverlening Poorthuis Bouwbedrijf B.V. Raab Kärcher Bouwstoffen Rabobank Oost Twente Reef Weg Pensioen en Management B.V. Restaurant / Hotel Berg en Dal Rocon Consultancy B.V. Rosen Europe B.V. Schenker B.V. Schildersbedrijf Joh. Fransen en Zn. B.V. Schildersbedrijf Scholten-Franke B.V. Seiger Wonen Smellink Wonen & Design Stichting Bevordering Cultuur Stucadoorsbedrijf L.C. Verheul Switch Automatisering B.V. Tandartsenpraktijk Kistemaker Technische Veren Twente B.V. TNT Fashion Group B.V. Van Benthem & Kock Makelaars B.V. Van Gils Woonpromonade Van Schoot Pompcentrum B.V. Vedor International B.V. Velthuis Assurantiën VOF Verbeek & Bornebroek Fluid Systems Viba Zeevis VOF Visschedijk Schoonmaak BV Vogelzang Verzekeringen & Hypotheken Vrooijnk Industriële Spuiterij Wuco Auto’s

pagina 39

Aannemersbedrijf Schasfoort B.V. Agar Holding BV Albert Kip Holding B.V. Alex Roord Projectstoffering B.V. Aluminium Gieterij Oldenzaal B.V. Apotheek Nieuwenhuis Architectenbureau John Velthuis Art & Living Hettie Scheper Autobedrijf Snijders B.V. Bistro ‘t Klokhoes Bloemsierkunst Erik BOIN it B.V. Boudrie Aannemers B.V. Boudrie Sfeerverwarming Bouwmaterialenhandel Gerridzen B.V. Brookhuis Personenvervoer B.V. Brummelhuis Tandartsen Cogas Countus Accountants De heer Drs. P.R.J. Bloemen De Jong en Laan Accountants De Monnik Dranken B.V. De Schrijverij Elferink Oldenzaal B.V. Fabri Sportprijzen Fiberglo p/a Image Lichtreclame Garage Johnny Peterman B.V. Garage Masseling Oldenzaal B.V.

Gibani B.V. Gowarex Oldenzaal B.V. Graveer Industrie Smink Grolsch Bierbrouwerij / Bu Oost Hampsink Electrotechniek Oldenzaal B.V. Hazewinkel Sleebos Heisterkamp Transport B.V. Hesselink Mode Het Spoorzigt Hobru Groothandel voor Schilders en Stukadoors Hofland Optiek B.V. Hotel het Landhuis In Pace Uitvaartverzoring B.V. Installatiebedrijf Benneker Kamer van Koophandel Oost Nederland Keizers Installatietechniek B.V. Kienhuis Hoving Advocaten en Notarissen Kip Loodgietersbedrijf Koopman Mode Kothuis Holding Kroese Wevers Accountants en Belastingadviseurs Kroeze Interieurbouw Kuiphuis Kraanverhuur B.V. Landgoed de Wilmersberg Landhuishotel De Bloemenbeek Leferink Office Works Nemaco Holding B.V. Oldenzaalse Taxicentrale B.V. Onland advocaten Opgeleid Persoon B.V. Parker Hannifin B.V. Platvoet Beveiligingssystemen


De Bondsbonus - Word Bondgenoot! Dit seizoen zijn de Bondspakkers:

Wanneer u voor 4 of meer verschillende voorstellingen kaarten tegelijk bestelt, ontvangt u van ons voor 2 personen gratis entree voor één van onderstaande voorstellingen. Wij belonen u met plezier voor uw trouwe theaterbezoek.

za 11 september Maarten van Rozendaal – Zonder Vrienden (feestelijke openingsvoorstelling) za 18 september Vera Mann en Wilbert Gieske – Duet For One (try-out)

De geselecteerde Bondsbonus voorstellingen zijn:

wo 29 september Katinka Polderman – Polderman Tuigt Af

do 9 december World Press Photo Concert - Hans Visser, Ernesto Arrendell en Irena Filippova vr 21 januari Joris Linssen & Caramba - VUUR za 29 januari Verrassingsvoorstelling

pagina 40

do 21 april Daisy Correia – Este meu fado

Geniet van een extra theaterverrassing. Aan u de keus!

Hans Visser, Ernesto Arrendell en Irena Filippova

Joris Linssen & Caramba

Verrassingsvoorstelling

Daisy Correia

Word Bondgenoot en geniet voordeel! Draagt u Stadstheater De Bond een warm hart toe en wilt u haar theateractiviteiten ondersteunen? Word dan Bondgenoot! Als dank voor uw deelname, geniet u van de volgende voordelen: U krijgt 1 maand voorrang bij het reserveren van de voorstellingen zodra de seizoensbrochure uitkomt. Per Bondgenoot kunt u twee kaarten per voorstelling reserveren. Voor de speciaal geselecteerde Bondspakkers krijgt u 25% korting per voorstelling voor twee personen. U krijgt de seizoensbrochure jaarlijks thuis gestuurd. U wordt op de hoogte gehouden van speciale acties waarbij u als Bondgenoot exclusief korting kunt krijgen op voorstellingen. De kosten bedragen € 25,00 per theaterseizoen. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier dat bij de kassa verkrijgbaar is en via www.stadstheaterdebond.nl. Het Bondgenootschap wordt jaarlijks automatisch verlengd tenzij u schriftelijk aangeeft het te willen beëindigen voor mei voorafgaand aan het volgende seizoen.

vr 17 december Sven Ratzke - dEBUT za 08 januari EtnoSaraj - Ritam Noci / De Bond Nieuwjaarsconcert! wo 26 januari Gerard de Jong/Accent FM – 500e Muziek Melange vr 04 februari Luider & Van Donzelaar - Klittenband vr 18 februari Circle Percussion – DOWN TO EARTH za 26 februari Sarah Fairfield – Songs of the Century vr 08 april Speelman & Speelman - Wakker


Horeca - De Bond beleven Een voorstelling bezoeken in De Bond is een avond uit in úw Stadstheater. De Bond beleven is een verzorgd avondje culturele en culinaire ontspanning.

In onze foyers kunt u ook terecht voor o.a. een receptie of personeelsbijeenkomst. En onze theaterzaal is zeer geschikt om te gebruiken voor een productpresentatie of congres.

In ons theater vindt u naast de theaterzaal ook twee prachtige foyers en een sfeervol ingericht theatercafé. De ambiance in combinatie met onze service maken van uw theaterbezoek een compleet avondje uit.

Kijk voor een virtuele tour door ons theater op www.stadstheaterdebond.nl.

En er is meer... Het theatercafé biedt ruimte voor een besloten bijeenkomst. Met uw gezelschap kunt u genieten van uw favoriete muziek of voordrachtskunstenaar of uw verjaardag of jubileum vieren. Dit kan op bepaalde avonden en wij staan ook op zondagmiddagen voor u klaar. De bovenfoyer is juist weer uitermate geschikt om met uw gezelschap voor aanvang van en in combinatie met een voorstelling te verblijven. Met eigen bar en een sfeervolle inrichting kunt u apart met uw gasten genieten. Met een gepaste nazit zullen u en uw gasten een bijzondere avond ervaren.

Graag tot ziens in De Bond!

pagina 41

Een voorbeeld. Voor aanvang van de voorstelling staat er om 18.00 uur een mooi gedekte tafel voor u waar u een driegangendiner nuttigt. Na een heerlijke kop koffie gaat u naar de theaterzaal waar de voorstelling begint. In de pauze staat er een glas wijn of bier voor u klaar en na afloop praat u, onder het genot van een drankje en een hapje, gezellig na over de voorstelling. Gegarandeerd dat u thuis zult terugkijken op een avond uit, die voor herhaling vatbaar is.

Heeft u vragen of wilt u misschien een afspraak maken om verder van gedachten te wisselen over mogelijkheden voor arrangementen of bijeenkomsten dan kunt u contact opnemen met de manager horeca, Chantal Schonewille. Tel: 0541 - 536300 of mail naar: horeca@stadstheaterdebond.nl.


Workshops voor jong en oud Samen met De Muziekschool Twente

Workshop Djembé

Dankzij de samenwerking tussen Stadstheater De Bond en De Muziekschool Twente bieden wij de cultuurliefhebber ook dit seizoen een mooi extra cultureel aanbod.

Tijdens deze zeer energieke workshop leer je een paar echte Afrikaanse ritmes. Samen spelen, ritmegevoel en naar elkaar luisteren staan voorop. Djembé spelen geeft snel resultaat en is zeer geschikt als groepsactiviteit. Daarna met elkaar naar de voorstelling van Circle Percussion in De Bond op vrijdag 18 februari 2011.

Sprookjestuin: Muziek in de tent Kleutermeespeelconcert (4-6 jr)

pagina 42

Wegens enorm succes weer twee kleutermeespeelconcerten. De kleuters kruipen in de huid van een sprookjesfiguur en spelen het sprookje na waarin uiteraard muziek en dans centraal staan. Het is een groot feest en de ouders mogen komen kijken. Datum: in de herfstvakantie op woensdag 27 oktober van 14.30 tot ±16.00 uur Kosten: € 5,00 per kind (ouders gratis) Locatie: Stadstheater De Bond

Spring Swing: Muziek in de tent Kleutermeespeelconcert (4-6 jr) Bij Spring Swing staat de beweging centraal. Op kinderliedjes, met dansattributen en ritmespelletjes worden allerlei vormen van bewegen beleefd. Een groot plezier voor de kinderen! En ook hier mogen de ouders komen kijken. Datum: in de voorjaarsvakantie op zondag 20 februari van 11.00 tot ±12.30 uur Kosten: € 5,00 per kind (ouders gratis) Locatie: Stadstheater De Bond

Datum: vrijdag 18 februari van 18.30 tot 19.30 uur Kosten: € 10,00 / bezoekers van de voorstelling op dezelfde avond in De Bond en leerlingen van De Muziekschool Twente betalen slechts € 5,00 Locatie: De Muziekschool Twente, Sparstraat 152 Oldenzaal

Workshop Afrikaanse dans Afrikaanse dans is een heel energieke en bijna explosieve vorm van dans. De nadruk ligt op het dansplezier. Er is volop gelegenheid om op de opzwepende muziek je eigen dansimprovisatie te maken. Een mooie opwarmer voor het concert van The African Mamas op zondag 3 april 2011. Datum: vrijdag 1 april van 19.00 tot 20.30 uur Kosten: € 10,00 / bezoekers van de voorstelling in De Bond op 3 april en leerlingen van De Muziekschool Twente betalen slechts € 5,00 Locatie: De Muziekschool Twente, Sparstraat 152 Oldenzaal

Workshop Songwriting: Van Drents naar Twents De deelnemers schrijven een eigen songtekst, zowel een couplet als het refrein of vertalen een tekst van Daniël Lohues van het Drents naar het Twents. Zij worden bij het vertolken ervan muzikaal begeleid door de docent. Datum: zaterdag 16 april van 15.30 tot 17.00 uur Entree: € 10,00 / bezoekers van het concert van Daniël Lohues en leerlingen van De Muziekschool Twente betalen slechts € 5,00 Locatie: De Muziekschool Twente, Sparstraat 152 Oldenzaal Voor alle workshops geldt: doorgang bij voldoende deelnemers. De workshops/meespeelconcerten worden vezorgd door docenten van De Muziekschool Twente. Meer informatie en reserveren www.stadstheaterdebond.nl.


De Bond & kids Ook dit seizoen hebben wij een mooi programma samengesteld voor onze jongste gasten. Want niemand minder dan De Gelaarsde Kat komt op bezoek. En ook Woezel en Pip staan te popelen om langs te komen. Altijd spannend en avontuurlijk is de voorstelling van Theaterfiets en de allerkleinsten kunnen weer meedoen met een vrolijke Sinterklaasvoorstelling. Kortom, er is van alles te beleven in ons theater. De voorstellingen duren meestal een klein uur en het jonge publiek wordt er vaak bij betrokken. Ook staan er leuke jeugdfilms op het programma. Noteer de data van de voorstellingen alvast in uw agenda en trakteer uw kinderen en uzelf op een middagje theater of film.

Kinderfeestje?

a. snoepjes festival met limonade en verschillende soorten snoepgoed (€ 3,50 p.p.) b. patatjes festijn met limonade, patatjes en frikadel of kroket (€ 5,50 p.p.) Voor de jarige hebben wij een kleine verrassing. Dit aanbod geldt bij minimaal 8 kinderen. De prijzen zijn exclusief entreekaartje. Reserveren kan via onze kassalijn 0541 – 539190 (di t/m vr 13.00 – 17.00 uur) en via www.stadstheaterdebond.nl

DATUM

TIJD

ARTIEST

VOORSTELLING

zo zo zo wo zo ma di do zo zo zo zo zo zo

17-10 14-11 21-11 01-12 12-12 20-12 21-12 23-12 23-01 05-02 13-02 20-03 27-03 17-04

13.30 uur 14.30 uur 14.30 uur 14.30 uur 14.30 uur 19.00 uur 15.30 uur 14.30 uur 14.30 uur 15.30 uur 14.30 uur 14.30 uur 14.30 uur 14.30 uur

2e Twents Kinderboekenfeest Jeugdfilm Kleintje Kaf Majel Lustenhouwer Jeugdfilm 1974 Theaterproducties Woezel en Pip Theatergroep BARST Theaterfiets Maud Mulder, Geert Hoes e.a. Jeugdfilm Jeugdfilm Rood Verlangen Huisje, Boompje, Beestje

www.stadstheaterdebond.nl (6+) www.filmhuisoldenzaal.nl Het Dierenbal (4+) Sinterklaas is jarig! (2+) www.filmhuisoldenzaal.nl A Christmas Carol (8+) Woezel en Pip in de Tovertuin (2+) Scrooge (4+) De Tijdmachine (4+) De Gelaarsde Kat De Musical (4+) www.filmhuisoldenzaal.nl www.filmhuisoldenzaal.nl BontePels (5+) Raaf, geen kip (4+)

Bij elke kindervoorstelling staan leeftijdsindicaties. Wij raden u aan deze leeftijdsindicaties te hanteren.

pagina 43

Voor de kleine jarigen onder ons bieden wij in combinatie met een kindervoorstelling of kinderfilm twee soorten feestjes aan. De keus is aan u.

DAG


Filmhuis Een gemiddelde van 150 bezoekers per filmavond is het levende bewijs dat de Oldenzaler nog lang niet uitgekeken is op de prachtige films die door het Filmhuis vertoond worden. Altijd verrassend en vernieuwend. Wat vast staat is dat er om de week op dinsdag- en woensdagvond iets moois op het witte doek in De Bond te zien is. Gaat u er maar eens lekker voor zitten.

Programma

pagina 44

Filmhuis Oldenzaal zorgt voor een afwisseling van goede bioscoopfilms zoals De Storm en Up, met zogenaamde echte filmhuisfilms, als bijvoorbeeld Das Weisse Band. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige samenstelling naar land van herkomst, waarbij de goede films van eigen bodem altijd een streepje vóór krijgen. Het Filmhuis wil actueel programmeren waardoor in mei, bij het uitkomen van deze brochure, het programma nog niet bekend is. Eind augustus staat het programma op www.filmhuisoldenzaal.nl en www.stadstheaterdebond.nl. De data zijn wel bekend. Noteer ze alvast in uw agenda. De avondfilms beginnen om 20.15 uur (met pauze).

Data 2010 7, 8, 21, 22, 28 september 5, 6, 19, 20 oktober 2, 3, 16, 17, 23, 30 november 1, 14, 15 december

Data 2011 4, 5, 18, 19, 25 januari 1, 2, 15, 16 februari 1, 2, 13, 15, 16, 29, 30 maart 5, 12, 13, 26, 27 april

Jeugdfilms Met de hele familie gezellig naar de film voor een klein prijsje voor jong en oud. Ook dit programma is vanaf augustus te vinden op de website. De jeugdfilms beginnen om 14.30 uur (met pauze).

Data jeugdfilms 2010: 14 november, 12 december 2011: 13 februari, 20 maart

Donateur worden? Dat kan. Als donateur ontvangt u twee keer per jaar het filmprogramma met de beschrijvingen van de films. Daarnaast krijgt u korting op de normale entreeprijs. Info en aanmelden via www.filmhuisoldenzaal.nl of tijdens filmavonden bij de medewerkers van het Filmhuis. Een donateurskaart kost € 14,00 per seizoen.

Entreeprijzen Entree: € 8,50 Entree donateur: € 5,50 (op vertoon van uw donateurskaart) Entree CJP/CKV: € 5,50 Entree jeugdfilm: € 4,00 (jong en oud)

Reserveren U kunt uw kaarten voor alle films reserveren en rechtstreeks kopen bij de kassa van Stadstheater De Bond (0541 - 539190 di t/m vr 13.00 -17.00 uur) en één uur voor aanvang van de voorstelling of via de website www.stadstheaterdebond.nl (plus € 2,50 reserveringskosten).

Annuleren U kunt uw kaarten tot uiterlijk één week voor de vertoning annuleren. Zie voor de voorwaarden de algemene informatie op pagina 38.

Zaal Tijdens filmvoorstellingen geldt een vrije zit, dus kom op tijd. Eten en drinken in de zaal is niet toegestaan, maar er is altijd een pauze waarin u een drankje kunt nemen. Na afloop van de film kunt u gezellig napraten in het Theatercafé van Stadstheater De Bond.


Exposities Herna Wielink

Twents Carmel College, locatie de Thij

2 september t/m 2 november

27 januari t/m 8 maart

Herna schildert altijd mensen en is vooral gefascineerd door de overeenkomsten in de innerlijke en uiterlijke vormen. Door de belangstelling voor mensen schildert ze hen in al hun facetten. Altijd komt daar een emotie bij kijken. De schilderijen laten niet alleen zien wat je ziet, maar ook wat je niet ziet. In de vitrines toont verzamelaar van jeugdboeken Felix Nijland prachtig werk van de bekende illustrator Hans Borrebach.

Eindexamenleerlingen van het Twents Carmel College, locatie de Thij exposeren met hun werken, die tijdens het kunstvak beeldende vorming zijn gemaakt. De expositie levert een heel gevarieerd beeld op van de ideeën en talenten van de leerlingen.

Christine Johannes 10 maart t/m 10 mei

Kw – A – rt 4 november t/m 30 november

Mojgan Lisar 2 december t/m 25 januari

Atelier Deep Yellow 12 mei t/m 30 augustus

Tazhib is een van de oudste kunsttechnieken uit Iran (Perzië). Het ontstaat door herhalende geometrische en decoratieve vormen en patronen uit de natuur te combineren met sprekende kleuren. Mojgan Lisar beheerst deze kunsttechniek en geeft met haar schilderijen uiting aan de perfectie en harmonie die in deze kunstvorm centraal staan.

Een roerige achtergrond heeft deze groep kunstenaars gemeen. Vanuit die inspiratie laten zij zowel vlak als ruimtelijk werk zien. Duidelijk wordt dat het atelier deelnemers de ruimte biedt zich te ontwikkelen op kunstzinnig gebied en hoe men onderzoek doet naar de eigen mogelijkheden op het beeldende vlak.

pagina 45

Vier bevlogen mensen - Gerard de Jong (fotografie), Eddy Loohuis (cartoons/schilderijen), Saskia Hilgenberg (gemengde media) en Bea Lubbers (collages/tribal art) nemen met deze tentoonstelling afscheid als vrijwilliger van de expositiewerkgroep. Het werk van deze kunstenaars is divers; het gaat om kwaliteit en kunst.

Christine Johannes begon op haar dertiende met het zelf vervaardigen van kleding. Ze volgde de opleiding Modevormgeving aan de AKI. De ideeën voor haar ontwerpen doet zij op door het observeren en verwerken van indrukken. Daarbij laat zij graag haar creativiteit de vrije loop om - ondanks schijnbare tegenstrijdigheden - te komen tot een harmonieus geheel. Zij runt haar eigen atelier en deed eerder mee aan Kunst in het Volkspark. Behalve kleding maakt Christine ook tassen en andere accessoires.


Theaterbrochure De Bond  
Theaterbrochure De Bond  

“De dingen hebben jou nodig om gezien te worden” aldus het voorwoord in de brochure van Stadstheater De Bond. Dat geldt natuurlijk voor alle...

Advertisement