Page 98

soms de nijging om helemaal op te branden en dan vloog de hele kerstboom in brand; met een heleboel nare gevolgen van dien. Maar de moderne tijd heeft gelukkig ook daar wat op weten te verzinnen. Ze hebben kaarsen van glas gemakt met elektrisch licht erin en zelfs de kerstboom hebben ze van kunststof gemaakt. Nee, die zal niet meer in de brand vliegen. Zo zie je maar, de mens zoekt overal een oplossing voor.

is verorberd dan gaan we de boze geesten verjagen. En hoe doen we dat? Wel, met heel veel lawaai door met stokken op pannen en deksels te slaan, maar dat is – geloof ik – een beetje vermoeiend en daarom hebben ze het wat makkelijker gemaakt. Nu kun je voor 25-30 Euro wat vuurwerk kopen en dan om middernacht dat in de brand steken. Hetgeen een oorverdovend lawaai geeft, maar of het resultaat heeft valt te bezien. In elk geval de hele stad stinkt van al dat vuurwerk en in een vloek en een zucht is er voor plm. 8 a 10 miljoen Euro de lucht in gegaan. Ook wij zijn het nieuwjaar in gegaan met veel wensen en verlangens en hopen dan maar weer op een goede gezondheid en veel heil en zegen.

En of het niet op kan, gaan we op het eind van december ook nog eens dunnetjes over doen, om het eind van het jaar te vieren. Ze noemen dat “Oud en Nieuw” vieren. Ook dat is weer smikkelen en smullen geblazen want er moeten oliebollen gebakken worden. Vaak emmers vol. En wat zou je denken van A v. Beekum die banketstaven en kersttollen en vaak nog heel veel meer en als dat allemaal

17

Profile for Ik Steven Verhoef

De buizerd bewonerskrant 2002  

Bewoners krantje van 55+ centrum "de Buizerd" in Lelystad

De buizerd bewonerskrant 2002  

Bewoners krantje van 55+ centrum "de Buizerd" in Lelystad