Page 24

Ieder kreeg vijf blaadjes met op ieder blaadje acht tekeningen waarin een spreekwoord of gezegde verborgen was. Er zaten wel een aantal moeilijke tussen, maar met elkaar vonden we een (de?7 oplossing). Ruud bleek ook nog een sjoelbak in de bus te hebben en daar was veel animo voor. Gelukkig was het in de serre wat warmer Geworden, zodat degenen die niet aan de beurt waren het niet al te koud hadden. Het reisje naar Monschau op 24 December ging door. Restaurants en veel winkels waren gesloten, maar een wandeling door het stadje maakte veel goed. Oppassen voor gladheid! Het was de moeite waard om de vakwerkhuizen in de sneeuw te zien. Het geheel deed denken aan tekeningen van Anton Pieck.

In een grote hal bij de glasblazerij waar het behaaglijk warm en gezellig was, was de koffie klaar. Tegen twee uur werd de boel wegens Heiligenabend gesloten, dus we moesten opstappen. Het weer was die dag niet zo mooi. Het was koud, donker en nevelig en dat leverde een totaal andere sfeer op. Een smalle weg met aan beide kanten bomen, de takken doorgebogen onder de zware sneeuwlast, zag er bij het gedempte licht bijna sprookjesachtig uit.

De bus reed op eerste Kerstdag naar de Belgisch—Duitse grensovergang Hergersberg-Losheim, waar de tentoonstelling Krippana bezocht zou worden. Deze tentoonstelling, die volgens de folder het hele jaar door geopend is, laat kerststallen uit vele landen zien. Veel aandacht is besteed aan de collectie van Berta Kals, een kunstenares uit Aken, die een hedendaagse visie uitdraagt die een boodschap van hoop inhoudt naar een wereld die geteisterd wordt door problemen als armoede, oorlog, geweld, drugs, sociale ongelijkheid enz. De verscheidenheid in de diverse uitvoeringen is groot en de tentoonstelling is zo uitgebreid dat het niet mogelijk is om in een paar uur alles te zien. De tweede Kerstdag ging het onder hevige sneeuwval naar MalmÊdy. Velen hebben het niet verder gebracht dan de tegenover de parkeerplaats gelegen supermarkt. Enkele moedigen hebben de sneeuw getrotseerd en zijn doorgegaan naar het centrum, waar zij zich in een restaurantje tegoed gedaan hebben aan een lunch. Er was nogal

23

Profile for Ik Steven Verhoef

De buizerd bewonerskrant 2002  

Bewoners krantje van 55+ centrum "de Buizerd" in Lelystad

De buizerd bewonerskrant 2002  

Bewoners krantje van 55+ centrum "de Buizerd" in Lelystad

Advertisement