Page 106

Voorrijkosten vaak onduidelijk Vaak staan ze ineens als een verrassende post op de onkostennota: voorrijkosten. Lang niet altijd is van tevoren gezegd dat die in rekening worden gebracht. Bedrijven zijn dat ook niet verplicht. En dat zorgt voor ergernis en verwarring. Zeker ook omdat de hoogte van de voorrijkosten van bedrijf tot bedrijf behoorlijk kan verschillen. Informeer bij aanvraag voor reparaties altijd naar de hoogte van de voorrijkosten, is het advies van de Consumenten bond. En vraag meteen of daar de btw (19%) al dan niet bij is inbegrepen. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf. De tarieven van die voorrijkosten, die vooral bij reparaties en servicebezoeken in rekening worden gebracht, blijken door het oerwoud van regelingen grote verschillen op te leveren. Het gaat daarbij vooral om kosten die worden doorberekend ingeval van kapotte huishoudelijke apparatuur, maar ook voor aanleg van televisie aansluitingen, telefoonkabel en de kosten die verwarmingsbedrijven, loodgieters en elektriciens in rekening brengen bij reparaties. Zo berekent KPN Telecom € 30,13 (zonder btw) aan voor rijkosten. Het servicecentrum van Miele rekent €40 (zonder btw) voor reparaties van was automaten, vaatwassers en andere grote huishoudelijke apparatuur. ,,Daar komen bij reparatie nog de onderdelen en het uur loon bij. Zijn de kosten voor reparatie hoger dan het apparaat waard is en schaft de klant binnen drie maanden alsnog een gelijkwaardig exemplaar aan, dan worden deze kosten van de koopsom afgetrokken”, aldus de Mielewoordvoerster.

Whirlpool Whirlpool berekent aan voorrijkosten € 59,50, inclusief btw en tien minuten onderzoekskosten. Na die tien minuten wordt nog eens € 35,70 in rekening gebracht tot een maximum van € 95,20. “Vanzelfsprekend komen daar nog onderdelen bij”, meldt Whirlpool.

Kabelbedrijf Casema berekent geen voorrijkosten als er werkelijk sprake is van een storing in het kabelnet of bij de aansluitingthuis. ,,Als mensen bellen voor een storing en de oorzaak ligt bij henzelf of zij hebben bijvoorbeeld de stekker niet in het stopcontact gestoken, dan brengen we €38, zonder btw, in rekening”, aldus Casema-woordvoerder Dirk Spaans. Volgens woordvoerder Ron van Harten van de ondernemersorganisatie van de installatiebranche en technische detailhandel, UNETO VNI, hanteert in deze bedrijfstak ieder een ander systeem. De een berekent een vast tarief, de ander rekent geen voorrijkosten maar verrekent dat weer in het uurloon. Sommige hebben een vast tarief binnen een straal van enkele kilometers en gaan bij grotere afstanden extra vergoeding rekenen. “Wij mogen vanwege de Mededingingswet daarover niet eens een advies geven. Dat is de vrije marktwerking van de vrije ondernemers. Alle bij ons aangesloten installatiebedrijven stellen onafhankelijk van elkaar hun tarieven vast. Daar bestaat geen uniforme regel voor.” Service- en reparatiekosten mogen volgens de Consumentenbond aan de consument worden doorberekend. Daarbij wordt doorgaans gewerkt met een post voorrijkosten naast de kosten van materiaal en arbeidsloon. De meeste bedrijven hanteren een vast tarief dat gebaseerd is op de gemiddelde werkelijke kosten. ,,Wanneer eerder dan wordt verwacht een defect op treedt, moet dit kosteloos door de leverancier worden hersteld. Dat geldt zeker voor reparaties tijdens de garantie”, zegt Pauline van den Brand hof van de Consumenten bond. Zij wijst erop dat de consument zich ook zelf van die kosten bewust moet zijn en al tijd naar het tarief moet vragen. ,,In geval van garantie waarbij de reparateur geen diensten zonder geld wil verlenen, adviseren wij het bedrag wel te betalen, maar onder protest, om dit later op de leverancier te kunnen verhalen.” Uit de Telegraaf van 5 oktober 2002

25

Profile for Ik Steven Verhoef

De buizerd bewonerskrant 2002  

Bewoners krantje van 55+ centrum "de Buizerd" in Lelystad

De buizerd bewonerskrant 2002  

Bewoners krantje van 55+ centrum "de Buizerd" in Lelystad

Advertisement