Page 1

IKEA 365+ SÄNDA ДИЗАЙН

Ане Нилсон/Хенрик Пройц/ Торбьоен Елиасон

ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕТЕ

Максимално натоварване на система от една или повече релси е 220 W.

БЕЗОПАСНОСТ

Минимално безопасно разстояние между осветителни тела и прожектори: 0.3 метра

Индивидуални, семпли и дискретни IKEA 365+ SÄNDA е гъвкава релсова система, с която лесно да персонализирате осветлението в дома. Изберете и комбинирайте системата както желаете, за да я адаптирате към нуждите си. Свържете релсите в права линия или под ъгъл и съчетайте спот лампите с лампи за таван, за да получите светлината, от която се нуждаете. Системата е дискретна, заема малко място и има класически дизайн. Лесно ще се слее и адаптира към личния ви стил.

Не всички артикули (показани тук) могат да бъдат налични в магазина. Моля, свържете се с персонала или потърсете повече информация на www.IKEA.bg. За повече продуктова информация вижте етикета и в интернет. Всички елементи трябва да бъдат сглобени

Design and Quality IKEA of Sweden


КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ 1

3

2 5

4

1. Създайте ваша собствена система. С релсовата система IKEA 365+ SÄNDA е лесно да намерите решение за нуждите от осветление. Първо помислете къде и от колко светлина имате нужда, а след това изберете релси. Те са в две дължини – 70 см и 114 см – и могат да бъдат свързани в права линия или под ъгъл. На късата релса има място за най-много 3 спот лампи, а на дългата – за 5. Максимално натоварване на система от една или повече релси - 220 W. Различните материали изискват различни видове фитинги за монтаж. Избирайте винтове и щепсели, които пасват специално на материала.

4. Осветено тясно или широко пространство Релсовата система включва две насочващи спот лампи, които разпръскват светлинни лъчове с различна широчина. Едната има тесен лъч за осветяване на единични детайли като картини и други обекти, а другата има широк лъч за осветяване на по-големи площи, например част от стена или библиотека. Спот лампите са лесни за насочване и поставяне покрай релсата, когато нуждата от осветление се променя. Те са с такъв дизайн, че е лесно да смените светодиода, когато е нужно. 5. Една система за няколко нужди от осветление С помощта на адаптер за мрежово напрежение може да съедините стандартни, висящи лампи с релсовата системата. Комбинирайте светлината от спот лампите и висящите лампи и решете няколко различни нужди за осветление в дома с една и съща релсова система. Ако нуждите ви се променят, е еднакво лесно да преместите адаптера по релсата или да смените с друга лампа. Може да свързвате лампи, тежащи най-много 5 кг, за адаптера. Може също така да използвате лампи с една поддържаща жица.

2. Поставете под желания ъгъл Може да се наложи да свържете релсовата система под ъгъл – в такъв случай трябва да използвате конектор с гъвкава връзка IKEA 365+ SÄNDA. Може да продължите системата около ъгъл или да свържете релси, където височината на тавана е различна. Гъвкавата връзка дава повишена подвижност и прави по-лесно адаптирането на системата към вашия дом и нужди от осветление. 3. Изберете как искате да свържете Може да свържете релсовата система или с конектора за напрежение за фиксирана инсталация, или със захранващ кабел към контакт. Изберете този метод, който пасва найдобре на дома ви. Свържете конектора за напрежение от релсата до контакта на тавана чрез заземен кабел, който се купува отделно. Ако нямате подходящ контакт на тавана, 5-метровият захранващ кабел е добра и семпла алтернатива. Свържете релсата, прекарайте кабела по най-добрия възможен начин и го включете към най-близкия контакт в стената.

2


КОМБИНАЦИИ

Релса 70 см, 2 бр., спот лампа 7 см, 3 бр. и конектор за напрежение – спот лампа Тази комбинация: 185,00лв.

Релса 114 см, спот лампа 10 см, 2 бр. и конектор за напрежение Тази комбинация: 127,00лв.

Релса 70 см, 2 бр., конектор с гъвкава връзка, спот лампа 7 см, 2 бр., спот лампа 10 см и захранващ кабел Тази комбинация: 223,00лв.

Релса 114 см, спот лампа 7 см, адаптор за мрежово напрежение за свързване на висяща лампа и конектор за напрежение Тази комбинация: 98,00лв.

3


ВСИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ И ЦЕНИ Релса 70 см. Свържете релсите в права линия или под ъгъл; създайте релсова система според нуждите ви от светлина. Максимално натоварване за система от една или повече релси - 220W.

4-странен захранващ конектор. За свързване на кръстосано разположени релси. Големина, подходяща за прикриване на отвори за кабели на тавана. Свързва релсата с фасунката на тавана. 701.714.61 29,00лв.

Място за най-много 3 спот лампи. Може да се използва за фиксирана инсталация с конектор за напрежение или да бъде свързана за контакт на стената със захранващ кабел. Само за поставяне на таван. Винтовете се продават отделно. 801.316.86 29,00лв. Релса 114 см. Свържете релсите в права линия или под ъгъл; създайте релсова система според нуждите ви от светлина. Максимално натоварване за система от една или повече релси - 220W. Място за най-много 5 спот лампи. Може да се използва за фиксирана инсталация с конектор за напрежение или да бъде свързана за контакт на стената със захранващ кабел. Само за поставяне на таван.

Спот лампа 7 см. Концентриран светлинен лъч; добър за осветяване на картина или други обекти. Регулируема; лесно е да насочите светлината. Гъвкава връзка; лесно е да сложите спот лампата на релсата, според нуждите ви от светлина. С включен светодиод. 102.627.13 39,00лв. Спот лампа 10 см. Широк светлинен лъч; добър за осветяване, например, на част от стена или библиотека. Регулируема; лесно е да насочите светлината. Гъвкава връзка; лесно е да сложите спот лампата някъде по релсата, според нуждите ви от светлина. С включен светодиод. 502.626.88 39,00лв.

Винтовете се продават отделно. 601.316.92 39,00лв. Конектор за напрежение. Свързва релсата и контакта на тавана чрез заземен кабел. Използвайте 3 х 1.5 мм² кабела, продавани отделно. 201.316.89 10,00лв. Захранващ кабел 5 м. Свържете релсата, прекарайте кабела по най-добрия възможен начин и го включете в най-близкия контакт. 501.505.96 29,00лв.

Конектор с гъвкава връзка. За свързване на релси под ъгъл до 90 градуса. 501.316.97 19,00лв. Конектор за напрежение. 13x13 см. Големина, подходяща за прикриване на отвори за кабели на тавана. Свързва релсата с фасунката на тавана. 501.679.31 15,00лв. 3-странен конектор. За свързване на релси, подредени Т-образно 501.714.57 25,00лв.

ИКЕА България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. © Inter IKEA Systems B.V. 2013/2014

Адаптер за мрежово напрежение. За свързване на висяща лампа към релсовата система; комбинирайте висяща лампа и спот лампи според нуждите ви от светлина. Гъвкава връзка; лесно е да сложите адаптор по продължение на релсата, за да смените лампата, когато нуждите ви за осветяване се променят. Възможно е също така свързването на висящи лампи с една поддържаща жица. Максимално тегло на лампите, свързани за адаптера е 5 кг. Максимално натоварване 150 W. Несъвместим с висящи лампи за ниско напрежение, висящи лампи с интегриран регулатор за светлина, висящи лами с повече от една поддържаща жица, или такива с поддържаща верига. Вижте етикета на висящата лампа за информация дали е съвместима с релсовата система IKEA 365+ SÄNDA. 601.316.87 10,00лв.

Ikea365 sanda bulgaria  

Ikea365 sanda bulgaria