Page 1

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ

Възглавници Синтетични влакна

Пера/пух

Целулозни влакна

Подплата с регулиране на температурата

Машинно пране при 60°C

Центрофуга

Как обичате да спите? Знаете ли, че начинът, по който спите, определя от каква възглавница имате нужда? Най-удобно се спи, когато мускулите на врата и главата са в пълен покой. Ако обикновено спите настрани, мускулите ви имат нужда от опората на по-висока възглавница. Ако предпочитате да спите по гръб, възглавницата със средна височина е идеална за вас. А ако обикновено спите по корем, ниската възглавница ще поддържа главата ви на подходяща височина, без да натоварва врата ви. Ние предлагаме възглавници за всеки начин на спане. Открийте най-подходящата за вас и се радвайте на пълноценен сън.

Не всички артикули (показани тук) могат да бъдат налични в магазина. Моля, свържете се с персонала или потърсете повече информация на www.IKEA.bg. За повече продуктова информация вижте етикета и в интернет.


КОГАТО ИЗБИРАТЕ ВЪЗГЛАВНИЦА, Е ДОБРЕ ДА... ...помислите за следното Възглавниците ни са с три различни височини – ниска, средновисока и висока. Ако обикновено спите по корем, най-добре е да използвате ниска възглавница. Средновисоката е подходяща, ако спите по гръб, а високата - ако спите настрани. Първата стъпка е да помислите как обичате да спите.

...знаете, че За всяка височина предлагаме възглавници с различен пълнеж – синтетични влакна, целулоза и пух/пера. Имаме и възглавници, които осигуряват допълнителна опора на раменете и гърба. Малките деца се чувстват най-добре с ниска възглавница. За по-големи деца най-добре е да изберете възглавница според положението, в което обичат да спят. Възглавници за бебета ще откриете в отдел „ИКЕА за деца“.

ПЪЛНЕЖ НА ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ Синтетични влакна Нашите синтетични възглавници се поддържат с лекота. Някои от тях са с пълнеж от микрофибър, който придава изключителна мекота. Синтетичните възглавници могат да се перат често, което ги прави добър избор за хора с алергии. При пране влакната се разпределят равномерно във възглавницата и тя остава пухкава, без да променя формата си. Друго предимство на синтетичните възглавници е, че след изпиране съхнат бързо. Имаме и възглавници от пяна, които са чувствителни към температура и тегло. Пълнежът следва контурите на главата и врата. Мускулите ви могат да релаксират, а резултатът е по-малко движение през нощта и по-добър сън.

Целулозни влакна Някои от нашите възглавници съдържат лиосел - вид целулозно влакно, получено от дървесна маса. Лиоселът има същите свойства при пране, както синтетичните материи, а освен това „диша“ ефективно и абсорбира изпотяването. Това съчетание от целулоза и синтетични влакна прави възглавницата пухкава и й позволява да поддържа главата и врата ви сухи през цялата нощ. Подплата с регулиране на температурата Някои възглавници съдържат подплата с регулиране на температурата. Тя поглъща и задържа топлината на тялото ви, когато ви е прекалено топло, и я излъчва обратно, ако ви стане студено. Така температурата се запазва постоянна и можете да спите спокойно през цялата нощ.

Пера/пух Пълнежът от пух и пера е мек и удобен за главата. Тези материали абсорбират ефективно изпотяването. Пухът прави възглавницата мека и „въздушна“, а перата придават устойчивост на пълнежа. Това означава, че колкото повече пух съдържа една възглавница, толкова по-мека е тя.

2


ЛИЦЕВ ПЛАТ Възглавниците ни с пълнеж от синтетични влакна и лиосел са с лицев плат от комбинация от лиосел и памук. Лиоселът „диша“ много ефикасно и добре абсорбира изпотяването. Тъканта не се намачква и остава мека и копринено гладка при допир.

Калъфите на възглавниците ни от пух и пера, както и на повечето със синтетичен пълнеж, са изработени от 100% памук. Също като другите естествени материи, памукът „диша“ много добре. Това означава, че въздухът циркулира през възглавницата добре, така че ако тя се навлажни, изсъхва бързо. Заедно с пуха и перата, памучният калъф осигурява суха среда на спане с равномерна температура.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОДДРЪЖКА Паразитите обичат топла, тъмна и влажна среда като тази в леглото. Ето защо трябва да перете вашата възглавница, както и чаршафите, плика за завивката и калъфките, сравнително често. Всички възглавници ИКЕА могат да се перат на 60°C (температурата, при която паразитите умират) и да се центрофугират на нормална температура.

чувствителни към температурата и теглото. Вместо да ги перете, ги почиствайте с навлажнена кърпа, а калъфа може да сваляте и да изпирате при 60°C. Когато перете възглавниците от пух и пера, трябва да използвате само една трета от нормалното количество перилен препарат. В центрофугата заедно с възглавницата поставяйте и няколко топки за тенис. Така пълнежът ще се запази пухкав и ще изсъхва по-бързо след изпиране. Уверете се обаче, че топката няма да боядиса възглавницата. Преди да използвате възглавницата, тя трябва да е напълно суха. Не я почиствайте с прахосмукачка и не я тупайте, защото има опасност да повредите естествените свойства на пуха и перата.

Проветрявайте възглавницата често, за да изсъхва добре. Така ще я запазите свежа за по- дълго. Добре е също сутрин да изчакате час-два, преди да я покриете с кувертюра. Синтетичните възглавници са много лесни за поддръжка и могат да се перат многократно. Също така съхнат бързо. Възглавниците ни с пълнеж от комбинация от синтетични и целулозни влакна могат да се перат по същия начин като синтетичните. Те също съхнат бързо и могат да се перат често. Възглавниците ни с пълнеж от полиуретанова пяна са

ПРОТЕКТОРИ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦА Протекторите помагат да поддържате вашата възглавница чиста и свежа, за да я използвате по-дълго.

SKYDDA LÄTT. Протектор за възглавница с пълнеж от полиестерни влакна.

ROSENDUN. Подплатен протектор за възглавница, който съчетава подплата с регулиране на температурата с ефикасното свойство на модала и синтетичния пълнеж да абсорбират влагата. Тази комбинация поддържа суха среда, комфорт и подходящата температура през цялата нощ.

Лицев плат: 52% полиестер, 48% памук. Пълнеж: полиестерни влакна. Подплата: 100% полипропилен. 50x60 см

001.405.43

3,99лв.

Лицев плат: 55% лиосел, 45% памук. Подплата: Нетъкан полиестер с регулиране на температурата. Пълнеж: 50% лиосел, 50% полиестер

KUNGSMYNTA. Подплатен протектор за възглавница с пълнеж от лиосел и полиестер и калъф от лиосел/памук, който се поддържа лесно и ефикасно абсорбира влагата, като ви осигурява суха и комфортна обстановка за сън.

50x60 см

Лицев плат: 55% лиосел, 45% памук. Пълнеж: 50% лиосел, 50% полиестер. 50x60 см

002.555.72 13,50лв. 3

102.524.22 25,00лв.


ВИСОКИ ВЪЗГЛАВНИЦИ ЗА СПАНЕ НАСТРАНИ Ако спите настрани, най-добрата възглавница за вас е високата. Тя поставя врата и гърба на едно ниво с гръбнака. Освен това ви позволява да лежите правилно и да се отпуснете напълно. GOSA VÄDD. Висока синтетична възглавница. Пълнежът от полиестерни топчета я прави мека и удобна за спане.

GOSA RAPS. Висока възглавница от пух и пера. Високото съдържание на пух в пълнежа прави възглавницата мека и пухкава. Пухът също така абсорбира влагата и ви държи сухо и удобно през цялата нощ. Лицевият плат от памук „диша” и поддържа възглавницата суха и прохладна

Лицев плат: 65% полиестер, 35% памук. Пълнеж: полиестерни топчета. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 600 г. 50x60 см

Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 60% патешки пух/40% патешки пера. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 700 г.

501.291.66 11,50лв.

GOSA SYREN. Висока, лесна за поддръжка синтетична възглавница с пълнеж от микрофибър, която придава меко, ефирно усещане. Памучният лицев плат „диша“ и прави възглавницата прохладна и суха.

50x60см

101.311.90

Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 90% патешки пера/ 10% патешки пух. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 800 г.

19,50лв

50x60 см

GOSA HASSEL. Възглавница с класическа форма с пълнеж от чувствителна към температурата и теглото пяна. Адаптира се към температурата и тежестта на главата, за да ви осигурява добра опора и пълноценен сън. Памучният и полиестерен протектор осигурява допълнителен комфорт и предпазва възглавницата. Може да се сваля и пере, за да остане възглавницата свежа дълго време.

501.366.28 25,00лв.

IKEA 365+ FAST. Твърда възглавница, чиято форма следва контурите на врата. Пяната се адаптира към температурата и теглото на главата, за да осигури много добра опора. Калъфът от лиосел/ памук и пълнежът от лиосел и полиестер ефективно абсорбират влагата, като осигуряват допълнително удобство и предпазват възглавницата. Протекторът може да се сваля и пере, за да се запази възглавницата за по дълго време.

Лицев плат/Вътрешен плат: 100% памук. Външен пълнеж: 90% патешки пух, 10% патешки пера. Пълнеж на сърцевината: 60% патешки пух, 40% патешки пера. Тегло на пълнежа: (50x60 см): 650 г 50x60 см

Калъф: 55% лиосел, 45% памук, подплата от полиестер. Пълнеж: полиуретанова мемори пяна. 33x50см

101.291.30 19,50лв.

JÄRNÖRT. Висока пухена възглавница, която осигурява едновременно мекота и добра опора – идеална при спане настрани. Твърдото ядро поддържа гръбначния ви стълб изправен, като в същото време облекчава напрежението във врата и раменете. В лицевия материал преобладава пухът, така че възглавницата е мека и пухкава при допир. Освен това осигурява комфортен сън през нощта, тъй като пълнежът абсорбира и отвежда влагата. Лицевият плат от „дишащ” памук поддържа възглавницата суха.

Калъф: 65% полиестер, 35% памук, полиестерна вата. Пълнеж: полиуретанова мемори пяна. 50x60 см

59,00лв.

GOSA PINJE. Висока възглавница от пух и пера. Високото съдържание на пера в пълнежа отнема влагата, като осигурява устойчивост и добра опора.

Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 100% полиестерен микрофибър. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 575 г. 50х60 см

801.313.18

701.316.01 39,00лв.

4

202.326.50 119,00лв.


СРЕДНОВИСОКИ ВЪЗГЛАВНИЦИ ЗА СПАНЕ ПО ГРЪБ Ако предпочитате да спите по гръб, най-добре е възглавницата ви да бъде средновисока. Така ще си осигурите необходимата опора за главата и раменете и цялото ви тяло ще може да релаксира. GOSA VÄDD. Синтетична възглавница със средна плътност. Пълнежът от полиестерни топчета я прави мека и удобна за спане. Лицев плат: 65% полиестер, 35% памук. Пълнеж: полиестерни топчета. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 500 г. 50x60 см

901.291.45

GOSA RAPS. Средновисока възглавница от пух и пера. Високото съдържание на пух прави възглавницата мека и пухкава. Пухът също така абсорбира влагата и държи прохладно и удобно през цялата нощ. Лицевият плат от памук е „дишащ” и спомага възглавницата да е суха и прохладна.

9,99лв.

Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 60% патешки пух/40% патешки пера. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 570 г.

GOSA SYREN. Лесна за поддръжка синтетична възглавница със средна височина, с пълнеж от микрофибър, който я прави много мека, лека и удобна за спане. Лицевият плат от памук е дищаш и спомага възглавницата да е суха и прохладна.

50x60 см 001.313.17 49,00лв. GOSA PINJE. Средновисока възглавница от пух и пера. Благодарение на високото съдържание на пера в пълнежа възглавницата е устойчива и осигурява добра опора.

Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 100% полиестерен микрофибър. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 475 г. 50x60 см

301.311.89

17,50лв.

Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 90% патешки пера/ 10% патешки пух. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 700 г.

IKEA 365+ FAST. Твърда възглавница, която следва контурите на врата. Пяната се адаптира към температурата и теглото на главата, за да осигури много добра опора. Калъфът с лицев плат от лиосел и памук и пълнеж от полиестер и лиосел ефективно абсорбира влагата, като придава допълнително удобство и защита на възглавницата. Протекторът може да се сменя и пере, за да се запази възглавницата по-дълго време.

50x60 см

701.316.01

17,50лв.

JÄRNÖRT. Средновисока пухена възглавница, която е едновременно мека и осигурява опора ‒ съвършеното съчетание за спящите по гръб. Потвърдата сърцевина осигурява опора за главата и раменете ви. Външният слой е изработен почти изцяло от пух, което прави възглавницата мека и пухкава. Можете да се наслаждавате на комфортен сън през цялата нощ, тъй като пълнежът абсорбира и отвежда влагата. Лицевият плат от „дишащ” памук спомага възглавницата да се запази суха.

Калъф: 55% лиосел, 45% памук, полиестер/вата от лиоселни влакна. Пълнеж: полиуретанова мемори пяна. 33x50 см

001.291.16

39,00лв.

Лицев плат/Вътрешен плат: 100% памук. Външен пълнеж: 90% патешки пух, 10% патешки пера. Пълнеж на сърцевината: 60% патешки пух, 40% патешки пера. Тегло на пълнежа: (50x60 см): 500 г 50x60 см 002.326.32 99,00лв

5


НИСКИ ВЪЗГЛАВНИЦИ ЗА СПАНЕ ПО КОРЕМ Ако предпочитате да спите по корем, най-добре е възглавницата ви да бъде ниска. Така няма да чувствате напрежение във врата и мускулите. GOSA VÄDD. Ниска синтетична възглавница. Пълнежът от полиестерни топчета я прави мека и удобна за спане. Лицев плат: 65% полиестер, 35% памук. Пълнеж: полиестерни топчета. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 400 г. 50x60 см

901.252.65

7,99лв.

GOSA SYREN. Лесна за поддръжка синтетична възглавница с ниска височина и с пълнеж от микрофибър, който я прави много мека, лека и удобна за спане. Лицевият плат от памук е „дишащ” и спомага възглавницата да е суха и прохладна. Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 100% полиестерен микрофибър. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 375 г. 50x60 см

901.311.72

15,50лв.

GOSA RAPS. Ниска възглавница от пух и пера. Високото съдържание на пух я прави мека и приятна на допир. Пухът също така абсорбира влагата и държи прохладно и удобно през цялата нощ. Лицевият плат от памук е „дишащ” и спомага възглавницата да е суха и прохладна. Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 60% патешки пух/40% патешки пера. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 420 г. 50x60 см

901.312.85

39,00лв.

GOSA PINJE. Ниска възглавница от пух и пера. Благодарение на високото съдържание на пера в пълнежа възглавницата е устойчива и осигурява добра опора. Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: 90% патешки пера/10% патешки пух. Тегло на пълнежа: (50x60 см) 570 г. 50x60 см

101.252.69

15,50лв.

JÄRNÖRT. Ниска пухена възглавница, която е едновременно мека и осигурява опора ‒ съвършеното съчетание за спящите по корем. По-твърдата сърцевина осигурява опора за главата и раменете. Високото съдържание на пух прави възглавницата мека и пухкава. Можете да се наслаждавате на комфортен сън през цялата нощ, тъй като пълнежът абсорбира и отвежда влагата. Лицевият плат от „дишащ” памук спомага възглавницата да се запази суха. Лицев плат/Вътрешен плат: 100% памук. Външен пълнеж: 90% патешки пух, 10% патешки пера. Пълнеж на сърцевината: 60% патешки пух, 40% патешки пера. Тегло на пълнежа: (50x60 см): 400 г. 50x60 см 602.326.67 79,00лв

© Inter IKEA Systems B.V. 2013/2014

ИКЕА България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. ИКЕА България си запазва правото да прави промени в съдържанието и цените.

Възглавници ikea bg  

Възглавници ikea bg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you