Page 1

PARTNERSHIPS

IKDB MOTORSPORT


Circuit Spa-Francorchamps


VOORWOORD Afgelopen seizoen hebben we een jubileum mogen vieren. We zijn namelijk een vol decennium actief geweest in de Supercar Challenge. Met 34 overwinningen en 3 titels kunnen we met gepaste trots daarop terugkijken… Afgelopen jaar hebben we de eerste overall overwinning (alle divisies) in de Supercar Challenge op onze naam geschreven. Dat heeft alles te maken dat we met de BMW M4 Silhouette in de hoofdklasse van deze serie uitkwamen. Fantastisch om mee te maken en tevens erg goed voor de exposure en uitstraling. Zoals we vorig seizoen hebben aangegeven willen we vanaf 2018 (en de daaropvolgende seizoenen) de overstap maken naar de GT4 European Series! Een enorme uitdaging om dat te bewerkstelligen maar we gaan er met zijn allen vol voor!

In deze editie nemen we u in racetempo mee naar alles wat IKDB Motorsport u en uw relaties te bieden heeft op zowel racetechnisch- als zakelijk gebied. ‘Gentlemen, Start Your Partnership!’ Koen Bogaerts & Mark van der Aa IKDB Motorsport


THE MOST POWERFUL LETTER...


IN THE WORLD.


PERSONALIA

Naam: Koen Bogaerts Geboortedatum: 26-01-1982 Geboorteplaats: ’s-Hertogenbosch Nationaliteit: Nederlands Woonplaats: ’s-Hertogenbosch Lengte: 1.84 m Gewicht: 79 kg Hobby’s: Karting, wielrennen, voetbal Opleiding: Hogeschool IVA Driebergen Werk: Accountmanager Volvo Trucks Nederland

CAREER HIGHLIGHTS •

2x Winnaar 24 uur van Dubai, 2013 en 2014

2x Winnaar 24 uur Barcelona, 2011 en 2016

Kampioen Supercar Challenge 2009, 2012 en 2015

Overall winnaar Supercar Challenge 2009 en 2015

2e plaats 24 uur van Paul Ricard 2016

2e plaats in kampioenschap Supercar Challenge 2014

3e plaats in kampioenschap Supercar Challenge 2010,

2011 en 2017

34 overwinningen in Supercar Challenge

67 podium finishes in Supercar Challenge

2e en 3e plek in Winter Endurance Kampioenschap met

Porsche 996 GT3 Cup op Zandvoort in 2011

7 overwinningen MINI Endurance Series 2006, 3e in

eindstand •

Karting: NK’s, EK, vele overwinningen en podium finishes.

3e plaats NK 2000


PERSONALIA Naam: Mark van der Aa Geboortedatum: 18-10-1981 Geboorteplaats: Tilburg Nationaliteit: Nederlands Woonplaats: Oisterwijk Lengte: 1.87 m Gewicht: 82 kg Hobby’s: Karting, mountainbiken, hockey Opleiding: HEAO International Business Werk: Algemeen directeur Textaafoam

CAREER HIGHLIGHTS •

3de plaats in de GT-klasse 2017

Winnaar 24 uur Barcelona in 2016

Kampioen Supercar Challenge 2015

Overall winnaar Supercar Challenge 2015

2e plaats 24 uur van Paul Ricard 2016

3e plaats in kampioenschap Supercar Challenge 2010 en 2011

20 overwinningen in Supercar Challenge

43 podium finishes in Supercar Challenge

Suzuki Swift Cup, diverse podiumplaatsen

9 overwinningen MINI Endurance Series 2006, 2e in eindstand


STICHTING IKDB MOTORSPORT

TEAMLEDEN IKDB MOTORSPORT

IKDB is de afkorting van Indoor Karting Den Bosch. Deze kartbaan zag in 1994 het levenslicht, als tweede indoorbaan in Nederland.

IKDB Motorsport is op veel meer gebieden actief dan alleen in de professionele Supercar Challenge, 24H Series en GT4 Series.

Via Arie Luyendyk kreeg Koen vanaf 1995 op dertienjarige leeftijd een bijbaantje wat natuurlijk één groot feest was. Vanaf deze periode is het dus allemaal begonnen…

Zo weten veel bedrijven, sponsors en relaties de weg te vinden naar onze unieke BMW Race- en Kart Clinics.

De kartbaan heeft jaren geleden haar deuren moeten sluiten, maar de naam leeft nog voort op de Europese circuits sinds de oprichting in 2005.

Tevens organiseren we jaarlijks een kartwedstrijd met prominente namen uit de kart- en autosport, aangevuld met andere snelle raceliefhebbers. Al onze ervaringen uit de afgelopen decennia worden in dit event samengebracht. Ga deze unieke uitdaging aan tijdens de IKDB Kart Cup! Daarnaast is er nog de IKDB website, maandmail en organiseren we jaarlijks een sponsordag. Team IKDB is uitgegroeid tot een hecht team wat inmiddels bestaat uit 14 echte ‘petrolheads’. We kennen elkaar nagenoeg allemaal al jaren van de indoor kartbaan. Jongens die allemaal uit het juiste racehout zijn gesneden en een passie hebben voor de autosport.


Circuit Zolder


TT Circuit Assen


“ RACING, COMPETING IT’S IN MY BLOOD. IT’S PART OF ME, IT’S PART OF MY LIFE. ” Ayrton Senna


RACEKLASSE GT4 SERIES “ DRIVEN BY PERFECTION “ Gedreven als we zijn, hebben we de ambitie om door te groeien naar een professioneel hoog aangeschreven kampioenschap; de GT4 European Series Northern Cup! De races in dit kampioenschap worden uitsluitend verreden op F1 waardige circuits in Europa, zoals Monza (IT), Spa-Francorchamps (B), Paul Ricard (FR) en de Nurburgring (D). Aan de start verschijnen professionele fabrieksracewagens van gerenommeerde merken als BMW, Porsche, McLaren en Aston Martin. Om de auto’s zoveel mogelijk gelijkwaardig te krijgen moeten deze voldoen aan de zogenaamde “ Balance of Performance”. De aanpassing aan o.a. het gewicht, Aerodynamica en turbodruk.

De races van de GT4 Series worden o.a. verreden in het voorprogramma van Blancpain en de DTM. En behoren na de Formule 1 tot de best bezochte autosportevenementen van Europa. Wat mede door alle media-aandacht voor maximale exposure zorgt. Zeker wanneer u met uw bedrijfsactiviteiten buiten de landsgrenzen opereert, is het zowel commercieel als sportief zeer aantrekkelijk om u als partner aan ons team te verbinden. Meer informatie over de GT4 Series vindt u op: www.gt4series.com


Circuit Brands Hatch


BMW M4 GT4 READY TO RACE

Na 20.000 km testen, heel veel uren in de windtunnel en een succesvol debuut tijdens de 24 uur van Dubai, is de koers bepaald voor een succesvolle introductie van de nieuwe raceauto in 2018. BMW Motorsport heeft veel tijd en passie geinvesteerd in de ontwikkeling van een compleet nieuwe BMW M4 GT4. Het resultaat: een geavanceerde en betrouwbare GT4 raceauto met alle expertise van BMW Motorsport aan boord.


BMW M4 GT4: TECNICAL DATA. Length

4,671 mm

Width 1,877 mm Height Engine

1,369 mm variable Six-cylinder, straight engine with M TwinPower Turbo technology

431 hp Capacity Brakes Electronics

2,979 cc 6-piston, fixed calliper front 4-piston, fixed calliper rear Newly-developed variable

engine control unit via Powersticks


Circuit Zolder


PUBLICITEIT OP TELEVISIE Wij hebben de afgelopen jaren veel aandacht gehad op RTL7 en Motors TV tijdens de uitzendingen van de Supercar Challenge. Aangezien we in al die jaren mee hebben gevochten voor het kampioenschap hadden we aan tv-exposure geen gebrek, gemiddeld zo’n 30 minuten per jaar. De races in de GT4 Series worden zelfs live uitgezonden op het kanaal van GT4 TV. Tevens wordt deze klasse uitgezonden op RTL7 en Motors TV! Goede exposure met duidelijke naamsvermeldingen op teamkleding, race overalls en uiteraard de auto.

Ook zetten sponsors steeds vaker het promotiemateriaal (foto’s en filmpjes) in voor marketing doeleinden. Denk hierbij aan eigen websites, catalogussen, beurzen en Social Media. • • • • • • •

Websites, race gerelateerd Websites van sponsors, (zie Renova Motorsport) Kranten Soniq Equipment Catalogus The Autosport Company / QSP Catalogus Social Media: Facebook en Instagram YouTube (zoekterm: ikdbkoenbogaerts)

OVERIGE MEDIA AANDACHT

MAANDMAIL

Naast dat we veel te zien zijn op de televisie zijn er meerdere mediakanalen waar we aandacht krijgen. Via Social Media is het de laatste jaren erg hard gegaan. We hebben in 2017 zelfs een record behaald van een kleine 12.000 views op een onboard filmpje op Brands Hatch!

Elke maand sturen wij naar alle sponsors, relaties, vrienden en familie een update over alle activiteiten van IKDB Motorsport. Inmiddels ontvangen ongeveer 750 mensen deze maandmail. Via deze mailing bereiken we veel mensen die dicht bij ons staan en ons graag willen volgen. Tevens worden de sponsors uitgelicht wat weer bij kan dragen aan nieuwe klandizie.


Circuit Zandvoort


200 VAN 1000 Inmiddels niet meer weg te denken in het concept van IKDB Motorsport, het vakjesconcept. Dit maakt het erg laagdrempelig voor bedrijven om in te stappen in de autosport. Naast de ‘space’ sponsors van € 1.000,- complementeren we het budget met ‘maatwerk’ sponsors en een hoofdsponsor. U kunt ervoor kiezen om meerdere vakken (spaces) aan te schaffen/ te sponsoren. Deze vakken kunnen gekoppeld worden zodat de reclameruimte groter wordt en dus meer opvalt.


WAAROM AUTOSPORT?

WAAROM IKDB?

In de autosport komen veel facetten, die ook in het zakendoen belangrijk zijn, terug. Hierbij kunt u denken aan zaken als:

Door aan te sluiten bij IKDB Motorsport wordt u deelgenoot van een groep enthousiaste racefanaten die met elkaar dezelfde passie delen, al jarenlang. Er hangt een soort familiegevoel en het is erg leuk om daarbij te horen. Vele sponsors zijn dan ook al aangesloten sinds de oprichting van IKDB!

• • • • • • • •

Samenwerken (teamwork) Sportiviteit Technische uitdagingen Strategiebepaling Doorzettingsvermogen Gunfactor Netwerken Plezier en ontspanning

Meestal is het voor bedrijven niet een specifiek onderdeel maar een combinatie van meerdere onderdelen die de link met autosport zo interessant maakt. Als laatste punt noemen we in onze opsomming ‘plezier en ontspanning’, maar vaak is dit ook het belangrijkste onderdeel voor bedrijven.

Become a partner and join the IKDB family!


Circuit Zolder


Red Bull Ring


WAAROM SPONSOREN? IKDB Motorsport heeft een uniek sponsorconcept ontwikkeld waardoor het voor elk bedrijf uit willekeurige branches mogelijk is om te participeren. Door de laagdrempelige aanpak kunt u optimaal genieten van uw partnership. U heeft in de basis de keuze uit drie vaste sponsorpakketten. Op deze manier is er voor elke sponsor veel duidelijkheid. Uiteraard is het mogelijk om maatwerk te leveren, maar altijd met de drie sponsorpakketten als basis. We noemen dit pakket dan ook ‘Sponsor Maatwerk’. Het belangrijkste wat u retour ontvangt is ‘fun’. Uit onze opgedane ervaring in deze wereld kunnen wij u en uw relaties inmiddels verzekeren van een aantal leuke, unieke dagen tijdens één van de evenementen, sponsordagen, BMW Race of Kart Clinic.

Daarnaast is het natuurlijk waardevol om uw naam terug te zien op de auto, website, raceoverall, VIP bord en teamkleding. Het foto- en beeldmateriaal kan gebruikt worden voor reclame en promotionele activiteiten, bijvoorbeeld op uw website! Bijkomend voordeel is dat er door dit concept erg veel sponsors en relaties aangesloten zijn bij IKDB Motorsport. De race evenementen en sponsordagen zijn dan ook ideale mogelijkheden om uw netwerk uit te breiden. Veel sponsoren van IKDB doen dan ook al zaken met elkaar.


SPACE SPONSOR € 1.000,• • • • •

Vermelding van naam en/of logo in uniekleur op de auto Vermelding van naam op de website

Toegang voor twee personen naar race event Uitnodiging voor twee personen naar het Sponsorfeest

Mogelijkheid om programma te volgen van de Race en Kart Clinics van IKDB Motorsport .


TT Circuit Assen


SPACE SPONSOR COLOUR € 1.550,• • • • • • •

Vermelding van naam en/of logo fullcolour op de auto Banner op de homepage van de website

Vermelding van naam en logo op VIP Bord Vermelding van naam en logo op de ‘maandmail’

Toegang voor twee personen naar race event Uitnodiging voor twee personen naar het Sponsorfeest

15% korting ZELF RIJDEN op het circuit in een geprepareerde BMW, voor meer info zie BMW Race Clinic.

Mogelijkheid om programma te volgen van de Raceen Kart Clinics van IKDB Motorsport.


SPACE SPONSOR COLOUR DELUXE € 5.000,•

Grote vermelding van naam en/of logo fullcolour op de

auto op prominente (plaatsen)

Vermelding van naam en/of logo op de teamkleding

Banner op de homepage van de website

Vermelding van naam en logo op VIP Bord

Vermelding van naam en logo op de ‘maandmail’

Toegang voor vier personen (VIP*) incl. parkeerkaart naar

een evenement.

Uitnodiging voor vier personen naar de sponsordag

25% korting ZELF RIJDEN op het circuit in een

geprepareerde BMW, voor meer info zie BMW Race Clinic.

Mogelijkheid om programma te volgen van de Race - en

Kart Clinics van IKDB Motorsport 1x raceauto op uw bedrijfsevent


SPONSOR MAATWERK In onderling overleg bespreken we dit pakket. Afhankelijk van het te besteden sponsorbedrag kunnen we gezamenlijk een pakket samenstellen wat helemaal op uw wensen wordt afgestemd. Een voorbeeld is event sponsoring.

TT Circuit Assen

*VIP

Paddock en/of tribunekaarten Catering Ophaalservice met Golf Cart


HOOFDSPONSOR

Hoofdsponsoring kan in meerdere opzichten een interessante marketingtool zijn. Hieronder een aantal punten die we u aan kunnen bieden.

• Naam van uw bedrijf wordt verbonden aan het raceteam • Meebeslissen in kleurencombinatie van de racewagen • Vermelding van naam en/of logo op de racetrailer • 1e keus bij plaatsing van naamsvermeldingen en/of logo op de racewagen • Raceoverall in de huisstijl kleuren van uw bedrijf inclusief logo’s op borst

been en rug • Helm wordt in de huisstijl van uw bedrijf gespoten • Banner op de homepage van de website • Vermelding van naam en logo op de ‘maandmail’ • U bent voor alle evenementen uitgenodigd met X-aantal relaties • Privé sponsordag om uw relaties mee te laten rijden over het circuit in de Race BMW, de taxiritten. • ZELF RIJDEN op het circuit in een geprepareerde BMW, voor meer info zie BMW Race Clinic. • Naamsvermelding op de Clinic BMW’s • Mogelijkheid tot exclusieve reclame (tv-special, promo girls etc.) • Racewagen ter beschikking voor promotiedoeleinden • Persoonlijke wensen zijn bespreekbaar Afhankelijk van uw doelstelling kunnen we een passend pakket samenstellen. Voor meer informatie omtrent hoofdsponsoring maken wij graag een afspraak met u.


Circuit Spa-Francorchamps


“ YOU WANT TO CLIMB THE MOUNTAIN BECAUSE IT’S THERE AND YOU KNOW YOU CAN DO IT. ” Alex Zanardi


Nurburgring


Circuit Spa-Francorchamps


BMW RACE CLINIC De bekende IKDB BMW’s zijn in de wereld van de Track Days niet meer weg te denken. Vele sponsors, relaties, bedrijven en particulieren maken jaarlijks gebruik van dit unieke event. Het zelf besturen van een krachtige auto op het circuit is een onbeschrijfelijke en onvergetelijke ervaring. U zal het letterlijk uw leven lang niet meer vergeten. U gaat zelf rijden met een geprepareerde BMW 325i. Deze auto is compleet omgebouwd om hem tot een betrouwbare en snelle circuitracer te maken. Gewichtsbesparing, remmen, onderstel, rolkooi, stoelen, uitlaat, semi slicks… etc. Circuits: Personen: Prijs: Duur dag:

Assen, Zandvoort, Spa Franchorchamps, Zolder, Bilster Berg, Ascari Maximaal 4 per auto € 375,- p.p. / € 1.500,- per auto (excl. btw) 5 á 6 uur inclusief theorie

“Ik zal mijn eerste rondje op Spa nooit meer vergeten. Absoluut waanzinnig! Van onderaan Eau Rouge tot bovenaan Raidillon ging het van schrik over in ongeloof, gevolgd door verbazing, en eindigend in extase! Met de rust en het vertrouwen dat Koen je geeft laat hij je in een split second zien hoe je die bocht nog veel harder kan nemen, een onbetaalbaar moment!” Ché van Workum


KART CLINIC In twee uurtjes tijd 1 tot 3 seconden van je tijd afhalen? Dat leer je bij de Kart Clinics van IKDB in een gezellige en ontspannen sfeer. We hebben een basis clinic A en twee vervolg clinics, B en C. Het kan op allerlei manieren worden ingezet, denk aan personeelsuitjes of relatie-events. Maar ook met vrienden onderling of individueel is mogelijk. Kart Clinics & Prijzen Kart Clinic A – De basis € 45,Kart Clinic B – Verfijning, meer op het individu gericht € 50,Kart Clinic C – Aanvallen & Verdedigen € 40,Aantal deelnemers: Kartbaan: Duur avond: Maatwerk: Diner:

Minimaal 5 en maximaal 20 American Roadhouse Zaltbommel Tussen 2 en 3 uur Vanaf 21 personen Clinic incl. diner behoort tot de opties

Voorbeeld programma 18:45 uur: Aanwezig, inschrijven en omkleden 19:00 – 19:15 uur: Nulmeting 19:25 – 19:55 uur: Theorie 20:00 – 20:30 uur: Praktijk 20:30 – 20:45 uur: Pauze 20:45 – 21:00 uur: Finale, rondenrace


Circuit Park Berghem


Circuit Park Berghem


IKDB KART CUP Veel deelnemers aan de Kart Clinic toonden interesse om hun aangeleerde kunsten in een echte race te vertonen. Dit heeft geleid tot de oprichting van de IKDB Kart Cup op Circuit Park Berghem. Twee keer per jaar organiseren we nu unieke races waarin alle aspecten die je maar kunt bedenken naar voren komen. Kwalificatie, twee races, reversed grid, 3 verschillende karts, 3 verschillende lay-outs, stilstaande start, vliegende start, etc. Uw tegenstanders zijn o.a. oud-wereldkampioenen karten, (ex)-autosporters en mensen die gewoon erg snel kunnen karten aangevuld met mensen die eens een keer iets anders willen.


NAWOORD We hopen dat u het racetempo in deze brochure, waarin mooie auto’s, fun en een sportieve en zakelijke wereld centraal staan, bij heeft kunnen houden.

Stichting IKDB Motorsport Demostheneslaan 23 5216 CP ‘s-Hertogenbosch

Spanning, sfeer, spektakel, jongensdroom, sportiviteit, adrenaline, schoonheid... Zomaar een aantal woorden die bij autosport horen, net zoals uitstraling, reclame, publiciteit, erbij willen zijn en promotie!

Website: www.ikdb.nl

U bent nu enthousiast en wilt graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. CONTACTGEGEVENS Koen Bogaerts Mobiel: +31 (0) 6 5353 39 50 E-mail: info@koenbogaerts.com Mark van der Aa Mobiel: +31 (0) 6 2488 68 48 E-mail: markvanderaa@textaafoam.nl

Rabobank IBAN NL05 RABO 01070.52.172 KvK: 17175325 BTW nummer: NL8140.79.842/B01


Circuit Zolder


TT Circuit Assen


PARTNERSHIP FORMULIER. Wij worden graag partner van IKDB Motorsport: □ □ □ □ □

Space Sponsor Space Sponsor Colour Space Sponsor Colour Deluxe Sponsor Maatwerk Hoofdsponsor

Voor een bedrag van: € Voor:

............................................................................................

□ 1 seizoen

□ 2 seizoenen

□ 3 seizoenen

Bedrijfsnaam: ........................................................................................... Contactpersoon: ........................................................................................... Adres: ........................................................................................... Postcode / Plaats: ........................................................................................... Telefoonnummer: ........................................................................................... Mobiel nummer: ........................................................................................... E-mailadres: ........................................................................................... Internetadres: ........................................................................................... Voor akkoord, namens de partner: Opgemaakt te:

...................................... d.d...........................................

Handtekening:

.........................................................................................


“ IT’S NOT ALWAYS POSSIBLE TO BE THE BEST, BUT IT’S ALWAYS POSSIBLE TO IMPROVE YOUR OWN PERFORMANCE. ” Jacky Stewart


COLOFON Teksten: Hockenheim Ring

Design: Fotografie:

Koen Bogaerts Mark van der Aa Pascalle van der Horst HansBurger.nl

Dors Studios Lindsay Photografy


“ LIFE IS TOO SHORT TO BE LIVING SOMEBODY ELSE’S DREAM” Hugh Hefner Nurburgring


© COPYRIGHT IKDB MOTORSPORT

Partnerships IKDB Motorsports 2018  

Afgelopen seizoen hebben we een jubileum mogen vieren. We zijn namelijk een vol decennium actief geweest in de Supercar Challenge. Met 34 ov...

Partnerships IKDB Motorsports 2018  

Afgelopen seizoen hebben we een jubileum mogen vieren. We zijn namelijk een vol decennium actief geweest in de Supercar Challenge. Met 34 ov...

Advertisement