Page 1

L.T.C. De IJsselweide

Winter De Opslag

dec 2010

Zondag 9 januari 2011: Nieuwjaarsbijeenkomst in het clubgebouw voor alle leden en sponsoren!


2


Inhoud December 2010

art 1k inhoud 1 Colofon Van de Redactie Van de Voorzitter Instructie Verantwoord Alcoholgebruik Van de KantineCommissie Opgave ClubKampioenschap Enkel 2011 Opgave Klussendag Verslag ClubKampioenschap Dubbel 2010 Uitnodiging Algemene LedenVergadering Notulen Algemene LedenVergadering Jenny met Pensioen Winnaars Clubkampioenschappen Dubbel 2010 Uitslagen NajaarsCompetitie 2010 The Making Off Inschrijving ZomeravondCompetitie 2011

art 1k inhoud 2 3 3 5 5 7 7 7 9 11 11/15 15 17 17 18 18

Aankondiging Bokkendag 2011 Verslag RegioCompetitie 55+ I.M. John Verslag InvitatieToernooi 2010 Bedankje van KIKA Indeling VoorjaarsCompetitie 2011 Geboren Oud-Jong-Toernooi Foto's Aanleverwensen Prijsvraag Wijziging/Afmelding Lidmaatschap Wisselfoto Evenementenkalender Bestuur en Commissies

Colofon

19 21 21 23 23 25 27 27 27 29 29 29 30 30 31

Van de Redactie

Art 1kt Colofon WINTER opslag

art 1k redactie

De opslag is een clubblad voor en door leden van L.T.C. De IJsselweide te Gendringen.

Schrijven over tennissen roept op tot actie te willen overgaan, maar veel verder dan sneeuw en, op dit moment, blubber scheppen komen we niet. De weergoden zitten in ons vaarwater. Het beeld dat buiten te zien is, is daarentegen prachtig, daar moeten we natuurlijk wel even van genieten, want met het weer weet je het maar nooit en met sneeuw al helemaal niet.

Het blad verschijnt 4x per jaar: een Lente (maart), een Zomer (juni), een Herfst (september) en een Winter (december) uitgave in een oplage van ongeveer 410 exemplaren. Per adres één exemplaar.

Dan ons maar concentreren op onze binnenkant. 32 pagina's gevuld zien te krijgen, lijkt een hele toer, maar ook deze keer moeten we weer kiezen en dat is voor een redactie een fijn gevoel. Wat moet nu, wat kan later en wat is te leuk om tot later te laten liggen. Een flink aantal mensen is weer stevig bezig geweest om, naast hun tenniscarrière, ons op de hoogte te stellen door een stukje te schrijven en er een leuke foto bij te sturen. Veel dank daarvoor. Het is altijd erg leuk om te lezen hoe anderen het reilen en zeilen rondom ons park ervaren. En door elkaar daarvan op de hoogte te stellen, kunnen we met elkaar een goed werkend geheel neerzetten, verbeteren en behouden.

Om lid te worden van onze vereniging kunt U een aanmeldingsformulier downloaden via onze website www.deijsselweide.nl . Zie daar voor meer informatie. Advertenties en sponsorzaken via em@il: sponsor-com@deijsselweide.nl De redactie bestaat uit, Tine te Brömmelstroet, Lidy Reitsma en Guus Tinnevelt. Zij zijn te bereiken op redactie@deijsselweide.nl. Aan deze uitgave werkten mee: Hans Rutjes, Ron van de Klashorst, Eric Kok, Johan Smulders, Ans Hallers, Henk van Veldhuizen, Sjoerd van den Berg, Willem Schepers

Naast alle leuke stukken om te lezen, staan er ook weer belangrijke mededelingen in. En wilt u iets schrijven, stuur het ons: redactie@deijsselweide.nl. Wij zullen het met veel plezier een plekje in ons volgende 'glossy'blad geven. De deadline is zondag 27 februari 2011.

Foto's: Guus Tinnevelt Druk: online via SMIC/Jonge Helden BV Schaapsdrift 49, 6824 GP Arnhem.

Wij wensen u fijne feestdagen en een goede jaarwisseling en wij zien u graag weer terug in het nieuwe jaar. En tot zolang wensen wij u veel tennis- en leesplezier.

Copyright © 2010 L.T.C. De IJsselweide

3


Wunderland Kalkar, net over de grens bij Arnhem, is hét ideale hotel- en attractiepark voor de hele familie. Oud of jong, groot of klein, in Wunderland Kalkar kan iedereen all-in genieten! Er is volop vermaak met duizend-en-één leuke, spannende, boeiende, snelle, gekke en sportieve attracties. Ook de gezellige restaurants, knusse barretjes en een overnachting in één van de zes hotels dragen bij aan een vorstelijk verblijf. Een bezoek aan Wunderland Kalkar is de moeite waard! Voor meer informatie kijk op www.wunderlandkalkar.eu

4


Van de Voorzitter

Instructie Verantwoord Alcoholgebruik

art 1k voorzitter

art 1k 1 biertapcursus Uitnodiging voor alle barvrijwilligers en belangstellenden. Op vrijdagavond 11 februari 2011 vanaf 19.30 u. organiseren we een complete, gezellige instructieavond voor barpersoneel. We beginnen met een IVA, dat is de instructie verantwoord alcoholgebruik. Een instructie, die iedereen die bardienst draait, een keer moet hebben gevolgd. Daarna gaan we verder met een aantal praktische tips voor het draaien van een feilloze bardienst. We sluiten af met een tapcursus, gegeven door de mensen van Grolsch. Overbodig op te merken dat het getapte bier niet wordt weggegooid. Iedereen die bardienst draait of belangstelling heeft om in de toekomst bardienst te gaan draaien, is van harte uitgenodigd. Wel even inschrijven, dat kan op de lijst op het prikbord in de hal. Tot ziens op 11 februari.

In de laatste ledenvergadering hebben wij als bestuur aan de leden beloofd het vrijwilligersbeleid nader onder de loep te nemen. Er heerst toch een gevoel van ongenoegen onder een vast deel van onze vrijwilligers. Anders gezegd er komt zo langzamerhand steeds meer op het bordje van een afnemend aantal vaste vrijwilligers te liggen. De vergoeding die wij geven, zou niet meer in verhouding zijn tot hetgeen wat deze mensen presteren. Dit heeft natuurlijk ook met het afnemend aantal vrijwilligers te maken. We hebben ons, als bestuur, daar, in een zelfs daarvoor speciaal belegde bestuursvergadering, over gebogen. Het viel/valt niet mee om tot een sluitende afweging te komen!! Tevens zijn een tweetal bestuurleden naar een avond van de KNLTB gegaan, die speciaal over dit thema ging. Zij zijn daar hoopvol van teruggekomen. Het resultaat zullen wij in de komende ledenvergadering uitvoerig met u bespreken. De voorbereiding voor deze ALV van 2011 zijn dan ook al weer gestart.

Namens de kantinecommissie Ron van de Klashorst

In september en oktober hebben een groot aantal leden deelgenomen aan de cursus Basale Reanimatie & Automatische Externe Defibrilatie. In deze cursus leerden zij naast de basale reanimatie (hartmassage en beademing) ook het gebruik van de AED. (Het apparaat dat buiten aan ons clubgebouw in het groene kastje zit.) Zij hebben allen deze cursus met een goed resultaat gevolgd. Toch een fijn gevoel dat er nu al weer meer leden zijn die, in geval van nood, met kennis van zaken, te hulp kunnen schieten. In mijn laatste bijdrage vertelde ik nog dat het zo jammer was dat John Stayen, in verband met een ernstige ziekte, de satĂŠs tijdens de Clubkampioenschappen niet meer kon verzorgen. Vorige week heeft ons het droevige bericht bereikt dat John aan deze ziekte is bezweken. Ik ken John als iemand waar je nooit tevergeefs een beroep op kon doen. Wij zullen hem missen en ik wil van deze kant dan ook zijn familie alle sterkte toewensen!!

art 1k 2 biertapcursus Barvrijwilligersinstructieavond Waar: clubhuis LTC de IJsselweide Wanneer: vrijdag 11 februari 2011 Hoe laat: vanaf 19.30 u. Wat gaan we doen: - IVA instructie verantwoord alcoholgebruik - Bardienstinstructie - Grolsch Tapcursus Inschrijven: op het prikbord in de hal voor 21 januari 2011

OP ZONDAG 9 JANUARI 2011

OPENSTELLING VAN HET PARK

ORGANISEERT HET BESTUUR EEN NIEUWJAARSBIJEENKOMST

IN DE WINTERPERIODE VAN 1 NOVEMBER T/M 28 FEBRUARI WORDT HET PARK

ALLE LEDEN EN SPONSOREN ZIJN VAN HARTE WELKOM OM TE TOASTEN OP HET NIEUWE JAAR!

OP ZATERDAG EN ZONDAG NA 20.00 UUR AFGESLOTEN

Tijd: van 14.00 u. tot 16.00u.

5


6


Van de KantineCommissie

Inschrijven ClubKampioenschappen Enkel

art 1k kantinecommissie

art 1k ck enkel opgave

Aan de bar, achter de bar, met een sleutel of een pas ?

Wie durft de uitdaging aan te nemen? Dit jaar hebben we voor het eerst de ClubKampioenschappen voor de senioren uit elkaar gehaald en dit was ons inziens een geslaagd succes. Daarom hebben we besloten om het voor het jaar 2011 ook weer op deze wijze te doen. In verband met een volle kalender met competities en toernooien en om toch zoveel speler(ster)s de kans te geven om mee te doen, is er besloten om de enkel kampioenschappen te houden van maandag 28 maart t/m zondag 3 april. Dit is voor de meeste competitie speler(ster)s een mooie kans om alvast te wennen aan de enkelpartijen.

Met onze nieuwe tennispas is bijna alles mogelijk. Het pasje wordt gebruikt om het hek te openen om toegang te krijgen tot ons prachtige tennispark. Ook de deur van het clubgebouw en de kleedkamer kan met deze slimme nieuwe pas worden geopend. Als het donker is, kan met de pas het licht worden aangezet, na ca. anderhalf uur moet men dit herhalen anders gaat het licht vanzelf uit. Als dit gebeurt of als er om een andere reden met het tennissen wordt gestopt, kan men met deze multifunctionele pas tevens de kantine openen. Daar mijn vorige stukje maar bitter weinig resultaat heeft opgeleverd, kan met deze smartcard tevens de bier-, wijn- en koffieautomaat bediend worden. Het geconsumeerde wordt dan gelijk van uw bankrekening afgeboekt. U ziet het de techniek staat voor niets. Dit alles zorgt natuurlijk wel voor een verhoogd stroomverbruik in onze kantine. Daar de stroomverzorging van onze club altijd al een probleem was, zullen we deze opnieuw moeten aanleggen. De stroom komt nu via de IJsselweide sporthal, via de voetbalvereniging VV Gendringen naar ons clubhuis en onze lichtmasten. Wij zitten dus achteraan in het net. Als er ergens iets gebeurt, zitten wij ook gelijk zonder stroom. Dit is vroeger zo, in opdracht van de toenmalige gemeente Gendringen aangelegd. Dat gaat binnenkort veranderen. Ook voetbalvereniging SDOUC krijgt haar stroom via de sporthal en gaat zijn verlichting sterk uitbreiden. Om te voorkomen dat de sporthal zelf licht gaat geven, is nu besloten dat iedere vereniging een eigen aansluiting op het stroomnet krijgt. Dat gaat dit jaar nog gebeuren. Als LTC de IJsselweide worden wij direct en dus helemaal opnieuw aan het elektriciteitsnet aangesloten. Dit zou voor enige overlast kunnen zorgen. Stoor u er niet aan, het is voor een goed doel en gaat vanzelf over.

Dus wie durft de uitdaging aan te nemen om de huidige enkelkampioenen van hun troon te stoten en dan zelf de eer en roem voor een jaar met zich mee te dragen? De huidige clubkampioenen zijn: HE3: Michiel Dekkers HE6: Rene Hakfoort HE7: Frank Schepers HE8: Frank Winkelhorst HE50+: Gerard Wenting DE8: Tine te Brömmelstroet We hopen erop om meer deelnemers te krijgen dan het afgelopen jaar, met nadruk op de dames. Het afgelopen jaar waren het er 4 en nu willen we toch voor minimaal het dubbele aantal dames gaan. De inschrijvingen (bij voorkeur) via de site van DE IJSSELWEIDE of via www.toernooi.nl zijn nu geopend. Hopende veel van jullie in week 13 op of rond de tennisbanen te zien.

Inmiddels zijn (als het goed is) ook alle binnendeuren voorzien van nieuwe sloten. De oude slotcilinders waren dermate versleten, dat de sleutels in steeds meer sloten haakten. De meeste mensen zijn door mij inmiddels voorzien van een nieuwe sleutel. Mocht ik mensen vergeten zijn, dan kunnen die zich bij mij, Gemma of Jenny melden en wie weet krijgen ze dan wel een nieuwe sleutel. Als de oude sleutel niet meer past, gewoon de nieuwe gebruiken en de oude weggooien, want ik ga ze niet inzamelen. Maar waarom eigenlijk nieuwe cilinders als er straks een nieuwe slimme multifunctionele tennispas komt. Kent u die mop van die 2 gekken, die naar Spanje gingen, ……….. die gingen niet. Dat geldt voorlopig hopelijk ook voor de nieuwe multifunctionele tennispas. De eerste alinea is eigenlijk alleen maar bedoeld om het stroomaanleg verhaal in te luiden en u mijn vorige stukje nog een keer te laten lezen. Doe dat dan ook !!!!!

Namens de commissie, Johan en Peter

KLUSSENDAG OP 19 MAART 2011 HEREN EN OOK DAMES; MELD U ZICH AAN BIJ DERICK COOPS!!!

Namens de kantinecommissie Ron van de Klashorst

7


8


Clubkampioenschappen Dubbel

art 1k verslag ck senioren Clubkampioenschappen 2010 senioren . Het waren super weken met veel plezier, genoten van tennis, humor, komedie, eten en drinken. . Geweldig om er bij te zijn. Dat zeggen we toch? Kom erbij, kom erbij, kom erbij; kom erbij, kom erbij, kom erbij ! . Vrijwilligers bedankt voor alle inspanningen echt SUPER, nu ik gemerkt heb dat deze van een uitstervend ras zijn kan ik me niet anders voorstellen dat er mensen opstaan en zeggen ik kom erbij. . Klein beetje vrije tijd investeren in je club, zodat niet alles op een aantal schouders drukt, kan zeer doen ! Niet altijd dezelfde mensen die actief zijn, dan krijg je opmerkingen op de club van heb je hier alweer geslapen? Was het gezellig ? Je bent er ook altijd. . Genieten van de nieuwe aanwinsten op de baan, zegt het voort zegt het voort. De IJsselweide daar moet je zijn !

De party Na hard werken van 2 weken is het feesten, volop gezelligheid met een DJ , je kunt je afvragen of je met de superinstallatie die beschikbaar is, ook niet uit de voeten kan. Maar niet getreurd er werd mening vrouwtje opgebeurd. De loterij bracht ook de nodige spanning, met leuke prijzen. Wanneer je dan wat wint is het toch super om naar voren te komen en te laten zien wat je dan hebt gewonnen? Zorg dan dat je er ook bent of laat een ander dit dan voor je ophalen, is toch wat gezelliger denk ik. Feesten hebben we gedaan, bijgedragen aan de omzet van de club is gelukt in de 2 weken tennis spelen en kijken, ja ook dat is leuk en leerzaam. Zo leerzaam dat je partner dan tegen je zegt, hĂŠ ik ben gevraagd om volgend jaar met iemand anders te spelen, ben je dan goed of niet? Jammer dat de clinic gepland met Arjan Pastoors geen doorgang kon vinden, wat de bedoeling was, is me niet echt duidelijk geweest, maar dat er mensen tegen hem wilden spelen kan ik me goed voorstellen, leermomenten voor ons allen. Lang leve de IJsselweide ! Wees er trots op ! Stelling van het jaar Tennis en Clubkampioenschappen 2011, maak er een feest van voor ALLEN, dus kom erbij en doe mee ! een genieter

De wedstrijden . Sommige poules hadden misschien beter ingedeeld kunnen worden, van belang is een hoge deelname was een stelling om het indelen te optimaliseren. Dan is een duidelijke vroegtijdige planning op de kalender van essentieel belang, ga dan niet een week schuiven of zo. Neem de tijd voor de indeling van de poules, vraag na en denk niet te weten maar weet zeker. . Spelen om 3e en 4e plaats moet een verplichting zijn, bij niet op komen dagen beter gezegd niet willen spelen, sancties opleggen. Bij elk toernooi is dit zo, waarom dan niet op de club kampioenschappen? . Spelen om de 1e en 2e plaats is altijd leuk behalve in de regen dat snapt een ieder maar dames toppie dat jullie als eerste op de baan stonden en volgehouden hebben, dit vind ik GROOTSE KLASSE met een grote G, dat dan sommige spelers de baan niet op willen omdat het regent snap ik, maar stel en wees een voorbeeld in de positieve zin. Die finale tussen die 4 dames was ondanks de continue aanhoudende regen een geweldige partij tennis een genot om te kijken naar die korte rokjes, alhoewel, zoals gezegd het weer er niet naar was. De andere finales in de regen waren ook geweldige partijen om te spelen en te zien voor alle aanwezigen. . Plan de finales volgende keer op een zaterdag is een optie, mocht het dan regenen kan je altijd nog de mogelijkheid bekijken van het spelen op zondag.

heb een nieuwe kampioen

De uitschakeling Ondanks leuk, degelijk en spannend tennis heb ik de finales niet gehaald, jammer, het hield al op in de poule, ja dan ben je niet goed genoeg of soms te goed dat de trukendoos opengaat bij je tegenstanders, dat kan allemaal in tennis, dit noem ik dan leermomenten. Daar kun je dan een volgend toernooi gebruik van maken.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ENKELSPEL VAN 28 MAART T/M 3 APRIL 2011 GA DE UITDAGING AAN EN SCHRIJF JE IN! Zie info op pagina 7

9


10


Uitnodiging Algemene LedenVergadering

Notulen Algemene LedenVergadering 2010

art. 1k notulen ALV art. 2k uitnodiging alv Datum : 15 februari 2010 Locatie : Clubgebouw Tijd : 20.00 uur Notulist : L. Reitsma [secretaris]

Datum : dinsdag 22 februari 2011 Locatie : Ons clubgebouw Aanvang: 20.00 uur

1. Opening door de voorzitter De voorzitter [Hans] opent om klokslag 20.00 uur de vergadering. Hij verwelkomt allen hartelijk; de ereleden, Ben Orriëns, Wiet van Aalst en Frans van Elk in het bijzonder. Het aantal leden bedraagt slechts 31 personen, terwijl 11 leden een verhindering hebben opgegeven. Hun namen worden opgenoemd en genoteerd. Op 19-06-2009 is de heer Wim Massop - Lid van Verdienste – overleden. Om hem te gedenken vraagt Hans een minuut stilte in acht te nemen. 2. Vaststelling agenda Er zijn geen aanvullingen op de agenda, zodat deze wordt vastgesteld.

AGENDA

3. Bestuursmededelingen / ingekomen stukken Hans deelt mede dat het bestuur zich momenteel buigt over het vrijwilligersbeleid. Er is een voorlopige inventarisatie gemaakt van het benodigde aantal in te zetten uren en het aantal vrijwilligers per activiteit. Hierbij zal bezien worden of er gradaties in de vergoedingen aangebracht kunnen worden die meer recht doen aan de gedane inspanningen door de vrijwilligers en de huidige gegeven vergoedingen. Het bestuur is van mening dat de vergoedingen min of meer parallel dienen te lopen met de gedane inspanningen van de vrijwilligers. Zorgvuldigheid is hierbij belangrijk. De leden kunnen op de volgende ledenvergadering een voorstel tegemoet zien.

1. Opening door de voorzitter 2. Vaststelling van de agenda 3. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 4. Notulen ledenvergadering d.d. 15 februari 2010 (zoals te lezen in dit clubblad) 5. Bestuursverkiezing - De heer Ben Orriëns is aftredend als penningmeester, maar stelt zich voor 2 jaar herkiesbaar. - De heer Hans Rutjes is aftredend als voorzitter, maar stelt zich voor één periode herkiesbaar. - Mevrouw Lidy Reitsma is aftredend als secretaris. Zij is niet herkiesbaar. Het bestuur draagt mevrouw Yvonne Besselink voor als de nieuwe secretaris.

4. Notulen ledenvergadering d.d. 10 maart 2009 Zonder vragen, op- of aanmerkingen worden de notulen zowel redactioneel, als inhoudelijk - goedgekeurd en vastgesteld; met dank aan – en applaus voor de notulist. 5a. Verslag kascommissie Vincent Jansen [die niet aanwezig is] en Matthijs van Weel hebben de kascontrole uitgevoerd. Zij hebben verhelderende vragen gesteld, die naar tevredenheid zijn beantwoord en hebben geconstateerd dat e.e.a. er perfect uit ziet. De penningmeester [Ben] wordt dan ook met applaus bedankt en hem wordt décharge verleend.

Tegenkandidaten kunnen tot 15 februari 2011 aangemeld worden bij het secretariaat. Lijsten met namen van kandidaten dienen voorzien te zijn van minimaal 5 handtekeningen van stemgerechtigde leden en een schriftelijke verklaring van instemming van de betreffende kandidaat. 6. a. Verslag kascommissie b. Verkiezing kascommissie

5b. Verkiezing kascommissie Vincent Jansen, die nu aftreedt, wordt bedankt voor de genomen moeite. Matthijs van Weel neemt nog een tweede jaar zitting in de kascommissie. Toon van de Wetering schuift op als tweede commissielid. Wiet van Aalst stelt zich beschikbaar als de nieuwe reservekandidaat.

7. Financieel verslag 8. Begroting en vaststelling van de contributie 9. Rondvraag 10. Sluiting

11


12


Notulen AlgemeneALV LedenVergadering; vervolg 1 art. 1k notulen vv (1)

6. Bestuursverkiezing - Ben Orriëns, aftredend als penningmeester, heeft zich wederom voor één jaar herkiesbaar gesteld. - Aloys Heutink, voorzitter van de technische commissie, is aftredend en heeft zich voor een nieuwe periode van 4 jaar herkiesbaar gesteld. - Eric Kok wordt voorgedragen als nieuw bestuurslid en heeft zich bereid verklaard om de Jeugdcommissie in het bestuur te gaan vertegenwoordigen. In geen van de drie gevallen hebben zich tegenkandidaten aangediend, waardoor de 3 heren per acclamatie zijn benoemd. Hans verwelkomt Eric aan de bestuurstafel en benadrukt dat we tevreden kunnen zijn, omdat we nu weer een volwaardig bestuur hebben, waarin alle geledingen zijn vertegenwoordigd.

art. 1k ALV notulen vv (2) meer sponsoren) en 4. de exploitatie van de kantine - mede door aanpassingen van de consumptieprijzen - minder negatief uitvalt dan 2009. De begroting wordt in stemming gebracht en aangenomen. Als aanvulling op de begroting 2010 komen specifiek de volgende onderwerpen aan de orde. - Contributieverhoging. Zoals vorig jaar al werd verwacht, loopt het aantal leden nogal terug [een landelijke tendens]. Het bestuur doet de ledenvergadering het voorstel om de contributie voor het verenigingsjaar 2011 met maximaal € 7,50 ( inclusief de jaarlijkse indexering van € 2,50) te verhogen. Voor jeugdleden en studenten gaat het uiteraard om de helft van dit bedrag te weten € 3,75. Een vroegtijdige extra aanpassing van de contributie is nodig om de vereniging financieel gezond te kunnen blijven houden en dus ook de benodigde noodzakelijke investeringen te kunnen blijven doen. Het voorstel wordt in stemming gebracht en met een overweldigende meerderheid aangenomen. Dit leidt tot de volgende conclusie: Voor het verenigingsjaar 2010 bedraagt de contributie € 112.50 voor senioren en € 56,25 voor jeugdleden en studenten; Voor het verenigingsjaar 2011 wordt dat respectievelijk € 120,00 voor senioren en € 60,00 voor jeugdleden en studenten.

Vertrokken commissieleden. - Marjon Bourgondiën en Mark Weijkamp hebben beiden helaas de jeugdcommissie verlaten. Zij worden van harte bedankt voor hun inzet en het vele werk dat zij hebben verricht. Zij zijn niet aanwezig, maar Eric zal beiden een presentje overhandigen om deze dank te onderstrepen. Hij doet direct een dringende oproep aan de leden om hun plaatsen in te gaan nemen. - Henny Scheepstra heeft de Technische Commissie verlaten. Daarnaast zijn Rob Sessink en Matthijs van Weel uit de Commissie Clubkampioenschappen Senioren gestapt. Aloys bedankt hen voor hun inzet en het werk dat zij verricht hebben. Aloys overhandigt Mathijs een presentje en zal ook - De exploitatie van de kantine is niet dekkend gebleHenny en Rob - die niet aanwezig zijn - de dank overbren- ken, de consumptieprijzen zullen daarom per 1 april gen en hen een presentje overhandigen. 2010 - waar nodig, - aangepast moeten worden, vooral wat betreft de alcoholische drankjes en etenswaren. Ron licht 7. Financieel verslag dit nader toe. Wat betreft de bierprijzen heeft Ron advies De exploitatie 2009 en de balans per 31 december 2009 ingewonnen bij Grolsch. Gebleken is dat wij ver onder de worden aan de hand van een PowerPoint Presentatie ge- gangbare prijzen hebben gezeten, zeker waar het speciale toond en door Ben toegelicht. biersoorten betrof. Daarbij is dan ook nog het verschil in Het werkelijke resultaat wijkt op een aantal posten af ten grootte c.q. de inhoud van de glazen bepalend. Door de opzichte van de begroting. Hierover wordt door Ben uitleg vele sneeuwval de afgelopen winter was het park en dus gegeven. ook de kantine, bijna twee maanden gesloten. Dat is nadeVooral de iets lagere contributieopbrengsten, als gevolg van lig voor de omzet geweest. Overwogen wordt om voor de een teruglopend ledenaantal; een beduidend hoger tekort volgende winters een plan te ontwerpen, waarbij de kantiop de exploitatie van de kantine, als gevolg van lagere ne een aantal avonden per week geopend is – ongeacht kantineomzet, met een daarbij bijbehorende te lage marge het weer – waarbij de bardiensten goed geregeld moeten en hogere kosten; als ook hogere opbrengsten aan spon- zijn. sorgelden, hebben dit veroorzaakt. De balans per 31 december 2009 ten opzichte van 31 de- - Het Multi-Media-Apparaat. cember 2008 wordt eveneens door Ben naar tevredenheid Er worden vragen gesteld omtrent de noodzaak van dit toegelicht. apparaat. Ron en Hans geven aan dat - ondanks de maandelijkse huurprijs - het apparaat dubbel en dwars zijn 8. Begroting functie waar maakt in de kantine. Verder kunnen we door De begroting 2010 wordt door Ben toegelicht. Hierbij valt het scala aan mogelijkheden meegaan met onze tijd en zijn op dat, 1. de contributieopbrengsten beduidend lager zijn, we ook af van de beperkte voorraad verouderde muziek. als gevolg van een duidelijke teruggang van het aantal Verder komt de presentatie van de vele sponsoren [waar leden; 2. de begrote kosten lager zijn dan 2009; 3. de we zo content mee zijn] ook goed tot zijn recht op dit begrote sponsorgelden hoger zijn dan die in 2009, (door scherm.

13


14


Notulen Algemene LedenVergadering; vervolg (2)

art. 2k notulen ALV vv (3) - Groundsmen. Derick geeft aan dat er een derde groundsmen bij gekomen is. Daarmee is de opvolging van de huidige 2 groundsmen – die al een dagje ouder worden – bij voorbaat gegarandeerd. - Nieuwe netpalen, netten en scoreborden. Derick geeft aan dat vanwege slijtage het van belang is om deze te gaan vernieuwen. Dat zal voor de voorjaarscompetitie zijn beslag krijgen. - Bestrating. Derick geeft aan dat er renovatie van de bestrating en de beplanting zal plaats gaan vinden. Hier zal een professional voor worden aangetrokken, die grotendeels zal worden ondersteund door vrijwilligers. - Ledenwerving. Aloys geeft aan dat Nick Rietman het afgelopenjaar is terug gehaald bij de vereniging. Hij is aangesteld als hoofdtrainer en heeft grote bemoeienis bij het nieuw leven inblazen van de selectietrainingen en het aantrekken van jeugd in het bijzonder. Er wordt gewerkt aan een nieuw jeugdbeleidsplan.

aan dat voor het komende seizoen de keuze op het zelfde merk ballen is gevallen, mede omdat een oproep om suggesties aan te dragen geen reacties heeft opgeleverd. Aloys geeft ook aan dat de Tretorn ballen beduidend duurder zijn dan de huidige ballen. De ballen worden uiteraard niet alleen voor de competitie gebruikt, maar ook voor alle andere toernooien. D. Arend Pastoors geeft aan dat hij en enkele anderen tijdens de clubkampioenschappen nauwelijks aan spelen zijn toegekomen, doordat er nogal wat uitval was door blessures. Een voorstel om de twee gedupeerde poules samen te voegen en nieuwe teams samen te stellen – desnoods zonder mededinging – is helaas door de commissie afgewezen, op basis van richtlijnen van de KNLTB. Aloys zal dit oppakken met de commissie, om voor het volgende toernooi naar een passende oplossing te zoeken. E. John Kok vraagt of de tennisleraren in het vervolg de lesbanen consequent willen afhangen met de leskaartjes, om onduidelijkheid te voorkomen. Aloys speelt dit verzoek door aan de trainers. F. Guus Tinnevelt laat de leden weten dat de website uitzonderlijk goed wordt bezocht. Het aantal unieke bezoekers per dag neemt nog altijd toe, ondanks de winterperikelen.

9. Rondvraag A. Frans van Elk; vraagt wanneer de klussendag dit jaar zal plaatsvinden. Dit wordt waarschijnlijk 20 maart 2010. B. Henny Dekkers meldt dat tijdens de competitie gasten zijn geweest met klachten over de wedstrijdballen. Deze zouden niet nieuw zijn, omdat de blikken niet op de dag zelf werden geopend. Deze situatie ontstond, doordat de ballen in kokers van 4 stuks werden geleverd, terwijl er per wedstrijddag 6 ballen worden uitgereikt. Aloys geeft aan dat dit aankomend jaar geen probleem meer zal geven, omdat de ballen dan in doosjes van zes stuks worden geleverd. Het gaat bovendien om drukloze ballen. C. Laura Groot-Bruinderink stelt met haar medespelers de kwaliteit van de wedstrijdballen ter discussie. Aloys geeft

10. Sluiting Om 21.30 sluit Hans de vergadering onder dankzegging voor de inbreng en de inzet van de aanwezigen en nodigt de leden uit onder het genot van een drankje nog even gezellig na te praten. Tot slot kondigt hij aan dat we de volgende Algemene Ledenvergadering zorgvuldiger zullen plannen en dus niet meer in de vakantie, tijdens het carnaval.

De Weergoden waren Wispelturig!

Jenny met pensioen na 11 jaar trouwe dienst

JENNY BEDANKT VOOR AL JE GOEDE ZORGEN!

15


blumer installatie verwarming, loodgieterswerk & sanitair Grotestraat 49 Gendringen 0315 68 14 73

blumer electro audiovisuele & huishoudelijke apparatuur Grotestraat 47 Gendringen 0315 68 32 77

DE SPONSOREN EN ADVERTEERDERS STEUNEN ONZE CLUB GEWELDIG! GUNT U DAAROM DEZE BEDRIJVEN UW KLANDIZIE?

16


Winnaars ClubKampioenschappen Dubbelspel

Uitslagen NajaarsCompetitie 2010

art 1k cck winnaars dubbel

art. 2k uitslag njc 2010

HD 50+ 1. Vincent Jansen/Ben Orriens 2. Wiet van Aalst/Kees Smeitink 3. Frans van Elk/Arend Pastoors

Najaarscompetitie regio Midden September/oktober 2010 0213 zaterdag middag 2e klasse Gemengd dubbel 18+ IJSSELWEIDE 1, 5e plaats Andre te Boekhorst, Andre Driever, Frank Schepers, Ferdy Wissing, Anita van de Pavert, Inge Meuleman, Alice van Veldhuizen, Karin Teunissen

HD 5-6 1. Bernard Becking/Hans Matse 2. Rolf Pastoors/Mark Wissink 3. René Hakvoort/Paul Haringsma 4. Bas Kempers/Michel Wormskamp

Najaarscompetitie regio Midden September/oktober 2010 0266 zaterdag middag 3e klasse Gemengd dubbel 18+ IJSSELWEIDE 2, KAMPIOEN !!! PROFICIAT!!! John Esselink, Marcel van Uum, Loes van de Kamp, Wendy Venhorst, Tonny Egging, Leida Harbers, Guus Tinnevelt

DD 5-6 1. Anita Peters/Alice van Veldhuizen 2. Yvonne Roes/Ingrid Tiggelovend 3/4. Rinet Ebbers/Anita van de Pavert 3/4. Diny v/d Pavert/Wil Venhoven

Najaarscompetitie regio Midden September/oktober 2010 0267 zaterdag middag 3e klasse Gemengd dubbel 18+ IJSSELWEIDE 3, 4e plaats Johan Smulders, Frank Schepers, Tine te Brömmelstroet, Sander Teunissen, Yvonne Besselink-Kampschoer, Lobke Eekma, Ilja ten Brink

GD 5-6 1. Natalja Schepers/Matthijs van Weel 2. Inge Meuleman/Jan Meuleman 3. Anita van de Pavert/André te Boekhorst

Najaarscompetitie regio Midden September/oktober 2010 0410 zaterdag middag 2e klasse Heren dubbel 18+ IJSSELWEIDE 1, 3e plaats Matthijs van Weel, Hans Molenaar, Joost Gervers, Jules Gervers, Karel van der Linden, Hans Matse, R Raben, Jan Willem Hakfoort, Bernard Becking

HD7 1. Jules Gervers/Frank Schepers 2. Kees Donkers/Arjen Hettema 3/4. Aloys Heutink/Ron van de Klashorst 3/4. Frank Gorz/Lex Hogenkamp

Najaarscompetitie regio Midden September/oktober 2010 0425 zaterdag middag 2e klasse Heren dubbel 18+ IJSSELWEIDE 2, 4e plaats Karel van der Linden, Emiel Kiezebrink, Cees Wijnberg, Henk van Veldhuizen, Mark Weykamp, Matthijs van Weel

DD7 1. Tonnie Egging/Wendy Venhorst 2. José Reintjes-Overgoor/Marja Schurink 3. Yvonne Besselink/Tine te Brömmelstroet GD7 1. Yvonne Roes/Aloys Heutink 2. Alice van Veldhuizen/Henk van Veldhuizen 3/4. Tine te Brömmelstroet/Johan Smulders 3/4. Wendy Venhorst/John Esselink

Najaarscompetitie regio Midden September/oktober 2010 1803 zondag middag Open klasse Meisjes t/m 17 IJSSELWEIDE 1, 5e plaats Mette Groot Obbink, Loes Oomen, Carlijn van Uum, M. Matse, M. te Pas IJSSELWEIDE 2, 6e plaats S. Lukassen, B. Maertzdorff, E. Ebbers, L. Natrop

HD8 1. Bas van der Heiden/Nick Raben 2. Popke Gruisinga/Frank Ruesink 3. Enrico Jansen/Casper Robben 4. André Bergevoet/Theo van de Pavert

FELICITATIES AAN ALLE KAMPIOENEN VAN DE NAJAARSCOMPETITIE EN DE CLUBKAMIOENSCHAPPEN DUBBEL. HEN WACHT DE SCHONE TAAK OM VOLGEND JAAR HUN TITEL TE VERDEDIGEN! VEEL SUCCES!

17


The making off...

Art 2k The making off Wanneer is de volgende deadline? Oh dat duurt nog wel even! Oh shit dat is komende zondag al. Oh, waarover moet ik ’t in ’t artikel hebben? Vanavond en morgen heb ik daar geen tijd voor. Moet ik de volgende keer toch beter inplannen. Verdorie overmorgen ga ik tennissen. Dat kan ik natuurlijk ook al niet overslaan. Hé, daar kan ik ’t natuurlijk over hebben. Zoals ik ’t doe. Hoe noem ik dat dan? Moet wel iets pakkends zijn. Meteen een goede titel scheelt bij ’t schrijven. To the point blijven. Ouwehoeren kan ik nog lang genoeg. Wie leest dan ’t stukje nog? Zo, ’t begin is er. The making off.

in Arnhem bij Smic kunnen worden opgehaald. Daarna bezorgen bij de Business Post Doetinchem. Als ’t dan goed is valt ons clubblad daarna binnen drie dagen in de bus van de leden en kijken we meestal tevreden terug. Twee weken later houden we dan een korte evaluatie met de op- en aanmerkingen voor de volgende editie. En ’t hele veertien dagen circus kan weer van voren af aan beginnen. Op 't laatste moment is alles toch net weer iets anders. Guus mede namens Lidy en Tine.

Hebben we de Winter onderlegger bij Smic online al aangemaakt? Oh ja. De komende vier edities Winter, Lente, Zomer en Herfst zijn er al. Kunnen we beginnen met ’t inventariseren van de advertenties. Geen opzeggingen? We hebben er eentje bij. Ze kunnen allemaal alvast worden geplaatst op de even pagina’s. De te wijzigen advertenties wisselen we later weer in. Welke onderwerpen moeten er in? Wacht even, we hebben toch een evaluatie gehad? Waar heb ik de aantekeningen ook alweer gelaten? Op de HD. De opmerkingen vielen wel mee. ’n Paar typefoutjes, een foto was te donker en een artikel stond niet goed onder de header en nog een paar futiliteiten. Heb 32 pagina’s gepland waarvan 13 ½ advertenties. Een foto pagina. Een paar vaste pagina’s: Inhoud, Colofon en redactie voorin, ’t voorzitter en ’t bar artikel, t Lidmaatschap en op de één na laatste pagina een geactualiseerde “bestuur en de commissies” pagina. Wat hadden we in de vorige Wintereditie ook al weer. Even nakijken. Oh ja, we hadden een paar vaste Winter editie onderdelen: Uitslagen en een verslag van de CK. Maar even erachteraan mailen en bellen. Hebben we aan 32 pag. genoeg? Weer onderdeeltjes over voor de volgende uitgave! De lichtblauwe actieblokken kunnen al worden aangemaakt. Die plaatsen we passend bij een onderwerp en op lege plekjes. De sublogo’s van onze activiteiten moeten eveneens nog even worden geactualiseerd (=jaartallen aanpassen). Ook kunnen al een aantal koppen (headers) worden gemaakt. Met nog niet binnengekomen artikelen en foto’s kunnen we nog niets.

Inschrijving Zomeravondcompetitie 2011

Art 1k ZAC inschrijving Aanmelden van teams voor de ZomerAvondCompetitie kan tot uiterlijk 22 februari 2011 De zomeravondcompetitie wordt op woensdagavond gespeeld. Naast het spelen van tenniswedstrijden gaat het om ook om de gezelligheid. Het is mogelijk om zowel aan de Voorjaarscompetitie (april tot eind mei) als aan de Zomeravondcompetitie deel te nemen (medio mei tot medio juni) deel te nemen. De competitie wordt gespeeld op woensdagavond en is een dubbelcompetitie voor dames, heren en gemengde teams. De speeldata in 2011 zijn: 18-5, 25-5, 1-6, 8-6, 15-6 en 22-6. Aanvang van de wedstrijden om 19.00 uur. Samenstelling van de teams op speelsterkte. Categorieën : 5/6/7 en 7/8/9. Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige KNLTB-ledenpas. Het inschrijfgeld is €65,- per team. Aanmelden bij Sjoerd van den Berg op het emailadres: s.vdberg1@chello.nl . Per team dienen de namen en bondsnummers van alle teamleden te worden opgegeven.

Heb ik nog een paar extra foto’s nodig? Oh, de jaarvergadering moet er ook in. De inhoud kunnen we uiteraard pas aan het eind maken. Foto’s hebben, voordat ze worden geplaatst altijd een voorbewerking nodig. O.a. een uitsnede in de goede verhouding en daarna helderheid en kleur. Soms moet iemand erbij of eraf worden geshopt etc. De meningen in de redactie over vorm en indeling lopen nog wel eens uiteen. Uiteindelijk komen we er altijd wel uit. Dan is ’t al zondagavond, afsluitavond. Adresbestand paraat? Iedereen alles gecheckt? Aantal exemplaren voor de leden, aantal ongeadresseerd? Druk op de knop! Klaar? Dinsdag daarna een telefoontje dat ze

18


Sneeuwruimers

19


20


Regio-competitie 55+

een blik mannen open trekken. Mary die altijd wel wat mannen weet te versieren had Paul Koops bereid gevonden om gezellig met ons mee te doen, en met een goed resultaat. Paul had ook al een keer eerder meegespeeld toen Rein zonodig in één van deze weken één week op vakantie moest gaan. De laatste competitiedag regende het, en regende en regende!! Wat te doen toen!! Na wat overleg besloten we om tenslotte te wachten tot 12.00 uur, anders moesten we een andere datum te prikken, dus nog maar een kopje koffie, maar de koeken en taart waren inmiddels wel op. En wat dacht je, om 12.00 uur was het droog, dus iedereen de baan op en we konden gelukkig alle partijen spelen en voor ons team, Mary, Janine, Rein en Paul stond de beker te wachten. Het is ons gelukt om in die zes keer dat we meegedaan hebben voor de vierde keer de beker mee naar huis te nemen. We wonnen nl. met 7-1 van Zelhem 2. Alle teams nemen op de slotdag wat mee voor de lunch en dan creeer je een lopend buffet met allerlei hapjes en salades en dan met een gezellig drankje erbij werd het héél gezellig. Helaas was Willy Huls afwezig, maar hij is gelijk gebeld om hem het heuglijke nieuws te vertellen (hij moest zonodig deze week op vakantie). Als er interesse is om ook mee te doen met deze competitie, dan kun je je opgeven bij Mary v.d.Waardenburg, tel: 0315-685254, want we willen volgend jaar ook met twee teams mee doen. De competitie start meestal de eerste dinsdag in augustus en je speelt 6 wedstrijden, en de laatste wedstrijd is meestal midden september.

art 1k 55+ seniorencompetitie

55+ seniorencompetitie 2010 Dit jaar deed IJsselweide voor de 6 de keer met de 55+ senioren regio competitie. De competitie bestond uit 6 teams, IJsselweide en Varsseveld met één team en Aalten en Zelhem met twee teams. We troffen het geweldig met het weer en de eerste wedstrijden, die we thuis speelden, werden gewonnen met 7-1 tegen Zelhem 1 en 8-0 tegen Altec 1. De derde wedstrijd moesten we naar Aalten om tegen Altec 2 te spelen en die wonnen we met 8-0. De vierde wedstrijd tegen Varsseveld werd een zware dobber, maar met de dames Mary van de Waardenburg en Janine den Hollander ging het nog, maar onze heren, Willy Huls en Rein Peters moesten héél hard werken en het lukte hun helaas niet om de dubbels te winnen. Maar niet getreurd de mixen kwamen er nog aan en alles werd in de strijd geworpen om toch nog met winstpunten uit Varsseveld te vertrekken. De éérste mix werd gelukkig gewonnen en sleepten we er weer twee punten uit, maar in de tweede mix moesten we helaas weer één punt afgeven. Uiteindelijk gingen we toch met 5 punten naar huis, het werd 3-5 voor IJsselweide. We spelen 6 wedstrijden uit-en/of thuis, meestal om en om, maar de laatste wedstrijden worden op één park gespeeld, zodat we altijd gezellig bij elkaar spelen. Wij moesten de laatste wedstrijd tegen Zelhem 2 spelen en dat deden we dan dus in Aalten, want daar werden alle laatste wedstrijden gespeeld. Willy Huls was helaas afwezig, maar we kunnen altijd wel

Vorig jaar was John Stayen lid van ons team. Zijn geweldige inzet en zijn enthousiasme en gedrevenheid altijd te willen winnen, hebben ons altijd gestimuleerd. Helaas kon hij dit jaar wegens ziekte niet mee doen. John is 18 november jl. overleden. Hij is tot op het laatst zeer betrokken gebleven bij alles wat wij deden. Hij duimde iedere wedstrijd voor ons. Daarom willen wij de beker aan hem opdragen. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies. Ans H.

KAMPIOENEN REGIOCOMPETITIE 55+ VAN HARTE PROFICIAT GEWENST MET DIT MOOIE RESULTAAT!

DE BEKER IS OPGEDRAGEN AAN JOHN

21


22


Invitatietoernooi 2010

Art 1k IT2010 Willem Schepers Op zondag 19 september 2010 vond het 9e Invitatietoernooi plaats op ons tennispark. Mijn tennismaat Tonny vroeg mij of ik zin had om mee te doen. Hij was benaderd door André te Boekhorst, die de club had toegezegd dat hij via zijn grote netwerk wel een aantal kandidaten zou kunnen strikken. Bovendien was het streven van de organisatie om minstens € 15,= per deelnemer aan het goede doel, KiKa (Kinderen Kankervrij), te schenken. Nou heb ik altijd gedacht, dat een invitatietoernooi iets is voor bedrijven om met relaties een dagje sportief op te trekken en daardoor elkaar beter te leren kennen. Zo’n toernooi moet toch elk jaar een groot deelnemersveld hebben, echter dit jaar niet. Vandaar dat Tonny en ik, als recreatieve woensdagavondspelers, uitgenodigd werden. Ik heb meteen ja gezegd met de gedachte van “ ik zie wel hoe het gaat”. Mijn verwachtingen werden meer dan overtroffen. Aan de poort een zwerver? Wat gebeurt ons nu. Een ludiek welkom. Om 10.00 uur werden we ontvangen met koffie en een lekkere punt vlaai. Spreekstalmeester Frans Reintjes heette allen, mede namens Lidy Reitsma, op zijn eigen humoristische wijze van harte welkom en vertelde hoe de planning voor deze dag in elkaar zat. Daarna nam wedstrijdleider Johan Smulders het wedstrijdschema door en……niet onbelangrijk het wedstrijdreglement. Rode, gele en groene kaarten en strafminuten zouden heel gewoon uitgedeeld worden. Johan kweet zich zeer rechtvaardig en met grote discipline van deze taak. Er is geen onvertogen woord gevallen deze dag, dankzij Johan. De wedstrijden werden zeer fanatiek, maar ook heel sportief gespeeld. Tijdens de wachttijden tussen de wedstrijden door werd er in een ontspannen sfeer met tegenstanders, uiteraard onder het genot van een drankje, het vertoonde spel geëvalueerd. Ik heb er weer wat bijgeleerd en weet nu wat het verschil is tussen situationeel en positioneel tennis en finetunen. De lunch was door een aantal dames uitstekend verzorgd. Hiervoor had men zeker twee Michelin sterren kunnen toekennen.

Na de prijsuitreiking mocht Kika een cheque t.w.v. € 1000,= in ontvangst nemen en gingen we met zijn allen aan het warm en koud buffet. Dat ging er na een dag tennissen natuurlijk in als koek. Voldaan en met een fles wijn in de tas, want Tonny en ik waren eerste geworden in onze poule, fietste ik naar huis. Zo’n geweldige dag had ik me ’s morgens niet voor kunnen stellen. Organisatie bedankt en voor volgend jaar een volle bak! Willem.

23

Dank U Wel


24


Teamindeling Voorjaarscompetitie 2011

art 1k teamindeling voorjaarscompetitie Lees de indeling van boven naar beneden: Regiocompetitie dames IJsselweide 1 Kitty Jansen Thea Wijnroks Cilia Overbeek Mary vd Waardenburg Dinsd. dames dubbel IJsselweide 1 Anita v/d Pavert Karin Theunissen Inge Meuleman Yvonne Meruwela Alice van Veldhuizen Rinet Ebbers IJsselweide 2 Annie Brom Wil venhoven Winnifred Versteeg Trees Nieuwenhuis Dinie v/d Pavert Francis Knipping IJsselweide 3 Margriet Aalders Laura Gr. Bruinderink Ans Leusink Ans Derksen Nardy Kok Hennie Scheepstra

Meisjes t/m 14 IJsselweide 1 Marjolein Kok Ymke C. Creemers Emma Matse Lisanne Verheij Mady Zhang

IJsselweide 4 Lidy Reitsma José Reintjes Ans Engel Marja Schurink Thea Wijnroks Woensdag jeugd Meisjes t/m 12 IJsselweide 1 Dieneke Creemers Vienna van Niersen Nadja Dusing Merel te Pas Marike van Niersen Isa Slutter

Zat. middag gemengd 18+ IJsselweide 1 John Esselink Loes vd Kamp Tonny Egging Wendy Venhorst Marcel van Uum

Zat. middag 35+ heren IJsselweide 1 Hans Matse Joost Gervers Hans Molenaar René Konings Jack v/d Kemp Zat. middag 18+ heren Jan Willem Hakvoort Bennard Becking IJsselweide 1 Jurgen Pastoors IJsselweide 2 Patrick Löwenthal Karel vd Linden Ivo Erinkveld Frank Bourgondiën Christiaan van Driel Mark Weijkamp Mark Heuthorst Emiel Kiezebrink Rolf Pastoors Henk van Veldhuizen Matthijs van Weel IJsselweide 2 Kees Wijnberg Hidde Wieben Ronald Raben IJsselweide 3 Tom Smit Ben Orriëns Dennis Scholten Sjoerd van den Berg Marco Jansen Frank Schepers Peter Smits Aloys Heutink Gemengd t/m 14 IJsselweide 1 Wouter Kok Manouk Slutter Pien Koster David Tiemessen

Jongens t/m 12 IJsselweide 1 Yorick Beekman Raoul Koops Aron Schepers Ted Landstraat Jochem Schepers Zat. morgen jeugd Meisjes t/m 17 IJsselweide 1 Carlijn van Uum Madelon Matse Mariska te Pas Mette Gr. Obbink Babs Vermeulen Sharon Lukassen Loes Oomen

Ochtend-Tossers

25


26


Geboren

Oud Toernooi art 1k- Jong oud-jong toernooi Oud-Jong-toernooi Het traditionele oud-jong toernooi wordt in 2011 niet (zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was) in één van de eerste weken van het jaar gehouden, maar op zaterdag 2 juli 2011. Nadere informatie volgt t.z.t. Noteer deze datum alvast in je agenda en daag je vader, moeder, oom, tante, opa of oma uit om deze dag samen met jou te gaan tennissen!! De Jeugdcommissie

Kerstbloemstuk van Mary

Proateri-jtje

Art 1k Proateri-jtje D’r was te weinig ruumte. Dan maor erg kort. Gin volzinnekes. Uut reakties bliek dat jullie blieven laezen. De WinterCompetitie is weer begonnen. Meer deelnemers dan veurig jaor. Helaas ook weer kwetsuren. Met ons clubblaedje blif ’t goed gaon. Dit keer dus gin proateri-j van wat ik allemaol heb geheurd op de baan. In ’t Lente blaedje ’n langere praoteri-j. m.v.g. Guus

DINSDAG 22 FEBRUARI 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING AANVANG 20.00 UUR IN DE KANTINE VAN ONS CLUBGEBOUW

27


28


Wijziging/Afmelding Lidmaatschap

Artikelen Aanleveren

Art 1k aanleverwensen Herfst

Art 1k wijziging lidm.

Waar een artikel in De Opslag aan moet voldoen! U als lezer wilt een artikel geplaatst hebben in de opslag? De volgende punten zijn daarbij van belang: Tekst Zo mogelijk als platte tekst en in Microsoft Word. (.doc of .docx) aanleveren. Aan het Word document kunnen we zien hoe de lay-out is bedoeld. Lettertype Het door ons gebruikte lettertype is Tahoma met teken grootte 11. Kolommen Het artikel zal in 2 kolommen worden geplaatst. Foto's Eventuele passende foto’s in het originele formaat aanleveren. Bij voorkeur de originele .jpg/.raw Illustraties Bij voorkeur met een resolutie van 300 dpi. Deadline Artikelen na de deadline aangeleverd, kunnen i.v.m. tijdsdruk niet meer geplaatst worden.

- Beëindiging van het lidmaatschap kan - conform artikel 6, lid 7 van de verenigingsstatuten - in de loop van het boekjaar plaatsvinden. De contributie over het hele verenigingsjaar blijft echter verschuldigd. Opzegging - van het lidmaatschap en daarmee van de machtiging moet schriftelijk worden gemeld aan de ledenadministrateur vóór 31 december van het jaar voorafgaand aan het verenigingsjaar waarvoor de opzegging zal gelden. - Wijzigingen, zoals een ander bank -of girorekeningnummer, een adreswijziging of een wijziging in de lidstatus, dienen eveneens vóór 31 december van het jaar voorafgaand aan het verenigingsjaar, waarvoor de wijzigingen zullen gelden, schriftelijk te worden gemeld bij de ledenadministrateur. - De jaarlijkse contributie van de senior– en juniorleden wordt – op basis van artikel 8, lid 1 van de verenigingsstatuten bij besluit van de Algemene LedenVergadering vastgesteld. Zoals besloten op de A.L.V van 15-02-2010, is de contributie voor het verenigingsjaar 2011 is als volgt: € 120,00 + éénmailg € 10,00 inschrijfgeld voor senioren. € 60,00 + éénmalig € 4,00 inschrijfgeld voor junioren en studenten. € 15,00 voor een slapend lid. € 15,00 voor een ondersteunend lid.

Sponsoren Loterij Bedankt!

art 1k loterij cck dubbel De volgende sponsoren willen wij bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen voor de verloting bij de clubkampioenschappen dubbel 2010 - Straver Promotions, - Winkelhorst lederwaren, - Mecking Sport, - Bluemer, - Kempers meubelen, - Wormskamp

Prijsvraag: "Gezocht: 8 tennissers!"

Art 1k Zoek 8 tennissers Beschik je over de nodige cryptische hersenkronkels; zoek dan naar de 8 verschillende bekende tennissers, die verstopt zitten in de onderstaande afbeelding! De oplossing kun je sturen naar redactie@deijsselweide.nl. Onder de ingezonden oplossingen wordt een verrassing verloot.

Toelichting op onderscheid in lidmaatschapsvorm Op basis van artikel 4, lid 2 en lid 4 van de verenigingsstatuten gelden voor de diverse categoriën de volgende voorwaarden: Juniorlid: een persoon die op 1 januari van het verenigingsjaar de 17-jarige leeftijd nog niet bereikt heeft. Met betrekking tot de af te geven machtiging geldt dat deze voor juniorleden door de ouders ondertekend dient te worden. Seniorlid: een persoon die op 1 januari van het verenigingsjaar de 17-jarige leeftijd bereikt heeft. Studentenlid: een persoon die op 1 januari van het verenigingsjaar de 17-jarige leeftijd bereikt heeft en hele dagen studerend. Voor student-leden geldt dat zij vóór 31 december van het jaar voorafgaand aan het verenigingsjaar een bewijs van inschrijving aan de desbetreffende onderwijsinstelling dienen in te leveren bij de ledenadministrateur als bewijs van hun studentschap voor het desbetreffende verenigingsjaar. Indien dit bewijs zich niet voor de genoemde datum bij de ledenadministrateur bevindt, wordt er vanuit gegaan dat het studentschap beëindigd is en zal het tarief gaan gelden, zoals dit geldt voor seniorleden. Slapendlid: is een lid die door langdurige ziekte, blessure of a.g.v. een ongeval een tijd lang niet kan tennissen en voor die periode geen contributie schuldig is. De procedure hiervoor wordt uitgelegd in de Tennisvaria. Ondersteunend lid: is een lid die geen spelersrecht heeft, maar zich bereid verklaart om de vereniging geldelijk of anders te ondersteunen. Bestuur en Ledenadministratie

29


IN DE WINTERMAANDEN;

Wisselfoto

OOK AL KAN ER NIET GETENNIST WORDEN; DE KANTINE IS TOCH OPEN OP DONDERAVOND VAN 20.00 UUR TOT 22.00 UUR. DUS KOM LEKKER EEN KOPJE KOFFIE HALEN, EEN BIERTJE DRINKEN, EEN KAARTJE LEGGEN, OF GEWOON EVEN GEZELLIG BIJKLETSEN! DE KANTINE IS GESLOTEN VAN 20 DECEMBER 2010T/M 2 JANUARI 2011 (ook op de donderdagen)

Evenementenkalender 2010-2011 art. 2k ev.kalender 2010-2011

Tossavond Tossochtend Bridgeavonden Nieuwjaarsbijeenkomst Tapinstructie barvrijwilligers Algemene LedenVergadering WinterCompetitie Senioren (intern) Klussendag Bokkendag Vrijwilligersavond Openingstoernooi Jeugd ClubKampioenschappen Senioren Enkelspel VoorjaarsCompetitie KNLTB [sen.+jun.] ZomeravondCompetitie Geitentoernooi OGTC [IJsselweide Open Senioren] Oud-Jong-Toernooi ClubKampioenschappen Jeugd ClubKampioenschappen Senioren Dubbel Invitatietoernooi (2de lustrum) NajaarsCompetitie KNLTB 18+ NajaarsCompetitie KNLTB Jeugd WinterCompetitie Senioren (intern) Bridgeavonden Vakanties en feestdagen 2011 carnavalsvakantie goede vrijdag pasen meivakantie hemelvaart pinksteren zomervakantie herfstvakantie

Elke dinsdagavond Elke ma, wo en vr morgen 29-okt-2010 t/m 25-mrt-2011 Zondag 9-jan-2011 Vrijdag 11-feb-2011 Dinsdag 22-feb-2011 17-okt-2010 t/m 20-mrt-2011 Zaterdag 19-mrt-2011 Zaterdag 26-mrt-2011 Zaterdag 2-apr-2011 Zondag 27-mrt-2011 28-mrt-2011 t/m 3-apr-2011 5-apr-2011 t/m 29-mei-2011 18-mei-2011 t/m 22-jun-2011 Zaterdag 18-jun-2011 19-jun-2011 t/m 26-jun-2011 Zaterdag 2-jul-2011 22-aug-2011 t/m 26-aug-2011 22 aug 2011 t/m 4-sep-2011 Zondag 11-sep-2011 17-sep-2011 t/m 29-okt-2011 18-sep-2011 t/m 30-okt-2011 16-okt-2011 t/m 19-mrt-2012 28-okt-2011 t/m 24-mrt-2012 regio MIdden 5-mrt-2011 t/m 13-mrt-2011 22-mrt-2011 24-apr-2011 t/m 25-apr-2011 30-apr-2001 t/m 8-mei-2011 2-jun-2011 12-jun-2011 t/m 13-jun-2011 2-jul-2011 t/m 21-aug-2011 15-okt-2011 t/m 23-okt-2011

M.u.v. OGTC en CK Elke laatste vrijdag van de maand Van 14.00 uur. tot 16.00 uur

Diverse zondagochtenden

Nadere informatie volgt

5-jun en 13-jun zijn inhaaldagen 29-jun inhaaldag

Nadere informatie volgt.

Diverse zondagochtenden Elke laatste vrijdag van de maand

Wijzigingen in bovenstaand programma kunnen uitsluitend plaatsvinden na overleg met het bestuur! 30


LTC De IJsselweide, Industrieweg 6, 7081 AD Gendringen BESTUUR

COMMISSIES

VOORZITTER Hans Rutjes 0315-681406 voorzitter@deijsselweide.nl

sponsorcommissie Frank Bourgondiën 0315-641778

SECRETARIS

redactiecommissie

Lidy Reitsma Touwslagersbaan 110 7081 EN Gendringen 0315-631170 secretaris@deijsselweide.nl

Tine te Brömmelstroet 0315-685646 redactie@deijsselweide.nl

PENNINGMEESTER

financiële commissie vacature

Ben Orriëns 0315-683726 penningmeester@deijsselweide.nl

Frans van Elk 0315-630891 sponsor-com@deijsselweide.nl

TECHNISCHE ZAKEN Senioren zaken Aloys Heutink 0315-686622 techn-com@deijsselweide.nl

Frans Reintjes 0315-685977

websitecommissie Guus Tinnevelt 06-23422450 website@deijsselweide.nl

Kees Kleuver 0315-685947

ledenadministratie Theo Teitink, Jan Ligthartstraat 13, 7081 BC Gendringen 06-51417255 ledenadmin@deijsselweide.nl

technische commissie secretaris vacature

competitiezaken Sjoerd van den Berg 0315-686492

materiaalbeheer vacature

wedstrijdcommissies ZomerAvond

dames

Sjoerd van den Berg 0315-686492

Margriet Aalders 0315-683012

jeugd

Open IJsselweide / OGTC

CK senioren

Hans Matse 0315-642292 ogtc-com@deijsselweide.nl

Johan Smulders 0315-685646 cck-com@deijsselweide.nl

trainers Frans Jordens 06-20336762 trainer@deijsselweide.nl

PARKZAKEN Derick Coops 0315-630905 park-com@deijsselweide.nl

groundsmen Willy Hebink

Henk Liebrand

JEUGDZAKEN Eric Kok 0315-632494 jeugd-com@deijsselweide.nl

Ton Giffhorn

jeugdcommissie vacature

Marcel van Uum 0315-683083

KANTINEZAKEN Ron v.d. Klashorst 0315-640981 kantine@deijsselweide.nl

Nick Rietman 06-10265247

vacature

kantinecommissie Yolanda Boymans 0315-640690

Frank Görz 0315-630190

Miriam Kok 0315-685191

Gemma Rutjes 0315-681406

KANTINE

kantinebeheer

0315-243993

Gemma Rutjes 0315-681406

Leida Harbers 0315-683569

Banknummer LTC De IJsselweide: Rabobank Graafschap-Zuid: 1163 45950

31


Indien Onbestelbaar retour: G. Tinnevelt, Boogschutter 5, 7071 TD Ulft

de Winter Opslag 2010  

clubblad L.T.C. de IJsselweide

de Winter Opslag 2010  

clubblad L.T.C. de IJsselweide

Advertisement