Page 1

- Mökkeilijän ja rakentajan muistilista

- Palveleva Isolinnankatu

- Karhucruising ja autoilu sekä liikenne

PORIN PELTITYÖ KY

V21. I IVUOSIKERTA KKOL EH I • 214.6.2014 014 • NRO 22 •T LAUANTAINA

- konesaumakatot - listoitukset - piipun pellitykset/hatut - muut peltisepän työt - ilmainen hinta-arvio alueella Pori + lähiympäristö Ota yhteyttä 040 578 1272


2

V I I K K O L E H T I • 2 013

14. Kesäkuuta 2014

PÄÄKIRJOITUS 14.6.2014

Poltetaan kokko, mutta ei metsää

Maire muutti Noormarkkuun?

E

ikä polteta kokkoakaan, jos se on sään puolesta kielletty. Eikä myöskään hukuta, koska emme seiso veneessä, ajele päättömästi, täydessä tuhinassa. Emme pomppaa laiturilta veteen taikka ui liian pitkälle, jos tiedämme että kykymme ovat rajalliset. Sovittu? Näinhän se pitäisi olla, mutta kun ei ole. Kuin vanha virsi kajahtaa Liikenneturvan ikuinen ohje, että muista turvaväli. Enska Itkosen hokema ei ole kantanut hedelmää. Niin monet ajavat juhannusliikenteessä liian lähellä edellä menevää. Vaikka hyvin tietävät, että eivät kuitenkaan ehdi perille sen nopeammin. Kamikatze -ohittajia riittää. Sepalus auki seisotaan veneessä. Sukelletaan pää edellä uppotukkiin. Mitähän, jos nykyinen sukupolvi yllättäisi lapsosensa ja opettaisi heille näitten asioitten oikean laidan? Kaikki hyvät neuvot lähtevät kotoa. Tämä on aivan tieteellisesti tukittu asia. Kaikki muu on varoittelua, pelottelua ja kuin vanhaa ulkoläksyä. Mopoauton kori on kuin paperia, joka rypistyy rusinaksi ja palaa hyvin. Ylinopeuksissa, veneellä ja autolla, vaaramomentti kasvaa kymmenillä prosenteilla. Siitä ja tästä huolimatta Uusi Pori, sen tekijät ja ilmoittajat toivottavat hyvää Juhannusta! Tapio Oksanen

Kesälehdessämme oli ehdotus Maire-veistoksen muuttamisesta Noormarkkuun. Lukija soitti ja ehdotti sille uutta paikkaa. Toteutus Markku Mäkelä. Veistos Kerttu Horila.

Alla kukkivan omenapuun Noormarkkulaisen taiteilijan, Markku Mäkelän, kesänäyttely avautuu 7.7. Noormarkun klubilla. Laviantie 14:ssä sijaitseva näyttely on avoinna 29.8.2014 saakka. Näyttely on avoinna arkisin klo 9-15, viikonloppuisin klubilla on muita tilaisuuksia.

Uuttera ja arvostettu Mäkelä on tuonut näyttelyynsä uusia akvarellitöitä. Mäkelän töitten laajaalaisuus ja värikylläisyys on pantu laajasti merkille. Keväällä Porin Prismassa ollut näyttely oli menestys.

Hämeen Laaturemontti nyt myös Porissa! Hämäläisyydestään huolimatta uusi katto JOPA 2 PÄIVÄSSÄ Pyydä kilpailukykyinen tarjous Katso lisää laaturemontti.fi

SEURAAVA UUSI PORI ILMESTYY 5.7.


Alkoholismi on koko perheen sairaus 14. Kesäkuuta 2014

Johnny-Kai Forssell

Kolme naista. Kolme tarinaa. Onko yksi niistä sinun tarinasi? Alkoholistin läheiset, omaiset, työtoverit, sukulaiset ja jopa naapurit ovat usein voimattomia kun yhteisössä on alkoholisti. Perhepiirissä mietitään, miksi näin kävi, miksi yksi juo, miksi yksi on alkoholisti. Raha-asiat menevät rempalleen, hän valehtelee, syyttää, on väkivaltainen, on uskoton, ja rypee hillittömässä itsesäälissä. Maailmassa toimii AA -liike. Sen yhteyteen ja ytimeen on syntynyt myös Al-Anon. Alkoholistien läheiset kokoontuvat Al-Anon -ryhmiinsä toipumaan, jakamaan kokemuksia, tukemaan, kuuntelemaan.

Marja

-Avioliittomme oli ongelmaton vuosikausia. Mieheni kävi töissä, kaikki vaikutti hyvältä. Hiljalleen, vaivihkaa huomasin, että kaikki ei ollut enää kunnossa. Yritimme puhua asiasta, mies sanoi että asia on hallinnassa. Mutta se ei ollut. Kymmenen vuotta sitten heitti isopyörä päälle. Takavarikoin pulloja, tyhjensin niitä viemäriin. Alkoi aamujuominen. Mitään juomalakkoja hän ei pitänyt, mutta meni ker-

ran hoitoon. Sen jälkeen juominen kuitenkin jatkui. Ja nyt meno oli kyllä tappavaa. Hain tukea Al-Anonista. Se auttoi. Ja auttoi miestänikin. Aloimme ymmärtää toisiamme, vältimme perinteisiä virheitä. Minulla on nyt raitis mies.

Pauliina

-Hälytyskellot soivat kuutisen vuotta sitten. Huomasin poikani käytöksessä muutoksia. Hänestä tuli ärtynyt ja sulkeutunut. Oletin, että kyseessä on vain murrosikä. Jos otin päihdeasian puheeksi, hän tiuski, että ei kuulu minulle. Siivosin hänen huonettaan, ja löysin huumekätköt. Koulut vaihtuivat, tuli koululintsausta. Sitten paljastuivat järjettömät pikavippien otot. Kamaa tilattiin jo netistä tai valmistettiin jopa itse. Hän pyysi tässä vaiheessa apua, muttei kertonut syytä. Huumeittenkäyttö oli pilannut pahasti mm hänen ihoaan. Tästä tuli lähete ihopolille, mutta sekin tyssäsi, kun sieltä ei saanut haluamiaan lääkkeitä. Minulla oli nyt neljä poikaa, joista kaksi oli narkomaania. Sain poikani Minnesota -hoitoon. Itse hakeuduin Al-Anoniin. Muuten en olisi jaksanut ja olisin itse sairastunut.

Ulla

-Ensimmäinen mieheni kuoli viinaan kuusi vuotta sitten. Neljä vuotta sitten veljeni menehtyi päihteisiin. Nyt elän - yllätys yllätys - alkoholistin kanssa. Hän on pahassa kriisissä itsensä kanssa, mutta ei juo. Joka päivän mietin miten sanani asetan, miten hillitsen itseni. Al-Anonissa olen avautunut, saanut jakaa kokemuksia, joita yritän soveltaa päivittäin. Se on helpottanut. Tiedän miten toimin jos hän alkaisi taas juoda. Ryhmässä olemme nimettömiä, ryhmän kokouksista emme juttele muualla. Pahan hetken tullen voin soittaa aina toiselle, joka on Al-Anonin piirissä. Yksin en tuskastani olisi selvinnyt.

Ahdistaako läheisesi juominen?

Kesä- ja heinäkuun ajan joka maanantai on avopalaveri kaikille asiasta kiinnostuneille klo 1921. Harjavallassa, Hopearannassa, Pohjoisrannantie 317. Jos kynnys tuntuu korkealta, voit soittaa nimettömänä joka päivä auttavaan puhelimeen 050-4318495 klo 17-21. Porissa auttava puhelin vastaa klo 17-22 numerossa 040-7619459. Huittinen 040-8283847, Kokemäki 044-9128405.

V I I K K O L E H T I • 2 013

3


4

V I I K K O L E H T I • 2 013

14. Kesäkuuta 2014

ISOLINNANKATU

 

Luomupuoti Pekan Kalapaja Ryytiaitta

PALVELEMME JUURI SINUA Kelloseppä M. Sandberg, Porin kauppahalli, Junus-kebab House, Seniori Center, Avain-suutari kilpikaiverrus Vainio, Parturi-kampaamo Koti, Brivatar, Satakunnan Yritystili, Satakunnan yhteisökeskus

KAUPPAHALLI


14. Kesäkuuta 2014

LIIKENTEESSÄ

Shell Pomarkku Arkisin 06.00–20.00 Lauantaisin 08.00–18.00 Sunnuntaisin 10.00–16.00

• Polttoaineet • Polttoöljytilaukset • Renkaat • Huollot • Katsastuspalvelut • Kahvio Puh. 02-541 1167

V I I K K O L E H T I • 2 013

5


6

V I I K K O L E H T I • 2 013

14. Kesäkuuta 2014

LIIKENTEESSÄ

Karhu Cruising kokoaa perheet Johnny-Kai Forssell Kuvat: Rasmus Forssell Vanhempi herrasmies pyöräilee Raatimiehenluodon pyöreän pysäköintialueen poikki. Pysähtyy kumminkin, ja kysyy että mitä autoja täällä pörrää? Hän saa vastaukseksi, että vähän tuunattuja ja laitettuja ajoneuvoja tässä kuvataan lauantaista tapahtumaa silmällä pitäen. -No on se hyvä sitten, että nuorilla on tekemistä. Ei tarvi olla kylällä mummoja potkimassa, sanoo pappa ja polkaisee vauhtiin. Karhu Cruising on yhdistys, joka kokoaa erilaisia auto- ja moottoripyöräharrastajia yhteen. -Kyllä polkupyöräkin käy, jos se ei ole aivan tavallinen, sanoo Juho Apajasalo, yksi tapahtuman puuhamiehistä. Niin kutsutulla Kirjurin ympyräparkilla on pidetty samantapaisia

tapahtumia ennenkin. Yleisömenestys on ollut aina taattu. -Parin euron vaatimaton pääsymaksu saattaa olla yhtenä syynä, naurahtaa yhdistyksen puheenjohtaja Samuli Valtonen. -Tapahtumavieraita on jälleen tulossa, maakuntamme lisäksi, ainakin Kuopiosta, Vaasasta ja Jyväsylästä. Uuta tapahtumassa on MaxBoom -osakilpailu. Siinä otetaan auton äänentoistojärjestelmästä mittaa. Alaäänet tuovat rutkasti lisäpisteitä. Järjestäjä vakuuttavat, että paikalle siunautuu yli sata erilaista ajoneuvoja, toinen toistaan erikoisempaa. Karhu Cruising, 14.6. Tapahtuma alkaa kello 13 ja paikalla on tarkoitus Tapahtuman puuhamiehet Samuli Valtonen ja Juho Apajasalo. olla iltaan saakka.

Kämmentä päälle kuomat! Satakunnan laulu päättyy säkeeseen: Karhun kämmen lyö. Me Karhukatsastuksessa haluamme avoimesti lyödä kämmentä porilaisen ja suomalaisen työn puolesta. Ei ole samantekevää, missä autosi katsastat. ME LUPAAMME: Laadukkaan, nopean ja luotettavan palvelun. Kilpailukykyisen ja reilun hinnoittelun. Aina. Paikallisuuden puolesta.

Puinnintie 12, Pori p. 0207 229 610 ma-pe klo 8.00-17.00 Eteläväylä 5, Pori p. 040 189 9899 ma-pe klo 9.00-17.00 www.karhukatsastus.fi


14. Kesäkuuta 2014

Aki Manninen proudly presents Hummer H2 SUT.

V I I K K O L E H T I • 2 013

7

Ville Santikon Volvon takaboksista löytyy 300 kiloa akkuja. Tehoa äänentoistoon löytyy 10 KiloWattia. Team Peränurkka rules!

Henna Kallionkielen Toyota Celican takaluukusta lohikäärme syöksee tulta ja savua. Ville Santikon Volvo 245 takapenkillä ei istuta. Sieltä rynnii musiikkia 160 desibelin -Tuurin näyttelyssä tuli palokunta katsomaan, mikä palaa. voimalla.

Tapahtuman parhaaksi valitun ajoneuvon omistaja saa kultaseppä Henna Kallionkielen valmistaman korun. Tapahtumassa on myö DJ ja makkaramyyntiä. Pääsymaksu on huima kaksi euroa!

Kun Juho Vahala avaa autonsa takaluukun, ei varapyörää näy. Kovaääniset sitäkin enemmän.


8

V I I K K O L E H T I • 2 013

14. Kesäkuuta 2014

LIIKENTEESSÄ

Vaihtoautoista on varaa valita Johnny-Kai Forssell

-Kyllä vaihtoautoja on nyt enemmän. Ainakin enemmän mitä minä muistan, sanoo automyyjä Aki Kiekkinen, Auto Palin Oy:stä. Kun alan asiantuntijat mediassa kertovat huolestuneisuuttaan maamme vanhasta autokannasta, saa se kadunmiehen rypistelemään kulmiaan. Taloudellinen tilanne ja muuta suhdanteet toki säätelevät uusien autojen hankintaa. Mutta usein saattaa pienemmälläkin sijoituksella saada hyvinkin toimivan ajopelin. -Tilanne on usein sellainen, että joissakin talouksissa auto välttämätön, mutta sen vaihdolle uuteen on tiettyjä ja ymmärrettäviä esteitä, toteaa Kiekkinen. Kiekkinen laskee hallissa ja ulkosalla olevat sen päivän vaihtoautot. Niitä on 250. Merkkiä, mallia ja väriä on laaja kirjo. -Vaikka puolet kyselyistä tehdään nykyään netissä, niin tännekin katsojia riittää. Merkittävää on myös, että ostopäätöksen ensimmäisellä kerralla tekee useampi kuin heti uskoisikaan. Ainakin 15% tietää sen käynnin perusteella osatkaako tutkimansa vaihtoauton. Netti kuitenkaan ole vielä tyystin valloittanut vaihtoautomarkkinoita,

Automyyjä Aki Kiekkinen tuntee vaihtoautot

mitä myynti-ilmoituksiin tulee. -Alan lehtiä sekä sanomalehtiä tutkitaan ja asiakas, jolla on lehdestä leikattu ilmoitus mukanaan, ei ole harvinaisuus, toteaa Kiekkinen. Kolmen tuhannen euron hintaiset vaihtoautot elävät omaa elämäänsä,

mutta Kiekkisen mukaan ehkä yleisin myytävä vaihtoauto on hintatasoltaan 10 000 euron tietämissä. Kumpi päättää kaupat, rouva vai herra, vai molemmat yhdessä? -Kaikki kolme vaihtoehtoa on käytössä, naurahtaa Aki Kiekkinen.

MP-akut alkaen 15€ !!!

49 € n si kunno me akku m a ta s Te

EKSI

ILMAIS

AVOINNA: Ark: 8-17 La: 9-14 Hevosenkenkä 1, 28430 PORI

puh. 044 505 0580

www.akkujatyokalu.fi


Jatsin juhlaa jälleen Porissa Johnny-Kai Forssell Alkukesä toi myös uusi kiinnitysnimiä festivaalille. Geroge Clinton kuuluu funkin eläviin legendoihin. Hän musisoi Kirjurinluodossa 18.7. Saman perjantaina esiintyy Bilal & Internet, modernin soulin arvostettu nimi. Iltamat täydentää myös vibrafonisti Mulatu Astake. Kotimaista osaamista kuullaan, kun Suomen oma ylpeys Tuomo esiintyy perjantain soul-

vieraana. Saman päivän pääesiintyjiä on muun muassa Pet Shop Boys Mutta jo torstaina 17.7. lavalle kapuavat Bob Dylan, Suzanne Vega ja Tuomari Nurmio muiden mukana. Lauantaina 19.7. tähtinä estradilla ovat mm James Blunt, Jamie Cullum ja Patti Smith. Oman alkoholin vieminen alueelle on nyt kielletty. Sen vuoksi saattaa

tarkastusporteille syntyä jonoja. Järjestäjä on kuitenkin piirtänyt konserttipuistoon suuria picnic -alueita, joissa paikalta ostettua juomaa voi nautiskella. Alueella on nyt kolme konserttilavaa, joiden antia pääsee seuraamaan yhdellä päivälipulla. Jazzkatu ja sen yhteydessä oleva ilmaislava Patti Smith on yksi odoodottavat myös tuhansia tetuimmista festivaalivieraista Porissa. vieraita.

Virsiä ja viiniä meren äärellä Johnny-Kai Forssell Sibeliuksen säveltämä virsi 462, Soi kunniaksi luojan, kajahti kesäillassa yhteislauluna Luvian PaatPubissa. -Idean sain viime vuodelta SuomiArena -tapahtumasta, tunnustaa Luvian kanttori Sami Nieminen. Nieminen esitti idean ja seurakuntapastori Reetta Mäkinen tarttui siihen oitis. Yli sata iloista veisaajaa oli kokoontunut meren ja viinilasillisen äärelle viime keskiviikkona.

-Toteutimme toiveita ja niitä olisi riittänyt yli meille varatun kaksituntisenkin, iloitsee Nieminen. Jos ihmiset eivät mene kirkkoon, on kirkon tultava ihmisten luo, vaikutti hyvältä teemalta, tässäkin iltamassa. Tupla-aplodien jälkeen saatiin vielä vahvistus, että tapahtuma uusitaan loppukesällä. Viiniä kului tasaisesti puna- ja valkoviinin kesken. Vaikka paikalle rantau-

Kanttori Sami Nieminen säestää, kansa veisaa virsiä Luvian Laitakarissa, kunnan ja seurakunnan historian ensimmäisessä Virsiä ja viiniä -tapahtumassa.

tui väkeä suoraan mereltä, tyystin tapahtuman luonteesta tietämättä,

yhtään soraääntä musiikkiannista ei kuultu.

14. Kesäkuuta 2014

V I I K K O L E H T I • 2 013

9

Eve & Kasarikunkut ilmaiskeikalla Café Jazzissa 14.6. Teksasista Poriin kesäksi tullut Jarkko Eve on kasannut ympärilleen huippumuusikoista koostuvan Kasarikunkutyhtyeen, johon kuuluvat kitaristi Mikko Laakso, rumpali Janne Turkki, kosketintaituri Jussi Reunamäki sekä basisti Timo Kulju. Lauantaina 14.6. yhtye pääsee solisteineen tositoimiin Café Jazzin ilmaiskeikalla. Even omista kappaleista ja Dingon 80-luvun hiteistä kasattu biisilista luottaa nostalgiaan ja aitoon porilaiseen musiikkiin. - Levoton Tuhkimokappaleen tuntevat kaikki. Kosketinsoitinriffin lähtiessä käyntiin yleisö tunnistaa suosikkinsa ja alusta loppuun saakka biisi on pelkkää yhteis-

laulua, kommentoi Eve. Muutamia soolokeikkoja kotikaupungissaan kesän aikana tekevä porilaisrokkari on iloinen voidessaan tarjoilla paikalliselle yleisölle myös bändin kanssa tehtävän keikan. - Kappaleet heräävät aivan eri tavalla eloon mitä soolokeikalla, kun bassokomppi on taustalla ja autenttiset kasarisoundit synasta lentävät ilmoille. Toivon porilaisen yleisön löytävän sankoin joukoin ilmaiskeikalle paikalle, summaa Jarkko Eve Eve & Kasarikunkut Café Jazzissa lauantaina 14.6. alkaen kello 22:00. Osa keikasta kuvataan Yleisradion tuottamaa 80-luvusta kertovaa dokumenttia varten.

UUSI PORI: siellä missä tapahtuu

taedu.fi sa

UL.fiLA! TAKnuoU risotakuu w i n n v a .fi o


10

V I I K K O L E H T I • 2 013

14. Kesäkuuta 2014

MÖKKEILIJÄN JA RAKENTAJAN MUISTILISTA

Ruoppaus ja RantaRakentamistyöt ammattitaidolla! - Kaikenlaiset ruoppaustyöt kelluvalla telaponttoonikalustolla tai rannalta pitkäpuomikoneella kaivaen. - Myös imuruoppaukset tehokkaalla jyrsinpumpulla. - Pehmeiden paikkojen massan siirrot Teladumpperilla. - Ponttaamme rantapenkkojen tuennat ja pohjapadot rauta, vinyyli tai puupontilla. - Rantaverhoukset louheella, luonnonkivellä tai puuverhouksena. - Ranta-alueiden muotoilutyöt valmiiksi vapaa-ajan alueeksi. - Mökkien ja muiden rakennusten kokonaisvaltaiset pohjarakennustyöt maalla ja saarissa. 050 570 6579 | 044 502 0445 | www.finnboom.com | finnboom@finnboom.com


14. Kesäkuuta 2014

ULKOMAALAINEN PORISSA tapasimme Ranskassa. Meillä oli aluksi vain kaverisuhde, joka muuttui myöhemmin pitkän välimatkan suhteeksi. Lopulta muutin Suomeen.

Anteeksi, mutta noin kaksi vuotta sitten en tiennyt paljoakaan Suomesta. Suomalaisista ja Suomesta luulin virheellisesti, että Suomi on Ruotsin paikalla kartalla. Luulin, että suomalaiset ovat outoja, kylmiä ja vaaleita ihmisiä jotka puhuvat hobittikieltä, jota et voi koskaan ymmärtää (Taru sormusten herrasta elokuvan kieli, tiedättehän?). Luulin myös, että Suomessa on vain jääkarhuja ja vähän ihmisiä, jotka pitävät huolen niistä. Mutta elämä on niin arvaamatonta, että suureksi yllätykseksi, jopa minulle itselleni, minä asun nyt Suomessa. Minun nimeni on Rositsa, olen bulgarialainen toimittaja ja olen 29 -vuotias. Olen asunut Porissa seitsemän kuukautta, ja opiskellut suomenkieltä kolme kuukautta. Kaikki kysyvät miksi Porissa? Avomieheni on porilainen ja me

Suomi on edistynyt ja maahanmuuttajaystävällinen maa ja luulin, että onnistuisin. Tietenkään ei ole ollut helppoa olla ulkomaalainen Porissa. Olen etelän nainen Bulgariasta ja Suomi on minulle kuin toinen maailma. Täällä on sauna ja outoja lintuja omalla pihallani. Täällä on puhdas luonto, paljon toimintaa ja ystävällisiä ihmisiä. Suurin ongelma on, etten vieläkään voi puhua suomea. Suurin ongelma ovat pitkät sanat ja porin murre. Minä ymmärrän hyvin kuinka tärkeää on osata suomenkieltä jos haluaa asua Suomessa. Koska olen Suomessa, minun tärkein asiani on oppia suomenkieli. Olen Winnovassa maahanmuuttajien kotouttamiskoulutuksessa opiskelemassa suomenkieltä ja se päättyy ensi lokakuussa. Tosin minulla on hieman ongelmia suomalaisen instituution kanssa ja yritän vain sopeutua tänne. Porissa on yllättävän paljon ihmisiä yllättävistä maista ympäri maailmaa, Perusta, USA:sta, Ranskasta, Englannista, Turkista, Iranista, Boliviasta ja voisin jatkaa listaa

vielä enemmänkin. Olen onnekas kun saan tavata uusia ihmisiä ja kulttuureita. Syy suurimmalle osalle näistä ulkomaalaisista ihmisistä asua Porissa on trivaali eli niin romanttinen – rakkaus. Tämä saa minut ajattelemaan, että suomalaiset ovat oikeastaan hyvin romanttisia ihmisiä! Mitä olen oppinut näiden seitsemän kuukauden aikana Suomessa? Sauna on paras paikka, jonne voit mennä kylmän tai lämpimän päivän päätteeksi. Kylmän oluen kanssa tietysti (jopa talvella.) Pori on hyvä kaupunki asua jos sinulla on lapsia; älä tuomitse ihmisiä ennen kuin opit tuntemaan heidät. Suomalaiset ovat itse asiassa erittäin ystävällisiä, hymyileviä ja hyviä ihmisiä; instituutiothan puolestaan ovat hitaita kaikkialla maailmassa. Sinun tulee olla vain kärsivällinen, erittäin kärsivällinen. Missään ei ole helppoa alkua, mutta Ässät on paras joukkue maailmassa ja sillä on hyvä yleisö! Mukavaa kesää kaikille! Ja muistakaa lukea Uusi Pori! Täällä on uusi mukava tiimi ja lehdestä saat tietoa omasta kotikaupungistasi. Rositsa Shishkova Toimitustyöhön tutustuja

11

Koffeli avaa Koffelin V I I K K O L E H T I • 2 013

Uusi Pori

Heinäkuun seitsemäntenä aukeaa kesäkauppa kuukaudeksi piristämään porilaista katukuvaa. Pop up –kauppoja ja -ravintoloita on viime vuosien aikana noussut sinne tänne ollakseen auki muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Porissa näitä ei juurikaan tosin olla nähty. Pop up terminä viittaa tilapäisyyteen ja siihen on totuttu liittämään myös jonkinlainen design tai tietty teema. Murreihmisenä tutuksi tullut Elina Wallin avaa heinäkuussa Antinlinnaan Ihanan Koffelin Porikaupan. Se on juuri tällainen hetkeksi synnytetty pop up –kauppa. - Jos joku muistaa missä nuortenvaateliike Crimson sijaitsi aikojen alussa, kertoo Elina liiketilan historiaa Antinkadun ja Itsenäisyydenkadun kulmasta.

Mahdollisuudesta kaupaksi

- Kesästä meinasi tulla ei pelkästään vähäluminen vaan myös vähätöinen. Olin siitä jo aika tavalla huolissani, kunnes Altti Papinsaari tokaisi yhtenä päivänä, että pystytä kesäkauppa hänen mainostoimistonsa tiloihin. Sinne sattuu olemaan suora käynti Antinkadul-

ta, joten ehdotukseen oli senkin puolesta helppo tarttua. - Yhtään en osaa sanoa, miten tällainen idea puree, mutta mikäli yhtään Facebook-markkinointiin on luottamista, on Koffelin sivuilla käynyt aikamoinen vilinä, Elina kertoo valmisteluista.

Mitä siellä on?

Ihanan Koffeli Porikauppa tarjoaa nimensä mukaisesti Poriin liittyviä tuotteita. - Myynnissä olevat tuotteet on valikoitu tarkkaan. Hyllyiltä tulee löytymään pelejä, sisustustuotteita, kahvia, limsaa, laukkuja, levyjä, tauluja, koruja, kaulavaatteita, lista on lähes loputon. Tekijät ovat porilaisia tai Porista lähtöisin tai tuotteet liittyvät jollakin tavalla Poriin. Kaupan hen-

ki on aika tavalla hauska. Ja nostalginenkin, tuleva puotipuksu kuvailee kesätyötään. Porikaupassa on myös tapahtumia. Kalligrafi Sarikka Vuorenoja tulee 9.7. kirjoittamaan asiakkaiden toiveiden mukaan sanoja mukanaan tuomiinsa lautoihin. 15.7. porilaislähtöinen Jenni Ahtiainen saapuu solmimaan kaulavaatteita ja juttelemaan ihmisten kanssa. Myöhemmin ilmoittamana ajankohtana myös ystävyyskaupungista Raumalta Heli Laaksonen tulee paikalle. Ihanan Koffeli Porikauppa sijaitsee osoitteessa Antinkatu 26. Kauppa on avoinna 7.7.-1.8. ma-pe 10-17 ja aina kun ovi on auki. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.facebook. com/IhananKoffeli

PÄREKORI Tarvitsemme lehdenjakajia - Aittaluoto - 5. osa - Uusikoivisto - Koivula - Ulvila/ Vanhakylä -Tuuraajia eri puolille Poriin. Porin Jakelukeskus Oy, Puinnintie 10, Puh. 635 9760, www.porinjakelukeskus.fi Karjarannan Autohuolto tekee autosi huollot nopeasti ja edullisesti. Pienet remontit ja päästömittaukset ilman ajanvarausta. Karjarannantie 12 Puh: 0400-832905 Tv:stä tuttu TAIKURI/ILMAPALLOTAITURI TOMI, lasten juhliin! mm. Taikuuden Sm-sija 2. www.tomishow.com tai tomi@ tomishow.com

UUSI PORI:

Pärekori-ilmoitukset: Tapio Oksanen, puh. 0440 300 207, tapio.oksanen@uusipori.fi

siellä missä tapahtuu Julkaisija: SPN-Markkinointi Oy

Painosmäärä: 60 000 kpl

Painopaikka: I-Print Oy

Toimitus puh. 0400 788 620

Jakelunsuorittaja Porin Jakelukeskus Oy (02) 635 9760 Ilmestyminen lauantaisin.

VT päätoimittaja / Toimitusjohtaja Tapio Oksanen puh. 0440 300 207 tapio.oksanen@uusipori.fi

Ilmoitusmyynti: Ritva Luojukoski, myyntipäällikkö puh. 050 342 5380 Julia Oksanen, ilmoituskonsultti puh. 050 595 036 Liisa Vendelin, ilmoituskonsultti puh.050 5949 687 Mona Ahlberg, ilmoituskonsultti puh. 045 195 2022i

Vastuu virheistä Lehden suurin vastuu ilmoituksen julkaisemisessa sattuneesta virheestä on ilmoituksen hinta. Mainostoimistoalennus 20% (mainostoimiston toimittamista ohjehintaisista mainoksista.) llmoituskonttori Isolinnankatu 28, 6 krs. 28100 Pori


12

V I I K K O L E H T I • 2 013

14. Kesäkuuta 2014

up2214  
up2214  

uusipori, up

Advertisement