Page 1

A I D O S T I K A I K K I E N S ATA K U N TA L A I S T E N

V I I K K O L E H T I • 2 013 Lauantaina 19.10.2013 · 20. vuosikerta · No. 39

Varaudu Talvirenkaat talveen! meiltä

NETTOhinnoin!

- Susanna Salin pelkää koulunsa puolesta - Uusi Pori juhli näyttävästi - Entinen tangokuningatar Jaana Lammi keikkailee yhä

HAKU

31.10. ASTI aloita opiSkelu taMMikuuSSa

aikuiskOulutus harjavallassa ja kankaanpäässä

Opiskele lähihOitajaksi SoSiaali- ja terveySalan peruStutkinto lisätiedot ja hakemukset sataedu.fi/lahihoitaja

valmis lähihOitaja täydennä Osaamistasi Opiskele uusi osaamisala päivä- tai iltaopintoina. asiakaspalvelu ja tietohallinta | jalkojenhoito | kuntoutus | lasten ja nuorten hoito ja kasvatus | Mielenterveys- ja päihdetyö | Sairaanhoito ja huolenpito | vanhustyö. lisätiedot ja hakemukset sataedu.fi/osaamisalat lisätietoja myös: piia lahti puh. 040 199 4154.

muut tutkinnOt

Hieroja | kehitysvamma-ala | lasten ja nuorten erityisohjaaja | perhepäivähoitaja | psykiatrinen hoito | vanhustyö. lisätiedot ja hakemukset sataedu.fi/aikuiset

sOte täydennyskOulutus lyhyt koulutukset ja luennot löydät kätevästi osoitteesta ilmoittaudu verkossa! sataedu.fi/tyoelama.

Kumielo Oy Satakunnankatu 28, Pori 02 857 1530 www.kumielo.fi/pori

Sivulla 5 Sivulla 3

Sivulla 3 Sivulla 7

Sivulla 5

Sivulla 7


19.10.2013 No 39

2

PÄÄKIRJOITUS

Sami Lähteenmäki jatkaa Ässissä

Hyökkääjä Sami Lähteenmäki solmi vuoden jatkosopimuksen Porin Ässien kanssa. Mies on pelannut alkukauden seurassa loistavasti iskien tähän mennessä jo seitsemän maalia.

19.10.13 Lapsimaksajat Aluksi koulujen lakkautushuhut herättivät kyynisyyttä. Pienemmissä kaupungeissa ja kunnissa kouluja on lakkautettu tiuhaan 2000-luvun alusta asti. Lappu on pistetty monelle niin rakkaan, tutun ja turvallisen kotikoulun ovelle. Pienet ja vähän isommatkin oppilaat on sysätty koulukyyteihin ja lähetetty käymään opintietään kymmenien kilometrien päähän kouluun, jossa parhaimmillaan on useita satoja oppilaita. Oli vain ajan kysymys koska Porille kävisi samoin. Kun tapasin Meri-Porin lukiota opiskelevan Susanna Salinin, ymmärsin, että hätä oman koulun sulkemisesta on heille todellinen ja sen vaikutukset ovat paljon laajemmalla kuin moni asiaa lyhytnäköisesti tarkasteleva pystyy ymmärtämään. Porin suomalaiseen yhteislyseoon tulisi laskelmien mukaan yli 800 opiskelijaa. Ryhmäkoot tulisivat todennäköisesti myös kasvamaan, eikä koulun opettajilla enää olisi resursseja ohjata ja valvoa opiskelijoita kuten ennen. Tämä poikisi väistämättä lisää koulukiusaamistapauksia sekä arvosanojen laskemista. Tämä on melko päinvastainen suunta kuin mihin tavoite on. Opiskelijoille kyse ei siis ole vain jostain tutusta ja turvallisesta luopumisesta, vaan pelko siitä, miten pärjätä näin suuressa koulussa. Salin tuo esille myös kurssitarjonnan ongelmat. Pyrkimys on saada mahdollisten suurlukioiden kurssitarjot-

timet erityisen laajoiksi. Onko näissä kurssitarjottimissa tilaa esimerkiksi ympäristötieteisiin painottavaan opiskeluun, johon Meri-Porin lukio on erikoistunut? Ehkä lintuja lähdetään jatkossa tarkastelemaan kiipeämällä Kirjurinluodon merirosvolaivan mastoon. Kirsikkana kakun päällä ovat julkisuuteen tulleet koulujen sisäilmaongelmat. Jos homekouluja ei vielä ole, siellä niitä kasvaa kuin sieniä sateella. Tilanteelle olisi nopeasti tehtävä jotain, mutta rahaa ei tunnu löytyvän tähän käyttötarkoitukseen laisinkaan. Sen sijaan lakkautuksilla on kiire. Jos lakkautukset toteutuvat, Meri-Porin lukio lakkautetaan jo ensi syksyn, Länsi-Porin lukio vuonna 2015. Tästä syystä kysynkin, voivatko kaupunkimme päättäjät sanoa käsi sydämellä, että asiaa on harkittu jokaiselta kantilta pitkään ja hartaasti? Aika moni ihminen uskoo, että rahapulaan olisi jokin muukin ratkaisu. Nämä ihmiset ovat oikeutetusti nousseet barrikadeille kertomaan oman mielipiteensä. Tämä on mielestäni hienoa ja näin kuuluu demokratiassa ollakin. Tunnelma on vähän sama kuin Ässien mestaruusjuhlissa, jossa punamustaa lippua heilutti niin paatunut jääkiekkofanaatikko kuin ehkä yhden pelin ovenraosta katsellut glory hunterkin.

tärkeää. Nythän eletään lamaaikaa vähä niin kuin 90-luvulla, vaikka sitä ei niin suoranaisesti kaikkialla toitotetakaan. Itselleni, tuolloin 5-vuotiaalle ipanalle, 90-luvun lama oli ihan kivaa aikaa. Äiti oli kotona ja hoiti minua, koska hänen ammattiliittonsa jäsenet lakkoilivat. En muista, että minulta olisi Aku Ankka -lehden lisäksi viety mitään pois. Äidin lakkoilun jälkeen palasin taas päivähoitoon tuttujen hoitajien ja ystävieni luo leikkimään samoilla leluilla. Vanhemmat sisarukseni saivat käydä yläkoulunsa ja lukionsa rauhassa loppuun tutussa paikassa. Porissakin oli 2000-luvun alussa vielä viisi lukiota. Millä keinoin ne silloin pystyttiin pitämään pystyssä? Ehkä lama ei silloin ollut näin syvä tai sitten rahalippaassa kilahtelivat jonkun muun lantit. Tulevaisuuden toivoihin satsattiin, vaikka kaikesta muusta oli pula. Kaupunginvaltuuston pohtiessa kouluverkon muutosesitystä selviää, tehdäänkö suuria päätöksiä kaupungissamme järjellä, tunteella vai tasapainoisesti molemmilla. Löytyykö rahapulaan jokin muu ratkaisu vai tehdäänkö kaupunkimme nuorista maksajia. Lyökööt valtuustosalin ritarit viisaat päänsä yhteen.

Tällainen yhteen hiileen puhaltaminen on laman keskellä

Elina Luoma

Muistatko, miten hauskaa risteilyllä on? Tutustu suomalaisten risteilykuviin, jaa omasi ja voita: www.risteilymuistot.fi Päivä saaristossa -risteily Turusta ystävien kanssa Hinta voimassa Club One -asiakkaille, muille alk. 16 €/hlö.

alk./hlö

14 €

Alkuviikko on aikuisten aikaa

Lähde luovuttamaan verta

Ensi maanantaina voit lähteä tekemään hyvää luovuttamalla verta. Verenluovutustilaisuus järjestetään Porin seurakuntasalissa klo 13. alkaen.

Cheek teki historiaa Bar Kinossa

Räppäri Cheek teki ennätyksen Bar Kinon 11-vuotisessa historiassa ja myi keikan ennakkoon loppuun jo kaksi kuukautta ennen tapahtumaa. Mies nousee Kinon lauteille 13.12.

Irma Roininen ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi

Satakunnan Vanhustuki ry:n toiminnanjohtaja Irma Roine on ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi. Ehdokkaita palkinnon saajaksi on yli 100. Eniten ääniä saanut ehdokas voittaa. Äänestys kestää 1.11. asti.

Porin seudun keliakiayhdistys täyttää 15 vuotta

Porin seudun keliakiayhdistys juhlii viikonloppuna Ulvilassa. Liitto tukee alueen keliaakikoita sekä järjestää virkistäytymismatkoja. Yhdistykseen kuuluu reilut 600 jäsentä.

Opiskelijakilpailussa luodaan innovaatioita

Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää 29.10. Eurajoella IdeaDrill 2013 -opiskelijakilpailun, jossa joukkueiden tehtävänä on kehittää uusia innovaatioita meri- ja metalliteollisuuden tulevaisuuden haasteisiin. Kilpailuun on osallistunut 13 joukkuetta, jotka on koottu paikallisten lukioiden sekä ammatilliseen perustutkintoon opiskelevista nuorista.

Liikkuvia veistoksia Poriginal galleriassa

Kuvataiteilija, kuvanveistäjä Toni Lehtolan Eläintarha-näyttely on nähtävissä Porinal Gallerian yläkerrassa. Näyttelyssä on esillä motorisoituja, liikkuvia veistoksia, ääntä ja pimeyttä, jotka muodostavat tilaan aistillisen installaatiokokonaisuuden. Veistosten päämateriaali on tekoturkis.

Oppisopimusillassa pohdittiin oppisopimuskoulutuksen tulevaisuutta

Satakunnan oppisopimuskeskuksen ja Sataedun oppisopimustoimiston yhteistyössä järjestämä Oppisopimusiltapäivä kokosi noin 120 työyhteisöjen ja oppilaitosten edustajaa. Tilaisuudessa käsiteltiin oppisopimuskoulutuksen lisäksi nuorisotakuuta. Oikaisu Uusi Pori -lehden juhlanumerossa olleessa artikkelissa, joka käsitteli lehden avustajaa Johnny-Kai Forssellia, oli pieni virhe. Johnnyn äiti, Terttu Järvilehto, ei ollut yrittäjä vaan lehtori, kirjailija ja kielenkääntäjä. Toimitus

Vietä laatuaikaa ystävien, tanssin ja herkkupöytien parissa!

Lue lisää ja varaa: www.silja.fi tai puh. 0600 157 00. Myymälä: Aurakatu 5, ma–pe klo 9.30–17.00. 0600-puhelut 1,74 €/vastattu puhelu + aina pvm/mpm. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Paikkoja rajoitetusti. Tarjoukset koskevat vain uusia varauksia.

isomäessä ti 22.10. klo 18.30

aikuisen seurassa ilmaiseksi matsiin! syysloman kunniaksi lapset (alle 16v) lipunmyynnistä ut myynnissä ainoastaan jäähallin uslip huom! 1 aikuinen + 1 lapsi. tarjo hallilla lipunmyynti auki alk. klo 17.30. varaudu turvatarkastuksiin. tulethan ajoissa paikalle!

liput ja hinnat: www.assat.com


No 39 19.10.2013

3

Nyt puhuu Meri-Porin lukion opiskelija:

”Muutto isoon kouluun pelottaa” Elina Luoma

- Se on oikeastaan aika järkyttävää. Aluksi luulin, että tämä uutinen oli vitsi, kommentoi Meri-Porin lukion toista luokkaa käyvä Susanna Salin Meri-Porin lukion lakkautusuhkaa. Salin on yksi 147 Meri-Porin lukiolaisesta, joita kouluverkon muutosesitys koskee. Viime tiistaina käydyssä kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin Mäntyluodon, Lattomeren, Toukarin koulujen lakkauttamispäätös haudata -ainakin vuodeksi. Sen sijaan Meri-Porin ja Länsi-Porin lukiot esitetään lakkautettavaksi. Seuraavaksi esitys etenee kaupunginvaltuustolle. Uhka kahden lukion lakkauttamisesta leijuu kaikkien huulilla. - Keskustelemme asiasta opettajien kanssa melkein jokaisen tunnin aluksi. Opettajat yrittävät parhaansa mukaan rohkaista meitä. He sanovat, että mitä sitten tapahtuukin, meistä opiskelijoista pidetään huolta, Salin sanoo kiitollisena. Hänen mukaansa kukaan opettajista ei suoranaisesti ole lakkauttamisen kannalla vaan henkilökuntakin liputtaa Meri-Porin lukion säilyttämisen puolesta. Salin itse on myös hanakasti taistelemassa lukionsa puolesta. - Olen allekirjoittanut asian puolesta nettiadressin. Olin myös mukana suuressa mielenilmauksessa Eetunaukiolla monien ystävieni kanssa.

Pelko on opiskelijoille todellinen Salin asuu Vähäraumalla, mutta päätti hakea Meri-Porin lukioon, sillä lukio on erikoistunut ainoana Porissa ilmaisutaitoon. Myös MeriPorin lukion pienuus oli syy

nuoren naisen päätökseen. Salin tuntee koulustaan kaikki opettajat ja suurimman osan opiskelijoista. - Luokallani on 25 opiskelijaa. Meillä on Meri-Porin lukiossa tiivis yhteisö, jossa on mukava opiskella. Yläasteella kärsin esiintymispelosta, mutta nyt luokan eteen on oikeastaan ihan mukava mennä, koska tiedän, että kaikki kannustavat toisiaan. Jos lukioiden lakkautusesitys toteutuu, jää Poriin enää kaksi lukiota Porin suomalainen yhteislyseo sekä Porin lyseon lukio. Alustavissa laskelmissa on todettu, että lakkautusten jälkeen Porin lyseon lukiossa opiskelisi noin 450 opiskelijaa ja Porin suomalaisen yhteislyseon lukiossa noin 800–850 opiskelijaa. Suuren lukion takia Salin pelkää, että loistava ryhmähenki rikkoutuu. - Pelkään myös ilmaisutaidon puolesta. Uskon, että sitä pystyttäisiin järjestämään myös keskustassa, mutta ryhmä tuskin olisi enää sama. Monet Salinin ystävät valitsivat Meri-Porin lukion, koska se on erikoistunut ympäristötieteisiin. Salin epäilee, että tämän opiskelu voisi olla kaupungissa melko erilaista. Salinia huolestuttaa myös koulujen vakavat sisäilmaongelmat. Porin suomalaisen yhteislyseon tilat ovat kunnossa, mutta Porin lyseon koulussa ja lukiossa sen sijaan on sisäilmaongelmia. Alapohjan muottilaudoitus on homeessa ja koulun piha-alueen rakenteiden kallistukset valuttavat sadevedet suoraan rakenteisiin. - Kyllähän sitä oman terveyden puolesta on huolissaan. Meri-Porin lukion rakennuksessa kaikki on kunnossa, Salin huokaa.

Vaikka Susanna Salinin koulumatka lyhenisi huomattavasti, ei hän silti mieli istuskelemaan Porin suomalaisen yhteislyseon käytäville.

Ratkaisu ongelmiin Salinista tuntuu väärältä, että nuoret ovat säästön kohteina. Neuvokas nuori nainen ei tyydy vain kritisoimaan kaupungin päättäjiä vaan kertoo oman ratkaisunsa asiaan: - Meri-Porin ja Länsi-Porin lukiot olisi yhdistettävä

ja niistä tehtävä lukio, joka olisi painottunut kulttuuriin. Säästöjä voitaisiin myös kerätä lakkauttamalla sellaiset esimiehen esimies -virat, joita esimerkiksi päivähoitoon juuri nimitettiin, Salin tykittää. Hän toivoo, että saisi tulevaisuudessa painaa valko-

lakin päähänsä Meri-Porin lukion juhlasalissa. Valmistumisen jälkeen näyttelijän tai sosionimin opinnot kiinnostavat. - Jos mahdollista on, haluan opiskella täällä Porissa ja sen jälkeen muuttaa töiden perässä jonnekin isompaan kaupunkiin, Salin haaveilee.


19.10.2013 No 39

4

SYYSKILPAILU!! ETSI YRITYKSIEN OIKEAT OSOITTEET JA TOIMITA TÄMÄ SIVU TÄYTETTYNÄ UUDEN PORIN TOIMITUKSEEN ISOLINNANKATU 28, 28100 PORI NIIN OSALLISTUT 100 EURON ARVOISEN NAVIGAATTORIN ARVONTAAN OIKEAT VASTAUKSET JA VOITTAJAN NIMEN JULKAISEMME 2.11. LEHDESSÄ

Oma nimesi:__________________________ Osoitteesi:____________________________ ______________________________________ Puhelinnumerosi:_____________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________

Osoite:________________________________________


No 39 19.10.2013

5

Syntymäpäiväjuhlat vailla vertaa

20-vuotiasta Uutta Poria

Pohjois-Satakunnassa muistavat

Elina Luoma Lehtemme menestystarinaa juhlittiin näyttävästi viime viikon perjantaina Porin Kauppaoppilaitoksella. 20-vuotisjuhlien kutsuvierastilaisuuteen oli saapunut niin kansanedustajia, ilmoitusasiakkaita kuin lehden entisiä ja nykyisiä tekijöitäkin. - Juhlat sujuivat oikein hyvin. Päällimmäisenä mieleen jäi hyvä tunnelma ja iloinen yhdessäolo, toimitusjohtaja Juhani Seppälä kommentoi. Myös vieraat viihtyivät niin hyvin, että juhlat tuntuivat heistä loppuvan jopa kesken. - Tunnelma oli mukavan vapautunut ja tarjoilu todella kattava sekä herkullinen. Juhlat olisivat saaneet kestää hitusen myöhempäänkin, mutta toisaalta mahtavaan tunnelmaan on hyvä lopettaa, lehden entinen harjoittelija Outi Turunen sanoi. Vieraat kehuivat myös päätoimittaja Pekka Ruissalon pitämää juhlapuhetta, jonka teemana oli kaupunkilehtien selviäminen muuttuvassa mediamyllerryksessä. Kaupunkilehtien kyyti on ollut viime vuosien Suomessa aika lailla kylmää. Samat sanat

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi kyseli päätoimittaja Pekka Ruissalolta ja toimitusjohtaja Juhani Seppälältä mikä Uusi Pori -lehden tilanne on nykyään. Miehet kertoivat tilanteen olevan haasteellinen, mutta toiveikas.

pätevät moneen muuhunkin tiedotusvälineeseen. Ensimmäisessä Uudessa Porissa listataan senaikaisia kilpailijoita, ei nimeltä mainiten mutta kuitenkin tunnistettavasti. Noista kilpailijoista jo useampi on kirjautunut ulos bisneksestä. Uusi Pori on pysynyt. Siitä voi olla ylpeä, ja siitä kannattaa olla ylpeä, mutta itsestäänselvyytenä sitä ei kannata ottaa, Ruissalo muistutti puheessaan. Päätoimittaja kehotti kuulijoita katsomaan

myös tulevaisuuteen luottavaisin mielin. - Muutosta ei kannata pelätä, vaan tehdä kuten me kaupunkilehdessä olemme tottuneet tekemään – pää pystyyn, ponnahduslaudalle ja rohkeasti pää edellä vedenpintaa kohti, Ruissalo sanoi ja sai juhlavieraiden suupielet hymyyn. Lehden tulevaisuuden suhteen luottavaisin mielin on myös toimitusjohtaja Seppälä. - Jatkossa tehdään edelleen hyviä lehtiä tiukkojen taloudellisten resurssien puitteissa. Usko Uusi Pori -lehteen kasvoi juhlien myötä.

Oma tontti Siikaisista Eteläpään matkailu- ja virkistysalueen vierestä

Rakenna nyt toiveittesi talo keskelle kauneinta luontoa. Nauti kesäisin kimaltavista järvinäkymistä ja talvella lähes kotiovelta avautuvista hiihtoladuista. Tervetuloa tutustumaan! Lisätiedot :

Kunnanjohtaja Päivi Rantanen, puh. 044 720 1021 Tekninen johtaja Anne Järvenranta puh. 044 720 1028

ntiitssä Ton n y y m nyt! www.siikainen.fi

Siikainen – Luontoa Käydä Edellä

Päätoimittaja Pekka Ruissalo kaappasi kainaloonsa tuoreen aviovaimonsa Päivi Pihlajarinteen. Kaksikko tapasi aikoinaan porilaisessa toimituksesta. - Pori on ollut merkittävässä roolissa minun urallani siinäkin mielessä, Ruissalo sanoo ja iskee silmää.

Nykyinen päätoimittaja Pekka Ruissalo esitteli puheensa aikana lehden nykyiset ja entiset tekijät. Tässä yleisö antaa suosionosoituksensa lehden entisille päätoimittajille Tomi Tuomelle (vas.) sekä Pekka Tauriaiselle (oik.).


19.10.2013 No 39

6

Orkesteripalvelut

Akkuja

Kellosepp채

Lasirakentamista

Remontointia

Terveyspalvelut

Nostopalveluita

Katsastuksia

Pesulapalvelut


No 39 19.10.2013

7

TOP 3

NUORUUDEN IDOLIT 1) Juhamatti

Jaana, kuningatar

2) Paula Koivuniemi

Johnny-Kai Forssell

3) Matti ja Teppo

K

un ihmiset kuulevat hyvän tangon, se herättää heissä kaihon johonkin mitä heillä ei ole koskaan ollut ja mitä he eivät koskaan saa. Näin riimitteli E. W. Howe 1900 -luvun alussa. Porilainen Jaana Lammi ei muista, koska kuuli ensimmäisen kerran tangoa laulettavan, mutta ensimmäisen keikkansa hän muistaa. -Olin 16 -vuotias, ja olin käynyt paikallisen yhtyeen koelaulussa. Pojat olivat valinneet laulun, joka ei ollut helpoimmasta päästä. Taisin selvitä siitä, koska vakituisempi laulu-ura lähti silloin liikkeelle, muistelee Jaana Lammi. Jaana-Hannele ja Poikamiehet -yhtye keikkaili maakunnassa, peijaisissa ja syntymäpäivillä. Kansakoulu Siikaisten Otamolla oli käyty, keskikoulu pitäjän keskustassa. -Artturi Anttilan linjaautoon nousin aikaisin aamulla ja kävin lukion Pomarkussa. Ylioppilas Jaanasta leivottiin vuonna 1981. Kesätöihin Jaana Lammi oli tutustunut jo kouluaikoina. -Olin paikallisessa kaupassa myyjättärenä. Työskentely kaupan alalla jatkuikin. Jaana olikin monissa eri kauppaliikkeissä, lopulta oppisopimuksen kautta ammattitutkintoon saakka. Talouskoulu sekä Räisälän kansanopisto tulivat käydyiksi. -Opistolla vaalittiin karjalaista perinnettä, oppisuunnasta riippumatta. Tein karjalanpiirakoita, sultsinoita, vatruskoja ja paukut-

PÄREKORI SEKALAISET Tarvitsemme lehdenjakajia - 5. osa - Riihiketo - Vanhakoivisto - Väinölä - Kartano - Leppäkorpi - Enäjärvi - Mäntyluoto - Reposaari - Ulvila/ Uotila -Tuuraajia eri puolille Poriin. Porin Jakelukeskus Oy, Puinnintie 10, Puh. 635 9760, www.porinjakelukeskus.fi

RAVINTOSISÄLTÖ KESKIMÄÄRIN:

Nimi: Jaana Lammi-Uusitalo Syntynyt: 21.7.1962 Siikaisissa. Puoliso: Kauko Lapsi: Tytär, Elli, 14. Ammatti: Laulaja. Ensimmäinen kuultu esitys: ”Yö on niin musta ja tyttö tää niin pieni” isosiskon polkupyörän tarakalla. Mieluisin esiintymispaikka: Martti Vainion lomakylä ja höyryveturipuisto. Äänitteet: Kolme albumia. Uuteen seikkailuun, Rakkauden portit, Kuin laineet. Myös eri kokoelmilla. Muistettava kuningatarasia: Porissa asuu ja elää myös toinen kuningatar. Humpp akuning atar Päivi Nieminen. Oho: Jaana Lammi omaa myös ompelukoneajokortin!

telin kangaspuita, hän muistaa. Muusikot yhtyeessä vaihtuivat ja Jo-Jo -yhtye keikkailikin jo kauempana. Jaana Lammi oli ottanut myös laulutunteja, koska koki tuolloin, että solistin työstä saattaisi tulla ura. -Tuli niitä kilpailuja ja tangokuninkuuskilpailujen aluekarsintoja. Vuosi 1990 muutti kaiken.

Tietokoneen huoltotyöt ja digiboxin asennus. Puh. 050 3011 418 PIIPUN + YM. PELLITYKSET 20V. KOKEMUKSELLA 050/5167074 Suoritamme siivoustöitä: kotisiivoukset, ravintola-siivoukset, pihasiivoukset. Soita P: 0453046800 tai 0443505145. Hiusten leikkaus 15€ Hiusten värjäys alkaen 25e puh. 045-201 5125 Rakennuskulttuuritalo Toivossa, Varvinkatu 19, Porin 5:ssä osassa. VALOKUVANÄYTTELY PORIN PÄIVINÄ 28.9 LA – 29.9 SU KELLO 11-15 Altti Fossin tallentamia valokuvia Porin kaupungin rakennuksista 1920-luvulta.

OSTETAAN

Jaana Lammi lauloi loppukilpailuissa tangot Rannalla ja Kultaiset korvarenkaat. Kuningattareksi kruunatun Jaana Lammin keikkavauhti oli kova, jopa 200 keikkaa vuosien 1990- 1991 taitteessa. Lisäksi muut tangotapahtumat sekä Sinitaivas -konserttikiertue. -Vuonna 2000 alkoivat keikkatilaisuudet harveta. Ei ollut järkevää pitää yllä bändiä, jolla olisi töitä satunnaisesti. Vakituisesta bändistä luovuttiin vuonna 2005.

Syntyi tytär, pienet tanssilavat katosivat, sanoo Jaana Lammi. Tänä päivänä kuningatar Jaana Lammi tekee keikkoja silloin tällöin. Mutta mukaan ovat tulleet myös ison orkesterin solistina toimiminen sekä musiikkinäytelmät. -Olen saanut mukavia rooleja Merikarvian kesäteatterissa ja Noormarkussa. PTS:n ja Delta Eleven Brassin solistina on ollut myös hienoa työskennellä.

Halutaan ostaa henkilö- ja pakettiautoja. Kaikki autot huomioidaan. Ostamme myös metalliromua. Myös isommat erät. Nopea nouto. Maksamme reilusti. P. 040-444 2451

PORIN PELTITYÖ KY

- konesaumakatot - listoitukset - piipun pellitykset/hatut - muut peltisepän työt - ilmainen hinta-arvio alueella Pori + lähiympäristö - myös lumen pudotukset Ota yhteyttä 040 578 1272

Kiinteistönhuoltoa

Kuolinpesä, muuttojääm. Wanhat tavarat. P. 046/5616597 Leikkaa talteen Kaikenlaista rautaromua, maatalouskoneita, autoja ym. Huomio! Teemme autoista heti romutustodistuksen. Nopea nouto. Tarjoa Rohkeasti. Kät. maksu Puh. 041 702 5425

MYYDÄÄN Saab 9000 HP vuosimalli 1990. Katsastus voimassa 5.5.2014 asti. Kahdet renkaat aluilla, lohkolämmitin, sisätilanlämmitin, vetokoukku, soitin, kattoluukku, ym. Hintapyyntö 500 €, PUH. 041 778 6504 Peruskorjattu omakotitalo. Hirsirunko, oma kaivo, 14 km Porista. Mahdollista ostaa myös metsäpalsta 4 ha. Puh. 044 2739 200.

VUOKRATTAVANA VARTIOITUA Lämmintä ja kylmää säilytystilaa Uudessa niityssä. Ovikoko 5 x 5 m. Puh.050 4000665 Täysin kunnostettu paritalon yläkerta 1 h + alkovi + wc + suihku, ilmalämpöpumppu. Puh 02-5380746

Opiskeljatyttöset seuraksi 24H Niina & Marina

0700570019

0700-411072

_____________________________ Seksiseuraa Porissa pikanro! puh. 0700-167-65 1,97 e/min _____________________________ Seksikkäät hoitsutytöt Porissa p. 0700-181-44 1,97 min Cl _____________________________ Livekontakti Porin opiskelijatytölle 0700-177-76 1,97 min _____________________________

S-seuraa K-18 0451257763

Hehkeitä tyttöja 0700570019

SUORAKONTAKTI OMALTA ALUEELTASI

1,99/min + pvm hot erotic tre 10

1,97€ Sinelga Pl 32 02201 Espoo

Peltityöt

OSTETAAN

2€/min+pvm MissX PL102 Hki

Sähkötyöt


19.10.2013 No 39

8

U

! S U

T U U

Winter i*Pike RS W419 -

huippu uutuus pohjoiseen talveen

Täysin uudenlainen Premiumluokan nastarengas erinomaisilla lumi- ja jääominaisuuksilla. Sen innovatiiviset ratkaisut näkyvät ja tuntuvat arkisessa käytössä.

Uudet tähdenmalliset 5D-nastat !

Tuulilasi 12/2013

Ÿ Sivuttaispito jäällä 2.sija Ÿ Mäkikoe lumella 2.sija Ÿ Melu - toiseksi hiljaisin

Ÿ Testin pienin nastaulkonema !

Tekniikan Maailma 16/2013

”Hankook on varma valinta ilman suurempia heikkouksia”

”Hyvää: pito lumella ja ajettavuus jäällä.” ”(keskim.hinta, sis. asennuksen)” Hankook edullisin 8 parhaan joukosta! = Paras hinta/laatusuhde Kaikki hyvin varustetut rengasliikkeet kautta maan

Up3913  
Up3913  

uusipori, up

Advertisement