Page 1

Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

INFORMÀTICA

“inkscape” “GIMP

2” Ignasi Garcia Balagué 4rtB de la ESO 1er Trimestre

1


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

INFORMÀTICA “inkscape”

Ignasi Garcia Balagué 4rtB de la ESO 1er Trimestre

2


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

INFORMÀTICA TICA Introducció: Imatge en Vectorial: una na imatge en vectorial, és una imatge digital que està formada per un conjunt de vectors (línees, corbes, punts...), que ue es generen a traves de equacions matemàtiques Imatge en Píxel o Bits: una imatge en píxel, és una imatge digital que està formada per un conjunt de punts minúsculs.

Aquí podem observar dues imatges la de la esquerra en Píxels, i la de la dreta en Vectors, es diferencia que la qualitat no és tan bona com la de Vectors.

Desplaçaments per la pissarra: Per aquett tipus de cosses de desplaçaments per la pissarra fem servir un programa anomenat “Inkscape Inkscape”,, també es poden fer servir altres programes. Aquet programa permet elaborar logotips de qualsevol tipus a partir de diferents procediments, com ara el logotip de Nike o Mitsubishi...

Aquí podem observar dues imatges, les quals les dues estan elaborades elaborades per un mètode diferent. La de la esquerra, s’ha fet a partit de un triangle i les em anat unificant en forma de rombe, i la de la dreta s’ha fet a partir de la unió de diversos punts i corbes.

3


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Barra d'eines: La barra d’eines ens permet crear diferents logos a partir de diferents opcions i pots crear imatges a partir de una imatge o rectificar-les.

Creant i administrant documents (SVG, PNG): Per guardar el documents tenim dos opcions: SVG: Format del programa “Inkscape”en imatge vectorial.

PNG: Format d’imatge en mapa de bits (si es guarda en aquest format, la imatge no es podrà editar).

4


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Moviment, escalat i rotació: Quant nosaltres creem una figura o enganxem una imatge en el “Inkscape”,nosaltres la podem moure o estirar-la o fer altres funcions a partir de:

Al fer un clic e dona la opció de: allargar la amplada i la altura.

Al fer un clic e dona la opció de: allargar la amplada i la altura.

Agrupació de formes: Amb la agrupació de formes ens permet agrupar dos o més de dos formes. Primer em de seleccionar dues o més imatges, al estar adjuntades, polsem a la barra d’eines la opció de “Objecte” si polsem ens obrirà un requadre on ens donaran diferents opcions, i la que em de fer servir a estat “Agrupar”. Aquesta opció ens permetria adjuntar les figures i al moure-les es mouran totes juntes.

Posaren camí:

5


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Farciment i contorn: Ens permet fer un contorn al nostre gust, donant-li color, si el volem recte, ho si volem que les puntes siguin arrodonides...

1

2

Corbes BEZIER. Camins: Les corbes beizer ens permet editar unes figures geomètriques a partir de un segment o de més de un segment. A partir d’una aplicació que és la següent.

Aquesta és la aplicació que ens permet fer-ho.

6


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Posar en camí: Per mitja de l’opció text podem posar en camí lletres per així donar-li el tipus de forma que vulguem.

Vectorització: Primer es comença agafant una imatge qualsevol, en aquest cas e agafat una meva. Polsem damunt de la imatge triada, i anem a la barra d’eines que està situada a dalt de tot de la pàgina. I polsem a la opció que en aquest cas es diu “Camí” i dintre ens donaran diferents opcions i em d’anar a la que ens diu “vectoritza un mapa de Bits”. Al fer el procediment anterior sens obrirà una pàgina amb el nom de “vectoritza un mapa de Bits” . Un cop dintre pots fer diferents cosses, és “anar provant” com ara, el numero de capes que vols que tingui la imatge.

7


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

LOGOTIP DE LA MARCA MITSUBISHI. 1 Per crear el logotip de Mitsubishi s’ha de fer a partir d’un programa adaptat, com ara en aquest cas em fet servir el “Inkscape”. 1.Primer es comença creant un triangle a partir de una opció que és “crear estels i polígons”. Aquesta opció ens permet crear figures geomètriques afegint el numero de costats que volem que tingui.

Aquesta seria la opció.

2.Desprès al obtenir la primera figura geomètrica, seleccionem el triangle i polsem la tecla control més C i control més V i obtindrem el doble de triangles. Continuació es gira un dels dos triangles i s’adjunta al cul del altre. Desprès al estar adjuntades, polsem a la barra d’eines la opció de “Camí” si polsem ens obrirà un requadre on ens donaran diferents opcions, i la que em fet servir a estat “Unió”. Aquesta opció ens permetria adjuntar els dos triangles formant un rombe.

1

2

8


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

3.Desprès seleccionem el rombe i polsem la tecla control més C i control més V i obtindrem el doble, però com que voldrem el triple ho farem un altre cop més.

3

4.Per últim deixem un rombe el mig i els altres dos a sota tocant-se am la punta del mig. Amb l’ajuda de control doncs ens permetrà que els rombes laterals quedin ven centrats I desprès unim com em fet per fer la creació de un rombe. I ja estarà acabada.

4

9


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

LOGOTIP DE LA MARCA VOLKSWAGEN. 2 Per crear el logotip de Volkswagen s’ha de fer a partir d’un programa adaptat, com ara en aquest cas em fet servir el “Inkscape”. 1.Primer es comença creant una circumferència a partir de una opció que és “crear circumferències, el·lipses i arcs”. Aquesta opció ens permet crear circumferències, arcs i el·lipses. Si polsem Control ens permetrà fer una circumferència ven feta.

Aquesta seria la opció, que ens serviria per crear la circumferència.

2. A continuació agafem una imatge de Internet que ens permeti veure la forma que hauria de tenir el logotip final.

3. Desprès em de “calcar” els procediments que i trobem dintre de la circumferència agafada de Internet, a partir de les corbes Beizer.

10


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

4.Desprès hem de buidar la circumferència que em obtingut al primer procediment. Es fa, polsant a dalt de tot de la pantalla on hi h la barra d’eines hi ha una aplicació que es diu Objecte, polsem allà i desprès em de polsar “emplenat i contorn” i allà reformem el voltant de la circumferència a partir de una aplicació que trobem dintre de “emplenat i contorn” que es diu estil de contorn.

5. Un cop tenim la circumferència buida, posem tot dintre el cercle, i desprès obrim la aplicació que està a dalt de la pagina, que es diu “objecte” i desprès em de polsar “unió” i tota la figura quedarà unida, i es podrà desplaçar tota junta. Ja desprès es pot canviar el color de la figura, seleccionant i polsant damunt el color que vols que tingui.

11


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

POSA EN CAMÍ. 3 Per crear-ho s’ha de fer a partir d’un programa adaptat, com ara en aquest cas em fet servir el “Inkscape” 1.Primer es comença creant una figura qualsevol a partir de diferents opcions que he marcat assota:

Aquestes serien les diferents opcions.

2. Continuació donem color o forma ala nostra figura obtinguda de el pas anterior. Li podem donar color en el contorn o en el emplenat.

Contorn

Emplenat

3. Continuació escrivim un text , en una aplicació que te el programa (la imatge de a sota podem observar quina aplicació és).

Això seria el text escrit. Aquesta seria la aplicació que faríem servir per escriure un text

12


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

4. Per últim, doncs seleccionem amb la tecla “ shift i amb el retoli polsar damunt de el tex escrit i de la figura creada per nosaltres” i anem a una altre aplicació que està situada en la barra d’eines i fiquem “posar en camí”.

5. si seguim el últim pas doncs obtindrem la figura am el text que nosaltres escrivim.

13


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

VECTORITZACIÓ. Per fer una vectorització s’ha de fer a partir d’un programa adaptat, com ara en aquest cas em fet servir el “Inkscape”. 1.Primer es comença agafant una imatge qualsevol, en aquest cas e agafat una meva.

2. Polsem damunt de la imatge triada, i anem a la barra d’eines que està situada a dalt de tot de la pàgina. I polsem a la opció que en aquest cas es diu “Camí” i dintre ens donaran diferents opcions i em d’anar a la que ens diu “vectoritza un mapa de Bits”

14


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

3.Al fer el procediment anterior sens obrirà una pàgina amb el nom de “vectoritza un mapa de Bits” .

4.Un cop dintre pots fer diferents cosses, és “anar provant” com ara, el numero de capes que vols que tingui la imatge.

En aquest cas la imatge triada li e di que vui que tingui 15 capes. Pot ser més capes o menys.

15


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

5.El resultat serà aquest. Si ens dediquem a anar treien capes doncs arribarem a treure’n 15, però això pots triar el numero que tu vols de capes.

Real

15 capes

15 capes i en blanc i negre

16


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Practiques: LOGOTIP DE ALPINSTART

PINTAT

RESSEGUIT

17


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

LOGO NIKE. Imatge verdadera agafada d’Internet.

Aquí podem observar el logo a partir del que seria una imatge a seguir.

1r: comencem a donar forma.

Comencem a formar el logo a partir d’aquesta aplicació.

2n: arrodonir exterior:

Desprès a partir d’aquesta tecla anem afegint unions per acabar el nostre logo.

3r: resultat final.

Aquí es pot veure que la figura ja acabada. Desprès si volem es pot afegir-hi un color de fondo de la figura. 18


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

INFORMÀTICA “GIMP

2”

Ignasi Garcia Balagué 4rtB de la ESO 2n Trimestre

19


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Què és el GIMP 2 : El GIMP 2, és un programa que ens permet editar imatges. Aquest programa està format per tres apartats, és ha dir, quan obres l’aplicació del GIMP 2 se’t obren tres pagines, que són: 1.La primera pagina que se’t obra és la de “caixa d’eines” també reconegut com a “barra de herramientas” (en castellà) , que aquesta ens permet editar les imatges a partir de moltes opcions i de maneres diferents que et dona.

2.L’altra és un programa de retoc d’imatges de GNU que ens permet retocar imatges... apart d’això té moltes altres utilitzacions. En aquesta pagina i trobarem el Fitxer, Edita,Selecciona, Visualitza, Imatge, Capes, Colors, Filtres, Finestres, Ajuda. Cada una d’aquestes opcions té diferents utilitzacions.

20


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

3.Per últim trobem la ultima pagina que es diu, capes, canals, camins, desfés – pinzells, patrons, degradats.

Imatge destacada. Per poder crear una part d’una imatge destacada d’una imatge, s’ha de fer servir un programa adaptat, com ara en aquest cas em fet servir el “Programa de retoc d’imatges GIMP 2”, a part d’aquest programa i poden haver altres més apart d’aquets. 1.Primer es comença agafant una imatge qualsevol, la imatge s’agafa a partir d’una opció que ens dona el programa.

21


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

2.Acontinuació agafes les tisores intel·ligents que estan a la barra d’eines i amb les tisores vas resseguin el que vols retallar o seleccionar. Quan acabes de seleccionar cíliques el mig de la part retallada.

Part retallada.

22


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

3.Despres de seleccionar la imatge i tot, doncs anem dalt de tot i polsem a selecciona, i dintre d’aquesta opció polsem” inverteix”.

4.Un cop invertida doncs as de polsar el mateix lloc on em polsat per seleccionar però en contes de selecciona em de polsar la opció que ens dona que es diu color, dintre de la opció de color em de polsar la tercera opció, que es diu “To-sudoració bàsica...”

23


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

5.A partir d’aquesta opció podrem posar el fondo de la part de la imatge no seleccionada d’un altre color .

6.despres de fer tots aquets procediments doncs ja haurem seleccionat una part de la imatge que ens interessi.

24


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Enquadraments. Per poder crear un enquadrament a partir d’una imatge, s’ha de fer servir un programa adaptat, com ara en aquest cas em fet servir el “Programa de retoc d’imatges “GIMP 2”, a part d’aquest programa i poden haver altres més, apart d’aquets. 1.Primer es comença agafant una imatge qualsevol, la imatge s’agafa a partir d’una opció que ens dona el programa de retoc d’imatges de “GNU”.

25


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

2.Despres d’agafar la imatge, agafem la “eina de selecció” rectangular o circular, i seleccionem la part de la imatge que ens interessa. Només acabar de seleccionar em de pitjar la tecla “Ctrl + C”.

3.A continuació s’ha de polsar a la opció que ens dona que es diu “Edita”, i dintre de la opció ens donaran altres opcions i la que hem de fer servir és la que es diu “Enganxar com a Nova imatge”.

26


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

4.Finalment obtindrem en un altre full que se’ns obrir-la imatge que em seleccionat.

Clonació. La clonació és el procés de crear una còpia idèntica de quelcom. Es fa a partir de una eina del Gimp, que consisteix en clicar damunt de l’objecte, i posant-se damunt de la part que volem clonar apretant Control i desprès et col·loques el lloc on vols fer la clonació i amb el ratolí ho fas.

27


Ignasi Garcia BalaguĂŠ

4rtB de la ESO

Efectes d’imatges. Consisteix a donar-li alguna petit toc a la imatge com ara:

28


Ignasi Garcia BalaguĂŠ

4rtB de la ESO

Practiques. Enquadrament: Real:

Imatge ampliada:

29


Ignasi Garcia BalaguĂŠ

4rtB de la ESO

Imatge destacada:

30


Ignasi Garcia Balagu茅

4rtB de la ESO

Clonaci贸:

31


Ignasi Garcia Balagué

4rtB de la ESO

Efectes d’una imatge:

32


Ignasi Garcia BalaguĂŠ

4rtB de la ESO

33

llibre digital  

llibre digital informàtica

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you