Page 1

Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger ”att gå till läkaren när man redan blivit sjuk är som att börja gräva en brunn när man redan blivit törstig”. Förebyggande hälsoåtgärder har länge betonats och det finns många sätt för att stärka upp de områden vi har en tendens att få problem med. Att ta hand om din hälsa är en av de bästa investeringar du kan göra beträffande både tid, pengar och livskvalitet. Så vänta inte, boka tid nu!

Ingrid Alling Har mottagning på: Vasa Hälsoklinik Vasavägen 49, Linköping 0703-551067 info@igong.se www.igong.se Nu kan du boka direkt via min hemsida.

Ingrid Alling


TRADITIONELL KINESISK MEDICIN/TCM

ÖVRIGA METODER

förebyggande – kronisk – akut - diagnos

flera behandlingsformer kan kombineras beroende på diagnos.

Det finns ett begrepp i Kina som lyder ”att odla livet”. Det är kunskap om hur man på olika sätt bevarar sin hälsa för att leva länge med god kvalitet. Ibland hamnar man av olika anledningar i obalans och då kan det vara bra med lite stöttning Det är många problem som kan avhjälpas genom TCM. Det centrala är dock att alltid ta reda på vad som är orsaken till besvären. Beroende på vad som ska behandlas används en eller flera behandlingsformer. Se nedan. Livsstil/kost/rörelse/tankemönster/andningetc… Samtal om vad i livet som påverkar dig på vilket sätt och en strategi att förändra vissa delar och vidmakthålla andra. Akupressur/Akupunktur/Moxa Akupunkturpunkter stimuleras på olika sätt beroende på diagnos. Man kan stimulera för hand, med nål eller moxa (torkad kinesisk gråbo) som antänds för att värma vissa specifika punkter eller områden på kroppen. (Ingen fara för gråboallergiker)

Ansiktszonterapi: Avslappnande – förebyggande - behandlande AZ är en blandning av flera olika traditionella behandlingsmetoder, såsom zonterapi, akupunktur, reflexologi, massage m.m. Neurologi är en stor del av behandlingen. När kroppen är i balans har den lättare för att självläka. Mycket avslappnande! Coaching/samtal/stresshantering/mental träning Motivationssamtal, antistressterapi, livsstilsvägledning, övrig situationsspecifik coaching. Taktil stimulering Medveten och strukturerad beröring av huden, vårt största sinnesorgan. Behandlingen ger dig balans och lugn. Kurser/föreläsningar Ditt inre ledarskap, självkänsla, stressreducering, kinesisk friskvård mm…

Koppning Koppar av glas eller plast sätts fast med vakuumtryck och skapar en utdragande, rensande effekt. Bra för att skapa cirkulation på ett stort område.

För dig som har personal

Massage/Tui Na Detta är det kinesiska sättet att massera. Metoden bygger på samma principer som akupunkturen. Den liknar vanlig massage och akupressur.

För mer information:

Öronakupunktur/ med nål eller kulplåster Punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen.

Förebyggande åtgärder ger färre sjukskrivningar och därmed ökad lönsamhet .

www.igong.se eller ring 0703-551067


Igong broschyr  

Ingrid Alling: IGong Hälsa & Utveckling. Traditionell Kinesisk Medicin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you