__MAIN_TEXT__

Page 1

I G O N E IGONE Nederland December 2016 igonemag.weebly.com

Collector’s Issue

KARLIJN

FASHION MAGAZINE Nederland / België


ADVERTORIAL


INHOUDSOPGAVE 10. Café Color 21. In love with the concealer brush 22. Going on Exchange 32. l’Artiste de maquillage 44. Esmee Huiden & Anne-Marie Gieske 46. Evely Duis 48. When rough meets chique

I G O N E

03.


facebook.com/IGONEMAG

@IGONEMAG

IGONEMAG.weebly.com

04.

I G O N E


V O O R W O O R D Voor je zie je IGONE, het eerste Nederlands-Belgische digitale fashionmagazine. IGONE richt zich op fashion, beauty, lifestyle en fotografie voor de eigentijdse zelfbewuste vrouw. IGONE biedt foto’s waar de kracht in het model, de kleding, de visagie en de styling zit. IGONE werkt voorlopig niet met submissions en geeft alle ruimte aan stylisten en fotografen met creatieve ideeën. Vooral jong talent willen we aanmoedigen om ideeën aan te dragen. Past het idee binnen het IGONE concept, dan word je van harte uitgenodigd om een editorial te maken. IGONE moet groeien en er komen steeds meer state of art artikelen in het blad. Esmee Huiden is de creatieve geest achter de styling van de editorials “Café Color” shoot en “When rough meets chique”. Geniet van de prachtige visagie van de cover en beautyshoot en het tekentalent van Laura Grond. Geniet ook van de schoonheid van Karlijn van Deursen, het model waar deze collector’s issue aan gewijd is. En terwijl je geniet van deze eerste uitgave, is het team gestart met het voorbereiden van de tweede editie die gepland staat voor vrijdag 10 februari 2017. Voor die uitgave hebben we al toezeggingen van enkele waanzinnige modellen en fotografen. Ivo Schrage

I G O N E

05.


dress €249,95 | Nikkie sunglasses €339,- | Michael Kors shoes €89,95 | Zara

06.

I G O N E


I G O N E December 2016 | CONTRIBUTORS STYLING Esmee Huiden VISAGIE & HAIRSTYLING Inger Leijten Lima Kas Chaima Hamdoun Anne-Marie Gieske ILLUSTRATIES Laura Grond BLADSTYLING Laura Grond FOTOGRAFIE Ivo Schrage TEKSTEN Inger Tops Ivo Schrage SPECIALE DANK Motor Spanjer Stein Mike Verburg (NDSMLoods) Marjanne Van Helvert (www.dirty-design.net)

IGONE fashionmagazine wordt uitgegeven door Fotostudio NORTH51. IGONE werkt niet met submissions, maar ben je een talentvolle stylist(e) of fotogra(a)f(e) en heb je een “state of art” idee, claim dan een publicatie ruimte. Speerpunten zijn “state of art”, ready to wear, eigentijds, boeiend, onderscheidend en prikkelend. Stuur je mail naar igonemag@gmail.com of bel naar +31 (0)6 38331643 Behoudens de in of krachtens de auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever is niet verantwoordelijk voor de reclame-uitingen en de ingezonden artikelen.

I G O N E

07.


ADVERTORIAL


CAFÉ COLOR TEKST Ivo Schrage

Regelmatig kom ik, door mijn motorhobby, bij Motor Spanjer in Stein. Een echte vakgarage, naast klassiekers om mee te racen, bouwen zij ook ‘Café Racers’. Prachtige no-nonsense motoren. Geïnspireerd door de PME Legend reclame, kwam ik op het idee voor deze shoot. Esmee Huiden heeft de shoot prachtig, naar haar eigen ideeën, gestyled. Net als de eenvoud van de motoren heeft zij gekozen voor less-is-more, met een prachtig accent op kleuren en sportiviteit. Het no-nonsense karakter van de motor klinkt door in de styling en in Karlijn met haar sportieve uitstraling en stoere smokey eyes.

model Karlijn van Deursen | styling & art director Esmee Huiden visagie & hairstyling Chaima Hamdoun | fotografie Ivo Schrage assistent Marloes van Deursen | café racer Motor Spanjer Stein 10.

I G O N E


I G O N E

11.


top €12,95 | Zara jacket €169,95 | Goosecraft jeans €49,95 | Zara shoes €65,95 | Zara 12.

I G O N E


I G O N E

13.


top €89,95 | Moschino jacket €59,95 | Zara jeans €64,95 | Topshop shoes €159,99 | Dr. Martens 14.

I G O N E


I G O N E

15.


top €29,95 | Adidas jacket €149,- | Zara jeans €39,95 | Zara shoes €69,95 | Zara

16.

I G O N E


I G O N E

17.


18.

I G O N E


top €31,- | Calvin Klein jacket €45,95 | Zara pants €149,95 | FENTY PUMA by Rihanna shoes €159,99 | Dr. Martens

I G O N E

19.


ADVERTORIAL

Health and Beauty from the Dead Sea Jericho Cosmetics: Een huidverzorgingsserie met de natuurlijke kracht van de Dode Zee. Dode Zee mineralen stimuleren de huid op celniveau. Jericho Cosmetics bundelt deze natuurlijke kracht in een serie voortreffelijke huidverzorgingsproducten. Plantenextracten, mineralen, modder en vitamines brengen de huid in balans. Natuurlijk parabenenvrij, dermatologisch getest en dierproefvrij.

Ontdek wat Jericho voor jou huid kan doen op www.zayna.eu en bestel je product met 15% korting. Kortingscode: MAGA16


IN LOVE WITH THE CONCEALER BRUSH TEKST Inger Tops Ik ontmoet Chaima Hamdoun, verantwoordelijk voor de visagie en hairstyling van de shoot “Café Color”, bij de trendy brasserie NOVO in Maastricht. Normaal verschijnt Chaima gekleed in haar werkkleding op een shoot, maar nu zit een prachtige jonge vrouw voor me, dressed to kill. Je ziet niet dat dit een moeder van vier dochters en een zoon is. Tijdens een shoot is ze altijd druk bezig en is er weinig tijd om eens te praten over haar drijfveren, inspiratiebronnen en haar ideeën. Ook na de shoot niet, want dan is ze druk bezig met het verzamelen van al haar spullen die her en der verspreid liggen in de studio. Chaima, dochter van een kappersechtpaar, stond al vroeg in de kapsalon, maar ze is niet besmet geraakt met het kappersvirus. Ze vond het leuker om aan de touwtjes te trekken bij het opzetten van het schildersbedrijf van haar man en het verzorgen van de kinderen. Na een aantal jaren moederschap wilde ze meer creativiteit en meldde ze zich aan voor de visagie opleiding bij de Dutch Beauty Academy van Hanae Al Hadji. Begin 2015 rondde ze de opleiding af en ze volgt nu nog masterclasses. Binnenkort begint Chaima met de opleiding voor hairstyliste. Net als veel andere visagistes is Chaima verslaafd aan MAC producten, vooral de foundations vind ze waanzinnig. Verder gebruikt ze Benefit en Anastasia producten en is ze verzot op de Catrice Eye Brow Set van Kruidvat. Ze vertelt dit laatste licht beschaamd. Maar dit past bij de nuchtere en praktische instelling van Chaima. Haar credo is: “be normal and have fun”. Een echt MUAH-idool heeft Chaima niet. Ze bestudeert het werk van verschillende MUAH’s en probeert zo van iedere MUAH iets te leren. Na een tijdje sluiten we het onderwerp Chaima af en kijken we vooruit naar haar shoot voor IGONE #2. Frisse ideeën passeren over hoe we IGONE gaan laten groeien. Aan het eind worden we nog getrakteerd door NOVO. Ivo proeft een nieuwe dessertwijn én NOVO biedt ons aan in de zaak een fotoshoot te doen. Gaan we zeker gebruik van maken!

I G O N E

21.


GOING ON EXCHANGE TEKST Ivo Schrage

Het creatieve brein achter dit idee is Laura Grond. Multi illustrator talent, opgeleid in Hasselt. Zij benaderde mij om eens een combinatie te doen van fotografie en tekenen. Het idee ontstond na een gesprek met Karlijn, die had enthousiaste ambities om (weer) een semester exchange te doen in het buitenland: “Wel in een lekker warm land!”. Inger Leijten verzorgde de visagie van deze shoot. Inger, opgeleid aan de Brabantse Visagieschool (nu: De Visagieschool International), beheerst het mooi zacht en natural aanbrengen van make-up. De shoot moest namelijk gewoon ‘een dag uit het leven van Karlijn’ zijn, dus niets opvallends, maar mooi clean. Inger werkt met producten van MAC, Make-Up studio en Anastasia Beverly Hills.

model Karlijn van Deursen | visagie & hairstyling Inger Leijten illustraties Laura Grond| fotografie Ivo Schrage

22.

I G O N E


I G O N E

23.


24.

I G O N E


I G O N E

25.


26.

I G O N E


I G O N E

27.


28.

I G O N E


I G O N E

29.


Black Orchid by Mimi Holliday Voor verkoopadressen zie www.dowi.be


L’ARTISTE MAQUILLAGE ET MODÈLE DE CHEVEUX TEKST Inger Tops Lima Kas heeft de visagie en styling verzorgt van de cover en de beautyshoot op de volgende pagina’s. Als je praat met Lima, dan merk je meteen haar bevlogenheid en creativiteit. Fotografen ervaren haar als enthousiast, gepassioneerd én kritisch. Kritisch op zichzelf en op het werk en retoucheerwerk van de fotograaf. Lima is klein en fijn, een mooie verschijning. Ze is een Antwerpse met Marokkaanse roots. Na 10 jaar samen met haar tweelingzus een make-up studio te hebben gerund, vond ze het tijd om iets anders te gaan doen. Ze was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde graag haar grenzen verleggen. Visagie was een logische keuze, als jong kind hield ze zich al met make-up bezig. Haar vriendinnen werden – voor het uitgaan – mooi ‘ge-maquilleerd’ door Lima. Haar visagie-opleidingen volgde ze bij Josh Brand en Make Up Forever in Brussel. Ze volgt nog steeds met veel enthousiasme workshops en masterclasses. Path McGrath, als make-up and hair artist, en Kate Moss, als veelzijdig model, zijn haar iconen. Ze bewondert Kate omdat die, ondanks haar niet ideale modellenlengte, gewoon top is. De producten waar Lima graag mee werkt zijn van de merken: Bare Minerals, MAC, Charlotte Tilbury, Anastasia, Beverly Hills en Bobbi Brown. Uitgangspunt van Lima is om kleuren goed te begrijpen, om ze zo mooi in elkaar te laten overvloeien. Ze beleeft veel plezier aan het gebruik van airbrush technieken, die ze – als een van de weinige MUAH’s – beheerst. Karlijn van Deursen is studente, model, danseres, feestbeest, social girl, reiziger. 22 jaar geleden geboren in het Brabantse Erp. Begin 2015 kreeg ze een bericht van Choc models of ze er iets voor voelde om voor haar modellenbureau te werken. Karlijn was enigszins verbaasd, want ze had nooit naar zichzelf gekeken als model. Daarnaast was er nog een klein praktisch probleem, want ze was bezig met een stage in Buenos Aires voor haar opleiding International Business and Management studies. Fotograaf Ivo Schrage zegt over Karlijn dat ze een prettig model is om mee samen te werken. Gemakkelijk in omgang, enthousiast, inspirerend en de fotograaf dwingend tot het uiterste te gaan. In de serie “l’Artiste maquillage et ...”, weet Lima haar te transformeren van een mooie studente die op semester exchange naar Medellin (Colombia) gaat (zie de shoot op pagina 22), naar een Femme fatale.

model Karlijn van Deursen | MUAH & styling Lima Kas fotografie Ivo Schrage

32.

I G O N E


I G O N E

33.


34.

I G O N E


I G O N E

35.


36.

I G O N E


I G O N E

37.


38.

I G O N E


I G O N E

39.


40.

I G O N E


I G O N E

41.


ADVERTORIAL

Health and Beauty from the Dead Sea Jericho Cosmetics: Een huidverzorgingsserie met de natuurlijke kracht van de Dode Zee. Dode Zee mineralen stimuleren de huid op celniveau. Jericho Cosmetics bundelt deze natuurlijke kracht in een serie voortreffelijke huidverzorgingsproducten. Plantenextracten, mineralen, modder en vitamines brengen de huid in balans. Natuurlijk parabenenvrij, dermatologisch getest en dierproefvrij.

Ontdek wat Jericho voor jou huid kan doen op www.zayna.eu en bestel je product met 15% korting. Kortingscode: MAGA16


ADVERTORIAL


ESMEE HUIDEN & ANNE-MARIE GIESKE TEKST Inger Tops Esmee Huiden is de creatieve geest achter de styling van de shoots “Café Color” en “When rough meets chique”. Haar liefde en passie werd met de jaren groter. Nadat zij besloot haar passie achterna te gaan is zij de opleiding Mode & Media Styling gaan volgen aan de B-Academy in Amsterdam. In 2016 heeft zij met trots haar diploma tot allround mode styliste behaald. Daarna is Esmee een opleiding tot allround make-up artist gestart om zich verder te ontwikkelen. Deze opleiding volgt ze bij Studio Bessels. In de shoot “Café Color” koos Esmee voor een explosie aan kleuren. Heerlijk vrolijk, het geeft aan hoe Esmee in het leven staat. Altijd goedlachs en enthousiast. Bij de shoot “When rough meets chique” is bewust gekozen voor het benadrukken van schoonheid en de stoerheid van de NDSM loods. Esmee vindt editorial shoots het leukste om te doen, hierbij kan zij zich helemaal uitleven qua mode. “Uiteindelijk vind ik het toch wel het mooiste als de fotoshoot is gedaan en we met zijn allen hele mooie beelden hebben gecreëerd”, aldus Esmee. De mooie chique styling wordt ondersteund door zachte make-up. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van Anne-Marie. Anne-Marie heeft haar opleiding genoten bij de vermaarde visagieschool van Mieke Petiet. Anne-Marie’s werk is niet monotoon, het gaat van een explosie aan kleuren tot natural. Je komt Anne-Marie tegen bij fashionshows, waar ze een graag geziene gast is. Haar grote voorbeeld is Ellis Faas, en ze werkt graag met haar producten, naast MAC en Kryolan.

44.

I G O N E


I G O N E

45.


46.

I G O N E


I G O N E

47.


WHEN ROUGH MEETS CHIQUE TEKST Inger Tops Voor de shoot werd de waanzinnige locatie NDSM loods in Amsterdam gebruikt. Het NDSM terrein wordt nu gerenoveerd. Rond 1950 was het de grootste scheepswerf van Europa. In 1922 was de voormalige VOC-werf op Oostenburg te klein en verhuisde de Nederlandsche Scheepsbouw Maatschappij naar het huidige NDSM terrein. In 1946 fuseerde de NSM met de Nederlandsche Dok Maatschappij en werden er mammoettankers gebouwd. In 1984 ging de werf failliet. De loods spat van de creativiteit en inspireerde Esmee Huiden tot de styling “When rough meets chique�.

model Karlijn van Deursen | styling & art director Esmee Huiden visagie & hairstyling Anne-Marie Gieske | fotografie Ivo Schrage

48.

I G O N E


shirt €29,95 | Zara jacket €99,95 | Zara jeans €39,99 | H&M cap €49,95 | Scotch & Soda shoes €89,95 | Zara

I G O N E

49.


top €29,95 | Zara jacket €79,95 | Zara trousers €25,99 | Mango shoes €89,95 | Zara 50.

I G O N E


I G O N E

51.


52.

I G O N E


I G O N E

53.


body €29,95 | Hunkemöller jacket €89,95 | Zara trousers €49,95 | Zara watch €199,00 | Michael Kors shoes €89,95 | Zara 54.

I G O N E


I G O N E

55.


56.

I G O N E


I G O N E

57.


58.

I G O N E


Karlijn VAN DEURSEN I G O N E

59.


ADVERTORIAL


Hier had uw advertentie kunnen staan. 35.000 views per uitgave.


ADVERTORIAL


KA RL IJN De volgende I G O N E verschijnt op 10 februari 2017. Wil je op de hoogte blijven? Volg I G O N E dan via Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar igonemag@gmail.com

facebook.com/IGONEMAG

@IGONEMAG

Profile for IGONE fashion magazine

Igone #1  

Igone Fashionmagazine Fashion Beauty Lifestyle Art Photography

Igone #1  

Igone Fashionmagazine Fashion Beauty Lifestyle Art Photography

Advertisement