Page 1

Barcelona barri a barri: Sants


La Piràmide alimentària

Una de les coses que ens ha guiat per aconseguir fer el menú més equilibrat possible és la piràmide alimentaria. Aquesta és una piràmide que ens indica quins són els aliments que s’han de consumir amb més freqüència: llegums, cereals... (que estan a la base) i a mesura que vas pujant ens indica els aliments que s’han de consumir amb menys freqüència: sal, greixos dolços


Fruites de temporada

També ens ha ajudat molt saber quines són les fruits de temporada, ja que així podem demanar productes de proximitat i a més que les fruites siguin molt més barates i bones (ja que són del propi país).


Com hem fet el menú? La venda de productes de proximitat és aquella on es venen productes agroalimentaris procedents de la terra o de la ramaderia i resultat d’un procés de laboració o de transformació que es realitza a favor del consumidor final. Es poden distingir dues modalitats: Venda de proximitat directa És la que fan directament els productors o les agrupacions de productors agraris en favor del consumidor o consumidora final, sense la intervenció de persona intermediària.La venda directa es pot dur a terme en la pròpia l’explotació, en agrobotigues de les agrupacions de productors agraris, en mercats locals, en fires... Venda de proximitat circuit curt És la que duen a terme productors o agrupacions de productors agraris en favor del consumidor o consumidora final, amb la intervenció d’una persona intermediària.La venda en circuit curt es pot fer en establiments minoristes, agrobotigues de les agrupacions de productors agraris que actuen com a intermediàries, en establiments de turisme rural i en establiments de restauració, inclosos els establiments de restauració col·lectiva, sempre que aquesta venda s’ajusti als criteris establerts en aquest Decret.


El menú: Esmorzar: -

-

Dinar:

Llet amb cereals 2,40€:

Macarrons amb tomàquet 2,30€:

-

Cereals (60g) 0,60€

-

Macarrons (300-400 g) 1,25€

-

Llet (2 gots) 1€

-

Tomàquet fregit casolà (100 g) 1,05€

2 pomes 0,80€

Mig matí: -

-

Sopar:

-

Amanida 2,20 € -

Enciam (600 g) 0,80 € Tomàquet (400-500 g) 0,50€ Ametlles (40 g) 0,90€

-

Bistec de vadella (120-160g) 1,45€

-

Dorada al forn (150-200 g) 5,60€

-

Postre 1,50€

-

Postre 0,50€

-

Torrades de formatge 1,30€ -

-

Cireres (300 g) 1,50€

Brenar: Pa (6-8 llesques= mitja barra Torrades d’alvocat 1,20€ de pa) 0,40€ Pa (6-8 llesques = mitja barra de Formatge (80 g) 0,90€

-

Donut (1 unitat si no has menjat durant la setmana) 0,50€

pa) 0,40€ -

Alvocat (300-400) 0,80€

TOTAL: 19,25€


Conclusions: Desprès d’haver elaborat el menú hem tret algunes conclusions: -

-

-

Que fer una dieta equilibrada cada dia no és gens fàcil ja que has de tenir en compte molts factors com per exemple menjar 5 peces de fruita… Que els productes de proximitat són molt millors ja que són d’aquí i no han de ser transportats de un cada a un altre i per tant no hi ha tanta probabilitat de que es facin malbé. Que és molt millor utilitzar productes de temporada Creiem que el menú ens ha sortit prou bé.

Sintesis  
Sintesis  
Advertisement