Page 1

Revista ESCOLA IGNASI IGLESIAS. Abril 2014 Núm. 6

1


2


3 Editorial 4 P3 A Treballem Miró 5 P3 B Els dinosaures també són artistes En la nostre cultura, seure al voltant d’una taula per a prendre un cafè, és un acte de relació social que implica la comunicació amb un grup. Si és amb amics, seria per posar-nos al dia, i explicarnos cosetes, si és de feina, per tancar negocis, planificar reunions, però i si és de l’AMPA? Aquest segon trimestre de curs, com ja sabeu, hem engegat els cafès en família. Un dijous cada quinze dies ens trobem per compartir un espai de conversa envers l’educació dels nostres fills i filles i de la nostre escola. Actualment estem participant dels cafès al voltant d’unes 10 famílies, està molt bé per a començar però encara volem ser més famílies per a poder ampliar els nostres punts de vista. Com heu pogut comprovar en el carnestoltes passat, no fem només un cafè, xerrem i passem l’estona… Heu vist el Rei Carnestoltes? Us veu fer la foto al Fotocol? Aquestes han estat les dues activitats amb les que hem engegat els cafè i per aquells que per algun motiu us ho vau perdre aquí us deixem unes imatges. Gràcies a totes les famílies que heu participat, les que heu aportat material, les que heu aportat les vostres idees i sobretot les que heu aportat el vostre temps. Entre tots i totes fem escola i és per això que us hi esperem en els propers cafès!!! Què… fem un cafè? AMPA

6-7 P4 Hem fet de cuiners/es 8-9 P5 Projectes : dracs i vampirs Les fustes per construir

10 1r A Mercè Arànega 11 1r B Els Padrins 12–13 2n Endevinalles 14 3r A Visitem l’Ajuntament 15 3r B L’hort de l’escola 16 - 17 4t El còmic 18 -19 5è Els volcans 20 6è Acomiadament 21 Fem música! 22-23 Riddles 24 E. Física. Cursa d’orientació 25 Notícies 26 Calaix d’en Beceroles 27 – 28 - 29 Entreteniments 30 AMPA 31 Menjador

3


TREBALLEM MIRÓ P3 A FEM UN DELS SEUS QUADRES AMB ELS COLORS BÀSICS

HEM ANAT A LA FUNDACIÓ MIRÓ A VEURE LES OBRES D’APROP.

BARREGEM ELS SEUS COLORS

4


ELS DINOSAURES P3 B TAMBÉ SOM ARTISTES PINTEM AMB LES MANS

PINTEM AMB ELS PEUS

HEM FET QUADRES AMB LLUNES , SOLS, ESTRELLES, PLANETES . LINIES I RODONES.

I ESCULTURES, COM LA PARELLA D’ENAMORATS. 5


HEM FET DE CUINERS/RES

P4

VAN DECIDIR FER UNA PIZZA; ERA UN PLAT QUE A TOTS ENS AGRADAVA.

 LA RECEPTA LA VAN TROBAR PER INTERNET.

TENIM ELS INGREDIENTS

6


 A CUINAAAAR!!!

 A BERENAR

7


PROJECTES: DRACS I VAMPIRS HEM REBUT LA VISITA MOLT ESPECIAL DE LA DRAGONA CORNELIA I CUA DE DRAC, DOS DRACS QUE ENS APROPEN UNA MICA MÉS A LES NOSTRES FESTES DE CORNELLÀ I A LA NOSTRA CULTURA POPULAR.

P5

PER CONÈIXER MILLOR ELS RATPANATS ANEM A VISITAR UN MUSEU. ELS OBSERVEM, ELS TOQUEM I APRENEM COSES MOLT INTERESSANTS DEL SEU MÓN .

8


LES FUSTES PER CONSTRUIR

ELS NENS I NENES DEL PARVULARI CONSTRUIM GRANS IDEES AMB LES FUSTES NOVES QUE TENIM AL PASSADÍS.

CONSTRUIR ÉS UNA ACCIÓ QUE ENS REMET A FER, FORMAR, CREAR I RECREAR ALGUNA COSA, AVANÇAR I ANAR MÉS ENLLÀ.

9 DE L’AJUNTAMENT DE CORNELLÀ AMB EL SUPORT


El passat 6 de novembre ens va visitar la Mercè Arànega , il·lustradora de conte infantils. Ens va confessar els seus secrets per fer dibuixos tan bonics com els seus … Vam jugar a interpretar diferents personatges; ens ho vam passar genial!!

Ens va dibuixar el mosquit de la lectura a cada un de nosaltres perquè ens acompanyin sempre les ganes de llegir. Ens va regalar i dedicar el conte “La Lola va a la Selva”. I, ens va fer per a la classe aquest dibuix de la “Lola”, protagonista dels seus contes i que hem tingut l’oportunitat de llegir!!

10


ELS PADRINS 1r B Estem molt contents perquè cada quinze dies venen els padrins a la classe i llegim contes que ens porten de la biblioteca, després parlem i valorem aquests contes. Però tot això també serveix per fer una relació d’amistat amb els padrins. Sempre estem desitjant que vinguin a la classe i els estimem molt. A més a més al llarg del curs hem ballat el ball de la Castanyera, hem intercanviat la postal de Nadal, els hem fet un retrat, i ells ens ajuden amb les màscares de Carnaval.... Què més es pot demanar? Ah, sí.... fem a tots un gran petó, i que això continuï. Una abraçada ben forta de tots els nens i nenes de primer B.

11


ENDEVINALLES 2n S´arrossega. S´amaga dins una closca. Surt quan plou. Què és?

Té quatre potes. És un animal gros. Li agrada dutxar-se. Què és?

És de paper. Té lletres, dibuixos, molts fulls i explica històries fantàstiques . Què és?

És de color groc. Per dins és blanc. És una fruita i es pot pelar. Es la preferida dels micos. Què és?

Li agrada mirar molt lluny. Es tan presumida que li agrada vestir amb dos colors.Té ulls i coll llarg. Què és?

Es carrega i parla amb sons, però a l´escola no es pot. Li agrada tenir jocs i tothom en té. Què és?

El cargol – El plàtan – la girafa – El conte – L’elefant – El mòbil

12


Sóc una mica arrodonit. Puc ser de dos colors. Vinc d´un animal i agrada sobretot ferrat. Qui sóc?

Quan la tenen, no la volen i quan no la tenen sí la volen. L´esperen impacients i cada cop són diferents. No és roda però roda i roda. Es mareja quan li donen cops de peu. Què és?

Els rics els arropleguen,els pobres els llancen. Si són transparents no es noten. Si són verds fan fàstic! Què són? L’ou - La patata - El gira-sol, La pilota de futbol - Els mocs – El porc

És una flor elegant. Té el cabell llampant. Li agrada perseguir el sol. Ens dóna un fruit sec que ens agrada molt. Què és?

Per fora pot ser de color marró i no és xocolata. Crua no me la menjaria per res del món, però amb ou i fregida és meravellosa. Què és?

És un mamífer vivípar. Li agrada enfangar-se. No es vol banyar i fa molta pudor! Qui és?

13


VISITEM L’AJUNTAMENT

3R A

Som els nens i nenes de 3r A que a finals del mes de gener hem visitat l’Ajuntament de la nostra ciutat (Cornellà). A l’arribar hem vist que hi han dues columnes a l’entrada de l’Ajuntament. Unes joies del preromànic vell que van aparèixer l’any 1928, durant les obres d’ampliació d’aquest Ajuntament. Després hem entrat fins a la Sala de Plens, una sala gran on es reuneixen tots els regidors i regidores, presidits per l’alcalde: Antoni Balmón. En aquesta sala s’hi prenen totes les decisions importants referents a la ciutat. El sr. Alcalde, molt amablement, va respondre a les preguntes que li vam anar fent. I més endavant, una funcionària que es deia Ana ens va explicar que el nom de Cornellà prové del llatí Cornelius. Vivim en una ciutat mil·lenària perquè els documents més antics que s’han trobat de la nostra ciutat daten de l’any 986.

Els habitants de Cornellà es diuen Cornellanencs.

14


A la nostra escola Ignasi Iglesias hi ha un hort que l’avi el cuida amb cura i amor. L’hem visitat i ens ha explicat com es conrea cada planta, l’època en que s’han de plantar les verdures i hortalisses, com es diu cada espècie i com ho fa perquè l’hort estigui tant bonic i florit. Hem vist créixer tot tipus d’enciam: “orelles de burro”, escarola, la de fulla de roure… Ara ja sabem distingir cada mena! Ens ha ensenyat com creixen les tomaqueres, amb l’ajuda de canyes. Ben aviat ens donaran tomàquets! També han crescut hortalisses variades: albergínies, pebrot verd, faves, pèsol i mongetes. Hem conegut aquelles que creixen sota terra: pastanagues, raves, patates, cebes, calçots i alls. Les verdures de les que ens mengem les seves fulles són les bledes, els espinacs i la col. De la carxofera que hi ha plantada ens en menjarem la seva flor, la carxofa, com també de la col-i-flor. La jardinera que fa més olor, és la d’herbes aromàtiques. Amb les herbes ens va comentar que si posem un ramet a l’armari la roba ens farà olor a romaní i espígol. També s’utilitzen per cuinar, fer perfum i infusions. Avi moltíssimes gràcies per explicar-nos tantes coses i cuidar l’hort de l’escola. Els nens i nenes de 3r B

15


El còmic

4t Durant el segon trimestre, els nens i nenes de 4t hem treballat el còmic.

Hem aprés què és una vinyeta, una bafarada, les onomatopeies … 16


Hem treballat en equip i hem decidit entre tots i totes com havĂ­em de presentar la feina

AquĂ­ teniu un exemple de les nostres produccions BOOM!!!

17


ELS VOLCANS

5è A

Hem aprés moltes coses dels volcans. Sabem que un volcà és una obertura a l’escorça terrestre i que es pot posar en erupció, degut a moviments sobtats de les plaques tectòniques. Tot això està molt bé…. Però el més divertit ha estat jugar per equips, a fer entrar en erupció un volcà. Un de nosaltres llegia les instruccions que la mestra havia posat en un sobre, i la resta anàvem mesclant substàncies com el vinagre, el sabó de rentar, el bicarbonat…dins d’una ampolla. En posar a l’ampolla un tap amb foradets fèiem el volcà més explosiu. De vegades era massa explosiu….

18


5è B

5è 19 B


ACOMIADAMENT

Hola nens i nenes! Com ja sabeu aquest any marxem i volem acomiadar-nos. Portem nou anys en aquesta escola, deu ni do quant de temps! Al llarg d’aquests anys alguns companys s’han quedat pel camí però també n’han vingut d’altres. Si mirem enrere hi tenim un bon munt de records aquí: els anys a Infantil on tot era joc i descoberta, després la primària on cada vegada que canviaves de curs, les coses s’anaven fent més complicades. Fins arribar a sisè que és on s’ha de gaudir al màxim dels amics que tens i aconseguir ser una bona colla pessigolla com nosaltres, amb moments de discussió i moments de diversió. Agrair a totes les mestres en especial a la Pepa, a l’Elisenda, a la Maribel, al Victor, a la Mireia i l’Ana Quílez per tot el que ens han ensenyat i per tots els moments compartits. Val a dir que en aquests nou anys no només hem aprés un munt de coses, també hem viscut grans moments, únics, que no s’obliden, que guardarem al nostre cor. A REVEURE!

20


Mural de tardor dels nens i nenes de 2n

Petita història dels orígens del JAZZ i taller de guitarra a 6è

Taller de violí a 3r

L’ orquestra de 5è

Gravació del videoclip de l’ escola a les classes de 1r

Nadala de 4t “Nadal dels infants del món”.

21


RIDDLES I paint Saint Patricvk day, I paint the clubs walls, I ´m the same colour as the Leprechaunt, What colour am I ? Hugo, Noelia, Andrea, Tony M. 5th B

I kill Darth Tyranus ,my mother is dead and me too. I´m wearing a black suit. Who am I ? The family Skywalker belong to this system and the story begins here. Who am I ?

I ´ve got some pages , I´ve got some vocabulaty and sometimes some pictures, People read me. What am I ? Didac and Marc 5th A

You can see me at Wreaking Ball video, but I´m not Miley Cyrus, I´m made of iron. Who am I ? Alba, Carlota and Ivett 5th A

I am the mother of Luke and Leia and the secret wife of Anakin. Who am I? I am the son of a haunter awards called Feet and I´m Wearing a suit. Who am I ?

You can see me at Halloween time, I am transparent or white. I´ve got two eyes. Who am I ? Didac and John

Kike, Edifel, Aida D, Ainara

5th A

5th B

22


It´s an animal. It´s grey colour. Always it lives up the trees, but sometimes it sleeps down. It lives in the rainforest.

I´m white. I live in the snow. I usually wears a scarf and black hat. My arms are made of sticks. What am I?

What am I?

Alex and Marc

Vivian and Thais

5th A

5th A If you have three leaves, nothing

I live in Ireland.

hapens, If you have four ,luck you will have , depends on the desire

I wear green clothes.

you will ask.

I usually wear a green cap too.

Noelia , Toni M ,Andrea and Hugo

Who am I ?

5th B I´m made of chocolate. You can eat me in Easter . I´m an animal. I´ve got feathers. I am the son of a hen and chicken .

I´m an animal .

What am I ?

I live with a witch.

Aida B and Raquel 5 th B

I´m black and i love mouses. What am I? Samah and Maria 5th B

23


EDUCACIÓ FÍSICA CURSA D’ORIENTACIÓ

Els alumnes de 3r i 5è han realitzat les curses d’orientació d’enguany, a Can Vidalet i a Can Mercader. Va ser una jornada a més de divertida educativa i amb un compromís cooperatiu entre ells i elles important, ja que l’equip ha d’anar unit buscant les fites plegats i treballant conjuntament. Felicitats nois i noies.


NOTÍCIES

Unes mestres de l'escola vam decidir fer un vídeo on sortíssim totes les persones que formem part d'aquest projecte que es diu Ignasi Iglesias. Ens ho hem passat molt bé gravant i tothom ho ha fet amb moltes ganes. Volíem explicar que encara que hi ha algun moment difícil... ENS AGRADA L'ESCOLA!

CONCURS PUNTS DE LLIBRE Com cada any hem participat en el concurs de punts de llibre. El dia 25 d’abril es lliuraran els premis a la Biblioteca Sant Ildefons i s’exposaran tots els finalistes. La nostra Escola compte amb tres finalistes: la Megan Morals de 1r A, la Doaa Azzougouagh de 2n B i la Marta Cabezas de 3r B FELICITATS!!!

CAFÈS EN FAMÍLIA

Ens els cafès en família volem realitzar xerrades que siguin del vostre interès, tenim pensades fer una sobre la seguretat a Internet i una altre que ens doni eines educatives als pares i mares per saber com gestionar les rebequeries dels nostres fills i filles. Però recordeu que aquest és un espai que construïm entre tots. Per aquest motiu us animem a que ens feu arribar els vostres suggeriments, què us agradaria que féssim des de l’espai dels cafès?: tallers, xerrades, taules rodones... Esperem les vostres propostes a: ampaignasiglesias@gmail.com ANIMEU-VOS!

AMPA

25


CALAIX D’EN BECEROLES VA DE LLIBRES El quadre més bonic del món Miquel Obiols Ed. Kalandraka Hipòtesi «Joan Miró tenia tancades en el seu estudi blanc cinc taques de pintura. Eren taques salvatges, fresques i amb moltes ganes de tacar. Llavors va entrar en Joan, amb el fuet nou, i va posar-se, vestit de domador, sabates de domador, somriure de domador… ... i cabells de plata.»

El lleó Kandinga Boniface Ofogo Ed. Kalandraka Hipòtesi

TEATRE Contes del cel Teatre Tantarantana. Barcelona Del 5 al 27 d’abril El cel és el nexe d’unió entre els tres contes que es narren en aquest espectacle.

“Viu el teatre “ al POLIORAMA Cada diumenge podeu anar al Teatre Poliorama de Barcelona on trobareu obres fetes per a vosaltres. A l’abril… Planeta Tomàquet i la Blancaneus i els set nans! Cada diumenge a dos quarts d’una del migdia

CINEMA Las aventuras de Peabody y... El Senyor Peabody és un gos molt intel·ligent que ha guanyat un gran reconeixement al món científic gràcies als seus invents. Però aquest geni té moltes dificultats per educar al seu fill adoptiu Sherman.

Hi havia una vegada, fa molts anys, un lleó anomenat Kandinga. Era el lleó més poderós però també el més malvat de tots. Era tan dolent que no dubtava a devorar els seus amics per satisfer la gana. Per això va acabar sol. Els seus amics, la seva dona i els seus fills el van abandonar

El genial oncle Anastasi Miguel Pujado Ed. Barcanova En Gerard està molt content que el seu oncle Anastasi, un inventor molt especial, hagi de viure a casa seva durant una temporada, perquè amb ell la vida esdevé tan divertida com sorprenent: un canari pot esdevenir de la mida d'una àguila, un dinosaure escapat d'un somni pot passejar-se tranquil·lament pel veïnat . Els pares d'en Gerard no ho veuen tan clar tot plegat, i encara menys el senyor Sistachs, un veí malcarat que viu amb tres gats i odia els nens. Després de provocar innocentment unes quantes catàstrofes, l'oncle Anastasi emprendrà un viatge pels països nòrdics i, en tornar, durà amb ell una sorpresa realment inesperada. Maria i Núria 6è

Maria i Núria 6è

EXPOSICIONS Flash y Clik CosmoCaixa. Barcelona Exposició permanent . Gratuita per als clients de La Caixa i menors de 16 anys

26


Entreteniments T M A U R A B B I T A C

R O C O N R K X S Q O W K S L X D E

L W U C T I T S O T I H S F O C V R G I A L Q N W D Q M F G N K H S I F I V N E S N A K E T R L B R P A R R O T O H E S M I N I B U S Z A A M T H E D H X B M I O D N E X A Z

I

B C P L

C L L

I

S T A X I

S

I

L P

Y G Y U A

M S C A R Z R C O N A H T R A I N L H E A C E B K F T E O B O F D P E B U S G R

H E L

I C O P T E R

27


Guessing Game 2.It is a transport, it has got four wheels and it sleeps in a garage

4.I have got different flavors. It can be big or small and you can eat it in summer.

5.It is yellow, big and small it seems a telephone. It is a fruit.

28


Endevina que endevinaràs... 1.Jugo al Madrid també a la selecció i sóc un porter molt bo. Qui sóc? __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ 2.Sóc vermella i tinc un cos petit, m’hi poses nata i sucre i ... bon profit! __ __ __ __ __ __ __ __ 3.Jugo al Barça i sóc molt bo,ho dubtes?Doncs sàpigues que he guanyat quatre pilotes d’or. __ __ __ __ __ __ __ __

29


TOTS SOM ESCOLA A continuació, trobareu un petit article extret de cafepedagogic.com que ens encoratja a tots a enfortir els lligams entre famílies i escola. Desde la nostra AMPA, no podem estar mes d'acord. Fa molts anys que sentim parlar de la importància de la implicació de les famílies a l’escola. Son moltes les lleis educatives que han manifestat, de manera explícita, la necessitat de que les famílies visquin l’escola i sentin que els projectes educatius que s’hi desenvolupen són una tasca compartida amb el professorat. Segurament, aquesta participació i implicació és una de les claus perquè els infants i els nens i nenes visquin el seu procés de desenvolupament com un tot unitari on els diferents agents que hi intervenen estan en contacte i formen un equip cohesionat que els acompanya en el seu dia a dia… Mestres, famílies, entorn… Totes les relacions humanes, aquelles que arriben a un grau de profunditat considerable, aquelles que fan que les persones ens sentim identificades les unes amb les altres, comencen amb sensacions de confiança; una confiança que es crea a partir del compartir, de sentir-nos a prop, de mirar l’altre amb respecte, de coneix-se'ns a fons… Només així podrem anar consolidant vincles afectius i emocionals que ens faran sentir a gust els uns amb els altres.

COL·LABOREU

Desde l'AMPA, us convidem a col·laborar amb nosaltres en totes les activitats que promovem i a expressar la vostra opinió per qualsevol de les vies habituals per tal d’aconseguir una experiència del tot enriquidora en tots els àmbits de la nostra escola. A l'AMPA us volem escoltar i ajudar! Per que finalment, els beneficiaris dels nostres i FESTA DE PRIMAVERA 2014 els vostres esforços seran els nostres fills/es i de ben segur que ho Saps qui era L' Ignasi de Can Camprubí? gaudiran. Des d’on s’observaven les aus a Cornellà? Per que tots som i fem Què feien els romans a Cornelianus? escola!!!

Què és JUGUIHISTOLLÀ? A totes aquestes preguntes li podrem donar resposta el proper 24 de maig a la Festa de la Primavera. Enguany volem fer una activitat familiar, lúdica i educativa, que sota el nom de JUGUIHISTOLLÀ us volem fer un tastet de la cultura i la història de la nostra ciutat. Una gimcana familiar plena d’activitats de tota mena, natura, plàstica, circ.... Plantem llavors? Fem malabars? Saltem als inflables? Ens posem un nas de pallasso? Descobrim la natura? Fem equilibris? Quines entitats culturals hi ha a Cornellà? Què s’amaga a sota la faldilla de la Fontsanta? Juguem amb la història? No us ho podeu perdre!!! Veniu a jugar a JUGUIHISTOLLÀ i participeu de les activitats i els concursos al mateix temps que coneixem la nostre vila, la nostra història què amaguen els seus barris? Jocs, riures, premis, ens esperen i per anar fent boca... sabeu perquè a la plaça Josep Tarradellas hi ha un gran tub amb una papallona al damunt?

Ens veiem a la festa de la primavera!!! ampaignasiglesias@gmail.com

e-mail: ampaignasiglesias@gmail.com

twitter: @ignasiglesias

blog: ampaignasiglesias.blogspot.com


EL MENJADOR DELS BARRUFETS


M’agrada L’escola

M’agrada

L’escola

M’agrada L’escola

Revista 2014 2  
Revista 2014 2  

Revista Esc Ignasi Iglesias

Advertisement