Page 1

Revista ESCOLA IGNASI IGLESIAS. Abril 2012.

Núm. 4

1


SUMARI 3

Notícies

4

EDITORIAL La societat actual presenta un repte molt important, que és integrar tot allò relacionat amb el medi ambient i la sostenibilitat. L’escola com a formadora de ciutadans i ciutadanes no en pot quedar al marge . És necessari integrar conceptes i accions relacionades amb aquest tema tan important, per tal de construir un món millor. A la nostra escola ja fa uns quants cursos que es duen a terme accions relacionades amb aquest principi i fruit d’aquest treball meticulós, aquest curs ens ha estat atorgat el reconeixement d’escola verda. El programa escola verda fou creat, per part de la Generalitat de Catalunya, per tal de donar suport als centres escolars d’arreu del país que volen innovar, incloure, avançar, i organitzar programes educatius que tinguin la finalitat d’afrontar els nous reptes i valors de sostenibilitat. Ja som escola verda. L’escola verda ha d’implicar a tota la comunitat educativa: pares, mares, alumnes i mestres, per tal que la feina planificada arribi a bon terme. Ens fa molta il·lusió aquest reconeixement i estem molt emocionats perquè creiem en aquesta filosofia. Us convidem a participar i gaudir amb tot allò que emani des de l’escola. És bàsica la participació de tot i totes. Junts podem fer més i millor.

5 6

Som artistes!!! P3 A

Ens expressem com artistes P3 B

Som la classe de les piràmides P4 A

7 Som la classe dels castells P4B

8

Som els Vikings P5A

9 10

Som els Gals P5 B

La llebre i la tortuga 1r A

11 Taller de terrisseria 12

Treballem el MACBA 2n A

13 Estimo la terra 14

1r B

2n B

Lluitador per la pau 3r A

15

Carnaval 3r B

16

Els felins 4t

17 Som artistes!!! 18

Ja som escola verda! 6è

19 Jornades esport adaptat 20 - 21 22 - 23 - 24

Entreteniments

Calaix d’en Beceroles

25

Menjador

2


NOTÍCIES A la nostra escola han arribat els eco-councils, són nens i nenes de sisè que venen a les classes per revisar les consignes de l’escola verda. La classe que ho faci més bé rebrà un distintiu. Els nens i nenes de Cicle Inicial estem fent una recollida de fulles per la compostadora.

El pensament positiu és present a la nostra escola, si ets positiu tot et funciona millor.

Alumnes de l’Institut Francesc Macià expliquen contes als nens i nenes d’infantil

CONCURS PUNTS DE LLIBRE SANT JORDI 2012 Enguany els alumnes Meriem de 6è, Megan de P4 A i Doaa de P5 B han estat finalistes en el concurs Punts de llibre, el tema tractat ha estat el «Riu Llobregat» El lliurament de premis, a càrrec de l’alcalde de la ciutat, es celebrarà el dimarts 24 d’abril a la Biblioteca Marta Mata a les 17:30 h

.

L’exposició de tots els punts finalistes serà del 23 d’abril al 4 de maig a la BMM

3


SOM ARTISTES!!!

P3 A

ELS I LES MAMUTS DE LA CLASSE DE P–3A , COM TOTS ELS ALUMNES DE L’ESCOLA, HEM ANAT AL MACBA (MUSEU D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA) I HEM VIST MOLTES OBRES. PERÒ A L’ESCOLA LES HEM FET NOSALTRES. UNA D’ELLES L’HEM FETA MANIPULANT DIFERENTS TEXTURES: COTÓ, ROBA DE SAC, TOVALLOLA, PLÀSTIC, PAPER DE VIDRE, ROBA DE VELLUT I LLANA. TAMBÉ HEM UTILITZAT DIFERENTES PINTURES. ENS HA AGRADAT MOLT SER ARTISTES!!!

4


ENS EXPRESSEM COM ARTISTES! P3 B Els nens i nenes de la classe dels Troglodites de P3-B van visitar el MACBA durant el mes de febrer. Els ulls dels infants es van endinsar per un recorregut d’obres d’art realitzades amb molts materials per diferents autors. Els Troglodites han experimentat molt i han fet unes obres d’art molt interessants utilitzant diversos materials, textures i formes. Hi ha obres molt dolces!

I amb moltes ganes, destresa i il·lusió, els i les Troglodites han creat les seves pròpies obres d’art realitzades amb pipes, pintura, cola i sorra.

5


SOM LA CLASSE DE LES PIRÀMIDES P4 A TOTS PLEGATS FEM UN PROJECTE I HEM DESCOBERT QUE LES PIRÀMIDES SÓN A EGIPTE, QUE TÉ UN RIU MOLT LLARG QUE NO S’ACABA MAI.

TRAVESSANT EL DESERT HEM CONEGUT ANIMALS COM ARA LES SERPS I ELS ESCARABATS, MOLT IMPORTANTS PER ALS EGIPCIS. SABEM QUE NOMÉS EL FARAÓ TENIA UNA CASA AMB COLUMNES GRANS, I QUE LES ALTRES CASES EREN PETITES PERÒ MOLT BONIQUES.

TOTES LES NOSTRES FAMÍLIES ENS AJUDEN A FER EL PROJECTE MÉS EMOCIONANT.

6


SOM LA CLASSE DELS CASTELLS

P4 B

TENIM UNA PORTA DE CASTELL PER ENTRAR A LA CLASSSE

EL FOSSAR ESTÀ PLE DE MONSTRES

ELS MONSTRES ENS MOSSEGUEN ELS PEUS, LES MANS I ELS DITS, I PER AIXÒ, ENTREN PEL PONT LLEVADÍS ESTEM INVESTIGANT LES FINESTRES I LES SEVES FORMES. SABEM QUE NO TENEN VIDRES I QUE SÓN DE PEDRES.

ESTEM CONSTRUINT FINESTRES DIFERENTS AMB TETRABRIKS

7


8


9


1r A La classe de 1r A hem anat al teatre a veure l’obra de «La Llebre i la Tortuga», ens ha agradat molt

Hem dibuixat els personatges principals...

Hem pensat que la llebre s’havia equivocat en algunes coses i li hem volgut donar uns consells perquè no li torni a passar.

No t’enfadis quan algú vagi lent. Val més fer les coses a poc a poc i bé que ràpid i malament. Has de ser més amable Quan hagis de fer una cosa important t’has de preparar bé i no confiar-te.

.

10


TALLER DE TERRISSERIA 1r B El passat 22 de febrer vam anar d’excursió a Sant Sadurní d’Anoia i vam fer un taller de Terriseria. Ens ho vam passar d’allò més bé i si no...mireu, mireu!! Què guai!

Faré un ninot!

És divertidíssim! Però si és fastigós!

Vull fer-ho quan sigui gran!

És genial!!

Està dur! Mola molt!

I tant!

Sóc terrissaire! Quin taller més xulo!

Com m’agrada!

M’agrada enfangar-me!

A mi també!

Que bé m’està queda quedant

Com m’estic posant…!

Que faré, Faré…!

Com llisca!!

Estic ben concentrat...!

11


TREBALLANT EL MACBA 2n A Aquest curs els nens i nenes de 2n A hem fet una sortida al MACBA . Per això hem fet un treball per conèixer l’art contemporani.

Hem fet treballs individuals i en grup i hem descobert que tots i totes som artistes i que podem treballar de diferents maneres i amb diferents materials.

Tot aquest treball ens ha permès gaudir del concepte d’art contemporani i descobrir coses noves en visitar el museu. HA ESTAT MOLT DIVERTIT AQUEST TREBALL DEL MACBA

12


TALLER «ESTIMO LA TERRA»

2n B

Els nens i nenes de cicle inicial hem participat al taller «estimo la terra» organitzat pel Departament del Medi Ambient. Aquest segon trimestre els alumnes de 2nB vam fer el taller d’estimo la terra. La monitora ens va dir: -M´han donat un missatge !!! És una carta per vosaltres!!

Sóc un grill camperol. Em dic Pep Grill i us vindré a veure a l´escola, però necessito una mica d´aigua,aliment, un terreny de sorra i amics per compartir com formigues, cucs….

Hem après que hem de cuidar molt la natura, respectar les plantes i no trepitjar-les, evitar embrutar el terra, consumir l’aigua necessària… i adonar-nos de la seva importància.

Per ajudar al nostre amic, el grill Pep, vam explicar on podria trobar a la nostra escola les coses que necessitava per viure. Les vam pintar, dibuixar i enganxar a la classe. Després la monitora ens va dir: -Anem a l´aula de psicomotricitat a veure si podeu cuidar la natura. Per això hem de col.laborar i treballar en equip!!.

Vam fer un joc on havíem de travessar un riu ple de piranyes i portar pollets amb les gallines. Ens ho vam passar molt bé!!!»

13


LA PAU

3r A

El passat 31 de gener va ser el dia de la Pau. Vam parlar sobre la importància d’aquest dia. L’any passat vam conèixer a Mahatma Ghandi i aquest any hem parlat de Martin Luther King.

Martin Luther King va néixer a Atlanta el 15 de Gener de 1929. Va ser pastor baptista i líder del moviment nord-americà dels drets civils i va lluitar contra la segregació racial. L’any 1964 va ser condecorat amb el Premi Novel de la Pau gràcies a tots els moviments i activitats pacífiques com reclamar el dret al vot, la no discriminació i altres drets civils bàsics per a la gent negra dels Estats Units. Entre les accions que va fer podem destacar el boicot d’autobusos en Montgomery, el lideratge de la Marxa sobre Washington pel treball i la llibertat on va pronunciar una frase que es va fer molt coneguda, I have a dream (jo tinc un somni). A partir d’aquesta, tothom va prendre consciència de la importància d’aquest home i es va convertir en un reconegut gran orador i lluitador de la Pau. Finalment, l’any 1968 va ser assassinat, obra d’una conspiració, els components de la qual no han estat encara identificats

. 14


CARNAVAL

3r B Volíem saber quina és la història d’aquesta festa tan divertida.

Als nens i nenes de 3rB ens agrada molt el Carnestoltes!

Us en fem cinc cèntims!

HISTÒRIA DEL CARNAVAL El Carnestoltes és una festa on tothom s’ho passa bé. Antigament ja es celebrava. Va néixer de l’ avorriment de l’hivern ja que els dies eren curts, no hi havia feina de conreu, feia fred i després arribava la Quaresma i era una època de reflexió i austeritat... Així passava l’hivern més ràpid. Pels carrers es muntaven escenaris perquè la gent pogués dir el que pensava i criticar el que no els agradava. Perquè no els reconeguessin la gent es posava una màscara a la cara per tapar-se-la i així poder burlar-se dels governants tranquil·lament. El Carnestoltes prové d’ èpoques molt antigues. No se sap gaire bé quin és el seu origen, però sabem que des dels seus inicis ja es celebrava amb festes i bromes. El Carnestoltes, el personatge que representa aquesta festa, a Catalunya neix en el S. XVII. Els nostres pagesos el construïen amb un pantaló i una camisa vella farcits de palla i amb un barret al cap i un nas llarg. El penjaven al paller fins el dimecres de cendra, que el cremaven com a símbol de la fi de la festa i l’inici de la Quaresma.

15


ELS FELINS

4t

Hola! Som els nens i nenes de quart i aquest any hem decidit explicar el nostre projecte. Hem treballat els felins. Ens hem dividit en sis grups de quatre o cinc persones. Aquests grups els hem format segons l’animal que havíem escollit en un principi. El grup 1 ha treballat el tigre, el grup 2 el linx, el grup 3 el guepard, el número 4 el lleopard, el grup 5 el lleó i el grup 6 el puma. Hem aconseguit respondre a totes les preguntes que ens havíem plantejat en un principi. A cada grup hi havia un facilitador, que controlava i gestionava el material. El mediador que animava a la participació i serenava en cas de conflictes. El coordinador que coordinava i moderava, i el secretari que prenia nota. Durant aquest temps que hem estat fent el projecte, hem estat pensat en la revista i ens agradaria explicar-vos algunes curiositats que hem trobat. Les femelles de puma criden a les seves possibles parelles amb un crit tan penetrant que sembla el crit d’una dona. Cada any, hi ha gent que esglaïda, truca a la policia per avisar que hi ha una dona «en perill». Aquest pot saltar 9 metres en terreny pla i fins a 12 d’una branca d’un arbre. També pot recórrer més de 50 km abans de trobar un territori on hi hagi preses. Els tigres poden suportar 2 o 3 dies sense menjar i en una nit de caça poden caminar 20 o 30 Km. La seva cua l’utilitzen per aguantar l’equilibri i també la fan servir per comunicar-se amb els altres tigres. Cada moviment o posició de la cua té un significat determinat. El rugit d’un lleó pot ser escoltat fins a 8 km de distància. Quan una lleona queda prenyada, les altres lleones cacen per ella. Els mascles es saluden fregant-se les galtes. Els lleopards són molt similars als gats domèstics, i fins i tot, es comporten de manera similar, perquè qualsevol amant dels felins en pot tenir un a casa però si té un gat, sap que una esgarrapada no li farà mal, en canvi, la d’un lleopard, el pot matar. Poden menjar, fins i tot, cocodrils del Nil, que són rèptils molt forts. També mengen gossos, per tant, els turistes que viatgen a llocs on hi ha lleopards els hi recomanen portar els gossos a dins d’un cistell perquè no arribin a ser l’àpat d’algun lleopard. El guepard pot agafar una velocitat de 150 km/h, però després d’una carrera necessita 15 minuts per descansar per poder tornar a córrer. Encara que els guepards no rugeixen, aquests poden fer molts sorolls i alguns d’ells molt semblants als dels ocells. La població del linx ha disminuït a causa de la desaparició progressiva del conill europeu. A més, unes de les causes de la mort del linx són els paranys pels conills. El linx no persegueix les seves preses, sinó que espera, fins i tot durant alguns dies, a què passin pels llocs on caminen habitualment. 16


SOM ARTISTES !!!

Som la classe de 5è, ara us explicarem el que hem fet aquest curs a plàstica. Es diu expressart, es tracta d’expressar-nos fent art, així que tots i totes hem estat artistes!

Com ho fem? Primer triem un objecte d’una maleta on hi ha molts. El primer va ser una televisió. Llavors en parlem, expliquem que sentim en veure-la, què és la tele per nosaltres, com és,... i després ens repartim en grups de 4 persones; en aquests grups cada persona té un càrrec: moderador/a, secretari/a, portaveu i encarregat/da de material. En grups preparem un projecte: què podem i volem expressar amb una tele, com ho farem, quin material necessitarem,...

Mentrestant un dels grups s’encarrega de buscar informació de l’obra relacionada amb la TV, informació de l’autor,... i prepara una exposició, per exposar-la davant de tothom.

Després elaborem la nostra obra d’art i l’exposem per a que tothom la vegi. Estem molt orgullosos/es de les nostres obres!!!!

17


JA SOM ESCOLA VERDA!

Com ja sabeu aquest any ens han donat el títol d’escola verda. A la porta principal hi ha una placa que ho demostra! Per aquest motiu estem fent un munt d’activitats per protegir el medi ambient que tot seguit us explicarem: La gestió del plàstic: A les classes de l’escola es recicla tot el plàstic possible, ja que a cadascuna hi ha un contenidor groc. El nens i nenes de sisè cada dia baixem al pati un contenidor groc perquè la resta d’alumnes puguin dipositar els embolcalls de l’esmorzar allà on correspon. A més, des de l’any passat, procurem evitar portar paper d’alumini i bricks, que contaminen molt i són materials difícils de reciclar. Paper per a qui i per allà! A l’escola ens agrada reciclar paper per això a cada classe hi ha un contenidor de paper. Algunes classes tenen, a més, una capsa on hi ha paper per reutilitzar. Quan acabem el curs alguns nens deixen a l’escola els llibres per a que un altre alumne els reutilitzi, així no hem de tallar tants arbres! Plantar, tenir cura i menjar bona verdura. A l’hort del centre hi tenim plantades verdures i plantes aromàtiques. L’encarregat de cuidar-lo és el Víctor i alguns alumnes que hi van cada setmana. A més a més tenim una compostadora per fer adob. Devoradors de fruita! Que la fruita és bona per a la salut ho sap tothom, però tothom en menja? A l’escola sí. Una vegada al mes ens porten fruita a l’escola (3 o 4peces) i a més tots els dilluns hem de portar fruita per esmorzar! Sol solet vine’m a veure que tinc fred. Sabeu que s’hi amaga al terrat? Els nens i nenes de sisè ho hem descobert! Hi tenim plaques solars! Aquestes plaques agafen la llum del Sol i la converteixen en energia per escalfar l’aigua de les classes de parvulari. Carmanyoles power!

Per evitar crear residus a l’escola potenciem l’ús de la carmanyola com a mètode alternatiu al paper d’alumini, paper flim, etc. Per facilitar la gestió de les carmanyoles al pati, els nens i nenes de 5è s’encarreguen de treure cada dia les cistelles que té cada classe perquè els alumnes puguin deixar les carmanyoles mentre juguen. Dóna’m una ampolla de plàstic que et faig una obra d’art!

Els més petits de l’escola ja són uns experts reutilitzant. Han fet flors amb ampolles, la porta d’un castell i les piràmides d’Egipte amb cartrons, juguen a contar amb taps de plàstic i han fet servir càpsules de «nespresso» per fer la tapa de l’àlbum.

18


«JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ EN L’ESPORT ADAPTAT» El dimarts 28 de febrer, l’alumnat de 6è, va participar a les Jornades d’Esport Adaptat que organitza el Departament d’Esports de la ciutat a les escoles que ho van sol·licitar.

D’aquesta manera, els/les nostres alumnes, van poder gaudir d’una activitat més teòrica pel matí, però totalment pràctica per la tarda, en la qual es van iniciar en el maneig de la cadira de rodes per jugar a bàsquet o tennis taula, o també per aprendre a desplaçar-se amb els ulls embenats i amb l’ajuda del bastó. D’aquesta manera s’intenta sensibilitzar a l’alumnat envers les persones amb discapacitat, explicant les diferents tipologies i les seves característiques, així com i en quines situacions es pot ajudar i facilitar la inclusió. Tot això sense oblidar el caràcter lúdic, educatiu i esportiu de la Jornada, que fa que sigui realment profitós en l’aprenentatge dels/de les nens/es.

19


ACUDITS

ENTRETENIMENTS

Com es diu el campió de submarinisme de Japó? Iotoku fons. I el subcampió? Ioquasitoku fons. Un avió està a punt d’enlairar-se. L’hostessa de vol reparteix xiclets entre els passatgers per evitar que se’ls tapin les orelles. Poc després, una senyora diu: -Que eficaç això dels xiclets! No se m’han tapat! -Gràcies-diu- l’hostessa -Però…com me’ls trec de

les orelles?

Mare, mare al col·legi em diuem detectiu! -Vols que vagi a parlar amb el professor? -No, aquest cas és per mi!

Un senyor es troba amb un amic i li diu: - De quin color és el teu cotxe? - BLAU! - No cal que cridis - No, és que el cotxe és blau fort!!

A P U R P L E V K Z Y

B A Q U E T I B U V W

R M S Z Y W H C P T X

T L W H I T E T S Q R

S K A B L N M S G O N

R T S T B L R Q R S T

E R L A B L U E E K M

D K N Q W L N P E Z V

N M K J V M Q O N R X

T Y E L L O W A T Y L

I A G E H D V T S R N

Y S C I J K U W M M S

W M L B L A C K Y Z K

- RED - BLACK - WHITE - GREEN - BLUE - YELLOW - PURPLE

ENDEVINALLES 1. Què es necessita per tancar una porta? 2. Sabeu què va passar ahir de 9 a 10 del vespre? 3. En què se semblen un mico i una agulla? 4. Si dos gats que són amics es troben pel carrer. Què es diuen? 5. Quant val un coco i mig a euro i mig cada coco i mig? 6.Tinc quatre potes sense ser animal i estic ben plena de menjar, però com que no tinc boca, els altres es venen a atipar. 7. A mi sempre em trepitgen però jo mai trepitjo. Per mi sempre pregunten Però jo no pregunto per ningú. Qui sóc?

RESPOSTES Joel i David 6è

1.Que estigui oberta 2. Una hora 3. Que els dos s’enfilen 4. Meu perqué no parlen 5. Un euro i mig 6. La taula 7. El camí

Què fa un català quan té fred? -S’acosta a l’estufa I quan té més? -L’encén

20 David 6è


MIXED WORDS

OSERH

_

_

_

_

TCA

_

_

_

_

ELTURT

_

_

_

_

_

D B R I

_

_

DGO

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

TIBARB

_

_

_

21


OUR FAVOURITE RECIPES EGGS AND CHIPS

CHEESE CAKE INGREDIENTS:

INGREDIENTS:

-3 yoghurts -3 Eggs -150 Grams of sugar -50 Grams of flour -300 Grams of Philadelphia cheese

- Oil - Eggs - Potatoes

HOW TO PREPARE: HOW TO PREPARE:

1.Peel the potatoes 2.Cut the potatoes 3.Wash and fry the potatoes 4.Broque the eggs 5.Fry the eggs in hot olive oil 6.Prepare

the plate

1. Beat all ingredients in a bowl 2.Oven at 170 degrees 3. Spread butter in a pan, add the dough and bake for 30 minutes 4 .Brush strawberry Jam on the cake 5. Cool in the refrigerator for an hour 6 .Serve Maria 5th

Abdel 5th

7.Serve and enjoy

CUBAN RICE

RUSSIAN SALAD INGREDIENTS:

INGREDIENTS: - rice - tomatoes - eggs - olive oil - salt

-sauce -vegetables -water -salt

HOW TO PREPARE: HOW TO PREPARE: 1. Boil the rice in hot water 2. Fry the eggs. 3. Fry the tomatoes 4. Finally put the tomato rice and eggs together 5. Serve and enjoy Lluna 5th

1.Cut and wash the vegetables 2.Boil the vegetables in hot water 3. Drain the vegetables 4.Serve the vegetables and cover with sauce 5.Serve and enjoy with your family Marina 5th

22


OUR FAVOURITE RECIPES FRUIT SALAD INGREDIENTS: -banana -salt -apple - kiwi -strawberries

HOW TO PREPARE: 1. Wash the strawberries 2. Peel the banana 3. Peel the apple 4. Peel the kiwi 5. Cut up the strawbrries, banana, apple and kiwi 6. Pour it into a bowl 7. Add salt and serve

Mario 5th

mmmm delicious!!! DĂšRUM

HAMBURGER

INGREDIENTS:

INGREDIENTS:

- Chicken - Meat - Yoghurt Sauce - Salad - Bread

- Mincet meat - Ketchup - Cheese - Bread

HOW TO PREPARE:

HOW TO PREPARE:

1. Cut off the meat and chicken 2. Grill the meat. 3. Wash the salad. 4. Cut up the bread. 5. Mix the meat ,salad and yoghurt sauce into a bowl. 6. Put on the bread and cover Sebastian 5 th

1. Grill or fry the hamburger. 2. Wash salad 3. Cut up the bread 4. Put the hamburger into the bread 5. Cover with salad, tomato , cheese and ketchup 6. Serve the hamburger Diego and Tomas 23 5th


CALAIX D’EN BECEROLES VA DE LLIBRES Aprèn amb la Dora El personatge televisiu Dora Exploradora ens ensenya nombres, formes i colors, en català i anglès

Milo l’armadillo Fearley, Jan, Barbara Fiore Editora La relació entre la Mariona i la seva àvia: una història sobre amics imaginaris, pèrdua, capricis i trobades.

La llegenda de Sant Jordi explicada pel senyor drac

CINEMA Lorax: En busca de la trúfula perdida 3D Basada en el libro del Dr. Seuss, «The Lorax». El Lorax es una criatura mandona de apariencia musgosa que habla en favor de los árboles, contra el malvado Once-leer, quién representa a las industrias contaminantes.

Los juegos del hambre Adaptació cinematogràfica de la novel·la juvenil, escrita per Suzanne Colins, on EEUU ha estat devastada per guerres i es transforma en una nova nació. Mieia, Laura, David i Joel 6è

Sala, Carles. Ed Cruïlla I si resulta que el drac era vegetarià? I si la princesa era una bleda assolellada? I si la lluita entre el drac i el cavaller no va ser tan ferotge?

EXPOSICIONS Caixa Forum Barcelona DELACROIX (1798-1863)

Diari de Greg Kinney, Jeff. Ed Estrella Polar És un llibre d’humor. Aquest llibre és el primer d’una trilogia. Greg Heffley té 12 anys i la seva mare li compra un diari que escriurà durant un curs escolar de setembre a juny. Coneixerem a Greg a través de les hilarants i entendridores desventures que narra i il.lustra a la seva llibreta. Està escrit en un llenguatge fàcil i us el recomano. David 6è

Del 15 de febrero al 20 de mayo de 2012

GOYA LUCES Y SOMBRAS

Del 16 de març al 24 de juny Recordeu que podeu fer tallers a les dues exposicions i GRATIS!!

24


CINC CÈNTIMS D’UN DIA AL MENJADOR DE L’ESCOLA

25


26

De nou a cinc  
De nou a cinc  

revista escolar Ignasi Iglsias

Advertisement