Page 1

~~~~~~~ ∆ΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ARTFOOLS ΛΑΡΙΣΑΣ ~~~~~~~

27FEB. 8MAR. 2015 LARISSA / GREECE

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Α.Ε

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ


ΣΥΝ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ∆Α

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Α.Ε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


χαιρετισμοι... Κώστας Αγοραστός

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Είναι στη φύση του ανθρώπου η ενασχόλησή του με τις τέχνες, σε οποιαδήποτε μορφή. Τα συναισθήματα που προκαλούν, χαρά, λύπη, προβληματισμός,δέος, τον κάνουν να προσεγγίζει τη ζωή με άλλη οπτική ματιά. Η έβδομη και η νεοτέρα των τεχνών, ο κινηματογράφος, αγαπήθηκε και αγαπιέται από το λαό μας, αφού τον έκανε σε δύσκολες εποχές, όπως και η τωρινή, να ονειρεύεται, να σκέπτεται, να θυμάται και να ελπίζει. Η ιδιότητα του κινηματογράφου να περικλείει και άλλες μορφές τέχνης (μουσική, χορό, λογοτεχνία, κ.α.) τον έκανε να έχει μεγάλη ανταπόκριση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο κινηματογράφος έχει χαρίσει στη χώρα μας πολλές χαρές και πολλά Όσκαρ από Έλληνες καλλιτέχνες ή Ελληνικής καταγωγής (Κατίνα Παξινού, Μάνος Χατζιδάκις, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Θεώνη Βαχλιώτη, Κώστας Γαβράς, Βασίλης Φωτόπουλος, Ολυμπία Δουκάκη, Ελία Καζάν, Ντιν Ταβουλάρης, Αλεξάντερ Πέιν) καθώς και πολλές ακόμη διακρίσεις, σε διεθνή Φεστιβάλ των οποίων η απαρίθμηση ξεφεύγει από τα όρια του χαιρετισμού. Η συμμετοχή σε οργανωμένα φεστιβάλ, δίνει την ευκαιρία στους κινηματογραφιστές να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους, να έλθουν σε επαφή με ομότεχνους τους, να εξελίξουν την τέχνη τους και να αναδείξουν καινούργιες μορφές έκφρασης.Ιδιαίτερα σήμερα στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνούν οι Έλληνες πολίτες, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι οι βασικές πηγές από τις οποίες μπορούν να αντλήσουν δυνάμεις και να αναπτύξουν ένα σύστημα αντοχής και άμυνας. Η οικονομική κρίση υποδεικνύει ένα νέο μοντέλο ζωής. Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ υποστήριζε ότι κάθε οικονομική κρίση προδιαθέτει τα άτομα για μια νέα οπτική. Ο άνθρωπος αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη ζωή με μια νέα φιλοσοφία. Σίγουρα η προσέγγιση των τεχνών συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή τη νέα φιλοσοφία. Οι επιδιώξεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να καταστεί η Θεσσαλία κέντρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, αποδεικνύεται από την πληθώρα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες αλλά και από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.Στηρίζουμε τον θεσμό του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την προσπάθεια και τον κόπο των συντελεστών του και ευελπιστούμε ότι με την πάροδο των χρόνων, θα καταστεί θεσμός, όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα διεθνή. Καλωσορίζουμε τους συμμετέχοντες, τους ευχόμαστε καλή διαμονή και κάθε επιτυχία στους στόχους τους.

Απόστολος Καλογιάννης Δημάρχος Λαρισαίων

Φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζουμε στην πόλη της Λάρισας. Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει και συνδράμει στη διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfoοls. Οι απολύτως πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και η δυναμική του Φεστιβάλ, το καθιερώνει στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, ως μια ξεχωριστή προσπάθεια, ως ένα νέο θεσμό, στο χώρο της 7ης Τέχνης. Αλλωστε ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα την στήριξη του πολιτισμού και την ενίσχυση κάθε προσπάθειας που στοχεύει στην επαναφορά της «πολιτιστικής άνοιξης» στην Λάρισα. Θέλω να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή, που ακούραστα εργάστηκε και εργάζεται για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Εύχομαι στους ξένους και Ελληνες συμμετέχοντες «καλή επιτυχία» και τους καλώ να «ανακαλύψουν» όλα όσα προσφέρει αυτή πόλη. Καλώ τέλος τους Λαρισαίους να στηρίξουν, να παρακολουθήσουν και να κάνουν κτήμα τους το Φεστιβάλ.

Άντα Σαρτζή

Πρόεδρος ArtFools Το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας είναι πιστό στο ραντεβού αλλά και στις προσδοκίες διοργανωτών και σινεφίλ και αυτή τη χρονιά. Με πολλές ταινίες, εκλεκτούς καλεσμένους, πολλούς εθελοντες και μια έμπειρη και αποφασισμένη οργανωτική επιτροπή ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές. Καλοδεχόμαστε τους φίλους σινεφίλ που μας στηρίζουν τόσα χρόνια, Καλοδεχόμαστε τους φίλους – επισκέπτες και δημιουργούς και ευχόμαστε σε όλους να απολαύσουν δέκα υπέροχες κινηματογραφικές μέρες, στην όμορφη πόλη μας, τη Λάρισα.


Γεώργιος Πετράκος

Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζει το κινηματογραφικό φεστιβάλ/ artfools, μια σημαντική διοργάνωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλίας. Ο συνδυασμός εικόνας και ήχου αποτελεί ίσως στις μέρες μας το πλέον σημαντικό όχημα δημιουργικής έκφρασης και συναρπάζει εξίσου το ευρύ κοινό και την καλλιτεχνική πρωτοπορία. Ο ρόλος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη και διδασκαλία της γνώσης αλλά επεκτείνεται σε πολυσχιδείς δράσεις λόγου και τέχνης. Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο εντάσσει συστηματικά στους στόχους του την ενδυνάμωση συλλογικών δράσεων που ενισχύουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και ενεργοποιούν τη συμμετοχή των πολιτών. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το Φεστιβάλ Λάρισας έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλίας και έχει εδραιωθεί ως θεσμός στην ελληνική και διεθνή κινηματογραφική κοινότητα. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Παναγιώτης Γούλας Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο ότι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των νέων ανθρώπων μέσω της τέχνης και του πολιτισμού βρίσκουν βήμα και διέξοδο μέσω του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Νέων Artfools. Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, το οποίο έχει τη χαρά να υποστηρίζει ενεργά το Φεστιβάλ από τα πρώτα χρόνια του, δε θα μπορούσε λείπει από τη φετινή διοργάνωση, φιλοξενώντας μάλιστα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του και σειρά προβολών. Ευχόμαστε καλή συμμετοχή σε όλους, και να θυμάστε ότι στο τέλος αυτό που μετράει είναι το ταξίδι!

Χρύσα Βουλγαράκη

Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Εκπροσωπώντας την Υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης και Συνεργασίας / Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας συγχαίρω τους διοργανωτές. Στα πλαίσια προτεραιοτήτων που έχει θέσει το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ως προς την προώθηση και ανάδειξη του Γαλλικού πολιτισμού με τη συνεργασία αυτή, στηρίζει τις δράσεις του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας. Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα – Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Γαλλίας (UNIFRANCE Films) εύχονται καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας

Μετά την ανασύστασή της το περασμένο φθινόπωρο, αποφάσισε να σταθεί αρωγός σε μία τόσο σημαντική προσπάθεια για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / artfools, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός και δίνει την ευκαιρία στο λαρισαϊκό κοινό να έρθει σε επαφή με σύγχρονους νέους δημιουργούς της 7ης Τέχνης απ’ όλο τον κόσμο, και συνάμα δίνει το ερέθισμα στα νέα παιδιά για δημιουργία. Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες και θα προσφέρει την αμέριστη συμπαράσταση της. Ευχόμαστε αυτή η συνεργασία να κρατήσει για πολλά χρόνια… Καλή Επιτυχία!

5


οργανωτικη επιτροπη... Άντα Σαρτζή

Καθηγήτρια- Πρόεδρος Φεστιβάλ

Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις και βραβεύτηκε σε 3 διοργανώσεις Πανελλήνιων Καλλιτεχνικών μαθητικών αγώνων. Υπεύθυνη πολιτιστικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης επί 5 χρόνια διοργάνωσε τους πρώτους Μαθητικούς αγώνες ταινιών μικρού μήκους, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για το θέατρο στην Εκπαίδευση. Το 2009 δημιουργεί τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « artfools» με κύριο έργο τη διοργάνωση τη διοργάνωση δύο Φεστιβάλ, του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας και του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου Λάρισας.

Νίκος Αλέτρας – Αρτινός

Κριτικός Κινηματογράφου – Πρόεδρος επιτροπής Κινηματογράφου

Κριτικός Κινηματογράφου (μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών ΚινηματογράφουΠ.Ε.Κ.Κ και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου-FIPRESCI) και Υποψήφιος Διδάκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (Τμήμα Κινηματογράφου). Είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα LARISSANET και στην ιστοσελίδα www.larissanet. gr . Τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ARTFOOLS. Παρακολούθησε με την ιδιότητα του κινηματογραφικού ανταποκριτή σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Κωνσταντινούπολη, κ.ά.). Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό και είναι μόνιμος εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο.

Άκυς Μητσιούλης

Σκηνοθέτης –Πρόεδρος καλλιτεχνικής επιτροπής

Γεννήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας το 1971. Σπούδασε με υποτροφία θέατρο με μάστερ (Μ.Α) στη σκηνοθεσία Θεάτρου στην Αγγλία (University of Kent) και στην Ιρλανδία (Trinity College – University of Dublin). Απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας // artfools από το 2013 , ενώ βρίσκεται στους κόλπους του φεστιβάλ από τη γέννησή του. Εργάζεται ως σκηνοθέτης από το 1993 και έχει συνεργαστεί με πολλές θεατρικές σκηνές και θιάσους στην Ελλάδα. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι το Μάιο του 2009 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο», ενώ από το 2006 μέχρι και το 2008 ήταν υπεύθυνος της Παιδικής Σκηνής του ίδιου θεάτρουΑπό το 1993 έως το 2000 ήταν υπεύθυνος του τμήματος θεάτρου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην γενέτειρά του, τη Λάρισα, δημιουργώντας ανατρεπτικές που ξεφεύγουν από τους συμβατικούς θεατρικούς κώδικες. Δημιούργησε μαζικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Δήμητρα Μπαράτση

Ηθοποιός – Υπεύθυνη εθελοντικής ομάδας

Απόφοιτος της « Melissa Art School» ( 2007). ΄Εκτοτε έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης. Συνεργάσθηκε με το « Μικρό Θέατρο» στη Λάρισα και δημιούργησε σε συνεργασία με την «artfools” το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας που διανύει ήδη με επιτυχία τον 3ο χρόνο διοργάνωσης. Μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας από το 2009 και φοιτήτρια στο ΕΑΠ Τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός. Μέλος της Επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού από τον οποίο κατάγεται. Δημιούργησε την εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά « Μικρός πρίγκηπας».


Ντίνα Σδράλλη

Ηχολήπτης – υπεύθυνη τεχνικής επεξεργασίας/υποτιτλισμού ταινιών

Έχει σπουδάσει μουσική και τεχνικός ήχου. Ιδιοκτήτρια του στούντιο προβών και ηχογραφήσεων Lalaland Studio με υπηρεσίες μουσικής παραγωγής, μοντάζ και υποτιτλισμού. Έχει δουλέψει σε ραδιόφωνα της Λάρισας. Επίσης εχει συνεργαστεί σε φεστιβάλ με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα και καλοκαιρινά επίσης πάνω στο ήχο και φως, όπως και σε όλα τα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρομου της Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια κάνει τον υποτιτλισμό, την επεξεργασία και προβολή των ταινιών στο Artfools Video festival και στο Μεσογειακό Φεστιβάλ.

Σωτήρης Παπακώστας

Πληροφορικός - Υπεύθυνος προβολών

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος διαχείρισης εταιρίας πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών δικτύων. Σπούδασε στο Staffordshire University. Master of Science in Electronic Engineering. Σπούδασε επίσης στο Bolton Institute, Foundation of Engineering in Electronic Engineering. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας από την πρώτη διοργάνωση

Ολυμπία Καλαμπαλίκη

Ψυχολόγος – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Η Ολυμπία Καλαμπαλίκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ψυχική Υγεία». Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές, όπως ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, κέντρα λογοθεραπείας, και αλλού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του δρ. Θάνου Ασκητή.

΄Ιλια Σδράλλη

Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Η Ilia Sybil Sdralli αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφου του Αριστελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης με master στην Σημειωτική του Ενδύματος. Φοίτησε με υποτροφία στο Drama Department, University of Canterbury, UK. Συνεργάζεται με περιοδικά όπως Vogue(Hellas-UK) Numero France, Klassik magazine, Uce mag (Fashion Editor), CHICToday mag (co-founder). Kitten magazine (Paris Editor). Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην διδασκαλία θεάτρου, την συνεργασία με θεατρικές ομάδες, τις δημοσιευσεις papers. Εισηγήτρια σε σεμινάρια (ΝΕΛΕ,Unesco founded) στα ελληνικά και στα αγγλικα. Mιλάει 4 γλώσσες.

Χρυσούλα Χρήστου Ηθοποιός

Σπούδασε Φωτογραφία, Θέατρο, Τραγούδι και Χορό.Στο θέατρο συνεργάσθηκε με το Θεσσαλικό, Θέατρο «κύκλος» Θεσσαλονίκης, Θέατρο « υπ΄ατμόν»Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε δικές της παραγωγές στα « Πάθη στο κόκκινο», « Μαύρια τριαντάφυλλα», « Η αρκούδα και μια τζαζ ιστορία» « Κούκλες».Συμμετείχε στις ταινίες μικρού μήκους «Θεσσαλονίκη γενέθλια πόλη» του Τάκη Παπαγιαννίδη και το « Γρανάζι» του Αλέξανδρου Χαρτώνα, και μέλος της κριτικής επιτροπής στο 6ο Φεστιβάλ/artfools.Μουσικές συνεργασίες με τα ραδιόφωνα « ΄Ηχος fm» και Δημοτικό ραδιόφωνο με δική της εκπομπή « μουσικές ιστορίες».Συνεργασίες: Θεσσαλικο θέατρο ,θέατρο κύκλος Θεσσαλονικης , θέατροΥπ ατμον.19 Γυναίκες σε μία φωνή σε παραγωγή της Δετπολ.

7


Αργύρης Γιουρούκης Καθηγητής

Ο Αργύρης Γιουρούκης ζει κι εργάζεται στη Λάρισα, στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ασχολείται με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την ποίηση, πάνω από 20 χρόνια. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αρκετούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Θεοδώρα Μουκούλη

Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος. Από το 1999 ως το 2004 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Αντώνη Αντωνίου. Από το 2004 εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης ενώ παράλληλα διδάσκει θεατρική αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με το Θεσσαλικό Θέατρο και ίδρυσε το «Θέατρο υπ’ ατμόν» με τη Ζωή Μουκούλη. Έχει πάρει μέρος στις ταινίες «Η νύχτα με τις πεταλούδες» της Στέλλας Μπελέση και «Το μυστικό του Νοέμβρη» του Τάκη Παπαγιαννίδη και στο σήριαλ «Βέρα στο δεξί». Είναι μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας.

Τάσος Γούσιος

Alpha Marketing - Σύμβουλος Διοργάνωσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Γερμανία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Μαθηματικών με εξειδίκευση στην επιχειρησιακή έρευνα, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ και Τηλεόραση. Από το 1981, φοιτητής ακόμη, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα συμμετέχοντας σε δημιουργικό γραφείο επικοινωνίας. Μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ίδρυσε, το 1985, την επιχείρηση Alpha Marketing. Μετέχει σε επίπεδο διοίκησης, ως σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, σε σημαντικές επιχειρήσεις, καθώς και ως εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (Ειμ), της Εληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Τμήμα Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας (ΕΕΔΕΚΕ).

Συνεργασίες

• Φώτης Νατσιούλης Φωτογράφος • Ομάδα Κινηματογράφου ΤΕΙ Θεσσαλίας • Στάθης Μοσχίδης – Κώστας Κουκουράβας Victoria cinemas


κριτικη επιτροπη... διεθνεσ - ελληνικο μυθοπλασιασ Νάνσυ Σπετσιώτη Σκηνοθέτης

Η Νάνσυ Σπετσιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981. Απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και της σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Αποχαιρετισμός στα όπλα…», «Τιμωρία», «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό», «Τζαφάρ», «Ουκ αν λάβοις», «Αντιπαροχή», και «Λεωφόρος». Οι οποίες έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες κι έχουν αποσπάσει βραβεία. Παράλληλα έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές. Το 2008 απέσπασε το 3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σαν θεατρικά αναλόγια και ολοκληρωμένες παραστάσεις από το Εθνικό θέατρο, το Θεσσαλικό θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Θέατρο Φούρνος και το Θέατρο Σοφούλη. Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών.

Χαρά Τσιόγκα

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» Κάλβου – Καλαμπόκη. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Ιστορίας Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Έχει παρακολουθήσει Master Class στο Αρχαίο Δράμα με τον Ν. Χαραλάμπους και τη Μ. Θεοδωράκη. Καθώς επίσης και με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μάσκας και θεατρικού μακιγιάζ με την Π. Λαμπροπούλου. Γνωρίζει ευρωπαϊκό και παραδοσιακό χορό. Στον ελεύθερο χρόνο δραστηριοποιείται στη γιόγκα, στο διαλογισμό όπως επίσης στη μελέτη πολιτισμών και θρησκειών. Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις «Bug» του Tracy Letts σε σκηνοθεσία Α. Μητσούλη, «Το Πέταγμα του Ίωνα» της Ν. Σπετσιώτη, Θεσσαλικό Θέατρο. «Μονόπρακτα του Τσέχωφ» παράσταση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας. «Πριν την παράσταση» της Β. Ιωάννου. «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξ. Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Κ. Λαμπρούλη, Θεσσαλικό Θέατρο. «Φαέθων» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ν. Χαραλάμπους. Συμμετάσχει στις ταινίες μικρού μήκους «Ουκ αν λάβοις», «Τζαφάρ» και «Αποχαιρετισμός στα όπλα» σε σκηνοθεσία Ν. Σπετσιώτη. Επίσης συμμετάσχει στην εκδήλωση «Παγκόσμια Ειρήνη και Σεβασμός στην Πολιτιστική Κληρονομιά των Λαών», Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Σωτήρης Τσέλλος Σεναριογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Κινηματογράφο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το σενάριο του με τίτλο «Αντιπαροχή» συμμετείχε στο πρόγραμμα μικροφίλμ της Ερτ, ενώ το σενάριο του με τίτλο «Ξημερώνει» βραβεύτηκε στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Φέτος συμμετείχε στο 1ο Διαβαλκανικό Φόρουμ Κινηματογράφου του Βελιγραδίου καθώς επίσης και στο Talents Sarajevo του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.

Μίνως Νικολακάκης Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ (μεταξύ των οποίων τα Cinemed Montpellier, Uppsala, Flickers: RIFF)και έχουν διανεμηθεί στις αίθουσες. Επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί σε σεμινάρια του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, σκηνοθετεί βιομηχανικά βίντεο, θεατρικά έργα και κάνει παραγωγή σε ντοκιμαντέρ και ταινίες. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργαζόταν σα μηχανικός για να υποστηρίξει το πάθος του για τον κινηματογράφο. Βρίσκεται στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους του «Άλυτη».

9


Αποστόλης Καραμπάσης Μουσικός

Ο Απόστολος Καραμπάσης γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής το 1971.Απο την εφηβική ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του στην καλλιτεχνική έκφραση,γράφοντας ποίηση,στίχους,τραγουδώντας και γράφοντας μουσική συμμετέχοντας σε μουσικό συγκρότημα.συνεχίζοντας εως σήμερα να δημιουργεί, ( και έχοντας προστεθεί στην πορεία του χρόνου και η ενασχόληση του με τον κινηματογράφο) πιστεύει στην φιλοσοφικότητα και το αλληλένδετο των τεχνών,όπως και στην μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία και ανεξαρτησία του δημιουργου.τελευταια του δουλεια είναι η μουσική επένδυση στην μικρού μήκους ταινία του Αποστόλη Σδράλλη «Χωρίς Ήλιο».

κριτικη επιτροπη... Βραβειων πεκκ Νίκος Αλέτρας – Αρτινός

Κριτικός Κινηματογράφου – Πρόεδρος επιτροπής Κινηματογράφου

Κριτικός Κινηματογράφου (μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών ΚινηματογράφουΠ.Ε.Κ.Κ και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου-FIPRESCI) και Υποψήφιος Διδάκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (Τμήμα Κινηματογράφου). Είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα LARISSANET και στην ιστοσελίδα www.larissanet.gr . Τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ARTFOOLS. Παρακολούθησε με την ιδιότητα του κινηματογραφικού ανταποκριτή σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Κωνσταντινούπολη, κ.ά.). Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό και είναι μόνιμος εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο.

Ρόμπυ Εκσιελ

Γεννημένος το 1969 στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Αρμένιο και μητέρα Ελληνίδα, ο Ρόμπυ Εκσιέλ ξεκίνησε ερασιτεχνικά στον χώρο της κινηματογραφικής δημοσιογραφίας το 1987, κι ενώ μαθήτευε ως χρυσοχόος με ειδικότητα στην αδαμαντοδεσία, με κείμενα στο φανζίν περιοδικό «Cine 7». Τον Νοέμβριο του 1989 έγινε μέλος της συντακτικής ομάδας του νεοεμφανιζόμενου τότε περιοδικού «ΣΙΝΕΜΑ», ενώ το 1993 ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα Έθνος, αρχικά στα ένθετα του Κυριακάτικου Έθνους «TV Έθνος» και «Έθνος Άουτ», και αργότερα και στο καθημερινό Έθνος, του οποίου παραμένει έως σήμερα ο βασικός κριτικός κινηματογράφου. Έχει ακόμα συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τα περιοδικά Max, Βαβέλ και Αθηνόραμα και διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του FilmCenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου την περίοδο 2007-2009, ενώ παραμένει από το 2006 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.).

Κωνσταντίνος Μπλάθρας

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1964. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Χατζίκου. Ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου παρουσίασε στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος τις εκπομπές: «Η κινούμενη και ομιλούσα εικόνα» και «Ήχοι από εικόνες» (1991-2001) και τις εκπομπές: «Ραδιοπορτραίτα» (2006-2010) και «Ραδιοφωνικές πρωσοπογραφίες» (2010-2013). Άρθρα και κινηματογραφικές κριτικές του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά: «Σύναξη», «Το Δέντρο», «Ευθύνη», «Νέα Εστία», «Αντι-Κινηματογράφος», «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», «Camera Stylo», «Κίνο», «Ακτή» (Λευκωσία), «Θεός και Θρησκεία», «Νέα Πολιτική», «Άρδην» κ.ά. Από τον Δεκέμβριο του 2007 είναι Διευθυντής της δεκαπενθήμερης εφημερίδας «Χριστιανική», όπου αρθρογραφεί από το 1987.


Σήμερα κρατά τη στήλη κινηματογραφικής κριτικής στην εφημερίδα «Ρήξη» και στο περιοδικό «Νέα Πολιτική». Δοκίμιά του για τον κινηματογράφο δημοσιεύονται τακτικά έως σήμερα στα περιοδικά «manifesto» και «Νέα Ευθύνη». Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει: «Το Παιγνίδι» (1992) μικρού μήκους «Μην πυροβολείς!» (2003) μικρού μήκους –παραγωγή ΕΡΤ mikrofilm «Ιερά Μονοπάτια» (2007-2010), σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 (κείμενα) «Ρυθμοί Αιγαίου» (2013) μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ –Aegis Films

Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Με τη στήριξη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η σημασία του Φεστιβάλ στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας είναι γνωστή σε όλους. Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό και ταυτόχρονα μια μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου. Είναι ένα βήμα για τους μαθητές - κινηματογραφιστές να προβάλουν τη δουλειά τους. Είναι μια ευκαιρία για τους φίλους του κινηματογράφου να απολαύσουν ποιοτικές ταινίες, νέες παραγωγές αλλά και αφιερώματα, να δουν από κοντά και να ακούσουν ταλαντούχους νέους δημιουργούς, τους μαθητές μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Έλληνες δημιουργοί θα συνεχίσουν να αγγίζουν την πραγματικότητα και θα συμβάλουν με το έργο τους στον εμπλουτισμό της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας. Να συγχαρούμε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του φετινού, 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Λάρισας. Και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία, τόσο στο ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και στις ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιό του. Ευχόμαστε ολόψυχα το παράδειγμα δημιουργίας και δυναμισμού που μας δίνει ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος, να εμπνεύσει ολόκληρη την κοινωνία μας. Καλό Φεστιβάλ

Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κριτική επιτροπή Αλέξανδρος Χαρτώνας Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε Οπτικοακουστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Glasgow School of Art, MA in 3D Animation. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες παραγωγές, με διαφορετικούς ρόλους (σκηνoθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας, μοντάζ κτλ) και έχει οργανώσει Κινηματογραφικά σεμινάρια για ενηλίκους και για παιδιά. Το 2009 έγραψε και σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία “Second Chance”. Το 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρία παραγωγής LifeOfFilm Productions, με έδρα την Λάρισα. Το 2013 έγραψε και σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία “Γρανάζι”, σε παραγωγή LifeOfFilm Productions. Η τελευταία κινηματογραφική του δουλειά έγινε στη Γερμανία, στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος “Roots & Routes Cologne”, με την μικρού μήκους ταινία “Inmigration” (2014).

Γιώτα Φώτου

πρώην Σχολική Σύμβουλος Συγγραφέα

Η Γιώτα Φώτου είναι συγγραφέας ενώ δούλεψε αρχικά σα δασκάλα και μετά σα Σχολική Σύμβουλος στην Π. Ε. Έχουν εκδοθεί 5 μυθιστορήματα της για ενήλικες και 13 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά κάποια από τα οποία βραβεύτηκαν και ήταν υποψήφια για κρατικό βραβείο. 11


Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Φιλόλογος, υποψ. Διδάκτορας, Θεωρίας Κινηματογράφου Α.Π.Θ.)

Γεννήθηκε στη Βέροια. Είναι πτυχιούχος των Τμημάτων Φιλολογίας (2003) και Κινηματογράφου (2013) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Απρίλιο του 2014 είναι υποψήφια Διδάκτορας στη Θεωρία Κινηματογράφου του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως φιλόλογος και συμμετέχει ως παραγωγός στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. τα οποία βραβεύτηκαν και ήταν υποψήφια για κρατικό βραβείο.

Γιάννης Γεωργιάδης Δάσκαλος,Εικαστικός

Ο Γιάννης Γεωργιάδης γεννήθηκε στον Τύρναβο. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Από το 1980 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής κοντά σε ζωγράφους και στα Προπαρασκευαστικά Κέντρα Σπουδών στην Αθήνα για τη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, (ΕΟΠΠΕΠ.), ως δάσκαλος και ζωγράφος, για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Διδάσκει ζωγραφική από το 1985 σε παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα με τη ζωγραφική από το 1995 ασχολείται και με την σκηνογραφία θεατρικών παραστάσεων, έχει σκηνογραφήσει 22 θεατρικές παραστάσεις. Βραβεύτηκε το 2013 στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Καρδίτσας για τη σκηνογραφία του θεατρικού έργου "Πέντε στρέμματα παράδεισος" του ΔΟΠΑΕΛ Λάρισας. Είναι δημιουργός-Διαχειριστής της ομάδας «Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού» και Art Georgiadis. Έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Σμαράγδα Χατζή

Η Σμαράγδα Χατζή γέννηθηκε στη Λάρισα το 1984. Παρακολούθησε για 10 χρόνια μαθήματα κλασσικού και μοντέρνου χορού στη σχολή της κας. Νίκης ΤηγανιτάκηΛυτροκάπη. Το 2002 σπούδασε στο Θεατρικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., παρακολουθώντας-μεταξύ άλλων- μαθήματα Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου με εισηγήτρια την κινηματογραφίστρια κα. Έυα Στεφανή και συμμετέχοντας στις θεατρικές παραστάσεις της σχολής . Το 2003 συνεργάστηκε με το Νέο Κανάλι (πρώην Alter) ως κριτικός κινηματογράφου. Το 2010 επέστρεψε μόνιμα στη Λάρισα και έκτοτε συνεργάζεται με τη σκηνή του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας.


βραβεια... Α,Β,Γ, Βραβεία καλύτερης ταινίας Διεθνούς Διαγωνιστικού Α,Β,Γ, Βραβεία καλύτερης ταινίας Ελληνικού Διαγωνιστικού Ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της επιτροπής Α,Β,Γ, Βραβεία καλύτερης ταινίας Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνιστικού Ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της επιτροπής. Σχεδιασμός – Κατασκευή βραβείων Διεθνούς και Eλληνικού Διαγωνιστικού Μαρία Μπεσίρη – Χειροποίητες δημιουργίες.

Η Μαρία Μπεσίρη ζει στη Λάρισα και έχει δυο μεγάλες αγάπες. Μία είναι οι χειροποίητες κατασκευές. Η ικανότητά της να μεταμορφώνει ταπεινά και ακριβά υλικά σε καλλιτεχνικές δημιουργίες, είχε ως αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό της ως εξαιρετικού ταλέντου..…

13


Κινηματογραφικά πρόσωπα Προσκεκλημένοι

Ροβήρος Μανθούλης

Κινηματογραφώντας την Αλήθεια

Όταν παρακολουθώ τις ταινίες του Ροβήρου Μανθούλη, πέρα από τα-κάθε φορά σαν πρώτη φορά-απολαυστικά συναισθήματα θέασης, το μυαλό μου επαναφέρει τις πρωτογενείς θεωρίες περί οντολογίας και αισθητικής του κινηματογράφου. Η θέαση των ταινιών του Ροβήρου Μανθούλη μου φέρνει στο μυαλό τον Alexander Astruc, ο οποίος χαρακτήρισε τον 20ο αιώνα, ως αιώνα της κάμερας στυλό. Αναπόφευκτα και συνειρμικά καταλήγω στον Αντρέ Μπαζέν και στον Φρανσουά Τριφό οι οποίοι με τη Nouvelle Vague κατέστησαν ρεαλιστική την Πολιτική των Δημιουργών (La Politique des Auteurs). Ο Ροβήρος Μανθούλης είναι ένας AUTEUR. Είναι ένας Δημιουργός, ο οποίος δημουργεί-επαναδημιουργεί την πραγματική πραγματικότητα, προσδίδοντάς της την δική του προοπτική, θέτοντας τον ρεαλισμό του-είτε αυτός είναι μυθοπλαστικός, είτε είναι ο κινηματογράφος αλήθεια μιας ταινίας τεκμηρίωσης-στη διάθεση των θεατών. Ο ρεαλισμός του Δημιουργού Μανθούλη επαναπροσδιορίζει την πραγματικότητα μετατρέποντάς την σε Σινεματική Τέχνη. Είναι προφανές πως μ’ αυτό τον τρόπο ο κινηματογράφος πως πέρα από μια σειρά τεχνικών αποκαλύψεων διαμέσου της κάμερας, γίνεται και μια βασική Τέχνη επικοινωνίας αφού η κάμερα-στυλό γράφει την αλήθεια βασισμένη στον τρόπο με τον οποίο ο Δημιουργός την αντιλαμβάνεται. Το ερώτημα που τίθεται είναι: μπορείς να κινηματογραφήσεις την αλήθεια; Την απάντηση την δίνει ο Ροβήρος Μανθούλης, ο οποίος κατάφερε να περιγράψει την αλήθεια, όχι γυμνή. Ποτέ η αλήθεια δεν πρέπει να είναι γυμνή. Ο Δημιουργός Μανθούλης παρουσίασε με τις ταινίες του (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) την αλήθεια γεμάτη ανθρώπινα συναισθήματα ακουμπώντας τις ψυχές των θεατών και αλλάζοντάς τους. Η αλλαγή στην συμπεριφορά των θεατών μετά το τέλος των προβολών προσδίδει στην δημιουργική γραφή του Μανθούλη μία επιπλέον διάσταση, αυτή του σπουδαίου παιδαγωγού. Ο Ροβήρος Μανθούλης μέσα από την άσκηση της σινεματικής τέχνης διαπαιδαγωγεί τους θεατές κάνοντάς τους όχι απλώς καλύτερους θεατές αλλά καλύτερα πολιτικά και κοινωνικά όντα. Έστω και αν αυτό γίνεται με «σφιγμένα δόντια».

Νίκος Αλέτρας-Αρτινός

Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ ARTFOOLS


Κινηματογραφικά πρόσωπα

Νίκος Περάκης – Σκηνοθέτης Ο Απρόσμενος

Ο Νίκος Περάκης είναι ένας από τους πιο συνεπείς κινηματογραφιστές του νεοελληνικού σινεμά. Οι ταινίες του είναι δημοφιλείς αφού οπτικοποιεί ιστορίες, που αναφέρονται σε χαρακτήρες και καταστάσεις, ιδιαίτερα οικείες στους Έλληνες θεατές, ενώ χρησιμοποιεί μοντέρνες τεχνικές κινηματογράφησης, επεξεργασίας και μοντάζ. Οι ταινίες του περιγράφουν την σύγχρονη ευρώ-βλάχο-ανατολίτικη νεοελληνική πραγματικότητα με σπουδαίες κωμικές στιγμές. Όμως, αυτές οι κωμικές στιγμές και το αβίαστο γέλιο που προκαλούν, προκρίνουν-τελικά-μια πίκρα. Ο Νίκος Περάκης, μέσω των ταινιών του, ανεπαίσθητα, οδηγεί τους θεατές μπροστά σ’ ένα καθρέφτη, και τους αναγκάζει να δουν αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Οι ήρωες του Περάκη είναι οι σύγχρονοι Νεοέλληνες μαζί με όλα αυτά που τους χαρακτηρίζουν (καλά ή κακά). Οι θεατές αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους, στους χαρακτήρες των ταινιών του Περάκη και διασκεδάζουν μ’ αυτούς. Όμως, επιμένω! Το τελικό συναίσθημα είναι πικρό, γιατί η νεοελληνική Ελλάδα, έτσι όπως τη σαρκάζει ο Περάκης, είναι απογοητευτική. Οι ταινίες του προσφέρουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στους θεατές για να κάνουν την αυτοκριτική τους, η οποία, μάλλον, γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ο Περάκης περνάει τα «πικρά» μηνύματά του: υποδόρια και ανεπαίσθητα. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν να προβληθούν στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARTFOOLS, ανήκουν στην πρώτη δημιουργική περίοδο του Νίκου Περάκη (1971-1987). Μια περίοδο, όπου, τόσο η θεματολογία, όσο και η αισθητική των ταινιών, καταγράφουν την διαδικασία με την οποία ο Νίκος Περάκης διαμόρφωσε το δικό του προσωπικό δημιουργικό στυλ. Μια διαδικασία, κατά την οποία, ο σκηνοθέτης μας δείχνει μια απρόσμενη πλευρά, ειδικά στις ταινίες, τις οποίες γύρισε κατά τη δεκαετία του 1970. Η θέαση αυτών των ταινιών, από το πρώτο του φιλμ «Το χρυσό πράγμα» (1971) μέχρι το «Bios&Πολιτεία» (1987) μας οδήγησε να δώσουμε στο αφιέρωμα μας, τον τίτλο ‘Ο «απρόσμενος» Νίκος Περάκης’.

Νίκος Αλέτρας-Αρτινός

Πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου του Διεθνούς Φεστιβάλ ARTFOOLS 15


Κινηματογραφικά πρόσωπα

Ευανθία Ρεμπούτσικα Έγραψε ο Σεργκέι Αϊζενστάϊν για την μουσική και την λειτουργία της στο σινεμά: «Η μουσική πρέπει να αποτελείται από αυτόνομα κομμάτια, που λειτουργούν μέσα στη δική τους τελειότητα, δεν επαναλαμβάνουν αυτό που δείχνει η εικόνα, προσθέτουν δε σε αυτήν στοιχεία που η ίδια δεν μπορεί να πει». Προσωπικά ασπάζομαι την παραπάνω άποψη του μέγα θεωρητικού του σινεμά και κινηματογραφικού δημιουργού. Η μουσική πρέπει να διαθέτει την δική της κινηματογραφικότητα, λειτουργώντας έτσι ως αυτόνομη ουσία στην δημιουργία της κινηματογραφικής τέχνης. Τέτοια είναι η μουσική που γράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τις κινηματογραφικές ταινίες. Οι μελωδίες λειτουργούν αυτόνομα γεμίζοντας εικόνες την αυτοσυναίσθηση των θεατών. Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα «βλέπεται» από μόνη της, διαμέσου της ακοής, χωρίς να απαιτείται η μεσολάβηση των καρέ της κινηματογραφικής ταινίας. Αυτό είναι πράγματι σπουδαίο αφού η μουσική της δεν χειραγωγεί την διαδικασία της θέασης αλλά μπορεί να σταθεί ανεξάρτητα απ’ αυτή, δημιουργώντας την δική της ιστορία –με εικόνες-στην αυτόνομη ακρόασή της. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα είναι από τους ελάχιστους κινηματογραφικούς συνθέτες στον κόσμο που η μουσική της λειτουργεί με τον τρόπο που περιγράφει ο Σεργκέϊ Αϊζενστάιν. Και αυτό είναι εξαιρετικό. Είναι μοναδικό.

Νίκος Αλέτρας-Αρτινός

Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ ARTFOOLS


Κινηματογραφικά πρόσωπα

συλλασ τζουμερκασ Ο Σύλλας Τζουμέρκας είναι ένας νέος κινηματογραφιστής που σκηνοθετεί ιστορίες της σύγχρονης πραγματικότητας μεταφέροντας με ακρίβεια το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Η απόγνωση που βγάζουν οι ιστορίες του έχουν τελικά «χώρα προέλευσης» και αυτή βρίσκεται στην ψυχή του κάθε θεατή που ταυτίζεται με τους ήρωες των ταινιών του Σύλλα Τζουμέρκα. Μια ταύτιση που-διαμέσου της απόγνωσης- μπορεί να οδηγήσει σε μια λυτρωτική «έκρηξη».

Νίκος Αλέτρας-Αρτινός

Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ ARTFOOLS 17


αφιερωμα κορεατικο σινεμα... Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ Το νοτιοκορεατικό σινεμά τείνει να γίνει ένα από τα κυριότερα και σπουδαιότερα κινηματογραφικά κέντρα του κόσμου. Σημείο αναφοράς, οι «ταινίες εκδίκησης», στις οποίες, η ηθική της αυτοδικίας αποκτά συναρπαστικές και ανάρπαστες διαστάσεις. Οι Κορεάτες κινηματογραφιστές ακολουθούν τους κανόνες και τα στερεότυπα του είδους για να τα παραβούν, η εκδίκηση προσφέρει λύτρωση και η σινεματική ταύτιση των θεατών με τα θύματα που γίνονται θύτες, επιδιώκοντας να πάρουν το αίμα τους πίσω, οδηγεί την εθνική κινηματογραφία της Νότιας Κορέας στη δημιουργία μερικών αριστουργηματικών ταινιών. Η «ηθική της εκδίκησης», έτσι όπως περιγράφεται στις κορεάτικες παραγωγές προκύπτει ως μια διαλεκτική σχέση αίματος ανάμεσα στους ανθρώπους, που είτε εξαιτίας τυχαίων γεγονότων, είτε εξαιτίας μοιραίων περίπλοκων προσωπικών επιλογών, οδηγούνται να μισούν ένας τον άλλον θανάσιμα. Το αποτέλεσμα είναι οι Κορεατικές "ταινίες εκδίκησης" να προσφέρουν μία βίαιη τελετουργία, η οποία, ηχηρά ή σιωπηρά, γίνεται πλήρως αποδεκτή από τους θεατές. Αποτελούν, πλέον, ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό είδος στο οποίο, η «ηθική της εκδίκησης» είναι απολαυστική ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

αφιερωμα monty python...

ο

ι θρυλικοί Monty Python επιστρέφουν ως ομάδα, για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια. Ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες στιγμές τους...

Οι πρώτοι ανατρεπτικοί χιουμορίστες της παγκόσμιας κωμωδίας μεγαλούργησαν τη δεκαετία του '60 και του '70 στην πουριτανική Αγγλία. Ο Τζον Κλις, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Έρικ Άιντλ, ο Τέρι Τζόουνς κι ο Μάικλ Πέιλιν έφεραν τα πάνω-κάτω στην έννοια "χιουμοριστικό", με έναν τρόπο άκρως καυστικό, ανατρεπτικό, γκροτέσκο και αναρχικό. Αποτέλεσαν τους σταυροφόρους της "μαύρης κωμωδίας", έδειξαν ότι το αντισυμβατικό είναι αστείο και δεν έχει όρια, αφήνοντας κληρονομιά βαριά. Δεν είναι τυχαίο ότι η έννοια «Pythonesque» προστέθηκε στο λεξικό ως περιγραφή του σουρεαλιστικού χιούμορ. Τα σκετς τους ήταν τόσο δυνατά και συμπαγή, που το μοναδικό τους πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούσαν να βρουν την κατάλληλη ατάκα για να τα κλείσουν, σύμφωνα με το κλασικό πατροπαράδοτο αμερικάνικο πρότυπο. Για αυτό και πολλές φορές η σκηνή σταματούσε με ατάκες του στυλ «τι ηλίθιο σκετς είναι αυτό». Παρόμοια κι η φιλοσοφία στους τίτλους αρχής, που λογικό είναι να φαινόντουσαν τόσο μα τόσο βαρετοί στους «Monty Python». Για αυτό και συχνά έριχναν τα γράμματα στη μέση του σόου. Εξίσου παράδοξο και το όνομα τους, το οποίο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η σειρά "Ιπτάμενο Τσίρκο" γνώρισε τεράστια επιτυχία, τέτοια που δοκίμασε και τα νερά της αμερικάνικης τηλεόρασης. Το σόου, όμως, τελείωσε τρία χρόνια μετά την έναρξη του επειδή ο Κλις βαρέθηκε, όπως είπε στους άλλους. Ουσιαστικά αποχώρησε από το γκρουπ, για να επιστρέψει το 1974 προκειμένου να γυριστεί η πρώτη τους πρωτότυπη ταινία, το «Holy Grail». Γύρισαν στη συνέχεια το εξίσου επιτυχημένο «LIfe of Brain» . Κάπου εκεί ο Κλις, που ήταν ο δύσκολος της υπόθεσης βαρέθηκε και πάλι, αποχώρησε εκ νέου και οι «Monty Python» διαλύθηκαν. Έκαναν κάποιες συνεργασίες, όπως το «'Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα», αλλά ουδέποτε οι οι «Μπιτλς της κωμωδίας» δεν έβγαλαν ξανά κάτι καινούργιο ως ομάδα. Και όπως ισχύει και με τους Μπιτλς έτσι και με τους "Πύθωνες" αιωρείται πάντα το ερώτημα της "επανασύνδεσης". Και κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον Άιντλ, που λέει ότι «θα ενωθούμε και πάλι όταν ο Γκράχαμ Τσάπμαν σηκωθεί από τον τάφο του. Προς το παρόν συζητάμε τους όρους αυτούς με τον ατζέντη του». Τελικά επανενώθηκαν φέτος, χωρίς, δυστυχώς, ο Γκράχαμ Τσάπμαν να σηκωθεί από τον τάφο του.


αφιερωμα cult sci-fi movies...

Ά

θλια εφε // vintage αισθητική και πολύ χιούμορ σε ένα αφιέρωμα γαλαξιακής τρέλας εκεί που Αρειανοί συναντούν τους ανθρώπους και αντί για πανικό δημιουργούν γέλια Δεν υπάρχει ορισμός του τι ακριβώς είναι η cult ταινία. Cult είναι οι ταινίες, συνήθως γυρισμένες παλιά, που έχουν πολύ χαμηλό budget, αποτυχημένα special effects, κακή παραγωγή, ηθοποιούς που δεν ξέρουν να υποκρίνονται, ηλίθιο σενάριο κτλ. Και τι το διασκεδαστικό έχει αυτό το πράγμα; Αυτό ακριβώς είναι το διασκεδαστικό. Το πολυεπίπεδο και αριστουργηματικό fail αυτών των ταινιών δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Μετά το αφιέρωμα στις cult ταινίες τρόμου, επανερχόμαστε με ένα αφιέρωμα στις απόλυτες cult ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τέρατα, διαστημόπλοια, διαστημόπλοια, τέρατα, τέρατα σε διαστημόπλοια, ιπτάμενοι δίσκοι από χαρτί, ένα τέρας απομίμηση Γκοτζίλα από τη Βόρειο Κορέα, και κάμποσοι εξωγήινοι που μοιάζουν με ανθρώπους και παίζονται από ηθοποιούς που ο καλύτερος απ’ αυτούς δεν θα έκανε ούτε για σχολικό σκετσάκι, αλλά που η αταλαντοσύνη του θεωρείται ως το καλύτερο όχημα για να παίξει σε μια τέτοια ταινία, παλικάρια-ήρωες με λέιζερ και μερικά ακόμη τερατάκια από πλαστελίνη συνθέτουν αυτό το απόλυτα τρελό σκηνικό, που, ακόμα κι οι εξωγήινοι, αν υπάρχουν, βλέποντάς το θα αρνούνταν να καταλάβουν τη γη. Ταινίες επιστημονικής φαντασίας που ούτε επιστημονικής ούτε πολύ φαντασίας είναι, κι είναι τόσο κακές, που γίνονται μοναδικές κι αριστουργηματικές.

αφιερωμα

Γαλλικός Κινηματογράφος - Κωμωδία

Borsalino (1970)

«Μπορσαλίνο» είναι ένας τύπος αντρικού καπέλου άλλων εποχών, που σηματοδοτεί τον τίτλο και το περιεχόμενο της ταινίας. Χρονικά η υπόθεση τοποθετείται στη Μασσαλία του 1930, μια εποχή πολύ ατμοσφαιρική και ιδανική για γκανγκστερικές περιπέτειες. Οι δυο βασικοί ήρωες αρχικά δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, εκτός από το καπέλο τους. Στην ουσία οι δυο τους είναι εχθροί και έρχονται σε αντιπαράθεση, μέχρι που αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μεγαλουργήσουν στον υπόκοσμο. Έτσι, ο Καπέλα (Jean-Paul Belmondo) και ο Σιφρέντι (Alain Delon) γίνονται αχώριστοι και ξεκινούν τις παράνομες δραστηριότητές τους γύρω από το χώρο του ιπποδρόμου. Αργότερα αλλάζουν πεδίο δράσης και κατευθύνονται στην ψαραγορά, για να καταλήξουν με διάφορες κομπίνες να ελέγχουν όλες τις προμήθειες κρέατος…

Le Gendarme de St.Tropez Ο χωροφύλακας του Σαν Τροπέ, 1964

Ο Ludovic Cruchot (Louis de Funes), ένας υπερβολικά ενθουσιώδης χωροφύλακας, μετατίθεται στο Σαν Τροπέ, όπου αμέσως προσπαθεί να επιβάλει τις ιδέες του για την επιβολή του νόμου και τη θεωρία του για το τι τελικά είναι ηθικό και τι όχι. Όταν μαθαίνει ότι γυμνιστές κολυμβούν σε μια δημόσια παραλία, βάζει τους χωροφύλακες του σε μια έντονη άσκηση κατάρτισης, για να τους αντιμετωπίσει. Εν τω μεταξύ, η κόρη του Nicole, προσποιείται ότι είναι η κόρη ενός πλούσιου ιδιοκτήτη ενός γιοτ, για να εντυπωσιάσει τους νέους φίλους της. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του γιοτ αποδεικνύετε ότι είναι έμπορος κλεμμένων έργων τέχνης και ο Cruchot σύντομα εμπλέκεται στην κλοπή της ένα ανεκτίμητου πίνακα του Ρέμπραντ...

19


συνοπτικο προγραμμα φεστιβαλ... Παρασκευή 27/02

Σάββατο 28/02

Κυριακή 1/03

Γαλλικό Ινστιτούτο 17:30 – 19:30 Κορεάτικος Κιν/φος «Η ηθική της εκδίκησης» «Bedevilled» (2010)

Γαλλικό Ινστιτούτο 18:00 - 20:00 Κορεάτικος Κιν/φος «Η ηθική της εκδίκησης» «A Bittersweet Life» (2005)

Γαλλικό Ινστιτούτο 19:00 – 21:00 Νίκος Περάκης BIOS KAI ΠΟΛΙΤΕΙΑ΄105

20:00 - 22:00 Κορεάτικος Κιν/φος «Η ηθική της εκδίκησης» «Η εκδικηση μιας κυριας Sympathy for lady vengeance» (2005)

Ξενοδοχείο Μετροπόλ 20:30 - 22:30 Event έναρξης

Μεταλλουργείο 17:00 – 03:00 Εναλλακτικός κινηματογράφος. MONTY PYTHONS

Δευτέρα 2/03

Τρίτη 3/03

Τετάρτη 4/03

Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Εκθ. φωτογραφίας Φώτη Νατσιούλη

Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Εκθ. φωτογραφίας Φώτη Νατσιούλη

Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Εκθ. φωτογραφίας Φώτη Νατσιούλη

ΤΕΙ Θεσσαλίας 16:00 Νίκος Περάκης Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

ΤΕΙ Θεσσαλίας 16:00 Νίκος Περάκης ARTHERAPY

ΤΕΙ Θεσσαλίας 16:00 Νίκος Περάκης ΙΔΟΥ Η ΜΗΛΟΣ

Γαλλικό Ινστιτούτο 18:00- 20:00 Νίκος Περάκης ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΡΑΓΜΑ 118’

Γαλλικό Ινστιτούτο 17:00 – 19:00 Σύλλας Τζουμέρκας ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Γαλλικό Ινστιτούτο 18:00 - 20:00 Γαλλικός Κινηματογράφος Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ

20:30 Εγκαίνια έκθεσης Φωτογραφίας Φ. Νατσιούλη: «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Μεταλλουργείο 17:00– 3:00 Εναλλακτικός κινηματογράφος cult sci - fi movies

19:30 – 21:00 Σύλλας Τζουμέρκας "ΕΚΡΗΞΗ" Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας Χατζηγιάννειο 19:00 και 21:00 Γαλλικός Κινηματογράφος «Με κομμένη την ανάσα» Ζ.Λυκ Γκοντάρ. Bόσπορος 12 έως 22:00 Κινηματογραφικές γεύσεις. Las Ramplas 12:00-22:00 Iσπανικές ταινίες μικρού μήκους

20:30 -22:30 Γαλλικός Κινηματογράφος ΜΠΟΡΣΑΛΙΝΟ Πολυχώρος stage 22:00 – 12:00 Ρωσόφωνες ταινίες μικρού μήκους. Βόσπορος 12:00 – 22:00 Κινηματογραφικές γεύσεις.


Πέμπτη 5/03

Παρασκευή 6/03

Σάββατο 7/03

Κυριακή 8/03

Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Εκθ. φωτογραφίας Φώτη Νατσιούλη

Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Εκθ. φωτογραφίας Φώτη Νατσιούλη

Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Εκθ. φωτογραφίας Φώτη Νατσιούλη

18:00 - 20:00 Ροβήρος Μανθούλης - ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ - Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

17:30 - 20:30 Ευανθία Ρεμπούτσικα - ULAC

Victoria Cinemas 9:00– 14:00 Προβολή ταινιών Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνιστικό

Victoria Cinemas 16:30 έως 18:30 Προβολή ταινιών Διεθνούς Διαγωνιστικού 19:00 – 20:30 Ροβήρος Μανθούλης - ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ 20:30 Συζήτηση με το κοινό.

Victoria Cinemas 16:30 – 18:00 Προβολή ταινιών Διεθνούς Διαγωνιστικού 18:00 20:00 Προβολή ταινιών Ελληνικού Διαγωνιστικού 20:00 – 22:00 Ευανθία Ρεμπούτσικα - BABAM VE OGLUM 22:00 Συζήτηση με το κοινό.

Victoria Cinemas 11:00 – 13:30 Προβολή ταινιών Διεθνούς Διαγωνιστικού Ξενοδοχείο Μετροπόλ 12:00 – 14:00 Στρογγυλό τραπέζι ΠΕΚΚ

Ξενοδοχείο Μετροπόλ 15:00 Μαθητικό φόρουμ Victoria Cinemas 17:00 έως 20:00 Ελληνικό Διαγωνιστικό 20:30 – 22:30 Τελετή λήξης – Απονομή

Victoria Cinemas 16:30 έως 20:00 Προβολή ταινιών Ελληνικού Διαγωνιστικού Γαλλικό Ινστιτούτο 18:00 - 20:00 Νίκος Περάκης - ΑΡΠΑ COLLA Victoria Cinemas 20:00 – 22:00 Νίκος Περάκης - BOMBER &PAGANINI Συζήτηση με το κοινό

21


παραλληλεσ εκδηλωσεισ... Event Έναρξης:

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 20:30 Ξενοδοχείο Μετροπόλ. Χορευτικά δρώμενα από τη σχολή Dance club χορογραφία και κίνηση: Richard Szilagyi - Έφη Γιανναράκη χορεύουν: Richard Szilagyi, Νικολέτα Γιανκάκη, Μάρω Μαυρογιάννη, Κωνσταντίνα Τσιλίκα, Richard Kaszas, Φωτεινή Παγγέα, Φωτεινή Αντωνίου, Δανάη Βαλαβάνη, Ουρανία Βανάκα, Λύντια Μαγρίζου, Ελίνα Μπατσίκα, Ζαχαρένια Λεωνηδάκη, Όλγα Γκώντα, Γεωργία Γερωγιάννη, Εύη Θεοδωροπούλου, Μαριάννα Κουταρέλα, Ζωή Γραβάνη

Όλη η Λάρισα ένα σινεμά. • •

• • •

Νίκος Περάκης στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ρωσόφωνες ταινίες μικρού μήκους στον πολυχώρο Stage Cult Cinema στο Μεταλλουργείο Ισπανοί μικρομηκάδες στο Las Ramplas Κινηματογραφικές γεύσεις στο Βόσπορο

Έκθεση φωτογραφίας

Φώτη Νατσιούλη 2 έως 8 Μαρτίου – Γαλλικό Ινστιτούτο «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν» Διαρκής έκθεση βιβλίων κινηματογράφου στο “Public”

Στρογγυλό τραπέζι ΠΕΚΚ

Σάββατο 7 Μαρτίου, Ξενοδοχείο Μετροπόλ

Πανελλήνιο forum μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων Κυριακή 16:00 Ξενοδοχείο Μετροπόλ

ΛΗΞΗ – ΑΠΟΝΟΜΗ

Κυριακή 8 Μαρτίου 20:30 – Victoria Cinemas Χορευτικά δρώμενα από τη σχολή Dance club χορογραφία και κίνηση: Richard Szilagyi - Έφη Γιανναράκη

οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του φεστιβαλ... Ευχαριστούμε όλους τους Εθελοντές μας για την προσφορά τους Αλβίζου Κατερίνα Αμπράση Ζωή Αντωνοπούλου Σωτηρία Γιούμη Αίγλη Καλόγηρος Ηλίας Κανέλλη Άννα Καραγιάννη Θεοδώρα Καράτζιου Κατερίνα Κίτσιου Έφη Μαγαλιού Νάταλη Μολόχα Ναυσικά Μαρία Μουστάκα Βασιλική Μπατσίλα Λένα Ναούμ Εύη Νταφούλη Δήμητρα Οικονόμου Γεώργιος Παπαβασιλείου Γεώργιος Παράφορου Ηρώ Παράφορου Κωνσταντίνα Πολύζος Βασίλης Τζαλέρα Βαια Χαμτζούδη Αναστασία Χαρτοδιπλωμένου Κατερίνα


διεθνεσ διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ...

23


διεθνεσ διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: AD REM BOY-GIRL by Bartosz Kruhlik / 4:00 / Πολωνία Ε Κοινωνική διαφήμιση για τα παιδιά και τους έφηβους απο δύσκολες οικογένειες.

∆ Social advertising to children and adolescents from difficult families

Τίτλος/Title: Agoraphobia by MelisaFilm / 3:11 / Τουρκία Ε Φοβίες

∆ Phobia

Τίτλος/Title: Baull

by Daniele Campea / 15:00 / Ιταλία Ε Ο Nenné ένα 8χρονο παιδί γοητεύεται απο τις ιστορίες που κρύβουν τα σκοτεινά σπίτια της εξοχής. Ένα παραμύθι απώλειας και εγκατάλειψης

∆ Nenné an 8-year old child is fascinated Από the stories that hide dark houses exochis. A tale of loss and abandonment

Τίτλος/Title: Cage Bird

by Ashraf Shishir / 17:00 / Μπαγκλαντές Ε Ένα ντοκυμαντερ για μια γυναίκα και παιδιά που γεννήθηκαν και απέδρασαν απο οίκο ανοχής.

∆ A documentary about a woman and children born and escaped from a brothel.

Τίτλος/Title: Cowboy and Indians by Nils Strüven / 13:30 / Γερμανία

Ε Ένας νέος στρατιώτης επέστρεψε απο την αποστολή του. Μια ιστορία απώλειας,ενοχής και μια καρδιά που αρχίζει πάλι να χτυπάει…

∆ A new soldier came back from his mission.A story of loss, guilt and a heart starts beating again …

Τίτλος/Title: Destiny

by Clirim Uskana / 7:35 / Κόσοβο Ε Τρία στάδια ενός ρομάντζου δύο ανθρώπων σε τρία χρόνια.

∆ Three stages of a romance of two people in three years.


διεθνεσ διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: Eating the apple by Yagiz Aydn / 6:59 / Τουρκία Ε Ένας βοσκός κοιτάει το κοπάδι του. Κάθεται κάτω απο τη σκια ενός δέντρου να ξεκουραστεί και θέλει να φάει τα μήλα του δέντρου, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ.”

∆ A shepherd looks after his flock. Sitting under the shade of a tree to rest and wants to eat the apples of the tree, but you should try too.

Τίτλος/Title: Far from Eden by Carlos Amaral / 15:30 Πορτογαλία Ε Ένας άντρας ψάχνει για ένα όνειρο. Την ξεθωριασμένη εικόνα μιας γυναίκας στο μυαλό του.

∆ A man looking for a dream. The faded image of a woman in mind.

Τίτλος/Title: First Contact

by Δημήτρης Αργυρίου / 6:56 / Λιθουανία Ε Έχεις ερωτευτεί ποτε; Η "πρώτη Επαφή" ειναι μια μεταφορά για τον έρωτα.

∆ Have you ever fall in love?”First Touch” it’s a relation to love

Τίτλος/Title: The Dare Side of the Moon by Alex Constantin / 4:32 / Βρετανία

Ε Δύο βρυκόλακες σπρώχνουν τα στερεότυπα στα άκρα!

∆ Two vampires pushing stereotypes at the ends!

Τίτλος/Title: Hyena by David Carrizosa / 16:30 / Μεξικό Ε Μια γυναίκα επιστρέφει στη δουλειά μετά απο άδεια μητρότητας τριών χρόνων και αντιμετωπίζει την παρενόχληση.Μια απόφαση θα τα αλλάξει όλα

∆ A woman returns to work after maternity leave of three years and faces annoyance.A decision will change all

Τίτλος/Title: IF

by Florenc Papas / 17:48 / Αλβανία Ε Δύο αδέρφια αγοράζουν ένα όπλο να εκδικηθούν το θάνατο του πατέρα του αλλά τίποτα δεν πάει όπως το σχεδίασαν..

∆ Two brothers buy a gun to avenge the death of his father, but nothing goes as planned ..

25


διεθνεσ διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: IN GOD WE TRUST

by Ελευθέριος Ζαχαρόπουλος / 9:27 /Γαλλία Ε Μια φορά κι έναν καιρό στο τέλος της μέρας, σε ένα γεμάτο μετρό, μια τρελή επιθυμία να γυρίσεις σπίτι.

∆ Once upon a time at the end of the day, in a crowded subway, a mad desire to get back home.

Τίτλος/Title: Love Bondi Story by Julio Caloggero / 17:00 / Αργεντινή

Ε Δεν ειναι μια τυπική ιστορία αγάπης. Ο Quique ερωτεύεται ένα κορίτσι στο λεοφωρείο αλλά δεν της μιλάει και τώρα την ψάχνει.

∆ There is a typical love story. The Quique falls for a girl in the bus for but did not speak and now looking.

Τίτλος/Title: Meeting by Vladyslav Robskyi / 13:38 / Ουκρανία Ε Μια τυχαία συνάντηση μπορει να αλλάξει την πορεία της ζωής μας. Προσέχουμε το θαύμα όταν μας έχει ήδη προσπεράσει

∆ An unexpected meeting could change our life.We notice the mirαcle when it has already overtaken

Τίτλος/Title: Metamorphosis by Τάσος Γιαπουτζής / 6:00 / Βρετανία

Ε Μια διαφορετική προσέγγιση του να ταξιδεύεις. Ρυθμός, επίπεδα και στυλ.

∆ A different approach to travel. Rythm, levels and styles.

Τίτλος/Title: On The Edge by Roy Zafrani / 13:00 / Ισραήλ Ε Η Αλόνα μετανάσταυσε στην Ουκρανία απο το Ισραήλ. Η ιστορία της ζωής της όταν σχεδόν πεθαίνει και πηγαίνει προς τη σκοτεινή πλευρά της ζωής.

∆ Alona migrant in Ukraine from Israel. The story of her life when almost dies and goes to the dark side of life.

Τίτλος/Title: Sabbat

by Louis Calderon / 13:03 / Ισπανία Ε Ένα βράδυ του Halloween Η Έσθερ ζητάει στη φίλη της να πάνε σε ένα μεγάλο πάρτυ και θα πρέπει να επιβιώσει απο έναν τρελό χορό.

∆ One night of Halloween….Esther asks her friend to go to a big party and you need to survive a crazy dance.


διεθνεσ διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: SCHEMATA by Δημήτρης Σίμου / 4:36 / Βρετανία Ε Μπορείς να συγκεντρωθείς σε δύο ιστορίες όταν το προσκήνιο ειναι εξίσου σημαντικό με το παρασκήνιο;

∆ Can you concentrate in two stories while foreground is equally important with backstage?

Τίτλος/Title: Senses

by Jose Vega / 11:41 / Ισπανία Ε Κάποτε τα είχε όλα και τώρα τα έχασε. Θυμάται ξαπλωμένος στο στρώμα του. Μέσα του εύχεται να βρει ενα καλύτερο κόσμο.

∆ Once he had it all and now lost them. He remember all this lying on the mattress. He hopes to find a better world.

Τίτλος/Title: Suki by Maxime-Claude L’Écuyer / 13:00 /Καναδάς Ε Ο Μάθιου παλέυει με την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του πιστού του συντρόφου σκύλου του Σούκι. Είναι όντως ώρα; Είναι αυτό το σωστό;

∆ Mathiew fight with his dissision to give an end in his dog’s life Suki…It’s really the time?is this right?

Τίτλος/Title: The Orange Gunny by Mehrdad Zaharei / 4:46 / Γαλλία

Ε Η ιστορία ενός αγοριού που μαζεύει σκουπίδια και η σχέση του με τη γάτα. Μια ιστορία ανθρωπιάς και φτώχειας.

∆ The story of a boy who picks up garbage and its relationship with the cat. A history of humanity and poverty

Τίτλος/Title: The other silence by Gaston Igounet / 10:47 / Γαλλία

Ε Μια ματιά στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ακολουθώντας έναν ήρωα μέσα στη χώρα και την κουλτούρα του..

∆ A look in the Islamic Republic of Iran following a hero in the country and its culture ..

Τίτλος/Title: The Rebel The Soldier And The Outcast by Andrew Pengilley / 9:58 / Βρετανία

Ε Μια σκοτεινή Χριστουγεννιάτικη ιστορία βασισμένη στην ιστορία του Κάιν και του Άβελ απο την Γέννηση.

∆ A dark Christmas story based on the story of Cain and Abel from birth.

27


Τίτλος/Title: The Story of M by Anna Arlanova / 22:21 / Ρωσία Ε Μοιάζει με τη Μέριλυν, ντύνεται σαν αυτή. Μια τυχαία συνάντηση σε ένα μαγαζί μεταχειρισμένων και τα όνειρα γκρεμίζονται απο την πραγματικότητα.

∆ Looks like Merilyn, dressed like her..An unexpected meeting in a second hand shop and dreams are knocked down from reality.

Τίτλος/Title: Wound

by Ali Reza salmanpour / 23:15 / Ιράν Ε Ο Αλί ο καπετάνιος του πλοίου, μετά το στράγγισμα της λίμνης μένει ακόμα εκεί.. Μια νύχτα όμως…

∆ Ali the ship’s captain, after draining the lake stays still there .. One night though …

Τίτλος/Title: Yunaisy by Juan Pablo Daranas Molina / 12:54 / Κούβα Ε Ένας νέος κινηματογραφιστής αντιμετωπίζει την λογοκρισία πρώτη φορά

∆ A new film faced censorship first


ελληνικο διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ...

29


ελληνικο διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: 0619 Από Μιχάλης Φελάνης / 3:00 / Ελλάδα Ε Ένας άντρας που νομίζει πως δεν τον αγγίζει τίποτα αυτά που συμβαίνουν έξω απο το σπίτι του

∆ A man who thinks he does not touch anything that happens outside the home

Τίτλος/Title: 5 Ways 2 Die Από Νταϊάνα Παπαδάκη / 15:03 / Κύπρος Ε Ο Μάκης εξερευνά τρόπους θανάτου, ψάχνοντας το ιδανικό αποτέλεσμα....

∆ Makis explores ways of death, looking for the perfect result

Τίτλος/Title: A cinematographic affair (Μια κινηματογραφική σχέση) Από Ελεονώρα Γουσιάρη /12:03 / Ελλάδα Ε Η Μαρίνα μια καθαρίστρια του γειτονικού σινεμά μια μέρα γυρίζει απο τη δουλειά και βρίσκει ένα γράμμα απο έναν ανώνυμο αποστολέα..

∆ Marina is a sweeper of the neighboring cinema one day returning from work and finds a letter from an anonymous sender ..

Τίτλος/Title: Across (Απέναντί της) Από Κατερίνα Δερματά / 8:30 / Ελλάδα

Ε Ένας άντρας, μια άγνωστη γυναίκα, μια αναπάντεχη συνάντηση. Τι θα συμβεί όταν βρεθεί..απέναντί της;

∆ A man, an unknown woman, an unexpected encounter. What happens when found ..towards it?

Τίτλος/Title: Butler’s choice

Από Παντελής Παραδείσης / 4:28 / Eλλάδα Ε Δυο πεινασμένοι πελάτες σε ένας ρεστοράν. Το δείπνο σερβίρεται και τα γεγονότα που ακολουθούν ειναι πέρα απο κάθε προσδοκία.

∆ Two hungry customers in a restaurant. The dinner is served and the events that followed is beyond all expectations.

Τίτλος/Title: Drag Me - an urban music tale Από Νίκος Κέλλης / 5:41 / Ελλάδα Ε.Μια ιστορία για ένα “θανατηφόρο” κορίτσι και μια διαταραγμένη αντίδραση στην παράνοια της τσιμεντένιας ζούγκλας.

∆A story about a “lethal” girl and an impaired reponse to the paranoia of the concrete jungle.


ελληνικο διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: Elvin

Από Κωνσταντίνος Βασιλάρος / 25:00 / Ελλάδα Ε Ένας περιπλανώμενος μουσικός στην Ελληνική επαρχία στο δρόμο για την Αθήνα παίρνει μαζί του ένα μικρό κορίτσι.

∆ A traveling musician in the Greek province on the road to Athens brings with him a little girl.

Τίτλος/Title: EVIVA

Από Δημήτρης Νάκος / 16:00 / Ελλάδα Ε Δύο φίλοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο χωριό ενός φίλου να παραστούν στην κηδεία του. Το ταξίδι όμως κρύβει εκπλήξεις...

∆ Two friends decide to travel to the village to attend a friend’s funeral. But a journey full of surprises ...

Τίτλος/Title: Feeling Lucky

Από Αλέξανδρος Βροχίδης / 9:55 / Ελλάδα Ε Μια ταινία φαντασίαςντοκυμανταιρ τοποθετημένο στο Β΄ Παγκόσμιο μετά τη σφαγή στο Χορτιάτη. Δύο άντρες προς εκτέλεση απο τους ναζί οδηγούνται σε ενα μονοπάτι που οι ζωές τους συγκρούονται.

∆ A fiction-documentary film loaded in Second World after the massacre in Hortiatis. Two men to be executed Από the Nazis led to a path whose lives collide.

Τίτλος/Title: Generator (Γεννήτρια) Από Νικολέτα Λεούση / 19:01 / Ελλάδα

Ε Μια ιστορία ενός ανθρώπου με οικογένεια και ένα μαγαζί κάτω απο την απειλή της οικονομικής κρίσης και η ενοχή του για το αδιέξοδο.

∆ A story of a man with a family and a shop under the threat of economic crisis and the guilt for the impasse.

Τίτλος/Title: Jackpot

Από Χρήστος Βενετσιάνος / 20:00 / Ελλάδα ∆ George addicted to gambling is a Ε Ο Γιώργος εθισμένος στο τζόγο man who believes that his luck smiled ειναι ένας άνθρωπος που πιστευει especially when selected to participate πως η τύχη του χαμογέλασε ειδικά in his favorite program on TV όταν επιλέγεται να συμμετάσχει στην αγαπημένη του εκπομπή στην τηλεόραση

Τίτλος/Title: Last Note Από Γεωργιος Ευαγγελόπουλος / 6:00 / Ελλάδα Ε Η ταινία μας μεταφέρει στη Γερμανική εισβολή,μέσα τις από αναμνήσεις ενός ηλικιωμένου

∆ The film takes us to the German invasion, through the memories of an old man

31


ελληνικο διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: MOTHER QUEEN (Μαμά Βασίλισσα) Από Άρτεμις Αναστασιάδου / 11:28 / Eλλάδα Ε Η βασίλισσα κάνει πάρτυ για τα γενέθλια του γιού της. Όλα ειναι έτοιμα και ελέγχει το παιχνίδι, το χορό, τη συμπεριφορά. Είναι όμως έτσι; Μια πολιτική αλληγορία

∆ The queen made a party for the birthday of her son. Everything is ready and controls the game, dancing, behavior. But is this? A political allegory.

Τίτλος/Title: On hold

Από Γιώργος Τσιρογιάννης / 18:00 / Ελλάδα Ε Τέσσερις άνθρωποι περιμένουν για το καλύτερο, το χειρότερο, το αναπάντεχο, ή απλά το αναπόφευκτο.

∆ Four people are waiting for the best, the worst, the unexpected, or simply the inevitable.

Τίτλος/Title: Spectrum

Από Δημήτρης Γκότσης / 11:43 / Ελλάδα Ε Μια τομή στη ζωή 5 διαφορετικών ανθρώπων στην καρδιά της Αθήνας. Προτεραιότητες οδηγούν σε παρεξηγήσεις και τελικά στην απόλυτη βαρβαρότητα.

∆ An incision alive five different people in the heart of Athinas.Proteraiotites lead to misunderstandings and finally the absolute barbarity.

Τίτλος/Title: The Noir Project

Από Γρηγόρης Βαρδαρινός / 26:41 / Ελλάδα Ε Ο 16χρονος Ιάκωβος θέλεις να σώσει τη μητέρα του απο τον αλκοολικό, τζογαδόρο πατέρα που την κακοποιεί συστηματικά και καταστρώνει ένα σχέδιο.

∆ The 16 year old James want to save his mother from the alcoholic, gambler father abusing systematically and devises a plan.

Τίτλος/Title: Timologio Από Χαράλαμπος Κοντοπανάγος / 19:20 / Ελλάδα Ε Ένας γραφίστας οδεύει προς τη φτώχεια όταν ένας επιχειρηματίας του προτείνει μια θέση που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή.

∆ A graphic designer is heading towards poverty when an entrepreneur proposes a position that can change his life

Τίτλος/Title: Tobbaco Factory (Καπνεργοστάσιον) Από Μιχάλης Παπαντωνόπουλος / 21:00 / Ελλάδα Ε Ντοκιμαντέρ για το παρελθόν, παρόν και μέλλον ενός καπνεργοστασίου στη Λένορμαν μέσα απο το πρίσμα της πολιτιστικής του λειτουργίας.

∆ Documentary about the past, present and future of a tobacco factory in Lenorman through the prism of cultural operation.


ελληνικο διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: What is there to see? Από Νικόλ Δεδούση / 6:00 / Ελλάδα

Ε Τι βλέπεις όταν δε βλέπεις; Μια ταινία για την όραση, την απώλεια, την ουσία, την κάθαρση.

∆ What you see when you don't see it? A film about vision lost, substance, clearance

Τίτλος/Title: Wolves & Sheep

Από Αναστασία Μιχοπούλου / 1:56 / Ελλάδα Ε Ένα αθώο ζευγάρι απολαμβάνουν το απογευματινό τους τσάι ανυποψίαστοι για τον κίνδυνο που παραμονεύει...

∆An innocent couple enjoying their afternoon tea unaware of the danger that lurks ..An innocent couple enjoying their afternoon tea unaware of the danger that lurks ..

Τίτλος/Title: Διώνη

Από Θάνος Ψυχογιός / 16:16 / Ελλαδα Ε Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για την παράδοση και τη σχέση μας μαζί της.

∆ A musical documentary about the tradition and our relationship with it.

Τίτλος/Title: Θεραπεία τιμής

Από Μιχάλης Μαυρομούστακος / 18:00 / Ελλάδα Ε Η Άννα μια πετυχημένη γιατρός αφιερώνεται στην έρευνα και ανακαλύπτει τη θεραπεία για μια επιδημία μέχρι που αρχίζει να αμφισβητεί την ιατρική ηθική της.

∆ Anna is a successful doctor devoted to research and discover the cure for an epidemic until he begins to question the medical ethics.

Τίτλος/Title: Κομμάτι απο ουρανό Από Νικόλας Μακρής / 23:00 / Ελλάδα

ΕΜια ιστορία για ένα ζευγάρι με ένα παιδί που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, την αισιοδοξία και τις οικογενειακές αξίες.

∆A story about a couple with a child experiencing the economic crisis, optimism and family values.

Τίτλος/Title: Παντοπωλείον Από Άλκης Σδούγκος / 10:00 / Ελλάδα

Ε Η ευγενέστατη παντοπώλης μας είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε παράλογη απαίτηση φυσικά… με το αζημίωτο. Άλλωστε δεν είναι ένα απλό μπακάλικο...

∆ The courteous our grocer is ready to serve every absurd requirement of course ... for a fee. Besides, not a single grocery store... 33


ελληνικο διαγωνιστικο ταινιεσ μυθοπλασιασ... Τίτλος/Title: ΣΙΩΠΗ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΨΗΣ Από Μπλάγκου Γεωργία / 23:00 / Ελλάδα Ε Ένα ζευγάρι αποφασιζει να εγκαταλειψει τον γερο πατερα τους στο παλιο του σπίτι γιατί δεν χωράει μες στα φιλόδοξα σχέδια τους. Ο παππούς μόνος κάθε βράδυ βλέπει παράξενα πράγματα....

Τίτλος/Title: Τόνια

Από Δημήτρης Θεοδωράκης

∆ A couple decides to leave their old father in his old home because no country amiid the ambitious their palns. Grandfather only every night sees strange things

/ 20:00 / Ελλάδα

Ε H Τόνια εργάζεται σε καφετέρεια. Ζει με τους γονείς της. Ο πατέρας της αλκοολικός και η μητέρα της την κακομεταχειρίζεται. Γνωρίζει ένα νεαρό που...

∆ Tonia works in a cafeteria. She lives with her parents. Her father was an alcoholic and her mother mistreated. She meets a young man...


t n e d u t s

35


Γεννάδειος Σχολή «Ο ξένος» (19:00)

2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών : «Μουσικοί του δρόμου» (6:30)

Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Παν/μίου Μακεδονίας «Για ένα πουκάμισο αδειανό;» (15:00)

1ο ΕΠΑΛ Άργους «Αυτούς τους έχω βαρεθεί» (12:00)

5ο Γυμνάσιο Λάρισας : «Όνειρα… όνειρα… !!!» (10:00)

3ο ΓΕΛ Τρικάλων «Βγάλτε την ταμπέλα» (4:00)

7ο Γυμνάσιο Λάρισας «Πίσω από δυο ζωές» (10:00)

8ο Γυμνάσιο Λάρισας «Μα πάνω απ’ όλα τι ?» (15:00)

Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη «Εν πλω στο όνειρο» (13:00)

1ο ΓΕΛ Πεύκων «Γυρίζω πίσω» (10:00)

ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας «Δώσε μου λίγο ουρανό» (13:30)

12ο Γυμνάσιο Λάρισας «Ιστορίες των άκρων» (4:00)

Τσακλίδης Ιωάννης «Λίγο πιο νωρίς … » (7:00)

55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας «Με την καρδιά βλέπεις καλύτερα» (7:00)

3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Έχεις πάντα επιλογή» (5:00)

ΓΕΛ Σκιάθου «Τι θα άλλαζε αν…» (11:00)

ΕΠΑΛ Τυρνάβου «Πραγματική ζωή» (16:00)

2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών «Μια μέρα στο σπίτι» (10:00)

13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Η άλλη όψη» (8:00)

ΓΕΛ Πεύκων «Μία σύγχρονη οικογένεια» (7:00)


Λύκειο Μελισσίων «Ένας χορός για όλους» (8:00)

2 ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αττικής «Αλφαβήτα» (7:00)

Μουσικό Σχολείο Αλίμου «Άρτεμις & Αλέξανδρος. Ένα ταξίδι» (10:00)

Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Παν/μίου Μακεδονίας «Η απεργία» (7:00)

2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων «Ψηφίδες» (16:00)

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή «Junk food Santa» (3:30)

Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη «Η πολιτεία του νερού» (15:00)

8ο ΓΕΛ Λάρισας «Αντιρατσιστικό σποτ» (1:00)

55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας «Όπου υπάρχει καπνός…» (3:30)

High School Louisville, USA «Bongo» (4:30)

37


Lalaland adv.pdf

1

02/24/15

8:31 PM

.. y a l p u o y record. . we

recording

& more. .

ων ήσ ε ραφ χο γ β ε ς η dio ot ρό • S t u io γ ια π a dio S p d R • S t u υ ρ γ ία 0 ιο µ ίου 6 • ∆η χ νε λυ τ ε ο Π ων Η ρ ώ 4 0 01018 1 46 Τ. 24 7656 4 (w u p ) 3 21 Κ. 69 70465 0 .c o m 9 m ail Κ. 6 io @ g st ud d n la l al a


Compuland adv.pdf

1

02/24/15

8:18 PM


ΛΑΡΙΣΑ Γραφείο εξυπηρέτησης στο κέντρο: Μανωλάκη 9-11Α, Τ. 2410 255 715 Γραφεία - Εκπαιδευτήρια: Σωκράτους 111, Τ. 2410 555 590 info@kainotomia.com.gr

www.kainotomia.com.gr ndesign adv.pdf 1 24/2/2015 3:23:42 μμ


ΣΥΝ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ∆Α

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Α.Ε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Μείνετε συνδεδεµένοι ενώ κινείστε.

FORD FIESTA

Σύστημα SYNC με Applink

Διεύθυνση 2η : . Αθηνών 96Α, Βόλος, ΤΚ 383 34, ΤΗ : 24210 80676-7 E-MAIL: fordvolo@otenet.gr Λ

Λ

Λ

Λ

www.ford-anastasiou.gr

Διεύθυνση 1η : 3ο χλμ άρισας- Αθήνας, άρισα ΤΚ 413 36, ΤΗ : 2410 661430-3 E- MAIL: fordanas@mail.otenet.gr

Λ

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Α.Ε

7th festival general catalog  

Festival catalog

7th festival general catalog  

Festival catalog

Advertisement