Page 1

M-PULSE INSPIRATIE

“Haal het beste uit jezelf en geniet volop!”


M-PULSE INSPIRATIE HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN GENIET VOLOP!

1

Inleiding

3

Wat vind je belangrijk en leuk?

7

Benut je talenten

13

Meer flow ervaren

21

Meer energie

27

CreĂŤer je toekomst

33

Ervaringen

39


2


INLEIDING Vanaf 2001 help ik ondernemers en managers succesvoller te zijn in hun werk en meer te genieten. Ik adviseerde, gaf trainingen, workshops en presentaties en coachte. Begin 2012 verhuisde ik naar Spanje. In de bergen in het binnenland van de Costa Blanca (tussen Alicante en Valencia) is het heerlijk. Mensen die mij hier bezoeken verbazen zich steeds hoe snel je hier ontspant en tot rust komt. Het is hier dan ook de ideale omgeving om even een pas op de plaats te maken en na te denken waar je voor staat en waar je voor gaat.

3


In 5 dagen tijd prikkel ik mensen, zet ze aan het denken en bied ze waar mogelijk nieuwe perspectieven. Zodat ze met concrete plannen en vol energie weer opgeladen naar huis gaan. Mijn prikkelsessies in combinatie met de prachtige omgeving, een geweldige locatie, (h)eerlijke maaltijden en uitdagende en verassende activiteiten maken deze Inspiratieweek tot een mooi kado voor jezelf. Ben je druk, druk, druk? Weet je van voren niet meer dat je van achteren leeft en heb je hier schoon genoeg van? Gun jezelf dan een M-pulse Inspiratieweek en kom naar Spanje. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en wens je voor nu veel leesplezier!

2012 Jalon

4


GUN JEZELF EEN M-PULSE

5


6


1

WAT VIND JE BELANGRIJK & LEUK?

NEE, IK VRAAG NIET WAT JE NIET WILT MAAR WAT JE WEL WILT! Zie jij voor je waar je over een paar jaar wilt staan? Het helpt wanneer je inzicht in jezelf hebt. Je levensbestemming is niet iets wat je verzint op een regenachtige dag maar iets dat je ontdekt. 7


WEET JIJ WAT JE WILT?

8


Om te beginnen vraag ik je om na te denken over WAT JIJ BELANGRIJK VINDT. Wat zijn belangrijke waarden waar jouw werk en leven aan moet voldoen? Ook helpt het om voor jezelf te noteren wat je leuk vindt om te doen. Welke activiteiten doe je graag? Zowel in je werk als privĂŠ. Veel mensen zijn vooral bezig met te voldoen aan de verwachtingen van anderen en houden te weinig rekening met wat zij zelf leuk en belangrijk vinden. Uiteindelijk ga je hier last van krijgen en jouw omgeving ook. Je haalt niet het beste uit jezelf. Je doet jezelf te kort. Dit frustreert en maakt je ziek. Je kunt alleen goed voor andere mensen zijn wanneer dit niet ten koste gaat van jezelf. Heel belangrijk om van jezelf te houden, jezelf te respecteren en jezelf leuk te vinden. Dit lukt veel beter wanneer je die dingen doet die je belangrijk en leuk vindt.

9


10


? K J I R G N ind je BELA

Wat v

11


WAT VIND JE LEUK?

12


BENUT JE TALENTEN Ben jij druk bezig met het verbeteren van waar je niet zo goed in bent? Op zich niks mis mee maar het is veel leuker en nuttiger om eerst je talenten optimaal te benutten.

2

WAAR BEN JIJ GOED IN? Weet je het niet? Vraag het dan eens aan de mensen in je omgeving!


14


Hoe kan je jouw talenten nog meer inzetten? Want met je talenten is het mogelijk om echt uit te blinken. Die dingen waar je niet zo goed in bent kun je verbeteren maar de kans dat je er echt goed in wordt is klein. Veel managers focussen op de verbeterpunten van hun mensen. Dat is jammer want zo blijven er veel talenten onvoldoende benut. Het is een beetje alsof je een konijn wilt leren vliegen of een eend wil laten hardlopen. Hoe praat jij tegen jezelf? Ik bedoel dat kleine stemmetje in je hoofd dat altijd overal commentaar op heeft? Breek je jezelf af of ondersteun je jezelf met dat stemmetje? Word bewust van die stem en als deze stem je niet ondersteunt verander dit dan. Ga aan de slag en zorg ervoor dat deze stem je wel ondersteunt. Bijvoorbeeld wanneer iets niet meteen lukt zeg je dan tegen jezelf; “Zie je nu wel ik ben te dom hiervoor, mij lukt nooit iets!” of zeg je; “ Het is me nu nog niet gelukt maar de volgende keer pak ik het anders aan en dat lukt het vast wel!”

15


DIM of DIP Het is een wereld van verschil of je een DIPper bent “Denken in Problemen” of een DIMmer “Denken in mogelijkheden”. Onderzoek welke beperkende overtuigingen jij hebt en buig deze om naar ondersteunende overtuigingen.

JE HEBT ALTIJD GELIJK! Het ligt er maar net aan van welke kant je iets bekijkt.

DUS WAAR KIES JIJ VOOR? VOOR GELIJK OF VOOR GELUK? 16


17


WHAT YOU DO TODAY CAN IMPROVE ALL YOUR TOMORROWS!

18


O G ɕ ʖ ʗ ȩʑɚ

" ɚ ʖ ED

:Dʋɠ

3 19


N E T N E L A T E K L E W WIL JIJ ? N E T T U N E B R E E M 20


MEER FLOW ERVAREN Flow is de meest optimale toestand waarin je kunt zijn. Het is een toestand waarin je helemaal op gaat in wat je doet, je vergeet de tijd en haalt het beste uit jezelf.

3

FLOW ONTSTAAT WANNEER DE BALANS TUSSEN ONZE UITDAGINGEN & VAARDIGHEDEN PERFECT IS


Zijn de uitdagingen iets te hoog, dan voel je spanning. Dit kan plezierig zijn, het voelt spannend maar wanneer je te lang onder spanning werkt dan kost het je energie en presteer je minder. Worden de uitdagingen echt te hoog, dan ervaar je stress. Stress is nooit positief en kan uiteindelijk leiden tot een burnout. Heb je weinig uitdagingen dan krijg je een gevoel van routine. Dit kan prettig zijn, alles loopt op rolletjes maar het voegt niks toe aan je motivatie en persoonlijke ontwikkeling. Zijn de uitdagingen echt te laag, dan ontstaat er verveling. Te veel verveling kan je apathisch en onverschillig maken. Er zijn mensen die denken dat ze onder druk beter presteren. Dat voelt misschien wel zo maar je presteert het beste wanneer je in flow bent en dat is precies tussen spanning en routine in. Dus met de juiste uitdaging presteer je optimaal.

FLOW IS ALS GEZELLIGHEID HET IS ER OF HET IS ER NIET Je kunt je best doen door te zorgen voor muziek, kaarslicht, lekker eten en het juiste gezelschap en nog kan het niet gezellig zijn. Je kunt het niet afdwingen. Zo is het ook met flow. Je kunt wel voorwaarden creĂŤren die de kans op flow zo groot mogelijk maken.

22


JE HEBT INZICHT NODIG IN JEZELF WAT VIND JE BELANGRIJK EN LEUK WAT IS JOUW DOEL IN HET LEVEN WAAR STA JE VOOR WAAR GA JE VOOR

? ? ? ?

Als je niet weet welke richting je op wilt dan is de kans groot dat andere mensen of de omstandigheden voor je bepalen welke kant je opgaat. Door zelf je richting te kiezen is de kans op het ervaren van flow groter. Door te kiezen wat echt bij je past boor je een structurele bron van motivatie aan. Je geeft je leven zin en betekenis. Je trekt op een natuurlijke manier de mensen en situaties aan die bij je passen. Door open te staan voor feedback weet je of je op de goede weg zit. Het wordt eenvoudiger om te bepalen of je naar je doel toe gaat of er juist van weg gaat.

23


Door op een juiste manier op feedback te reageren, kun je er op rekenen dat mensen bereid zijn je vaker met feedback te helpen. Wanneer je jezelf begint te verdedigen dan ontvang je waarschijnlijk minder snel eerlijke kritische feedback. Door je talenten te benutten kom je sneller in flow en in flow ontwikkel je jezelf het snelste. Om jezelf te blijven uitdagen is het belangrijk om af en toe uit je comfortzone te stappen. Doe eens compleet nieuws, iets wat je nooit eerder deed. Doe eens gek want er is al gewoon genoeg! Gedraag je weer eens zoals kinderen kunnen doen, spontaan en ongeremd. Of blijf dezelfde dingen doen maar maak het jezelf moeilijker. Hierdoor ervaar je een diepere flow en dit geeft je nog meer voldoening en motiveert je nog meer.

MAAK JE ALLEEN ZORGEN OM DIE ZAKEN WAAR JE INVLOED OP HEBT Je kunt je zorgen maken dat het gaat regenen op je vakantie maar het helpt je niets want je hebt er geen invloed op. Door je te focussen op die zaken waar je wel invloed op hebt voorkom je veel frustratie en stress.

ALS IETS JE NIET BEVALT PAK HET DAN AAN 24


OP WELK GEBIED VOLDOE JIJ N RE DE N A N VA EN G N TI CH A RW VE N A A IN PLAATS VAN TE VAREN? JE

eigen koers

25


HOE GA JIJ ? N E R E D N A R E V DIT 26


MEER ENERGIE Waar krijg jij energie van en waar aan, of aan wie raak je het kwijt?

4

HOE ZOU HET ZIJN OM ALTIJD VITAAL & ENERGIEK TE WERKEN & LEVEN?


Door te bewegen en het liefst buiten kun je jezelf opladen. Wat doe jij graag en hoe zorg je ervoor dat je dit vaker kunt doen? Voeding is een belangrijke energieleverancier. Onbewerkt voedsel levert het meeste energie dus eet zo min mogelijk kant en klaar. Informeer jezelf over e-nummers. (bijvoorbeeld met het boekje “Wat zit er in uw eten� van Corinne Gouget). Niet alle e-nummers zijn slecht maar het veelvoorkomende E621 maakt dat je niet kunt stoppen met eten of E951 (aspartaam) dat je zenuwstelsel aantast en zeer kankerverwekkend is. Door veel water (of kruidenthee) te drinken ondersteun je het ontgiftingsproces van je lichaam. Het drinken van koffie en limonade heeft en averechts effect. Adem regelmatig, bewust diep in- en uit, je laad jezelf ermee op. Maak een lange lijst met jouw favoriete ontspanningsmomenten en bedenk manieren om deze vaker in je leven in te passen. Lief zijn voor jezelf en van jezelf houden, jezelf respecteren leveren je meer energie.

28


Door dankbaar te zijn bind je jezelf aan die mensen en zaken waar je dankbaar voor bent. Wanneer je vaak in cirkeltjes denkt of negatieve gedachten hebt dan helpt het om toeschouwer te zijn van je gedachten. Het haalt het venijn uit denken en het denken krijgt minder grip op je. Je kan dan meer vanuit je gevoel leven. Mensen kunnen veel energie uit je wegslurpen. Het is niet altijd mogelijk om afscheid te nemen van die mensen maar het helpt wanneer je geen aandacht meer schenkt aan die mensen die energie kosten.

29


WEES JEZELF ER ZIJN AL ZOVEEL ANDEREN!


WAAR OF VAN WIE KRIJG JIJ ENERGIE?

31


WAT OF WIE ZIJN JOUW ENERGIEVRETERS? 32


CREĂ‹ER JE TOEKOMST Als je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg. Je hebt nu meer inzicht in jezelf.

WAT GA JE ANDERS AANPAKKEN?

5

Maak je doelen ambitieus Haal het beste uit jezelf & Geniet volop!


Veel mensen zijn best wel tevreden met wat ze hebben bereikt maar leven niet gepassioneerd. Met een houding van ik ben best wel tevreden ga je geen hoge doelen behalen. Walt Disney vroeg meer dan 200 keer een financiering aan voor zijn Disneyland. De meeste mensen hadden het al lang opgegeven. DE WINNAAR IS DUS DE VERLIEZER DIE NIET OPGEEFT. Walt Disney zei dat je alles kon bereiken wat je jezelf kan voorstellen en meer!

34


Ook Nelson Mandela had een droom die niet realistisch leek. Hij wilde de eerste zwarte president worden van Zuid Afrika. Tijdens zijn inauguratie zei hij het volgende: Onze diepste angst is niet dat wij niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we buitengewoon krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis dat ons het meest beangstigt. We vragen onszelf, wie ben ik dat ik briljant kan zijn, geweldig, getalenteerd, fantastisch. Eigenlijk, wie ben jij om het niet te zijn. Je bent een kind van God. Je klein voordoen helpt de wereld niet. Het is niet verlichtend om te krimpen, zodat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen in jouw nabijheid. We zijn geboren om de glorie van God in ons te manifesteren. Dit bestaat niet alleen in sommigen maar in ons allemaal. En terwijl wij ons eigen licht laten schijnen, geven wij onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen. Als wij bevrijdt zijn van angst, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

35


Droom je leven en leef je dromen. Neem geen genoegen met minder! Waarom zou je? Going for gold! Visualiseren is een krachtige techniek. Stel je het eindresultaat voor en maak het in gedachten zo levensecht als mogelijk met al je zintuigen. Deel je ideeën met de mensen uit je omgeving je zult zien dat je hulp krijgt aangeboden uit verrassende hoeken. Durf ook te vragen en geef andere mensen waar zij behoefte aan hebben. Stel jezelf concrete doelen die positief geformuleerd zijn.

BEDENK DUS NIET WAT JE NIET WILT MAAR BEDENK WAT JE WEL WILT Bepaal een tijdslimiet, zeg niet “over 2 jaar” maar noem een concrete datum. Laat daarna je doel los en heb vertrouwen dat het met de acties die je neemt goed komt. Wanneer je te geforceerd je doel achterna streeft dan is het alsof je een zaadje hebt gepland en dit iedere keer opgraaft om te kijken of het echt wel groeit. Leer los te laten en geniet van de reis en eet de olifant met kleine hapjes anders valt hij zo zwaar op je maag.

36


WAT GA JIJ

37

anders DOEN?


N E N N BIJ U K WIE DAAR JOUPEN? HEL

38


39


M-pulse Spaanse Inspiratieweek Spreekt dit je aan? Wil je hier mee aan de slag? Dan nodig ik je uit om naar Spanje te komen voor een M-pulse Inspiratieweek. Noortje Artz en Wout Plevier schreven het volgende over hun ervaring in Spanje:

40


41


Wout Plevier Directeur Innerspective BV | www.innerspective.nl De M-pulse Inspiratieweek is een zintuiglijke ervaring en anders dan anders. Het hielp me om duidelijk mijn koers te bepalen en vastgeroeste patronen te doorbreken. Doordat ik uit mijn normale omgeving was, anders eten, landschap, bevolking enz. werd mijn mind gereset en ging ik bestaande zaken uit een ander perspectief bekijken. Ik kwam dichter bij mezelf en dit maakt het nemen van beslissingen en acties simpeler. Een aanrader voor iedereen die meer energie wil in zijn werk en leven! Marleen is een ervaren trainster met veel tools. Daarnaast een leuk mens waar je energie van krijgt. Ze legt je duidelijk iets uit maar ook met liefde confronteren zodat je leert en verder komt. Zintuiglijk zijn mijn ogen geopend, heerlijk eten, Kangen (energie) water, verse kruiden, heerlijke smoothies en tof gezelschap. Top gewoon!

42


43


GENIET VAN DE HELE REIS & NIET ALLEEN VAN DE EINDBESTEMMING

!

44


Noortje Artz De Sales ArtZ | www.noortjeartz.nl De week bij Marleen heeft er voor mij absoluut aan bijgedragen dat ik 9 maanden na de start van mijn bedrijf, mijn werkelijke focus en koers duidelijk heb. - Waar ligt mijn talent? - Hoe sta ik in mijn kracht? - Wat vind ik belangrijk en leuk en wat geeft mij energie? Dit hebben we heel concreet vertaald in welke bedrijven en activiteiten passen bij mij. Hoe kan ik bedrijven en mensen helpen groeien en ontwikkelen. Hoe zorg ik ervoor dat dit pakkend en concreet wordt verwoord. De kaders zijn helder, ik heb een actieplan en kan morgen aan de slag. Dit alles in een bijzondere en inspirerende omgeving waar oprecht tijd en aandacht was voor mij. Tijd en ruimte om je eigen energie te vinden, om te genieten, tot rust te komen en zaken helder en in een juist perspectief te zien. Een geweldige ervaring in een schitterende omgeving.

45


Voor meer info of voor om je in te schrijven, kijk op de website: www.m-pulse.nl

“Bedankt Marleen voor je gastvrijheid en warmte.”

46


47


48


Aantekeningen

49


N E G N I N E K E T N AA

50


Met dit boekje ontvang je 5 tips om het beste uit jezelf te halen en meer te genieten. Wil je meer? Dan ben je van harte welkom op een SPAANSE INSPIRATIEWEEK van M-pulse. www.m-pulse.nl Marleen Heins werkte voor bedrijven als Kodak en TPG Post in sales en marketing als manager en als coach. In 2001 startte zij haar eigen bedrijf M-pulse. Zij hielp ondernemers en managers met Zakelijk Verleiden zich zo aantrekkelijk mogelijk te maken om zaken mee te doen. Nadat haar man overleed besloot zij het roer om te gooien en verhuisde zij naar Spanje. Hier geniet zij volop van de prachtige omgeving, de rust en de sfeer. Dit deelt zij graag met anderen. Daarom besloot zij M-pulse Inspiratieweken te organiseren. Tijdens deze week kom je tot rust en word je geprikkeld om na te denken en inzicht te krijgen hoe je het beste uit jezelf haalt en volop van het leven kan genieten.

WIL JE AARDIG VOOR JEZELF ZIJN? GUN JEZELF DAN EEN M-PULSE!

M-Pulse Inspiratieboekje  
M-Pulse Inspiratieboekje  

Haal het beste uit jezelf en geniet volop!

Advertisement