Page 98

01 2013

Nieuwsberichten

Haarlemmermeer nieuws Jordy Vonk maakt talentstatus steeds vaker waar! De in Nieuw-Vennep woonachtige Jordy Vonk staat zo langzamerhand internationaal ook steeds meer zijn mannetje. En dan hebben we het over windsurfen. Tijdens het WK Slalom Windsurfen – begin mei - op het Duitse eiland Sylt, had hij als doelstelling om een plek bij de beste 16 te halen. Maar het werd veel meer. Jordy ging met een bronzen plak terug naar huis! De 19-jarige Venneper bewees daarmee een ultiem talent te zijn want Jordy was één van de jongste deelnemers. Ook in het aansluitende weekend – toen het NK Windsurfen – werd gevaren, liet Jordy van zich horen. Hij behaalde daar een 5e plaats in het weekendklassement waarmee hij de 3e plaats in het jaarklassement steviger stelde.

We

Wethouder Cornelis Mooij uit Haarlem en wethouder Michel Bezuijen fietsen over de brug.

Weer meer fietskilometers in Haarlemmermeer Fietsen is gezond en misschien wel de ultieme sport zonder dat het ‘voelt’ als sport. In Haarlemmermeer liggen er in ieder geval kilometers aan fietspaden en is het landschap ook zeer divers, om doorheen te fietsen. In mei van dit jaar is er voor de liefhebbers een nieuwe route bijgekomen. De nieuwe fietsbrug over de A4 – in het verlengde van de Geniedijk in Haarlemmermeer – is op 18 mei feestelijk geopend. Wethouder Michel Bezuijen en zijn Haarlemse collega, voormalig gedeputeerde én fietsfanaat Cornelis Mooij – namen de burg officieel in gebruik. De fietsbrug biedt voor de recreatieve fietsers volop mogelijkheden om nieuwe en andere routes te fietsen, in en om Haarlemmermeer. n

98

Jubileum (2) Wielervereniging HSC de Bataaf uit Zwanenburg bestond op 26 maart 90 jaar. Hiertoe is het project Bataaf 90 in het leven geroepen. Dit is een uniek project dat aan leden én niet-leden van de Bataaf alternatieve sporten aanbiedt die ondersteunend zijn voor de fietssport. Zo kan daarbij gedacht worden aan Mountainbiking, Indoor Cycling+, Core Stability en Strandfietsen.

Sport & Life 2013 Zomer editie  
Sport & Life 2013 Zomer editie  
Advertisement